فهرست مطالب

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 60، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سحر رجایی، مرتضی زنده دل*، مهدی رهنما، شاهین حسن پور، معصومه اصل روستا صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    در مغز پرندگان و پستانداران پپتیدهای متنوعی در تنظیم اخذ غذا نقش دارند. ملانوکورتین و کورتیکوتروپپن نقش مهمی در کنترل اخذ غذا دارند. از طرفی فوینکسین- 14 اخذ غذا را افزایش می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی گیرنده های سینرژیستی کورتیکوتروپین و ملانوکورتین با دوز تحت اثر فوینکسین- 14 بر اخذ غذا در جوجه های نوزاد صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    تعداد 192 جوجه بطور تصادفی در چهار گروه آزمایشی تقسیم شدند. شامل یک گروه کنترل و 3 گروه تیمار بود. در تمام آزمایشات، پرندگان پس از 3 ساعت محرومیت از غذا ‎با تزریق داخل مغزی بطنی‏ ‎دسترسی بدون محدودیت به غذا و آب داشتند. مصرف غذا بر اساس درصد وزن بدن ‎اندازه گیری شد. تیماراول: محلول کنترل، فوینکسین- 14  ، Astressin-B و فوینکسین- 14 + Astressin-B ، تیمار دوم: محلول کنترل، فوینکسین- 14  ، Astressin-2B  و فوینکسین- 14  + Astressin-2B و تیمار سوم: محلول کنترل، فوینکسین- 14  ، SHU9119  و فوینکسین- 14 + SHU9119 و در تیمار چهارم: محلول کنترل، فوینکسین- 14  ،  MCL0020و فوینکسین- 14 + MCL0020 تزریق شد.

    نتایج

    تزریق هم زمان فوینکسین- 14 + Astressin-B  و فوینکسین- 14  + Astressin-2B بطور معنی داری موجب افزایش اخذ غذا ‏شد (05/0 >‏p‏‏)، درحالیکه  تزریق هم زمان فوینکسین- 14 با SHU9119 و فوینکسین- 14 با MCL0020 نتوانست اخذ غذا را تغییر دهد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تزریق هم زمان فوینکسین- 14  و Astressin-2B بطور معنی داری موجب افزایش اخذ غذا ‏شد. احتمالا یک اثر سینرژیستی بین فوینکسین- 14  و سیستم کورتیکوتروپینی در کنترل اخذ غذا در جوجه ها وجود دارد.

    کلیدواژگان: کورتیکوتروپین، ملانوکورتین، فوئنکسین- 14، اخذ غذا، جوجه
  • محمدرضا صحرائیان، سهیل ایگدری*، غلامرضا رفیعی، آرش زیبایی، محمد مرادی قرخلو صفحات 13-22

    زمینه و اهداف:

     روش مرسوم برای رنگ آمیزی غضروف و استخوان در مهره داران استفاده از آلسیان بلو و آلیزارین رد می باشد. در پایه ترکیبات محلول آلسیان بلو از اسید استفاده می شود که امکان تمایز هرچه بیشتر بافت های رنگ شده را فراهم می کند. ولی مشکل اینجاست که در صورت استفاده از اسید، بخشی از یون های استخوانی حذف شده و نتایج را با خطا مواجه می سازد. بنابراین پژوهش حاضر به مقایسه دو دستورالعمل کاربرد و عدم کاربرد اسید برای رنگ آمیزی غضروف و استخوان در بچه ماهی درحال تکوین سیم معمولی برای ارایه راهکار در مطالعاتی آتی پرداخت.

    مواد و روش ها

    برای رنگ آمیزی از دو روش پایه اسیدی (اسید استیک) و غیر اسیدی بر اساس محلول های آلسیان بلو و آلیزارین رد طی مراحل آبدهی، رنگ آمیزی غضروف و استخوان، خنثی سازی، آب دهی، هضم پروتیین، رنگبری، شستشوی نهایی و آبگیری و شفاف سازی استفاده شد.

    نتایج و جمع بندی:

     براساس نتایج می توان بیان داشت که در مطالعات تکوین اولیه ماهیان استخوانی استفاده از روش رنگ آمیزی غضروف و استخوان بر پایه عدم استفاده از اسید مناسب تر از روش بر پایه استفاده از اسید می باشد چرا که این روش در دوره اولیه تکاملی که بخش های مختلف لارو ماهیان در حال شکل گیری به درک تسلسل و الگوی تغییرات با دقت بیشتری کمک می نماید.

    کلیدواژگان: استخوان شناسی، توسعه لارو، آلسیان بلو، آلیزارین رد، ماهی سیم معمولی
  • محسن باقری، طاهره ناجی*، همایون حسین زاده صحافی صفحات 23-36
    زمینه و هدف

    یکی از سرطان های شایع در سنین یایسگی سرطان سینه می باشد . برای کنترل علایم یایسگی در زنان مبتلا به سرطان سینه با توجه اینکه هورمون تراپی منع مصرف دارد درمان های جایگزینی ازجمله فیتواسترژن تراپی می توان در نظر گرفت . کوهوش سیاه یک گیاه فیتواستروژن است که در کنترل علایم یایسگی کاربرد دارد . هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر تاموکسیفن با گیاه کوهوش سیاه بر فراساختار بافت تخمدان و تغییرات هورمون های جنسی در ماهی ماده بالغ گورامی سه خال است .

    مواد و روش ها

    در این پژوهش تعداد 120 قطعه ماهی ماده بالغ گورامی سه خال در 8 تیمار با گروه های کنترل شامل کنترل 1 (دست نخورده) و کنترل 2 (حلال،اتانول 60 درصد) و تیمارهای دریافت کننده دوزهای10،50،100 میلی گرم بر کیلوگرم از داروی تاموکسیفن و 100، 50، 10 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره هیدروالکلی کوهوش سیاه تقسیم شدند. کلیه تزریق ها در 10 نوبت و به صورت یک روز در میان به مدت بیست روز و به صورت تزریق به مقدار 02/0 میلی لیتر بین عضله باله پشتی و خط جانبی انجام گرفت. در پایان پس از بیهوش نمودن ماهیان، ساختار بافت شناسی تخمدان و هورمون های جنسی در گروه های تیمار و کنترل بررسی شد.

    نتایج

    عصاره کوهوش سیاه موجب کاهش سطح هورمون های 17-بتا استرادیول و تستسترون شد. تاموکسیفن باعث کاهش سطح هورمون های 17-بتا استرادیول و تستسترون و پروژسترون شد . بررسی تصویر های میکروسکوپ نوری والکترونی نشان داد تاموکسیفن و کوهوش سیاه هر دو اثر برمهاری بر بلوغ تخمک داشتند .

    نتیجه گیری

    بررسی یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که عصاره گیاه کوهوش سیاه و تاموکسیفن موجب کاهش بلوغ تخمک می گردند.

    کلیدواژگان: بلوغ تخمدان، تاموکسیفن، گیاه کوهوش سیاه، ماهی گورامی سه خال، هورمون های جنسی
  • حسین رحیمی پردنجانی، فردین شالویی* صفحات 37-48
    زمینه و هدف

    عملیات معمول در حین تکثیر و پرورش یا در طی مطالعات تحقیقاتی اغلب موجب پاسخ های استرس و فیزیولوژیکی در ماهی می گردد که متعاقبا اثرات نامطلوبی مانند سرکوب ایمنی، تعویق رشد و مرگ را به دنبال خواهد داشت هدف از مطالعه حاضر ارزیابی کارایی بنزوکایین به عنوان ماده بیهوش کننده در ماهی قرمز (Carassius auratus) بود. همچنین تاثیر بیهوشی با غلظت های موثر بنزوکایین و استرس ناشی از دستکاری بر شاخص های خون شناسی مطالعه شد.

    مواد و روش ها

    10 قطعه ماهی به صورت انفرادی در معرض هر یک از غلظت های 50، 75، 100، 125، 150 و 200 میلی گرم در لیتر بنزوکایین قرار گرفتند و زمان رسیدن به بیهوشی عمیق و برگشت از بیهوشی ثبت شد. در قسمت دوم آزمایش ، 7 قطعه ماهی به صورت انفرادی با یک از غلظت های 125 و 150 میلی گرم در لیتر بنزوکایین بیهوش شدند. سپس ماهیان به مدت دو دقیقه بیرون از آب تحت استرس حاد ناشی از دستکاری بیومتری، وزن کشی و خون گیری شدند. برای بررسی اثر استرس حاد ایجاد شده توسط دستکاری از 7 قطعه ماهی بدون بیهوشی خون گیری شد.

    نتایج

    غلظت 50 میلی گرم در لیتر بنزوکایین بعد از 10 دقیقه باعث القای بیهوشی عمیق نشد درحالی که در غلظت های 125، 150 و 200 میلی گرم در لیتر ماهیان کمتر از 3 دقیقه به بیهوشی عمیق رسیدند. زمان رسیدن به بیهوشی عمیق و بازگشت از بیهوشی به طور معنی داری وابسته به غلظت بنزوکایین بود (05/0 >P). طبق نتایج خون شناسی، استرس حاد باعث افزایش تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین و میزان گلوکز و کورتیزول سرم در مقایسه با ماهیان بیهوش شده و تیمار کنترل شد (05/0 >P).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که بیهوشی سریع ماهی قرمز با غلظت نسبتا بالای بنزوکایین (125 میلی گرم در لیتر) باعث جلوگیری محور استرس ناشی از انتشار کورتیزول می شود و می توان این غلظت را به عنوان غلظت مطلوب برای مطالعات خون شناسی و دستکاری ماهی قرمز توصیه کرد.

    کلیدواژگان: بنزوکائین، بیهوشی، ماهی قرمز، کورتیزول، استرس
  • فاطمه قلمبر، حسین عابد نطنزی*، ماندانا غلامی، فرشاد غزالیان صفحات 49-64
    زمینه و هدف

    سالمندی باعث ایجاد تغییرات ساختاری در قلب می شود که با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و اختلال ظرفیت عملکردی قلب در سالمندان همراه است. هدف پژوهش حاضر مقایسه تاثیر یک دوره تمرین هوازی و مقاومتی بر برخی متالوپروتیین های موثر بر فیبروز قلب موش های سالمند بود.

    مواد و روش ها

     برای انجام تحقیق آزمایشی حاضر 27 سر رت نر نژاد ویستار با میانگین سن 24 ماه از مرکز انستیتو پاستور تهیه شده و بعد از وزن کشی به طور تصادفی در 3 گروه کنترل، تمرین مقاومتی و تمرین هوازی با شدت پایین تقسیم شدند. بعد از یک هفته آشنایی با محیط جدید، گروه تمرین هوازی هفته اول 12 دقیقه با شدت 12 متر بر دقیقه تمرین را شروع کرده و در پایان هفته هشتم زمان به 52 دقیقه رسید و شدت ثابت بود. گروه تمرین مقاومتی نیز در هفته اول 8 تکرار را با 5 درصد وزن بدن انجام داده و در هفته هشتم شدت به 40 درصد وزن بدن رسید. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین نمونه گیری انجام شد.

    نتایج

     نتایج نشان داد بین تاثیر دو روش تمرین هوازی و مقاومتی بر MMP-2  و درصد رسوب کلاژن در بافت قلب موش های سالمند تفاوت معناداری وجود دارد. اما بین تاثیر دو روش تمرینی بر MMP-9  تفاوت معناداری وجود ندارد.

     نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج تحقیق استفاده از تمرینات هوازی و مقاومتی بر فیبروز قلبی با مشورت پزشک توصیه می شود که توصیه بیشتر بر استفاده از تمرینات مقاومتی می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تمرین مقاومتی، متالوپروتئین، فیبروز
  • زهرا سینایی پور فرد، نوشین نقش*، نسرین یزدانپناهی، غلامرضا امیری صفحات 65-79
    زمینه و هدف

    در حال حاضر روی و ترکیبات آن به عنوان یک راه حل مناسب برای درمان عفونت در سوختگی ها، زخم های باز و زخم های مزمن به کار برده می شوند. این مطالعه با هدف بررسی اثر موضعی نانوذرات سبز روی بر روی پارامترهای بیوشیمایی خون و ترمیم بافت پوست در هنگام ترمیم زخم در موش سفید آزمایشگاهی طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش ها

     در این  تحقیق تجربی، 42 رت نر از نژاد ویستار به 7 گروه 6 تایی مورد بررسی قرار گرفتند. سپس با ایجاد سوختگی  به اندازه 2 سانتیمتر در پشت رت ها ایجاد و بلافاصله تیمار با پماد نانوذرات روی (1%، 4%، 16%) و پماد زینک اکساید و وازلین خالص به مدت 21 روز انجام شد. پس از نمونه گیری از پوست رت ها درصد بهبود زخم در آن ها محاسبه شد. همچنبن از قلب رت ها خونگیری انجام شد و  سرم خون رت ها برای بررسی پارامتر های بیوشیمیایی استفاده شد.

    نتایج

    درصد بهبود زخم در گروه پماد 4 درصد و پماد زینک اکساید  نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بیشتر بود. در ضمن تمامی غلظت های به کاربرده شده در این تحقیق، از نظر تاثیر برروی آنزیم های کبدی ایمن بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که پماد 4% نانوذرات روی بهترین گروه تیمار بوده که  باعث تسریع بهبود زخم های پوستی شد. بر اساس نتایج مطالعه حاضر، پماد تولید شده توسط نانوذرات سبز شناسایی شده احتمالا می تواند به عنوان یک ترمیم کننده قوی در ضایعات پوستی به طور طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: نانوذرات سبز روی، ترمیم زخم، پارامترهای بیوشیمیایی
  • پریسا پورزال، مختار مختاری*، مهرداد شریعتی صفحات 80-96
    زمینه و هدف

    تغییرات مربوط به هورمون های تیرویید باعث اختلال در عملکرد غدد جنسی و ناباروری می شود . در این  تحقیق  تاثیر سیاهدانه و عسل (دوسین) برمیزان هورمون های جنسی و  فرآیند اسپرماتوژنز در موش های صحرایی نر بالغ با القای کم کاری تیرویید  بررسی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی،  60 سر موش صحرایی نر بالغ به شش گروه ده تایی شامل گروه کنترل ، گروه شاهد ، گروه تجربی1;  تجویز متی مازول با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 10 روز، گروه تجربی 2; تجویز دوسین به تنهایی با دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 21 روز، گروه های تجربی 3 و 4; دریافت کننده متی مازول و دوسین با  دوزهای 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 21 روز تقسیم شد. در پایان دوره آزمایش، خونگیری از قلب حیوانات انجام و غلظت سرمی هورمون های دی هیدروتستوسترون، آندروسترون، دی هیدرواپی آندروسترون و آندروستن دیون اندازه گیری شد. رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ایوزین برای بررسی  فرآیند اسپرماتوژنزدر بافت بیضه انجام شد.

    نتایج

    میزان دی هیدروتستوسترون، دی هیدرواپی آندروسترون و آندروستن دیون در گروه های تجربی 3 و 4 نسبت به گروه تجربی 1 افزایش معنی داری نشان داد. میزان آندروسترون در گروه تجربی 4 در مقایسه با گروه تجربی 1 افزایش یافت. در گروه های تجربی 3 و  4، سلولهای اسپرماتوسیت اولیه، اسپرماتید و میزان ذخیره اپی دیدیمی اسپرم نسبت به گروه تجربی 1 افزایش معنی داری نشان داد.

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق سیاهدانه و عسل (دوسین) باعث بهبود غلظت سرمی هورمون های موثر بر فعالیت بیضه وتکثیر سلول های رده اسپرم ساز در موش های مبتلا به کم کاری تیرویید می گردد.

    کلیدواژگان: دوسین، هیپوتیروئیدیسم، استروئید های جنسی، اسپرماتوژنز، رت
  • ماریا دهواری، عبدالعلی بنایی فر، سجاد ارشدی، اردشیر ظفری صفحات 97-117
    زمینه و هدف

     آدیپونکتین با خواص مشابه تمرین جذب گلوکز در عضله را افزایش و تولید گلوکز در کبد را کاهش می دهد. دارچین دارای خواص تعدیل کننده در برابر استرس اکسیداتیو، قند خون و چاقی است. بنابراین, با توجه به تاثیر تمرینات ورزشی بر بیان ژن آدیپونکتین، تاثیر رژیم های پرچرب در بروز چاقی و اثرات دارچین در کاهش وزن ، پژوهش حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که آیا شش هفته تمرین هوازی و عصاره دارچین بر بیان ژن آدیپونکتین در بافت های چربی و کبد و توده این بافت ها در موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب اثرات متفاوتی دارد.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر در قالب یک طرح پژوهشی چند گروهی با گروه کنترل انجام شد. میانگین متغیرهای پژوهش در بین گروه ها با هدف تعیین تفاوت های بین گروهی، با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تکمیلی بونفرونی و آزمون های t مستقل و آنالیز واریانس دو راهه در سطح معنی داری 05/0 ≥ p برای کلیه آزمون ها مقایسه شدند.

    نتایج

     رژیم غذایی پرچرب باعث کاهش  بیان ژن آدیپونکتین در بافت های چربی و کبدو  وزن بدن و وزن بافت های چربی و کبد بود. اجرای تمرین هوازی به تنهایی, مصرف عصاره دارچین به تنهایی و تعامل تمرین هوازی و عصاره دارچین سبب تغییرات مطلوب بیان ژن آدیپونکتین در بافت های چربی و کبد و و وزن بافت های چربی و کبد نسبت به گروه رژیم غذایی پرچرب شد.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد جدای از اثرات مطلوب و پذیرفته شده فعالیت های بدنی و تمرینات ورزشی بر بافت چربی و کبد، شاید مصرف برخی مکمل های غذایی مانند عصاره دارچین همراه با تمرین ورزشی بتوانند با  اثرات مطلوب و مفید تمرینات هم افزایی داشته باشند.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، آدیپونکتین، دارچین، کبد، غذای پرچرب
|
  • Sahar Rajaei, Morteza Zendehdel *, Mehdi Rahnema, Shahin Hassanpour, Masoumeh Aslerousta Pages 1-12
    Introduction & Objective

    Various peptides are involved in food intake regulation in the bird and mammalian brain. Melanocortin and corticotropin play an important role in food intake control. On the other hand, phoenixin-14 increases food intake. This study aimed to investigate the synergistic effects of corticotropin and melanocortin with a sub-effective dose of phoenix -14 on food intake in neonatal chickens.

    Materials and Methods

    A total of one hundred and ninety-two neonatal chicks were randomly divided into three experimental groups. Each experiment had a control group and three treatment groups (n=12 in each group). In all experiments, 3-hours food-deprived birds received intracerebroventricular ‎injections of either control diluent or drug solution. Then the birds had ad libitum access to the ‎food and fresh water, and then cumulative food intake (gr) was measured based on the ‎percentage of the body. In the first experiment, control solution, phoenixin-14 (0.8 nmol), Astressin-B (CRF1/CRF2 receptor antagonist; 30 µg), and phoenixin-14 + Astressin-B were injected. ‎  In the second experiment, control solution, phoenixin-14, Astressin-2B (CRF2 receptor antagonist; 30 µg), and phoenixin-14 + Astressin-2B were injected. In the third experiment, control solution, phoenixin-14 (0.8 nmol), SHU9119 (MC3/MC4 receptor antagonist; 0.5 nmol), and phoenixin-14 + SHU9119 were injected. In the fourth experiment, control solution, phoenixin-14 (0.8 nmol), MCL0020 (MC4 receptor antagonist; 0.5 nmol), and phoenixin-14 + MCL0020 were injected.

    Results

    The results showed that co-inject ion of phoenixin-14 + Astressin-B and phoenixin-14 + Astressin-2B significantly increased food intake(p<0.05), while co-injection of phoenixin-14 + SHU9119 and phoenixin-14 + MCL0020 had no effect(p>0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, there is probably a synergistic effect between phoenixin-14 and corticotropin system on food intake control of neonatal chicks.

    Keywords: Corticotropin, Melanocortin, Phoenixin-14, food intake, Chicken.
  • MohammadReza Sahraein, Soheil Eagderi *, Gholamreza Rafiee, Arash Zibaee, Mohamad Moradi Ghrkhlo Pages 13-22
    Introduction & Objective

    The traditional method for staining cartilage and bone in vertebrates is to use Alcian blue and Alizarin red. Acid is used in the base of the ingredients of Alcian Blue solution, which led to clear distinguishing of the stained skeletal structures as much as possible. But the problem is that if acid is used, some of the bone ions are removed leading to errors in the results. Therefore, the present study aimed to compare two using acid and acid-free protocols for staining cartilage and bone during the early development of Common bream (Abramis brama) to provide a solution in future studies.

    Material and Methods

    For staining, we applied acid-based (acetic acid) and acid-free protocols using Alican blue and Alizarin red during the processing stages of watering, staining of cartilage and bone, neutralization, watering, protein digestion, color removal, and washing and clearing.

    Results and Discussion

    Based on the results, it can be stated that in studies of the early development of bony fishes, the use of cartilage and bone staining method based on the acid-free protocol is more suitable than using acid because this method helps to better understand the sequence and pattern of skeletal ontogeny more accurately during the early development period.

    Keywords: Osteology, larval development, Alcian blue, Alizarin red, Common bream
  • Mohsen Bagheri, Tahereh Naji *, Homayoun Hosseinzade Sahafi Pages 23-36
    Introduction & Objective

    One of the most common cancers in the menopausal age is breast cancer. To control menopause symptoms in women with breast cancer, given that hormone therapy is not recommended, alternative treatments such as phytoestrogen therapy can be considered. Black cohosh is a phytoestrogen plant that is used to control menopause symptoms. The aim of this study was to compare the effect of tamoxifen with black cohosh plant on ovarian tissue ultrastructure and measurement of sex hormones in adult female three-spot gourami fish.

    Materials & Methods

    For this purpose, the number of 120 pieces of three-spot gourami adult female fish with an average weight of 5±1 grams in 8 treatments with control groups including control 1 (intact) and control 2 (solvent, Ethanol 60 %) and treatments receiving doses of 10, 50, 100 mg/kg of tamoxifen drug and 10, 50, 100 mg/kg of black cohosh hydroalcoholic extract were divided. All the injections were done in 10 times and every other day for twenty days and in the amount of 0.02 ml between the dorsal fin muscle and the lateral line. Then, after anesthetizing the fish, the ovary was examined by light and electron microscope. For measuring the levels of steroid hormones, the fish tissue was homogenized by homogenizer.

    Results

    Black cohosh extract decreased the level of 17-beta estradiol and testosterone hormones. Tamoxifen decreased the level of 17-beta estradiol, testosterone and progesterone hormones. Examining the light and electron microscope images showed that both tamoxifen and black cohosh had an inhibitory effect on oocyet maturation.

    Conclusion:

     The results of this study showed that black cohosh plant extract and tamoxifen reduce oocyte maturation.

    Keywords: Black cohosh, Ovarian maturation, sex hormones, Tamoxifen
  • Hossein Rahimi Pordanjany, Fardin Shalui * Pages 37-48
    Introduction & Objective

    Common operations during reproduction and breeding or during research studies often cause stress and physiological responses in fish, which subsequently lead to adverse effects such as immunosuppression, delayed growth, and death. The objectives of this experiment were to evaluate the efficacy of benzocaine as an anesthetic in goldfish (Carassius auratus). Moreover, the effect of anesthesia with effective concentrations of benzocaine and stress caused by manipulation on hematological indicators was studied.

    Materials & Methods

    For this purpose, ten fish individually were exposed to 50, 75, 100, 125, 150 and 200 mg/L benzocaine, and time to induction (deep anesthesia) and recovery from anesthesia were measured. In the second experiment, 7 fish were deeply anaesthetized with 125 and 150 mg/L benzocaine. Subsequently, Fish were subjected to stress by acute handling, blood sampling and maintaining them out of the water for 2 min. for assessing possible stress effects caused by acute handling, blood was collected as described above without anesthesia. In control group, fish immediately after netting with their head covered with wet cloth to reduce stress, blood collection was performed by cutting caudal peduncle and lasted less than 15 s.

    Results

    At concentration of 50 mg/L, benzocaine failed to induce deep anesthesia in fish within the 10 min exposure period whereas at concentrations of 125, 150 and 200 mg/L, all the fish were anaesthetized within 3 min of exposure. Induction and recovery times for benzocaine were significantly dependent on concentrations (P<0.05). Hematological results between groups showed no significant changes in white blood cell count and hematocrit level. Acute handling caused significant increase in hemoglobin, red blood cell count, serum glucose and cortisol levels compared to control and anaesthetized group (P<0.05).

    Conclusion

    This study demonstrates that rapid induction of deep anesthesia with a relatively high concentration of benzocaine (125 mg/L) block the stress-induced cortisol response with the lowest effects on the hematological and serum biochemical indices in gold fish and therefore would be recommended as eligible dose for handling and hematological studies in this species.

    Keywords: Benzocaine, anesthesia, Gold fish, Cortisol, Stress
  • Fatemeh Ghalambor, Hossein Abedntanzi *, Mandana Gholami, Farshad Ghazalian Pages 49-64
    Introduction & Objective

    Aging causes structural changes in the heart that are associated with an increased risk of cardiovascular disease. The aim of this study was to compare the effect of a period of aerobic and resistance training on some metalloproteins that affect heart fibrosis in elderly mice.

    Materials & Methods

    For the present experimental study, 27 male Wistar rats with an average age of 24 months were prepared from the center of Pasteur Institute and after weighing were randomly divided into 3 groups: control, resistance training and low intensity aerobic training. Then, the aerobic training group started training for 12 minutes with an intensity of 12 meters per minute in the first week, and at the end of the eighth week, the time reached 52 minutes and the intensity was constant. The resistance training group did 8 repetitions in the first week with 5% of body weight and in the eighth week the intensity reached 40% of body weight. Sampling was performed 48 hours after the last training session.

    Results

    results showed that there was a significant difference between the effect of aerobic and resistance training methods on MMP-2 and the percentage of collagen deposition in the heart tissue of elderly mice. But there is no significant difference between the effect of two training methods on MMP-9.

    Conclusion

    According to the results, the use of aerobic and resistance training on heart fibrosis is recommended in consultation with a physician, which is more recommended on the use of resistance training.

    Keywords: Aerobic training, Resistance training, metalloprotein, Fibrosis
  • Zahra Sinaee Pour Fard, Noushin Naghsh *, Nasrin Yazdanpanahi, Gholam Reza Amiri Pages 65-79
    Introduction & Objective

    Currently, zinc and its compounds are used as a suitable material for the treatment of infection in burns, open wounds and chronic wounds. This investigation, was designed and carried out with the aim the local effect of green zinc nanoparticles on blood biochemical parameters and skin tissue repair during wound healing in laboratory rat.

    Materials and methods

    In this experimental study, 42 male Wistar rats were divided into 7 groups of 6. Then, by creating a 2 cm burn on the back of the rats, treatment was immediately performed with zinc nanoparticles ointment (1%, 4%, 16%) and zinc oxide ointment and pure Vaseline for 21 days. After sampling from the percentage of wound repair in the skin of rats was calculated. Similarly, blood sampling was done from the hearts of rats and serum was used to check biochemical parameters.

    Results

    The percentage of wound healing in the 4% ointment group and zinc oxide ointment was significantly higher than the control group. In addition, all the concentrations of ointment were safe in terms of their effect on liver enzymes.

    Conclution: 

    The results of investigation showed that the ointment of 4% zinc nanoparticles was the best treatment group, which accelerated the repair of skin wounds. Based on the results of the present experimental study, probably the ointment produced by the identified green nanoparticles could be suggested as a strong repair agent in skin lesions naturally.

    Keywords: green zinc nanoparticles, wound repair, liver enzymes
  • Parisa Pourzal, Mokhtar Mokhtari *, Mehrdad Shariati Pages 80-96
    Introduction & Objective

    Changes related to thyroid hormones cause gonadal dysfunction and infertility Present study aimed at determining the effect of Dosin ( Sativa Nigella and honey mixture) on sex stroids and spermatogenesis following Methimazole induction of hypothyroidism in rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 60 adult male Wistar rats aged about 10-11 weeks were randomly divided into six groups of ten, including the control group, The Sham group,experimental group 1; the adminstration of methimazol  at dose of 25 mg/kg for 10 day  , experimental group 2; the adminstration of Dosin alone at dose of 200 mg/kg for 21 days, groups Experiments 3 and 4 ; the adminstration of Dosin at the dose of 100 and 200 mg/kg for 21 days, were divided. At the end of the experiment, blood was taken from the heart of the animals and the serum concentrations of dihydrotestosterone, androsterone, dihydroepiandrosterone and androstenedione were measured. Hematoxylin-eosin staining was also performed to examine testicular tissue changes.

    Result

    The amount of dihydrotestosterone, dihydroepiandrosterone and androstenedione in experimental groups 3 and 4 showed a significant increase compared to experimental group 1. The amount of androsterone in experimental group 4 increased compared to experimental group 1.In experimental groups 3 and 4, primary spermatocyte cells, spermatids and the amount of epididymal sperm storage showed a significant increase compared to experimental group 1.

    Conclusion

     Based on the results, black seed and honey (ducin) improve and multiply the cells of spermatogenic germ line in rats with hypothyroidism

    Keywords: Dosin, Hypothyroidism, Sex steroids, Spermatogenesis, Rat
  • Maria Dehvari, AbdolAli BanaeiFar, Sajad Arshadi, Ardeshir Zafari Pages 97-117
    Introduction & Objective

     Adiponectin with properties similar to exercise increases glucose uptake in muscle and decreases glucose production in the liver. Cinnamon has modulating properties against oxidative stress, blood sugar and obesity. Therefore, considering the effect of exercise training on adiponectin gene expression, the effect of high-fat diets on obesity and the effects of cinnamon on weight loss, the present study seeks to answer the question whether six weeks of aerobic exercise and cinnamon extract on adiponectin gene expression in Fat and liver tissues and the mass of these tissues have different effects in male rats fed with a high-fat diet.

    Materials & Methods

     The present study was conducted in the form of a multi-group research project with a control group the average of the research variables among the groups were compared using one-way analysis of variance and Bonferroni supplementary test and independent t-tests and two-way analysis of variance at the significance level p ≥ 0.05 for all tests with the aim of determining the differences between the groups.

    Results

     The results showed the effect of high-fat diet on adverse changes in adiponectin gene expression in adipose tissue and liver, body weight and weight of adipose tissue and liver. Performing aerobic exercise alone, consuming cinnamon extract alone and the interaction of aerobic exercise and cinnamon extract caused favorable changes in the expression of adiponectin gene in adipose tissue and liver and the weight of adipose tissue and liver compared to the high-fat diet group.

    Conclusion

     It seems that from the desirable and accepted physical activities and sports exercises on the Adipose tissue and liver, maybe some food intakes such as cinnamon supplement extract combined with sports exercises have synergy with useful exercises.

    Keywords: training, adiponectin, cinnamon, liver, high-fat food