فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 57، پاییز 1401)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 57، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حوریا اصل فلاح، بیت الله اکبری مقدم*، محمد دوستار صفحات 403-418
    فرهنگ مربیگری در سازمان ها فرایندی تحول آفرین است که در آن مربیان به عنوان کاتالیزور سازمانی توسعه رهبران، مدیران و کارکنان را تسهیل می بخشند. هدف این پژوهش، شناسایی تاثیر عوامل رفتاری در سازمان بر فرهنگ مربیگری و کارآفرینی سازمانی است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه مدیران و کارشناسان شرکت بیمه دانا در شهر تهران هستند که حجم نمونه 280 نفر محاسبه شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه استاندارد استفاده شد که روایی آن با تحلیل عاملی تاییدی، تعریف شده است. برای تحلیل داده ها از هم بستگی پیرسون و برای تایید مدل از رویکرد معادلات ساختاری استفاده گردید. خروجی نرم افزار نشان می دهد که روابط مستقیم بین متغیرها معنادار است. همچنین عوامل رفتاری درون سازمانی مانند شفافیت سازمانی، اعتماد، نگرش کارآفرینانه مدیران و کارکنان و سبک رهبری کارآفرینانه همزمان که از فرهنگ مربیگری تاثیر مثبت می پذیرند و زمینه بروز رفتارهای کارآفرینانه و اجرای ایده های کارآفرینانه در سازمان (کارآفرینی سازمانی) را تحت تاثیر قرار می دهند.
    کلیدواژگان: فرهنگ مربیگری، کارآفرینی سازمانی، عوامل رفتاری
  • سعیده حنفی، سینا نعمتی زاده*، بابک ضیاء، جلال حقیقت منفرد صفحات 421-438

    هدف از این پژوهش طراحی الگوی سرعت بین المللی کسب وکار های مبتنی بر فناوری های پیشرفته می باشد. تحقیق حاضر، روش برحسب هدف داده بنیاد و برحسب گردآوری داده ها کیفی- داده بنیاد است که در سال 1399 از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری گردیده شد. به منظور گردآوری اطلاعات، با روش نمونه گیری هدفمند با 20 نفر از خبرگان شامل مدیران و کارشناسان حوزه صادرات شرکت های برتر صادر کننده صنعت دارویی مصاحبه صورت پذیرفت. روش تجزیه وتحلیل اطلاعات در این پژوهش بر اساس رویکرد نظام مند نظریه ای استراوس و کوربین در سه گام اصلی کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی استفاده شده است که مبتنی بر مقایسه مداوم است. نتایج حاصل از تحلیل داده های کیفی تحقیق، بیانگر وجود عوامل علی مانند نحوه صادرات، استراتژی شرکت جهت صادرات؛ عوامل مداخله گر مانند موانع سرعت بین المللی سازی، ریسک ها؛ عوامل زمینه ای مانند فناوری روز، ثبات سیاسی؛ عوامل راهبردی مانند کسب اطلاعات لازم برای ورود به بازار بین المللی، بازاریابی و پیامدها مانند انتقال دانش و افزایش صادرات که در قالب یک مدل جامع بوده است.

    کلیدواژگان: سرعت بین المللی سازی، صنعت دارویی، فناوری های پیشرفته، کسب و کار
  • حسین خنیفر، آصف کریمی، علی زین ساز*، علی مبینی دهکردی صفحات 441-457
    اهمیت رسانه های اجتماعی در کسب وکارهای کوچک و متوسط چنان نمود پیدا کرده است که گاه، بقا یا زوال کسب وکار به توجه آن در استفاده از فناوری های روز و شبکه های اجتماعی و تاثیر آن در بازاریابی و فروش آن ها بستگی دارد. پژوهش حاضر نیز به دنبال آن است تا از منظر جایگاه کسب وکارهای خانگی به بسط دانش نظری و عملی این حوزه در استفاده از فناوری و به طور اخص، رسانه های اجتماعی بپردازد. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از منظر پژوهشی، اسنادی-فراترکیب است. با استفاده از روش فراترکیب، 416 مقاله و پژوهش مرتبط در سال های 2006 تا 2021 از پایگا ه های علمی وب آف ساینس و اسکوپوس فراخوانی شده اند که پس از غربالگری، 34 مقاله نهایی مبنای استخراج یافته ها قرار گرفت. در روش فراترکیب سه سازه محیط های اصلی، جهت گیری های تعاملی لازم و مهمترین ذینفعان به همراه 11 مفهوم شناسایی شد. نتایج بر اساس نظر متخصصان با شاخص کاپای 693/0 مورد تایید قرار گرفت. نتایج این پژوهش می تواند به عنوان نقشه راهی برای سیاست گذاران و سرمایه گذاران علاقمند در این حوزه تلقی گردد.
    کلیدواژگان: رسانه اجتماعی، فراترکیب، فناوری اطلاعات، کسب وکار خانگی
  • سید مجتبی سجادی*، محمدوحید خاقانی، امیرحسین شایق صفحات 461-478

    مدیریت زنجیره تامین خدمات ابزاری است برای پیش بینی، برنامه ریزی، اجرا و کنترل فرآیندهای زنجیره تامین با هدف تامین نیازهای مشتریان و جلب رضایت آن ها که شامل هماهنگی، یکپارچگی و کنترل محصول، اطلاعات و جریان نقدی درون سازمان و بین شرکا است که به دلیل درگیر بودن چندین شرکت در فعالیت های مشترک، محمل مناسبی برای کارآفرینی به حساب می آیند. بدین منظور، هدف پژوهش حاضر ارایه مدل عوامل موثر بر زنجیره تامین کسب و کارهای الکترونیک صنایع خدماتی با استفاده از رویکرد نگاشت شناختی فازی می باشد. این روش پژوهش آمیخته - اکتشافی از لحاظ هدف کاربردی است. بدین منظور پرسشنامه ماتریسی تهیه و در اختیار 173 نفر از خبرگان کسب و کارهای الکترونیک قرار گرفت که در نهایت با استفاده از نرم افزار FCMapper1 و Ucinet6 به تجزیه و تحلیل داده های حاصل پرداختیم. یافته های پژوهش حاکی از آن است که از میان عوامل شناسایی شده، عوامل مشتری مداری، بهره وری و رشد سهم بازار دارای مرکزیت بیشتری نسبت به سایر عوامل می باشند، در نهایت براساس این سه عامل پیشنهاداتی به منظور ارتقای زنجیره تامین کسب و کارهای الکترونیک صنایع خدماتی ذکر شد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، صنایع خدماتی، کارآفرینی، کسب و کار الکترونیک، نوآوری
  • علیرضا شیرین*، محسن مطیعی، سیدسعید میرواحدی صفحات 481-498

    یکی از چالش های کسب وکارهای جدید و نوآورانه، تقلید و کپی برداری توسط تازه واردان است. تقلیدکنندگان تازه وارد اغلب با شکست مواجه شده و هزینه هایی را به نوآوران پیش گام وارد می کنند. هدف از این پژوهش تحلیل تاثیر کارآفرینان پیش گام بر رفتار دیگر عوامل اقتصادی بازار و تقلید کنندگان از آن ها است. برای اولین بار نقش نظریه تلنگر در تقلید از کسب وکارهای کارآفرینانه مدل سازی شده است. این پژوهش از منظر هدف کاربردی است و از رویکرد روش شناسی در دسته پژوهش های آمیخته اکتشافی قرار می گیرد که در دو گام تحلیل مضمون و مدل سازی ساختاری تفسیری صورت پذیرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر متشکل از دو گروه است، گروه اول به واسطه مطالعه موردی بودن پژوهش نمونه های داخلی کسب وکارهایی از جنس تاکسی اینترنتی در سال 1401 همچون اسنپ، تپسی و ماکسیم را در برمی گیرد. گروه دوم متشکل از پانزده نفر خبرگان دانشگاهی و مدیران و موسسان کسب وکارهای کارآفرینانه هستند که با عنوان گروه خبرگان در نظر گرفته شده اند. جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی مصاحبه ها و سخنرانی های مدیران کسب وکارهای مذکور، صورت پذیرفته است. یافته های پژوهش، مدل مفهومی چهارسطحی متشکل از چهارده مضمون را نشان می دهد که از جمله آن ها می توان به ارتباطات، آمادگی ذهنی و انگیزه اشاره نمود. با استفاده از تحلیل میک مک، مضمون میهن پرستی به عنوان متغیر مستقل، مضمون الگوبرداری به عنوان متغیر وابسته و مضمون اثر نورافکن به عنوان متغیر پیوندی شناسایی شد.

    کلیدواژگان: تقلید، کسب وکارهای کارآفرینانه، معماری انتخاب، نظریه تلنگر
  • محمدرضا طیب نیا، آصف کریمی*، حمید پاداش، حمیدرضا یزدانی، محمد کیهانی صفحات 501-518
    هدف از این پژوهش، مطالعه تطبیقی عناصر برنامه درسی کارآفرینی در مدارس پیشتاز حوزه کارآفرینی در حوزه اتحادیه اروپا به منظور توسعه چارچوب برنامه درسی کارآفرینی در مدارس ایران با استفاده از مدل برنامه درسی کلاین میباشد. منبع استخراج داده های مطالعاتی در این پژوهش استفاده از داده های سازمان TES (www.tesguide.eu)میباشد که توسط اتحادیه اروپا تاسیس گردید و به عنوان یکی از بزرگ ترین مراکز نوآور در امر آموزش کارآفرینی مدارس مشغول به فعالیت می باشد. روش پژوهش با توجه به ماهیت آن، کیفی و از نوع مقایسه ای- تطبیقی است که چهار مرحله بردی را شامل می شود. نتایج پژوهش نشان می دهد که هدف مدارس از اجرای برنامه درسی کارآفرینی، ارتقای سطح دانش، مهارت و نگرش دانش آموزان نسبت به موضوع کارآفرینی است. فرایند انجام فعالیت کارآفرینی در برنامه درسی به شکل تیوری و عملی و نوعا در قالب راه اندازی کسب و کار و همچنین انجام پروژه های کارآفرینی می باشد. مشارکت و حمایت داوطلبان در فعالیت های کارآفرینی از طریق خانواده ها، کارآفرینان، نمایندگان کسب و کارها، سازمان ها، دانشگاه ها و موسسات خیریه صورت می گیرد. نحوه زمان بندی آموزش کارآفرینی در قالب برنامه-هایی در کلاس های عادی، کلاس های کارآفرینی و فوق برنامه و بصورت یک تا چند ساعت در هفته انجام می گیرد. نحوه ارزیابی فعالیت کارآفرینی به شکل های مختلفی مانند میزان موفقیت دانش آموزان در اداره ی شرکتشان، گزارشات پیشرفت پروژه ها و میزان توسعه مهارت های آن ها صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی در مدارس، برنامه درسی کارآفرینی، دستاوردهای یادگیری کارآفرینی، مطالعه تطبیقی
  • ملیحه فرامرزی، قنبر محمدی الیاسی*، کامبیز طالبی صفحات 522-538
    در محیط کاری پیچیده و مبهم امروزی، مدیران کسب و کارها علاوه بر تلاش برای بقا سازمان، باید بتوانند زمینه رشد و بالندگی را فراهم آورند. مربیگری ظرفیت رشد را در سازمان تسهیل می کند. از همین منظر، هدف پژوهش حاضر شناسایی چارچوب انتخاب سبک مربیگری مدیران کسب و کارهای با رشد بالا است.این پژوهش از منظر هدف کاربردی بوده و با توجه به ماهیت اکتشافی تحقیق، از روش مطالعه موردی چندگانه استفاده شده است. به منظور ارایه یک چارچوب مفهومی با 19 مدیر، مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفت. برای تحلیل یافته های مصاحبه کدگذاری سه مرحله ای انجام شده است.یافته های این تحقیق نشان می دهد که رویکرد مدیران در انتخاب سبک مربیگری، رویکردی اقتضایی است. چارچوب مفهومی ارایه شده در این پژوهش بر اساس هدف-شیوه -مولفه های موقعیتی طراحی شده است. هدف از انتخاب سبک مربیگری تغییر در یادگیرنده در سه سطح دانش، نگرش و رفتار است. به منظور ایجاد این نوع تغییرات مدیران از سبک های چالشی، اکتشافی، توانمندسازانه و آگاهی بخشی استفاده می کنند. مولفه هایی که در انتخاب سبک مربیگری نقش دارند را می توان در 4 بعد، مربی، یادگیرنده، رابطه مربی - یادگیرنده و سازمان دسته بندی نمود. مدیران سبک مربیگری خود را براساس برخی مولفه ها از جمله: یادگیری چابکانه یادگیرنده، میزان سطح اعتماد بین مربی - یادگیرنده، ویژگی های سازمان و پویایی مدیر، انتخاب می کنند.
    کلیدواژگان: سبک مربیگری کسب و کار، کسب و کارهای با رشد بالا، کارآفرینی، مربیگری
  • ترانه فرخ منش، غلامحسین حسینی نیا*، علی داوری، محمد جهانبخت صفحات 541-558

    کارآفرینان در مواجهه با شرایط مختلف در دستیابی به اهداف خود بر شیوه های رفتاری علیت، اثرسازی و بریکلاژ برای تصمیم گیری تکیه می‎کنند. این سه منطق تصمیم گیری با توجه به موقعیت به طور همزمان به کار می روند. با این حال در مطالعات محققان بیشتر بر عوامل سطح فردی تمرکز داشته و کمتر به عامل  زمینه و اکوسیستم توجه دارند. درواقع  پژوهش ها کمتر تاثیر متقابل فرد، زمینه و اکوسیستم در تصمیم گیری کارآفرینانه توجه داشته اند. این تحقیق بر اساس هدف کاربردی است و در چارچوب یک تحقیق کیفی با استفاده از روش مورد کاوی مبتنی بر تمپلیت یا الگو، معیارهایی برای سه منطق تصمیم گیری تعیین شد و از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته وجود این معیارها بررسی گردید. بر این اساس بیست مصاحبه در دو نمونه مستقل، با کارآفرینان مستقر در پارک های علم و فناوری دانشگاه‎های تهران،صنعتی شریف، شهید بهشتی و ناحیه نوآوری شریف انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که کارآفرینان مستقر در پارک ها به دلیل اجبار به رعایت الزامات رفتار علیت‎گرا و کارآفرینان مستقر در ناحیه نوآوری به دلیل نیاز کمتر به رعایت قواعد رسمی و مکتوب رفتارهای اثرسازانه و تمایل به بریکلاژ بیشتری دارند. در ادامه این موضوع تببین و یک قضیه مطرح شده است. در پایان پیشنهاد هایی برای محققان بعدی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: اثرسازی، اکوسیستم، بریکلاژ، علیت، منطق تصمیم گیری
  • اسدالله کرد نائیج*، اصغر مشبکی اصفهانی، فاطمه اصغری گودرزی صفحات 563-582
    پژوهش حاضر به دنبال شناسایی پیشایندهای هم آفرینی ارزش در استارت آپ ها در فضای اقتصاد اشتراکی است. روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی و برحسب گردآوری داده ها، پژوهشی کیفی مبتنی بر تحلیل محتوای کیفی است. بدین منظور در بخش کیفی، داده ها از طریق بررسی ادبیات پژوهش و انجام مصاحبه های عمیق جمع آوری شدند. جامعه آماری پژوهش کیفی خبرگان و مدیران اجرایی استارت آپ های حوزه اقتصاد اشتراکی بودند. نمونه گیری به صورت گلوله برفی انجام شد و تا اشباع نظری ادامه داشت و با رویکرد تحلیل محتوای کیفی تحلیل شدند و تعداد 8 مقوله اصلی، 32 مقوله فرعی و 131 کد باز شناسایی شدند. پیشایندهای هم آفرینی ارزش استارت آپ ها در فضای اقتصاد اشتراکی شامل «ادراکات اخلاقی مصرف کنندگان»، «قدرت برند»، «بازاریابی رابطه مند»، «ارزش مورد انتظار»، «تجربه مشتری»، «پایداری»، «کمک به رشد و توسعه کسب وکارها» و «زیرساخت ها» بودند. پایایی تحلیل داده های کیفی از طریق ضریب توافق کوهن محاسبه شد و مقدار آن 843/0 به دست آمد. در بخش کمی، از طریق مدلسازی معادلات ساختاری با نرم افزار PLS3 به آزمون فرضیه های پژوهش پرداخته شد که تمام 8 فرضیه تایید شدند. پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی (CR) و روایی آن از طریق تحلیل عاملی تاییدی و بارهای عاملی و میانگین واریانس استخراج شده (AVE) محاسبه شدند. در انتها، پیشنهادهایی برای پژوهش های آتی و همچنین پیشنهادهای کاربردی ارایه شدند.
    کلیدواژگان: هم آفرینی، هم آفرینی ارزش، اقتصاد اشتراکی، رویکرد آمیخته، تحلیل محتوای کیفی
  • محمدصادق موحدی فر، مریم تقوایی یزدی*، محمد صالحی صفحات 585-605

    این پژوهش باهدف طراحی مدل هوشمندی فناوری در کسب وکارهای فناورانه با رویکرد خلق مشترک ارزش باهدف کاربردی و با روش آمیخته - اکتشافی انجام شده است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 14 نفر از مدیران عامل و اعضای هییت مدیره کسب وکارهای فناورانه در شهر تهران با روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی 385 نفر از مدیران کسب وکارهای فناورانه با روش نمونه گیری تصادفی ساده از بهمن 1399 تا مرداد 1400 اتخاذ گردیده اند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته می باشد. روایی صوری و محتوایی ابزارها توسط خبرگان تایید شد و روایی سازه آن ها با میانگین واریانس استخراج شده و بار عاملی و آلفای کرونباخ و پایای ترکیبی محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، تحلیل عاملی تاییدی، رتبه بندی فریدمن، سوبل و معادلات ساختاری و نرم افزارهای Samartpls3 و SPSS21 استفاده شده است. نتایج حاصل حاکی از 17 بعد با 41 مولفه برای هوشمندی فناوری، 10 بعد با 21 مولفه برای کسب وکارهای فناورانه، 12 بعد با 28 مولفه برای خلق مشترک ارزش می باشد و نشان داد که ارتباط معنادار و مثبتی بین هوشمندی فناوری و کسب وکارهای فناورانه وجود دارد و در این رابطه خلق مشترک ارزش به عنوان میانجی اثر مثبت و معناداری دارد. مدل ارایه شده ازنظر متخصصان دارای برازش مناسب و نسبتا قوی است.

    کلیدواژگان: خلق مشترک ارزش، کسب وکارهای فناورانه، هوشمندی فناوری
|
  • Houria Asl Fallah, Baitullah Akbari Moghadam *, Mohammad Dostar Pages 403-418
    Coaching culture in organizations is a transformational process in which coaches as an organizational catalyst facilitate the development of leaders, managers and employees. The purpose of this study is to identify the impact intra-organizational Behavioral factors on coaching culture and intrapreneurship. This research is applied in terms of purpose and is descriptive-correlational in terms of data collection. The statistical population of this study is all managers and experts of Dana Insurance Company in Tehran, the sample size of which calculated to be 280 people. A standard questionnaire used to collect information, the validity of which defined by confirmatory factor analysis. Pearson correlation used to analyze the data and structural equation approach used to confirm the model. The software output shows that the direct relationships between the variables are significant. In addition, intra-organizational behavioral factors such as organizational transparency, trust, entrepreneurial attitude of managers and employees and entrepreneurial leadership style simultaneously influenced by the coaching culture and affect the emergence of entrepreneurial behaviors and implementation of entrepreneurial ideas in the organization (intrapreneurship).
    Keywords: coaching culture, Intrapreneurship, Intra-organizational behavioral factors
  • Saeedeh Hanafi, Sina Nematizadeh *, Babak Ziyae, Jalal Haghighatmonfared Pages 421-438

    Model Designing of Internationalization Speed of High-tech Businesses (Case Study: Pharmaceutical Industry)AbstractThe purpose of this study is to design a conceptual framework for international business speed based on advanced technologies, which has been done using a qualitative approach and applying the data research method of the foundation. Data collection tools were semi-structured interviews and in order to collect information, 20 sampled interviews were conducted with managers and export experts of the top companies exporting the pharmaceutical industry using purposive sampling method. The method of data analysis in this research is based on the systematic approach of Strauss and Corbin in three main steps of open coding, axial coding and selective coding which is based on continuous comparison.The result of the analysis of qualitative research data indicate the existence of casual factors such as how to export, the company’s Strategy for export; Interfering factors such as obstacles to internationalization, risks; Underlying factors such as modern technology, political stability; Strategic factors such as obtaining the necessary information to enter the international market, marketing; And consequences such as knowledge transfer and increased exports, which has been in the form of a comprehensive model.

    Keywords: speed of internationalization, Business, High Technologies, Pharmaceutical industry
  • Hossein Khanifar, Asef Karimi, Ali Zinsaz *, Ali Mobini Dehkordi Pages 441-457
    The significant tool of social media in small-and-medium sized businesses (SMEs) has reached such a dimension that the survival or collapse of a business occasionally depends on the use of modern technologies and social media and their impact on the marketing services and figures of sales. This research is aimed at expanding the scope of theoretical and practical knowledge in the area of Home-based businesses by applying the technology and, in particular, the social media.The research method is considered applied in terms of the purpose in which a meta-synthetic approach based on documents has been used. Further, in this study, 416 articles in the related research areas has been selected from the Web of Science (WOS) and Scopus Scientific Database where, upon the screening process, 34 articles has finally been chosen to extract the findings. By using the meta-synthesis method, the three constructs (components) of the main environments, interactive orientations and key stakeholders accompanied by 11 concepts have been identified. The findings based on the expert's opinions, have been confirmed by the Kappa Indicator of 0.693 and may be used as a roadmap for the keen policymakers and investors in this field.
    Keywords: social media. Meta-Synthesis, Information Technology, Home-based business
  • Seyed Mojtaba Sajadi *, MohammadVahid Khaghani, Amirhossein Shayegh Pages 461-478

    Model of Factors Affecting E-Business Supply Chain in Service IndustriesService supplychain management is a tool to predict, plan, execute and control supply chain processes to meet customer needs and their satisfaction, which includes coordination, integration and control of product, information and cash flow within the organization and between partners. Due to the involvement of several companies in joint activities, they are a good opportunity for entrepreneurship. For this purpose, the purpose of this study is to present a model of factors affecting the supply chain of e-businesses in the service industry using a fuzzy cognitive mapping approach. This exploratory mixed research method is applied in terms of purpose and descriptive in terms of data collection. For this purpose, a matrix questionnaire was prepared and provided to 173 e-business experts. Finally, we analyzed the data using FCMapper1 and Ucinet6 software. Findings indicate that among the identified factors, customer orientation, productivity and market share growth factors are more centralized than other factors, meaning that more flashes enter and exit it becomes. Finally, scenarios were written based on these three factors and suggestions were made to improve the supply chain of e-businesses in service industry.

    Keywords: Supply Chain, service industries, Innovation, E-business, Entrepreneurship
  • Alireza Shirin *, Mohsen Motiei, Saeed Mirvahedi Pages 481-498

    One of the challenges for new and innovative businesses is imitation and copying by newcomers. Novice imitators often fail and incur costs for pioneering innovators. This research is aimed at analyzing the impact of pioneer entrepreneurs on those who copy and imitate their works and also the other influential factors in economy of the market. For the first time, the role of Nudge Theory has been modelled in copying the entrepreneurial businesses. This research is practical in terms of purpose, and from the methodological approach, it is included in the category of exploratory mixed research, which is carried out in two steps: thematic analysis and interpretive structural modeling (ISM). The statistical population of this case study consists of two groups; the first group includes national cases of online taxis like Snapp, Tapsi and Maxim. The second group, called ‘the experts’ comprises fifteen university professionals, principals and the founders of entrepreneurial businesses. Data collection has been done using semi-structured interviews and reviewing the interviews and speeches of the managers of the mentioned busainesses. The research findings illustrate a four-level model consisting of fourteen concepts including communication, mental readiness and motivation. The application of MICMAC analysis identified the concept of patriotism, modelling, and the spotlight effect as an independent, dependent and linkage variable, respectively

    Keywords: Choice Architecture, Entrepreneurial Businesses, imitation, Nudge Theory
  • Tayebnia Mohammad Reza, Asef Karimi *, Hamid Padash, Hamidreza Yazdani, Mohammad Keyhani Pages 501-518
    This research is seeking to conduct a comparative study in the schools pioneering in the entrepreneurship field in the European Union countries so as to develop a model for entrepreneurship education in Iranian schools based on the Kleyn’s curriculum model. The data sources in this investigation, were based on the TES (www.tesguide.eu) data, an entity founded by the European Union and is now operating as one of the leading innovation centers for offering entrepreneurship programs in schools. The research method is qualitative based on a comparative study which includes four stages for practical purposes. The findings indicate that the objective pursued by schools is to teach entrepreneurship and further enhance the level of entrepreneurial knowledge, skills and attitudes among the school children. Entrepreneurship will be presented in the curricula of schools in the form of theoretical training and  practical application and will also be typically planned for the launch of business ventures and implementation of entrepreneurship projects.  The partnership and support of volunteers in the entrepreneurial activities will be facilitated by families, entrepreneurs, agents of businesses, rganizations, universities and charitable foundations. The timing for delivery of entrepreneurship education program is normal classes, entrepreneurship classes and for extracurricular activities will be scheduled for one or more hours in the school curriculum. The entrepreneurship education programs will be analyzed and evaluated in various methods such as the level of a student's success in the management of their companies reports on the program progress of projects and level of their skills development.
    Keywords: entrepreneurship education at schools, entrepreneurship curriculum, entrepreneurial learning outcomes, Comparative Study
  • Maliheh Faramarzi, Ghanbar Mohammadi Elyasi *, Kambiz Talebi Pages 522-538
    Being faced with a complex and uncertain business environment today, directors of enterprises, should, in addition to their struggle for the organization's survival, have the capability to pave the grounds for development and growth. Coaching is deemed a factor to facilitate the capacity for growth. From this angle, the objective of this research is to identify a framework for selecting a coaching style by managers of rapid growth businesses. This investigation is considered applied in terms of purpose in which a multiple case study method has been used with regard to the exploratory nature of research. In order to provide a conceptual framework,  interviews have been carried out with 19 directors in a semi-structured arrangement and then the findings analysis has been coded in three stages. The findings illustrate that the managers choose their business coaching style based on contingency approach and the conceptual framework has been designed with respect to the goal, style and environmental conditions. The aim of coaching style is to bring about changes in the learner at the three levels knowledge, attitude, and behavior. To this end, the managers will apply challenging, exploratory, empowering and awareness-raising coaching styles. The factors affecting the choice of coaching style can be classified into 4 dimensions: coach, learner(student), coach-leaner relationship and organization. As such, the managers may choose their coaching styles with a view to a number of factors and components which, inter alia, include: the learner's agile learning process, level of trust between instructor-student, organizational characteristics and dynamism of a manager
    Keywords: Business Coaching style, coaching, Entrepreneurship, high growth firms
  • Taraneh Farokhmanesh, GHOLAMHOSSEIN HOSSEININIA *, Ali Davari, Mohammad Jahanbakht Pages 541-558

    Entrepreneurs rely on causation, effectuation, and bricolage behaviors to achieve their goals in different situations. Effectuation is a kind of decision-making logic that emphasizes control rather than anticipation. Causation focuses goal setting and planning and foresight. Bricolage is a resource-seeking behavior that allows entrepreneurs to cope with resource constraints. These three behaviors are used simultaneously according to the situation and circumstances. However, in studies researchers focus more on individual level factors and less on environmental factors, context and ecosystem. In fact, research has not paid attention to the interaction of individual, environment, context and ecosystem in entrepreneurial decision making. In this research, as qualitative research use the template-based case-study method in two independent sample groups, twenty interviews were conducted with entrepreneurs located in science and technology parks of Tehran, Sharif and Beheshti universities and Sharif Innovation District. The results showed that entrepreneurs tend to choose different decision approaches due to different access to resources. Entrepreneurs in the parks have more causation behaviors due to the need to comply with the requirements and entrepreneurs in Sharif Innovation District behave more effectuation and bricolage due to less need to follow formal and written rules. Finally, a proposition has been explained.

    Keywords: Bricolage, Causation, Decision, ecosystem, Effectuation
  • Asadollah Kordnaeij *, Asghar Moshabaki Esfahani, Fatemeh Asghari Goudarzi Pages 563-582
    The present research is seeking to identify the antecedents of value co-creation in startups in a shares economy environment. The research method is considered applied in terms of the purpose and in respect of the data collection with a content analysis approach. To this end, in the qualitative section, data have been gathered through a survey of the research literature and conduct of profound interviews. The statistical population constituted the experts and executive managers of startups in the contents of a shared economy. The sampling was processed with a snowball method, continued up to level of theoretical saturation and then the collected data were analyzed by a thematic content approach out of which 8 basic themes, 32 secondary themes and 3 open codes were identified. The findings indicate that the antecedents of value co-creation in startups in a shared economy environment include: the consumer's ethical perceptions, brand strength, relationship-based marketing, expected value, customer's experience, sustainability, contribution to the growth and development of businesses as well as infrastructures. The reliability of the qualitative data analysis was calculated through the Cohen Kappa coefficient which was 0.843. the quantitative section was handled through the structural equations modelling and the hypotheses were tested by using the PLS3 Software whereby all the 8 assumed hypotheses were confirmed. The reliability of the questionnaire was calculated through the Alpha Cronbach Coefficient and Combined Reliability ((CR)) while the validity was obtained through the confirmatory factor analysis, factor loads and the average variance extracted (AVE). Finally, some recommendations were made for enhancement of the upcoming research activities and practical approaches
    Keywords: Co-creation, Value co-creation, Shared Economy, mixed method, Qualitative Content Analysis
  • MohammadSadegh Movahedifar, Maryam Taghvaeeyazdi *, Mohammad Salehi Pages 585-605

    This research has been done with the aim of designing a technology intelligence model in technological businesses with a common value creation approach with a practical purpose and with a mixed-exploratory method. The statistical population in the qualitative section includes 14 CEOs and members of the board of directors of technological businesses in Tehran by purposive sampling method and in the quantitative section 385 technological business managers by simple random sampling method from January 2021 to July 2021 have been adopted. The data collection tool is semi-structured in the qualitative part of the interview and researcher-made in the quantitative part of the questionnaire. The face and content validity of the instruments were confirmed by experts and their structural validity was calculated with the mean variance extracted and the factor load, Cronbach's alpha and combined reliability were calculated and confirmed. Data were analyzed using Kolmogorov-Smirnov test, confirmatory factor analysis, Friedman ranking, Sobel and structural equations, and Samartpls3 and SPSS21 software. The results show 17 dimensions with 41 components for technology intelligence, 10 dimensions with 21 components for technology businesses, 12 dimensions with 28 components for joint value creation and showed that there is a significant and positive relationship between technology intelligence and technology businesses. This relationship of co-creation of value has a positive and significant effect as a mediator. The proposed model has a suitable and relatively strong fit from the experts

    Keywords: co-value creation. Shared Value Creation, Technology Businesses, Technology Intelligence