فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک - سال سی و پنجم شماره 4 (پیاپی 137، زمستان 1401)

نشریه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک
سال سی و پنجم شماره 4 (پیاپی 137، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/18
  • تعداد عناوین: 17
|
  • بهرام حایریان اردکانی، منصور بنانی، ناصر قدسیان، محمد عبدالشاه، محسن بشاشتی* صفحات 2-15
    اگرچه واکسن های بیماری نیوکاسل (ND) و برونشیت عفونی (IB) درحال حاضر در کشور در دو شکل زنده و غیرفعال در حال تولید می باشند، اما تاکنون واکسنی علیه سندرم افت تولید تخم مرغ (EDS) تولید نشده است. در این مطالعه تولید آزمایشگاهی واکسن سه ظرفیتی ND + IB + EDS با هدف کاهش وابستگی به واردات و بومی ساختن تکنولوژی تولید این واکسن در داخل کشور انجام گرفت. سه بذر به کار رفته شامل سویه های V4،یM41 و AV-127 به ترتیب از ویروس های NDها، IB و EDS به لحاظ پاک بودن از باکتری ، قارچ، مایکوپلاسما و سایر ویروس های ناخواسته با استفاده از آزمایشات میکروبیولوژی و PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. سه آنتی ژن به دست آمده در دو فرمولاسیون مختلف به صورت امولسیون آب در روغن تهیه شد. در ارزیابی کیفی، آزمایش های سترونی، پایداری و بی ضرری این امولسیون ها انجام گرفت. بعلاوه، ایمنی زایی دو واکسن در مقایسه با یک واکسن سه گانه مشابه وارداتی از طریق واکسیناسیون به گروه های 20 قطعه ای پولت های 4 هفته با منشاء تخم مرغ عاری از پاتوژن خاص مورد بررسی قرار گرفت. سپس با استفاده از روش های سرولوژی ممانعت از هماگلوتیناسیون و الایزا، آنتی بادی اختصاصی علیه سه ویروس در سرم این پرندگان ارزیابی گردید. هر دو امولسیون تولیدشده در این مطالعه، ایمنی زایی مطلوب و مشابه با واکسن مشابه سه ظرفیتی وارداتی را داشتند. این مطالعه نشان داد که واکسن های سه گانه (ND + IB + EDS) آزمایشگاهی تهیه شده، پتانسیل تولید به صورت نیمه صنعتی را دارند. بنابراین، این واکسن ها می توانند توانایی تولید واکسن در کشور را تقویت کنند و وابستگی کشور به واردات واکسن های مشابه را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: بیماری نیوکاسل، برونشیت عفونی، سندرم افت تولید تخم مرغ، واکسن سه گانه، تولید آزمایشگاهی
  • محمد اتفاق دوست، حمید علاف نویریان*، میرمسعود سجادی، بهرام فلاحتکار صفحات 16-26

    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیرات رنگدانه آستازانتین بر شاخص های ایمنی و آنزیم های همولنف میگوی رودخانه ای شرق (Macrobrachium nipponense) انجام گرفت. در این پژوهش، 225 قطعه میگو با وزن متوسط g 05/0±40/1 به وسیله پنج تیمار غذایی و سه تکرار با مقادیر مختلف آستازانتین شامل صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و mg/kg 200 به مدت زمان هشت هفته، غذادهی گردیدند. در پایان دوره پرورشی، پس از جمع آوری همولنف میگو های مورد مطالعه، شاخص های ایمنی و آنزیم های همولنف نمونه ها به وسیله کیت های آزمایشی، دستگاه خوانشگر الایزا و میکروسکوپ نوری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که شاخص های ایمنی غیراختصاصی و آنزیمی همولنف میگوها، تحت تاثیر سطوح مختلف رنگدانه آستازانتین قرار گرفتند (05/0>P). با افزایش مقادیر آستازانتین جیره غذایی شاخص های شیمیایی آلبومین و پروتیین کل همولنف میگوها، به طور معنی داری افزایش یافت درحالی که میزان کورتیزول از خود کاهش نشان داد (05/0>P). شاخص های ایمنی سلولی همچون تعداد هموسیت کل، سلول های گرانولار، نیمه گرانولار و هیالین نیز با افزایش آستازانتین جیره، افزایش معنی داری یافتند (05/0>P). آنزیم های همولنف، همچون لایزوزیم و فنول اکسیداز در تیمارهای حاوی رنگدانه آستازانتین بیشتر از تیمار شاهد بود درحالی که در آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و لاکتات دهیدروژناز کاهش معنی داری مشاهده گردید (05/0>P). در نهایت، یافته های به دست آمده از این پژوهش نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین جیره غذایی موجب بهبود پاسخ های بیوشیمیایی، ایمنی غیر اختصاصی و شاخص های آنزیمی همولنف میگوی رودخانه ای شرق شد و افزودن میزان mg/kg 150 از این رنگدانه به جیره غذایی با هدف بهبود شاخص های اشاره شده در این میگو پیشنهاد گردید.

    کلیدواژگان: کاروتنوئیدها، مکمل های غذایی، همولنف، ایمنی، میگوی رودخانه ای شرق
  • کیوان سبحانی، اسعد وزیری*، امجد فرزین پور، زهرا مرآتی صفحات 27-37
    استفاده از افزودنی های گیاهی در پرورش طیور مدرن خصوصا در مزارع ارگانیک رو به افزایش است. در مطالعه حاضر اثر افزودن پودر سرخارگل به جیره بر عملکرد، وضعیت ایمنی، فلور میکروبی روده و برخی فراسنجه های خونی، سرمی و تولیدمثلی در بلدرچین ژاپنی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 80 قطعه جوجه بلدرچین هفت روزه در قالب طرح کاملا تصادفی به دو تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه در هر تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه بدون پودر سرخارگل (شاهد) و جیره پایه + mg/mL 150 پودر سرخارگل بودند. افزودن mg/mL 150 پودر سرخارگل به جیره باعث افزایش خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی پرندگان در مقایسه گروه شاهد شد. بیشترین عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل در تیتر اولیه در پرندگان دریافت کننده پودر سرخارگل حاصل گردید. جمعیت باکتری های اشریشیاکلی (Escherichia coli) و تولیدکننده اسید لاکتیک در پرندگان تغذیه شده با پودر گیاه سرخارگل در مقایسه با گروه شاهد به ترتیب کاهش و افزایش پیدا کردند. هماتوکریت، اندیس های MCV و MCH در گروه آزمایشی مکمل شده با پودر سرخارگل افزایش یافت. همچنین، فراسنجه های اسپرمی در بلدرچین های دریافت کننده پودر گیاه سرخارگل در مقایسه با شاهد بهبود پیدا کرد. یافته های این مطالعه تاییدکننده اثر مثبت افزودن پودر گیاه سرخارگل به جیره بر عملکرد، وضعیت ایمنی، سلامت دستگاه گوارش و برخی فراسنجه های خونی و تولیدمثلی در بلدرچین ژاپنی بود.
    کلیدواژگان: سرخارگل، عملکرد، آنتی بادی، تولیدمثل، بلدرچین
  • خسرو ارغوانی، فرناز ملکی فرد*، محمد یخچالی صفحات 38-44
    گونه های کنه های سخت فراوان ترین کنه های آلوده کننده نشخوارکنندگان در ایران هستند. هدف از این مطالعه، تعیین گونه های کنه های سخت آلوده کننده نشخوارکنندگان کوچک در شهرستان دیواندره در استان کردستان بود. این مطالعه در چهارفصل از بهار سال 1398 تا بهار سال 1399 صورت گرفت. درمجموع تعداد 398 کنه سخت از 240 راس نشخوارکننده کوچک (120 راس گوسفند و 120 راس بز) جدا و شناسایی شدند. در این مطالعه، فراوانی آلودگی با کنه های سخت 75/48 درصد (71 راس گوسفند (58/29درصد) و 46 راس بز (16/19درصد)) بود. بیشترین فراوانی آلودگی کنه های سخت در دام های یک سال و بیشتر بود. ارتباط فراوانی آلودگی کنه های سخت در گروه های سنی مختلف گوسفندان و بزها معنی دار بود. کنه های سخت شناسایی شده پنج گونه از چهار جنس هیالوما، رپی سفالوس و درماسنتور و همافیزالیس شامل هیالوما اسیاتیکوم آسیاتیکوم (93/36درصد)، رپی سفالوس بورسا (89/28درصد)، و درماسنتور مارژیناتوس (85/21درصد) و همافیزالیس اینرمیس (54/9درصد) و هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم (76/2درصد) بودند. شاخص تعداد کنه به دام ها 4/3 بود. فراوانی آلودگی کنه ای در فصول مختلف سال معنی دار بود و بیشترین میزان شیوع کنه ها در فصل بهار بود. نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی کنه های سخت در گوسفندان و بزهای شهرستان دیواندره شایع بود.
    کلیدواژگان: کنه های سخت، گوسفند، بز، شهرستان دیواندره
  • علی عبداللهی، علی مشاوری نیا* صفحات 45-51
    کنه ها انگل های خارجی و خون خوار هستند که از اهمیت پزشکی و بهداشتی زیادی برخوردارند. در این مطالعه که از آبان ماه 1397 آغاز و به مدت یکسال ادامه یافت، 11 نقطه جغرافیایی از سطح شهرستان قاینات واقع در شرق ایران (استان خراسان جنوبی) انتخاب و به مدت 12 ماه با مراجعه ماهیانه به هر نقطه  تعداد 10 راس گوسفند و 10 راس بز از هر نقطه به صورت تصادفی از جهت آلودگی به کنه مورد معاینه قرار گرفتند و کنه های جمع آوری شده در الکل اتانول 70 درصد جهت تشخیص تا سطح گونه به آزمایشگاه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد منتقل شدند. در مجموع 1320 راس گوسفند و 1320 راس بز مورد معاینه قرار گرفته که در 655 راس (6/49%) گوسفند و 426 راس (3/32%) بز آلودگی به کنه دیده شد. همچنین تعداد 2004 کنه در طول اجرای مطالعه جمع آوری شد که گونه های شناسایی شده به ترتیب فراوانی شامل: هیالوما آسیاتیکوم (6/39%)، هیالوما روفیپس (7/33%)، هیالوما مارژیناتوم (7/9%)، ریپی سفالوس تورانیکوس (4/6%)، درماسنتور رسکمنسیس (1/6%)، هیالوما اکسکاواتوم (5/3%)، هیالوما آناتولیکوم (9/0%) و همافیزالیس سولکاتا (1/0%)، بودند. بیشترین فعالیت کنه ها در فصل بهار به خصوص در خرداد ماه مشاهده شد. دم و دنبه مهم ترین محل استقرار کنه ها و کمترین میزان آلودگی نیز در گوش دام ها بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان آلودگی در گوسفند و بز شهرستان نسبتا بالاست و انجام اقدامات کنترلی جهت کاهش جمعیت کنه ها در فصل بهار و تابستان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کنه، گوسفند، بز، قاینات
  • علیرضا البرزی*، سارا عباسی، محمدحسین راضی جلالی، مسعود قربانپور صفحات 52-58

    لینگواتولا سراتا عامل لینگواتولوزیس، یک بیماری انگلی مشترک بین انسان و حیوان  است. سگ سانان و نشخوارکنندگان به ترتیب میزبان های نهایی و واسط مهم این انگل هستند. هدف این مطالعه تعیین شیوع سرمی آلودگی به لینگواتولا سراتا در بزهای مناطق مختلف استان ایلام با استفاده از روش سنجش ایمنی جاذب مرتبط با آنزیم (الایزا) بود. طراحی آزمون  الایزا برای تشخیص آلودگی انگل در بزها با استفاده از آنتی ژن دفعی-ترشحی انگل، نمونه های سرم (62 منفی و40 مثبت) و کنژوگه-ضد IgG بز انجام شد. در مجموع 805 نمونه سرم بز جمع آوری شده از پنج منطقه استان ایلام با آزمون الایزا آزمایش شد. شیوع سرمی آلودگی انگلی در بزهای استان ایلام 57/28 %، ایلام (مرکز) 8/65%، ، ایوان (شمال) 4/63%، دهلران (جنوب) 2/19%، چرداول (شرق) 9/16% و در مهران (غرب) 9/9% بود. شیوع سرمی بین مناطق مختلف استان بطور معنی داری متفاوت بود (01/0>P).  میزان شیوع بین جنس های نر و ماد به ترتیب 2/32%  و 6/24%  بود و اختلاف معنی داری بین دو جنس وجود داشت (004/0 =P). اختلاف معنی داری بین میزان آلودگی در گروه های سنی2>-1، 3>-2، 4≤-3 به ترتیب با 7/27%، 5/29%، 3/28% (849/0=P) و همچنین در گله های ساکن (1/29%) و کوچ رو(9/26%) مشاهده نشد (545/0=P).نتیجه این مطالعه نشان داد که آزمون الایزا می تواند به عنوان یکی از روش های سرولوژی مناسب در تشخیص آلودگی به لینگواتولا سراتا در بز مورد استفاده قرار گیرد. به دلیل وجود آلودگی در دام های منطقه، اقدامات آموزشی، پیشگیرانه برای کنترل و مدیریت بیماری توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: الایزا، آنتی ژن، ایلام، بز، لینگواتولا سراتا
  • محمدحسین راضی جلالی، سارا لرکی*، خسرو مهدی خانلو، کوروش چراغی پور، عبدالرزاق مرزبان، کیومرث نورمحمدی صفحات 59-67

    از چالش های عمده درمان هیداتیدوزیس حین جراحی، از بین بردن پروتواسکولکس های کیست هیداتیک جهت ممانعت از عود مجدد بیماری است. بدین منظور دستیابی به ترکیبات اسکولکس کش موثر و با عوارض جانبی کم ضروری می باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات اسکولکس کشی عصاره هیدروالکلی گیاه گل راعی و تغییرات فراساختاری پروتواسکولکس های تیمار شده صورت گرفته است. پس از جمع آوری کیست هیداتیک کبدی از کشتارگاه، مایع کیست حاوی پروتواسکولکس های زنده آسپیره و میزان زنده مانی آنها به کمک رنگ آمیزی ایوزین 1/0 % سنجیده شد. سپس فعالیت پروتواسکولکس کشی عصاره هیدروالکلی گل راعی در غلظت های مختلف mg/ml 50، 100، 200، 300، 400 و 500 و مدت زمان های 10، 20، 30 و 60 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. همچنین پروتواسکولکس های تیمار شده با عصاره بوسیله میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) ارزیابی و میزان سمیت عصاره توسط آزمایش MTT سنجیده شد. بیشترین فعالیت پروتواسکولکس کشی عصاره آبی-الکلی گل راعی در غلظت mg/ml 200 بعد از  30 دقیقه مواجهه دیده شد که موجب از بین رفتن همه پروتواسکولکس های تیمار شده گردید. تغییرات ساختمانی در سطح میکروسکوپ الکترونی با آسیب وسیع تگومنت، بهم ریختگی روستلوم و قلاب ها و یکپارچگی غشاء تگومنت در پروتواسکولکس های تیمار شده مشاهده شد. همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی در مدت زمان 24 ساعت 8/564 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید. مطالعه حاضر نشان داد که عصاره هیدروالکلی گل راعی اثر پروتواسکولکس کشی قوی داشته و می تواند در حین جراحی به عنوان یک پروتواسکولکس کش موثر استفاده شود.

    کلیدواژگان: گل راعی، پروتواسکولکس کشی، کیست هیداتیک
  • آرام شریفی*، کیوان سبحانی، امجد فرزین پور، اسعد وزیری صفحات 68-73
    ورم پستان یکی از مهم ترین بیماری های صنعت دامپروری می باشد که عامل ایجاد ضررهای اقتصادی فراوانی است. یکی از عوامل عفونی ایجادکننده ورم پستان باکتری استافیلوکوکوس اوریوس می باشد. با توجه به شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی در جدایه های این باکتری، هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیک استافیلوکوکوس اوریوس های اخذ شده از موارد ورم پستان گاو می باشد. این مطالعه در 7 گاوداری های صنعتی اطراف همدان انجام شد. نمونه گیری از شیر دام های مبتلا به ورم پستان بر اساس وجود علایم بالینی انجام شد. مقدار 100 میکرولیتر از نمونه های شیر روی محیط های کشت اختصاصی و تفریقی کشت داده شدند و با توجه به ویژگی های باکتری استافیلوکوکوس اوریوس روی این محیط ها، باکتری جداسازی شد. استافیلوکوکوس اوریوس های جدا شده با تست PCR برای ژن اختصاصی جنس و گونه (femA) تایید شدند. الگوی مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف توسط روش دیسک دیفیوژن بررسی و نتایج بر حسب استاندارد CLSI گزارش گردید. در مطالعه حاضر از مجموع 280 نمونه شیر اخذ شده از 7 گاوداری صنعتی، جمعا 53 (92/18%) باکتری استافیلوکوکوس اوریوس جداسازی شد. بر اساس نتایج به دست آمده بیشترین مقاومت نسبت به پنی سیلین (100% مقاوم) و بیشترین حساسیت نسبت به ونکومایسین (2 مورد مقاوم (7/3 %)) گزارش گردید. نتایج این تست نشان داد که از 53 باکتری، 7 مورد (20/13%) دارای مقاومت حدواسط نسبت به ونکومایسین بودند. گزارش مقاومت بالا نسبت به آنتی بیوتیک های معمول در مطالعه حاضر بسیار حایز اهمیت می باشد؛ همچنین مشاهده 7 مورد مقاومت حدواسط و یک مورد مقاومت کامل نسبت به ونکومایسین، هشدار جدی برای شیوع سویه های دامی مقاوم به ونکومایسن است.
    کلیدواژگان: ورم پستان، استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فرانک ابناءرودحله، کیوان تدین، نادر مصوری، سید علی پوربخش، محمود جمشیدیان صفحات 74-82

    بورکولدریا مالیای با وجود سال های طولانی اجرای برنامه های تست و کشتار توسط کشورهای منطقه، همچنان تک سمیان در خاورمیانه و خاور دور را آلوده می نماید. در ایران نیز گزارشات موردی مشمشه و به صورت نادر موارد عفونت انسان مشاهده می گردد. تکنیک لوکوس های حامل واحدهای تکرار شونده پلی مرف در طول توانایی خود را در افتراق میان سویه های بورکولدریا مالیای ثابت نموده است. در مطالعه حاضر یک سیستم تایپینگ مولکولی سویه مشتمل بر 8 لوکوس گزارش می گردد. این سیستم به صورت آزمایشگاهی بر روی 6 جدایه بومی معرف جدیدترین همه گیری های مشمشه در ایران و یک سویه بورکولدریا مالیای اجرا گردید. علاوه بر این مجموعه ای از ژنوم 20 سویه مرجع بورکولدریا مالیای و 2 سویه بورکولدریا سودومالیای اخذ شده از بانک های اطلاعاتی Pubmed نیز در مطالعه وارد و به صورت رایانه ای مورد ارزیابی قرار گرفتند. آلل های شناسایی شده از فقط 1 مورد (لوکوس 41) تا 10 مورد (لوکوس 13) متفاوت و مقادیر Nei’s diversity index نیز از 0.53 تا 0.89 تعیین گردید. در مجموع 27 جدایه تحت آزمایش توسط سیستم تایپینگ مورد استفاده در 25 تیپ ژنتیکی و 7 جدایه و سویه ایران در 6 تیپ ژنتیکی دسته بندی شدند. نویسندگان معتقدند تا زمان اقتصادی شدن بسترهای تعیین توالی کامل ژنوم در آزمایشگاه های با بودجه محدود در کشورهای در حال توسعه، نسخه های بهینه MLVA نظیر آنچه در این مطالعه شرح داده شده است، می توانند در پیشبرد تحقیقات همه گیرشناسی بورکولدریا مالیای و آشکارسازی ارتباطات میان جدایه های آن در مقیاس محلی، منطقه ای و جهانی به خوبی موثر باشند.

    کلیدواژگان: بورکولدریا مالیای، مشمشه، MLVA
  • یاسر نفس پور، آنیا آهنی آذری*، احمد دانش صفحات 83-90
    یکی از بیماری های مقاربتی اسب، متریت واگیردار است که توسط باکتری تایلورلا اکویی جنیتالیس ایجاد می شود. علاوه بر این باکتری که یکی از مهم ترین عوامل ناباروری است سایر باکتری ها نیز ممکن است سبب ناباروری شوند. پژوهش حاضر با هدف جداسازی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از دستگاه تناسلی مادیان نژاد ترکمن با تاکید بر جداسازی تایلورلا اکویی جنیتالیس در شهرستان کلاله انجام شد. در این مطالعه تعداد 52 نمونه به طور تصادفی از ناحیه گودی و سینوس کلیتوریس مادیان گرفته شد. پس از انجام تست های بیوشیمیایی و میکروبیولوژی، آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. برای شناسایی تایلورلااکویی جنتیالیس از دو روش کشت و واکنش زنجیری پلی مراز (PCR) استفاده شد. از هیچیک از نمونه ها به روش کشت و  PCR تایلورلااکویی جنتیالیس جدا نشد. در مجموع 91 سویه باکتریایی جداسازی شد که به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: 22 درصد استافیلوکوکوس اوریوس، 21 درصد اشرشیا کلی، 5/14 درصد کلبسیلا، 12درصد ویبریو، 11درصد شیگلا، 9 درصد سودوموناس آیروژینوزا، 9 درصد کورینه باکتریوم و 5/2 درصد انتروکوک. جدایه های گرم منفی و مثبت به ترتیب بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین (8/50 درصد) و پنی سیلین (60 درصد) از خود نشان دادند. همه جدایه ها نسبت به آنتی بیوتیک های نیومایسین، تری متوپریم/سولفامتوکسازول و آمیکاسین حساسیت داشتند. در این بررسی  استافیلوکوکوس اوریوس و اشرشیا کلی بیشترین فراوانی را در بین جدایه ها داشتند و تایلورلا اکویی جنیتالیس به عنوان عامل ناباروری در اسب های ترکمن شهرستان کلاله مطرح نمی باشد.
    کلیدواژگان: تایلورلا اکویی جنیتالیس، مقاومت دارویی، دستگاه تناسلی، مادیان، شیوع
  • مجتبی محرمی*، الناز احمدی نیری صفحات 91-97

    بیماری لوک آمریکایی زنبورعسل یک بیماری باکتریایی کشنده لاروهای زنبورعسل در سراسر جهان است. این بیماری توسط باکتری گرم مثبت و تشکیل دهنده اسپور Paenibacillus larvae ایجاد می شود و زیان های اقتصادی مهمی را به همراه دارد. اما در مورد تنوع عامل ایجاد کننده تاکنون در ایران مطالعه ای صورت نگرفته است. در این تحقیق از 19 سویه Paenibacillus larvae که از لارو های بیمار، تلف شده و عسل، جداسازی شده بودند پس از تایید بوسیله آزمایشات بیوشیمیایی، PCR ژن 16S rRNA و تعیین توالی، جهت استفاده در تکنیک ERIC-PCR برای بررسی تنوع ژنوتیپی استفاده شدند. نتایج امکان شناسایی ژنوتیپ های ERIC I و ERIC II را برای اولین بار در ایران فراهم کرد. 14 سویه ژنوتیپ II (7/73 %) و 5 سویه ژنوتیپ I (3/26 %) را نشان دادند.

    کلیدواژگان: Paenibacillus larvae، بیماری لوک آمریکایی، تکنیک ERIC-PCR، ژنوتیپ ERIC
  • طاهر فیله کش، عیسی دیرنده*، علیرضا جعفری صیادی، ناصر تاج آبادی صفحات 98-103
    هدف از اجرای پژوهش بررسی تاثیر تغذیه کیک گرده و زمان های برداشت شده در 24، 48 و 72 ساعت پس از پیوند لارو در کندوهای زنبورعسل بر کیفیت و کمیت ژل رویال تولیدی بود. طرح آماری استفاده شده در قالب کامل تصادفی به صورت فاکتوریل بود که در آن کیک گرده (مصرف و عدم مصرف) و زمان های برداشت (4 ،48 و 72 ساعت پس از پیوند لارو) به عنوان فاکتورهای اصلی بودند. برای سنجش کیفیت، درصد 10 -هیدروکسی-2- دسنودیک اسید (HDA-10)، درصد پروتیین خام و درصد رطوبت اندازه گیری شد. نتایج نشان داد کمیت ژل رویال (g) تحت تاثیر زمان برداشت، و اثر متقابل زمان برداشت و تغذیه کیک قرار گرفت. بیشترین مقدار ژل رویال در تیمار تغذیه با کیک و زمان برداشت 72 حاصل شد. درصد HDA-10 تنها تحت تاثیر زمان برداشت قرار گرفت و بیشترین مقدار آن در زمان برداشت 24 بود. درصد رطوبت، پروتیین خام و چربی ژل رویال تحت تاثیر زمان برداشت، تغذیه کیک و اثر متقابل زمان برداشت و تغذیه کیک قرار نگرفت. اما درصد قندها (گلوکز و فروکتوز) و فنل کل تحت تاثیر زمان های مختلف برداشت و اثرات متقابل  زمان برداشت و مصرف کیک قرار گرفت. مصرف کیک گرده، طول زمان برداشت ژل رویال را به مدت حداقل 20 روز افزایش داده است. به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد با توجه به هزینه های برداشت ژل در زمان 24 ساعتی و مقدار کم و کیفیت بالای آن، قیمت ژل رویال 24 ساعته باید حداقل 5/2 برابر قیمت ژل معمولی برآورد شد.
    کلیدواژگان: رطوبت، زمان برداشت، زنبور عسل، ژل رویال، کیک گرده
  • فاطمه لایقی، مهدی خدایی مطلق*، محمد یحیائی صفحات 104-113
    اتصال هورمون لپتین به گیرنده اختصاصی خود (LR) اولین گام مسیر تاثیرگذاری آن بر عملکردهای تولیدی و تولیدمثلی در گاوشیری است. لذا یکی از مسیرهای تنظیمی عملکرد لپتین الگوی اتصال آن به LR می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر مقایسه چندشکلی های مختلف گیرنده لپتین از نظر ساختار سوم پروتیین و تمایل برهمکنش آن ها با لپتین در گاو شیری بود. برای این منظور توالی های آمینواسیدی مختلف LR از بانک ژن گرفته شد. چندشکلی های مختلف LR با آنالیز هم ترازی شناسایی و ساختارهای سوم مربوط به آن ها با استفاده از نرم افزار Modeller پیش بینی گردید. ساختارهای پیش بینی شده با نرم افزار گرافیکی PyMol 2.5.1 مشاهده و با استفاده از نمودار راماچاندران و نرم افزارهای Provean و I-MUTANT  مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین شاخص های مختلف فیزیکیوشیمیایی پروتیین های مدل شده مانند نقطه ایزوالکتریک، وزن مولکولی، تعداد دنباله های منفی و مثبت و مقدار GRAVY با استفاده از ابزار ProtParam در پایگاه Expasy محاسبه گردید. در ادامه میزان تمایل لپتین به هر کدام از چندشکلی های LR با استفاده از تکنیک داکینگ مولکولی و بر پایه دو شاخص موقعیت فضایی و انرژی اتصال مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده تنها دو چندشکلی (LR1 و LR2) در میان توالی های مورد مطالعه شناسایی شد و در آنها آمینواسید آرژنین جایگزین سرین شده است. تفاوتی در شاخص های فیزیکوشیمیایی بین دو چندشکلی مشاهده نشد. ارزیابی های نمودار راماچاندران و I-MUTANT  نشان دادند جایگزین شدن سرین با آرژنین به میزان محدودی ثبات LR2 را تحت تاثیر قرار می دهد با این وجود به حسب نتایج Provean این تاثیرگذاری به حدی نمی باشد که ساختار و عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد. نتایج داکینگ نشان داد میزان تمایل اتصال لپتین به LR1 در مقایسه با LR2  بیشتر می باشد و از دیدگاه تیوریک انتظار می رود LR1 عملکرد مناسب تری نسبت به LR2 در انتقال پیام لپتین داشته باشد. به طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه می تواند نقش موثری در درک رابطه چندشکلی و فعالیت فیزیولوژیک داشته باشد.
    کلیدواژگان: برهمکنش مولکولی، چندشکلی های گیرنده لپتین، داکینگ مولکولی، ساختار سوم پروتئینی
  • سیده زهرا موسوی، زهرا رشیدیان، یاسمن زراعت پیشه، علی جوادمنش صفحات 114-122

    استفاده بیش ازحد از آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماری هایی مانند ورم پستان گاوهای شیری ناشی از اشرشیاکلای، منجر به ظهور باکتری های مقاوم شده است که تهدیدی برای سلامت عمومی قلمداد می شود. امروزه پپتیدهای ضدمیکروبی نظیر باکتریوسین ها به عنوان عوامل بالقوه ضدمیکروبی توجه بیشتری به خود جلب کرده اند؛ بنابراین بررسی پایداری و فعالیت ضدباکتریایی آن ها در شرایط بدن حیوان بسیار حایز اهمیت می باشد. لذا، باهدف بررسی پایداری حرارتی پپتید انتروسین P ن (P (EntP، ابتدا ساختار سوم EntP با استفاده از سرور I-TASSER پیش بینی شد. سپس، پایداری این ساختار در شرایط دینامیکی مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور شبیه سازی با کمک نرم افزار GROMACS در مدت زمان ns 400 برای دمای طبیعی بدن گاوشیری (K°312) صورت گرفت. درنهایت منحنی RMSD مربوط به این پپتید در مقایسه با زمان، در طول خط سیر شبیه سازی رسم گردید. به منظور بررسی برهم کنش پپتید با پروتیین لیپوپلی ساکارید سطحی D (LptD از باکتری اشرشیاکلای مولد ورم پستان از سرور آنلاین ClusPro استفاده شد. در بخش آزمایشگاهی نیز حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) براساس روش میکروبراث بر روی اشریشیاکلای برآورد گردید. براساس نتایج گزارش شده توسط سرور I-TASSER، بهترین ساختار پیش بینی شده ی پپتید EntP با ضریب اطمینان (C-score) برابر با 4/1 انتخاب شد. مقادیر گزارش شده توسط پلات های ERRAT و Verify3D نشان داد که ساختار سوم پیش بینی شده برای پپتید EntP رضایت بخش است. گراف RMSD مربوط به بررسی پایداری حرارتی EntP در دمای بدن گاو نشان داد که ساختار پپتید EntP پس از مدت ns 400 دارای خط سیر شبیه سازی پایدار است. نتایج مربوط به داکینگ مولکولی نیز نشان داد این پپتید به آنتی ژن LptD در موقعیت مناسب متصل می شود. میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) به ترتیب 25/48 و5/96 (μg/ml) برای باکتری اشرشیاکلای برآورد شدند. امید است در آینده بتوان از این پپتید به عنوان ترکیبی جایگزین آنتی بیوتیک یا در کنار آن به منظور درمان بیماری های دامی با منشا اشرشیاکلای استفاده کرد.

    کلیدواژگان: انتروسین، پپتید، بیوانفورماتیک، ورم پستان، داکینگ مولکولی
  • صابر محمدی، احمد قره خانی*، رضا کاظم پور صفحات 123-130
    گوشت مرغ یکی از منابع عمده تامین پروتیین در بسیاری از کشورها می باشد. امروزه برای حفظ کیفیت، افزایش ماندگاری و دسترسی به فرآورده های پروتیینی استفاده از روش های فرآوری مختلف از جمله کنسرو کردن مطرح شده است. در این راستا مطالعه حاضر با هدف تعیین مدت زمان و فشار پخت بهینه در تهیه کنسرو گوشت مرغ انجام شد. در این مطالعه از گوشت مرغ تازه استفاده شد و پس از تهیه قطعات در اندازه های مورد نظر (3×3×3 سانتی متر)، فرآیند پخت با بخار در سه سطح فشار (1، 2/1 و 4/1 بار) و سه سطح زمان (9، 15 و 18 دقیقه) صورت پذیرفت. در نهایت فاکتورهای pH، وزن آبکش شده، مواد جامد محلول در آب، میزان پروتیین و ارزیابی حسی در محصولات تولید شده  مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه در رابطه با فاکتور pH متغیر بوده و از روند یکسانی برخوردار نبود، اما در رابطه با وزن آبکش و پذیرش کلی نمونه ها با افزایش فشار و زمان فرآیند پخت شاهد کاهش در مقادیر به دست آمده بودیم. همچنین افزایش مواد جامد محلول در آب و درصد پروتیین با افزایش فشار و زمان فرآیند پخت مشاهده گردید. مناسب ترین ترکیب زمان و فشار، زمان 9 دقیقه با فشار 1 بار گزارش گردید. با توجه به نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر می توان نتیجه گیری کرد که با انتخاب مدت زمان و فشار پخت مناسب در هنگام تهیه کنسرو مرغ، می توان بدون صرف هزینه و انرژی محصولی با کیفیت جهت عرضه به بازار تولید نمود.
    کلیدواژگان: کنسرو، مرغ، زمان پخت، فشار پخت
  • حجت الله کلوندی، احمد راه چمنی*، جواد عباسی صفحات 131-139

    این پژوهش با روش پارادایم تفسیرگرایی بدنبال بررسی عوامل شناختی کارآمدی استراتژی سازمان با بررسی ابعاد هویت سازمان و برند در صنعت بیولوژیک می باشد. ابعاد در سطح درون سازمان و محیط سازمان مورد بررسی قرار گرفت با توجه به رویکرد هرمنوتیکی در پدیدارشناسی مساله با 17 کنشگر داخل و خارج سازمان مصاحبه عمیق گردید. نشانه های روایی در واحدهای معنایی که برگرفته از ادبیات تحقیق و مصاحبه بوده بر اساس روش تحلیل محتوی استفهامی و با نرم افزار Atlas ti مورد تحلیل قرار گرفت و کدها، مقوله بندی، تم و در نهایت الگوی کارآمدی استراتژی ارایه گردید که این الگو شامل عوامل هویت سازمان و عوامل هویت برند، هویت صنعت و هویت گروه استراتژیک به عنوان ارکان و منابع استراتژیک و همچنین نحوه ارتباط آن می باشد.

    کلیدواژگان: پارادایم تفسیرگرایی، هویت سازمان، هویت برند، هویت صنعت، هویت گروه استراتژیک، کارآمدی استراتژی، صنعت بیولوژیک
  • علی خاتمی نیا*، هدیه جعفری، میثاق جلالی، معین یزدخواستی صفحات 140-149
    عقرب زدگی از مهم ترین معضلات بهداشتی در مناطق گرمسیر جهان، از جمله ایران به شمار می رود. در این مطالعه تغییرات ایجاد شده در شکنندگی اسمزی گلبول های قرمز متعاقب تزریق سم خام و فراکسیون های سم عقرب همی اسکورپیوس لپتوروس و همچنین ارزیابی میزان اثربخشی آنتی سرم پلی والان عقرب زدگی برجلوگیری از این تغییرات در رت صورت گرفت. تعداد 96 سر رت شامل گروه شاهد و گروه دوم الی هشتم به ترتیب سم خام عقرب و فراکسیون های یک الی شش را دریافت نمودند. و سپس در زمان های 1 ، 3 و 24 ساعت پس از تزریق، خونگیری به عمل آمد. گلبول های قرمز در محیط هایی با غلظت های مختلف کلریدسدیم قرار داده شد و میزان همولیز با استفاده از رنگ سنجی تعیین گردید. گروه سم خام و گروه فراکسیون دو، میزان مقاومت گلبول های قرمز را نسبت به غلظت های هیپوتونیک کاهش داده بود، این دو گروه جهت ارزیابی اثر آنتی ونوم تولیدی موسسه سرم سازی رازی مورد چالش قرار گرفتند. نتایج نشان داد، در گروه هایی که سم خام و فراکسیون دو را دریافت نمودند، میزان مقاومت گلبول های قرمز نسبت به غلظت های هیپوتونیک کاهش و منحنی گلبول های قرمز دستخوش تغییر شده است. میزان شکنندگی گلبول های قرمز در این گروه ها و در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش نشان داده است (05/0>P). فراکسیون یک وسه کمترین تغیرات شکنندگی گلبول های قرمز بوجود آوردند. میزان شکنندگی گلبول های قرمز در گروه هایی که آنتی سرم عقرب زدگی را دریافت کردند در مقایسه با گروه شاهد تغییرات معنی داری را نشان نداده بود تجویز آنتی سرم عقرب زدگی توانسته است از تغییرات  منحنی اسموتیک فراجیلیتی گلبولهای قرمز به طور معنی داری جلوگیری به عمل آورد. (05/0<P).
    کلیدواژگان: همی اسکورپیوس لپتوروس، فراکسیون های سم، آنتی ونوم عقرب زدگی، شکنندگی گلبول های قرمز، موش صحرایی
|
  • Bahram Haerian Ardakani, Mansour Banani, Nasser Ghodsian, Mohammad Abdoshah, M. Bashashati * Pages 2-15
    Although Newcastle disease (ND) and infectious bronchitis (IB) vaccines are currently being produced in Iran in the forms of live and inactivated, egg drop syndrome (EDS) vaccine has not been produced in Iran so far. In this study, the laboratory-scale production of ND + IB + EDS multivalent vaccine was performed to reduce dependency on imports and localize production of this vaccine. Three vaccine seeds of V4 (ND virus), M41 (IB virus) and AV-127 (EDS virus) strains were evaluated for freedom from bacteria, fungi, mycoplasma, and unwanted viruses using microbiological methods and PCR. Two different inactivated vaccines, contained mineral oil adjuvant, were produced, and formulated as water-in-oil emulsions. Tests for sterility, stability and safety of these emulsions were performed for quality control. In addition, the immunogenicity of two vaccines were evaluated and compared with a similar imported trivalent ND + IB + EDS vaccine through vaccination of 20 four-week-old specific pathogen free chickens. Then serum antibodies specific to three viruses were detected using hemagglutination inhibition and ELISA tests. Both experimental vaccines showed desirable and similar immunogenicity compared to the imported trivalent vaccine. This study showed that the laboratory-scale production of trivalent vaccines (ND + IB + EDS) has potential to produce industrially. Thus, these vaccines can strengthen vaccine manufacturing capabilities and reduce dependence on imports of similar vaccines
    Keywords: Newcastle disease, Infectious bronchitis, egg drop syndrome, trivalent vaccine, laboratory-scale production
  • Mohammad Ettefaghdoost, Hamid Alaf Noveirian *, MirMasoud Sajjadi, Bahram Falahatkar Pages 16-26

    The present study was aimed to evaluate the effects of astaxanthin on immunological and enzymatic hemolymph parameters of the oriental river prawn (Macrobrachium nipponense). In this research, two hundred and twenty-five prawns with mean weight of 1.40±0.05 gram were fed by five dietary treatments and three replications including different levels of astaxanthin containing zero (control), 50, 100, 150 and 200 milligrams astaxanthin per kilogram diet for eight weeks. At the end of the culture period, after collecting the hemolymph of prawns, immunological parameters and hemolymph enzymes of the samples were evaluated by experimental kits, ELISA reader instrument and optical microscope. The results of the study showed that the innate immune and enzymatic hemolymph parameters of prawn hemolymph were affected by different levels of astaxanthin (P<0.05). With increasing dietary astaxanthin levels, the immunochemical parameters such as albumin and total protein of prawn hemolymph increased significantly while cortisol levels decreased (P<0.05). Cellular immunity parameters such as total hemocyte count, granular cells, semi-granular cells and hyaline cells, also increased significantly with increasing dietary astaxanthin (P<0.05). Hemolymph enzymes such as lysozyme and phenol oxidase were higher in treatments containing astaxanthin than control treatment, while alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase, alkaline phosphatase and lactate dehydrogenase were significantly reduced (P<0.05). Finally, the findings of this study showed that increasing dietary astaxanthin levels improves the non-specific immune response and enzymatic hemolymph parameters of the oriental river prawn and adding 150 milligrams per kilogram of this pigment to the diet was suggested to improve the parameters that mentioned of this prawn.

    Keywords: carotenoids, Dietary supplements, Hemolymph, Immunity, Oriental river prawn
  • Keyvan Sobhani, Asaad Vaziry *, Amjad Farzinpour, Zahra Meraati Pages 27-37
    The use of herbal additives in modern poultry farming is increasing, especially in organic farms.  This study was conducted to determine the effect of adding Echinacea powder (EP) to the diet on performance, immune status, intestinal microbial flora, and some blood, serum, and reproductive parameters in Japanese quail. 80 quails were randomly distributed in 2 experimental groups of 4 replicates with 10 quails per replicate in a completely randomized design. Experimental treatments included 1) base diet without EP (control) and 2) basal diet + 150 mg/kg of EP. Quails fed EP-supplemented diets had a higher feed intake and feed conversion ratio of birds compared to the control group. The highest antibody titer against the Newcastle virus was obtained in the primary titer in EP-receiving birds. The population of Escherichia coli and lactic acid-producing bacteria in the EP group was significantly decreased and increased, respectively. Hematocrit, MCV, and MCH indexes increased in the EP-receiving birds. Moreover, the addition of EP to the bird's diet resulted in better eggshell thickness, breaking strength, and higher Haugh units than the control group. Spermatological parameters improved in receiving-EP quails compared to control. The findings of this study confirmed the positive effect of adding EP to the diet on performance, immune status, intestine microflora, and some blood and reproductive parameters in male Japanese quail.
    Keywords: Echinacea, performance, Antibody, Reproduction, quail
  • Khosrow Arghavani, Farnaz Malekifard *, Mohammad Yakhchali Pages 38-44
    Ticks are important ectoparasites in animals which causes economic losses in animal husbandry of Iran and worldwide. This study was aimed to determine frequency and species diversity of hard ticks in sheep and goats in Divandareh suburb, Kurdistan province, Iran. A total of 240 small ruminants (120 sheep, 120 goats) were randomly selected and examined from spring 2019 to spring 2020. Ixodid ticks were collected from body surface of examined animals and identified. Of all examined animals, 28.58% sheep, and 19.16% goats were infested with a total number of 398 ixodid ticks. The highest prevalence of hard ticks was found in ≥1 years-old animals in the region. There was significant difference between prevalence and different age and sex groups of infested animals. Of all examined ticks (398), four genera including Hyalomma spp., Rhipicephalus spp ., Dermacentor spp. and Haemaphysalis spp. with five species. i.e. H. asiaticum asiaticum (36.93%), Rhipicephalus bursa (28.89%) and Dermacentor marginatus (21.85%) , Haemaphysalis  inermis (9.54%) and Hyalomma anatolicum (2.76%) were identified. Ixodid ticks’ infestations occurred throughout the year with the highest prevalence in spring. There was significant difference between prevalence of hard ticks and seasons in this study. Tick indices (tick number per animal) were 3.4.  Based on our results, it is concluded that ixodid tick infections were prevalent among sheep and goats in Divandareh suburb, Kurdistan province, Iran.
    Keywords: Divandareh suburb, Goats, Sheep, ticks
  • Ali Abdollahi, Ali Moshaverinia * Pages 45-51
    Hard ticks are blood-feeding ectoparasites that are of great medical and health importance. This survey was carried out to determine the frequency of hard ticks infesting sheep and goats in Qaen County located in eastern Iran, South Khorasan Province. This survey started in November 2018 and continued for one year. In this study, 11 geographical locations were selected from the study area and 10 sheep and 10 goats from each location were randomly selected and examined for tick infestation each month. The ticks were collected from different infested organs and preserved in ethanol 70% until transferred to the parasitology laboratory for identification to species level. From a total of 1320 sheep and 1320 goats examined, 49.6% sheep and 32.3% goats were found to be infested. Overall, 2004 ticks were collected from infested animals and based on their frequency were identified as: Hyalomma asiaticum (39.6%), Hyalomma rufipes (33.7%), Hyalomma marginatum (9.7%), Rhipicephalus toranicus (6.4%), Dermacentor raskemensis (6.1%), Hyalomma excuvatum (3.5%) Hyalomma anatolicum (0.9%), and Haemaphysalis sulcata (0.1%). The most frequency of ticks were observed in spring and the highest number of ticks were collected in May. Tail was the most frequent and important site for tick attachment. The results of this study showed the prevalence and frequency of tick infestation in the study area is relatively high and tick control measures should be taken especially in spring and summer.
    Keywords: ick, Sheep, Goats, Qaen County
  • Alireza Alborzi *, Sara Abbasi, MohammadHossein Razi Jalali, Masoud Ghorbanpoor Pages 52-58

    Linguatula serrata is the cause of linguatolosis, a parasitic disease common to humans and animals. Canines and ruminants are important final and intermediate hosts for the parasite respectively. The objective of this study was to determine the seroprevalence of Linguatula serrata infection in goats of different regions in Ilam province by using the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA). The ELISA test was designed to detect Linguatula serrata infection in goats using excretory-secretory antigens, serum samples (62 negative and 40 positive) and anti-goat IgG conjugate.  A total of 805 goat serum samples collected from five regions of Ilam province were tested by ELISA.Seroprevalence of parasite infection among goats in the province of Ilam was 28.57 percent, along with 65.8% in Ilam (center), 63.4% in Ivan (north), 19.2% in Dehloran (south), 16.9% in Chardavol (east), and 9.9% in Mehran (west).The seroprevalence varied significantly between different areas of the province (p<0.01). There was no significant difference between the rate of infection in age groups 1- <2, 2- 3>, 3- ≥4 with 27.7%, 29.5%, 28.3%, respectively (P = 0.849), and also in resident (29.1%) and nomadic (26.9%) herds were not observed (P=0.545).The results of this study indicate that the ELISA test can be used as one of the convenient serological methods to detect Linguatula serrata infection in goats. To control and manage the disease, educational and preventive measures are recommended due to the presence of infection in livestock of the region.

    Keywords: Antigen, ELISA, Goat, Ilam, Linguatula serrat
  • MohammadHossein Razi Jalali, Sara Larki *, Khosro Mehdi Khanlou, ‪Kourosh Cheraghipour, Abdolrazagh ‪Marzban, Kiumars Nourmohammadi Pages 59-67

    Hydrotidosis is a medical and veterinary disease that, in addition to causing significant economic damage to the livestock industry, can also threaten the health of humans. The elimination of hydatid cyst protoscolices is one of the major challenges of treating cysts during surgery. So, achieving an effective scolicidal compound with low side effects is essential for this purpose. In this study, St. John's Wort hydroalcoholic extract was used to evaluate protoscolices' viability and ultrastructural changes.

    Materials and Methods

    After collecting hepatic hydatid cysts from the slaughterhouse, cyst fluid containing live protoscolices was aspirated under sterile conditions, then stored at 4 ° C in a refrigerator. Protoscolices were stained with 0.1% eosin to determine their survival rate. Then, the activity of the treated protoscolices with hydroalcoholic extract of St. John's wort was examined at different concentrations of 50, 100, 200, 300, 400, and 500 mg/ml for 10, 20, 30, and 60 minutes. For ultrastructural studies by scanning electron microscopy (SEM), the exposed protoscolices with plant extract were prepared. The growth inhibition was assayed using MTT (Methy Thiazol Tetrazolium) test. The result of the data was analyzed using statistical tests.

    Results

    The highest protoscolecidal activity of Hypericum perfortum aqueous-alcoholic extract was observed at a concentration of 200 mg/ml after 30 minutes of exposure, resulting in the elimination of all treated protoscolices. Ultrastructural changes in treated protoscolices were observed as extensive tegument damage, loss of tegument integrity rostellum and hooks dislocation, and reduced protoscolices size. The half maximal inhibitory concentration (IC50) value was 564.8 mg/ml for 24 hours.

    Conclusion

    The results of this study showed that the hydroalcoholic extract of St. John's wort has strong protoscolecidal effects. It can be used as an effective scolocidal composition in surgery methods.

    Keywords: Hypericum perfortum L, Protoscolecidal, Hydatid cyst
  • Aram Sharifi *, Keyvan Sobhani, Amjad Farzinpour, Asaad Vaziry Pages 68-73
    Mastitis is one of the most important diseases in the livestock industry, which causes many economic losses. Staphylococcus aureus is one of the infectious agents of bovine mastitis. Due to the prevalence of antibiotic resistance in isolates of this bacterium, the aim of this study was to determine the antibiotic resistance pattern of bovine mastitis S. aureus isolates. This study was conducted in 7 industrial farms around Hamedan. The amount of 100 μl milk samples were cultured on the specific and differential culture media and according to the characteristics of S. aureus on these media, the bacteria were isolated. Isolated bacteria were confirmed by PCR test for genus and species specific gene (femA). Then, the antibiotic resistance patterns to different antibiotics were investigated by disk diffusion method and the results were reported according to the CLSI standard. In the present study, from a total of 280 milk samples taken from 7 industrial farms, a total of 53 (18.92%) S. aureus bacteria were isolated. Based on the results, the highest resistance was related to penicillin (100% resistant) and the highest sensitivity was related to the vancomycin (2 cases resistant (3.7%)). The results of this test showed that out of 53 bacteria, 7 (13.20%) had intermediate resistance to vancomycin. The report of high resistance to common antibiotics in this study is very important. Also, the observation of 7 cases of intermediate resistance and one case of complete resistance to vancomycin is a serious warning for the emergence of vancomycin-resistant animal strains.
    Keywords: mastitis, Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance
  • Faranak Abnaroodheleh, K .Tadayon, Nader Mosavari, Seyed Ali Pourbakhsh, Mahmmod Jamshidian Pages 74-82

    Burkholderia mallei remains actively plaguing soliped populations across the Middle and Far East despite the long years of ongoing test and slaughter schemes run by the region States. This includes Iran with occasional reports of glanders and rarely-occurred cases of human infections. The Multiple locus Variable Number of Tandem Repeat (VNTR) Analysis (MLVA) has proved very effective in resolving of Burkholderia mallei strains. Here, a molecular strain-typing system based on 8 variable-number tandem-repeat (VNTR) loci is reported. This strategy was laboratory-tested on a panel of 6 indigenous isolates representing the most recent outbreaks of glanders in Iran and a single Swedish strain of B. mallei. A further collection of 20 B. mallei and 2 B. pseudomallei reference strains genomes obtained from Pubmed databases were also included in the study to conduct in-situ assessment. The number of alleles detected ranged from 1 (Locus 41) to 10 (locus) with the Nei’s diversity index values ranged from 0.53 to 0.89. On the whole, the typing system designated 27 isolates into 25 genotypes and more specifically the 7 B mallei from Iran to 6 types. Authors believe by the time when the whole genome sequencing platforms have come economically available to the low-income laboratory settings in the developing world, the optimized versions of MLVA typing method such as the one described here deliver broad potential for epidemiological investigation of B. mallei and revelation of relationships between isolates at local, regional and worldwide scale.

    Keywords: Burkholderia mallei, glanders, PCR-VNTR
  • Yaser Nafaspour, Ania Ahani Azari *, Ahmad Danesh Pages 83-90
    Contagious equine metritis (CEM) is one of the highly communicable venereal diseases of horses, caused by the bacterium Taylorella equigenitalis. That is responsible for great economic damage to the horse breeding club. In addition to T. equigenitalis as a most important causes of infertility, other bacteria can also cause infertility.The aim of this study was to isolate and determine the antibiotic resistance pattern of bacteria from the genital tract of Turkmen mares by emphasizing the isolation of T. equigenitalis in Kalaleh. In this study, 52 samples were randomly taken from the clitoria fossa and sinuses of mares. After performing standard biochemical and microbiological tests, antibiotic susceptibility testing was performed by disk diffusion method according to CLSI instructions. Two methods of culture and PCR were used to identify T. equigenitalis. T. equigenitalis was not isolated from any of the samples by culture and PCR methods. A total of 91 bacterial strains were isolated, which were: 22% Staphylococcus aureus, 21% Escherichia coli, 14.5% Klebsiella, 12% Vibrio, 11% Shigella, 9% Pseudomonas aeruginosa, 9% Corynebacterium and 2.5%, respectively. Enterococcus. Gram-negative and Gram-positive isolates showed the highest antibiotic resistance to vancomycin (50.8%) and penicillin (60%), respectively. All isolates were sensitive to the antibiotics neomycin, trimethoprim / sulfamethoxazole and amikacin (100%).
    Conclusion
    In this study S. aureus and E. coli had the highest frequency among isolates and T. equigenitalis was not considered as a cause of infertility in Turkmen horses in Kalaleh.
    Keywords: Taylorella equigenitalis, Drug resistance, Genital tract, Mares, PREVALENCE
  • M. Moharrami *, E .Ahmadi Niri Pages 91-97

    American Foulbrood disease is a deadly bacterial disease of honey bee larvae in the world. The disease is caused by gram-positive and spores forming bacteria of Paenibacillus larvae that has significant economic losses. However, no study has been done on the diversity of this disease agent in Iran. In this study, 19 strains of Penibacillus larvae that were isolated from diseased and dead larvae and honey after confirmation by biochemical tests, PCR of 16S rRNA gene and sequencing, were used in ERIC-PCR technique to study genotypic diversity. The results enabled the identification of ERIC I and ERIC II genotypes for the first time in Iran.  14 strains of genotype II (73.7%) and 5 strains showed genotype I (26.3%).

    Keywords: Paenibacillus larvae, American foulbrood, (ERIC-PCR) technique, ERIC genotypes
  • Taher Filekesh, Essa Dirandeh *, Alireza Jafari-Sayyadi, Naser Tajabadi Pages 98-103
    The aim of this study was to use pollen cake on the quantity and quality of royal jelly (RJ) produced at 24, 48 and 72 hours after larval transplantation in beehives. The statistical design used in a completely randomized form was factorial in which the consumption and non-consumption of pollen cake and harvest times (24, 48 and 72 hours after larval transplantation) were main factors. The amount of RJ harvested in each pole was evaluated. Percentage of HDA-10, crude protein and moisture were measured to measure quality. The results showed that the quantity of RJ (g) was affected by harvest time, and the interaction of harvest time and cake feeding. The highest amount of RJ was seen in the treatment of cake feeding and harvest time 72. The percentage of HDA-10 was affected only by harvest time and its maximum value was at 24 harvest time. The percentage of moisture, protein and fat of RJ were not affected by the harvest time, cake feeding and the interactions. However, the percentage of sugars (glucose and fructose) and total phenol were affected by different harvest times and the interactions. Consumption of pollen cake has increased the harvest time of Royal Jelly for at least 20 days. In conclusion, the results of the present study showed that due to the cost of gel removal in 24 hours and its low amount and high quality, the price of 24-hour Royal Jelly was estimated to be at least 2.5 times the price of regular gel.
    Keywords: Moisture, Harvest time, honey bee, royal jelly, Pollen cake
  • Fatemeh Layeghi, Mahdi Khodaei Motlagh *, Mohammad Yahyaei Pages 104-113
    Binding of leptin to its specific receptor (LR) is the first step in its effect on production and reproductive functions in dairy. Therefore, one of the main regulatory pathways of leptin function is its binding pattern to LR. The aim of this study was to compare the tertiary structure of different LR polymorphisms and their binding affinity to leptin in dairy cows. For this purpose, LR amino acid sequences were obtained from Gene bank. Firstly, Polymorphisms were identified by alignment analysis. Their related third structures were predicted by homology modeling technique using Modeller software. The created structures were observed and evaluated using PyMol 2.5.1 graphics software, Ramachandran plot, Provean and I-MUTANT softwars. Also, different physico-chemical parameters of the modeled proteins such as isoelectric point, molecular weight, and number of negative and positive sequences and Grand Average of hydropathicity (GRAVY) were calculated using ProtParam tool in Expasy database. Then, the affinity of leptin to each of the LR polymorphism was evaluated using molecular docking technique based on binding energy and spatial position indices. Based on the results, only two polymorphisms (LR1 and LR2) were identified among the studied sequences in which serine has been replaced by arginine. There was no difference in structural and physicochemical parameters between two polymorphisms. Ramachandran and I-MUTANT diagram evaluations showed that serine replacement with arginine had a limited effect on LR2 stability. However, according to Provean results, this effect is not sufficient to affect its structure and performance. Docking results showed that the binding affinity of leptin to LR1 is higher compared to LR2 and from a theoretical point of view it is expected that LR1 will have a better performance than LR2 in transmitting leptin messages. In general, the results of this study can play an effective role in understanding the relationship between polymorphism and physiological activity.
    Keywords: Molecular Interaction, Leptin receptor polymorphisms, Molecular Docking, Protein tertiary structure
  • Zahra Mousavi, Zahra Rashidian, Yasaman Zeraatpisheh, A. Javadmanesh Pages 114-122

    Excessive use of antibiotics to treat diseases such as mastitis in dairy cows caused by Escherichia coli has led to the emergence of antibiotic-resistant bacteria, which is considered a threat to public health. Nowadays, antimicrobial peptides such as bacteriocins have attracted more attention as potential antimicrobial agents. Therefore, the study of their stability and antibacterial activity in physiological conditions is very important. In order to investigate the thermal stability of Enterocin P peptide (EntP), the third structure of EntP was first predicted using the I-TASSER server. Then, the stability of this structure was evaluated by dynamic conditions for this purpose, the simulation was performed using GROMACS software in 400 ns at cow body temperature (312 °K). Finally, the root-mean-square deviation (RMSD) graph of this peptide was plotted against time along the simulation trajectory. ClusPro online server was used to study the interaction of peptide with LptD surface protein from Escherichia coli bacterium causing mastitis. In the in vitro phase of this study, the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum dissociation concentration (MBC) of EntP peptide were estimated based on the microbroth method on Escherichia coli. The results showed that the best predicted structure of EntP peptide by I-TASSER server had a C-score of 1.4 which was selected. The values reported by the ERRAT and Verify3D plots indicated that the tertiary structure predicted for the EntP peptide was satisfactory. The RMSD graph related to the thermal stability of EntP at bovine body temperature showed that the structure of EntP peptide is stable after 400 ns of the simulation trajectory. The results of molecular docking also showed that this peptide was correctly attached to the LptD antigen. After measuring the MIC, the bacteria were cultured and the MBC was obtained, which were estimated at 48.25 and 96.5 μg/ml, respectively. This peptide could be used as an alternative to antibiotics or in combination with them for the treatment of infections with the origin of Escherichia coli.

    Keywords: EntP, Peptide, Bioinformatics, mastitis, Molecular Docking
  • Saber Mohammadi, Ahmad Gharekhani *, Reza Kazempoor Pages 123-130
    Chicken meat is one of the major sources of protein in many countries. Today, various processing methods, including canning, have been proposed to maintain quality, increase shelf life and access to protein products. In this regard, the present study was conducted to determine the optimal cooking time and pressure in the preparation of canned chicken. In this study, fresh chicken meat was used and after preparing the pieces in the desired sizes (3 × 3 × 3 cm), the steam cooking process at three pressure levels (1, 1.2 and 1.4 bars) and There were three time levels (9, 15 and 18 minutes). Finally, pH, phloem weight, water-soluble solids, protein content and sensory evaluation of the products were examined. The results of this study were variable in relation to the pH factor and did not have the same trend, but in relation to the phloem weight and overall acceptance of the samples, with increasing pressure and cooking time, we saw a decrease in the values obtained. Also, an increase in water soluble solids and protein percentage was observed with increasing pressure and cooking time.The most suitable combination of time and pressure was reported to be 9 minutes with a pressure of 1 bar. According to the results obtained in the present study, it can be concluded that by choosing the appropriate cooking time and pressure when preparing canned chicken, it is possible to produce quality products to market without spending money and energy.
    Keywords: Canned, Chicken, Cooking time, Cooking pressure
  • Hojatolah Kalvandi, Ahmad Rahchamani *, JAVAD ABBASI Pages 131-139

    This research by using the hermeneutic paradigm method seeks to investigate the cognitive factors of organizational strategy efficiency by exploring the dimensions of organizational and brand identity in the biological industry. Dimensions were surveyed at the level within the organization and the organization's environment. Pursuant to the hermeneutic approach in the phenomenology of the issue, 17 in-depth interviews have been conducted among activists inside and outside of the organization. Semantic units adapted from research literature and interviews, were analyzed based on the interrogative content analysis method and Atlas.TI software.  Finally, the strategy efficiency pattern was identified, which includes the factors of organizational identity, brand identity factors, industry identity and strategic group identity which These factors and the relationships between them are important as sources of strategic efficiency in the organization

    Keywords: hermeneutic paradigm, organization identity, brand identity, industry identity, strategic group identity, Strategy efficiency, biological industry
  • Ali Khataminia *, Hedieh Jafari, Misagh Jalali, Moein Yazdkhasti Pages 140-149
    Scorpion sting is one of the most important health problems in the world, including Iran. In this study, changes in osmotic fragility of erythrocytes following injection of crude venom and fractions of Hemiscorpius lepturus and evaluation of the efficacy of polyvalent antivenom to prevent these changes in rats. A total 96 rats, including the control and the second to eighth groups, received crude scorpion venom and fractions one to six, respectively. Then, blood samples were taken at 1, 3 and 24 hours after injection. Red blood cells were placed in media with different concentrations of sodium chloride and the amount of hemolysis was determined. The crude venom and the fraction two had reduced the resistance of erythrocytes to hypotonic concentrations. These two groups were challenged to evaluate the effect of antimony produced by Razi antivenom Institute. The results showed that in the groups received the crud venom and fraction 2, the resistance of red blood cells to hypotonic concentrations decreased and the curve of red blood cells changed. The fragility of red blood cells in these groups and compared with the control group showed a significant increase (p <0.05). The one-third fraction produced the least changes in the fragility of red blood cells. The level of erythrocyte fragility in the groups that received the scorpion sting antivenom did not show significant changes compared to the control group. (P> 0.05). Administration of scorpion sting antivenom has been able to significantly prevent changes in the extracellular osmotic curve of red blood cells.
    Keywords: Hemiscorpius lepturus, venom fractions, scorpion sting, anti venom, Osmotic fragility of red blood cells, rat