فهرست مطالب

Sports Business Journal - Volume:2 Issue: 2, Summer and Autumn 2022

Sports Business Journal
Volume:2 Issue: 2, Summer and Autumn 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/04/10
  • تعداد عناوین: 18
|
  • محد احسانی صفحه 1
  • مهدی دستگردی، مهدی سلیمی، نادر رنجبر، رحیم خسرومنش* صفحات 14-32
    هدف

    صنعت گردشگری یکی از مهمترین صنایع قرن جدید است که بسیار پویا و سودآور است و گردشگری ورزشی قسمت مهمی از این صنعت است. هدف پژوهش شناسایی و دسته بندی انواع جاذبه های ورزشی در ایران و طراحی مدل توسعه برای صنعت گردشگری ورزشی بود.

    روش

     روش شناسی تحقیق، گرندد تیوری، رویکرد سیستماتیک بود. روش نمونه گیری از نوع نمونه گیری نظری بود و به منظور دستیابی به اشباع نظری، علاوه بر مطالعه متون تخصصی، با 35 نفر از متخصصان شامل 19 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه های ایران و 16 نفر از فعالان آژانس‎های مسافرتی و جهانگردی، مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد.

    یافته ها: 

    در بخش اول تحقیق یافته ها نشان داد که 11 نوع جاذبه ورزشی در ایران وجود دارد. یافته های بخش دوم تحقیق نشان داد که شناسایی و تحلیل جاذبه های ورزشی، بازاریابی، برنامه ریزی و سازماندهی برای استقبال از گردشگران از مهمترین اقدامات لازم برای توسعه گردشگری ورزشی است. توسعه گردشگری ورزشی در بخش استقبال گردشگران با توسعه کل صنعت گردشگری مرتبط بوده و نیازمند سرمایه گذاری، برنامه ‎ریزی و سازماندهی است. بازاریابی، ارایه خدمات لازم و خلق تجربیات متمایز و هیجان انگیز برای گردشگران و جلب رضایت آنها رمز موفقیت در توسعه این صنعت است. همه این کارها مستلزم همکاری و هماهنگی افراد و سازمان ها در بخش ‎های حاکمیتی، دولتی، عمومی و خصوصی است.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     نویسندگان در این مقاله انواع جاذبه های ورزشی در ایران را شناسایی و دسته بندی کردند و یک الگوی توسعه جامع برای توسعه صنعت گردشگری ورزشی ارایه کرده‎اند.

    کلیدواژگان: استقبال گردشگران، انتشار ویروسی، بازاریابی اینفلوئنسری، بازاریابی دیجیتالی، برند مقصد
  • سمانه راستگو، حسن بحرالعلوم*، رضا اندام، هادی باقری، سیده عذرا میرکاظمی صفحات 33-50
    هدف

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و تحلیل فرآیند هم آفرینی تجربه در گردشگری ورزشی ایران بود.

    روش

    پژوهش انجام شده از نوع آمیخته است. مشارکت کنندگان در مرحله  کیفی، شامل 10 نفر از خبرگان گردشگری ورزشی و پژوهشگران حوزه هم آفرینی و در مرحله کمی، شامل 15 نفر از متخصصان گردشگری بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته ای بود که عوامل آن از طریق مطالعه بخش کیفی استخراج شد و مدل پژوهش، از طریق خروجی های نرم افزار دیمتل ترسیم گردید.

    یافته ها: 

    یافته ها در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون بیانگر 6 مضمون سازمان دهنده تحقیقات بازار، ایجاد سازمان پویا، توسعه تیم کاری، گفتگو و تعامل، ایجاد تعهد مشترک و مشارکت بود. در بخش کمی نتایج نشان داد که مولفه های ایجاد تعهد مشترک و ایجاد سازمان پویا به ترتیب، اثرگذارترین و اثرپذیرترین مولفه ها هستند. همچنین ایجاد سازمان پویا و تحقیقات بازار به ترتیب بااهمیت ترین و کم اهمیت ترین مولفه ها هستند.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     یکی از چالش های توسعه گردشگری ورزشی در ایران مشارکت و تعامل کم رنگ گردشگران در زمینه های مختلف است. پژوهش حاضر تلاش کرده است با استفاده از روش تحلیل مضمون و تکنیک دیمتل مولفه های اثرگذار و بااهمیت در راستای پیشبرد گردشگری ورزشی را شناسایی کند.

    کلیدواژگان: تحلیل مضمون، تکنیک دیمتل، گردشگری ورزشی، مشارکت و تعامل، هم آفرینی
  • رقیه سرلاب* صفحات 51-65
    هدف

    بررسی تمایل به پرداخت مردم برای رشته های ورزشی یکی از بهترین راه ها برای  افزایش میزان تقاضا است. به طوری که از طریق آن می توان به توسعه اقتصادی مکان ورزشی مورد نظر نیز دست پیدا کرد.

    روش

    پژوهش حاضر کاربردی بود که به روش توصیفی-تحلیلی و به صورت میدانی انجام گرفت. نمونه آماری اماکن پنچگانه در مناطق باغشمال، منظریه، میرداماد، مجموعه ورزشی امام علی و مجموعه ورزشی خیابانی تبریز بودند. جامعه آماری شامل مراجعه کنندگان به این اماکن بودند که بر اساس جدول مورگان 534 نفر به صورت تصادفی طبقه ای و خوشه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه تمایل به پرداخت مردم بیدارام و همکاران (1396) و کیفیت خدمات ورزشی لیو (2008) بود. به منظور بررسی سوالات تحقیق از لاجیت با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و ایویوز  استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج تحقیق حکایت از آن دارد که میانگین میزان تمایل به پرداخت افراد برای رشته های ورزشی تیمی 95/43 و انفرادی 06/51 تومان بود. کل ارزش اقتصادی (تمایل به پرداخت) رشته های ورزشی تیمی و انفرادی برای این اماکن به ترتیب برابر با 129213تومان و   18259056 تومان است. همچنین نتایج نشان داد که مولفه های کیفیت خدمات ورزشی از قبیل رضایت، تجهیزات و تسهیلات بر ارزش پیشنهادی جهت پرداخت به اماکن اثر مثبت و معنی دار دارد.

    اصالت: 

    محققین در این تحقیق به بررسی تمایل به پرداخت مردم برای رشته های ورزشی و تاثیر کیفیت خدمات بر ارزش پیشنهادی پرداختند که تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است.

    کلیدواژگان: ارزش گذاری مشروط، تمایل به پرداخت، رشته های ورزشی تیمی و انفرادی، لاجیت پروبیت
  • محمدحسین محمد میرزا، مهدی سوادی، حمیدرضا سایبانی* صفحات 67-84
    هدف

    مقیاس های اندازه گیری معتبر یا قابل اعتماد می توانند اطمینان حاصل کنند که استنتاج ها و نتیجه گیری های صحیح و قابل اعتماد در پژوهش ها تولید می شوند. پژوهش حاضر به منظور اعتبارسنجی مقیاس کیفیت خدمات برای رویدادهای کشتی انجام شده است.

    روش

    عوامل و موارد مرتبط با کیفیت خدمات مسابقات کشتی با استفاده از روش تحقیق کیفی شناسایی و در قالب پرسشنامه تدوین شد. سپس با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، پرسشنامه ای با هفت مولفه و 41 سوال نهایی شد. این پرسشنامه بین 384 نفر از تماشاگران لیگ کشتی ایران، توزیع و جمع آوری شد.

    یافته ها: 

    مدل اندازه گیری توسعه یافته پژوهش از برازش کافی برخوردار است. روایی همگرا و واگرا و پایایی درونی و ترکیبی نیز برای این مقیاس هدف تایید شد. بنابراین می توان به محققان و مدیران اجرایی توصیه کرد که از همین مقیاس برای ارزیابی کیفیت خدمات ارایه شده در مسابقات کشتی استفاده کنند.

    اصالت و ابتکار مقاله: 

    در این تحقیق از دو روش کمی و کیفی استفاده شده است.

    کلیدواژگان: استانداردسازی ابزار، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی، رویکرد تماشاچیان، مسابقات ورزشی
  • احسان شاهقلی، مهدی سلیمی*، رسول نظری، جواد محمدی صفحات 85-106
    هدف

    بررسی ویروس کرونا چالش های قابل توجهی را بر سیستم های مدیریت استعداد سازمان ها تحمیل کرده است. بنابراین جهت انطباق با این وضعیت مدلی برای مدیریت استعداد سازمان های ورزشی طراحی و اعتباریابی شده است.

    روش

    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری در زمره پژوهش های آمیخته (کیفی- کمی) است. جامعه آماری این پژوهش را صاحب نظران حوزه مدیریت ورزشی در حوزه دانشگاه و حوزه اجراء و کارکنان وزارت ورزش و جوانان تشکیل دادند. جهت نمونه گیری در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد و نمونه گیری تا رسیدن به حد اشباع نظری ادامه پیدا کرد، براین مبنا تعداد 15 مصاحبه انجام گرفت. در بخش کمی نیز تعداد 405 نمونه مبتنی بر تعداد پارامترهای احصاء شده در بخش کیفی به صورت خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. جهت تحلیل داده ها از روش کدگذاری و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد مدیریت استعداد سازمان های ورزشی تابع عوامل علی (چابکی استراتژیک، مدیریت تنوع، نوآوری همگرایانه، بلوغ انعطاف پذیری، هوش تجاری، مدیریت دانش الکترونیکی)، زمینه ای (یادگیری و آموزش آنلاین، تحول سازمانی، تحول دیجیتال) و مداخله گر (جهانی سازی، فضای متلاطم، تحرک جهانی) است و با کاربست راهبردهای پیاده سازی سیستم بلاکچین برای گزینش و استخدام، مدیریت الکترونیک منابع انسانی، همسویی استراتژیک و شناسایی استراتژیک سرمایه انسانی می توان انتظار پیامدهای فردی و سازمانی مثبت را برای سازمان های ورزشی داشت. با اقتباس از نتایج حاصل شده می توان گفت که مدیریت استعداد در سازمان های ورزشی متاثر از شرایط علی، زمینه ای و مداخله گر است و در رویارویی با آنها سازمان های مذکور لازم است سیستم بلاکچین را برای گزینش و استخدام، مدیریت الکترونیک منابع انسانی، همسویی استراتژیک و شناسایی استراتژیک سرمایه انسانی طرح ریزی و پیاده سازی کنند.

     اصالت و ابتکار مقاله:

     یکی از چالش های امروزی سازمان های ورزشی مدیریت استعداد است که در این پژوهش سعی شد با یک نگاه جامع و همزمان با بروز پاندمی کرونا، به ارایه یک مدل جامع در این زمینه پرداخته شود.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، سازمان های ورزشی، فناوری دیجیتال، مدیریت استعدادها، منابع انسانی، ویروس کرونا، هوش تجاری
  • بهاره یبلویی، رسول نظری*، طیبه زرگر صفحات 107-125
    هدف

    این مطالعه با هدف شناسایی پیشران های موثر بر بهره وری باشگاه های حرفه ای فوتبال در ایران انجام شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف و مدت ماهیت، بر اساس آینده پژوهی و روش های تحلیلی و اکتشافی، کاربردی است. از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 16 نفر از مدیران باشگاه های حرفه ای فوتبال، اساتید مدیریت ورزشی و کارشناسان بهره وری سازمانی، اطلاعات لازم شامل هفت بخش و 60 شاخص کلیدی به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از اثرات متقاطع ماتریس 7×7 از نرم افزار Mick Mac استفاده شد.

    یافته ها:

     هفت دسته عوامل تاثیرگذار تا تاثیرگذار شناسایی شد، که شامل: محرک آموزشی و علمی، محرک حامی توجه، پیشرانه بودجه و مالی، پیشران رهبری و مدیریت، پیشران ابزار و رفتار حرفه ای، پیشرانه های برنامه ریزی و توسعه استعداد، و پیشرانه های بازاریابی و پشتیبانی بود.

    اصالت و ابتکار مقاله: 

    در نتیجه می توان گفت برای توسعه بهره وری باشگاه های حرفه ای فوتبال کشور، بازاریابی، پیشرانه های حمایتی و برنامه ریزی و استعدادیابی، عوامل عملی موثر و تاثیرگذار باید در دستور کار مدیران ورزشی قرار گیرد. به باشگاه های ایرانی برای رسیدن به سطح حرفه ای مانند باشگاه های کشورهای پیشرفته.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، بازاریابی ورزشی، بهره وری، جذب سرمایه
  • فرزانه مظلومی سوینی* صفحات 127-144
    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تداعی برند بر ارزش ویژه برند تیم  فوتبال پرسپولیس تهران با نقش میانجی همذات پنداری هوادار-تیم بود.

    روش

    پژوهش حاضر یک مطالعه کمی، مقطعی و همبستگی بوده که به صورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل هواداران تیم  فوتبال پرسپولیس در لیگ برتر فوتبال ایران بوده است. بر اساس جدول کرجسی و مورگان، 391 نفر از هواداران تیم  فوتبال پرسپولیس تهران با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی در ورزشگاه آزادی تهران در داربی نود و هشتم به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. از پرسشنامه تداعی برند واشبورن و پلانک (1995)، پرسشنامه ارزش ویژه برند یو و دانته (2001) و پرسشنامه همذات پنداری میل و اشفورث (1992) جهت گردآوری داده های مرتبط با تحقیق استفاده شد. جهت بررسی روایی از روایی سازه و محتوا استفاده گردید و پایایی ابزار نیز با استفاده از الفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. پس از توزیع پرسشنامه ها، تعداد 391 پرسشنامه بصورت کامل و صحیح گردآوری گردید و جهت آزمون فرضیات تحقیق، آزمون مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از PLS به کار گرفته شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که تداعی برند هم بر ارزش ویژه برند (39/0=β) و هم بر همذات پنداری هوادار-تیم (36/0=β) تاثیر معناداری داشته است (41/0=β). براساس نتایج، تاثیر همذات پنداری هوادار-تیم نیز بر ارزش ویژه برند تیم  فوتبال پرسپولیس تهران مثبت و معنادار گزارش گردید.  بر اساس آزمون سوبل نیز تداعی برند از طریق همذات پنداری هوادار-تیم دارای تاثیر غیرمستقیم، مثبت و معناداری بر ارزش ویژه برند تیم فوتبال پرسپولیس تهران بوده است. مقدار شاخص GOF نیز حاکی از برازش مطلوب مدل پژوهش بوده است.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     این مطالعه از معدود تحقیقاتی محسوب می شود که با ترکیب مفاهیم روانشناختی و بازاریابی به بررسی رابطه بین تداعی برند، همذات پنداری هوادار-تیم و ارزش ویژه برند به طور همزمان در قالب یک مدل جامع در حوزه ورزش ایران پرداخته است.

    کلیدواژگان: برندسازی، برندهای ورزشی، تیم های فوتبال، هواداران ورزش
  • رسول نوروزی سید حسینی*، عرفان مرادی، مریم امینی صفحات 145-168
    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی عوامل تعیین کننده ورزش نخبگی و تاثیرگذاری این عوامل بر صنعت و کسب و کارهای ورزش ایران پرداخته است. تحقق این امر با استفاده از یک رویکرد یکپارچه دنبال شد.

    روش

    بدین منظور تجزیه و تحلیل داده ها این مطالعه در سه مرحله انجام شد. از روش دلفی فازی، به منظور دریافت خبرگان (اجرایی و علمی) و از مدل سازی ساختاری تفسیری برای طبقه بندی مولفه ها و ایجاد یک مدل سلسله مراتبی استفاده شد. تجزیه و تحلیل MICMAC نیز به منظور تعیین نفوذ و وابستگی هر یک از عوامل بکار گرفته شد.

    یافته ها:

     14 عامل کلیدی مرتبط با ورزش نخبگی در ایران شدند. مدلی که توسعه داده شد دارای شش سطح است. همچنین، تجزیه و تحلیل MICMAC نشان داد که در هر یک از خوشه های مستقل، وابسته، پیوندی و خودمختار به ترتیب 3، 2، 3 و 1 متغیر جای گرفتند.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     طرح تحقیق ارایه شده در این مقاله اولین تلاش برای تحلیل سلسله مراتبی این عوامل و ایجاد مدلی چند سطحی برای ورزش نخبگی در ایران است که می تواند منجر به ارتقای صنعت کسب وکارهای ورزشی شود. دست اندرکاران و متولیان ورزش ایران لازم است برمبنای آن اقداماتی را انجام دهند تا بتوان شاهد تعالی صنعت کسب وکارهای ورزشی ایران در عرصه های بین المللی بود؛ این موارد عبارت اند از: دیپلماسی فعال در ورزش (با تمرکز بر قهرمانی و ورزش حرفه ای)؛ بازطراحی ساختار ورزش کشور در جهت تعالی و موفقیت در عرصه های بین المللی؛ نیاز به اصلاح اهداف و سیاست های ورزش نخبگی؛ اصلاح نظام تخصیص و توزیع بودجه به ورزش های مدال آور و مستعد مدال و نیز طراحی یک نظام یکپارچه استعدادیابی.

    کلیدواژگان: ورزش نخبگی، دلفی فازی، مدل ساختاری تفسیری، صنعت ورزش، کسب وکار
  • محمدسعید کیانی*، لیلا نظری صفحات 169-181
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر مطالعه نقش ارزش ویژه برند در تبلیغات محصولات ورزشی و توصیه آن به مصرف کنندگان دیگر  بود.

    روش

    جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان تربیت بدنی استان کرمانشاه که از مصرف کنندگان کالاهای ورزشی بوده اند تشکیل شده که از این میان به صورت نمونه گیری تصادفی 400 نفر انتخاب شدند. داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد بین نگرش به تبلیغات با ارزش ویژه برند و توصیه خرید ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد. هم چنین ارزش ویژه برند ارتباط مثبت و مستقیمی بر توصیه خرید دارد. با توجه به اهمیت ارزش ویژه برند و توصیه خرید، سازمان های تجاری می توانند از استراتژی صحه گذاری ورزشکاران مشهور استفاده کنند و از این طریق با انتقال بهتر مفاهیم پیام های تبلیغاتی، در جذب مشتریان، موفق تر عمل کنند.

    اصالت و ابتکارمقاله: 

    محقق در این پروهش به بررسی  چالش های مهم پیش روی شرکت ها به منظور باقی ماندن در جهان رقابتی و پرتلاطم امروز و ایجاد، حفظ یک نام تجاری معتبر است پرداخته و دریافت که در این میان تاثیر تبلیغات در رسیدن و حفظ این مزیت رقابتی می تواند قابل توجه باشد.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، بازاریابی دهان به دهان، صحه گذاری، مزیت رقابتی، مدیریت ورزشی
  • ملینا قاسمی زاده نوق، اکبر جابری*، اسماعیل شریفیان صفحات 183-199
    هدف

    با توجه به اهمیت جذب بانوان به آکادمی های فوتبال و همچنین رونق آکادمی ها در راستای توسعه پایدار ورزش بانوان، هدف کلی این پژوهش مطالعه نقش نسبی مولفه های بازاریابی رابطه مند در جذب بانوان به آکادمی های فوتبال استان کرمان بود.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی بود که به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی بانوان در آکادمی های فوتبال استان کرمان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تمام شمار تعداد 150 نفر به عنوان نمونه آماری مورد مطالعه قرار گرفتند. اندازه گیری مولفه های بازاریابی رابطه مند با پرسشنامه محقق ساخته و اندازه گیری جذب بانوان به آکادمی های فوتبال با اقتباس از پرسشنامه گیب و همکاران (2005) انجام گرفت. پایایی ابزار بر اساس آلفای کرونباخ و روایی ابزار با استفاده از روایی صوری، محتوا و روایی سازه تایید گردید.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش نشان داد که مولفه های بازاریابی رابطه مند (اعتماد، تعهد، ارتباطات، مدیریت تعارض، وفاداری، و کیفیت) بر جذب بانوان به آکادمی های فوتبال تاثیر مثبت و معناداری داشته اند. با توجه به یافته ها، تمرکز بر بازاریابی رابطه مند و مولفه های آن می تواند زمینه لازم را در جهت جذب بیشتر بانوان به آکادمی های فوتبال و در نتیجه رونق این مراکز فراهم نماید.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     این پژوهش از معدود پژوهش هایی محسوب می شود که در حوزه جذب بانوان به آکادمی های فوتبال با تاکید بر نقش بازاریابی رابطه مند انجام گرفته است و می تواند در توسعه فوتبال زنان و رونق آکادمی های فوتبال تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: ارتباطات، بازاریابی رابطه مند، زنان، کیفیت، وفاداری
  • حسن قره خانی*، بهزاد ایزدی، زیبا نصیری صفحات 201-216
    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر ظرفیت روان شناختی فروشندگان محصولات ورزشی بر میزان فروش و رضایت مشتری با میانجی گری رفتار مشتری محور انجام شد.

    روش

    پژوهش از نوع همبستگی کاربردی بود. نمونه های تحقیق شامل تمام فروشندگان ورزشی استان زنجان بودند که به طور کل شمار انتخاب شدند(N= 93). داده ها با استفاده از پرسشنامه لوسیه و هارتمن (2017) جمع آوری شد (پایایی 0.7). برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار PLS Smart استفاده شد.

    یافته ها:

     بیشترین همبستگی بین متغیرهای ظرفیت های روانشناختی و رفتار مشتری مداری (835/0) مشاهده شد. کمترین همبستگی بین متغیرهای رضایت مشتری و عملکرد فروش (211/0) بود. بین ظرفیت های روان شناختی و رفتار مشتری محور فروشندگان رابطه مثبت و معناداری (79/0) وجود داشت. تاثیر رفتار مشتری مداری فروشندگان ورزشی بر میزان فروش (78/0) و رضایت مشتری (65/0) نیز مثبت و معنادار بود.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     این مطالعه به تفاوت مشتریان گاه و بیگاه و مشتریان وفادار، توجه نموده و از این منظر توصیه نموده تا فروشندگان محصولات ورزشی، با توجه به این تفاوت، برنامه ویژه ای برای یادگیری رفتارهای مشتری محور داشته باشند.

    کلیدواژگان: رضایت مشتریان، رفتار مشتری محور، ظرفیت روانشناختی، میزان فروش، نظریه تبادل اجتماعی
  • سید جلال حسن زاده، فرزاد نوبخت*، محمد زارع آبندانسری صفحات 217-227
    هدف

    این پژوهش برای شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر افزایش تمایل مشتریان محصولات ورزشی شهر مشهد بر خرید از برندهای داخلی انجام شده است.

    روش

      پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و به صورت میدانی می باشد که جامعه آماری آن شامل مشتریان، فروشندگان، تولیدکنندگان، ورزشکاران، مربیان ورزشی در شهر مشهد می باشد. به دلیل نامحدود بودن جامعه آماری، با تاکید بر جدول حجم نمونه مورگان برای جامعه نامحدود، 384 نفر انتخاب شد. برای تعیین و شناسایی عوامل موثر بر خرید محصولات ورزشی برند داخلی در مرحله اول با انجام مصاحبه از صاحب نظران و متخصصان بازاریابی ورزشی و نیز مطالعه پیشینه، به جمع آوری اطلاعات لازم پرداخته شد. سپس، با ساخت یک پرسشنامه محقق ساخته شده و جمع آوری پرسشنامه ها از نرم افزار  spssv23 برای سازماندهی و تحلیل داده ها استفاده شد. از آزمون فریدمن برای رتبه بندی عوامل پدیدار شده استفاده شد.

    یافته ها:

     در این پژوهش عواملی که بیشترین تاثیر در خرید محصولات ورزشی برند داخلی دارند شامل کیفیت محصولات با میانگین رتبه ای «5.63»، قیمت محصولات با میانگین رتبه ای «5.04»، ظاهر و بسته بندی محصولات با میانگین رتبه ای «4.88»، وفاداری به برند تولید داخل با میانگین رتبه ای «4.60»، مد و تنوع محصولات با میانگین رتبه ای «4.40»، عوامل اجتماعی با میانگین رتبه ای «4.20»، آگاهی از برند (تبلیغات) با میانگین رتبه ای «3.97» و دسترسی آسان به محصولات با میانگین رتبه ای «3.28» بودند.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     در این مقاله ما عوامل موثر بر تمایل به خرید محصولات ورزشی داخلی را شناسایی و رتبه بندی نمودیم که می تواند برای تولیدکنندگان محصولات ورزشی از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

    کلیدواژگان: آگاهی از برند، ترجیحات مصرف کننده، قیمت، کیفیت، عوامل اجتماعی، مد، وفاداری به برند
  • ناهید داروغه عارفی، حسن بحرالعلوم*، رضا اندام، علی اکبر حسنی صفحات 229-248
    هدف

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر اکوسیستم کارآفرینی در ورزش ایران و اولویت بندی آنها بر اساس روش AHP مبتنی بر مجموعه تیوری راف بود.

    روش

    پژوهش انجام شده از نوع آمیخته است. مشارکت کنندگان در مرحله کیفی، شامل 13 نفر از افراد مطلع در حوزه کارآفرینی (کارآفرینان و پژوهشگران) و در مرحله کمی، شامل 15 نفر از متخصصان حوزه کارآفرینی بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته ای بود که عوامل آن از طریق مطالعه بخش کیفی استخراج شد.

    یافته ها:

     یافته ها در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون بیانگر 193 مضمون پایه، 25 مضمون سازمان دهنده و 6 مضمون فراگیر بود. مضامین فراگیر شامل زیرساخت های تجاری و قانونی، زیرساخت های فیزیکی، فرصت های کارآفرینی ورزشی، سرمایه ها، فرصت های بازار، کیفیت فضای کسب و کار بود. در بخش کمی نتایج نشان داد که زیرساخت های تجاری و قانونی از اهمیت بالاتری نسبت به سایر مضامین شناسایی شده دارد و کیفیت فضای کسب و کار کمترین اهمیت را در بین عوامل موثر بر اکوسیستم کارآفرینی در ورزش به خود اختصاص داده است.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     پژوهش حاضر تلاش کرده است با استفاده از روش تحلیل مضمون و AHP مبتنی بر تیوری راف مولفه های موثر بر اکوسیستم کارآفرینی در ورزش ایران را شناسایی و اولویت بندی کند. بر این اساس، این پژوهش مجموعه متنوعی از عوامل را پیشنهاد می کند که می توانند در توسعه اکوسیستم کارآفرینی ورزشی در ایران نقش داشته باشند.

    کلیدواژگان: فضای کسب وکار، سرمایه، حمایت دولتی، پویایی بازار
  • محمد رضا فتحی*، محسن ترابی، مرتضی کریمی صفحات 249-267
    هدف

    امروزه با توسعه شرکت های کوچک و متوسط، نقش تصمیم گیری کارآفرینان جایگاه ویژه ای در ارتقای استراتژی تولید دارد. این مطالعه به بررسی رابطه بین تمایز کارآفرینی و ترس از شکست در ارتقای استراتژی های تولید شرکت های کوچک و متوسط در تولیدکنندگان کالاهای ورزشی پرداخت.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش شناسی از نوع همبستگی است. جامعه پژوهش را تولیدکنندگان لوازم ورزشی تشکیل می دهند. طبق آمار 995 شرکت وجود دارد. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 277 شرکت بود. در این مطالعه از پرسشنامه های تمایز ایجاد شده توسط اسکورون و فریدلندر (1998)، پرسشنامه ترس از شکست اقتباس شده از کاچیوتی و همکاران (2016) و نیز از یک پرسشنامه محقق ساخته برای استراتژی تولید، استفاده شد. روایی پرسشنامه محقق ساخته توسط کارشناسان و اساتید صنعت مربوطه تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار SmartPLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عوامل درونی و بیرونی موثر بر ترس کارآفرینان از شکست می تواند استراتژی تولید را تا 59.2 درصد ارتقا دهد (R2=0.592).  از سوی دیگر، تمایز کارآفرینی نیز می تواند بر ارتقای صنعت تولید تا 52 درصد تاثیر گذارد (R2 = 0.520).

    اصالت و ابتکار مقاله:

     اگرچه تحقیقات زیادی در زمینه کارآفرینی و استراتژی تولید انجام شده است، اما تحقیقات کمی در مورد تمایز کارآفرینان و ترس از شکست انجام شده است. کارآفرینان می توانند از ذینفعان اولیه این تحقیق باشند. مدیران شرکت ها و سازمان های تحقیقاتی نیز می توانند از یافته های تحقیقاتی برای برنامه ریزی صنعت تولید و ابتکارات کارآفرینی و مدیریت استراتژی و کارآفرینی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: استراتژی های ساخت، بنگاه های خرد و متوسط، تصمیم گیری، توسعه اقتصادی، خطرپذیری
  • سمانه حقیقت، علی صابری*، قدرت الله باقری، غلامرضا خاکساری صفحات 269-285
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف آینده پژوهی گردشگری ورزشی در ایران با استفاده از سناریوویزارد و COPRAS انجام شد.

    روش

    پس از بررسی موضوع و مرور پیشینه پژوهش ها، مصاحبه با دوازده نفر از اساتید و خبرگان گردشگری ورزشی انجام شد. از روش اشباع نظری به عنوان استانداردی برای پایان نمونه گیری استفاده شد. در میان یافته های بدست آمده 15 عامل کلیدی به عنوان مهمترین عوامل موثر بر گردشگری ورزشی در ایران شناسایی شدند. با به کارگیری نرم افزار MICMAC عوامل یادشده تحلیل ساختاری شدند. عوامل اثرگذار و تاثیرپذیر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شناسایی و رتبه بندی شدند و مهمترین آنها به عنوان پیشران های اصلی ارایه شدند.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد از نظر خبرگان ورزش کشور، مهمترین عوامل موثر بر توسعه گردشگری ایران شامل موارد زیر هستند: عوامل طبیعی و ویژگی های مقصد، برنامه ریزی و تدوین استراتژی، عوامل زیرساختی، تبلیغات و اطلاع رسانی، خدمات رفاهی، بازاریابی، حمل و نقل، میزان مشارکت مردم، تکنولوژی و دانش سرآمد، امنیت و اعتماد، روابط بین الملل، بودجه، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، گویه های بومی. بر اساس نتایج دو عامل گویه های بومی و روابط بین الملل بیشترین تاثیر را بر گردشگری ورزشی در ایران دارند. براساس این دو عامل کلیدی چهار سناریو توسعه تاب آور، ظلمت گردشگری ورزشی، توسعه شکننده و توسعه ایده آل برای آینده گردشگری ورزشی در ایران ارایه شد. در نهایت با انجام تکنیک COPRAS سناریوی توسعه شکننده به عنوان محتمل ترین سناریوی گردشگری ورزشی در ایران انتخاب شد.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     از آنجایی که تحقیقات آینده پژوهی گردشگری ورزشی کافی در ایران وجود ندارد، این مقاله سعی دارد جنبه های مختلف گردشگری ورزشی در ایران را توسعه دهد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، سفر، سناریونگاری، جهانگردی، گردشگری
  • رقیه سرلاب*، محمدرسول خدادادی، رسول اصلی صفحات 287-299
    هدف

    عناصر موثر در برندسازی محصول برای ایجاد موقعیت رقابتی و پایدار در بازار موثر است. لذا، هدف اختصاصی تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر برندسازی کالاهای ورزشی و ارتباط آن با خرید کالاهای ورزشی در مدارس می باشد.

    روش

    جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مصرف کنندگان محصولات ورزشی مدارس (دانش آموزان) در شهر تبریز می باشد. نمونه آماری 384 نفر از دانش آموزان مدارس بودند که بصورت تصادفی ساده انتخاب گردیدند. ابزار تحقیق پرسشنامه ابعاد (ملموس و ناملموس) نام تجاری دهدشتی (1391) و پرسشنامه میزان خرید  می باشد. پایایی پرسش نامه‏ ها با استفاده از ضریب پایایی آلفای کرونباخ (84/0) مورد تایید قرار گرفت. جهت بررسی روابط بین متغیرهای حاضر در این  تحقیق از روش معادلات ساختاری و با کمک نرم افزار آموس استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که بین  ابعاد ملموس و ناملموس برند بر میزان خرید کالاهای ورزشی در مدارس شهر تبریز ارتباط معنی داری وجود دارند.

    اصالت: 

    تاکنون به دو بعد ملموس و ناملموس برند به صورت اختصاصی در حوزه کالاهای ورزشی مدارس پرداخته نشده است.

    کلیدواژگان: برندسازی، ملموس، ناملموس، کالاهای ورزشی میزان خرید
  • محسن مختاریان پورزواره، عباس خدایاری، مهدی کهن دل صفحات 301-320
    هدف

     گردشگری از اهمیت بسیار زیادی در میان کشورها برخوردار است و گردشگری کوهستان به واسطه امتیازات آن، در سراسر دنیا مورد توجه قرار دارد. لیکن، کشور ایران با وجود داشتن طبیعت کم نظیر و جاذبه های کوهستانی خاص نتوانسته سهم خود را از این صنعت کسب نماید. هدف از تحقیق حاضر تبیین مدل توسعه پایدار گردشگری کوهستان در ایران بود.

    روش

     این تحقیق از نوع کاربردی و از نظر استراتژی اجرا از نوع توصیفی- تحلیلی است. گردآوری داده های اولیه با بهره گیری از مصاحبه نیمه ساختار یافته با 22 نفر از اساتید و صاحب نظران گردشگری کوهستان و هم چنین مطالعه مبانی نظری و اسناد کتابخانه ای انجام شد. در ادامه پرسش نامه محقق ساخته طراحی و روایی آن با استفاده از نظرات هشت نفر از متخصصان و خبرگان تایید شد. پایایی پرسش نامه که دارای 123 گویه بود تایید (973/0=α)  و به روش تصادفی ساده بین 576 نفر از گردشگران، مدیران، راهنمایان گردشگری کوهستان، مسیولین شوراها و ده یاران مناطق کوه پایه ای توزیع گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمونی کینگ و هاروکز و آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف، تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی بهره گیری شد.

    یافته ها

     یافته های بخش کیفی شامل 100 کد توصیفی، 29 کد تفسیری و 3 مضمون فراگیر زیرساخت، جذابیت و پایداری است. یافته های بخش کمی نشان داد عوامل توسعه پایدار گردشگری کوهستان به ترتیب زیرساخت دارای 24 مولفه در 4 زیرشاخه، جذابیت دارای 7 مولفه در 2 زیرشاخه جذابیت های طبیعی و انسان ساخت و عامل پایداری دارای 38 مولفه در 6 زیرشاخه هستند. ارزشیابی نشان داد مدل حاصل، از برازش مطلوب و قابل قبول برخوردار است و مولفه های عوامل سه گانه دارای بار عاملی مناسبی هستند و در مدل مفهومی تحقیق قرار می گیرند.

    اصالت و ابتکار مقاله:

     این مقاله به تعیین عوامل اصلی و موثر، ارتباط این عوامل با یکدیگر و تبیین مدل توسعه پایدار گردشگری کوهستان در ایران پرداخته است. هدف از انجام آن گسترش دانش موجود برای بهره مندی ذی نفعان حوزه گردشگری کوهستان در مسیر توسعه پایدار می باشد.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، جهانگردی، گردشگری کوهستان، گردشگری ورزشی، مسافرت
|
  • Mohammad Ehsani Page 1
  • Mahdi Dastgerdi, Mahdi Salimi, Nader Ranjbar, Rahim Khosromanesh * Pages 14-32
    Purpose

    The tourism industry is one of the most important industries of the new century, which is very dynamic and profitable. Sports tourism is an essential part of this industry. The research aimed to identify and categorize the sports attractions in Iran and to design a development model for the sports tourism industry.

    Methodology

    the research method was Grounded-Theory, with a systematic approach. The sampling method was theoretical sampling. In addition to studying literature, semi-structured interviews were conducted with 35 experts, including 19 faculty members of Iranian universities and 16 travel and tourism agency professionals, to achieve theoretical saturation.

    Findings

    In the first part of the research, the results showed that there are 11 types of sports attractions in Iran. The second part of the research showed that identifying and analyzing sports attractions, marketing, planning, and organizing to welcome tourists are the essential measures necessary for developing sports tourism. The development of sports tourism in section tourist welcoming is related to the development of the entire tourism industry and requires investment, planning, and organization. Marketing, providing necessary services, and creating distinct and exciting experiences for tourists and satisfying them are the key variables to success in the development of the industry. All these works require the cooperation and coordination of people and organizations in the sovereign, government, public and private sectors.

    Originality: 

    We have identified and categorized the types of sports attractions in Iran and presented a comprehensive development model for the development of the sports tourism industry.

    Keywords: Destination brand, Digital Marketing, Influencer Marketing, Tourists Welcoming, Viral dissemination
  • Samaneh Rastgoo, Hasan Bahrololoum *, Reza Andam, Hadi Bagheri, Seyedeh Azra Mikazemi Pages 33-50
    Purpose

    The present study investigates the experience co-creation process in Iran’s sports tourism.

    Methodology

    This study is a type of mixed research. Ten experts and researchers in the field of co-creation in sports tourism participated in the qualitative stage, while 15 specifically chosen tourism professionals participated in the quantitative phase. A semi-structured interview was used to collect data for the qualitative section of the study, and a researcher-structured questionnaire was used to collect data for the quantitative section. These data were used to create the research model based on the DEMATEL technique's results.

    Findings

    Thematic analysis was used to analyze the qualitative data, and the results revealed six organizing themes such as market research, creation of dynamic organization, working team development, conversation, and interaction, as well as creation of shared commitment and participation. The quantitative analysis revealed that the most effective and impressionable components are the creation of shared responsibility and a dynamic organization, respectively. Market research is the minimum significant component, while the creation of active organization is the maximum.

    Originality: 

    The limited participation and interaction of visitors in many disciplines are obstacles to the growth of sports tourism in Iran. The purpose of the current study was to use the DEMATEL technique and the thematic analysis method to determine the significant and influential factors that contribute to the development of sports tourism.

    Keywords: Co-Creation, DEMATEL technique, Participation, interaction, Sports tourism, Thematic analysis
  • Roghayeh Sarlab * Pages 51-65
    Purpose

    Investigating people's willingness to pay for sports is one of the best ways to increase demand. Through it, the economic development of the desired sports venue can be achieved.

    Methodology

    The current research was applied as a part of descriptive-analytical research carried out in the field. The statistical sample of the five places is in Baghshomal, Manzarieh, Mirdamad, Imam Ali Sports Complex, and Tabriz Khiyabani Sports Complex. The statistical population of the visitors to these places was 534 randomly selected according to Morgan's table and clustered. The measurement tool was the willingness to pay questionnaire by Bidram et al. (2017) and the quality of sports services by Liu (2008). Logit probit was used to investigate the research questions using SPSS and Eviews software.

    Findings

    The research results indicate that the average willingness to pay for team sports was 43.95 tomans and 51.06 tomans for individual sports. The total economic value (willingness to pay) of the team and individual sports for these places equals 129213 Tomans and 18259056 Tomans, respectively. Also, the results showed that all components of the quality of sports services, such as satisfaction, equipment, and facilities have a positive and significant effect on the proposed value for paying for places.

    Originality: 

    In this study, we examined the willingness of people to pay for sports and the impact of service quality on the value proposition that has not been studied so far.

    Keywords: Conditional valuation method, Logit probit, Team, individual sports, Willingness to Pay
  • MohammadHussein Mohammad Mirza, Mehdi Savadi, Hamidreza Saybani * Pages 67-84
    Purpose

    Valid or reliable measurement scales can ensure correct and reliable inferences and conclusions are produced. The present research has been conducted to validate the service quality scale for wrestling events.

    Methodology

    Accordingly, factors and items assumed to be related to the service quality of wrestling events were first identified using a qualitative research methodology and compiled in a questionnaire form. Then, a questionnaire with seven components and 41 questions was finalized, applying the exploratory and confirmatory factor analysis. Having been distributed, the compiled questionnaires among 384 Iran Wrestling League spectators, were collected.

    Findings

    The measurement model fits well. Convergent and divergent validity and internal and composite reliability were additionally confirmed for this targeted scale. Therefore, researchers and executives can be recommended to benefit from this same scale to evaluate the service quality delivered in wrestling events.

    Originality: 

    Two quantitative and qualitative methods have been used in this research.

    Keywords: Confirmatory factor analysis, Exploratory factor analysis, Instrument standardization, Spectator-oriented, Sports competitions
  • Ehsan Shahgholi, Mehdi Salimi *, Rasool Nazari, Javad Mohammadi Pages 85-106
    Purpose

    The coronavirus has posed significant challenges to organizations' talent management systems. Therefore, a model for talent management of sports organizations has been designed and validated to adapt to this situation.

    Methodology

    This research is mixed (qualitative-quantitative) in terms of applied purpose and collection method. This study's statistical population comprised experts in sports management at the university, many implementations, and the Ministry of Sports and Youth staff. The purposive sampling method was used for qualitative sampling, and sampling continued until the theoretical saturation was reached; based on this, 15 interviews were conducted. In the quantitative section, 405 samples based on the number of parameters calculated in the qualitative area were randomly selected. Coding and confirmatory factor analysis were used to analyze the data: The structural-breath (ISM) method and ISM software.

    Findings

    The results showed that talent management of sports organizations is a function of causal factors (strategic agility, diversity management, convergent innovation, flexibility maturity, business intelligence, electronic knowledge management), contextual (online learning and training, organizational transformation, digital transformation) And interventionist (globalization, turbulent atmosphere, global mobility) and by applying blockchain implementation strategies for selection and recruitment, electronic human resource management, strategic alignment and strategic identification of human capital, one can expect personal and organizational consequences. It was positive for sports organizations. Based on the obtained results, talent management in sports organizations is affected by causal, contextual, and intervening conditions, and in dealing with them, the mentioned organizations need a blockchain system for selection and employment. Plan and implement e-human resource management, strategic alignment, and strategic identification of human capital.

    Originality: 

    One of the challenges of today's sports organizations is talent management. In this research, an attempt was made to provide a comprehensive model in this field with a comprehensive view and simultaneously with the outbreak of the Corona pandemic.

    Keywords: Corona Virus, Business intelligent, Digital technology, globalization, Human Resources, Sports organizations, Talent management
  • Bahareh Yabalooie, Rasool Nazari *, Tayebeh Zargar Pages 107-125
    Purpose

    This study aims to identify the propellants that affect the productivity of professional football clubs in Iran.

    Methodology

    The present research is applied in terms of the purpose and duration of nature based on Futures studies and analytical and exploratory methods. Through semi-structured interviews with 16 managers of professional football clubs, sports management professors, and organizational productivity experts, the necessary information was obtained, including seven sections and 60 key indicators. Mick Mac software was used to analyze the collected data from the 7×7 matrix. Mick Mac software was used to analyze the collected data from 7×7 matrix cross-effects.

    Findings

    Seven general categories of factors include, influential to influential, were identified. They are educational and scientific propulsion, propulsion of proponent of attention, propulsion of budget and finance, propulsion of leadership and management, propulsion of tools and professional behavior, Planning and talent development propellants, and marketing and support propellants.

    Originality: 

    As a result, it can be said that to develop the productivity of professional football clubs in the country, marketing, supportive propellants, and planning and talent development, practical factors that are both effective and influential should be on the agenda of sports managers to Iranian clubs to reach a professional level like the clubs in developed countries.

    Keywords: futures studies, Fundraising, Productivity, Sports marketing
  • Farzaneh Mazloomi Soveini * Pages 127-144
    Purpose

    This study aimed to assess the effect of brand association on the brand equity of the FC Persepolis football team with the mediating role of fan-team identification.

    Methodology

    The present study is a quantitative, cross-sectional, and correlational study conducted in the field. The study's statistical population included football fans of the FC Persepolis football team in Iran. Based on Krejcie & Morgan’s table, 391 fans were selected through random sampling in Azadi stadium at 98th Derbi of Tehran. Washburn and Plank’s brand association questionnaire (2002), Yoo and Donthu’s brand equity Questionnaire (2001), as well as Mael and Ashforth’s fan-team identification Questionnaire (1992) were used to collect the research data. The validity of the research tool was calculated and confirmed based on content and structural validity, and the reliability was assessed according to Cronbach's alpha and composite reliability. After distributing the questionnaires, 391 valid questionnaires were completed, and structural equation modeling via PLS was used to test the research hypotheses.

    Findings

    The results showed that brand association significantly affected brand equity (β= 0.39) and fan-team identification (β= 0.36). The results also confirmed the positive and significant effect of fan-team identification on the brand equity of the Persepolis football team (β= 0.41). Moreover, based on the Sobel test, brand association through fan-team identification had an indirect, positive, and significant effect on the brand equity of the Persepolis football team. The GOF index value also indicated the research model's proper fitness.

    Originality: 

    This study is one of the limited research projects investigating the relationship among brand associations, team identification, and brand equity simultaneously as a comprehensive model in the Iranian sport context.

    Keywords: Branding, Football Teams, Sports brands, Sports fans
  • Rasool Norouzi Seyed Hossini *, Erfan Moradi, Maryam Amini Pages 145-168
    Purpose

    This study examines what makes elite sports and how it affects Iran's sports business and industry. An integrated approach was used to achieve this goal.

    Methodology

    We segmented the data analysis procedure into three stages. For the fuzzy Delphi method, experts and academics were asked for their opinions on what was most important. After that, we used interpretative structural modeling (ISM) to classify the components and create a hierarchical model. The MICMAC analysis was also used to determine how the factors drive and depend on each other.

    Findings

    This study has identified 14 factors related to ES in Iran. The model that was developed has six levels. Also, the MICMAC analysis found that three variables were independent, two were dependent, three were linked, and one was found to be autonomous.

    Originality:

     According to our knowledge, the research design presented in this article represents the first attempt to hierarchically analyze these factors and develop a model for ES in Iran, which can lead to the promotion of the sports business industry. Using the model that was made for the future of Iran's ES, preparations will need to be made, such as the following: Active diplomacy in sports (with a focus on championships and professional sports) by those who are involved and responsible for the problem; redesigning the country's sports structure for excellence and success in international arenas; There is a need to modify the goals and policies of ES to make them more coordinated with the specific goals and programs that correspond to the different scenarios that could occur: alterations to budget allocation and distribution to medal-rich and medal-prone sports; A talent search system that is built in and can be used to look for talents is also needed.

    Keywords: Business, Elite sport, Fuzzy Delphi, Interpretive Structural Model, Sport industry
  • Mohammad Saeid Kiani *, Leila Nazari Pages 169-181
    Purpose

    This research aimed to study brand equity in product advertisements and its recommendation to other consumers.

    Methodology

    The statistical population of the research consists of all physical education students of Kermanshah province who were consumers of sports goods. Four hundred people were selected by random sampling, and the data were analyzed by Pearson correlation and structural equation modeling.

    Findings

    The results showed a direct and significant relationship between the attitude towards advertisements with brand equity and the purchase recommendation. Also, brand equity positively and directly correlates with the purchase recommendation. Considering the importance of brand value and purchase recommendation, commercial organizations can use the strategy of endorsement by famous athletes. In this way, better conveying the concepts in advertising messages can be more successful in attracting customers.

    Originality:

     In this research, the researcher has investigated the critical challenges companies face to remain in today's competitive and turbulent world and create and maintain a reliable brand name. We have found that the effect of advertising to reach and maintain this competitive advantage is significant.

    Keywords: Brand Equity, Competitive advantage, Endorsement, Sports management, Word-of-mouth
  • Mina Ghasemizsdeh Nugh, Akbar Jaberi *, Esmaeil Sharifian Pages 183-199
    Purpose

    Because of the importance of attracting females to football academies and the prosperity of academies in the sustainable development of female sport, the current study aimed to study the partial role of relationship marketing dimensions in attracting females to football academies in Kerman.

    Methodology

    This field study was descriptive-survey research and a practical one. The research population included all the females in football academies in Kerman, and 150 females were studied through total sampling. Data was collected using a researcher developed scale for measuring Relationship Marketing components as well as attracting customer questionnaire developed by Geib et al. (2005). The reliability of the tools was confirmed based on Cronbach's alpha, and the validity of the research tools was confirmed by conducting face validity, content validity, and construct validity.

    Finding

    The research findings, by applying structural equation modeling, demonstrated that the relationship marketing dimensions, including Trust, Commitment, Communication, Conflict management, Loyalty, and Quality, have a positive and significant effect on attracting females to football academies in Kerman. According to the research finding, focusing on relationship marketing and its dimensions can attract females to football academies, which could ultimately lead to a boom.

    Originality: 

    This research is one of the few studies conducted in attracting women to football academies, emphasizing the role of relational marketing that can effectively develop women's football and the prosperity of football academies.

    Keywords: communication, Females, Loyalty, Quality, Relationship marketing
  • Hassan Gharehkhani *, Behzad Izadi, Ziba Nasiri Pages 201-216
    Purpose

    This study aimed to evaluate the effect of the psychological capacity of sports sellers on sales amount and client satisfaction mediated by Client-centred behavior.

    Methodology

    The research was applied correlational. Iranian leading sports sellers were selected as a sample. Data were collected using the Lussier and Hartmann (2017) questionnaire (reliability 0.7). The PLS Smart software was used to analyse the data.

    Findings

    The highest correlation was observed between the variables of psychological capacities and customer-oriented behavior (0.835). The lowest correlation was between customer satisfaction and sales performance (0.211). There was a positive and significant relationship (0.79) between psychological capacities and the seller’s client-centered behaviors. Client-oriented behavior effect of sports sellers on sales amount (0.78) and client satisfaction (0.65) was also positive and significant.

    Originality:

     Considering the impact of sports sellers’ customer-oriented behavior on sales and customer satisfaction, it is recommended that sports sellers pay special attention to learning and applying customer-oriented behaviors.

    Keywords: Client-oriented behavior, Client satisfaction, Psychological capacities, Sales amount, Social exchange theory
  • Seyed Jalal Hasanzadeh, Farzad Nobakhat *, Mohammad Zare Abandansari Pages 217-227
    Purpose

    This article identifies and ranks the influential factors in increasing customers' buying intention on domestic sports products.

    Methodology

    The current study is practical and field-based, and its statistical population includes customers, sellers, manufacturers, athletes, and sports coaches in Mashhad. Due to the total statistical population, 384 people were selected by emphasizing Morgan's sample size table for the entire population. We collected the necessary information by interviewing experts and sports marketing experts and studying their backgrounds. Then, based on the interviews, we made a questionnaire. After collecting the data, spssv23 software was used to organize and analyze the data, and we used Friedman's test to rank these factors.

    Findings

    In this research, the factors that have the most significant impact on the purchase of domestic brand sports products include products quality with an average rating of "5.63", products price with an average rating of "5.04", appearance and packaging with an average rating of "4.88", domestic brand loyalty with an average rating of "4.60", fashion and variety of products with an average rating of "4.40", social factors with an average rating of "4.20", brand awareness (advertisements) with an average rating of "3.97" and accessible to products access with an average rating of "3.28".

    Originality:

     We identify and rank the factors affecting the willingness to buy domestic sports products, which can be critical to manufacturers and sports products.

    Keywords: Brand Awareness, Brand Loyalty, customer preferences, Fashion, Price, Quality, social factors
  • Nahid Darooghe Arefi, Hassan Bahrololoum *, Reza Andam, Ali Hasani Pages 229-248
    Purpose

    This study aims to identify the factors affecting the Rough Set Theory-Based Iranian Sports Entrepreneurship Ecosystem and their prioritization in terms of Rough Set Theory.

    Methodology

    This study is a type of mixed research. Thirteen experts in the field of entrepreneurship participated in the qualitative phase, and 15 experts in the field of entrepreneurship who were selected in a targeted method participated in the quantitative phase. A semi-structured interview served as the data collection method for the qualitative part of the study. The researcher created a questionnaire to gather data for the quantitative section.

    Findings

    In the qualitative section using the theme analysis method, 193 basic themes, 25 organizing themes, and six inclusive themes were found. The inclusive themes covered market possibilities, money, business, legal infrastructure, physical infrastructure, entrepreneurial sports prospects, and business environment quality. The results of the quantitative part of the study revealed that the commercial and legal infrastructures are more significant than other identified themes and that the quality of the business environment is the minimum considerable factor influencing the entrepreneurial sports ecosystem.

    Originality: 

    Using the theme analysis approach and Rough Set Theory-based AHP, the current research aims to identify and prioritize the elements impacting the entrepreneurial ecosystem in Iranian sports. According to this study, a wide range of variables may contribute to the Iranian sports’ entrepreneurial ecosystem growth.

    Keywords: Business Environment, Capital, Government support, Market dynamism
  • Mohammad Reza Fathi *, Mohsen Torabi, Morteza Karimi Pages 249-267
    Purpose

    Today, with SMEs’ development, entrepreneurs’ decision-making is unique in promoting the manufacturing strategy. This study investigated the relationship between entrepreneurial differentiation and fear of failure in promoting SMEs’ manufacturing strategies of Sporting Goods Manufacturers.

    Methodology

    Regarding purpose, this study is applied research, and methodologically, it is correlational type. The research population consists of Sporting Goods Manufacturers. According to the statistics, there are 995 companies. Based on Morgan’s table, the sample size was 277 firms. The questionnaires used in this study included the differentiation questionnaire developed by Skowron and Friedlander (1998), the fear of failure questionnaire adapted from Cacciotti et al. (2016), and a researcher-made manufacturing strategy questionnaire. Relevant industry experts and professors confirmed the validity of this questionnaire. Structural equation modeling was used for data analysis through SmartPLS software.

    Findings

    The results showed that internal and external factors affecting entrepreneurs’ fear of failure could promote the manufacturing strategy by 59.2% (R2 = 0.592). On the other hand, entrepreneurial differentiation could also affect the promotion of the manufacturing industry by 52% (R2 = 0.520).

    Originality: 

    Although much research was done on entrepreneurship and manufacturing strategy, little was done on entrepreneurs’ differentiation and fear of failure. Entrepreneurs can be among the primary beneficiaries of this research. Corporate executives and research organizations can also use research findings to plan the manufacturing industry and entrepreneurial initiatives and manage strategy and entrepreneurship.

    Keywords: Decision Making, Economic Development, Manufacturing Strategies, Risk taking, small, medium-sized enterprises
  • Samaneh Haghighat, Ali Saberi *, Ghodratallah Bagheri, Gholamreza Khaksari Pages 269-285
    Purpose

    The present study was conducted to do futuristic research on sports tourism in Iran using Scenario Wizard and COPRAS.

    Methodology

    After examining the topic and reviewing the research literature, interviews were done with twelve sports professors and sports tourism experts. Finally, the saturation views method was used as a criterion for finalizing the sampling process. Among the findings, 15 critical factors were identified as the most important ones affecting sports tourism in Iran. Using MICMAC software, the identified factors were structurally analyzed. The factors found to be more influential were sorted out and ranked directly and indirectly.

    Findings

    The research findings showed that according to the country's sports experts, the most critical factors affecting the development of Iran's tourism are as follows. Natural factors and characteristics of the destination, planning, and formulation of strategy, infrastructural factors, advertising and information, welfare services, marketing, transportation, the level of people's participation, technology and advanced knowledge, security and trust, international relations, budget, factors Social, economic factors, local issues. Then, the most important among them was presented as the main drivers of sports tourism. Based on the results, the two factors of local issues and international relations were found to have the most significant impact on sports tourism in Iran. Concerning these two key factors, four scenarios of resilient development, the darkness of sports tourism, fragile development, and ideal development were proposed for the future of sports tourism in Iran. Finally, by performing the COPRAS technique, the delicate development scenario was selected as the most likely scenario for sports tourism in Iran.

    Originality:

     Since there is no sufficient future study of sports tourism in Iran, this article tries to develop the various aspects of sports tourism in this country.

    Keywords: Future Studies, Globe Travel, Scenario Writing, Tourism, Travel
  • Roghayeh Sarlab *, Mohammad Rasoul Khodadadi, Rasoul Asli Pages 287-299
    Purpose

    The general purpose of this study is to investigate the factors affecting the branding of sports goods and its relationship with the purchase of sports goods in schools. Practical elements in product branding effectively create a competitive and sustainable position in the market.

    Methodology

    The present study is a descriptive-survey study and, in terms of the purpose of applied research and time, is performed cross-sectionally. The statistical population of this research is all consumers of school sports products (students) in Tabriz. According to the mentioned population, the statistical sample size is selected using the Morgan table equal to 384. Also, the sampling method based on a simple random process is. Data collection in this study was done using a questionnaire of factors affecting the branding method with a questionnaire of the brand's dimensions (tangible and intangible) by Dehdashti (2012) and the purchase amount questionnaire. The reliability of this questionnaire was confirmed using Cronbach's alpha reliability coefficient (0.84). In this research, the method of structural equations and preferably Amos software has been used to investigate the relationships between research variables.

    Findings

    The research findings indicate that the brand's intangible and tangible dimensions have a significant relationship with the number of sports goods purchased in schools.

    Originality:

     So far, two tangible and intangible dimensions of the brand have not been addressed explicitly in school sports goods.

    Keywords: Branding, Intangible, Purchase amount, Sporting goods, Tangible
  • Mohsen Mokhtarian Pourzavareh, Abbas Khodayari, Mehdi Kohandel Pages 301-320
    Purpose

     Tourism is significant among countries and all over the world considered mountain tourism because of its advantages. Despite its rare nature and unique mountainous attractions, Iran has not been able to gain its share of this industry. This study aimed to explain the sustainable mountain tourism development model in Iran.

    Methodology

     This is an applicable and descriptive-analytical study. It used semi-organized interviews with 22 mountain tourism experts, and the study of library documents collected preliminary data. Then, a researcher-made questionnaire was designed and validated using experts' opinions, consultation with advisors, and the views of eight experts. The reliability of this questionnaire, which had 123 items, was confirmed by Cronbach's alpha (α=0.973) and distributed among the samples, including 576 mountain tourists, guides and experts of mountain tourism, and village council officials of mountainous areas by simple random sampling. Various tests, such as King and Horrocks thematic analysis, Kolmogorov-Smirnov, and exploratory and confirmatory factor analysis used to analyze the data.

    Findings

     The findings of the qualitative section include 100 descriptive codes, 29 interpretive codes, and three broad themes. The results of the quantitative team showed that the factors of sustainable development of mountain tourism are infrastructure in four sub-sectors, attractiveness in two sub-sectors including natural and artificial attractions, and sustainability factor in six sub-sectors. The Standardized Root Mean Square Residual and the Normed Fit Index showed that the research model has a desirable and acceptable fit.

    Originality: 

    This article has determined the primary and practical factors, the relationship between these factors, and the explanation of the sustainable development model of mountain tourism in Iran. The purpose of doing it is to expand the existing knowledge for the usage of the stakeholders in mountain tourism.

    Keywords: Glob Trotting, Mountain Tourism, Sports Tourism, Travel, Sustainable Development