فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:14 Issue: 29, Fall- Winter 2021

  • تاریخ انتشار: 1401/01/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهرنوش عطاآفرین، وصال آیات، علی اصغر یوسفی آذرفام* صفحات 1-18
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر نظرات اصلاحی معلم و نظرات اشاره ای معلم بر توانایی نوشتن زبان آموزان EFL در سطح متوسط بود. برای انتخاب  شرکت کنندگان این تحقیق، 40 زبان آموز EFL در سطح قبل از میانی، از آزمون Quick Placement Test استفاده شد. سپس شرکت کنندگان به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. قبل از آزمایش، به شرکت کنندگان هر دو گروه پیش آزمون داده شد تا به توانایی نوشتن اولیه شان پی برده شود. پس از ارایه نظرات اشاره ای به گروه آزمایش و نظرات اصلاحی برای گروه کنترل، یک پس آزمون برای یافتن تاثیر دو نوع ابزار اجرا شد. برای بررسی اینکه آیا روش جدید موثر است، از آزمون t-test مستقل استفاده شد. برای تعیین میزان پیشرفت بین پیش آزمون و پس آزمون از گروه آزمایش، از آزمون t-test زوجی استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد که نظرات اشاره ای معلم توانایی نوشتن دانش آموزان را بهبود می بخشد. بدین ترتیب، مربیان می توانند از نظرات اشاره ای برای کمک به زبان آموزان برای بهبود توانایی نوشتن استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اصلاحی، اشاره ای، نظرات معلم، مهارت نوشتن
  • بهروز سربخشیان، مهناز سعیدی*، توران آهور صفحات 19-40
    در سالهای اخیر ارتباط بین فرهنگی در بین دانشجویان زبان انگلیسی از اهمیت زیادی برخوردار شده است. بنابراین این مطالعه تلاش برای اصلاح و اعتبارسنجی پرسشنامه ای است که به عنوان ابزاری برای استخراج منابعی استفاده شود که دانشجویان زبان خارجه ایرانی اطلاعات بین فرهنگی  خود را به دست می آورند. برای رسیدن به این هدف ، نسخه اصلاح شده پرسشنامه پنگ و وو با 26 گزینه و پنج عامل در بین 200 دانشجوی دختر و پسر زبان خارجه ایرانی  از موسسات مختلف زبان اجرا شد. برای بدست آوردن پایایی و روایی پرسشنامه  اصلاح شده، تحلیل های آماری مدل و برازش پرسشنامه از طریق نرم افزار Smart PLS3 انجام شد. نتایج تحلیل های پایایی با استفاده از سه مقیاس آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و شاخص متوسط واریانس استخراج شده نشان داد که پرسشنامه دارای پایایی خوبی می باشد. بعلاوه، نتایج شاخص Q² نشانگر روایی سازه پرسشنامه می باشد. همچنین نتایج ماتریس ضریب همبستگی و مقادیر p برای همه متغییرهای پنهان نشان می دهد که همه مسیرها و روابط مدل معنی دار هستند و مدل دارای برازش مناسبی می باشد. این مطالعه همچنین کاربرد چنین پرسشنامه ای را در آموزش زبان انگلیسی آشکار می کند و پیشنهاداتی را برای مطالعات آینده ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: ارتباط بین فرهنگی، روایی، پایایی، دانشجویان زبان خارجه
  • روشن فرج زاده، پرویز علوی نیا* صفحات 41-60
    تحقیق حاضر رابطه بین خلاقیت، انگیزه و رضایت شغلی دبیران و اساتید زبان انگلیسی را در ایران با در نظر گرفتن نقش جنسیت، سابقه و مکان تدریس مورد بررسی قرار داد. همچنین نقش عواملی چون جنسیت، تجربه تدریس و بافت تدریس مورد کاوش قرار گرفت. برای اجرای تحقیق، 103 نفر از معلمان زبان انگلیسی در موسسات و مدارس بصورت داوطلبانه انتخاب گردیدند. معلمان منتخب در نمونه آماری دارای سابقه تدریسی متنوع از هر دو جنسیت مرد و زن و از هر دو محیط آموزشی متشکل گردید. برای جمع آوری داده ها سه نوع پرسشنامه در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت که عبارت بودند از پرسشنامه خلاقیت شغلی معلمان، پرسشنامه انگیزه کاری معلمان و پرسشنامه رضایت مندی شغلی دبیران. داده های جمع آوری شده از طریق روش های تحلیلی متفاوتی شاملSpearman’s Rank Order Correlation, Multiple Regression Analysis, Mann Whitney U test and Kruskal-Wallis test  مورد تفسیر و تحلیل قرار گرفتند. یافته های این مطالعه تحقیقاتی نشان دادند که رابطه معناداری بین انگیزه کاری معلمان و رضایت مندی شغلی آنها وجود دارد و همچنین مشخص شد که انگیزه کاری معلمان در مقایسه با خلاقیت شغلی آنها تاثیر بیشتری بر رضایت مندی شغلی دبیران دارد. با این وجود هیچ رابطه معناداری بین عوامل جمعیت شناختی و رضایت مندی شغلی معلمان یافت نگردید. دستاورد های این مطالعه تحقیقاتی می تواند اهداف کاربردی را برای مسیولین آموزشی، دبیران، مدیران مدارس و افراد آکادمیک در راستای افزایش رضایت مندی شغلی آنها در محیط های آموزشی متفاوت داشته باشد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، خلاقیت معلمان، انگیزش معلمان
  • منصوره مجاوریان، حسین سیاه پوش*، مهران داوری بینا صفحات 61-81
    مدرسان از تدابیر مختلف برای بهبود عملکرد آموزش واژگان خود استفاده میکنند. یکی از راهبردهای تدریس واژگان که در دو دهه ی اخیر مورد استفاده قرار گرفته سازمان دهنده گرافیکی است. اگرچه نتایج قبلی نشان میدهد که سازمان دهنده گرافیکی تاثیر مثبتی بر دانش واژگان فراگیران زبان دوم میگذارد، توجه اندکی به تفاوتهای ممکن بین تاثیر سازمان دهنده های ایجاد شده توسط مدرس، توسط فراگیر به طور انفرادی و توسط گروهی از فراگیران بر میزان دانش واژگان زبان دوم ایشان شده است. پژوهش حاضر این موضوع را با بررسی 80 فراگیر سطح متوسط بررسی کرد. شرکت کنندگان، که در چهار کلاس زبان انگلیسی بودند، بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. فراگیران در گروه سنتی برای واژگان تعریف و یا ترجمه دریافت کردند. آنهایی که در گروه سازمان دهنده ایجاد شده توسط معلم بودند، سازمان دهنده ها را به طور آماده از مدرس خود میگرفتند و شرکت کنندگان در دو گروه دیگر سازمان دهنده ها به طور انفرادی و یا گروهی آماده میشدند. پژوهشگران از مقیاس دانش واژگان به عنوان پیش آزمون، پس آزمون بلافاصله، و پس آزمون با وقفه برای سنجش دانش واژگانی فراگیران استفاده کردند. نتایج نشان داد که نمرات میانگین افراد حاضر در گروه کنترل درهر دو پس آزمون به طور معناداری کمتر از نمرات دیگر گروه ها بود. علاوه بر این، گروه سازمان دهنده ی گرافیکی گروهی به طور چشمگیری موفقتر از گروه های دیگر بود، اما تفاوت معناداری بین نمرات افراد حاضر در گروه های سازمان دهنده های انفرادی و ایجاد شده توسط مدرس وجود نداشت.
    کلیدواژگان: سازمان دهنده ی گرافیکی، دانش واژگان، یادگیری عامدانه ی واژگان
  • ثمین سیدابراهیمی، فریبا رحیمی*، مهرداد سپهری صفحات 62-79
    مطالعه حاضر تلاشی برای بررسی تاثیر بازخورد اصلاحی و صریح اصلاح شده بر میزان اضطراب آزمون دهندگان ایرانی آیلتس در مهارت صحبت کردن در سطوح مختلف است. برای این منظور ، 90 نفر از خانمها و آقایان یادگیرنده EFL ایرانی 21 تا 45 ساله که خود را برای شرکت در آزمون آیلتس ماک آماده می کردند ، به دو سطح مهارت (سطح فوق متوسط و پیشرفته) تقسیم شدند. افراد در هر سطح مهارت به طور تصادفی انتخاب شدند و به گروه های کنترل و آزمایش (گروه های اصلاح صحیح و صریح) اختصاص داده شده است. 10 جلسه آموزشی برای گروه های اصلاح مجدد و صریح وجود داشت. در گروه اصلاحی ، محققان با استفاده از فرمول بندی مجدد ، اشتباهات دانشجویان را اصلاح کرد. در گروه تصحیح صریح ، اشتباهات تحمل نمی شد و در همانجا اصلاح می شدند. به منظور سنجش میزان اضطراب در عملکرد گفتاری ، پرسشنامه (Chowdhury, 2014) به شرکت کنندگان داده شد تا پر شود: یک بار به عنوان پیش آموزش و یک بار به عنوان پس از آموزش. سپس ، نمره هر زبان آموز برای تجزیه و تحلیل داده ها محاسبه و ثبت شد. نتایج نشان داد که از نظر آماری تفاوت معناداری بین گروه های کنترل و صحیح اصلاح کننده و همچنین گروه های کنترل و اصلاح مجدد در سطح فوق متوسط وجود ندارد. با این حال ، از نظر آماری تفاوت معناداری بین گروه های کنترل و اصلاح مجدد و همچنین گروه های کنترل و صریح در سطوح پیشرفته وجود داشت. یافته های این مطالعه می تواند برای معلمان EFL و متقاضیان آیلتس مفید باشد.
    کلیدواژگان: بازخورد اصلاحی، اصلاح مجدد، تصحیح صریح، اضطراب در صحبت کردن، آیلتس
  • مودت سعیدی*، مرتضی ماروی، نیلوفر کرمی صفحات 80-99
    متون موجود در کتابها به عنوان منبع غنی درونداد قابل فهم برای یادگیری زبان انگلیسی محسوب شده و عمدتا همراه با فعالیتهایی هستند که برای اطمینان حاصل کردن از درمک مطلب ارایه می شوند. با توجه به اهمیت مهارت خواندن برای دانش آموزان کلاس دوازدهم به عنوان دانشجویان آتی، مطالعه ی حاضر به ارزیابی و مقایسه ی بخش مربوط به مهارت خواندن در کتاب ویژن 3 و کتاب زبان انگلیسی پیش دانشگاهی پرداخته است. از دسته بندی فریمن برای فعالیتهای خواندن و درک مطلب استفاده شده است. برای غنا بخشیدن به بخش کمی ، 32 معلم پایه ی دوازدهم که سابقه ی تدریس دو کتاب را داشتند مورد مصاحبه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سوالات مربوط به مهارت های زبانی بیشترین فراوانی را در هر دو کتاب داشته اند. کمترین فراوانی به ترتیب مربوط به فعالیتهای مربوط به عواطف و محتوا درکتاب قدیم و جدید بوده است. نتایج آزمون خی دو تفاوت معناداری میان این دو کتاب از نظر سه دسته فعالیت مربوط به مهارت خواندن نشان داد. تحلیل پاسخ معلمان به سوالات مصاحبه نیز تایید کننده ی نتایج بخش کمی مطالعه بود. معلمان از گنجانده شدن سوالات بیشتر مربوط به عواطف در کتاب ویژن 3 ابراز رضایت داشتند اما بر این باور بودند که کتاب جدید باید از نظر کمیت و کیفیت متن ها و فعالیتهای مربوط به مهارت خواندن و درک مطلب مورد بازنگری قرار گیرد تا بتواند مهارتهای خواندن دانش آموزان را تقویت نماید. یافته ها برای تهیه مطالب درسی و معلمان کاربردهای آموزشی دارد.
    کلیدواژگان: سوالات عواطف، سوالات محتوا، سوالات زبان، سوالات خواندن و درک مطلب
  • انسیه ستاری گوارشک، مونا طباطبایی یزدی* صفحات 100-120
    معلمان معمولا بر اساس نحوه یادگیری طبیعی مغز آموزش می دهند. به این ترتیب، نه تنها فراگیران به سرعت یاد می گیرند، حفظ می کنند و به یاد می آورند، بلکه آموزش نیز لذت بخش تر می شود. افزایش توجه به نقش ارزشمند ذهن در یادگیری وتدریس در دوران اخیر، علاوه بر فقدان پرسشنامه ای معتبر برای تخمین آگاهی معلمان از آموزش سازگاربا مغز، هدف پژوهش حاضر، تدوین و اعتبارسنجی یک پرسشنامه 54 ماده ای آموزش سازگاربا مغز با استفاده ازمدل راش است. این پرسشنامه توسط 200 معلم زبان انگلیسی زبان ایرانی درزمینه های مختلف آموزشی تکمیل گردید. نتایج نشان داد که تمامی 54 آیتم پرسشنامه تناسب خوبی با مدل راش دارند. مقادیر تناسب و عدم تناسب در محدوده قابل قبولی بودند که نشان دهنده تک بعدی بودن پرسشنامه است. این نشان می دهد که پرسشنامه آموزش سازگاربا مغزمعتبر است و می تواند به عنوان مقیاسی برای ارزیابی آگاهی معلمان از آموزش آموزش سازگاربا مغز استفاده شود.
    کلیدواژگان: آموزش سازگاربا مغز، مدل راش، مدرسین زبان انگلیسی، تدوین پرسشنامه، اعتبارسنجی
  • افروز آرین فر، پرویز مفتون*، غفور رضایی گلندوز صفحات 121-145
    زبان آموزان انواع مختلفی از بازخورد را در طول پروسه یادگیری زبان دوم دریافت می کنند. بازخورد غیر صریح یکی از بازخوردهای معمول و رایج است که تحقیقات زیادی نیز به بررسی آن پرداخته اند. اما این تحقیق به بررسی یادگیری دستور زبان انگلیسی زبان آموزان در دو رویکرد آموزشی شناختی و زیست محیطی با مواد آموزشی گفتاری و شنیداری پرداخته است. بدین منظور صد و بیست زبان اموز سال اول دانشگاه علوم تحقیقات و علمی کاربردی تهران در این تحقیق حضور داشتند. زبان آموزان در چهار گروه دستور زبان انگلیسی را با دو رویکرد شناختی و زیست محیطی بصورت شفاهی و کتبی آموزش دیدند و در طول آموزش خود بازخورد غیرصریح دریافت کردند. نتایج بدست آمده ازآزمون دستور زبانی که در ابتدا و در انتهای دوره از آنها گرفته شد پیشرفت دستور زبان آنها را در همه گروه ها نشان داد. درحالیکه تفاوت قابل توجهی میان آزمون انتهایی گروه ها وجود داشت.همچنین تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که زبان آموزان در گروه زیست محیطی یادگیری دستورزبان بیشتری داشتند. اما تفاوتی در یادگیری زبان اموزان در گروه های شفاهی و کتبی دیده نشد.
    کلیدواژگان: رویکرد آموزشی شناختی، رویکرد آموزشی زیست محیطی، یادگیری دستور زبان، مودالیتی، بازخورد غیرصریح
  • نسیم نصر اصفهانی، عزیزه چالاک*، حسین حیدری تبریزی صفحات 146-169
    این مطالعه سعی بر آن داشت تا تاثیرات احتمالی نقشه های ذهنی الکترونیکی بر گزینه های راهبردی یادگیری زبان را میان فراگیران نوجوان وبزرگسال ایرانی زبان انگلیسی بررسی کند. علاوه بر این، استراتژی های فرعی ترجیحی آنها در هر یک از گزینه های راهبردی یادگیری زبان برای برخی از شرکت کنندگان داوطلب از طریق برخی مصاحبه های ساختاریافته ی الکترونیکی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس طرحی شبه تجربی، 76 نفر از فراگیران نوجوان وبزرگسال مرد وزن ایرانی زبان انگلیسی در دسترس به طور تصادفی به چهار گروه مساوی آزمایش و کنترل تقسیم شدند. پرسشنامه ی استراتژی غالب در یادگیری زبان برای همه ی شرکت کنندگان در مراحل قبل و بعد از مداخله و به دنبال آن یک مصاحبه الکترونیکی ساختاریافته فقط در مرحله بعد از مداخله برگزار شد. مداخله، ارایه محتوای آموزش از طریق نقشه های ذهنی الکترونیکی در مقابل روش متعارف تدریس به مدت 20 جلسه بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تطبیقی استفاده شد. نتایج نشان داد که استفاده از نقشه های ذهنی الکترونیکی گزینه های راهبردی یادگیری زبان فراگیران نوجوان وبزرگسال ایرانی زبان انگلیسی را به سمت راهبردهای حافظه و شناختی سوق داد. علاوه بر این، استراتژی های فرعی ترجیحی آنها در هر یک از گزینه های راهبردی یادگیری زبان به تفصیل برای هر دو گروه مورد بحث قرار گرفت. نتایج این مطالعه می تواند مفاهیم مهمی را برای زمینه های آموزش و یادگیری زبان انگلیسی و فناوری آموزشی در استفاده از نقشه های ذهنی الکترونیکی به عنوان ابزاری موثر در کلاس های آموزش زبان انگلیسی ارایه دهد.
    کلیدواژگان: نوجوان، بزرگسال، نقشه ی ذهنی الکترونیکی، زبان آموز ایرانی زبان انگلیسی، راهبرد یادگیری زبان
  • سید محمدرضا امیریان، سعید غنی آبادی، مهلا قلیچی* صفحات 170-193

    هدف اصلی این مطالعه پیش بینی میزان توانایی درک مطلب از طریق اندازه واژگان صوتی و تصویری در زبان آموزان ایرانی بود. برای انجام این مطالعه ,110 زبان آموز سطح متوسط از دو موسسه واقع در شهر درگز خراسان رضوی انتخاب شدند.چهار ابزار از جمله ,آزمون جایگذاری سریع آکسفورد QOPT , آزمون اندازه واژگان تصویر،آزمون واژگان شنیداری و تست درک مطلب در یک جلسه اجرا شد. دانش واژگان تصویری فراگیران با آزمون اندازه واژگان تصویری، دانش واژگان شنیداری با آزمون اندازه واژگان شنیداری و درک مطلب با آزمون چهارگزینه ای اندازه گیری شد. . داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از روش آلفای کرونباخ و تحلیل همبستگی پیرسون برای تجزیه و تحلیل رابطه بین درک مطلب، اندازه واژگان تصویر و واژگان شنیداری بهره گرفته شد. پس از تجزیه و تحلیل همبستگی، ما به طور گام به گام تحلیل رگرسیون چندگانه را برای پیش بینی یک متغیر مستقل از دو متغیر پیش بینی کننده انجام دادیم. بطور جالب یافته ها حاکی از آن بود که هر دوی اندازه واژگان تصویری و صوتی همبستگی مثبت و معناداری با توانایی درک مطلب دیداری زبان اموزان داشتند. همچنین اثبات شد که فقط اندازه واژگان تصویری می تواند بعنوان پیش بینی کننده توانایی درک مطلب دیداری زبان آموزان در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: ندازه واژگان تصویری، اندازه واژگان شنیداری، درک مطلب دیداری، زبان آموزان انگلیسی
  • معصومه سهرابی، حسین سیاه پوش*، عسگر محمودی صفحات 194-220
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیرات چهارچوب سازی انگیزشی در خودکارآمدی و پیشرفت یادگیری افراد با سبک شناختی وابسته و مستقل از یادگیرندگان EFL پرداخته است. در این مطالعه سعی شده از داده های کمی و کیفی استفاده شود تا نتایج قابل اطمینان تری بدست آید. به عنوان یک بخش کیفی ، 15 معلمدر حوزه زبان انگلیسی در یک مصاحبه نیمه ساختاریافته ، و به عنوان قسمت کمی ، دو گروه از فراگیران به عنوان گروه های آزمایشی و کنترل با 60 شرکت کننده شرکت کردند. برای تعیین خودکارآمدی دانشجویان ،از پرسشنامه استراتژیهای انگیزشی یادگیری (MSLQ) استفاده شد. آزمون گروه های تعبیه شده (GEFT) برای دسته بندی آنها در گروه های وابسته و مستقل انجام شد. برای تعیین سطح مهارت فراگیران ، از پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. در مورد درمان ، 8 جلسه آموزش Bandura برای بهبود خودکارآمدی فراگیران انجام شد. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با استفاده از تجزیه و تحلیل محتوا و به عنوان تجزیه و تحلیل کمی ، تجزیه و تحلیل چند متغیره واریانس دو طرفه (MANOVA) انجام شد. نتایج نشان داد که تعامل فراگیران در چهارچوب سازی انگیزشی ، خودکارآمدی و پیشرفت یادگیری آنها را بهبود می بخشد و تفاوت معناداری بین فراگیران در ابعاد FD و FI وجود ندارد. این یافته ها برای معلمان و فراگیران در محیط های آموزشی برای کشف برخی از عوامل موثر بر عملکرد زبان آموزان EFL و وضعیت روانشناختی آنها تاثیراتی دارد.
    کلیدواژگان: چهارچوب سازی انگیزشی، خودکارآمدی، موفقیت در یادگیری، سبک شناختی، وابستگی میدانی، مستقل از میدان
  • داوود کوهی* صفحات 221-242
    ارتباط تنگاتنگ سنت پژوهشی فراگفتمان با فلسفه ی "آموزش زبان انگلیسی با اهداف ویژه"، انتظارات اجتناب ناپذیری در مورد نحوه ی استفاده از این عناصر در آموزش نگارش آکادمیک ایجاد نموده است. در پرتو چنین انتظاراتی، تحقیق حاضر به بررسی جایگاه و نمودهای عینی این عناصر در فعالیتهای آموزشی 35 کتاب آموزش نوشتار آکادمیک منتشر شده در طول سه دهه گذشته پرداخته است. نتایج این ارزیابی که بر اساس الگوی فراگفتمان پیشنهاد شده توسط هایلند 2005 a انجام گرفت نشان میدهد که علیرغم ناکافی بودن (به لحاظ کمی) توجه به این عناصر از سوی مولفان کتب آموزشی، فرایند عملیاتی شدن مفاهیم انتزاعی حوزه ی نظری و تبدیل این مفاهیم به ویژگیهای ملموس و عینی مورد استفاده در متون در وضعیت مطلوبی قرار دارد و سنت پژوهشی حوزه ی فراگفتمان آکادمیک به عملیاتی شدن موثر این مفهموم جهت تامین نیازهای عملی آموزش کمک فراوانی کرده است. مولف مقاله حاضر معتقد است که معرفی مفهوم فراگفتمان و عملیاتی نمودن آن برای اهداف آموزشی باعث تغییر نگرش در میان مولفان متون آکادمیک نسبت به اهمیت معنای بین فردی در چنین متونی خواهد شد و به زدوده شدن سوء تفاهم ناشی از حاکمیت نگرشهای اثبات گرا کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: نوشتار آکادمیک، کتاب آموزشی نوشتار آکادمیک، فراگفتمان، آگاهی از فراگفتمان
|
  • Mehrnoush Ataafarin, Vesal Ayat, Aliasghar Yousefi Azarfam * Pages 1-18
    Written corrective feedback (WCF) refers to the feedback given by writing instructors and tutors on novice writers’ performances. Although extensive importance has been attached to the implications of WCF for improving writing skill in L2 writing studies, there is a paucity of research into research on whether student writers benefit differently from elaborated and evaluative feedback. Having this in mind, the aim of this research was to examine the effect of teacher’s text-specific and rubber-stamped comments on Iranian EFL learners’ writing ability at intermediate level. Quick Placement Test was employed to select 40 pre-intermediate EFL learners as the participants of this research. Then, they were randomly assigned into two experimental and control groups. Prior to the treatment, the participants of both groups were given a pretest to disclose their initial writing ability. After administering the rubber-stamped comments to the experimental group and text specific to the control group, a posttest was administered to seek the effect of two types of instruments. An independent samples t-test was used to see if the treatment was effective. Paired samples t-test was also employed to determine the amount of progression between pretest and posttest of the experimental group. The results of the study revealed that rubber-stamped comments improved the learners’ writing ability. Implicationally, instructors can use rubber-stamped comments to help learners improve their writing ability.
    Keywords: text-specific, rubber-stamped, teacher comments, writing skill
  • Behrouz Sarbakhshian, Mahnaz Saeidi *, Touran Ahour Pages 19-40
    Intercultural contact (IC) among students has received a great prominence in EFL and ESL contexts in recent years; therefore, this study was an attempt to modify and validate a questionnaire as an instrument to elicit the resources from which Iranian EFL students obtain their IC information. To reach this aim, a modified version of Peng and Wu’s questionnaire with 26 items and five factors was administered among 200 male and female Iranian EFL students from different language institutes in Tabriz, Iran. To determine the reliability and validity of the modified questionnaire, the statistical analyses of the model and fitness of the questionnaire were conducted by SmartPLS3 software. The results of reliability analyses using three measures of Cronbach’s alpha, combined reliability (CR) and average variance extraction (AVE) demonstrated that the questionnaire has a good reliability. Moreover, the results of construct crossvalidated communality (Q²) proved the construct validity of the questionnaire. Additionally, the results of correlation coefficient matrix and p value for all the latent variables demonstrated that all the paths and relationships in the model are significant and the model is a good fit. This study also clarifies the implication of such a questionnaire for ELT and presents some suggestions for future studies.
    Keywords: intercultural contact, validity, reliability, EFL students
  • Roshan Farajzadeh, Parviz Alavinia * Pages 41-60
    The current study investigated the relationship between teachers’ creativity, motivation and job satisfaction. In so doing, the role of demographic factors, i.e. gender, teaching experience and teaching context was also taken into account. To conduct the study, a total of 103 EFL teachers at both institute and school contexts were selected. The teachers were recruited on a voluntary basis, and the sample included teachers from a variety of backgrounds and experiences, coming from both genders and either of the teaching contexts. Three questionnaires (Teacher Creativity Questionnaire, Teacher Motivation Questionnaire, and Job Satisfaction Scale) were employed to gather the data, which were then analyzed through a number of analyses, including Spearman’s Rank Order Correlation, Multiple Regression Analysis, Mann Whitney U test and Kruskal-Wallis test. Findings revealed the existence of a significant correlation between teachers’ motivation and their job satisfaction. Furthermore, teachers’ motivation in comparison with their creativity had a greater predictive power with regard to job satisfaction. However, demographic factors did not have a significant role in job satisfaction. The findings can offer insightful implications for educational authorities, teachers, school leaderships and academicians to help promote job satisfaction in different instructional contexts.
    Keywords: Experience, gender, Job satisfaction, teacher creativity, teacher motivation, teaching context
  • Mansoureh Mojaverian, Hossein Siahpoosh *, Mehran Davaribina Pages 61-81
    Although previous studies have shown the benefits of graphic organizers in improving learners' vocabulary knowledge, scant attention has been paid to the possible differences in the effect of individually-developed, cooperatively-developed, and teacher-developed graphic organizers on intermediate L2 learners' vocabulary knowledge. The present study addressed this topic by examining 80 intermediate language learners. The participants were selected based on convenience sampling procedure and studied English in four classes. The learners in the conventional group received the translation/definition of the lexical items. Those in the teacher-generated were provided with the graphic organizers prepared by their teacher, and the participants in the other two groups made the graphic organizers either individually or cooperatively. The researchers employed Vocabulary Knowledge Scale as the pre-test, immediate post-test, and delayed post-test to examine the participants' vocabulary knowledge. The findings of this study indicated that the mean scores of the control group in the immediate and delayed post-tests were significantly lower than those of all graphic organizer groups. In addition, the cooperatively-generated graphic organizer group was significantly more successful than learner and teacher-generated graphic organizer groups, but there was no difference between the learner and teacher-generated groups.
    Keywords: graphic organizer, vocabulary knowledge, intentional vocabulary learning
  • Samin Seyedebrahimi, Fariba Rahimi Esfahani *, Mehrdad Sepehri Pages 62-79
    This study investigated the effects of recast and explicit corrective feedback on Iranian IELTS test-takers anxiety in speaking across different levels of proficiency. Ninety male and female learners, aged 21 to 45, who were preparing themselves to take the IELTS Mock test, were divided into upper-intermediate and advanced levels. Then, they were randomly assigned to control and experimental groups (recast and explicit correction). There were 10 treatment sessions for each group. In the recast group, the students’ mistakes were corrected using reformulation. In the explicit correction group, mistakes were not tolerated, and they were corrected on the spot. In order to measure the anxiety in speaking performance, Chowdhury’s (2014) questionnaire was given to the participants once before the treatment and once after the treatment. Then, the score of each learner was calculated and recorded for the data analysis. The results showed that there was no statistically significant difference between the control and explicit corrective group and the control and recast groups at the upper-intermediate level. However, there was a statistically significant difference between the control and recast groups and the control and explicit group at the advanced levels.
    Keywords: anxiety in speaking, Corrective feedback, explicit correction, IELTS, Recast
  • Mavadat Saidi *, Morteza Marooy, Niloofar Karami Pages 80-99
    Reading passages act as the locus of comprehensible input in the English language teaching materials and are mostly followed by a host of activities to ensure the learners’ comprehension. The current study aimed to carry out a comparative evaluation of Vision 3 and Learning to Read (i.e., English for Pre-university Students) in terms of the reading sections. To this end, Freeman’s taxonomy of reading comprehension questions was used. To enrich the quantitative data, thirty-two English teachers were also interviewed. The results revealed the prevalence of Language questions in both textbooks. However, the least common types of questions were Affect and Content in the old and new textbook, respectively. The results of Chi-square tests unfolded a significant difference between the two textbooks in terms of three categories of questions. The analysis of the teachers’ responses corroborated the findings of the quantitative phase. The teachers seemed satisfied with the inclusion of more Affect questions in Vision 3; nevertheless, they believed that the new English textbook needed to be revised in terms of the quantity and quality of reading texts and tasks in order to shape and expand the students’ reading comprehension skills. The findings carry pedagogical implications for the materials developers and English teachers.
    Keywords: Affect questions, Content Questions, Language Questions, Reading Comprehension Questions, Vision 3, learning to read
  • Ensie Sattari Gavareshk, Mona Tabatabaee-Yazdi * Pages 100-120
    Teachers usually teach according to how brains naturally learn. In this way, not only do their learners learn, retain, and recall quickly, but also the teaching becomes more joyful. Increased attention to the worthwhile role of the mind in learning/teaching in recent times Due to the lack of a valid scale for estimating teachers' awareness of brain-friendly teaching, the current study intended to construct and validate a 54-item brain-friendly teaching inventory by the implementation of the Rasch model. The test was administered to 200 Iranian EFL teachers from different educational contexts. The results revealed that all the 54 items of the scale had a good fit to the Rasch model. Infit and outfit values were within the acceptable range which indicates unidimensionality of the scale. Furthermore, it is asserted that the inventory enjoyed suitable reliability. This demonstrates that the Brain-Friendly Teaching Inventory is valid and can be applied as a scale for assessing the teachers' awareness of brain-friendly teaching.
    Keywords: Brain-friendly teaching, EFL teachers, Rasch model, Scale development, validity
  • Afrooz Arianfar, Parviz Maftoon *, Ghafour Rezaie Pages 121-145
    Language learners receive different types of corrective feedback during the process of second language acquisition. Recast, as an approach to corrective feedback, is one of the most-frequently error correction techniques in classroom contexts. A plethora of research has addressed recast; however, the present study focused on comparing learners’ grammar achievement via oral and writing modalities through two perspectives, cognitive and ecological, who received recast. One hundred and twenty language learners, all first-year college students at Islamic Azad University and Applied Science University in Tehran participated in this study. They were assigned to four groups. The participants in all groups were exposed to different instructional programs based on the cognitive and ecological perspectives to language learning orally or in writing, and all learners received recast orally. Results obtained by a pretest and a posttest indicated that all groups made progress in their grammar achievement, while there was a statistically significant difference between the groups in the posttest. The participants in the ecological group had higher gains of grammatical structures than those in the cognitive group. However, data analysis revealed that there was no statistically significant difference between two oral and writing groups in their grammar achievement.
    Keywords: cognitive perspective to language learning, ecological perspective to language learning, Grammar achievement, modality, Recast
  • Nasim Nasr-Esfahani, Azizeh Chalak *, Hossein Heidari Tabrizi Pages 146-169
    The purpose of this study was to investigate the probable effects of E-Mind Maps on the prevailing Language Learning Strategy Choices of adolescent versus adult Iranian EFL learners (LLSC). Besides, their preferred strategies were investigated across each dominant LLSC for some volunteer participants through structured interviews. According to a mixed-method design, 76 available Iranian adolescent and adult EFL learners, both male and female, were randomly divided into four equal groups of experimental and control ones. Strategy Inventory for Language Learning (SILL) was conducted for all participants in the pre-and post-intervention phases, followed by a structured interview in just the post-intervention phase in the qualitative phase. The intervention presented the teaching content through E-Mind Maps vs. the conventional way of teaching for 20 sessions. The data were analyzed using descriptive and Chi-Square statistics. The results confirmed that using E-Mind Maps shifted the dominant LLSC of adolescent and adult EFL learners to memory and cognitive strategies. Moreover, preferred strategies across each dominant LLSC were discussed in detail for both groups. The conclusion can provide critical implications for English language teaching, learning, and educational technology in using E-Mind Maps as an effective strategy in EFL classrooms.
    Keywords: adolescent, Adult, E-Mind Map, Iranian EFL Learner, Language learning strategy
  • Seyed Mohammadreza Amirian, Saeed Ghaniabadi, Mahla Ghelichi * Pages 170-193

    The aim of this investigation has been to predict Viewing Comprehension through Aural and Picture Vocabulary Size among Iranian EFL Learners. To this end, 110 intermediate students were selected from two institutes of a city in Khorasan Razavi province, Iran. Pictorial vocabulary knowledge of learners was tested by Picture Vocabulary Size Test, Aural vocabulary knowledge was measured by Aural vocabulary size test and viewing comprehension was tested by a multiple-choice question test. All analyses were carried out using SPSS for Microsoft windows 22. Pearson product moment correlation analysis was run to analyze the relationship among viewing comprehension, picture vocabulary size and aural vocabulary. After the correlation analysis, we did step-wise multiple regression analysis to predict an outcome variable from two predictors. Interestingly, it was found that both picture and aural vocabulary size have a significant positive correlation with viewing comprehension. It was also proved that only aural vocabulary size can be considered as a significant predictor of EFL learners' viewing comprehension ability.

    Keywords: viewing comprehension, aural vocabulary size, picture vocabulary size, EFL learners, video
  • Masoumeh Sohrabi, Hossein Siahpoosh *, Asgar Mahmoudi Pages 194-220
    The study investigated the impacts of motivational scaffolding as one of the most effective instructional procedures on self-efficacy and learning achievement of field-dependent and field-independent English language learners. This study attempted to use both qualitative and quantitative data to get more reliable results. As qualitative part, 15 teachers in a semi-structured interview, and as quantitative part, two groups of learners participated as experimental and control groups. Motivated Strategies for Learning Questionnaire was used to determine students' self-efficacy. The Group Embedded Figures Test was administered to categorize them into groups of field-dependent and field-independent. To determine proficiency level, a pre-test and a post-test were used. As treatment, eight sessions of Bandura’s training were administered to improve self-efficacy. Analysis of the qualitative data was conducted using content analysis, and as quantitative analysis, two-way Multivariate Analysis of Variance was conducted. The results showed that learners’ interacting within motivational scaffolding improved their self-efficacy and their learning achievement, and there is no significant difference between learners in the dimensions of field-dependent, field-independent. The findings have implications for teachers and learners in educational settings to detect some factors affecting the English language learners’ language performance and their psychological status.
    Keywords: motivational scaffolding, Self-efficacy, learning achievement, cognitive styles
  • Davud Kuhi * Pages 221-242
    The well-established affiliation of metadiscourse research tradition to the philosophy of ESP raises some inevitable expectations on how much and how well the concept has been geared to meet the practical necessities of academic writing pedagogy. In light of such an expectation, a corpus of 35 academic writing coursebooks published during the last three decades was evaluated in terms of the possible realizations of key resources of interaction in pedagogical tasks. Due to its theoretical rigor and analytically operationalized nature, Hyland’s model of metadiscourse (2005a) was taken as the guiding framework for the current evaluation. The quantitative findings emerging from the analysis of the corpus did not sound sufficiently promising, suggesting that those theoretical developments have not yet been ideally translated into pedagogical designs; however, the rich range of resources identified in the tasks (i.e., the 55 categories emerging from the evaluation of the corpus) suggest that the rigorous tradition of research in metadiscourse has contributed to the effective operationalization of the concept for pedagogical objectives. It has been argued that through the effective introduction of the concept of metadiscourse into pedagogical designs and its appropriate operationalization, novice participants of academic/scientific discourse communities would be enabled to redefine the nature of academic communication and get rid of a large number of misconceptions which have become fossilized through long years of the dominance of positivistic thinking.
    Keywords: academic writing, academic writing coursebook, Metadiscourse, Metadiscourse awareness