فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:14 Issue: 28, Spring- Summer 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/05/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدرضا ملاحسینی، داود مشهدی حیدر* صفحات 1-27

    با توجه به اهمیت و ماهیت دشوار مهارت گفتاری زبان انگلیسی به عنوان زبان بیگانه و نیز به دلیل فقدان وجود اتفاق نظر در خصوص پذیرش و یا رد مفهوم قابلیت انتقال پذیری یادگیری پژوهش حاضربه ارایه مدلی ابداعی جهت تدریس مهارت های شناختی بر مبنای پرسشگری تلفیقی به منظور ارتقای مهارت گفتاری پرداخته است. این مدل متشکل از شش مرحله بوده و یک محیط اموزشی فعل و انفعالی غنی را خلق می کند تا به ارزیابی کارامدی ان در ارتقای مهارت کلامی زبان اموزان بیگانه زبان انگلیسی و نیز اثرات انتقالی بین حوزه ای ان بپردازد.بدین منظور عملکرد شصت شرکت کننده در این  پژوهش در جریان اجرای درسکار روایی شفاهی قبل و پس از دوره مداخله سیزده جلسه ای مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت.تدریس گروه تجربی با بهره گیری از مدل ابداعی تلفیقی بوده در حالی که گروه کنترل از روش تدریس مجزای سنتی برخوردار بودند.نتایج حاصله از ازمون تی مستقل حاکی از انست که مداخله اعمال شده در گروه تجربی تاثیر مثبت داشته است چراکه انها در مقایسه با گروه کنترل در زمینه پیچیدگی دستوری و لغوی مهارت گفتاری عملکرد بهتری از خود نشان دادند اگرچه این نکته در زمینه صحت توصیف گفتاری صدق نمیکند.همچنین یافته های این پژوهش بیانگر انست که اثرات مثبت مداخله ابداعی پرسشگری به عملکرد شرکت کنندگان در اجرای یک درسکار متاخر در حوزه ای ورای محیط اموزشی زبان اموزی منتقل شده است هر چند این انتقال پذیری یادگیری در مورد همه معیارهای سنجش مهارت کلامی شرکت کنندگان مشهود نیست.

    کلیدواژگان: پرسشگری تلفیقی، مهارت گفتاری، قابلیت انتقال پذیری، پیچیدگی دستوری، صحت
  • قربان احمدی، بهروز عزبدفتری*، سید محمد علوی صفحات 28-47
    این مقاله بخشی از یک پژوهش را گزارش می کند که هدف آن معرفی نوع جدیدی از مداخله در چارچوب سنجش پویای (DA) مداخله گر یعنی وساطت-در-قالب-"سس" می باشد. فرض محقق بر این بود که، بمنظور ارتقاء روایی و عدالت یک آزمون خواندن پویا، وساطت نوشتاری در قالب "جعبه های وساطت" احتمالا نسبت به قالب های "کیک" و "ساندویچ" برای تقویت سطح بالقوه رشد زبان آموزان مفیدتر باشد. تعداد 30 دانشجوی شاغل به تحصیل در رشته زبان انگلیسی در دانشگاه های شمال غرب ایران در این مطالعه شرکت کردند. ابتدا به آنها پیش-آزمون خواندن وساطت نشده داده شد و پس از دو هفته، جهت مشاهده تاثیر احتمالی وساطت-در-قالب-"سس"، همان آزمون را  همراه با "جعبه وساطت" به دنبال هر سوال پاسخ دادند. به منظور اندازه گیری میزان توانایی تسری وساطت ارایه شده، شرکت کنندگان در پایان به یک پس-آزمون متاخر وساطت نشده پاسخ دادند. مقایسه میانگین های پس-آزمون وساطت شده در قالب "سس" با پیش-آزمون وساطت نشده از یک سو و پس-آزمون متاخر وساطت نشده با پیش آزمون از سوی دیگر نشان داد که فراگیران از وساطت-در-قالب-"سس" ارایه شده در "جعبه های وساطت" به طور معنی داری بهره برده اند و قادر بودند یادگیری خود را به یک موقعیت جدید وساطت نشده منتقل کنند. یافته های این پژوهش با تحقیقات قبلی در مورد سنجش پویا که تاثیر وساطت در رشد یادگیرندگان را تایید می کنند مطابقت دارد (پوهنر، 2005؛ پوهنر، 2008؛ کوزولین و گارب، 2002).
    کلیدواژگان: سنجش پویا، آزمون خواندن پویا، وساطت-در-قالب-سس، سنجاموزش
  • علی منصوری نژاد* صفحات 48-66
    مطالعه حاضر تلاشی ارزیابی برای بررسی کاربرد روش های تفسیر ارایه شده توسط فرکلاف (1989) در تحلیل انتقادی متون فارسی بود. ارزیابی بر اساس معیار نیکی ، چارچوب القا تحلیلی (AI) ایجاد شده توسط سیلورمن (1993) انجام شد. با این کار ، ما به تفسیر سخنرانی افتتاحیه رییس جمهور ایران ، دکتر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در سال 2013 پرداختیم. تفسیر مطابق با مدل تفسیر فرکلاف با توجه به نظریه القا تحلیلی انجام شد چارچوب نتیجه مطالعه از عملی بودن مدل کلی تفسیر در زمینه ایرانی حمایت کرد. با این حال ، با توجه به زمینه خاص جامعه شناختی ایرانی ، در این تحقیق همچنین پیشنهادهایی با توجه به تفسیر انسجام محلی و ساختار متن در بخش پایین مدل و همچنین شرایط موقعیتی و زمینه بینا متنی در بخش بالا ارایه شده است.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان انتقادی، مدل تفسیر، القای تحلیلی، زمینه ایرانی
  • نادر صفایی اصل، سعیده اهنگری*، مهناز سعیدی صفحات 67-86
    ارزشیابی پویای گروهی که توسط پوهنر(2009) معرفی شد، از طریق دو روش تجمعی و همزمانی وساطت آموزشی را اجرا می کند. این تحقیق تاثیر این دو روش را بر روی حافظه شنیداری زبان آموزان همگن و نا همگن ایرانی در فعالیت های شنیداری مورد بررسی قرار داد. به همین منظور، 80 زبان آموز مونث در سطح متوسط زبان آموزی بعنوان شرکت کنندگان تحقیق انتخاب شدند. این شرکت کنندگان در دو گروه 40 نفره همگن و ناهمگن قرار داده شدند. سپس این گروه ها هرکدام به دو گروه آزمایش بیست نفره تقسیم شدند. شرکت کنندگان همگن و نا همگن از طریق دو روش تجمعی و همزمانی ارزشیابی پویای گروهی مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای یافتن تاثیرتعاملی و اصلی دو روش تجمعی و همزمانی ارزشیابی پویای گروهی و همگنی و ناهمگنی زبان آموزان نمرات پس آزمون شرکت کنندگان با استفاده از آنوای دو طرفه تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که روش های ارزشیابی پویای گروهی از یک طرف و همگنی و ناهمگنی زبان آموزان از طرف دیگر هم تاثیر اصلی و هم تاثیر تعاملی بر حافظه شنیداری زبان آموزان داشتند. برای یافتن تاثیر مستقل هر دو روش از آنوای یک طرفه هم استفاده شد. آنوای یک طرف نشان داد که روش تجمعی ارزشیابی پویای گروهی تاثیر بیشتری از روش همزمانی بر روی حافظه شنیداری زبان آموزان ناهمگن دارد. آنوای یک طرفه نشان داد که هر دو روش تاثیر متفاوتی بر روی زبان آموزان همگن نداشتند.
    کلیدواژگان: رویکرد، تعامل، ارزشیابی پویا، حافظه شنیداری، وساطت آموزشی
  • زهرا چراغی*، علیرضا آل بند صفحات 87-110
    انگیزه زبان آموزی در دوره های انگلیسی با اهداف ویژه دارای اهمیت بسزایی است چراکه افراد شرکت کننده در این دوره ها دارای اهداف کاملا واضح، مشخص و بیان شده هستند که انتظار رسیدن دقیق و فوری به آنها را دارند. یکی از این اهداف گسترش دایره واژگان تخصصی است. بنابراین هدف این تحقیق بررسی نقش افزایش واژگان تخصصی از طریق ادغام مهارتهای خواندن و نوشتن در میزان انگیزه زبان آموزان انگلیسی با اهداف شغلی بوده است. شرکت کنندگان در این تحقیق 15 مهندس عمران با مدارک بالاتر از کارشناسی بودند که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این تحقیق پرسشنامه هایی که براساس مدل گاردنر ATMTB می باشند و 9 نوع انگیزه را مورد بررسی قرار می دهند به صورت پیش آزمون و پس آزمون استفاده شدند. نه آزمون t مقایسه زوجی در SPSS برای بررسی تغییر در تفاضل میانگین نمره پرسشنامه ها در زمان قبل و بعد از انجام آزمایش صورت گرفت. نتایج نشان دهنده افزایش معنی دار انواع انگیزه بجز انگیزه درونی در رابطه با اعتماد به نفس در زبان آموزان بعد از شرکت در کلاس های انگلیسی با اهداف ویژه با تمرکز بر افزایش واژگان تخصصی می باشد. تحلیل ها نشان می دهند که رویکرد واژگانی در طراحی و تدریس دوره های انگلیسی با اهداف ویژه می تواند انگیزه یادگیری را در داخل و بیرون محیط کلاس افزایش دهد. این تحقیق پیشنهادهایی کاربردی در رابطه با طراحی دوره های زبان انگلیسی با اهداف ویژه را ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: انگلیسی برای اهداف ویژه، انگلیسی برای اهداف شغلی، واژگان تخصصی، انگیزه یادگیری
  • نگین ثمودی*، محمد محمدی صفحات 111-134

    اکنون کاملا اثبات شده است که مواد درسی ممکن است فراتر از یادگیری زبانی که ارایه می دهند ، تاثیر داشته باشند. از این رو ، در این مطالعه سعی شده است تا نکات مثبت و منفی یک کتاب درسی Summit 2B که در حال حاضر به طور گسترده در کلاس های EFL ایران مورد استفاده قرار می گیرد ، بررسی شود. این کتاب درسی بر اساس الگویی ارایه شده است که توسط and Shaw (1993)  McDonough بر اساس دو مرحله ارزیابی خارجی و داخلی ارزیابی شده است. ارزیابی انتقادی این کتاب درسی از نظر طرح ، محتوا ، نوع زبان ، فعالیتهای مختلف ، وظایف و همچنین مهارتهای مورد تاکید انجام شده است. یافته ها نشان داد که هر چند به نظر می رسد کاستی هایی نیز وجود دارد، ولی این کتاب Summit 2B در مقایسه با سایر کتابهای درسی که تاکنون در کلاسهای مختلف زبان استفاده می شده است ، برای تامین نیازهای زبان آموزان EFL کارآمدتر است. بر این اساس ، بررسی و ارزیابی این کتاب از نظر آموزشی و همچنین ویژگی های کارآمدی متناسب با متن مطالعه حاضر بسیار سودآور و ارزشمند است. سرانجام ، پیامدهای مربوط به کارایی این کتاب درسی خاص به عنوان نتیجه ارزیابی آن مطرح شده و نقاط قوت و ضعف مربوط به آن مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: مواد درسی، ارزیابی خارجی، ارزیابی داخلی، نوع زبان، کلاسهای EFL
  • راضیه بهروزیان، ناصر غفوری*، سعیده آهنگری صفحات 135-156
    مطالعه حاضر، ادراک اساتید و دانشجویان زبان انگلیسی ایرانی را در مورد قابلیت آموزش راهبردهای ارتباطی بررسی کرد. این تحقیق با 20 استاد و 110 دانشجو از دانشگاه ها و موسسات خصوصی زبان انگلیسی در تبریز، ایران انجام شد. مرور ادبیات مربوط به آموزش استراتژیهای ارتباطی نشان داد که آموزش این استراتژیها در دهه های گذشته بحث برانگیز بوده است. در حالی که برخی از بحث ها، امکان آموزش استراتژیهای ارتباطی را رد می کنند، بسیاری از مطالعات تجربی، قابل آموزش بودن این استراتژیها را تایید می کنند. با استفاده از طراحی روش ترکیبی، در این تحقیق از آزمون مهارت زبان، پرسشنامه و مصاحبه برای جمع آوری داده ها استفاده شد. در مرحله کمی ، پاسخ های شرکت کنندگان به پرسشنامه، قبل و بعد از یک دوره 12 هفته ای آموزش استراتژیهای ارتباطی، از نظر آماری مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده های کمی به دست آمده از پرسشنامه از طریق آزمون تی زوجی نشان داد که درک فراگیران نسبت به سودمندی راهبردهای ارتباطی، پس از آموزش به طور قابل توجهی مثبت تر می شود. تجزیه و تحلیل کیفی داده های مصاحبه نشان داد که اکثر اساتید، استراتژیهای ارتباطی را برای آموزش مفید و امکان پذیر می دانند. همچنین مشخص شد که راهبردهای ارتباطی، توانایی دانشجویان زبان انگلیسی را در صحبت کردن مضاعف می کند و آگاهی آنها را نسبت به این استراتژیها افزایش می دهد. این مطالعه می تواند پیامدهای آموزشی برای اساتید و دانشجویان ارایه دهد و زمینه را برای مطالعات بیشتر در این موضوع فراهم نماید.
    کلیدواژگان: استراتژی های ارتباطی، وضعیت بین المللی، آموزش استراتژی های ارتباطی، تمایل به برقراری ارتباط، آموزش پذیری
  • مهرشاد احمدیان، پرویز مفتون*، پرویز بیرجندی صفحات 157-179
    ظهور دوره ی فرا متد برداشت و تصور ما از معلمان زبان انگلیسی را به طور کامل دگرگون کرده است و موجب شد تدریس کارآمد در حوزه ی آموزش زبان انگلیسی به سخنگویان دیگر زبان ها بیش از پیش اهمیت یابد. اما دغدغه ی اساسی دنیای امروز آموزش زبان انگلیسی کمبود بسته ای اثربخش برای آموزش معلمانی است که بتوانند مستقلا و با در نظر گرفتن مولفه های مختلف حاکم بر کلاس درس مهارت های لازمه برای تصمیم گیری مناسب و حل مسایل پیچیده ی تدریس را داشته باشند. از این رو، پژوهش کنونی تلاش دارد تا از طریق تشکیل محافل بحث های حرفه ای و نقادانه ی گروهی، گامی عملی به سوی اجرای آموزش انتقادی معلمان زبان انگلیسی بردارد. روش تحقیق به خدمت گرفته از نوع ترکیبی کیفی و کمی (به روش نیمه تجربی و دارای سه مرحله پیش آزمون، 12 هفته اجرا، پس آزمون) می باشد. بررسی نتایج  به دست آمده از پرسش نامه تدریس اندیشه ورز (اکبری و دیگران، 2010) و فیلم های تدریس حاکی از آن است که راهکار  پیشنهادی یعنی شرکت در محافل بحث های حرفه ای و نقادانه ی گروهی موجب تقویت تدریس اندیشه ورز در هر 13  معلم زبان انگلیسی شرکت کننده گردید.
    کلیدواژگان: آموزش زبان انگلیسی، دوره ی فرا متد، آموزش انتقادی، تدریس اندیشه ورز
  • مهران معماری، بیتا اسدی* صفحات 180-199
    بازخورد اصلاحی به واکنش معلم یا دانش آموز به تولید زبان هدف زبان آموز اشاره دارد که حاوی یک خطای واقعی یا درک شده است. سه دهه گذشته شاهد حجم زیادی از تحقیقات در مورد تاثیر انواع بازخوردهای اصلاحی بر تولید نوشتاری دانشجویان بوده است. در همین راستا، مطالعه حاضر به دنبال بررسی اثربخشی ارایه بازخورد فرازبانی معلم در مقابل بازخورد مشارکتی همسالان بر عملکرد نوشتاری دانش آموزان است. در این راستا، پژوهش حاضر از طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون شامل سه گروه متوسط ​​بالا (یعنی دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل) استفاده کرد. شرکت کنندگان در این مطالعه در مجموع 62 دانشجوی سال اول انگلیسی به عنوان زبان خارجی (EFL)  از دو دانشگاه دولتی در تهران، ایران بودند. تکالیف نوشتاری مورد استفاده در مطالعه حاضر از تسک 2 رایتینگ آیلتس اقتباس شده است. نتایج تحلیل واریانس یک طرفه بین گروهی (ANOVA)  نشان داد که دانش آموزان در نتیجه هر دو روش، زبان متنوع تری از نظر واژگانی و همچنین از نظر گرامری دقیق تر تولید کردند. علاوه بر این، مشاهده شد که بازخورد مشارکتی همتایان منجر به تنوع واژگانی به طور قابل توجهی نسبت به دو گروه دیگر شد. یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که معلمان زبان دوم می توانند ترکیبی از استراتژی های بازخورد اصلاحی را برای کمک به فراگیران برای بهبود عملکرد نوشتاری خود انتخاب کنند.
    کلیدواژگان: بازخورد اصلاحی، آموزش فرم محور، تنوع واژگانی، دقت، فرازبانی
  • مریم میرایی محمدی، سید محمد علوی*، محمد خطیب صفحات 200-220

    اگرچه یادگیری معکوس به عنوان روشی موثر به صورت ترکیبی و آنلاین مورد استفاده قرار گرفته، در زمینه مقایسه یادگیری دانشجویان زبان انگلیسی در مهارت گفتاری با استفاده از این روش در این دو محیط تحقیقات کمی صورت گرفته است. لذا این تحقیق اثر یادگیری معکوس رو در رو و آنلاین را بر مهارت گفتاری دانشجویان ایرانی پایین تر از سطح متوسط که زبان انگلیسی را به عنوان زبان خارجی می آموزند مقایسه می کند. این یک تحقیق شبه-آزمایشی است که در آن 32 شرکت کننده متجانس از طریق آزمون تعیین سطح آکسفورد در سطح پایین تر از متوسط قرار گرفتند. سپس از طریق نمونه گیری تصادفی ساده به دو گروه آزمایشی یادگیری معکوس به صورت ترکیبی و آنلاین گروه بندی شدند که در پیش آزمون و پس آزمون شرکت نمودند. یافته های این تحقیق نشان داد استفاده از روش یادگیری معکوس به طور چشمگیری مهارت گفتاری هر دو گروه را بهبود بخشید چرا که عملکرد هر دو گروه رو در رو و آنلاین در پس آزمون بهتر از پیش آزمون بود. یافته های این تحقیق همچنین مشخص کرد شرکت کنندگان در یادگیری معکوس رو در رو عملکرد بهتری نسبت به گروه دیگر داشتند. به عبارت دیگر، استفاده از یادگیری معکوس رو در رو بر مهارت گفتاری دانشجویان را به طرز موثری بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: یادگیری معکوس رو در رو، یادگیری معکوس آنلاین، مهارت گفتاری
  • طیبه صادقی حسن آبادی، اکبر افقری*، احمدرضا لطفی صفحات 221-244
    این تحقیق به منظور بررسی سودمندی و مطلوبیت کتابهای درسی زبان انگلیسی که برای دانش آموزان دبیرستانی در ایران تنظیم و طراحی شده اند انجام شده است. بدین منظور از یک رویکرد تحلیلی توصیفی استفاده شده است. با انجام نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 12 دبیرستان به صورت اتفاقی از بین مدارس موجود در 6 ناحیه ی اصفهان انتخاب شدند. برای انتخاب معلمان شرکت کننده، روش نمونه گیری در دسترس انجام شد.مطالعه به روش انجام پرسشنامه استاندارد از معلمان و دانش آموزان شرکت کننده صورت پذیرفت. بررسی نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که در دسترس بودن و قابل تهیه بودن کتابها بهترین ویژگی مثبت آنها بوده است. با این حال بسیاری از دانش آموزان در شگفت بودند که آیا کتابها دارای امکانات آنلاین و آفلاین هم هستند یا خیر. تحلیل تعقیبی نتایج هم نشان داد که تفاوت آشکاری بین نظرات معلمان و دانش آموزان وجود دارد. در کل نتایج نشان داد لازم است که مطالب کتاب با موقعیت های پیشنهادی منطبق شوند. نتیجه کاربردی این یافته ها ممکن است دست اندرکاران تهیه کتاب های درسی را ترغیب کند تا اصلاحاتی را انجام دهند و در طراحی کتابهای درسی در آینده دقیق تر باشند. بعلاوه نتایج برای معلمان مدرس کتابهای ویژن، دانش آموزان و سیاست گذاران آموزشی کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: دیدگاه دانش آموزان، دیدگاه معلمان، تحلیل کتب درسی، کتب درسی دبیرستان
  • فاطمه میرزاپور* صفحات 245-261
    عناوین خبری مانند متون دیگر از ابزار بیان معانی استفاده می کنند. عناوین خبری به عنوان اولین بخش خبری اخبار قلمداد می شوند. هدف این تحقیق تجزیه و تحلیل عناوین خبری نوشته شده توسط افراد بومی و غیربومی مربوط به بیماری کووید 19 می باشد که از دو وب سایت خبری آنلاین در ایران و انگلستان انتخاب شده اند تا آن عناوین را براساس تعدادو میزان استفاده از ابزار معانی بیان بررسی شوند.برای این هدف عناوین خبری 6 هفته ای مربوط به این بیماری که شامل 489 عنوان می باشد انتخاب شدند (282 از BBC و 207 عنوان خبری از Tehran Times). طبقه بندیهای Shams 2013 و Shams 2013برای تجزیه و تحلیل انتخاب شدند. نتایج نشان دادند که از 10 ابزار معانی بیان در این عناوین خبری استفاده شده اند. Alliteration بیشترین توالی را داشت که بعد از آن به ترتیب از metonymy, rhyme, rhetorical question, depersonalization, hyperbole, metaphor, pun, cliché, and euphemism استفاده شده بود.هم alliteration و هم metonymy بیشترین استفاده را در عناوین خبری داشتند.با این وجود simile و allusion فقط در عناوین خبری Tehran Timesاستفاده شده بود اما به میران کم.
    کلیدواژگان: ابزار معانی، عناوین خبری، روزنامه های بومی و غیربومی، کووید 19
|
  • MohammadReza Mollahosseiny, Davood Mashhadi Heidar * Pages 1-27

    Given the significance and problematic nature of speaking in EFL instruction as well as lack of orthodoxy of views on acceptance or rejection of language learning transferability, this study proposed an inventive model to teaching thinking via questioning as a way to trigger speaking. It compromises six components, and organizes a rich interactive teaching/learning environment to gauge its usefulness in the development of EFL learners' oral skill as well as its inter-domain transferability effects. To this end, we compared the performance of 60 participants on pre-post-treatment oral narrative tasks over thirteen treatment sessions with a time allocation of 45 minutes for each session: One group with isolated questioning instruction and the other with integrated one. The results of independent samples t-test indicated that instructional treatment assisted the experimental group participants to outperform the control group learners solely in terms of measures of lexical and grammatical complexity. It is also suggested that the merits of questioning intervention transfer to learners' performance on a delayed task in a new social domain. As proposed, implementing the integrated approach of HOQs assisted EFL learners to successfully accomplish demanding oral tasks initially in academic setting and in later delayed novel transcontextual settings.

    Keywords: integrated questioning, speaking, transferability, Complexity, Accuracy
  • Ghorban Ahmadi, Behrooz Azabdaftari *, Seyyed Mohammad Alavi Pages 28-47
    Sandwich and cake formats of interventionist Dynamic Assessment suffer from two problems: both are time-demanding, and the intervention presented to the learners varies from one learner to another.  To suggest a solution to the above problems in teaching and assessing reading strategies, the present researchers have introduced ‘sauce’-format mediation through which intervention is provided for the learners within ‘mediation boxes’ along the test. Thirty Iranian intermediate EFL learners participated in the study. They were first given a non-mediated reading pretest, and then they took the same test along with a ‘mediation box’ following each question to observe the probable effect of ‘sauce’-format mediation.  To measure the transcendence of the given mediation, the participants answered a non-mediated delayed posttest at the end.  Comparing the means of the mediated posttest and non-mediated pretest on the one hand and those of the non-mediated delayed posttest and the pretest on the other revealed that the learners benefitted significantly well from the ‘sauce’-format mediation and could transfer their learning to a novel context. Findings of this study are consistent with the previous research on DA that intervention supports learner development.
    Keywords: Dynamic Assessment, reading strategies, sauce-format mediation, assesstruction, mediation box
  • Ali Mansouri Nejad * Pages 48-66
    The present study was an evaluation attempt to investigate the practicality of interpretation procedures proposed by Fairclough (1989) in the critical analysis of Persian texts. The evaluation was implemented on the basis of a goodness criterion, analytical induction (AI) framework developed by Silverman (1993). In so doing, we went about the interpretation of the inaugural speech made by the president of Iran, Dr. Rohani to the United Nations General Assembly in New York in 2013. The interpretation was done according to the Fairclough’s interpretation model in light of AI theoretical framework. The outcome of the study supported the practicality of the overall interpretation model in the Iranian context. However, considering Iranian special sociolinguistic context, the study also put forward some suggestions with respect to the interpretation of local coherence and text structure in the lower section of the model as well as situational context and intertextual context in upper section.
    Keywords: Critical Discourse Analysis (CDA), interpretation model, analytical induction (AI), Iranian Context
  • Nader Safaei Asl, Saeideh Ahangari *, Mahnaz Saeedi Pages 67-86
    Group Dynamic Assessment (G-DA), introduced by Poehner (2009), applies mediation through concurrent and cumulative approaches. This study investigated the effect of the two approaches on Iranian homogeneous and heterogeneous EFL learners' auditory memory in listening tasks. Eighty female intermediate EFL learners were chosen as the participants of the study. They were assigned to two groups of forty homogeneous and forty heterogeneous learners. Then, each group was divided into two experimental groups with twenty participants in each. Homogeneous and heterogeneous participants were assessed through both concurrent and cumulative approaches. To find out the main and interaction effect of concurrent and cumulative G-DA and homogeneity and heterogeneity of EFL learners, the post-test scores of the participants were analysed through a two-way ANOVA.  The results indicated that G-DA approaches on the one hand and homogeneity and heterogeneity of EFL learners on the other, had both significant main and interaction effect on EFL learners' auditory memory.  For the independent effect of both approaches, a one-way ANOVA was also used. The results indicated that cumulative G-DA had more significant effect than concurrent one on heterogeneous EFL learners' auditory memory. ANOVA analysis also proved that the two approaches did not differ in their effect on homogenous learners.
    Keywords: approach, interaction, Dynamic Assessment, mediation
  • Zahra Cheraghi *, Alireza Alband Pages 87-110
    Motivation in English for Specific Purposes (ESP) courses is an issue of utmost importance. Expanding specialized vocabulary is one of the objectives defined by ESP stakeholders. Therefore, the aim of this study was to investigate the role of vocabulary enrichment through close integration of reading and writing tasks in promoting advanced English for Occupational Purposes (EOP) learners’ motivation and attitudes. To this end, fifteen civil engineers were selected through convenience sampling. Following an eight-session course centered around technical vocabulary using reading and writing tasks, questionnaires were used as pretest and posttest based on Attitudinal/Motivation Test Battery (ATMTB), to measure nine types of motivation. Nine paired samples t-tests were conducted to determine whether there was a mean difference in the questionnaire results across time from pretest to posttest. The results demonstrated significant increase in all types of motivation following the integration of reading and writing tasks, excluding intrinsic motivation considering self-confidence. It was shown that there is a close relation between ESP learners’ motivation and the amount of vocabulary they learn. The results proposed certain practical strategies in order for ESP/EOP material developers and teachers to fulfill the objectives and aims of these needs-based courses.
    Keywords: English for Specific Purposes, English for occupational purposes, learners’ motivation, specialized vocabulary
  • Negin Samoudi *, Mohammad Mohammadi Pages 111-134

    It is by now well established that materials may have an impact beyond simply learning a language they present. Hence, in this study attempts have been made to investigate the strengths and weaknesses of a textbook Summit 2B which is currently being widely used in Iranian EFL classes. The textbook has been evaluated based on criteria provided by McDonough and Shaw (1993) on the basis of two stages: an external and an internal evaluation. Efforts have been made to critically evaluate the textbook in terms of the layout, grading and sequencing of assignments, design, content, different activities, sort of texts utilized, and the skills emphasized in the book. The findings showed that albeit there appears to be some shortcomings, Summit 2B seems to be more efficient to meet the requirements of EFL learners as compared with the other textbooks which have hitherto been used at different language classes. Accordingly, investigating and evaluating the book proved to be very lucrative and valuable in terms of pedagogy as well as the efficient attributes that suits the context of the present study. Finally, the implications as regards the efficiency of this particular course book as the consequence of evaluating it have been put forward and the strengths and weaknesses related to it have been argued.

    Keywords: materials evaluation, external evaluation, internal evaluation, Summit 2B, EFL classes
  • Raziyeh Behroozian, Nasser Ghafoori *, Saeideh Ahangari Pages 135-156
    The current study examined the Iranian EFL teachers’ and students’ perceptions about Communication Strategies Teachability. The study was conducted with 20 teachers and 110 students from universities and private language Institutes in Tabriz, Iran. The literature regarding the teachability of communication strategies (CSs) has been far from conclusive. Some researchers reject the possibility of CSs instruction while many empirical studies support their teachability. Taking a mixed method design, the present study used a language proficiency test, a questionnaire and an interview for data collection. In the quantitative phase, the participants’ responses to questionnaire before and after a 12-week period of teaching CSs were statistically compared. The analysis of the quantitative data obtained from the questionnaire through Paired-samples t-test indicated that the students’ perceptions towards the usefulness of CSs grew significantly more positive after their instruction. The qualitative analysis of the interview data collected from the teachers indicated that most teachers found CSs useful and possible to teach. It was also found that these strategies improved capability of English language learners to speak and enhaned their conciousness of CSs. This study could offer pedagogical implications for both teachers and students and pave the way for further studies in the field.
    Keywords: communication strategies, Perception, teaching CSs, Iranian EFL learners’ perceptions, teachability
  • Mehrshad Ahmadian, Parviz Maftoon *, Parviz Birjandi Pages 157-179
    The advent of postmethod pedagogy has completely changed today's conceptualization of language teachers, and the importance of powerful teaching has increasingly gained momentum in the field of TESOL. However, contemporary English language teaching contexts suffer a dearth of a workable package to educate the much-needed autonomous postmethod language teachers who are able to have their own contextualized praxis. As such, the present research aims to nurture the required self-growth and self-development in language teachers through forming collaborative professional and critical discussion circles. Enjoying a mixed method research design whose quantitative section included a quasi-experimental design consisting of three phases--a pretest, an educational 12-week long treatment phase, and a posttest--the results of the study gained by two instruments, namely, the reflective teaching questionnaire developed by Akbari et al. (2010) and two similar language teaching episodes, bore witness to the significant changes in the level of reflectiveness of all 13 language teachers who partook in these discussion circles. Developmentally speaking, participating language teachers were found to initiate the whole process, direct it, and finally evaluate the new experiences further along the road. Hence the ideals of teacher development, self-growth and personal development, were accomplished through the study.
    Keywords: ELT, Freirean pedagogy, Postmethod pedagogy, reflective action, Teacher Education
  • Mehran Memari, Bita Asadi * Pages 180-199
    Corrective feedback refers to a teacher or student’s reaction to a learner’s target language production containing an actual or perceived error. The last three decades have witnessed a large amount of research on the impacts of various types of corrective feedback on students’ written production. Along the same vein, the present study seeks to explore the effectiveness of providing teachers’ metalinguistic feedback vs. peers’ collaborative feedback on students’ writing performance. In so doing, the present study adopted a pretest-posttest quasi-experimental design including three upper-intermediate groups (i.e., two experimental and one control). The participants of the study were a total of 62 English as a foreign language (EFL) freshman students from two public universities in Tehran, Iran. The writing tasks utilized in the present study were adopted from IELTS writing Task 2. The results of one-way between groups analysis of variance (ANOVA) revealed that students produced significantly more lexically diverse as well as grammatically accurate language as a result of both treatments. Moreover, it was observed that collaborative peer feedback led to significantly higher lexical diversity than those of other two groups. The findings of the present study suggest that L2 teachers can opt for a combination of corrective feedback strategies to help learners improve their writing performance.
    Keywords: Corrective feedback, Form-focused instruction, lexical diversity, Accuracy, metalinguistic
  • Maryam Miraei Mohammadi, Seyyed Mohammad Alavi *, Mohammad Khatib Pages 200-220

    Although FLIP learning has been used as an effective face-to-face and online learning pedagogy, there is a scarcity of research on students' English speaking skill using FLIP learning in these two modalities. Therefore, this study set out to investigate the effect of face-to-face vs. online FLIP learning on the speaking skill of lower-intermediate Iranian university EFL learners. The study was quasi-experimental with 32 participants (18 female and 14 male) whose homogeneity in terms of language proficiency at lower-intermediate level was assured through the administration of Oxford Placement Test. Then, the participants were randomly assigned to two experimental groups, both of which took the pretest and posttest of speaking. One group participated in face-to-face FLIP classroom and the other one took part in online FLIP context using Adobe Connect. The findings revealed that using FLIP learning significantly improved the speaking skill of the two groups since the participants of both groups performed more successfully on the post-test as compered to the pre-test. The findings also indicated that the face-to-face FLIP learning participants outperformed the online FLIP learning participants. This means that using face-to-face FLIP learning in which the students had face-to-face interactions had a positive effect on their speaking skill more effectively.

    Keywords: face-to-face FLIP learning, online FLIP learning, Speaking Skill
  • Tayyebe Sadeghi Hasanabadi, Akbar Afghari *, Ahmadreza Lotfi Pages 221-244
    The current study aimed to evaluate the content of the English textbooks taught in Iranian senior high schools. To this purpose, the study relied upon a descriptive survey design. Through a stratified random sampling, a total of 12 senior high schools were selected from the high schools located in Isfahan. To select the teacher participants, a convenience sampling method was employed. Then, a structured questionnaire was administered to the selected teachers and students. The obtained data were statistically analyzed and item analysis revealed that the accessibility and affordability of the textbooks were the most-favored features. However, most of the students wondered whether the textbooks were equipped with supplementary (online and offline) materials. The post-hoc analysis results revealed the significant overall teacher-student disagreement towards the textbooks. Generally, the results showed that there is a need to adapt the teaching materials to the target situation of use. As a practical implication, the findings may urge the developers of the textbooks to launch a modification project in order to get more conscious in developing future textbooks. Moreover, the findings are of use for the teachers of the textbooks as well as the pedagogical policy makers.
    Keywords: high school textbooks, students' attitude, teachers' attitude, Textbook evaluation
  • Fatemeh Mirzapour * Pages 245-261
    News headlines like other pieces of writings use rhetorical devices. They are regarded as the initial informative and persuasive part of news stories. The goal of the present study was to analyze COVID-19-related native and non-native news headlines chosen from two main online news websites in Iran and England in terms of number and degree of utilization of sub-types of rhetorical devices. To this end, the 6-week corpus including 489 headlines relevant to corona-virus news (282 headlines selected from the BBC and 207 from the Tehran Times) were analyzed. Shams (2013) and Picello (2018) taxonomies were used to analyze all news headlines. The findings showed that ten rhetorical devices were found in these headlines. Alliteration was used most frequently, following closely behind were metonymy, rhyme, rhetorical question, depersonalization, hyperbole, metaphor, pun, cliché, and euphemism. Both alliteration and metonymy were frequently used in the headlines of the news stories. However, just simile and allusion were found in the Tehran Times headlines, but not with high frequency. The findings can provide insights into the understanding of rhetoric-specific conventions in news headlines for ELT teachers and students. Also, English teachers can use news headlines as authentic teaching materials in their language classrooms.
    Keywords: COVID-19, native, non-native newspapers, news headlines, Rhetorical devices