فهرست مطالب

مطالعات ملی - سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 92، زمستان 1401)

نشریه مطالعات ملی
سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 92، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین سیف الدینی*، زهرا احمدی پور، محمدرضا حافظ نیا، ابراهیم رومینا صفحات 7-28

    توجه به عوامل علی، زمینه ای و تاریخی در تحلیل رفتار و کنش کشورها در سال های اخیر افزایش پیداکرده و ادبیات رویکرد ادراکی برای فهم منطق تحولات و سیاست حکومت ها گسترش یافته است. در رویکرد ادراکی فرض بر این است که بازیگر ژیوپلیتیکی در میدانی از مقتضیات استراتژیک -که به عنوان میراثی نهادی به ارث برده است- عمل می کند و همواره محدودیت و شرایط هویتی خاص خود را دارد؛ اما در حوزه ژیوپلیتیک نظریه جامعی که بتواند علل و عوامل ادراکی و نقش تاثیرگذار آن ها در کنش و سیاست ها را بازتاب دهد، غایب است. ازاین رو پژوهش حاضر طرح اولیه ای از یک نظریه جدید با عنوان ادراک ژیوپلیتیکی است که می تواند بازتاب این تاثیرات را در رفتار بازیگران مورد ارزیابی کیفی قرار دهد. همواره چرخه ای از عوامل تاثیرگذار در جوامع وجود دارند که در رفتار کشورها موثرند. پاره ای از تجربه های جمعی (مانند جنگ ، اشغال نظامی، تجزیه، قتل عام، معاهدات مهم) به حافظه جمعی شکل می دهند و از طریق مکانیسم های انتقال نسلی، ماندگار شده و به مرور در ارتباط با قلمرو سرزمین، معنادار شده و بخشی از ملزومات بقاء یا امر ملی فرض می شوند. در مرحله بعدی «کشورها» در ارتباط با این عناصر به مرحله هویت یابی ژیوپلیتیکی می رسند و در ارتباط با سرزمین، نظام بین الملل و سایر ملت ها به «من و دیگری» شکل می دهند. این مسیر در مرحله نهایی تکوین خود به شکل گیری ظرف ادراکی یا ادراک ژیوپلیتیکی منجر می شود. جوامع و کشورها از طریق ادراک ژیوپلیتیکی خود به پدیده های بیرونی در نسبت با جغرافیای سیاسی شان معنا می دهند که این معنادهی محصول مکان (جغرافیا) و زمان (تاریخ) است؛ بنابراین از طریق کشف شکل گیری روند تکوین این ادراک می توان دست کم بخشی از کنش ها را معنایابی کرد. به ویژه که با بازگشت ناسیونالیسم به عرصه روابط بین الملل و طولانی شدن روند گذار ژیوپلیتیکی از دوقطبی به نظم جدید، قدرت های متوسط منطقه ای سعی دارند از طریق افزایش نفوذ قلمرو و تعمیق عمق استراتژیک خود، سهم بیشتری در نظم آینده داشته باشند. فایده دیگر چنین رویکردی، پیش بینی کنش های آینده حکومت نیز هست. این پژوهش از نوع بنیادی با رویکرد توصیفی-تحلیلی از طریق تحلیل محتوای کیفی داده های تجربی به این مهم می پردازد و شیوه گردآوری داده ها اسنادی و کتابخانه ای است.

    کلیدواژگان: ادراک ژئوپلیتیکی، قلمروسازی، کشور، هویت ژئوپلیتیکی
  • علی اشرف نظری* صفحات 31-59
    در دو دهه گذشته، بحث درباره ابعاد و مسایل مطالعات هویتی در جامعه ما رو به گسترش بوده است. به نحوی که شاهد بحث ها و مناظره های فکری گوناگون و انتشار مقاله ها و نوشتارهای تخصصی در مجله های علمی هستیم؛ اما چیزی که در این زمینه کمتر موردتوجه قرار گرفته است، تبیین مبانی روش شناختی مطالعات مردم نگاری و درک تحولات متاخر نظری - روش شناختی است. پرداختن به این مسیله ازآنجایی ضرورت دارد که اگر نتوانیم مبانی و اصول روش شناختی مطالعات را فرابگیریم، امکان بازنمایی درست هویت ها و به تبع آن، درک و تحلیل مسایل آن را نخواهیم داشت. پرسش اصلی مقاله حاضر این است که ماهیت روش شناسی مطالعات هویتی چیست و چگونه می توان به صورت روشمند به درک زمینه های فکری و فرهنگی اقوام مختلف پرداخت؟ فرضیه اصلی این است که توصیف عمیق و درک کیفی زندگی اقوام، از طریق مستندسازی تعاملات و روابط انسانی در زندگی روزمره در روش مردم نگاری ممکن خواهد بود. هدف اصلی نگارنده این است که با اولویت دادن به مطالعه مبانی روش شناختی مطالعات هویتی، به طرح روش های جدیدی نظیر مردم نگاری انتقادی، مردم نگاری بصری و مجازی، مردم نگاری دیجیتال، مردم نگاری پست مدرن و مردم نگاری پساانسان گرا پرداخته شود. تا بتوان متناسب با تحولات عمیق و سریع پدیدار شده، درک بهتری از چشم اندازهای نظری- روش شناختی این حوزه پیدا کنیم.
    کلیدواژگان: مشاهده مشارکتی، مردم نگاری مجازی، مردم نگاری دیجیتال و مردم نگاری پساانسان گرا
  • حمزه امیری*، فاطمه باقریان، پگاه نجات صفحات 63-82
    ملی گرایی مصرفی در عصر تحولات جهانی ارتباط مستحکمی با هویت ملی دارد. از منظر هویت اجتماعی و مبتنی بر هویت ملی، نگرش ملی گرایی مصرفی در راستای حمایت از گروه خودی در برابر دیگران چارچوبی را شکل می دهد که در آن فرد به کالای داخلی نگرش مثبت و به کالای خارجی به عنوان عامل تهدید اقتصاد ملی نگرش منفی پیدا می کند. در این تحقیق ضمن به کارگیری روش تحلیل شبکه ای نگرش به عنوان یک شیوه نوین تحلیل شناختی، عقاید، عواطف و رفتارهای ایرانیان درزمینه ملی گرایی مصرفی مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است. مقیاس ملی گرایی مصرفی شارما در نمونه 1004 نفری از سراسر کشور با نمونه گیری طبقه ای چندمرحله ای و به وسیله پیمایش تلفنی مطالعه شده و شاخص های مرکزیت، بینابینی و توان متغیرها و رابطه آن ها باهم در قالب یال های شبکه مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. سه خوشه (عامل) رفتاری، عاطفی و شناختی در شبکه نگرشی مشاهده شد. تمایل به خرید کالای ایرانی، افتخار به کالای ایرانی و کیفیت کالای ایرانی واجد بالاترین مرکزیت در شبکه نگرشی ملی گرایی مصرفی هستند. اثر جنسیت بر روی سازه نگرشی بررسی و شبکه های متمایز نگرش مردم به ملی گرایی مصرفی براین اساس تحلیل شد.
    کلیدواژگان: ملی گرایی مصرفی، تحلیل شبکه ای، نگرش، هویت ملی، مقیاس ملی گرایی مصرفی شارما
  • ابراهیم برزگر، غلامرضا مهنی زاده فلاحیه* صفحات 85-109

    ضرورت کشف رابطه بین وهابیت با تجزیه طلبی در میان برخی از مردم عرب خوزستان پس از جنگ تحمیلی با توجه به اهمیت موضوع و متفاوت بودن شرایط قومی و مذهبی حاکم بر خوزستان به محققان انگیزه کافی داد تا با روش تحلیل تفهمی وبر برای فهم همدلانه تحولات پدیده و شرایط موصوف با رهیافت تفسیری و استراتژی کیفی و استفاده از نظریه زمینه ای براساس مدل پارادایمی اشتراوس-کوربین شامل شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، استراتژی ها و پیامدها، خلا نظری موجود را با گردآوری هدفمند داده ها از طریق انجام مصاحبه عمیق با 34 نفر از افراد تغییر مذهب یافته و وهابی شده و دارای تفکرات تبلیغی و سلفی و 6 نفر از خبرگان مطلع و صاحب نظر برطرف سازد.وضعیت متفاوت تغییر هویت قومی و مذهبی مردم عرب خوزستان مشخص نمود که تغییر مذهب برخی از افراد عرب خوزستان در دوگانه «وهابی - شیعه» و نه «سنی - شیعه» و کاملا متفاوت با الگوهای رایج در تکفیری شدن اهل سنت مطرح است که در چهار لایه و در یک بازه زمانی 6 ماهه تا 3 ساله صورت می گیرد که محققان با ترسیم یک هرم در چهار سطح از آن به «هویت چندلایه ای خودنمایانگر» تعبیر نموده است. هویت برساخت شده در این لایه ها با حرکت از قاعده به سمت راس هرم پیچیده تر و عمیق تر شده و شامل چهار مرحله «مردد نسبت به تشیع»، «وهابی شده»، «تبلیغی- تکفیری» و «سلفی - جهادی» است.

    کلیدواژگان: هویت قومی، هویت مذهبی، خوزستان، وهابیت، هویت چندلایه ای خودنمایانگر
  • سجاد امیدپور، ابوالفضل دلاوری* صفحات 113-140
    تصور رایج این است که صوفیان اصولا غیرسیاسی هستند و ازجمله گرایش جهان‎وطنی دارند. بر این اساس مفاهیمی چون ملیت و هویت ملی جایگاه قابل توجهی در آثار و اندیشه ها و زندگی روزمره آنان ندارد. این پژوهش، درستی این باور را به پرسش کشیده میزان توجه و گرایش به هویت ملی را در میان پیروان طریقت اهل حق که یکی از گروه‎های با مسلک صوفیانه در ایران است بررسی کرده است. این پژوهش که با استفاده از روش پیمایش در سطح شهرستان دلفان استان لرستان صورت گرفته است نشان می دهد که پیروان این طریقت به مولفه های هویت ملی نظیر سرزمین، تاریخ، زبان، ادبیات و مفاخر ملی ایران احساس تعلق شدید دارند و با آن ها پیوند عاطفی ژرفی برقرار کرده اند. پژوهش همچنین نشان می دهد که لزوما بیشینه بودن میزان آگاهی افراد به هویت طریقتی شان منجر به کاهش میزان احساس تعلق آنان به هویت ملی نمی شود.
    کلیدواژگان: هویت، هویت ملی، اهل حق، لرستان، دلفان
  • مهرداد طاهری، علیرضا سلطانی*، محمد سهرابی، ناصر شهلایی صفحات 143-166

    جوامع بزرگی که بر تصور هویت مشترک پایه می گیرند یک ملت را تشکیل می دهند. لذا حکومت ها به طرق مختلف در تلاش هستند تا با آموزش، ایجاد و تقویت ارزش های مشترک به ایجاد چنین جامعه ای کمک کنند. جامعه پذیری سیاسی یکی از ابعاد فرهنگ کلی جامعه است و در معنای وسیع، فرایندی است که یک جامعه از طریق آن فرهنگ سیاسی خود را از نسلی به نسل دیگر منتقل می کند. ازآنجایی که خدمت سربازی محل آموزش نظم و انضباط به جوانان و آماده شدن آن ها برای قبول سایر نقش هاست، بر این اساس هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی جامعه پذیری سیاسی دانشجویان وظیفه در فرایند آموزش های حین خدمت بوده است. پژوهش حاضر، از حیث روش، توصیفی از نوع پیمایشی است و جمع آوری داده ها به روش پرسشنامه ای و برای احراز روایی از روایی محتوایی و روایی سازه استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها نیز از آمار های توصیفی و استنباطی بهره گیری شده است. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته جامعه پذیری سیاسی دانشجویان وظیفه استفاده شد. این مقیاس شامل 18 گویه بوده است که در قالب 5 مولفه ی شکل گیری ارزش ها و باورهای سیاسی- خدمت به اعتلای وطن- مشارکت سیاسی - احترام به حاکمیت نظام سیاسی-پایبندی به تعهدات، عمل و رفتار از طریق جامعه آماری موردسنجش قرار گرفته است. برابر نتایج به دست آمده مولفه های اول و دوم و پنجم مطلوب ارزیابی شد و مولفه های سوم و چهارم هرچند میزان رضایتمندی را تااندازه ای برآورده (به لحاظ آماری) اما همچنان خلا انجام سیاست گذاری های موثر و کارآمد در خصوص این مولفه ها مشهود و ملموس است و باید موردتوجه سیاست گذاران این حوزه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: هویت، جامعه پذیری سیاسی، فرهنگ سیاسی، شخصیت اجتماعی، خدمت وظیفه عمومی
  • آوا کندری*، ملیکا بهروزیان، علی سعیدی، حمیدرضا حافظیان صفحات 169-189

    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل محتوای فیلم های آموزشی درس مطالعات اجتماعی ارایه شده در شبکه شاد دوره ی متوسطه ی اول، به لحاظ توجه به آموزش هویت ملی در ابعاد مختلف بود. روش پژوهش کمی و از نوع تحلیل محتوای توصیفی بر اساس مقوله های هویت ملی است. جامعه ی آماری شامل 102 فیلم آموزشی شبکه ی شاد دوره ی متوسطه ی اول در سال تحصیلی 1401-1400 است. نمونه ی آماری برابر با جامعه ی آماری در نظر گرفته شد. نمونه بر اساس 5 مقوله اصلی و 36 مقوله فرعی، به شیوه ی کدگذاری قیاسی، بررسی شد. ابزار پژوهش چک لیست مقوله های آموزش هویت ملی هاشمی و قربانعلی زاده (1393) بود که روایی آن توسط صاحب نظران تایید گردید. جهت تامین پایایی ابزار اندازه گیری، از فرمول هولستی استفاده گردید که درصد توافق حاصل 66/81 درصد بود. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بیش ترین فراوانی مقوله ها درمجموع فیلم های سه پایه مربوط به میراث فرهنگی و کم ترین آن مربوط به وقایع و رخدادهاست، همچنین اصول سازمان دهی محتوا (توالی و تداوم) در تدوین محتوای موردبررسی، رعایت نشده بود. در مقایسه ی بین پایه ها نیز مشخص شد که فراوانی مقوله ها در پایه های هشتم و نهم نسبت به پایه هفتم به میزان قابل توجهی کم تر است و بیش ترین فراوانی مربوط به پایه هفتم است.

    کلیدواژگان: آموزش هویت ملی، تحلیل محتوا، فیلم های آموزشی شبکه شاد، مطالعات اجتماعی، دوره ی متوسطه ی اول
  • راضیه لبیب زاده* صفحات 193-212
    یکی از کارکردهای معماری، تبیین «هویت» در مراتب مختلف و بر اساس بستر فرهنگی است. به نظر می رسد این کارکرد پس از گسترش مبانی مدرنیته در سرزمین های هویت مند با چالش هایی مواجه شده و ابعاد مختلف معماری-از جمله معماری داخلی-دچار تقلید، گسست از سنت ها و بی هویتی گشته است؛ بنابراین، چگونگی هویت مندسازی معماری داخلی-صرف نظر از کاربری فضا-و شناسایی «مولفه های پایه ای» سوال اصلی پژوهش حاضر است. هدف اصلی مقاله، ایجاد ساختاری بنیادین برای ارزیابی و طراحی هویت مند و سنت محور معماری داخلی است. برای دستیابی به این هدف با استفاده از راهبرد کیفی در پژوهش و مبتنی بر روش نظریه یابی زمینه ای و تحلیل محتوا، داده های مرتبط با معماری داخلی، سنت و هویت مندسازی فضاها گردآوری و اطلاعات حاصله در راستای نیل به هدف جهت دهی شده اند. با استفاده از رویکرد استدلالی و استنتاجی ساماندهی یافته ها صورت گرفته و مبانی نظری آن برای موضع گیری فلسفی پژوهش مشخص شده است. براساس یافته های تحقیق مشخص شد، چهار سنت «عرض امانت»، «نفی حرج»، «استعداد» و «بازتاب اعمال» ارتباط محتوایی عمیقی با فرآیند ایجاد اثر معماری دارد، به صورتی که سنت عرض امانت معرفت شناسی، بینش، نیت و انگیزه معماران را هدایت می کند، سنت نفی حرج شیوه های عملکردی و نحوه به کارگیری عناصر مفهوم ساز از محیط (عناصر ثابت، نیمه ثابت و غیرثابت) را در برمی گیرد. سنت استعداد، مربوط به تجلی اثر معماری داخلی است و سنت بازتاب عمل تاثیرات متقابل اثر بر معمار و مخاطب را تبیین می نماید. از برهم نهی منطقی این موارد مدلی ارایه شده که بر سنن الهی استوار است و راهکارهای ایجاد بستر تعالی معمار و مخاطبان فضای داخلی را بیان می دارد.
    کلیدواژگان: معماری داخلی، سنت های الهی، هویت اسلامی-ایرانی، مدل سازی مفهومی
|
  • Hosein Seyfodini *, Zahra Ahmadipur, Mohamadreza Hafeznia, Erbrahim Roumina Pages 7-28

    Attention to causal, contextual and historical factors in the analysis of State`s behavior and actions has increased in recent years, and the literature of the Cognitive approach has expanded to understand the logic of developments and government policies. In the Cognitive approach, it is assumed that the Geopolitical actor operates in a field of strategic necessities - which that has inherited as an institutional legacy - and always has his own limitations and identity conditions. But in the field of Geopolitics, a comprehensive theory that can reflect the causes and perceptual factors and their influential role in action and policies is absent. Therefore, the current study is a preliminary design of a new theory called Geopolitical Cognition, which can qualitatively evaluate the reflection of these effects on the behavior of actors. There is always a cycle of influential factors in societies that influence the behavior of countries. Some of the collective experiences (such as war, military occupation, disintegration, massacres, important treaties) shape the collective memory and the mechanism of intergenerational transmission, they are preserved and gradually become meaningful in relation to the territory of the land and are part of the survival requirements or they are assumed to be a national Order. In the next stage, "States" in connection with these elements reach the stage of Geopolitical identification and in connection with the homeland, minorities, the international system and other nations, they form "I and the other"....In the final stage of its development, this path leads to the formation of a perceptual container or geopolitical cognition. Through their geopolitical cognition, societies and countries give meaning to external phenomena in relation to their political geography, which is the product of place (geography) and time (history). Therefore, through the discovery of the formation process of this cognition, at least part of the actions can be understood. Especially, with the return of nationalism to the field of international relations and the prolongation of the geopolitical transition from bipolarity to the new order, the middle powers in the region are trying to contribute more to the future order by increasing their territorial influence and deepening their strategic depth. Another benefit of such an approach is predicting the future actions of the countries. This fundamental research with a descriptive-analytical approach addresses this issue through the qualitative content analysis of experimental data and is the method of collecting documentary and library data

    Keywords: Geopolitical Cognition, Territoriality, State, Geopolitical identity
  • Aliashraf Nazari * Pages 31-59
    In the last two decades, the debate on the dimensions and issues of ethnic studies in Iranian society has been growing. As can be seen, we have various intellectual debates and the publication of specialized papers in scientific journals. But what has received less attention in this field is the explanation of the methodological foundations of ethnic studies and the understanding of recent theoretical-methodological developments in this era. It is necessary to study this issue because if we don’t learn the basics and methodological principles of ethnic studies, we will not be able to properly represent ethnic identities and understand and analyze their issues. The main question of the present article is what is the nature of the methodology of ethnic studies and how can we systematically understand the intellectual and cultural backgrounds of different ethnic groups? The main hypothesis is that a deep description and qualitative understanding of ethnic life will be possible through the documentation of human interactions and relationships in everyday life in the ethnographic method. The author’s main goal is to prioritize the study of the methodological foundations of ethnic studies and to propose new methods such as critical ethnography, visual and virtual ethnography, digital ethnography, postmodern ethnography and ethnicity, and Post-humanism ethnography. I hope we can better understand the theoretical-methodological perspectives of this field in light of the profound and rapid developments that have taken place
    Keywords: Ethnography, Participatory Observation, virtual ethnography, Digital Ethnography, Post-Humanism Ethnography
  • Hamzeh Amiri *, Fatemeh Bagherian, Pegah Nejat Pages 63-82
    Consumer nationalism in the age of global changes has a strong relationship with national identity. From the point of view of social identity and based on national identity, the attitude of consumer nationalism in the direction of supporting one's own group against others forms a framework in which a person has a positive attitude towards domestic goods and a negative attitude towards foreign goods as a threat to the national economy. In this research, while using the attitude network analysis method as a new method of cognitive analysis, the opinions, emotions and behaviors of Iranians have been analyzed in the field of consumer nationalism. Sharma's consumption nationalism scale was studied in a sample of 1004 people from all over the country with multi-stage stratified sampling and by telephone survey and the indicators of centrality, betweenness and power of the variables and their relationship with each other were evaluated and compared in the form of network edges. Three behavioral, emotional and cognitive clusters (factors) were observed in the attitudinal network. Desire to buy Iranian goods, pride in Iranian goods and the quality of Iranian goods have the highest centrality in the attitudinal network of consumer nationalism. The effect of gender on the attitudinal structure was investigated and the distinct networks of people's attitude towards consumption nationalism were analyzed based on this.
    Keywords: consumer nationalism, Network analysis, Attitude, National Identity, Sharma Scale of Consumer Nationalism
  • Ebrahim Barzegar, Gholamreza Mahnizadefalahyeh * Pages 85-109

    The need to discover the relationship between Wahhabism and separatism among some Arab people of Khuzestan after the imposed war, considering the importance of the issue and the different ethnic and religious conditions governing Khuzestan, gave enough motivation to the researchers to use Weber's understanding analysis method to empathetically understand the developments of the phenomenon and The described conditions with an interpretive approach and qualitative strategy and the use of contextual theory based on the Strauss-Corbin paradigm model including causal conditions, contextual conditions, intervening conditions, strategies and consequences, fill the existing theoretical gap by purposefully collecting data through in-depth interviews with 34 people from People who have changed their religion and become Wahhabis and have Tablighi and Salafist thoughts and 6 knowledgeable and opinionated experts.The different state of changing the ethnic and religious identity of the Khuzestan Arab people indicated that the change of religion of some Khuzestan Arabs is in the "Wahhabi-Shia" dual and not "Sunni-Shia" and is completely different from the common patterns of takfiri among the Sunnis, which is in four layer and takes place in a period of 6 months to 3 years, which the researchers interpreted as "self-representing multilayered identity" by drawing a pyramid on four levels. The identity built in these layers becomes more complicated and deeper by moving from the base to the top of the pyramid and includes four stages: "Hesitant towards Shi'ism", "Wahhabi", "Tablighi-Takfiri" and "Salafi-Jihadist".

    Keywords: Ethnic Identity, Religious identity, Khuzestan, Wahhabism, self-representing multi-layered identity
  • Sajjad Omidpour, Abolfazl Delavari * Pages 113-140
    It is a common misconception that Sufis are fundamentally non-political and have a cosmopolitan orientation. Accordingly, concepts such as nationality and national identity do not have a significant place in their texts  and thoughts and daily life. This study challenges the correctness of this belief and examines the level of attention and tendency towards national identity among the followers of the Ahl al-Haqq, which is one of the largest Sufi groups in Iran. This study, which was conducted using a survey method in Delfan city of Lorestan province, shows that the followers of this creed have a strong sense of belonging and deep connection with the components of national identity such as land, history, language, literature and national honors of Iran. The research also shows that the maximum level of people's awareness of their religious identity does not necessarily lead to a decrease in their sense of belonging to the national identity.
    Keywords: identity, National Identity, Ahl-e-Haqq, Lorestan, Delfan
  • Mehrdad Taheri, Alireza Soltani *, Mohammad Sohrabi, Naser Shahlaee Pages 143-166

    Large societies are based on the idea of a common identity for a nation. Therefore, governments are trying different ways to help create such a society by educating, creating and strengthening common values, supporting a national identity, etc. It is through which a society transfers its political culture from one generation to another. Since military service is a place to teach discipline to young people and prepare them to accept other roles, based on this, the purpose of this research was to evaluate the political socialization of conscript students in the process of in-service training. In terms of method, the current research is a descriptive survey type, and data collection was done by questionnaire method, and content validity and construct validity were used to verify the validity. In order to analyze the data, descriptive and inferential statistics have been used. In order to collect data, a researcher-made questionnaire of political socialization of duty students was used. This scale has included 18 items, which have been measured in the form of 5 components of the formation of political values and beliefs - service to the elevation of the homeland - political participation - respect for the sovereignty of the political system - adherence to commitments, action and behavior through the statistical community. According to the obtained results, the first, second, and fifth components were evaluated as favorable, and the third and fourth components have met the level of satisfaction to some extent, but still the lack of effective and efficient policies regarding these components is evident and tangible and should be taken into consideration by the policy makers.

    Keywords: identity, Political Socialization, Political Culture, Social Personality, Public Duty Service
  • Ava Kondori *, Melika Behroozian, Ali Saeidi, Hamidreza Hafezian Pages 169-189

    The purpose of this study was to analyze the content of educational videos of social studies courses presented on Shad Network of junior high school in terms of attention to national identity education in different dimensions. The research method was quantitative and descriptive content analysis based on national identity categories. The statistical population included 102 educational videos of Shad Network of the first secondary school in the academic year 2021-2022. The statistical sample was considered equal to the statistical population. The sample was analyzed based on 5 main categories and 36 sub-categories by deductive coding method. The research tool was a checklist of national identity education categories Hashemi and Ghorban Alizadeh (2015) whose validity was confirmed by experts. To ensure the reliability of the measuring instrument, the Holsty formula was used, which was 81.66%. The findings of the study indicated that the highest frequency of categories in the total of three-part films is related to cultural heritage and the lowest is related to events and Shad. Also, the principles of content organization (sequence and continuity) were not observed in compiling the content. In the comparison between the grades, it was found that the frequency of categories in the eighth and ninth grades is significantly lower than the seventh grade and the highest frequency is related to the seventh grade.

    Keywords: national identity education, content analysis, Shad network educational videos, social studies, junior high school
  • Razieh Labibzadeh * Pages 193-212
    One of the architecture's purposes is to explain "identity" at various levels and based on cultural background. It appears that since the growth of the foundations of modernity in the regions with identity, this function has encountered obstacles, and numerous dimensions of architecture, including interior architecture, have been imitated, broken from traditions, and lack identity. Consequently, how to identify interior architecture - regardless of the use of space - and determine the "fundamental components" is the main subject of the current research. The study's main purpose is to develop a fundamental structure for evaluating and designing the identity and tradition-oriented interior architecture. To accomplish this purpose, data pertaining to interior architecture, tradition, and spatial identification were collected using a qualitative research approach and based on the method of contextual theorizing and content analysis, and also, the resultant information was directed in order to meet the goal. The results have been organized and their theoretical underpinnings have been established for the research's philosophical perspective by employing an argumentative and inferential approach. According to the results of a study, the four traditions of "providing trust," "negating harm," "talent," and "reflection of acts" have a profound content link with the process of making an architectural work. In the way that the tradition of providing trust guides the architects' epistemology, vision, intention, and motivation. Furthermore, the tradition of negative negation encompasses functional approaches and the manner in which conceptual components from the environment are used (fixed, semi-fixed, and non-fixed elements). The talent tradition is related to the emergence of interior architecture work, and the reflection tradition explains the mutual impacts of the work of the architect and the audience. A model based on holy traditions and expressing the answers to establish a platform for the quality of the architect and the audience of the interior space has been presented as a result of the logical juxtaposition of these examples
    Keywords: Interior Architecture, Divine Traditions, Islamic-Iranian Identity, Conceptual modeling