فهرست مطالب

فصلنامه آموزش در علوم انتظامی
سال دهم شماره 3 (پیاپی 38، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/21
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جلال میرانی، مجتبی معظمی، یوسف محمدی مقدم صفحات 11-42
    زمینه و هدف

    بحران کرونا در ایران و جهان سبب شد تا تغییرات بسیار عمده ای در همه ارکان برنامه های عادی و جاری بشر و تجربه جدیدی در همه بخش ها به خصوص عرصه آموزش از طریق فضای مجازی باب شود و این فضا به محلی برای پاسخگویی به نیازهای ارتباطی، عرضه تولیدات و آموزش تبدیل شود. این پژوهش با هدف ارایه مدل آموزش آنلاین در شرایط بحرانی برای نظام آموزش عالی در نظر گرفته شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت کاربردی و از حیث شیوه اجرا کیفی می‎باشد. جامعه آماری 10 نفر از خبرگان شامل کارشناسان، پژوهشگران، متخصصین دانشگاهی و آشنا با آموزش های مجازی همچنین به منظور تناسب اعتبار مدل می‎باشد. روش نمونه گیری هدفمند و از نوع در دسترس می باشد. معیارهای انتخاب افراد داشتن مدرک تحصیلی دکترا، با سایقه مدیریتی، داشتن زمان، علاقه و توانایی انجام مصاحبه بود. در این پژوهش از روش نظام مند گریزر برای کدگذاری مصاحبه ها استفاده شد و کدگذاری ها توسط نرم افزار MAXQDA انجام پذیرفت و به منظور سنجش پایایی و کنترل کیفیت مطالعه حاضر از شاخص کاپای کوهن استفاده شد.

    یافته‎ ها: 

    عوامل شناسایی شده در قالب 37 شاخص و 10 مولفه و 4 بعد استخراج شد که ابعاد ارایه مدل آموزش آنلاین در شرایط بحرانی برای نظام آموزش عالی شامل بعد آموزشی، بعد زیباشناختی، بعد محتوایی، بعد مشارکت برون سازمانی می‎باشد.

    نتیجه گیری

    از نظر خبرگان شاخص هایی که بر آموزش آنلاین در شرایط بحرانی برای نظام آموزش عالی، در این پژوهش عنوان شد، بسیار تاثیرگذار است. این شاخص‎ها برگزاری همایش های آنلاین، دوره های آموزش مجازی موازی، برگزاری کنفرانس‎</em>های آنلاین متعدد، هماهنگ سازی ساعات آموزش با نیاز دانشجو، همکاری با گروه‎</em>های آموزشی دیگر، حضور  مستمر در جلسات متنوع آنلاین، ارتباط دانشجویان با یکدیگر، جلسات آموزشی آفلاین، رابط کاربری آسان نرم افزاری از عوامل موثر بر آموزش آنلاین و... می‎باشند.

    کلیدواژگان: آموزش آنلاین، فرایند آموزش، یادگیری، نظام آموزش عالی، COVID19
  • حسین بجانی، نورمحمد رضایی، پروین بهمن صفحات 43-74
    زمینه و هدف

    آموزش و بکارگیری مهارت های مقابله ای یکی از شیوه های موثر برای تغییر رفتارهای مشکل ساز و ایجاد رفتارهای جدید و سازگاری بیشتر با محیط است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت های مقابله ای بر پرخاشگری، خودکارآمدی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان بود.

    روش

    این پژوهش به شیوه نیمه آزمایشی و از طریق طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر شاهرود می باشد. برای همین منظور 40 نفر از آنان به شیوه تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی 20 نفر در گروه آزمایش و 20 نفر در گروه کنترل قرار گرفت. قبل از برگزاری جلسات برای هر دو گروه پرسشنامه های پرخاشگری باس و پرسی (1992)، خودکارآمدی موریس (2001) و عملکرد تحصیلی درتاج (1383) اجرا و بعد از ارایه بسته آموزشی در 8 جلسه 80 دقیقه ای در یک زمان برای هر دو گروه سنجش انجام شد. در این مطالعه برای تعیین روایی صوری و محتوایی بسته آموزشی از 10 نفر از متخصصان درخواست گردید تا در مورد محتوای تدوین شده، میزان تناسب و ابهام و پیچیدگی محتوا اظهارنظر کنند. نتایج حاکی از روایی مناسب بسته آموزشی است. روش تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ام باکس و تحلیل کوواریانس چندمتغیره می باشد.

    یافته ها:

    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان داد آموزش مهارت های مقابله ای منجر به کاهش پرخاشگری و افزایش خودکارآمدی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان شده است. مقدار مجذور اتا نشان داد که مهارت های مقابله ای بیشترین تاثیر را بر کاهش خشم و کمترین تاثیر را بر کاهش پرخاشگری فیزیکی در ابعاد مختلف متغیر پرخاشگری داشته اند. علاوه بر این، در متغیر عملکرد تحصیلی مقدار مجذور بتا نشان داد که بیشترین تاثیر بر متغیر تاثیرات هیجانی و کمترین تاثیر بر متغیر فقدان کنترل پیامد است.(05/0=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت مجهز کردن دانش آموزان به مهارت های مقابله ای منجر به بهبود عملکرد آنان در حوزه تحصیلی و آموزشی و کاهش رفتارهای مخل آموزشی می گردد. لذا هدف مهارت های مقابله ای کمک به دانش آموزان برای حرکت از ناتوانایی ها و ضعف های مهارتی به سوی مهارت های توانمند و ارتباط موثر و اثربخش با دیگران در اجتماع است

    کلیدواژگان: مهارت های مقابله ای، پرخاشگری، خودکارآمدی، عملکرد تحصیلی
  • حمزه آبار، کوروش پارسا، فتاح ناظم صفحات 75-110

    زمینه و هدف:

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی برنامه درسی مکعبی برای سیستم آموزشی ایران انجام شده است. 

    روش:

    این پژوهش از نظر هدف،کاربردی و از نظر نوع روش تحقیق، آمیخته بود. پژوهش حاضر دارای دو جامعه آماری است، مشارکت کنندگان در بخش کیفی 15 نفر از صاحبنظران حوزه فرهنگ و برنامه درسی بودند که به صورت نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. جامعه دوم ، 384 نفر از کارمندان ،مدیران و معلمان وزرات آموزش وپرورش بودند که با توجه به نمونه تصادفی خوشه ای چند مرحله ای، انتخاب شدند. در پژوهش حاضر در بخش کیفی برای جمع آوری اطلاعات از روش مطالعات کتابخانه ای ودر بخش دلفی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی بالای 0.7بوده است. </em>برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی پژوهش حاضر از روش فراترکیب ودلفی استفاده شد در بخش کمی نیز، در دو سطح توصیفی و استنباطی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که برنامه درسی مکعبی شامل 6بعد که عبارتند از: میزان توجه و تاکید برنامه درسی مدل مکعبی به نیازها و اهداف آموزشی، نحوه دسترسی به منابع یادگیری، محتوا، مواد درسی، موضوعات و مضامین، تعیین و سازماندهی فرصت های یادگیری، شیوه های یادگیری-یاددهی و روش های آموزشی (اشکال یادگیری)، عوامل مربوط به شایستگی های انسانی (فرا درسی) و در نهایت ارزشیابی در بررسی تحقق اهداف می باشد. در نهایت مدلی در پژوهش ارایه شد که از اعتبار مناسبی برخوردار بود. 

    نتیجه گیری

    بر پایه پژوهش های گوناگون، عوامل متعدد و فراوانی در توسعه برنامه درسی مکعبی نقش دارد که با شناسایی این عوامل می توان زمینه توسعه آموزش و پرورش برای آینده رادر سیستم آموزشی فراهم نمود.

    کلیدواژگان: سیستم آموزشی، برنامه درسی، طراحی الگو، تلفیقی، برنامه درسی مکعبی، فراترکیب
  • محبوبه سلیمان پورعمران، سینا توکلی اردوغان، فرشته اسماعیل زاده، منا علیزاده فیروزی صفحات 111-138
    هدف و زمینه

    هدف کلی پژوهش حاضر آسیب شناسی آموزش های معرفتی با استفاده از الگوی سه شاخگی در کارکنان فرماندهی انتظامی شهر بجنورد در سال 1399 بوده است. زمینه پژوهش در حیطه آموزش و یاددهی یادگیری در کارکنان نیروی انتظامی می باشد.

    روش

     پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع پژوهش توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه فرماندهان و کارکنان فرماندهی انتظامی شهر بجنورد بود که مطابق فرمول کوکران تعداد 260 به عنوان نمونه انتخاب شدند که از این میان 170 نفر به عنوان کارمند و 90 نفر مدیر و فرمانده  به صورت در دسترس انتخاب شدند.  ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته 60 سوالی و مشتمل بر سه بعد محتوا، ساختار و فرایند بود که بر اساس مطالعه مبانی نظری و پیشینه های موجود انجام شد و روایی آن ها از نوع صوری و محتوایی بوده است که مورد تایید اساتید و خبرگان قرار گرفت و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ، 91/0 برآورد گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از (جدول توزیع فراوانی، نمودار، میانگین، انحراف معیار و محاسبه شاخص های مرکزی و پراکندگی) و در بخش آمار استنباطی از تک نمونه t، انحراف از استاندارد، آزمون فریدمن و آزمون همبستگی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.

    یافته ها:

     یافته ها نشان داد بر اساس نظر پاسخ دهندگان میانگین های ساختاری، فرایندی و زمینه ای به ترتیب 20/3 ، 31/3 و 24/3 بدست آمد. که بعد فرایندی بیشترین ضعف و بعد ساختاری کمترین ضعف را دارد و بین دیدگاه کارکنان و فرماندهان فرماندهی انتظامی در سه بعد، تفاوت معناداری وجود ندارد.

    نتیجه گیری: 

    یافته ها نشان داد در کلیه ی ابعاد، آسیب هایی در فرآیند آموزش کارکنان مشاهده گردید.  وجود آسیب های آموزشی از میان این سه بعد، وضعیت بعد فرآیند آموزش کارکنان  به طور معنی داری دچار آسیب است و نقش وافری در ایجاد آسیب های آموزش کارکنان داشته است. به طور ویژه در بعد فرآیندی است که باید در طراحی، برنامه ریزی و اجرای آموزش، اهمیت توجه به نیاز سنجی و ارزشیابی آموزشی در روند طراحی آموزشی را یادآور می شود. همانطور که یافته ها نشان داد. در بعد محیطی نیز همانند دو بعد فرآیندی و ساختاری شرایط آموزش کارکنان مطلوب نبوده و نتایج بدست آمده حاکی از معنی دار بودن آسیب های این بخش بوده است

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، آموزش های ضمن خدمت، کارکنان فرماندهی انتظامی، الگوی سه شاخگی
  • پیمان پورمومن دوانی، نادرقلی قورچیان، افسانه زمانی مقدم، حمیده رشادت جو صفحات 139-174
    زمینه و هدف

    بلوغ هوشمندی به تعالی قابلیتها و توانمندی سازمان بر اساس چهار محور اصلی کارکنان، فعالیتهای هوشمندی، فرآیند و فناوری هوشمندی تاکید دارد. پژوهش حاضر با هدف پرداختن به موضوع بلوغ هوشمندی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران انجام پذیرفته است.

    روش

     روش پژوهش بر مبنای هدف، کاربردی و بر مبنای ماهیت، جزء پژوهش های آمیخته بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان جامعه علمی دانشگاهی بود که به روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند تعداد 24 نفر انتخاب شدند. جامعه آماری بخش کمی شامل، تمام اعضای هییت علمی دانشگاه های آزاد شهر تهران بودند که تعداد 330 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. همچنین، برای انتخاب نمونه های آماری از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. برای گردآوری داده ها، از ابزارهای مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و روایی و پایایی ابزارها مورد سنجش و تایید قرار گرفت. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی، کدگذاری نظری بود که با استفاده از نرم افزارMAXQDA انجام پذیرفت. در بخش کمی نیز، از آزمون هایی نظیر تحلیل عاملی تاییدی نیز بهره گرفته شد. 

    یافته ها:

    یافته های حاصل از تحلیل عاملی نشان داد که مولفه های بلوغ فردی، بلوغ فرایندی، بلوغ فناوری به عنوان عوامل تشکیل دهنده، عوامل سازمانی، عوامل مدیریتی و عوامل آموزشی، به عنوان عوامل موثر و عملکرد شغلی، مزیت رقابتی و اشتیاق شغلی به عنوان پیامدهای بلوغ هوشمندی در دانشگاه آزاد شناسایی شدند. در این پژوهش سازوکارهای اجرای بلوغ هوشمندی نیز تحت مولفه های راهبرد عملیاتی، راهبرد ارزیابی، راهبرد فرهنگی و راهبردهای آموزشی مورد شناسایی قرار گرفت.

    نتیجه گیری:

     با جمع بندی نتایج این پژوهش می توان گفت بلوغ هوشمندی، علاوه بر کاربرد در کسب و کار در مراکز آموزشی مانند دانشگاه ها نیز کاربرد دارد و می توان از پیامدهای الگوی بلوغ هوشمندی در دانشگاه ها در ابعاد مختلف فردی، فرایندی و فناورانه بهره برد.

    کلیدواژگان: بلوغ هوشمندی، بلوغ فردی، بلوغ فرایندی، بلوغ فناوری
  • فاطمه سراوانی، حسین مومنی مهموئی، مهدی زیرک صفحات 175-199
    زمینه و هدف

    یادگیری الکترونیکی به عنوان توانایی تمرکز بر نیازهای فردی یادگیرندگان در نظر گرفته شده است. محیط یادگیری الکترونیکی به فراگیران کمک می کند تا به خودشان تکیه کنند، تا مربیان دیگر منبع دانش انفرادی نباشند، بلکه به عنوان راهنما و مشاور عمل کنند. هدف از این پژوهش طراحی مدل عوامل حیاتی موفقیت در یادگیری الکترونیک مبتنی بر خود ارزیابی و خود پیروی یادگیرنده می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر پژوهشی کاربردی بوده و از نظر چگونگی گردآوری داده های مورد نیاز در گروه «تحقیقات کیفی» قرار می گیرد. جامعه آماری این پژوهش صاحب نظران و متخصصان برنامه درسی، تکنولوژی آموزشی و فلسفه تعلیم و تربیت (اعضای هییت علمی دانشگاه های کشور) که شناخت کافی از موضوع داشتند، بودند. بر اساس نمونه گیری هدفمند، و تا سطح اشباع نظری مصاحبه با 20 نفر از اعضای جامعه با استفاده از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. مدل سازی کیفی بر اساس تحلیل محتوای مصاحبه ها صورت گرفته و سپس با استفاده از اطلاعات مربوط به مطالعات موردی از مدل بدست آمده برای تبیین و تحلیل عوامل حیاتی موفقیت در یادگیری الکترونیک مبتنی بر خود ارزیابی و خودپیروی یادگیرنده استفاده شد.

    یافته ها

    تلخیص و کدگذاری داده ها در دو بعد کلان خودپیروی و خودارزیابی یادگیرنده منجر به احصاء 38 مولفه و 9 مقوله کلیدی گردید و مدل مفهومی پژوهش مبتنی بر آن ها طراحی شد. 

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشانگر آن است که دو سازه خودپیروی و خودارزیابی به خوبی توانایی اندازه گیری موفقیت در یادگیری الکترونیک را دارند. در بررسی برازش کلی مدل، مقدار GOF که شاخصی برای بررسی برازش مدل جهت پیش بینی متغیرهای درون زا می باشد، برابر با 72/0 بود و نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسب برخوردار است و ارتباط بین متغیرها با یکدیگر معنادار و مثبت می باشد.

    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیک، خودپیروی، خود ارزیابی، یادگیرنده
|
  • jalal mirani, mojtaba moazzami, Yousof Mohammadi Moghaddam Pages 11-42
    Background and purpose

    The Corona crisis in Iran and the world caused very major changes in all the elements of normal and current human programs and a new experience in all sectors, especially in the field of education through virtual space, and this space has become a place to respond to communication needs. The supply of products and training will become. This research aims to provide an online education model in critical conditions for the higher education system.

    Method

    The present research is applied in terms of nature and qualitative in terms of implementation method. The statistical population of 10 experts includes experts, researchers, academic experts and familiar with virtual trainings, also in order to fit the validity of the model. The sampling method in this section is targeted and accessible. The criteria for selecting people were having a doctoral degree, with a management background, having time, interest and the ability to conduct an interview. In this research, the systematic method of Grazer was used to code the interviews, and the coding was done by MAXQDA software, and in order to measure the reliability and control the quality of the present study, Cohen's kappa index was used.

    Findings

    Identified factors were extracted in the form of 37 indicators, 10 components and 4 dimensions, the dimensions of providing an online education model in critical conditions for the higher education system include the educational dimension, aesthetic dimension, content dimension, and extra-organizational participation dimension.

    Conclusion

    According to the experts, the indicators mentioned in this study are very effective on online education in critical conditions for the higher education system. These indicators include holding online conferences, parallel virtual training courses, holding multiple online conferences, coordinating training hours with student needs, cooperating with other educational groups, continuously attending various online meetings, communicating with students, Offline training sessions, easy user interface of the software are among the effective factors for online training, etc.

    Keywords: online education, education process, learning, higher education system, COVID19
  • hossein bejani, Noormohammad rezaei, parvin bahman Pages 43-74

    teaching and applying coping skills is one of the effective ways to change problematic behaviors and create new behaviors and adapt more to the environment. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effectiveness of teaching coping skills on students' aggression, self-efficacy and academic performance.

    Method

    This research was conducted in a semi-experimental way and through a pre-test and post-test design with a control group. The statistical population includes all male secondary school students in Shahrood city. For this purpose, 40 of them were randomly selected and 20 were randomly assigned to the experimental group and 20 to the control group. Before holding sessions for both groups, Bass and Percy aggression questionnaires (1992), Morris self-efficacy (2001) and academic performance were administered (1383), and after the presentation of the training package in 8 sessions and each session is 80-minutes at the same time for both groups. In this study, to determine the formal and content validity of the educational package, 10 experts were asked to comment on the compiled content, the appropriateness, ambiguity and complexity of the content.

    Findings

    The results of the multivariate covariance analysis test showed that coping skills training has led to a reduction in aggression and an increase in students' self-efficacy and academic performance. The eta squared value showed that coping skills had the greatest effect on reducing anger and the least effect on reducing physical aggression in different dimensions of aggression variable. In addition, in the variable of academic performance, the value of beta square showed that the greatest effect on the variable of emotional effects and the least effect on the variable of lack of control of the outcome (P=0.05).

    Conclusion

    According to the findings of the research, it can be concluded that equipping students with coping skills leads to improving their performance in the academic and educational field and reducing disruptive behaviors. Therefore, the purpose of coping skills is to help students to move from their inabilities and skill weaknesses to powerful skills and effective and efficient communication with others in society.

    Keywords: Coping skills, Aggression, Self-efficacy, Academic performance
  • hamze abar, koroush parsa, fattah nazem Pages 75-110

    The current research was carried out with the aim of designing a cube curriculum model for the Iranian educational system.

    Method

    This research was mixed in terms of purpose, application and type of research method. The current research has two statistical populations, the participants in the qualitative part were 15 experts in the field of culture and curriculum, who were selected by snowball sampling. The second population was 384 employees, managers and teachers of the Ministry of Education, who were selected according to a multi-stage cluster random sample. In the current research, in the qualitative section, the library study method was used to collect information, and in the Delphi section, a researcher-made questionnaire was used. The research tool was a questionnaire. The validity and reliability of the tools were confirmed and measured. Cronbach's alpha and composite reliability coefficient was above 0.7 for data analysis in the qualitative part of the present study, meta-composition and Delphi method was used in the quantitative part, on two descriptive levels (frequency indices, central tendency, dispersion and proportional diagrams). and inferential (confirmatory factor analysis and structural equation test) were used.

    Findings

    The results of the present study showed that the cubic curriculum includes 6 components which are: the degree of attention and emphasis of the cubic model curriculum to educational needs and goals, how to access learning resources, content, course materials, topics and themes, determination and organization Learning opportunities, learning-teaching methods and teaching methods (learning forms), factors related to human competencies (extracurricular) and finally evaluation in the study of achieving goals. Finally, a model was presented in the research that had good validity.

    Conclusion

    Based on various researches, many and many factors play a role in the development of the cube curriculum, and by identifying these factors, we can provide the basis for the development of education for the future in the educational system

    Keywords: Educational system, curriculum, model design, integration, cubic curriculum, metacombination
  • mahboube soleimanpouromran, sina tavakoli ordoghan, fereshte esmaeelzade, mona alizade Pages 111-138

    The overall objective of the present study was the pathology of in-service training of employees using the three-pronged model in the employees of Bojnourd police force in 2020.

    Method

    Research is applied in terms of purpose and correlational in terms of descriptive-survey research. The statistical population included all managers and employees of Bojnourd police force, according to the Cochran's formula, 260 were selected as examples, of which 170 were selected as employees and 90 as managers and commanders. The data collection tool was a 60-item researcher-made questionnaire consisting of three dimensions of content, structure, and process, based on a study of theoretical foundations and existing backgrounds, as well as the results of a semi-structured interview with 15 North Khorasan police commanders. Their validity was formal and content, which was approved by professors and experts, and their reliability was estimated to be 0.911 through Cronbach's alpha. To analyze and analyze the data in the statistical section, descriptive of (frequency distribution table, graph, mean, standard deviation and calculation of central indicators and scattering) and in the inferential statistics section of the single t sample, deviation from the standard, The Farid Man test and the correlation test will be performed using the spss software version 20. The statistical software spss21 was used.

    Findins: 

    The results showed that the findings showed that based on the respondents' opinion, structural, process and contextual averages were obtained on 3.20, 3.31 and 3.24, respectively, which is the weakest process and the least structural dimension. And there is no significant difference between the views of employees and police commanders in the three dimensions.

    Conclusion

    The pathology of FARAJA staff training was examined in three dimensions: process, structure and context, and in all dimensions, damages were observed in the staff training process. Existence of educational injuries Among these three dimensions, the status of the staff training process is significantly damaged and has played a significant role in creating staff training injuries. In particular, it is a process that should be mentioned in the design, planning and implementation of education, the importance of paying attention to needs assessment and educational evaluation in the process of educational design. As the findings showed. In the environmental dimension, as well as the two process and structural dimensions, the staff training conditions were not favorable and the results showed that the injuries in this sector were significant.

    Keywords: Pathology, in-service training, law enforcement personnel, three-pronged model
  • Peyman Pourmomen Davani, nadergholi ghorciyan, afsaneh zamanimoghadam, Hamideh Reshadatjoo Pages 139-174

    Maturity of intelligence emphasizes the excellence of the capabilities and capabilities of the organization based on the four main axes of employees, intelligence activities, process and intelligence technology.

    Purpose

    The present study was conducted with the aim of addressing the issue of intellectual maturity in Islamic Azad Universities of Tehran province.

    Method

    The research method was based on the purpose, applied and based on the nature, part of the mixed researches. The statistical community in the qualitative section included experts from the university scientific community, who were selected by targeted non-random sampling in the number of 24 people. The statistical community of the quantitative part included all faculty members of Azad universities in Tehran, and 330 people were selected as the sample size. Also, stratified random sampling was used to select statistical samples. To collect data, semi-structured interview tools and researcher-made questionnaire were used, and the validity and reliability of the tools were evaluated and confirmed. The method of data analysis in the qualitative part was theoretical coding which was done using MAXQDA software. In the quantitative part, tests such as confirmatory factor analysis were also used

    Findings

    The findings of the factor analysis showed that the components of individual maturity, process maturity, technological maturity as constituent factors, organizational factors, managerial factors and educational factors as effective factors and job performance, competitive advantage and job passion as the consequences of intelligence maturity. They were identified in Azad University. In this research, the implementation mechanisms of intelligence maturity were also identified under the components of operational strategy, evaluation strategy, cultural strategy and educational strategies.

    Conclusion

    By summarizing the results of this research, it can be said that intelligence maturity, in addition to being used in business, is also used in educational centers such as universities, and it is possible to benefit from the consequences of the model of intelligence maturity in universities in various individual, process and technological dimensions.

    Keywords: intelligence maturity, individual maturity, process maturity, technology maturity
  • Fatemeh saravani, hosein momeni mahmooi, mahdi zirak Pages 175-199

    E-learning is considered as the ability to focus on the individual needs of the learners. The e-learning environment helps learners to be self-reliant, so that instructors are no longer a solitary source of knowledge, but act as guides and advisors.The purpose of this study is to design a model of critical success factors in e-learning based on learner self-assessment and autonomy.

    Method

    The present study is an applied research and is classified as "qualitative research" in terms of how to collect the required data. For the interview, 20 experts and specialists in curriculum, educational technology and philosophy of education (faculty members of the country's universities) who had sufficient knowledge of the subject were selected based on purposive sampling. Using the focal interview method, qualitative modeling is performed based on the content analysis of the interviews and then using the information related to case studies of the obtained model to explain and analyze the critical success factors in e-learning based on self-assessment and learner autonomy.

    Results

    Summarizing and coding the data in two major dimensions of autonomy and learner self-assessment led to counting 38  components and 9 key categories and a conceptual model of research was designed based on them.

    Conclusion

    The results of the research indicate that the two constructs of self-monitoring and self-evaluation have the ability to measure success in e-learning. In examining the overall fit of the model, the value of GOF, which is an index for checking the fit of the model for predicting endogenous variables, was equal to 0.72 and showed that the research model has a good fit and the relationship between the variables is significant and positive.

    Keywords: E-learning, Autonomy, Self-assessment, Learner