فهرست مطالب

نشریه قرآن و طب
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمدحسین صادقیان، سید محمدحسن صافی، رضا حاج منوچهری، نفیسه ابوالفتحی* صفحات 1-11
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر مدیریت تحولگرا در سازمان بر کیفیت زندگی کاری کارکنان بیمارستان شریعتی  تهران می باشد.

    مواد و روش ها

    روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی و طرح پژوهش همبستگی از نوع  پیرسون و آزمون معادلات ساختاری بود. جامعه آماری استاندارد این پژوهش ، کلیه کارکنان بیمارستان شریعتی تهران می باشد. ابزار جمع آوری پرسشنامه مدیریت تحولگرا (باس وآولیو) و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری (والتون 1973) می باشد که  براساس فرمول کوکران تعداد 512 نفر از کارکنان بیمارستان شریعتی تهران به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. پایایی و روایی ابزارها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج به دست آمده نشان از پایایی و روایی مورد قبول برای ابزارها داشت.  برای تجزیه و تحلیل  داده ها از آزمون همبستگی از نوع (پیرسون) و آزمون معادلات ساختاری استفاده شده است .

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که مدیریت تحول گرا همبستگی مثبت و معناداری بر محیط کاری دارای ایمنی و بهداشت، فرصت رشد و امنیت، پرداخت منصفانه و کافی، قانون گرایی کارکنان، وابستگی اجتماعی، یکپارچگی و انسجام اجتماعی، توسعه ی قابلیتهای انسانی و فضای کلی زندگی کاری دارد. علاوه بر این 92 درصد واریانس کیفیت زندگی کاری توسط مدل تحقیق تبیین میشود.

    نتیجه گیری

    بر اساس فرضیات این پژوهش، مدیریت تحولگرا در سازمان بر کیفیت زندگی کاری، بر فرصت رشد و امنیت، بر پرداخت منصفانه و کافی، بر قانون گرایی، بر وابستگی اجتماعی زندگی کاری، بر یکپارچگی و انسجام اجتماعی، بر توسعه ی قابلیتهای انسانی و بر فضای کلی زندگی کاری کارکنان بیمارستان شریعتی تهران تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت تحولگرا، کیفیت زندگی کاری، سبک زندگی اسلامی، بیمارستان
  • میثم داستانی، جواد باقری، محمدحسین صادقیان* صفحات 12-19
    هدف

    سبک زندگی سالم در ارتقای سلامتی افراد جامعه نقش اساسی دارد، این مطالعه با بکارگیری فنون علم سنجی به تجزیه و تحلیل تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی پرداخته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع کاربردی است که با استفاده از روش علم سنجی با رویکرد تحلیلی انجام شده است. تمامی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی، از پایگاه استنادی وب آو ساینس، با بکارگیری راهبرد جستجوی مناسب استخراج شد. جهت تجزیه تحلیل داده از نرم افزار اکسل و نرم افزار علم سنجیHistcite  وVOSviewer  استفاده گردید.

    یافته ها

    در  مجموع 510 سند استخراج گردید. تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی در سال های اخیر در حال رشد بوده است و بیشتر تولیدات علمی از نوع مقالات پژوهشی و چکیده مقالات ارایه شده بوده است. عزیزی، کلیشادی و میرمیران پرکارترین پژوهشگران ایران در این حوزه بوده اند، بیشترین همکاری علمی پژوهشگران ایرانی نیز با کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا بوده است، دانشگاه علوم پزشکی تهران بیشترین میزان تولیدات علمی این حوزه را دارا بوه است و بیشترین همکاری علمی را با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و علوم پزشکی اصفهان داشته است. همچنین این تولیدات علمی این در پنج خوشه موضوعی پیشگیری، بیماری های پرخطر، سلامت روانی و اجتماعی، ارتقای سلامت  و فعالیت های روزرمره دسته بندی شده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه تصویر روشنی از تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه موضوعی سبک زندگی را نشان داده است. براساس نتایج این مطالعه موضوعات تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی بیشتر در حیطه پیشگیری و ارتقای سلامت بوده است که این نشان از اهمیت حوزه موضوعی سبک زندگی و تاثیر آن بر سلامت افراد جامعه است.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، تولیدات علمی، ایران
  • مجید معارف، عبدالهادی فقهی زاده، حسین رضایی* صفحات 30-37
    هدف

    هدف دستهای از شبهات دینی، اثبات تعارض یافته های پزشکی با آموزه های دینی است. در همین زمینه کتابی با عنوان «نقد قرآن» منتشر گردیده که نویسنده در بخشی از فصل دوم آن، به نقد آیاتی از قرآن کریم که تعقل را به قلب نسبت داده میپردازد و با استناد به حکمت 105 نهجالبلاغه ادعا کرده که چون در گذشته بشر نمیدانست مغز درون جمجمه چکاره است، این اشتباه پزشکی از محیط وارد قرآن شده. این پژوهش قصد دارد به نقد و بررسی ادعاهای مطرح شده بپردازد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی و با تکیه بر اسناد کتابخانه ای انجام شدهاست. روش تحقیق در این پژوهش، تحلیل محتواست.

    یافته ها

    در قرآن کریم، هرگاه صحبت از تعقل و درک حقایق توسط قلب است، منظور قلب گوشتی نیست. بلکه منظور نفس ناطقه است که می تواند منشاء صفات و ویژگی های انسانی باشد.

    نتیجه گیری

    دانستن کارکرد مغز در گذشته از امور بدیهی بوده و در روایات نیز به نقش ابزاری مغز در تعقل و تفکر اشاره گردیده. در تایید مفاد مندرج در حکمت 105 نیز، شواهد جدیدی از کارکردهای قلب در انتقال برخی احساسات کشف شدهاست. همچنین به نفس ناطقه انسان در مرتبهای که حرف حق در آن اثر کرده و آن را منقلب نماید «قلب» گفته میشود.

    کلیدواژگان: قرآن، تعقل توسط قلب، عقل، نقد قرآن، دکتر سها
  • حمید ستوده*، علیرضا احمد خان بیگی صفحات 38-45
    هدف

    امروزه درمان نازایی از طریق لقاح مصنوعی، یکی از روش های رایج در مراکز درمان ناباروی است. از مسایل مهم در این روش، مشروعیت نسب پدری جنینی است که از لقاح گامت ها به دست آمده باشد.

    مواد و روش ها:

     این نوشتار به روش تحلیلی- انتقادی و با رجوع به آیات و روایات به سبک کتابخانه‎ای و نیز استفاده از منابع فقهی در صدد است موضوع نسب پدری نوزاد حاصل از لقاح مصنوعی را مورد بررسی فقهی قرار دهد.

    یافته ها: 

    یافته های تحقیق نشان می دهد چون از نظر علمی ثابت شده منشا تکون جنین از ناحیه پدر، اسپرم موجود در نطفه انسان است؛ و عرف و لغت نیز ملاک را انتساب عرفی ولد به صاحب نطفه می داند، بنابراین در بیان آن امر واقعی، عنوان «نسب پدری» را اعتبار و انتزاع می کنند.

    نتیجه گیری

    بر فرض رابطه زوجیت، بر خلاف دیدگاه مرحوم آیت الله حکیم، نسب شرعی ابوت در باروری پزشکی به عنوان اولین حق از حقوق شرعی کودک پس از تولد ثابت است. این انتساب، نه تنها مورد نهی شارع قرار نگرفته، بلکه ظاهر برخی روایات نیز بر صحت آن دلالت دارد. فلذا امکان نفی ولد نیز در این مورد وجود ندارد؛ مگر آنکه شوهر بتواند قراین اطمینان بخشی را در محکمه ارایه نماید که نطفه از وی نبوده است و گرنه در فرض شک، با احتساب شرایط، قاعده فراش جاری خواهد بود.

    کلیدواژگان: لقاح مصنوعی، نسب، اسپرم، الحاق ژنتیک
  • بی بی نرجس رئیس الساداتی، محمدحسین فلاح*، سعید وزیری، ابوالقاسم عاصی صفحات 46-57
    هدف

    از آیات قرآن و روایات چنین استفاده می شود که قلب انسان مانند بدن سلامت و بیماری دارد. واژه ی قلب در قرآن کریم بارها ذکر شده است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل مفاهیم مرتبط با آسیب قلب از دیدگاه قرآن کریم انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، در حیطه ی پژوهش های کیفی بوده و با شیوه تحلیل مضمون صورت پذیرفته است.

    یافته ها: 

    پس از جمع آوری آیات مرتبط با قلب و آسیبهای آن، مفاهیم بهدست آمده دسته بندی شده و در یک جدول گردآوری گردید. سپس با توجه به معانی آیات و تفاسیر قرآن کریم به تحلیل مفاهیم بهطور مختصر پرداخته شده و علل و زمینه ها، نشانه ها و علایم، فرایند، پیامدها، و راهکارهای پیشگیری و مداخله در آسیبهای مرتبط با قلب استخراج شدند. ما در این پژوهش به 23 مفهوم که مرتبط با آسیب قلب هستند و از آیات استخراج شده اند، اشاره کردیم.

    نتیجه گیری: 

    از جمله مفاهیمی که در قرآن اشاره به آسیب قلب دارد، عبارتند از: حجاب قلب، مهر خوردن بر قلب، قساوت و... بسته شدن قلب، محرومیت انسان از ادراک معارف الهی و بی بهره گی از فهم درست از انسان، جهان و پیوند انسان و جهان را در پی دارد. با شناسایی انواع آسیب های قلب، و همچنین با دانستن علل و زمینه ها، نشانه ها و علایم، فرایند، پیامدها، و راهکارهای پیشگیری و مداخله در آسیبهای مرتبط با قلب، میتوان در پیشگیری یا درمان بیماریهای مرتبط با قلب، اقدامات سازندهای را ترتیب داد.

    کلیدواژگان: حجاب قلب، مهر بر قلب، مرض قلب
  • محمدصادق هاشم زاده، جعفر سلیمیان* صفحات 58-63

    با وجود اینکه رشد و تکامل سیستم ایمنی و دفاعی از هفته پنجم دوره جنینی آغاز می شود، اما در هنگام تولد هنوز تکامل نیافته است و در برخی موارد هنوز عملکرد مناسبی از خود نشان نمی دهد. به عنوان مثال سلولهای بیگانه خوار طی شش ماه اول عمر نوزاد از نظر عملکردی تکامل می یابند. تعداد کمی از سلولهای T به شکل بالغ و کار آمد به عنوان فرمانده سیستم ایمنی انجام وظیفه می نمایند. سلولهای B به عنوان سلولهای مولد آنتی بادی از کارایی ضعیفی برخوردارند و بعضی از زیرکلاسهای آنتی بادی تا دو سالگی هنوز ساخته نمی شوند. تکامل و شکل گیری برخی از سلولهای B در نواحی سرحدی طحال تا دو سالگی به طول می انجامد. این سلولها نقش عمده ای در پاسخهای آنتی بادی و ایمنی اولیه به عوامل بیماریزا دارند به خصوص عواملی که از راه خون وارد بدن می شوند. تا شکل گیری نهایی سیستم ایمنی، نوزاد در خطر ابتلا به بسیاری از عوامل و بیماریهای عفونی است. شیر مادرعلاوه برنقش تغذیه ای به عنوان بخشی از سیستم ایمنی نوزاد نیز عمل می کند. شیر مادر دارای عوامل ایمنی ذاتی نظیر پروبیوتیکها و پپتیدهای ضد میکروبی است و واجد عوامل سیستم ایمنی اکتسابی نظیر لکوسیتها و آنتی بادی از کلاس IgA است و از این طریق به نوزاد در برابر عوامل عفونی مصونیت اعطا می نماید. در هفت آیه از آیات مصحف شریف به بحث در مورد شیر مادر می پردازد. در آیه 233 سوره بقره که مشهورترین آیه در خصوص شیر مادر است به عبارت "حولین کاملین" برمی خوریم که اشاره به دوره شیردهی کامل (حداکثر دوران مفید شیردهی) یعنی دو سال تمام دارد. به نظر می رسد با توجه به عدم تکامل سیستم ایمنی و عدم وجود سلولهای کارآمد دفاعی نوزاد تا سن دو سالگی، نوزاد تا رسیدن به این سن بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای عفونی باشد لذا تغذیه با شیر مادر و انتقال عوامل سیستم ایمنی مادر به سیستم ایمنی نوزاد کمک می نماید تا بتواند بیشتر و بهتر در مقابل عوامل عفونی مقابله نماید و او را در مقابل این بیماریها مصون دارد. به عنوان جمع بندی، شاید یکی از دلایلی که قرآن کریم به شیردهی کامل توصیه می کند؛ عدم توسعه کامل سیستم ایمنی نوزاد در این دوره باشد.

    کلیدواژگان: تکامل، سیستم ایمنی نوزاد، شیر مادر، مدت زمان شیر دهی، دیدگاه قرآن کریم
  • محمود ایگدر، محمدحسن برهانی فر*، منیره سیدمظهری صفحات 64-73

    معاد و حیات پس از مرگ، به معنای بازگرداندن انسان پس از مرگ به زندگی در روز قیامت است. معاد در دین اسلام اهمیت بسیاری دارد و بسیاری از آیات قرآن کریم، درباره معاد و مسایل پیرامونی آن است. در این میان ملاصدرا به عنوان بنیانگذار حکمت متعالیه و اولین فیلسوفی که با استفاده از براهین عقلی توانسته است به اثبات معاد جسمانی اهتمام ورزد، و تاکید بر ابتکارات فلسفی خود و در سایه دین مبین اسلام، کیفیت معاد جسمانی را ترسیم نموده است. ملاصدرا تلاش نموده است با تکیه بر حکمت متعالیه ی خویش و با بیان یازده اصل، تحلیل عقلانی و کاملا ابتکاری از معاد، به ویژه معاد جسمانی، ارایه دهد و هماهنگی میان عقل و شرع را در این زمینه به اثبات برساند. بعد از ملاصدرا پیروان حکمت متعالیه نیز اصل معاد را ضروری می دانند و با استفاده از براهین فلسفی  و استفاده از آیات قرآنی موضوع تحقق معاد و اثبات معاد جسمانی را مطرح نموده اند.

    کلیدواژگان: ملاصدرا، حکمت متعالیه، معاد جسمانی، معاد روحانی
  • کامران اویسی*، محمدامین مدهوشی مزرعی صفحات 74-82
    هدف

    هدف از اجرای این پژوهش، بررسی گونه های مواجهه معصومان (ع) به پزشک با توجه به بی نیازی آنان به سبب علم کافی همراه با عصمت و دوری از خطا و اشتباه آنها نسبت به هر چیز از جمله دانش طب و چگونگی استفاده از این مواجهه به عنوان الگوگیری از سبک زندگی آنان در حوزه سلامت است. تا با اثبات رجوع معصومان (ع) به پزشکان، انحصار در این نوع مواجهه شکسته شود و با بررسی رویکرد معصومان (ع) در مواجهه های مختلف، پاسخی به ناسازواری ابتدایی مواجهه و مراجعه معصومان (ع) با آن مقام علمی و عصمتی بلند و کامل نسبت به نیازمندی در رجوع به طبیب باشد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش به روش توصیفی - تحلیلی، با استفاده از منابع نقلی یعنی قرآن و حدیث، گونه شناسی و علت شناسی مواجهه معصومان (ع) با طبیبان صورت پذیرفته است.

    یافته ها

    با توجه به مقامات و فضایل و علم ویژه لدنی معصومان (ع)، مواجهه آنان با طبیب فقط به شکل مراجعه نبوده بلکه یا تایید اصل بهرهمندی از طب است یا تایید عملکرد یک طبیب خاص یا جنبه تعلیمی داشته که از لحاظ فنی یا دینی به طبیب یا اطرافیان مطالبی را آموزش دهند. حتی گاهی این تعلیم به شکل تنبه به نقص دانش طب بشری و خطاپذیری عمل طبیبان و استقلالی نبودن نقش آنها در معالجه از سوی معصومان (ع) نشان داده می شود و گاهی بدون نگاه سلبی به دانش طب بشر غیر معصوم و صرفا برای نشان دادن جلوه کرامت معصومان (ع) و برتری علم آنها نسبت به دیگر آحاد بشر است.

    نتیجه گیری

    ادله این مواجهه، تبلیغ و جذب پزشک به دین، الگوسازی از معصومان (ع) در مواجهه رجوعی به طبیب برای بهرهمندی دیگران از آن در زندگی با مسلم گرفتن جواز رجوع به پزشک، مبارزه با غلو با استفاده از نشان دادن بیمار شدن معصومان (ع)، عمل معصومان (ع) بر اساس ظاهر و نه علم لدنی -جز در برخی موارد- است.

    کلیدواژگان: پزشک، حدیث، سبک زندگی، قرآن، معصومان(ع)، مراجعه، مواجهه
  • فاطمه باکوئی، زینب طاهری، مهدی باکوئی* صفحات 83-90
    هدف

    علی‎رغم اثبات منافع شیردهی در سطح جهانی، تعداد زیادی از مادران در کشورهای مختلف شیردهی را زودهنگام قطع می‏کنند. فراوانی شیردهی کافی در اکثرکشورها به میزان کم و غیرقابل قبول است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی تغذیه انحصاری با شیرمادر و ارتباط آن با متغیرها و همچنین غنی‎سازی نتایج با آیات قرآن و روایات انجام شده است.

    مواد و روش‎ها: 

    مطالعه مقطعی بر 370 مادر دارای کودک شش‎ماهه انجام شد. مشخصات جمعیتی-باروری مادران در دو گروه تغذیه انحصاری و عدم تغذیه انحصاری با شیرمادر مقایسه شدند. آیات قرآن و روایات مرتبط با این موضوع نیز مرور شدند.

    یافته ‏ها: 

    میانگین سن مادران مورد مطالعه 32/5±96/28سال است. 8/66 درصد مادران کودک خود را بطور انحصاری با شیر خود تغذیه می‏کردند. برحسب تحلیل آماری میزان تغذیه انحصاری با شیرمادر با حاملگی برنامه‎ریزی شده (حاملگی خواسته) (047/0= P.V) و نوع مشوق و حمایت مادر در شیردهی (0001/0= P.V) ارتباط داشت. در آیاتی از قرآن کریم به طول مدت شیردهی و اهمیت شیردهی تا زمان ممکن حتی در شرایط بحرانی اشاره شده ‎است. براساس رهنمودهای اسلامی،  شیردادن از پستان یک ارزش است و مادر شیرده اجر مجاهد در راه خدا را دارد.

    نتیجه‎ گیری:

     باتوجه به اینکه تغذیه با شیرمادر علاوه بر داشتن منافع زیاد، یک عبادت بزرگ محسوب می‎شود، ارتقای فراوانی آن ضرورت دارد. بسیار مناسب و ارزنده است که با هدف تشویق مادران به شیردهی، مفاهیم قرآنی و دینی را در محتوای آموزشی برای پایبندی بیشتر آنها به تغذیه کودک با شیرخود گنجاند.

    کلیدواژگان: تغذیه انحصاری شیر مادر، مشخصات جمعیتی، قرآن، روایات
  • احمدرضا ورناصری، سید عابدین حسینی آهنگری، علی شعبانی، راضیه فرشید* صفحات 91-101
    هدف

    علم سنجی یکی از رایج ترین ابزارها برای ارزیابی انتشارات علمی است. طب سنتی در کشورهای در حال توسعه و همچنین کشورهای توسعه یافته به صورت روزافزونی در حال گسترش است و پژوهش های زیادی در حوزه طب سنتی انجام شده است. مطالعه حاضر با هدف تحلیل موضوعات انتشارات علمی حوزه طب سنتی دانشمندان ایرانی انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و از دسته مطالعات علم سنجی است که به تحلیل بروندادهای علمی حوزه طب سنتی دانشمندان ایرانی پرداخته است. جامعه پژوهش شامل تمام بروندادهای علمی حوزه طب سنتی دانشمندان ایرانی در پایگاه وب آو ساینس از ابتدا تا 2022 بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار محاسباتی هیست سایت، اکسل، بیب اکسل، گفی و برای ترسیم نقشه ها از نرم افزار ووس وی اویر، استفاده شد.

    یافته ها: 

    در میان موضوعات، طب سنتی با فراوانی 269 در جایگاه اول قرار گرفته است. در میان نویسندگان کمالی نژاد با 56 اثر در صدر قرار دارد.  در بین موسسات، دانشگاه علوم پزشکی تهران با 302 اثر در جایگاه اول قرار گرفته است. در میان مجلات نیز JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY  با 73 اثربیشترین میزان آثار را به خود اختصاص داده است. تحلیل نقشه دانش موضوعات نشان از تشکیل 8 خوشه موضوعی دارد. همچنین کلیدواژه طب سنتی دارای بیشترین میزان فراوانی است. نتایج بدست آمده در همکاری موسسات، 99 موسسه حضور دارند که تشکیل هفت خوشه را می دهند. درتحلیل همکاری کشورها، 31 کشور تشکیل 5 خوشه را داده اند. ایران و آمریکا در خوشه 2 و ایتالیا در خوشه 4 قرار گرفته است. همچنین میزان همکاری ها به شکل یکنواختی پراکنده است اما بیشترین میزان همکاری ایران با کشور ایتالیا با 28 پیوند و آمریکا با 26 پیوند بوده است. در تحلیل نویسندگان 141 نویسنده تشکیل 11 خوشه را داده اند. در این میان کمالی نژاد با 48 مدرک و 37 پیوند در خوشه یک قرار گرفته است.  نتایج بدست آمده از مرکزیت نویسندگان حاکی از آن است که در میان نویسندگان حوزه طب سنتی کمالی نژاد، چوپانی و حاجی مهدی پور به ترتیب با مرکزیت درجه ، حسینی، ایرانشاهی و صالحی از بالاترین مرکزیت نزدیکی، کمالی نژاد، ناصری و عبدالهی نیز به ترتیب از بالاترین مرکزیت بینابینی برخوردارند.

    نتیجه گیری: 

    انتشارات علمی حوزه طب سنتی دانشمندان ایرانی در دو دهه اخیر روند رشد صعودی را طی کرده و انتظار می رود این روند رشد ادامه یابد. در این میان طب سنتی در صدر موضوعات قرار گرفته است و به عنوان یک موضوع رابط بین دیگر موضوعات قرار گرفته و نقطه اتصال بسیاری از موضوعات است.  همچنین مطالعات مربوط به تولیدات علمی این حوزه به بررسی مسایل و موضوعات مرتبط با طب سنتی پرداخته است. این پژوهش قصد دارد با ارایه دانش  ضمن ایجاد دیدگاهی  جامع برای پژوهشگران این حوزه، به آنان در مسیر پژوهشی خود یاری رساند.

    کلیدواژگان: علم سنجی، نقشه دانش، طب سنتی، ایران
  • مهدی حریری*، علیرضا شکربیگی صفحات 102-108

    با امعان به اینکه از منظر پزشکی و اجتماعی بارداری رویدادی زیبا در زندگی تلقی می شود و برعکس سقط جنین به عنوان یک معضل اجتماعی در تمامی جوامع بشری تلقی و یک پدیده جهانی اجتناب ناپذیر و گریبانگیر کشورهای پرجمعیت می باشد و سلامت خانواده و اجتماع را با مشکلاتی مواجه می کند از سقط جنین به دلایل ادغام مسایل پزشکی، روان شناختی و جامعه شناختی، اخلاقی فلسفی از مساله صرف حقوقی و فقهی فراتر رفته است. متاسفانه مردم به دلایل فقر فرهنگی و اقتصادی اقدام به عمل غیرقانونی سقط می کنند که می تواند عواقب خطرناکی برای مادر به دنبال داشته باشد و اختلالات روان شناختی قبل و بعد از سقط جنین برای مادر بروز می کند جرم سقط جنین از جمله جرایم مخصوص زنان می باشد و بازتاب این معضل اجتماعی بر دیدگاه های جرم شناسان و حقوق دانان موثر بوده است. از منظر فقهی اسقاط جنین قبل و بعد از حلول روح مورد مداقه قرار می گیرد و اصولا در جوامع بشری برای حفظ حیات مادر به دلیل نقش نگهداری از اطفال دیگر و مراقبت از شوهر و نهایتا حفظ ارکان خانواده به عنوان (اقل الضررین و ترجیح بلامرجح و اضطرار) توجیه می شود. امروز در بین کشورهای جهان تنها بیست و شش کشور از جمله بریتانیا، ژاپن، چین، فرانسه، روسیه و آلمان (که عمدتا از سال 1948 به بعد با تصویب قوانین خود) سقط را مطلقا جایز و قانونی می دانند و در کشور استرالیا سقط جنین جرم و مستوجب مجازات می باشد. اصولا از طریق مجازات نمی توان در جهت جلوگیری یا کاهش جرم اقدام موثری انجام داد، چرا که این عمل اکثرا با رضایت اولیاء قانونی جنین، از طرق پزشک یا افراد دیگر به صورت کاملا مخفیانه صورت می پذیرد و رقم سیاه بزهکاری آن بالاست.

    کلیدواژگان: سقط جنین، اقسام سقط جنین، مبانی سقط جنین قانونمند، سقط جنین از دیدگاه شریعت و فقه، سقط از منظر ادیان، سقط جنین در استرالیا، سوئد و حقوق بین الملل
  • امید ابوالقاسمی، نجمه وکیلی*، محمد آرمند، مهشید ایزدی صفحات 109-124
    هدف

    هدف از این پژوهش، ارایه یک الگو برای آموزش زیبایی شناسانه بر مبنای اصول و عناصر زیبایی شناسانه که در قرآن کریم بیان شده اند، می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی-توصیفی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و اسنادی، الگویی برای تربیت زیبایی شناسانه بر اساس قرآن کریم ارایه داده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که تربیت زیبایی شناسانه، مستلزم تحقق مبانی و عناصر زیبایی شناسانه است که زیبایی را در سطوح مختلف باور، فکر، هوس و اراده انسان تجلی داده و شرایط لازم برای ظهور زیبایی های حقیقی را فراهم می کند. در الگوی پیشنهاد شده، هدف نهایی تربیت زیبایی شناسانه، خداماندگار شدن، خدامثل شدن یا تقرب به زیبایی مطلق است که منجر به صفات خداوند سبحان در انسان می شود.

    یافته ها

    قرآن کریم، مبانی و اصول زیبایی شناسانه ای را بیان می کند که برخی از آن ها عبارتند از: زیبایی، پدیده ای است که برای همه قابل فهم و قابل تعمیم است. زیبایی، قابل تفکیک و توارث و انتقال است. زیبایی، مطلق و عینی است. خداوند، منبع و مبدا زیبایی است. انسان، نسخه ای کوچک از زیبایی مطلق است. زیبایی، هدف و کمال انسان است. زیبایی، وجود دارد و نه فقط گفته می شود. عناصر زیبایی شناسانه که در قرآن مورد تاکید قرار گرفته اند، شامل: تعادل و تناسب، هدفمندی و کارآمدی هستند.

    نتیجه گیری

    پس از بررسی مبانی و عناصر زیبایی شناسانه که در قرآن کریم آمده اند، مضامین و محورهای تربیتی مشخص شدند که با تحقق آن ها، می توان استعدادهای پنهان متربی را به وجود آورده و آن ها را به سمت اهداف نهایی هدایت کرد.

    کلیدواژگان: قرآن مجید، زیباشناسی، مبانی، مولفه ها، اصول، الگوی تربیتی
  • صالح دریایی فرد، مهدی مهریزی*، مژگان سرشار، سید محمدعلی ایازی صفحات 125-138

    در فرهنگ قرآن کریم و روایات معصومین (ع) شب قدر، شبی باعظمت درسال بوده؛ وامتیازات این شب بر شب های دیگر به اعتبار اموری است که دراین شب مقدرمی گردد. این مقاله به تحلیل صدوری (سندی) و فقه الحدیثی (متنی) روایت های مربوط  به خصوصیات و ویژگی های شب قدردرمنابع شیعه برآمده است. این روایات به دو دسته موضوعی تقسیم بندی می شوند؛ دسته اول خصوصیاتی هستند که مربوط به انجام امورحکیمانه معنوی توسط فرشتگان دراین شب می شود؛ و در دسته دوم از روایات خصوصیاتی مطرح می شود که مربوط به امور مادی و ظاهری شب قدر است. روش پژوهش در این مقاله از نظر گردآوری، کتابخانه ای و از نظر تحلیلی، اجتهادی بوده است. درتحلیل صدوری، با توجه به اولویت قرن وترتیب زمانی صدورروایات درمصادراولیه هریک، به اعتبارسنجی این روایات ازحیث مصدروسند، ازجهت اتصال سند و صحت راویان پرداخته شده که طی پژوهش به عمل آمده مشخص گردید که در نهایت از18 روایت،4 روایت صحیح السند،2 روایت موثق وبقیه ضعیف السند می باشند؛ و درتحلیل فقه الحدیثی شرح محتوایی روایات مدنظر قرار داده شده است وخلاصه مضمون این روایات این است که لیله القدر شب نازل شدن قرآن کریم، شب تقدیر امور و برنامه ریزی سال وعهده داری آن توسط اهل بیت (ع)، شب نزول فرشتگان برصاحب الامر و شب ایمن و سلامت بودن تا دمیدن سپیده بوده؛ و این شب درهرسال، تکرارشده، به عنوان آغاز و پایان سال وابتدای خلقت بشمارآمده و دارای نشانه های انحصاری است.

    کلیدواژگان: لیله القدر، امتیازات، ویژگی ها، روایات شیعه، تحلیل صدوری، تحلیل فقه الحدیثی
|
  • MohammadHossein Sadeghian, Seyed MohammadHassan Safi, Reza Haj Manochehri, Nafise Abolfathi* Pages 1-11
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the effect of transformational management in the organization on the quality of work life of the staff of Shariati Hospital in Tehran.

    Materials and Methods

    The method of the present study was descriptive and the design of the study was Pearson correlation and structural equation test. The standard statistical population of this study is all staff of Shariati Hospital in Tehran. The collection tools are Transformational Management Questionnaire (Bass and Olivier) and Quality of Work Life Questionnaire (Walton 1973). Based on Cochran's formula, 234 employees of Shariati Hospital in Tehran were selected as the statistical sample. The reliability and validity of the instruments were evaluated using Cronbach's alpha coefficient and confirmatory factor analysis. The results showed the acceptable reliability and validity for the instruments. Pearson correlation test and structural equation test were used to analyze the data.

    Findings

    The research findings indicate that transformational management has a positive and significant correlation between work environment with safety and health, growth opportunity and security. Fair and adequate pay, employee rule of law, social affiliation, social cohesion and integration, development of human capabilities and the overall working life environment. In addition, 92% of the variance in quality of working life is explained by the research model.

    Conclusion

    Based on the assumptions of this research, transformational management in the organization is on the quality of working life, on the opportunity for growth and security, on fair and adequate payment, on legalism, on the social dependence of working life, on social integration and cohesion, on the development of capabilities. humane and has an effect on the general atmosphere of working life of the employees of Shariati Hospital in Tehran.

    Keywords: Transformational Management, Quality of Work Life, Islamic Lifestyle, Hospital
  • Meisam Dastani, Javad Bagheri, MohammadHossein Sadeghian* Pages 12-19
    Purpose

    A healthy lifestyle plays an essential role in improving the health of society. This study analyzed the scientific productions of Iranian researchers in the field of lifestyle by using scientometric techniques.

    Materials and Methods

    This study is of an applied and which has been done using scientometrics method. All scientific productions of Iranian researchers in the field of lifestyle were extracted from the WOS.  VOSviewer, Histcite and excel were used for analysis.

    Findings

    A total of 510 documents were extracted. The scientific productions of Iranian researchers in the field of lifestyle have been growing in recent years. zizi, Kelishadi and Mirmiran have been the most productive Iranian researchers, the most scientific cooperation of Iranian researchers has been with the countries of America, Canada and Australia. Also, Tehran University of Medical Sciences has the largest number of scientific productions and has had the most scientific cooperation with Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Isfahan university of Medical Sciences. Also, these scientific productions are categorized in the topic cluster of prevention, high-risk diseases, mental and social health, health promotion and daily activities.

    Conclusion

    The results of this study have shown a clear picture of the scientific productions of Iranian researchers in the subject area of lifestyle. Based on the results of this study, the topics of scientific productions of Iranian researchers in the field of lifestyle were mostly in the field of prevention and health promotion, which shows the importance of the topic of lifestyle and its impact on the health of society.

    Keywords: Lifestyle, Scientific Productions, Iran
  • Majid Maaref, Abdolhadi Faghhizade, Hossein Rezaei* Pages 30-37
    Purpose

    The purpose of religious doubts is to prove the conflict between medical findings and religious teachings. In this context, a book entitled "Criticism of the Qur'an" has been published, in which the author, in part of the second chapter, criticizes the verses of the Holy Qur'an that attribute wisdom to the heart, and citing the wisdom of Nahjal Balagha 105, he claims that because in the past, human beings did not know What is the brain inside the skull? This medical mistake entered the Quran from the environment. This research intends to criticize the claims made.

    Materials and methods

    This research was done by descriptive-analytical method and relying on library documents. The research method in this study is content analysis.

    Findings

    In the Holy Qur'an, when talking about reasoning and understanding facts by the heart, it does not mean the heart of the flesh. Rather, it means the speaking soul, which can be the origin of human traits and characteristics.

    Conclusion

    Knowing the functioning of the brain was obvious in the past, and the instrumental role of the brain in reasoning and thinking is also mentioned in the narrations. In confirmation of the provisions contained in Hikmat 105, new evidences of the functions of the heart in transmitting certain emotions have been discovered. Also, the speaking soul of a human being is called "heart" when the word of truth affects it and turns it upside down.

    Keywords: Qur'an, Reasoning Through the Heart, Intellect, Criticism of the Qur'an, Dr Saha
  • Hamid Sotoudeh*, Alireza Ahmadkhanbeigi Pages 38-45
    Purpose

    Today, infertility treatment through artificial insemination is one of the common methods in infertility treatment centers. One of the important issues in this method is the legitimacy of the paternity of the embryo obtained from gamete fertilization.

    Materials and methods

    This article aims to investigate the issue of paternity of a baby resulting from artificial insemination in a jurisprudential way by referring to the verses and narrations in a library style and using jurisprudential sources.

    Findings

    The findings of the research show that because it has been scientifically proven that the origin of the development of the fetus from the father's side is the sperm in the human sperm; And custom and vocabulary also considers the criterion to be the customary attribution of the father to the owner of the sperm, so in expressing that fact, the title of "paternal lineage" is recognized and abstracted.

    Conclusion

    Based on the assumption of marital relationship, contrary to the view of the late Ayatollah Hakim, Abbot's sharia lineage in medical fertility is fixed as the first of the child's sharia rights after birth. This attribution is not only not forbidden by Sharia, but the appearance of some narrations also indicates its authenticity. Therefore, it is not possible to negate birth in this case either; Unless the husband can provide reassuring evidence in the court that the sperm was not his, otherwise, in the case of doubt, taking into account the circumstances, the rule of Farash will apply.

    Keywords: Artificial Insemination, Lineage, Sperm, Genetic Attachment
  • Bibi Narjes Raeissadati, MohammadHossein Fallah*, Saeed Vaziri, Abolghasem Asi Pages 46-57
    Purpose

    Quranic verses and hadiths are used in such a way that the human heart is as healthy and diseased as the body. The word heart is mentioned many times in the Holy Quran. The present study aimed to analyze the concepts related to heart damage from the perspective of the Holy Quran.

    Materials and Methods

    The present study is in the field of qualitative research and has been done by content analysis.

    Findings

    After collecting verses related to the heart and its injuries, the obtained concepts were categorized and collected in a table. Then, according to the meanings of the verses and interpretations of the Holy Quran, the concepts were briefly analyzed and the causes, contexts, signs and symptoms, process, consequences, and strategies for prevention and intervention in heart-related injuries were extracted. In this study, we mentioned 23 concepts related to heart damage that have been extracted from verses.

    Conclusion

    Among the concepts that refer to heart damage in the Qur'an are: Hijab of the heart, sealing the heart, cruelty, etc. Closing the heart, depriving man of the perception of divine knowledge and not benefiting from a correct understanding of man, the world And it connects man and the world. By identifying the types of heart injuries, as well as knowing the causes and contexts, signs and symptoms, process, consequences, and strategies for preventing and intervening in heart-related injuries, one can prevent or treat the disease. Related to the heart, took constructive action.

    Keywords: Hijab of the Heart, Seal on the Heart, Heart Disease
  • MohammadSadegh Hashemzadeh, Jafar Salimian* Pages 58-63

    Even though the development of the immune system begins from the fifth week of the embryonic period, the system is still under development at the birth time. For example, the phagocyte cells functionally develop during the first 6 months of neonatal life. Also, A few mature and effective T cells, as the commander of the immune system, circulate in the tissues, B cells have poor efficiency as antibody-producing cells, and some antibody subclasses are not synthesized up to two years of age. Furthermore, the development and formation of some B cells in marginal zone of the spleen last up to two years of age. These cells play a major role in antibody responses and primary defense against pathogens, particularly those agents entering the body via the blood. On the other hand, the neonate is exposed to many pathogens and infectious diseases until the final formation of the immune system. Breast milk, in addition to its nutritional value, plays an important role in the protection of neonate against microorganisms and contains innate immunity factors including probiotics and antimicrobial peptides, as well as acquired immunity factors including leucocytes and the IgA class antibody, thereby granting the neonate immunity against infectious factors. In the Holy Qur'ān, seven verses discuss about the breast milk. In the most well-known verse about breast milk (Verse 233 of Sura al-Baqarah), the phrase "Hawlaini Kāmilaini (in Arabic: حولین کاملین)" refers to the full breastfeeding period (maximum useful period) i.e., two whole years. Due to the underdeveloped immune system and the absence of efficient defensive cells during the first two years of neonates’ life, they seem to be susceptible to infectious diseases up to this period. Therefore, breastfeeding, by transferring the mother's immune factors to the neonate, supports the neonate's immune system against infectious agents and diseases. In conclusion, perhaps one of the reasons that the Holy Qur'ān recommends complete breastfeeding is due to the neonates’ underdeveloped immune system in this period.

    Keywords: Development, Neonate's Immune systEm, Breast Milk, Duration of Breastfeeding, Holy Qur'ān View
  • Mahmood Igder, MohammadHasan Borhanifar*, Monireh Seyed Mazhari Pages 64-73

    Resurrection and life after death means the return of a person after death to life on the Day of Resurrection. Resurrection is very important in the Islamic religion and many verses of the Holy Quran are about resurrection and its surrounding issues. In the meantime. Mulla Sadra, as the founder of transcendental wisdom and the first philosopher who has been able to pay attention to the proof of physical resurrection by using rational arguments, and emphasizing on his philosophical initiatives and in the shadow of Islam, has outlined the quality of physical resurrection. Mulla Sadra has tried to present a rational and completely innovative analysis of the resurrection, especially the physical resurrection, by relying on his transcendental wisdom and by stating eleven principles, and to prove the harmony between reason and Sharia in this field. After Mulla Sadra, the followers of Hikmat Ta'ala also consider the principle of resurrection to be necessary, and using philosophical arguments and the use of Quranic verses, they have raised the issue of the realization of resurrection and the proof of physical resurrection.

    Keywords: Quran, Mulla Sadra, Transcendental Wisdom, Physical Resurrection, Spiritual Resurrection
  • Kamran Oveisi*, MohammadAmin Madhooshi Pages 74-82
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the occurrence of The Prophet and his infallible family (AS) referral to a physician with regard to their needless referral due to sufficient knowledge with infallibility and avoidance of error and error in everything, including medical knowledge and how to use exposure. They work with the Innocent Doctor as a model for their health lifestyle.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, using narrated sources such as Quran and Hadith, typology and etiology of infallible encounters with physicians have been done.

    Findings

    According to the authorities and virtues and special knowledge of the Prophet and his infallible Ahl al-Bayt (AS), their encounter with a physician is either confirmation of the principle of benefiting from medicine or confirmation of the performance of a particular physician or educational aspect that is technically or religiously to the physician. Or teach people around. Sometimes this teaching is shown as a punishment for the lack of knowledge of human medicine and the fallibility of physicians and the non-independence of their role in treatment by the Prophet and his infallible family (AS) and sometimes without a negative view of the knowledge of innocent human medicine and only for Showing the dignity of the Prophet and his infallible Ahl al-Bayt (AS) and the superiority of their knowledge over other human beings.

    Conclusion

    The reasons for this encounter are propagating and attracting the doctor to the religion, modeling the Ahl al-Bayt (AS) in referring to the doctor for the benefit of others in life by obtaining the permission to refer to the doctor, fighting against exaggeration by showing the illness of the infallibles (AS), the action of the Imams (AS) is based on appearance and not physical knowledge, except in some cases.

    Keywords: Doctor, Encounter, Hadith, Infallibles, Lifestyle, Quran, Recourse
  • Fatemeh Bakouei, Zeinab Taheri, Mahdi Bakouei* Pages 83-90
    Purpose

    Despite proving the benefits of breastfeeding worldwide, a large number of mothers in different countries stop breastfeeding early. The prevalence of the sufficient breastfeeding in most countries is low and unacceptable. This study was conducted with the aim of determining the prevalence of exclusive breastfeeding and its relationship with variables, as well as enriching the results with Quranic verses and hadiths was done.

    Materials and Methods

    The cross-sectional study was conducted on 370 mothers with a six-month-old child. Socio-fertility characteristics of mothers were compared in two groups of exclusive breastfeeding and non-exclusive breastfeeding. Quranic verses and hadiths related to this topic were also reviewed.

    Findings

    The mean age of the studied mothers was 28/96± 5/32 years. 66.8% of women had exclusive breastfeeding. According to statistical analysis, the amount of exclusive breastfeeding was related to planned pregnancy (wanted pregnancy) (P. V=0/047) and the type of mother's encouragement and support in breastfeeding (P. V=0. 0001). In verses of the Holy Quran are mentioned to the duration of breastfeeding and the importance of breastfeeding as long as possible, even in critical situations. According to Islamic guidelines, breastfeeding is a value and the breastfeeding mother is rewarded for fighting in the way of God.

    Conclusion

    Considering that breastfeeding is considered a great act of worship in addition to having many benefits, it is necessary to increase its prevalence. It is very appropriate and valuable to include Quranic and religious concepts in the educational content in order to encourage and more adherence of mothers to breastfeeding.

    Keywords: Exclusive Breastfeeding, Demographic-Reproductive Characteristics, Qur’an, Hadiths
  • Ahmadreza Varnaseri, Seyed Abedin Hoseini Ahangari, Ali Shabani, Razieh Farshid* Pages 91-101
    Purpose

    Scientometrics is one of the most common tools for evaluating scientific publications. Traditional medicine is expanding day by day in developing countries as well as developed countries, and many researches have been done in the field of traditional medicine. The present study was conducted with the aim of analyzing the scientific publications of Iranian scientists in the field of traditional medicine.

    Materials and methods

    The current research is of applied type and from the category of scientometric studies, which analyzed the scientific outputs of Iranian scientists in the field of traditional medicine. The research community included all the scientific outputs of Iranian scientists in the field of traditional medicine in the Web of Science database from the beginning to 2022. For data analysis, Heistsite, Excel, Babe Excel, and Gefi computing software were used, and for drawing maps, Voswe Oer software was used.

    Findings

    Among the topics, traditional medicine is ranked first with a frequency of 269. Among writers, Kamalinejad is at the top with 56 works. Among the institutions, Tehran University of Medical Sciences ranks first with 302 works. Among the journals, JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY has the most number of works with 73 works. Analysis of subject knowledge map shows the formation of 8 subject clusters. Also, the keyword traditional medicine has the highest frequency. The results obtained in the cooperation of institutions, there are 99 institutions that form seven clusters. In the analysis of countries' cooperation, 31 countries have formed 5 clusters. Iran and America are in cluster 2 and Italy in cluster 4. Also, the amount of cooperation is evenly scattered, but the highest amount of cooperation between Iran and Italy was with 28 ties and America with 26 ties. In the analysis of authors, 141 authors formed 11 clusters. Meanwhile, Kamali Nejad is placed in cluster one with 48 degrees and 37 links. The results obtained from the centrality of the authors indicate that among the authors of traditional medicine, Kamalinejad, Choupani and Haji Mehdipour respectively have the degree centrality, Hosseini, Iranshahi and Salehi have the highest closeness centrality, Kamalinejad, Naseri and Abdulahi also have the highest centrality respectively. They have intermediate centrality.

    Conclusion

    Scientific publications in the field of traditional medicine by Iranian scientists have undergone an upward growth trend in the last two decades and it is expected that this growth trend will continue. In the meantime, traditional medicine has been placed at the top of the subjects and is placed as a connecting subject between other subjects and is the connecting point of many subjects. Also, the studies related to the scientific productions of this field have investigated issues and topics related to traditional medicine. This research aims to provide knowledge while creating a comprehensive perspective for researchers in this field and help them in their research path.

    Keywords: Scientometrics, Map of Knowledge, Traditional Medicine, Iran
  • Mahdi Hariri*, Alireza Shekarbeigi Pages 102-108

    Bearing in mind that from the medical and social point of view, pregnancy is considered a beautiful event in life, and on the contrary, abortion is considered as a social problem in all human societies and is an inevitable global phenomenon that plagues populous countries and threatens the health of the family and society. Abortion faces problems because of the integration of medical, psychological, sociological, moral-philosophical issues, it has gone beyond the mere legal and jurisprudential issue. Unfortunately, people resort to illegal abortion due to cultural and economic poverty, which can have dangerous consequences for the mother, and psychological disorders occur before and after the abortion. The crime of abortion is one of the crimes specific to women. and the reflection of this social problem has been effective on the views of criminologists and lawyers. From the point of view of jurisprudence, abortion before and after the dissolution of the soul is discussed and basically in human societies to preserve the life of the mother due to the role of taking care of other children and taking care of the husband and finally preserving the family members as (the least harm and the absolute preference and emergency) is justified. Today, among the countries of the world, only twenty-six countries, including Britain, Japan, China, France, Russia, and Germany (mostly from 1948 onwards by passing their own laws) consider abortion to be absolutely permissible and legal, and in Australia, abortion is illegal. It is a crime and punishable. Basically, through punishment, no effective action can be taken to prevent or reduce the crime, because this action is mostly done secretly with the consent of the legal parents of the fetus, through doctors or other people, and the crime rate is high.

    Keywords: abortion, types of abortion, basics of legal abortion, abortion from the point of view of Sharia, fiqh, abortion from the perspective of religions, abortion in Australia, Sweden, international law
  • Omid Abolghasemi, Najmeh Vakili*, Mohammad Armand, Mahshid Izadi Pages 109-124
    Purpose

    The purpose of this research is to provide a model for aesthetic education based on the principles and elements of aesthetics stated in the Holy Quran.

    Materials and methods

    This research has presented a model for aesthetic education based on the Holy Quran by using the analytical-descriptive method and using library and documentary sources. The results of the research show that aesthetic education requires the realization of aesthetic principles and elements that manifest beauty at different levels of human belief, thought, desire and will and provide the necessary conditions for the emergence of true beauty. In the proposed model, the ultimate goal of aesthetic education is to become God-like, God-like, or close to absolute beauty, which leads to the attributes of God Almighty in humans.

    Findings

    The Holy Quran expresses aesthetic principles and principles, some of which are: Beauty is a phenomenon that can be understood and generalized by everyone. Beauty can be separated and inherited. Beauty is absolute and objective. God is the source and origin of beauty. Man is a small version of absolute beauty. Beauty is the goal and perfection of man. Beauty exists and is not just said. The aesthetic elements that are emphasized in the Quran include: balance and proportion, purposefulness and efficiency.

    Conclusion

    After examining the basics and aesthetic elements mentioned in the Holy Quran, the themes and axes of education were determined, and by realizing them, it is possible to bring out the hidden talents of the teacher and guide them towards the final goals.

    Keywords: The Holy Quran, aesthetics, basics, components, principles, educational model
  • Saleh Daryaee Fard, Mahdi Mahrizi*, Mozhgan Sarshar, Seyed MohammadAli Ayazi Pages 125-138

    In the culture of the Holy Qur'an and the traditions of the Infallible (PBUH), Shab al-Qadr is a great night of the year. And the privileges of this night over other nights are due to the things that are determined in this night. This article is based on Sadari (document) and Hadith jurisprudence (textual) analysis of the narrations related to the characteristics and characteristics of the Night of Destiny in Shia sources. These narrations are divided into two thematic categories; The first category is the characteristics that are related to the doing of spiritual wisdom by the angels in this night; And in the second category of narrations, there are characteristics that are related to the material and external affairs of Shab Qadr. The research method in this article was library in terms of collection and ijtihad in terms of analysis. In the transmission analysis, according to the priority of the century and the chronological order of transmission of the narrations in the first edition of each, the validation of these narrations as authentic sources, in terms of the connection of the document and the authenticity of the narrators, was discussed. During the research, it was determined that out of 18 narrations, 4 narrations are Sahih Al-Sinad, 2 are authentic and the rest are weak. And in the analysis of hadith jurisprudence, the description of the content of hadiths is taken into consideration. The summary of these narrations is that Lailat al-Qadr was the night of the revelation of the Holy Quran, the night of determining the affairs and planning of the year and its responsibility by the Ahl al-Bayt (PBUH), the night of the angels descending upon the ruler and the night of being safe and healthy until dawn. And this night, repeated every year, is counted as the beginning and end of the year and the beginning of creation and has exclusive signs.

    Keywords: Privileges, characteristics, Shia narrations, Issuance analysis, Hadith jurisprudence analysis