فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال پانزدهم شماره 2 (زمستان 1401)

مجله زیست شناسی جانوری
سال پانزدهم شماره 2 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/12
  • تعداد عناوین: 21
|
  • مهشید عطاری، مریم خسروی، رامین حاجی خانی، مریم بنانج، جلال صولتی* صفحات 1-19
    استرس اکسیداتیو و التهاب عصبی در بیماری پارکینسون نقش دارند. آنتی اکسیدان ها و ضد التهاب ها مانند ترکیبات پلی فنلی و فلاونویید ها مرگ نورونی را مهار می کنند. هدف مطالعه حاضر اثر زانتون و 6-هیدروکسی فلاون در بیماری پارکینسون در موش آزمایشگاهی است. حیوانات توسط جراحی استریوتکس کانول گذاری شده و تزریق یک طرفه 6-هیدروکسی دوپامین در ناحیه متراکم جسم سیاه (SNc) مغز انجام می شود. زانتون و 6-هیدروکسی فلاون به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. سه هفته پس از جراحی، ارزیابی های حرکتی و رفتار های شبه اضطرابی و شبه افسردگی انجام شدند. شمارش کل نورون های ناحیه متراکم جسم سیاه انجام شد. تزریق6-هیدروکسی دوپامین باعث افزایش تعداد چرخش های آپو مورفین گردید. زمان کاتالپسی افزایش یافت. نورون ها در جسم سیاه کاهش یافت. 6-هیدروکسی فلاون (50 و 100 میلی گرم بر کیلو گرم) و زانتون (100 و 200 میلی گرم بر کیلو گرم) باعث کاهش چرخش ها و کاتالپسی شدند. در تست ماز مرتفع به علاوه شکل، 6-هیدروکسی فلاون در دوز های 25 و 50 میلی گرم بر کیلو گرم و زانتون در دوز های 50 و 100 میلی گرم بر کیلو گرم فعالیت حرکتی را افزایش دادند. در تست شنای اجباری، زانتون در دوز های 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلو گرم میزان بی حرکتی را در موش های پارکینسونی کاهش داد. تعداد نورون های جسم سیاه با تیمار 6-هیدروکسی فلاون در دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلو گرم و 200 میلی گرم بر کیلو گرم زانتون افزایش یافت. زانتون و 6-هیدروکسی فلاون اختلال حرکتی و کاتالپسی را بهبود بخشیدند و تعداد سلول های عصبی جسم سیاه را افزایش دادند. زانتون توانست افسردگی را کاهش دهد. احتمالا بخشی از این اثرات حفاظت کننده مرکزی به وسیله اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی زانتون و 6-هیدروکسی فلاون میانجی گری می شوند که با کاهش رادیکال های آزاد و سایتوکین های التهابی از مرگ سلولی جلوگیری می کنند، و درنتیجه اختلالات شناختی و حرکتی را بهبود می بخشند.
    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، 6-هیدروکسی دوپامین، زانتون، 6-هیدروکسی فلاون، موش آزمایشگاهی
  • سعیده بارفروش، مریم بنانج*، رامین حاجی خانی، هنگامه علی بیک صفحات 21-31
    بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) یک نگرانی فزاینده برای سلامتی در سراسر جهان است. متاسفانه دانشمندان موفق به یافتن روش درمانی مناسب برای این بیماری نشده اند و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. مطالعات نشان داده اند که درمان با آنتی اکسیدان ها در این بیماری موثر است. در این مطالعه، اثر دو آنتی اکسیدان مختلف بر NAFLD القا شده به رت های ویستار نر ارزیابی شد. این مطالعه بر روی 32 سر رت نر ویستار با وزن 200 گرم انجام شد که بصورت تصادفی به چهار گروه هشت تایی تقسیم شدند. موش ها توسط امولوسیون پرچرب به میزان 2 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 40 روز با گاواژ تغذیه شدند. پس از ابتلا به کبدچرب، میزان اینترلوکین-5 (IL-5) سرمی اندازه گیری شد و همچنین با استفاده از Real-time PCR، میزان بیان ژن STAT1 تعیین گردید. یافته ها نشان داد که میزان  IL-5سرمی در گروه بیمار بصورت معناداری نسبت به گروه کنترل افزایش داشت و تیمار گروه ها با ویتامین E و بره موم میزان اینترلوکین-5 را بصورت معناداری نسبت به گروه بیمار کاهش داد (05/0 > p). بعلاوه، بیشترین کاهش مربوط به گروه بره موم بود (05/0 > p). از طرفی دیگر، میزان بیان ژن STAT1 نیز در گروه مبتلا به کبدچرب بصورت معناداری نسبت به گروه کنترل افزایش دارد (05/0 > p)؛ درحالیکه، پس از تیمار با آنتی اکسیدان ها بیان این ژن کاهش یافت (05/0 > p). براساس نتایج بدست آمده، استفاده از بره موم و همچنین ویتامین E  به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی با کاهش اینترلوکین التهابی و همچنین کاهش بیان ژن موثر در شکل گیری NAFLD، نقش درمانی امیدوارکننده ای در کبد چرب غیرالکلی دارند.
    کلیدواژگان: ژن STAT1، اینترلوکین-5، بره موم، ویتامینE، کبد چرب غیرالکلی
  • یسنا بیدمشکی، سمیه بهلولی* صفحات 33-42

    بسیاری از داروهای مدرن از گیاهان دارویی بدست آمده اند و با بررسی های جدید خواص بسیاری از این گیاهان مورد تایید و اثبات قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر دوزهای مختلف عصاره هیدروالکلی گیاه چویر (Ferulago angulata) بر پارامترهای بیوشیمیایی و هماتولوژیکی به صورت خوراکی بر موش های صحرایی نر نژاد ویستار می باشد. 28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار که به طور تصادفی مورد مطالعه تجربی قرار گرفتند. موش ها به یک گروه کنترل و فاقد عصاره و گروه های دریافت کننده عصاره چویر با دوز های50، 150 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. تیمارگروه ها به مدت 16 هفته انجام شد. پس پایان آزمایش میزان گلوکز سرمی، پروفایل لیپیدی شامل تری گلیسیرید، کلسترول، LDL، HDL، آلبومین، پروتیین تام و آنزیم های کبدی ALP،  AST وALT  مورد سنجش قرار گرفت. دوزهای مختلف عصاره چویر موجب تغییرمیزان برخی از فاکتورهای لیپیدی و آنزیم های کبدی در گروه های مورد مطالعه نسبت به گروه  کنترل شد. دوزهای مختلف عصاره چویر سبب کاهش معنی دار در سطح ،گلوکز، تری گلیسیرید و آنزیم های کبدی (AST و ALT)، میزان LDL شد. همچنین میزان آلبومین،HDL و پروتیین تام افزایش یافت و در میزان کلسترول و ALP تغییری ایجاد نشد. یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که گیاه چویرو با وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی، اثرات مثبتی در برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و بهبود عملکرد کبد دارد. بنابراین می توان گیاه چویر را به عنوان یکی از موثر ترین گیاهان در صنعت گیاهان دارویی و درمان و کنترل و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها معرفی کرد.

    کلیدواژگان: چویر، فاکتوربیوشیمیایی، موش صحرایی نر، عصاره هیدروالکلی، کبد
  • سیده نسیم میربهاری، اعظم دالمن*، فاطمه حسنی، مهدی توتونچی صفحات 43-54
    شواهد حاکی از وجود و عملکرد سلول های بنیادی تخمدان (OSCs)، رو به افزایش است. در مطالعه ی پیشین این گروه، سلول های بنیادی تکای انسانی (hTSCs) از تخمدان یک بیمار 19 ساله جدا و تحت شرایط القایی به سلول های شبه تخمک (hOLCs) تمایز داده شد. در این مطالعه، به منظور اثبات تکرارپذیری این آزمایش همچنین حضور این سلول ها در تخمدان افراد با سن تولیدمثلی بالاتر و پتانسیل تمایزی آن ها در آزمایشگاه، hTSCs از تخمدان بیماران بیست و 38 ساله جداسازی و پتانسیل تمایزی آن ها به hOLCs در مقایسه با بیمار 19 ساله ارزیابی شد. در این مطالعه ی مداخله ای تجربی، براساس دستورالعمل مطالعه ی پیشین،hTSCs  از فولیکول های کوچک انترال اولیه با اندازه ی سه تا پنج میلی متر جدا شدند و پس از کشت و تکثیر، برای تمایز در ظروف شش چاهکه با تعداد ×104 5 سلول در هر چاهک در محیط القایی DMEM/F12 حاوی FBS، مایع فولیکول انسانی، گلوتامین و پیرووات به مدت چهل روز کشت داده شدند. سپس روند تکوین آنها در قالب ویژگی هایی مانند مورفولوژی، اندازه و زنده مانی سنجیده شد hTSCs با موفقیت از بافت تخمدان بیماران بیست و 38 ساله جدا و در شرایط آزمایشگاهی، در محیط DMEM/F-12 حاوی فاکتورهای رشد (EGF، FGF، GDNF و غیره) کشت داده شدند. پس از 12 روز، تمایز hTSCs به hOLCs در هر دو بیمار آغاز شد و مورفولوژی آنها از دوکی به گرد تغییر شکل داد. اندازه ی hOLCs در طول دوره ی تمایز در هر دو بیمار (از 20-25 میکرومتر به پنجاه میکرومتر) افزایش یافت. زنده مانی hOLCs  نسبت به hTSCs در هر سه بیمار مشابه بود و تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند. بنابراین، نشان داده شد که hTSCs از تخمدان افراد با سنین تولیدمثلی مختلف، قابل جداسازی بوده و تفاوتی در الگوی تمایز آن ها به hOLCs در شرایط آزمایشگاهی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی تکا، تمایز آزمایشگاهی، سلول های شبه سلول تخمک، تخمدان
  • مجتبی درویش خادم، طاهره باقرپور*، نعمت الله نعمتی صفحات 55-68

    هدف از تحقیق مقایسه شش هفته تمرینات با وزنه به همراه ترکیب مکمل  HMBو کراتین و دو هفته بی تمرینی بر کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز در مردان ورزشکار پاورلیفتینگ بود. 32 نفر از مردان ورزشکار با دامنه سنی 21 تا 30 سال به روش تصادفی ساده به چهار گروه هشت نفره کراتین، HMB، HMB+Cr  و تمرین با وزنه تقسیم شدند. برنامه تمرینی 6 هفته و هفته ای چهار جلسه طراحی گردید. گروه HMB 3 گرم از مکمل را در روزهای تمرینی  و 1 گرم را در روزهای بی تمرینی، گروه کراتین سه وعده 5 گرمی را در روزهای تمرینی و 5 گرم را در روزهای بی تمرینی، گروه HMB + Cr  مکمل HMB را  بصورت 3 گرم در روز و کراتین را همانند گروه کراتین مصرف می کردند. در دو هفته بی تمرینی نیز، گروه HMB روزانه 1 گرم از مکمل، گروه کراتین 5 گرم از مکمل و گروه HMB + Cr، 1 گرم از مکمل HMB و 5 گرم از مکمل کراتین را مصرف می کردند. جهت بررسی فرضیه ها از تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه گیری مکرراستفاده گردید. نتایج آزمون نشان داد در پس آزمون بین گروه های تمرین با وزنه و HMB  (000/0=p)، کراتین (006/0=p) و HMB + Cr  (000/0=p) و در دو هفته بی تمرینی بین گروه تمرین با وزنه و  HMB + Cr (047/0=p) تفاوت معناداری در CK وجود دارد. همچنین بین گروه های تمرین با وزنه و  HMB (000/0=p)،  HMB + Cr (000/0=p)، کراتین و  HMB (019/0=p) ، کراتین و HMB + Cr (001/0=p) و در دو هفته بی تمرینی بین گروه تمرین با وزنه و HMB+Cr (004/0=p)، کراتین و  HMB (026/0=p)، کراتین و HMB + Cr (001/0=p) تفاوت معناداری در LDH وجود دارد. به نظر می رسد، 6 هفته تمرینات با وزنه به همراه ترکیب مکمل HMB  و کراتین و دو هفته بی تمرینی می تواند باعث کاهش معنادار شاخص های آسیب عضلانی در مردان ورزشکار پاورلیفتینگ شود.

    کلیدواژگان: مکمل کراتین، بتاهیدرکسی بتا متیل بوتیرات، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز
  • مرتضی داودی، شهریار سعیدیان، رضا صغیری*، زهرا زمانی، غلامرضا بخشی خانیکی صفحات 69-82
    گیاهان دارویی به علت ارزانی و قابل دسترس بودن و پذیرش بهتر بیماران، مورد توجه هستند. یکی از این گیاهان سیاه دانه (Nigella sativa) است. در این مطالعه اثر ضد تکثیری تایموکویینون که ترکیب اصلی روغن دانه های سیاه دانه است، بر روی رده ی سلول های راجی بررسی می شود. سلول های راجی لنفوسیت های B سرطانی هستند که در لنفوم بورکیت در مراکز زایای این سلول ها دیده می شوند. در تحقیق حاضر، سلول های راجی با رقت های مختلف تایموکویینون از صفر تا 1000 میکروگرم در میلی لیتر تیمار شدند و تعیین درصد سلول های زنده با روش تریپان بلو و تست MTT صورت گرفت. همچنین جهت نشان دادن درصد سلول ها در مراحل مختلف رشد از روش فلوسایتومتری و کیت Annexin V-FITC/PI استفاده شد. بیان ژن c-Myc که مهمترین ژن  تغییر یافته در ایجاد لنفوم بورکیت است با روش Real Time - PCR مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز آماری نیز با استفاده از نرم افزار SPSS 2020 انجام شد. این مطالعه نشان داد که تایموکویینون می تواند بطور وابسته به غلظت و وابسته به زمان موجب مهار رشد سلول های راجی شود. تایموکویینون ضمن سرکوب بیان ژن c-Myc با درصد قابل توجهی موجب ورود سلول های راجی به مرحله مرگ برنامه ریزی شده و یا آپوپتوز می شود و توان بالقوه در درمان های جانبی بیماری لنفوم بورکیت را دارد.
    کلیدواژگان: لنفوم بورکیت، سیاه دانه، تایموکوئینون، سلول های راجی، ریل تایم پی سی آر
  • آذین قانع، حسین عابدنطنزی*، مرضیه ثاقب جو، مهدی هدایتی صفحات 83-95
    چاقی باعث بروز استرس اکسایشی و یک عامل خطر برای ایجاد بیماری های قلبی- عروقی می باشد. تمرینات ورزشی و اصلاح رژیم غذایی می تواند بر عوامل اکسیدانی و آنتی اکسیدانی تاثیرگذار باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر تمرین تناوبی شدید (HIIT) و رژیم غذایی پرپروتیین (HPD) بر وضعیت اکسیدانی تام (TOS)، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) و نسبت TAC به TOS در بافت قلب موش های صحرایی نر چاق بود. 40 سر موش صحرایی نر چاق (شاخص Lee بالاتر از 310) 12 هفته ای  به پنج گروه هشت تایی شامل HIIT (12-5 تناوب 30 ثانیه ای با شدت 90 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی، 10 هفته پنج جلسه ای)، HPD (حدود 5/57 درصد کالری کل از پروتیین)، HIIT+HPD، کنترل چاق-1 (OC-1) و کنترل چاق-2 (OC-2) و هشت سر موش غیر چاق نیز در گروه کنترل غیرچاق (NC) تقسیم شدند. پس از 48 ساعت از آخرین جلسه مداخله بافت قلب برای اندازه گیری سطوح TAC و TOS برداشته شد. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، تعقیبی توکی، کروسکال- والیس و من ویتنی در سطح معناداری 05/0 ≥ P تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد، سطح TAC بافت قلب در گروه های HIIT، HPD، HIIT+HPD نسبت به گروه OC-1 به طور معناداری بالاتر بود. از طرفی سطح TOS بافت قلب در گروه های HIIT و HIIT+HPD نسبت به گروه های HPD و OC-2 به طور معناداری پایین تر بود. همچنین نسبت TAC به TOS در گروه های HIIT و HIIT+HPD در مقایسه با گروه OC-2 به طور معناداری بالاتر بود. با توجه به نتایج، HIIT به همراه HPD باعث بهبود TAC و TOS بافت قلب می شود. به نظر می رسد HIIT به همراه HPD، تقویت کننده سیستم ضد اکسایشی و کاهنده فشار اکسایشی در شرایط چاقی می باشد.
    کلیدواژگان: تتمرین تناوبی شدید، رژیم غذایی پرپروتئین، وضعیت اکسیدانی تام، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، بافت قلب، موش های چاق
  • هدی قربانی مقدم، اکرم عیدی*، پژمان مرتضوی، شهربانو عریان صفحات 97-109

    از آنجا که مطالعات محدودی به ارزیابی اثرات آنتی اکسیدانی نانو ذره ی اکسید منیزیم بر بیماری پارکینسون پرداخته اند، بنابراین هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی اثر نانو ذره ی اکسید منیزیم بر استرس اکسیداتیو در مدل پارکینسون القا شده روی موش های صحرایی نر است. در این مطالعه ی تجربی، 54 موش صحرایی بالغ نر به 9 گروه 6 تایی تقسیم شدند که شامل کنترل سالم، کنترل پارکینسونی دریافت کننده ی 6- هیدروکسی دوپامین در ناحیه بطن جانبی، گروه شم دریافت کننده ی نرمال سالین و گروه های تجربی سالم دریافت کننده نانو ذره ی اکسید منیزیم در دوزهای 5/2، 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم، گروه های تجربی پارکینسونی که علاوه بر القای پارکینسون، نانو ذره اکسید منیزیم را در دوز های 5/2، 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند. تجویز نانو ذره به مدت 30 روز به صورت درون صفاقی بود. پس از آن، پارامتر های استرس اکسیداتیو MDA، CAT و SOD در بافت مغز اندازه گیری گردید. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که درمان با نانو ذره ی اکسید منیزیم به صورت معناداری میزان پارامتر های استرس اکسیداتیو را در بافت مغز کاهش داد (05/0  <p). تیمار نانو ذره ی اکسید منیزیم در دوز های  5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم موجب کاهش  MDAدر گروه های پارکینسونی نسبت به گروه حیوانات کنترل پارکینسونی گردید، همچنین تیمار نانو ذره ی اکسید منیزیم در دوزهای 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم در گروه پارکینسونی موجب افزایش معنی داری در میزان فعالیت آنزیم های SOD و CAT در مقایسه با حیوانات کنترل پارکینسونی گردید. در نتیجه می توان گفت، نانو ذره ی اکسید منیزیم با اثربخشی بر کاهش فرآیندهای استرس اکسیداتیو در مدل پارکینسون، می تواند نقش امیدوار کننده ای داشته باشد.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، . بیماری پارکینسون، نانو ذره ی اکسید منیزیم، 6- هیدروکسی دوپامین
  • سارا حجت جلالی، پریچهره یغمایی*، آزاده ابراهیم حبیبی، نسیم حیاتی رودباری صفحات 111-122

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، یکی از شایع ترین اختلالات اندوکرینوپاتی در زنان می باشد و از مهم ترین عواملی محسوب می شود که منجر به ناباروری می شود. تیمول دارای اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی فراوان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر تیمول در درمان رت های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. این مطالعه تجربی بر روی رت های ماده از نژاد ویستار صورت گرفت و حیوانات به 3 گروه: کنترل، شاهد (شم)، تجربی تقسیم شده بودند. جهت القای PCOS، استرادیول- والرات به میزان 40 میلی گرم در 4 میلی لیتر بصورت داخل عضلانی در 2 گروه شاهد و تجربی به مدت 25 روز تزریق شد. سپس به مدت 4 هفته، گروه شاهد و گروه تجربی به ترتیب روغن هسته ی انگور، تیمول به میزان 12 میلی گرم/کیلوگرم را به میزان 1 سی سی از طریق گاواژ دریافت کردند. در نهایت حیوانات را توسط اتر بیهوش کرده، تخمدان ها جهت بررسی های هیستولوژیکی خارج گردیدند و سرم خون نیز برای بررسی پارامترهای خونی جدا گردید. یافته های این مطالعه بیانگر آن است که در گروه دریافت کننده ی تیمول، افزایش در تعداد فولیکول های اولیه (01/0 <p)، در حال رشد و جسم زرد (05/0 <p) ،گراف (001/0 <p) و کاهش کیست ها (001/0 <p) نسبت با گروه شاهد مشاهده شد. در بررسی پارامترهای خونی مشخص شد که در گروه دریافت کننده ی تیمول، کاهش هورمون LH (01/0 <p) و افزایش هورمون  FSH (01/0<p)  نسبت با گروه شاهد مشاهده شد. نتایج تحقیق نشان داد که احتمالا ترکیب تیمول می تواند در درمان بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک موثر باشد که هرچند این مورد نیازمند مطالعات بیشتری می باشد.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، تیمول، استرادیول- والرات، رت
  • مائده جعفری، زهرا هوشمندی*، گلاویژ محمودی صفحات 123-133

    استرس مزمن با پاتوفیزیولوژی اختلالات روانپزشکی مختلف، از جمله اختلالات اضطرابی و افسردگی مرتبط است.  هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثربخشی اولیوروپین بر اضطراب در موش های سوری تحت استرس مزمن بود. جهت القاء استرس مزمن (CRS) موش ها به مدت دو هفته روزانه 2 ساعت در معرض استرس بی حرکتی در دستگاه Restrainer و سپس دو دقیقه شوک الکتریکی با قدرت نیم میلی آمپر قرار گرفتند. موش های تحت استرس مزمن در پنج گروه، شامل کنترل (دریافت کننده حلال دارو)، درمان (اولیوروپین در دوزهای 5/7، 15، 30 میلی گرم بر کیلوگرم) و کنترل مثبت (دیازپام) قرار گرفتند. در موش های CRS اولیوروپین در دوز 30 میلی گرم بر کیلوگرم سبب افزایش دفعات ورود و زمان سپری شده در بازوهای باز EPM شد (05/0 <p). تجویز اولیوروپین در موش های CRS دوز 5/7 میلی گرم بر کیلوگرم آن دفعات در حاشیه بودن را در تست صحفه باز کاهش داد (05/0 <p). تجویز دوزهای مختلف اولیوروپین سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدها و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی مغز و سرم در موش های CRS شد (05/0 <p). اولیوروپین همچنین سبب کاهش کورتیکواسترون سرم در موش های CRS شد. اثربخشی اولیوروپین بر رفتارهای اضطراب در موش های تحت استرس مزمن از طریق کاهش استرس اکسیداتیو می باشد.

    کلیدواژگان: اولئوروپین، اضطراب، استرس مزمن، استرس اکسیداتیو، کورتیکواسترون
  • رامونا کسری کرمانشاهی، اسماعیل فتاحی*، سید غلامعلی جورسرایی، سهراب کاظمی، مریم غلامی تبار طبری صفحات 135-146

    ترکیبات دارای خاصیت آنتی اکسیدانی مانند تیموکینون، به میزان قابل توجهی مانع از ایجاد تغییرات حاصل از اثر مواد شیمیایی سمی نظیر تری سیکلازول روی ارگان های احشایی می شوند. لذا این مطالعه به منظور امکان به کارگیری تیموکینون جهت ممانعت از اثرات مخرب سم تری سیکلازول بر روند اسپرماتوژنزیس رت های نر انجام شد. در این مطالعه تجربی، تعداد 42 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به 7 گروه شامل: گروه کنترل (بدون دریافت دارو)، گروه شم (محلول 10 درصد تویین 80)، گروه 20 میلی گرم بر کیلوگرم تری سیکلازول، گروه آزمایشی 10 میلی گرم بر کیلوگرم تیموکینون، گروه آزمایشی 20 میلی گرم بر کیلوگرم تیموکینون، گروه آزمایشی تری سیکلازول 20 و تیموکینون 10 و گروه تری سیکلازول 20 و تیموکینون 20 تقسیم شدند. در پایان دوره ی تیمار، با تهیه برش های بافتی از بیضه، سلول های مسیر اسپرماتوژنز در واحد سطح مورد ارزیابی قرار گرفتند. طبق یافته ها، میانگین تعداد و تحرک اسپرم و تعداد سلول های اسپرماتوگونی در گروه های تیموکینون 20 و گروه تیموکینون 10 در مقایسه با گروه تری سیکلازول افزایش معنی داری را نشان داد (05/0 <p)؛ اما تعداد سلول های لیدیگ در گروه های تیموکینون 20 و گروه تیموکینون 10 در مقایسه با گروه تری سیکلازول کاهش معنی داری را نشان داد (05/0 <p). نتایج مطالعه نشان داد که تیموکینون به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی می تواند سمیت ناشی از تری سیکلازول بر فرآیند اسپرماتوزنز را تا حدودی جبران نماید.

    کلیدواژگان: تیموکینون، اسپرماتوژنزیس، سم تری سیکلازول، آنتی اکسیدانت
  • مهدی مکاری، علی اکبرنژاد*، مصطفی نجاتیان صفحات 147-158

    به دلیل عوارض ناشی از عمل جراحی بویژه بی تحرکی ناخواسته توانایی عملکردی بیماران به میزان قابل توجهی پس از عمل کاهش می یابد، از این رو شرکت در برنامه های ورزشی و بازتوانی به بیماران توصیه می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات تناوبی و دو نوع ترکیبی بر میزان آنژیوپویتین 1 و 2 بیماران در دوره بازتوانی پس از جراحی قلب (CABG) بود. تعداد 30 نفر از بیماران قلبی جراحی شده در مرکز قلب تهران به شیوه تصادفی ساده انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه (هر گروه 10 نفر) تناوبی، تناوبی-مقاومتی و تداومی-مقاومتی تقسیم شدند. تمرینات به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه انجام شد. تمرینات تناوبی از هفته اول تا ششم با شدت 60 تا  80 درصد حداکثر ضربان قلب انجام شد. تمرینات تداومی از 10 تا 20 دقیقه فعالیت با شدت 60 تا  70 درصد حداکثر ضربان قلب انجام شد. تمرین مقاومتی شامل چهار حرکت بالاسینه، جلو بازو، جلوران ، داخل ران بود. که 2 ست 10-12 تکراری با شدت 50-70 درصد حداکثر تکرار بیشینه از هفته اول تا ششم انجام شد. 48 و 24 ساعت قبل و بعد از اتمام پروتکل های تمرینی از اراد خونگیری انجام شد و بیان ژن های آنژیوپویتین 1 و 2 به روش Real-time-PCR اندازه گیری شد. نتایج درون گروهی حاکی از آن است که بین پیش آزمون و پس آزمون آنژیوپویتین 1 و 2 همه گروه ها اختلاف معناداری وجود دارد (05/0 ≤p). همچنین مقایسه نتایج بین گروهی در متغیر آنژیوپویتین 1 و 2 حاکی از آن بود که بین گروه های تمرینی در مرحله پس آزمون اختلاف معنی دار نبود (05/0 ≥p). هر سه شیوه تمرینی توانست با بهبود بیان ژن های مورد مطالعه، تغییرات مطلوبی در کاهش پیامدهای ناشی از آسیب بافت قلبی ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، تمرین ترکیبی، آنژیوپویتین، CABG
  • مجید محمدنژاد*، رها فدایی راینی صفحات 159-169

    ماهی کپور علفخوار یا ماهی آمور یکی از مهم ترین ماهیان گرمابی محسوب می گردد و اهمیت ویژه ای را در سبد غذایی مردم دارا می باشد. اسیدهای آمینه، اغلب به عنوان زنجیره های ساخت پروتیین شناخته می شوند و ترکیباتی هستند که نقش بسیار مهمی در بدن موجودات زنده ایفا می کنند. تحقیق حاضر به منظور تعیین غلظت اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری فیله ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) انجام پذیرفت. گروه بندی شامل گروه های وزنی 20، 100 و 500 گرمی و نیز گروه های طولی 10، 22 و 35 سانتیمتری بودند. ترکیب اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری بر اساس روش Bidlingmeyer و همکاران (1984) اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS19 و آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون دانکن انجام و وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد تعیین گردید. نتایج آنالیز اسیدهای آمینه نشان داد مقدار اسیدهای آمینه ضروری فیله ماهی آمور شامل: آرژنین، هیستیدین، لوسین، متیونین، ترونین، لیزین، فنیل آلانین و والین در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (05/0 >p). همچنین بر طبق نتایج مشخص گردید مقدار اسیدهای آمینه غیرضروری شامل: آسپارتیک اسید، گلوتین، سرین، گلایسین، آلانین، پرولین، تیروزین و سیستین در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (05/0  >p). نتایج بررسی حاضر نشان داد در ماهی آمور طول و وزن بر میزان اسیدهای آمینه تاثیر معنی داری نداشت.

    کلیدواژگان: ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella)، طول، وزن، اسیدهای آمینه
  • عرفان مطلب زاده، نسیم حیاتی رودباری*، مریم صلواتی فر صفحات 171-182
    با توجه به پیشرفت علم و انجام اکتشافات فضایی و اهمیت حفظ سلامت فضانوردان چه در مدت زمان ماموریت فضایی و چه پس از برگشت به زمین بعد از انجام پژوهش های فضایی، بررسی تاثیرات بی وزنی برروی هورمون تستوسترون و حفظ باروری فضانوردان حایز اهمیت فراوانی می باشد. از طرفی با توجه به کاربرد نانولوله های کربنی در بخش تجهیزات سفینه و همچنین شیلدهای محافظ، فضانوردان در معرض غلظت های بالایی از این نانو ماده قرار خواهند داشت، از این رو بررسی تاثیرات این نانو ماده بر میزان هورمون تستوسترون فضانوردان مرد در شرایط بی وزنی به منظور حفظ قدرت باروری آنها اهمیت شایانی دارد. در تحقیق حاضر، 30 سر موش صحرایی نر مورد استفاده قرارگرفت. حیوانات بطور تصادفی در پنج گروه شش تایی شامل گروه کنترل، شم و سه گروه تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل به مدت زمان 30 روز آب و غذای معمولی دریافت کردند. گروه شم به مدت 30 روز در شرایط بی وزنی (در قفس بی وزنی) قرارگرفتند. گروه تجربی1 طی مدت زمان 30 روز 20 میلی گرم/کیلوگرم نانولوله کربنی به صورت درون صفاقی دریافت کردند. گروه تجربی2 به مدت زمان 30 روز در قفس بی وزنی قرار گرفته و 20 میلی گرم/کیلوگرم نانولوله کربنی به صورت درون صفاقی دریافت کردند. گروه تجربی 3 به مدت زمان 30 روز 3 سی سی محلول (5/2 سی سی آب، 5/0 سی سی تویین) به صورت درون صفاقی دریافت کردند. نتایج نشان داد در گروه شم و گروه های تجربی 1 و 2 کاهش وزن در موش های مورد تیمار مشاهده می شود. در بررسی نمونه های سرم خون، میزان سطح تستوسترون به طور معنی داری کاهش پیدا کرده بود. قرارگرفتن در معرض نانولوله های کربنی چندجداره (MWCNT) در شرایط بی وزنی باعث کاهش معنی داری در میزان هورمون تستوسترون می شود.
    کلیدواژگان: تستوسترون، نانولوله کربنی چندجداره، بی وزنی، موش صحرایی
  • مریم ناظمیان، ویدا حجتی، حمید معدنچی*، حمید هاشمی مقدم، سعید زواره، بهروز جوهری صفحات 183-193
    شیمی درمانی با استفاده از سیستم های دارورسانی می تواند سلول های تومور را به طور انتخابی هدف قرار دهد و سلول های طبیعی را تحت تاثیر قرار ندهد. در این مطالعه، یک سیستم دارورسانی خاص با پپتید NL2 تثبیت شده بر روی سطح نانو داروی پلیمری برای درمان تومور پستان طراحی شد. ساختار سوم پپتیدNL2  (AEGEFIHNRYNRF FYWYGDPAK) از پایگاه داده انتخاب و سنتز شد. پس از آن، به نانوکامپوزیت پلی 3،4-دی هیدروکسی-1- فنیل آلانین (DOPA)/SiO2 سنتز شده جفت شد و برای تحویل هدفمند 5- فلویورواوراسیل (5-FU) بر رده سلول های رده سرطان پستان SK-BR3 و رده سلول های نرمال پستان MCF-10A مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج MTT و همولیز گلبول های قرمز نشان داد که اجزای نانوکامپویست و پپتید NL2 هیچ گونه سمیت سلولی ندارند در صورتی که نتایج تست MTT بعد از شستشو نشان داد که نانوکامپوزیت های عملکردی شده با پپتید NL2 برای سلول های دارای مارکر Her2 یعنی سلول های SK-BR3 دارای اختصاصیت بوده ولی بعد از شستشو از سلول های MCF-10A که فاقد این مارکر هستند جدا شده و داروی 5- فلورویوراسیل نمی تواند آثار سمی خود را بر این سلول ها اعمال کند.
    کلیدواژگان: 5-فلوراوراسیل، پلی 3، 4-دی هیدروکسی ال فنیل آلانین، پپتید ضدسرطان، سرطان سینه
  • زهرا پورصفوی، سعید آب رون*، سعید کاویانی جبلی، نسیم حیاتی رودباری صفحات 195-204
    سلول های بنیادی با توان تکثیر بالا را می توان از بافت های مختلف بدن جدا کرد. این سلول ها از مزودرم جنین منشاء گرفته و در بافت هایی مانند مغز استخوان، بافت چربی، مایع آمنیون و ژله وارتون یافت می شوند. در این مطالعه، به بررسی زنده مانی سلول های بنیادی مزانشیمی ژله ی وارتون انسان درون کپسول های آلژیناتی پس از گذشت 7، 14و 21 روز پرداخته شده است. در این مطالعه ی تجربی، 10 نمونه بند ناف از مادران باردار طی سزارین تهیه و رگ های نمونه بند ناف جداسازی گردید. سپس در محیط DMEM-HG حاوی 10 درصد سرم FBS به مدت 5 روز کشت داده شد. برای نشان دادن خاصیت بنیادینگی این سلول ها مارکرهای CD73، CD34 وCD45  را توسط تکنیک فلوسیتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از تایید سلول ها درون هیدروژل های آلژینات کپسوله شدند. زنده مانی سلول های کپسوله شده توسط تریپان بلو و MTT مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کپسول ها به شکل کروی و دارای حاشیه یکنواخت بوده به صورت هموژن در سرتاسر کپسول پراکنده شده اند. کپسوله کردن سلول های بنیادی مزانشیمی ژله وارتون سبب تغییر مورفولوژی و زیست پذیری آن ها نشد. پس از گذشت21 روز زنده مانی سلول های کپسوله شده حفظ شده بود. آلژینات به عنوان یک داربست سه بعدی زیست تجزیه پذیر با خاصیت زنده مانی مناسب سلولی می تواند گزینه ی مناسبی جهت سلول درمانی و مهندسی بافت با خاصیت عدم رد پیوند مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: زنده مانی، سلول های بنیادی مزانشیمی، ژله ی وارتون، آلژینات
  • حدیث رحیمی، مانیا روزبیانی*، عباس صارمی صفحات 205-217

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر ژنوتیپ های AT و TT پلی مورفیسم rs1870377 ژن VEGFR و تغییرات عملکرد هوازی زنان تمرین نکرده انجام شد. بدین منظور، تعداد 29 زن غیرفعال 30 تا 45 ساله به صورت تصادفی از زنان داوطلب شهرستان شهریار در استان تهران انتخاب شدند. آزمودنی ها 8 هفته تمرین هوازی بصورت 5 جلسه در هفته و هر جلسه 30 دقیقه با شدت 55 تا 75 درصد ضربان قلب ذخیره انجام دادند. در دو هفته اول با 55 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه، در دو هفته دوم با 60 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه و در 4 هفته پایانی با 65 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه به تمرین پرداختند. 10 دقیقه برای گرم کردن و 10 دقیقه برای سرد کردن در هر جلسه تمرینی در نظر گرفته شد. برای تعیین میزان VO2max از آزمون هفت مرحله ای بروس، پیش و پس از تمرینات استفاده شد. آزمون با شیبی معادل 10 درصد و سرعت 7/2 کیلومتر بر دقیقه روی نوار گردان شروع شده و هر مرحله در مدت سه دقیقه انجام شد به طوری که در مرحله هفتم شیب 22 درصد و سرعت 6/9 بود. سپس از بین آزمودنی هایی که توانستند آزمون مورد نظر را بر اساس انتظار محقق اجرا کنند، نمونه گیری بزاقی برای توالی یابی DNA برای تعیین ژنوتیپ ها انجام شد. جهت تعیین ژنوتیپ ژن از روش RFLP استفاده شد. هضم آنزیمی در دمای 65 درجه سانتیگراد و به صورت Overnight شامل یک میکرولیتر آنزیم، 3 میکرولیتر محصول PCR، 2 میکرولیتر بافر مخصوص و 15 میکرولیتر آب دیونیزه استفاده شد. نتایج حاصل از بررسی داده ها با استفاده از آزمون t وابسته آنالیز شد. نتایج نشان داد که میزان VO2max در زنانی که دارای ژنوتیپ AT بودند به طور میانگین قبل و بعد از مداخله ورزشی، معنی دار نبوده است (840/0= p). میزان VO2max در زنانی که دارای ژنوتیپ AT بودند به طور میانگین قبل و پس از مداخله ورزشی، معنی دار نبوده است (633/0 =p). همچنین، میزان VO2max در زنانی که دارای ژنوتیپ AT بودند، پس از مداخله ورزشی، نسبت به ژنوتیپ TT معنی دار نبود. در این تحقیق نشان داده شد که بهبود معنی دار Vo2max به تفاوت های ژنوتیپی آن ها بستگی نداشت و بین ژنوتیپ های AT و TT پلی مورفیسم rs1870377 ژن VEGFR و تغییرات عملکرد هوازی زنان تمرین نکرده چاق بعد از هشت هفته تمرین هوازی رابطه معنی داری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: ژنوتیپ AT، ژنوتیپ TT، VEGFR، تمرین هوازی، چاقی، VO2max
  • سیما نیکبخت، مهناز سادات صادقی*، مژگان امتیازجو صفحات 219-232
    آلودگی های نفتی به یکی از چالش های پیش رو و اصلی اکوسیستم های دریایی تبدیل شده است. نشت نفت از نفتکش ها، حوادث دریایی و انتشار از سکوهای نفتی همواره به عنوان آلودگی های نفتی در محیط زیست دریایی شناخته شده اند. در این تحقیق سمیت پراکنده ساز های پارس2، گملن، نفت و ترکیب نفت با هر کدام از این پراکنده ساز ها بر روی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایشات بر روی ماهی کپور معمولی (50/37 ± 500 گرم) در شرایط آزمایشگاهی یکسان صورت گرفته است. تعداد تلفات در هرکدام از تیمارها در هر 24 ساعت مورد شمارش قرار گرفت. تعداد تلفات در نرم افزار اکسل وارد گردید و با استفاده از نرم افزار تخصصی Probit مقادیر LC50  هر یک از ترکیبات محاسبه گردید. مقادیر به دست آمده از طریق نرم افزار آماری SPSS بررسی شد. بر اساس نتایج آماری میزان سمیت پراکنده ساز گملن بسیار بیشتر از پراکنده ساز پارس2 ارزیابی شد. با توجه به این موضوع که هرچقدر میزان LC50 بیشتر باشد، سمیت ماده کمتر است، می توان نتیجه گرفت که پراکنده ساز پارس2 سمی تر از پراکنده ساز گملن است. مقدار LC50  نمی تواند به تنهایی بیان کننده کیفیت یک پراکنده ساز باشد. RET محاسبه شده برای پراکنده ساز پارس2 بیشتر از میزان محاسبه شده برای پراکنده ساز گملن بود. بنابر اطلاعات بدست آمده به نظر می رسد که پراکنده ساز گلمن دارای کارایی بیشتر و سمیت کمتری برای آبزیان نسبت به پراکنده ساز پارس2 می باشد.
    کلیدواژگان: آلودگی های نفتی، آبزیان دریایی، سمیت حاد، پراکنده سازها، ماهی کپور معمولی
  • فتانه سام دلیری، محمود تلخابی*، نرگس طولابی، فرنوش عطاری، موسی کهتری صفحات 233-245
    سرطان پستان از شایع ترین انواع سرطان در زنان است. امروزه پژوهشگران به دنبال شیوه های نوین درمان سرطان هستند. یکی از رویکردهای مورد بررسی در حوزه سرطان، استفاده از سلول های بنیادی می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تکثیر و زنده مانی سلول های سرطان پستان رده 4T1 در حضور محیط شرطی (CM) سلول های بنیادی مزانشیمی تیمار شده با آسکوربیک اسید (AA) صورت گرفت. در این مطالعه از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی انسانی (h-ADMSCs) و سلول های سرطان پستان رده 4T1 استفاده شد. سلول های 4T1 با غلظت های مختلف AA تیمار شدند و میزان زنده مانی آن ها بوسیله تست MTT بررسی شد. طبق نتایج مطالعات پیشین و تست MTT، غلظت 1 میلی مولار جهت جمع آوری CM از h-ADMSCs انتخاب شد. h-ADMSCs به چهار گروه تقسیم شدند: گروه های فاقد FBS با و بدون AA (-FBS/± 1 mM AA) و گروه های حاوی 5 درصد FBS با و بدون AA (5% FBS/± 1 mM AA). سپس میزان زنده مانی، پتانسیل کلونی زایی، پروفایل چرخه سلولی و میزان آپوپتوز سلول های 4T1 تیمار شده با CMهای مختلف، بررسی شد. نتایج نشان داد CM در گروه -FBS/+AA نسبت به گروه -FBS/-AA سبب کاهش زنده مانی و تکثیر سلول های 4T1 می شود. همچنین CM در گروه های دارای FBS نیز نتایج مشابهی را نشان داد و گروه  FBS/+AA5 درصد+  نسبت به گروه + FBS/-AA 5 درصد  زنده مانی و تکثیر سلولی سلول های 4T1 را کاهش دادند. همچنین CM در گروه های مورد مطالعه، باعث تغییراتی در پروفایل چرخه سلولی سلول های 4T1 و میزان آپوپتوز آن ها شد. طبق نتایج حاصل به نظر می رسد که  اسکوربیک اسید احتمالا با تاثیر بر ترکیبات CM بدست آمده از h-ADMSCs، می تواند باعث کاهش زنده مانی و تکثیر سلول های سرطان پستان رده 4T1 شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی، آسکوربیک اسید، محیط شرطی، تکثیر سلولی
  • فاطمه شب خیز، مریم دلیرانی*، حمیده تازشی صفحات 247-261

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین تناوبی عملکردی شدید (HIFT) همراه با مصرف چای ترش (Hibiscus sabdariffa) بر نیمرخ لیپیدی و مقاومت به انسولین در زنان دارای اضافه وزن بود. در یک کارآزمایی میدانی 40 نفر بصورت تصادفی به 5 گروه شامل 1- تمرین، 2- چای ترش و تمرین، 3- چای ترش، 4- تمرین+ دارونما و 5- کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرین در گروه های تمرینی شامل 250 متر قایقی با ارگومتر، بلافاصله حرکت تاب دادن کتل بل 13 کیلوگرمی و حرکت نشست و برخاست با دمبل های 13 کیلوگرمی بود. در پژوهش حاضر از پودر کاسبرگ خشک شده گیاه چای ترش  به عنوان مکمل استفاده شد که هر قاشق غذاخوری آن معادل 3 گرم بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS 21، Exell 2010 و آزمون های آماری کواریانس و T همبسته در سطح معناداری 05/0 ≤p  استفاده شد. نتایج نشان داد تغییرات درون گروهی تری گلیسیرید، کلسترول، HDL، LDL و درصد چربی بعد از دو هفته تمرین، در گروه تمرین، تمرین+ مکمل و تمرین+ دارونما معنادار بود (05/0 ≤p)، اما در گروه مکمل و گروه کنترل تغییرات معنادار نبود (05/0 ≥p). همچنین، تغییرات بین گروهی نشان دهنده تفاوت معنادار بین گروه کنترل با گروه تمرین، مکمل+ تمرین، مکمل و تمرین + دارونما در تری گلیسیرید، کلسترول، HDL، LDL و درصد چربی بود (05/0 ≤p). با وجود این، تغییرات بین گروهی مقاومت به انسولین معنادار نبود (05/0 ≥p). با توجه به نتایج پژوهش حاضر به افرادی که دارای اضافه وزن می باشند پیشنهاد می شود از تمرینات گوناگون و تاثیرگذار همچون HIFT و مکمل چای ترش در راستای کاهش وزن و بهتر شدن نیمرخ سوخت وسازی و ترکیب بدنی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: HIFT، نیمرخ لیپیدی، ترکیب بدن، مقاومت به انسولین
  • مسلم شریفی نیا * صفحات 263-292

    وجود مواد معدنی در غذای آبزیان به علت نقش حیاتی آنها در فعالیت های بدنی ضروری می باشد. میگوهای خانواده پناییده آبزیان ارزشمندی هستند که به صورت گسترده در آب‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری زندگی می کنند و بیش از نیمی از تولید ناخالص میگو در جهان را به خود اختصاص می دهند. هدف از مطالعه پیش رو بررسی دانش و اطلاعات موجود در زمینه تغذیه معدنی در میگوهای خانواده پناییده می باشد. همچنین مطالعه حاضر به بررسی چگونگی تاثیر محیط آبی و چرخه زندگی میگو بر نیازها و نقش مواد معدنی در سلامت میگو خواهد پرداخت. علاوه بر موارد ذکر شده در این بررسی روش‌های تامین مواد معدنی میگوها از طریق آب یا خوراک و یا استفاده از مکمل های معدنی در جیره غذایی مورد بحث قرار گرفته‌اند. نتایج بررسی مطالعات مختلف نشان داد که برآورد نیاز رژیم غذایی برای اکثر مواد معدنی در گونه های اصلی پرورش میگو (Penaeus vannamei،  Penaeus monodon و Penaeus japonicus) گسترده است و برخی از مواد معدنی ضروری مورد مطالعه قرار نگرفته اند. به علاوه، در زمینه الزامات مواد معدنی مهم مانند آهن، منگنز، سلنیوم و روی و همچنین سایر مواد معدنی کمیاب برای گونه های غالب میگوی پرورشی، اطلاعات جامع و کافی وجود ندارد و حتی در برخی موارد اصلا اطلاعاتی موجود نمی باشد. به عنوان مثال الزامات درشت مغذی منیزیم در مورد گونه P. monodon هنوز تایید نشده است. بطور کلی می توان نتیجه گیری کرد که دانش بیشتری برای شناخت نیازهای معدنی در مراحل مختلف زندگی میگوهای پرورشی، از جمله مراحل بحرانی پوست اندازی مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: ریز مغذی، مواد معدنی، میگو، آبزی پروری، پرورش متراکم
|
  • Mahshid Attari, Maryam Khosravi, Ramin Hajikhani, Maryam Bananaj, Jalal Solati * Pages 1-19
    Oxidative stress and neuroinflammation play a role in Parkinson's disease. Antioxidants and anti-inflammatories such as polyphenol compounds and flavonoids inhibit neuronal death. The aim of the present study is the effect of xanthone and 6-hydroxyflavone in Parkinson's disease in laboratory mice. Animals are cannulated by stereotaxic surgery and unilateral injection of 6-hydroxy-dopamine is performed in the dense area of ​​the substantia nigra (SNc) of the brain. Xanthone and 6-hydroxyflavone were injected intraperitoneally. Three weeks after surgery, movement evaluations and pseudo-anxiety and pseudo-depression behaviors were performed. Counting of all the neurons in the dense area of ​​the substantia nigra was done. Injection of 6-hydroxydopamine increased the number of apomorphine rotations. Catalysis time increased. Neurons in the substantia nigra decreased. 6-Hydroxyflavone (50 and 100 mg/kg) and xanthone (100 and 200 mg/kg) reduced vertigo and catalepsy. In the elevated plus shape maze test, 6-hydroxyflavone in doses of 25 and 50 mg/kg and xanthone in doses of 50 and 100 mg/kg increased motor activity. In the forced swimming test, xanthone in doses of 50, 100 and 200 mg/kg reduced immobility in parkinsonian rats. The number of substantia nigra neurons increased with the treatment of 6-hydroxyflavone in doses of 50 and 100 mg/kg and 200 mg/kg xanthone. Xanthone and 6-hydroxyflavone improved movement disorder and catalepsy and increased the number of nerve cells in the substantia nigra. Xanthon was able to reduce depression. Probably, part of these central protective effects are mediated by the antioxidant and anti-inflammatory effects of xanthone and 6-hydroxyflavone, which prevent cell death by reducing free radicals and inflammatory cytokines, and as a result, they improve cognitive and movement disorders.
    Keywords: Parkinson's disease, 6-Hydroxcy Dopamine, Xanthone, 6-Hydroxyflovane, Laboratory Mouse
  • Saeede Baarforoush, Maryam Bananaj *, Ramin Hajikhani, Hengameh Alibeik Pages 21-31
    Nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) is a growing health concern worldwide. Unfortunately, scientists have not succeeded in finding a suitable treatment method for this disease, and more research is needed. Studies have shown that treatment with antioxidants is effective in this disease. In this study, the effect of two different antioxidants on NAFLD induced in male Wistar rats was evaluated. This study was conducted on 32 male Wistar rats weighing 200 grams, which were randomly divided into four groups of eight. Mice were fed by gavage with high-fat emulsion at the rate of 2 mg/kg for 40 days. After suffering from fatty liver, the level of interleukin-5 (IL-5) in the serum was measured and also the expression level of STAT1 gene was determined using real-time PCR. The results showed that the level of serum IL-5 in the patient group significantly increased compared to the control group, and the treatment groups with vitamin E and propolis, significantly decreased the level of interleukin-5 compared to the patient group (p < 0.05). In addition, the greatest decrease was related to the propolis group (p < 0.05). On the other hand, the level of STAT1 gene expression in the fatty liver group is significantly increased compared to the control group (p < 0.05); Whereas, after treatment with antioxidants, the expression of this gene decreased (p < 0.05). Based on the obtained results, the use of propolis and also vitamin E as natural antioxidants by reducing the inflammatory interleukin and also reducing the expression of genes effective in the formation of NAFLD, have a promising therapeutic role in non-alcoholic fatty liver disease.
    Keywords: STAT1 Gene, IL-5, Propolis, vitamin E, Nonalcoholic fatty liver disease
  • Yasna Bidmeshki, Somayeh Bohlouli * Pages 33-42

    Many modern medicines are obtained from medicinal plants, and the properties of many of these plants have been confirmed and proven with new investigations. The purpose of this study is to investigate the effect of different doses of hydroalcoholic extract of Ferulago angulata on biochemical and hematological parameters orally on male Wistar rats. 28 heads of male Wistar rats that were randomly studied experimentally. Mice were divided into a control group without extract and groups receiving Ferulago angulata extract with doses of 50, 150 and 300 mg/kg. The treatment groups were conducted for 16 weeks. After the end of the test, serum glucose level, lipid profile including triglyceride, cholesterol, LDL, HDL, albumin, total protein and liver enzymes ALP, AST and ALT were measured. Different doses of Ferulago angulata extract changed the levels of some lipid factors and liver enzymes in the studied groups compared to the control group. Different doses of Ferulago angulata extract caused a significant decrease in the level of glucose, triglycerides and liver enzymes (AST and ALT), and the level of LDL. Also, the amount of albumin, HDL and total protein increased, and there was no change in the amount of cholesterol and ALP. The results of this study showed that Ferulago angulata plant has positive effects on some biochemical factors and liver function improvement despite its antioxidant compounds. Therefore, we can introduce Ferulago angulata plant as one of the most effective plants in the medicinal plant industry and treatment, control and prevention of many diseases.

    Keywords: Ferulago angulata, Biochemical parameters, Male wistar rats, hydroalcoholic extract, liver
  • Seyedeh Nasim Mirbahari, Azam Dalman *, Fatemeh Hasani, Mehdi Totonchi Pages 43-54
    The evidence about the existence and function of ovarian stem cells (OSCs) is increasing. In a previous study, we isolated human theca stem cells (hTSCs) from the ovary of a 19-year-old patient and differentiated them into oocyte-like cells (hOLCs) under induced conditions. In this study, in order to prove the repeatability of this experiment as well as the presence of these cells in the ovaries of patients with higher reproductive age and their differentiation potential in-vitro, hTSCs were isolated from the ovaries of 20 and 38-year-old patients and their differentiation potential into hOLCs has been evaluated. In this experimental interventional study, based on the instructions of the previous study, hTSCs were isolated from small antral follicles with a size of 3 to 5 mm. These cells were cultured in six-well plates with A number of 5×104 cells per well in DMEM/F12 induction medium containing FBS, human follicular fluid, glutamine and pyruvate for 40 days. Then their development process was measured by assessing the morphology, size and viability. hTSCs were successfully isolated from ovarian tissue of 20 and 38-year-old patients and cultured in DMEM/F-12 medium containing growth factors (EGF, FGF, GDNF, etc.). After 12 days, hTSCs in both patients started to differentiate into hOLCs and their morphology changed from spindle-shaped to round. The size of hOLCs increased during the differentiation period in both patients (from 20-25 µm to 50 µm). The survival of hOLCs compared to hTSCs was similar in all three patients and did not differ significantly. hTSCs can be isolated from ovaries of women of different reproductive ages and there is no difference in their differentiation pattern to hOLCs in laboratory (in-vitro) conditions.
    Keywords: Theca stem cells, In-vitro differentiation, Oocyte-like cells, Ovary
  • Mojtaba Darvishkhadem, Tahereh Bagherpour *, Nematollah Nemati Pages 55-68

    The aim of this study was to compare six weeks of weight training with HMB and creatine supplementation and two weeks of non-training on creatine kinase and lactate dehydrogenase in male powerlifting athletes. Thirty-two male athletes aged 21 to 30 years were randomly divided into four groups of 8 people creatine, HMB, HMB + Cr, and weight training. The training program was designed for 6 weeks and four sessions per week. HMB group 3 grams of supplement on training days and 1 gram on non-training days, creatine group on training days in 3 servings of 5 grams and 5 grams on non-training days, HMB + Cr group HMB supplement in 3 grams per day and Creatine was consumed in the same way as the creatine group. During the two weeks of training, the HMB group received 1 gr of the supplement daily, the creatine group received 5 gr of the supplement, and the HMB + Cr group received 1 gr of the HMB supplement daily and 5 grams of the creatine supplement. One-way analysis of variance with repeated measures was used to test the hypotheses. The test results showed that in the post-test between weight training groups and HMB (p = 0.000), creatine (p = 0.006) and HMB + Cr (p = 0.000) and in two weeks of inactivity, there was a significant difference in CK between the weight training group and HMB + Cr (p = 0.047). Also between weight training groups and HMB (p = 0.000), HMB + Cr (p = 0.000), creatine and HMB (p = 0.019), creatine and HMB + Cr (p = 0.001) in both Week of inactivity There was a significant difference in LDH between the weight training group and HMB + Cr (p = 0.004), creatine and HMB (p = 0.026), creatine and HMB + Cr (p = 0.001). It seems that 6 weeks of weight training with a combination of HMB and creatine supplement and 2 weeks of non-training can significantly reduce muscle injury indices in male powerlifting athletes.
    .

    Keywords: Creatine Beta-hydroxy-Beta-Methylbutyrate, Creatine kinase, Lactate dehydrogenase
  • Morteza Davoodi, Shahriyar Saeediyan, Reza Saghiri *, Zahra Zamani, Gholamreza Bakhshi Khaniki Pages 69-82
    Medicinal plants are of interest due to their cheapness, accessibility and better acceptance by patients. One of these plants is black seed (Nigella sativa). In this study, the anti-proliferative effect of thymoquinone, which is the main component of black seed oil, is investigated on Raji cells. Raji cells are cancerous B lymphocytes that are seen in the germinal centers of Burkitt's lymphoma. In present study, Raji cells were treated with different dilutions of thymoquinone from 0 to 1000 μg/ml and the percentage of living cells was determined by trypan blue method and MTT test. Also, flow cytometry and Annexin V-FITC/PI kit were used to show the percentage of cells in different stages of growth. The expression of c-Myc gene, which is the most important altered gene in the development of Burkitt's lymphoma, was investigated by Real Time-PCR method. Statistical analysis was also done using SPSS 2020 software. This study showed that thymoquinone can inhibit the growth of Raji cells in a concentration-dependent and time-dependent manner. Thymoquinone, while suppressing the expression of c-Myc gene with a significant percentage, causes Raji cells to enter the stage of programmed death or apoptosis, and has the potential to be used as an adjunctive treatment for Burkitt's lymphoma.
    Keywords: Burkitt's lymphoma, Nigella sativa, Thymoquinone, Raji cells, RT-PCR
  • Azin Ghane, Hossein Abednatanzi *, Marziyeh Saghebjoo, Mehdi Hedayati Pages 83-95
    Obesity causes oxidative stress and is a risk factor for cardiovascular diseases. Exercises and diet modification can affect oxidant and antioxidant factors. The aim of this study was to investigate the effect of high-intensity interval training (HIIT) and high-protein diet (HPD) on total oxidant status (TOS), total antioxidant capacity (TAC) and the ratio of TAC to TOS in the heart tissue of obese male rats. Forty 12-week-old obese male rats (Lee index above 310) were divided into five groups of eight including HIIT (5-12 intervals of 30 seconds with an intensity of 90% VO2max, 5 sessions per week, 10 weeks), HPD (about 57.5% of total calories from protein), HIIT+HPD, obese control-1 (OC-1) and obese control-2 (OC-2) and eight non-obese mice were also divided into the non-obese control (NC) group. became After 48 hours from the last intervention session, heart tissue was removed to measure TAC and TOS levels. Data were analyzed using one-way analysis of variance, post hoc Tukey, Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests at a significance level of p ≤ 0.05. The results showed that the TAC level of heart tissue in the HIIT, HPD, HIIT+HPD groups was significantly higher than in the OC-1 group. On the other hand, the TOS level of heart tissue was significantly lower in the HIIT and HIIT+HPD groups than in the HPD and OC-2 groups. Also, the ratio of TAC to TOS was significantly higher in the HIIT and HIIT+HPD groups compared to the OC-2 group. According to the results, a combination of HIIT and HPD improves TAC and TOS of heart tissue. It seems that HIIT together with HPD strengthens the antioxidant system and reduces oxidative stress in obesity conditions.
    Keywords: High-intensity interval training, High-protein Diet, Total Oxidant Status, total antioxidant capacity, Heart tissue, Obese Rats
  • Hoda Ghorbani Moghaddam, Akram Eidi *, Pejman Mortazavi, Shahrbanoo Oryan Pages 97-109

    Since limited studies have evaluated the antioxidant effects of magnesium oxide nanoparticles on Parkinson's disease, the aim of this study is to investigate the effect of magnesium oxide nanoparticles (MON) on oxidative stress in the Parkinson's model in mice. In this experimental study, 54 adult male rats were divided into nine groups of six, including: healthy control group, parkinsonian control group receiving 6-hydroxydopamine in the lateral ventricle, sham group receiving normal saline and healthy experimental group receiving magnesium oxide nanoparticles in doses of 2.5, 5 and 10 mg/kg and experimental Parkinson's groups that in addition to inducing Parkinson's, received magnesium oxide nanoparticles in doses of 2.5, 5 and 10 mg/kg. Administration of nanoparticles was intraperitoneal for 30 days. After that, oxidative stress parameters MDA, CAT and SOD were measured in the brain tissue. The results of the present study showed that treatment with magnesium oxide nanoparticles significantly reduced the amount of oxidative stress parameters in the brain tissue (p < 0.05). Magnesium oxide nanoparticle treatment in doses of 5 and 10 mg/kg decreased MDA in parkinsonian groups compared to parkinsonian control animals. Also, the treatment of magnesium oxide nanoparticles in doses of 5 and 10 mg/kg in the parkinsonian group caused a significant increase in the activity of SOD and CAT enzymes compared to parkinsonian control animals. As a result, it can be said that magnesium oxide nanoparticle can play a promising role with its effectiveness in reducing oxidative stress processes in Parkinson's model.

    Keywords: Magnesium oxide nanoparticles, Oxidative stress, Parkinson disease, 6-Hydroxy dopamine
  • Sara Hojat Jalali, Parichehre Yaghmaee *, Azadeh Ebrahim-Habibi, Nasim Hayati Rodbari Pages 111-122

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is one of the most common endocrinopathy disorders in women and is one of the most important factors that lead to infertility. Thymol has many antimicrobial and antifungal effects. The aim of this study is to investigate the effect of thymol in the treatment of rats suffering from polycystic ovary syndrome (PCOS). This experimental study was conducted on female Wistar rats and the animals were divided into three groups: control, control (sham), and experimental. In order to induce PCOS, estradiol-valerate in the amount of 40 mg/4 ml was injected intramuscularly in 2 control and experimental groups for 25 days. Then, for 4 weeks, the control group and the experimental group were given grape seed oil, thymol in the amount of received 12 mg/kg in the amount of 1 cc through gavage. Finally, the animals were anesthetized by ether, the ovaries were removed for histological examination, and the blood serum was separated to examine the blood parameters. The findings of this study indicate that in the group The recipient of thymol increased the number of primary follicles (p < 0.01), developing and corpus luteum (p < 0.05), grafts (p < 0.001) and reduced cysts (p < 0.001) compared to the group. A control was observed. In the examination of blood parameters, it was found that in the group receiving thymol, there was a decrease in LH hormone (p < 0.01) and an increase in FSH hormone (p < 0.01). It was observed with the control group. The results of the research showed that probably the composition of thymol can be effective in the treatment of patients with polycystic ovary syndrome, although this case requires more studies.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Thymol, Estradiol-Valerat, Rat
  • Maede Jafari, Zahra Hushmandi *, Gelavij Mahmoodi Pages 123-133

    Chronic stress is associated with the pathophysiology of various psychiatric disorders, including anxiety disorders and depression. The aim of the present study was to evaluate the effectiveness of oleuropein on anxiety in mice under chronic stress. In order to induce chronic stress (CRS), rats were subjected to immobility stress for 2 hours daily in the Restrainer device for two weeks and then to electric shock with a power of half milliampere for two minutes. Rats under chronic stress were divided into five groups, including control (receiver of drug solvent), treatment (oleuropein at doses of 7.5, 15, 30 mg/kg) and positive control (diazepam). In CRS rats, oleuropein at a dose of 30 mg/kg increased the number of entries and the time spent in the open arms of the EPM (p < 0.05). The administration of oleuropein in CRS rats at a dose of 7.5 mg/kg decreased the frequency of being on the edge in the open page test (p < 0.05). Administering different doses of oleuropein decreased lipid peroxidation and increased antioxidant capacity of brain and serum in CRS rats (p < 0.05). Oleuropein also decreased serum corticosterone in CRS rats. The effectiveness of oleuropein on anxiety behaviors in mice under chronic stress is through reducing oxidative stress.
    .

    Keywords: Oleuropein, anxiety, Chronic Stress, Oxidative stress, Corticosterone
  • Ramona Kasra Kermanshahi, Esmail Fattahi *, Seyed Gholam Ali Jorsaraei, Sohrab Kazemi, Maryam Gholami Tabar Tabari Pages 135-146

    Compounds with antioxidant properties such as thymoquinone (TQ) significantly prevent changes resulting from the effect of toxic chemicals such as tricyclazole on visceral organs. Therefore, this study was conducted in order to use thymoquinone to prevent the destructive effects of tricyclazole on the process of spermatogenesis in male rats. In this experimental study, 42 male rats were randomly divided into 7 groups including: control group (no drug), sham group (10% solution of Tween 80), tricyclazole (20 mg/kg) group, thymoquinone (10 mg/kg) group, thymoquinone (20 mg/kg) group, tricyclazole (20 mg/kg) + thymoquinone (10 mg/kg) group, and tricyclazole (20 mg/kg) + thymoquinone (20 mg/kg) group. At the end of the treatment period, by preparing tissue sections from the testis, the cells of the spermatogenesis pathway were evaluated per unit area. According to the findings, the average number and motility of sperm and the number of spermatogonial cells in the thymoquinone 20 and thymoquinone 10 groups showed a significant increase compared to the tricyclazole group (p < 0.05); However, the number of Leydig cells in the thymoquinone 20 and thymoquinone 10 groups showed a significant decrease compared to the tricyclazole group (p < 0.05). The results of the study showed that thymoquinone, as a strong antioxidant, can partially compensate for the toxicity caused by tricyclazole on the spermatogenesis process.

    Keywords: Thymoquinone, Spermatogenesis, Tricyclazole Toxin, Antioxidant
  • Mahdi Mokari, AliAkbar Nezhad *, Mostafa Nejatian Pages 147-158

    Due to the complications caused by surgery, especially involuntary immobility, patients' ability to function is significantly reduced after surgery, so participation in exercise and rehabilitation programs is recommended to patients. The aim of this study was to investigate the effect of interval training and two types of combination on angiopoietin 1, 2 levels in patients in the postoperative rehabilitation period (CABG). A total of 30 cardiac patients operated on in Tehran Heart Center were selected by simple random sampling and randomly divided into three groups (10 patients in each group): interval training, interval training-resistance and continuous-resistance. Exercises were performed for 6 weeks and 3 sessions per week. Interval training were performed from the first to the sixth week with an intensity of 60 to 80% of the maximum heart rate. Continuous exercises were performed from 10 to 20 minutes of activity with an intensity of 60 to 70% of the maximum heart rate. Resistance training included four movements of the upper chest, biceps flexion, thigh extension, and inside the thigh. 2 sets of 10-12 repetitions with an intensity of 50-70% of the maximum repetition were performed from the first to the sixth week. Blood samples were taken 48 and 24 hours before and after the training protocols and the expression of angiopoietin 1, 2 genes was measured by real-time-PCR. The results within the group indicate that there is a significant difference between the pre-test and post-test of angiopoietin 1, 2 in all groups (p ≤ 0.05). Also, comparison of intergroup results in angiopoietin variable 1 and 2 showed that there was no significant difference between training groups in the post-test stage (p ≥ 0.05). All three training methods were able to improve the expression of the studied genes, to make favorable changes in reducing the consequences of heart tissue damage.

    Keywords: interval training, Combined training, Angiopoietin, CABG
  • Majid Mohammad Nejad *, Raha Fadaee Raieni Pages 159-169

    Grass carp or Amur fish is considered one of the most important tropical fish and has a special importance in people's food basket. Amino acids are often known as protein building chains and are compounds that play a very important role in the body of living organisms. The present research was conducted to determine the concentration of essential and non-essential amino acids in Amur fish (Ctenopharyngodon idella) fillet. The grouping included weight groups of 20, 100 and 500 grams and length groups of 10, 22 and 35 cm. The composition of essential and non-essential amino acids was measured according to the method of Bidlingmeyer et al. (1984). Data analysis was done with the help of SPSS19 software and one-way analysis of variance and Duncan's test and the presence or absence of significant difference was determined at the 95% level. The results of amino acids analysis showed that the amount of essential amino acids in Amur fish fillet including: arginine, histidine, leucine, methionine, threonine, lysine, phenylalanine and valine in different weights and lengths did not differ significantly from each other (p > 0.05). Also, according to the results, it was determined that the amount of non-essential amino acids including: aspartic acid, gluten, serine, glycine, alanine, proline, tyrosine and cystine in different weights and lengths was not significantly different from each other (p > 0.05). The results of this study showed that length and weight had no significant effect on the amount of amino acids in Amur fish.

    Keywords: Ctenopharyngodon idella, Length, weights, Amino acids
  • Erfan Motalebzadeh, Nasim Hayati Roudbari *, Maryam Salavatifar Pages 171-182
    Considering the progress of science and space exploration and the importance of maintaining the health of astronauts both during the space mission and after returning to earth after carrying out space research, investigating the effects of weightlessness on the hormone testosterone and maintaining the fertility of astronauts is very important. is On the other hand, due to the use of carbon nanotubes in the spaceship equipment sector as well as protective shields, astronauts will be exposed to high concentrations of this nanomaterial, hence the investigation of the effects of this nanomaterial on the testosterone level of male astronauts in the conditions Weightlessness is very important in order to maintain their reproductive power. In this research, 30 male rats were used. The animals were randomly divided into five groups of six including control, sham and three experimental groups. The control group received normal food and water for 30 days. The sham group was placed in weightless conditions (in a weightless cage) for 30 days. Experimental group 1 received 20 mg/kg of multi-walled carbon nanotube intraperitoneally for 30 days. Experimental group 2 was placed in a weightless cage for 30 days and received 20 mg/kg of multi-walled carbon nanotube intraperitoneally. Experimental group 3 received 3 cc of solution (2.5 cc of water, 0.5 cc of tween) intraperitoneally for 30 days. The results showed that in the sham group and experimental groups 1 and 2, weight loss was observed. In the examination of blood serum samples, the level of testosterone had decreased significantly. Exposure to multi-walled carbon nanotubes in weightless conditions causes a significant decrease in the amount of testosterone hormone.
    Keywords: Testosterone, Multi-Walled Carbon Nanotube, Weightlessness, Rat
  • Maryam Nazemian, Vida Hojati, Hamid Madanchi *, Hamid Hashemi-Moghaddam, Saeed Zavareh, Behrouz Johari Pages 183-193
    Chemotherapy using drug delivery systems can target tumor cells selectively and do not affect normal cells. In this study, a specific drug delivery system was designed with immobilized NL2 peptide on the surface of polymeric nano drug for breast tumor treatment. The tertiary structure of NL2 peptide (AEGEFIHNRYNRFFYWYGDPAK) was selected from the database and synthesized. After that, it was coupled to the synthesized poly-3,4-dihydroxy-1-phenylalanine (DOPA)/SiO2 nanocomposite and tested for targeted delivery of 5-fluorouracil (5-FU) to SK-BR3 breast cancer cell line and MCF-10A normal breast cell line. The results of MTT and hemolysis of red blood cells showed that the components of the nanocomposite and NL2 peptide do not have any cytotoxicity, while the results of the MTT test after washing showed that the nanocomposites functionalized with NL2 peptide had specificity for cells with Her2 marker, i.e. SK-BR3 cells, but after washing, they were separated from MCF-10A cells, which lack this marker, and the drug 5- Fluorouracil cannot exert its toxic effects on these cells.
    Keywords: 5-Fluorouracil, Poly 3, 4-dihydroxy-l-phenylalanine, Anti-cancer peptide, breast cancer
  • Zahra Poursafavi, Saeed Abroun *, Saeid Kaviani Jebeli, Nasim Hayati Roudbari Pages 195-204
    Stem cells with high proliferative capacity can be isolated from different tissues of the body. These cells originate from the fetal mesoderm and are found in tissues such as bone marrow, fat tissue, amniotic fluid, and Wharton's jelly. In this study, the survival of Wharton's jelly human mesenchymal stem cells inside alginate capsules after 7, 14 and 21 days has been investigated. In this experimental study, 10 umbilical cord samples were obtained from pregnant mothers during caesarean section, and the vessels of the umbilical cord samples were isolated. Then it was cultured in DMEM-HG medium containing 10% FBS serum for 5 days. To show the stemness of these cells, CD73, CD34 and CD45 markers were evaluated by flow cytometry technique. After confirmation, the cells were encapsulated in alginate hydrogels. The viability of encapsulated cells was evaluated by trypan blue and MTT. The results showed that the capsules are spherical and have a uniform border and are homogeneously dispersed throughout the capsule. Wharton jelly encapsulation of mesenchymal stem cells did not change their morphology and viability. After 21 days, the survival of the encapsulated cells was maintained. Alginate as a three-dimensional biodegradable scaffold with suitable cell viability can be used as a suitable option for cell therapy and tissue engineering with the property of non-graft rejection.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, Wharton jelly, Alginate, viability
  • Hadis Rahimi, Mania Roozbayani *, Abbas Saremi Pages 205-217

    The present study was conducted with the aim of investigating the effect of eight weeks of aerobic training on the AT and TT genotypes of the VEGFR gene polymorphism rs1870377 and the changes in aerobic performance of untrained women. For this purpose, 29 inactive women aged 30 to 45 were randomly selected from volunteer women in Shahriar, Tehran Province. The Subjects did 8 weeks of aerobic training in 5 sessions per week and each session lasted 30 minutes with an intensity of 55 to 75% of reserve heart rate. In the first two weeks, they trained with 55-65% of the maximum heart rate, and in the second two weeks with 60-65% of the maximum heart rate, and in the last 4 weeks with 65-75% of the maximum heart rate. 10 minutes for warming up and 10 minutes for cooling down were considered in each training session. Bruce's seven-step test was used to determine the VO2max before and after the exercises. The test started with a slope equal to 10% and a speed of 2.7 km/min on the treadmill, and each stage was completed in three minutes, so that in the seventh stage, the slope was 22% and the speed was 9.6. Then, among the subjects who were able to perform the desired test based on the researcher's expectation, saliva sampling was done for DNA sequencing to determine the genotypes. The RFLP method was used to determine the gene genotype. Enzymatic digestion at 65 degrees Celsius overnight, including one microliter of enzyme, 3 microliters of PCR product, 2 microliters of special buffer and 15 microliters of deionized water was used. The results of data analysis were analyzed using the dependent t test. The results showed that VO2max in women with AT genotype was not significant before and after exercise intervention (p = 0.840). The amount of VO2max in women with AT genotype was not significant on average before and after exercise intervention (p = 0.633). Also, the amount of VO2max in women with AT genotype, after exercise intervention, was not significant compared to TT genotype. In this research, it was shown that the significant improvement of Vo2max did not depend on their genotypic differences, and between AT and TT genotypes, the rs1870377 polymorphism of the VEGFR gene and the changes in aerobic performance of obese untrained women after eight weeks of aerobic training no significant relationship was observed.

    Keywords: AT Genotypes, TT Genotypes, VEGFR, Aerobic exercise, Obesity, VO2max
  • Sima Nikbakht, Mahnaz Sadat Sadeghi *, Mozhgn Emtyazjoo Pages 219-232
    Oil pollution has become one of the main challenges facing marine ecosystems. Oil spills from oil tankers, marine accidents and emissions from oil platforms have always been known as oil pollution in the marine environment. In this research, the toxicity of Pars 2 dispersants, Gamlen, oil and combination of oil with each of these dispersants on common carp (Cyprinus carpio) was investigated. These experiments were carried out on common carp (500 ± 37.50 grams) in the same laboratory conditions. The number of deaths in each treatment was counted every 24 hours. The number of casualties was entered in Excel software and the LC50 values of each combination were calculated using Probit specialized software. The obtained values were analyzed by SPSS statistical software. Based on the statistical results, the toxicity level of Gameln dispersant was evaluated to be much higher than that of Pars2 dispersant. Considering the fact that the higher the LC50 value, the less toxic the substance is, it can be concluded that the Pars2 dispersant is more toxic than the Gamlen dispersant. The value of LC50 cannot be the only indicator of the quality of a dispersant. RET calculated for Pars2 dispersant was higher than the amount calculated for Gameln dispersant. According to the obtained information, it seems that the Gamlen dispersant has more efficiency and less toxicity for aquatic animals than the Pars2 dispersant.
    Keywords: oil pollution, Marine Aquatics, Acute toxicity, Dispersants, Cyprinus carpio
  • Fattane Sam Daliri, Mahmood Talkhabi *, Narges Toolabi, Farnoosh Attari, Mousa Kehtari Pages 233-245
    Breast cancer is one of the most common types of cancer in women. Today, researchers are looking for new ways to treat cancer. One of the investigated approaches in the field of cancer is the use of stem cells. This study aimed to evaluate the proliferation and survival of 4T1 breast cancer cells in the presence of conditioned medium (CM) of mesenchymal stem cells treated with ascorbic acid (AA). Human adipose-derived mesenchymal stem cells (h-ADMSCs) and 4T1 breast cancer cells were used in this study. 4T1 cells were treated with different concentrations of AA and their viability was checked by MTT test. According to the results of previous studies and MTT test, 1 mM concentration was chosen to collect CM from h-ADMSCs. h-ADMSCs were divided into four groups: groups without FBS with and without AA (-FBS/± 1 mM AA) and groups containing 5% FBS with and without AA (5% FBS/± 1 mM AA). Then, the survival rate, colonization potential, cell cycle profile and apoptosis rate of 4T1 cells treated with different CMs were investigated. The results showed that CM in the -FBS/+AA group causes a decrease in the viability and proliferation of 4T1 cells compared to the -FBS/-AA group. Also, CM in the groups with FBS also showed similar results and the FBS/+AA group +5% decreased the survival and cell proliferation of 4T1 cells compared to the FBS/-AA+5% group. Also, CM caused changes in the cell cycle profile of 4T1 cells and their apoptosis rate in the studied groups. According to the results, it seems that ascorbic acid can decrease the survival and proliferation of 4T1 breast cancer cells by affecting the CM compounds obtained from h-ADMSCs.
    Keywords: breast cancer, Adipose-derived Mesenchymal Stem Cell, Ascorbic acid, Conditioned Media, Cell Proliferation
  • Fatemeh Shabkhiz, Maryam Dalirani *, Hamideh Tazeshi Pages 247-261

    The purpose of this study was to investigate the effect of intense functional interval training with the consumption of sour tea (Hibiscus sabdariffa) on lipid profiles and insulin resistance in overweight women. In a field trial, 40 people were randomly divided into 5 groups including: 1- exercise, 2- sour tea and exercise, 3- sour tea, 4- exercise + placebo and 5- control. The training protocol in the training groups included 250 meters rowing with an ergometer, immediately swinging a 13 kg kettlebell and sitting and standing with 13 kg dumbbells. In the present study, dried sepal powder of sour tea plant was used as a supplement, and each tablespoon was equivalent to 3 grams. For data analysis, SPSS 21, Exell 2010 softwares and covariance and T-correlated statistical tests were used at a significance level of p ≤ 0.05. The results showed that the intra-group changes of triglyceride, cholesterol, HDL, LDL and fat percentage after two weeks of training were significant in the training, training + supplement and training + placebo groups (p ≤ 0.05), but in the supplement group and the control group. The changes were not significant (p ≥ 0.05). Also, inter-group changes showed a significant difference between the control group and the training, supplement+training, supplement and training + placebo groups in triglyceride, cholesterol, HDL, LDL and fat percentage (p ≤ 0.05). Despite this, the intergroup changes of insulin resistance were not significant (p ≥ 0.05). According to the results of the present study, overweight people are suggested to use various and effective exercises such as HIFT and sour tea supplements in order to lose weight and improve their metabolism profile and body composition.

    Keywords: HIFT, Lipid profile, Body Composiiton, Insulin resistance
  • Moslem Sharifinia Pages 263-292

    The presence of minerals in aquatic food is necessary due to their vital role in physical activities. Shrimps of the Panaeid family are valuable aquatic animals that live widely in tropical and subtropical waters and account for more than half of the world's gross shrimp production. The purpose of the upcoming study is to investigate the knowledge and information available in the field of mineral nutrition in shrimps of the Panaideh family. Also, the present study will examine how the aquatic environment and the life cycle of shrimp affect the needs and role of minerals in the health of shrimp. In addition to the cases mentioned in this review, the methods of supplying minerals to shrimps through water or feed or the use of mineral supplements in the diet have been discussed. The results of various studies showed that the estimation of dietary requirements for most minerals in the main species of shrimp farming (Penaeus vannamei, Penaeus monodon and Penaeus japonicus) is wide and some essential minerals have not been studied. Moreover, currently there is no comprehensive and sufficient information on the requirements of important minerals such as iron, manganese, selenium and zinc as well as other rare minerals for predominant species of farmed shrimp and even in some cases there is no information at all. For example, the magnesium requirements of P. monodon have not yet been confirmed. In general, it can be concluded that more knowledge is needed to understand the mineral needs in different life stages of farmed shrimp, including the critical stages of molting.

    Keywords: Micronutrients, Minerals, Shrimp, Aquaculture, Intensive culture