فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:12 Issue: 24, Spring - Summer 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/05/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نبی الله اکبرنتاج شوب، قدرت الله عباسی*، بهرام میرزاییان صفحات 1-16

    اهمیت یادگیری زبان انگلیسی در عصر علم، تکنولوژی، و ارتباطات کاملا آشکار است، لیکن یادگیری آن در جمع برای برخی فراگیران همراه با موانع روان شناختی است. این پژوهش به هدف بررسی مقایسه کارآمدی روش های تدریس تعاملی-مشارکتی و غیرتعاملی کار-محور بر کاهش ترس از ارزیابی منفی فراگیران صورت گرفت. جامعه آماری تحقیق 4200 دانشجوی بدون کنکور دانشگاه آزاد واحد بابل بودند که 320 نفر از آنها طی فراخوان عمومی برای شرکت در کلاسهای زبان داوطلب شده که 90 نفر از طریق نمونه گیریدر دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در 3 کلاس 30 نفره (دو کلاس آزمایشی و یک کلاس کنترل) وارد شدند. قبل از شروع تدریس، پرسشنامه ترس از ارزیابی منفی لری (1983) با پایایی آلفای کرانباخ 769/0 آزمون شد و سپس آموزش در گروه آزمایشی اول با استفاده از روش تدریس تعاملی-مشارکتی کار-محور، در گروه آزمایشی دوم با روش تدریس غیرتعاملی کار-محور و در گروه کنترل با استفاده از روش تدریس معمول و سنتی در 20 جلسه 90 دقیقه ای صورت گرفت. پس از انجام پس آزمون ، تحلیل کوواریانس تک متغیره دو راهه (درون گروهی و بین گروهی) و آزمون تعقیبی توکی نشان داد که هر دو روش کار-محور با سطح معنا داری 001/0>  Pاز روش سنتی در گروه کنترل بهتر عمل کردند و در مقایسه دو گروه آزمایشی نیز، گروه برخوردار از روش تعاملی-مشارکتی با سطح معناداری 001/0>  Pاز گروه آزمایشی دوم بهره مند از روش تدریس غیر تعاملی کار-محور قوی تر عمل کرده است.

    کلیدواژگان: روش تدریس تعاملی، روش تدریس غیرتعاملی، کار، محور، ترس از ارزیابی منفی، کلاسهای نامتجانس
  • پرویز بیرجندی*، محمدباقر باقری، پرویز مفتون صفحات 17-40

    ین مقاله با پیشنهاد تعریفی عملی و بروز از تفکر نقادانه زمینه لازم برای ارایه تعریفی عملیاتی از این انگاره پیچیده را فراهم می آورد. پس از بررسی دقیق تعریفها والگوهای پیشنهاد شده توسط صاحب نظران این رشته، مشخصه های اصلی این مفهوم گسترده شناسایی و دسته بندی گردید وتعریفی عملی مطابق با توصیفگرهای اصلی بدست آمده پیشنهاد شد.این تعریف دارای سه مولفه اصلی است که عبارتند از: تجزیه و تحلیل ذهن، ارزیابی داده ها و تفکردرآموزش. سپس عناصرتشکیل دهنده هر یک ازاین سه مولفه شناسایی و دسته بندی شد به گونه ای که پیچیدگی موجود دراین انگاره را بتوان درقالب یک الگو به تصویر کشید. دراین مقاله عناصر سازنده تفکر نقادانه به گونه ای صورت بندی شده است که بتوان تعریفی عملیاتی از آن ارایه کرد. دو دلیل اصلی برای انجام این پژوهش وجود داشت. نخست اینکه انگاره تفکر نقادانه درطول زمان رشد کرده وبه صورت مفهومی چند لایه درآمده که مجموعه ای از توانایی های ذهنی و خصلت های فکری را در بر می گیرد. دوم اینکه علیرغم به رسمیت شناخته شدن نقش بی بدیل تفکر نقادانه در آموزش، از قابلیت های آن برای رسیدن به اهداف آموزشی بهره لازم برده نمی شود.

    کلیدواژگان: تفکر نقادانه، مهارت های ذهنی، خصلت های فکری
  • علی درخشان*، عاطفه نادی صفحات 41-67

    شماری از پژوهشگران، ضمن استناد به تعریف پیشنهادی سوولز [1] (1981) از تحلیل سبک شناختی، اقدام به شناسایی مشخصات یک نوشتار آکادمیک مرغوب کرده اند؛ این در حالی است که تدوین و تالیف یک نوشتار مرغوب برای نویسندگان غیربومی زبان، امری بسیار دشوار و نگران کننده تلقی می شود. از آنجاییکه یک چکیده ی با کیفیت می تواند خواننده را ترغیب به ادامه ی خواندش کند، ما پژوهش حاضر را با هدف شناسایی تفاوت ها و تمایزات موجود در ساختارهای بلاغی چکیده های پایان نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد رشته آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه تهران (UT) و دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان (IAUG) به تالیف رسانده ایم. بدین منظور، تعداد 100 چکیده (50 چکیده از پایان نامه ی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه تهران و 50 چکیده از پایان نامه ی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان) را به صورت تصادفی انتخاب کردیم. مدل های IMRD (1991) (مقدمه، روش شناسی، نتایج و بحث تکمیلی [2]) و CARS  (1990) (ساخت یک فضای پژوهشی [3]) که هر دو توسط سوولز طراحی شده اند، با هدف بازشناسایی ساختار بلاغی و زبانی چکیده های مذکور مورد استناد قرار گرفته اند. متعاقبا، بسامد و توالی حرکات و گام ها را با استفاده از chi-squareمحاسبه کردیم تا تفاوت ها و تمایزات میان چکیده ها را شناسایی کنیم. نتایج به دست آمده نشان دادند که میان چکیده های پایان نامه های دانشجویان این دو دانشگاه، تفاوت های معنادار وجود داشته است. برطبق این نتایج، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، از مدل IMRD و CARS بیشتر از دانشجویان دانشگاه تهران استفاده کرده اند. یافته های حاصل از این پژوهش، حاوی برخی مضامین آموزشی برای نویسندگان غیربومی و دانشجویان فارغ التحصیل و همچنین مدرسان و دانشجویانی که به تالیف نوشتارهای آکادمیک انگلیسی زبان مشغول هستند، می باشند.

    کلیدواژگان: تحلیل سبک شناختی، حرکت، چکیده، گام
  • مریم فرنیا*، زهرا شیبانی صفحات 68-90
    هدف از مطالعه حاضر، مقایسه استراتژیهای بی ادبی در پاسخ به تهدیدهای مختلف توسط دانشجویان ایرانی و انگلیسی به زبان های انگلیسی و فارسی است. شرکت کنندگان شامل 60 نفر فراگیران ایرانی زبان خارجی در سطح متوسط، 60 نفردانشجوی ایرانی غیر رشته زبان انگلیسی، و 212 سخنور بومی زبان انگلیسی بودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه باز در قالب تکالیف-گفتاری که در آن پاسخ به شرایط تهدید کننده مختلف مورد بررسی قرارگرفت جمع آوری شد. پرسشنامه شامل شش موقعیت با تفاوت در قدرت اجتماعی بود. داده ها براساس مدل پاسخ به تهدید لیمبرگ (2009) مورد تحلیل قرارگرفت. یافته ها نشان دهنده تغییرات در استفاده از استراتژی های استفاده شده با تغییر قدرت اجتماعی در شرایط مختلف است. علاوه براین، یافته های کلی نشان داد که فراوانی استفاده از استراتژی ها به سمت تطابق یا عدم انطباق با تهدید کننده در سه گروه پاسخ دهندگان بود. امیداست که یافته های این مطالعه بتواند به دانش ما در مطالعات بی ادبی و به درک ما از این که چگونه پاسخ های تهدید با تغییر فرهنگی متفاوت است اضافه می کند.
    کلیدواژگان: بی ادبی، پاسخ به تهدید، فراگیران زبان انگلیسی، متغیرهای بافتی
  • مهزاد کریمی، عزیزه چالاک*، حسین حیدری تبریزی صفحات 91-114

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر فتوویس بر حساسیت میان فرهنگی و تفکر انتقادی انجام شده است. برای این منظور ، یک نمونه در دسترس از 48 زبان آموز موسسه زبان انگلیسی واقع در اصفهان ، ایران انتخاب و سپس در دو گروه قرار گرفت: یک گروه آزمایشی فتوویس  PG و یک گروه شاهد .(CG) سپس، طراحی نیمه تجربی (گروه مقایسه غیر معادل پیش آزمون-پس آزمون) اجرا شد. مقیاس حساسی بین فرهنگی هم به عنوان پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. در گروه آزمایش، شرکت کنندگان در دو مرحله، ابتدا با استفاده از عکاسی به جمع آوری قالب واره های ذهنی پرداخته و متن 100 لغتی همراه با عکس تهیه نمودند و در مرحله دوم آن را با همکلاسیهای خود به تعامل گذاشتند. داده های جمع آوری شده با اجرای انکووآ مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج حاکی از بهبود چشمگیر PG در دستیابی به سطوح بالاتر حساسیت بین فرهنگی است و شرکت کنندگان زن PG نسبت به کسب نمرات بالاتر در سه بعد ISS از همتایان مرد خود بهتر عمل کردند. همچنین، نوشته های دانش آموزان نیز برای چهار دسته کدگذاری شد. نتایج نشان داد که فتوویس منجر به سطوح بالاتر تفکر انتقادی می شود. برای کشف نگرش شرکت کنندگان ، یک مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد و به صورت صوتی ضبط شد. کدها نشان داد که شرکت کنندگان نگرش مثبتی نسبت به فتوویس دارند. بنابراین، روش فتوویس فرصتی را به زبان آموزان می دهد تا سطح حساسیت بین فرهنگی و تفکر انتقادی را بالا ببرند.

    کلیدواژگان: جنسیت، حساسیت میان فرهنگی، فتوویس، نوشته های تعمقی
  • مریم موذنی لیمودهی*، امید مازندرانی صفحات 115-136

    اشتباهات یکی از پیچیده ترین قسمت های فرآیند یادگیری زبان خارجه هستند چرا که آن ها در هر مرحله از مهارت زبان آموزی بسیار گوناگون هستند. پژوهش فعلی بر آن بود تا اشتباهات پرتکرار نوشتاری فراگیران ایرانی زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه را در دو سطح متوسطه  پایین و پیشرفته آشکار سازد. به علاوه، تحقیق حاضر بررسی کرد که آیا ارتباطی بین سطوح زبان آموزان و نوع اشتباهات گرامری در نوشتارشان وجود دارد یا خیر. این پژوهش در یک  موسسه ی زبان انگلیسی در شهر گرگان، ایران انجام شد. بدین منظور، 60 زبان آموز دختر (30 نفر در سطح متوسطه  پایین و 30 نفر در سطح پیشرفته) بین سن های 13 تا 17 سال در این مطالعه شرکت کردند و نمونه های نوشتاری 150 لغته در مورد موضوعی مشخص تولید کردند. تحلیل توصیفی داده ها بر اساس چارچوب پژوهش، انواع اشتباهات گرامری هر سطح را نشان داد.  سپس مربع کای در SPSS (Ver.25)  بر روی 16 اشتباه مشترک بین دو سطح انجام شد و نتایج آن ارتباط معنا داری بین نوع اشتباهات گرامری و سطح زبان آموزان نشان داد. یافته های این پژوهش می تواند مورد توجه فراگیران و معلمان زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه، برنامه نویسان و نویسندگان مطالب درسی باشد.

    کلیدواژگان: .عملکرد نوشتاری زبان خارجه، اشتباهات گرامری، سطح زبان آموزی، اشتباهات گرامری پر تکرار
  • نسرین یعقوبی نژاد، توران آهور* صفحات 137-155
    تحقیقات متعدد نشان میدهد که تعیین کردن ویژگیهای شخصیتی و جرات زبان آموزان و آگاه ساختن آنها از این تفاوت ها فرایند یادگیری و نتایج آن را بهبود می بخشد. هدف این تحقیق تعیین میزان تاثیر پنج ویژگی شخصیتی (پذیرش روان، رنجورخویی، برون گرایی، توافق، و وجدان) در تغییر جرات دانشجویان کارشناسی ارشد میباشد واینکه کدامیک از این ویژگی ها بطور معنا داری جرات آنها را پیش بینی می کند. با در نظر گرفتن این، 66 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در محدوده سنی 22 تا 35 دراین تحقیق توصیفی همبستگی شرکت نمودند. آنها دررشته آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزمشغول به تحصیل بودند. پرسشنامه های مقیاس خودبیانگری و پنج عاملی شخصیت بترتیب جهت تعیین سطح جرات و ویژگی های شخصیتی این دانشجویان مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل رگراسیون خطی چند گانه برای پاسخ دادن به سوالات تحقیق انجام شد. نتایج نشان داد که حدود 14 درصد جرات دانشجویان کارشناسی ارشد توسط پنج ویژگی شخصیتی مشخص می شود واز بین آنها فقط برون گرایی در جرات این زبان آموزان سهم معنا داری دارد. کاربردهای آموزشی برای مدرسین، زبان آموزان، طراحان برنامه درسی، و مولفان مطالب آموزشی ارایه میشود.
    کلیدواژگان: جرات، ویژگی های شخصیتی، کارشناسی ارشد، زبان آموزان
  • محمد یوسفی اسگویی، نادر اسدی آیدینلو*، مسعود ذوقی صفحات 156-178
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر SFL-oriented register بر روی عملکرد نوشتاری زبان آموزان ایرانی با تاکید بر مهارت زبانی آنها انچام گردید. هدف دوم نیز بررسی ادراک و احساس آنها در مورد این نوع تدریس بود. بدین منظورپنجاه زبان آموز سطح متوسط و پنجاه زبان آموز سطح پیشرفته به شکل تصادفی انتخاب شده و در چهار گروه قرار گرفتند.دو گروه آزمایش و دو گروه کنترل. زبان آموزان در هر دو گروه آزمایش بر اساس مولفه های register و اجرای چرخه تدریس و یادگیری مورد تدریس قرار گرفتند ،در حالیکه زبان آموزان در گروه های کنترل با استفاده از روش های متداول و مرسوم مورد آموزش قرار گرفتند. آنالیز کمی عملکرد نوشتاری در پیش آزمون و پس آزمون بیانگرنقش مثبت تدریس register بود. مهارت زبانی زبان آموزان تاثیری در این اثر مثبت نداشت. علاوه بر این تحلیل پرسشنامه ای که توسط محققین آماده شده بود، نگرش مثبت زبان آموزان نسبت به این نوع تدریس را آشکار ساخت. نتایج اهمیت جایگزینی روش های سنتی با روش های زمینه و بافت -محور را نشان داد.
    کلیدواژگان: SFL، register، چرخه یادگیری و تدریس، عملکرد نوشتاری، زبان آموزان انگلیسی
  • ناهید زرعی، مهناز سعیدی*، سعیده آهنگری صفحات 179-201

    این مقاله دیدگاه مدرسین و زبان آموزان را نسبت به مهارتهای تدریس مدرسان زبان و تمایل به ارتباط زبان آموزان و تفاوت این دو دیدگاه را بررسی می نماید. به همین منظور از پرسشنامه ای با مقیاس لایکرت با مضمون مهارتهای تدریس مدرسان زبان و تمایل به ارتباط زبان آموزان استفاده شد که توسط مدرسان و زبان آموزان تکمیل شد. شرکت کننده های این تحقیق مدرسان (تعداد 60) و زبان آموزان دور متوسطه (تعداد 300) در آموزشگا ه های متعدد تبریز- ایران بودند. نتایج تحقیق نشان داد که علیرغم تفاوتهای جزیی بین دیدگاه مدرسان و زبان آموزان هر دو گروه برا ین نظر توافق داشتند که مهارتهای برانگیزنده و همخوانی سطح مدرسین با زبان آموزان تاثیر بسزایی در تعامل به ارتباط زبان آموزان دارد. نتایج این تحقیق پیام مهمی برای مدرسین زبان جهت توجه این مدرسین به این مهارتهای موثر و همچنین تربیت مدرس در عصر جدید آموزش دارد.

    کلیدواژگان: تمایل به ارتباط، مهارتهای تدریس، دیدگاه
  • سیاوش زکائی*، شعبان نجفی کریمی، فرزانه نوری، حکیم زاده افسانه صفحات 202-225
    ارزیابی کتاب نقش به سزایی در کلاس های زبان انگلیسی دارد. انتخاب کتاب های مناسب منجر به نگرانی برای برنامه ها و موسسه های آموزشی زبان شده است. بنابراین، تهیه یک پرسش نامه هدفمند برای برسی کتاب های زبان انگلیسی از منظر انتقادی بسیار مهم است. برای این هدف 44 سوال  پس از مطالعات جامع در حوزه انتقادی زبانشناسی کاربردی و نظرهای کارشناسان این حوزه به دست آمد که توسط 326 معلم و محقق در رشته آموزش زبان انگلیسی مورد بررسی قرار گرفت. سپس فرایند آماری  تحلیل عاملی اکتشافی فاکتور 10 جز در راستای سوالات مشخص کرد. همچنین  تعداد 6 سوال به دلیل نتیجه کدگذاری هم پایه در تحلیل آماری فاکتور ها از پرسش نامه اصلی خارج شدند. برای بررسی های عمیق تردر زمینه روایی پرسشنامه،  تحلیل نسبی اثباتی فاکتور موردآزمایش قرار گرفت که نتیجه های آن از لحاظ آماری معنا دار نبوده اند. نتایج این تحقیق نقش مهمی در ارزیابی ایدیولوژیکی کتاب های آموزش زبان انگلیسی در ایران دارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، پرسشنامه، انتقادی، تهیه، کتاب
|
  • Nabi-Ollah Akbarnetaj-E Shoob, GhodratOllah Abbasi *, Bahram Mirzaian Pages 1-16

    Psychological barriers have always had negative effects on English learning. This research was done to compare the efficiency of TBILT and TBLT on learners’ fear of negative evaluation. The statistical population included all 4200 Babol Azad University students of whom 320 were volunteers to participate in English language classes via public invitation. Then, 90 students were selected using available sampling model and were placed randomly in three groups (two experimental and one control). Before starting teaching, Leary’s fear of negative evaluation questionnaire with Cronbach’s alpha of .769 was administered, and then using three methods namely TBILT in the first experimental class, TBLT in the second one, and Traditional method (GTM) in control group, the teacher taught in 20 sessions, 90 minutes each. After the post test, the two-way single variable co-variance and the Post Hoc Tukey Test revealed that both experimental groups did much better than the control group (p <.001). On the other hand, the TBILT group acted much stronger than the TBLT one (p <.001).

    Keywords: TBILT, TBLT, Fear of Negative Evaluation, Heterogeneous class
  • Parviz Birjandi *, MohammadBagher Bagheri, Parviz Maftoon Pages 17-40

    This paper offers a state-of-the-art working definition for the concept of Critical Thinking (CT hereafter) in an attempt to provide a framework for the development of an operational definition for this complex concept. Having studied various definitions and models, proposed for CT by major figures in the field, the key defining features of this rich concept were identified and classified. Based on these key descriptors, a working definition consisting of three main components namely Mind Analysis, Data Evaluation, and Thinking in Education has been proposed and then each dimension of this definition is defined and elaborated further so that the complexity of the concept could be framed in an extended model. The elaborated conception of CT proposed in this paper seeks to include the core elements of CT so that it can be expandable into an operational definition with measurable items. There are two main reasons for conducting this research: Firstly, CT has evolved into a multifaceted construct with a broad range of cognitive abilities and intellectual dispositions. Secondly, although CT has been recognized as a significant concept in education, its full potential has not been achieved yet.

    Keywords: critical thinking, Cognitive Skills, Mental Dispositions
  • Ali Derakhshan *, Atefeh Nadi Pages 41-67

    Following Swales’ (1981) definition of genre analysis many scholars have attempted to characterize good academic writing; however, this can be difficult and worrying for non-native writers. Since a well-written abstract encourages readers more effectively, the present study intended to find differences in the rhetorical structures of abstracts by TEFL students from the University of Tehran (UT) and Islamic Azad University of Gorgan (IAUG). To meet this end, 100 abstracts (50 abstracts by TEFL students from UT and 50 abstracts by TEFL students from IAUG) were randomly selected. Swales’ (1981) IMRD (Introduction, Method, Results and Discussion) and Swales’ (1990) CARS (Created A Research Space) models were employed to recognize the rhetorical structure of the abstracts. Then, the frequencies and sequences of moves and steps were calculated using chi-square to find the differences. The results revealed that there were significant differences between the abstracts by TEFL students from UT and IAUG. The findings indicated that TEFL students from IAUG followed the IMRD and CARS more than TEFL students from UT. The findings of this study have some pedagogical implications for both non-native writers and postgraduate students as well as English academic writing teachers and students.

    Keywords: Genre Analysis, move, Research Abstracts, step
  • Maryam Farnia *, Zahra Sheibani Pages 68-90
    The purpose of the present study is to compare the impoliteness strategies employed by Iranian and English students in English and Persian Languages. The participants consisted of 6o Iranian EFL learners at intermediate level of language proficiency, 60 Iranian non-English major students, and 212 native English-speaking students. The data were collected through an open-ended questionnaire in the form of discourse completion task where responses to different threatening situations were elicited. The questionnaire consisted of six situations with variations in social power. The data were analyzed based on Limberg’s (2009) model of threat responses. The findings showed variations in the use of strategies employed with variation of social power in different situations. Moreover, the overall findings displayed the frequent use of tendency strategies, that is, toward compliance, toward non-compliance, by the three groups of respondents. It is hoped that the findings of this study can add to the body of knowledge in impoliteness studies and to our understanding of how threat responses vary cross-culturally in particular.
    Keywords: impoliteness, responses to threats, EFL learners, contextual variables
  • Mahzad Karimi, Azizeh Chalak *, Hossein Heidari Tabrizi Pages 91-114

    Developing L2 learners' intercultural sensitivity and reflective thinking is essential for second language learning. Thus, this study aimed to investigate the impact of photovoice on intercultural sensitivity and reflective thinking. To this end, a sample of 48 intermediate EFL learners was recruited from an English language institute in Isfahan, Iran and placed into a photovoice group (PG) and a control group (CG) using a quasi-experimental design. An Intercultural Sensitivity Scale (ISS) was employed as a pretest and posttest. The collected data were analyzed by running a two-way MANCOVA. The results indicated a significant improvement of the PG regarding reaching the higher levels of intercultural sensitivity and the PG's female participants outperformed their male counterparts in gaining higher scores in three dimensions of the ISS. The students' writings accompanied the taken photos were also coded by two raters. The results revealed that photovoice resulted in higher levels of reflective thinking. To explore the photovoice participants' attitudes, a semi-structured interview was conducted. The emerging codes indicated that the participants had positive attitudes towards the photovoice project. Thus, the photovoice method could give the EFL learners an opportunity to raise the levels intercultural sensitivity and reflective thinking.

    Keywords: gender, Intercultural Sensitivity, Photovoice, reflective thinking, Written Narratives
  • Maryam Moazzeni Limoudehi *, Omid Mazandarani Pages 115-136

    Errors are one of the enigmatic parts in the process of foreign language (L2) learning as they are extremely versatile at each and every stage of the language learning proficiency. The present study, therefore, was an attempt to reveal Iranian EFL learners’ grammatical errors in writing at two levels of proficiency, namely lower intermediate and advanced, and then to investigate whether there was a relationship between the levels of EFL learners’ proficiency and the types of grammatical errors they committed in their scripts. The study was carried out at a private language institute in Gorgan, Iran. To this end, 60 female EFL learners (30 lower intermediate and 30 advanced females) whose age ranged between 13 and 17 participated in this study and wrote 150 word writing samples on a predetermined descriptive subject. The descriptive analyses of the data based on the scoring framework of the study demonstrated the types of grammatical errors at each level of proficiency. A Chi Square test was then run in SPSS Ver. 25 on the 16 common frequent error categories between both levels of proficiency, which verified the existence of a relationship between EFL learners’ levels of proficiency and the types of written grammatical errors they committed in their writing. The findings of the study might be of interest to EFL learners, EFL teachers, syllabus designers, and materials developers.

    Keywords: L2 writing performance, Grammatical errors, Level of proficiency, Most recurrent grammatical errors
  • Nasrin Yaghoobinejad, Touran Ahour * Pages 137-155
    Various studies suggest that it is important to determine students' personality charecteristics and assertiveness and make them aware of these differences in order to improve learning process and outcomes. This study aimed to find out how much of the variance in postgraduate students’ assertiveness is explained by five personality characteristics (i.e., Openness, Neuroticism, Extroversion, Agreeableness, and Conscientiousness) and which one of these characteristics significantly predicts the students’ assertiveness. To this end, 66 postgraduate students within the age range of 22 to 35 participated in this descriptive correlational study. They were majoring in English language teaching at Islamic Azad University,Tabriz Branch, Tabriz, Iran. The College Self-expression Scale (CSES) and Big-Five Personality Inventory were used to assess the students’ level of assertiveness and their personality characteristics, respectively. In order to answer the research questions, a multiple linear regression analysis was carried out. The results revealed that about 14 percent of the postgraduate students’ assertiveness is explained by five personality characteristics and out of them, only Extroversion has a significant contribution to their assertiveness. The pedagogical implications are presented for teachers, students, syllabus designers, and materials writers.
    Keywords: assertiveness, personality characteristics, Postgraduate, Students
  • Mohammad Yousefi Osguee, Nader Assadi Aidinlou *, Masoud Zoghi Pages 156-178
    The current study sought to explore the impact of SFL-oriented register instruction on Iranian EFL learner’ writing performance with a central focus on their English proficiency level. As its secondary aim, the study delved deeply into the learners’ perception of the register-based instruction. To these ends, 50 intermediate and 50 advanced Iranian EFL learners were selected randomly and assigned to four groups: two experimental and two control groups. Employing an experimental pretest/posttest design, the learners of the two experimental groups received instruction on the three components of register; that is, field, tenor, and mode along with the implementation of a three-phase teaching/learning cycle, whereas the learners in the control groups were exposed to a conventional writing instruction. Quantitative analysis of the learners’ writing performance on the pre- and posttest measures revealed the contributory role of register instruction in improving Iranian EFL learners’ writing performance, regardless of their English proficiency level. Furthermore, having been surveyed through a researcher-made questionnaire, the advanced and intermediate learners expressed their positive attitude towards the instruction. The findings highlighted the necessity of superseding the traditional linguistic-based writing instruction by a contextual and situational teaching methodology similar to what has been implemented in the current study.
    Keywords: SFL, register, teaching, learning cycle, writing performance, EFL learners
  • Nahid Zarei, Mahnaz Saeidi *, Saeideh Ahangari Pages 179-201

    This study explored both teachers’ and learners’ perceptions of teachers’ pedagogic strategies which may engender willingness to communicate (WTC) in an English as a foreign language class and the difference between their perceptions to detect how convergent or possibly how divergent these are. The project used a convenience sample of 300 students taking an intermediate English course and their teachers (N=60) in several English Language Institutes in Tabriz, Iran. The instruments included a Likert scale questionnaire on teachers’ pedagogic strategies and learners’ WTC completed by both teachers and learners. Based on the data collected from the questionnaires, it was revealed that the teachers and learners agreed on the role of teachers’ wait time in learners’ WTC but not on the other strategies such as motivating strategies, error correction strategies, and teachers’ congruence. The findings of the study have important implications for teachers in terms of reconsidering their pedagogic strategies to play their facilitating roles in engendering students’ WTC in the class. The results also have the implications for EFL teacher education in the new era of communication.

    Keywords: Willingness to communicate, Pedagogic strategies, Perception
  • Siavash Zokaeieh *, Shaban Najafi Karimi, Farzaneh Nouri, Afsaneh Hakimzadeh Pages 202-225
    This study has been carried out to develop a critical checklist for global/commercial textbooks which play a crucial role in language teaching/learning. For this aim, a number of items have been developed based on a comprehensive review of the related literature and experts’ opinions. The tentative checklist was administered to the targeted population, yet 326 checklists were deemed appropriate for the analysis. The statistical analyses utilized in this study were exploratory factor analysis and partial confirmatory factor analysis. Prior to the exploratory factor analysis, a correlation analysis reduced the items into 44. Next, the exploratory factor analysis identified ten components. Additionally, six items were excluded from the checklist due to simultaneous factor loading and the finalized checklist was truncated into 38 items.  To investigate the possibility for further validation studies, the result of partial confirmatory factor analysis was not statistically significant.  Results of this study have the potentials to shed some lights on the ideological aspects of textbook evaluation.
    Keywords: Evaluation, Checklist, critical, Developing, Textbook