فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:11 Issue: 22, Spring - Summer 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/05/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم علی سرائی، سید عبدالمجید طباطبائی لطفی*، سید امیرحسین سرکشیکیان صفحات 1-22

    این تحقیق تاثیر تکنیکهای داستان ، ترجمه به زبان اول ، و حل پازل از طریق شکلکهای  نرم افزار واتس اپ بر یادگیری ضرب المثلهای انگلیسی توسط زبان آموزان خارجی را بررسی کرد. از بین 90 زبان آموز سطح متوسطه از دو آموزشگاه زبان در قم ، 60 دانش آموز هم سطح بر اساس تست مهارت نلسون  و تست اولیه انتخاب شدند. 60 نمونه انتخابی سپس به 3 گروه تجربی به تعداد برابر تقسیم شدند. گروه تجربی اول با استفاده از تکنیک داستان مورد آموزش  قرار گرفتند. گروه دوم به شیوه ترجمه به زبان اول  و گروه سوم در معرض یادگیری از طریق شکلکهای نرم افزار واتس اپ قرارگرفتند. در ادامه 3 گروه در آزمون تست آخر شبیه تست ابتدایی شرکت کردند. اطلاعات بر اساس نتایج ANOVA  مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که حل معما از طریق واتس اپ بیشترین تاثیر را داشت و همچنین نشان داد که سطح یاد گیری دانش آموزان از طریق داستان نسبت به ترجمه زبان اول بالاتر بود. نتایج این تحقیق میتواند کمک بزرگی  در جهت آموزش زبان از طریق تکنولوژی باشد.

    کلیدواژگان: ضرب المثل، تکنیک داستان، ترجمه، واتس اپ، شکلکهای واتس اپ
  • مینا باباپور، داوود کوهی* صفحات 23-53

    این مطالعه مقابله ای برای تجزیه و تحلیل مقابله ای ستون عقیده روزنامه های انگلیسی و فارسیاز نظر تکرار نوع های مختلف نشانگر های موضع  انجام شده است.60 ستون عقیده روزنامه (30 تا نوشته شده در روزنامه های انگلیسی و 30 تا نوشته شده در روزنامه های فارسی) از 10 روزنامه رایج منتشر شده در ایالات متحده آمریکا و ایران در سال 2015 بررسی شده است.از مدل فراگفتمان [1] هایلند [2] (2005)نشانگرهای موضع (طفره[3]، تشدید[4]، نشانگرهای نگرش [5] و حضور [6]) به عنوان چارچوب تجزیه و تحلیل استفاده شده است. نتایج نشان داد که نشانگرهای طفره و حضور استفاده شده توسط ستون نویس های انگلیسی در مقایسه با ستون  نویس های فارسی بسیار بیشتر بود. در مقابل، ستون نویس های فارسی تعداد زیادی نشانگرهای تشدید و نشانگرهای نگرش استفاده کردند. اگر چه، نشانگرهای نگرش در آخر لیست زیر مجموعه های نشانگر های موضع در هر دو گروه داده قرار داشتند . به طور کلی می توان این نتیجه را برداشت کرد که شباهت ها و تفاوت های ستون نویس ها به ترجیح های فرهنگی و زبانی نویسنده ها در زبان ها می تواند ارتباط داشته باشد. این تحقیق می تواند برای دانش آموزان و معلمان زبان خارجه انگلیسی برای فهمیدن مشکلات زبانی بین فرهنگی مفید باشد و می تواند منجر به نوشتن و خواندن خلاقانه در روزنامه نگاری و درس های انگلیسی با اهداف ویژه شود.

    کلیدواژگان: فراگفتمان، فراگفتمان تعاملی، نشانگرهای موضع، روزنامه، ستون عقیده
  • فروزان بیرانوند، بهدخت مال امیری* صفحات 54-73
    این مطالعه با هدف  مقایسه تاثیر استراتژی های شنیداری  از جمله  فراشناختی، شناختی و اجتماعی / عاطفی  بر روی درک شنیداری زبان آموزانی با سبک یادگیری  تکانشی و انعکاسی با آسیب بینایی می باشد.شرکت کنندگان در این مطالعه  58زبان آموز پسر و دختر با آسیب بینایی با سطح پیش متوسط با گروه سنی 12-20 در غرب ایران ، خرم آباد بودند. این شرکت کنندگان به صورت غیر تصادفی از میان 10 کلاس مختلف  در دسترس محقق انتخاب شدند. به منظور انتخاب شرکت کنندگان، محقق با یادگیرندگان  این 10 کلاس صحبت کرد وتوافق 58 زبان آموز برای شرکت در مطالعه را بدست آورد.تست  PETروی 30 دانش آموز با ویژگی های مشابه گروه هدف اجرا شد، سپس  تست روی 72 زبان آموز برای همگن کردن شرکت کنندگان اجرا شد.در ادامه 58 دانش آموز انتخاب شدند.سپس  منظور تقسیم شرکت کنندگان بر اساس کارایی آنها  به دو گروه تکانشی و انعکاسی محقق پرسشنامه Personality Questionnaire Eysenck (1975)   سه گزینه ای را اجرا کرد و شرکت کنندگان در دو گروه آزمایشی  تکانشی و انعکاسی  تعیین شدند. علاوه بر این محقق مطمین شد که شرکت کنندگان این دو گروه از لحاظ درک شنیداری قبل از شروع تریتمنت همگن شده اند. در این مطالعه هر دو گروه آزمایشی درک شنیداری از طریق استراتژی های شنیداری فراشناختی، شناختی و اجتماعی / عاطفی تمرین کردند.بخش شنیداری آزمون PET به عنوان  پست تست در پایان تریتمنت درهر دو گروه اجرا شد و نمرات میانگین آنها روی تست ها از طریق آزمون-t مقایسه شد. نتایج تحلیل آماری منجر به رد فرضیه صفر با این نتیجه که یادگیرندگان گروه انعکاسی، در زمینه درک شنیداری درمقایسه با یادگیرندگان گروه آزمایشی تکانشی عملکرد بهتری داشتند.
    کلیدواژگان: یادگیرنده تکانشی، درک شنیداری، استراتژی های شنیداری، یادگیرنده انعکاسی، آسیب بینایی
  • سمیرا بوستان سعدی، مهناز سعیدی* صفحات 74-90
    این تحقیق شبه آزمایشی تاثیرات افزایش درون داد و تولید جمله شامل ساختارهای زبان مقصد روی یادگیری قواعد زبان آموزان در سطح متوسطه را بررسی میکند. تعداد شصت دانش آموز در سه گروه درون داد، برون داد، و کنترل شرکت کردند. بعد از بررسی همگن بودن شرکت کنندگان با آموزن مهارت، محققان یک پس آزمون برگزار کردند. گروه درون داد، افزایش درون داد را داخل متونی که شامل ساختارهای زبان مقصد با تکنیکهای مختلف از قبیل پررنگ سازی و خط کشیدن بودند، دریافت کردند. گروه برون داد ملزم به ساخت جملاتی بودند که بر اساس متون داده شده شامل ساختارهای زبان مقصد بودند. گروه کنترل قواعد و ساختارهای زبان مقصد را به صورت سنتی آموزش دیدند. نتایج بدست آمده نشان داد که دو گروه تجربی ساختارهای زبان مقصد را بهتر از گروه کنترل یاد گرفتند، گرچه گروه درون داد در یادگیری قواعد زبان مقصد بهتراز گروه برون داد عمل کرد. یافته های این تحقیق استفاده وسیع از افزایش درون داد در بالا بردن یادگیری قواعد زبان دوم را پیشنهاد میدهد.
    کلیدواژگان: افزایش درون داد، تدریس بر اساس برون داد، تمرکز بر فرم، گرامر
  • داوود برزآبادی فراهانی، مسعود اهرابی فخر* صفحات 91-110
    با توجه به گسترش سریع استفاده از نرم افزارهای پیام رسانی سیارهمچون تلگرام به منظور یادگیری زبان انگلیسی، پژوهش در این موضوع به وضوح از روند موجود عقب افتاده است. هدف پژوهش حاظر بررسی نحوه به کار گیری زبان آموزان از یک گروه تلگرامی به منظور زبان آموزی می باشد. در این راستا، فعالیت های یک گروه زبان آموزی تلگرامی با 74 عضو فعال به مدت یک هفته مشاهده و ثبت شد. به منظور ثبت الگوهای استفاده از گروه، مجموعه ای از حدود 45000 کلمه، که به وسیله ثبت پیام هایی که توسط اعضای گروه فرستاده شده بود جمع آوری شد، با روش تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی نشان داد که الگوهای استفاده از گروه زبان آموزی تلگرامی این موارد را شامل می شد: بحث موضوع های محتوی محور، درخواست و به اشتراک گذاری منابع، پیشنهاد موقعیت های مکالمه، به اشتراک گذری فنون یادگیری، و دادن بازخورد اصلاحی در مورد زبان یکدیگر. یافته های این پژوهش توانایی نرم افزارهای پیام رسانی سیاربه منظور خلق موقعیت های زبان آموزی خود انگیخته و مشارکتی را به تصویر کشید.
    کلیدواژگان: زبان آموزی خود انگیخته، پیام رسانی سیار، یادگیری سیار، یادگیری مشارکتی، تلگرام
  • مریم حبیب اللهی اقدم، ثریا بهروزی زاد* صفحات 111-126

    خواندن و درک مطلب یکی از مهارتهای ضروری در یادگیری هر زمانی است. به نظر می رسد نظام آموزشی ایران نیازمند تغییر و بازنگری در تدریس درک مطلب خواندن است. بدین منظور، تحقیق حاضر روش فعالیت خواندنی-تفکری هدایت شده را (ارایه شده توسط استافر 1969) به عنوان مدلی برای تدریس خواندن درک مطلب سطح بندی شده ارایه کرده که انتظار می رود روش ذکر شده در جهت تقویت توانایی خواندن درک مطلب سطح بندی شده در دانش آموزان موثر باشد. در جهت اجرای اهداف این تحقیق ، در مرحله نخست 50 شرکت کننده به صورت تصادفی از دانش آموزان آموزشگاه زبانسرا در سطح متوسط انتخاب شده که در 2 گروه 25 نفری (گروه آزمایشی و گروه کنترل) جای گرفته اند. با الهام گیری از روش ترکیبی، در مرحله ی کمی دانش آموزان در پیش آزمون و پس آزمون شرکت کرده اند و در مرحله کیفی با 15 نفر از دانش آموزان گروه آزمایشی مصاحبه ای در خصوص تاثیر اجرای روش فعالیت خواندی - تفکری هدایت شده (متن منتخب از نوع داستانی بوده) بر روی درک مطلب سطح بندی شده صورت گرفته است . نتایج بدست آمده مبنی بر این است که روش مذکور تاثیر بسزایی در خواندن مطالب سطح بندی شده داشته است. مقاله حاضر اشاراتی بر برخی از روش های تعلیمی برای معلمین و دانش آموزان زبان خارج انگلیسی وهمچنین راه هایی برای انجام تحقیقات بعدی ارایه نموده است.

    کلیدواژگان: فعالیت خواندنی - تفکری هدایت شده، خواندن سطح بندی شده، درک مطلب، انگلیسی به عنوان زبان خارجی، متن داستانی
  • یاسر حدیدی* صفحات 127-140
    از نگاه نحوی کاربردی زبانشناسی هالیدی، استعاره گرامری نقشی مهم و اساسی درمتن و کلام ژانرهای مختلف ایفا میکند و باعث میشود که معانی اندیشه ای از جایگاه اصلی معنایی خود حرکت کنند و با هم عوض شوند، به طوری که در جمله واقعی به شکل ظاهری دیگری ظاهر میشوند، تا معانی دیگری را بتوانند بیان کنند و با جریان کلام در لحظه استفاده زبان بازی کنند. یکی از اصلی ترین نمودهای این فرایند متنی تبدیل فعل و صفت به اسم است. با استفاده از بعضی جملات استفاده شده در رمانهای مشهور انگلیسی، هم کلاسیک و هم مدرن، این مطالعه از یکی از مدلهای قبلی پژوهشگر در مورد گروه بندیهای استعاره گرامری در رمان انگلیسی استفاده میکند تا روی یکی از این انواع، استعاره گرامری حرف اضافه ای، تمرکز کند. نتیجه تحلیل کلام این یافته است که بعضی از این نوع استعاره های گرامری ابهام معنایی دارند و باید به دو نوع کاملا متفاوت، بر اساس بستر استفاده، تعبیر شوند. استعاره گرامری، به باور بسیاری از محققان، پتانسیل معنایی وسیعی را ایجاد میکند که لایه اصلی گرامری-معنایی، یعنی جمله نهایی متن، از آن بهره بردای متفاوتی بر اساس معنای مد نظر و پیش زمینه متنی دارد. همانطور که هم اینجا و هم در منابع دیگر ذکر میشود و هم تدریس خواندن و نوشتن پیشرفته محقق نشان میدهد، فهم گسترده تر از استعاره گرامری جزوی مهم و حیاتی در تدریس مهارت نوشتاری و موثر بودن آن است.
    کلیدواژگان: زبانشناسی نحوی-کاربردی، استعاره گرامری، نثر تخیلی، استعاره گرامری حرف اضافه ای، تدریس پیشرفته خواندن و نوشتن
  • فرزانه خدابنده*، رحمان ممبنی صفحات 141-167
    در کشورهایی که به کتب درسی به عنوان منبع اصلی فرآیند آموزش/ یادگیری نگاه می شود، ارزیابی کتب درسی امری ضروری و اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.  تحقیق کنونی با هدف ارزیابی کتاب درسی جدید التالیف زبان انگلیسی ویژه دانش آموزان پایه دهم دبیرستان در ایران با نام ویژن 1 (Vision 1) انجام گردیده است.  به همین منظور، دو گروه شامل یک گروه 30 نفره از معلمان مدرس کتاب مذکور و گروه دیگر متشکل از 70 دانش آموز پایه دهم در شهرستان باغملک واقع در استان خوزستان در این تحقیق شرکت کردند. به منظور جمع آوری داده های کمی از دو پرسشنامه استفاده گردید.  در این پرسشنامه ها کتاب مذکور از منظر هفت معیار شامل ملاحظات عملی، طرح و طراحی، فعالیت ها، مهارت ها، نوع زبان، موضوع و محتوا و ملاحظات فرهنگی  مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های این تحقیق حاکی از آن است که معلمان و دانش آموزان در همه معیارها به جز معیار ملاحظات فرهنگی به کتاب علاقه مند بودند. نتایج همچنین نشان داد که بین درک معلمان و دانش آموزان نسبت به کتاب تفاوت معناداری وجود ندارد. می توان نتیجه گرفت که کتاب نیاز به تغییر دارد و لازم است جنبه ارزشهای فرهنگی زبان دوم در آن گنجانده شود، به طوری که دانش آموز با بهره گیری از آنها بتواند با فرهنگ مردم انگلیسی زبان آشنا گردد.
    کلیدواژگان: معلمان، دانش آموزان، کتب درسی، ارزیابی، Vision 1
  • خلیل مطلب زاده، هانیه گرمابی*، مهری بختیاری فیندری صفحات 168-185
    این تحقیق با هدف بررسی نقش نقش معلم در موفقیت حرفه ای وی انجام شده است. قابل توجه است که، نقش معلم از یک دیدگاه جدید، نظریه فوتینگ گافمن بررسی شده است. طبق نظریه گافمن (1981)، نقش سخنران را می توان به سه دسته animator،author، principle طبقه بندی کرد،animator  کسی است که ایده های دیگران را عینا تکرار می کند، author  ایده ها و نظریات دیگران را با عبارات متفاوت بیان می کند، principle  کسی است که ایده های متعلق به خودش را تولید می کند. با به کارگیری این نظریه در محیط آموزشی، محققان 36 استاد دانشگاه را در رشته آموزش زبان انگلیسی در سطح تحصیلات تکمیلی انتخاب کردند و از دانش آموزان آنها  (118 نفر) خواستند که نقش غالب اساتید خود را را به عنوانanimator ،author  و یا principle، به طور کلی و به صورت جداگانه، از طریق یک چک لیست استعاره و موفقیت حرفه ای آنها را از طریق پرسش نامه ی مشخصات معلمان موفق  زبان انگلیسی بررسی نمایند. نتایج تجزیه و تحلیل کای اسکویرنشان داد که اساتید به طور عمده نقش author و animator  را بازی می کنند. نتایج آنووا یک طرفه همچنین نشان داد که استادانی که نقش  principleایفا می کنند، از موفقیت های حرفه ای بیشتری برخوردارند نسبت به کسانی که نقش های animator وauthor را دارند. نتایج به دست آمده نتیجه گیری های ضمنی و پیشنهاداتی را در محیط درسی دانشگاهی ایران ارایه می دهند.
    کلیدواژگان: animator، author، تئوری فوتینگ، principle، موفقیت حرفه ای
  • زهرا طالبی، نادر اسدی*، هانیه دواتگری صفحات 186-202

    هدف اصلی پژوهش  نیمه تجربی حاضر بررسی تاثیر آموزش آموزش فرآیند خطی درمقابل آموزش مبتنی برفن معانی بیان بررویکنش زباننوشتاری فراگیران زبان انگلیسی ازنظردرستی میباشد. بدین منظورجامعه آماری متشکل از 40 نفر دختر باسطح مهارت زبانی متوسط به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دوگروه آزمایشی  مساوی فرآیند و ژانر (علم فن معانی بیان) تقسیم گردیدند . گروه های آزمایش به مدت 8 جلسه 2ساعتی تحت آموزش قرارگرفتند .  برای جمع آوری اطلاعات نوشتاری فراگیران از  دونوع فعالیت نوشتار ی تولیدی محور روایی و فرآیندمحورمتناسب معتبرباهدف تحقیق درمورد دو گروه در مراحل پیش آزمون ، پس آزمون استفاده گردید . به منظورتجزیه وتحلیل داده های حاصل ازپژوهش ازروش تحلیل آماری tمستقل استفاده گردید .دربررسی  نتایج تجزیه وتحلیل آماری تفاوت معناداری بین عملکرد دو گروه آزمایش (فرآیند وژانر) در فعالیت نوشتار ی تولیدی فرآیندمحور ازنظردرستی وجود داشت . اما نتایج پژوهش تفاوت معناداری ازنظر درستی بین عملکرد دو گروه آزمایش (فرآیند وژانر) در فعالیت نوشتار ی تولیدی محورروایی را نشان نداد . نتایج حاصله ازاین پژوهش میتواند برای مدرسین زبان انگلیسی ، برنامه ریزان مراکز تربیت معلم، تهیه و تدوین کنندگان مطالب درسی، نویسندگان کتب درسی وتیوری پردازان حوزه فراگیران زبان دوم سودمندو مفید باشد .

    کلیدواژگان: فرآیندخطی، آموزش مبتنی بر ژانر، درستی، کنش زبان نوشتاری
|
  • Azam Alisaraee, Seyyed Abdolmajid Tabatabaee Lotfi *, Seyyed AmirHossein Sarkeshikian Pages 1-22

    This study investigated the effect of story-based technique, L1 translation, and Whatsapp emoticon puzzle solving on EFL learners’ learning proverbs. From among 90 female intermediate level learners at two language institutes in Qom, Iran, 60 homogeneous students were chosen following the administration of a sample of Nelson proficiency test and a pre-test. The 60 participants were then assigned to three experimental groups, equal in number. The experimental group 1 was instructed using story-based technique; the experimental group 2 was taught through L1 translation; and the experimental group 3 was exposed to Whatsapp emoticon puzzle solving. Subsequently, all three groups took part in a proverb post-test similar to the pre-test. The data were analyzed by ANOVA. The results showed that Whatsapp emoticon puzzle solving was significantly the most effective, and that the students’ level of learning proverbs was influenced by story-based technique more than L1 translation technique. The findings of this study can contribute to technology- enhanced language teaching.

    Keywords: proverb, story-based technique, translation, Whatsapp emoticons
  • Mina Babapour, Davud Kuhi * Pages 23-53

    This contrastive study was conducted to contrastively analyze English and Farsi newspaper opinion columns in terms of the frequency of different types of stance markers.60 newspaper opinion columns (30 written in English and 30 written in Farsi) from 10 wide spread newspapers published in the United States and Iran in 2015 were analyzed. Hyland’s (2005) model of stance markers (hedges, boosters, attitude markers, and self-mention) was used as the framework of analysis.The findings revealed that hedges and self-mentions used by English columnists were considerably more frequent than those employed by the Farsi columnists. In contrast, Farsi columnists used large number of boosters and attitude markers. Although, attitude markers were in the last position of sub-categories of stance markers in both corpora.Generally, it could be concluded that the similarities and differences among columnists could be related to the cultural and linguistic preferences of the writers in languages. This study could be beneficial for EFL students and teachers in understanding intercultural linguistic problems in language use, and could be used to lead to creative reading and writing in journalism and ESP courses.

    Keywords: Metadiscourse, interactional metadiscourse, stance markers, newspaper, opinion columns
  • Foroozan Beiranvand, Behdokht Mall-Amiri Mall-Amiri * Pages 54-73
    This study aimed to compare the effect of listening strategies, namely, metacognitive, cognitive and social/affective strategies, on impulsive and reflective visually impaired EFL learners’ (VILs) listening comprehension. The participants of the study were 58 male and female VILs at pre-intermediate level within the age range of 12-18 in the west of Iran, Khorram Abad. These participants were selected non-randomly from among 10 different classes available to the researcher. To select the participants, the researcher talked to learners of these 10 classes and sought the consent of 58 learners to take part in the study. The Preliminary English Test (PET) pre-piloted on 30 students with almost similar characteristics to the target sample was administered to 72 students for selecting a homogenized group of participants. Then, 58 students were selected. Afterwards, the researcher administered the Personality Questionnaire developed by Eysenck (1975) to categorize them into two experimental groups of impulsive and reflective. Furthermore, the researcher made sure that the two groups were homogeneous regarding their listening comprehension prior to the start of the treatment. In this study, both experimental groups practiced listening comprehension through listening strategies, namely, metacognitive, cognitive and social/affective strategies. The listening section of the PET test was administered as the posttest at the end of the treatment to both groups and their mean scores on the tests were compared through Independent Samples t-test. The results of statistical analyses led to the rejection of null hypothesis with the conclusion that the reflective learners significantly outperformed the impulsive students on the posttest of listening comprehension.
    Keywords: impulsive learner, Listening comprehension, Listening strategies, reflective learner, visually impaired
  • Samira Boostan Saadi, Mahnaz Saeidi * Pages 74-90
    This quasi-experimental study investigated the effects of input-enhancement and production of sentences, containing the target structures, on learning grammar by Iranian Intermediate EFL learners. Sixty male students in three input, output, and control groups participated in the study. After checking the homogeneity of the participants with a proficiency test, the researchers administered a pretest. Input-based group received input enhancement within reading texts in which the target structures were highlighted with different techniques such as bolding and underlying. The output-based group were required to produce some sentences including target structures based on reading texts. The control group received traditional grammar instruction. The results of ANCOVA revealed that both experimental groups learned the target structures better than the control group; however, the input-based group outperformed output-based group in learning target grammatical structures. The findings of the study suggest the widespread use of input-enhancement, as one of the techniques of focus on form, plays a significant role in enhancing grammatical accuracy.
    Keywords: Input-enhancement, output-based instruction, Focus on Form, grammar
  • Davood Borzabadi Farahani, Masoud Ahrabi Fakhr * Pages 91-110
    With the rapid expansion of deploying mobile instant messaging applications such as Telegram for the purpose of language learning, it is quite apparent that language research in this regard is lagging behind the trend. This study addressed the matter by exploring how language learners utilize a Telegram group for the purpose of language learning. In this regard, the activities of a Telegram language learning group with 74 active members was observed and recorded for a week. To capture the patterns of utilization of the group, a thematic analysis was conducted on the compiled corpus of approximately 45000 words gathered by recording the messages posted by the group’s members. The analysis indicated that the themes of utilization of the Telegram language learning group were discussing content-based topics, seeking and sharing resources, recommending conversation opportunities, sharing learning strategies, and giving corrective feedback on each other’s language.  The findings of this research illustrated the potential of mobile messaging applications for creating opportunities for self-initiated and collaborative language learning.
    Keywords: self-initiated language learning, mobile instant messaging, Mobile Learning, collaborative learning, Telegram
  • Maryam Habibollahi Aghdam, Sorayya Behroozizad * Pages 111-126

    Reading comprehension is one of the essential skills for learning in every language and in Iranian educational system, there seems a need to make some revisions in teaching reading comprehension. In an attempt to address this problem, this research set out to utilize Directed Reading –Thinking Activity (coined by Stauffer, 1969) as a teaching comprehension model which was expected to enhance students’ reading comprehension ability of graded readings. To do this end, 50 intermediate students from Zabansara Institute were randomly assigned to two groups (one control and one experimental) each consisting of 25 participants.  Drawing on a mixed-methods design, the two groups were compared in pre-test and post-test in the quantitative phase. In the qualitative stage, fifteen students from experimental group were interviewed on the effect of implementing DRTA based setting on their comprehension of graded readings (The implemented readings in this study were narrative texts). The findings of the study revealed that DRTA had significant effect on participants' reading comprehension of graded reading. The study provides some pedagogical implications for EFL teachers and students, and suggests some possible avenues for further studies as well.

    Keywords: directed reading-thinking activity, graded reading, reading comprehension, narrative texts
  • Yaser Hadidi * Pages 127-140
    From a Systemic Functional perspective, Grammatical Metaphor (GM) as is taken to be a chief driving force in the discourse of different genres, an important adult language machinery for ideational meanings to be semantically cross-mapped and realized through a different form in the stratum of the lexico-grammar, in order to convey changed meanings and tinker with the discursive flow and development of text in real time, mainly through nominalization of adjectives and verbs. Using a number of established works of the English novel as data, this study draws upon the author’s previous model for the categories of GM used in modern prose fiction, with the main focus placed on one of the six categories, Prepositional GM (PGM). PGM figures with a very high frequency in fiction and occurs when a GM is preceded by a preposition. This study finds that the language of prose fiction in English deploys some of these PGMsin either of two different meaning sof the adverbial, varying according to context. Again, as seen to be the hallmark of GM by many, GM is found to open up vast ideational meaning potentials in the semantics stratum, from which the lexico-grammar makes choices according to context and intended meaning. As argued elsewhere in the literature and here, and as backed up by the author’s own experience of the advanced teaching of writing and reading, broadened understanding of GM is a critically important component to writing instruction and its effectiveness, as seen in the large-scale horizons and agendas for effective teaching of English as a Foreign Language in Iran and beyond.
    Keywords: Systemic Functional Linguistics, grammatical metaphor, prose fiction, prepositional grammatical metaphor, advanced reading, writing instruction
  • Farzaneh Khodabandeh *, Rahman Mombini Pages 141-167
    In countries where textbooks are considered as the main source of teaching/learning process, textbook evaluation seems to be inevitable and necessary. The current study aimed at evaluating the new English textbook entitled “Vision 1”, developed for the Iranian first grade high school students. To achieve this goal, two groups of participants took part in the study. They consisted of 30 teachers teaching this book in Baghmalek in Khuzestan province and 70 students studying in the first grade high school in the city mentioned. The quantitative data were collected through two questionnaires. The questionnaires were designed to evaluate the book in terms of seven criteria namely, practical considerations, layout and design, activities, skills, language type, subject and content and cultural considerations. The findings showed that teachers and students were interested in the book in all criteria except cultural considerations. The results also showed no significant difference between Iranian teachers' and students' perceptions towards the book. It can be concluded that the book needs to be modified to include some aspects of cultural values to open a window into learning about the target language culture.
    Keywords: Evaluation, Textbooks, Vision 1
  • Khalil Motallebzadeh, Hanieh Garmabi *, Mehri Bakhtiari Fayendari Pages 168-185
    This study aimed at exploring the influence of the role that a teacher employs on his/her professional success. The teacher role was investigated from a new outlook, Goffman's footing theory. According to Goffman (1981), a speaker's role can be classified into three categories of animator, author, and principal, characterized as the repeater of the ideas made by the others, the paraphraser of concepts, and the creator of original ideas, respectively. Applying this theory in the educational context, the researchers selected 36 university professors of TEFL in the MA level and asked their students (N=118) to identify their professors' dominant role as animator, author, or principal, both generally and individually, via a metaphor checklist and their professional success via the Characteristic of Successful Iranian EFL Teacher Questionnaire. The results of Chi-square analysis indicated that the professors dominantly take on the author and animator roles respectively. One-way Anova results also demonstrated that the professors taking on the principal role enjoy higher professional success than those adopting the animator and author roles. The results offer implications and suggestions for pedagogical consideration within the Iranian university context.
    Keywords: animator, author, footing theory, principal, professional success
  • Zahra Talebi, Nader Asadi Aidinlu *, Haniyeh Davatgari Asl Pages 186-202

    The main purpose of the present quasi-experimental study was to investigate the effects of linear process versus genre-based approach on EFL learners’ written production. To this end, 40 learners of English at intermediate level were randomly selected as the participants of the study and assigned into two groups of experimental (process and genre) which received different types of instruction for 8 sessions. Narrative and process-tasks were employed to collect data from the participants. The collected written data was quantified in terms of the accuracy measure. Independent samples T-test was employed as the statistical means of analysis. The results of the study revealed no difference between the performances of two groups in written narrative task, however, the result of statistical analysis in process task was significant. The study might carry some pedagogical implications for second language teachers, SLA researchers, teacher education and task designers.

    Keywords: genre-approach, Process, Accuracy, learner, written production task