فهرست مطالب

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 23 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدحسن پیمان فر* صفحات 1-19

    دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه خوارزمی به عنوان اولین و کهن ترین مرکز آموزش عالی در صنعت ورزش ایران است. لذا پیشرو بودن در حرکت به سمت دانشگاه های نسل چهارم می تواند الگویی باشد برای دیگر دانشکده ها در سراسر کشور. بدین هدف مطالعه حاضر به بررسی و تحلیل استراتژیک در این زمینه با استفاده از الگوی نوین سه شاخهTOPSIS-SWOT-FIFs  و ارایه راهبردهای مرتبط در افق 1404پرداخته است. در بخش مطالعات راهبردی، متخصصین حوزه علوم ورزشی به عنوان اعضای شورای راهبردی(11 نفر)، و در بخش کمی کلیه اساتید و کارکنان دانشکده (40 نفر) جامعه پژوهش حاضر را تشکیل دادند. یافته های پژوهش حاضر حاصل تلاش بیش از 100 نفر- ساعت جامعه پژوهش و شامل 14 راهبرد کلان و 65 اقدام راهبردی در 4 محور رشد و توسعه می باشد. در این راستا به نظر می رسد جهت پیشرو بودن در دانشگاه های نسل چهارم و همچنین رسیدن به ماموریت خویش، تدوین الگوی اجرایی راهبردها می تواند اولین اقدام برای رسیدن به چشم انداز تدوین شده باشد.

    کلیدواژگان: دانشگاه نسل چهارم، توسعه، آموزش عالی، علوم ورزشی، تاپسیس
  • فاطمه سبزواری شهرضا، شهاب پروین پور*، مهدی نمازی زاده صفحات 20-35

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر رویکرد آموزش بازی برای فهم بر استقامت هوازی، عملکرد حرکتی و ارتقاء فعالیت بدنی بوده است. بدین منظور کودکان دو کلاس چهارم (میانگین سنی 7/0±2/10سال) در یک مدرسه در شهر سیرجان به طور تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایشی قرار گرفتند (هر گروه 22 نفر). در مرحله اول از کلیه دانش آموزان شرکت کننده آزمون چابکی و مهارت های حرکتی کانادا و تست پیسر گرفته شده و سطح فعالیت بدنی آن ها با گام شمار محاسبه و ثبت شد. سپس گروه آزمایشی در یک دوره مداخله با رویکرد آموزش بازی برای فهم به مدت 36 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه شرکت کردند. در نهایت آزمون های انجام شده برای بار دوم در پایان مداخله برای هر دو گروه انجام شد. از آزمون "یو من ویتنی" و "آنالیز رگرسیون پواسن با از استفاده روش GEE" برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که این رویکرد تاثیر معناداری بر چابکی و مهارت های حرکتی و سطح فعالیت بدنی دارد، اما تفاوت معناداری بر استقامت هوازی مشاهده نشد. این نتایج حمایت از این فرضیه را فراهم می کنند که استفاده از این رویکرد می تواند در تسهیل رشد عملکرد حرکتی و ارتقاء سطح فعالیت بدنی کودکان موثر باشد.

    کلیدواژگان: استقامت هوازی، رویکرد تدریس بازی برای یادگیری، عملکرد حرکتی، فعالیت بدنی
  • علی عباس زاده*، عبدالله قاسمی، علی حیرانی، مهشید زارع زاده صفحات 36-54

    وزن هنگام تولد از شاخص های مهم سلامت نوزادان در هر جامعه است و به عنوان بهترین وسیله سنجش پیامد بارداری و مهمترین عامل تعیین کننده میزان ابتلا به بیماری یا مرگ نوزاد در نظر گرفته می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین اختلالات بینایی و مشکلات حرکتی بین کودکان 3 تا 6 سال با وزن تولد خیلی کم و وزن تولد بسیار کم بود. جامعه آماری این پژوهش 88 کودک، 34 کودک با وزن تولد بسیار کم، 54 کودک با وزن تولد خیلی کم بود که بصورت در دسترس انتخاب شدند. از آزمون مجموعه ارزیابی حرکتی کودکان-ویرایش دوم برای سنجش عملکرد حرکتی و از آزمون های بینایی برای سنجش تیزی بینایی، حساسیت تقابلی، دید سه بعدی، انحراف چشم، نیستاگموس، انطباق پذیری، همگرایی و ادراک بینایی استفاده شد. آزمون عملکردهای بینایی توسط یک چشم پزشک اطفال انجام گرفت. از آزمون ضریب همبستگی پیرسون با فواصل اطمینان بوت استراپ شده برای بررسی ارتباط بین هر یک از اندازه های بینایی و عملکرد حرکتی استفاده شد. همچنین برای تعیین ارتباط بین عملکرد حرکتی و انحراف چشم و نیستاگموس از ضریب دو-رشته ای نقطه ای استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان اختلالات بینایی و حرکتی در دو گروه کودکان زودرس در مقایسه با جمعیت سالم مقدار بالای است، اما با ین وجود بین نقص های بینایی و مشکلات حرکتی در دو گروه کودکان زودرس ارتباط معناداری وجود نداشت. این بدان معناست که وجود اختلال بینایی منجر به مشکلات حرکتی در کودکان زودرس نمی شود.

    کلیدواژگان: کودکان زودرس، وزن تولد خیلی کم، وزن تولد بسیار کم، آزمون مجموعه ارزیابی حرکتی کودکان، سن بارداری
  • لاله همبوشی، الهه عرب عامری*، مهدی شهبازی، رسول زیدآبادی صفحات 55-70

    هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر تمرینات ادراک بینایی وابسته و غیر وابسته به حرکت بر یکپارچگی بینایی حرکتی و مهارت های حرکتی ظریف در کودکان 7 و 8 ساله بود. بدین منظور، 107 نفر از دانشآموزان کلاس اول دبستان شهرستان سبزوار به صورت هدفمند (شرایط اقتصادی و فرهنگی یکسان، سلامت جسمانی و ذهنی و دید کامل با یا بدون عینک) انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی تمرینات ادراک بینایی وابسته و غیر وابسته به حرکت(هر گروه 32 نفر) و یک گروه کنترل (43 نفر) قرار گرفتند. پس از برگزاری پیش آزمون، آزمودنی های گروه های آزمایشی، به مدت 6 هفته و هر هفته، سه جلسه 45 دقیقه ای به تمرین پرداختند و سپس پس آزمون در دو گروه برگزار شد. پس از بررسی نرمال بودن توزیع داده ها و همگنی واریانس ها به وسیله آزمون شاپیروویلک و لوین از آزمون تحلیل کوواریانس به منظور تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار SPSS 19 استفاده شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که تمرینات ادراک بینایی وابسته و غیر وابسته به حرکت بر یکپارچگی بینایی حرکتی و مهارت های حرکتی ظریف کودکان 7 و 8 ساله تاثیر معنی داری دارد؛ اما بین این دو شیوه تمرینی تفاوت معنی داری وجود نداشت. این نتایج هم راستا با فرضیه حرکت نشان داد، مسیله ی مهم در رشد ادراکی و ادارکی- حرکتی توجه فرد به محرک های بینایی در محیط بوده و وجود حرکت در تمرینات بینایی الزامی نمی باشد.

    کلیدواژگان: ادراک بینایی، تمرینات بینایی، فرضیه حرکت، مهارت های حرکتی ظریف، یکپارچگی بینایی-حرکتی
  • زینب خداوردی، عباس بهرام، حسن خلجی*، انوشیروان کاظم نژاد، فرهاد قدیری صفحات 71-86

    این مطالعه اجراهای کودکان را در سه آزمون مطرح اندازگیری شایستگی حرکتی: آزمون حرکتی درشت-3، آزمون هماهنگی حرکتی کودکان و فرم کوتاه آزمون تبحر حرکتی بروینیکس-ازرتسکی-2 در 164 دختر سالم ایرانی 10-7 سال مقایسه کرد.  ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط بین نمره ی کلی آزمون تبحر حرکتی بروینیکس-ازرتسکی-2 (فرم کوتاه)، خرده آزمون درشت و ظریف آزمون تبحر حرکتی بروینیکس-ازرتسکی-2، نمرات کلی آزمون هماهنگی حرکتی کودکان و آزمون حرکتی درشت-3 و خرده آزمون های مهارت های توپی و جابجایی محاسبه شد. آزمون تحلیل واریانس چندگانه برای آزمون فرض اختلاف بین میانگین های اجرای سه آزمون مذکور در کودکان پایه ی اول تا چهارم دبستان مورد استفاده قرار گرفت و آزمون تعقیبی توکی برای بررسی احتلافات زوجی اجراها استفاده شد. ارتباطات معنادار اما ضعیف تا متوسطی بین نمرات کلی اجرای کودکان مشاهده شد. بطور کلی یافته ها نشان دادکه با افزایش سن نمرات اجرای کودکان در هریک از آزمون ها افزایش یافت. ارتباطات ضعیف میان اجرای ابزارها نشان دهنده ی آن است که هر یک از این ابزارها جنبه های مختلفی از شایستگی را اندازگیری می کنند  و نباید جایگزین یکدیگر استفاده شوند.

    کلیدواژگان: مهارت حرکتی، هماهنگی حرکتی درشت، دختران
  • سیده معصومه موسوی*، زهرا پورآقایی، محمدعلی اصلانخانی صفحات 87-106

    تحلیل عملکرد تکنیکی و تاکتیکی ورزشکاران، به منظور بهبود عملکرد خودشان و ورزشکاران دیگر همیشه مورد توجه قرار می گیرد. هدف از این تحقیق بررسی نیمرخ عملکرد تکنیکی و تاکتیکی کاراته کاهای نخبه حاضر در لیگ های جهانی می باشد. در این تحقیق توصیفی از نوع کاربردی، نیمرخ عملکردی کاراته کاهای برنده و بازنده حاضر در لیگ جهانی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار کینوویا جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل استفاده شد. متغیرهای مورد بررسی تاکتیک های حمله، ضدحمله و تکنیک های تکی اندام بالایی، اندام پایینی وتکنیک های ترکیبی بود فراوانی حملات، در اوزان مختلف نزدیک بود. اما میزان موثر بودن حملات صورت گرفته در بین برنده ها بیشتر بود. استفاده از تکنیک های دست تک رایج تر بود. برنده ها بیشترین امتیازات خود را از تکنیک های تکی دست کسب کرده بودند. از کل ضربات پای اجرا شده توسط برنده ها 10 درصد منجر به امتیاز شده بود. بنابراین یافته ها، نیاز به برنامه های تمرینی اختصاصی برای تکنیک های دست تک و تاکتیک ضد حمله در تمرینات بیشتر وجود دارد. همچنین شبیه سازی زمان های مختلف مسابقه و کار کردن روی تاکتیک ای خاص به پیشرفت ورزشکاران کاراته کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: تحلیل عملکرد، کاراته، آنالیزویدئویی، وقایع نگاری
  • مژگان معمارمقدم*، معصومه علی اصغری تویه، میترا محمدی صفحات 107-121

    مطالعه حاضر با هدف، تعیین تاثیر متمرکز کردن توجه بر رفتار چشم ساکن و دقت اجرا در مهارت پرتاب دارت می باشد. بدین منظور 20 دانشجوی پسر مبتدی در دارت (دامنه سنی 22-19 سال) به طور داوطلبانه انتخاب شدند.تمام شرکت کنندگان به صورت کانتربالانس دستورالعمل های توجه بیرونی و درونی را اجرا کردند. بدین صورت که، ابتدا شرکت کنندگان 10 کوشش را در حالت پایه (بدون دستورالعمل توجهی) انجام دادند. سپس بصورت کانتربالانس در مجموع 20 کوشش تمرینی را در دو شرایط راهبردهای توجه بیرونی و درونی اجرا نمودند. در تمامی کوشش ها اطلاعات سیستم بینایی با استفاده از دستگاه ردیابی چشم ثبت گردید و برای اندازه گیری دقت از فرمول خطای شعاعی استفاده شد. داده ها به وسیله آزمون تحلیل واریانس درون گروهی با اندازه گیری تکراری تحلیل شد (05/0 =P) یافته ها نشان داد که دقت پرتاب در شرایط توجه بیرونی نسبت به شرایط پایه و درونی بهبود معنی داری یافت (001/0 =P).  همچنین نتایج حاکی از آن بود که، دوره چشم ساکن در شرایط کانون توجه بیرونی نسبت به شرایط توجه درونی طولانی تر بود (001/0 =P). با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان اینطور فرض کرد که، طول دوره چشم ساکن، یکی از مکانیسم های اساسی در دقت اجرای مهارت هدف گیری در مبتدیان می باشد و متمرکزکردن توجه علاوه بر دقت اجرا بر طول دوره چشم ساکن نیز تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: طول دوره چشم آرام، دستگاه ردیاب بینایی، خطای شعاعی، دقت اجرا
  • کیومرث رمضانلو*، نوشین بنار، فاطمه سعیدی صفحات 122-144

    هدف از این پژوهش بررسی نقش منابع ورودی، موقعیت در بازار و توان خلاقیت در خلق مزیت رقابتی کسب وکارهای ورزشی (مجموعه های تفریحی-ورزشی آبی شهر تهران) بود. این پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی  و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران مجموعه های تفریحی- ورزشی آبی شهر تهران بود. برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای آزمون فرضیه ها ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد. 80 پرسشنامه به نسبت توزیع مجموعه های تفریحی-ورزشی آبی در پنج منطقه استان تهران، به صورت هدفمند در اختیار مدیران قرار گرفت که از این تعداد 75 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داده منابع ورودی به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنی داری دارد (53/0 β= ،06/20t=)، موقعیت در بازار نیز به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنی داری (42/0 β= ،23/2t=) دارد. همچنین توان خلاقیت به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنی داری (63/0  β= ،43/11t=).نتایج این مطالعه هدفمند بودن رویکرد ترکیبی به واسطه توانایی به کارگیری درست منابع ورودی از جمله منابع انسانی، سازمانی و مالی، توجه به سرمایه مشتری و داشتن هوشمندی رقابتی به عنوان ایجادکننده ها و تثبیت کننده موقعیت در بازار و همچنین سرمایه نوآوری، توان فناوری اطلاعات و مدیریت دانش به عنوان مهم ترین منابع و عناصر در استفاده از توان خلاقیت می توانند مزیت رقابتی را برای کسب وکارها به ارمغان آورند.

    کلیدواژگان: توان خلاقیت، کسب وکار ورزشی، مزیت رقابتی، منابع ورودی، موقعیت در بازار
  • کیانوش شجیع، مهدی طالب پور*، سید مرتضی عظیم زاده، محمد کشتی دار، رضا حیدری صفحات 145-167

    داوران فوتبال یکی از اجزای اصلی و کانونی ورزش فوتبال محسوب می شوند و با مشکلات بسیاری روبرو هستند که در صورت عدم توجه و عدم شناسایی آسیب هایی که موجب کاهش عملکرد ایشان شده و صدمات جبران ناپذیری به پیکره فوتبال نیز وارد خواهد آمد؛ لذا هدف از انجام تحقیق حاضر تحلیل کیفی آسیب شناسی سرمایه های انسانی فوتبال حرفه ای ایران بود که به صورت مطالعه موردی بر روی داوران حرفه ای لیگ برتر فوتبال ایران انجام گرفت. این تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی تحلیلی و به لحاظ اجرا از نوع تحقیقات کیفی می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات منابع کتابخانه ای، مصاحبه و پرسشنامه دلفی بود. جامعه آماری در بخش مصاحبه شامل کلیه نخبگان حوزه داوری فوتبال و آشنا به مباحث سرمایه انسانی بود که به صورت هدفمند تعداد 20 نفر و در بخش دلفی کلیه داوران بین المللی و ملی فوتبال حرفه ای ایران که به صورت هدفمند و گلوله برفی تعداد 25 نفر از آن ها به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. از تکنیک های کدگذاری باز و محوری، تلخیص و فیلترگذاری در جهت استخراج داده های خام استفاده شد. در نهایت هر 57 آسیب شناسایی شده در بخش داوری فوتبال ایران از سوی خبرگان تحقیق مورد تایید قرار گرفتند. می توان نتیجه گرفت که آسیب های ساختاری، زمینه ای و رفتاری در گروه انسانی داوران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بی شک نتایج حاصل از تحقیق می تواند در برنامه ریزی های آتی فدراسیون فوتبال ایران، به ویژه کمیته و دپارتمان داوران چراغ راه بوده و در تعیین خط مشی ها به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، فوتبال، سرمایه انسانی، داوران، مدل سه شاخگی
  • محمدصادق افروزه، حمیدرضا صفری، محمد فیروزیان* صفحات 168-187

    براساس مفهوم مسیولیت اجتماعی، از آنجایی که ورزشکاران حرفه ای نیز عضوی از اجتماع به شمار می روند و مانند سایر اعضای جامعه در برابر محیط پیرامون خود مسیولیت دارند، ضروری است علاوه بر بهبود عملکرد ورزشی، اقتصادی و اجتماعی خود، تا حدامکان ارتقای استانداردهای زندگی اجتماعی افراد جامعه را نیز در دستور کار خود قرار دهند. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی مسیولیت اجتماعی ورزشکاران حرفه ای در دوره بیماری کرونا بود. نوع تحقیق کیفی و به روش گراند تیوری انجام شد و مشارکت کنندگان پژوهش را  14 نفر از ورزشکاران، کارشناسان و اعضای هییت علمی تشکیل دادند که به روش مصاحبه و با استفاده از نمونه گیری نظری انجام شد. همچنین یافته ها از طریق روش کدگذاری در سه مرحله ی باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند و مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری باز گردآوری و از آنها مقوله هایی استخراج شد. سپس در مرحله کدگذاری محوری و گزینشی، پیوند میان این مقوله ها زیر عناوین بسترها، راهبردها و پیامدها تعیین شد. بر اساس نتایج 93 نشان در کدگذاری شناسایی شد که در  20 مقوله جای گرفت. با توجه به نتایج پیشنهاد می شود که مسیولان و تصمیم گیرندگان ارشد در ورزش، با آگاهی نسبت به پتانسیل بالای ورزشکاران در جهت موج آفرینی و تاثیرگذاری اجتماعی، سیاست های پیش گیرانه در رابطه با شرایط بحرانی ویروس کووید 19 را برنامه ریزی کنند و نظر به مسیولیت اجتماعی ورزشکاران در این زمینه تصمیمات خود را اتخاذ کنند.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، مسئولیت اجتماعی ورزشکاران، ورزشکاران حرفه ای، کووید-19
  • رحیم رمضانی نژاد، سمانه نظری، مریم بشارتی مقدم*، محمدجواد ضیاء صفحات 188-214

    هدف از پژوهش حاضر آسیب شناسی پیامد های کووید-19 بر تربیت بدنی در مدارس با رویکرد بازنمایی چالش های اساسی آن و ارایه راهکار هایی براساس برنامه ها و تجارب آموزشی سایر کشور هاست. بااستفاده از روش مطالعه کتابخانه ای، اسناد و پژوهش های علمی موجود به ویژه تحقیقات خارجی، 100 مقاله موردبررسی و تحلیل قرار گرفتند و داد ه های تحقیق در دو قالب چالش ها و استراتژی ها طبقه بندی شدند. یافته ها نشان داد چند چالش آموزشی مهم شامل چالش آموزش آنلاین (دانش آموزان، والدین و معلمان)، چالش روان شناختی و اجتماعی، شکل گیری نسل جدیدی از دانش آموزان تربیت بدنی، تغییر ماهیت کلاس تربیت بدنی، چالش دانش آموزان با نیازهای ویژه، چالش اقتصادی و درنهایت چالش تعطیل ماندن مدارس ایجادشده است. در بخش دوم یافته ها نیز استراتژی ها و راهکارهای موثر جهت رفع این چالش ها شامل ارایه برنامه های مشاوره ای برای رفع مشکلات آموزش آنلاین، استراتژی های آموزشی خاص، توسعه حرفه ای معلمان تربیت بدنی، نقش خانواده، والدین، مدیران و کارکنان مدرسه، راهکارهای روان شناختی، کاهش ناسازگاری و بی ثباتی روابط بین فردی، حفظ ماهیت تجربی و پویایی کلاس تربیت بدنی و راهکار فعالیت بدنی پس از بازگشایی مدارس معرفی شده اند. درنهایت دولت و موسسات آموزشی درکنار خانواده ها می توانند باتوجه به شرایط اقتضایی آموزشی، ضمن کاهش اثرات منفی کرونا و استفاده از ظرفیت های موجود درجهت اصلاح و نوآوری برنامه های تربیت بدنی در مدارس کشور به ویژه در دوران کرونا گام های بسیار موثری بردارند.

    کلیدواژگان: چالش های آموزشی، کووید-19، تعطیلی مدارس، آموزش آنلاین، ماهیت کلاس تربیت بدنی
  • مریم طاهری کیا*، علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی صفحات 215-227

    سازمان های ورزشی در دهه اخیر بر اهمیت توجه به رفتار خرید مشتریان توجه ویژه داشته اند. در این میان توجه به متغیرهایی که می تواند بر رفتار خرید مشتریان تاثیر داشته باشد اهمیت یافته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه علی بازاریابی رابطه مند و رفتارخرید تماشاگران با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری انجام شده است. بدین منظور از دو پرسشنامه بازاریابی رابطه مند و رفتارخرید کیم (2008) پس از اطمینان از روایی و پایایی، باتوجه به جدول مورگان در میان نمونه ای متشکل از 430 نفر از تماشاگرانی که برای دیدن بازی های تیم سپاهان در استادیوم فولادشهر حاضر بودند، به صورت تصادفی توزیع شد. روش تحقیق حاضر توصیفی- همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. برای تجزیه تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آزمون های همبستگی، تحلیل عاملی تاییدی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج حاصل از مدل تحلیل مسیر نشان داد که بازاریابی رابطه مند بر روی رفتارخرید تماشاگران تاثیر دارد (043/0=β، (05/0≥p). با عنایت با یافته های تحقیق حاضر می توان راهکارهایی را جهت تعیین استراتژی بازاریابی رابطه مند و ارزیابی تاثیر این استراتژی بر رفتار خرید تماشاگران، به عنوان مشتریان اصلی باشگاه های فوتبال فراهم نمود.

    کلیدواژگان: مدل سازی معادلات ساختاری، بازاریابی رابطه مند، رفتارخرید، تماشاگران
|
  • MohamadHasan Peymanfar* Pages 1-19

    Faculty of Physical Education and Sports Sciences of Kharazmi University is the first and oldest center of higher education in the Iranian sports industry. Therefore, being a leader in moving towards fourth generation universities can be a model for other faculties across the country. To this end, the present study has reviewed and analyzed strategically in this field using the new three-branch model TOPSIS-SWOT-FIFs and presented related strategies on the Vision of 2025. In the strategic studies section, experts in the field of sports sciences as members of the strategic council (11 people), and in the quantitative section, all faculty members and staffs (40 people) formed the present research community. The findings of the present study are the result of the efforts of more than 100 people-hours of the research community and include 14 macro strategies and 65 strategic actions in 4 axes of growth and development. In this regard, it seems that in order to be a leader in the fourth generation universities and also to achieve its mission, the development of an executive model of strategies can be the first step to achieve the developed vision.

    Keywords: 4th generation university, development, higher education, sports science, TOPSIS
  • Fatemeh Sabzevari Shahreza, Shahab Parvinpour*, Mahdi Namazizadeh Pages 20-35

    The present study aimed to evaluate the effect of teaching games for understanding approach (TGfU) on aerobic endurance, enhancing motor performance and promoting physical activity. To this end, the ten-year-old (mean age=10.2 years, SD 0.7) students in two fourth-grade classes at a school in Sirjan were randomly divided into control and experimental group (N= 22 for each group). First, all participants were given Canadian Agility and Movement Skills Assessment (CAMSA) and Pacer test were taken and their level of physical activity was measured and recorded with a pedometer. The students in the experimental group participated in an intervention program for 36 sessions each for 45 minutes. The participants in the control group followed the usual program. Finally in the end of the intervention, the-second-time- performed tests were given to both groups. Mann-Whitney U test and “Poisson regression analysis” by using GEE method" was used to data analyze. Finally, the same tests were performed after intervention program for both groups. Results indicated that, this approach can play a significant role on agility and movement skills and level of physical activity, while no significant difference was observed on aerobic endurance. The results support the hypothesis that the use of TGfU approach can be effective in facilitating the development of motor performance and improving the level of physical activity among children.

    Keywords: aerobic endurance, Teaching Games for Understanding approach, motor performance, physical activity
  • Ali Abbaszadeh*, Abdolah Ghasemi, Ali Heirani, Mahshid Zare Zadeh Pages 36-54

    Birth weight is one of the most important indicators of neonatal health in any society and is considered as the best tool to measure the outcome of pregnancy and the most important factor in determining the incidence of disease or death of the infant. The purpose of this study was to investigating relationship between visual impairments and motor problems in children 3-6 age with very low birth weight and extremely low birth weight. The participants of this study were 88 children, 54 children with very low birth weight and 34 children with extremely low birth weight who were selected as available. The MABC-2 test were used evaluated motor performances and visual functions such as visual acuity, contrast sensitivity, Stereo acuity, Strabismus, nystagmus, Accommodation, convergence and visual perception measuring by a pediatric ophthalmologist. Pearson correlation coefficient test with bootstrap confidence intervals was used to examine the relationship between each of the visual measurements and motor function. Also, a two-string point coefficient was used to determine the relationship between motor function and eye deviation and nystagmus. The results showed that the rate of visual and motor disorders in the two groups of preterm children was high compared to the healthy population, but there was no significant relationship between visual deficits and movement problems in the two groups of preterm children. This means that vision impairment does not lead to motor problems in preterm children.

    Keywords: preterm children, very low Birth Weight, extremely low Birth Weight, motor problems, vision impairment
  • Laleh Hamboushi, Elaheh Arabameri*, Mehdi Shahbazi, Rasoul Zeidabady Pages 55-70

    The purpose of this study was to examine the effect of motor dependent/independent visual perception training on visual-motor integration and fine motor skills of 7-8 year old children .For this purpose, 107,  1st grade  primary school students in Sabzevar were selected through purposive sampling (with equal economical and cultural status , optimum mental and physical health and full sight with or without wearing glasses) and randomly divided into two experimental (no=32)and a control group (no=43). After attending a pre-test session, one of the experimental groups was trained in movement dependent visual-perception tasks while the other group performed movement independent visual-perception tasks.  Both groups performed their tasks for three sessions, 45-minute per week and for six consecutive weeks. Shapiro-Wilk and Levin test results confirmed the normality and homogenity of data and ANCOVA showed that both training programs significantly improved visual-motor integration and fine motor skills of 7 to 8 years old children. However, Bonferroni test indicated that there were no significant differences between the movement dependent and independent training programs. The data analysis was performed by using SPSS 19.0. The results of this study confirmed the purposed "movement" hypothesis stating that the significant contributor to the development of perception and perceptual-motor components is not the active or passive movements of the individual, but rather it is the attention of the person to the visual stimuli within the environment.

    Keywords: Visual perception, visual training, visual-motor integration, movement hypothesis, fine motor skills
  • Zeinab Khodaverdi, Abbas Bahram, Hassan Khalaji*, Anoshirvan Kazemnejad, Farhad Ghadiri Pages 71-86

    This study aimed to address agreement level of performances on 3 selected motor skill assessment tools in a sample of Iranian first to fourth graders aged 7-10 year olds. The convenience sample included 164 healthy girls from public schools.  A Pearson correlation coefficient was calculated on the association between MABC-2, KTK and TGMD-3 performances in graders. A one-way multivariate analysis of variance (MANOVA) was conducted to compare performances means across grade levels. Low-to-moderate correlations were found between assessments across age in each assessment. In general, girls demonstrated higher scores across age cohorts. In conclusion, low-to-moderate associations among assessments instruments provide different pictures/levels of motor competency and should not be used interchangeably in studies.

    Keywords: motor skills, gross motor coordination, girls
  • Seyedeh Masoumeh Mousavi*, Zahra Pouraghaei, Mohammadali Aslankhani Pages 87-106
    Introduction & Objective

    Technical and tactical performance analysis of athletes is always considered to improve their performance and other athletes. The purpose of this study was to evaluate the technical and tactical performance profile of elite karate players in different weight groups.

    Tools and Methods

    In this descriptive study, the functional profile of the winning and losing karate players in the league was evaluated. Data were collected using Kinovea software. Excel software was used for data analysis. The studied variables were attack tactics, counterattack, upper and lower limbs techniques and combined techniques.

    Results

    The frequency of attacks was close at different weights. But the winners’ attacks were more effective. The use of single-handed techniques was more common. The winners gained the most from single-handed techniques. Of the total leg kicks by the winners, 10 percent resulted in points.

    Conclusion

    According to the findings, there is a need for specific training programs for single hand techniques and counterattack tactics in further training. Simulating different periods in competition and working on specific tactics will help develop karate athletes.

    Keywords: Performance Analysis, Karate, Video analysis, Notational analysis
  • Mozhgan Memarmoghaddam*, Masoumeh Ali Asghari Toyeh, Mitra Mohammadi Pages 107-121

    The purpose of this study was to determine the effect of focusing attention on quiet eye behavior and accuracy of execution on dart throwing skills. For this purpose, 20 male students in dart beginner (age range 19-22 years old) were voluntarily selected. All participants performed external and internal attention instructions in a counterbalanced manner. Thus, Participants first made 10 attempts at baseline (without attentive instructions). Then performed a total of 20 training attempts as counterbalance in both external and internal attention strategies. In all trials, visual system information was recorded using an eye tracking device and the radial error formula was used to measure accuracy. Data were analyzed by repeated measure ANOVA (P=0.05). The results showed that the accuracy of throwing was significantly improved in external attention condition compared to baseline and internal conditions (P=0.001). The results also indicate that the quiet eye period was longer in the external focus condition than in the inner attention condition (P=0.001). According to the results of this study, it can be assumed that quiet eye duration is one of the essential mechanisms in execution accuracy of targeting skill in beginners, and that focusing attention in addition to execution accuracy is also effective on quiet eye duration.

    Keywords: Quiet eye duration, eye tracking device, radial error, accuracy of execution
  • Kiomars Ramezanlo*, Noshin Benar, Fatemeh Saeedi Pages 122-144

    The purpose of this study was to investigate the role of input sources, market position and creativity in creating a competitive advantage for sports businesses. This research was a descriptive-survey and in terms of practical purpose. The statistical population of this study consisted of managers of water sports recreational complexes in Tehran. To collect the data needed to test the hypotheses, a field method and a questionnaire were used. To obtain more confidence in the results, 80 questionnaires were distributed among managers in purposeful way in relation to the distribution of water sports complexes in five districts of Tehran province of which 75 questionnaires were analyzed. Findings showed that Input resources, market positioning and creativity power has a positive and significant effect on competitive advantage.The results of this study are the purposefulness of the hybrid approach due to the ability to properly use input resources including human, organizational and financial resources, attention to customer capital and having competitive intelligence as creators and stabilizers in the market and also capital of innovation, information technology capability and knowledge management as the most important resources and elements in using creativity, they can bring a competitive advantage to businesses.

    Keywords: Competitive Advantage, Creativity, Input Resources, Market Position, Sports Business
  • Kianoosh Shajie, Mahdi Talebpour*, Seyed Morteza Azimzadeh, Mohammad Keshtidar, Reza Heydari Pages 145-167

    Football referees are one of the main and central components of football and face many problems that if not paid attention and identified injuries that reduce their performance and irreparable damage to the football body; Therefore, the purpose of this study was to qualitatively analyze the pathology of human capital of professional football in Iran, which was a case study on professional referees in the Iranian Football Premier League.This research is applied in terms of purpose, descriptive-analytical method and qualitative research in terms of implementation. Data collection tools were library resources, interviews and Delphi questionnaire. The statistical population in the interview section included all the elites in the field of football refereeing and familiar with human capital issues, which targeted 20 people, and in the Delphi section, all international and national referees of professional football in Iran, 25 of them targeted and snowball. Sample titles were considered. Open and axial coding, summarizing and filtering techniques were used to extract the raw data. Finally, all 57 injuries identified in the Iranian football refereeing department were confirmed by research experts. It can be concluded that structural, contextual and behavioral injuries are very important in the human group of judges. Undoubtedly, the results of the research can be used as a beacon in the future plans of the Iranian Football Federation, especially the referees' committee and department, and can be used in determining policies.

    Keywords: Pathology, Football, Human Capital, Referees, Trilogy Model
  • Mohammadsadegh Afroozeh, Hamidreza Safari, Mohammad Firoozian* Pages 168-187

    According to the concept of social responsibility, since professional athletes are members of society and, like other members of society, are responsible for their environment, it is necessary for them both to improve their sportive, economic and social performance and to promote the social living standards of the people of the society. Therefore, the main purpose of the present study was to investigate the social responsibility of professional athletes during Coronavirus pandemic. The research design was qualitative and was conducted through Grounded theory Also, the statistical sample of the research consisted of fourteen athletes, experts and faculty members who underwent interview. Also, the findings were analyzed through coding method in three stages open, axial and selective, and a set of basic themes was collected during the open coding process and categories were extracted from them, accordingly. Then, in the axial and selective coding stage, the link between these categories was determined under the headings of contexts, strategies and consequences. Based on the results, nine-three marks were identified in the coding, which were placed in 20 categories. According to the results, it is suggested that top officials and decision makers in sports, with awareness of the high potential of athlete’s social influence, to plan preventive policies in relation to the critical condition of COVID-19 Pandemic and considering the social responsibility of athletes in this context, make their own decisions.

    Keywords: Social Responsibility, Athletes' Social Responsibility, Professional Athletes, COVID pandemic
  • Rahim Ramezaninejad, Samaneh Nazari, Maryam Besharatimoghadam*, MohammadJavad Ziya Pages 188-214

    The purpose of this research is the pathology of Covid-19 consequences on PE in schools with representing the challenges based on other countries` educational programs and experience. Using the library study method, 100 articles were analyzed and the research data was classified into two forms of challenges and strategies. Findings showed that challenges have appeared including online education challenge (students, parents, and teachers), psychological and social challenge, formation of a new generation of PE students, change of the nature of PE class, challenge of the students with special needs, economic challenge, and school closure. In the second part, effective strategies such as providing counseling programs to solve online education problems, specific educational strategies, professional development for PE teachers, the role of family, parents, principals and school staff, psychological solutions, reducing incompatibility and instability of interpersonal relationships, maintaining the empirical nature and dynamism of PE class, and physical activity strategy after the reopening of schools have been introduced. Finally, the government and educational institutions alongside families can take effective steps, according to the contingent educational conditions, to improve and innovate PE programs in the country's schools, especially during Corona, while reducing the negative effects of Corona outbreak and using existing capacities.

    Keywords: Educational Challenges, Covid-19, School Closure, Online Education, Nature of Physical Education Class
  • Maryam Taherikia*, Alireza Elahi, Hossein Akbari Yazdi Pages 215-227

    In recent decades, sports organizations have paid special attention to the importance of considering the purchase behavior of customers. Meanwhile, the variables that can have an impact on customers' purchase behavior have been considered. This study aimed to determine the causal relationship between relationship marketing and purchase behavior of spectators using structural equation modeling. For this purpose, two questionnaires including Kim’s relationship marketing and purchase behavior questionnaires (2008) were used. After confirming their validity and reliability, these questionnaires were distributed among the sample. Sample was consisted of 430 spectators who participated in Foolade_Shahr Stadium to watch the Sepahan’ games using Morgan table. The research method was statistical -correlational and it was based on the structural equation model. The results of path analysis showed that relationship marketing has an impact on purchase behavior of spectators (β= 0.043, p≤0.05). Considering the findings of this study, approaches can be provided to determine the strategy of relationship marketing and evaluate the impact of this strategy on purchase behavior of spectators- as the main customers of football clubs.

    Keywords: Structural Equation Modeling, Relationship Marketing, Purchase Behavior, Spectators