فهرست مطالب

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 24 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • امیر قیامی راد*، وحید حسن پور صفحات 1-15

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات شناختی حرکتی بر درد، دامنه حرکتی و کیفیت زندگی بیماران زن سالمند دارای استروآرتریت مفصل زانو بود. در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد 30 نفر بیمار زن سالمند مراجعه کننده به بخش طب فیزیکی بیمارستان بین المللی تبریز به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی ساده در دو گروه تجربی (16نفر) و کنترل (14نفر) قرار گرفتند. بیماران گروه تجربی به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 - 45 دقیقه تمرینات شناختی حرکتی را انجام دادند. دامنه حرکت مفصل زانو با استفاده از الکتروگونیامتر و از پرسشنامه KOOS برای اندازه گیری درد و کیفیت زندگی استفاده شد. داده های جمع آوری شده با از استفاده آزمون تحلیل واریانس مرکب در سطح معنی داری 05/0 و نرم افزار SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد پس از تمرینات شناختی حرکتی میزان درد (001/0 =P)، دامنه ی حرکتی (001/0 =P) و کیفیت زتدگی (001/0=P) به طور معنی داری بهبود یافت. با توجه به یافته های این پژوهش به نظر میرسد تمرینات شناختی حرکتی می توانند به عنوان روشی مفید جهت توانبخشی زنان سالمند مبتلا به استیوآرتریت زانو مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرینات شناختی حرکتی، درد، دامنه حرکتی، کیفیت زندگی، زنان سالمند
  • ایوب اسدی*، محمود شیخ، داود حومنیان، صالح رفیعی صفحات 16-31

    در تحقیقات مختلف نشان داده شده است که کانون توجه و دوره چشم ساکن از متغیرهای اثرگذار بر عملکرد تکالیف هدف گیری می باشد اما در مورد اثرگذاری این متغیرها بر مهارت حرکتی کودکان نیازمند بررسی های بیشتر است؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر دستورالعمل های مختلف کانون توجه بر مدت زمان چشم ساکن و دقت پرتاب دارت کودکان بود. آزمودنی ها شامل 12 کودک راست دست (سن: میانگین= 83/8، انحراف استاندارد= 79/0) بدون هیچ گونه سابقه تمرینی در پرتاب دارت بودند که در پژوهش شرکت کردند؛ درحالیکه  حرکات چشم آنها با استفاده از یک سیستم ردیاب بینایی ثبت می شد، آزمودنی ها 18 پرتاب (6 بلوک سه کوششی) تحت سه شرایط توجهی مختلف: 1) بیرونی، 2) درونی، و کنترل انجام دادند. نتایج نشان داد اثرات کانون توجه نه برای دقت و نه برای مدت زمان دوره چشم ساکن معنی دار نبود. بنابراین برای آگاهی کانون توجه بهینه کودکان، نیازمند پژوهش های بیشتر در تکالیف مختلف حرکتی می باشد.

    کلیدواژگان: کانون توجه، چشم ساکن، پرتاب دارت، کودکان
  • جواد شهولی کوه شوری*، احمدرضا عسکری، رسول نظری، امیررضا نقش صفحات 32-55

    نوشتار حاضر تلاش دارد با تمرکز بر برساخت گرایی اجتماعی، آن را با آینده پژوهی پیوند داده و در این فرآیند، با استفاده از رویکرد ساختگرای نظریه مبنایی، نظریه ای با برد کوتاه در ساخت آینده های احتمالی ورزش آموزشی ارایه دهد. رشد ورزش آموزشی، سرآغاز توسعه ورزش است. داده های این پژوهش کیفی که ماهیتی اکتشافی- بنیادی داشت، از طریق نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی و بر اساس مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 22 نفر از خبرگان حوزه ورزش آموزشی جمع آوری شد. درک تفسیری دقیق و کدگذاری های اولیه، متمرکزشده، محوری و نظری مشخص کرد که ورزش آموزشی بر اساس ملزومات شکل دهنده آینده، با غلبه بر وزن گذشته، فشار حال و هم راستا با کشش آینده و انتخاب رفتار پیش نگرانه در رویارویی با آینده می تواند آینده مطلوب خود را بسازد و برای آن چشم انداز تعیین نماید. همچنین برای مشارکت در ورزش های دانش آموزی و دانشگاهی، بصورت مجزا، دو  راهکار برساخت ارایه گردید. در نتیجه یک نظریه مبنایی برخواسته از داده ها با نام "آینده برنامه ریزی شده ورزش آموزشی" تبیین شد.

    کلیدواژگان: ورزش آموزشی، برساخت گرایی، آینده، نظریه سازی، نظریه مبنایی
  • آرمین روح بانی، کریم کیاکجوری* صفحات 56-75

    عملکرد باشگاه های ورزشی به دلیل نقش ورزش در سلامت جامعه مورد توجه می باشد؛ در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر همکاری-رقابت بر عملکرد با توجه به نقش میانجی نوآوری باز و استفاده از دانش بیرونی در باشگاه های فوتبال خصوصی منتخب استان های شمالی کشور پرداخته است. این پژوهش کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را مدیران و اعضای هییت مدیره باشگاه های فوتبال خصوصی استان های گیلان، مازندران و گلستان تشکیل دادند که 245 نفر از آنها به روش نمونه گیری غیرتصادفی قضاوتی به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. به منظور جمع آوری داده از پرسشنامه های استاندارد همکاری-رقابت بونچن و فردریچ (2012)، ارزیابی هماهنگ نوآوری باز (2012)، استفاده از دانش بیرونی و عملکرد باشگاه ویمر و همکاران (2016) استفاده شد. آلفای کرونباخ هر یک از پرسشنامه های مذکور به ترتیب 0/816، 0/701، 0/797 و 0/803 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری نرم افزار Smart PLS انجام شد. نتایج نشان داد که همکاری-رقابت بر عملکرد باشگاه ها به صورت مستقیم تاثیرگذار نیست، اما از طریق متغیرهای میانجی استفاده از دانش بیرونی و نوآوری باز بر عملکرد باشگاه ها تاثیرگذار است. همچنین مشخص شد که نوآوری باز بیشترین درصد تغییرات عملکرد باشگاه ها را تبیین می کند. بنابراین فضای همکاری و رقابت با استفاده از دانش بیرونی و نوآوری باز می تواند به گونه ای باشد که عملکرد باشگاه ها بهبود یابد.

    کلیدواژگان: همکاری-رقابت، نوآوری باز، استفاده از دانش بیرونی، عملکرد
  • لیلا چوپان نژاد، رسول یاعلی*، احمدرضا موحدی صفحات 76-87

    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر تمرین ذهنی با دست برتر و غیر برتر بر یادداری سرویس کوتاه بک هند بدمینتون بود. تعداد 20 دختر با سن 12-14 سال از شهر گلدشت به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تقسیم شدند. هر دو گروه تمرینی در 30 جلسه به تمرین پرداختند که در هر جلسه 50 اجرا از مهارت سرویس به صورت ذهنی تصویرسازی شد. به منظور مقایسه دو گروه، از مدل آماری تحلیل واریانس مرکب و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده گردید. در مقایسه درون گروهی، نتایج حاصل نشان می دهد که تمرین ذهنی با دست برتر در محیط پویا و ورزش تعاملی معنی دار نشد اما تمرین ذهنی با دست غیربرتر معنی دار شد (P<0.05). در مقایسه بین گروهی، نتایج معنی دار به دست نیامد اما با توجه به اندازه اثربسیار پایین به نظر می رسد تفاوت دو گروه به معنی دار شدن بسیار نزدیک است. یافته های پژوهش بیان می کند که مربیان و معلمان ورزش های تعاملی می توانند از فواید تمرین ذهنی با سمت غیربرتر برای بهبود اجرای ورزشکاران خود در جلسات تمرین بهره گیرند.

    کلیدواژگان: تمرین ذهنی، انتقال، جانبی شدن، یادگیری حرکتی
  • فاطمه ربیعی، حمید صالحی* صفحات 88-103

    هدف از این پژوهش بررسی تفاوت بین بازیکنان بیس بال ماهر و مبتدی برای پیش بینی نوع توپ پیچ (پرتاب) شده و تعیین وابستگی بازیکنان به نشانه های فضایی سینماتیکی توزیع شده یا موضعی بود. با استفاده از روش انسداد فضایی، از بازیکنان بیس بال (تعداد = 15، میانگین سن: 27.73 ± 6.28 سال؛ تجربه بیس بال: 7.90 ± 5.69 سال) و مبتدی ها (تعداد = 15، میانگین سن: 23.10 ± 5.68 سال؛ بدون تجربه بیس بال)، همگی مذکر، درخواست شد نوع پیچ (فست بال و کروبال) را پیش بینی کنند. هر دو گروه شبیه سازی هایی ضبط و دستکاری شده از اجرای پیچ را مشاهده کردند که در آن ها نه قسمت خاص از بدن پیچر یا توپ حذف یا به طور جداگانه نشان داده شده بود. داده ها با استفاده از یک طرح تحلیل واریانس آمیخته 2 (سطح مهارت) × 9 (شرایط نمایش) بررسی آماری شد. طبق نتایج، در کل، بازیکنان ماهر بیس بال در شرایط انسداد عملکرد بهتری نسبت به مبتدی ها داشتند. افزون براین، نتایج نشان داد که بازیکنان بیس بال برای پیش بینی های درست خود از نشانه های سینماتیکی دست و توپ و نیز بالاتنه استفاده کردند. نتایج همسو با یافته های قبلی در زمینه خبرگی ادراکی شناختی و تصمیم گیری در ورزش های تعاملی است و نشان می دهد بازیکنان ماهر بیس بال به جای اتکا بر نشانه های سینماتیکی مجزا یا موضعی، قادرند از اطلاعاتی که در کل سطح بدن پیچر توزیع شده استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: ادراک بینایی، انسداد فضایی، تصمیم گیری در ورزش، خبرگی ادراکی شناختی
  • شکیبا ایزدخواه، فریده اشرف گنجویی*، زهرا حاجی انزهایی صفحات 104-120

    هدف پژوهش طراحی مدل استراتژی های کسب و کار بازاریابی محصولات ورزشی در شبکه های اجتماعی بود. جامعه آماری این پژوهش 20 نفر از صاحب نظران (اساتید هییت علمی دانشگاه ها، مشاوران اشتغال و کارآفرینی، مشاور بازار ورزش و مدیران کسب و کارهای ورزشی) تشکیل دادند. نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی انجام گرفت و تا رسیدن مصاحبه ها به مرحله اشباع نظری ادامه یافت. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند. روایی پژوهش بر اساس معیارهای «مقبولیت» «انتقال پذیری» و «تاییدپذیری» مورد تایید قرار گرفت. با توجه به نتایج به‎دست آمده می‎توان گفت برای اینکه ساز و کار اجرایی فراهم شود باید استراتژی های 1) نوآوری، 2) ارتباط با مشتری، 3) زیر ساخت، 4) توسعه، 5) خدمات، 6) نیروی انسانی متخصص، 7) ترویج و تبلیغ، 8) قیمت‎گذاری و 9) محصولات مورد توجه قرار گیرند. استراتژی های بازاریابی نقش موثری بر عملکرد کسب و کارهای ورزشی دارند یعنی زمانی که کسب و کارهای ورزشی در شبکه های اجتماعی از استراتژی بازاریابی خوبی برخوردار  باشند، می توان به موقعیت خوبی در محیط رقابتی دست یافت. پس لازم است که مدیران کسب و کارهای ورزشی در شبکه های اجتماعی جهت توسعه عملکرد خود به استراتژی های بازاریابی توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: استراتژی، کسب و کار، بازاریابی محصولات ورزشی، شبکه های اجتماعی
  • جواد فسنقری، سید رسول نوروزی سید حسینی*، مرجان صفاری، هاشم کوزه چیان صفحات 121-153

    امروزه فناوری در حال تبدیل شدن به یکی از مهمترین عواملی است که موجب بین المللی شدن رقابت در صنعت ورزش های تفریحی شده است. هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل توسعه ورزش های تفریحی از طریق فناوری های نوین در ایران بود. این تحقیق به روش آمیخته انجام شد. در بخش کیفی از طریق روش نمونه گیری هدفمند و معیارمحور با 13 شرکت کننده مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد. برای تحلیل داده ها نیز از روش تحلیل مضمون استفاده شد. در بخش کمی بر اساس مضامین شناسایی شده از بخش کیفی پرسشنامه ای تنظیم شد که ابعاد و مولفه های موجود را دربرمی گرفت. پس از تایید روایی و پایایی پرسشنامه ها در بین 406 نمونه توزیع شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. یافته های این تحقیق نشان داد که مضامین اصلی مدل توسعه ی ورزش های تفریحی از طریق فناوری های نوین به چهار بخش پیشرانه ها و محرک ها، چالش های بهره گیری از فناوری های نوین، فرصت های بهره گیری از فناوری های نوین و پیامدهای بهره گیری از فناوری های نوین در توسعه ی ورزش های تفریحی تقسیم می شوند. یکی از الزامات این مدل سیستمی عمل کردن و تاکید بر کاربرد فناوری های نوین در توسعه ورزش های تفریحی است. در حال حاضر افزایش تعامل انسان ها و تجهیزات فناورانه ی رایانه ای، در حال تسهیل روش های جدید استفاده از فناوری در محیط های ورزشی می باشند و در آینده نیز فناوری تمامی بخش های ورزش و بخصوص فعالیت های تفریحی را دچار تغییرات ساختاری خواهد کرد.

    کلیدواژگان: ورزش های تفریحی، فراغت، نوآوری، فناوریهای نوین، توسعه
  • ریحانه رستمعلی، حوریه دهقان پوری*، هادی باقری صفحات 154-177

    هدف پژوهش حاضر شناسایی اثرات کووید-19 بر گردشگری ورزشی ایران و ارایه راهکارهای مناسب بود. پارادایم پژوهش تفسیری، ماهیت آن اکتشافی، رویکرد حاکم استقرایی، روش پژوهش کیفی، استراتژی پژوهش تحلیل مضمون و ابزار جمع آوری داده ها مطالعه کتابخانه ای هدفمند و مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته بود. داده ها از دو گروه منابع انسانی آگاه و منابع متنی مرتبط با موضوع جمع آوری شد. نمونه گیری بر مبنای رسیدن به اشباع نظری و به روش هدفمند انجام گرفت (8 فرد مطلع و 17 مقاله). برای اطمینان از اعتمادپذیری، انتقال پذیری و تاییدپذیری سعی شد، تمام مراحل برای انجام پژوهش کیفی مورد توجه قرار گیرند. برای سنجش اتکاپذیری از روش هولستی استفاده شد که مورد تایید قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون استفاده شد. نتیجه تحلیل پیامدهای کووید-19 برای گردشگری ورزشی، 67 مضمون پایه، 13 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر بود. همچنین، 52 مضمون پایه، 7 مضمون سازمان دهنده و 2 مضمون فراگیر به عنوان راهبردهای مقابله با این اثرات شناسایی شد. براساس یافته ها می توان اظهار کرد که همگام با تغییرات ناشی از کووید- 19 لازم است صنعت گردشگری ورزشی، تغییراتی را در رویکرد و عملیات خود داشته باشد. این پژوهش استراتژی هایی را به منظور ایجاد این تغییرات پیشنهاد می دهد که به رونق دوباره گردشگری ورزشی خواهد انجامید.

    کلیدواژگان: گردشگران، گردشگری ورزشی، کووید-19، همه گیری، صنعت گردشگری
  • ماهرخ دهقانی* صفحات 178-189

    روش های آموزش غیرخطی در تربیت بدنی ایده نوینی است که همه معایب روش سنتی را پوشش می دهد و بر اساس نتایج مطالعات در مقایسه با روش خطی برای یادگیری و اجرا موثر است. بااین حال مشخص نیست که این روش چقدر در ایران و توسط مربیان به کار گرفته می شود. این مطالعه به دنبال این بود که مشخص کند مربیان از چه نوع روشی (خطی/غیرخطی) برای آموزشی استفاده می کنند. لذا 15 مربی خبره به روش در دسترس انتخاب شدند و به روش نیمه ساختاریافته از آن ها مصاحبه شد. بررسی و تعیین خطی و یا غیرخطی بودن روش ها بر اساس تفاوت هایی که بین دو روش خطی و غیرخطی است انجام گرفت و نتایج نشان داد بر اساس مصاحبه مربیان و با در نظر گرفتن طبقه های هدف، تکرار، الگو، توصیف، تغییرپذیری، بازخورد و دستورالعمل همه مربیان موردمطالعه در این پژوهش از روش خطی در آموزش استفاده می کنند. نتایج این مطالعه نشان می دهد محیط دانشگاه و عمل در حیطه آموزش جدای از هم هستند و تاکید دارد متخصصین روش های غیرخطی با برگزاری کارگاه های آموزشی و دانش افزایی آگاهی مربیان ورزشی را بالا ببرند. همچنین استفاده از فارغ التحصیلان تربیت بدنی در عرصه مربیگری و به عنوان مدرسین فدراسیون ها شاید در این زمینه کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: روش خطی، روش غیرخطی، آموزش، مربیگری
  • شعله خداداد کاشی، رحیم خسرومنش، آمنه اسدالهی* صفحات 190-208

    شناخت چگونگی فعالیت بدنی دختران 7-12 ساله ایرانی در وضع موجود و طراحی مدل برای آن از الزامات تفکر استراتژیک است و می تواند در اتخاذ تصمیمات مهم به مدیران مربوطه کمک کند. از همین رو هدف این تحقیق طراحی مدل مفهومی فعالیت بدنی دختران 7-12 ساله ایرانی بود. روش تحقیق نظریه داده بنیاد، رویکرد نظام مند بود. نمونه گیری از نوع نمونه گیری نظری بود و تا رسیدن به اشباع نظری؛ ضمن بررسی متون تخصصی؛ با 6 پدر، 17 مادر و 17 دختربچه مصاحبه های نیمه ساختار یافته انجام شد. یافته ها نشان داد 14 مقوله اصلی در رابطه با فعالیت بدنی دختران 7-12 ساله ایرانی وجود دارد. کنشگر اصلی در مدل طراحی شده، مادر است که شرایط و وضعیت را بررسی و با مشورت با همسرش، دخترش و مربی در نقش هدایتگر اصلی دختربچه ایفای نقش می کند. یافته ها همچنین نشان داد نهادهای حاکمیتی، وزارت آموزش و پرورش و مدارس؛ بر خلاف انتظار؛ تاثیر مطلوبی در فعالیت بدنی دختران 7-12 ساله ایرانی ندارند. بنابراین؛ فعال سازی و تعامل سازنده بین مادران، سازمان ها و نهادهای مرتبط؛ مخصوصا مدارس؛ و استفاده بهینه از امکانات ورزشی موجود کشور می تواند به طور چشمگیری فعالیت های بدنی بین دختران 7-12 ساله را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، آموزش وپرورش، امکانات ورزشی، دوران کودکی، کلاس ورزش
  • زین العابدین رضایی، عباس خدایاری*، مهدی کهندل صفحات 209-231

    در این مطالعه برخی پیش بین ها و پیامدهای دلبستگی هواداران فوتبال مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبسستگی است. برای جمع آوری داده های مورد نیاز، هواداران تیم فوتبال پرسپولیس (220=n) به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شده و پرسشنامه های الکترونیکی را به صورت داوطلبانه تکمیل کردند. برای جمع آوری داده ها از شش پرسشنامه؛ پرسشنامه کیفیت تیمی ژان و همکاران (1997)، پرسشنامه کیفیت ارتباط نیادزایو و همکاران (2015)، پرسشنامه رضایت احساسی رینولد و بیتی (1999)، پرسشنامه ارزش ادراک شده دانیل سوینی (2008)، پرسشنامه دلبستگی محقق ساخته، پرسشنامه نیات رفتاری کیم (2008) استفاده شده است. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد، کیفیت تیمی بر روی رضایت احساسی و دلبستگی هواداران تاثیر دارد، ولی کیفیت ارتباط تنها بر روی دلبستگی تاثیر دارد. رابطه بین رضایت احساسی و دلبستگی هواداران و همچنین رابطه بین دلبستگی و نیات رفتاری مثبت و معنادار بود. نقش میانجیگری مثبت رضایت احساسی بر رابطه بین کیفیت تیمی و دلبستگی هواداران مورد تایید قرار گرفت. همچنین ارزش ادراک شده رابطه علی بین کیفیت ارتباط و رضایت احساسی را تعدیل نمود. با توجه به نتایج حاصل پیشنهاد می شود باشگاه ها با بالا بردن کیفیت تیم خود و نیز ارتباط هرچه بیشتر با هواداران، دلبستگی دایمی برای آن ها به وجود آورده تا بتوانند قصد حضور مجدد و تبلیغات دهان به دهان آن ها را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: کیفیت تیمی، کیفیت ارتباط، دلبستگی هواداران، رضایت احساسی، ارزش ادراک شده
|
  • Amir Ghiamirad*, Vahid Hassanpour Pages 1-15

    The present study aimed to investigate the effect of cognitive-motor exercises on pain, range of motion, and quality of life in elderly female patients with knee arthritis. In this quasi-experimental study, 30 elderly female patients referred to the physical medicine ward of Tabriz International Hospital were selected via a convenience sampling method and randomly divided into experimental (n = 16) and control (n = 14) groups. Patients in the experimental group performed cognitive-motor exercises for eight weeks, three sessions per week, and each session for 45-60 minutes. Range of motion of the knee joint were used to measure pain and quality of life via electro goniometer and the KOOS questionnaire. The collected data were analyzed using combined analysis of variance test at the significance level of 0.05 in SPSS18 software. The research results showed that after cognitive-motor exercises, the amount of pain (P = 0.001), range of motion (P = 0.001), and quality of life (P = 0.001) improved significantly. As the findings indicated, it seems that cognitive-motor exercises can be used as a useful method for the rehabilitation of elderly women with knee osteoarthritis.

    Keywords: Cognitive-Motor Exercises, Pain, Range of Motion, Quality of Life, Elderly Women
  • Ayoub Asadi*, Mahmood Sheikh, Davood Hoomanian, Saleh Rafiee Pages 16-31

    It has been shown in various researches that the focus of attention and quiet eye duration (QED) are effective variables on the performance of targeting tasks. However, the impact of these variables on motor skills in children needs more research; Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of different attentional focus instruction on QED and accuracy of children's darts throwing. Participants such as twelve right handed children (age: M=8.83, SD=0.79) without dart throwing experience participated in the study; while their eyes movements were recorded by an eye tracker system, participants performed 18 dart throws (6 blocks of 3 trials) under three different attentional conditions: 1) an external focus, 2) an internal focus, and 3) control conditions. The result showed that effect of focus of attention was significant neither for accuracy nor for QED. Therefore, in order to be aware of the optimal focus of children, more research is needed in various motor tasks.

    Keywords: Focus of Attention, Quiet Eye (QE), Dart Throwing, Children
  • Javad Shahvali Kohshour*, Ahmadreza Askari, Rasool Nazari, Amirreza Naghsh Pages 32-55

    This paper attempts to link social constructivism with future research by focusing on which, and to present a short-range theory in constructing the possible future of Iranian educational sport in this process, using the constructivist approach of the basic theory. The growth of educational sports is beginning of the development of sports. The data of this qualitative research had an exploratory-fundamental nature, and was collected through purposive sampling using snowball technique and based on in-depth semi-structured interviews with 22 experts in the field of educational sports. Accurate interpretive understanding and initial, focused, pivotal and theoretical coding showed that educational sport can achieve its desired future and set a vision for which, based on the requirements of future shaping, overcoming the past weight, present pressure and in line with future traction and choosing proactive behavior in the face of the future. Also, for participation in the student and university sports, two construction strategies were presented separately. As a result, a basic theory derived from the data, entitled "The planned future of Iranian educational sports" was explained.

    Keywords: Educational Sport, Constructivism, Future, Theorizing, Foundational Theory
  • Armin Rouhbani, Karim Kiakojouri* Pages 56-75

    The performance of sports clubs is considered due to the role of sports in community health; in this regard, the present study investigates the effect of coopetition on the performance of private sports clubs in the northern provinces of country regarding the mediating role of open innovation and the use of outside knowledge. This study is an applied and correlation type. The statistical population consisted of managers and members of the board directors of selected private football clubs in Guilan, Mazandaran, and Golestan that 245 of them were considered as a sample by non-randomized judgment sampling method. To collect the data, the standard questionnaires of coopetition of Bouncken & Fredrich (2012), the harmonized survey of open innovation (2012), the use of outside knowledge, and the performance of Wemmer et al. (2016) were used. Cronbach's alpha of the mentioned questionnaires is 0.816, 0.701, 0.797, and 0.803, respectively. Data analysis was performed using the structural equation modeling method of Smart PLS software. The results showed that the coopetition does not directly affect the clubs’ performance but affects it through mediating variables using outside knowledge and open innovation. It was also found that open innovation explains the highest percentage of changes in clubs’ performance. Therefore, cooperation and competition climate with using outside knowledge and open innovation can be such that the clubs’ performance is improved.

    Keywords: Coopetition, Open Innovation, Use of Outside Knowledge, Performance
  • Leyla Choopan Nezhad, Rasoul Yaali*, AhmadReza Movahedi Pages 76-87

    The purpose of this study was to determine the effect of dominant and non-dominant mental practice on Badminton's backhand short service. A total of 20 girls aged 12-14 years old from the city of Goldasht were selected and purposefully selected and randomly divided into two groups. Both training groups trained in 30 sessions, in which 50 performance were made to visualize the skill of the service mentally. In order to compare the two groups, the mixed ANOVA and Bonferron's post hoc test were used.  Comparing the between-group, the results showed that mental practice with dominant hands was not significant in dynamic environment and interactive exercise, but subjective exercise was significantly (P <0.05). No significant results were obtained in the within group comparison, but given the low effectiveness, it seems that the difference between the two groups is very close to meaning. Research findings suggest that coaches and teachers of interactive practice can benefit from less-than-lateral mental practice to improve the performance of their athletes in training sessions.

    Keywords: Mental Practice, Transfer, Laterality, Motor LearningMental Practice, Motor Learning
  • Fatima Rabiei, Hamdi Salehi* Pages 88-103

    The purpose of this investigation was to examine the differences between novice and skilled baseball players to anticipate the type of ball being pitched and to specify the players’ dependence on distributed or local kinematic spatial cues. Male baseball players (N= 15; Mage: 27.73 ± 6.28 years; baseball experience: 7.90 ± 5.69 years) and novices (N= 15; Mage: 23.10 ± 5.68 years; no playing experience in baseball) were asked to anticipate the type of pitch (i.e., fastball vs. curveball) using a spatial occlusion paradigm. Both groups viewed recorded video simulations of spatially manipulated pitches in which nine specific parts of the pitcher’s body or the ball were either omitted or showed separately. The data was analyzed by a 2 (Skill level) × 9 (Display Condition) mixed-design analysis of variance. The results revealed that skilled baseball players outperformed novices in the occlusion conditions. Furthermore, the results revealed that skilled baseball players used throwing arm and ball as well as upper body kinematic cues for their correct anticipations. The results are in line with previous findings on perceptual-cognitive expertise and decision-making in interactive sports and indicate skilled baseball players are able to obtain information distributed globally within the pitcher's body, rather than reliance on specific isolated or local kinematic cues.

    Keywords: Visual Perception, Spatial Occlusion, Decision-Making in Sport, Perceptual-Cognitive Expertise
  • Shakiba Izadkhah, Farideh Ashraf Ganjooei*, Zahra Haji Anzhaei Pages 104-120

    The purpose of this study was to design a model of business strategies for marketing sports products on social networks. The statistical sample of this study consisted of 20 experts (university faculty members, employment and entrepreneurship consultants, and sports market consultants and sports business managers). Sampling was purposeful and snowballs and continued until the interviews reached the stage of theoretical saturation. Data were collected through in-depth and semi-structured interviews. The validity of the study was confirmed based on the criteria of "acceptability", "transferability" and "verifiability". Also, 85% reliability was reported. According to the obtained results, it can be said that in order to provide an implementation mechanism, 1) innovation strategy, 2) customer relationship strategy, 3) infrastructure strategy, 4) development strategy, 5) service strategy, 6) Expert manpower strategy, 7) Promotion strategy, 8) Pricing strategy and 9) Product strategy to be considered. Marketing strategies have an impact on the performance of sports businesses, meaning that sports businesses on social networks can reach a good position in a competitive environment when they have a good marketing strategy. Therefore, it is necessary for sports business managers in social networks to pay special attention to marketing strategies in order to develop their performance.

    Keywords: Innovation Strategy, Promotion Strategy, Pricing Strategy, Sports Product Marketing, Social Networks
  • Javad Fesanghari, Rasool Norouzi Seyed Hossini*, Marjan Saffari, Hashem Kozechian Pages 121-153

    Nowadays, technology is becoming one of the most important factors that contribute to the Internationalization of recreational sports industry.This study was done to design a model to develop recreational sports by new technologies in Iran. This study was carried out with mixed Methods.In the qualitative part, semi-structured interviews were conducted with 13 participants through purposive and standard sampling methods. The content analysis method was used to analyze the data and in the same section, a questionnaire was prepared based on the identified themes from the qualitative part, which included the available dimensions and components. Questionnaires were distributed among 406 samples after confirmation of validity and reliability. Descriptive statistics and confirmatory factor analysis were used for analyze the data. The findings of this study showed that the main themes of the model of development of recreational sports through new technologies are divided into four parts: propulsion and stimuli, challenges of using new technologies, opportunities to use new technologies and consequences of using new technologies in the development of recreational sports. Presently, increasing human-computer equipment interaction is facilitating new ways of using technology in sports environments, and in the future, technology will bring structural changes in all sectors of sports, especially recreational activities.

    Keywords: Recreational Sports, Leisure, Innovation, New Technologies, Development
  • Reyhaneh Rostamali, Houriyhe Dehghanpouri*, Hadi Bagheri Pages 154-177

    This study aimed to identify the implications of Covid-19 on sports tourism and to provide appropriate strategies. The research paradigm is interpretive, its nature is exploratory, the approach is inductive, the research method is qualitative, the research strategy is the thematic analysis and the data collection was performed using targeted library study and in-depth semi-structured interviews. Data were collected from two groups of related text and informed people. Sampling was done based on theoretical saturation and purposeful manner (8 informed people and 17 articles). Holsti’s PAO method was used to measure reliability, which was approved. The thematic analysis method was used to analyze the data. The effects of Covid-19 on sports tourism were 67 basic themes, 13 organizing themes, and 3 global themes.  52 basic codes, 7 organizing themes, and 2 global themes were identified as strategies to deal with these effects. Based on the findings, it can be stated that along with the changes caused by Covid-19, the sports tourism industry needs change in its approach and operations. This research proposes strategies to make these changes that will lead to the restoration of sports tourism.

    Keywords: Tourists, Sports Tourism, Covid-19, Epidemics, Tourism Industry
  • Mahrokh Dehghani* Pages 178-189

    Nonlinear methods in physical education is a new idea that covers all the disadvantages of the traditional method and is effective for learning and implementation based on the results of studies compared to the linear method. However, it is not clear how much this method is used by trainers in Iran. This study sought to determine what kind of method (linear / non-linear) instructors use for training. Therefore, 15 expert trainers were selected by available method and interviewed by semi-structured method. The study and determination of linear or non-linear methods was based on the differences between linear and non-linear methods and the results showed based on the interview of trainers and taking into account the target categories, repetition, pattern, description, variability, feedback and instructions. The educators studied in this study use the linear method in education. The results of this study show that the university environment and practice in the field of education are separate and emphasizes that specialists in nonlinear methods should raise the awareness of sports coaches by holding training workshops and increasing knowledge. Also, the use of physical education graduates in the field of coaching and as teachers of federations may be helpful in this regard.

    Keywords: Linear Method, Nonlinear Method, Training, Coaching
  • Sholeh Khodadad Kashi, Rahim Khosromanesh, Ameneh Asadolahi* Pages 190-208

    Understanding how physical-activity of Iranian-girls aged 7-12 years in the current situation and designing a model for it is a requirement of strategic-thinking and it can help relevant managers make important decisions. Therefore the purpose of this study was to design a conceptual model of physical-activity for Iranian-girls aged 7-12 years. The research method was Grounded theory, systematic approach. The sampling method was theoretical sampling and in order to achieve theoretical saturation, semi-structured interviews were conducted with 6 fathers, 17 mothers and 17 girls while studying literature. Findings show that there are 14 main categories related to the physical-activity of Iranian-girls aged 7-12 years. The main actor in the designed model is the mothers who consider the conditions and plays the role of the main guider of the girl in consultation with her husband and daughter and the trainer. The findings also showed sovereignty institutions, the Ministry of Education, and schools; unexpectedly; do not have a favorable effect on the physical-activity of Iranian-girls aged 7-12 years. Thus; meaningful activation and constructive interaction between mothers, related organizations and institutions; especially schools; and the optimal use of the existing sports facilities in the country can significantly increase physical-activity among girls aged 7-12.

    Keywords: Physical Activity, Sports Facilities, Ministry of Education, Childhood, Exercise time
  • Zeinolabedin Rezaei, Abbas Khodayari*, Mehdi Kohandel Pages 209-231

    In this study, some predictions and consequences of football fans' engagement have been examined. The present research is applied in terms of purpose and in terms of how to collect descriptive information of correlation type. To collect the required data, Persepolis football team fans (n = 220) were considered as a statistical sample and completed the electronic questionnaires voluntarily. To collect data from six questionnaires; Team Quality Questionnaire Zhang et al. (1997), Communication Quality Questionnaire Nyadzayo et al. (2015), Emotional Satisfaction Questionnaire Reynolds & Beatty (1999), Perceived Value Questionnaire Daniel Sweeney (2008), Engagement Questionnaire Researcher-made, Behavioral Questionnaire Kim (2008) has been used. The results of structural equation modeling showed that team quality affects emotional satisfaction and engagement of fans, but relationship quality only affects engagement. The relationship between emotional satisfaction and fan engagement as well as the relationship between engagement and behavioral intentions was positive and significant. The role of positive mediation of emotional satisfaction on the relationship between team quality and fan engagement was confirmed. Also, Perceived value moderated the causal relationship between relationship quality and emotional satisfaction. According to the results, it is suggested that the clubs, by improving the quality of their team and relationship with the fans, create a permanent engagement for them so that they can increase their intention to re-presence and word of mouth spread.

    Keywords: Team Quality, Relationship Quality, Fans Engagement, Emotional Satisfaction, Perceived Value