فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و هفتم شماره 6 (پیاپی 155، بهمن و اسفند 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/27
  • تعداد عناوین: 11
|
  • نرجس اکبری، مرضیه محمدی مقدم، سجاد عابدزاده، فرشته عثمانی صفحات 680-691
    زمینه و هدف

     ایجاد و استمرار زخم حاصل از جراحی می‌تواند عوارض گوناگونی از جمله درد، تورم، التهاب، عفونت، اختلال عملکرد، تاخیر در پروسه درمانی و عدم زیبایی به همراه داشته باشد. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی تاثیر درمان با لیزر کم توان بر عوارض پس از جراحی افزایش طول تاج بود.

    روش بررسی

      این یک مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور می‌باشد که در سال 1400_1399 بر روی 12 نفر از افراد نیازمند جراحی افزایش طول تاج در دو دندان پرمولر در دو سمت فک انجام شد. بلافاصله پس از جراحی، هم‌چنین در روز اول و سوم پس از جراحی هر داوطلب به صورت تصادفی در یک سمت فک تابش لیزر دریافت کرد. در سمت دیگر علی‌رغم قرارگیری دستگاه در دهان تابشی انجام نشد. ادم بافتی و رنگ بافتی در روزهای اول، سوم و هفتم پس از جراحی بررسی شدند. ارزیابی شدت درد نیز 24، 48 و 72 ساعت پس از جراحی انجام شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های کندال، فریدمن و من‌ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها: 

    بهبود ادم بافتی در گروه تابش یافته درمقایسه با گروه تابش نیافته طی هفته اول قابل ملاحظه بود (001/0=p)، اما بهبود رنگ بافتی تفاوت قابل ملاحظه‌ای در بین دو گروه نشان نمی‌داد (57/0=p). تفاوت شدت درد نیز 24، 48 و 72 ساعت پس از جراحی در بین گروه‌ها قابل ملاحظه نبود (707/0و812/0 و974/0=p) و بهبود شدت درد طی روزهای متوالی نیز در گروه تابش یافته معنی‌دار نبود (164/0=p).

    نتیجه‌گیری:

     در مطالعه حاضر لیزر کم توان تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر بهبود رنگ بافتی و کاهش درد پس از جراحی افزایش طول تاج در گروه مورد مقایسه با گروه شاهد نشان نمی‌داد، اما در بهبود ادم بافتی پس از جراحی موثر بود.

    کلیدواژگان: جراحی دهان، عوارض پس از عمل، ادم، رنگ، اندازه گیری درد
  • ام البنین جاویدان، آقاعلی قاسم نیان، اکرم کریمی اصل، حمیدرضا نوروزی صفحات 692-706
    زمینه و هدف

     فعالیت ورزشی شدید با ایجاد فشار اکسایشی، در ایجاد برخی آسیب های عضلانی و گسترش التهاب بعد از فعالیت نقش دارد. از طرفی، عنوان شده است که تحمل فشار اکسایشی می تواند به وسیله پروتیین های استرسی مانند هموکسیژناز انجام شود. بنابراین، هدف مطالعه حاضر تعیین و بررسی تاثیر تمرین استقامتی شدید بر میزان آنزیم هموکسیژناز1 وTNF-α  در بافت‌های معده و روده موش های صحرایی نر ویستار بود.

    روش بررسی

     در این مطالعه تجربی که در سال 1397 انجام شد، 16سر موش صحرایی نر ویستار با سن 8 هفته پس از 10جلسه آشنا سازی و وزن کشی به صورت تصادفی در 2 گروه (کنترل و تمرین استقامتی شدید) تقسیم شدند (میانگین و ‌انحراف استاندارد گروه کنترل 18/8 ±125/203 و تمرین استقامتی شدید9/7±25/211). پروتکل تمرین استقامتی شدید شامل دویدن بر روی نوارگردان به مدت 8 هفته (5 جلسه در هفته) بود، آب و غذای استاندارد به صورت آزادانه در اختیار نمونه ها قرار گرفت. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی و ناشتایی 4 ساعته موش ها تشریح شدند و نمونه های بافتی جمع آوری شدند و غلظت آنزیم هموکسیژناز-1  و میزان TNF-α با استفاده از کیت الایزا اندازه گیری شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها:

     نتایج نشان داد تمرین استقامتی شدید تاثیر معنی داری بر میزان آنزیم هموکسیژنازبافت معده موش ها نداشت (88/0=p). هم‌چنین میزان آنزیم هموکسیژناز1 در بافت روده موش ها تغییر معنی داری ایجاد نکرده بود (79/0=p). میزان TNF-α بافت معده موش ها در بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (48/0=p). میزان TNF-α در بافت روده دو گروه نیز تفاوت معنی دار نداشت (12/0=p).

    نتیجه گیری

     با توجه به عدم تغییر میزان TNF-α، احتمالا تمرینات ورزشی منظم استقامتی، با ایجاد سازگاری مفید در سیستم آنتی‌اکسیدانی، بافت های معده و روده را در مقابل اثرات مخرب تمرینات استقامتی شدید ایمن ساخته است. از سویی این احتمال هم وجود دارد که عدم تغییرات معنی دار در شاخص التهابی در پژوهش حاضر می تواند به شدت تمرین به کار گرفته شده مربوط باشد. هم‌چنین، در صورت مناسب بودن شدت فعالیت ورزشی جهت تغییر در سطوح شاخص التهابی، عدم انجام صحیح تمرین ورزشی از به غیر از نمونه های پژوهش حاضر هم احتمالا عاملی بر عدم بروز تغییرات معنی دار در پژوهش حاضر است

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی شدید، هموکسیژناز1، رادیکال آزاد، آنتی اکسیدان، فشار اکسایشی
  • آذر جوکار برزآباد، زهره کریمی، پرویز یزدانپناه، نرگس روستا، سیما محمدحسینی صفحات 707-719
    مقدمه و هدف

     با توجه به شیوع بالای کمردرد مزمن غیراختصاصی و تاثیرات آن بر فعالیت‌های روزانه و سبک زندگی افراد، مطالعه در مورد دیدگاه‌های درمانی نوین و تمرین درمانی این بیماری حایز اهمیت می‌باشد، لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات مبتنی بر حرکات نماز بر میزان درد و استقامت عضلات فلکسور و اکستنسور تنه در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

    روش بررسی

      این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی می‌باشد که در سال 1399 انجام شد،  جامعه پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی مراجعه ‌کننده به کلینیک شهید مفتح شماره یک شهر یاسوج می‌باشد. 66  بیمار واجد شرایط ورود به مطالعه به روش نمونه گیری غیراحتمالی و در دسترس انتخاب شدند و بر اساس تخصیص تصادفی بلوکی به دو گروه؛ آزمون) 33 نفر) و کنترل (33نفر) تقسیم شدند. 2 نفر از گروه مداخله در زمان اجرای مداخله از شرکت در مطالعه انصراف دادند. جهت بیماران گروه آزمون، تمرینات مبتنی بر حرکات نماز هر هفته 3 جلسه به مدت 8 هفته اجرا گردید و به گروه کنترل آموزشی داده نشد. از فرم گردآوری اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه ناتوانی کمردرد کیوبک، مقیاس دیداری سنجش درد، آزمون نگه داری بدن در زاویه 60 درجه و آزمون بایرینگ سورنسن جهت جمع آوری داده ها قبل از مداخله و بلافاصله بعد از مداخله از مقیاس دیداری سنجش درد، یک هفته بعد از مداخله از آزمون نگه داری بدن در زاویه 60 درجه و بایرینگ سورنسن استفاده گردید. داده های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی، من ویتنی، تی مستقل، ویلکاکسون، کای اسکور و شاپیروویلک تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در نقطه شروع مطالعه، تفاوت معنی داری بین گروه‌ های تحت مطالعه از نظر میزان درد و استقامت عضلات تنه به جز استقامت عضلات اکستنسور وجود نداشت (05/0<p). پس از اتمام مداخله پژوهشی، در کل کاهش معنی داری در میزان درد و افزایش معنی‌داری در استقامت عضلات تنه، مشاهده شد (05/0>p).

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج مطالعه حاضر، افزایش سطح استقامت عضلات فلکسور، اکستنسور تنه و تسکین درد و ارتقاء سطح عملکرد  در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی می توان گفت تمرینات مبتنی بر حرکات نماز بر میزان درد و استقامت عضلات تنه در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی موثر واقع شد.

    کلیدواژگان: تمرینات مبتنی بر حرکات نماز، درد، استقامت عضلات فلکسور، استقامت عضلات اکستنسور، کمردرد مزمن غیراختصاصی
  • امین پیران، منصوره شهریاری احمدی، مسعود قاسمی صفحات 720-731
    زمینه و هدف

     اختلال طیف اتیسم با نقص در ارتباطات اجتماعی و با رفتارهای تکراری یا علایق محدود مشخص می‌شود. توانایی برقراری ارتباط کلامی به عنوان یک شاخص مثبت پیش آگهی در مبتلایان به اتیسم در نظر گرفته می‌شود. یکی از مشکلات عمده در افراد مبتلا به اتیسم نقص پردازش حسی، به ویژه، ناهنجارهای مربوط به پردازش شنیداری می‌باشد. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی همبستگی بین توانایی پردازش شنیداری و برونداد کلامی کودکان اختلال طیف اتیسم بود.

    روش بررسی

      این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی و همبستگی بود که در سال 1398 انجام شد. جامعه آماری پژوهش، کودکان مبتلا به اتیسم 4 تا 7 سال پسر مراکز گفتاردرمانی شهر تهران بودند که چهل داوطلب واجد شرایط وارد مطالعه شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات مربوط به این پژوهش، آزمون‌های استاندارد زیر به کار گرفته شد، مقیاس رتبه‌بندی اتیسم دوران کودکی برای غربالگری و تشخیص کودکان مبتلا به اتیسم از رده سنی دو سال و بالاتر که این مقیاس دارای 15 آیتم است و چک لیست مشکلات شنیداری فیشر شامل 25 آیتم بود. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون رگرسیون پواسون و فیشر تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها: 

    نتایج این مطالعه نشان داد که بین توانایی پردازش شنیداری و برونداد کلامی کودکان اختلال طیف اتیسم که در این مطالعه شرکت داشته‌اند همبستگی وجود داشت (46/0=p). هم‌چنین با در نظر گرفتن سطوح مختلف پردازش شنیداری، بین توانایی پردازش شنیداری و برونداد کلامی تنها در سطح  توانایی پردازش شنیداری بالا همبستگی مشاهده شد (43/0=p).

    نتیجه‌گیری:

     نتایج این پژوهش مشخص کرد توانایی پردازش شنیداری یک آسیب شناسی مهم در برونداد کلامی کودکان اختلال طیف اتیسم در معرض خطر عدم تکلم می‌باشد. غربالگری و مداخله زودهنگام آسیب های پردازش شنیداری در این کودکان، می تواند روند توانبخشی را تسریع کند.

    کلیدواژگان: اتیسم، زبان، پردازش شنیداری، گفتار
  • علی کشتکاری، لیلا منظوری، محمود شهامت، مهرزاد خاکی صفحات 732-744
    زمینه و هدف

      مسمومیت کودکان در اثر بی‌احتیاطی والدین شایع بوده که، نیمی از این  موارد به صورت غیرعمدی و چهارمین علت مرگ در کودکان می‌باشد. بیشترین عامل مسمومیت کودکان،  مواد شیمیایی،  دارویی  و فرآورده‌هایی  که مصرف خانگی دارند،می باشد که در اثر بی احتیاطی در دسترس کودکان قرار می گیرد. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی اپیدمیولوژی مسمومیت در کودکان بستری شده در بیمارستان آموزشی امام سجاد (ع) یاسوج در سال‌های 13991398بود.

    روش بررسی

      این پژوهش یک مطالعه توصیفی می‌باشد که در سال 1399 1398 بر روی 348 کودک بستری شده به علت مسمومیت انجام شد. اطلاعات بیماران از جمله؛ سن، جنس، علت مسمومیت، محل زندگی و علایم بالینی بیماران در پرسشنامه‌هایی که بدین منظور تهیه شده بود درج گردید. سپس این اطلاعات استخراج و جداول فراوانی و نمودار آماری ترسیم گردید

    یافته‌ها

      348 کودک با مسمومیت بررسی شدند..193 مورد (5/55 درصد) پسر و 155 مورد (5/44 درصد) دختر بودند.  میانه سن 3 سال بود. 67 درصد پدران دارای تحصیلات دیپلم و بالاتر و شغل آزاد (3/73 درصد) داشتند و 9/48 درصد مادران دارای دیپلم و 4/91 درصد خانه‌داربودند. داروها بیشترین ماده مورد مصرف خوراکی و کمترین آن مواد آرایشی بودند.

    نتیجه‌ گیری

    با توجه به حس کنجکاوی کودکانه و عدم توانایی آنها در تشخیص خطرات احتمالی در محیط اطراف خود، باعث می‌شود که بیشتر دچار مسمومیت‌های اتفاقی بشوند. لذا توصیه به آموزش خانواده‌ها از طریق وسایل ارتباط جمعی و فضای مجازی، جهت نگهداری صحیح مواد مختلف از جمله؛ مواد شیمیایی و داروها می‌تواند تا حد بسیار زیادی از بروز این گونه حوادث جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: مسمومیت، کودکان، اپیدمیولوژی، یاسوج
  • محمد غلام نژاد، سجاد حسن زاده، سلیمان افروغی، سجاد خرمروز، مریم شعبانی، الهه مثنوی صفحات 745-757
    زمینه و هدف

     در سال‌های اخیر میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی رو به افزایش بوده است که این منجر به محدود شدن راه‌های کنترل عفونت‌های بیمارستانی(به خصوص عفونت‌های محل جراحی) و گزینه های درمانی صحیح شده است. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی فراوانی ژن‌های مقاوم به کینولون‌های وابسته به پلاسمید در ایزوله‌های کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آیروژینوزا و اشریشیاکلی جدا شده از عفونت‌های محل جراحی بود.

    روش بررسی

      این یک مطالعه توصیفی مقطعی می‌باشد که بر روی 45 ایزوله کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آیروژینوزا و اشریشیاکلای جدا شده از عفونت‌های محل جراحی بیماران بستری در بیمارستان‌های یاسوج  در سال 1398 انجام شد. ایزوله‌ها بعد از تعیین هویت از نظر مقاومت به داروهای کینولونی با روش انتشار از دیسک آگار بررسی شدند. سپس ایزوله‌های مقاوم به کینولون‌ها از نظر وجود ژن‌های,qnrB ,qnrAو qnrS با استفاده از روش PCR  مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و نرم افزار SPSS  نسخه 25 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها:

     بیشترین میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی نسبت به آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین7/75 درصد بود و میزان مقاومت در آنتی‌بیوتیک‌های لووفلوکساسین و اوفلوکساسین به ترتیب؛ 3/73 و 2/62 درصد بود.  24(6/70 درصد) ایزوله دارای حداقل یکی از  ژن‌های qnr بودند که از میان این 24 ایزوله، 7 (6/20 درصد) ایزوله حاوی ژنqnrB، 4(8/11 درصد) ایزوله حاوی ژن qnrA و 13 (2/38 درصد) ایزوله حامل ژن qnrS بودند. مطالعه حاضر شیوع بالای مقاومت کینولونی به واسطه پلاسمید را (7/70 درصد) در میان تمام ایزوله‌های مقاوم  به کینولون‌ها را نشان می‌دهد.

    نتیجه‌گیری:

     نتایج نهایی حاصل از مطالعه حاضر حاکی از آن است که میزان مقاومت به آنتی بیوتیک های کینولونی در باکتری‌های گرم منفی جدا شده از عفونت‌های محل جراحی دارای شیوع بالا و قابل توجهی می‌باشند، بنابراین استفاده از راه کارهای درمانی مناسب و تجویز درست و منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها به وسیله پزشکان در کنترل آنها نیز حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی، ژن های qnr، کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آئروژینوزا، اشریشیا کلای
  • احمد علمداری، سنجر سلاجقه، نوید فاتحی راد، زهرا شکوه، امین نیک پور صفحات 758-770
    زمینه و هدف

     ارایه، پی‌ریزی، درک و حفظ توسعه سازمانی و کیفیت خدمات برتر از اصلی‌ترین مسایل مورد توجه امروزی هر سازمانی به شمار می‌رود. در مواجهه با فشار دایمی رقابت، ارایه دهندگان خدمات پزشکی و درمانی که تعداد آنها در حال افزایش است، دریافته‌اند که ارایه کیفیت خدمات مناسب در بخش بهداشت و درمان مهم‌ترین عامل در جذب بیماران و تضمین موفقیت آینده است. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی رابطه توسعه یافتگی و کیفیت خدمات با توجه به نقش میانجی ساختار سازمانی یادگیرنده در دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد بود.

    روش بررسی

     این یک مطالعه توصیفی پیمایشی می‌باشد که در سال 1401 به روش میدانی انجام شد. جامعه آماری آن را 256 نفر از مدیران ارشد و میانی شاغل در بخش های بیمارستانی دانشگاه تشکیل می دهد. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 153 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات تحقیق، شامل سه پرسشنامه استاندارد؛ توسعه یافتگی، کیفیت خدمات و ساختار سازمانی یادگیرنده بود. برای مطالعه پایایی پژوهش از روش آلفای کرونباخ و برای روایی نیز از روایی صوری و محتوا استفاده شده است. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آماری همبستگی پیرسون، رگرسیون، مجذور کای، کیسر مایر آلکین و کرویت بارتلت و معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها: 

    یافته ها نشان می دهد که بیشترین اثرگذاری مستقیم توسعه یافتگی سازمانی بر کیفیت خدمات با بارعاملی (73/0) بوده و بعد از آن با بارعاملی (69/0) بر ساختار یادگیرنده می‌باشد، هم‌چنین نیز توسعه یافتگی با بار عاملی (52/0) از طریق ساختار یادگیرنده بر کیفیت خدمات تاثیر می گذارد. هم‌چنین بر اساس یافته تحقیق، توسعه یافتگی سازمانی از طریق ساختار یادگیرنده تاثیر مستقیم و معنی‌داری بر کیفیت خدمات دارد و بین توسعه یافتگی سازمان با ساختار یادگیرنده و کیفیت خدمات رابطه معنی‌داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

     دانشگاه برای تحقق کیفیت خدمات در بین کارکنان، باید عوامل توسعه یافتگی سازمانی را در حوزه های درون سازمانی و تعاملات بیرونی نهادینه و هم‌چنین به ارتقاء ساختار سازمانی یادگیرنده توجه نماید.

    کلیدواژگان: توسعه یافتگی سازمان، کیفیت خدمات، ساختار سازمانی یادگیرنده
  • محبوبه شریفی، فاطمه بازرگانی پور، سید عبدالوهاب تقوی، احمد خسروی، صدیقه ابراهیمی، علی منتظری، شکیبا امیرجانی، نازافرین حسینی صفحات 771-781
    زمینه و هدف

    اگر چه ابزارهای سنجش فرسودگی شغلی در ایران روان سنجی شده است، ولی وجود ابزاری که برای جامعه عمومی‌قابلیت استفاده داشته باشد ضروری به نظر می‌رسد. مقیاس فرسودگی شغلی کویید 19 (COVID-19-BS) تنها ابزار موجود جهت ارزیابی فرسودگی متعاقب کووید 19 در جمعیت عمومی‌می‌باشد. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه ایرانی مقیاس فرسودگی شغلی کویید 19 (COVID-19-BS) بود.

    روش بررسی

    این یک مطالعه توصیفی مقطعی می‌باشد که در سال 1400 بر روی 137 شرکت‌کننده در شهر یاسوج انجام شد. پس از اعتبار سنجی زبانی نسخه ایرانی COVID-19-BS، پانل خبرگان سوالات پرسشنامه را با ارزیابی شاخص اعتبار محتوا (CVI) و نسبت اعتبار محتوا (CVR) ارزیابی کردند. سپس یک مصاحبه نیمه ساختاریافته برای ارزیابی روایی صوری انجام گردید. تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) و تحلیل عاملی تاییدی (CFA) برای نشان دادن سازه‌های پرسشنامه انجام شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون همسانی درونی و تجزیه و تحلیل آزمون بازآزمون مورد سنجش قرار گرفت. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آماری آلفای کرونباخ، ضریب هم بستگی پیرسون، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها: 

    شاخص اعتبار محتوا (CVI) و نسبت اعتبار محتوا (CVR) برای COVID-19-BSبه ترتیب 90/0 و 94/0 بود. ساختار دو عاملی (علایم فرسودگی جسمی‌و روانی) در آزمون EFA ظاهر شد که مسیول 51/67 درصد از واریانس مشاهده شده بود. نتایج CFA برای ساختار دو عاملی استخراج شده تناسب قابل قبولی نشان داد. هم‌چنین نتایج قابل قبولی برای همسانی درونی (آلفای کرونباخ از 89/0 تا 73/0) و ضرایب همبستگی درون طبقاتی (بین 72/0 تا 80/0) نشان داده شد.

    نتیجه‌گیری: 

    نتایج پژوهش حاضر روان‌سنجی اولیه مطلوبی از COVID-19-BS را در جمعیت ایرانی نشان داد. پرسشنامه COVID-19-BS اولین پرسشنامه معتبر به زبان فارسی در رابطه با فرسودگی شغلی متعاقب کویید19 در جمعیت عمومی‌است که ممکن است برای سایر کشورهای فارسی زبانی که در معرض فرسودگی شغلی کویید 19 هستند مفید باشد.

    کلیدواژگان: کووید19، فرسودگی شغلی، پرسشنامه، ایران، پایایی، روایی
  • سید حسین زاهدیان، محمدرضا تقوی، مهدی رضا سرافراز، محمدعلی گودرزی صفحات 782-797
    زمینه و هدف

     پژوهش در زمینه دین همواره با پیچیدگی ‌های فراوان همراه بوده که بخشی از آن به عدم وجود تعریف واحد از این مفهوم باز می‌گردد. برای ارایه تعریفی دقیق از دین ناگزیر به شناخت ماهیت آن در ذهن افراد هستیم. شخصیت عامل مهمی است که بر شکل‌گیری ادراکات ذهنی در افراد موثر است. هدف از  پژوهش تعیین و بررسی تجربه زیسته دین در افراد  دارای  سازمان شخصیت  نوروتیک و مرزی: یک مطالعه پدیدار شناختی بود.

    روش بررسی

      این یک مطالعه توصیفی از نوع کیفی است که به ‌روش پدیدارشناسی در سال 1399 انجام ‌شده است و  شیوه گردآوری داده‌ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود، گروه نمونه شامل 10 مصاحبه‌ شونده بود که به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و در دو گروه افراد دارای سازمان شخصیت نوروتیک (5 نفر) و سازمان شخصیت مرزی (5 نفر) دسته‌بندی شدند. مصاحبه با هر فرد بین 120 تا 420 دقیقه طول کشید و در یک تا 6 نوبت انجام شد. مصاحبه ها تا اشباع نظری ادامه پیدا کرد و در مجموع 2890 دقیقه مصاحبه به عمل آمد. داده‌ها به روش موستاکاس آنالیز شدند.

    یافته‌ها:

     مهم‌ترین مقوله‌های کشف ‌شده در سازمان مرزی شامل دین‌داری فردمحور، بی‌ثباتی دینی، هیجان ‌زدگی دین و خدای تک ‌بعدی چندپاره شده بود. افراد دارای سازمان شخصیت مرزی تصویر بی‌ثباتی از خدا در ذهن دارند و ارتباط آنها با خدا تحت تاثیر هیجانات لحظه‌ای تغییر می‌کند. مهم‌ترین مقوله‌های به‌ دست ‌آمده در سازمان نوروتیک، دین‌داری وظیفه‌گرا، کمال‌گرایی دینی، دین‌داری مبتنی بر ظن و خدای نسبتا منسجم بود. تصویر خدا در ذهن افراد با سازمان شخصیت نوروتیک از ثبات بالایی برخوردار است، یکپارچگی تصور از خدا باعث می‌شود ارتباط فرد با خدا تحت تاثیر هیجانات لحظه‌ای قرار نگیرد.

    نتیجه‌گیری:

     نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که دین در ذهن افراد با سازمان‌های شخصیت مختلف واجد کیفیت‌های متفاوتی است و علی‌رغم این تفاوت‌های اعتقادی و رفتاری، افراد در همه سطوح خود را مومن به دین واحد می دانند. نتایج حاکی از این است که در سطوح پایین تر طیف سازمان شخصیت، شخصیت به‌عنوان یک ظرف عمل می‌کند که محتوای دین در آن ریخته می‌شود و دین رنگ شخصیت را به خود می‌گیرد و تفسیر افراد از دین و کیفیت رفتار دینی آن‌ها مبتنی بر شخصیت آنان است و هرچه به سمت سطوح بالاتر سازمان شخصیت حرکت می کنیم بین دین و شخصیت دیالوگی صورت می‌گیرد که موجب می‌شود شخصیت از دین تاثیر بپذیرد.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، دین، سازمان نوروتیک، سازمان مرزی، شخصیت
  • هدا میری، فاطمه نوربخش، معصومه مهدوی اورتاکند صفحات 798-816
    زمینه و هدف

    استفاده از سفالوسپورین‌های طیف وسیع در درمان عفونت‌ها، باعث پیدایش دسته جدیدی از بتالاکتامازها به نام متالوبتالاکتاماز گردیده است، این آنزیم‌ها به بتالاکتامازهای کلاس B آمبلر تعلق دارند. متالوبتالاکتامازهای گروه A وB در انتروباکتریاسه‌ها مشکلاتی در درمان ایجاد می‌کنند. این مطالعه با هدف بررسی فنوتیپی سویه‌های مولد متالوبتالاکتاماز اشریشیاکلی و کلبسیلاپنومونیه و هم‌چنین بررسی مولکولی ژن های SPM، VIM، SIM، IMP و GIM انجام شد.

    روش بررسی

    این یک مطالعه توصیفی‌ کمی می‌باشد که بر روی 185 بیمار بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان میلاد تهران در تاریخ اسفندماه تا اردیبهشت ماه 13991398 انجام گرفت و 45 سویه اشریشیاکلی و 62 سویه کلبسیلاپنومونیه انتخاب شدند. جهت بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌ها از آزمون انتشار در آگار و هم‌چنین جهت بررسی فنوتیپی سویه‌های مولد متالوبتالاکتاماز، از روش دیسک ترکیبی استفاده شد. بررسی مولکولی ژن‌های مولد متالوبتالاکتاماز به روش PCR انجام گردید. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده آزمون فیشر تجزیه و تحلیل شدند. 

    یافته‌ها:

    در مطالعه حاضر بیشترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های اشریشیاکلی و کلبسیلاپنومونیه به ترتیب نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های کوتریموکسازول و سفپیم مشاهده شد. 5/14 درصد از سویه‌های کلبسیلاپنومونیه و 5/15 درصد از سویه‌های اشریشیاکلی در روش فنوتیپی، مولد آنزیم متالوبتالاکتاماز بودند. هم‌چنین 9/88 درصد از سویه‌های اشریشیاکلی مورد بررسی حامل ژن SPM، 40 درصد حامل ژن VIM، 7/66 درصد حامل ژن SIM و 6/15 درصد حامل ژن IMP بودند. در سویه‌های کلبسیلاپنومونیهفراوانی ژن‌های SPM، VIM، SIM، IMP و GIM به ترتیب 8/54، 9/41، 1/58، 2/3 و 1/8 درصد مشاهده شد.

    نتیجه‌گیری:

     در این مطالعه درصد بالایی از ژن‌های مولد آنزیم متالوبتالاکتاماز در باکتری‌ها وجود داشتند، در حالی که 5/14 درصد از سویه‌های کلبسیلاپنومونیه و 5/15 درصد از سویه‌های اشریشیاکلی در روش فنوتیپی، مولد آنزیم متالوبتالاکتاماز بودند، این مسیله بیانگر این مطلب است که ژن‌های مولد آنزیم‌ها در باکتری‌ها وجود دارند و در مقادیر بالایی بیان نمی‌شوند. این احتمال نیز وجود دارد که این ژن‌ها بیان می گردند، اما با روش‌های فنوتیپی معمول قابل بررسی نیستند، لذا تلاش‌هایی در جهت یافتن روش‌های فنوتیپی قابل اطمینان، ارزان و آسان برای بررسی فنوتیپی باید صورت گیرد.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، اشریشیاکلی، مقاومت متالوبتالاکتامازی، دیسک ترکیبی، ژن های، واکنش زنجیره ای پلیمراز(PCR)
  • مهدی کبیری نائینی، حسین جمالی، زینب الهی صفحات 817-828
    زمینه و هدف

     در این تحقیق، چالش های پیش روی ایفای نقش رهبری در پزشکان مورد مطالعه قرار می گیرد. پزشکان با قبول مسیولیت مدیریت و رهبری، به شکل کامل از وظایف پزشکی خود منفک نمی شوند. به شکل معمول، پزشکان ناچار هستند هم‌زمان با ایفای نقش رهبری، وظایف درمانی خود را نیز دنبال کنند. ایفای هم‌زمان نقش رهبری و اجرای وظایف بالینی، چالش های مختلفی را پیش روی پزشکان قرار می دهد. لذا هدف از این مطالعه تعیین و شناسایی چالش های ایفای نقش رهبری و تضاد نقش پزشکان در بیمارستان ها بود.

    روش بررسی

     در این مطالعه توصیفی کیفی که در سال 1400 بر روی تعدادی از مدیران و کارشناسان ارشد بیمارستان ها انجام شد. به منظور ارایه راهکارهای عملیاتی، ابتدا به مرور ادبیات موجود پرداخته شد. سپس از جامعه مورد نظر، به روش هدفمند، نمونه مطالعه انتخاب گردید. جهت دستیابی به اطلاعات مورد نظر از روش مصاحبه و گروه های متمرکز استفاده شد. از نرم افزار NVIVO 10 به منظور کدگذاری و ذخیره کلیه مستندات مصاحبه استفاده گردید.

    یافته ها

     پزشکان رهبر در ایفای نقش رهبری و اجرای وظایف بالینی خود با چالش هایی مواجه هستند. در این تحقیق پنج چالش عمده ی مرتبط با این مقوله شناسایی شد، این چالش ها شامل این موارد می باشد: چالش ابهام در هویت پزشک بودن یا داشتن هویت رهبری، چالش ایجاد تعادل بین تعهدات مورد انتظار در ارتباط با بیماران و تعهدات مرتبط با نقش رهبری، چالش جبران کمبود مهارت های رهبری از طریق ارتقاء مهارت های بالینی، چالش نگاه تحقیرآمیز به ایفای نقش رهبری در مقایسه با ارایه خدمات درمانی و چالش تعهدات اخلاقی در پرداختن به کار بیماران حتی در زمانی که وظیفه رهبری به عنوان شغل تمام وقت پزشک می باشد.

    نتیجه گیری

     پزشکان رهبر در کنار دانش حرفه ای و تخصصی پزشکی، به مهارت های رهبری نیز جهت بروز هویت خود در جایگاه رهبر نیاز دارند، می بایست بین دو هویت خود تعادل ایجاد کنند، به این منظور نیاز به آموزش مداوم آن ها در ارتباط با مهارت های مدیریت و رهبری می باشد. بنابراین، سازمان‌های مراقبت‌های بهداشتی باید با ارایه آموزش‌های عملی‌، مهارت های مدیریت و رهبری آن ها را تقویت کنند.

    کلیدواژگان: مراقبت های بهداشتی و درمانی، پزشک، رهبری پزشک، تضاد نقش، بیمارستان
|
  • N. Akbari, M. Mohammadi Moghadam, S. Abedzadeh, F .Osmani Pages 680-691
    Background & aim

    The creation and continuation of a wound resulting from surgery can cause various complications, including pain, swelling, inflammation, infection, dysfunction, delay in the treatment process, and lack of beauty. Therefore, the aim of the present study was to determine and investigate the effect of low-power laser treatment on complications after crown lengthening surgery.

    Methods

    The present double-blind clinical trial study was conducted in 2020-2021 on 12 patients who needed crown lengthening surgery on two premolar teeth on both sides of the jaw. Immediately after the surgery, and on the first and third day after the surgery, each volunteer randomly received laser radiation on one side of the jaw. On the other hand, radiation was not performed despite the placement of the device in the mouth. Tissue edema and tissue color were evaluated on the first, third, and seventh days after surgery. Pain intensity assessment was also done 24, 48 and 72 hours after surgery. Data were analyzed using Kendall, Friedman and Mann-Whitney tests.

    Results

    The improvement of tissue edema in the irradiated group was significant compared to the non-irradiated group during the first week (P=0.00), but the improvement in tissue color did not show a significant difference between the two groups (P=0.057). The difference in pain intensity 24, 48 and 72 hours after surgery was not significant among the groups (P=0.707, 0.812 and 0.974) and the improvement of pain intensity during consecutive days was not significant in the irradiated group (P=0.164).

    Conclusion

    In the present study, low-power laser did not have a significant effect on improving tissue color and reducing pain after crown lengthening surgery in the case group compared with the control group, but it was effective in improving tissue edema after surgery.

    Keywords: oral surgery, Postoperative complications, Edema, Color, Pain measurement
  • O .Javidan, A. Ghasemnian, A .Karimiasl., HR .Norouzi. Pages 692-706
    Background & aim

    Intense sports activity, by creating oxidative stress, plays a role in causing some muscle damage and the spread of inflammation after the activity. On the other hand, it has been stated that oxidative stress tolerance can be done by stress proteins such as hemoxygenase. Therefore, the aim of the present study was to determine and investigate the effect of intense endurance training on hemoxygenase-1 and TNF-α enzyme levels in the stomach and intestinal tissues of male Wistar rats.

    Methods

    In the present experimental study conducted in 2017, 16 male Wistar rats aged 8 weeks were randomly divided into 2 groups (control and intense endurance training) after 10 familiarization sessions and weight lifting (mean and the standard deviation of the control group was 203.125 ± 8.18 and intense endurance training was 211.25 ± 7.9). The intense endurance training protocol included running on a treadmill for 8 weeks (5 sessions per week), water and standard food were freely provided to the samples. 48 hours after the last training session and 4-hour fasting, the mice were dissected and tissue samples were collected, and hemoxygenase-1 enzyme concentration and TNF-α level were measured using an ELISA kit. Collected data were analyzed using independent t-test.

    Results

    The results indicated that intense endurance training had no significant effect on the level of hemoxygenase enzyme in the stomach tissue of rats (p=0.88). Moreover, the amount of hemoxygenase-1 enzyme in the intestinal tissue of mice did not change significantly (p=0.79). The amount of TNF-α in the stomach tissue of mice was not meaningfully different between the two groups (p=0.48). The amount of TNF-α in the intestinal tissue of the two groups was not significantly different (p=0.12).

    Conclusion

    Due to the non-change of TNF-α level, probably regular endurance sports training made the stomach and intestinal tissues safe from the destructive effects of intense endurance training by creating a beneficial adaptation in the antioxidant system. On the other hand, there is a possibility that the lack of significant changes in the inflammatory index in the present study could be related to the intensity of the exercise used. Correspondingly, if the intensity of sports activity is suitable for changes in inflammatory index levels, the lack of proper exercise by the samples of the present study was probably a factor in the absence of significant changes.

    Keywords: Intense endurance exercise, Hemoxygenase-1, TNF-α, Free radical, Antioxidant, Oxidative stress
  • A .Jokarborzabad, Z .Karimi, P. Yazdanpanah, N .Roustaei, S. Mohammadhossini Pages 707-719
    Background & aim

    Due to the high prevalence of chronic non-specific back pain and its effects on daily activities and people's lifestyle, it is important to study about new treatment perspectives and therapeutic exercises for this disease. Therefore, the aim of the present study was to determine and evaluate the effect of eight weeks of exercises. It was based on prayer movements on the amount of pain and endurance of trunk flexor and extensor muscles in patients with non-specific chronic back pain.

    Methods

    The present semi-experimental study was conducted in 2019. the research population included all patients with non-specific chronic back pain referred to Shahid Muftah Clinic No. 1 in Yasuj, Iran. Sixty-six eligible patients were selected by non-probability sampling method and were divided into two groups based on random block allocation: test (33 people) and control (33 people). Two participants from the intervention group refused to participate in the study during the implementation of the intervention. For the patients of the test group, exercises based on prayer movements were performed 3 times a week for 8 weeks, and no training was given to the control group. From the demographic data collection form and the Quebec back pain disability questionnaire, the visual pain measurement scale, the 60-degree body support test and the Byring Sorensen test to collect data before the intervention and immediately after the intervention from the visual measurement scale Pain, one week after the intervention, the body maintenance test at a 60-degree angle and Sorensen bearings were used. The collected data were analyzed using t-paired, Man-Whitney, independent t, Wilcoxon, chi-score and Shapiro-Wilk statistical tests.

    Results

    At the starting point of the study, there was no significant difference between the groups under study in terms of the amount of pain and endurance of the trunk muscles, except for the endurance of the extensor muscles (p<0.05). After the completion of the research intervention, a significant decrease in the amount of pain and a significant increase in the endurance of the trunk muscles were observed (p<0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, increasing the level of endurance of flexor muscles, trunk extensors and relieving pain and improving the level of performance in patients with non-specific chronic back pain, it can be said that exercises based on prayer movements had an effect on the level of pain and endurance of trunk muscles in patients. Suffering from non-specific chronic back pain, it was effective.

    Keywords: Exercises based on prayer movements, Pain, Endurance of flexor muscles, Endurance of extensor muscles, Non-specific chronic back pain
  • SA .Piran, M .Shahriari Ahmadi, M .Ghassemi Pages 720-731
    Background & aim

    Autism Spectrum‌ Disorder‌ (ASD) is characterized by deficits in social communication and repetitive behaviors or restricted interests. The ability to communicate verbally is considered a positive prognostic indicator of outcomes for children with ASDs. One of the major problems in autism is the sensory processing deficit, and in particular the abnormalities of auditory processing. Therefore, the purpose of the present study was to determine and investigate the correlation between auditory processing ability and verbal output of children with autism spectrum disorder.

    Methods

    The present analytical descriptive correlation study was conducted in 2018. The statistical population of the research was children with autism aged 4 to 7 years from speech therapy centers in Tehran, and 40 qualified volunteers were included in the study. To collect related data, the following standard tests were used: the childhood autism rating scale for screening and diagnosing children with autism from the age group of two years and older which had 15 items, and Fisher's auditory problems checklist with 25 items. The collected data were analyzed using the Poisson regression test.

    Results

    The results of the present study indicated that there was a correlation between auditory processing ability and verbal output of children with autism spectrum disorder who participated in this study (p=0.46). Moreover, considering different levels of auditory processing, between auditory processing ability and output Verbal correlation was observed only at the level of high auditory processing ability (p=0.43). [

    Conclusion

    The results of this study showed that the ability of auditory processing was an important factor for development of verbal output in children with ASD. Early screening and intervention of auditory processing impairments in these children can facilitate the rehabilitation programs.

    Keywords: Autism, Language, Auditory processing, Speech
  • A .Keshtkari, L. Manzouri, M.Shahamat, M. Khaki Pages 732-744
    Background & aim

    Poisoning of children due to carelessness of parents is common. Half of these cases are unintentional and it is the fourth cause of death among children. The most common cause of children's poisoning is chemicals, pharmaceuticals, and household products that are made available to children due to carelessness. Therefore, the purpose of this study was to determine and investigate the epidemiology of poisoning in children hospitalized in Imam Sajjad Teaching Hospital of Yasuj in 2018-2019.

    Methods

    The present descriptive study was conducted on 348 hospitalized children due to poisoning during 2018-2019. Patient information such as age, gender, cause of poisoning, place of residence and clinical symptoms of the patients were included in the questionnaires prepared for this purpose. The required information was extracted and frequency tables and statistical charts were drawn.

    Results

    348 children with poisoning were examined. 193 cases (55.5%) were males and 155 cases (44.5%) were females. The median age was 3 years. 67% of fathers had a diploma or higher education and self-employment (73.3%), and 48.9% of mothers had a diploma and 91.4% were housewives. Medicines were most commonly being oral substances, and cosmetics were the least.

    Conclusion

    Due to children's sense of curiosity and their inability to recognize possible dangers in their surroundings, it causes them to suffer more accidental poisonings. Therefore, it is recommended to educate families through social media and virtual space, in order to properly store various materials, including; Chemicals and medicines can prevent such accidents to a great extent.

    Keywords: Poisoning, Children, Epidemiology, Yasuj
  • M .Gholam nezhad, S. Hassanzadeh, S .Afroughi, S. Khorram rouz., M .Shabani, E .Masnavi Pages 745-757
    Background & aim

    In recent years, the rate of antibiotic resistance has been increasing which has led to the limitation of ways to control hospital infections (especially surgical site infections) and accurate treatment options. Therefore, the aim of the present study was to determine and investigate the frequency of plasmid-dependent quinolone resistance genes in Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, and Escherichia coli isolated from surgical site infections.

    Methods

    The present cross-sectional descriptive study was conducted on 45 isolates of Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, and Escherichia coli isolated from surgical site infections of patients hospitalized at Yasuj hospitals in 2018. After identifying the isolates, they were checked for resistance to quinolone drugs by diffusion method from agar disk. Then, quinolone resistant isolates were examined for the presence of qnrB, qnrA and qnrS genes using PCR method. The collected data were analyzed using descriptive statistical tests and SPSS version 25 software.

    Results

    The highest rate of antibiotic resistance to Ciprofloxacin was 75.7%, and the rate of resistance to Levofloxacin and Ofloxacin were 73.3 and 62.2 percent, respectively; 24 (70.6%) isolates had at least one qnr gene, among these 24 isolates, 7 (20.6%) isolates contained qnrB gene, 4 (11.8%) isolates contained qnrA gene and 13 (2. 38 percent) isolates carried the qnrS gene. The results of the present study indicated the high prevalence of quinolone resistance due to plasmid (70.7%) among all isolates resistant to quinolones.

    Conclusion

    The final results of the present study indicated that the level of resistance to quinolone antibiotics in gram-negative bacteria isolated from surgical site infections had a high and significant prevalence, hence the use of appropriate treatment methods and correct and rational prescription antibiotics by physicians are correspondingly significant in their control.

    Keywords: Antibiotic sensitivity pattern, Qnr genes, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli
  • A. Alamdari, S.Selajgeh, N. Fatehi Rad, Z. Shokooh, A. Nikpour Pages 758-770
    Background & aim

    Providing, establishing, understanding and maintaining organizational development and superior service quality are among the most important issues of any organization today. Facing the constant pressure of competition, medical and treatment service providers, whose number is increasing, have realized that providing the right quality of services in the health and treatment sector is the most important factor in attracting patients and ensuring future success. Therefore, the purpose of the present study was to determine and investigate the relationship between the development and the quality of services with regard to the mediating role of the learner's organizational structure in the University of Medical Sciences of Kohgiluyeh and Boyer Ahmad provinces.

    Methods

    The present descriptive-survey study was conducted in 2022 by field method. The statistical population consisted of 256 senior and middle managers working in hospital departments of the university. Using Cochran's formula, 153 people were selected using random sampling method. The research data collection tool included three standard questionnaires: The development, service quality and organizational structure learning. Cronbach's alpha method was used to study the reliability of the research, and face and content validity were used for validity. The collected data were analyzed using Pearson's correlation, regression, chi-square, Keyser-Meier-Alkin and Bartlett's sphericity tests and structural equations.

    Results

    The findings of the present study indicated that organizational development had the greatest direct effect on service quality with factor loading (0.73) and then on learner structure with factor loading (0.69) and development with factor loading (0.52) which affected the quality of services through the structure of the learner. Moreover, organizational development through learning structure had a direct and significant effect on service quality, and there was a significant relationship between organizational development with learning structure and service quality.

    Conclusion

    In order to realize the quality of services among employees, the university should institutionalize the factors of organizational development in internal organizational areas and external interactions, and also pay attention to the improvement of the organizational structure of the learner.

    Keywords: Organization development, Service quality, Learning organizational structure
  • M .Sharifi, F .Bazarganipour, SAV .Taqvi, A .Khosravi, S .Ebrahimi, A .Montazeri, SH. Amirjani, N .Hosseini Pages 771-781
    Background & aim

    Although tools for measuring job burnout have been psychometrically tested in Iran, it seems crucial to have an instrument that can be used by the general society. The Covid-19 burnout scale (COVID-19-BS) is the only tool available to assess the burnout following Covid-19 in the general population. Therefore, the purpose of the present study was to determine and examine the psychometric properties of the Iranian version of the Covid-19 Burnout Scale (COVID-19-BS).

    Methods

    The present cross-sectional descriptive study was conducted in 2021 on 137 participants in Yasuj, Iran. After the linguistic validation of the Iranian version of COVID-19-BS, the panel of experts evaluated the questionnaire questions by evaluating the content validity index (CVI) and content validity ratio (CVR). At that point, a semi-structured interview was conducted to assess face validity. Exploratory factor analysis (EFA) and confirmatory factor analysis (CFA) were performed to show the constructs of the questionnaire. The reliability of the questionnaire was measured using the internal consistency test and test-retest analysis. The collected data were analyzed using Cronbach's alpha, Pearson's correlation coefficient, exploratory and confirmatory factor analysis.

    Results

    Content Validity Index (CVI) and Content Validity Ratio (CVR) for COVID-19-BS were 0.90 and 0.94, respectively. A two-factor structure (physical and mental burnout symptoms) appeared in the EFA test, which was responsible for 67.51% of the observed variance. CFA results for the extracted two-factor structure showed an acceptable fit. Also, acceptable results were shown for internal consistency (Cronbach's alpha from 0.89 to 0.73) and intraclass correlation coefficients (between 0.72 and 0.80).

    Conclusion

    The results of the present study indicated a favorable preliminary psychometric test of COVID-19-BS in the Iranian population. The COVID-19-BS questionnaire is the first valid questionnaire in Farsi language regarding job burnout following Covid-19 in the general population, which may be useful for other Farsi-speaking countries that are exposed to job burnout due to Covid-19.

    Keywords: Covid-19, Job burnout, Questionnaire, Iran, Reliability, Validity
  • SH .Zahedyan, SMR .Taghavi, MR.Sarafraz, MA .Goodarzi Pages 782-797
    Background & aim

    Research in the field of religion has always been accompanied by many complications, which is partly due to the lack of a single definition of this concept. In order to provide a precise definition of religion, we have to know its nature in people's minds. Personality is an important factor that affects the formation of mental perceptions in people. The aim of the present study was to determine and investigate the lived experience of religion in people with neurotic and borderline personality organization: a phenomenological study.

    Methods

    The present qualitative descriptive study was conducted by phenomenological method in 2019. The data collection method was a semi-structured interview and the sample group included 10 interviewees who were selected by purposive sampling and divided into two groups. People with neurotic personality organization (5 people) and borderline personality organization (5 people) were categorized. Interviews with each person lasted between 120 and 420 minutes and were conducted on one to six occasions. The interviews continued until theoretical saturation and a total of 2890 minutes of interviews were conducted. Data were analyzed by Moustakas method.

    Results

    The most important categories discovered in the border organization included individual-centered religiosity, religious instability, religious excitement, and a fragmented one-dimensional God. People with borderline personality organization have an unstable image of God in their mind and their relationship with God changes under the influence of momentary emotions. The most important categories obtained in the neurotic organization were duty-oriented religiosity, religious perfectionism, religiosity based on suspicion and relatively consistent God. The image of God in the minds of people with neurotic personality organization is highly stable; The integrity of the idea of God makes a person's relationship with God not affected by momentary emotions.

    Conclusion

    The results of the present study revealed that religion had different qualities in the minds of people with different personality organizations and despite these differences in belief and behavior, people at all levels consider themselves believers in the same religion. The results indicated that at the lower levels of the spectrum of personality organization, personality acts as a vessel in which the content of religion is poured and religion takes on the color of personality, and people's interpretation of religion and the quality of their religious behavior is based on their personality and as we move towards higher levels of personality organization, a dialogue takes place between religion and personality, which causes personality to be influenced by religion.

    Keywords: Phenomenology, Religion, Neurotic organization, Borderline organization, Personality
  • H. Miri, F .Nourbakhsh, M. Mahdavi Ortakand Pages 798-816
    Background & aim

    The use of broad-spectrum cephalosporins in the treatment of infections has led to the emergence of a new class of beta-lactamases called metallobetalactamase, these enzymes belong to Ambler's class B beta-lactamases. Group A and B metallobetalactamases in Enterobacteriaceae cause problems in treatment. The present study was conducted with the aim of phenotypic investigation of Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae metallobetalactamase producing strains, as well as molecular investigation of SPM, VIM, SIM, IMP and GIM genes.

    Methods

    The present descriptive-quantitative study was conducted on 185 patients hospitalized in the special care units of Milad Hospital in Tehran from March to May 2018-2019, and 45 strains of Escherichia coli and 62 strains of Klebsiella pneumoniae were selected. In order to check the antibiotic resistance of the strains, diffusion test in agar was used and also to check the phenotypic of the metallobetalactamase producing strains, the combined disc method was used. Molecular investigation of metallobetalactamase producing genes was done by PCR method. The collected data were analyzed using Fisher's test.

    Results

    In the present study, the highest antibiotic resistance of Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae strains was observed to cotrimoxazole and cefepime antibiotics, respectively. 14.5% of Klebsiella pneumoniae strains and 15.5% of Escherichia coli strains produced metallobetalactamase enzyme in the phenotypic method. Also, 88.9% of the studied Escherichia coli strains carried the SPM gene, 40% carried the VIM gene, 66.7% carried the SIM gene, and 15.6% carried the IMP gene. SPM, VIM, SIM, IMP and GIM genes were found to be 54.8, 41.9, 58.1, 3.2 and 8.1% in Klebsiella pneumoniae strains, respectively.

    Conclusion

    In the present study, there was a high percentage of genes producing metallobetalactamase enzyme in bacteria, while 14.5% of Klebsiella pneumoniae strains and 15.5% of Escherichia coli strains were producing metallobetalactamase enzyme in the phenotypic method. that genes producing enzymes exist in bacteria and are not expressed in high amounts. There waS also the possibility that these genes were expressed, but could not be checked with the usual phenotypic methods, so efforts should be made to find reliable, cheap and easy phenotypic methods for phenotypic examination.

    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Escherichia coli, Metallobetallactamase resistance, Combined disc, SPM, VIM, SIM, IMP, GIM genes, Polymerase chain reaction (PCR)
  • M. Kabiri Naeini, H .Jamali, Z. Elahi Pages 817-828
    Background & aim

    By accepting the responsibility of management and leadership, doctors are not completely separated from their medical duties. Usually, doctors have to follow their therapeutic duties while playing the role of leadership. Playing the role of leadership and performing clinical tasks at the same time presents various challenges to doctors. Therefore, the purpose of this study was to determine and identify the challenges of playing the role of leadership and conflicting roles of doctors in hospitals.

    Methods

    The present descriptive-qualitative study was conducted in 2021 on a number of managers and senior experts of hospitals. In order to provide operational solutions, the existing literature was first reviewed. Then, a study sample was selected from the target population in a targeted way. In order to obtain the desired information, interviews and focus groups were used. NVIVO 10 software was used to code and store all interview documents.

    Results

    Leader physicians face challenges in performing their leadership role and performing their clinical duties. In this research, five major challenges related to this category were identified, these challenges include: the challenge of ambiguity in the identity of being a doctor or having the identity of a leader, the challenge of creating a balance between the expected obligations in relation to patients and the obligations Related to the role of leadership, the challenge of compensating for the lack of leadership skills through the promotion of clinical skills, the challenge of looking down on the role of leadership in comparison to the provision of medical services, and the challenge of ethical obligations in dealing with the work of patients even when the task of leadership is a full-time job is a physician.

    Conclusion

    In addition to professional and specialized medical knowledge, leading physicians correspondingly need leadership skills in order to express their identity as a leader. Moreover, they should create a balance between their two identities, for this purpose, they need to be continuously trained in relation to management and leadership skills. As a result, healthcare organizations should strengthen their management and leadership skills by providing practical training.

    Keywords: Health care, Physician, Physician leadership, Role conflict, Hospital