فهرست مطالب

نشریه صنعت و دانشگاه
سال سیزدهم شماره 49 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ستار هاشمی صفحات 1-8

    در این مقاله نوآوری باز به‌عنوان یکی از راهکارهای افزایش بهره‌وری و ایجاد مشارکت های سودآور معرفی می‌شود و چالش‌ها و مزایای آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. در ادامه نقش دولت‌ها در پیشبرد اهداف نوآوری باز و چگونگی سیاست‌گذاری آن مورد مطالعه قرار می‌گیرد و ارتباط نوآوری باز با فناوری‌های نوین و نقش آن در ارتباط دانشگاه و صنعت واکاوی می‌شود.

    کلیدواژگان: فناوری های نوین، نوآوری باز و بسته، نگرش، تعهد، سیاستگذاری نوآوری باز، حاکمیت نوآوری
  • محمدرضا کریمی قهرودی، مسعود شفیعی، مریم رضائی قهرودی صفحات 9-22

    مواجهه هوشمندانه با انقلاب چهارم صنعتی و بهره‌گیری از قابلیت‌ها و فرصت‌های ناشی از آن جهت دستیابی به صنعت پیشرفته و هوشمند آینده از دغدغه ‏های مهم و جدی کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه در جهان است. از این‌رو اغلب اقتصادهای پیشرفته در دنیا، مفهوم صنعت 4.0 یا فناوری‌های نوظهور و بنیان‌کن مرتبط با آن را در سیاست‌ها و برنامه‌های ملی خود ‏لحاظ و اقدام به تهیه طرح‏ها، برنامه ‏های کلان ملی، نقشه‏های راه توسعه و سرمایه‏ گذاری گسترده نموده‏اند. این مقاله یک مطالعه از نوع کیفی با رویکرد توصیفی- تحلیلی و با هدف بررسی تطبیقی طرح‏ها و برنامه‌های کلان صنعت آینده سه کشور ژاپن، هند و مالزی به منظور بهینه ‏کاوی و استخراج یافته‌های کلیدی برای توسعه صنعتی کشور است. در ابتدا به اجمال کلان روند و پارادایم صنعتی نوین آینده یعنی انقلاب چهارم صنعتی معرفی شده و سپس طرح‏های کلان توسعه صنعت آینده سه کشور منتخب در مواجهه با این انقلاب شامل کشورهای ژاپن(جامعه پنجم و صنایع متصل)، مالزی(صنعت پیشتاز) و هند(ساخت در هند) به اجمال معرفی و در نهایت با تحلیل اسنادی و بررسی تطبیقی این تصاویر، مهم‌ترین یافته‏های کلیدی، دلالت‏ها، درس‏ها و آموزه ‏ها برای برای دولت، دانشگاه و صنعت ارایه شده است. لازم است کشور عزیزمان با فهم عمیق و درک ابعاد این انقلاب، مواجهه هوشمندانه‏ ای با این تحولات داشته چرا که سرنوشت کشورهایی که در این زمینه عقب بیافتند ذلت و استعمارزدگی است.

    کلیدواژگان: تمدن صنعتی آینده، صنعت آینده، طرح‏های کلان، کشورهای پیشتاز
  • داریوش محجوبی صفحات 23-28

    دورانی که ما در آن زندگی می کنیم به عنوان یک گسل یا یک جهش تاریخی اشاره شده است. گسل و جهش پیش روی ما می تواند به دو صورت متمایز و متفاوت ادامه یابد: 1) انقلاب صنعتی چهارم: در ادامه انقلاب صنعتی سوم و بر بستر نگرش های برآمده از رنسانس اروپایی قرن 15 میلادی. 2) رنسانس نو: تحولی بس گسترده تر و ژرفتر که رنسانس نو جهشی از رنسانس اروپایی خواهد بود. این نوشته برخی نیاز ها برای ادامه هر یک از دو روند متمایز - یعنی انقلاب صنعتی چهارم و رنسانس نو – را با تمرکز بر نقش رسانه ها به صورت مجمل مقایسه می کند.

    کلیدواژگان: انقلاب صنعتی، رنسانس صنعتی، فناوری های نوین، رنسانس نو، تولید نوین، نوزایی
  • داود فرخی، حسن شهرکی پور، صمد کریم زاده صفحات 28-40

    هدف پژوهش حاضر شناسایی مولفه‎ های مدیریت استراتژیک آموزش‎های فنی و حرفه‎ای به منظور اعمال مدیریت استراتژیک بهینه در تقابل و سازگاری با محیط است. پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر روش اجرا توصیفی پیمایشی مقطعی و از نظر داده‌ها، آمیخته (کیفی و کمی) است. در بخش مطالعه کتابخانه‎ای 28 منبع معتبر بر اساس اشباع نظری نمونه ‎گیری شد و مولفه‌های استراتژیک آموزش فنی و حرفه‎ای براساس گرندد تیوری 12 مولفه شامل اشتغال پذیری، جذابیت آموزشی، یادگیری مادام العمر، تقاضا محوری، تغییرات شغلی، پژوهش ‎های کاربردی، انعطاف‎پذیری، اقتصاد آموزشی، تقویت یاران آموزشی، بهبود نظام سنجش، تضمین کیفیت، مشاوره شغلی می‎باشد و برای مدیریت استراتژیک به طور عام 6 مولفه و 22 زیر مولفه شامل کاوش مفهومی، پویش محیطی، استراتژی‎سازی، پیاده‎سازی و ارزشیابی دستاوردها و راهبری و پایش استراتژیک شناسایی شد و با انجام مصاحبه نیمه ساختاری شامل 7 پرسش با 10 نفر از خبرگان، نسبت به پیوند دهی و سازماندهی مولفه‎ ها به منظور تدوین مدل کیفی نهایی اقدام شد. در اعتبارسنجی مدل و درجه تناسب آن 95 درصد بدست آمد. در پایان پیشنهادات متعددی ارایه شد که مدیران سازمان آموزش فنی و حرفه ای با شناخت مولفه ‎های فوق می‌توانند مدیریت استراتژیک را با موفقیت اعمال نمایند.

    کلیدواژگان: تقویت یاران آموزشی، تضمین کیفیت، جذابیت آموزشی، تغییرات شغلی
  • رضا منصوری صفحات 41-50

    علم، به‌انضمام پژوهش و فناوری، بخشی از فعالیت‌ جامعه‌های انسانی است که مدیریت و برنامه‌ریزی دولتی در آن نقش اساسی دارد. برنامه‌ریزی‌های دولتی، چه یک‌ساله و چه چندساله، برپایهء چشم‌اندازی طولانی مدت طراحی می‌شود. چشم‌اندازی 75 ساله اخیرا در ایالات متحده منتشر شده که بی‌شک بر علم جهان هم تاثیر خواهد گذاشت. چشم‌انداز علم در ایران در اسناد بالادستی بسیار کم رمق یا وابسته به رشد جهانی است. ما باید به چشم‌اندازی روشن‌تر و مرتبط با نیاز کشور در وضعیت تاریخی منحصر به‌فرد خود داشته باشیم. در این مقاله می‌پردازم به تاریخ برنامه‌ریزی دولتی در علم و ریشه‌اش در ایران در دوران غازان خان، تا دوران اخیر جهانی که شروع جدی برنامه‌ریزی دولتی برای علم در جهان است. همچنین به‌تفصیل می‌پردازم به سند اخیر ایالات متحده که چشم‌اندازی 75 ساله در آن ترسیم شده. در نهایت تاملاتی بنیانی را مطرح می‌کنم که چگونه ایران چشم‌انداز علمی و پژوهشی خودش را ترسیم کند.

    کلیدواژگان: درآمد، برنامه ریزی دولتی، فناوری هسته ای، فناوری های کوانتومی، سرمایه گذاری
  • سید ابوالفضل میرقاسمی صفحات 51-58

    هدف نظام فنی و اجرایی کشور، استقرار نظامی یکپارچه، برای پدیدآوری طرح ها و پروژه‏ های سرمایه‏ گذاری، در چارچوب اسناد برنامه‏ های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن افزایش کارآمدی و اثربخشی طرح ها و پروژه‏ های سرمایه‏ گذاری با رویکردی نتیجه‏ گرا، با قابلیت پیگیری و ارزیابی و مبتنی بر نظام مدیریت کیفیت، متناسب با شرایط اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و زیست ‏محیطی کشور می باشد. رشد فراگیر بدنبال تحقق اهداف و آرمان‌هایی است که هم عدالت پیاده شود و هم فرصت‌های برابر به همه داده شود و هم محیط زیست حفظ شود و هم این که به افراد فقیر و محروم جامعه، توجه بیشتری شود. به عبارت دیگر، در سایه یک حکمرانی خوب (Good Governance) ، رابطه اصولی و پایدار بین شرایط اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست هر جامعه ای فراهم شود. در ضمن، نباید بهره‌برداری از منایع طبیعی و محیط زیست، سبب تخریب منابع و یا توزیع ناعادلانه ثروت شود. اگرچه اصول و مبانی نظام فنی – اجرایی مصوب سال 1385 براساس رویکردی مترقی و سازگار با ادبیات جهانی و توسعه پایدار تنظیم شده است ولی متاسفانه در عمل و اجرا، از آن اهداف آرمانی و ایده‌آل موردنظر، فاصله گرفته و مشکلاتی در بخش های کارفرمایی، مشاوره، نظارت و پیمانکاری وجود دارد که در این مقاله تشریح شده‌اند. امید است با بازنگری در آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و همچنین تهیه و اجرای یک برنامه عملیاتی مناسب جهت پیاده سازی نظام فنی – اجرایی، تدوین و تکمیل ضوابط و معیارهای فنی مورد نیاز و نیز اصلاح روش ها و گردش کارها، این مشکلات مرتفع گشته و کارایی و اثربخشی نظام افزایش یابد تا بستر تحقق رشد فراگیر، تحقق عدالت اجتماعی بیشتر، کاهش تبعیض‌ها و سوء استفاده‌ها، پیشگیری از رانت‌خواری‌ها، فراهم شدن فرصت برایر برای همه و توجه ویژه به فقرا و محرومین، فراهم گردد

    کلیدواژگان: نظام فنی، پیاده سازی نظام فنی، توانمندسازی سازمانی، اخلاق حرفه ای، مدیریت کارایی انرژی
  • امیر غفوریان شاگردی، سید نجم الدین موسوی، علی شریعت نژاد صفحات 59-70

    این پژوهش ازنظر روش و ماهیت، ازجمله تحقیقات توصیفی- همبستگی و ازنظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش حاضر مدیران واحدهای صنعتی فعال در شهرک‌های صنعتی شهرستان خرم‌آباد را شامل می‌شود که حجم آنها 160 نفر که بر اساس جدول مورگان 112 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدندکه با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده و قرعه کشی، پرسشنامه، بین مدیران شاغل در این واحدها توزیع گردید. برای سنجش متغیر ویژگی های دانش، از پرسشنامه ترزا و همکاران (2006) که شامل سه بعد پیچیدگی، پارندی بودن و صریح بودن، برای سنجش نوآوری سبز از پرسشنامه سوبرامانیام ویوندت (2005) که شامل چهار بعد عملکرد نوآوری مدیریتی سبز، نوآوری فرایند سبز، نوآوری محصول سبز و نوآوری فناورانه سبز و برای سنجش متغیر استراتژی های مدیریت دانش پرسشنامه ای نیکلاس و همکاران (2011) که شامل 8 سوال و دو بعد کد و شخصی سازی است، استفاده گردید. جهت تحلیل داده‌ها و آزمون فرضیه‌های تحقیق از روش مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم‌افزار پی ال اس استفاده‌شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می‌دهد که ویژگی های دانش اثر مثبت و معنی‌داری بر نوآوری سبز و استراتژی های مدیریت دانش داشته و همچنین استراتژی های مدیریت دانش هم به صورت مستقیم و هم به صورت میانجی اثر مثبتی و معنی داری بر نوآوری سبز دارد.

    کلیدواژگان: دانش، نوآوری سبز، استراتژی های مدیریت دانش
  • نسرین بیگدلو، حمید زارع، سید سپهر قاضی نوری صفحات 71-86

    مفهوم اکوسیستم پس از ورود به حوزه مدیریت، مفاهیم زیادی را ایجاد نموده است، از جمله اکوسیستم نوآوری که یکی از پرکاربردترین آنهاست. این مفاهیم در تعریف و کارکرد به اجماع نرسیده اند و قبل از آنکه استعاره مربوطه شفاف شود، کارکردها، اهداف و وظایف خاصی بدون در نظر گرفتن رابطه آن با بقیه مفاهیم مشابه در نظر گرفته شده است. در این مقاله به طور خاص به مفهوم استعاره ای اکوسیستم نوآوری پرداخته شده که در ایران بسیار مورد توجه است و ساختار موجود آن با اکوسیستم کسب و کار، دانش، کارآفرینی و... نیز ارتباط دارد. از آنجا که در عمل، انتظارات سیاستگذاران برآورده نشده، لازم است رابطه آن را با بقیه اکوسیستم ها بررسی نموده و در تعریف و بعد ساختار و سیاست های اتخاذی، تغییر رویکرد داد. بر همین اساس در این مقاله پس از بررسی روابط بین اکوسیستم های نوآوری، دانش و کسب و کار، استعاره اکوتون که از ملحقات اصلی اکوسیستم در خاستگاه خود - علوم زیستی- می باشد در علوم غیرزیستی مورد غفلت واقع شده است برای نوآوری پیشنهاد شده است. نوآوری پل ارتباطی بین دانش و کسب و کار بوده و اکوتون نوآوری مرز بین دو اکوسیستم کسب و کار و دانش است. بر همین اساس اصولی را برای سیاستگذاران در جهت بهبود نوآوری در ایران پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: نوآوری، اکوسیستم، اکوتون، استعاره
  • محمدجواد عالم چهره، سید عطاءالله سینائی، سید خدایار مرتضوی، سید مصطفی تقوی صفحات 87-100

    در سال های پس از انقلاب تا کنون، بر اساس رویکرد کاهش فقر، تلاش های بسیاری برای برقراری عدالت اجتماعی و محرومیت زدایی از طریق اقدامات دولت و نهادهای حمایتی انجام گرفته است .با ورود به دهه پنجم انقلاب، وضعیت موجود نشان می دهد با وجود صرف منابع مالی و انسانی فراوان، همه ی این تلاش ها از اثر بخشی مورد انتظار در کاهش فقر و محرومیت برخوردار نبوده است. نظر به اینکه حمایت از افراد و خانواده های نیازمند به عنوان یکی از مولفه های عدالت اجتماعی به کمیته امداد امام خمینی واگذار گردیده است در مقاله حاضر با بررسی دیدگاه های برخی اندیشمندان و جامعه شناسان سیاسی و محور قرار دادن نظریه عدالت اجتماعی اسلامی امام خمینی درصدد ارزیابی عملکرد کمیته امداد و تاثیر آن بر عدالت اجتماعی هستیم. در بررسی های آماری انجام گرفته، نتایج معنادار بدست آمده از مقایسه جمعیت تحت حمایت کمیته امداد نسبت به جمعیت کشور و جمعیت زیر خط فقر و مقایسه آمار جمعیت تحت حمایت کمیته امداد در سرفصل های حمایتی در مقایسه با آمار کشوری و سازمان بهزیستی، علاوه بر آنکه نشان دهنده عملکرد نسبتا مناسب کمیته امداد در جهت حمایت از فقرا و مستضعفین و تاثیر آن بر تحقق عدالت اجتماعی است در راستای نظریه سیاسی عدالت اجتماعی اسلامی امام خمینی نیز قابل تبیین می باشد اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب عدالت اجتماعی در کشور فاصله زیادی وجود دارد

    کلیدواژگان: امام خمینی، عدالت اجتماعی، فقرا و مستضعفین، عملکرد اقتصادی، کمیته امداد
  • محمد علی پور فتحکوهی، محمدحسن بهزادی، حمید رسولی، احمد شاهورانی سمنانی صفحات 101-121

    شورای ملی معلمان آمریکا همواره بر اهمیت یادگیری ریاضی در فرایند مدرسه تاکید ویژه‌ای داشته است. در این مقاله با هدف شناسایی عوامل موثر بر یادگیری ریاضی، 17 زیر معیار برای توانمندسازی یادگیری ریاضی دانش آموزان به کمک بررسی پیشینه تحقیقات، تحلیل محتوای متنی و مرور نظام مند 61 مقاله و کتب تخصصی و مصاحبه‌های تخصصی با 13 نفر از خبرگان آموزش ریاضی احصا شده است که در 6 گروه اصلی دسته بندی شد. سپس به کمک تکنیک DANP و انجام مقایسات زوجی، این متغیرها وزن دهی و روابط میان آنها کشف شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نام های محقق ساخته زوجی استفاده‌شده است که روایی و پایایی آن نیز به کمک نرخ ناسازگاری و شاخص کاپا تایید گردید. نتایج تحلیل نشان می‌دهد مهم ترین توانمندسازها اصلی به لحاظ اثر به ترتیب عبارتند از: عوامل هیجانی، روانشناختی، فیزیولوژیکی، جامعه شناختی، محتوایی و عوامل محیطی. همچنین مهمترین زیر معیار های به ترتیب وزن عبارتند از: محتوی و مفاهیم کتاب درسی، انگیزش، خودپنداره و خود تنظیمی، همکاری و ارتباط مناسب با معلم. به لحاظ تعامل مهم ترین عوامل اصلی به ترتیب عبارتند از: توانمندسازهای محیطی، توانمندسازهای فیزیولوژیکی، توانمندسازهای جامعه شناختی، توانمندسازهای هیجان، توانمندسازهای روانشناختی و توانمندسازهای محتوایی. با شناسایی و دسته بندی این متغیرها مدرسان و معلمان حوزه ریاضی می توانند به شکل موثرتری در آموزش و تدریس خود از این مولفه ها استفاده کرده تا دانش آموزان عملکرد بهتری در یادگیری ریاضی داشته باشند

    کلیدواژگان: روابط عوامل موثر بر یادگیری، وزن عوامل یادگیری، یادگیری، DANP
  • سعید بختیاری، محمدرضا حسنی آهنگر، مهدی فاتح راد، محمدعلی برزنونی، رضا نقی زاده صفحات 123-142

    این پژوهش، با هدف ارایه چارچوب مفهومی توانمندی فناورانه دانشگاه‌های صنعتی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از رویکرد کیفی اجراشده است. برای گردآوری اطلاعات، از مصاحبه نیمه ساختاریافته اکتشافی استفاده و تجزیه وتحلیل اطلاعات به روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. جامعه هدف پژوهش شامل خبرگانی است که حداقل، دارای تحصیلات کارشناسی ارشد و 15 سال سابقه فعالیت موثر علمی یا تجربی در حوزه‌های مرتبط با موضوع پژوهش بوده‌اند. نمونه‌گیری به صورت نمونه‌گیری هدفمند به روش گلوله برفی تا تحقق اشباع نظری انجام شد و بر این اساس، 26مصاحبه عمیق با خبرگان واجد شرایط مذکور انجام شد. نتایج داده‌های به دست آمده از مصاحبه‌ها درفرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی، منجر به ارایه چهارچوب مفهومی برای توسعه توانمندی فناورانه دانشگاه‌های صنعتی شد. چارچوب مفهومی، شامل شرایط علی(سرمایه‌‌های انسانی، محتوای دانشی و توانمندی‌‌های عملیاتی)، شرایط زمینه‌ای(نهادی و ساختاری، فرهنگی، حقوقی و قانونی، خدمات‌ و پشتیبانی، آگاهی از محیط، فرآیند‌های اجرایی، پیوند‌ها و ارتباطات ملی و بین المللی) شرایط مداخله‌گر(مالی و اقتصادی، تحریم‌های خارجی، توانمندی‌های مدیریتی، سیاست‌های بالادستی، سیاست‌های ذی‌نفعان) ارایه شد. همچنین، راهبردها و پیامدهای توانمندی فناورانه دانشگاه‌ها نیز مورد بحث قرار گرفت. در انتها، 8 پیشنهاد راهبردی برای توسعه توانمندی فناورانه دانشگاه‌های صنعتی کشور ارایه شد.

    کلیدواژگان: توسعه، توانمندی فناورانه، فناوری، دانشگاه صنعتی
  • امید بهبودی، مریم اشجعی، آرش آپرناک صفحات 143-156

    امروزه استراتژی ها به عنوان یکی از مهمترین مباحث پیش روی مدیران سازمان ها، مطرح می باشد. برنامه استراتژیک در حالی مفید و موثر برای سازمان خواهد بود، که استراتژی های تدوین شده همراستا با هم اجرا شوند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر پذیری عملکرد صادراتی و تجاری شرکت از استراتژی های سازمانی است. پژوهش حاضر از جهت هدف، کاربردی و از جهت شیوه گردآوری داده ها، توصیفی _پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، مدیران شاغل در واحدهای مختلف شرکت نان رضوی مورد مطالعه قرار گرفتند. که نمونه به دست آمده با ابزار پرسشنامه استاندارد و براساس فرمول کوکران با خطای 05/0 به تعداد 100 نفر به دست آمده است. جهت تایید پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ و برای روایی پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید که مقادیر به دست آمده بیانگر تایید پایایی و روایی پرسشنامه است.همچنین، تحلیل داده ها به روش مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارsmart pls انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که استراتژی های فناوری اطلاعات بر عملکرد تجاری ، استراتژی های بازاریابی بر عملکرد تجاری و صادراتی تاثیر دارد و در نهایت استراتژی های سازمانی بر عملکرد کلی تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: استراتژی کسب و کار، استراتژی بازاریابی، استراتژی فناوری اطلاعات، عملکرد صادراتی، عملکرد تجاری
|
  • sattar hashemi Pages 1-8

    In this article, open innovation is introduced as one of the ways to increase productivity and create profitable partnerships, and its challenges and benefits are examined. In the following, the role of governments in advancing the goals of open innovation and how to policy it will be studied and the relationship between open innovation and new technologies and its role in the relationship between academia and industry will be analyzed.

    Keywords: New Technologies, Open, Closed Innovation, Attitude, Commitment, Open Innovation Policy, Innovation Governance
  • Mohammadreza Karimi ghohroudi, masoud shafiee, maryam rezaei ghahroodi Pages 9-22

    Facing the fourth industrial revolution intelligently and taking advantage of its capabilities and opportunities to achieve a future advanced and intelligent industry is one of the important and serious concerns of developed and developing countries in the world. Therefore, most of the advanced economies in the world, the concept of industry 4.0 or emerging and related technologies related to it in their national policies and programs and prepare plans, national plans, development roadmaps and capital Have made extensive transitions. This article is a qualitative study with a descriptive-analytical approach and aims to comparatively study the future industrial plans and programs of the three countries of Japan, India and Malaysia in order to optimize and extract key findings for the industrial development of the country.First, the new industrial trend and new industrial paradigm of the future, ie the fourth industrial revolution, is briefly introduced, and then the macro plans for the development of the future industry of the three selected countries in the face of this revolution, including Japan (fifth community and related industries), Malaysia (leading industry). And India (Made in India) is briefly introduced and finally, by document analysis and comparative study of these images, the most important key findings, implications, lessons and teachings for government, academia and industry are presented. It is necessary for our dear country, with a deep understanding and understanding of the dimensions of this revolution, to face these developments intelligently, because the fate of the countries that lag behind in this field is humiliation and colonialism.

    Keywords: Future industrial civilization, future industry, macro-plans, leading countries
  • dariush mahjoobi Pages 23-28

    The era we live in is referred to as a fault or a historical leap. The fault and leap in front of us can continue in two distinct and different ways: 1) The Fourth Industrial Revolution: The continuation of the Third Industrial Revolution and based on the attitudes of the European Renaissance of the 15th century. 2) New Renaissance: A much broader and deeper development that the New Renaissance will be a leap from the European Renaissance. This article compares some of the needs for the continuation of each of the two distinct trends - the Fourth Industrial Revolution and the New Renaissance - with a brief focus on the role of the media.

    Keywords: Industrial Revolution, Industrial Renaissance, New Technologies, New Renaissance, New Production, Renaissance
  • davood farrokhi, Hasan Shahrakipour, Samad Karimzadeh Pages 28-40

    The purpose of this study is to identify the components of strategic management of technical and vocational training in order to apply optimal strategic management in interaction and adaptation to the environment. The research is cross-sectional in terms of applied purpose, descriptive survey in terms of implementation method and mixed (qualitative and quantitative) in terms of data. In the library study section, 28 authoritative sources were sampled based on theoretical saturation and the strategic components of technical and vocational education based on 12-component ground theory including employment, educational attractiveness, lifelong learning, demand-driven, job changes, research Practical, flexibility, educational economics, strengthening educational assistants, improving the assessment system, quality assurance, job counseling and for strategic management in general 6 components and 22 sub-components including conceptual exploration, environmental scanning, strategy building, implementation Achievement and evaluation of achievements and strategic leadership and monitoring were identified and by conducting semi-structural interviews including 7 questions with 10 experts, the components were linked and organized in order to develop a final quality model. In model validation and its degree of fit, 95% was obtained. In the end, several suggestions were made that the managers of the Technical and Vocational Education Organization, by recognizing the above components, can successfully apply strategic management

    Keywords: Strengthen educational helpers, quality assurance, educational attractiveness, job changes
  • reza mansouri Pages 41-50

    Science, along with research and technology, is part of the activities of human societies in which government management and planning play a key role. Government planning, whether annual or multi-year, is based on a long-term vision. The 75-year-old vision was recently released in the United States, which will undoubtedly affect world science. The perspective of science in Iran in upstream documents is very weak or dependent on global growth.We need to have a clearer perspective on the needs of the country in its unique historical context. In this article, I will discuss the history of government planning in science and its roots in Iran during the Ghazan Khan era, to the recent world era, which is the beginning of a serious government planning for science in the world. I will also elaborate on a recent US document outlining a 75-year vision. Finally, I would like to give a basic reflection on how Iran draws its own scientific and research perspective.

    Keywords: Revenue, Government Planning, Nuclear Technology, Quantum Technologies, Investment
  • abolfazl mirghasemi Pages 51-58

    The purpose of the technical and executive system of the country is to establish an integrated military, to create investment plans and projects, within the framework of the economic, social and cultural development plans of the Islamic Republic of Iran, taking into account the increase of efficiency and effectiveness of plans and projects. Investment with a result-oriented approach, with the ability to follow and evaluate and based on the quality management system, is appropriate to the economic, social, climatic and environmental conditions of the country. Inclusive growth seeks to achieve goals and aspirations that bring about justice, equal opportunities for all, the preservation of the environment, and greater attention to the poor and disadvantaged in society. In other words, in the shadow of good governance, a principled and stable relationship between the economic, social and environmental conditions of each society should be provided. At the same time, the exploitation of natural resources and the environment should not lead to the destruction of resources or the unfair distribution of wealth. Although the principles and foundations of the technical-executive system approved in 2006 are based on a progressive approach and compatible with world literature and sustainable development, but unfortunately in practice and implementation, it has distanced itself from the ideal goals and problems in the areas of employer, consulting, There are supervisors and contractors described in this article. It is hoped that by reviewing the bylaws and instructions, as well as preparing and implementing an appropriate action plan to implement the technical-executive system, formulate and complete the required technical criteria and standards, as well as modify methods and workflow, these problems have been resolved and efficiency and effectiveness Increase the system to provide the basis for achieving inclusive growth, achieving greater social justice, reducing discrimination and abuse, preventing rent-seeking, providing opportunities for all, and paying special attention to the poor and deprived.

    Keywords: Technical system, implementation of technical system, organizational empowerment, professional ethics, energy efficiency management
  • Amir Ghafourian Shagardi, Seyed Najmeddin mousavi, Ali shariatNajade Pages 59-70

    This research is applied in terms of method and includes descriptive-correlation research. The statistical population of the present study is the managers of industrial units in industrial states in Khorramabad city. The statistical population are 160 people who based on the Morgan table, 112 manager were selected as sample size. Using a simple random sampling questionnaire was distributed. To measure the variable of knowledge properties, Teresa et al. (2006) questionnaire, which includes three dimensions of complexity, parity and explicit, was used. to measure green innovation from the Subaramanium Vivend (2005) questionnaire, which included four dimensions of greenhouse business innovation, green process innovation , Green Product Innovation and Green Technology Innovation were used, and Nicolas et al. (2011) questionnaire, which includes 8 questions, were used to measure the variable of knowledge management strategies. To analyze the data and test the research hypotheses, Structural Equation Modeling Method has been used with the help of PLS software. The results of the research show that knowledge properties have a positive and significant effect on green innovation and knowledge management strategies, and that knowledge management strategies have a positive and significant effect on green innovation.

    Keywords: Knowledge, Green Innovation, Knowledge Management Strategies
  • nasrin bigdelou, hamid zare, seied sepehr ghazinori Pages 71-86

    The concept of ecosystem, after entering the field of management has created many concepts such as” innovation ecosystem” which is one of the most widely used. These concepts have not reached a consensus in definition and function, and before the metaphors become clear, have been considered specific functions, goals and tasks without considering its relationship with other similar concepts. In this paper, the innovation ecosystem metaphor is specifically discussed, which is of great interest in Iran, and its existing structure is also related to the business, knowledge and entrepreneurship ecosystems. Since in fact, the expectations of the policymakers have not been met, it is necessary to study its relationship with the rest of the ecosystems and change the approach in the definition and dimension of the structure and adopted policies. Accordingly, in this paper, after studying the relationships between the innovation, knowledge and business ecosystems, the ecotone metaphor, which is one of the main attachments of the ecosystem in its origin - biological sciences - has been neglected in non-biological sciences, is proposed for innovation. Innovation is the bridge between knowledge and business, and innovation ecotone is the border between the two ecosystems of business and knowledge. Based on this, principles have been proposed for policy makers to improve innovation in Iran

    Keywords: Innovation, Ecosystem, Ecotone, metaphor
  • mohammadjavad adalamchehreh, Seyed Ataollah Sinaee, khodayar mortazavia, mostafa taghavi Pages 87-100

    In the years following the Revolution, based on the approach of poverty alleviation, many efforts have been made to establish social justice and divestment through the actions of the government and supportive institutions, with the arrival of the fifth decade of the revolution, the situation of existence shows that despite spending a lot of financial and human resources, all of these efforts have not enjoyed the expected effectiveness in reducing poverty and deprivation. Considering that support for needy individuals and families as one of the components of social justice has been assigned to Imam Khomeini Relief Committee, in this article, by examining some views of political thinkers and sociologists and centralizing the Islamic social justice theory of Imam Khomeini, we are trying to evaluate the performance of the Relief Committee and its impact on social justice. In the statistical analysis, the results obtained from comparing the population supported by the Relief Committee to the population of the country and the population below the poverty line and comparing the statistics of the population supported by the Relief Committee in the supportive headlines compared to the national statistics and the WELFARE Organization, in addition to showing the appropriate performance of the Relief Committee in support of the poor and the poor and its impact on the realization of social justice in line with the political theory of justice. The Islamic sociality of Imam Ali (a) can also be explaine

    Keywords: Imam Khomeini, Social Justice, Poor, Economic Performance, emdad Committee Authors Profile
  • Mohammad Alipour Fathkouhi, mohammadhassan behzad, Hamid Rasouli, Ahmad Shahvarani Semnani Pages 101-121

    The National Council of American Teachers has always emphasized the importance of learning mathematics in the school process. In this article, with the aim of identifying factors affecting math learning, 17 sub-criteria for empowering students' math learning with the help of research background, textual content analysis and systematic review of 61 specialized articles and books and specialized interviews with 13 experts in mathematics education It has been categorized into 6 main groups. Then, with the help of DANP technique and pairwise comparisons, the weighting of these variables and the relationships between them were discovered. To collect data, questionnaires created by a pair of researchers were used, whose validity and reliability were confirmed with the help of inconsistency rate and kappa index. The results of the analysis show that the most important enablers in terms of impact are: emotional, psychological, physiological, sociological, content and environmental factors. Also, the most important sub-criteria in order of weight are: textbook content and concepts, motivation, self-concept and self-regulation, cooperation and correct communication with the teacher. In terms of interaction, the most important main factors are: environmental enablers, physiological enablers, sociological enablers, emotional enablers, psychological enablers and content enablers.By identifying and categorizing these variables, mathematics instructors and teachers can use these components more effectively in their teaching and learning so that students can perform better in learning mathematics.

    Keywords: Relationships of factors affecting learning, weight of learning factors, learning, DANP
  • SAEED bakhtiari, Mohammadreza HassaniAhangar, Mahdi Fatehrad, MohammadAli Barzenooni, Reza Naghizade Pages 123-142

    This research was carried out to present the conceptual framework of the technological capability of the industrial universities of the Islamic Republic of Iran using a qualitative approach. To collect information, semi-structured exploratory interviews were used, and information was analyzed using the Strauss and Corbin method and the paradigm model. The target population of the research includes experts who have at least a master's degree and 15 years of effective scientific or experimental activity in the fields related to the research topic. Sampling was done in the form of purposeful snowball sampling until theoretical saturation was achieved, and based on this, 26 in-depth interviews were conducted with the aforementioned qualified experts. The results of the data obtained from the interviews in the process of open, central, and selective coding led to the presentation of a conceptual framework for the development of the technological capability of industrial universities. Conceptual framework, including causal conditions (human capital, knowledge content, and operational capabilities), background conditions (institutional and structural, cultural, legal and legal, services and support, awareness of the environment, executive processes, national and international links, and communications) Intervenor (financial and economic, foreign sanctions, management capabilities, upstream policies, stakeholder policies) was presented. The strategies and consequences of the technological capability of universities were also discussed. In the end, 8 strategic proposals were presented for the development of the technological capability of the technical universities of the country.

    Keywords: Development, technological capability, technology, university
  • Omid Behboodi, Maryam Ashjaei Pages 143-156

    Today, strategies are one of the most important issues facing managers of organizations. The strategic plan will be useful and effective for the organization while the developed strategies are implemented in line with each other. The purpose of this study is to investigate the impact of the company's export and Trade performance of organizational strategies. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection method. The statistical population of this study, managers working in different units of Razavi Bread Company were studied. The sample was obtained with the standard questionnaire tool and based on Cochran's formula with an error of 0.05 to 100 people. Cronbach's alpha was used to confirm the reliability of the questionnaire and confirmatory factor analysis was used for the validity of the questionnaire. The obtained values indicate the confirmation of the reliability and validity of the questionnaire. Also, data analysis was performed by structural equation modeling method using smart pls software.The results showed that IT strategies affect Trade performance, marketing strategies affect Trade and export performance, and finally organizational strategies affect overall performance.

    Keywords: Business Strategy, Marketing Strategy, IT Strategy, Export Performance, Trade Performance