فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال شانزدهم شماره 6 (آذر و دی 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/06
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مصیب رستمیان، سپیده کدیوریان، سارا کوتی، شیرین دشتبین، رامین عبیری، امیرهوشنگ الوندی* صفحات 490-505
    زمینه و اهداف

      عفونت های بیمارستانی ناشی از باکتری های گرم منفی از مهم ترین چالش های تهدیدکننده سلامت قرن حاضر به ویژه پس از ظهور و گسترش سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک هستند. بتالاکتاماز های طیف گسترده (ESBL)، یکی از مهم ترین مکانیسم های مقاومت آنتی بیوتیکی، در حال گسترش در سراسر جهان است. نظارت و جمع آوری داده ها در مورد شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی و ژن های کدکننده مرتبط با آن ها می تواند به انتخاب استراتژی ها و سیاست های درمانی کمک کند. این مرور سیستماتیک و متاآنالیز به منظور بررسی شیوع باکتری های ESBL مثبت و ژن های مقاومت آن ها در مراکز درمانی شهر کرمانشاه، غرب ایران طراحی شد.

    مواد و روش کار

      تمام مطالعات منتشر شده به عنوان مقالات اصیل با جستجو در پایگاه های اطلاعاتیEMBASE ، Scopus، PubMed/Medline، Google Scholar  و پایگاه های فارسی SID و Magiran با استفاده از کلمات کلیدی مناسب بدون محدودیت زمانی تا 30 مارس 2022 وارد شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار جامع متاآنالیز استفاده شد.

    یافته ها

      شیوع باکتری های ESBL مثبت و مقاومت دارویی چندگانه (MDR) در مراکز درمانی کرمانشاه به ترتیب 34/8% و 56/1% بود. بیشترین و کمترین شیوع باکتری ESBL مثبت به ترتیب برای انتروباکتر کلوآکه (59/14%) و سودوموناس آیروژینوزا (4/55%) مشاهده شد. بیشترین و کمترین شیوع ژن های مقاومت به ترتیب برای blaOXA-51  (99/3%) و  blaKPC (0/6%)  مشاهده شد. بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک مزولوسیلین (92/2%) برآورد شد.

    نتیجه گیری: 

     این مطالعه نشان داد که شیوع باکتری های ESBL مثبت و MDR در مراکز درمانی کرمانشاه بالا است و اطلاعات قابل توجهی را در اختیار سیاست گذاران سلامت قرار می دهد تا راه کارهای مناسب برای کاهش شیوع باکتری های مقاوم را اجرا کنند.

    کلیدواژگان: بتالاکتاماز طیف گسترده، باکتری های گرم منفی، مقاومت آنتی بیوتیکی، شیوع، متاآنالیز
  • سعید پیرمرادی* صفحات 506-519
    زمینه و اهداف

      مایکوباکتریوم توبرکلوزیس یک مشکل عمده بهداشت جهانی در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه است. علیرغم شیوع جهانی سل و فقدان داروهای ضد باکتری مناسب، هنوز به کمک روش های طراحی مدرن در رابطه با تهیه واکسن های مبتنی بر اپی توپ برای سل نیاز به پیشرفت بیشتر است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه به ترتیب به تعیین و تهیه اپی توپهای خاص سلول های T, B مورد نیاز برای تولید واکسن کایمربا کمک سرورهایی نظیر IEDB پرداخته شد. در ادامه بررسی انتی ژنسیته و الرژنسیته و توکسیسیتی اپی توپهای انتخابی توسط سرورهای مختلف دیگر مثل VaxiJenv2.0 وAllerTOP وToxinpred صورت گرفت. در ادامه پیکربندی ترکیب کایمر اولیه از واکسن اپی توپی با کمک لینکرهایی خاص انجام شد. سپس به ارزیابی واکسن کایمر از نظر ساختاری و قابلیت شناسایی توسط سلولهایB و ترکیبات MHCI,II و بررسی ساختار دو بعدی و جایگاه امینواسیدها وپیوندها در مدل سازه ایمنی زا و نیز بررسی فیزیکوشیمیایی و پایداری واکسن مدل توسط برخی نرم افزارها سرورهای دیگر بیوانفورماتیکی مانند PRABI و  SWISSMODELو PROCHECK  و PEPCALC و protParam پرداخته شد و در نهایت سپس برای شناسایی توسط مولکول هایHLA ، با استفاده از تکنیکdocking ، به منظور بررسی اثر متقابل با اپی توپ از طریق نرم افزار MVD مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

      نتایج حاصل بیانگر ان بودند که سازه ایمنی زای ایجاد شده از لحاظ ارزیابیهای اینسیلیکو ساختارهای دو بعدی و بخصوص از لحاظ داشتن درصد الفا هلیکس کافی (39/77) در وضعیت مناسبی بود و ساختار سه بعدی ان دارای درصد شباهت بالایی با ترکیبات تعیین ساختار شده در سرور SWISSMODEL و I-TASSER بود. همچنین در بررسی درصد جایگاه قرارگیری مطلوب امینواسیدها وپیوندها توسط سرور PROCHECK دارای (99) درصد جایگیری مطلوب  امینواسیدها در ساختار کایمر ایجاد شده بود. همچنین سازه کایمری ایجاد شده فاقد سمیت و الرژی زایی و دارای توان انتی ژنسیته مطلوبی بود که توسط نرم افزارهای بیوانفورماتیکی این موارد مورد تایید قرار گرفت.و نیز کایمر ایجاد شد یک ترکیب پایدار و دارای نیمه عمر مطلوب و شرایط فیزیکوشیمیایی مناسبی از لحاظ حلالیت بود.

    نتیجه گیری: 

     به طور کلی ساختار واکسنی تهیه شده در این فرآیند تحقیقاتی توانسته است در فرآیند داکینگ با برخی از اجزای سیستم ایمنی (HLA) تعامل مطلوبی داشته باشد که نشان دهنده شناسایی بهینه این ساختار توسط سیستم ایمنی هومورال و سلولی میزبان است و با تحریک سیستم ایمنی بدن میزبان باعث ایجاد ایمنی و مصونیت مطلوب در میزبان می شود، البته اثبات مطمین تر آن، نیازمند فرآیندهای فاز بالینی است.

    کلیدواژگان: ایمونوانفورماتیک، مایکوباکتریوم توبرکولوسیز، داکینگ مولکولی، واکسن چند اپی توپی
  • راشا مختار النجار*، محمد الشاعر، عمر عثما شومان، سماء صبری الکزاز صفحات 520-527
    زمینه و اهداف

      سودوموناس آیروژینوزا (P. aeruginosa) یکی از ارگانیسم های مهم عفونت سوختگی است. چندین فاکتور حدت در کلونیزاسیون و تهاجم P. aeruginosa دخیل هستند که نتیجه عفونت P. aeruginosa را بدتر می کند. پروتیین های موثر سیستم ترشح نوع III (T3SS) از جمله این عوامل حدت هستند. مطالعه حاضر، فراوانی ژن های کدکننده کننده های T3SS را به عنوان یک عامل تعیین کننده حدت در جدایه های P. aeruginosa از بیماران سوختگی ارزیابی کرد.

    مواد و روش کار

       پاک کردن زخم ها از بیماران سوختگی بستری در مرکز جراحی پلاستیک و ترمیمی دانشگاه منصوره مصر جمع آوری و با روش های مختلف تست میکروبیولوژیکی شناسایی شدند. روش انتشار دیسک اصلاح شده Kirby Bauer برای آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه های P. aeruginosa در برابر آنتی بیوتیک های مختلف مورد استفاده قرار گرفت. شیوع و حضور ژن های exo که پروتیین های نوع T3SS (exoS، exoT، exoU، و exoY) را کد می کنند در جدایه های P. aeruginosa با روش Multiplex PCR ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون کای اسکویر و فیشر استفاده شد.

    یافته ها

      از 101 بیمار سوختگی شامل 27 مرد و 18 زن با میانگین سنی 2/65±15/78 سال، در مجموع 45 ایزوله P. aeruginosa شناسایی شد. جدایه های P. aeruginosa به ترتیب به پیپراسیلین/تازوباکتام و ایمی پنم (73/33 و 62/22 درصد) حساس بودند. در حالی که کمترین میزان حساسیت مربوط به سفتازیدیم (4/44 درصد)، توبرامایسین (4/44 درصد) و سفتریاکسون (6/67 درصد) بود. ژن های exoY و exoT در 100% از جدایه های P. aeruginosa شناسایی شدند، در حالی که 62/22% و 42/22% از جدایه های بالینی به ترتیب دارای ژن های exoS و exoU بودند.

    نتیجه گیری: 

     این مطالعه ارتباط بین پروتیین های T3SS، به ویژه ژن های exoS و exoU و مقاومت ضد میکروبی در جدایه های P. aeruginosa از عفونت سوختگی را نشان داد.

    کلیدواژگان: سیستم ترشحی نوع III، سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت ضد میکروبی، عفونت سوختگی
  • سانا اولله ساجد، سجاد اور رحمان*، مشکور محسن، زیاالدین سینجو صفحات 528-536
    زمینه و اهداف

      بیماری بورس عفونی با تخریب بورس فابریسیوس (ارگان لنفاوی اولیه)، جایی که سلول های B بالغ و تمایز می یابند، مشخص می شود. این ویروس در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی، گرما و اشعه ماوراء بنفش بسیار پایدار و مقاوم است. بنابراین تا چند هفته پس از تمیز کردن و ضدعفونی در مرغداری ها باقی می ماند. مطالعه حاضر به منظور توسعه کمپلکس ایمنی IBD برای ارزیابی پتانسیل ایمنی پروفیلاکتیک طراحی شده است.

    مواد و روش کار

      ویروس بیماری بورس عفونی (IBDV) از بورسای آلوده جمع آوری شده از مناطق شیوع بیماری در ناحیه فیصل آباد تهیه شد و تشخیص مولکولی از طریق RT-PCR انجام شد. ویروس غیرفعال شده IBD به لایه پرندگان تزریق شد تا آنتی بادی زرده تخم مرغ (IgY) تولید کند. تخم ها جمع آوری شدند و زرده حاوی آنتی بادی ها برای جداسازی IgY از طریق روش رسوب دهی سولفات آمونیوم پردازش شدند. مقدار شناخته شده آنتی ژن و آنتی بادی برای ایجاد آنتی ژن کمپلکس ایمنی (Icx) مخلوط شدند. پاسخ ایمنی آنتی ژن IBD کمپلکس ایمنی در خرگوش تعیین شد. پاسخ ایمنی مقایسه ای آنتی ژن کمپلکس ایمنی IBD و واکسن تجاری IBD در طیور ساخته شد و میانگین مقایسه ای تیتر آنتی بادی از طریق آنالیز فاکتوریل تعیین شد. 80 جوجه یک روزه بدون پاتوژن نیمه اختصاصی (SPF) در چهار گروه نگهداری شدند. جوجه ها هر هفته برای ارزیابی تیتر آنتی بادی ویروس بورس عفونی توسط I-ELISA خون ریزی شدند. همه گروه ها در روز 28 با سویه ویروس IBD موضعی به چالش کشیده شدند و نسبت بورسا به وزن بدن پس از چالش در روز 35 مقایسه شد.

    یافته ها

      مطالعه نشان داد که تیتر آنتی بادی G-III به طور معنی داری بیشتر از سایر گروه ها در روزهای 28، 35 و 42 بود (0/05≤P) و در روز 35، بورس به وزن بدن گروه III به طور معنی داری افزایش یافت. کمتر (0/05≤P) نسبت به گروه کنترل چالش برانگیز.

    نتیجه گیری: 

     یافته ها نشان داد که آنتی ژن کمپلکس ایمنی (Icx) یک پاسخ ایمنی قوی و پایدار از نظر تیتر آنتی بادی در مقایسه با یک واکسن زنده معمولی ایجاد می کند. Icx ایمنی محافظتی بهتری ایجاد کرد و جوجه ها را در برابر چالش ویروس IBD محافظت کرد و ممکن است جایگزینی برای واکسن IBDV در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: بورس فابریسیوس، بیماری بورس عفونی، کمپلکس ایمنی، ایمونوگلوبولین-Y
  • پراچی آثاواله*، داک شایانی پاندیت، نیکونجا داس صفحات 537-542
    زمینه و اهداف

      این مطالعه به منظور بررسی نقش اکسید نیتریک (NO) در پاتوژنز تب دنگی (DF) انجام شده است.

    مواد و روش کار

      در مجموع 150 بیمار با سرولوژی دنگی مثبت و 50 کاندید به عنوان شاهد در گروه سنی 65-15 سال وارد مطالعه شدند. سطوح NO با استفاده از روش نیترات گریس (گرانول های کادمیوم اصلاح شده) اندازه گیری شد.

    یافته ها

      افزایش NO در 24 بیمار (20/86%) از 115 بیمار DF مشاهده شد، در حالی که از 35 بیمار DHF تنها در 01 مورد (2/8%) افزایش یافت و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. سطح NO در محدوده نرمال (محدوده نرمال μmol/L 24/8-77/6) در 92% (50=n) کنترل سالم بود و در 4% کنترل سالم (مقدار NO>77/66 μmol/L) افزایش یافت. همبستگی مثبتی در سطح سرمی NO با تعداد پلاکت مشاهده شد. اکثر بیماران مورد مطالعه (41/33 درصد) در گروه سنی 30-21 سال و پس از آن کمتر از 20 سال (30 درصد) و 40-31 سال (12/67 درصد) بودند. نسبت مرد به زن مشاهده شده 1/78:1 بود. DF در 115 بیمار (76/67%) تشخیص داده شد، در حالی که DHF در 35 بیمار (23/33%) تشخیص داده شد، در حالی که هیچ موردی DSS تشخیص داده نشد.

    نتیجه گیری: 

     NO (نیتریک اکسید) نقش محافظتی در DF دارد، در حالی که در بیماران DHF، عدم افزایش سطح NO ممکن است یکی از عوامل موثر در پیشرفت بیماری و افزایش عوارض باشد. سطوح NO می تواند پزشک را در مورد تکامل یک مورد دنگی راهنمایی کند.

    کلیدواژگان: تب دنگی، نیتریک اکسید، تب خونریزی دهنده دنگی، روش نیتریت گریس
  • فدرا مختاری، حامی کابوسی، سید رضا محبی*، حمید اسدزاده عقدائی، محمدرضا زالی صفحات 543-550
    زمینه و اهداف

      میکروRNA های در گردش، این پتانسیل را دارند که به عنوان نشانگرهای زیستی تشخیصی در پیشگیری و پیشرفت بیماری ها از جمله بیماری های کبدی مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین، در این مطالعه، تغییرات سطح بیان microRNA-222 (miR-222) در بیماران مبتلا به هپاتیت ب مزمن به عنوان یک نشانگر زیستی بالقوه تشخیصی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مواد و روش کار

      بیان miR-222 در 86 نمونه پلاسما شامل 43 بیمار مبتلا به هپاتیت مزمن ب و 43 فرد سالم به عنوان گروه کنترل بررسی گردید. فرآیند استخراج RNA و سنتز cDNA انجام و سپس بیان این miRNA با استفاده از تکنیک qRT-PCR و روش delta-delta Ct اندازه گیری شد. نتایج توسط آزمون Mann-Whitney U-test Spearman برای نشان دادن همبستگی بین miR-222 و پارامترهای بالینی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

      با وجود اینکه در سطح بیان  miR-222بین گروه بیمار و کنترل تفاوت مشاهده گردید (تغییر برابری miRNA-222= 1/384)، اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (p value=0/269).

    نتیجه گیری:  

    مطالعه حاضر نشان داد که علیرغم تغییرات در سطح بیان miR-222 در گروه بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن B نسبت به گروه سالم، برای تعیین نقش این microRNA به عنوان یک بایومارکر غیر تهاجمی تشخیصی در بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن ب به مطالعات بیشتر و در مقیاس وسیع تر نیاز است.

    کلیدواژگان: میکرو آر ان ای، ویروس هپاتیت ب، بایومارکر غیرتهاجمی، عفونت مزمن
  • محمدرضا شکوه، فرخنده اژدری، علیار پیروزی، مهدی محسن زاده* صفحات 551-556
    زمینه و اهداف

      شواهد در خصوص ارتباط سه ویروس BK (BKV)، ویروس جان کانینگهام (JCV) و سیتومگالوویروس (CMV) با سرطان تخمدان قطعی نیست. بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی ارتباط BKV، JCV و CMV در بافت های تخمدان طبیعی و خوش خیم، مرزی و بدخیم تخمدان به منظور روشن کردن نقش بالقوه عفونت های ویروسی در سرطان تخمدان می باشد.

    مواد و روش کار

      در این تحقیق، مطالعه بر روی بافت پارافینه تخمدان 205 بیمار و 45 فرد شاهد سالم (سرطان تخمدان نداشتند) انجام شد. در این مطالعه مورد-شاهدی که از ژانویه 2015 تا ژانویه 2020 انجام شد. بلوک های پارافینه به سه زیر گروه بدخیم، مرزی و خوش خیم تقسیم شدند و کلیه ی بلوک های مورد نظر با استفاده از کیت یکتا تجهیز آزما استخراج شده اند. جهت ارزیابی صحت و دقت کیفیت استخراج ژنوم از ژن بتاگلوبین به عنوان کنترل داخلی استفاده می کنیم. در نهایت بوسیله Real-time PCR به دنبال ردیابی ژنوم های BKV، JCV و CMV در همه نمونه ها بودیم.

    یافته ها

      بترتیب میانگین سنی بیماران و گروه کنترل 11/4±44/0 و 12/1±34/2 سال بود. پس از انجام تست بر روی کلیه نمونه ها، تنها در گروه بدخیم برای ویروس BKV، JCV و CMV به ترتیب یک، دو و سه نمونه مثبت ارزیابی شدند. این در حالی بود که این ویروس ها در هیچ یک گروه خوش خیم و مرزی و گروه کنترل شناسایی نشدند.

    نتیجه گیری: 

     نتایج این مطالعه نشان داد که ارتباطی بین سه ویروس CMV، BKV و JCV با سرطان تخمدان وجود ندارد. بنابراین، مطالعات بیشتر و گسترده تر جهت تایید این مطالعه پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: CMV، BKV، JCV، سرطان تخمدان
  • راضیه رمضانی، رابعه ایزدی آملی*، مجتبی تقی زاده ارمکی، اباذر پورنجف، حامی کابوسی صفحات 557-565
    زمینه و اهداف

      سودوموناس آیروژینوزا مقاوم به کارباپنم (CRPA) یکی از مهم ترین علل عفونت های شدید و پایدار است. مشارکت مکانیسم های مختلف مقاومت به کارباپنم ها و تشکیل بیوفیلم در میان مجموعه ای از جدایه های حساس و غیر حساس به ایمی پنم سودوموناس آیروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مقطعی، در مجموع 117 جدایه سودوموناس آیروژینورا جمع آوری شد. حساسیت جدایه ها به انواع ترکیبات ضد میکروبی با روش دیسک دیفیوژن ارزیابی شد. برای شناسایی تولید کنندگان آلژینات از روش کاربازول استفاده شد. مالتی پلکس PCR برای تشخیص ژن های مقاومت و بیوفیلم انجام شد. سطح بیان mRNA افلاکس پمپ ها با روش های فنوتیپی و ژنوتیپی (Real-time PCR کمی) ارزیابی شد.

    یافته ها

      بیشترین میزان مقاومت مربوط به سفتازیدیم، کلرامفنیکل، سفتریاکسون، تتراسایکلین و لووفلوکساسین بود. فنوتیپ MDR در 8/4% سویه ها مشاهده شد. فراوانی مقاومت به کارباپنم نیز 24/7% بود. تست کاربازول در 53/8% مثبت بود. به طور کلی 62/4% از جدایه ها قادر به تشکیل بیوفیلم بودند که 28/8% آن ها به کارباپنم مقاوم بودند. توزیع ژن algD و algU به ترتیب 41/8% و 26/5% بود. فراوانی ژن های کدگذاری شده باMBL  به شرح زیر بود: bla IMP (62/1%)، bla VIM (31/0%)، bla NDM (6/8%). سطوح نسبی mRNA، MexX، MexC، MexB و MexA در سویه های  CRPAبا افلاکس پمپ فعال به ترتیب 81/8%، 63/6%، 54/4%، 36/4% بود. 

    نتیجه گیری:

      وجود مکانیسم های مختلف مقاوم در سودوموناس آیروژینوزا می تواند باعث ایجاد مقاومت متقاطع آنتی بیوتیکی شده، منجر به ظهور سویه های مقاوم شود و درمان را دشوار کند. تولید بیوفیلم ارتباط مستقیمی با مقاومت آنتی بیوتیکی دارد. پمپ های افلاکس به طور فعال در سویه های مقاوم به کارباپنم بیان می شوند.

    کلیدواژگان: کارباپنم، افلاکس پمپ ها، بیوفیلم، سودوموناس آئروژینوزا
  • رامین اردونی، یوسف امینی، مرادعلی رعنایی، زلیخا اوستان، امیرحسین محققی فرد، مهدی زندحقیقی، زکریا بامری، ابراهیم کرد، شهرام شهرکی زاهدانی*، اسلم دهواری صفحات 566-572
    زمینه و اهداف

      اسینتوباکتر بومانی یکی از مهم ترین پاتوژن های موجود در بخش مراقبت های ویژه می باشد که عامل عفونت بیمارستانی با میزان مرگ و میر بالا و هم چنین سبب افزایش سطح مقاومت به اکثر آنتی بیوتیک ها می باشد. یکی از اصلی ترین مکانیسم های مقاومت، تولید ژن های بتالاکتاماز با طیف گسترده (ESBL) مانند veb، per، tem و shv است. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن های per، tem، veb و shv در سویه های A. baumannii جدا شده از زاهدان انجام شد.

    مواد و روش کار

      مطالعه حاضر بر روی 150 سویه A. baumannii جدا شده از نمونه های بالینی مختلف از ژانویه تا سپتامبر 2018 انجام شد. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن برای 18 آنتی بیوتیک و حداقل غلظت بازدارنده برای کولیستین تعیین شد. سپس ژنوم باکتری استخراج شد و PCR ژن ESBL را شناسایی کرد.

    یافته ها

      از 150 جدایه مورد مطالعه، 141 ایزوله A. baumannii و تنها 9 ایزوله A. nosocomialis بودند. سویه های A. baumannii به بسیاری از آنتی بیوتیک های انتخاب شده مانند CAZ (99/3%)، CTX (97/9)، PTZ (97/2%)، SXT (97/2%)، IMI (97/2%) و LEV (96/5%) به شدت مقاوم بودند. در حالی که شدت مقاومت این مقدار برای چند آنتی بیوتیک از جمله MN (69/5٪)، DXT (52/5٪)، SAM (21/3)، و TN (16/7) پایین بود. ژن های eb، per، tem و shv به ترتیب در 20 (13/3%)، 15 (10%)، 23 (15/4%) و 11 (7/3%) جدایه شناسایی شدند.

    نتیجه گیری:

      جدایه ها (نمونه های شناسایی شده) نسبت به سفتازیدیم، سفتریاکسون، پیپراسیلین تازوباکتام، کوتریموکسازول، ایمی پنم و لووفلوکساسین بسیار مقاوم بودند. علاوه بر این، فراوانی ژن های per، veb، tem و ژن ها در مطالعه حاضر کمتر از موارد گزارش شده در سایر مناطق بود.

    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، بتالاکتاماز با طیف گسترده، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • نورافروز کشکوری، پیام طبرسی، میهن پورعبدالله توتکابنی، مهدی کاظم پور دیزجی، نغمه بهرامی، ارمیتا نریمانی، عبدالرضا محمدنیا*، الهام عسکری صفحات 573-580
    زمینه و اهداف

      انتروباکتریاسه های مقاوم به کارباپنم (CRE) به سرعت در حال رشد هستند که تشخیص فعالیت ضد باکتریایی را حیاتی می کند. با این حال، خانواده کارباپنم کارت تست حساسیت ضد میکروبی خودکار ندارند. بنابراین هدف از این مطالعه شناسایی شیوع سویه های مولد کارباپنماز باکتری های گرم منفی و تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی آنها در تهران، ایران بود.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مقطعی، طی سال های 1398 تا 1399، 1600 نمونه از آزمایشگاه بیمارستان مسیح دانشوری ایران برداشته شد. با استفاده از روش های استاندارد بیوشیمیایی، تمامی باکتری های جدا شده شناسایی شدند. روش رایج انتشار دیسک Kirby-Bauer برای تست حساسیت ضد میکروبی استفاده شد. یک واکنش زنجیره ای پلیمراز بلادرنگ برای ارزیابی تشخیص مولکولی ژن های تولیدکننده کارباپنماز استفاده شد.

    یافته ها

      از 1502 (94/7) باسیل گرم منفی، 37/3 درصد ایزوله ها سودوموناس آیروژینوزا، 30/6 درصد اسینتوباکتر باومانی، 16/5 درصد کلبسیلا، 9/3 درصد اشریشیا کلی، 0/6 درصد ایزوله ها سودوموناس آیروژینوزا بودند، 0/6 درصد موارد سودوموناس 10/5 درصد، 0/6 درصد موارد سودوموناس 10/50%، 0/6 درصد موارد سودوموناس 10. در حالی که 397 ایزوله (26/5%) باقیمانده به کارباپنم مقاوم بودند. آزمایش مولکولی این نمونه نشان داد که 80 درصد جدایه های مورد آزمایش دارای ژن مقاومت به حداقل یک ژن مقاومت آنتی بیوتیکی هستند. ژن های کارباپنماز زیر اغلب در میان سویه های مقاوم شناسایی شدند: blaimp (35%)، blavim (20%)، blakpc (15%)، blaoxa -48 (10%)، blandm (10%)، و blage (10%).

    نتیجه گیری: 

     از این مطالعه نویسندگان می توانند نتیجه بگیرند که انتروباکتریاسه های مولد کارباپنماز در ایران رو به افزایش است و استفاده از روش های فنوتیپی برای تشخیص CPE حساسیت خوبی نشان داد. قبل از تجویز آنتی بیوتیک برای بیماران، این آزمایش باید انجام شود.

    کلیدواژگان: کارباپنماز، مقاومت دارویی، بتالاکتاماز، باکتری های گرم منفی
  • لیلی شکوهی زاده، مژگان ربیعی، امیر بهاری فر، فریبا کرامت، لیاقت علی، محمدیوسف علیخانی* صفحات 581-586
    زمینه و اهداف

      اشریشیاکلیاروپاتوژنیک (UPEC) شایع ترین عامل عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) در جامعه و بیمارستان ها می باشد. سالانه حدود 150 میلیون نفر در سراسر جهان به عفونت های ادراری مبتلا می شوند که منجر به افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی می شود. مطالعه حاضر به شناسایی و توزیع فراوانی فاکتورهای ویرولانس در بین سویه های UPEC مقاوم به فلوروکینولون (FQs-R) و حساس به فلوروکینولون (FQs-S) در بیمارستان های همدان، غرب ایران پرداخته است.

    مواد و روش کار

      یکصد و هفتاد نمونه ادرار بصورت متوالی از بیماران بستری در سه بیمارستان شهر همدان از اسفند تا شهریور 1398 جمع آوری شد. ایزوله های UPEC با استفاده از آزمایش های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) شناسایی شدند. با استفاده از روش انتشار از دیسک و رقیق سازی میکروبراث حساسیت ضد میکروبی و حداقل غلظت مهاری (MIC) سیپروفلوکساسین تعیین شد. با روش Multiplex-PCR شیوع ژن های pap، aer و hly بررسی شدند.

    یافته ها

      در بین 170 نمونه ادرار جمع آوری شده از بیماران بستری، E. coli با فراوانی 125 (73/5%) شایع ترین ایزوله بود. مقاومت به نالیدیکسیک اسید و فلوروکینولون ها از جمله سیپروفلوکساسین، نورفلوکساسین و افلوکساسین به ترتیب در 88/8%، 71/2%، 70/4% و 68/8% از ایزوله های UPEC شناسایی شد. شیوع ژن های hly و pap در سویه های FQs-R به طور معنی داری کمتر از سویه های FQs-S بود. 

    نتیجه گیری: 

    مقاومت آنتی بیوتیکی سطح بالا به کینولون ها و فلوروکینولون ها و ناهمگنی ژن های ویرولانس در بین ایزوله های بالینی UPEC نیاز به توجه جدی دارد.

    کلیدواژگان: اشرشیاکلی اروپاتوژنیک، فاکتورهای ویرولانس، مقاوم به کینولون، مقاوم به فلوروکینولون
  • محبوبه اکبری زارع* صفحات 587-593
    زمینه و اهداف

      غیرفعال سازی فوتودینامیک (PDI) یک استراتژی جدید برای از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا به ویژه در زخم های عفونی است. PDI با استفاده از نور در ترکیب با یک حساس کننده نور رخ می دهد. یک رویکرد جدید در PDI از ترکیبات طبیعی به عنوان یک حساس کننده نور استفاده می کند. این مطالعه با هدف معرفی زعفران دم کرده (Crocus sativus) به عنوان یک حساس کننده نور طبیعی جدید در ترکیب با نور آبی برای ایجاد واکنش فوتوتوکسیک در سویه های استافیلوکوکوس اوریوس (S. aureus) و Escherichia coli (E. coli) انجام شد.

    مواد و روش کار

      برای PDI از سویه های جدا شده و استاندارد استافیلوکوکوس اوریوس و E. coli و سویه استاندارد کاندیدا آلبیکنس استفاده شد. غلظت های مختلف نهایی (10-2/5 میلی گرم در میلی لیتر) زعفران دم شده به عنوان حساس کننده نور با 15 دقیقه انکوباسیون استفاده شد. یک LED آبی با 5 دقیقه روشنایی به عنوان منبع نور اعمال شد. شاهد و تیمارها با استفاده از روش شمارش کلنی مقایسه شدند.

    یافته ها

      استفاده از عصاره زعفران در ترکیب با LED آبی می تواند باعث ایجاد واکنش فوتوتوکسیک در باکتری های گرم منفی مشابه باکتری های گرم مثبت شود. پس از PDI، تفاوت معنی داری بین سویه های گرم مثبت و گرم منفی از نظر مرگ سلولی مشاهده نشد. بیشترین واکنش فوتوتوکسیک در تمامی باکتری ها در غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر از غلظت نهایی زعفران همراه با نور آبی با مرگ سلولی (CFU/mL) 0/65-0/75log10 مشاهده شد. در غلظت 2/5 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره (کمترین غلظت)، بیشترین واکنش فوتوتوکسیک در سویه جدا شده استافیلوکوکوس اوریوس با کاهش 0/65log10 (CFU/mL) مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

      زعفران دم کرده همراه با نور آبی باعث ایجاد واکنش فوتوتوکسیک زیر کشنده در باکتری ها می شود. بر این اساس، می توان آن را به عنوان یک منبع طبیعی برای حساس کننده های نوری جدید پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: نور آبی، کروسین، کروکوس ساتیوس، غیرفعال سازی فتودینامیک، زعفران
  • اشکان دیربازیان، محمد سلیمانی*، سید حسین موسوی، محمد امینیان فر، روح الله میرجانی، مهران خوش فطرت، منیره کمالی صفحات 594-600
    زمینه و اهداف

      Coxiella burnetii عامل بیماری Query Fever است. Query Fever یک بیماری زیونوز و اندمیک با گسترش جهانی است. Query Fever در می تواند به عنوان یک پنومونی یا اندوکاردیت ظاهر گردد. با توجه به فقدان آمار از درصد آلودگی به C. burnetii در بیمارستان های ایران و همچنین مقاومت بسیار زیاد این باکتری، بررسی وجود آلودگی های بیمارستانی به این باکتری حایز اهمیت می گردد. هدف از این مطالعه تشخیص مولکولی باکتری های C. burnetii ایجادکننده اندوکاردیت عفونی از بیمارستان های ارتش بود.

    مواد و روش کار

      نمونه های اندوکاردیت کشت منفی از بیماران جمع آوری شد. PCR، انجام گرفت و ژنIs1111  تکثیر و جداسازی شد. نمونه هایی اندوکاردیت تعیین توالی شدند. نمونه کنترل مثبت سنتز شد و درون وکتور PUC 18 آماده گردید. تعیین ویژگی برای باکتری ها انجام گرفت و ژن کلون گردید. جهت تایید کلونینگ، کلنی PCR انجام گرفت. پلاسمیدها، استخراج شدند و در نهایت حساسیت و حد تشخیص تعیین گردید.

    یافته ها

      تعیین توالی نشان داد که نمونه ها مربوط به باکتری های کلبیسلا پنومونیه بودند. به منظور بررسی ویژگی، هیچ باندی روی ژل آگارز مشاهده نگردید. این موضوع نشان داد که پرایمرهای طراحی شده فقط به باکتری مورد نظر متصل می شود. آخرین رقت پلاسمید با غلظت  ng/µl700 که باند قابل تشخیصی را در روی ژل ایجاد نمود، 7-10 و کمترین تعداد کپی قابل تشخیص در PCR  برابر 22 کپی محاسبه گردید.

    نتیجه گیری: 

     در سال های اخیر تلاش زیادی برای توسعه روش های مولکولی سریع و خاص برای تشخیص C. burnetii انجام شده است. به نظر می رسد روش PCR ابزار مفیدی است که ممکن است زمان تشخیص C. burnetii را در طول عفونت های سیستمیک، مانند اندوکاریت کاهش دهد.

    کلیدواژگان: کوکسیلا بورنتی، PCR، تب کوئری
  • علی فتاحی بافقی، گیلدا اسلامی، الهام رضایی، کاظم برزگر، محمود وکیلی، مریم دهقانی اشکزاری* صفحات 601-606
    زمینه و اهداف

      توکسوپلاسموز یک عفونت انگلی شایع است که می تواند سلامت مادر و نوزاد را در دوران بارداری به خطر بیندازد. این بیماری در ایران نیز شایع است. این مطالعه با هدف بررسی سرواپیدمیولوژی توکسوپلاسموز در نوزادان و مادران پس از زایمان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر یزد در سال 1399 انجام شد.

    مواد و روش کار

      در مجموع 184 مادر پس از زایمان و 184 بند ناف نوزاد در مراکز بهداشتی درمانی شهر یزد از نظر عفونت توکسوپلاسما از طریق کیت آنتی بادی اختصاصی IgM و IgG مورد بررسی قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج و نتیجه گیری: 

     از 184 نمونه مادر پس از زایمان، 8 مورد (4/35%) مثبت و 176 مورد (95/65%) از نظر آنتی بادی IgG منفی بودند و 7 مورد (3/80%) از نظر آنتی بادی IgM مثبت و 177 مورد (96/20%) منفی بودند. همچنین 184 بند ناف نوزاد، IgM منفی بودند و عفونت توکسوپلاسموز گزارش نشد. بین شیوع عفونت توکسوپلاسموز و نگهداری از حیوانات خانگی، مصرف گوشت خام، سطح تحصیلات، گروه خونی، شغل، محل زندگی و نوع زایمان ارتباط معنی داری مشاهده نشد (P>0/05). اما بین تعداد زایمان و شیوع توکسوپلاسموز ارتباط معنی داری مشاهده شد (P=0/014). این مطالعه همچنین نشان دهنده شیوع کم عفونت توکسوپلاسموز در مادران پس از زایمان و عدم انتقال مادرزادی این بیماری در مراکز بهداشتی درمانی مختلف استان بود. اما بین عوامل خطر و شیوع توکسوپلاسموز رابطه آماری معنی داری وجود نداشت.

    کلیدواژگان: IgG، IgM، مادران پس از زایمان، سرواپیدمیولوژی، توکسوپلاسموز
  • مجتبی سپندی، یوسف علی محمدی* صفحات 607-608

    آبله میمون یک بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام است که توسط ویروس های آبله میمون، نوعی از ارتوپاکس ویروس از خانواده Poxviridae، که در آفریقا بومی است، ایجاد می شود. آبله میمون که معمولا یک بیماری خود محدودکننده است، با علایمی شبیه آنفولانزا (تب، دردهای عضلانی، لرز و خستگی) شروع می شود. معمولا در عرض 1 تا 3 روز (گاهی اوقات بیشتر) پس از شروع تب، بیمار دچار بثوراتی می شود که اغلب از صورت شروع شده و سپس به سایر نقاط بدن سرایت می کند. ضایعات ممکن است در سراسر بدن ظاهر شوند. کاهش مصونیت جمعیت ها به دلیل قطع واکسیناسیون آبله در گذشته، راه را برای آبله میمون هموار کرده است. این را افزایش تعداد موارد و همچنین عود بیماری در برخی کشورها نشان می دهد. با توجه به اهمیت آبله میمون و تعداد محدود منابع فارسی زبان در این زمینه، مقاله حاضر با هدف معرفی این بیماری به عنوان یک بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام که اخیرا در چندین کشور گزارش شده است، انجام شده است.

    کلیدواژگان: آبله میمون، باز پدید، عفونی، بیماری
  • تارا فخرالدین رحیم، ساره احمد حسن علی* صفحات 609-614
    زمینه و اهداف

       E.coli از خانواده انتروباکتریاسه و باسیل های گرم منفی است. بسیاری از جنس های باکتری می توانند باعث عفونت دستگاه ادراری شوند. در واقع E.coli اوروپاتوژن عامل 80 تا 90 درصد عفونت های دستگاه ادراری در جهان است. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع اشریشیاکلی اوروپاتوژن جدا شده از زنان بیمار و بررسی الگوی مقاومت چند دارویی این جدایه ها در شهر کرکوک عراق انجام شد.

    مواد و روش کار

       200 نمونه ادرار از بیماران زن با سنین مختلف طی یک دوره از ماه ژانویه تا می 2022 از بیمارستان زنان و کودکان در شهر کرکوک، عراق در این مطالعه جمع و مورد بررسی قرار گرفته است. سپس بر روی Nutrient، MacConkey و Blood Agar تلقیح و به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد انکوبه شد. کلنی های اشریشیا کلی با کشت و آزمایشات بیوشیمیایی شناسایی و حساسیت آنتی بیوتیکی این جدایه ها انجام شد.

    یافته ها

      شیوع رشد مثبت باکتریایی 132 نفر (66%) بود که به شرح زیر توزیع شد: E.coli 47 (35.6%)، S.aureus 37 (28.03%)، Staphylococcus spp. 9 (6.81)، Proteus mirabilis 9 (6.81)، Klebsiella sp. 9 (6.81)، سودوموناس آیروژینوزا 7 (5.3%)، استرپتوکوکوس spp. 7 (5.3%)، اسینتوباکتر بومانی 4 (3%) و گونه های شیگلا 3 (2.27%). بیشتر ایزوله های اشریشیا کلی از زنان مبتلا به گروه سنی 38-18 سال جدا شد. مروپنم بالاترین اثر را بدون ایزوله های E.coli مقاوم نشان داد و به ترتیب آمیکاسین، سیپروفلوکساسین، آزیترومایسین، لووفلوکساسین، تری متوپریم و نیتروفورانتویین (10.63٪، 19.14٪، 19.14٪، 31.91٪، 38.29٪ و 38.29٪) قرار گرفتند. برخلاف Augmentin که هیچ اثری بر روی این ایزوله ها با مقاومت 100% نشان نداد و سپس سفتازیدیم، ریفامپیسین و سفتریاکسون به ترتیب (78.72%، 72.34% و 59.57%) قرار گرفتند. داده های فعلی نشان داد که جدایه ها به چهار، پنج، شش و هفت کلاس ضدمیکروبی مقاوم بودند، که برتیتب به صورت: 18 (38.29%)، 15 (31.91%)، 9 (19.14%) و 5 (10.63%) از E.coli. می باشد.

    نتیجه گیری: 

     حساسیت تمام ایزوله های E. coli نسبت به مروپنم، توجه را می طلبد که استفاده بیش از حد و استفاده از این آنتی بیوتیک باعث فشار انتخاب و افزایش میزان مقاومت می شود.

    کلیدواژگان: UTI، E.coli اروپاتوژن، حساسیت آنتی بیوتیکی، مقاوم به چند دارو، کرکوک، عراق
|
  • Mosayeb Rostamian, Sepide Kadivarian, Sara Kooti, Shirin Dashtbin, Ramin Abiri, Amirhooshang Alvandi* Pages 490-505
    Background and Aim

     Nosocomial infections caused by gram-negative bacteria are among the most important health-threatening challenges of the current century, particularly following the emergence and spreading of antibiotic-resistance strains. Extended-spectrum beta-lactamase (ESBL), one of the most important antibiotic resistance mechanisms, is spreading worldwide. Surveillance and gathering data on the prevalence of antibiotic resistance and their associated encoding genes could assist in selecting treatment strategies and policies. This systematic review and meta-analysis was designed to assess the prevalence of ESBL-positive bacteria and their resistance genes in medical centers of Kermanshah city, west of Iran.

    Materials and Methods

     All studies published as original articles were retrieved by searching in EMBASE, Scopus, PubMed/Medline, Google Scholar, and Persian databases of SID and Magiran, using appropriate keywords All published studies in the field were included without time restriction until 30-Mar-2022. Comprehensive Meta-Analysis software was used to analyze the data.

    Results

    The prevalence of ESBL-positive and multidrug resistance (MDR) bacteria in Kermanshah medical centers were 34.8% and 56.1%, respectively. The highest and lowest prevalence of ESBL-positive bacteria was observed for Enterobacter cloacae (59.14%) and Pseudomonas aeruginosa (4.55%), respectively. The highest and lowest prevalence of the resistance genes were observed for blaOXA-51 (99.3%) and blaKPC (0.6%), respectively. The highest resistance was estimated to mezlocillin antibiotic (92.2%).

    Conclusion

     This study showed that the prevalence of ESBL-positive and MDR bacteria is high in Kermanshah medical centers, and it provides significant information to health policymakers to implement appropriate strategies to reduce the prevalence of resistant bacteria.

    Keywords: Extended-spectrum-beta-lactamase, Gram-negative bacteria, Antibiotic resistance, Prevalence, Meta-analysis
  • Saeed Pirmoradi* Pages 506-519
    Background and Aim

     Mycobacterium tuberculosis is a health problem in countries. Despite the global prevalence of tuberculosis and the lack of appropriate drugs, further progress is still needed with the help of modern methods of preparing epitope-based vaccines for tuberculosis.

    Materials and Methods

     In this study, specific T and B cell epitopes required for producing chimeric vaccines with the help of servers such as IEDB were determined. The antigenicity, allergenicity, and toxicity of the selected epitopes by various other servers such as VaxiJenv2.0, AllerTOP, and Toxinpred were determined, and the vaccine of the epitope was then configured with the help of special linkers. Then, analyze the structure vaccine by some other bioinformatics servers such as PRABI, SWISS-MODEL, PROCHECK, and PEPCALC, was investigated and finally detected using docking techniques to evaluate the interaction with the epitope through MVD software.

    Results

    The results showed that the vaccine, in terms of in silico evaluations of two-dimensional and three-dimensional structures, has a good condition. Also, the percentage of optimal placement of amino acids and bonds by PROCHECK server, % 99 percent of optimal placement of amino acids in the chimer structure was established. Also, it was non-toxic and nonallergenic and had the desired antigenicity.

    Conclusion

     In general, the vaccine that was able to have a favorable interaction with some components of the immune system (HLA) in the docking process, which indicates the optimal identification of this structure by the humoral and cellular immune system, of course, more reliable proof of it requires clinical phase processes.

    Keywords: Immunoinformatics, Mycobacterium tuberculosis, Molecular docking, Multi-epitope vaccine
  • Rasha Mokhtar Elnagar*, Mohammed Elshaer, Omar Osama Shouman, Samah Sabry El-Kazzaz Pages 520-527
    Background and Aim

     Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa) is an important causative organism of burn infection. Several virulence factors are implicated in P. aeruginosa colonization and invasion, making P. aeruginosa infection's outcome worse. Type III secretion system (T3SS) effector proteins are among these virulence factors. The present study evaluated the frequency of genes encoding T3SS effectors as a virulence determinant in P. aeruginosa isolates from burn patients.

    Materials and Methods

     Wound swabs were collected from burn patients admitted to the Plastic and Reconstructive Surgery Center, Mansoura University, Egypt, and identified by different microbiological testing methods. The modified Kirby Bauer's disc diffusion method was used to test the antibiotic susceptibility of P. aeruginosa isolates against different antibiotics. Prevalence and the presence of exo genes that encode type T3SS proteins (exoS, exoT, exoU, and exoY) in P. aeruginosa isolates were evaluated by the multiplex PCR. Chi-square and Fisher's test were used for statistical analysis.

    Results

    A total of 45 P. aeruginosa isolates were identified from 101 burn patients, including 27 males and 18 females, with a mean age of 15.78±2.65 years old. P. aeruginosa isolates were mostly susceptible to piperacillin/tazobactam and imipenem (73.33 and 62.22%), respectively; while the lowest susceptibility rates were in ceftazidime (4.44%), Tobramycin (4.44%), and ceftriaxone (6.67%). The exoY and exoT genes were detected in 100% of the P. aeruginosa isolates, while 62.22% and 42.22% of cli nical isolates harbored exoS and exoU genes, respectively.

    Conclusion

     This study established a correlation between T3SS proteins, particularly exoS and exoU genes and antimicrobial resistance in P. aeruginosa isolates from burn infection.

    Keywords: Type III secretion system, Pseudomonas aeruginosa, Antimicrobial resistance, Burn infection
  • Sanaullah Sajid, Sajjad Ur Rahman*, Mashkoor Mohsin, Zia Ud Din Sindhu Pages 528-536
    Background and Aim

     Infectious Bursal Disease is characterized by destroying the Bursa of Fabricius (Primary lymphoid organ), where B cells mature and differentiate. The virus is very stable and resistant to physical and chemical agents, heat, and ultraviolet radiation. Thus, it persists in poultry houses for several weeks after cleaning and disinfection. The present study was designed to develop the IBD immune complex to evaluate immunoprophylactic potential.

    Materials and Methods

     The infectious bursal disease virus (IBDV) was procured from the infected Bursae collected from the disease outbreak areas of the Faisalabad District, and molecular detection was done through RT-PCR. The inactivated IBD virus was injected into the layer birds to raise egg yolk antibodies (IgY). The eggs were collected, and the yolk containing antibodies were processed to separate IgY through the ammonium sulfate precipitation method. The known quantity of antigen and antibodies were mixed to develop the immune complex (Icx) antigen. The immune response of immune complex IBD antigen was determined in rabbits. The comparative immune response of immune complex IBD antigen and IBD commercial vaccine was made in poultry birds, and the comparative mean antibody titers were determined through factorial analysis. Eighty, one day old, semi-specific pathogen-free (SPF) chickens were kept in four groups. Chickens were bled weekly to evaluate infectious bursal virus antibody titers by I-ELISA. All the groups were challenged with local IBD virus strain on day 28, and the Bursa to bodyweight ratios was compared after being challenged on day 35.

    Results

    The study revealed that the antibody titers of G-III were significantly higher (P ≤ 0.05) than those of other groups on days 28, 35, and 42. On day 35, the Bursa to the bodyweight of group-III was significantly lower (P ≤ 0.05) than the challenged control group.

    Conclusion

     The findings showed that the immune complex (Icx) antigen induced a strong and persistent immunogenic response in terms of antibody titer compared to a conventional live vaccine. Icx provoked better protective immunity and protected chickens against the IBD virus challenge and may be considered a substitute for the IBDV vaccine.

    Keywords: Bursa of Fabricius, Infectious bursal disease, Immune complex, Immunoglobulin-Y
  • Prachi Athavale*, Dakshayani Pandit, Nikunja Das Pages 537-542
    Background and Aim

     The study was conducted to assess the role of Nitric Oxide (NO) in the pathogenesis of Dengue fever (DF).

    Materials and Methods

     A total of 150 patients with positive Dengue serology and 50 candidates as controls in the age group of 15-65 years were included in the study. NO levels were measured by Griess Nitrate Method (Cadmium granules modified).

    Results

    The rise in NO was observed in 24 (20.86%) patients out of 115 DF patients, while it was raised in only 01 (2.8%) case out of 35 patients of DHF and the difference was observed to be statistically significant. NO level was within normal limits (Normal Range- 24.8-77.6µmol/L) in 92% (n=50) healthy controls and was raised in (NO value>77.66µmol/L) 4% healthy controls. A positive correlation was observed in the serum NO levels with platelet count. The majority of the patients in the study (41.33%) were in the age group of 21-30 years of age, followed by were < 20 yrs (30%) and 31-40 yrs (12.67%). Male:female ratio observed was 1.78:1. DF was diagnosed in 115 (76.67%) patients, while DHF was diagnosed in 35 (23.33%) patients, while no case of DSS was diagnosed.

    Conclusion

     NO plays a protective role in DF, while in DHF patients, the absence of rising NO levels may be one of the contributory factors leading to the progression of the disease and increased morbidity. NO levels can guide the physician about the evolution of a case of Dengue.

    Keywords: Dengue Fever, Nitric Oxide, Dengue Hemorrhagic Fever, Griess Nitrite method
  • Fedra Mokhtari, Hami Kaboosi, Seyed Reza Mohebbi*, Hamid Asadzadeh Aghdaei, MohammadReza Zali Zali Pages 543-550
    Background and Aim

     Circulating microRNAs have the potential to serve as biomarkers in diagnostics and monitoring of disease progression, including liver diseases. Therefore, this study investigated the alteration in the expression levels of microRNA-222 (miR-222) in patients with chronic hepatitis B (CHB) as a potential diagnostic biomarker.

    Materials and Methods

     MiR-222 expression was analyzed in the 86 plasma samples, including 43 patients with CHB and 43 healthy individuals as a control group. RNA extraction and cDNA synthesis processes were done, and then the expression of the miR-222 was measured by qRT-PCR. The Mann-Whitney U-test Spearman analyzed the results to show the correlation between miR-222 and clinical parameters.

    Results

    MiR-222 had a difference in expression levels between the patient and control groups (miRNA-222 Fold change= 1.384). Nevertheless, a statically significant difference was not observed (p value=0.269).

    Conclusion

     Our study showed that even though changes in miR-222 expression levels in the group of patients with chronic hepatitis B compared to the healthy group, it could not be utilized as a precise diagnostic biomarker, and more studies, on a broader scale, are needed to determine the role of this microRNA in patients with CHB.

    Keywords: Hepatitis B virus, chronic Infection, liver diseases, MicroRNAs
  • MohammadReza Shokouh, Farkhonde Azhdari, Aliyar Pirouzi, Mehdi Mohsenzadeh* Pages 551-556
    Background and Aim

     Evidence linking the BK virus (BKV), John Cunningham virus (JCV), and Cytomegalovirus (CMV) to ovarian cancer is inconclusive. Therefore, this study aimed to evaluate the association of BKV, JCV, and CMV in malignant, borderline, benign, and normal ovarian tissues to shed light on the potential role of viral infections in the process of ovarian carcinogenesis.

    Materials and Methods

     Paraffin-embedded ovarian tissues of 205 patients and 45 normal controls were included in this case-control study conducted from January 2015 to January 2020. The patient group was divided into three subgroups: malignant, borderline, and benign. Amplifying the β-globin gene was conducted to confirm the quality of the DNA extracted. Real-time PCR was used to identify BKV, JCV, and CMV genomes in all specimens.

    Results

    The mean age of the patients and the control group was 44.0 ± 11.4 and 34.2 ± 12.1 years old, respectively. One, two, and three malignant lesions were positive for the presence of BKV, JCV, and CMV, respectively. These viruses were not detected in any borderline, benign, or control lesions.

    Conclusion

     The results of this study indicated no association between CMV, BKV, and JCV with ovarian cancer. Therefore, major studies are recommended to confirm these findings.

    Keywords: CMV, BK virus, JC virus, Ovarian Cancer
  • Raziyeh Ramazani, Rabeeh Izadi Amoli*, Mojtaba Taghizadeh Armaki, Abazar Pournajaf, Hami Kaboosi Pages 557-565
    Background and Aim

     Carbapenem resistant- Pseudomonas aeruginosa (CRPA) is one of the most important causes of severe and persistent infections. The contributions of different resistance mechanisms to Carbapenems and biofilm formation among a collection of imipenem susceptible and non-susceptible P. aeruginosa isolates were investigated.

    Materials and Methods

     In this cross-sectional study, a total of 117 P. aeruginosa isolates were collected. The disc diffusion method assessed the susceptibility of isolates to various antimicrobials. The Carbazole method was used for the detection of alginate producers. Multiplex-PCRs were performed for the detection of biofilm and resistance genes. The expression mRNA levels of efflux pumps were assessed by phenotypic and genotypic (Quantitative Real-time PCR) approaches.

    Results

    The highest resistance rate was related to ceftazidime, chloramphenicol, ceftriaxone, tetracycline, and levofloxacin. MDR phenotype was observed in 8.4% of strains. The frequency of carbapenem resistance was also 24.7%. The Carbazole test was positive at 53.8%. In general, 62.4% of isolates were able to form a biofilm, 28.8% of which were resistant to carbapenem. The distribution of algD and algU genes were 41.8% and 26.5%, respectively. The frequency of MBL-encoded genes was as follows; blaIMP (62.1%), blaVIM (31.0%), and blaNDM (6.8%). The relative levels of MexX, MexC, MexB and MexA mRNA in CRPA strains with active efflux pump were 81.8%, 63.6%, 54.5%, and 36.4%, respectively.

    Conclusion

     The existence of different resistant mechanisms in P. aeruginosa can cause cross antibiotic resistance, lead to the appearance of resistant strains, and make the treatment difficult. Biofilm production is directly related to antibiotic resistance. Efflux pumps are actively expressed in carbapenem-resistant strains.

    Keywords: Carbapenem, efflux pumps, biofilm, Pseudomonas aeruginosa
  • Ramin Ordoni, Yousef Amini, Morad Ali Ranayi, Zoleikha Avestan, Amir Hossein Mohagheghi-Fard, Mehdi Zandhaghighi, Zakaria Bameri, Ebrahim Kord, Shahram Shahraki-Zahedani*, Aslam Dehvari Pages 566-572
    Background and Aim

     Acinetobacter baumannii is one of the most important pathogens found in ICUs as it is responsible for nosocomial infection with a high mortality rate and a rising level of resistance to most antibiotics. One of the main mechanisms of resistance is the production of extended-spectrum beta-lactamase (ESBL) genes such as veb, per, tem, and shv. The current study aimed to determine the antibiotic resistance pattern and the frequency of per, tem, veb, and shv genes in A. baumannii strains isolated from Zahedan, Iran.

    Materials and Methods

     The current study was conducted on 150 strains of A. baumannii isolated from different clinical samples from January to September 2018. The antibiotic resistance pattern was determined by the disk diffusion method for 18 antibiotics and the minimum inhibitory concentration for colistin. Later, the bacterial genome was extracted, and PCR detected ESBL genes.

    Results

    Out of the 150 studied isolates, 141 were A. baumannii and only nine isolates were A. nosocomialis. A. baumannii strains were strongly resistant to many selected antibiotics such as CAZ (99.3%), CTX (97.9), PTZ (97.2%), SXT (97.2%), IMI (97.2%), and LEV (96.5%); while this value was low for a few antibiotics including MN (69.5%), DXT (52.5%), SAM (21.3), and TN (16.7). The eb, per, tem, and shv genes were detected in 20 (13.3%), 15 (10%), 23 (15.4%), and 11 (7.3%) isolates, respectively.

    Conclusion

     The isolates were highly resistant to ceftazidime, ceftriaxone, piperacillin-tazobactam, cotrimoxazole, imipenem, and levofloxacin; in addition, the frequency of per, veb, tem, and genes was lower in the current study than those reported in other regions.

    Keywords: Acinetobacter baumannii, Extended-spectrum beta-lactamase, Antibiotic resistance
  • Norafroz Kashkouri, Payam Tabarsi, Mihan Pourabdollah Toutkaboni, Mehdi Kazempour Dizaji, Naghmeh Bahrami, Armita Narimani, Abdolreza Mohamadnia*, Elham Askari Pages 573-580
    Background and Aim

     Carbapenem-resistant Enterobacteriaceae (CRE) are rapidly growing, which makes it vital to detect antibacterial activity. However, the carbapenem family does not have an automated antimicrobial susceptibility testing card. So the aim of this study was to identify the prevalence of carbapenemase-producing strains of Gram-negative bacteria and determine their antibiotic susceptibility pattern in Tehran, Iran.

    Materials and Methods

     In this cross-sectional study, between 2019 and 2020, 1600 samples were taken from the Masih Daneshvari hospital's laboratory in Iran. Utilizing standard biochemical methods, all isolated bacteria were identified. The common Kirby-Bauer Disc diffusion method was used for antimicrobial susceptibility testing. A real-time polymerase chain reaction was used to evaluate the molecular detection of genes producing carbapenemase.

    Results

    Of 1502 (94.7) Gram-negative bacilli, 37.3% isolates were Pseudomonas aeruginosa, 30.6% Acinetobacter baumannii, 16.5% Klebsiella, 9.3% Escherichia coli, 0.6% Pseudomonas multophila, 0.4% Neisseria1105 (73.5%) isolates were carbapenem-sensitive, while the remaining 397 (26.5%) isolates were carbapenem-resistant. Molecular testing of this sample showed that 80% of tested isolates had resistance genes to at least one antibiotic resistance gene. The following carbapenemase genes were most frequently detected among resistant strains: blaimp (35%), blavim (20%), blakpc (15%), blaoxa -48 (10%), blandm (10%), and blages (10%).

    Conclusion

     From this study authors can conclude that carbapenemase-producing Enterobacteriaceae is increasing in Iran and the use of phenotypic methods for detection of CPEs showed good sensitivity. Before prescribing antibiotics to patients, this test should be performed.

    Keywords: Carbapenemase, Drug resistance, Beta-lactamase, Gram-negative bacteria
  • Leili Shokoohizadeh, Mojgan Rabiei, Amir Baharifar, Fariba Keramat, Liaqat Ali, Mohammad Yousef Alikhani* Pages 581-586
    Background and Aim

     Uropathogenic Escherichia coli (UPEC) is the most prevalent causative agent of urinary tract infections (UTIs) in both community and hospital settings. Annually about 150 million people globally develop UTIs, resulting in increased healthcare costs. The current study examined the identification and the frequency distribution of virulence factors among fluoroquinolones-resistant (FQs-R) and fluoroquinolones-susceptible (FQs-S) UPEC strains in Hamadan hospitals, west of Iran.

    Materials and Methods

     One hundred-seventy urine samples were collected consecutively from inpatients at three hospitals in Hamadan from March to September 2018. The UPEC isolates were identified using biochemical tests and polymerase chain reaction (PCR). The disk diffusion and the broth microdilution methods determined the antimicrobial susceptibility and the minimum inhibitory concentration (MIC) of Ciprofloxacin. The multiplex-PCR method investigated the prevalence of pap, aer, and hly genes.

    Results

    Among 170 urine samples collected from inpatients, E. coli was the most common isolate, with a frequency of 125 (73.5%). Resistance to Nalidixic acid and fluoroquinolones, including Ciprofloxacin, Norfloxacin, and Ofloxacin, was detected in 88.8%, 71.2%, 70.4%, and 68.8% of UPEC isolates, respectively. The prevalence of hly and pap genes in FQs-R strains was significantly lower than in FQs-S strains.

    Conclusion

     The high-level antibiotic resistance to quinolones & fluoroquinolones and heterogeneity of virulence genes among clinical UPEC isolates need strong attention.

    Keywords: Uropathogenic Escherichia coli, Virulence Factors, Quinolone-Resistant, Fluoroquinolone-Resistant
  • Mahboobeh Akbarizare* Pages 587-593
    Background and Aim

     Photodynamic inactivation (PDI) is a new strategy for eliminating pathogenic microorganisms, especially in infectious wounds. PDI occurs using light in combination with a photosensitizer. A new approach in PDI applies natural compounds as a photosensitizer. This study aimed to introduce brewed saffron (Crocus sativus) as a new natural photosensitizer in combination with blue light to induce a phototoxic reaction in Staphylococcus aureus (S. aureus) and Escherichia coli (E. coli) strains.

    Materials and Methods

     Isolated and standard S. aureus and E. coli strains and a Candida albicans standard strain were used for PDI. Various final concentrations (2.5-10 mg/mL) of brewed saffron as a photosensitizer was employed with 15 minutes of incubation. A blue LED with 5 minutes of illumination was applied as a light source. Control and treatments were compared using the colony count method.

    Results

    Using the saffron extract in combination with blue LED could induce a phototoxic reaction in Gram-negative bacteria similar to Gram-positive bacteria. After PDI, there was no significant difference between Gram-positive and Gram-negative strains in terms of cellular death. The highest phototoxic reaction in all bacteria was observed at 10 mg/mL of the final saffron concentration combined with blue light by 0.65-0.75log10 (CFU/mL) cellular death. At the concentration of 2.5 mg/mL of the extract (the lowest concentration), the highest phototoxic reaction was found in the S. aureus isolated strain by a 0.65log10 (CFU/mL) reduction.

    Conclusion

     The brewed saffron combined with blue light induces a sub-lethal phototoxic reaction in bacteria. Accordingly, it can be suggested as a natural source for new photosensitizers.

    Keywords: Blue light, Crocin, Crocus sativus, Photodynamic inactivation, saffron
  • Ashkan Dirbazian, Mohammad Soleimani*, Seyyed Hossein Mousavi, Mohammad Aminianfar, Rohollah Mirjani, Mehran Khoshfetrat, Monireh Kamali Pages 594-600
    Background and Aim

     Coxiella burnetii is a mandatory gram-negative and intracellular bacterium. The most common pathogens are Query Fever in humans and Coxiellosis in animals. Due to the variety of ways of infection and the lack of accurate, comprehensive, and reliable research, and the lack of statistics on the percentage of infection with C. burnetiii and the high resistance of this bacterium in the environment, it is important to investigate the presence of nosocomial infections with this bacterium. Therefore, this study aimed to molecularly detect C. burnetiii bacteria that cause infective endocarditis in military hospitals.

    Materials and Methods

     100 negatively cultured endocarditis specimens were collected for this purpose, and DNA was extracted from C. burnetii with an extraction kit. Also, a PCR reaction was performed on the genome of negative control samples to evaluate the specificity of primers and determine the method's specificity. After ligation steps, JM107 E. coli susceptible to calcium chloride was used to accept the plasmid containing the gene.

    Results

    In quantitative DNA analysis, its amount was calculated between 1.69 and 1.8. The last dilution of the PUC18 plasmid for C. burnetii with an initial concentration of 700 ng / µl, which formed a detectable band on the gel, was calculated to be 7-10, and the minimum number of detectable copies in a 25 μL PCR reaction equal to 22 copies.

    Conclusion

     Although C. burnetii was not detected in any of the blood samples in this study. However, C. burnetii has a broad and varied host spectrum in the Epizootic and Enzootic foci.

    Keywords: Coxiella burnetii, PCR, Query fever
  • Ali Fattahi Bafghi, Gilda Eslami, Elham Rezaee, Kazem Barzegar, Mahmoud Vakili, Maryam Dehghani Ashkezari* Pages 601-606
    Background and Aim

     Toxoplasmosis is a common parasitic infection that can endanger mother's and neonates' health during pregnancy. The disease is also prevalent in Iran. This study intended to evaluate the seroepidemiology of toxoplasmosis in neonates and postpartum mothers referred to health centers of Yazd in Iran in 2020.

    Materials and Methods

     Totally, 184 postpartum mothers and 184 neonatal umbilical cords in health centers of Yazd were evaluated for Toxoplasma infection through a specific IgM and IgG antibodies kit. The obtained data were analyzed by SPSS18.

    Results & Conclusion

    Out of 184 samples of postpartum mothers, 8 cases (4.35%) were seropositive, and 176 (95.65%) were seronegative for IgG antibody; moreover, 7 cases (3.80%) were seropositive, and 177 (96.20%) seronegative for IgM antibody. Also, 184 neonatal umbilical cords were IgM negative, and no toxoplasmosis infection was reported. No significant correlation was found between seroprevalence of Toxoplasma infection and caring for pets, consumption of raw meat, level of education, blood type, job, living area and type of delivery (P>0.05). However, a significant correlation was identified between the number of deliveries and the prevalence of toxoplasmosis (P=0.014). This study also illustrated a low prevalence of Toxoplasma infection in postpartum mothers and no congenital transmission of the disease in diverse health centers of the province. However, there was no statistically significant relationship between risk factors and the prevalence of Toxoplasma.

    Keywords: IgG, IgM, postpartum mothers, seroepidemiology, toxoplasmosis
  • Mojtaba Sepandi, Yousef Alimohamadi* Pages 607-608

    Monkeypox is a rare zoonotic infectious disease caused by the Monkeypox viruses, a type of Orthopoxvirus of the family Poxviridae, which is endemic to Africa. Monkeypox, which is usually a self-limiting illness, starts with flu-like symptoms (fever, muscle aches, chills, and fatigue). Usually, within 1 to 3 days (sometimes longer) after the onset of fever, the patient develops a rash that often starts on the face and then spreads to other parts of the body. Lesions may appear all over the body. Decreased immunity of populations due to the cessation of smallpox vaccination in the past, has paved the way for Monkeypox. This is shown by the increase in the number of cases as well as the recurrence of the disease in some countries. Due to the importance of the Monkeypox and the limited number of Persian language sources in this regard, the present article aimed to introduce this disease as a zoonotic infectious disease that has recently, been reported in several countries.

    Keywords: Monkeypox, Re-emerging, Infectious, Disease
  • Tara Fakhraddin Raheem, Sarah Ahmed Hasan Ali* Pages 609-614
    Background and Aim

     E.coli is a member of Enterobacteriaceae family and gram negative bacilli. Many genus of bacteria can caused urinary tract infection. In fact, uropathogenic E.coli is responsible of 80 - 90% of urinary tract infections in the global. This study was proceeded to determine the prevalence rate of uropathogenic E.coli isolated from Women Patients and study the multi-drug resistance patterns of these isolates, in Kirkuk city, Iraq.

    Materials and Methods

     Collection of 200 Urine samples from women patients with different ages were achieved over a period January to May 2022, from women's and children's Hospital in Kirkuk city, Iraq. Then inoculated on , Nutrient, MacConkey and blood agar and incubated for 24 hours at 37°C. E.coli colonies were identified by culturing and biochemical tests, then antibiotic susceptibility of these isolates were done.

    Results

    The prevalence of bacterial positive growth was 132(66%), distributed as the following: E.coli 47(35.6%), S.aureus 37(28.03%), Staphylococcus spp. 9(6.81), Proteus mirabilis 9(6.81), Klebsiella sp. 9(6.81), Pseudomonas aeruginosa 7(5.3%), Streptococcus spp. 7(5.3%), Acinetobacter baumannii 4(3%) and shigella spp. 3(2.27%). Most of E.coli isolates were isolated from women patients with age group 18-38 years. Meropenem is showed the highest effect with no resistant E. coli isolates followed by Amikacin, Ciprofloxacin, Azithromycin, Levofloxacin, Trimethoprim and Nitrofurantoin (10.63%,19.14%,19.14%, 31.91%, 38.29% and 38.29)respectively. In contrast to Augmentin, which revealed no effect towards these isolates with 100% resistance followed by Ceftazidime, Rifampicin and Ceftriaxone (78.72%, 72.34%and 59.57%) respectively. The current data revealed that the isolates were multidrug resistance to four, five, six and seven antimicrobial classes : 18(38.29%), 15(31.91%), 9(19.14%), and 5(10.63%) of E. coli  isolates, respectively.

    Conclusion

     The sensitivity of all E. coli isolates towards meropenem, calls for attention that the overuse/misuse of this antibiotic will caused the selection pressure and increased the rate of resistance.

    Keywords: UTI, Uropathogenic E.coli, Antibiotic sensitivity, Multi-drug resistant, Kirkuk, Iraq