فهرست مطالب
مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 38 (پاییز 1401)
- تاریخ انتشار: 1402/01/06
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحات 9-29
اکنون ورزش به صنعتی تبدیلشده است که تاثیر عمیق و مهمی بر شاخصهای اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشورها دارد. توسعه رشته های ورزشی چه در بعد همگانی و چه در بعد قهرمانی در نهایت منجر به توسعه جامعه خواهد شد. تحقیق پیش رو باهدف کلی شناسایی موانع توسعه ورزش تیراندازی باکمان در ایران انجام گرفت. پژوهش حاضر ازنظر داده کیفی و کمی، ازنظر هدف کاربردی، ازنظر روش توصیفی – همبستگی، ازلحاظ استراتژی آمیخته متوالی اکتشافی، ازلحاظ جمعآوری داده میدانی بود. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل همه متخصصان ورزش تیراندازی باکمان، مدیران فدراسیون تیراندازی باکمان و ورزشکاران خبره تیراندازی باکمان بودند (500=N) که با روش نمونهگیری هدفمند و فن نمونهگیری گلوله برفی، تعداد 18 نفر از آنان بهعنوان نمونه انتخابشده و دادهها با انجام مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با آنان جمعآوری شد. در بخش کمی تحقیق نیز جامعه تحقیق را همه مدیران و مسیولان فدراسیونهای مربوطه (مدیران فدراسیون و هیاتهای استانی)، تمامی کارشناسان ورزش با حداقل 15 سال سابقه کارشناسی در رشته تیراندازی با کمان و ورزشکاران رشته تیراندازی باکمان با حداقل 10 سال تجربه ورزش حرفهای تشکیل میدادند (500=N) که نمونهگیری بهصورت تصادفی طبقهای صورت گرفت و با استفاده از پرسشنامه حاصل از بخش کیفی، دادهها به دست آمد. درنهایت بهمنظور تجزیهوتحلیل دادههای گردآوریشده از آزمونهای تحلیل عاملی اکتشافی، K-S، تی تک نمونهای، آزمون رتبهبندی فریدمن و مدلسازی معادلات ساختاری با کمک نرمافزارهای SPSS و لیزرل نسخه 23 استفاده شد. نتایج نشان داد که موانع توسعه ورزش تیراندازی باکمان در ایران عبارت بودند از زیرساختی، موانع تجهیزاتی، موانع مربوط به برگزاری مسابقات، موانع مربوط به آموزش، موانع رسانهای و تبلیغاتی، موانع مدیریت استعداد، موانع مدیریتی، موانع فردی و خانوادگی. همچنین بارهای عاملی مربوط به مدل ساختاری نشان داد که عوامل شناساییشده از بار عاملی مناسب برخوردار میباشند.
کلیدواژگان: توسعه، ورزش، تیراندازی با کمان -
صفحات 29-42
پیشرفت های علمی تمامی حوزه ها را درگیر خود نموده است. صنعت ورزش برای جا نماندن از سایر صنایع ناچار به استفاده از روش های نوین بازاریابی است. بنابراین این تحقیق باهدف تدوین الگوی بازاریابی الکترونیکی در ورزش انجام شد. روش تحقیق توصیفی - همبستگی و پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران، اساتید و کارشناسان آشنا با تجارت الکترونیک و بازاریابی ورزشی با شرط حداقل 3 سال سابقه تجربی یا مطالعاتی به تعداد حدود 5000 نفر بود. 384 نفر به روش نمونه گیری تصادفی نسبی به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه محقق ساخته بعد از تایید روایی صوری، روایی محتوا، روایی سازه و پایایی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها، از طریق نرم افزارهای آماری اقدام به تجزیه وتحلیل داده ها شد. همچنین از بین عوامل موثر بر بازاریابی از طریق اینترنت در شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی بالاترین بار عاملی مربوط به عوامل حقوقی و عوامل مدیریتی بود. می توان گفت که عدم استفاده از روش های نوین در بازاریابی ورزشی به ویژه روش های مبتنی بر اینترنت، بازدهی و بهره وری شرکت های ورزشی را پایین آورده و قدرت رقابت را از آن ها خواهد گرفت.
کلیدواژگان: بازاریابی الکترونیکی، بازاریابی ورزشی، صنع ورزش، شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی -
صفحات 43-54
هدف از انجام این پژوهش، اولویت بندی عوامل موثر بر سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) در بهره وری تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بود. روش تحقیق مبتنی بر روش توصیفی و مبتنی بر هدف از نوع پژوهش های کاربردی است و با رویکرد پیمایشی اجرا شد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه روسا و معاونت های دانشکده ها و مدیران گروه های تربیت بدنی، اساتید هییت علمی و حق التدریس تربیت بدنی، سرپرستان، مدیران و کارشناسان بخش های مختلف ورزشی دانشکده ها، گروه ها و ادارات تربیت بدنی 29 واحد دانشگاهی از دانشگاه های آزاد اسلامی استان اصفهان به حجم 202 نفر بود که پرسشنامه های محقق ساخته دارای روایی و پایایی مناسب به همه اعضاء جامعه ارسال شد، 180 پرسشنامه به صورت کامل جهت تجزیه و تحلیل دریافت شد. پس از بررسی نتایج آزمون اسمیرنوف کلموگروف و تایید فرض نرمال بودن توزیع داده ها، به منظور تحلیل داده ها از آزمون تی تک نمونه و همچنین برای بررسی اولویت بندی مولفه ها از نظر شرکت کنندگان از آزمون فریدمن استفاده شد. یافته های نشان داد که سیستم اطلاعات مدیریت بر مولفه های سرعت انجام کار، هزینه انجام کار، دقت در انجام کار و به طور کلی کارایی تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین تاثیر مثبت و معناداری بر بهبود وضعیت کنترل و نظارت، بهبود وضعیت برنامه ریزی، بهبود وضعیت تصمیم گیری و به طور کلی اثربخشی تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد دارد. همچنین مبتنی بر این یافته ها، سیستم اطلاعات مدیریت بر بهره وری تاثیر مثبت و معناداری دارد. یافته های حاصل از آزمون فریدمن نشان داد که تفاوت معناداری بین مولفه های بهره وری در حوزه تاثیرپذیری از استقرار نظام اطلاعات مدیریت وجود دارد؛ به این صورت که بیشترین میانگین رتبه ها به ترتیب متعلق به بهبود وضعیت کنترل و نظارت، بهبود وضعیت تصمیم گیری ، سرعت انجام کار، هزینه انجام کار، بهبود وضعیت برنامه ریزی و دقت در انجام کاربود. بنابر نتایج این پژوهش از آنجا که به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در حوزه های تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بر مولفه های بهره وری سازمانی موثر است، فلذا به مدیران و دست اندرکاران مربوطه پیشنهاد می شود در برنامه ریزی خود جهت استقرار سیستم اطلاعات مدیریت به ترتیب به عوامل بهبود وضعیت کنترل و نظارت، بهبود وضعیت تصمیم گیری، سرعت انجام کار، هزینه انجام کار، بهبود وضعیت برنامه ریزی و دقت در انجام کار توجه نمایند و اولویت های اشاره شده را در نظر بگیرند.
کلیدواژگان: اثربخشی، بهره وری، تربیت بدنی، سیستم اطلاعات مدیریت، کارایی -
صفحات 55-66
هدف از این مطالعه آزمون مدل وفاداری برند و انواع مشتریان (مشتریان تنوع گرا و دوآتیشه) در صنعت پوشاک ورزشی ایران بود که به صورت موردی در باشگاه های بدنسازی استان فارس انجام شد. روش این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود که به صورت معادلات ساختاری انجام شد. 350 نفر به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. از پرسشنامه وفاداری برند (آکر، 1996) که شامل عوامل نام برند، کیفیت، قیمت،، طرح برند، تبلیغات، محیط فروشگاه و کیفیت خدمات بود استفاده شد. پرسشنامه به صورت الکترونیکی در بین شرکت کنندگان توزیع شد. نتایج با استفاده از آزمون های آماری تابع تشخیصی، تحلیل مسیر و تی مستقل تحلیل شد. به طور کلی نتایج نشان داد که قیمت، تبلیغات، کیفیت محصول و محیط فروشگاه با نام برند ارتباط معنی داری دارند اما برای کیفیت خدمات و طرح برند این ارتباط معنی دار نبود. همچنین، مقایسه دیدگاه ها بین مشتریان دوآتیشه و مشتریان تنوع گرا نسبت به نام برند، کیفیت محصولات، قیمت، فاکتور محیط فروشگاه و تبلیغات تفاوت معنی داری داشت. اما در شاخص های طرح برند و کیفیت خدمات تفاوت معنی داری مشاهده نشد. با توجه به این نتایج پیشنهاد می شود که شرکت های پوشاک ورزشی ایران با توجه به نوع مشتریان به قیمت، کیفیت محصول و محیط فروشگاه توجه ویژه ای داشته باشند تا بتوانند برند خود را هرچه بهتر در رقابت بازار محصولات ورزشی حفظ کنند و مشتریان به آن ها وفاداری داشته باشند.
کلیدواژگان: برند، پوشاک ورزشی، باشگاه های بدنسازی، وفاداری -
مدلسازی اثر رهبری اخلاقی بر رابطه بین ویژگی های نظم آشوبی و توانمند سازی کارکنان وزارت ورزش و جوانانصفحات 67-86
ورزش ازجمله مقوله هایی است که دارای ساختاری پیچیده است و در حالی که متاثر از آشوب های گوناگون است اما نظمی پویا دارد. پژوهش حاضر با هدف مدلسازی اثر رهبری اخلاقی بر رابطه بین ویژگی های نظم آشوبی و توانمند سازی کارکنان وزارت ورزش و جوانان انجام گرفت. روش تحقیق حاضر بر مبنای پاردایم از نوع تحقیقات فرا اثبات گرا، از لحاظ استراتژی توصیفی-پیمایشی و از نظر شیوه گردآوری داده ها در زمره پژوهش های همبستگی با رویکرد معادلات ساختاری بوده که به صورت میدانی به اجرا درآمده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان می باشد. جهت نمونه گیری از نمونه گیری خوشه ای استفاده شد و حجم نمونه از طریق فرمول کوکران تعیین شد. از مجموع تقریبی 302 پرسشنامه توزیع و جمع آوری شده میان کارکنان وزارت در نهایت و با انجام پیش پردازش های داده ها و حذف داده های پرت، 290 پرسشنامه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. ابزار تحقیق شامل پنج پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه مدیریت نظم آشوب، توانمندسازی کارکنان، پرسشنامه استاندارد رهبری اخلاقی کالشون و همکاران (2011) بود. روایی سازه و روایی محتوایی پرسشنامه ها در تحقیقات متعددی در حوزه مدیریت ورزشی استفاده شده و مورد تایید قرار گرفته است. پایایی آن ها نیز با اجرای آزمایشی بر روی 30 نفر از اعضای جامعه تحقیق و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه (بالای 7/0) تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و در سطح آمار استنباطی از آزمون ضریب چولگی و کشیدگی برای تعیین نرمال بودن توزیع متغیرها، آزمون همگن بودن در قالب تحلیل عاملی تاییدی جهت تایید گویه های مربوط به متغیرهای اصلی تحقیق و روش واریانس محور SEM برای آزمون فرضیات تحقیق با کمک بسته آماری SPSS نسخه 25 و Smsrt pls نسخه 3 استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که ویژگی های نظم آشوبی سازمان بر توانمندسازی و رهبری اخلاقی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان ایران تاثیر مثبت و معنادار دارد؛ همچنین، رهبری اخلاقی بر توانمندسازی کارکنان تاثیر مثبت و معنادار متوسط رو به بالا دارد و در رابطه علی ویژگی های نظم آشوبی و توانمندسازی کارکنان نیز نقش میانجی کاملی دارد.
کلیدواژگان: نظم آشوبی، رهبری اخلاقی، توانمند سازی کارکنان، غیرخطی بودن، عدم قطعیت -
صفحات 87-103
تحقیق حاضر بدنبال الگویی برای برگزاری رویدادهای بزرگ ورزشی با تاکید بر توسعه برند ملی می باشد. روش تحقیق از نوع آمیخته کیفی و کمی می باشد. در بخش کمی جامعه آماری شامل اساتید و فعالین ورزش و نمونه آماری به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انجام شد تعداد قابل کفایت جهت مدل سازی در نرم افزار pls 300 نفر بوده، تمامی آزمون های آماری استنباطی در (نرم افزار SPSS24) و جهت مدل یابی ساختاری و سنجش روابط چندگانه بین متغیرها از smart pls استفاده شد. در بخش کیفی و بعد از کد گذاری مصاحبه ها، 59 مولفه موثر، شناسایی گردید. نتایج بخش تکنیک دلفی فازی در چهار مرحله مولفه ها به 35 کورد کاهش یافت. تحلیل عامل اکتشافی 35 شاخص شناسایی شده را در 8 دسته برند سازی ملی، عوامل تجاری، مدیریتی، ویژگی رویداد، قابلیت برند، بازاریابی رویداد، عملکرد و منابع طبقه بندی شد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که عامل ویژگی رویداد بر قابلیت برند دارای تاثیر مثبت و بر برند سازی ملی و تجاری تاثیر ندارد. بازاریابی رویداد بر ویژگی رویداد و عملکرد تاثیر مثبتی دارد. عوامل مدیریتی بر بازاریابی و تجاری تاثیر مثبت، بر عملکرد تاثیر منفی و بر ویژگی رویداد تاثیری ندارد. عوامل تجاری بر برند سازی ملی تاثیر معناداری ندارد. قابلیت برند بر برندسازی ملی تاثیر معنا داری و بر منابع تاثیر معناداری ندارد. چارچوب تحقیق حاضر می تواند شناختی از ابعاد برند رویداد را براساس ارتباط آنها با مجموعه هایی از فعالیتهای رویداد ایجاد نماید. براساس مدل، میتوان به ارزیابی عینی از سطح فعالیتهای مدیریت در هر رویداد ورزشی پرداخت و اطلاعات علمی لازم در زمینه کلیه اقدامات مناسبی را که باید سازمانهای ورزشی برای برندسازی رویداد ورزشی انجام دهند، فراهم نماید.
کلیدواژگان: رویداد بزرگ ورزشی، برند ملی، توسعه از طریق ورزش، طراحی مدل -
صفحات 105-118
با توجه به حضور افراد گوناگون و سودهای کلان در رقابت های ورزشی، سوءاستفاده می تواند در نهادهای ورزشی هم رخ دهد. هدف این تحقیق شناسایی و تایید مولفه های مدیریت سوءاستفاده در باشگاه های لیگ برتر فوتبال و اثر آنها بر ارزش ویژه برند باشگاه ها بود. روش تحقیق آمیخته بود. جامعه آماری در بخش کیفی، اعضای سابق کمیته های انضباطی و اخلاق و همینطور بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران و در بخش کمی هواداران 5 باشگاه مطرح ایران بودند. در بخش کیفی، با استفاده از روش دلفی مولفه های مصادیق سوءاستفاده در لیگ برتر شناسایی شد و از طریق روش تحلیل عاملی تاییدی این مولفه ها مورد تایید قرار گرفتند. در بخش کمی به رابطه بین مدیریت سوء استفاده و ارزش ویژه برند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مدیریت سوء استفاده در باشگاه های لیگ برتر فوتبال بر تداعی برند، هویت برند و وفاداری برند موثر است و نهایتا باعث ارتقای ارزش ویژه برند می شود. از این رو، مدیران نخست باید مصادیق سوءاستفاده را با سختگیری بیشتری شناسایی کرده، سپس شناسایی صحیح میزان تقصیر است و در نهایت باید روش های صحیح رفع این سوءاستفاده ها را بشناسند.
کلیدواژگان: مدیریت سوءاستفاده، ارزش ویژه برند، لیگ برتر فوتبال، هوادار -
صفحات 119-134
پژوهش حاضر با هدف اعتباریابی مدل بهره وری برنامه های تخصصی ورزش بانوان در شبکه ورزش ایران انجام شد. روش پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) بود. ابزار جمع آوری اطلاعات در مرحله کیفی از طریق مصاحبه عمیق بود. پس از انجام 16 مصاحبه با متخصصان، کدها به حد اشباعنظری رسیدند. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت همزمان و با استفاده از رویکرد استراوس و کوربین صورت گرفت. با انجام فرآیند کدگذاری سه مرحله ای (باز، محوری و انتخابی) در نهایت تعداد 114 کد اولیه غیرتکراری بدست آمد که در قالب 25 مفهوم و 5 مقوله طبقه بندی شدند. سپس این مفاهیم در یک پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از کار کیفی در اختیار 360 نفر از نمونه های پژوهش که شامل بانوان ورزشکار، مخاطبین برنامه های ورزشی بانوان و دانشجویان رشته مدیریت ورزشی بودند، قرار داده شد. روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحب نظر و روایی سازه آن به وسیله تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری تایید گردید. از نرم افزار SPSS Sample Power ورژن 25 برای تعیین حجم نمونه در بخش کمی و برای تحلیل آمار استنباطی از نرم افزارهای SPSS ورژن 25و AMOS ورژن 23 استفاده شد. نتایج شاخص های برازش مدل اندازه-گیری نشان داد که مدل بهره وری برنامه های تخصصی ورزش ایران از شرایط مطلوبی برخوردار می باشد. در آخر نتایج برازش مدل ساختاری بیانگر آن بود که همه متغیرهای "علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها" برازش مدل را تایید می کنند. در نهایت می توان گفت که بهره وری کانال ورزش در حوزه بانوان بر ارتقاء ورزش بانون می افزاید، از این رو لازم است برای محقق این امر موارد شناسایی شده برای تهیه برنامه های ورزشی در حوزه ورزش بانوان لحاظ گردد.
کلیدواژگان: بهره وری، ورزش بانوان، شبکه ورزش -
صفحات 135-146
هدف این تحقیق سطح بندی روابط مولفه های شایستگی های حرفه ای داوران لیگ برتر فوتبال ایران بود. جامعه آماری این تحقیق شامل 13 نفر از خبرگان، داوران، کارشناسان و اعضای هیات علمی بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. جهت سطح بندی مولفه های شایستگی داوران فوتبال از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM) به کمک نرم افزار MATLAB استفاده شد. به همین منظور در این پژوهش، از سیستم قضاوت خبره گان استفاده شده است و پرسشنامه ای بصورت زوجی از لحاظ تاثیر پذیری و تاثیر گذاری بر یکدیگر مابین گروهی خبره توزیع گردیده است. روایی پرسشنامه نیز از طریق روایی صوری و محتوایی مورد تایید قرار گرفت و برای سنجش پایایی تحقیق از ضریب آلفای استفاده شد که مقدار آن 0/89 برآورد شد. یافته ها نشان دادند در بررسی روابط مولفه های تحقیق، مولفه های "شایستگی مدیریتی" در سطح اول و "شایستگی روانشناختی و شایستگی اجتماعی" در سطح دوم قرار گرفته اند که نشان دهنده تاثیرپذیری بالای این سه متغیر می باشد. همچنین مولفه های "شایستگی دانشی و شایستگی جسمانی و شایستگی زمینه ای" در سطح سوم قرار گرفتند که به عنوان تاثیر گذارترین مولفه های شایستگی های حرفه ای داوران لیگ برتر فوتبال ایران بودند. در نهایت با استفاده از تکنیک MICMAC متغیر ها بر حسب قدرت هدایت و وابستگی مورد تحلیل قرار گرفتند
کلیدواژگان: سطح بندی، لیگ برتر فوتبال، شایستگی های حرفه ای، داوران، مدلسازی ساختاری تفسیری -
صفحات 147-164
پژوهش حاضر با هدف آزمون برازش مدل ساختاری ارتباط مدیریت منابع انسانی سبز و عملکرد زیست محیطی کارکنان وزارت ورزش و جوانان با میانجیگری رفتارهای دوستانه با محیط زیست انجام شد. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود و از طریق مدلسازی معادلات ساختاری به شیوه حداکثر درست نمایی انجام شد. جامعه آماری شامل همه کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود و 261 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های مدیریت منابع انسانی سبز فرخی و همکاران (1396)، عملکرد زیست محیطی شاه ویسی (1393) و رفتارهای دوستانه با محیط زیست تامپسون و برتون (1994) استفاده شد. تحلیل داده با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری از طریق نرم افزارهای SPSS و AMOS در سطح معناداری 05/0 صورت گرفت. نتایج نشان داد ضریب مسیر بین مدیریت منابع انسانی سبز و رفتار دوستانه با محیط زیست، همچنین بین رفتار دوستانه با محیط زیست و عملکرد زیست محیطی معنادار است و ضریب مسیر بین مدیریت منابع سازمانی سبز و عملکرد زیست محیطی معنادار نیست. نتایج شاخص های نیکویی برازش نشان داد مدل مفروض پژوهش با داده های تحقیق برازش دارد. در نهایت نتایج بدست آمده از روش بوت استراپ نشان داد رابطه غیرمستقیم معناداری بین مدیریت منابع انسانی سبز و عملکرد زیست محیطی از طریق سازه رفتار دوستانه با محیط زیست وجود دارد اما نقش میانجی آن تایید نشد. برنامه های جبران خدمت می تواند موجب تحقق برنامه های مدیریت منابع انسانی سبز در کارکنان شده و میزان رفتارهای دوستانه با محیط زیست را افزایش دهد.
کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی سبز، عملکرد زیست محیطی، رفتارهای دوستانه با محیط زیست، کارکنان وزارات ورزش و جوانان -
صفحات 165-183
هدف از این پژوهش تدوین چارچوب تجارت اجتماعی در صنعت ورزش بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد اکتشافی نظام مند (تحلیل مضمون) انتخاب شد. جامعه آماری پژوهش شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران و مشاوران کسب وکارهای ورزشی، اساتید و صاحب نظران بازاریابی ورزشی و رسانه های اجتماعی) و منابع اطلاعاتی (علمی، کتابخانه ای و رسانه ای مرتبط و معتبر) بود. مصاحبه شوندگان و منابع اطلاعاتی به تعداد قابل کفایت، به صورت هدفمند و بر مبنای رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند (18 نفر و 32 سند). ابزار پژوهش شامل مصاحبه های اکتشافی نیمه ساختارمند به همراه مطالعه کتابخانه ای نظام مند بود. روایی ابزار بر اساس شایستگی عملی، اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین مصححان ارزیابی و تایید گردید. جهت تحلیل یافته ها از روش کدگذاری مفهومی چندمرحله ای (باز، گزینشی و موضوعی) با رویکرد تحلیل مضمون استفاده شد. چارچوب مفهومی نهایی شامل 93 مولفه، 32 بعد، 14 منظر و 5 سطح شناسایی شده بود. سطوح و منظرها به ترتیب اثرگذاری- اثرپذیری بین متغیرهای زیر مجموعه آن ها شامل سطح ظرفیت اکوسیستمی تجارت اجتماعی در ورزش، سطح سیستم تجارت اجتماعی در ورزش، سطح مدیریت و توسعه تجارت اجتماعی در ورزش، سطح عوامل راهبردی وضعیتی تجارت اجتماعی در ورزش و سطح سودمندی و پیامدهای توسعه تجارت اجتماعی ورزشی بود. براساس یافته های پژوهش می توان گفت توسعه ارتباطات و کسب سود بیشتر کسب وکارهای ورزشی نیازمند به کارگیری استراتژی تغییر و نوآوری در محیط کسب و کارها و استفاده از رویکردهای نوین بازاریابی و ارتباطات مشتریان، به همراه شبکه سازی محیطی مبتنی بر فناوری جدید بازاریابی و تجارت است.
کلیدواژگان: تجارت اجتماعی، رسانه های اجتماعی، اکوسیستم تجاری ورزشی، فضای آنلاین، صنعت ورزش
-
Pages 9-29
The present study was conducted with the general aim of identifying barriers to the development of archery in Iran. The present study was quantitative in terms of quantitative and qualitative data, in terms of applied purpose, in terms of descriptive-correlation method, in terms of sequential mixed exploration strategy (qualitative-quantitative), in terms of field data collection and in terms of time period. The statistical population of the study in the qualitative section included all archers, managers of the Archery Federation and experts in archery (N = 500). Using purposive sampling method and snowball sampling technique, 18 of them The sample was selected and the research data were collected through in-depth and semi-structured interviews with them. In the quantitative research section, the research community includes all managers and officials of relevant federations (managers of federations and provincial boards), all sports experts with at least 15 years of experience in archery and archers with at least 10 years of professional sports experience. (N = 500) that sampling was done by stratified random sampling and using the questionnaire obtained from the qualitative section, the data of this section were obtained. Finally, in order to analyze the collected data, exploratory factor analysis, K-S, one-sample t-test, Friedman ranking test and structural equation modeling with the help of SPSS and LISREL software version 23 were used. The results showed that barriers to the development of archery in Iran were infrastructure, equipment barriers, competition barriers, training barriers, media and advertising barriers, talent management barriers, managerial barriers, individual and family barriers. Also, the factor loads related to the structural model showed that the identified factors have a suitable factor load.
Keywords: development, Sport, Archery -
Pages 29-42
Scientific advances have affected all fields. The sports industry has to use new marketing methods to stay ahead of other industries. Therefore, this study was conducted to develop an e-marketing model in sports. The research method is descriptive-correlational and survey. The statistical population of the study included all managers, professors and experts familiar with e-commerce and sports marketing with at least 3 years of experimental or study experience of about 5,000 people. 384 people were selected as a sample by relative random sampling. A researcher-made questionnaire was used to collect information after confirming face validity, content validity, construct validity and reliability. After collecting the data, the data were analyzed using statistical software. Also, among the factors affecting Internet marketing in the company of development and maintenance of sports venues, the highest factor was related to legal and managerial factors. It can be said that not using new methods in sports marketing, especially Internet-based methods, will reduce the efficiency and productivity of sports companies and take away their competitive power.
Keywords: Providing model, e-marketing of Sport Iran, Marketing Performance, Development, Maintenance of Sport Facilities Company of Iran -
Pages 43-54
The purpose of this study was to prioritize the factors affecting the management information system (MIS) in the productivity of the physical education department of the Islamic Azad University of Isfahan. The research method is descriptive, applied based on the purpose and applied with a survey approach. The statistical population of this study includes all heads, principals and directors of physical education departments, faculty and physical education faculty members, supervisors, managers and experts of different sports departments of faculties, departments and physical education departments of 29 academic units of Islamic Azad universities in Isfahan. There were 202 people who received researcher-made questionnaires with appropriate validity and reliability to all members of the community. 180 questionnaires were received in full for analysis. After reviewing the results of Smirnov-Kolmogorov test and confirming the hypothesis of normality of data distribution, one-sample t-test was used to analyze the data and Friedman test was used to examine the prioritization of components from the participants' point of view. The results showed that the management information system on the components of work speed , work cost , work accuracy , and in general efficiency , has a positive and significant effect. This variable also has a positive and significant effect on improving control and monitoring status , improving planning status, improving decision making status and in general, the effectiveness of physical education units of Azad university. Also based on these findings, MIS has a positive and significant effect on productivity. Findings derived from Friedman test showed that there is a significant difference between the components of productivity in the area of effectiveness of the establishment of management information system; So that the highest average ranks belong to the improvement of control and supervision, improvement of decision-making, speed of work, cost of work, improvement of planning and accuracy in the work, respectively. According to the results of this study, it is possible to influence the components of organizational productivity through the use of management information system in the fields of physical education of Islamic Azad University of Isfahan, so it is recommended to managers and relevant stakeholders in their planning to establish Management information systems should pay attention to the factors of improving control and supervision status, improving decision-making status, speed of work, cost of work, improving planning status and accuracy in doing work, respectively, and consider the mentioned priorities.
Keywords: Effectiveness, Productivity, Physical Education, Management Information System, Efficiency -
Pages 55-66
The purpose of this study was to examine the brand loyalty and types of customers (diversified and diehard customers) model in the Iranian sportswear industry, which was conducted on a case-by-case basis in bodybuilding clubs in Fars province.The method of this research was correlation which was done in the form of structural equations. 350 people participated in this study voluntarily. The brand loyalty questionnaire (Aaker, 1996) was used which included the factors of brand name, quality, price, brand design, advertising, store environment and service quality. The questionnaire was distributed electronically among the participants. The results were analyzed using diagnostic function tests, path analysis and independent t-test.In general, the results showed that price, advertising, product quality and store environment have a significant relationship with brand name, but for service quality and brand design, this relationship was not significant. Moreover, there was a significant difference between the diehard customers and diversified customers regarding brand name, product quality, price, store environment factor and advertising. However, there was no significant difference in brand design and service quality indicators.According to these results, it is suggested that Iranian sportswear companies pay special attention to price, product quality and store environment according to the type of customers. In order to be able to maintain their brand in the competition of sports products market and customers to be loyal to them.
Keywords: Brand, sportswear, bodybuilding clubs, loyalty -
Pages 67-86
Sport is one of the categories that has a complex structure and but it is affected by various chaos, also it has a dynamic order.The aim of this study was to Design a model for the effect of moral leadership in relationship between chaotic order characteristics and empowerment in the staff of the Ministry of Sports and Youth. The method of the present research is based on a paradigm of meta-positivist research, in terms of descriptive-survey strategy and in terms of data collection method, it is among the correlation studies with the structural equation approach that has been conducted in the field. The statistical population of the study includes all employees of the Ministry of Sports and Youth. Cluster sampling was used for sampling and the sample size was determined using Cochran's formula. Out of a total of approximately 302 questionnaires distributed and collected among ministry staff, 290 questionnaires were finally analyzed by pre-processing the data and removing indifferent people and irrational data. The research instruments included five demographic information questionnaires, Chaos Management Questionnaire, Employee Empowerment, Standard Questionnaire of Ethical Leadership of Kalshan et al. (2011). Structural validity and content validity of the questionnaires have been used and confirmed in several researches in the field of sports management. Their reliability was also confirmed by performing an experiment on 30 members of the research community and calculating the Cronbach's alpha coefficient for the questionnaire (above 0.7). To analyze the data from descriptive statistics and at the level of inferential statistics from skewness and elongation test to determine the normality of the distribution of variables, homogeneity test in the form of confirmatory factor analysis to confirm items related to the main research variables and variance SEM method to test research hypotheses With the help of SPSS statistical package version 25 and Smsrt pls version 3 were used. The results showed that the characteristics of the organization's chaotic order have a positive and significant effect on empowerment and moral leadership in the staff of the Ministry of Sports and Youth of Iran; Also, ethical leadership has a positive and significant positive effect on the empowerment of employees, and in the causal relationship between the characteristics of chaotic order and employee empowerment has a full mediating role.
Keywords: Chaotic order, moral leadership, employee empowerment, nonlinearity, uncertainty -
Pages 87-103
The present study seeks a model for holding major sporting events with an emphasis on national brand development. The research method is a mixture of qualitative and quantitative. In the quantitative part, the statistical population, including professors and sports activists, and the statistical sample was done by stratified random sampling. Adequate number for modeling in pls software was 300 people, all inferential statistical tests were used in SPSS24 software and for structural modeling and measuring multiple relationships between variables, smart pls were used. In the qualitative section and after coding the interviews, 59 effective components were identified. The results of the fuzzy Delphi technique section were reduced to 35 cords in four components. Exploratory factor analysis classified 35 identified indicators into 8 categories: national branding, business, managerial, event specificity, brand capability, event marketing, performance and resources. The results of path analysis showed that the event specificity factor has a positive effect on brand capability and has no effect on national and commercial branding. Event marketing has a positive effect on event specificity and performance. Management factors have a positive effect on marketing and business, a negative effect on performance and no effect on the nature of the event. Commercial factors do not have a significant effect on national branding. Brand capability has no significant effect on national branding and no significant effect on resources. The framework of the present research can create an understanding of the dimensions of the event brand based on their relationship with a set of event activities. Based on the model, it is possible to make an objective assessment of the level of management activities in each sporting event and provide the necessary scientific information on all the appropriate measures that sports organizations should take to brand a sporting event.
Keywords: mega sport events, national brand, development through sport, model design -
Pages 105-118
The purpose of this study was to identify and confirm the components of abuse management in Premier League clubs and their effect on the brand equity of the clubs. The research was conducted based on a mixture method. The statistical population in the first step (qualitative), were people aware of disciplinary cases and team players and in the second step (quantitative) were fans. In the first step, using the Delphi method and within the framework of negligence, psychological and physical indicators, the components of abuse cases in the Premier League were identified and these components were confirmed through confirmatory factor analysis. In the second step, the relationship between abuse management and brand equity was addressed. The results showed that abuse management in Premier League clubs is effective on the brand equity of these clubs. The results of this study highlight the importance of correct methods of eliminating abuses in Premier League clubs, which are described in the discussion and conclusion section.
Keywords: Abuse management, brand equity, football premier league, fans -
Pages 119-134
The aim of this study was to validate the productivity model of specialized women's sports programs in the Iranian sports network. The research method was mixed (qualitative-quantitative). The qualitative data collection tool was through in-depth interviews. After conducting 16 interviews with experts, the codes reached theoretical saturation. Data were analyzed simultaneously using the Strauss-Corbin approach. By performing a three-step coding process (open, pivotal, and selective), 114 non-duplicate initial codes were obtained, which were classified into 25 concepts and 5 categories. These concepts were then placed in a researcher-made questionnaire based on qualitative work and provided to 360 research samples, which included women athletes, women sports program audiences, and sports management students. The face and content validity of the research instrument was confirmed by a group of expert professors and its construct validity was confirmed by confirmatory factor analysis based on the structural equation model. SPSS Sample Power software version 25 was used to determine the sample size in quantitative part and SPSS software version 25 and AMOS version 23 were used to analyze inferential statistics The results of measurement model fit indices showed that the productivity model of specialized sports programs in Iran has favorable conditions. Finally, the results of structural model fitting indicated that all variables "causal, contextual, intervening, strategies and consequences" confirm the model fit. Finally, it can be said that the productivity of the sports channel in the field of women increases the promotion of women's sports, so it is necessary for the researcher to consider the identified cases for the preparation of sports programs in the field of women's sports.
Keywords: Productivity, Women's Sports, Sports Network -
Exploring the factors affecting the professional competencies of the Iranian Premier League refereesPages 135-146
The purpose of this research was to level the relationships of professional competencies of Iranian football referees. The statistical population of this study included 13 experts, referees, experts, and faculty members who were purposefully selected. For the level of competency components of football referees, the interpretative structural modeling technique (ISM) was used by MATLAB software. For this purpose, in this research, the expert judgment system has been used and a paired questionnaire has been distributed in terms of effectiveness and impact on each other. The validity of the questionnaire was confirmed through formal and content validity and the alpha coefficient was used to measure the reliability of the research, with an estimated value of 0/89. The findings showed that in the study of the relationships of the research components, the components of "managerial competency" are at the first level and "psychological competence and social competence" at the second level, indicating the high impact of these three variables. Also, the components of "knowledge merit and physical merit and field deserves" were at the third level, which was the most influential component of the professional competencies of the Iranian Football Premier League. Finally, using the MICMAC technique, variables were analyzed according to conductivity and dependence
Keywords: Leveling, Premier League, Professional Competencies, Referees, Interpretative Structural Modeling -
Pages 147-164
The aim of this study was to test the fit of the structural model of the relationship between green human resource management and environmental performance of the staff of the Ministry of Sports and Youth mediated by environmentally friendly behaviors. The research method was descriptive-correlational and was done by modeling structural equations in the maximum likelihood method. The statistical population included all employees of the Ministry of Sports and Youth and 261 subjects were selected by available sampling method. For data collection, Farokhi et al.'s Green Human Resource Management Questionnaire (2017), Shah Veisi Environmental Performance Questionnaire (2014), and Thompson and Burton Environmental Friendly Behavior Questionnaire (1994) were used. Data analysis was performed using structural equation modeling through SPSS and AMOS software at a significant level of 0.05. The results showed that the path coefficient between green human resource management and environmentally friendly behavior as well as between environmentally friendly behavior and environmental performance is significant and the path coefficient between green organizational resource management and environmental performance is not significant. The results of goodness-of-fit indices showed that the hypothesized research model fits with the research data. Finally, the results obtained from the bootstrap method showed that there is a significant indirect relationship between green human resource management and environmental performance through the structure of environmentally friendly behavior, but its mediating role was not confirmed. Compensation programs can lead to the realization of green human resource management programs in employees and increase the level of environmentally friendly behaviors.
Keywords: Green Human Resource Management, Environmental Performance, Environmentally Friendly Behaviors, Staff of the Ministry of Sports, Youth -
Pages 165-183
The purpose of this study was to designing a social business framework in the sports industry. The research method was qualitative with a systematic exploratory approach (content analysis). Selected. Statistical population of the research included two sections of human resources (managers and consultants of sports businesses, professors and experts in sports marketing and social media) and information resources (scientific, library and relevant media). Interviewees and information resources were purposefully selected based on theoretical saturation (18 persons and 32 documents). The research tools included semi-structured exploratory interviews along with a systematic library study. The validity of the instrument was evaluated and confirmed based on practical competence, legal and scientific validity of the sample, expert opinion and agreement between the correctors. To analyze the findings, multi-stage conceptual coding method (open, selective and thematic) with thematic analysis approach was used. The final conceptual framework consisted of 93 components, 32 dimensions, 14 perspectives and 5 levels identified. Levels and perspectives, respectively, impact-effectiveness between their sub-variables, including the level of social trade ecosystem capacity in sport, social trade system level in sport, level of management and development of social trade in sports, level of strategic factors of trade situation Was social in sports and the level of utility and implications for the development of socio-sports business. Based on the research findings, it can be said that the development of communication and making more profit for sports businesses requires the application of change and innovation strategies in the business environment and the use of new marketing and customer communication approaches, along with environmental networking based on new marketing and business technology.
Keywords: social commerce, social media, sports business ecosystem, online commerce, sports industry