فهرست مطالب

مجله زیست فناوری گیاهان زراعی
پیاپی 38 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/06
  • تعداد عناوین: 6
|
  • رسول خداویردی وند کشتیبان، حسن سلطانلو*، سیده ساناز رمضانپور، وحید شریعتی صفحات 1-15
    در سطح مولکولی، بررسی پاسخ و ارزیابی تحمل به شوری گندم زراعی، می تواند راهبرد مهمی در درک و مقایسه مکانیسم های دفاعی ارقام گندم محسوب گردد. بدین منظور، تحقیقی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 3 تکرار صورت گرفت که فاکتورهای آزمایش شامل ارقام گندم زراعی (رقم متحمل سارک 6 و رقم حساس بهاره چینی) و سری های زمانی نمونه برداری (صفر یا کنترل، 24، 48، 72 و 96 ساعت پس از تنش) بودند. تنش شوری با غلظت 250 میلی مولار کلرید سدیم بر روی گیاهچه های 10 روزه یکنواخت در مرحله دو برگی اعمال شده و نمونه برداری از بافت ریشه و اندام هوایی صورت گرفت. سپس میزان یون های سدیم و پتاسیم و در ادامه بیان نسبی ژن های SOS1 و NHX1 توسط روش qPCR اندازه گیری شد. نتایج حاکی از این بود که پس از اعمال تنش شوری، با افزایش زمان نمونه برداری، مقدار Na+ در اندام هوایی و ریشه رقم متحمل نسبت به رقم حساس کاهش یافته، اما در ارتباط با مقدارK+ ، پاسخ دو رقم و روند تغییرات، بسته به اندام گیاهی، متفاوت بود. همچنین نتایج نشان داد که الگوی بیان ژن های SOS 1 و NHX1 در ریشه و اندام هوایی هر دو رقم، دارای روند منظمی نبود، اما در ریشه رقم سارک 6، تجمع سریع تر و بیشتر رونوشت ژن ها مشهود بود که بیانگر نقش مهم این ژن ها در ریشه برای کاهش جذب یون سدیم و برقراری هموستازی یونی بود.
    کلیدواژگان: پتاسیم، سدیم، شوری، NHX1، SOS1
  • زهرا فتحی، کتایون زمانی*، سولماز خسروی، محمدعلی ملبوبی صفحات 17-33

    اصلاح گیاهان زراعی با قابلیت بیشتر استفاده از مواد معدنی موجود در خاک از اهداف پژوهشگران حوزه زیست فناوری است. روش های مهندسی ژنتیک پیشرفت های چشمگیری را در اصلاح گیاهان زراعی با انتقال و ایجاد صفات مفید جهت تولید بیشتر در شرایط عادی و یا تحت تنش را فراهم می آورند. طراحی سازه های ژن کارآمد دارای پروموترهایی با عملکرد مناسب به منظور بیان اختصاصی ژن های مورد نظر در بافت های هدف و در زمان مناسب جهت ایجاد صفات مطلوب مانند تحمل به تنش های زیستی و غیر زیستی یا اهداف دیگر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بیان اختصاصی ژن های ناقل فسفات در ریشه و القای آنها با تنش کمبود فسفات، قابلیت پروموترهای اعضای این خانواده ژن را جهت بهره برداری در گیاهان تراریخت به ویژه برای جذب فسفات از خاک نشان می دهد. در این پژوهش یک قطعه 1826 جفت بازی مربوط به پروموتر ژن AtPHT1;1 گیاه آرابیدوپسیس تالیانا (Arabidopsis thaliana L.) مورد بررسی بیوانفورماتیکی قرارگرفت و نتایج نشان داد که این پروموتر دارای موتیف های متعدد مربوط به بیان اختصاصی در ریشه است. بیان اسید فسفات از ترشحی AtPAP17 به عنوان یک ژن گزارشگر تحت کنترل پروموتر AtPHT1;1 در گیاهان تراریخت کلزا نشان داد که پروموتر مذکور ویژگی بیان بافتی خود را در گیاه کلزا حفظ کرده و به طور اختصاصی در ریشه بیان می شود و می تواند به عنوان یک ناحیه تنظیم کننده برای بیان اختصاصی ژن های مطلوب در ریشه گیاهان تراریخت کلزا مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اسید، فسفاتاز، ارغوانی، پروموترAtPHT1 1
  • محمدعلی ابراهیمی، نسرین قوامی، مهدی دادمهر، هادی کلانتری، جواد شقاقی، اردشیر قادری، نسیم زرین پنجه* صفحات 35-60

    انواع تنش های زیستی و غیر زیستی مانند عوامل بیماری زا، آفت ها، علف های هرز، دما، رطوبت نامناسب و بسیاری عوامل دیگر، دستیابی به عملکرد مطلوب محصولات کشاورزی را با مشکلات و معضلات متعددی روبه رو ساخته است. پیش بینی می شود که تا سال 2050 میلادی جمعیت جهان به حدود 6/9 میلیارد نفر برسد که در این صورت، بایستی تولیدات کشاورزی بین 70 تا 100 درصد افزایش یابد تا بتوان از عهده تامین نیاز به مواد خوراکی بشر بر آمد. عواملی چون کوچک تر شدن زمین های قابل کشت، کمبود منابع آبی، تغییر اقلیم و کاهش کارایی نهاده های شیمیایی کشاورزی، مشکلات ناشی از تنش های زیستی و غیر زیستی را برای انواع محصولات تشدید کرده است. بدین ترتیب، دستیابی به فناوری های مدرن و ره یافت هایی نوین برای حفاظت گیاهان در برابر تنش ها و بهبود کارایی مصرف نهاده های شیمیایی با هدف تامین امنیت غذایی به گونه ای سالم و پایدار، امری کاملا حیاتی است. نانو زیست فناوری که شامل استفاده از نانوساختارها (مواد کوچک تر از صد نانومتر) در کاربردهای زیستی است، ابزاری نویدبخش برای محقق شدن کشاورزی پایدار است که عامل کلیدی برای تامین نیاز روزافزون به غذا در سطح جهان می باشد. در مقاله حاضر کلیات نقش فناوری نانو در صنعت کشاورزی به عنوان نانو کودها، نانو آفت کش ها، نانو تنظیم کننده های رشد، نانو اصلاح کننده های آب و خاک و غیره مرور شده است.

    کلیدواژگان: فناوری پیشرفته، محصولات کشاورزی، نانوساختار
  • فاطمه محمدی، ابوذر سورنی*، رحیم مهرابی صفحات 61-74
    کنه تارتن دولکه ای (Tetranychus urticae Koch) از مهم ترین آفات تخریب کننده لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) است. به طور کلی شبکه های ژنی پیچیده ای در ایجاد حساسیت یا مقاومت در مقابل کنه تارتن دولکه ای دخیل هستند، بنابراین در این تحقیق از روش سامانه های زیستی به کار برده شد. برای این منظور از داده های RNA-Seq مربوط به تنش کنه تارتن روی گیاه لوبیا استفاده شد. پس از فراهم کردن ماتریس بیان ژن ها، شبکه های مولکولی با استفاده از آنالیز شبکه هم بیان وزن دار (WGCNA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. پس از ایجاد ماژول ها، عملکرد ژن ها در هر ماژول مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس نتایج، مجموع 699 ژن با بیان افتراقی در پاسخ به تنش کنه تارتن شناسایی شدند که در 7 ماژول هم بیان از طریق خوشه بندی سلسله مراتبی جای گرفتند. بررسی هستی شناسی ژن ها و آنالیز برهمکنش ژن های کلیدی با استفاده از بانک اطلاعاتی String نشان داد پاسخ ترانسکریپتوم لوبیا به آلودگی با کنه تارتن بیشتر شامل ژن های کدکننده پروتیین کینازها، کاتالیزورها، فاکتورهای رونویسی، ساخت متابولیت ها و مسیرهای انتقال پیام هورمونی بود. ماژول فیروز ه ای بیشترین ژن های درگیر در مقاومت را دارا بود که این ماژول و ماژول زرد، بیشترین همبستگی را با رقم مقاوم به ترتیب پس از پنج و یک روز آلودگی داشتند. همچنین، ماژول مشکی بیشترین همبستگی با رقم حساس پس از پنج روز آلودگی را داشت. این مطالعه دانش ما را از مکانیسم های مولکولی دخیل در مقاومت به کنه تارتن افزایش می دهد. همچنین ژن های بررسی شده در این تحقیق می توانند به عنوان اهداف اصلاحی برای ایجاد مقاومت معرفی شوند.
    کلیدواژگان: برهمکنش ژن ها، ترانسکریپتوم، شبکه هم بیانی، لوبیا، کنه تارتن دولکه ای
  • محمدصالح شاه وردی، محمد محسن زاده گلفزانی*، حبیب الله سمیع زاده لاهیجی صفحات 93-110
    این آزمایش با هدف بررسی تنوع ژنتیکی و گروه بندی ژنوتیپ های گلرنگ با استفاده از نشانگرهای ISSR و رتروترانسپوزون و صفات زراعی در سال 1394 در آزمایشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه گیلان و موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج انجام شد. تعداد 28 ژنوتیپ گلرنگ با استفاده از 7 نشانگر ISSR، سه نشانگر رتروترانسپوزون و 12 نشانگر ترکیبی ISSR و رتروترانسپوزون، و همچنین تعداد هشت صفت مختلف مورفولوژی با روش های مختلف آماری ارزیابی شد. از 22 آغازگر 117 نوار چند شکل ایجاد شد. از بین آغازگرها، آغازگر های UBC827 و TOS1 با تعداد 13 نوار بیش ترین تعداد نوار و آغازگرهای UBC811 و UBC822 ترکیبی با TOS1 با تعداد پنج نوار کمترین تعداد نوار را برای آغازگرهای ISSR و رتروترانسپوزون نشان داد. درصد چندشکلی به دست آمده برای نشانگرهای ISSR، رتروترانسپوزون و آغازگرهای ترکیبی ISSR و رتروترانسپوزون از 46/38 تا 88/88 درصد متغیر بود و میانگین درصد چندشکلی برابر با 62 درصد بدست آمد. بالا بودن معیارهای تنوع ژنی نی، شاخص شانون، میزان PIC و تعداد آلل موثر برای آغازگرهای UBC810، UBC811 و آغازگرهای ترکیبی TOS-2+HB-12، TOS1+HB12 و TOS1+ UBC822 نشان دهنده کارایی بالای این آغازگرها در ارزیابی تنوع ژنتیکی در این تحقیق می باشد. در بررسی ژنوتیپ ها براساس صفات مورفولوژی به روش UPGMA و معیار فاصله اقلیدسی 28 ژنوتیب در چهار گروه قرار گرفتند. صحت گروهبندی حاصل از تجزیه خوشه ای توسط تجزیه تابع تشخیص کانونی به روش خطی فیشر با 1/82 درصد برای صفات مورفولوژی تایید شد. تجزیه به مختصات اصلی در بررسی مولکولی نیز نشان داد که 12 بردار اول در مجموع 47/63 درصد تنوع کل را توجیه کردند. آزمون منتل ارتباط بین دو ماتریس داده مولکولی و مورفولوژی را 214/0 نشان داد که نشان دهنده ی ارتباط کم بین دو داده است. در مجموع نتایج نشان داد که تنوع ژنتیکی قابل ملاحظه ای وجود دارد که می تواند جهت گزینش ژنوتیپ هایی مطلوب در برنامه های به نژادی گلرنگ مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تجزیه به مولفه اصلی، تجزیه خوشه ای، رتروترانسپوزون، ISSR
  • معصومه فلاح زیارانی، مهدی صفایی زاده* صفحات 97-114

    ساکارز: فروکتان 6- فروکتوزیل ترنسفراز آنزیمی است که انتقال گروه فروکتوزیل از ساکارز را به گیرنده های مختلف کاتالیز می کند. اهمیت این پروتیین به دلیل نقش آن در افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش ها می باشد. به دلیل اهمیت انتقال ساکارز در سلول، این ژن به کمک پایگاه های مختلف اطلاعاتی و نرم افزارهای گوناگون بیوانفورماتیک مطالعه گردید و با ژن های دخیل در هیدرولیز O-glycosyle در گندم و نیز ژن هایی از دیگر گونه های گیاهی مورد مقایسه قرار گرفت. آنالیز فیلوژنی 21 گونه مورد بررسی را در هشت گروه مجزا قرار داد. با برنامه FgenesH بر روی رشته مثبت این ژن یک اگزون شناسایی گردید و مشخص گردید که پروتیین پیش بینی شده آن 619 اسید آمینه طول دارد. با برنامه MapViewer مشخص شد که توالی حامل ژن ساکارز: فروکتان 6 -فروکتوزیل ترانسفراز (6-SFT) اکسشن (JQ728011) بر روی کروموزوم شماره 4 گندم قراردارد. نقطه ایزوالکتریک (pI) پروتیین مورد نظر19/5، بار خالص آن 24- می باشد و بررسی شاخص ناپایداری (Instability indx)  نشان داد که این پروتیین عمر بالایی دارد. وزن مولکولی پروتیین ساکارز: فروکتان 6- فروکتوزیل ترانسفراز معادل 68 کیلو دالتون دالتون تعیین شد و از نظر پدیدایی (Ontology) این پروتیین در داخل سلول می ماند. این پروتیین دارای دو دمین حفاظت شده PF00251 (Glyco- hydrolasy) و SSF75005 (Arabinana) در انتهای آمینی و یک دمین SSF49899 (Cancanava) در انتهای کربوکسیلی می باشد. استنباط گردید که این پروتیین به واسطه دمین Glyco-hydrolasy پس از سنتز در سیتوپلاسم به هسته انتقال یافته و باعث تنظیم هیدرولیز O-glycosyle در گندم می گردد. مقایسه ساختار ثانویه پروتیین وجود صفحات آلفا را تایید کرد. مدل سازی سه بعدی این پروتیین در گندم به روش همولوژی مدلینگ و با استفاده از پایگاه داده Swiss Model پس از انتخاب الگوی مناسب با میزان شباهت بالا که از پایگاه داده PDB استخراج شد، انجام گرفت. جهت اعتبارسنجی ساختاری مدل ترسیم شده سه بعدی و آنالیز استریوشیمیایی، نمودار راماچاندران ترسیم و زوایای دی هیدرال محاسبه شدند. نتایج ارزیابی کیفیت ساختاری نشان داد که مدل های پیشنهادی دارای کیفیت و پایداری مناسبی می باشند. مطالعه ساختار پروتیین می تواند به درک عملکرد پروتیین کمک کند و بررسی جزییات ساختار آن می تواند در مطالعات جایگاه فعال پروتیین و داکینگ سودمند باشد.

    کلیدواژگان: انتقال گروه فروکتوزیل، ساختار سه بعدی، دمین حفاظت شده، مقاومت به تنش، هیدرولیز O glycosyle
|
  • Rasoul Khodaverdivand Keshtiban, Hassan Soltanloo *, Seyedeh Sanaz Ramazanpour, Vahid Shariati Pages 1-15
    Surveying the response and evaluating the salinity tolerance of wheat crop at the molecular level can be considered an important strategy in perception and comparing the defense mechanisms of wheat cultivars. For this purpose, a factorial experiment was conducted at Gorgan university of agricultural sciences and natural resources based on a completely randomized design with three replications in which the experimental factors were included wheat crop cultivars (Sarc 6 as tolerant cultivar and Chinese spring as susceptible cultivar) and sampling time series (control or 0, 24, 48, 72, 96 h after stress). In this experiment, salinity stress with a concentration of 250 mM of sodium chloride was applied to uniform 10-day seedlings in the two-leaf stage, and sampling of root and shoot tissues was performed. Then the amount of sodium and potassium ions and the relative expression of SOS1 and NHX1 genes were measured by the qPCR method in the following. The obtained results indicated that after applying salinity stress, the amount of Na+ in the shoot and root of both cultivars had raised trend with increasing sampling time. But about in the amount of K+, depending on the plant organ, the response of the two cultivars and the trend of variations were different. Also the results showed that the expression pattern of SOS1 and NHX1 genes in the shoot and root of both cultivars, did not have a regular trend. In general, it can be concluded that in the root of the Sarc 6 cultivar, faster and more accumulation of genes transcript was evident. This issue indicates that the essential role of these genes in the root for reducing sodium ion absorption and establishing ionic homeostasis.
    Keywords: NHX1, Potassium, Salinity, Sodium, SOS1
  • Zahra Fathi, Katayoun Zamani *, Solmaz Khosravi, MohammadAli Malboobi Pages 17-33

    Breeding crops with a higher ability in using soil minerals is one of the biotechnology researchers’ goals. Genetic engineering methods provide considerable advances in crop breeding by transferring and creating desired traits for further production under normal or stress conditions. In these procedures, Design of efficient gene constructs is of particular importance and requires promoters with proper function to specifically express the gene of interest in the target tissue and at the appropriate time to develop desired traits such as tolerance to biotic and abiotic stresses or other aims. Specific expression of phosphate-transporter genes in the roots and their induced levels in phosphate deficiency shows the potential of this gene-family promoters utilization in transgenic plants, particularly for the use in phosphate absorption from soil. Bioinformatics analysis showed that the 1826-bp promoter fragment of AtPHT1;1 gene carries several motifs leading to root-specific expression in Arabidopsis thaliana. The expression of a secretory acid phosphatase gene, AtPAP17, as a reporter gene in rapeseed transgenic plants indicated that the AtPHT1;1 promoter retains its root-specific criteria in rapeseed such that it could be used as a regulatory region for the specific expression of desired genes in transgenic rapeseed plant roots.

    Keywords: ATPHT1 1, promoter, purple, acid, phosphatase
  • MohammadAli Ebrahimi, Nassrin Qavami, Mahdi Dadmehr, Hadi Kalantari, Javad Shahghaghi, Ardeshir Qaderi, Nassim Zarinpanjeh * Pages 35-60

    Agriculture is facing many problems and dilemmas on the way to achieving the optimal performance of its products in terms of quantity and quality, due to the presence of various biotic and abiotic stresses such as pathogens, pests, weeds, inappropriate temperature and humidity, and many other factors. It is predicted that by 2050, the world's population will reach about 9.6 billion people, in this way, agricultural production should increase between 70 and 100 percent in order to fulfill the responsibility of providing human food. Factors such as the shrinking of arable land, lack of water resources, climate change, and the reduction of the effectiveness of agricultural chemical inputs have intensified the problems caused by biotic and abiotic stresses for all types of crops. In this way, obtaining modern technologies and new findings to protect plants against stresses and improve the efficiency of using chemical inputs with the aim of ensuring food security in a healthy and sustainable manner is absolutely vital. Nano-biotechnology, which includes using nanostructures (substances smaller than one hundred nanometers) in biological applications, is a promising tool for realizing sustainable agriculture, which is a crucial factor in meeting the growing need for food in the world. In this paper, the general role of nanotechnology in the agricultural industry is reviewed as nano fertilizers, nano pesticides, nano growth regulators, nano water and soil remediators, etc.

    Keywords: Crops, High-Technology, Nano-Structure
  • Fatemeh Mohammadi, Aboozar Soorni *, Rahim Mehrabi Pages 61-74
    Two-spotted spider mite (Tetranychus urticae Koch) is one of the most important pests of beans (Phaseolus vulgaris L.). Since, complex gene networks are involved in creating sensitivity or resistance against the two-spotted spider mite; therefore, in this research we used biological system methods to identify key networks. For this purpose, we used the RNA-Seq data related to the two-spotted spider mite stress on common bean plant. After providing the gene expression matrix, molecular networks were analyzed using weighted co-expression network analysis (WGCNA). After the modules identification, the gene functions in each module were investigated and analyzed. According to the results, a total of 699 genes were identified with differential expression in response to two-spotted spider mite stress, which were placed in 7 co-expression modules through hierarchical clustering. Gene ontology and interaction analysis of key genes using the String database showed that the response of common bean transcriptome to two-spotted spider mite infestation includes genes encoding protein kinases, catalysts, transcription factors, and metabolite production and pathways of hormonal message transmission. It is notable that among the most important genes that showed co-expression, WRKY and lipoxygenase were highlighted. The turquoise module had the higher number of genes involved in resistance, and this module and the yellow module had the highest correlation with the resistant variety after five and one day of contamination, respectively. Also, the black module had the highest correlation with the sensitive variety after five days of contamination. In conclusion, this study increases our knowledge of the molecular mechanisms involved in resistance to the two-spotted spider mite. Also, the genes examined in this research can be introduced as breeding targets to create resistance.
    Keywords: co-expression network, Common bean, gene interaction, Transcriptome, two spotted spider mite
  • Mohammad Saleh Shahvardi, Mohammad Mohsenzadeh *, Habibollah Habibollah Samizadeh Lahiji Pages 93-110
    This experiment was conducted in order to assess genetic variation and determination of the best genetic structure and the grouping of safflower genotypes using ISSR and retrotransposon markers and different agricultural traits. In this study, 28 safflower genotypes were evaluated using 7 ISSR markers, 3 retrotransposon markers and 12 combined ISSR and retrotransposon markers, as well as eight different morphological traits with different statistical methods. From 22 primers, 117 polymorphic bands were created. The primers, primer-of UBC-827 and TOS-1 with 13 band maximum number of bands, and primer UBC-811 and UBC-822 in combination with 5-band TOS-1 with the lowest band for ISSR primers and Retrotransposons. The average percent polymorphism obtained in this study for markers ISSR, Retrotransposons and primer combinations was from 38.46 to 88.88 percent ISSR and Retrotransposons is variable and the mean percentage of polymorphic for this is equal to 62. High standards of straw gene diversity, Shannon index, the PIC and the number of effective allele primer UBC-810, UBC-811 and primer combination TOS-2 + HB-12, TOS-1 + HB12 and TOS-1+ UBC822 show performance Primers on the assessment of genetic diversity in this article. The morphological traits of 28 genotypes by UPGMA and Euclidean distance criteria were divided into 4 groups. Grouping results of cluster analysis by linear discriminant analysis using Fisher's focal 82.1 percent for morphological traits were confirmed. Principal component analysis showed that the main vectors of the first and second respectively are 8.22 and 6.84 and the 10 first components validated 63.47 percent of total variance. Mantel test the relationship between molecular and morphological data matrix equivalent 0.214 that show little correlation between the two data. Overall, the results showed that there is a considerable genetic variation in safflower germplasm that can be used to select parents and desirable genotypes in safflower breeding programs.
    Keywords: Carthamus tinctorius, Cluster analysis, ISSR, Principal component, Retrotransposons
  • Masoumeh Fallah Ziarani, Mehdi Safaeizadeh * Pages 97-114

    Sucrose Froctan 6 fructosyl transferase is an enzyme that catalyzes the transfer of the fructosyl group from sucrose to various receptors. The importance of this protein is due to its role in increasing plant resistance against stresses. Due to the importance of sucrose transport in the cell, this gene was studied with the help of various databases and various bioinformatics software and it was compared with genes involved in the hydrolysis of O-glycosyl in wheat as well as genes of other plant species. Phylogenetic analysis divided 21 haplotypes into eight distinct groups. An exon was detected on the positive strand of this gene by FgenesH program and it was found that its predicted protein is 619 amino acids long. MapViewer revealed that the sequence carrying the Sucrose Froctan 6 fructosyl transferase (6-sft) access gene (JQ728011) is located on chromosome 4 of wheat. The isoelectric point (pI) of the target protein is 5.19, its net charge is -24 and examination of the Instability index showed that this protein has a long life. The molecular weight of Sucrose Froctan 6 fructosyl transferase (6-sft) protein was 6877.38 Da and ontologically, the 6-sft protein remains inside the cell. This protein has two protected domains PF00251 (Glyco-hydrolasy) and SSF75005 (Arabinana) at the N-terminus and a domain is SSF49899 (Cancanava) at the end of C. It was inferred that this protein was transported to the nucleus by the domain glyco-hydrolasy after synthesis in the cytoplasm and regulates O-glycosyle hydrolysis in wheat. Comparison of the secondary structure of the protein confirmed the existence of alpha plates. Three-dimensional modeling of this protein in wheat was performed by homology modeling method using Swiss Model database after selecting the appropriate model with high similarity that was extracted from PDB database. To validation of modeled structure and esterochemical analysis, Ramachandran plot was drawn and dihydral angles were calculated. Structural quality evaluation results showed that the proposed models are good quality and stability. The study of protein structure may help to understand protein function and the details of its structure can be useful in studies of the active site of the protein and docking.

    Keywords: Transfer of fructosyl group, Three-dimensional structure, Domain protected, Stress resistance, O- glycosyle hydrolysis