فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و سوم شماره 6 (شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد سرگلزائی*، سهیلا خاقانی نژاد صفحات 392-403
    پیش زمینه و هدف

    در چند دهه اخیر، کاربرد ساختارهای تترازولی در حوزه های گوناگون پزشکی و صنعت اهمیت فراوانی یافته اند زیرا می توانند باعث تغییرات ساختاری و در نتیجه عملکردی در پروتیین ها شوند. در این مقاله بررسی تاثیر مشتق جدیدی از تترازول را به DNA تیموس گوساله (Ct-DNA) و پروتیین سرم آلبومین گاوی (BSA) در محلول با استفاده از روش های مختلف اسپکتروسکوپی در شرایط in vitro مورد مطالعه قرار گرفته است.

    مواد و روش کار: 

    ساختار اول و دوم وسوم پروتیین BSA و Ct-DNA به ترتیب با استفاده از طیف سنجی UV-Vis ، دورنگ نمایی دورانی (CD)، طیف سنجی فلورسانس مورد مطالعه قرار گرفت

    یافته ها:

     نتایج حاصل نشان داد که میزان جذب نوری Ct-DNA و BSA در اثر میانکنش با اکسیندولین-(H1-تترازول-5-ایل) استونیتریل در طول موج های 260 و 280 نانومتر افزایش می یابد. طیف نشری Ct-DNA و BSA در یک روند وابسته به غلظت اکسیندولین- (H1-تترازول-5-ایل) استونیتریل کاهش یافته که نشان دهنده اتصال اکسیندولین- (H1-تترازول-5-ایل) استونیتریل با کروموفورهای موجود درCt-DNA و BSA می باشد. اتصال اکسیندولین- (H1-تترازول-5-ایل) استونیتریل سبب افزایش قابل توجه ellipticity ، دورنگ نمایی دورانی ملکول DNA در نواحی 220 و 275 نانومتر و منفی تر شدن آن در 245 نانومتر می شود که نشان دهنده اتصال محکمتر اکسیندولین- (H1-تترازول-5-ایل) استونیتریل به Ct-DNA  است. با افزایش غلظت، بیضی واری مولی مربوط به مارپیچ آلفای موجود در ساختار BSA در ناحیه 220 نانومتر منفی تر می شود که نشان دهنده افزایش مقدار پیچه نامنظم در ساختار BSA است.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج به دست آمده  نشان می ددهد که اتصال  این مشتث تترازولی به BSA بیشتر از DNA  می باشد که میتواند اطلاعات مفیدی در زمینه طراحی داروهایی با مشتقات تترازولی با اثر ضد توموری بیشتر و عوارض جانبی کمتر در اختیار ما قرار دهد.

    کلیدواژگان: پروتئین سرم گاوی، DNA تیموس گوساله، اسپکتروسکوپی دورنگ نمایی دورانی، اسپکتروسکوپی فلورسانس، اکسیندولین-(H1-تترازول-5-ایل) استونیتریل
  • سعید شیرمردی، حمیدرضا زارع مهرجردی* صفحات 404-412
    پیش زمینه و هدف

    نانو ذرات نقره از مهم ترین و پرکاربردترین نانو ذرات مورداستفاده در تحقیقات بیولوژیک هستند. سنتز نانو ذرات نقره به روش سبز دارای مزیت های مختلفی است که این نانو ذرات را برای مطالعات بین رشته ای مفید و موردتوجه قرار داده است. لوسمی ها از شایع ترین بدخیمی ها در بین کودکان هستند که روش های مختلفی برای درمان آن ها معرفی شده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سمیت سلولی نانو ذرات نقره سنتز شده با عصاره گیاه Thymus vulgaris بر رده سلولی لوسمیک Molt-4 که متعلق به لوسمی های لنفوییدی حاد بوده و برای مطالعات in vitro مورداستفاده قرار می گیرد، است.

    مواد و روش کار

    ما در این مطالعه ابتدا نانو ذرات نقره را با عصاره Thymus vulgaris به روش سنتز سبز، سنتز کردیم. سپس نانو ذرات با فناوری D.L.S بررسی و تایید شدند. نانو ذرات سنتز شده به همراه عصاره گیاه Thymus vulgaris در زمان های 48 و 72 ساعت بر سلول های Molt-4 اثر داده شدند. مقدار سمیت سلولی با تست MTT بررسی شد و مقادیر نکروز و آپوپتوز در سلول ها با رنگ آمیزی آکریدین اورنج/اتیدیوم بروماید موردبررسی قرار گرفت.

    یافته ها:

     اطلاعات به دست آمده حاکی از سنتز موفق نانو ذرات نقره با عصاره گیاه Thymus vulgaris بود. اندازه نانو ذرات سنتز شده بین 20 تا 35 نانومتر بود. مقدار IC50 برای سلول های Molt-4 نیز با افزایش زمان کاهش یافت. هم چنین عصاره و نانو ذرات Thymus vulgaris موجب القای اپوپتوز اولیه، ثانویه و همچنین نکروز در سلول های Molt-4 شدند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    این مطالعه ضمن تایید تاثیر نانو ذرات و گیاه Thymus vulgaris بر القای مرگ سلولی در سلول های موردمطالعه، یک عامل بالقوه را برای درمان این بیماری ها معرفی می کند.

    کلیدواژگان: سمیت سلولی، Molt-4، نانو ذرات نقره، Thymus vulgaris
  • شکوه اسمعیل بگی کرمانی*، مریم احمدی صفحات 413-425
    پیش زمینه و هدف

     Capparis decidua (کلیر) یک گیاه اقتصادی مهم متعلق به خانواده ی Capparaceae است. این گیاه به طور عمده در نواحی بیابانی یافت می شود و به دما، تنش های شوری و خشکی مقاوم است. این گونه ازنظر دارویی، خوراکی (میوه و ترشی)، تامین علوفه ی دام، چوب سوخت و الوار ارزشمند است. C. decidua به طور سنتی به عنوان ضدالتهاب، ضد روماتیسم، ضد دیابت، ضد کرم، ضد باکتری، ضد جوش و تاول، تسکین درد دندان ، ضد باروری و به عنوان اشتهاآور استفاده می شود. همچنین دارای اثرات مفیدی در درمان بیماری های مختلف مانند آسم، دیابت، اختلالات کبدی، کلسترول خون، فشارخون بالا و عفونت های میکروبی است. مطالعه مروری حاضر به معرفی کاربردهای سنتی، ترکیبات شیمایی گیاهی و خواص دارویی این گیاه پرکاربرد می پردازد.

    مواد و روش کار

    این پژوهش یک مطالعه مروری است که با استفاده از یک جستجوی الکترونیک در بانک های اطلاعاتی Civilica، SID، Science Direct ،Scopus ،PubMed ، Springer ، Wiley صورت گرفت.

    یافته ها: 

    این خواص دارویی ناشی از وجود ترکیبات شیمیایی گیاهی ازجمله آلکالوییدها، فنول ها، فلاونوییدها، استرول ها، ویتامین ها و اسیدهای چرب در عصاره ی بخش های مختلف کلیر است. باوجود ارزش دارویی، C. decidua هم در طب سنتی و هم در تحقیقات علمی در ایران مورد بی توجهی قرار گرفته است.

    بحث و نتیجه گیری: 

    مروری بر مطالعات صورت گرفته در ایران نشان می دهد که ارزش دارویی C. decidua در ایران چه در طب سنتی و چه در تحقیقات علمی مورد غفلت قرار گرفته است و تحقیق حاضر می تواند اطلاعاتی را در اختیار علاقه مندان به حوزه گیاهان دارویی قرار دهد و مطالعات بیشتر روی این گیاه ارزشمند را فراهم کند.

    کلیدواژگان: C. decidua، کلیر، خواص دارویی، فیتوشیمی، کاربردهای سنتی
  • سید حامد قیامی، رقیه افرونده*، محمدجواد پوروقار، عباس صادقی، لیلا کاتبی صفحات 426-440
    پیش زمینه و هدف

    فتویین A و فتویین B نقش موثری در اختلالات متابولیک مرتبط با سن مانند دیابت نوع 2 دارند. هدف از این مطالعه، تاثیر 8 هفته تمرینات ترکیبی به همراه مصرف مکمل عصاره برگ شاتوت بر سطوح سرمی فتویین A و فتویین B در مردان سالمند مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

    مواد و روش کار: 

    در این مطالعه مورد-شاهدی، 40 سالمند مبتلا به دیابت به طور تصادفی در پنج گروه: کنترل (8 نفر)، دارونما (8 نفر)، عصاره (8 نفر)، تمرین (8 نفر) و عصاره + تمرین (8 نفر) قرار گرفتند. تمرینات هشت هفته و سه جلسه در هفته و به مدت 90 دقیقه انجام شد. روزانه 3000 میلی عصاره برگ شاتوت در کنار سه وعده غذایی اصلی تجویز شد. مقادیر فتویین A و فتویین B پیش از مداخله و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 در سطح معنی داری 05/0P< و با استفاده از آزمون تی زوجی و تحلیل کوواریانس آنالیز شدند.

    یافته ها: 

    در گروه های تمرین، عصاره و تمرین+عصاره کاهش معنادار سطوح فتویین A و فتویین B مشاهده شد (05/0P<). گروه عصاره+تمرین کاهش بیشتری در فتویین A، (02/6 درصد) و فتویین B (09/5 درصد) نسبت به پیش از آزمون نشان داد. آنالیز بین گروهی، اختلاف معناداری را در سطوح فتویین A (002/0=P) و فتویین B (001/0=P) نشان دادند که این تغییرات در گروه عصاره + تمرین بیشتر از تغییرات در گروه های تمرین و عصاره بود.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج این تحقیق نشان داد که احتمالا تجویز یک برنامه تمرین ترکیبی در کنار مصرف عصاره برگ شاتوت در سالمندان دیابتی می تواند تاثیر مثبتی بر سطوح فتویین A، فتویین B داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، فتوئین A، فتوئین B، عصاره برگ شاتوت، دیابت نوع 2
  • ام لیلا احمدی، حسین توکلی عنبران* صفحات 441-450
    پیش زمینه و هدف

    چشمه 252Cf یک چشمه گسیلنده نوترون، پرتوهای گاما و ذرات آلفا و بتا می باشد. در مدل های رایج این چشمه جهت استفاده در براکی تراپی تنها نوترون ها و پرتوهای گاما در دزیمتری اطراف چشمه نقش دارند. در این مطالعه ضمن بررسی فرار پرتوهای بتا و تابش ایکس ترمزی از کپسول چشمه براکی تراپی 252Cf مدل ایزوترون، دزیمتری کل پرتوهای موثر در محیط آب اطراف چشمه انجام شد و افزایش دز معادل کل با استفاده از ذرات 10B محاسبه گردید.

    مواد و روش کار

    با استفاده از کد مونت کارلو MCNPX.2.6.0 دزیمتری برای پرتوهای نوترون، گاماهای اولیه، ثانویه، ذرات بتا و تابش ایکس ترمزی در یک فانتوم کروی آب به شعاع cm 20 در فواصل 5/0 تا cm 6 از چشمه صورت گرفت و فاکتور افزایش دز با استفاده از ذرات B10 با غلظت ppm 50 محاسبه گردید.

    یافته ها:

     بیشترین میزان اختلاف نسبی مقادیر دز معادل کل با در نظر گرفتن پرتوهای ایکس ترمزی و ذرات بتا نسبت به عدم حضور آن ها در فاصله cm5/0 از چشمه 19درصد است. با افزایش فاصله از چشمه میزان تاثیر این پرتوها در دز معادل کل کم شده به طوری که در فاصله cm 5/2 مقادیر آن به کمتر از 5/درصد0 می رسد. میزان تاثیر بورون در دز معادل کل با افزایش فاصله از چشمه افزایش پیدا می کند و در فواصل cm 5/0 تا cm 6 از چشمه، از 01/0 درصد به بیش از 22درصد می رسد.

    بحث و نتیجه گیری: 

    طبق یافته های موجود در این مطالعه دز ناشی از پرتوهای ایکس و ذرات بتا عبوری از کپسول چشمه نقش قابل ملاحظه ای در دزیمتری اطراف چشمه دارد و افزایش دز با استفاده از B10 به افزایش فاصله تومور از چشمه بستگی دارد که باید در کاربردهای کلینیکی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پرتو بتا، تابش ایکس ترمزی، دز معادل، ذرات B10، چشمه براکی تراپی Cf252
  • علی اشرفی، شهریار صانع*، سیمین آتش خویی صفحات 451-457
    پیش زمینه و هدف

    نفرولیتیازیس یکی از بیماری های شایعی است که در یک مورد از سیزده زن و یک مورد از هفت مرد دیده می شود هدف از این مطالعه مقایسه اثر پروفیلاکتیک فنیل آفرین در پیشگیری از افت فشارخون در جراحی نفرولیتوتومی از راه پوست با بی حسی نخاعی بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه تجربی 60 بیمار تحت عمل جراحی نفرولیتوتومی از راه پوست با ASA I و II، به طور تصادفی برای دریافت پروفیلاکسی با افدرین یا دارونما بلافاصله قبل از بی حسی نخاعی انتخاب شدند. بیماران گروه افدرین بولوس داخل وریدی 10 میلی گرم افدرین دریافت کردند. میانگین فشارخون شریانی، سیستولیک و دیاستولیک، ضربان قلب، تهوع و استفراغ در حین جراحی و در ریکاوری ثبت شد.

    یافته ها: 

    بروز افت فشارخون در گروه افدرین در دقایق 3، 6، 9 و 15 کمتر از بی حسی نخاعی بود (مقادیر P به ترتیب برابر 01/ 0، 03/0، 04/0، 03/0 بود). بین دو گروه ازنظر ضربان قلب در زمان های مختلف مطالعه، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P>0.05). در گروه افدرین بروز تهوع و استفراغ حین و بعد از عمل در ریکاوری به طور معنی داری از گروه کنترل کمتر بود (03/0، 04/0، 04/0، 03/0=P).

    بحث و نتیجه گیری: 

    در دوز افدرین تجویزشده در این کارآزمایی، توانایی این دارو در جلوگیری از افت فشارخون در حین جراحی نفرولیتوتومی از راه پوست با بی حسی نخاعی قابل توجه بود. بروز بالاتر افت فشارخون در گروه دارونما مشاهده شد.

    کلیدواژگان: افدرین، بی حسی اسپاینال، افت فشارخون، نفرولیتوتومی از راه پوست
  • عالیه قاسم زاده، شیرین فرهودی* صفحات 458-465
    پیش زمینه و هدف

    مطالعات مداخلاتی در مورد اثر پلاسمای غنی از پلاکت در بیماران با شکست مکرر لانه گزینی (RIF) که یکی از مهم ترین عوامل محدودکننده در درمان بیماران نابارور است، کافی نیست؛ بنابراین این مطالعه باهدف تعیین تاثیر تلقیح پلاسمایی غنی از پلاکت داخل رحمی (PRP) اتولوگ بر ضخامت آندومتر در بیماران RIF در سیکل های انتقال جنین فریز شده و در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه مداخله ای درمجموع 20 زن که سیکل انتقال جنین آن ها به دلیل عدم رشد مناسب آندومتر، کنسل شده یا شکست لانه گزینی مکرر داشته اند، تحت مطالعه قرار گرفتند. در افراد موردمطالعه PRP به صورت داخل رحمی تجویز شد و 72 ساعت بعد از تزریق، مجددا سونوگرافی انجام و ضخامت آندومتر با سونوگرافی داپلر بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18 تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    میانگین ضخامت آندومتر در روز 10 منس، mm 46/1± 80/6، ولی 72 ساعت بعد از اولین PRP، mm 2 ± 09/8 به دست آمد. میانگین اختلاف افزایش ضخامت آندومتر mm 53/0 ± 28/1 بود (02/0>P). واسکولاریته آندومتر 72 ساعت بعد از تزریق PRP در 9 نفر (45 درصد) خوب و 11 نفر (55 درصد) متوسط بود. HCGβ دو هفته بعد از انتقال جنین در 9 نفر (45 درصد) مثبت و در 11 نفر (55 درصد) منفی بود.

    بحث و نتیجه گیری: 

    استفاده از PRP اتولوگ باعث افزایش معنی دار در میانگین ضخامت آندومتر، بهبود واسکولاریته، افزایش میزان بارداری و از همه مهم تر افزایش تولد زنده می شود.

    کلیدواژگان: ضخامت آندومتر، شکست مکرر لانه گزینی، پلاسمای غنی از پلاکت، انتقال جنین فریز شده در شرایط آزمایشگاهی، PRP اتولوگ
  • طیبه زارع زاده، نعمت الله نعمتی*، حسام رمضان زاده، طاهره باقرپور صفحات 466-477
    پیش زمینه و هدف

    زایمان زودرس به تولد نوزاد زنده کمتر از 37 هفته بارداری اطلاق می شود و یکی از عوامل مهم تعیین کننده ابتلا و میرایی نوزادان حول زایمان در سراسر جهان می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر ورزش های دوران بارداری بر زایمان زودرس، پیامدها و فرجام نوزادی زنان باردار نخست زا می باشد.

    مواد و روش کار

    مطالعه بر روی 80 زن باردار نخست زای سالم شهرستان دامغان که دارای شرایط ورود به مطالعه بودنددر سال 1398 انجام و تصادفی سازی تحت وب سایت صورت گرفت. ورزش های مدیریت شده شامل: پیاده روی فردی دو روز در هفته با شدت خود انتخاب بر اساس اصل افزایش بار، پیلاتس نشسته بهمراه استند ایروبیک بارداری با شدت متوسط سه بار در هفته و هر بار 45 دقیقه بود، که از هفته 18 تا 20 شروع و تا هفته 37 تا 39 بارداری ادامه داشت. گروه مقایسه مراقبت های معمول دوران بارداری را داشتند. از تحلیل واریانس چندمتغیره و تی مستقل برای مقایسه دو گروه استفاده شد.

    یافته ها: 

    میزان زایمان زودرس در دو گروه تفاوت معناداری نداشت. نتایج آزمون های تی مستقل نشان داد که در متغیرهای آپگار دقیقه اول (p= 0.017) و اشباع اکسیژن (p= 0.001) بین دو گروه مداخله و مقایسه تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که بین گروه (مداخله یا مقایسه) و فرجام نوزادی (مثبت یا منفی) ارتباط وجود دارد و قرار گرفتن در گروه مداخله، پیش بینی کننده پیامد نوزادی مثبت است.

    بحث و نتیجه گیری:

     ورزش منظم و مدیریت شده علاوه بر اثر مثبت بر پیامدهای نوزادی (آپگار دقیقه اول و اشباع اکسیژن) موجب نتایج مثبت در فرجام نوزادی به ویژه کاهش بستری نوزاد می گردد.

    کلیدواژگان: آپگار، پیامدهای نوزادی، فرجام نوزادی، ورزش در بارداری، زایمان زودرس
|
  • Javad Sargolzaei*, Soheila Soheila Khaghaninejad Pages 392-403
    Background & Aims

    In recent decades, the application of tetrazole structures in various fields of medicine and industry has become very important, because they can cause structural and thus functional changes in the proteins. In this article, the effect of a new tetrazole derivative on calf thymus DNA (Ct-DNA) as well as on bovine serum albumin protein (BSA) in the solution was determined using various spectroscopic methods in vitro.

    Materials & Methods

    The primary, secondary, and tertiary structures of BSA proteins and Ct-DNA were studied using UV-Vis spectroscopy, circular dichroism (CD), and fluorescence spectroscopy, respectively.

    Results

    The results showed that the optical density of Ct-DNA and BSA were increased in the resukt of interactions with oxindolin-(H1-tetrazol-5-yl) acetonitrile at 260 and 280 nm. The emission spectra of Ct-DNA and BSA decreased dependent to the concentration of oxindolin-(H1-tetrazol-5-yl) acetonitrile, which indicates the binding of oxindolin-(H1-tetrazol-5-yl) acetonitrile to chromophores in Ct-DNA and BSA. Binding of oxindolin-(H1-tetrazol-5-yl) acetonitrile causes a significant increase in ellipticity, circular dichroism of DNA molecules in the regions of 220 and 275 nm, and increase in its negativity in 245 nm, which shows an stronger binding of oxindolin- (H1-tetrazol-5-yl) acetonitrile to Ct-DNA. As the concentration increases, the molar ellipse associated with the alpha helix in the BSA structure becomes more negative in the 220 nm region, which indicates an increase in the amount of irregular coils in the structure of BSA.

    Conclusion

    The obtained results can provide useful information in the field of designing drugs with tetrazole derivatives with more anti-tumor effect and less side effects.

    Keywords: Bovine Serum Protein, Calf Thymus DNA, Circulation Dictionary Spectroscopy, Fluorescence Spectroscopy, Oxindoline-(H1-tetrazol-5-yl) Acetonitrile
  • Saeed Shirmardi, Hamidreza Zare Mehrjardi* Pages 404-412
    Background & Aims

    Silver nanoparticles are among the most important and widely used nanoparticles used in biological researchs. Synthesis of silver nanoparticles by green method has various advantages that make these nanoparticles useful for interdisciplinary studies. Leukemias are one of the most common malignancies among children, and various methods have been introduced to treat them. The aim of this study was to investigate the cytotoxic effect of silver nanoparticles synthesized with Thymus vulgaris plant extract on Molt-4 leukemic cell line, which belongs to acute lymphoid leukemias and is used for in vitro studies.

    Materials & Methods

    In this study, we first synthesized silver nanoparticles with Thymus vulgaris extract using green synthesis method. Then, the nanoparticles were tested and approved by D.L.S technology. The synthesized nanoparticles along with the extract of Thymus vulgaris plant were exposed to Molt-4 cells at 48 and 72 hours. The amount of cytotoxicity was analyzed by MTT test, and the amount of necrosis and apoptosis in the cells was checked by acridine orange/ethidium bromide staining method.

    Results

    The obtained information indicated the successful synthesis of silver nanoparticles by the extract of Thymus vulgaris plant. The size of the synthesized nanoparticles was between 20 and 35 nanometers. The IC50 value for Molt-4 cells also decreased with increasing time. Also, Thymus vulgaris extract and nanoparticles induced primary and secondary apoptosis as well as necrosis in Molt-4 cells.

    Conclusion

    This study confirms the effect of nanoparticles and Thymus vulgaris plant on induction of cell death in the studied cells and introduces a potential factor for the treatment of these diseases.

    Keywords: Cytotoxicity, Molt-4, Silver Nanoparticles, Thymus Vulgaris
  • Shokouh Esmailbegi Kermani*, Maryam Ahmadi Pages 413-425
    Background & Aims

    Capparis decidua (Kair) is an important economic plant belonging to the family of Capparaceae. This plant is mainly found in desert areas, and is resistant to temperature, salinity, and drought stresses. This species is valuable for medicinal purposes, food (fruits and pickles), providing animal fodder, fuel wood, and timber. C. decidua is traditionally used as anti-inflammatory, anti-rheumatic, anti-diabetic, anti-worm, anti-bacterial, anti-acne and blister, toothache relief, anti-fertility, and as an appetizer. It also has beneficial effects in the treatment of various diseases such as asthma, diabetes, liver disorders, blood cholesterol, high blood pressure and microbial infections. The present review introduces the traditional uses, herbal chemical compounds, and medicinal properties of this widely used plant.

    Materials & Methods

    The present study is a review article that was conducted by an electronic search in Civilica, SID, Springer, PubMed, Science Direct, and Willy.

    Results

    These medicinal properties are due to the presence of herbal compounds such as alkaloids, phenols, flavonoids, sterols, vitamins and fatty acids in the extract of different parts of Kair. In spite of its medicinal value, C. decidua has been neglected in both traditional medicine and scientific research in Iran.

    Conclusion

    A review of the studies conducted in Iran shows that the medicinal value of C. decidua in Iran has been neglected both in traditional medicine and in scientific research, and the present research can provide information to those interested in the field of medicinal plants. It can also provide the basis for further studies on this valuable plant.

    Keywords: C. Decidua, Kair, Pharmacology, Phytochemistry, Traditional Uses
  • Seyed Hamed Ghiyami, Roghayeh Afroundeh*, MohammadJavad Pourvaghar, Abbas Sadeghi, Leila Katebi Pages 426-440
    Background & Aims

    Fetuin-A and Fetuin B have effective role in age-related metabolic disorders such as type 2 diabetes. This study aimed to determine the effect of 8 weeks combined training along with consumption of Mulberry Leaf Extract on serum Fetuin-A and Fetuin B levels in elderly men with type 2 diabetes

    Materials & Methods

    In this case-control study, 40 elderly people with diabetes were randomly divided into five groups of: control (n = 8), placebo (n = 8), extract (n= 8), training (n=8), and extract + training (n = 8). Training was done for eight weeks and three sessions of 90 minutes each. 3000 ml of Mulberry Leaf Extract per day was prescribed along with three main meals. Fetuin A and Fetuin B levels were measured before the intervention and 48 hours after the last training session. Data were analyzed using SPSS version 23 statistical software at a significance level of P<0.05 and using paired t-test and analysis of covariance.

    Results

    In the training, extract, and training+extract groups, a significant decrease in fetuin-A and fetuin B levels was observed (P<0.05). The extract + training group shows a larger decrease in Fetuin A (6.02%) and Fetoin B (5.09%) compared to the pre-test. Between groups analyses showed significant differences in the levels of Fetuin (P=0.002) and Fetuin B (P=0.001), and these changes were greater in the extract + training group than them in the training and extract groups.

    Conclusion

    The results of this research showed that prescribing a combined exercise program along with the consumption of Mulberry Leaf Extract in diabetic elderly can possibly have a positive effect on Fetoin A, Fetoin B levels.

    Keywords: Combined Training, Fetoin A, Fetoin B, Mulberry Leaf Extract, Type 2 Diabetes
  • Ome Leila Ahmadi, Hossein Tavakoli-Anbaran* Pages 441-450
    Background & Aims

    252Cf is a source of emission of neutron, gamma rays, and beta and alpha particles. In the common models of this source used in brachytherapy, only neutrons and gamma rays contribute in the dosimetry around the source. In this study, while investigating the escape of beta rays and bremsstrahlung X-rays from the source capsule of brachytherapy 252Cf of Isotron model, the dosimetry of the total effective radiation in the water environment around the source was performed and the total equivalent dose increase was calculated using 10B particles.

    Materials & Methods

    Dosimetry for the neutron rays, the primary gammas, the secondary gammas, the beta particles, and the bremsstrahlung X-rays in the spherical water phantom performed with the radius of 20 cm at the distances of 0.5 to 6 cm from the source using the Monte Carlo MCNPX.2.6.0 code. Dose increment factor was calculated using B10 particles with a concentration of 50 ppm.

    Results

    The highest relative difference in dose values, taking into account the X-ray and the beta particles their absence at the distance of 0.5 cm from the source, was %19. As the distance from the source increases, the effect of these rays on the total equivalent dose rate decrease, as in the distance of 2.5 cm distance, its values reach less than % 0.5. The boron effect on the total equivalent dose increases by distance from the source, as at the 0.5 to 6 cm distances from the source will increase from %0.01 to more than % 22.

    Conclusion

    According to the findings of this study, the dose of the X-rays and the beta particles passing through the source capsule are effective in the dosimetry around the source, and increasing the dose by 10B depends on increasing the tumor source distance, which should be considered in clinical applications.

    Keywords: Beta Beam, 10B Particles, Bremsstrahlung X-Ray, 252Cf Brachytherapy Source, Equivalent Dose
  • Ali Ashrafi, Shahryar Sane*, Simin Atash Khoii Pages 451-457
    Background & Aim

    Nephrolithiasis is one of the common diseases that is seen in one case out of thirteen women and one case out of seven men. The aim of this study was to compare the effect of prophylactic Phenylephrine in the prevention of hypotension during spinal anesthesia percutaneous nephrolithotomy surgery.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 60 patients undergoing percutaneous nephrolithotomy surgery with ASA I and II, were randomized to receive prophylaxis with ephedrine or placebo immediately before the spinal anesthesia. Patients in the ephedrine group received an intravenous bolus of 10 mg ephedrine. Mean arterial, systolic and diastolic blood pressure, heart rate, nausea, and vomiting during surgery and recovery were recorded.

    Results

    The incidence of blood pressure drop in the ephedrine group was lower than spinal anesthesia in 3, 6, 9 and 15 minutes (P values were 0.01, 0.03, 0.04, and 0.03, respectively). There were no significant differences between two groups in heart rate in different time of study (P>0.05). In the Ephedrine group, the incidence of nausea and vomiting during and after surgery was significantly lower (P values were 0.03, 0.04, 0.04, 0.03, respectively).

    Conclusion

    At the dose of ephedrine administered in this trial, the ability of this drug to prevent hypotension during percutaneous nephrolithotomy surgery with spinal anesthesia was significant. Higher incidences of hypotension were observed in the placebo group.

    Keywords: Ephedrine, Spinal Anesthesia, Hypotension, Percutaneous Nephrolithotomy Surgery
  • Alieh Ghasemzadeh, Shirin Farhoodi* Pages 458-465
    Background & Aims

    Interventional studies about platelet rich plasma efficacy in the patients with Repeated Implantation Failure (RIF) are not sufficient, while RIF is one of the major limiting factors in treating infertile patients. Therefore, the current study was designed to evaluate whether autologous intrauterine platelet rich plasma (PRP) instillation improves endometrial thickness (ET) in RIF patients during in vitro fertilization-embryo transfer (IVF-ET).

    Materials & Methods

    In this interventional study, a total of 20 women were enrolled whose embryo transfer cycles were canceled due to lack of proper growth of the endometrium or repeated implantation failure. In the study subjects, PRP was administered intrauterinely, and ultrasound was performed again 72 hours after the injection and the thickness of the endometrium was checked with Doppler ultrasound. Data were analyzed using SPSS 18 software.

    Results

    The mean ET was calculated 6.80 ± 1.46 mm on the 10th day of menstruation, but 72 hours after the first PRP infusion, the mean ET was 8.09 ± 2 mm. The mean differences of increasing ET was 1.28 ± 0.53 mm (P < 0.02). After 72 hour of infusion, endometrial vascularity was good in 9 patients (45%) and moderate in 11 patients (55%). Two weeks following IVF-ET, β-HCG test was positive in 9 patients (45%) and negative in 11 patients (55%).     

    Conclusion

    The use of autologous PRP significantly improved the ET and endometrial vascularity, and most importantly increased pregnancy rate and live birth rates in RIF patients.

    Keywords: Autologous PRP, Endometrial Thickness, In Vitro Frozen Embryo Transfer, Platelet-Rich Plasma, Recurrent Implantation Failure
  • Tayebeh Zarezadeh, Nematollah Nemati*, Hesam Ramezanzade, Tahereh Bagherpoor Pages 466-477
    Background & Aims

    Preterm childbirth refers to the birth of a live child before gestational age of 37 weeks, and is one of the most important determinants of neonatal morbidity and mortality throughout the world. The present study aims to determine the effect of prenatal exercise on preterm childbirth and neonatal consequences and outcomes in primiparous pregnant women.

    Materials & Methods

    The present study was enrolled on 80 healthy primiparous pregnant women of Damghan city who met the conditions to enter the study in 2020 and randomization was carried out online.The supervised sports included: individual walking two days a week with self- chosen intensity based on the principle of load increase as well as sitting palates along with stand pregnancy aerobics with moderate intensity three times a week and each time was 45 minutes, which started from 18 to 20 weeks and continued until 37 to 39 weeks of pregnancy. The comparison group had usual care during pregnancy. Multivariate analysis of variance and independent t test were used to compare two groups.

    Results

    There was no significant difference in the rate of preterm birth in the two groups. The results of independent t-tests showed that there is a significant difference in the Apgar variables of the first minute (p=0.017) and oxygen saturation (p=0.001) between the two intervention and comparison groups. Also, the results of this research showed that there was a relationship between the group (intervention or comparison) and neonatal outcome (positive or negative) and being in the intervention group is a predictor of positive neonatal outcome.

    Conclusion

    Besides having a positive effect on neonatal outcomes (Apgar score and oxygen saturation), regular and managed exercise leads to positive outcomes in neonatal outcomes, especially reducing hospitalizations.

    Keywords: Apgar, Neonatal Consequences, Neonatal Outcome, Pregnancy Exercise, Preterm Labor