فهرست مطالب

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و پنجم شماره 12 (اسفند 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهدی گودرزی، معصومه نویدی نیا*، مریم افراخته، احمدرضا باغستانی صفحات 1-13
    مقدمه

    نیسریاها و اوره آ پلاسماها، از مهم ترین باکتری های عامل عفونت ژنیتال و ناباروری محسوب می شوند. مطالعه حاضر با هدف جستجوی این دو پاتوژن در ترشحات سرویکس زنان نابارور با تاکید بر روش های مولکولی و تعیین ژن های مقاومت دارویی مرتبط با آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین انجام شد.

    روش کار:

     در این مطالعه توصیفی، نمونه های اندوسرویکال حاصل از ترشحات سرویکس 135 زن نابارور و 135 زن سالم مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش از مهر 1397 لغایت شهریور 1398 مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) انجام شد. جهت بررسی رابطه بین عفونت و ناباروری در افراد از آزمون کای دو استفاده شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میزان شیوع نیسریا گونوره آ و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم در گروه مورد در مقایسه با گروه کنترل قابل توجه و معنی دار بود (05/0≥p). بر اساس آزمون کای دو، بین عفونت و ناباروری در افراد ارتباط معنی داری مشاهده شد (05/0≥p). شیوع مقاومت به آزیترومایسین اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم و نیسریا گونوره آ به ترتیب 35 مورد (6/48%) و 7 مورد (3/58%) بود. مقاومت در برابر سیپروفلوکساسین در نیسریا گونوره آ 3 مورد (25%) و در اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم 64 مورد (8/68%) گزارش شد. بالاترین میزان شیوع ژن های مقاومت در هر دو باکتری مربوط به mtrR و gyrA بود.

    نتیجه گیری

    مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های مورد مطالعه نشان دهنده مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها، گسترش ساختارهای ژنی مقاومت به آنتی بیوتیک و انتقال ژنتیکی در بین جمعیت ها است. جهت درمان قطعی و عدم بروز مقاومت در سویه های پاتوژن، تعیین الگوی مقاومت باکتری ها جهت پیگیری روند مقاومت ضروری است.

    کلیدواژگان: اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم، زنان نابارور، عوامل ناباروری، مقاومت آنتی بیوتیکی، نیسریا گونوره آ
  • سلمان سلطانی، محمود توکلی، حمیدرضا قربانی، مهدی متقی، مریم عمادزاده، سهیل کسائیان نائینی، سحر دباغیان، سحر رحمانی* صفحات 14-21
    مقدمه

    مطالعات نشان داده اند که آنالیز اسپرم رایج، وضعیت باروری را به صورت کامل مشخص نمی کند. 15% مردان نابارور، بررسی بالینی و آزمایشگاهی طبیعی دارند. شاخص تکه تکه شدن DNA (DFI) میزان آسیب به DNA را مشخص می کند. 20% مردانی که علت ناباروری با علت نامشخص دارند، سطح DFI نسبت به حالت طبیعی، بالاتر می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کارایی بالینی DFI به عنوان یک نشانگر پیش بینی کننده نتایج عمل واریکوسل انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه مشاهده ای طولی در سال 1400-1399 بر روی 60 نفر از بیمارانی که به دلیل ناباروری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد تحت عمل واریکوسل قرار گرفته بودند، انجام شد. بیماران بر اساس سطح DFI (کمتر از 15%، 30-15% و بیشتر از 30%) به ترتیب به سه گروه با باروری عالی، متوسط و ضعیف تقسیم شدند، سپس آنالیز منی قبل و بعد از عمل انجام گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون های تی جفتی، ویلکاکسون و آنالیز واریانس انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین DFI در گروه های باروری عالی 92/2±83/10، متوسط 05/6±10/21 و ضعیف 73/10±56/46 بود. آنالیز اسپرم بیماران با باروری متوسط و ضعیف در هر سه حیطه تعداد، تحرک و شکل به شکل معنی داری بهبود یافت. به طور متوسط تعداد 91/16±92/8 میلیون در سی سی، تحرک 73/19±93/13 درصد و شکل اسپرم ها 57/3±17/3 درصد پس از عمل، بهبود یافت.

    نتیجه گیری

    هرچقدر میزان DFI قبل از عمل بیشتر باشد، عمل واریکوسل باعث بهبود بیشتری در فاکتورهای آنالیز اسپرم می گردد. در واقع می توان این گونه برداشت کرد که DFI می تواند اثر پیشگویی کننده بر نتایج عمل واریکوسل داشته باشد. به عبارتی، مقادیر بالای DFI می تواند به صورت بالقوه، یک اندیکاسیون عمل واریکوسل قلمداد شود.

    کلیدواژگان: آنالیز اسپرم، شاخص شکستگی DNA، ناباروری، واریکوسل
  • مجتبی قائدی، فاطمه فیض، نوید کلانی، ناصر حاتمی، مرضیه حق بین* صفحات 22-32
    مقدمه

    سرطان پستان، شایع ترین نوع سرطان و دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در زنان به شمار می رود. شدت و اهمیت عوامل خطر و رفتارهای مستعد کننده در هر منطقه متفاوت است. وجود تحلیل ارتباط بین عوامل پیش آگهی در زنان مبتلا به سرطان پستان می تواند فرآیند درمان بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه سن ابتلاء به بیماری با پیش آگهی سرطان پستان در زنان انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی 160 نفر از بیمارانی که در سال 98-1396 به مرکز جامع سرطان خاتم الانبیاء مراجعه کرده و تشخیص سرطان پستان آنها بر اساس گزارش پاتولوژی تعیین گردید، انجام گرفت. اطلاعات موجود در چک لیست با استفاده از پرونده بیماران مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 21) و آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل بقاء و منحنی کاپلان مایر (طول عمر) انجام گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بین سن ابتلاء با stage سرطان پستان (891/0=p، 018/0=r) و اندازه ضایعات در زمان تشخیص سرطان پستان (031/0=r، 721/0=p) ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت. بر اساس نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن، بین سن ابتلاء با درگیری گره های لنفاوی (190/0-=r، 016/0=p) و فاکتور پیش آگهی Her2 در زمان تشخیص سرطان پستان (167/0-= r، 045/0=p) ارتباط آماری معنی داری وجود داشت و با افزایش سن ابتلاء، درگیری گره های لنفاوی و Her2 در زمان تشخیص سرطان پستان کاهش می یافت.

    نتیجه گیری

    بیشترین فراوانی سن زنان شرکت کننده در مطالعه در محدوده 50-41 سال بود، اما بر اساس تحلیل بقاء بر اساس گروه سنی، بقاء در افراد بالای 70 سال بیشتر از سایر گروه های سنی (54/0±71/4 سال) بود؛ با این حال نمودار کاپلان میر در مطالعه حاضر تفاوتی بین رده های سنی مختلف نشان نداد، اما با افزایش سن ابتلاء، Her2 و درگیری گره های لنفاوی در زمان تشخیص سرطان پستان کاهش می یافت.

    کلیدواژگان: پیش آگهی، سرطان پستان، سن ابتلاء، گره های لنفاوی
  • زهرا محوی خمامی*، شهرزاد آقاعمو، الهام صفاریه، مجید میرمحمدخانی صفحات 33-42
    مقدمه

    برای آماده سازی سرویکس جهت القای زایمان، روش های مکانیکی و دارویی وجود دارد که استفاده از ترکیب این روش ها، نتایج بهتری داشته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تزریق خارج آمنیونی دگزامتازون بر آماده سازی سرویکس و بهبود نمره بیشاپ، اثر آن بر روند زایمان و عوارض مادری و نوزادی انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده طی سال های 99-1398 بر روی 60 مادر باردار ترم با سرویکس نامناسب که کاندید ختم بارداری بودند، در زایشگاه بیمارستان امیرالمومنین سمنان انجام شد. افراد به طور تصادفی به گروه مداخله (تزریق خارج آمنیونی دگزامتازون از طریق سوند داخل سرویکس) و شاهد (تزریق خارج آمنیونی نرمال سالین) تقسیم شدند. هر دو گروه تحت القای زایمان قرار گرفتند و اطلاعات روند زایمان شامل مدت زمان فاز نهفته و فعال، مدت زمان خروج سوند، نمره بیشاپ پس از خروج سوند، میزان زایمان سزارین و آپگار دقیقه اول و پنجم نوزادان، در چک لیست وارد شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 23) و آزمون های تی تست، یو من ویتنی و کای اسکویر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    پس از انجام مداخله، نمره بیشاپ اولیه و نمره بیشاپ بعد از خارج شدن سوند بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (028/0=p)، اما مدت زمان خروج سوند (45/0=p)، میانگین مدت شروع اینداکشن تا زایمان (14/0=p)، مدت فاز فعال (84/0=p) و نهفته (83/0=p)، نمره آپگار دقایق اول و پنجم (19/0=p) و میزان سزارین (76/0=p) بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    تزریق خارج آمنیونی دگزامتازون، باعث بهبود و پیشرفت بیشتر نمره بیشاپ نسبت به گروه کنترل شد و آماده سازی سرویکس برای القای زایمان را تسهیل نمود.

    کلیدواژگان: القای زایمان، دگزامتازون، نمره بیشاپ
  • فرشته یزدانی، معصومه سیمبر*، الهام زارع، زینب حمزه گردشی، ملیحه نصیری صفحات 43-63
    مقدمه

    طراحی ابزاری روا و پایا برای سنجش وضعیت خودمراقبتی جنسی زنان سنین باروری جهت شناسایی نقاط قوت و ضعف موجود و طراحی مداخلات مقتضی، برای بهبود وضعیت سلامت جنسی زنان سنین باروری، ضرورتی برای جامعه محسوب می شود، لذا مطالعه حاضر با هدف طراحی و روان سنجی پرسشنامه خودمراقبتی جنسی در زنان سنین باروری انجام گرفت.

    روش کار: 

    مطالعه حاضر یک مطالعه روش شناسی با طرح مقطعی بود که در سال 1400 انجام شد. پرسشنامه با استفاده از رویکرد قیاسی و بر اساس مدل والتز طراحی گردید. سپس جهت بررسی ویژگی های روان سنجی ابزار، روایی صوری کمی و کیفی و روایی محتوای کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، پایایی ابزار با استفاده از ارزیابی همسانی درونی و تعیین ضریب آلفای کرونباخ و ارزیابی ثبات با روش آزمون بازآزمون و تعیین ضریب همبستگی درون خوشه ای (ICC) بررسی شد.

    یافته ها

    نسخه نهایی پرسشنامه خودمراقبتی جنسی در زنان سنین باروری با 40 گویه در 4 حیطه شامل: پیشگیری از بیماری های مقاربتی و عفونت های تناسلی، پیشگیری از سرطان های زنان، پیشگیری از بارداری ناخواسته و ارتقای سلامت جنسی طراحی شد. ویژگی های روان سنجی این پرسشنامه نشان داد که میزان شاخص روایی کل ابزار 93/0 و نسبت روایی کل ابزار 96/0 بود. پایایی نسبی کل ابزار نیز با آلفای کرونباخ 94/0 نشان داده شد. ثبات ابزار نیز با ضریب همبستگی درون خوشه ای در کل ابزار 97/0 با فاصله اطمینان 98/0-94/0 نشان داده شد.

    نتیجه گیری

    پرسشنامه سنجش خودمراقبتی جنسی در زنان سنین باروری (FSHS) از روایی و پایایی قابل قبولی در جمعیت ایران برخوردار است که می تواند مفهوم وسیع خودمراقبتی جنسی را مورد سنجش قرار دهد. نتایج حاصل از این مطالعه می تواند در دسترس صاحب نظران و برنامه ریزان جهت بررسی وضعیت موجود و طراحی مداخلات مناسب قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پرسشنامه، خودمراقبتی، خودمراقبتی جنسی، سلامت جنسی و باروری
  • محبوبه مجتهدی*، شهناز ترک زهرانی، مژگان تن ساز، ملیحه نصیری صفحات 64-72
    مقدمه

    سلامت و توانمندی جسمی و روانی مادر، از عوامل کلیدی در فرآیند تغدیه با شیر مادر است. در طب سنتی، شیره انگور را دبس یا دوشاب می نامند. همچنین از تشابه خواص آن با شیر مادر گفته شده است. شربت دبس متشکل از آب انگور تغلیظ شده، لیموعمانی و زعفران، در طب ایرانی منبع تقویت مادر بعد از زایمان است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر شربت دبس بر الگوی شیردهی در سه ماه اول بعد از زایمان انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور در سال 1400-1399 بر روی 92 مادر زایمان کرده در بیمارستان های حافظ و شوشتری شیراز انجام شد. در گروه مداخله، شربت دبس تا 6 هفته و در گروه کنترل دارونما دریافت شد. داده ها با پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک و مامایی و پرسشنامه الگوی شیردهی جمع آوری شد. الگوی شیردهی در روزهای اول، دهم، 1 ماه و 3 ماه بعد از زایمان بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 26) و آزمون های تی مستقل، من ویتنی، کای دو و دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در روز اول تولد، الگوی شیردهی شامل تغذیه انحصاری با شیر مادر در دو گروه مداخله (82/97%) و کنترل (70/95%) تفاوت آماری معنی داری نداشت (500/0=p). الگوی شیردهی انحصاری با شیر مادر در روز دهم در دو گروه مداخله (7/71%) و کنترل (6/32%) (001/0=p)، روز سی ام در دو گروه مداخله (6/82%) و کنترل (8/34%) (001/0>p) و سه ماهگی در دو گروه مداخله (6/82%) و کنترل (6/32%) (001/0>p) تفاوت معنی داری نشان داد.

    نتیجه گیری

    مصرف شربت شیره انگور، زعفران و لیموعمانی (دبس) توسط مادر بر الگوی شیردهی در روز سوم، روز دهم، روز سی ام و 3 ماهگی موثر بوده و شیردهی مادر را ارتقاء می بخشد.

    کلیدواژگان: الگوی شیردهی، زعفران، شیره انگور، طب ایرانی، طب سنتی ایران، لیموعمانی
  • زهره زمانپور، اسکندر مقیمی پور، سعید قنبری، زهرا عباسپور* صفحات 73-84
    مقدمه

    یکی از بحرانی ترین مراحل زندگی زنان، یایسگی می باشد. برخی زنان به علت کمبود استروژن در این دوره دچار مشکلات روانی نظیر اضطراب و افسردگی می شوند، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر دمنوش بابونه بر اضطراب و افسردگی زنان یایسه انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال 1399 بر روی 68 زن یایسه در قالب دو گروه مصرف دمنوش بابونه (گروه مداخله) و گروه کنترل در شهرستان اهواز انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS فرم 21 سوالی بود. در گروه مداخله از دمنوش بابونه و در گروه کنترل پلاسبو روزی 3 بار به مدت 8 هفته مصرف گردید. قبل از مداخله، 4 و 8 هفته پس از شروع مداخله میزان اضطراب و افسردگی در دو گروه سنجیده شد. تجریه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون های تی مستقل، اندازه های تکراری و کای اسکویر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج آزمون تی مستقل، قبل از مداخله میانگین نمره اضطراب در گروه آزمایش 92/1±47/24 و در گروه کنترل 46/1±70/20 و میانگین نمره افسردگی در گروه آزمایش 69/1±29/24 و در گروه کنترل 28/1±23/19 بود که تفاوت آماری معناداری نداشت (05/0<p). بر اساس نتایج آزمون تی زوجی، میانگین نمره اضطراب در گروه آزمایش 4 و 8 هفته پس از مداخله به ترتیب 36/2±50/10 و 69/1±82/10 و افسردگی 27/2±82/10 و 34/1±76/10 بود که در مقایسه با گروه کنترل که میانگین نمره اضطراب 37/1±85/21 و 52/1±73/21 و نمره افسردگی 98/0±94/21 و 09/1±67/20 بود، کاهش معناداری را نشان داد (001/0>p).

    نتیجه گیری

    دمنوش بابونه در زنان یایسه منجر به بهبود علایم افسردگی و اضطراب می گردد. استفاده از دمنوش بابونه علاوه بر مقرون به صرفه بودن از نظر اقتصادی، عوارض جانبی کمتری در مقایسه با درمان های شیمیایی دارد.

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، دمنوش بابونه، یائسگی
  • فاطمه غلامیان، مریم مرادی، سعیده خدابنده، محسن علی اکبری، حمیدرضا ابراهیمی سنو، سمانه نجفی* صفحات 85-92
    مقدمه

    سندرم پیش از قاعدگی با تاثیرگذاری بر ابعاد مختلف زندگی زنان، نیازمند کنترل است. با توجه به عدم شناخت علت دقیق این سندرم، درمان های متعددی برای آن پیشنهاد شده است. یکی از روش های درمانی، استفاده از رایحه درمانی است، لذا مطالعه حاضر با هدف تاثیر رایحه درمانی با اسانس شمعدانی بر سندرم پیش از قاعدگی در دانشجویان انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1399 بر روی 80 دانشجوی مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی دانشگاه علوم پزشکی گناباد انجام شد. افراد به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای گروه مداخله (5 روز قبل از قاعدگی) از اسانس شمعدانی و در گروه کنترل از دارونما (روغن بادام شیرین بدون بو) استفاده شد. بعد از دو سیکل قاعدگی متوالی، پرسشنامه پس آزمون تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های کای دو، من ویتنی و ویلکاکسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بین میانگین نمرات ابعاد و نمره کل پرسشنامه سندرم پیش از قاعدگی در دو گروه مداخله و کنترل قبل از اجرای رایحه درمانی اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0>p)، در حالی که بعد از انجام رایحه درمانی، بین میانگین نمرات ابعاد و نمره کل بین دو گروه تفاوت معنا داری مشاهده شد؛ به طوری که شدت علایم سندرم پیش از قاعدگی در گروه رایحه درمانی کاهش معنی داری یافت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    رایحه درمانی با اسانس شمعدانی در کاهش علایم سندرم پیش از قاعدگی موثر بوده و استفاده از آن به عنوان درمان مکمل، ارزان، غیرتهاجمی و با عوارض کم در بالین توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اسانس شمعدانی، رایحه درمانی، سندرم پیش از قاعدگی
  • پوریا ادیبی، سمیه مهرپور، طیبه زارعی، مجید وطن خواه، الهه رحمانیان، مرضیه حق بین، حسن ضابطیان، نوید کلانی، محمدصادق صنیع جهرمی* صفحات 93-101
    مقدمه

    مطالعه حاضر با هدف مقایسه ایمنی و کارایی فرم های مختلف مورد استفاده فنیل افرین برای پیشگیری از افت فشارخون ناشی از اکسی توسین در سزارین با بیهوشی نخاعی انجام شد.

    روش کار: 

    در این مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز شبکه ای، پایگاه های اطلاعاتی PubMed، EMBASE، (CENTRAL)Cochrane Central Register of Controlled Trials ، Web of Science، ClinicalTrials.gov و Scopus و پایگاه های فارسی زبان SID و elmnet، با کلمات کلیدی فنیل افرین، سزارین، افت فشارخون و اکسی توسین و مترادف انگلیسی آنها جستجو شدند. وقوع افت فشارخون در گروه های مختلف مطالعات کارآزمایی بالینی به عنوان اندازه اثر در نظر گرفته شد. ایمنی و کارایی بازوهای مطالعات بر اساس فرم های مختلف دارویی فنیل افرین با تکنیک های مرور فراتحلیل شبکه ای بررسی شد.

    یافته ها

    تعداد 6 مداخله شامل بلوس دوز پایین (50 میکروگرم) و یا دوز بالا (75 یا 100 میکروگرم)، تزریق عضلانی 1، 2 و 3 میلی گرم دارو و عدم تزریق فنیل افرین (تزریق نرمال سالین) در مجموع 4 مطالعه با تعداد کل 9 مقایسه زوجی با داده های مستقیم دردسترس بود. 6 مقایسه غیرواقعی (غیرمستقیم) با پیش بینی بر اساس مدل Baysesian سنتز شد. بر اساس مدل اثر تصادفی، تزریق بلوس 75 میکروگرمی به صورت معنی داری با نسبت ریسک 07/0 (48/0-01/0:CI 95%) برابر کمتر از بلوس دوز پایین (50 میکروگرمی) با وقوع افت فشارخون همراه بود. ریسک وقوع افت فشارخون در گروه با تزریق بلوس دوز بالای فنیل افرین (75 یا 100 میکروگرمی) 04/0 برابر (31/0-01/0: CI95%) گروه با تزریق نرمال سالین بود. سایر مقایسه ها تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    تزریق بلوس با دوز بالای فنیل افرین با کمترین شانس افت فشارخون همراه است؛ در حالی که سایر روش های تجویز دارو تفاوتی با هم ندارند. سنتز مطالعات فرضی بر اساس آمار های Baysesian به محققین کمک می کند نتایج کارآزمایی های بالینی انجام نشده را پیش بینی کنند.

    کلیدواژگان: افت فشارخون، اکسی توسین، بیهوشی نخاعی، سزارین، فنیل افرین
  • جمشید اردونی اول، محمدرضا مشاری، مستانه داهی، سید محمد نصیرالدین طباطبایی، علیرضا راحت دهمرده، نیوشا معصوم زاده، محمد قره بگلو* صفحات 102-113
    مقدمه

    درک بهتر مکانیسم و/یا پاتوفیزیولوژی سندرم درد شانه پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپیک زنان منجر به افزایش تعداد کارآزمایی های بالینی جهت پیشگیری از این عارضه می شود؛ لذا مطالعه حاضر با هدف تعریف، مکانیسم و روش های پیشگیری از سندرم درد شانه پس از جراحی های لاپاراسکوپیک زنان انجام شد.

    روش کار: 

    در این مطالعه مروری روایتی، جهت یافتن مقالات مرتبط با سندرم درد شانه پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپیک زنان، مطالعات منتشر شده از سال 2000 به بعد شامل مطالعات کارآزمایی بالینی، مشاهده ای، توصیفی و همبستگی در پایگاه های الکترونیکی PubMed، Scopus، EMBASE، PEDro، Google Scholar، CINAHL، SID و Magiran با کلیدواژه های سندرم درد شانه، درد شانه، جراحی، لاپاراسکوپی، زنان، جراحی، پس از جراحی و لاپاراسکوپی زنان مورد جستجو قرار گرفتند.

    یافته ها

    مکانیسم های اصلی جستجو شده شامل: مکانیسم درد، درد ناشی از برش زخم جراحی، علل سندرم درد شانه پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپیک حیطه زنان، استفاده از یک گاز دمنده جایگزین برای کاهش سندرم درد شانه، استفاده از پنوموپریتونوم با فشار کم در کاهش سندرم درد شانه، لاپاراسکوپی بدون گاز و دفع فعال گاز برای کاهش سندرم درد شانه، استفاده از CO2 گرم شده یا گرم و مرطوب شده در کاهش سندرم درد شانه، استفاده از بی حسی داخل صفاقی زیر دیافراگماتیک یا بی حسی داخل صفاقی موضعی در کاهش درد نوک شانه و استفاده از مانور ریکورتمان ریوی در کاهش سندرم درد شانه بودند.

    نتیجه گیری

    سندرم درد شانه در جراحی های لاپاراسکوپیک زنان می تواند با اقدامات پیشگیرانه همچون استفاده از گاز مرطوب و گرم، تجویز داخل صفاقی ضددردهای موضعی و مانور ریکورتمان ریوی به حداقل برسد.

    کلیدواژگان: ژنیکولوژی، سندرم درد شانه، لاپاراسکوپی
  • لیلا علیزاده، فرشته قهرمانی، سیده مریم خلیلی، مرجان هوایی، الناز حاجی رفیعی، هدیه ریاضی، زهره کشاورز* صفحات 114-123
    مقدمه

    مهم ترین عامل آغازگر سرطان دهانه رحم، ابتلاء به عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. اگرچه واکسن ساخته شده بر علیه این ویروس، می تواند به نحو چشمگیری از ابتلاء زنان پیشگیری نماید؛ اما یافته های متناقضی در مورد عوارض جانبی آن از جمله نارسایی زودرس تخمدان مطرح شده است. مطالعه حاضر با هدف مروری سیستماتیک بر مطالعات انجام شده در زمینه ارتباط این واکسن و نارسایی زودرس تخمدان انجام شد.

    روش کار: 

    مطالعه حاضر با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی معتبر Embase، google scholar، web of science، PubMed و Scopus توسط دو محقق مستقل، بر اساس دستورالعمل PICO و استفاده از واژه های کلیدی Mesh شامل: Papillomavirus Vaccines،Human Papillomavirus Recombinant Vaccine Quadrivalent ، Primary ovarian Insufficiency و Premature Ovarian Failure انجام شد. جهت ارزیابی کیفیت مقالات از چک لیست نیوکاسل اوتاوا استفاده شد.

    یافته ها

    پس از بررسی و ارزیابی کیفی 128 مقاله اولیه، در نهایت 7 مقاله وارد مرور سیستماتیک شدند. طبق نتایج مطالعات جمعیت محور، ارتباط تایید شده ای بین واکسن HPV و بروز نارسایی زودرس تخمدان وجود نداشت؛ اما گزارشات مطالعات موردی که از ارتباط بین واکسن HPV و نارسایی زودرس تخمدان حمایت می کنند؛ علت بروز این عارضه را القاء پاسخ خودایمنی توسط واکسن و عوارض جانبی ناشی از ادجوانت به کار گرفته شده در آن ذکر می کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه در حال حاضر واکسن HPV، موثرترین رویکرد در پیشگیری از سرطان دهانه رحم می باشد، لذا بهره مندی از منافع پیشگیرانه این واکسن معقول تر به نظر می رسد. بدیهی است مطالعات بیشتر با تاکید بر عوارض جانبی احتمالی واکسن می تواند در آینده چالش های مرتبط با این واکسن را به حداقل برساند.

    کلیدواژگان: نارسایی زودرس تخمدان، ویروس پاپیلومای انسانی، واکسن ویروس پاپیلومای انسانی
  • ساتی نیک درزی، الهام صفاریه* صفحات 124-127
    مقدمه

    نیوپلاری تروفوبلاستیک بارداری (GTN) به ویژه در زنان نولی پار، اختلالی نادر است. در این مطالعه یک بیمار مبتلا به GTN گزارش شد که تحت درمان موفقیت آمیز و بدون عارضه آمبولیزاسیون شریان رحمی و کموتراپی قرار گرفت.

    معرفی بیمار:

     بیمار خانم 29 ساله با سابقه 2 حاملگی بود که با شکایت خونریزی واژینال شدید به اورژانس بیمارستان امیرالمومنین سمنان مراجعه کرد. در سونوگرافی، توده هایپواکو با تغییرات کیستیک، به نفع GTN رویت شد. به علت سن پایین بیمار و تمایل وی به حفظ رحم و حاملگی مجدد، درمان با آمبولیزاسیون شریان رحمی و سپس کموتراپی انجام شد و نتیجه درمان موفقیت آمیز بود.

    نتیجه گیری

    در بیماران مبتلا به GTN، آمبولیزاسیون شریان رحمی در کنار کموتراپی، می تواند درمانی موثر و با حداقل عوارض، مخصوصا در زنان جوان نولی پار علاقه مند به حفظ رحم در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: آمبولیزاسیون شریان رحمی، حاملگی مولار، کموتراپی، نئوپلاری تروفوبلاستیک بارداری
|
  • Mehdi Goudarzi, Masoumeh Navidinia *, Maryam Afrakhteh, AhmadReza Baghestani Pages 1-13
    Introduction

    Neisseria and ureaplasma are considered to be the most important bacteria causing genital infection and infertility. The present study was conducted with the aim of searching for these two pathogens in the cervical secretions of infertile women, emphasizing molecular methods and determining drug resistance genes related to azithromycin and ciprofloxacin.

    Methods

    In this descriptive study, endocervical samples obtained from cervical secretions of 135 infertile women and 135 healthy women referred to Shohada Tajrish Hospital from October 2018 to September 2019 were examined. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 21). Chi-square test was used to investigate the relationship between infection and infertility in individuals. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The prevalence of Neisseria gonorrhoea and Ureaplasma urealyticum was significant in the case group compared to the control group (P≤0.05). According to chi-square test, a significant relationship was observed between infection and infertility (P≤0.05). The prevalence of azithromycin resistance in Ureplasma urealyticum and Neisseria gonorrhoeae was 35 cases (48.6%) and 7 cases (58.3%), respectively. Ciprofloxacin resistance was reported in 3 cases (25%) of Neisseria gonorrhoeae and 64 cases (68.8%) of Ureaplasma urealyticum. The highest prevalence of resistance genes in both bacteria was related to mtrR and gyrA.

    Conclusion

    Antibiotic resistance in the studied bacteria indicates the indiscriminate use of antibiotics, the spread of antibiotic resistance gene structures, and genetic transmission among populations. In order to definitively treat and prevent the occurrence of resistance in pathogen strains, it is necessary to determine the resistance pattern to follow the resistance trend.

    Keywords: Antibiotic Resistance Genes, Infertile Women, Infertility factors, Neisseria gonorrhoeae, Ureaplasma urealyticum
  • Salman Soltani, Mahmoud Tavakkoli, Hamidreza Ghorbani, Mahdi Mottaghi, Maryam Emadzadeh, Soheil Kasaeian Naeini, Sahar Dabbaghian, Sahar Rahmani * Pages 14-21
    Introduction

    Studies have shown that conventional sperm analysis does not represent fertility status completely. About 15% of infertile men have normal clinical and laboratory investigation. DNA fragmentation index (DFI) measures the DNA damage. Also, 20% of men with unexplained infertility have increased DFI level compared to the normal level. The present study was performed with aim to evaluate the clinical utility of DFI as an indicator for varicocelectomy.

    Methods

    This longitude observational study was performed in 2020-2021 on 60 patients who underwent varicocelectomy due to infertility in Imam Reza Hospital of Mashhad. The patients were divided into three groups based on DFI levels (DFI ≤15%, 15-30%, and >30%) considered as excellent, moderate, and poor fertility, respectively. Then, pre- and post-operational semen analysis was performed. Data were analyzed by SPSS software (version 24) and paired-t, Wilcoxon, and analysis of variance tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean DFI in the excellent fertility group was 10.83 ± 2.92, in the moderate 21.10 ± 6.05, and in the poor fertility 46.56 ± 10.73. The moderate and poor fertility participants experienced statistically significant improvement in sperm count, motility, and morphology. On average, the number of 8.92±16.91 million per cc, the motility of 13.93±19.73% and the morphology of 3.17±3.57% improved after the operation.

    Conclusion

    The higher the pre-operative DFI, the more significant increase in sperm analysis factors is expected. DFI has a prognostic value for varicocele patients, especially those with higher DFI.People who have a higher pre operative DFI score will improve more after operation.

    Keywords: DNA fragmentation, Infertility, Sperm analysis, Varicocele
  • Mojtaba Ghaedi, Fatemeh Feiz, Navid Kalani, Naser Hatami, Marzieh Haghbeen * Pages 22-32
    Introduction

    Breast cancer is the most common type of cancer and the second leading cause of cancer death in women. The severity and importance of risk factors and predisposing behaviors are different in each region. Analysis of the relationship between prognostic factors in women with breast cancer can affect the treatment process of patients. The present study was performed with aim to investigate the relationship between age of disease onset and the prognosis of breast cancer in women.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was performed on 160 patients referred to Khatam Al-Anbia Cancer Clinic in Jahrom in 2021 and their cancer was confirmed based on pathology report. The information in the questionnaire was analyzed using patients' files. Data were analyzed by SPSS software (version 21) and Spearman's correlation coefficient test and survival analysis and Kaplan-Meier curve (survival). P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    There was no statistically significant relationship between age of disease onset and stage of breast cancer (r = 0.018, P = 0.891) and the size of lesions at the time of breast cancer diagnosis (r = 0.031, P = 0.721). Spearman correlation coefficient showed that there was a statistically significant relationship between the age of disease onset and lymph node involvement (r = -0.190, P = 0.016) and the prognostic factor Her2 at the time of breast cancer diagnosis (r = -0.167, P = 0.045); as the age of onset increases, Her2 decreases at the time of breast cancer diagnosis.

    Conclusion

    The highest frequency of age of women participating in the study was in the range of 41 to 50 years, but according to survival analysis based on age group, survival was higher in people over 70 years than other age groups (4.71±0.54 years). However, the Kaplan Mir chart did not show a difference between the different age groups, but as age increases, Her2 and lymph node involvement decreases at the time of breast cancer diagnosis.

    Keywords: Age of Onset, Breast Cancer, Lymph nodes, Prognosis
  • Zahra Mahvi Khomami *, Shahrzad Aghaamoo, Elham Saffarieh, Majid Mirmohammadkhani Pages 33-42
    Introduction

    There are mechanical and pharmacologic methods of cervical ripening that combination of these methods had better results. This study was performed aimed to investigate the effect of extra-amniotic dexamethasone infusion on cervical ripening and Bishop score, labor duration and maternal and neonatal complications.

    Methods

    This randomized clinical trial study was performed on 60 term pregnant women with unripe cervix who were candidates for induction of labor in Amiralmomenin hospital of Semnan in 2019-2020. The subjects were randomly assigned into intervention (extra-amniotic dexamethasone infusion through the intracervical catheter) and control groups (extra-amniotic normal saline infusion). Both groups underwent labor induction and the information about the delivery process including latent and active phase duration, time needed for catheter removal, bishop score after catheter removal, cesarean rate and first and fifth minutes Apgar score of neonates entered in a checklist. Data were analyzed by SPSS (version 23) and T-test, U-Man-Whitney and Chi-square tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

      After the intervention, there was significant difference between the two groups in terms of initial Bishop score and the Bishop score after catheter removal (P=0.028), but duration of catheter removal (P=0.45), mean time of induction onset to delivery (P=0.14), duration of active phase (P=0.84) and latent phase (P=0.83), first and fifth minutes Apgar score (P=0.19) and cesarean rate (P=0.76) were not significantly different between the two groups. 

    Conclusion

    Extra-amniotic Dexamethasone infusion improves the Bishop score more than the control group, and facilitates cervical ripening for induction of labor.

    Keywords: Bishop Score, Dexamethasone, Induction of labor
  • Fereshteh Yazdani, Masoumeh Simbar *, Elham Zare, Zeinab Hamzehgardeshi, Malihe Nasiri Pages 43-63
    Introduction

    Designing valid and reliable tool to measure the sexual self-care status of reproductive age women in order to identify the strengths and weaknesses and design appropriate interventions to improve the sexual health status of reproductive age women is considered a necessity for the society. Therefore, this study was conducted with aim of designing and psychometrically evaluating sexual self-care questionnaire in women of reproductive age.

    Methods

    This was a methodological study with a cross-sectional design conducted in 2021. A questionnaire was designed using a comparative approach based on the Waltz model. Then, to check the psychometric characteristics of the tool, quantitative and qualitative face validity and quantitative and qualitative content validity were investigated. Finally, the reliability of the tool was assessed by the internal consistency assessment and determining the Cronbach's alpha coefficient, and the stability assessment by the test-retest method and determining the intra-cluster correlation coefficient (ICC).

    Results

    The final version of this questionnaire was designed with 40 items in four areas including prevention of sexually transmitted diseases and genital infections, prevention of gynecology cancers, prevention of unwanted pregnancy and promotion of sexual health. The psychometric characteristics of this questionnaire showed that the validity index of the total tool was 0.93 and the validity ratio of the total tool was 0.96. The relative reliability of the total tool was also shown with Cronbach's alpha of 0.94. The stability of the tool was also shown by the ICC in the total tool of 0.97 with a confidence interval of 0.94-0.98.

    Conclusion

    The Female Sexual Health Self-care (FSHS) questionnaire has acceptable validity and reliability in the Iranian population, which can measure the broad concept of sexual self-care. The results of this study can be available to experts and planners to review the current situation and design suitable interventions.

    Keywords: Questionnaire, self-care, Sexual, Reproductive Health, Sexual self-care
  • Mahboobeh Mojtahedi *, Shahnaz Tork Zahrani, Mojgan Tansaz, Maliheh Nasiri Pages 64-72
    Introduction

    Mother's physical and mental health and ability are the key factors in the breastfeeding process. In traditional medicine, grape juice is called Debs or Doshab. It has also been said that its properties are similar to mother's milk. Molasses syrup consisting of concentrated grape juice, Omani lemon and saffron is a source of strengthening the mother after childbirth in Iranian medicine. The present study was performed with aim to investigate the effect of molasses syrup on the breastfeeding pattern in the first three months after childbirth.

    Methods

    This three-blind randomized clinical trial study was conducted on 92 mothers who gave birth in Hafez and Shushtri hospitals in Shiraz in 2020-2021. In the intervention group, molasses syrup and in the control group, placebo was received for six weeks. Data were collected with demographic and midwifery questionnaire and breastfeeding pattern questionnaire. The breastfeeding pattern was examined on the first, tenth, one month and three months after delivery. Data were analyzed by SPSS software (version 26) and independent t, Mann-Whitney, Chi-square and Fisher's exact tests. P< 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The pattern of breastfeeding on the first day of birth, exclusive breastfeeding (EBF) in both intervention (97.82%) and control (95.70%) groups had no statistically significant difference (p=0.500). The pattern of exclusive breastfeeding with breast milk showed a significant difference on the 10th day in the intervention (71.7%) and control (32.6%) groups (p=0.001), on the 30th day in the intervention (82.6%) and control (34.8%) groups (p<0.001), and three months later in the intervention (82.6%) and control (32.6%) groups (p<0.001).

    Conclusion

    The consumption of grape juice, saffron and Omani lemon syrup (Debs) by the mother can be effective on the breastfeeding pattern on the 3rd day, 10th day, 30th day and third month and can improve the mother's breastfeeding.

    Keywords: Breastfeeding pattern, Iranian Traditional Medicine, Omani lemon, Persian Medicine, Saffron, Vitis juice
  • Zohreh Zamanpour, Eskandar Moghimipour, Saeed Ghanbari, Zahra Abbaspoor * Pages 73-84
    Introduction

    Menopause is one of the most critical phases of women's life. Some women suffer from psychological problems such as anxiety and depression during this period due to the lack of estrogen. The present study was performed with aim to determine the effect of chamomile tea on anxiety and depression in postmenopausal women.

    Methods

    This randomized clinical trial study was performed on 68 postmenopausal women in the form of 2 groups: chamomile tea (intervention group) and control group in Ahvaz city in 2020. Data collection tool included demographic information questionnaire and depression, anxiety and stress scale DASS form with 21 questions. Chamomile tea was consumed in the intervention group and placebo in the control group 3 times a day for 8 weeks. Before the intervention, 4 and 8 weeks after the intervention, the level of anxiety and depression was measured in the two groups. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 24) and independent t-tests, repeated measures and chi-square tests. P< 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The results of the independent t-test showed that before the intervention, the mean anxiety score in the experimental group was 24.47±1.92 and in the control group 20.70±1.46, as well as the mean depression score in the experimental group was 24.29±1.69 and in the control group 19.23±1.28, there was no statistically significant difference in the two groups (P<0.05). The results of the paired t-test indicated that the mean score of anxiety in the experimental group 4 and 8 weeks after the intervention was 10.50±2.36 and 10.82±1.69, respectively and depression was 10.82±2.27 and 10.76±1.34, respectively, which showed a significant decrease compared to the control group that the mean score of anxiety was 21.85±1.37 and 21.73±1.52 and the depression score was 21.94±0.98 and 20.67±1.09, respectively (p>0.001).

    Conclusion

    Chamomile tea in postmenopausal women improves symptoms of depression and anxiety. In addition to being economical, the use of chamomile tea has fewer side effects compared to chemical treatments.

    Keywords: Anxiety, Chamomile tea, Depression, Menopause
  • Fatemeh Gholamian, Maryam Moradi, Saeedeh Khodabande, Mohsen Aliakbari, Hamidreza Ebrahimi Senoo, Samane Najafi * Pages 85-92
    Introduction

     Premenstrual syndrome, by affecting different aspects of women's lives, needs to be controlled. Due to the lack of knowledge of the exact cause of this syndrome, several treatments have been proposed for it. One of the treatment methods is the use of aromatherapy, The present study was performed with aim to determine the effect of aromatherapy with geranium essential oil on premenstrual syndrome in students.

    Methods

    This clinical trial study was conducted in 2020 on 80 students with premenstrual syndrome in Gonabad University of Medical Sciences. The subjects were randomly divided into intervention and control groups. For the intervention group (5 days before menstruation), geranium essential oil and in the control group, a placebo (odorless sweet almond oil) was used. After two consecutive menstrual cycles, the post-test questionnaire was completed. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 22) and chi-square, Mann-Whitney and Wilcoxon tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    There was no significant difference between the mean scores of the dimensions and the total score of the premenstrual syndrome questionnaire in the two intervention and control groups before the implementation of aromatherapy (p>0.05), while after the implementation of aromatherapy, there was a significant difference between the mean scores of the dimensions and the total score between the two groups, so that the intensity of the symptoms of premenstrual syndrome significantly decreased in the aromatherapy group (p<0.05).

    Conclusion

    Aromatherapy with geranium essential oil is effective in reducing the symptoms of premenstrual syndrome and its use is recommended as a complementary, cheap, non-invasive treatment with few side effects.

    Keywords: Aromatherapy, geranium essential oil, Premenstrual Syndrome
  • Pourya Adibi, Somayeh Mehrpour, Tayyebeh Zarei, Majid Vatankhah, Elahe Rahmanian, Marzieh Haghbeen, Hasan Zabetian, Navid Kalani, MohammadSadegh Sanie Jahromi * Pages 93-101
    Introduction

    The present study was performed with aim to compare the safety and efficacy of different forms of phenylephrine to prevent oxytocin-induced hypotension in cesarean section with spinal anesthesia.

    Methods

    In this systematic review and network meta-analysis, databases of PubMed, EMBASE, Cochrane Central Register of Controlled Trials (CENTRAL), Web of Science, ClinicalTrials.gov, and Scopus and Persian language databases of SID and Elmnet were searched with keywords of "Phenylephrine", "Caesarean section", "blood pressure", "Oxytocin" and their Persian synonyms. The occurrence of hypotension in different groups of clinical trial studies was considered as the effect size. The safety and efficacy of study arms based on different pharmaceutical forms of phenylephrine were investigated with network meta-analysis review techniques.

    Results

    A total of 6 interventions including low dose bolus (50 micrograms) or high dose (75 or 100 micrograms), intramuscular injection of 1, 2 and 3 milligrams of drug and no injection of phenylephrine (injection of normal saline) and totally 4 studies with a total of 9 pairwise comparisons with direct data were available. Also, 6 nonrealistic (indirect) comparisons were synthesized with predictions based on the Baysesian model. Based on the random effect model, injection of bolus of 75/100 μg significantly with a risk ratio of 0.07 (95% confidence interval 0.01 to 0.48) less than low dose bolus (50 μg) was associated with the occurrence of blood pressure drops. Risk of the occurrence of hypotension in the group of bolus injection of a high dose of phenylephrine (75 or 100 micrograms) was 0.04 times (95% confidence interval 0.01 to 0.31) of normal saline injection. There was no significant difference in other comparisons.

    Conclusion

    Bolus injection with a high dose of phenylephrine is associated with the lowest chance of hypotension; while other methods of drug administration are not different. The synthesis of hypothetical studies based on Baysesian statistics helps researchers predict the results of future clinical trials on these subjects.

    Keywords: Caesarean section, Hypotension, Oxytocin, Phenylephrine, Spinal anesthesia
  • Jamshid Ordoni Avval, Mohammadreza Moshari, Mastaneh Dahi, Seyed Mohammad Nasirodin Tabatabaei, Alireza Rahat-Dahmardeh, Niyoosha Masoumzadeh, Mohammad Gharehbeglou * Pages 102-113
    Introduction

    A better understanding of the mechanism and / or pathophysiology of shoulder pain syndrome after laparoscopic gynecological surgery leads to an increase in the number of clinical trials to prevent this complication. Therefore, the present study was conducted with aim to define the mechanism and prevention methods of shoulder pain syndrome after laparoscopic gynecology surgeries.

    Methods

    In this narrative review study, to find the articles related to shoulder pain syndrome after laparoscopic gynecology surgeries, the published articles from 2000 including observational and clinical trials, descriptive and correlational studies were searched in the electronic databases of PubMed, Scopus, EMBASE, PEDro, Google Scholar, CINAHL , SID and Magiran with the keywords of shoulder pain syndrome, shoulder pain, surgery, laparoscopy, gynecology, postoperative and gynecology laparoscopy.

    Results

    The main searched mechanisms included the pain mechanism, pain due to surgical incision, causes of shoulder pain syndrome after laparoscopic surgery in women, use of an alternative blowing gas to reduce shoulder pain syndrome, use of low pressure pneumoperitoneum to reduce the shoulder pain syndrome, gas-free laparoscopy and active gas excretion to reduce shoulder pain syndrome, use of heated or heated and humidified CO2 to reduce shoulder pain syndrome, use of sub-diaphragmatic intraperitoneal anesthesia or localized intraperitoneal anesthesia to reduce tip shoulder pain and use of pulmonary recurrence maneuvers in reducing shoulder pain syndrome.

    Conclusion

    Shoulder pain syndrome in laparoscopic gynecological surgeries can be minimized with preventive measures such as the use of hot and humid gas, intraperitoneal administration of local analgesics and pulmonary recovery maneuver.

    Keywords: Gynecology, Laparoscopy, Shoulder Pain Syndrome
  • Leila Alizadeh, Fereshte Ghahremani, Seyedeh Maryam Khalili, Marjan Havaei, Elnaz Hajirafiei, Hedyeh Riazi, Zohreh Keshavarz * Pages 114-123
    Introduction

    The most important factor initiating cervical cancer is human papilloma virus (HPV) infection; although the HPV vaccine can significantly prevent the infection in women, there is contradictory findings about its side effects such as premature ovarian failure (POF). The present systematic review was conducted with aim to determine the association between this vaccine and POF.

    Methods

    This study was conducted by search in the reliable databases of PubMed, Web of Science, Google Scholar, Embase, and Scopus by two researchers independently based on the PICO guidelines and the use of Mesh terms including Papillomavirus vaccine, Human Papillomavirus Recombinant Vaccine Quadrivalent, Primary Ovarian Insufficiency and Premature Ovarian Failure. Newcastle - Ottawa checklist was used to evaluate the quality of articles.

    Results

    After review and evaluation of the quality of 128 primary articles, finally 7 articles were included in the systematic review. According to the results of population-based studies, there was no significant relationship between the HPV vaccine and POF; but there are case series which support the association between the HPV vaccine and POF. They declared that the cause of this complication was the induction of autoimmune response by the vaccine and the side-effects of the adjuvant used in it.

    Conclusion

    Considering that the HPV vaccine is currently the most effective approach in preventing cervical cancer, it seems more reasonable to use preventive benefits of this vaccine. Further studies emphasizing the possible side effects of the vaccine can minimize the challenges associated with this vaccine in the future.

    Keywords: Human Papillomavirus Vaccine, Human papilloma virus, Premature Ovarian Failure
  • Sati Nik Darzi, Elham Saffarieh * Pages 124-127
    Introduction

    Gestational trophoblastic neoplasia (GTN) is a rare disorder, especially in nulliparous women. This study introduced a patient with GTN who underwent successful and uncomplicated treatment of uterine artery embolization and chemotherapy.

    Case presentation

    The patient was a 29-year-old woman with a history of two pregnancies who referred to Amiralmomeni hospital of Semnan with complaint of severe vaginal bleeding. On ultrasonography, the hypo-echo mass with cystic changes was seen in favor of GTN. Due to the young age of the patient and to preserve the uterus and re-pregnancy, treatment was performed with uterine artery embolization and then chemotherapy, and treatment was successful.

    Conclusion

    In patients with GTN, uterine artery embolization along with chemotherapy can be considered an effective treatment with minimal complications, especially in young nulliparous women who are interested in preserving the uterus.

    Keywords: chemotherapy, Gestational Trophoblastic Neoplasia, Molar Pregnancy, Uterine artery embolization