فهرست مطالب

پژوهشنامه ادبیات داستانی - سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1401)

پژوهشنامه ادبیات داستانی
سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا احمدی، خلیل بیگ زاده*، سوسن جبری، عبدالرضا نادری فر صفحات 1-20
    فرهنگ ها در الگوی خودی و دیگری لوتمان، خواسته هایی ناهمگن و متناقض نسبت به هم دارند. مهاجران در برابر این رویکردها، عملکردی تقابلی، تعاملی و پذیرشی نسبت به فرهنگ «نه آشنا» دارند. لوتمان درونیات فرهنگی و هویت فرد یا نویسنده مهاجر را تبیین و رمزگان آن را دسته بندی کرده است که امروزه آن را الگوی متداول لوتمان می نامند. جستار پیش روی، رمان های مهاجرت رضا قاسمی (چاه بابل و وردی که بره ها می خوانند) را بر پایه دیدگاه نشانهشناسی فرهنگی لوتمان با کاربست مفاهیمی همانند سپهر نشانه ای (نابرابری ساختاری، مرز، مرکز و پیرامون)، دوگانگی فرهنگی (حاشیه نشینی) و ضربه های فرهنگی با رویکردی توصیفی-  تحلیلی بررسی کرده است. دستاورد پژوهش نشان می دهد رمزگان و نشانه های فرهنگی در مرز، نابرابری ساختاری و مرکز، نشان دهنده مناسبات میان متن ها و فضاهای متفاوت است که باعث شده مرزی تعیین شده مانع التقاط فرهنگ خودی با دیگری شود. در واقع قاسمی توانسته فیلترینگ لازم را به کار ببرد و فرهنگ خودی را در داخل مرز از تداخل «بیگانه/ دیگری» در امان نگاه دارد. به باور کلی تر رضا قاسمی فرهنگ خودی را در برخورد با فرهنگ دیگری با وجود تناقض و تقابل فرهنگ خودی و دیگری حفظ کرده، دیگری را در خارج مرز مولفه های فرهنگ خودی نگه داشته است، اگرچه باید باور داشت که این امری مطلق نیست.
    کلیدواژگان: یوری لوتمان، الگوی متداول، خودی و دیگری، رمان مهاجرت، رضا قاسمی
  • آرزو پور یزدان پناه کرمانی* صفحات 21-42

    نقد پسااستعماری ازجمله پژوهش های میان رشته ای است که برای بررسی و تحلیل متون ادبی، به منظور پی بردن به استراتژی های استعماری نهفته در این متون، رویکردی کاربردی و بسیار موثر به شمار می آید. رمان بر جاده های آبی سرخ اثر نادر ابراهیمی یکی از آثار برجسته ادبیات معاصر فارسی است که در آن، ضمن روایت تاریخ ایران در دوره افشاریه و زندیه به حضور استعمارگران در نواحی جنوب ایران و پیامدهای آن پرداخته شده است. مساله اصلی این پژوهش بررسی مولفه های پسااستعماری و تحلیل بازخوردهای استعمار در این رمان است و در این راستا از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده است. یافته های تحقیق حکایت از آن دارد که ساختار اصلی رمان را تضاد و تقابل غرب و شرق یا استعمارگر و استعمارشده تشکیل می دهد و نادر ابراهیمی با نگاهی انتقادی و دیدی متفاوت مهم ترین مولفه های ادبیات پسااستعماری همچون اروپامحوری و مرکززدایی از آن، استعمارگر و استعمارشده، خود و دیگری، خشونت نظام استعماری در برابر ضد خشونت بومی، حکومت دیکتاتوری و دست نشانده غرب، استعمارستیزی، گسست میان تمدن شرق و غرب و نابرابری حقوق انسانی را در این رمان به تصویر کشیده است.

    کلیدواژگان: استعمار، نظریه پسااستعماری، نادر ابراهیمی، رمان برجاده های آبی سرخ، تقابل
  • محمود حیدری*، الله کرم عباسی صفحات 43-64
    ادبیات دیاسپورا ادبیاتی است که روایت گر صدای حاشیه به صورت ابهام آلود است. در این ادبیات، شخصیت های مهاجر، نه به سرزمین خویش تعلق دارند و نه به سرزمین میزبان. روشنفکر مهاجر، چون در سرزمین میزبان، «دیگر بودگی» را تجربه کرده است، از مشاهدات و تجربیات خود در آنچه بر وی و دیگر مهاجران رفته، دست به آفرینش ادبی می زند. محمدآصف سلطان زاده، نویسنده افغانی، یکی از آن روشنفکران دیاسپوراست که در سال 1365 به دنبال ناامنی افغانستان در کودتای کمونیستی، به سرزمین ایران و سپس دانمارک مهاجرت کرد. سلطان زاده، با بیان آنچه بر مهاجران افغان در سرزمین ایران رفته، خودکم تر بینی مهاجران، ترس و نگرانی، احساس نوستالژیک و هویت ترکیبی آنان را نشان می دهد. پژوهش حاضر، با هدف پرداختن به مولفه های ادبیات دیاسپورا در آثار سلطان زاده، به ویژه «نوروز فقط در کابل با صفاست» و «تویی که سرزمین ات اینجا نیست»، برای پاسخ به این پرسش بنیادی که مهاجران افغانستان، در سرزمین های دیگر چگونه به موضوع مهاجرت نگریسته اند؟، به شیوه توصیفی- تحلیلی انجام شده است. فرجام این پژوهش، به اینجا می رسد که نویسنده خود را صدای خاموش مهاجران افغان می داند و یاس و ناامیدی آنها را فریاد می زند. در این دو اثر، فضای سیاه سرزمین خود و سرزمین میزبان، وضعیت نابرابر میزبان و میهمان و چهره سراسر شرم و شکست مهاجران را ترسیم می کند. چون برای مهاجران، فضای کشور میزبان با فضای هویت ساز «خود» متفاوت بوده، با ناامیدی از دست یابی به آینده ای که در ذهن خود ساخته بودند، به گذشته سرکوب شده خود می پردازند و پس از تجربه زندگی در کشور میزبان، گفتمان انسان دوستی و نگاه فراقومیتی و نژادی را به چالش می کشند. از طرفی دیگر، عنوان هر دو داستان به خوبی فضای دیاسپوریک آن را آشکار می سازد؛ چرا که میل بازگشت به وطن در نویسنده  بسیار قوی است و تنها فضای کابل است که صفا و صمیمیت برای او ایجاد می کند و هر مکانی غیر از آنجا، سرزمینش محسوب نمی گردد.
    کلیدواژگان: دبیات دیاسپورا، دیگر بودگی، محمدآصف سلطان زاده، ادبیات داستانی افغانستان
  • سیاوش رستمیان سبزه خانی، حجت الله غ منیری*، محمدصادق تفضلی صفحات 65-84

    جستار پیش رو با عنوان: بازتاب مرگ و مرگ اندیشی در ادبیات داستانی معاصر، به دنبال آن است تا با روش تحلیلی- توصیفی موضوع مرگ و چگونگی انعکاس آن را در پنج اثر برجسته داستانی معاصر (تا پیش از انقلاب اسلامی) بررسی و از این طریق دیدگاه نویسندگان این آثار را درباره مرگ و جهان پس از آن به خواننده ارایه نماید. پنج داستان انتخاب شده در این مقاله عبارت اند از: دارالمجانین اثر محمدعلی جمال زاده، بوف کور اثر صادق هدایت، عزاداران بیل اثر غلامحسین ساعدی، روز اول قبر اثر صادق چوبک و کلیدر اثر محمود  دولت آبادی. در بررسی و واکاوی آثار یادشده که در چهارچوب مولفه های: روان شناختی، فلسفی و فرهنگی- تاریخی انجام پذیرفت، آنچه به دست آمد عبارت است از: «مرگ» و «پایان زندگی» یکی از مهم ترین دغدغه های اهل قلم در این عهد و عصر بوده، در نوشته های آنان عمدتا بازیابی منفی داشته است. البته، این بازتاب بیش تر برخاسته از دو مولفه فرهنگی و اجتماعی است تا مولفه های دیگر. در تفاوت بین این آثار نیز باید گفت: مفهوم «مرگ» در رمان کلیدر با «شهادت» گره خورده و برخلاف چهار رمان دیگر رنگی آرمانی و ارزشی به خود گرفته است.

    کلیدواژگان: مرگ اندیشی، داستان معاصر، مولفه روان شناختی، مولفه فلسفی، مولفه فرهنگی اجتماعی
  • آزاده ستوده، مسعود پاکدل*، منصوره تدینی، سیما منصوری صفحات 85-106
    بخش عظیمی از خلاقیت های هنری، به خصوص در متون کلاسیک، صرف آفرینش منظومه هایی شده است که قدرت آفرینش، تخیل و قصه پردازی شاعران را نشان می دهد. در پژوهش حاضر با در نظر گرفتن هفت پیکر نظامی، هشت بهشت امیرخسرو، یوسف و زلیخا و لیلی و مجنون جامی به بررسی تطبیقی و انتقادی این منظومه ها پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که تاویل پذیری، روابط علی و معلولی مستحکم، ساختار قصه در قصه، غافل گیری در پایان داستان از ویژگی های پیرنگ در هفت پیکر نظامی است. برخلاف نظامی، داستان های هشت بهشت روابط علی و معلولی مستحکمی ندارند و پیرنگ داستان ها اغلب طرح یک چیستان و در نهایت رمزگشایی آن است. در طرح داستان های جامی اصراری برای ایجاد گره نیست. اغلب شخصیت های محوری این منظومه ها زنان هستند که در این میان، زنان هفت ییکر اغلب بسیار باحیا، بی باک و اندیشمند هستند و در مقابل آن، زنان منظومه هشت بهشت اغلب شهوت ران، مکار و خیانتکارند. زنان در منظومه های جامی نیز منفعل و مطیع قدرت مردان (پادشاهان، وزراء، پدر و...) هستند. نظامی به توصیف طبیعت و فضای داستان اهمیت ویژه ای داده است در صورتی که امیرخسرو به وصف مکر زنان و خیانت های آنها توجه بیشتری کرده است. منظومه های جامی حد فاصل میان این دو شاعر است و فضاسازی جامی در حوادث داستان، متناسب و در القای مفاهیم مد نظر شاعر بسیار موثر است.
    کلیدواژگان: بررسی عناصر داستانی، هفت پیکر، هشت بهشت و هفت اورنگ، یوسف و زلیخا، لیلی و مجنون
  • جهانگیر صفری، راضیه رئیسی*، عصمت خیبری صفحات 107-132

    پدیدارشناسی با تحقیقات هوسرل آغاز شد؛ از همان زمان سیر تکاملی خود را آغاز کرد و توسط فلاسفه دیگر گسترش یافت. این سیر تکاملی با تلاش هایدگر ادامه پیدا کرد و به اوج رسید. یکی از جایگاه های برجسته مطالعه هستی، روزمرگی و فضا در عرصه پدیدارشناسی، در بررسی شخصیت رمان هاست؛ به ویژه در شخصیت زنان ایرانی که به دلیل وظایف همسرداری و خانه داری دچار روزمرگی شده، وجود اصیل خود را به فراموشی سپرده اند. در این پژوهش که به روش تحلیلی- توصیفی صورت گرفته، شخصیت زری به عنوان زن خانه دار بررسی  شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که وجود زری از آغاز تا پایان رمان، سه مرحله را طی می کند. 1- مرحله غفلت و واقعیت انسانی تنزل یافته؛ 2- مرحله ترس وآگاهی، پوچی و ناامیدی در نتیجه عوامل درونی و بیرونی؛ 3- مرحله تحول از واقعیت انسانی1 تنزل یافته به واقعیت انسانی اصیل. بنابراین وجود زری درنتیجه روزمرگی دچار پوچی، اندوه و حدیث نفس فراوان با خود است؛ حدیث نفسی که هایدگر از آن با عنوان وجدان یاد می کند، بعد از مرگ یوسف، موجب رهاشدن زری از واقعیت انسانی تنزل یافته و درنهایت پی بردن به وجود اصیل خود می گردد.

    کلیدواژگان: هایدگر، واقعیت انسانی (دازاین)، زری، سووشون
  • معصومه قربانی ورکلایی*، مسعود روحانی، مرتضی محسنی، غلامرضا پیروز صفحات 133-162
    زبان جنسیت یکی از مباحث مهم جامعه شناسی زبان است. بسیاری از زبانشناسان و جامعه شناسان بر این باورند که میان گفتار زنان و مردان تفاوت هایی وجود دارد. یکی از مقوله های ادبی که بیشترین تاثیرپذیری را از عناصر زبان و جنسیت دریافت می کند، ادبیات داستانی است.در پژوهش حاضر تفاوت های زبانی شخصیت های مرد و زن، در رمان های شوهر آهوخانم و سووشون (دهه 40) و نیمه غایب و بامداد خمار (دهه 70) با در نظر گرفتن مولفه های: رنگ واژه، دشواژه، سوگندواژه، تشدیدکننده، تعدیل کننده، ضرب المثل، زبان مودبانه، پرسش های ضمیمه ای، جملات ناتمام و عذرخواهی ها بررسی شده است. رمان ها از دهه های متفاوت انتخاب شده، تا علاوه بر تحلیل تفاوت های زبانی، به مقایسه نوع گفتار شخصیت ها در دو دهه متفاوت پرداخته شود.تا بتوان به این پرسش پاسخ داد که «آیا می توان تفاوتی در زبان جنسیت در رمان های دهه 40 نسبت به رمان های دهه 70 پیدا کرد؟» پژوهش به صورت آماری و تحلیلی صورت گرفته است. ابتدا مولفه ها از رمان ها استخراج شده، سپس با گرفتن آمار و بسامد و با رسم نمودار و جدول به تحلیل آن ها پرداخته شده است.یافته های پژوهش حاکی از آن است که شباهت هایی بین زبان جنسیت رمان های یک دهه و تفاوت هایی بین رمان های دو دهه دیده می شود. دو تفاوت اساسی در رمان های دو دهه در به کار بردن دشواژه ها و سوگندواژه هاست.
    کلیدواژگان: زبان، جنسیت، زبان شناسی اجتماعی، رمان معاصر، جامعه شناسی زبان
  • سجاد نجفی بهزاد* صفحات 163-182
    شاهنامه از آثار فاخر و ارزشمند ادبیات فارسی به شمار می رود و همواره از آن به عنوان سند هویت ملی و فرهنگی ایران یاد می شود. معرفی شخصیت های ملی و اسطوره ای در بازنویسی داستان های شاهنامه، برای گروه سنی کودک امری ضروری است و مخاطب کودک را در شناسایی بهتر قهرمانان ملی و حماسی یاری می دهد. نکته قابل تامل در این بازنویسی ها این است که با وجود اینکه هنر داستان پردازی و تصویرسازی فردوسی یکی از ویژگی های برجسته شاهنامه است؛ آیا نیاز به تصویرسازی داستان های شاهنامه برای گروه سنی کودک و نوجوان با تصاویر و شیوه های متنوع ضروری است؟ مخاطب چگونه در میان تصاویر متفاوت و متنوع قهرمانان، به شخصیت و هویت واقعی شان پی ببرد؟ و از آن ها الگوبرداری کند؟ در داستان های بازنویسی شده شاهنامه، تصویرسازی های متنوع و گوناگونی از قهرمانان ملی و اسطوره ای ارایه شده است؛ ولی نتوانسته اند آن گونه که در خور شاهنامه و شخصیت های اسطوره است، آن ها را به مخاطب معرفی کنند. ارایه چهره و ویژگی های فیزیکی و درونی متناسب با شخصیت های اسطوره ای مساله مهمی است که در بازنویسی ها باید بیشتر به آن توجه شود. هدف این پژوهش نقد و بررسی داستان بازنویسی شده زال و رودابه از منظر متن و تصویر به شیوه تحلیل محتوای متن و بررسی اسناد کتابخانه ای است. نتایج پژوهش نشان داد که نوع پوشش، رنگ لباس و طراحی شکل ظاهری شخصیت ها با متن اصلی و نگاره های شاهنامه چندان مطابقت ندارد و مخاطب کودک با تصاویر متفاوتی از شخصیت زال در داستان ها مواجه می شود.
    کلیدواژگان: تصویر، متن بازنویسی، شاهنامه، کودک، داستان زال و رودابه
|
  • Parisa Ahmadi, Khalil Baygzade *, Sousan Jabri, Abdolreza Naderifar Pages 1-20
    Cultures have heterogeneous and contradictory demands on each other in the model of Lutman's own and another's. Immigrants have a confrontational or interactive or accepting approach to the "unfamiliar" culture in the face of these approaches. Lutman explains the cultural interior and identity of the immigrant or immigrant writer and categorizes its codes, which are now commonly called Lutman's role models. The research on the migration novels of Reza Ghasemi (The Babylonian well and the Verdi sung by the Lambs) is based on Lutman's cultural semiotics, using concepts such as astrology (structural inequality, border, center and periphery), cultural duality (marginalization) and cultural shocks. The result of the research shows that cultural codes and symbols on the border, structural inequality and the center indicate the relationship between different texts and spaces, which has caused the defined border to prevent the intersection of one with the other. In fact, Ghasemi was able to apply the necessary filtering and protect his own culture within the border from "foreign / other" interference. In general, Reza Ghasemi has preserved his own culture in dealing with another culture despite the contradictions and contrasts of his own culture and the other, and has kept the other outside the boundaries of the components of his own culture, although this view is not absolute
    Keywords: Yuri Lutman, Common Pattern, Insider, Other, Immigration Novel, Reza Ghasemi
  • Arezou Pooryazdanpanah Kermani * Pages 21-42

    Post-colonial criticism is an interdisciplinary research that is a very practical and effective approach to examining and analyzing literary texts in order to understand the colonial strategies embedded in them. Nader Ebrahimi's novel "On the Blue and Red Paths" is one of the prominent works of contemporary Persian literature in which, while narrating the history of Iran during the Afshariyyah and Zandiyeh periods, the presence of colonists in the southern parts of Iran and its aftermath. The main purpose of this study is to investigate the postcolonial components and analyze the colonial feedbacks in this novel and to use descriptive-analytical method. The findings of the study suggest that the main structure of the novel is the contradiction between the West and the East or the colonialist and colonized and Nader Ebrahimi portrays the most important components of post-colonial literature in a critical and different way: such as European-centered and decentralized, colonized and colonialist, himself and others, the violence of the colonial system against indigenous violence, the dictatorship and the dictatorship of the West, colonialism, the Rift Between East and West, Civilization human rights inequality.

    Keywords: colonialism, Postcolonial Theory, Nader Ebrahimi, Novel, On the Blue, Red Paths
  • Mahmood Hedari *, Allah Karam Abbasi Pages 43-64
    Diaspora literature is literature that narrates the voice of the margin in an ambiguous way. In this literature, immigrant characters do not belong to their own land, nor to the host land. The immigrant intellectual, because he has experienced "otherness" in the host land, start literary creation from their observations and experiences in what happened to him and other immigrants. Mohammad Asef Soultanzadeh, an Afghan writer, is one of those Diaspora intellectuals who migrated to Iran and then to Denmark in 1365 following the insecurity of Afghanistan due to the communist coup. By expressing what happened to Afghan immigrants in Iran, Soultanzadeh shows the immigrants' self-deprecation, fear and worry, nostalgic feeling and their mixed identity. The current research aims to address the elements of diaspora literature in Soultanzadeh's works, especially "Nowruz is only in Kabul with purity" and "You who are not here, your land is not here", to answer the fundamental question that Afghan immigrants, in the land how have others looked at the issue of immigration? It has been done in a descriptive-analytical way. The conclusion of this research is that the author considers himself the silent voice of Afghan immigrants and shouts out their despair. In these two works, he depicts the black atmosphere of his own land and the land of the host, the unequal status of the host and the guest, and the full face of shame and failure of the immigrants. Because for immigrants, the atmosphere of the host country is different from the atmosphere of "their" identity, they turn to their suppressed past with despair of achieving the future that they had built in their minds, and after the experience of living in the host country, the discourse of philanthropy and they challenge the trans-ethnic and racial view. On the other hand, the title of both stories clearly reveals its diasporic atmosphere; because the desire to return to the homeland is very strong in the writer, and it is only the atmosphere of Kabul that creates peace and intimacy for him, and any place other than there is not considered his homeland.
    Keywords: Diaspora Literature, Otherness, Mohammad Asef Soultanzadeh, Afghan Fiction
  • Siavash Rostamiansabzehkhani, Hojatolah Gh .Moniri *, MohammadSadegh Tafazoli Pages 65-84

    This article is an attempt to study the question of death and how it is truly reflected in five prominent works of contemporary fiction published before the Islamic Revolution, including " The Madhouse" by Mohammad Ali Jamalzadeh, " The Blind Owl " by Sadegh Hedayat, "The Mourners of  Bayal" by GholamHosseinSaedi, " The First Night of the Grave " by SadeghChoubak ,and "Kelidar" by Mahmoud Dowlatabadi. Using the analytical-descriptive method, this study provides the readers with the perspectives of the mentioned writers toward the death and the world after it. These works have been studied based of four concepts including psychological, philosophical and cultural-historical, and it showed that showed that "death" and "end of life" was one of the most important concerns of the writers in this era and even had a mainly negative reflection on their works. This reflection is much more originated in cultural and social concepts than others. Taking different point of view into consideration, it should be said that the concept of "death" in Kelider has the same meaning as "martyrdom", and unlike other works.

    Keywords: Thinking about death, contemporary story, Psychological component, Philosophical component, Socio-cultural component
  • Azadeh Setoudeh, Masoud Pakdel *, Mansoore Tadayoni, Sima Mansouri Pages 85-106
    A large part of artistic creativity, especially in classical texts, is merely the creation of poems that shows the power of creation, imagination, and storytelling of poets. In the present study, considering Seven Bodies, Eight Heavens by  Khosroudhalvi, Yusof and Zoleykha and Leyli and Majnoon of Jami.  The results show that confirmation of acceptance, cause and effect relationships, story-by-story creation, and surprise a ending  are the characteristics of the plot in the Seven Bodies. Conversely, the stories of the Eight Heavens have strong causal and effect relationships, and the plot of the stories is to plot something and ultimately decipher it. There is no insistence on creating a knot in the plot of Jami's stories. The central characters of these poems are women, among whom the women of the week are very witty, fearless and thoughtful, and in contrast, the women of the eight heavens are lustful, cunning and treacherous. Women in Jami Collection are also passive and obedient to the power of men (kings, ministers, fathers, etc.). The Collection is given to describe the nature and setting of a special story in a picture in which Amir Khosrow pays more attention to the description of women and their betrayals. Jami's poems are the boundary between these two poets, and Jami's setting is proportionate and very effective in inducing the concepts desired by the poet.
    Keywords: Investigation of Fictional Elements, Seven Bodies, Eight Heavens, and Seven Ovrang, Leyli, Majnoon
  • Jahangir Safari, Razieh Reiisi *, Esmat Khebari Pages 107-132

    Phenomenology began with Husserl's research; From that time, it began its evolution and was expanded by other philosophers. This evolution continued and reached its peak with Heidegger's efforts. One of the prominent positions of the study of existence, everyday life and space in the field of phenomenology is in the examination of the personality of novels; Especially in the personality of Iranian women, who have been subjected to everyday life due to the duties of being a wife and housekeeper, they have forgotten their original existence. In this research, which was carried out by analytical-descriptive method, Zari's character as a housewife has been investigated. The research results indicate that Zari's existence goes through three stages from the beginning to the end of the novel. 1- the stage of neglect and degraded human reality; 2- The stage of fear and awareness, emptiness and despair as a result of internal and external factors; 3- The stage of transformation from degraded human reality to authentic human reality. Therefore, Zari's existence as a result of everyday life is full of emptiness, sadness and self-doubt; The hadith of the soul, which Heidegger refers to as conscience, after Yusuf's death, causes Zari to release himself from the degraded human reality and finally realize his original existence

    Keywords: Heidegger, Reality of Human, Dasein, Zari, Soushun
  • Masume Ghorbani Varkolaee *, Masood Rouhani, Morteza Mohseni, Gholamreza Pirouz Pages 133-162
    Gender is one of the most important topics in the sociology of language. Many linguists and sociologists do not believe that there are differences between the speech of women and men. One of the literary categories that receives the most influence from the linguistic elements of gender is fiction literature. In this research, the linguistic differences of the male and female characters , in the novels of Shovhar Ahookhonum  and Soushon (1940s) and Nimeh Ghayeb in Bammad Khomar (1970s) are considered by the following elements: color words, swear words, intensifiers, modifiers, proverbs, polite language, supplementary questions, unfinished sentences, and apologies. The novels of different eras were selected, in addition to the analysis of linguistic differences, the speech type of the characters in different genres will be compared. In order to answer the question, "Can you find a difference in the language of sexuality in the novels of the 1940s compared to the novels of the 70s?" First, the components were extracted from the novels, then they were analyzed by taking statistics and frequency and drawing a table. The findings of the research show that there are similarities between the gender of novels of one decade and differences between novels of twenty. The two basic differences in the novels used are swear words.
    Keywords: Language, gender, Social linguistics, Contemporary Novel, Sociology of Language
  • Sajjad Najafi Behzadi * Pages 163-182
    Shahnameh is considered as one of the noble and valuable works of Persian literature and it is always mentioned as a document of Iran's national and cultural identity. Introducing national and mythological figures in rewriting the stories of the Shahnameh is necessary for the children's age group. It helps the child audience to well identify national and epic heroes. The interesting point in these rewritings is that although Ferdowsi's art of storytelling and illustration is one of the prominent features of Shahnameh; Is it necessary to illustrate Shahnameh stories for children and teenagers with various images and methods? How can the audience find out their true character and identity among the different and diverse images of the heroes? And imitate them? In the rewritten stories of the Shahnameh, various depictions of national and mythological heroes have been presented; but they have not been able to introduce them to the audience as befits the Shahnameh and the mythological characters. Presenting the faces and physical and internal characteristics appropriate to the mythical characters is an important issue that should be more addressed in the rewritings. The purpose of this research is to review the rewritten story of Zal and Roodabeh from the perspective of text and image by analyzing the content of the text and examining library documents. The results of the research showed that the type of clothing, the color of the clothes and the design of the appearance of the characters do not match the original text and illustrations of the Shahnameh, and the children's audience is faced with different images of Zal's character in the stories.
    Keywords: Image, Rewriting Text, Shahnameh, child, Story of Zal, Roodabeh