فهرست مطالب

نشریه مهندسی دریا
پیاپی 37 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین ولی پور، غلامرضا شمس*، الهام قنبری عدیوی صفحات 1-15

    دیوارهای ساحلی یکی از روش های حفاظت ساحل در مقابل فرسایش ساحلی و نیروهای مخرب امواج  است. هدف این پژوهش شبیه سازی برخورد موج با دایک ساحلی و مقایسه نتایج با مدل آزمایشگاهی است. برای شبیه سازی میزان نیروی مستهلک شده ی موج توسط دایک ساحلی از نرم افزار متن باز Open FOAM و مدل آشفتگی K-ω SST استفاده شد. با در نظر گرفتن شرایط مختلف برای مدل سازی، مجموعا تعداد 45 آزمایش جهت اجرای برنامه انتخاب شد. مدل سازی در دو شرایط کلی با سازه و بدون سازه و برای سه ارتفاع سازه، سه موقعیت متفاوت قرارگیری سازه و پنج ارتفاع موج انجام گردید. نتایج نشان داد که جذب نیروها نسبت به حالت بدون سازه افزایش پیدا کرده اند و می توان گفت که وجود سازه توانسته تا 10 برابر نسبت به حالت بدون سازه در استهلاک نیروی موج نقش داشته باشد. شدت تغییرات نیروی وارد به سازه تابعی از ارتفاع موج است و با افزایش میزان ارتفاع موج این شدت تاثیر گذاری کاهش می یابد. تحت ارتفاع های متفاوت موج هرچه سازه از مخزن ایجاد موج دورتر باشد میزان نیروی وارد به سازه کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: حفاظت ساحل، نیروی موج، مدل سازی عددی، سازه ی دایک، اپنفوم
  • محمدکاظم ایمانی، روح الله امیرابادی، علی قاسمی*، روح الله پورمیرزا صفحات 16-27

    با توجه به طیف خطرات تهدیدکننده ناوبری شناورها نظیر تصادم با شناورهای عبوری دیگر، برخورد با سازه ها و مستحدثات دریایی نظیر موج شکن ها و برخورد کف شناورها با بستر دریاها، طراحی و به کارگیری انواع مختلف علایم ثابت و شناور باید مورد توجه قرار گیرد. این علایم علاوه بر عملکرد روزهنگام، بایستی با تجهیز به چراغ های دریایی قابلیت کمک به ناوبری در طول شب را نیز داشته باشند. از آنجا که صنعت دریانوردی یک صنعت بین المللی است این علایم باید استانداردهای یکسانی از نظر شکل، رنگ و ریتم چراغ ها داشته باشند، این استانداردها توسط IALA تدوین می شوند. در این مطالعه، با بررسی استانداردهای بین المللی ابتدا به معرفی و شرح علایم ناوبری پرداخته شده و کاربری و مشخصات هر یک از این علایم مشخص می گردد. در ادامه بعنوان مطالعه موردی به کمک مبانی تعیین شده برای بندر صادراتی-خدماتی سیراف پارس و اسکله نفتی لاوان جانمایی این علایم انجام شده است.

    کلیدواژگان: علائم کمک ناوبری، بیکن، بویه
  • احمد ایزدی، اکبر اسفندیاری* صفحات 28-41

    این مطالعه یک رویکرد جدید بهنگام رسانی مدل اجزاء محدود مبتنی بر حساسیت را برای تخمین پارامترهای سازه ای با استفاده از داده های مبتنی بر خروجی ارایه نموده و یک معادله حساسیت شبه دقیق بر اساس داده های تابع انتقال پذیری را معرفی می نماید. پاسخ های سازه‎ای اندازه گیری شده سازه آسیب دیده برای بهبود دقت معادله حساسیت در روابط ریاضی گنجانده شده اند. برای بهبود نتایج تخمین پارامتر، مجموعه معادلات حساسیت نرمال شده، با الگوریتم حداقل مربعات حل شده اند. عملکرد روش پیشنهادی، بر اساس داده‎های عددی مدل پوسته بدنه یک شناور ارزیابی می‎شود. از رویکردهای مناسب برای انتخاب نقاط تحریک و جای گذاری بهینه حسگر استفاده شده است. پایداری روش پیشنهادی در برابر خطاهای اندازه گیری و مدل سازی جرم، و ناقص بودن پاسخ های اندازه گیری شده، مورد مطالعه قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: شناسایی خرابی، بهنگام ‎رسانی مدل اجزاء محدود، داده های مبتنی بر خروجی، تابع انتقال پذیری، معادله حساسیت شبه دقیق
  • مهدی عجمی*، سعید رودباری شهمیری صفحات 42-56

    خور ها و خلیج ها، مناطقی با طیف وسیع از پدیده های هیدرودینامیکی و مورفولوژیکی هستند. وجود این تنوع در فرآینده های محیطی، منجر به اندرکنش های پیچیده و بعضا ناشناخته در ساختار آنها خواهد شد. درک رفتار و شرایط محیطی این سواحل موجب اصلاح نگرش کاربران ساحلی برای مدیریت بهتر این مناطق میشود. طبقه بندیهای فراوانی به منظور درک رفتار این محیط ساحلی توسط پژوهشگران به انجام رسیده است. پارامتر بدون بعد وی یو یک پارمتر عددی به منظور تسهیل در سرعت، دقت و همچنین کاهش هزینه در طبقه بندی این محیط های ساحلی است. این پارامتر بر اساس قدرت نسبی جزر و مد و جریان رودخانه نسبت به نفوذ موج، محیط خورها را در سه دسته تحت سلطه جزر و مد، تحت سلطه موج و تحت انرژی مختلط، طبقه بندی میکند. هر کدام از این کلاس ها خوصیات رفتاری مختص به خود را دارند. هدف این پژوهش شناخت نوع عملکرد خورهای شمال خلیج فارس و حساسیت سنجی پارامتر بدون بعد وی یو در طبقه بندی کلاس مورفودینامیک خورهای خلیج فارس است. به عنوان معیار پایه برای صحت سنجی، از طبقه بندی مورفولوژیکی استفاده شده و طبقه بندی هیدرودینامیکی هایس به عنوان ابزار مقایسه استفاده شده است. بدین منظور از داده های رصد روند تغییرات از تصاویر ماهواره ای، داده های موج و جزر و مد و هواشناسی استفاده شده است. برای طبقه بندی پارامتر بدون بعد خورها، دامنه جزر و مدی، مساحت خور ها و منشور جزر و مدی در خور ها، محاسبه شده است. نتایج طبقه بندی مورفولوژیکی حاکی از این است که منطقه مطالعاتی تحت سلطه جزر و مد بوده و نتایج طبقه بندی هیدرودینامیکی هایس با دقت 96 درصدی، نتایج مشابه با طبقه بندی مورفولوژیکی ارایه داده است. اما در مقابل پارامتر بدون بعد وی یو با دقت 53 درصدی نتایج ضعیفی در طبقه بندی ارایه داده است. با بررسی در نتایج محاسبات، میزان خطای پارامتر بدون بعد وی یو در خور های کوچک و تحت سلطه جزر و مد مشخص شده است. با تعریف نسبت ارتفاع موج به دامنه جزر و مدی (H/TR) ، خطوط رگرسیون از بازه های اختلاف، پارامتر بدون بعد وی یو با طبقه بندی مورفولوژیکی مشخص شده است. همچنین مشخص شد در یک نسبت ثابت از ارتفاع موج به دامنه جزر و مد، با افزایش ارتفاع موج درصد خطای طبقه بندی پارامتر بدون بعد وی یو افزایش می یابد و همچنین در یک ارتفاع ثابت موج، با کاهش دامنه جزر و مدی درصد خطای پارامتر بدون بعد وی یو افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: طبقه بندی مورفولوژیکی، خور و خلیج، دهانه های جزر و مدی، حساسیت سنجی، پارامتر بدون بعد VU
  • محمدجواد عامری، حسین احمدی دانش، امین نجفی*، حمید کاظمی صفحات 57-69

    با بررسی پژوهش های انجام شده در زمینه شناورهای تندرو، تحقیقات محدودی در راستای بررسی رفتار و سایر پارامترهای هیدوردینامیکی شناورهای پله دار انجام گرفته است. با توجه به این نکته که این نوع از شناورها نسبت به شناورهای تندروی مشابه می توانند عملکرد هیدرودینامیکی مناسبتری داشته باشند، تحقیق و مطالعه در این راستا جزو نیازها و اولویت طراحان می باشد. براساس این هدف در این پژوهش به بررسی تاثیر المان هیدرودینامیکی پله ی عرضی بر درگ شناور تندروی تک بدنه پرداخته شده است. از آنجا که در این تحقیق به دنبال ارایه نتایج کلی بوده لذا تحقیقات تجربی انجام شده در این پژوهش بر روی مدل فریدزما در آزمایشگاه دریایی شهدای خلیج فارس، در سه زاویه جانبی مختلف در سرعت ها و پارامترهای مختلف هندسی پله (شامل ارتفاع ها و مکان های مختلف پله)، انجام گرفته و در خروجی بخش تجربی تحقیق؛ مکان و ارتفاع بهینه پله در زوایای جانبی مختلف بررسی شده است. از دیگر دستاوردهای خروجی این تحقیق می توان به روند ساخت مدل جدیدی از شناور که هم زمان می تواند ترکیبی از چند مدل باشد اشاره کرد.

    کلیدواژگان: شناور تندرو، پله ی عرضی، ارتفاع پله، مکان پله، روابط تحلیلی
  • ابوذر ابراهیمی* صفحات 70-78

    امروزه حمل و نقل دریایی نقش بزرگی در تجارت جهانی دارد. ویژگیهای بارز حمل و نقل کانتینری کالا باعث شده است روز به روز بر تعداد کشتی های کانتینربر افزوده شود و پیشرفتهای چشمگیری در ساخت و بهره برداری از این کشتی ها حاصل گردد.
    در این تحقیق، ابعاد اصلی یک کشتی کانتینربر با توجه به معیارهای مختلف بهینه سازی شده است. اهداف این بهینه سازی، کاهش مقاومت هیدرودینامیکی کشتی و کاهش وزن سازه کشتی می باشد. در ابتدا اطلاعات لازم برای بهینه سازی جمع آوری شده و قیود مسیله مشخص می گردد. سپس با استفاده از ماژول بهینه سازی الگوریتم ژنتیک نرم افزار متلب بهینه سازی انجام می گیرد. همچنین، یک کد نرم افزاری توسعه داده شده و مسیله بهینه سازی با استفاده از این کد حل می شود. نتایج نشان می دهد الگوریتم ژنتیک می تواند بعنوان ابزار مناسبی جهت بهینه سازی ابعاد کشتی ها مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: بهینه سازی، کانتینربر، مقاومت هیدرودینامیکی، وزن سازه، الگوریتم ژنتیک
  • پوریا مقری، مهدی رضاپور*، عباسعلی رضاپور صفحات 79-88

    امروزه بالا آمدن آب دریاها و برداشت بی رویه از آبخوان های ساحلی باعث هجوم آب شور به سوی منابع آ زیرزمینی گردیده است. بطوریکه محققان را بر آن داشته تا در دهه های اخیر پژوهش هایی را در این خصوص آغاز کنند. در این مطالعه، عملکرد استفاده از دیوار آب بند، چاه برداشت و استفاده همزمان آنها در جلوگیری از هجوم آب شور در یک مدل آزمایشگاهی و تحت سناریوهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که استفاده مناسب از دیوارآب بند به میزان 15 درصد باعث کاهش نفوذ آب شور خواهد شد. بعلاوه استفاده از چاه برداشت با دبی های 0/065، 0/13 و 0/2 لیتر بر دقیقه، به ترتیب به میزان 5، 30 و 37 درصد باعث بازگشت گوه آب شور می شوند. نتایج استفاده همزمان از چاه برداشت با دبی های 13/0 و 2/0 لیتر بر دقیقه و دیوار آب بند نشان داد که گوه آب شور به ترتیب 38 و 41 درصد عقب نشینی کرده است.

    کلیدواژگان: هجوم آب شور، آبخوان های ساحلی، دیوار آب بند، چاه برداشت، مدل سازی آزمایشگاهی
  • سامان یوسفی، امین محمودی*، سجاد حاجی زاده صفحات 89-104

    موج شکن های شناور جایگزینی مناسب برای موج شکن های موسوم پایه ثابت محسوب می شوند که علاوه بر دارا بودن هدف اصلی حفاظت ساحل در برابر امواج، ارتباط آبی بین دریا و ناحیه حفاظت شده را نیز حفظ می کنند. محققین برای افزایش کارایی و افزایش محدوده عملکرد موج شکن های شناور، تحقیقات بسیاری بر روی پارامترهای تاثیرگذار آن ها انجام داده اند. در این پژوهش نیز به منظور بهبود عملکرد موج شکن شناور مستطیلی، تاثیر بکارگیری مجاری عرضی مستقیم با شکل سطح مقطع مستطیلی و مجاری عرضی با طرح هندسی الگو گرفته از شیر تسلا بر عملکرد موج شکن شناور با استفاده از نرم افزار ANSYS AQWA مورد بررسی قرار گرفته شده است. در این مدلسازی، موج شکن های شناور با ارتفاع 4 متر و عمق غوطه وری 2 متر تحت تاثیر امواجی با ارتفاع 1 متر و در بازه پریود های موج (3تا8) ثانیه مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به نسبت مدل موج شکن شناور مستطیلی در پریود (3تا8) ثانیه، بکارگیری مجرای مستقیم در بدنه ی موج شکن شناور مستطیلی تا مقدار میانگین 9/20 %  و  بکارگیری مجرای با طرح هندسی الگو گرفته از شیر تسلا در بدنه موج شکن شناور مستطیلی تا میزان میانگین 3/20 % عملکرد سازه را بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: موج شکن شناور، مجرای عرضی، ضریب انتقال موج، نمودار RAO
  • نعمت الله منصوری، امین نجفی، محمدرضا نگهداری* صفحات 105-116

    استفاده از پله در کف شناور، از عوامل موثر در کاهش مقاومت و افزایش پایداری در شناورهای تندرو سرشی می باشد. وجود پله در کف این نوع شناورها باعث ایجاد یک جدایش در جریان می شود و همین موضوع باعث کاهش سطح خیس بر روی شناور و در نتیجه کاهش نیروی پسا بر روی بدنه و همچنین کاهش تریم دینامیکی می گردد. در این مطالعه با ایجاد تغییرات در سه پارامتر ورودی یک فضای طراحی ایجاد گردید. پارامتر های ورودی شامل سرعت خطی شناور، فاصله پله از پاشنه شناور و تغییر ارتفاع پله در عرض شناور می باشد. مطالعات حاضر با استفاده از شبیه سازی دینامیک سیالات محاسباتی همراه شده با روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفته است. شبیه سازی دینامیک سیالات محاسباتی توسط نرم افزار STAR CCM صورت پذیرفت. همچنین از روش طراحی آزمایش ها و روش باکس بنکن برای انتخاب نمونه ها و از مدل کریگینگ برای فرآیند سطح پاسخ استفاده گردید. همچنین از الگوریتم ژنتیک و روش غربالگری برای پیدا کردن نقاط بهینه استفاده شد. پارامترهای خروجی مورد بررسی شامل نیروی پسا و برا وارد بر بدنه شناور و تریم کلی شناور می باشد. نتایج آنالیز حساسیت بر روی پارامترهای ورودی نشان می دهد که سرعت شناور تاثیرگذارترین پارامتر بر روی مقادیر پارامترهای خروجی است.

    کلیدواژگان: شناور سرشی، هیدرودینامیک، پله عرضی، نیروی پسا، دینامیک سیالات محاسباتی
|
  • Hossein Valipour, Gholamreza Shams*, Elham Ghanbari-Adivi Pages 1-15

    Coastal walls (dyke) are one of the methods of protecting the coast against coastal erosion and destructive forces of waves. The purpose of this study is to simulate the wave collision with the coastal dyke and compare the results with the laboratory model. Open FOAM open source software and K-ω SST turbulence model were used to simulate the amount of wave consumed by the coastal dyke. Taking into account the different conditions for modeling, a total of 45 experiments were selected to run the program. Modeling was performed in two general conditions with and without structures and for 3 heights of the structure, 3 different positions of the structure and 5 wave heights. The results showed that the absorption of forces has increased compared to the unstructured state and it can be said that the presence of the structure has been able to play a role in the dissipation of wave force up to 10 times compared to the unstructured state. The intensity of force changes in the structure is a function of wave height and this effect decreases with increasing wave height. Under different wave heights, the farther the structure is from the wave generating tank, the less force is applied to the structure.

    Keywords: Coast Protection, Numerical Modeling, Dyke Structure, OpenFOAM
  • MohammadKazem Imani, Rouhollah Amirabadi, Ali Ghasemi*, Rouhollah Pour Mirza Pages 16-27

    Due to the range of hazards threatening the navigation of vessels such as collisions with other passing vessels, collisions with structures such as breakwaters, and collisions with the bottom of vessels with the seabed, the design and use of fixed and floating signs should be considered. These signs, in addition to daytime operation, should also be equipped with portable lights to navigate during the night. Since the maritime industry is international, these signs must have the same standards in terms of the shape, color, and rhythm of the lights These standards are developed by IALA. In this study, by reviewing international standards, navigation signs are first introduced and the use and characteristics of each of these signs are determined. In the following, as a case study, the location of these signs by using principles has been done for Tombak port and Lavan oil wharf.

    Keywords: Aids to Navigation, Beacons, Buoyage System
  • Ahmad Izadi, Akbar Esfandiari* Pages 28-41

    This study presents a novel sensitivity-based finite element model updating approach to estimate structural parameters using output-only data. A quasi-exact sensitivity relation based on transmissibility data is introduced. Partially measured structural responses are included in mathematical formulations to address incomplete measurement problems and improve the accuracy of the sensitivity relationship. The least-squares algorithm is used to solve the normalized set of equations, and also a weighting approach is used to improve the parameter estimation results. The performance of the proposed method is evaluated based on numerical data of a ship structure model. Appropriate approaches have been used to select the excitation points and optimal sensor placement. The stability of the proposed method against measurement and mass modelling errors, and incompleteness of the measured responses are studied.

    Keywords: Damage Identification, Finite Element Model Updating Output-Only Data, Transmissibility Function, Quasi Exact Sensitivity Equation
  • Mehdi Adjami*, Saeid Roodbari Shahmiri Pages 42-56

    Estuaries and bays are areas with a wide range of hydrodynamic and morphological phenomena. The existence of this diversity in environmental processes will lead to complex and sometimes unknown interactions in their structure. Understanding the behavior and environmental conditions of these beaches will improve the attitude of coastal users for better management of these areas. Many classifications have been made by researchers to understand the behavior of this coastal environment. The dimensionless VU parameter is a numerical parameter to facilitate speed, accuracy as well as cost reduction in the classification of this coastal environment. This parameter classifies the estuaries into three categories: tidal domination, wave domination, and mixed energy, based on the relative strength of the tides and the river flow relative to the wave infiltration. Each of these classes has its own behavioral characteristics. The purpose of this study is to identify the type of performance of the North Persian Gulf estuaries and sensitivity measurement The dimensionless VU parameter in the classification of morphodynamic class of Persian Gulf estuaries. Morphological classification was used as the basic criterion for validation and Hayes hydrodynamic classification was used as a comparison tool. For this purpose, data from observing the trend of changes from satellite images, wave data and tides and meteorology have been used. To classify the dimensionless parameters of the estuaries, the tidal amplitude, the area of the estuaries and the tidal prism in the estuaries have been calculated. The results of morphological classification indicate that the study area is dominated by tides and the results of Hayes hydrodynamic classification with 96% accuracy have presented similar results to morphological classification. In contrast, the dimensionless parameter VU with poor accuracy of 53% presented poor results in classification. By examining the calculation results, the error rate of the dimensionless parameter VU in small estuaries and tidal domains has been determined. By defining the ratio of wave height to tidal amplitude (H / TR), regression lines of difference intervals, the dimensionless parameter VU with morphological classification is determined. It was also found that in a constant ratio of wave height to tidal amplitude, with increasing wave height, the percentage of classification the dimensionless parameter VU error increases. And also at a constant wave height, with decreasing tidal amplitude, the percentage of the dimensionless parameter VU increases.

    Keywords: Morphological classification, Estuary, bay, Tidal inlets, The dimensionless VU parameter, Sensitivity
  • Mohammad Javad Ameri, Hossein Ahmadi Danesh, Amin Najafi*, Hamid Kazemi Pages 57-69

    By investigating the research in the field of planing vessels, limited research has been conducted to investigate the behavior and other hydromantic parameters. Given that such vessels can have better hydrodynamic performance than similar vessels, research and study is one of the needs and priorities of designers. With this purpose, this study examines the effects of the transverse steps hydrodynamic element on the single hull planing vessel. Since researchers in this study are looking for general and not specific results, empirical research conducted on the Friedzema model, at three different deaerise angles as well as in different speeds and geometric parameters (different heights and locations steps) and at the exit of the experimental part of the research, the location and heights of the steps are expressed at different angles. Other output results of the present study are the process of building a new model of vessel that can simultaneously combine several models.

    Keywords: Planing vessels, Transverse Step, Steps Height, Steps location, Analytical Formula
  • Abouzar Ebrahimi* Pages 70-78

    Today, marine transportation has a significant role in global trade. The characteristics of the containerized shipping have made the number of container ships grow every day and made significant improvements in the construction and operation of these ships.
    In this research, the main dimensions of a container ship are optimized according to different objectives. This optimization aims to reduce both hydrodynamic resistance and the steel weight of the ship. Initially, the information needed for optimization is specified, and the problem's constraints are determined. Then, the optimization is done using the optimization tool of the genetic algorithm toolbox in Matlab software. Also, a software code is developed, and the optimization case is done using this code. The results show that the genetic algorithm can be used as a practical tool for optimizing the dimensions of the ships.

    Keywords: Optimization, Container Ship, Resistance, Steel Weight, Genetic Algorithm
  • Pouria Moghri, Mehdi Rezapour*, Abbasali Rezapour Pages 79-88

    These days, the sea level rising and excessive harvesting of coastal aquifers has caused the intrusion of saltwater into underground water sources. In this study, the performance of the use of cut of wall, discharge well, and their simultaneous use in preventing saltwater intrusion has been evaluated in a laboratory model and under different scenarios. The results show that the appropriate use of the wall will reduce saltwater penetration by 15%. In addition, the use of a discharge well with flow rates of 0.065, 0.13, and 0.2 liters per minute will cause the return of salt water wedge by 5, 30, and 37%, respectively. The results of the simultaneous use of the discharge well with flow rates of 0.13 and 0.2 liters per minute and the cut of wall showed that the salt water wedge has retreated by 38 and 41%, respectively.

    Keywords: Salt water intrusion, Coastal aquifers, Cut of wall, Discharge well, Laboratory modeling
  • Saman Yousefi, Amin Mahmoudi*, Sajad Hajizadeh Pages 89-104

    Floating breakwaters are good alternative to the so-called fixed base breakwaters, which, in addition to having the main purpose of protecting the beach from waves, also maintain the water connection between the sea and the protected area. Researchers in order to increase the efficiency and increase the performance range of floating breakwaters, have done many researches on their effective parameters. In this research, due to improve the performance of the rectangular floating breakwater, the effect of using straight transverse ducts with a rectangular cross-section and transverse ducts with a geometric design modeled after the Tesla valve on the performance of the floating breakwater using ANSYSAQWA software was investigated. In this modeling, floating breakwaters with a height of 4 meters and an immersion depth of 2 meters were analyzed under the influence of waves with a height of 1 meter and in the range of wave periods (3-8) seconds. The results showed that compared to the rectangular floating breakwater model in the period (3-8) seconds, Using a straight channel in the body of a rectangular floating breakwater up to an average value of 20.9% and using a duct with a geometric design modeled on the Tesla valve in the body of a rectangular floating breakwater improves the performance of the structure up to an average of 20.3%.

    Keywords: Floating breakwater, transverse channel, Wave transmission coefficient, Response amplitude operators
  • Nematollah Mansouri, Amin Najafi, Mohamadreza Negahdari* Pages 105-116

    The use of step at the bottom of the hull is one of the effective factors in reducing the resistance and increasing the stability of the Planning hull. The presence of step at the bottom of this type of hulls creates a separation in the flow, which reduces the wet surface on the hull, thus reducing the drag on the body, as well as reducing the dynamic trim. In this study, a design space was created by making changes to the three input parameters. Input parameters include the linear speed of the hull, the distance from the step from the transom and the change in the step height across the hull. The present study was carried out using the Computational Fluid Dynamics (CFD) coupled with Response Surface Method (RSM). The Computational Fluid Dynamics simulation was done by StarCCM+ software. The design of experiments and the Box–Behnken design method were used to select samples and the Kriging model for the Response Surface Method was used. Genetic Algorithm and screening method were also used to find optimal points. Output parameters include Drag and Lift force on the hull, the total hull trim. The results of the sensitivity analysis on the input parameters show that the hulling speed is the most influential parameter on the value of the output parameter.

    Keywords: Planning hull, hydrodynamic, Drag force, Step, computational fluid dynamics