فهرست مطالب

نشریه پژوهش های انقلاب اسلامی
پیاپی 42 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی محمودی چراتی، امامعلی شعبانی*، رمضان صیقل، سید علی اکبر عباسپور صفحات 7-31

    سرمایه گذاری برای ایجاد موسسات آموزشی و در راس آن تاسیس مدارس برای کودکان و نوجوانان از اهتمام ویژه ای در منظومه فکری رهبران فرقه بهایی برخوردار بوده است. حال پژوهش با طرح این پرسش اساسی که دلایل و زمینه های سیاسی-فرقه ای تاسیس و توسعه مدارس بهایی در تاریخ معاصر ایران کدام است؟ دریافته است که بهاییت به عنوان تشکیلات سیاسی به دلایل مختلفی چون توصیه رهبران، تبلیغ آیین، همسوسازی فکری جامعه ایرانی، آموزش نسلی جامعه بهایی، حراست از تفکرات مذهبی و سیاسی فرقه، ایجاد و یا تقویت اتحاد و همبستگی بین بهاییان، جذب غیربهاییان از مدرس و معلم تا دانش آموز، تبلیغ سیاسی با برجسته انگاری نقش بهاییان در فرآیند اصلاحات به خصوص در آموزش و پرورش نوین ایران و در نهایت مقابله با بینش انتقادی نسبت به فرقه بهاییت، تاسیس و توسعه مدارس را در دستور کار خود قرار داد. علاوه بر این تعاملات با حکومتها و برخورداری از حمایتهای خارجی در این مساله موثر بوده است.

    کلیدواژگان: بهائیت، مدارس، تاسیس، دلائل و زمینه ها
  • امیررضا مقومی*، مهدی جاودانی مقدم صفحات 33-55
    بحران سوریه، بدون شک، یکی از مهمترین نقاط عطف تحولات خاورمیانه در دو دهه اخیر و کانون تلاقی اهداف و منافع بازیگران متعدد منطقه ای و بین المللی بوده است. دراین میان، رژیم صهیونیستی اگرچه در ابتدا با این تصور که این بحران به تضعیف و یا سرنگونی نظام سیاسی سوریه و بالتبع افول محور مقاومت در منطقه منجر می شود، بر فرصت های ناشی از این بحران متمرکز شده بود اما با گذشت زمان، با افزایش جایگاه و نقش مهم محور مقاومت و بویژه ایران در مدیریت این بحران، چالش ها و تهدیدات ناشی از این بحران را موثرتر ادراک نمود. چنانچه دراین زمینه، حضور مستقیم و بی واسطه جمهوری اسلامی ایران در سوریه و در کنار مرزهای فلسطین اشغالی به یکی از اولویت های تهدید امنیت ملی رژیم صهیونیستی تبدیل شد. در این چارچوب، این مقاله به دنبال پاسخ به این سوال اصلی است که وقوع بحران سوریه وبه دنبال آن حضور جمهوری اسلامی ایران در این کشور، چه تهدیداتی را فراروی رژیم صهیونیستی قرار داده است؟ یافته های این پژوهش نشان می دهد که حضور طولانی مدت جمهوری اسلامی ایران در کنار مرزهای فلسطین اشغالی و بویژه گشایش جبهه سوم مقاومت در جولان، زمینه بسط نفوذ ژیوپلیتیکی تهران در شامات و افزایش قدرت بازدارندگی ایران در مقابل رژیم صهیونیستی را بوجود آورده و و قدرت عمل این رژیم را در زیر منطقه شامات محدود می سازد. علاوه بر این، حضور مداوم ایران در سوریه، نه تنها زمینه تقویت مناسبات جمهوری اسلامی ایران با جریان های میدانی مقاومت را بوجود آورده بلکه امکان تاثیرگذاری آن بر فلسطینیان آواره ساکن در شامات را فراهم نموده که این مساله می تواند رژیم صهیونیستی را با چالش های سیاسی- امنیتی درونی و بیرونی عدیده ای مواجه سازد.
    کلیدواژگان: بحران سوریه، جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی، موازنه تهدید
  • رسول ملائی*، غلامرضا بهروزی لک صفحات 57-93

     مقاله حاضر به تحلیل مضمون پیش شرط ها و استلزامات دولت اسلامی در اندیشه مقام معظم رهبری(حفظه الله) می پردازد. (مساله) در این مقاله چیستی پیش شرط ها و استلزامات دولت اسلامی در اندیشه معظم له، با روش کیفی تحلیل مضمون و به کارگیری نرم افزار MAXQDA بررسی شده است. (روش) ایجاد دولت اسلامی در اندیشه مقام معظم رهبری (حفظه الله)، دارای جایگاهی مهم و کلیدی می باشد. در اندیشه ی تمدنی مقام معظم رهبری دولت اسلامی ابزاری برای تحقق حیات طیبه می باشد که در آن پیشرفت های مادی و معنوی در جامعه محقق خواهد شد. اینکه از نظر مقام معظم رهبری (حفظه الله) استلزامات تحقق دولت مطلوب اسلامی چیست و چه پیش شرط هایی برای ایجاد چنین دولت مطلوبی ضرورت دارد نیازمند بررسی و پژوهش می باشد. با توجه به بررسی سخنان مقام معظم رهبری (حفظه الله) درباره ماهیت، ضرورت، هدف و منابع و مبانی نظری تحقق دولت اسلامی در کشور، پیش شرط های لازم در تحقق دولت اسلامی را می توان نتیجه گرفت. معظم له معتقد هستند جهت تحقق دولت اسلامی که لازمه ی ایجاد حیات طیبه در جامعه می باشد، هم استلزامات ساختاری و بنیادی و هم استلزامات کارگزاری متناسب با منابع اسلامی استخراج گردیده و به کار گرفته شوند.(یافته ها)

    کلیدواژگان: مقام معظم رهبری، پیش شرط ها، استلزامات، تحلیل مضمون، دولت اسلامی
  • سهیلا نظری قنبری*، فواد پورآرین صفحات 95-116

    روز 17 دی ماه سال 1356، مقاله ای تحت عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» به قلم مستعار احمد رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات به چاپ رسید. این مقاله در سراسر ایران بازتابی گسترده داشت اما با گسترش اعتراضات قم پیآمد آن به طور فوری جلوه گر شد و با گسترده شدن اعتراضات تعداد کشتگان افزایش یافت. این جستار درصدد است با عنایت به نظریه کورپی و عملکرد محمدرضا شاه در مواجهه با بحران به واکاوی ماهیت مقاله و دلایل و پیآمدهای انتشار آن بپردازد. یافته های پژوهش حاضر نشان میدهد مقاله 17 دی هم چون جرقهای در دل روزهای پر خفقان و مملو از سرکوب، منجر به اتحاد نیروهای اپوزیسیون با تمسک به ایدیولوژی مذهبی شد و نقطه عطفی جهت مبارزات میدانی گردید. در این میان آنچه حایز اهمیت است روش غیرهوشمندانه رژیم برای مواجهه با مخالفان بود که درنهایت در بستر چنین حوادثی جرقه های انقلاب شکل گرفت. 

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: محمدرضا شاه، امام خمینی (ره)، مقاله 17 دی، قم، تبریز
  • عبدالکریم خیامی، محسن جوهری* صفحات 117-137

    بر اساس معارف انقلاب اسلامی، انقلاب پدیده ای تکاملی است که به تغییر نظام سیاسی ختم نمی شود و پس از آن هم در جهت تحقق آرمان ها ادامه می یابد. علاوه بر این مواجهه نظام اسلامی با مجموعه ای از چالش های پیش رو، ضرورت ایجاد تحول را دوچندان کرده است. لازمه تحول مطلوب و پایدار، شناخت عمیق خود این پدیده است؛ در همین راستا پژوهش حاضر به بررسی موضوع تحول از دیدگاه رهبر معظم انقلاب پرداخته است. با توجه به ماهیت اکتشافی این پژوهش و ضرورت کاوش نظری در متون موجود از رهبر انقلاب، در این پژوهش از روش تحلیل مضمونی استفاده شده و درنهایت شبکه مضامین تحول ارایه شده است. لزوم تحول، ارکان و زیرساخت های تحول، منطقه نوآوری در تحول، ویژگی های تحول، زیرساخت های ذهنی تحول، عوامل انسانی تحول، شرایط و توصیه هایی برای تحول و موانع، آفات و بدفهمی های تحول ارکان اصلی این شبکه را تشکیل می دهد.

    کلیدواژگان: تحول، انقلاب، انقلاب اسلامی، آیت الله خامنه ای، تحلیل مضمون
  • مجید بهستانی*، مرتضی عباس زاده صفحات 139-165
    اگر چه وقوع انقلاب اسلامی در ایران با مشارکت افراد، سازمان ها، گروه ها و طیف های متنوع، شامل اندیشه های اسلام سیاسی، ملیگرایانه، چپگرایانه (کمونیستی-مارکسیستی) و التقاطی همراه بود اما با سرنگونی رژیم پهلوی تفاوت دیدگاه ها و آرمان های هر یک از این ابعاد هویتی فوق بیش از پیش نمایان شد. با مطالعه روند تطور سیاست هویت در ایران پس از وقوع انقلاب اسلامی در 1357، تا تثبیت دولت در جمهوری اسلامی در سال 1360، شاهد بازخوردها و برخوردهای اندیشه ها و سیاست های هویتی بازیگران دخیل در وقوع انقلاب و به ویژه مابین هویت اسلام حکومتی که به رهبری امام خمینی بود با تفکر هویتی اسلامی-مارکسیستی سازمان مجاهدین خلق (اسلام سازمانی) هستیم که نهایتا منجر به تثبیت ایده امام خمینی در جمهوری اسلامی شد. در این نوشتار با استفاده از روش تحلیل تاریخی و با استفاده از منابع کتابخانه ای درصدد پاسخ به این پرسش برآمدیم که برخوردها و بازخوردهای سیاستهای هویتی مابین اسلام حکومتی و سازمان مجاهدین خلق از 1357 تا 1360، چگونه سبب تفوق هویت اسلام حکومتی در نظام جدید شد؟ در این راستا سازمان مجاهدین خلق از ابتدای انقلاب سعی داشت، برای کسب قدرت، خود را همسو با جریان هویتی اسلام سیاسی قلمداد کند و حتی بر آن نیز تاثیر بگذارد اما به دلایلی چون عدم پذیرش مارکسیسم از سوی مردم، رهبری قاطعانه امام خمینی (ره)، شوق توده مردم به حضرت امام، و مذهب شیعه، وقوع جنگ تحمیلی و لزوم دفاع از کشور و تفوق کارکرد فرهنگی اسلام گرایان بر عملکرد مسلحانه مجاهدین خلق، سازمان مذکور نتوانست سیاست هویتی خود را در جامعه ایران بقبولاند.
    کلیدواژگان: سیاست هویت، اسلام سیاسی، سازمان مجاهدین خلق، انقلاب اسلامی، اسلام سازمانی
  • مهدی باکویی*، احد داوری چلقائی صفحات 167-189

    انقلاب اسلامی ایران با تاسی از تعالیم وحیانی قرآن و اهل بیت علیهم السلام به پیروزی رسید و انقلابی گری یکی از ارزش های جامعه اسلامی تلقی گردید. انقلابیون نیز در حوزه های مختلف مورد نیاز جامعه از جمله سیاست، فرهنگ و اقتصاد برای پیشبرد اهداف انقلاب تلاش کردند، حضور در این عرصه ها به ویژه عرصه سیاست، به دلیل عدم همسانی تعاریف و فقدان معیارهای سنجه پذیر و معین، همواره با فراز و فرودهایی همراه بوده است، این پژوهش درصدد است تا معیارهای سیاسی انقلابی گری را با معیار قرآن مورد بازبینی و بازیابی قرار دهد. از این رو با تحلیل آیات قرآن کریم و با کمک داده های کتابخانه ای در پی پاسخ به این سوال است که شاخص های سیاسی انقلابیون از دیدگاه قرآن چیست؟ یافته های پژوهش نشان می دهد پیروی از رهبری جامعه اسلامی، صراحت در بیان مواضع انقلابی، اعتماد به نیروهای داخلی، حساسیت در برابر دشمن، رعایت تقوای سیاسی، رعایت ارزش های مقبول زندگی اجتماعی و مبارزه با فساد درونی نیروهای انقلابی از مهم ترین شاخص های سیاسی انقلابیون از نگاه قرآن هستند.

    کلیدواژگان: شاخص، سیاست، انقلابی گری، انقلابیون، قرآن کریم
  • مهدی تابنده*، غلامحسن محرمی صفحات 191-210

    تاریخ نگری به عنوان بینش و تاریخ نگاری به عنوان روش، دو عنصر مبنایی و اساسی در فهم تاریخ به عنوان حافظه اجتماعی و بهره گیری از آن است. امتداد تمدن ها همواره نسبت مستقیمی با میزان آشنایی آنها با تاریخ داشته است و در این زمینه میزان دانایی تاریخی رهبران هر ملت، یک عنصر حیاتی محسوب می شود. در این پژوهش بر آنیم تا با استفاده از روش تحلیلی توصیفی و با مطالعه موردی کتاب انسان250ساله که گردآوری سخنان آیت الله سید علی خامنه ای در خصوص تاریخ امامت است، برخی ابعاد تاریخ نگری و تاریخ نگاری رهبر انقلاب را نمایان کنیم. یافته های این پژوهش در دو بخش مجزای تاریخ نگری و تاریخ نگاری حاکی از آن است که معظم له با نگاهی توحیدی به تحلیل تاریخ می پردازند، ادوار زمانی را تفکیک کرده و از روش تحلیل دکترینال و استراتژیک تاریخ بهره می برند. همچنین روش تاریخ نگاری ایشان علاوه بر وجود شاخص های منحصر بفرد، مورد اجماع دانشمندان اسلامی و علمای تاریخ نیز هست.

    کلیدواژگان: تاریخ نگاری، تاریخ نگری، سید علی خامنه ای، انسان250ساله
  • محمدامین باقری، سیف الله سیف اللهی*، مظفرالدین شهبازی، علی باصری صفحات 211-231

     این مقاله به بررسی وضعیت سبک زندگی ایرانی اسلامی در بین خانواده های ایرانی و روند تغییرات آن از انقلاب اسلامی سال 1357 تا کنون و تحلیل و تبیین جامعه شناختی عوامل اقتصادی-اجتماعی موثر بر این تغییرات می پردازد.چارچوب نظری با الهام از نظریه های ماکس وبر، پیر بوردیو ، آنتونی گیدنز و رونالد اینگلهارت ، تدوین و بر اساس آن ، چهار عامل پایگاه اقتصادی - اجتماعی ، مصرف رسانه ای ، تکثر منابع جامعه پذیری و تحرک جغرافیایی به عنوان متغیرهای مستقل انتخاب شدند .پژوهش به روش پیمایشی و با تکنیک پرسشنامه انجام شده است . جامعه آماری پژوهش ، کلیه خانواده های ساکن شهر اراک در سال 1398 بوده اند . حجم نمونه براساس فرمول کوکران ، 440 خانواده بوده که به شیوه ی نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. پردازش داده ها با استفاده از آزمون های آماری در نرم افزارspss انجام شده است. نتایج آزمونT بیانگر تفاوت معنادار میانگین امتیازات سبک زندگی ایرانی اسلامی در میان خانواده های دهه ی 60 و دهه ی 90 در سطح تفاوت ارزشی می باشد. نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون نیز رابطه ی بین متغیرهای مستقل پایگاه اقتصادی - اجتماعی (649/0-)، میزان مصرف رسانه (736/0-)، میزان تحرک جغرافیایی (707/0-) و تکثر عوامل جامعه پذیری (670/0-) ومتغیر وابسته (سبک زندگی ایرانی اسلامی) رانشان می دهد به طوری که باافزایش مقدار آن ها،میزان اهمیت سبک زندگی ایرانی،اسلامی دربین خانواده ها کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی ایرانی- اسلامی، پایگاه اقتصادی - اجتماعی، مصرف رسانه ای، تکثر منابع جامعه پذیری و تحرک جغرافیایی
  • محسن عابدی درچه*، بهادر زارعی، سید عباس احمدی، زهرا پیشگاهی فرد صفحات 233-274

    در این پژوهش پس از بررسی نظریه های اندیشمندان غربی و مسلمان به بحث و مقایسه تطبیقی پیرامون دو نوع حکمرانی خوب در غرب و حکمرانی متعالی در اسلام پرداخته شده است. در دنیای کنونی و در گذر از حکمرانی بد به حکمرانی مطلوب که وضعیت ایده آل و آرمانی تمامی جوامع جهانی است، و اینکه حکمرانی باید از آن چه شخص یا گروهی باشد و ویژگی های فردی و ایدیولوژیکی زمامدار یا حاکمان چه باید باشد، بحث اساسی محافل حکمرانی می باشد. ویژگی ها و مولفه های عمده حکمرانی ها در مطلوبیت آنها و کسب رضایت مردمی از مهم ترین مباحث در حکومت داری و رسیدن به کمال و سعادت افراد و جوامع است. در این میان هر چند بیشتر نظریه های غربی نیز از عدالت و دیگر صفات و ویژگی های حکمرانی خوب که مورد نظر اسلام نیز هست صحبت کردند، اما رویکرد اصلی آنها به سمت کمال مادی و دنیوی انسان ها بوده و این به دلیل گرایش انسان محوری آنهاست. از سوی دیگر، اسلام با نگرشی خدامحور، سعادت اخروی را هدف خلقت انسان ها و جوامع معرفی می نماید. بر همین اساس، از آنجایی که هدف خلقت دنیا، انسان ها، جوامع و تشکیل حکومت ها نیل به سعادت ابدی است، لذا آشکار شدن ویژگی های بهترین نوع حکمرانی برای معرفی آنها و تبعیت مردم از چنین حکومت هایی ضروری است.

    کلیدواژگان: حکمرانی، حکمرانی متعالی، حکمرانی خوب، اسلام، غرب
|
  • Mahdi Mahmoodicherati, Emamali Shabani *, Ramezan Seyghal, Seyed AliAkbar Abbaspour Pages 7-31

    Educational investment and spending a lot of money to establish educational institutions and, above all, the establishment of schools for children and adolescents has been a special concern in the intellectual system of national and local leaders of the Baha'i sect. In this regard, the focus of its leaders was on classical and school education and due to the great impact on the community of children and adolescents. Therefore, the construction and expansion of schools, attracting material and spiritual support of the Baha'i community and even government elements, attracting efficient teachers, preparing lessons and trainings related to the Baha'i religion has been a special concern in order to propagate and scientific enhancement of its followers against suspicions or propaganda of dissidents . Now, the research with the help of written and oral documents, in a descriptive-analytical method and with the basic question of what the reasons and political-religious contexts for the establishment and development of Bahai schools are in the contemporary history of Iran, Found that The Bahaism as a religious and political organization for various reasons such as the advice of cult leaders, propagation of religion, intellectual alignment of Iranian society, generational education of the Bahai community, protection of religious and political thought of Baha'i adolescents and youth, creating or strengthening unity and solidarity among thinkers And Baha'i teachers, attracting non-Baha'is from teachers to students, political propaganda by highlighting the role of Baha'is in the reform process, especially in modern education in Iran, and finally countering the anti-Baha'i vision, has put the establishment and development of schools his agenda. In addition, interactions with governments and foreign support have been effective in this regard

    Keywords: Baha'i schools, establishment, development, Reasons, political-religious backgrounds, the contemporary history of Iran
  • Amirreza Moghavemi *, Mahdi Javdani Moqaddam Pages 33-55
    The Syrian crisis, undoubtedly, has been one of the most important milestone in the Middle East developments in the last two decades and the center of meeting the aims and interests of numerous regional and international actors. In the meantime, the Zionist regime was focused on the opportunities of this crisis, although it was initially focused on the prospect that this crisis would weaken or topple the Syrian political system and collapse the resistance axis in the region, but as time went on, it perceived challenges and threats emanating from this crisis more effectively in managing the crisis. in this context, the direct and direct presence of the islamic republic of iran in syria and along the borders of occupied Palestine became one of the priorities of the national security threat. Within this framework, the paper seeks to answer the question that the occurrence of the Syrian crisis followed by the presence of the Islamic Republic of Iran in this country, what threats are facing the Zionist regime? the results of this study show that the long - standing presence of the islamic republic of iran along with the borders of occupied Palestine and especially the opening of the third front of resistance in the Golan, created an extension of iran's geopolitical influence in levant and increasing the power of this regime under the israel area. Moreover, the continued presence of Iran in Syria does not only reinforce the ties of the Islamic Republic of Iran with the field currents of resistance, but it will allow for its effectiveness on the Palestinian refugees living in Levant, which can confront the Zionist regime in many internal and external challenges.
    Keywords: Syria crisis, Islamic Republic of Iran, Israel, Threat Balance
  • Rasuol Molaei *, Golamreza Behroozilak Pages 57-93

    The present paper seeks to analyze the content of the preconditions and implications of the Islamic State in the thought of the Supreme Leader (Habosh Allah). (Issue) In this article, what are the preconditions and implications of the Islamic state in the great thought of Islam, by the qualitative method of analysis and application of MAXQDA software. (Methodology) The creation of an Islamic state in the thought of the Supreme Leader (Habosh Allah) has a key position. In the thought of civilization, the Supreme Leader of the Islamic State is an instrument for the realization of Tibet's life, in which material and spiritual advances will be realized in society. In the view of the Supreme Leader (Hafsah Allah), the imperatives of the realization of the Islamic state and the prerequisites for the establishment of such a desirable state requires research and research. Considering the views of the Supreme Leader (Habosh Allah) on the nature, necessity, purpose and resources and the theoretical foundations for the realization of the Islamic State in the country, the prerequisites for the realization of the Islamic State can be concluded. In order to realize the Islamic state which is necessary for the creation of life in society, the Supreme Leader believes that both structural and fundamental implications and brokerage requirements are appropriate for Islamic resources. (Findings)

    Keywords: Supreme Leader, preconditions, Implications, Subject Analysis, Islamic state
  • Soheila Nazari Ghanbari *, Foad Pourarin Pages 95-116

    n January 7, 1978, an article entitled "Iran and the Red and Black Colonization" written by Ahmad Rashidi Motlagh was published in the newspaper Ettela'at. This article was widely reported throughout Iran, but with the spread of the Qom protests, its consequences became immediately apparent, and the number of people killed increased as the protests spread. This paper seeks to investigate the nature of the article and the reasons and consequences of its publication by considering Korpi's theory and Mohammad Reza Shah's performance in the face of crisis. The findings of the present study show that the article of January 7, like a spark in the heart of suffocating and repressive days, led to the unification of opposition forces based on religious ideology and became a turning point for field struggles. What is important, meanwhile, was the regime's reckless approach to confronting the opposition, which ultimately sparked the revolution in the wake of such incidents. 

    Keywords: Mohammad Reza Shah, Imam Khomeini (RA), Article January 7, Qom, Tabriz
  • AbdulKarim Khayami, Mohsen Johari * Pages 117-137

    According to the knowledge of the Islamic Revolution, the revolution is an evolutionary phenomenon that does not end with the change of the political system and then continues towards the realization of ideals. In addition, the Islamic Republic of Iran facing a set of challenges has increased the need for change. Prerequisite for a good and lasting transformation is a deep understanding of this phenomenon. For this reason, this article examines the issue of change from the perspective of the Supreme Leader of the Islamic Revolution of Iran. Due to the exploratory nature of this research, the method of thematic analysis has been used and finally the thematic network of change has been presented. The need for change, the elements and infrastructures of change, the region of innovation in change, the characteristics of change, the mental infrastructure of change, the human factors of change, the conditions and recommendations for change and obstacles, the pests and misunderstandings of change are the main pillars of this network.

    Keywords: Transformation, Revolution, Islamic Revolution, Ayatollah Khamenei, Thematic Analysis
  • Majid Behestani *, Morteza Abbaszadeh Pages 139-165
    Although the occurrence of the Islamic Revolution in Iran with the participation of diverse individuals, organizations, groups and spectra included Islamic, political, nationalist, leftist (communist-Marxist) and eclectic thoughts, but with the overthrow of the Pahlavi regime, differences of opinion The ideals and the ideals of each of these dime Under the leadership of Imam Khomeini, we were of the Mujahedin-e Khalq Organization (organizational Islam), which ultimately led to the consolidation of the idea of ​​Imam Khomeini in the Islamic Republic. In this paper, using the qualitative analysis method, we sought to answer the question of how the clashes and reciprocity of the government of Islam and the MKO from 1357 to 1360 led to the supremacy of the identity of government Islam in the new system. In this regard, the Mojahedin-e Khalq Organization from the beginning of the revolution tried to consider itself consistent with the flow of the identity of political Islam in order to obtain power and even affect it, but for reasons such as the denial of Marxism by the people, the decisive leadership of Imam Khomeini ), The people's enthusiasm for Imam and the Shiite religion, the imposition of imposed war and the need to defend the country and the superiority of the Islamist culture on the armed activity of the Mujahedin-e Khalq, the organization failed to establish its identity politics in Iranian society.
    Keywords: Identity politics, Political Islam, mujahedine khalgh organization, Islamic revolution. organizational Islam
  • Mahdi Bakouei *, Ahad Davari Chelaghaee Pages 167-189

    The Islamic Revolution of Iran succeeds by establishing the revelations of the Qur'an and the Prophet (peace be upon him) and revolutionaryism was considered one of the values of Islamic society. Revolutionaries also tried to advance the goals of the revolution in various areas of society, including politics, culture and economics, the presence in these arenas, especially in politics, has always been accompanied by ups and downs, due to a lack of consistency in definitions and a lack of measurable and definite criteria,this study seeks to revise and restore the political criteria of revolutionaryism to the Qur'an. Therefore, by analyzing the verses of the Holy Quran and using library data, it seeks to answer this question that what are the political indicators of the revolutionaries from the Quran's point of view? The findings of the study shows that following the leadership of Islamic society, expressing revolutionary positions, trusting in the internal forces, sensitivity to the enemy, observing political reinforcements, observing the accepted values of social life and combating corruption within the revolutionary forces are the most important political indicators of the revolutionaries from the Quran's point of view.

    Keywords: Index, Politics, revolutionary, revolutionaries, Holy Quran
  • Mahdi Tabande *, Gholamhasan Moharami Pages 191-210

    Historical perspective as insight and historiography as method are the two basic elements in understanding history as social memory and using it. The spread of civilizations has always been directly related to their familiarity with history, and in this respect the level of historical knowledge of the leaders of each nation is a vital element. In this research, we try to show some aspects of Historical perspective and historiography of the Supreme Leader of the Revolution by using analytical-descriptive method and by case study of the book of a 250 years old person which is a collection of Ayatollah Khamenei's speeches about the history of Imamate. The findings of this study in two separate sections of Historical perspective and historiography indicate that His Holiness analyzes history with a monotheistic view, separates time periods and uses the method of doctrinal and strategic analysis of history. His method of historiography, in addition to having unique features, is also the consensus of Islamic scholars and historians.

    Keywords: Historical Perspective, Historiography, Ayatollah Seyyed Ali Khamenei, A 250 Years Old Person
  • MohammadAmin Bagheri, Saifollah Seifollahi *, Mozaffaraldin Shahbazi, Ali Baseri Pages 211-231

    The article examines the status of Iranian Islamic lifestyle among Iranian families and the trends of its changes since the Islamic Revolution of 1979 until now, as well as the sociological analysis and explanation of socio-economic factors affecting these changes. A theoretical framework inspired by theories of Max Weber,Pierre Bourdieu ,Anthony Giddens and Ronald inglehart was developed and based on it, the four factors of socio-economic status such as media consumption, multiplicity of socialization resources, and geographical mobility were selected as independent variables. The research was implemented by survey method with a questionnaire technique. The study statistical population included all families living in Arak in 2019. The sample size based on Cochran's formula was 440 families selected by multi-stage cluster sampling and random sampling.Data processing was done using SPSS software.The results of T-test indicate a significant difference in the mean scores of Iranian Islamic lifestyle among families in the 60s and 90s in the level of value differences. The results of Pearson Correlation Coefficients analysis show therelation between independent variables economic and social status(649/0-), the media consumption rate(736/0-), geographical mobility(707/0-), the multiplicity of socialization resources(670/0-) and dependent variables(Iranian Islamic lifestyle) so that by increasings on them, the importance of Iranian-Islamic lifestyle among families decreases.

    Keywords: Iranian Islamic lifestyle, Socio-economic status, Media consumption, multiplicity of socialization resources& geographical mobility。
  • Mohsen Abedidorche *, Bahador Zarei, Seid Abbas Ahmadi, Zahra Pishgahifard Pages 233-274

    This article, after examining the views and theories of western and Muslim scholars we have comparative discussion and comparison around the two types of good governance in the West and transcendent governance in Islam. In the present world and in passing bad governance to favorable governance which is the Ideal situation and idealistic the whole world is global, and that governance should be of what kind of person or group and what the personal and ideological characteristics of the statesman or governors should be, the main issue is the circles of governance. Characteristics and major components of governances in their desirability and gaining people satisfaction from the most important issues in governance and to achieve the perfection and prosperity of individuals and communities. In the meantime, however, most Western theories of justice and talked about other traits and characteristics of good governance that are also sought by Islam, but their main approach was toward the material and temporal perfection of mankind and that's because of their human-centered tendency. On the other hand, Islam with a god-centered attitude, introduces the happiness of the hereafter as the purpose of the creation of human beings and societies. Accordingly, because the purpose of the creation of the world, human beings, societies and the formation of governments is to achieve eternal bliss, therefore, the characteristics of the best kind of governance are revealed and people's compliance with such governments is essential.

    Keywords: Governance, Transcendental Governance, Good Governance, Islam, West