فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 61، زمستان 1401)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 61، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اثر تمرین هوازی به همراه سلول های بنیادی بر برخی ژن های موثر در بیوژنز میتوکندریایی موش های مدل آزواسپرمی
    سحر کوچکی، هاجر عباس زاده*، پروین فرزانگی صفحه 0
    مقدمه

    اسپرم زایی به شدت به متابولیسم انرژی وابسته است و اسپرماتوژنز بسیار حساس به ترکیباتی می باشد که با متابولیسم انرژی میتوکندری و کنترل تنفس سلولی تداخل دارند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش فعالیت ورزشی به همراه سلول های بنیادی بر بیان برخی ژن های موثر در بیوژنز میتوکندریایی موش های آزواسپرمی شده با بوسولفان بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 30 سر رت 8 هفته ای انتخاب و پس از القاء مدل آزواسپرمی به صورت تصادفی به 6 گروه؛ سالم، شم، آزواسپرمی، آزواسپرمی+ورزش، گروه آزواسپرمی+سلول و گروه آزواسپرمی+سلول+ورزش تقسیم شدند. یک ماه بعد از ایجاد مدل، یک میلیون سلول بنیادی، یک بار به صورت پیوند در ناحیه مجران دفران هر موش پیوند زده شد. تمرین شنا به صورت روزانه به مدت 30 دقیقه در روز و 5 روز در هفته به مدت 8 هفته انجام گرفت. ژن ها با روش Real time-PCR اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید. کلیه محاسبات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS/23و در سطح معنی دار 05/0P≤ انجام شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که القای مدل آزواسپرمی سبب کاهش بیان ژن های SIRT1و AMPK بافت بیضه شد که تمرین ورزشی در ترکیب با سلول درمانی سبب افزایش بیان ژن های SIRT1و AMPK بافت بیضه در موش های مدل آزواسپرمی شد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که فعالیت ورزشی منظم هوازی مانند شنا با شدت پایین در مهار آثار ناشی از بیماری های ناباروری از طریق حفظ و توسعه بیوژنز میتوکندری در بهبود فرایند اسپرماتوژنز کمک شایانی می-کند.

    کلیدواژگان: شنا، SIRT1، AMPK، آزواسپرمی
  • خدیجه احمدی حصار، علی مجتهدین، طاهر یلچی*، شاهین حاجی قهرمانی صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    سیلی مارین ماده موثره گیاه خارمریم است که سبب بروز برخی از اثرات فیزیولوژیکی و بهبود رفتار تغذیه ای می گردد. این پژوهش به منظور تعیین اثرات مرکزی سیلی مارین بر رفتار تغذیه ای در جوجه های گوشتی و یافتن مکانیسم اخذ خوراک و بررسی ارتباط آن با سیستم سروتونرژیک انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش از 30 قطعه جوجه خروس گوشتی کانول گذاری شده در مغز استفاده شد. در مرحله اول پژوهش (28 روزگی)، سیلی مارین به مقدار 20 میکروگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شد. پس از تزریق، مصرف خوراک و آب در زمان های 30 تا 180 دقیقه اندازه گیری شد. در مرحله دوم آزمایش (34 روزگی) ارتباط سیلی مارین با سیستم سروتونرژیک بررسی شد. تیمارها شامل 1- شاهد شم، 2- متی سرژید 3- کتان سرین، 4- متی سرژید+ سیلی مارین و 5- کتان سرین+ سیلی مارین بود.

    نتایج

    در مرحله اول آزمایش و در زمان های 60 تا 180 دقیقه سیلی مارین سبب کاهش معنی داری در مصرف خوراک شد (05/0P<). در مرحله دوم آزمایش تزریق مرکزی ترکیب سیلی مارین با متی سرژید باعث کاهش معنی داری مصرف خوراک شد در حالی که تزریق مرکزی ترکیب سیلی مارین با کتان سرین تاثیر معنی داری بر مصرف خوراک نداشت. تزریق مرکزی سیلی مارین تاثیری بر مصرف آب در جوجه های گوشتی نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که هرچند تزریق مرکزی سیلی مارین سبب کاهش اخذ خوراک در جوجه های گوشتی شد، اما بر مصرف آب تاثیری نداشت. همچنین تزریق مرکزی ترکیب سیلی مارین با متی سرژید سبب کاهش اخذ خوراک در جوجه های گوشتی شد.

    کلیدواژگان: اخذ خوراک، جوجه گوشتی، خارمریم، سیلی مارین، سیستم سروتونرژیک
  • علی عبادی، بهمن نویدشاد*، حسین محب الدینی، فرزاد میرزائی آقجه قشلاق صفحات 13-31
    زمینه و هدف

    تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر ضایعات سیب زمینی به همراه مولتی آنزیم بر عملکرد رشد، صفات لاشه، پارامترهای خونی و پارامترهای مورفومتری روده جوجه های گوشتی انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 5تیمار و 5 تکرار (تعداد 14 قطعه جوجه گوشتی از هر دو جنس در هر تکرار) و جمعا با 350 قطعه انجام شد. جیره های آزمایشی حاوی سه سطح ضایعات سیب زمینی (صفر، 15 و 25 درصد) و دو سطح مولتی آنزیم (صفر و 2/0 درصد)  و از روز 11 تا 42 مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    مطابق نتایج میزان افزایش وزن روزانه گروه شاهد در دوره پایانی و کل دوره بهتر از سایر تیمارها بود. ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد درگروه های تغذیه شده با ضایعات سیب زمینی پایین تر از گروه شاهد بود. دردوره پایانی ضریب تبدیل غذایی درگروه شاهد به طورمعنی داری پایین تر از سایرگروه های آزمایشی بود و این رویه درکل دوره پرورش نیز مشاهده شد. نسبت طول روده به وزن زنده درپرنده های تغذیه شده با سطح 25 درصد ضایعات سیب زمینی صرف نظر از کاربرد آنزیم، بالاتر از سایر گروه ها بود. ضایعات سیب زمینی درجیره غذایی باعث افزایش وزن نسبی سنگدان و کاهش چربی محوطه بطنی نسبت به گروه شاهد شد. سطح بالای ضایعات سیب زمینی (25درصد) به همراه مولتی آنزیم  بطور معنی داری موجب کاهش میزان تری گلیسریدها وLDL کلسترول  شده و همچین تیمار فوق منجر به بالا رفتن سطح HDL کلسترول سرم نسبت به گروه شاهد شده است. در ریخت سنجی روده نیز ارتفاع  ویلی در ژژنوم و ایلیوم، همچنین عمق کریپت فقط در ایلیوم  به طور معنی داری تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    به طورکلی با توجه به نتایج تحقیق حاضر، استفاده از ضایعات سیب زمینی به همراه مولتی آنزیم تاثیر مثبتی بر غلظت سرمی HDLکلسترول، پارامترهای مورفومتری روده و افزایش وزن بدن جوجه های گوشتی دارد.

    کلیدواژگان: جوجه گوشتی، ضایعات سیب زمینی، فراسنجه های خونی، مولتی آنزیم، مورفومتری روده
  • شیوا بهرام وش شمس، پروین فرزانگی*، محمدعلی آذربایجانی صفحات 32-47
    زمینه و هدف

    ریه از بافت های مهم بدن است که دایما در تماس با بالاترین فشار اکسیژن و آلودگی هوا قرار دارد که به دلیل ظرفیت کم آنزیم های آنتی اکسیدان، این بافت به تولید رادیکال آزاد بسیار حساس است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات ورزش هوازی و عصاره اتانولی دانه خرفه بر سطوح ATP، MGMT، مالون دی آلدیید (MDA)  و تعادل پرواکسیدانی-آنتی اکسیدانی (PAB) در بافت ریه موش های صحرایی مسموم شده با پراکسید هیدروژن بود.

    مواد و روش ها

     
    در این کارآزمایی تجربی، 72 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 9 گروه تقسیم شدند:   کنترل سالم،  کنترل+H2O2،  ورزش هوازی+ H2O2،  ورزش هوازی و 50 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره خرفه+ H2O2،  ورزش هوازی و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره خرفه+ H2O2،  ورزش هوازی و 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره خرفه+ H2O2، 50 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره خرفه+ H2O2،  200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره ه خرفه+ H2O2و 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره دانه خرفه+ H2O2. استرس اکسیداتیو با تزریق داخل صفاقی 1 mmol/kg پراکسید هیدروژن سه بار در هفته به مدت هشت هفته القا شد. تمرین هوازی سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته انجام شد و عصاره دانه خرفه به صورت روزانه در دوزهای ذکر شده به صورت داخل صفاقی تزریق شد.

    نتایج

    تمرین هوازی و عصاره دانه خرفه به تنهایی یا ترکیبی باعث افزایش معنی دار ATP، MGMT و کاهش معنی دار سطوح MDA و PAB در بافت ریه موش های در معرض پراکسید هیدروژن شد (P<0.05). هم چنین اثر عصاره دانه خرفه وابسته به دوز بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین هوازی همراه با مصرف بذر خرفه هر کدام به تنهایی و به طور ترکیبی دارای اثرات تعاملی در کاهش استرس اکسیداتیو، ترمیم DNA و بهبود عملکرد میتوکندریایی در بافت ریه موش های صحرایی مسموم شده با H2O2 می باشند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، دانه خرفه، استرس اکسیداتیو، آسیب DNA، ریه
  • مصطفی شالیکار، مرتضی زنده دل*، بیتا وزیر، احمد اصغری صفحات 48-58
    زمینه و هدف

    تعدیل اشتها مجموعه ای از مکانیسم های پیچیده فیزیولوژیک است که نواحی مختلف دستگاه عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد. سیستم های ملانوکورتینی، کورتیکوتروپینی و هیستامینرژیک نقش مهمی در کنترل مرکزی اخذ غذا در پرندگان ایفا می کنند. از سوی دیگر، لپتین اخذ غذا در پرندگان را کاهش می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات سینرژیستی سیستم های ملانوکورتینی، کورتیکوتروپینی و هیستامینرژیک با لپتین بر رفتار تغذیه ای در جوجه های گوشتی 5 روزه صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    تعداد 132 جوجه بطور تصادفی در سه گروه آزمونی تقسیم شدند. هر آزمون شامل یک گروه کنترل و 3 گروه تیمار بود. در تمام آزمایشات، پرندگان پس از 3 ساعت محرومیت غذایی تزریق داخل بطنی مغزی، ‎محلول رقیق کننده یا ‏محلول دارویی را دریافت کردند. در آزمون اول: سرم فیزیولوژی، لپتین(5/2 میکروگرم)، هیستامین(75 نانومول) و لپتین به همراه هیستامین تزریق شد. آزمون های بعدی مطابق با آزمون اول انجام شدند، با این تفاوت که در آزمون دوم، به جای هیستامین، MTII (آگونیست گیرنده های MC3/MC4 ملانوکورتینی) (45/2 پیکومول) و در آزمایش سوم، Urocortin (آگونیست گیرنده های CRF1/CRF2 کورتیکوتروپینی) (1/0میکروگرم) به تنهایی و همراه با لپتین تزریق شدند. سپس پرندگان بدون محدودیت به آب و غذا دسترسی داشتند و مصرف غذا (گرم) بر اساس درصد وزن بدن ‎اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تزریق همزمان لپتین و هیستامین، لپتین و MTII و همچنین لپتین و Urocortin به کاهش معنی دار اخذ غذا منجر ‏شد (001/0p<‏‏).

    نتیجه گیری

     بر اساس یافته ها، به نظر می رسد احتمالا یک اثر سینرژیستی میان سیستم های ملانوکورتینی، کورتیکوتروپینی و هیستامینرژیک با لپتین در کنترل اخذ غذا در جوجه های گوشتی وجود دارد.

    کلیدواژگان: اخذ غذا، ملانوکورتین، کورتیکوتروپین، هیستامین، لپتین، جوجه
  • نادر کاظمی*، مهدی ارفعی، مونا قاسمی صفحات 59-69
    زمینه و هدف

    باکتری استافیلوکوکوس اوریوس عامل ایجاد عفونت های بیمارستانی و بیماری های عفونی است. گیاهان گزنه، خرفه و پولک دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و در این پژوهش اثر التیام بخشی و ضد میکروبی عصاره های گیاهان به همراه سیلور سولفادیازین روی عفونت سوختگی ناشی از استافیلوکوکوس اوریوس در موش بررسی گردید.

    مواد و روش ها

    پس از جمع آوری و شناسایی گیاهان، میزان MIC و MBC عصاره های اتانولی و استونی گیاهان با روش رقت در محیط کشت مولر هینتون براث تعیین شد. پس از ایجاد سوختگی درجه 2 در موش ها برای عفونی کردن زخم، از تلقیح محلول باکتری استافیلوکوکوس اوریوس با غلظت (CFU/ml105 × 5) انجام و سپس پماد های تهیه شده با غلظت MBC از عصاره های گیاهان به ازای 1 گرم سیلور سولفادیازین، بعد از 24 ساعت برای درمان استفاده گردید.

    نتایج

    بررسی انجام شده روی موش ها مشخص نمود که عصاره اتانولی گزنه و عصاره های استونی گزنه و خرفه دارای بیشترین  فعالیت ضد میکروبی بوده ولی در زخم سوختگی درمان یافته با عصاره اتانولی و استونی پولک خون ریزی و سرعت کند التیام ملاحظه شد.

    نتیجه گیری

    عصاره  اتانولی گزنه و عصاره های استونی گزنه و خرفه اثر ضد میکروبی و خاصیت التیام بخشی بر عفونت سوختگی دارند. در این میان عصاره های اتانولی و استونی گزنه اثرگذاری بیشتری نسبت به عصاره های استونی گیاه خرفه داشته که می توان به عنوان دارو یا پماد سوختگی  ضد میکروبی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، پولک، خرفه، عفونت سوختگی، گزنه، موش
  • شیما قره داشخانی گرده، عبدالعلی بنایی فر*، سعید صداقتی، یاسر کاظم زاده، کیوان ملانوروزی صفحات 70-83
    زمینه و هدف

    مطالعات جدید نشان می دهند چاقی در بروز التهاب نقش موثری دارد، از طرفی التهاب خود می تواند عملکرد اندوتلیال عروق را تحت تاثیر قرار دهد. مقادیر بالای هموسیستیین می تواند منجر به ایجاد التهاب و آسیب اندوتلیوم عروقی گردد. همچنین نیتریک اکساید نیز به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر عملکرد اندوتلیال مورد توجه می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر 8هفته تمرینات TRX  بر سطوح هموسیستیین ((Hcy و نیتریک اکساید ((NO در زنان چاق غیرفعال انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 28 زن چاق با میانگین سنی: 82/0±34/44 سال بطور تصادفی در دو گروه TRX (16نفر)و کنترل (16نفر) قرار گرفتند. برنامه گروه تجربی شامل تمرین TRX به مدت هشت هفته و سه روز در هفته به مدت 60-50 دقیقه انجام شد. مقادیر سرمی هموسیستیین ، نیتریک اکساید قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینات اندازه گیری شد. از آزمونهای تی مستقل و وابسته جهت بررسی اختلاف بین گروه ها و تغییرات درون گروهی استفاده شد.

    نتایج

    پس از انجام هشت هفته تمرینات TRX نتایج مقایسه های درون گروهی و  بین گروهی نشان داد میانگین شاخص هموسیستیین در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (p=0.01)، هر چند اثر تمرینات بر سطح نیتریک اکساید معنی داری نبود.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش به نظر می رسد، انجام تمرینات TRX می تواند به عنوان یک شیوه تمرینی در کاهش التهاب و بهبود عملکرد اندوتلیال در زنان چاق موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات TRX، نیتریک اکساید، هموسیستئین، زنان چاق
  • بهرام صنعتی منفرد، رضا شاپوری* صفحات 84-100
    زمینه و هدف

    استرپتوکوکوس پنومونیه یکی از  باکتری های پاتوژن عفونی در انسان می باشدکه عامل اصلی بیماری پنومونی  است و عفونت های دیگری مانند سینوزیت، اووتیت، آندوکاردیت، باکتریمی، سپتی سمی و مننژیت را موجب می شود. در دستگاه تنفسی افراد مستعد مانند بیماران دچار نقص ایمنی و ایدز کلونیزه شده و عفونت های مزمن و مقاوم به درمان ایجاد می کند. هدف مطالعه حاضر، تهیه واکسنی با ترکیب آنتی ژنی کونژوگه و با قابلیت القاء آنتی بادی و ایمنی خاطره ای به صورت تجربی بر روی تیپ 6  استرپتوکوکوس پنومونیه در مدل موش BALB/C است.

    مواد و روش ها

    سویه استرپتوکوکوس پنومونیه تیپ 6 در مولر هینتون آگار کشت شده و در انتهای فاز لگاریتمی رشد، توسط NaOH یک نرمال استخراج و تغلیظ گردید. کپسول پلی ساکاریدی با استفاده از (ADH) آدپیک اسید دی هیدرازید و EDAC به توکسویید دیفتری متصل شد. پس از کروماتوگرافی با مخلوط کردن کونژوگه (CPS-DT) کپسول پلی ساکاریدی با توکسویید دیفتری و محلول آلژینات آنتی ژن موردنظر آماده گردید. آنتی ژن های آماده شده به 4 گروه 15 تایی از      موش های BALB/c به صورت داخل صفاقی با فواصل دوهفته ای تزریق شد. در نمونه های سرمی پاسخ های آنتی بادی به روش الایزا اندازه گیری شد.

    نتایج

    طبق نتایج تست الایزا تیتر IgG تام از 315 به 1680 رسید. هم چنین تیتر آنتی بادی IgM و IgA به ترتیب از 90 به 610 و 18 به 28 افزایش یافت. آنتی بادی های سرمی گروه واکسینه شده با(ALG-DT) آلژینات توکسویید دیفتری پس از هر بار تزریق افزایش معنی داری از لحاظ آماری داشتندو میزان تیتر IgG تام، IgM و IgA تولید شده علیه آلژینات در گروه های واکسینه با کونژوگه نسبت به آلژینات خاص در سه تزریق افزایش نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده برای آنتی بادی های فوق به صورتCPS-DT > CPS > DT بود که تیتر آنتی بادی بر علیه DT-CPS در IgG بیشتر از بقیه آنتی بادی ها بود که این نتایج نشان می دهد میکروپارتیکل آلژیناتی کپسول پلی ساکاریدی استرپتوکوکوس پنومونیه در فرم کونژوگه با توکسویید دیفتری موجب افزایش آنتی بادی ها می شود.  افزایش تیتر آنتی بادی در گروه های واکسینه احتمالا موجب فعال شدن سلول های T و ایجاد خاطره ایمنی شود. بنابراین کونژوگه آلژینات و توکسویید دیفتری می تواند کاندید مناسبی به منظور تهیه واکسن باشد.

    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس پنومونیه، توکسوئید دیفتری، کونژوگاسیون، کپسول پلی ساکاریدی تیپVI، میکروپارتیکل آلژیناتی
  • سحر مولایی، مهسا جعفری نژاد، فرزانه گنجی*، حمید سپهری، زهرا نظری صفحات 101-110
    زمینه و هدف

    تغذیه با رژیم غذایی کافه تریا منجر به افزایش بافت چربی و چاقی می شودهدف از این تحقیق بررسی تاثیر رژیم کافه تریا بر تراکم خارهای دندریتیک نورون های هیپوکمپ و استریاتوم از پایان دوران نوزادی تا ابتدای بلوغ می باشد.

    مواد و روش ها

    رت های نر و ماده 22 روزه نژاد ویستار که دوران شیرخوارگی را گذرانده بودند، به طور تصادفی به دو گروه شش تایی کنترل و کافه تریا تقسیم شدند. گروه کنترل به غذای استاندارد موش دسترسی داشت، اما گروه کافه تریا علاوه بر غذای استاندارد، رژیم غذایی کافه تریا را به مدت پنج هفته دریافت کرد. در طول درمان، رت های هر دو گروه هر هفته وزن گیری می شدند.  پس از گذشت پنج هفته، مغز حیوانات استخراج شده و برای رنگ آمیزی گلژی استفاده شدند.

    نتایج

    وزن بدن در گروه کافه تریا نسبت به گروه کنترل به صورت معنی داری افزایش یافته است (P<0/01).  علاوه بر این، رژیم غذایی کافه تریا به طور قابل توجهی تراکم خارهای دندریتیک را در هیپوکمپ (P<0/01) و استریاتوم (P<0/05)  نسبت به گروه شاهد کاهش داده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق حاضر، احتمالا کاهش خارهای دندریتی در هیپوکمپ و استریاتوم که نقش مهمی در رفتارهای شناختی دارند، باعث ایجاد اختلال حافظه و یادگیری در افراد مصرف کننده رژیم غذایی پرچرب می شود.

    کلیدواژگان: رژیم غذایی کافه تریا، هیپوکمپ، جسم مخطط، خارهای دندریتیک
  • اسلام قلندری، علیرضا صفامهر، علی نوبخت*، یوسف مهمان نواز، سامان مهدوی صفحات 111-128
    زمینه و هدف

    با اینکه در تغذیه ی طیور از جمله جوجه های گوشتی از گیاهان دارویی به طرق مختلف استفاده شده است، اما استفاده ی همزمان از اسانس ها و آنزیم ها، بخصوص آنزیم فیتاز میکروبی کمتر استفاده شده است. آویشن و پونه گیاهی هستند که بر سیستم ایمنی موثر می باشند. اثرات مثبت فیتاز در طیور مستند شده است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثرات متقابل روغن های اسانسی و آنزیم فیتاز بر میکروفلور روده و سطح ایمنی جوجه های گوشتی می باشد.

    مواد و روش ها

    این آزمایش به بررسی میکروفلور روده و سطح ایمنی (ایمنی همورال (تست HI) و سلول های خونی) با استفاده از سه سطح اسانس آویشن، اسانس پونه و فیتاز میکروبی با 8 تیمار و 4 تکرار و مجموعا با 32 واحد آزمایشی به مدت 42 روز، روی جوجه های گوشتی انجام گرفت. برای بررسی میکروفلور روده و سطح ایمنی به ترتیب از روش های کشت  (MRS-Agar و EMB) و روش الایزا و استفاده از کیت های تجاری زیست شیمی استفاده شد.

    نتایج

    بررسی اثرات اصلی، نشان داد تیمارهایی که اسانس آویشن مصرف کرده بودند، در مقایسه با سایر تیمار ها جمعیت  کلی فرم و کل باکتری‎های هوازی TAB)) کمتری داشتند (05/0p<). سطح ایمنی همورال تفاوت معنی داری در بین گروه های مختلف آزمایشی نشان داد (05/0p<). تیمارهایی که اسانس های آویشن و پونه را دریافت نکرده بودند، کمترین نسبت هتروفیل به لنفوسیت ها را داشتند (05/0p<).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد استفاده از آنزیم فیتاز میکروبی و اسانس آویشن، جمعیت باکتری های کلی فرم روده را کاهش می دهد و استفاده از اسانس آویشن، باعث بهبود ایمنی همورال می گردد.

    کلیدواژگان: اسانس، ایمنی، فیتاز میکروبی، میکروفلور روده، جوجه گوشتی
|
  • The effect of a course of aerobic exercise with stem cells on some genes involved in mitochondrial biogenesis of azoospermic rats
    Sahar Koochaki, Hajar Abbaszadeh *, Parvin Farzanegi Page 0
    Introduction

    Spermatogenesis is highly dependent on energy metabolism and spermatogenesis is very sensitive to compounds that interfere with mitochondrial energy metabolism and cellular respiration control. The purpose of this research was to investigate the role of exercise activity along with stem cells on the expression of some effective genes in mitochondrial biogenesis in azoospermic rats with busulfan.

    Methods

    In this experimental study, 30 8-week-old rats were selected and randomly divided into 6 groups after induction of the azoospermia model. Healthy, sham, azoospermia, azoospermia+exercise, azoospermia+cell group, and azoospermia+cell+exercise group were divided. One month after the creation of the model, one million stem cells were transplanted once into the vas deferens of each mouse. Swimming training was done daily for 30 minutes a day and 5 days a week for 8 weeks. Genes were measured by Real time-PCR method. One-way analysis of variance was used to analyze the data. All calculations were done using SPSS/23 statistical software and at a significant level of P≤0.05.

    Findings

    The results showed that the induction of the azoospermia model caused a decrease in the expression of SIRT1 and AMPK genes in testicular tissue, and that exercise combined with cell therapy increased the expression of SIRT1 and AMPK genes in testicular tissue in azoospermic model rats.

    Conclusion

    In general, the results of the current research indicate that regular aerobic exercise such as low-intensity swimming helps in controlling the effects of infertility diseases through the maintenance and development of mitochondrial biogenesis in improving the spermatogenesis process.

    Keywords: Swimming, SIRT1, AMPK, azoospermia
  • Khadijeh Ahmadihesar, Ali Mojtahedin, Taher Yalchi *, Shahin Hajigahramani Pages 1-12
    Background and aim

    Silymarin is the effective substance of thistle plant, which causes some physiological effects and improves nutritional behavior. This research was conducted to determine the central effects of silymarin on feeding behavior in broiler chickens and to find the mechanism of feed intake and to investigate its relationship with the serotonergic system.

    Materials & Methods

    In this research, 30 pieces of broiler chickens cannulated in the brain were used. In the first stage of the research (28 days old), silymarin was injected in the amount of 20 micrograms per kilogram of body weight. After injection, feed and water intake was measured in 30 to 180 minutes. In the second stage of the experiment (34 days), the relationship between silymarin and the serotonergic system was investigated. The treatments included 1- control, 2- methysergide, 3- ketanserin, 4- methysergide + silymarin, and 5- ketanserin + silymarin.

    Results

    In the first stage, in 60 and 180 minutes, silimarin caused a significant decrease in feed intake (P<0.05). In the second stage, the central injection of the combination of silymarin with methysergide caused a significant decrease in feed consumption, while the central injection of the combination of silymarin with ketanserin had no significant effect on feed consumption. Central injection of silymarin had no effect on water intake in broilers.

    Conclusion

    The results showed that although central injection of silymarin decreased feed intake in broilers, it did not affect water consumption. Also, the central injection of the combination of silymarin with methysergide decreased feed intake in broilers.

    Keywords: feed intake, Broiler, Milk thistle, silymarin, Serotonergic system
  • Ali Ebadi, Bahman Navidshad *, Hossein Mohebodini, Farzad Mirzaei Aghjegheshlagh Pages 13-31
    Introduction and Objective

     

    The aim of this study was to investigate the effect of potato waste on growth performance and carcass traits of broiler chickens.

    Material and Methods

    The study carried out in a completely randomized design with five treatments, four replications, 14 broiler chicks each. The experimental diets were consisted of three levels of potato wastes (0, 15 and 25%) and two levels of multi-enzyme (0 and 0.2%).

    Results

    Feed intake was not affected by the type of experimental diet during the growth period, the final period and the whole rearing period. Daily weight gain was not significantly different between the experimental groups but at the end of the experiment and the control group was better than other treatments. Growth conversion factor was lower in the potato-treated groups than in the control group. In the final period, the feed conversion ratio in the control group was significantly lower than the other experimental groups and this was also observed throughout the rearing period. It had no effect on carcass percentage, and relative weights of pancreas, liver, bursa Fabricius, spleen and heart. The ratio of intestinal length to live weight in birds fed 25% of potato lesions was higher than other groups. Potato lesions in the diet increased the relative weight of the gizzard and decreased abdominal fat compared to the control group (P<0.05).

    Canclusion

    According to the results of this study, the use of potato plus enzyme in relation to different levels of non-enzyme potato wastes had a positive effect on HDL cholesterol, intestinal morphometery and body weight gain in broilers.

    Keywords: blood parameters, Intestinal morphometery, Broiler, Potato waste
  • Shiva Bahram Vash Shams, Parvin Farzanegi *, Mohammad Ali Azarbayjani Pages 32-47
    Background and aims

    The lung is one of the important tissues of the body and is constantly in contact with the highest oxygen pressure and air pollution, which is very sensitive to the production of free radicals due to the low capacity of antioxidant enzymes. The aim of the present study was to evaluateeffects of aerobic exercise and ethanolic extract of purslane seed on ATP, O-6-MethylguanineDNA methyltransferase (MGMT), malondialdehyde (MDA) and prooxidant-antioxidant balance(PAB) levels in the lung tissue of rats poisoned with hydrogen peroxide.

    Materials & Methods

    In this experimental trial, 72 male Wistar rats were randomly divided into nine groups: (1) control + H2O2 , (2) aerobic exercise, (3) aerobic exercise and 50 mg/kg purslane seed extract, (4) aerobic exercise and 200 mg/kg purslane seed extract, (5) aerobic exercise and 400 mg/kg purslane seed extract, (6) 50 mg/kg purslane seed extract, (7) 200 mg/kg purslane seed extract, (8) 400 mg/kg purslane seed extract, and (9) healthy control. Oxidative stress was induced by intraperitoneal injection of 1 mmol/kg hydrogen peroxide three times a week for eight weeks. Aerobic exercise was performed three sessions a week for eight weeks, and the purslane seed extract was intraperitoneally injected daily at the mentioned doses.

    Results

    Aerobic exercise and purslane seed extract alone or combined significantly increased ATP, MGMT and significantly reduced MDA and PAB levels in lung tissue of rats exposed to hydrogen peroxide (P<0.05). Moreover, the effect of purslane seed extract was dose dependent.

    Conclusion

    It seems that aerobic exercise together with consumption of purslane seeds each alone and in combination have interactive effects in reducing oxidative stress, repairing DNA and improving mitochondrial function in the lung tissue of rats poisoned with H2O2.

    Keywords: Aerobic training, Purslane Seed, Oxidative stress, DNA damage, Lung
  • Mostafa Shalikar, Morteza Zendehdel *, Bita Vazir, Ahmad Asghari Pages 48-58
    Introduction & Objective

     

    Appetite modulation is a set of physiological mechanisms that influence the various areas of the central nervous system. Melanocortin, corticotropin, and histaminergic systems have an important role in the central control of food intake in birds. On the other hand, leptin decreases food intake in birds. Therefore, the aim of this study was to explain the synergistic effects of melanocortin, corticotropin, and histaminergic systems with leptin on food intake in neonatal broiler chickens.

    Materials and Methods

    A total of one hundred and thirty-two neonatal chicks were randomly divided into three experimental groups. Each experiment had a control group and three treatment groups (n=11 in each group). In all experiments, 3-hour food-deprived birds received intracerebroventricular ‎injections of either control diluent or drug solution. Then, the birds had ad libitum access to the ‎food and fresh water, and then cumulative food intake (gr) was measured based on the ‎percentage of the body. In the first experiment, normal saline, leptin (2.5 µg), histamine (75 nmol) and leptin plus histamine were injected.‎ The other experiments were conducted as experiment 1, but in experiment 2, MTII (MC3/MC4 receptors agonist) (2.45 pmol) and in experiment 3, urocortin (CRF1/CRF2 receptors agonist) (0.1 µg) were injected instead of histamine, either alone or in combination with leptin.

    Results

    The results of the present study showed that co-injection of histamine and leptin, MTII plus leptin, and urocortin plus leptin significantly reduced food intake in broiler chickens (P<0.001).

    Conclusion

    According to the results of the present study, there is probably a synergistic effect between melanocortin, corticotropin and histaminergic systems with leptin on food intake control of neonatal broiler chicks.

    Keywords: food intake, Melanocortin, Corticotropin, Histamine, Leptin, chicken
  • Nader Kazemi *, Mahdi Arfaei, Mona Ghasemi Pages 59-69
    Introduction & Objective

     

    Staphylococcus aureus is cause of hospital infections and infectious illnesses. Urtica dioica, Portulaca oleracea and Stachys schtschegleevii have more antimicrobial and healing effects. In this project, the antimicrobial and healing effects of plants extracts with silver sulfadiazine were studied on burn infections of Staphylococcus aureus in rats.

    Materials & Methods

     Firstly, ethanolic and acetonic extracts of plants were prepared in the laboratory. Then, the MIC and MBC of the extracts were determined by the dilution method in the Muller Hinton broth. In study of animal model, firstly the bacteria were inoculated with a concentration of (5×105 CFU/ml) to the wound site on rats. After 24 hours, ointments were prepared based on MBC concentration from extracts of mentioned plants for 1g of silver sulfadiazine and was used to treatment.

    Results

     In studies conducted on rats, it was found that ethanolic and acetonic extracts of Urtica dioica, as well as the acetonic extract of Portulaca oleracea had more antimicrobial and healing effect on Staphylococcus aureus. But in the wound treated with ethanolic and acetonic extract of Stachys schtschegleevii, bleeding was seen. 

    Conclusions

     Ethanolic and acetonic extracts of Urtica dioica and the acetonic extract of Portulaca oleracea had more antimicrobial and restoration effects on burn wound infection. Ethanolic and acetonic extract of Urtica dioica had better healing effects than acetonic extract of Portulaca oleracea. As a result, extract of Urtica dioica could be used in preparation of burn ointments.

    Keywords: Burn infection, Portulaca oleracea, Stachys schtschegleevii, Staphylococcus aureus, Urtica dioica
  • Shima Ghardashkgani Gerde, Abdolali Banaeifar *, Saeid Sedaghati, Yaser Kazemzadeh, Keyvan Molanorouzi Pages 70-83
    Introduction & Objective

     

      Recent studies suggest that obesity plays an effective role in the occurrence of inflammation; on the other hand, inflammation can affect on function of vascular endothelium. High levels of homocysteine ​​can lead to inflammation and vascular endothelium damage. Nitric oxide is also considered as one of the influencing factors on endothelial function. The present study was conducted with the aim of determining the effect of 8 weeks of TRX training on the levels of homocysteine ​​(Hcy) and nitric oxide (NO) in inactive obese women.

    Material and Methods

    In this quasi-experimental study, 28 obese women with a mean age of 44.34 ±0.82 years were randomly divided into TRX (n = 16) and control (n = 16) groups. The experimental group program consisted of TRX training for eight weeks and three days a week for 50-60 minutes. Serum levels of homocysteine, nitric oxide were measured before and 48 hours after the last training session. Independent and dependent t-tests were used to examine the differences between groups and within-group changes.

    Result

    After eight weeks of TRX training, comparison results within and between groups are displayed that the mean homocysteine index in the exercise group decreased significantly compared to the control group (p = 0.01). Also, exercise led to an increase in nitric oxide levels in obese women, although this increase was not statistically significant.

    Conclusion

    Based on the findings of the research, it seems that doing TRX training can be effective as an exercise method in reducing inflammation and improving endothelial function in obese women.

    Keywords: TRX, nitric oxide, Homocysteine, obese women
  • Bahram Sanati Monfared, Reza Shapouri * Pages 84-100
    Inroduction & Objective

     

    Streptococcus pneumoniae is one of the infectious pathogenic bacteria in humans. It is considered the cause of pneumonia. It is colonized in the respiratory system of susceptible people such as immunocompromised and AIDS patients and causes chronic and treatment-resistant infections. The aim of the present study is to prepare a vaccine with a conjugated antigen combination and with the ability to induce antibodies and memory immunity experimentally against Streptococcus pneumoniae type 6 in the BALB/C mouse model.

    Material and Methods

    Streptococcus pneumoniae type 6 strain was cultured in Mueller Hinton agar and at the end of the logarithmic phase of growth, it was extracted and concentrated by normal NaOH. The polysaccharide capsule was attached to diphtheria toxoid using (ADH) adipic acid dihydrazide and EDAC. After chromatography, prepare by mixing the polysaccharide capsule conjugate (CPS-DT) with diphtheria toxoid and alginate solution of the desired antigen. The prepared antigens were injected into 4 groups of 15 mice intraperitoneally with two-week intervals. In serum samples, antibody responses were measured by ELISA method.

    Results

    According to the results of the ELISA test, total IgG titer increased from 315 to 1680. Also, IgM and IgA antibody titers increased from 90 to 610 and 18 to 28, respectively. The serum antibodies of the group vaccinated with diphtheria toxoid alginate (ALG-DT) increased statistically significantly after each injection. So that the titer of total IgG, IgM and IgA produced against alginate in the groups vaccinated with conjugate showed a significant increase compared to specific alginate in three injections.

    Conclusion

    The results obtained for the above antibodies were CPS-DT > CPS > DT, and the antibody titer against DT-CPS in IgG was higher than other antibodies, which shows that microparticles Alginate polysaccharide capsule of Streptococcus pneumoniae in conjugated form with diphtheria toxoid increases antibodies. The increase in antibody titer in the groups vaccinated with alginate conjugate indicates the activation of T cells and the creation of immune memory. Therefore, the conjugate of alginate and diphtheria toxoid can be a suitable candidate for preparing a vaccine. The results of the antibody titer obtained against Micro CPS-DT in the groups were IgG>IgM>IgA.

    Keywords: Streptococcus pneumoniae, Diphtheria toxoid, conjugation, type VI polysaccharide capsule, alginate microparticle
  • Sahar Molaei, Mahsa Jafarinejad, Farzaneh Ganji *, Hamid Sepehri, Zahra Nazari Pages 101-110
    Introduction & Objective

     

      Feeding with a cafeteria diet resulted in increased total body weight and obesity. This research aims to evaluate the effect of a cafeteria diet on the density of dendritic spines of hippocampal and striatum neurons from the end of infancy to the beginning of puberty.

    Materials & Methods

     22-day-old male and female Wistar rats that passed through infancy were randomly divided into two control and cafeteria groups (n=6). The control group had access to standard rat food, but the cafeteria group received a cafeteria diet in addition to standard food for up to 30 days. During the treatment, the rats of both groups were weighed every week. After five weeks after the start of the treatments, the brains of the mice were extracted and prepared for Golgi staining by the Rapid Golgi method. 

    Results

     Our results showed that the body weight increased significantly in the cafeteria group compared to the control group (P<0/01). In addition, the results showed that the cafeteria diet significantly reduces the density of dendritic spines in the hippocampus (P<0/01) and striatum (P<0/05) compared to controls. 

    Conclusion

     According to the results of the present study, the reduction of dendritic spines in the hippocampus and striatum, two important structures in cognitive behaviors, may cause memory and learning disorders observed in people consuming a high-fat diet.

    Keywords: High-fat diet, Obesity, Hippocampus, striatum, dendritic spines
  • Eslam Ghalandari, Alireza Safamehr, Ali Nobakht *, Yousef Mehmannavaz, Saman Mahdavi Pages 111-128
    Background & Aims

     

    Although medicinal plants have been used in different ways in feeding poultry, including broiler chickens, the simultaneous use of essential oils and enzymes, especially microbial phytase enzyme, has been used less. Thyme and Mentha are plants that affect the immune system. The positive effects of phytase have been documented in poultry. The purpose of this research is to investigate the mutual effects of essential oils and phytase enzyme on intestinal microflora and immunity level of broiler chickens.

    Materials and Methods

    This experiment examines intestinal microflora and immune level (humoral immunity (HI test) and blood cells) using three levels of thyme essential oil, Mentha essential oil and microbial phytase with 8 treatments and 4 repetitions and a total of 32 test units for 42 days. It was done on broilers. Culture methods (MRS-Agar and EMB) and ELISA method and commercial biochemistry kits were used to check intestinal microflora and immune level, respectively.

    Results

    Examining the main effects showed that the treatments that consumed thyme essential oil had lower coliform population and total aerobic bacteria (TAB) compared to other treatments (p<0.05). The level of humoral immunity showed a significant difference among different experimental groups (p<0.05). The treatments that did not receive essential oils of thyme and Mentha had the lowest ratio of heterophils to lymphocytes (p<0.05).

    Conclusion

    The results showed that the use of microbial phytase enzyme and thyme essential oil reduces the population of intestinal coliform bacteria and the use of thyme essential oil improves humoral immunity.

    Keywords: Essential oil, immunity, microbial phytase, intestinal microflora, Broiler