فهرست مطالب

مجله فیض
سال بیست و ششم شماره 6 (پیاپی 128، بهمن و اسفند 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/27
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محبوبه تاجیک، محمدعلی آذربایجانی*، مقصود پیری، پروین فرزانگی صفحات 617-628
    سابقه و هدف

    استیوآرتریت زانو با آسیب لیگامانی و عضلات اسکلتی اطراف مفصل زانو همراه است. از آن جایی که مهار آتروفی می تواند به بهبود این بیماری کمک کند؛ بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs)، هیالورونیک اسید (HA) و تمرین هوازی بر بیان ژن های میونکتین و میوژنین و ساخت پروتیین CD44 در بافت عضله چهارسر موش های استیوآرتریتی شده انجام گرفت.  

    مواد و روش ها:

     در این پژوهش، تعداد 45 سر موش صحرایی نر بالغ 8-6 هفته ای در نه گروه پنج تایی شامل: کنترل سالم، کنترل بیمار، MSCs، HA، تمرین هوازی،  MSCs+ HA، تمرین + HA، تمرین +  MSCsو تمرین + MSCs + HA قرار گرفتند. استیوآرتریت به روش جراحی القا شد. تمرین هوازی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و با سرعت 16 متر بر دقیقه صورت گرفت. تزریق MSCs به میزان 106 سلول بر کیلوگرم و HA با غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر انجام شد. 48 ساعت پس از اتمام پروتکل، بافت عضله چهارسر جدا گردید و بیان ژن های میونکتین و میوژنین با روش Real-Time PCR و بیان پروتیین CD44 به روش ایمونوهیستوشیمی اندازه گیری شد.

    نتایج

    بیان ژن های میونکتین، میوژنین و بیان پروتیین CD44 در گروه های تمرین هوازی، HA و MSCs به تنهایی (0/001=P) و CD44 در گروه تمرین + HA افزایش معنی داری داشت (0/024=P). همچنین میوژنین در گروه تمرین +  MSCs (037/0=P) و میونکتین در گروه های تمرین + MSCs، تمرین + HA (0/001=P) و MSCs+HA (0/012=P) نیز افزایش معنی داری یافت.

    نتیجه گیری: 

    تمرین هوازی، HA و MSCs به تنهایی و تمرین + MSCs به طور سینرژیستی با افزایش فعالیت مایوکین ها به مهار آتروفی عضله منجر شدند؛ ولی تمرین + HA در عضله سازی موش های استیوآرتریتی شده نقش دارند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، سلول های بنیادی مزانشیمی، هیالورونیک اسید، میونکتین و میوژنین، استئوآرتریت
  • اسماعیل علی پور نسرانی، محسن غظنفری، معصومه اصلاحی، محمد حاجی جعفری، محسن تقی زاده* صفحات 629-636
    سابقه و هدف

    بیماری پارکینسون به عنوان یک اختلال پیشرونده ناشی از تخریب نورون های دوپامینرژیک به کندی حرکات، لرزش و اختلال عملکرد شناختی منجر می شود. تجویز عناب در مدل های حیوانی اختلال سیستم عصبی اثرات مطلوبی بر توانایی حافظه و بیومارکرهای استرس اکسیداتیو داشته است. بر این اساس، تاثیر تجویز عصاره آبی عناب بر یادگیری، حافظه، فعالیت حرکتی و بیومارکر استرس اکسیداتیو در موش های صحرایی مبتلا به پارکینسون بررسی شد.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه، تعداد 40 سر موش صحرایی بالغ نژاد ویستار به چهار گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه پارکینسونی درمان نشده و دو گروه تحت تیمار با عصاره آبی عناب در دو غلظت مختلف 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم در روز. القای مدل پارکینسون با تزریق 6-هیدروکسی دوپامین (6-OHDA) صورت گرفت. فعالیت چرخشی با تزریق آپومورفین ارزیابی شد. از ماز آبی موریس برای ارزیابی یادگیری و حافظه فضایی استفاده گردید. همچنین استرس اکسیداتیو توسط بیومارکر مالون دی آلدیید (MDA) مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    داده های حاصل نشان داد که پارکینسون القاشده با 6-هیدروکسی دوپامین به اختلال در یادگیری، حافظه و فعالیت چرخشی منجر می شود. تجویز 1000 میلی گرم بر کیلوگرم عناب باعث بهبود یادگیری و حافظه شد (0/0001<P). علاوه براین، دوزهای 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم عناب، چرخش های ناشی از آپومورفین را کاهش داد (0/0001<P). همچنین، عناب باعث کاهش سطح مالون دی آلدیید (MDA) در مغز میانی و هیپوکمپ شد (0/05>P).

    نتیجه گیری:

     عصاره آبی عناب تجویزشده در مدل حیوانی پارکینسون می تواند اثر مطلوبی بر حافظه، یادگیری، چرخش های ناشی از آپومورفین و سطح مالون دی آلدیید (MDA) مغز داشته باشد.

    کلیدواژگان: عناب، یادگیری، حافظه، اختلالات حرکتی، بیماری پارکینسون
  • سهیلا حیدرزادی، لیدا مرادی*، پروین فرزانگی، بهرام عابدی صفحات 637-645
    سابقه و هدف

    آندومتریوز یک بیماری مزمن، التهابی و وابسته به استروژن است که با رشد بافت آندومتر در خارج از حفره رحم مشخص می شود. پاسخ های سیستم ایمنی، تغذیه و فعالیت ورزشی از جمله مهم ترین عوامل اثرگذار بر این بیماری هستند. هدف از تحقیق حاضر، بیان مسیر گیرنده شبه تول 4- میلویید تمایزیافته فاکتور 88، متعاقب یک دوره تمرینات ورزشی و مصرف ویتامینE  در موش های مدل آندومتریوز بود.

    مواد و روش ها: 

    تحقیق حاضر از نوع بنیادی و تجربی می باشد. 25 سر موش ماده نژاد ویستار به صورت تصادفی انتخاب و در 5 گروه مختلف تقسیم شدند. پس از القای آندومتریوز، موش های گروه تمرین، 5 روز در هفته شنا می کردند. گروه مصرف ویتامین E، مکمل را به صورت روزانه دریافت می کردند. 24 ساعت پس از پایان مطالعه از موش ها خونگیری شد و سپس کشتار شدند. پروتیین های مورد مطالعه شامل TLR4 وMyD88  بودند. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05≤P استفاده شد.

    نتایج

    تفاوت معنی دار بین گروه های تحقیق مشاهده شد. نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد که میزان بیان ژن MyD88 در گروه کنترل سالم با گروه های کنترل مدل آندومتریوز (0/0001=P)، تمرین (0/019=P) و بیمار+مکمل ویتامین E (0/021=P) اختلاف معنادار و همچنین گروه کنترل مدل آندومتریوز با گروه های تمرین (0/002=P)، بیمار+مکمل ویتامین E (0/002 =P) و بیمار+ویتامین E+تمرین (0/0001 =P) تفاوت معنادار دارند. میزان بیان ژن  TLR4در گروه کنترل سالم با گروه کنترل مدل آندومتریوز (0/048= P) اختلاف معنی داری نشان داد.

    نتیجه گیری:

     القای آندومتریوز به شدت این مسیر را در جهت ایجاد التهاب در بافت متاثر می سازد. فعالیت ورزشی با سازگاری های آنزیمی، احتمالا به کندشدن مسیر کمک کرده و از التهاب و تکثیر سلولی بافت جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: آندومتریوز، تمرین، ویتامین E، Toll-like receptor 4، Myeloid differentiation primary response gene 88 protein
  • سعید دانش یار*، زهرا میراخوری، یزدان فروتن صفحات 646-656
    سابقه و هدف

    فاکتورهای رونویسی TEEB و E2F1 نقش مهمی در متابولیسم ایفا می کنند. در این پژوهش، تاثیر تغذیه پرچرب و تمرین استقامتی تداومی بر بیان ژن های این دو عامل در بافت چربی احشایی موش های سوری، مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه تجربی، 28 سر موش سوری نر (C57BL/6) در چهار گروه کنترل، غذای پرچرب، تمرین ورزشی و غذای پرچرب - تمرین ورزشی قرار گرفتند. موش های گروه های غذای پرچرب به مدت 12 هفته غذای پرچرب مصرف کردند. موش های گروه های تمرینی به مدت شش هفته، تحت تمرین استقامتی بر روی نوارگردان قرار گرفتند. موش های گروه تمرین - غذای پرچرب علاوه بر مصرف غذای پرچرب، تحت تمرین ورزشی قرار گرفتند. برای اندازه گیری بیان نسبی ژن های E2F1 و TFEB از روش Real Time-PCR استفاده شد.

    نتایج

    1) بر اثر تغذیه پرچرب و تمرین ورزشی، میزان بیان ژن TFEB در بافت چربی احشایی افزایش یافت (0/05> P. 2) ترکیب تمرین ورزشی و تغذیه پرچرب، بیان TFEB را افزایش داد (0/02=P)؛ اما این تاثیر، در قیاس با اثر جداگانه تمرین ورزشی و تغذیه پرچرب بیشتر نبود (0/05>P). 3) تغذیه پرچرب، میزان بیان ژن E2F1 را افزایش داد (0/03=P. 4) تمرین ورزشی و ترکیب غذای پرچرب و تمرین ورزشی، هیچ کدام افزایش معنی داری در بیان E2F1 ایجاد نکردند (0/05>P).

    نتیجه گیری:

     تمرین استقامتی تداومی، تاثیر مشابهی (و نه متضاد) با تغذیه پرچرب در بیان ژن TFEB دارد. همچنین می توان تصور کرد که این نوع تمرین ورزشی می تواند تاثیر افزایشی تغذیه پرچرب در بیان E2F1 را تا حدودی خنثی کند.

    کلیدواژگان: تغذیه پرچرب، تمرین ورزشی، تمرین استقامتی، بافت چربی، E2F1، TFEB
  • مهدی عباسی مقدم، وحید ولی پور ده نو*، مهدیه ملانوری شمسی صفحات 657-665
    سابقه و هدف

    با توجه به نقش هیپوگلیسمی پروتیین ترشح اسیدی و غنی از سیستین (SPARC) و تاثیر آن بر فسفوریلاسیون AMPK و بیان GLUT4، هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی همراه با مکمل عصاره دارچین بر سطوح SPARC، AMPK و GLUT4 در موش های دارای دیابت نوع 2 بود.

    مواد و روش ها: 

    35 موش صحرایی نر هشت هفته ای ویستار به طور تصادفی و مساوی به پنج گروه کنترل (C)، دیابت (D)، دیابت - مکمل (DS)، دیابت - ورزش (DE) و دیابت - مکمل ورزش (DES) تقسیم شدند. برنامه تمرینی 5 جلسه در هفته به مدت 8 هفته انجام شد. موش های گروه های DS و DES روزانه 200 میلی گرم بر کیلوگرم CE از طریق گاواژ و موش های گروه های C و DE در این مدت آب دریافت کردند.

    نتایج

    گلوکز خون در گروه های DS، DE و DES کاهش یافت. وزن و سطوح پروتیین SPARC، AMPK و GLUT4 در گروه D به طور معناداری کاهش یافت. همچنین، سطح GLUT4 در گروه DS به طور معناداری افزایش یافت. با این حال، سطح پروتیین SPARC، AMPK و GLUT4 در هر دو گروه DE و DES به طور معناداری افزایش یافت.

    نتیجه گیری:

     CE، فقط GLUT4 و ورزش، SPARC، AMPK و GLUT4 را در موش های دیابتی افزایش می دهند. با این حال، ورزش با CE اثرات معناداری بر SPARC، AMPK و GLUT4 در موش های دیابتی دارند و می توانند در درمان هیپرگلیسمی در بیماران دیابتی بسیار مفید باشند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، عصاره دارچین، AMPK، GLUT4، SPARK، دیابت نوع 2
  • معصومه مهرابی، یاسر کاظم زاده*، علی گرزی، سید علی حسینی، سعید صداقتی صفحات 666-675
    سابقه و هدف

    استروییدهای آنابولیک - آندروژنیک می توانند به اختلال در سیستم آنتی اکسیدانی و برخی از نشانگرهای التهابی، مانند فاکتور هسته ای کاپا B (NF-KB) و سیکلواکسیژناز -2 (COX- 2) در کلیه ورزشکاران منجر شوند. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر هشت هفته مصرف تستوسترون انانتات بر فعالیت آنتی اکسیدانی بیان ژن های NF-KB و COX- 2 در بافت کلیه موش های صحرایی نر تمرین کرده مقاومتی بود.

    مواد و روش ها: 

    در این پژوهش، تعداد 24 سر موش صحرایی نر، پس از یک هفته آشناسازی به سه گروه کنترل، تمرین و تمرین+ تستوسترون تقسیم شدند. موش های صحرایی گروه های تمرین و تمرین + تستوسترون به مدت هشت هفته و پنج جلسه در هفته تمرینات مقاومتی را انجام دادند، همچنین موش های صحرایی گروه تمرین + تستوسترون، سه روز در هفته دوز تجمعی هفتگی (mg/kg 20) تستوسترون انانتات را به صورت تزریق عضلانی دریافت نمودند. جهت تجزیه وتحلیل یافته های پژوهش از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد (05/0≥P).

    نتایج

    نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که بیان ژن COX- 2 در گروه های تمرین (0/003=P) و تمرین+تستوسترون (0/001=P). نسبت به گروه کنترل افزایش معنی دار داشت. همچنین افزایش معنی داری در گروه تمرین+تستوسترون نسبت به گروه تمرین مشاهده شد (0/001=P). بیان ژن NF-kB در گروه های تمرین (001/0=P) و تمرین+تستوسترون (0/001=P) در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری بالاتر بود. همچنین افزایش معنی داری در گروه تمرین+تستوسترون نسبت به گروه تمرین مشاهده شد (0/001=P).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد تمرینات مقاومتی شدید و مصرف تستوسترون می تواند به افزایش عوامل التهابی در بافت کلیه موش های صحرایی نر منجر شود.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، NF-κB، COX-2، تستوسترون انانتات، تمرین مقاومتی
  • ابوالقاسم تقوی هلق، حسین عابد نطنزی*، رضا بدل زاده، فرشاد غزالیان صفحات 676-682
    سابقه و هدف

    دوکسوروبیسین (DOX)، داروی موثر در درمان انواع سرطان است که کاربرد آن به دلیل سمیت قلبی ناشی از دوز تجمعی، محدود شده است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر توام تروگزروتین (TRX؛ مشتق از فلاونویید روتین و دارای خواص فارماکولوژیکی مختلف) و تمرین تناوبی شدید (HIIT) در کاهش سمیت قلبی ناشی از DOX و بیان ژن های میتوفاژی  MFN2و Parkin در سلول های قلبی رت ها است.

    مواد و روش ها:

     رت های ویستار نر به صورت تصادفی در پنج گروه (10=n) تقسیم شدند: 1) Control، 2) DOX، 3) HIIT+DOX، 4) TRX+DOX، 5) HIIT+TRX+DOX. پس از آخرین تمرین HIIT، رت های تمرین کرده و گروه کنترل مربوطه تحت تزریق داخل صفاقی DOX با دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم قرار گرفتند. برای تایید آسیب قلبی ناشی از دوکسوروبیسین نشان داده شد که تزریق DOX، میزان لاکتات دهیدروژناز سرم رت ها را از 3±57 تا 6±171 واحد در لیتر افزایش داده است. میزان بیان ژن های میتوفاژی شامل Mfn2 و Parkin با روش Real-Time PCR اندازه‎ گیری شد.

    نتایج

    تزریق DOX میزان بیان ژن های میتوفاژی  Mfn2و Parkin  را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد (0/01>P). تاثیر توام تمرین HIIT و مصرف تروگزروتین، به افزایش معنی دار میزان بیان ژن های میتوفاژی Mfn2 (0/05>P) و Parkin (0/01>P) نسبت به گروه DOX منجر شد.

    نتیجه گیری: 

    کاربرد توام تروگزروتین و تمرین HIIT می تواند بیان ژن های میتوفاژی Mfn2 و Parkin را در سلول های قلبی رت های دریافت کننده DOX افزایش و سمیت قلبی ناشی از DOX را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: دوکسوروبیسین، تمرین تناوبی شدید، تروگزروتین، سمیت قلبی، میتوفاژی
  • فیروزه مسکنتی، سیده ام البنین قاسمیان*، رحمت الله خان محمدی، امید رضا صالحی صفحات 683-690
    سابقه و هدف

    استفاده از دوکسوروبیسین برای اهداف درمانی با بروز اختلالات کلیوی همراه است. بنابراین هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر تعاملی تمرین هوازی و مکمل کروسین بر مقادیر لنفومای 2 لنفوسیت B[1] (Bcl-2) و پروتیین X وابسته به Bcl-2[1] (Bax) و نسبت Bax/Bcl-2 کلیه در موش های صحرایی در معرض دوکسوروبیسین بود.

    مواد و روش ها:

     در این پژوهش، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (با سن 10-8 هفته و وزن 220-200 گرم) به طور تصادفی به گروه های (1) کنترل سالم، (2) دوکسوروبیسین (mg/kg/day 2)، (3) دوکسوروبیسین + تمرین، (4) دوکسوروبیسین + کروسین و (5) دوکسوروبیسین + تمرین + کروسین تقسیم شدند. تمرینات هوازی برای مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته با شدت 70-60 درصد VO2max انجام شد و مصرف کروسین روزانه mg/kg/day 50 بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک راهه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0/05≥P).

    نتایج

    مقادیر Bax و نسبت Bax/BCL2 در گروه های دوکسوروبیسین + کروسین و دوکسوروبیسین + تمرین + کروسین کمتر و مقادیر BCL2 بالاتر از گروه دوکسوروبیسین بود (0/001=P). مقادیر Bax و نسبت Bax/BCL2 در گروه دوکسوروبیسین + تمرین کمتر از گروه دوکسوروبیسین بود (0/001=P). مقادیر Bax و نسبت Bax/BCL2 در گروه دوکسوروبیسین + تمرین + کروسین کمتر و مقادیر BCL2 در این گروه بالاتر از گروه دوکسوروبیسین + کروسین بود (001/0=P). مقادیر BCL2 در گروه دوکسوروبیسین + تمرین + کروسین بالاتر و نسبت Bax/BCL2 در این گروه کمتر از گروه دوکسوروبیسین + تمرین بود (0/001=P).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد که تمرین هوازی با کاهش Bax و کروسین با افزایش BCL2 اثرات مطلوبی بر مهار آپوپتوز در بافت کلیه موش های صحرایی دارند. اما این دو مداخله به طور تعاملی نیز دارای اثرات مهارکننده آپوپتوز در بافت کلیه، متعاقب قرارگرفتن در معرض دوکسوروبیسین می باشند.

    کلیدواژگان: تمرین، کروسین، آپوپتوز، کلیه، دوکسوروبیسین، موش صحرایی
  • منا دانایی کوشا، سمانه سادات طباطبایی*، فاطمه شهابی زاده، قاسم آهی صفحات 691-702
    سابقه و هدف

    سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در میان زنان است و براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، این آمار در سال های اخیر رو به افزایش بوده است. از این رو پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی رفتاردرمانی مثبت نگر گروهی و درمان شناختی - رفتاری گروهی بر انعطاف پذیری شناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    مواد و روش ها:

     مطالعه حاضر یک مطالعه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بخش کلینیک پستان بیمارستان میلاد در سال 1400 بود که از بین مراجعان 45 نفر به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. گروه های آزمایشی در 8 جلسه 90دقیقه ای به صورت هفتگی تحت درمان شناختی - رفتاری و رفتاردرمانی مثبت نگر قرار گرفتند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی Dennis and Vanderwall استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری با نرم افزارSPSS  ویرایش20 تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج، حاکی از تفاوت معنادار بین تاثیر دو درمان بر نمرات متغیر انعطاف پذیری شناختی بود 0/05>P؛ هرچند درمان مثبت نگر گروهی بر هر سه مولفه انعطاف پذیری شناختی موثر بود، اما گروه درمانی شناختی - رفتاری در مقایسه با گروه درمانی مثبت نگر تاثیر بیشتری بر انعطاف پذیری شناختی زنان مبتلا به سرطان پستان داشت.

    نتیجه گیری: 

    یافته های این مطالعه نشان داد که با استفاده از درمان شناختی - رفتاری و رفتاردرمانی مثبت نگر می توان انعطاف پذیری شناختی زنان مبتلا به سرطان پستان را بهبود بخشید؛ بنابراین به کارگیری این روش ها توسط مشاوران و روانشناسان در کلینیک ها و بیمارستان ها توصیه می شود.

    کلیدواژگان: رفتاردرمانی مثبت نگر، درمان شناختی - رفتاری، انعطاف پذیری شناختی، سرطان پستان
  • امیر دلشاد*، مریم سادات دشتی صفحات 703-713
    سابقه و هدف

    به نظر می رسد که فعالیت بدنی ازطریق افزایش تولید سطوح در گردش آیرزین، بر بهبود هموستاز گلوکز و چربی های خونی موثر باشد. بنابراین هدف این تحقیق، بررسی تاثیر همزمان مصرف دارچین و انجام تمرینات TRX بر سطوح سرمی آیرزین و وضعیت متابولیکی زنان چاق غیرفعال بود.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر، از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. 40 نفر از زنان داوطلب دارای اضافه وزن به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین ترکیبی (10 نفر)، تمرین ترکیبی - مکمل دارچین (10 نفر)، مکمل دارچین (10 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. 24 ساعت قبل از شروع دوره تمرینی و 48 ساعت پس از اتمام آخرین جلسه، جهت اندازه گیری آیرزین و وضعیت متابولیکی، خونگیری انجام شد. سپس از آزمون تحلیل کوواریانس (Ancova) برای یررسی تغییرات بین گروهی و از آزمون T همبسته زوجی جهت مقایسه درون گروهی استفاده شد. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش 25 در سطح معناداری 0/05< P صورت گرفت.

    نتایج

    یافته های این پژوهش نشان دادند که تمرین ترکیبی و مکمل دارچین باعث کاهش غلظت سرمی انسولین و HOME شد و همچنین موجب افزایش سطح آیرزین گردید و مقادیر سطوح سرمی گلوگز معنادار نبود. ولی تحلیل درون گروهی نشان داد که بین میانگین ها در گروه تمرین (0/048= P) و گروه تمرین + مکمل (0/021= P) در پس آزمون نسبت به پیش آزمون کاهش معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری:

     در این پژوهش، آیرزین با گلوکز خون ناشتا و BMI همبستگی منفی داشت که احتمالا افزایش آن می تواند اثرات مفیدی بر تنظیم گلوکز، مقاومت به انسولین و چاقی ناشی از اضافه وزن در زنان داشته باشد.

    کلیدواژگان: دارچین، گلوکز، انسولین، مقاومت به انسولین، آیرزین
  • سیف الله آقاجانی*، متینه عبادی، علی کرمانی، سجاد قبادزاده صفحات 714-721
    سابقه و هدف

    چاقی در نوجوانان به یک نگرانی جدی برای سلامت عمومی تبدیل شده است که عوامل خطر زیادی را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر، تدوین مدل علی ولع مصرف غذا براساس خودآگاهی شناختی با میانجی گری تنظیم رفتاری مثبت هیجان در دانش آموزان چاق در شهر مشهد بود.

    مواد و روش ها: 

    روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان پسر متوسطه اول و دوم شهر مشهد در سال تحصیلی 1401-1400 بود و 320 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع‏آوری داده‏ها از پرسشنامه ولع به مصرف غذا سپیدا - بنیتو و همکاران، باورهای فراشناختی ولز و پرسشنامه تنظیم رفتاری هیجان گارنفسکی و گارایج استفاده شد. داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری به وسیله نرم افزار Lisrel8.8 تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

    مدل علی رابطه بین خودآگاهی شناختی، تنظیم رفتاری مثبت هیجان و ولع مصرف غذا در دانش آموزان چاق براساس شاخص های مختلف برازش تایید شد (0/05>P) و درمجموع، خودآگاهی شناختی و تنظیم رفتاری مثبت هیجان 53 درصد از واریانس ولع مصرف مواد غذایی را در دانش آموزان چاق پیش بینی کردند.

    نتیجه گیری:

     بنابراین باتوجه به نتایج، پیشنهاد می شود سازمان آموزش وپرورش و بهزیستی، آموزش مهارت های شناختی و تنظیم هیجان را توسط مشاوران و روانشناسان در کلاس های برنامه ریزی و مهارت های زندگی برای دانش آموزان عملی سازند.

    کلیدواژگان: ولع مصرف غذا، خودآگاهی شناختی، تنظیم هیجان، نوجوان، چاقی
  • مبارکه عجم حسینی، فرشید پروینی*، سید عبدالحمید انگجی صفحات 722-738
    سابقه و هدف

    نا شنوایی به عنوان شایع ترین اختلال حسی - عصبی، شناخته می شود. فراوانی اختلال شنوایی در جهان، یک از هر 500 نوزاد متولدشده می باشد. در ایران، به دلیل رواج ازدواج های خویشاوندی، این میزان دو تا سه برابر بیشتر برآورد می شود. ناهمگنی بالای لوکوسی و آللی نا شنوایی توارثی در جمعیت های مختلف ایران و پراکندگی مطالعات انجام شده، از دلایل اصلی انجام مطالعه مروری حاضر می باشد.

    مواد و روش ها: 

    مقالات منتشرشده در پایگاه های Google scholar، Scopus،Web of Science  و PubMed از سال 1989 تا 2022 براساس کلیدواژه های Iran، non-syndromic، hearing loss، gene، mutation و pathogenic variants جمع آوری و بررسی شد.

    نتایج

    تاکنون، بیش از 130 ژن عامل ناشنوایی غیر سندرومی (NSHL) در جهان شناخته شده است. از این میان، 57 ژن مشتمل بر 430 جهش بیماری زا و شبه بیماری زا در مبتلایان به ناشنوایی غیرسندرومی در ایران گزارش شده است. بر مبنای مطالعات انجام شده، ژن هایGJB2 ، SLC24A4، MYO15A، MYO7A، CDH23 و TMC1 در ایران به ترتیب از رایج ترین عوامل NSHL هستند که توزیع آن ها در جمعیت های مختلف، متفاوت می باشد. همچنین، جهش بدمعنی، رایج ترین جهش گزارش شده است.

    نتیجه گیری:

     این مطالعه ضمن تایید ناهمگنی ژنتیکی بالای NSHL در ایران، بر اهمیت و تاثیر انقلابی تکنیک های توالی یابی نسل جدید (NGS) در تشخیص علت ژنتیکی نقص شنوایی در جمعیت های مختلف ایران تاکید می کند. چنین رویکردی می تواند نقش قابل توجهی در انجام مشاوره ژنتیک، تشخیص قبل از تولد و مدیریت کلینیکی اختلال شنوایی در خانواده های مبتلا ایفا نماید.

    کلیدواژگان: نقص شنوایی، ناشنوایی حسی - عصبی، ژنتیک ناشنوایی، ناهمگنی ژنتیکی، ناشنوایی غیرسندرومی
  • الهام قجری، شقایق کیانی، نوشین نادری، مرضیه تولائی*، محمدحسن مشکی باف، محمدحسین نصر اصفهانی صفحات 739-749
    سابقه و هدف

    اسپرماتوژنز فرآیندی است که به تولید و تمایز اسپرم منجر می شود. در طی این فرآیند، مسیرهای مولکولی و متابولیسم های مختلفی درگیر هستند. «چرخه 1- کربن» به عنوان یکی از مهم ترین چرخه های متابولیکی که شامل دو چرخه فولات و متیونین و مسیر ترانس سولفوراسیون می باشد، شناخته شده است. این چرخه در متیلاسیون DNA و RNA، تراکم و بلوغ DNA و حفظ تعادل آنتی اکسیدانی در اسپرم نقش های ضروری و حیاتی دارد. در این مطالعه مروری، به اهمیت چرخه 1- کربن در فرآیند اسپرماتوژنز پرداخته شده است.

    مواد و روش ها:

     با استفاده از چندین واژگان کلیدی، مطالعات مربوط از پایگاه های PubMed وScholar Google  و Science Direct بین سال های 1993 تا 2021 به زبان انگلیسی بررسی شدند که اطلاعات 69 مقاله منتخب، استخراج گردید.

    نتایج

    اختلال در متابولیسم چرخه 1- کربن مانند مسیر ترانس سولفوراسیون، روند متیلاسیون مجدد، کمبود فولات یا کوبالامین و وجود پلی مورفیسم تک نوکلیوتیدی ژن MTHFR واریانت C677T، می تواند بر متیلاسیون DNA و RNA و سلامت DNA اسپرم تاثیرگذار باشد. افزایش غلظت هموسیستیین به ویژه در افراد با کمبود فولات، با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش آنتی اکسیدان ها در سلول همراه است که می تواند بر عملکرد و توانایی باروری اسپرم موثر باشد.

    نتیجه گیری:

     ممکن است تقویت چرخه 1- کربن با فولات و دیگر ریز مغذی ها بتواند با فعال کردن آنزیم های دخیل در مسیر ترانس سولفوراسیون و کاهش غلظت هموسیستیین، به بهبود پارامترهای اسپرمی و پتانسیل باروری منجر شود.

    کلیدواژگان: باروری مردان، چرخه 1- کربن، گلوتاتیون، مسیر ترانس سولفوراسیون، اسپرم
|
  • Mahboubeh Tajik, Mohammadali Azarbayjani*, Maghsoud Peeri, Parvin Farzanegi Pages 617-628
    Background

    Knee osteoarthritis is associated with damage to ligaments and skeletal muscles around the knee joint. Since inhibiting of atrophy can help to improve this disease; therefore, this study aimed to determine the effect of mesenchymal stem cell (MSCs), hyaluronic acid (HA) and aerobic exercise on the expression of myonectin and myogenin genes and the production of CD44 protein in the quadriceps muscle tissue of osteoarthritis rats.

    Materials and Methods

    Forty-five adult male rats aged 6-8 weeks were placed in 9 groups of 5 including: healthy control, patient control, MSCs, HA, aerobic exercise, MSCs+HA, exercise+HA, exercise+MSCs and exercise+MSCs+HA. Osteoarthritis was induced surgically. Aerobic exercise was done for 8 weeks, 3 sessions a week and at a speed of 16m/min. MSCs were injected at the rate of 1×106cells/kg and HA at a concentration of 10mg/ml. Forty-eight hours after completing the protocol, the quadriceps muscle tissue was isolated and the expression of myonectin and myogenin genes was measured by Real-Time PCR and the expression of CD44 protein was measured by immunohistochemistry method.

    Results

    The gene expression of myonectin, myogenin, and CD44 protein expression was significantly increased in aerobic exercise, HA and MSCs groups alone (P=0.001) and CD44 in exercise+HA (P=0.024). Also, myogenin in exercise+MSCs group (P=0.037) and myonectin in exercise+MSCs, exercise+HA (P=0.001) and MSCs+HA (P=0.012) groups increased significantly.

    Conclusion

    Aerobic exercise, HA and MSCs alone and exercise+MSCs synergistically led to the inhibition of muscle atrophy by increasing the activity of myokines; but exercise+HA play a role in muscle building in osteoarthritis rats.

    Keywords: Aerobic exercise, Mesenchymal stem cells, Hyaluronic acid, Myonectin, Myogenin, Osteoarthritis
  • Esmail Alipour-Nosrani, Mohsen Ghazanfari, Masoumeh Eslahi, Mohammad Hajijafari, Mohsen Taghizadeh* Pages 629-636
    Background

    Parkinson’s disease (PD) as a progressive disorder caused by degeneration of dopamine (DA) neurons leads to bradykinesia, tremor, and cognitive dysfunction. The administration of Z. jujuba in animal models of nervous system disorder had favorable effects on memory ability and oxidative stress biomarkers. Accordingly, we assessed the influence of Z. jujuba aqueous extract administration on learning, memory, locomotor activity and oxidative stress biomarker in rats with Parkinson’s disease.

    Materials and Methods

    In this study forty adult Wistar rats allocated into four groups were sham group, untreated Parkinson study group and two groups treated with aqueous extract of Z. jujube at two different concentrations of 500 and 1000 mg/kg/days. PD induction was done by injecting 6-hydroxydopamine (6-OHDA). Rotations activity was assessed by injection of apomorphine. Morris water maze was utilized to evaluate spatial learning and memory. Also, oxidative stress was evaluated by malondialdehyde (MDA) biomarker.

    Results

    Our data showed that the 6-OHDA-induced PD led to the learning, memory and rotations activity dysfunctions. Administration of 1000 mg/kg of Z. jujube improved the learning and memory (P<0.0001). In addition, 500 and 1000 mg/kg of Z. jujube decreased the apomorphine-induced rotations (P<0.0001). Also, Z. jujube decreased malondialdehyde level in midbrain and hippocampus (P<0.05).

    Conclusion

    aqueous extract of Z. jujube administrated by the animal model of PD can has favorable potentials on memory, learning, apomorphine-induced rotations and brain malondialdehyde level.

    Keywords: Ziziphus jujube, Learning, Memory, Motor disorders, Parkinson’s disease
  • Soheila Heydarzai, Lida Moradi*, Parvin Farzanegi, Bahram Abedi Pages 637-645
    Background

    Endometriosis is a chronic, inflammatory and estrogen-dependent disease characterized by the growth of endometrial tissue outside the uterine cavity. The responses of the immune system, nutrition, sports activity are among the most important factors affecting this disease. The research aimed to investigating the expression of TLR4 and MyD88 pathway after a period of exercise and vitamin E consumption in endometriosis model rats.

    Materials and Methods

    The research is of fundamental and experimental type. 25 female Wistar rats were selected and divided into 5 different groups. After induction of endometriosis, rats in the training group swam 5 days a week. The vitamin E consumption group consumed the supplement daily. The studied proteins included TLR4 and MyD88. One-way analysis of variance and Bonferroni's post hoc test were used at the significance level of P≤0.05.

    Results

    There was a significant difference between the research groups. The results of Bonferroni post hoc test showed that the expression level of MyD88 gene in healthy control group differed from endometriosis model control groups (P=0.0001), exercise group (P=0.019) and patient control group+vitamin E supplement (P=0.021). Significantly, the control group of endometriosis model was significantly different from the exercise group (P=0.002), the patient control group+vitamin E supplement (P=0.002) and the patient group+vitamin E+exercise (P=0.0001). There was a significant difference in the expression of TLR4 gene in the healthy control group with the control group of endometriosis model (P=0.048).

    Conclusion

    Induction of endometriosis strongly affects this pathway to cause inflammation in the tissue. Exercise with enzymatic adaptations may help slow the pathway and prevent inflammation and tissue cell proliferation down.

    Keywords: Endometriosis, Exercise, Vitamin E, Toll-like receptor 4, Myeloid differentiation primary response gene 88 protein
  • Saeed Daneshyar*, Zahra Mirakhori, Yazdan Forutan Pages 646-656
    Background

    Transcription Factor EB (TFEB) and Transcription Factor E2F1 play an important role in metabolism. This study investigated the effect of exercise training and high-fat diet on the gene expression of these factors in the visceral adipose tissue of mice.

    Materials and Methods

    In the experimental study, 28 male mice (C57BL/6) were assigned into four groups included Control, High-Fat Diet (HFD), Exercise Training (ET), and High-Fat Diet with Exercise Training (HFD-ET). The subjects of HFD were fed a high-fat diet for 12 weeks. The mice of ET performed continuous endurance training on a treadmill for six weeks. The mice of HFD-ET had six weeks of endurance training in addition to having the HFD. The Real-Time–PCR methods were used to measure the gene expression of TFEB and E2F1.

    Results

    1) The gene expression of TFEB was increased by HFD and ET (P<0.05). 2) The combination of HFD and ET had an increasing effect on TFEB (P=0.02); However, this effect was not higher than ET and HFD, separately (P>0.05). 3) HFD caused an increase in E2F1 (P=0.03). 4) Neither ET nor combined HFD and ET significantly increased the expression of E2F1 (P>0.05).

    Conclusion

    Continuous endurance training has a similar effect (no opposite effect) to the high-fat diet on gene expression of TFEB. Further, it could be thought that this exercise training may partly negate the increasing effect of the high-fat diet on E2F1 expression.

    Keywords: High-fat diet, Exercise training, Endurance training, Adipose tissue, TFEB, E2F1
  • Mehdi Abbasi-Moghadam, Vahid Valipour-Dehnou*, Mahdieh Molanouri Shamsi Pages 657-665
    Background

    Considering the hypoglycemic role of cysteine-rich acidic secreted protein (SPARC) and its effect on AMPK phosphorylation and GLUT4 expression, the present study aimed to investigate the effect of aerobic exercise with cinnamon extract supplementation on SPARC, AMPK and GLUT4 levels in type 2 diabetic rats.

    Materials and Methods

    35 eight-week-old male Wistar rats were randomly and equally divided into five groups: control (C), diabetes (D), diabetes-supplement (DS), diabetes-exercise (DE), and diabetes-exercise-supplement (DES). The training program was performed 5 sessions per week for 8 weeks. Rats in DS and DES groups received 200 mg/kg of CE daily by gavage, and rats in C and DE groups received water during this period.

    Results

    Blood glucose was decreased in the DS, DE, and DES groups. SPARC, AMPK, and GLUT4 protein levels and weight significantly reduced in the D group. Also, GLUT4 levels in the DS group increased significantly. However, the SPARC, AMPK, and GLUT4 protein levels were significantly increased in both the DE and DES groups.

    Conclusion

    CE only increases GLUT4 but exercise increases the SPARC, AMPK, and GLUT4 in diabetic rats. However, exercise with CE have significantly greater effects on the SPARC, AMPK, and GLUT4 in diabetic rats and can be very useful in the treatment of hyperglycemia in diabetic patients.

    Keywords: Aerobic exercise, Cinnamon extract, SPARC, AMPK, GLUT4, Type 2 diabetes
  • Masoumeh Mehrabi, Yaser Kazemzadeh*, Ali Gorzi, Seyed Ali Hosseini, Saeid Sedaghati Pages 666-675
    Background

    Anabolic-androgenic steroids can cause disturbances in the antioxidant system and some inflammatory markers such as nuclear factor kappa B (NF-KB) and cyclooxygenase-2 (COX-2) in kidney of athletes. So, this study aimed to investigate the effect of eight weeks of testosterone enanthate consumption on antioxidant activity, NF-KB and COX-2 genes expression in kidney tissue of resistance-trained male rats.

    Materials and Methods

    24 male rats were divided into three groups: control, training, training + testosterone after a week of familiarization. Rats in the training and training + testosterone groups performed resistance training for eight weeks and five sessions per week. Also, rats in the training + testosterone group received 20 mg/kg/week of testosterone enanthate by intramuscular injection three days a week. One-way analysis of variance was used to analyze the research findings (P≤0.05).

    Results

    The results of one-way analysis of variance showed that COX-2 gene expression in the training group (P=0.001) and the training + testosterone group (P=0.001) had a significant increase compared to the control group. Also, a significant increase was observed in the Training + testosterone group compared to the training group (P=0.001). NF-kB gene expression in the training group (P=0.003) and the training + testosterone group (P=0.001) compared to the control group significantly was higher. Also, a significant increase was observed in the training + testosterone group compared to the training group (P=0.002).

    Conclusion

    It seems that intense resistance training and testosterone consumption can lead to an increase in inflammatory factors in the kidney tissue of resistance trained rats.

    Keywords: Oxidative stress, NF-kB, COX-2, Testosterone enanthate, Resistance training
  • Aboalghasem Taghavi Holagh, Hossein Abed Natanzi*, Reza Badalzadeh, Farshad Ghazalian Pages 676-682
    Background

    Doxorubicin (DOX) is an effective drug in the treatment of various cancers whose usage has been limited due to the cardiac toxicity. The present study aimed to investigate the combination effect of troxerutin (TRX; It is derived from the flavonoid rutin and has pharmacological properties) and high-intensity interval training (HIIT) on DOX-induced cardiotoxicity and expression of mitophagy genes Mfn2 and Parkin in rat cardiac cells.

    Materials and Methods

    Male Wistar rats were randomly divided into five groups (n = 10): 1) Control, 2) DOX, 3) HIIT + DOX, 4) TRX + DOX, and 5) HIIT + TRX + DOX. After the last session of HIIT, the trained and time-matched control rats were injected with DOX (20 mg/kg, ip). To confirm the induction of doxorubicin cardiotoxicity, it was shown that DOX injection increased serum level of lactate dehydogenase from 57±3 U/l to 171±6 U/l. The expression of mitophagy genes including Mfn2 and Parkin was measured by Real-Time PCR.

    Results

    DOX injection decreased the expression of mitophagy genes Mfn2 and Parkin (P<0.01). The combined effect of HIIT exercise and troxerutine consumption led to a significant increase in the expression of mitophagy genes Mfn2 (P<0.05) and Parkin (P<0.01) compared to the DOX group.

    Conclusion

    The combined application of HIIT exercise and troxerutin can increase the expression of mitophagy genes Mfn2 and Parkin in cardiac cells of DOX-receiving rats and reduce DOX-induced cardiac toxicity.

    Keywords: Doxorubicin, High-intensity interval training, Troxerutin, Cardiac Toxicity, Mitophagy
  • Firouzeh Maskanati, Seyedeh Ommolbanin Ghasemian*, Rahmatollah Khanmohammadi, Omidreza Salehi Pages 683-690
    Background

    The use of doxorubicin for therapeutic purposes is associated with the occurrence of kidney disorders. However, this study aimed to investigate the interactive effects of aerobic training and Crocin supplementation on B-lymphocyte lymphoma 2 (Bcl-2) and Bcl-2-associated X protein (Bax) in kidney tissue of rats exposed to doxorubicin.

    Materials and Methods

    40 male Wistar rats (age 8-10 weeks, weight 200-220 grams) were randomly divided to groups: (1) healthy control, (2) doxorubicin (2 mg/kg/day), (3) doxorubicin+training, (4) doxorubicin+crocin and (5) doxorubicin+exercise+crocin. Aerobic training was performed for eight weeks, three sessions a week (with an intensity of 60-70% of VO2max); and crocin was gavaged 50 mg/kg/day. To analyze the data, one-way analysis of variance with Tukey's post hoc test was used (P≥0.05).

    Results

    Bax ​​and Bax/BCL2 ratio were lower in doxorubicin+crocin and doxorubicin+exercise+crocin groups and BCL2 values ​​were higher than doxorubicin group (P=0.001). Bax ​​and Bax/BCL2 ratio in doxorubicin+exercise group were lower than doxorubicin group (P=0.001). Bax ​​and Bax/BCL2 ratio were lower in doxorubicin+exercise+crocin group and BCL2 ​​was higher in this group than doxorubicin+crocin group (P=0.001). BCL2 ​​ in the doxorubicin+exercise+crocin group was higher and the Bax/BCL2 ratio in this group was lower than the doxorubicin+exercise group (P=0.001).

    Conclusion

    It seems that aerobic training with reduction of Bax and Crocin with increase of BCL2 have favorable effects on the inhibition of apoptosis in the kidney tissues of rats. But these two interventions have an interactive effect in inhibiting the apoptosis of kidney tissue following exposure to doxorubicin.

    Keywords: Exercise training, Crocin, Apoptosis, Kidney, Doxorubicin, Rats
  • Mona Danaei Kousha, Samaneh Sadat Tabatabaei*, Fatemeh Shahabizadeh, Ghasem Ahi Pages 691-702
    Background

    Breast cancer is the most common type of cancer among women, and according to the report of the World Health Organization, this statistic has been increasing in recent years. So, the present study aimed to compare the effectiveness of group positive behavioral therapy and group cognitive-behavioral therapy on cognitive flexibility among women with breast cancer.

    Materials and Methods

    The present study was an experimental study. The selected statistical population of the study included all women with breast cancer who referred to the breast clinic of Milad Hospital in 1400. Among the clients, 45 people were selected by random face sampling. People were randomly divided into two experimental groups and one control group (15 people). The experimental groups underwent cognitive-behavioral and positive therapy in 8 weekly sessions of 90 minutes. Dennis and Vanderwaal's cognitive flexibility questionnaire was used to collect information. The data was analyzed using multivariate covariance analysis with SPSS-20 software.

    Result

    The results indicated a significant difference in the effect of the two treatments on the variable scores of cognitive flexibility (P<0.05). Although the positive group therapy was effective on all three components of cognitive flexibility, the cognitive behavioral therapy group had a greater effect on the cognitive flexibility of women with breast cancer than the positive therapy group.

    Conclusion

    The findings of this study showed that the use of cognitive behavioral therapy and positive behavioral therapy can improve the cognitive flexibility of women with breast cancer. So, the use of these methods is recommended by counselors and psychologists in clinics and hospitals.

    Keywords: Positive behavioral therapy, Cognitive behavioral therapy, Cognitive flexibility, Breast cancer
  • Amir Delshad*, Maryam Sadat Dashti Pages 703-713
    Background

    It seems that physical activity is effective in improving the homeostasis of glucose and blood lipids by increasing the production of circulating levels of Irisin. this research aimed to investigate the simultaneous effect of cinnamon and TRX exercises on the serum levels of Irisin and metabolic status of inactive obese women.

    Materials and Methods

    The current research was semi-experimental. 40 overweight female volunteers were randomly assigned to four groups of combined exercise (n=10), combined exercise-supplement (n=10), supplement (n=10) and control (n=10). Blood sampling was 24 hours before the start of training period and 48 hours after end of the last session. Then, by using the analysis of covariance (Ancova) test, between-group changes were used and paired correlation T-test was used for intra-group comparison. Data analysis was done by SPSS version 25 software at a significance level of P<0.05.

    Results

    The findings of this research showed that the combined exercise and cinnamon supplement decreased the serum concentration of insulin and HOME. Also, that increased the level of Irisin, and the values of serum glucose were not significant. but intragroup analysis showed that there was a difference between the averages in exercise group (P=0.048) and exercise-supplement group (P=0.021) in the post-test compared to the pre-test, a significant decrease can be seen.

    Conclusion

    In this study, Irisin had a negative correlation with fasting blood glucose, BMI, which probably increase can have beneficial effects on glucose regulation, insulin resistance and obesity caused by overweight in women.

    Keywords: Cinnamon, Glucose, Insulin, Insulin resistance, Irisin
  • Seyfullah Aghajani*, Matineh Ebadi, Ali Kermani, Sajjad Ghobadzadeh Pages 714-721
    Background

    obesity in adolescents has become a serious public health concern that will lead to many risk factors; therefore, this study was performed to study a causal model of food cravings based on cognitive self-awareness mediated by positive behavioral emotion regulation in obese students in Mashhad.

    Materials and Methods

    The method of this research was descriptive-correlational. The statistical population of the present study was all middle and high school male students in Mashhad during the academic year 2021-2022 and 320 subjects were selected by cluster sampling. The Food Cravings Questionnaire of Cepeda-Benito et al., the Metacognitive Beliefs Questionnaire of Wells & Cartwright-Hatton, and the Behavioral Emotion Regulation Questionnaire of Garnefski and kraaj were used to collect data. The collected data were also analyzed using Pearson correlation analysis and structural equations by Lisrel 8.8 software.

    Results

    The results showed that the causal model of the relationship between cognitive self-awareness, behavioral emotion regulation, and food cravings in students with obesity was confirmed based on various fit indices (P<0.05), Overall, cognitive self-awareness positive behavioral emotion regulation predicted 53% of the variance food cravings in obese students.

    Conclusion

    Therefore, according to the results, it is suggested that the Education and Welfare Organization implement cognitive skills and emotion regulation training by counselors and psychologists in planning and life skills classes for students.

    Keywords: Food cravings, Cognitive self-awareness, Emotion regulation, Adolescent, Obesity
  • Mobarakeh Ajam-Hossieni, Farshid Parvini*, Abdolhamid Angaji Pages 722-738
    Background

    Hearing loss (HL) is known as the most common sensorineural disorder. The frequency of hearing impairment is one in every 500 infants born, worldwide. In Iran, due to the high prevalence of consanguineous marriages, this amount is estimated to be two to three times higher. The high locus and allelic heterogeneity of hereditary hearing loss in different populations of Iran and distribution of studies are the main reasons for conducting this review.

    Materials and Methods

    Published articles were collected and reviewed in Google scholar, Scopus, Web of Science and PubMed databases from 1989 to 2022 based on the keywords of Iran, non-syndromic, hearing loss, gene, mutation and pathogenic variants.

    Results

    So far, more than 130 genes causing non-syndromic hearing loss (NSHL) have been known in the world, of which 57 genes including 430 pathogenic and likely pathogenic mutations have been reported in NSHL patients in Iran. Based on the literature, GJB2, SLC26A4, MYO15A, MYO7A, CDH23, and TMC1 genes are among the most common causes of NSHL in Iran, respectively, and their distribution is different in various populations. In addition, missense mutation is the most common reported mutation.

    Conclusion

    This study while confirming the high genetic heterogeneity of NSHL in Iran, emphasizes the importance and revolutionary impact of next generation sequencing (NGS) techniques in diagnosing the genetic cause of hearing impairment in different populations of Iran. Such an approach can play a significant role in genetic counseling, prenatal diagnosis and clinical management of hearing impairment in affected families.

    Keywords: Hearing impairment, Sensorineural hearing loss, Genetics of deafness, Genetic heterogeneity, Nonsyndromic hearing loss
  • Elham Ghajari, Shaghayegh Kiani, Nushin Naderi, Marziyeh Tvalaee*, MohammadHassan Meshkibaf, MohammadHossein Nasr-Esfahani Pages 739-749
    Background

    Spermatogenesis is a process that leads to the production and differentiation of sperm. During this process, various molecular and metabolic pathways are involved. "1-carbon cycle" is known as one of the most important metabolic cycles, which includes two cycles of folate and methionine and the transsulfuration pathway. This cycle has essential and vital roles in DNA and RNA methylation, DNA condensation and maturation, and maintaining the antioxidant balance in sperm. In this review, the importance of the 1-carbon cycle in the process of spermatogenesis has been considered.

    Materials and Methods

    Using the keywords of the study, related studies were reviewed from PubMed, Google Scholar and Science Direct databases between 1993 and 2021 in English, and the information of 69 selected articles was extracted.

    Result

    Disturbance in the 1-carbon cycle metabolism, such as the transsulfuration pathway, the re-methylation process, folate or cobalamin deficiency, and the presence of single nucleotide polymorphism of the MTHFR gene variant C677T, can affect DNA and RNA methylation and sperm DNA integrity. An increase in homocysteine concentration, especially in individuals with folate deficiency, is associated with an increase in oxidative stress and a decrease in antioxidants in the cell, which can affect sperm function and fertility.

    Conclusion

    Strengthening the 1-carbon cycle with folate and other micronutrients may lead to the improvement of sperm parameters and fertility potential by activating the enzymes involved in the transsulfuration pathway and reducing homocysteine concentration.

    Keywords: Male fertility, 1-carbon cycle, Glutathione, Transsulfuration pathway, Sperm