فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 58 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/28
  • تعداد عناوین: 25
|
  • مهدی محمودی یکتا*، غلامرضا شعبانی بهار، حبیب هنری، جواد شهلایی، فرزاد غفوری صفحات 9-32

    هدف پژوهش حاضر، کاوش عوامل زمینه ای و مداخله گر توسعه کارآفرینی نظام آموزشی تربیت بدنی و علوم ورزشی کشور بود. روش پژوهش کیفی و از نوع گرندد تیوری بود. گردآوری داده ها، از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند انجام پذیرفت. جامعه آماری پژوهش را کلیه صاحب نظران سه حوزه علمی، اجرایی و ورزشی که شامل، کارشناسان و صاحب نظران حوزه کارآفرینی (شامل کارآفرینان برتر ورزشی،اساتید این حوزه)،اعضای هیات علمی نخبه و صاحب نظر دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی و روسا و مدیران سازمان های ورزشی (وزارت ورزش و جوانان،فدراسیون ها و کمیته ملی المپیک) تشکیل می دادند.نمونه ها از روش نمونه گیری هدفمند و به صورت گلوله برفی انتخاب شدند و مصاحبه با صاحب نظران تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت (نوزده مصاحبه). یافته های مربوط به عوامل زمینه ای بیانگر چهار مقوله فرعی؛ زیرساخت ها،سازمان های مرتبط،فرهنگ کارآفرینی و سیاست گذاری و برنامه ریزی آموزش عالی برای اشتعالزایی بود که در دو مفهوم کلی عوامل سازمانی و ساختاری و فرهنگ و تفکر کارآفرینی دسته بندی شدند. همچنین یافته های عوامل مداخله گر نیز در دو مفهوم کلی عوامل کلان قانونی،سیاسی و اقتصادی و تمرکز بر توسعه راهبردهای کارآفرینی و مهارت آموزی دانشجویان که شامل پنج مقوله فرعی؛ تولید قانون،تسهیلات حمایتی،عوامل سیاسی و اقتصادی، بسط و توسعه دانش کارآفرینی و مهندسی ساختار بود طبقه بندی شدند. بطور کلی شناخت این عوامل می تواند دانشگاه ها، اساتید و نظام آموزشی تربیت بدنی را در جهت توسعه کارآفرینی یاری رساند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، عوامل مداخله گر، عوامل زمینه ای، نظام آموزشی
  • امین رضا بخشی چناری*، محمود گودرزی، سید نصرالله سجادی، مجید جلالی فراهانی صفحات 33-46
    هدف از این پژوهش شناسایی و اولویت بندی موانع توسعه دیپلماسی ورزشی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بود. فرآیند پژوهش شامل دو مرحله بود، مرحله اول پژوهش شامل: تحقیق کیفی از نوع پدیدار شناسی (با استفاده از ابزار مصاحبه با اساتید دانشگاه و نخبگان، مطالعه مقالات، کتب، اسناد و مدارک)، مرحله دوم پژوهش شامل: تحقیق کمی از نوع توصیفی- تحلیلی (با استفاده از روش دلفی و AHP). جامعه آماری در بخش کیفی کلیه مدیران و متخصصان صاحب نظر در ارتباط با موضوع دیپلماسی ورزشی بودند و از آنجایی که در روش های کیفی، تعداد نمونه ها از قبل تعیین نمی شود در نتیجه تا جایی که نسبت به موضوع تحقیق اشباع نظری حاصل شد مصاحبه ادامه یافت، بنابراین در این مرحله از دو روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی استفاده شد نتایج تحقیق نشان داد که بی توجهی وزارت ورزش و جوانان و وزارت امور خارجه نسبت به مسایل بین المللی ورزشی، ایرادهای اساسی در اساسنامه فدراسیون ها، موانع ایدیولوژیکی و تعارضات برخی ارزش های ج.ا.ا با قواعد و هنجارهای حاکم بر ورزش جهان، نبود نیروی انسانی متخصص و تعدد مراجع تصمیم گیرنده در امور بین المللی ورزش از مهم ترین موانع پیش روی توسعه دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران می باشد. پیشنهاد می شود می توان با همکاری دوطرفه بین وزارت ورزش و وزارت امورخارجه از پتانسیل وزارتخانه های ذی ربط و حتی سفارتخانه هایی که در کشورهای محل سازمان های بین المللی ورزشی قرار دارند (مانند سوییس که مقر فیفا می باشد)، در حوزه دیپلماسی ورزشی برای رسیدن به اهداف بین‎المللی استفاده کرد
    کلیدواژگان: دیپلماسی، ورزشی، سیاست، خارجی
  • محمدعلی نودهی*، طاهر بهلکه، علی یحیی نژاد، زین العابدین فلاح صفحات 47-66

    هدف از تحقیق حاضر شناسایی و اولویت بندی مولفه های توسعه اثربخشی مدیران سازمان های ورزشی بود. روش انجام پژوهش، آمیخته (در بخش کیفی، روش دلفی کلاسیک تعدیل شده و در بخش کمی، توصیفی- تحلیلی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل مدیران سطوح عالی ورزش کشور بودند که از بین آن ها نمونه تحقیق به شیوه هدفمند و در دسترس به تعداد 30 نفر انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی شامل مدیران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، مدیران کل ورزش و جوانان استان ها، مدیران فدراسیون های ورزشی، روسای هیات های ورزشی استان ها و مدیران ادارات ورزش و جوانان شهرستان ها به تعداد 2079 نفر بودند که نمونه ها به شیوه نمونه گیری تصادفی- طبقه ای به تعداد 314 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود. روایی پرسش نامه با نظر 8 نفر از اساتید مدیریت ورزشی تایید شد. پایایی پرسش نامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (83/0 = α) به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس. نسخه 20 انجام شد و نیز تحلیل عامل تاییدی به کمک نرم افزار لیزرل نسخه 5/8 انجام گرفت. بر اساس نتایج، پنج مولفه برای توسعه اثربخشی مدیران ورزش شناسایی شد که به ترتیب اولویت عبارت بودند از توسعه مهارت های فردی (927/0)، توسعه حمایت های محیطی (864/0)، توسعه رفتار سازمانی (861/0)، توسعه علمی (725/0) و توسعه ویژگی های شخصیتی (682/0). با توجه به یافته های تحقیق، تقویت مهارت های شناسایی شده در مدیران سازمان های ورزشی می تواند میزان اثربخشی آنان را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: اثربخشی، مدیران ورزشی، ویژگی های فردی، عوامل برون فردی. دلفی کلاسیک تعدیل شده
  • احدیه صادقی کلانی، شیرین زردشتیان*، شهاب بهرامی، مسعود صادقی صفحات 67-82
    هدف از انجام پژوهش حاضر، تدوین مرام نامه اخلاق داوری ورزشی در ایران با رویکرد پدیدارشناسی بود.روش پژوهش حاضر، کیفی از نوع پدیدارشناسی می باشد که به همین منظور از بین خبرگان و مطلعین حوزه اخلاق داوری در ورزش، 15 نفر از آنها به شیوه ی نمونه گیری گلوله برفی، انتخاب شدند و با آن ها مصاحبه نیمه ساختاریافته و عمیق شد. تحلیل مضمون ها با استفاده از نرم افزار Max QDA نسخه Pro انجام شد. 8 مضمون و 61 زیرمضمون در این زمینه استخراج شد که قانون مداری، احترام، رفتار، ارتباطی، فساد، عدالت، فرهنگی - اجتماعی و خانوادگی از جمله مضمون های استخراجی در این پژوهش بودند. بنابراین به صورت کلی وبه عنوان یک پیشنهاد به مدیران و متولیان ورزش و داوری ورزشی کشور توصیه می شود، از اصول مرام نامه ی پژوهش حاضر در جهت بهبود و رشد اصول اخلاقی در بین داوران استفاده نمایند که این امر از طریق آموزش امکان پذیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: اخلاق، فساد، احترام، قانون مداری، ورزش
  • اسلام کریمی*، فریده شریفی فر، رضا نیک بخش صفحات 83-108

    پژوهش حاضر درصدد تدوین علل تاثیرگذار بر مدیریت راهبردی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران بوده است. از این منظر داده های پژوهش با استفاده از رهیافت پژوهش کیفی و از نوع مطالعه دلفی، با تشکیل پنل13 نفره دلفی از خبرگان و صاحب نظران حوزه ورزش فوتبال و در سطح دانشگاهی و اجرایی که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند یا قضاوتی انتخاب شده بودند؛ از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته یا نیمه استاندارد (در راند اول دلفی) و پرسشنامه بسته (در راندهای دوم تا چهارم دلفی)؛ گردآوری گردید. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل مضمون و از نوع شبکه مضامین در راند اول دلفی و نیز ضریب هماهنگی کندال (W) برای دست یابی به اتفاق نظر و اجماع نهایی خبرگان نسبت به ترتیب اهمیت علل تاثیرگذار بر مدیریت راهبردی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در راندهای بعدی استفاده شده است. جهت اعتبار سنجی یافته های کیفی از روش ارزیابی اعتبار به شیوه ارتباطی و نیز روش ممیزی و برای پایایی سنجی ابزار از روش قابلیت تکرارپذیری و نیز قابلیت انتقال یا تعمیم پذیری استفاده شده است. نتایج پژوهش در چهار راند دلفی نشان داده است که علل تاثیرگذار بر مدیریت راهبردی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران متشکل از علل: ساختاری (کلان) با 10 متغیر، سازمانی (میانه) با 9 متغیر و کنشی (خرد) با 1 متغیر بوده است. لذا تدوین سند راهبردی، توجه به خصوصی سازی ،ایجاد مکانیسم های نظارتی، توجه به حرفه ای گرایی، توانمندسازی نیروی انسانی، اعمال مدیریت دانش و مشارکتی ،توجه به مسایل حقوقی و قانونی و...حایز اهمیت می باشد

    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی، فدراسیون فوتبال، علل ساختاری، علل سازمانی، علل کنشی
  • الهام جیحونی، نصرالله محمدی*، مرتضی دوستی، سعید امیرنژاد صفحات 109-128
    کسب موفقیت و عملکرد مطلوب ورزشکاران در مسابقات ورزشی از موضوعاتی است که بیشترین توجه سازمان های متولی ورزش در کشورهای مختلف را به خود معطوف نموده است. هدف از انجام تحقیق شناسایی عوامل موثر در موفقیت بسکتبال ایران با رویکرد داده بنیاد بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نوع تحقیقات کیفی با روش گراندد تیوری (تیوری داده بنیاد) بود. جامعه آماری متشکل از خبرگانی است که در زمینه مدیریت ورزشی تخصص علمی، اجرایی و یا هر دو را دارند. در پژوهش حاضر نظرات 15 نفر از افراد خبره در طی مصاحبه نیمه ساختار یافته به روش هدفمند تا رسیدن به حد اشباع نظری جمع آوری گردید. پایایی مصاحبه ها نیز با استقاده از روش مطالعه توافق درون موضوعی 78/0 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نتایج نشان داد که 205 کد در مرحله کد گذاری باز و 11 محور در کدگذاری محوری بدست آمد و در نهایت مدل عوامل موثر بر موفقیت بسکتبال ایران با هشت عامل استعدادیابی، مدیریت، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، آموزش، تجهیزات و سخت افزار و ورزشکار ارایه گردید. بنابراین حمایت از تیم های پایه، تعریف فرآیند خاص برای شناسایی استعدادهای درخشان و رعایت عدالت در توزیع امکانات، تشکیل اتاق فکری برای حمایت از قهرمانان ورزشی، برنامه محوری برای درآمدزایی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: استعدادیابی، مدیریت، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی
  • محمدصادق فرجی، علی محمد صفانیا*، محسن باقریان، سید صلاح الدین نقشبندی صفحات 129-144

    مدیریت خطر امری ضروری در حفظ ایمنی اماکن ورزشی و فراهم آوردن محیطی مناسب برای ورزش است. با توجه به اهمیت فعالیت ورزشکاران در محیطی ایمن، پیاده سازی مدل مدیریت خطر در اماکن ورزشی، باید در اولویت قرار گیرد. از این رو هدف از انجام این تحقیق طراحی مدل مدیریت خطر در اماکن ورزشی کشور بود. این تحقیق با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) انجام گرفت. به منظور شناسایی عوامل ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای ومقالات مرتبط، زوایای اصلی مشخص شد. سپس با 10 نفر از متخصصین و اساتید در زمینه ورزش و توسعه و تجهیز اماکن ورزشی و مدیران، مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته صورت گرفت. عوامل در4 مقوله و 8 مفهوم و 91 نشان، طبقه بندی شدند. سپس اولویت بندی عوامل با استفاده از تکنیک ANP صورت گرفت. همبستگی میان متغیرها، تایید شد و در نهایت مدل مدیریت خطر در اماکن ورزشی ارایه شد. یافته های تحقیق نشان دادند که اجرای مدل مدیریت خطر اماکن ورزشی کشور، مهم و ضروری است و پیشنهاد می شود که مسیولان و مدیران به منظور اجرای برنامه ی مدیریت خطر، از مدل ارایه شده بهره ببرند تا محیطی ایمن برای فعالیت ورزشکاران فراهم شود.

    کلیدواژگان: مدیریت خطر، اماکن ورزشی، ورزش ایمن
  • حمیدرضا حصارکی*، مهدی کهندل، عباس خدایاری، سید نعمت خلیفه صفحات 145-160

    تحقیق پیش رو با هدف کلی تدوین مدل توسعه انجمن های ورزش های رزمی در ایران انجام گرفت. پژوهش حاضر توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارشناسان ورزش های رزمی و ورزشکاران رشته های رزمی بود (500=N). ابزار اندازه گیری متغیرهای پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته عوامل موثر بر توسعه انجمن های ورزش های رزمی در ایران بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از دو بخش آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. در بخش آمار توصیفی با استفاده از جداول و نمودارهای آماری از شاخص های فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد، حداقل و حداکثر استفاده شد و در بخش آمار استنباطی از آزمون آماری تحلیل عاملی اکتشافی (جهت تعیین و تدوین عوامل موثر بر توسعه انجمن های ورزش های رزمی در ایران)، آزمون تی تک نمونه ای، آزمون رتبه-بندی فریدمن و در نهایت تحلیل معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای SPSS و AMOS نسخه 23 استفاده شد. نتایج تحقیق حکایت از آن دارد که 13 عامل موثر بر توسعه انجمن های ورزش رزمی در ایران شامل مدیریتی، عوامل ساختاری، عوامل اقتصادی و بازاریابی، نیروی انسانی، توسعه اماکن ورزشی، استعدادیابی و ورزش پایه، توسعه قهرمانی، تجهیزات و تکنولوژیکی، عوامل حقوقی، توسعه همگانی، توسعه سیاسی، تبلیغات و رسانه و دانش افزایی وجود دارد. همچنین، مدل توسعه انجمن های ورزش رزمی در کشور از برازش مناسبی برخوردار بود و می تواند مورد استفاده مدیران این انجمن ها قرار گیرد.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش، ورزش های رزمی، انجمن ورزش های رزمی
  • سامان ایزدمهر*، سارا کشکر، رضا صابونچی صفحات 161-184
    تحقیق پیش رو با هدف کلی طرحی الگوی بازنشستگی نیروی انسانی با تاکید بر شایستگی منابع انسانی و ویژگی‎های فردی در ورزش انجام گرفت. روش تحقیق آمیخته با استفاده از شیوه های کیفی و کمی بود که در سال 1400 انجام شد. در بخش کیفی از روش مصاحبه اسمی و در بخش کمی از روش ساختاری تفسیری استفاده شد. جامعه آماری شامل خبرگان ورزش و منابع انسانی بودند. شرط خبرگی در این تحقیق داتشن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد و حداقل 10 سال سابقه کاری در حوزه ورزش بود. نمونه های تحقیق به روش هدفمند انتخاب شده و مصاحبه ها تا اشباع نظری ادامه یافت. بعد از 14 مصاحبه اطلاعات به اشباع رسید اما برای اطمینان تا 18 مصاحبه ادامه یافت. 381 کد از تعداد 18 مصاحبه احصاء شد که بعد از حذف کدهای تکراری 82 کد باز منحصر به فرد برای الگوی بازنشستگی نیروی انسانی در سازمان های ورزشی باقی ماندند. نتایج تحلیل داده های تحقیق نشان داد که 8 مقوله اصلی شامل توسعه فرآیندهای آموزش نیروی انسانی، برنامه ریزی و اجرای طرح آمایش و جذب و بازنشستگی نیروی انسانی، ارزیابی مستمر کارکنان، شناسایی نیروهای کارآمد و بهبود دوره های کارورزی، بهبود محیط شغلی کارکنان و افزایش کیفیت کاری، اصلاح ساختار و کاهش نیروهای مازاد بر اساس شاخص های شفاف و منطقی، شایسته سالاری و جانشین پروری و مدیریت دانش به عنوان عوامل بازنشستگی نیروی انسانی در ورزش وجود دارد و بر اساس آن ها الگوی کمی و کیفی بازنشستگی بهینه نیروی انسانی در ورزش کشور طراحی شد.
    کلیدواژگان: نیروی انسانی، بازنشستگی، سازمان های ورزشی، مدیریت دانش
  • صدیق محمودی، مظفر یکتایار*، مهرداد محرم زاده صفحات 185-200
    هدف از این پژوهش تدوین برنامه راهبردی گردشگری ماجراجویانه با استفاده از مدل SOAR بود. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و از نظر هدف کاربردی و به شکل میدانی اجرا شد، جامعه آماری این پژوهش شامل 35 تن از خبرگان دانشگاهی و اجرایی در حوزه گردشگری و ورزش استان کردستان بود که به روش گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه و مصاحبه بودند. روایی پرسشنامه ها توسط اساتید آگاه تایید و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرارگرفت. بر اساس نتایج پژوهش، در گردشگری ورزشی ماجراجویانه استان کردستان، 8 نقطه قوت که بالاترین آن مربوط به پتانسیل های طبیعی استان و تنوع آب و هوایی و چهار فصل بودن استان می باشد و وجود 12 فرصت، که بالاترین امتیاز فرصت ها مربوط به برگزاری دوره های مربیگری ، 8 فرصت آینده مطلوب و آرمانی که بالاترین امتیاز آن، ساخت تفرجگاه و اقامتگاه ها در مکان های مناسب و 7 نتیجه بدست آمد که بالاترین امتیاز مربوط به حفاظت از محیط زیست است. ترویج گردشگری ورزشی به ویژه گردشگری ورزشی ماجراجویانه می تواند به عنوان یکی از عوامل توسعه گردشگری و جذب گردشگر مورد توجه مدیران استان باشد و ضروری است برنامه ریزان و دست اندرکاران کشوری و محلی با فراهم کردن زیرساخت های لازم، بستری مناسب جهت توسعه گردشگری طبیعی ورزشی در استان کردستان را فراهم کنند.
    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، گردشگری ماجراجویانه، مدل SOAR
  • محبوب ذکی، محمد نصیری* صفحات 201-222
    تحقیق حاضر با هدف فراتحلیل عوامل کنترل کننده فساد در سازمان های ورزشی کشور انجام شد.روش تحقیق از نوع توصیفی و فراتحلیل بود.جامعه آماری شامل 17 پژوهش داخلی انجام شده در زمینه عوامل کنترل کننده فساد در سازمان های ورزشی کشور در بازه زمانی 1385 تا 1399بود.از بین جامعه آماری 8 تحقیق که ملاک های ورود به فراتحلیل را دارا بودند از طریق روش سرشماری به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. تعداد 39 عامل از تحقیقات نمونه تحقیق استخراج و در شش طبقه عمده اقتصادی، سازمانی، فرهنگی، قوانین و مقررات، فردی و سایر عوامل دسته بندی شده و در فرایند فراتحلیل وارد شدند. جهت محاسبه اندازه اثر از شاخص g هجز استفاده شد.با توجه به وجود ناهمگونی در فراتحلیل، نتایج مدل اثرات تصادفی مدنظر قرار گرفت.میانگین اندازه اثر ترکیبی در مدل اثرات تصادفی برای عوامل موثر در ایجاد فساد در ورزش برابر 807/0 شد که اندازه اثر در سطح 001/0 معنادار بوده و طبق طبقه بندی کوهن اندازه اثر بزرگ محسوب می شوند. نتایج روش دوال و تویدی نیز نشان داد خطای سوگیری انتشار وجود ندارد.در نهایت نتایج فراتحلیل برای گروه های فرعی نشان داد که به ترتیب عوامل اقتصادی، سایر عوامل (برون سپاری و تعهد) و عوامل سازمانی بیشترین تاثیر را بر ایجاد فساد در سازمان های ورزشی داشته است و با افزایش حقوق و مزایای سالیانه متناسب با تورم جامعه، استخدام کارکنان شایسته و متعهد با ضوابط استخدامی شفاف و روشن، می توان قسمت اعظم فساد اداری را کنترل کرد.
    کلیدواژگان: فساد، کنترل فساد، سازمان های ورزشی، مطالعه فراتحلیل
  • مریم وفاخواه، مهدی سلیمی، مینا مستحفظیان*، رضا شجیع صفحات 223-236

    شواهد و قراین موجود در ایران نشان می دهد مدیریت تاسیسات و اماکن ورزشی با معیارها و استانداردهای جهانی فاصله دارد. در این بین سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) یکی از کاملترین و موثرترین سیستم های مدیریتی است که می تواند به مرتفع ساختن این چالش کمک کند. براین مبنا تحقیق حاضر به ارزیابی عملکرد پایدار اماکن مجموعه ورزشی آزادی تهران با رویکرد HSE پرداخته است. این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است و به صورت میدانی- کتابخانه ای اجرا شده است. محدوده زمانی این تحقیق سال 1399 و محدوده مکانی آن اماکن ورزشی مجموعه ورزشی آزادی تهران می باشد که به دو دسته اماکن تحت مدیریت مجموعه و اماکن تحت مدیریت فدراسیون های ورزشی طبقه بندی می شود. در این تحقیق برای ارزیابی عملکرد پایدار اماکن مذکور از رویکرد تحلیل پوششی داده ها استفاده شد. یافته ها نشان داد میزان کارایی نسبی DMU1 (اماکن تحت مدیریت مجموعه) برابر با 44/0 و میزان کارایی نسبی DMU2 (اماکن تحت نظارت فدارسیون های ورزشی) برابر با 0/1 می باشد، که نشان می دهد واحد تصمیم گیری DMU2 نسبت به واحد تصمیم گیری DMU1 کارایی نسبی بهتری دارد. شاید به این دلیل که دایره نظارت اماکن تحت اختیار فدارسیون های ورزشی بیشتر است و بودجه خود را به طور مستقیم از شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور دریافت می کنند.

    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، بهره وری، تحلیل پوششی داده ها، کارایی نسبی، مدیریت نظام مند
  • ساناز سروری، علی فهیمی نژاد* صفحات 237-254

    هدف از پژوهش حاضر بررسی توانمندسازی سازمان ادارات ورزش و جوانان استان خراسان رضوی از طریق چابکی سازمانی و توانمندسازی روان شناختی با رویکرد معادلات ساختاری است. روش تحقیق پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش راکلیه کارکنان ادارات ورزش وجوانان استان خراسان رضوی تشکیل می دادندکه باتوجه به تعداد محدودجامعه آماری، نمونه آماری این پژوهش به صورت کل شمار (200 نفر) انتخاب شدندکه از57 نفر زن و 143 نفرمردبودند. در این تحقیق برای آزمون معناداری بارعاملی سوالات پرسشنامه و درک ساختار موجود میان متغیرها از تحلیل عاملی تاییدی و محاسبه KMOبرای تشخیص مناسب بودن داده ها و تایید اجرای تحلیل عاملی وازنرم افزاراسمارت پی ال اس برای تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها نشان داد که چابکی سازمانی اثر معنی داری بر توانمندسازی سازمان (38/0 =بارعاملی، 91/7=t-value) دارد و توانمندسازی روان شناختی اثر معنی داری بر توانمندسازهای سازمانی (52/0 =بارعاملی، 63/10t-value =) دارد. بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که با توجه به اثر قابل توجه چابک سازی در تعالی سازمان، مدیران عالی سازمان می توانند استراتژی چابکی سازمانی را با استانداردهای تعالی و توانمندی سازمان همسو و هماهنگ سازند و از طریق مشارکت دهی بیشتر کارکنان این فرآیند را بیشتر تسهیل نمایند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، چابکی سازمان، ورزش و جوانان
  • قدرت الله باقری، علی مقدم زاده، حسن اسدی دستجردی، حسن الماسی، مجید جاوید* صفحات 255-272

    توسعه گردشگری در هر کشوری نیازمند سرمایه گذاری است و بدون سرمایه گذاری در طرح‎های زیربنایی و روبنایی نمی توان انتظار توسعه گردشگری را داشت. هدف از پژوهش حاضر اکتشاف یک سازه نظری و ارایه ی الگوی جامع در خصوص عوامل موثر بر سرمایه گذاری در مقاصد گردشگری‎‎ورزشی استان اردبیل است. پژوهش حاضر کاربردی بوده و با توجه به جدید بودن حوزه پژوهش و نبود مطالعه ای جامع درباره سرمایه گذاری مقاصد گردشگری ورزشی، پژوهش حاضر با رویکردی کیفی انجام شد. جامعه‎آماری این تحقیق را متخصصان مدیریت ورزشی، گردشگری و اقتصاد، مدیران اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و ورزش و جوانان، مدیران استانداری، شهرداری، نمایندگان ادوار مجلس و مدیران آژانس های گردشگری در استان اردبیل تشکیل می دادند. برای انتخاب نمونه های تحقیق از نمونه‎گیری گلوله برفی، افراد سیاسی مهم، موارد بحرانی، نمونه گیری ملاکی و نظری بهره گرفته شد. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه های کیفی استفاده شد. پس از انجام 21 مصاحبه، کدها به حد اشباع نظری رسیدند. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت نظام مند و با استفاده از روش تحلیل تماتیک در محیط نرم افزار Nvivo 12 Plus صورت گرفت. پس از تجزیه و تحلیل داده ها در نهایت 48 کد شناسایی گردید که با توجه به اهمیت در 4 طبقه اصلی دسته بندی شدند. نتایج این پژوهش راهکار های مناسبی در اختیار سیاست گذاران و برنامه ریزان استان قرار داده و با اجرای آن ها می توانند سرعت توسعه اقتصادی مقاصد گردشگری استان اردبیل را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: مقاصد گردشگری، توسعه اقتصادی، اقتصاد منطقه ای، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، مشوق های سرمایه گذاری
  • بهزاد پورفرهمند*، محمد خبیری، نصرالله سجادی، مجید جلالی فراهانی صفحات 273-292
    هدف از انجام تحقیق شناسایی نقش باشگاه در شکل گیری رفتارهای انحرافی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران بود که به شیوه کیفی در سالهای 97و 96انجام پذیرفت. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران باشگاه های حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران و روسای هییتهای فوتبال استانهای حاضردر لیگ برتر در فصول شانزدهم و هفدهم لیگ برتر فوتبال ایران و همچنین سایر متخصصان فوتبال و علوم اجتماعی بودند که با توجه به رویکرد پژوهش با استفاده از روش های نمونه گیری هدفمند تعداد 23 نفر به عنوان نمونه آماری جهت شرکت در جلسات مصاحبه انتخاب شدند. جهت شناسایی نقش باشگاه در شکل گیری رفتارهای انحرافی بازیکنان فوتبال ایران از شیوه تجزیه و تحلیل مضمون استفاده شد.نتایج نشان داد پنج مضمون فرایندها، منابع سازمان، جهتگیری سازمانی، فعالیتها و برنامه ها و ساختار سازمانی به عنوان مضامین فرعی و زیرمجموعه مقوله عوامل سازمانی در شکل گیری رفتارهای انحرافی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران نقش داشته و عامل مدیریت و رهبری بعنوان دیگر مقوله اصلی در شکل گیری رفتارهای انحرافی شامل سه مضمون فرعی مهارتها، مدیریت منابع انسانی و کیفیت وظایف میباشد. با توجه به یافته های حاصله؛ باشگاه به مثابه سازمان و مدیر و به عنوان رهبر و گرداننده اصلی سازمان در شکل گیری رفتارهای انحرافی بازیکنان موثر بوده و با توجه به نقش مخرب رفتارهای انحرافی در عملکرد فردی و به تبع آن افت عملکرد تیمی، لازم و ضروری است نسبت به این دو عامل دقت نظر بیشتری شده تا ضمن شناسایی این رفتارها نسبت به راهبردهای پیشگیری و مقابله با آنها تصمیمگیری گردد.
    کلیدواژگان: رفتار انحرافی، باشگاه فوتبال، دوپینگ، تبانی، تقلب
  • مظاهر ذوالفقاری*، زهرا نوبخت، مهدی نادری نسب صفحات 293-312
    هدف
    امروزه فوتبال با پشت سر گذاشتن تغییرات فراوان، از حالت یک ورزش ساده تبدیل به یک تجارت مبدل شده است و خود را در کنار سایر صنایع و حرفه های موجود مطرح نموده است. هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل توسعه اقتصادی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود.
    روش
    از نظر نوع، همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری شامل: 46 نفر از مدیران عامل و اعضای هییت رییسه باشگاه ها و 237 نفر از کارشناسان اقتصادی فوتبال و 92 نفر از اساتید دانشگاه بودند که مجموعا 375 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده در تحقیق شرکت نمودند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته و روایی پرسشنامه توسط (16 نفر) صاحب نظر تایید شد. همچنین پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی برازش مدل از مدل سازی معادلات ساختاری و با نرم افزار PLS3 و SPSS24 استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج تحلیل مسیر نشان داد که ارتقای ساختاری، تامین مالی و منابع باشگاه، رویکردهای توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای، سیستم مدیریت استعداد، سیستم مدیریت مالی و عمکلرد ورزشی، بازار نقل و انتقالات، مدیریت راهبردی باشگاه دارای اثر معنادار بر متغیرها هستند. اما ساختار و مالکیت باشگاه، سیستم بازاریابی، مدیریت ذینفعان اثر معناداری بر متغیرهای پژوهش ندارند.
    نتیجه گیری
    با استفاده از این نتایج می توان به تقویت و تمرکز بیشتر روی عوامل تاثیرگذار جهت توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت مالی باشگاه ها به خصوص برای باشگاه های فوتبال غیرخصوصی که منبع درآمدی مستقیمی ندارند استفاده گردد.
    کلیدواژگان: درآمدزایی، صنعت فوتبال، مدیریت مالی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای
  • مجید کریمی*، نیما ماجدی، لیلا صفاری، حسین کلهر صفحات 313-330
    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل توسعه کسب و کارهای مجازی در حوزه خدمات ورزشی مبنی بر نظریه داده بنیاد بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک می باشد. جامعه آماری شامل دو بخش جامعه انسانی (مدیران ورزشی (باشگاه ها، هییت ها، فدراسیون ها و...)، مربیان و ورزشکاران فعال در عرصه خدمات ورزشی و اساتید مدیریت ورزشی و بازاریابی ورزشی) و جامعه اطلاعاتی بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت غیراحتمالی هدفمند و تکنیک گلوله برفی انتخاب گردید (16 نفر و 26 سند). روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی، ضریب کاپا (801/0)). برای تحلیل داده ها از رویکرد سیستماتیک در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نهایتا 18 مقوله اصلی (آموزشی، نوآوری، مشارکت در فضای مجازی، شبکه ذینفعان، تولید محتوا، آگاهی مردم از خدمات ورزش مجازی، توسعه کسب و کار مجازی خدمات ورزشی، بودجه، نظام مالیاتی، اقتصادی، اطلاعاتی، بازارگرایی، خدمات پس از فروش، نوآوری و خلاقیت، نگرشی، فرهنگی، تجاری سازی و برندسازی) و 23 مفهوم استخراج شد. مقوله توسعه کسب و کار مجازی ورزشی در ارایه خدمات ورزشی از اهمیت به سزایی برخوردار است و دارای جنبه های مختلفی می باشد. همچنین با استفاده از این مدل، می توان انتظار توسعه کسب و کار مجازی ورزشی در خدمات ورزشی را داشت.
    کلیدواژگان: کسب وکار مجازی، ورزش، خدمات ورزشی
  • محمدعلی نودهی*، مجتبی احمدی صفحات 331-346

    هدف از پژوهش حاضر بررسی پیامدهای شیوع ویروس کرونا بر کسب وکارهای ورزشی استان گلستان بود. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف کاربردی، ازنظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی بود. در بخش اول (کیفی) برای انجام مصاحبه میدانی، جامعه کیفی پژوهش شامل اساتید آگاه مدیریت ورزشی، مدیران با تجربه فعال در صنعت ورزش که به روش نمونه گیری قضاوتی انتخاب گردیدند (15 مصاحبه با 15 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). نمونه های آماری بخش کمی شامل 250 نفر از مدیران فروشگاه های ورزشی، صابان کمپ های گردشگری ورزشی و مدیران باشگاه های ورزشی با روش نمونه گیری هدفمند بود. نتایج نشان داد که ازجمله پیامدهای شیوع کرونا بر گردشگری ورزشی استان گلستان شامل تعطیلی کمپ های گردشگری ورزشی، بیکاری نیروها، تبدیل خدمات گردشگری ورزشی به نیازهای ثانویه و حضور نیروهای انسانی گردشگری ورزشی در بخش ها و صنایع دیگر بود. همچنین پیامدهای شیوع کرونا بر مجموعه های ورزشی استان گلستان شامل تعطیلی مجموعه های ورزشی و بیکاری نیروهای حاضر و پیامدهای شیوع کرونا بر تولیدی ها و فروشگاه های اقلام ورزشی استان گلستان شامل تعطیلی تولیدی ها و فروشگاه های ورزشی، تبدیل کالاهای ورزشی به نیازهای ثانویه، مشکلات مالی تولیدی ها و فروشگاه های ورزشی بود . بااین حال توسعه حمایت های بیمه ای و ارایه خدمات از صندوق های حمایتی دولت در زمان شیوع کرونا برای کسب وکارهای ورزشی لازم به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: کرونا، ورزش، اقتصادی، مدیریتی، کسب و کارهای ورزشی
  • سمیه حسینی، قاسم رحیمی سرشبادرانی*، رسول نظری صفحات 347-366

    هدف اصلی این پژوهش، بررسی بازاریابی تحت وب، ابعاد و شاخص ها؛ مقایسه باشگاه های فوتبال ایران و اسپانیا در بازار هدف است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف تحقیق، کاربردی و از لحاظ موضوع و سوالات پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی - پیمایشی می باشد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه خبره بود. در پس از انجام دلفی فازی و غربالگری شاخص ها، از تحلیل MICMAC برای شناسایی روابط شاخص ها استفاده شد. این جدول درجه مطلوبیت و بهینه شدگی دو ماتریس اثرات مستقیم و ماتریس بالقوه مستقیم را نشان میدهد. درجه مطلوبیت ماتریس اثرات بهینه شدگی 100 درصد برخوردار بوده که حاکی از روایی بالای پرسشنامه و پاسخ های مربوط به آن است. در این ادامه انواع روابط و تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم و همچنین رتبه و میزان کسب شده متغیرها که توسط نرم افزار MICMAC سنجیده شده است را بیان می دارد. بر اساس نتایج بدست آمده از نقشه اثرات مستقیم تعدادی از شاخصها از جمله C11, C10 ,... در ماتریس مستقل جای گرفت. این بدان معناست که این متغیر دارای وابستگی کم و هدایت بالا می باشند. C12, C27و... در ماتریس رابط جای گرفتند. این یعنی این عوامل از وابستگی بالا و قدرت هدایت بالا برخوردار هستند. C28 , و... در ماتریس خودمختار جای گرفتند. C23 و... نیز در ماتریس وابسته قرار گرفت. که نشان داد این شاخصها دارای وابستگی قوی و هدایت ضعیف هستند این متغیرها اصولا تاثیرپذیری بالا و تاثیرگذاری کمی روی سیستم دارند.

    کلیدواژگان: بازاریابی تحت وب، باشگاه های ایران، باشگاه های اسپانیا
  • یعقوب بدری آذرین*، فاطمه عبدوی، ماهرخ دهقانی، ایوب بهتاج صفحات 367-388

    هدف از انجام پژوهش حاضر تدوین مدل استراتژی های بازاریابی بر وفاداری به برند در بین مصرف کنندگان کالاهای ورزشی ایرانی با نقش میانجی تبلیغات ویروسی می‏باشد. پژوهش حاضر بر اساس هدف، از نوع بنیادی؛ روش انجام آن ترکیبی (کیفی و کمی) و از نوع (اکتشافی و توصیفی- پیماشی) که روش جمع آوری داده ها به صورت کتابخانه ای- میدانی است. جامعه آماری این مطالعه شامل دو بخش است: از طریق روش نمونه گیری گلوله برفی و بر اساس مصاحبه های عمیق داده های تحقیق جمع آوری شد. با 15نفر از خبرگان در صنعت کالاهای ورزشی مصاحبه به عمل آمد و طی آن مهم ترین شاخص های موثر در الگوی استراتژی های بازاریابی بر وفاداری به برند استخراج گردید. بر اساس نظریه داده بنیاد و با رویکرد کلاسیک گلیزر و استرواسی داده ها مورد کدگذاری و تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. در بخش دوم پژوهش پرسشنامه در بین 384 نفراز مصرف کنندگان کالاهای ورزشی توزیع گردید و برای تعیین میزان اهمیت نسبی متغیرهای مدل و تحلیل نتایج از روش تحلیل اکتشافی و تاییدی استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده‏ها با نرم افزار SPSS , SMARTPLS3 نشان داد که استراتژی های بازاریابی با نقش میانجی تبلیغات ویروسی بر وفاداری به برند در بین مصرف کنندگان کالاهای ورزشی ایرانی تاثیرگذار است،.مقدار آماره t مربوط به مسیرها از 96/1 بزرگتر است و می‏توان گفت که مسیر مربوطه در سطح اطمینان 95 درصد معنادار می‏باشد. بنابراین استراتژی بازاریابی بر تبلیغات ویروسی با مقدار آماره t (7.63)، تبلیغات ویروسی بر وفاداری برند با مقدار آماره t (8.75)، استراتژی بازاریابی بر وفاداری برند با مقدار آماره t(15.50) تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: استراتژی بازاریابی، برند، کالای ورزشی، وفاداری، تبلیغات ویروسی
  • علیرضا پاشائی خامنه*، فرشاد امامی، سید عماد حسینی، اکرم خواجه پور صفحات 389-406

    هدف:

     هدف از پژوهش حاضر شناسایی راهبردهای موثر در سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) در باشگاه های ورزشی ایران بود.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق حاضر از نوع کیفی (به روش گراندد تیوری) بوده و گردآوری داده ها از طریق مصاحبه و بررسی پیشینه های تحقیق انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران عامل و هییت رییسه باشگاه های ورزشی معتبر، مربیان، متخصصان ورزشی و خبرگان مطرح دانشگاهی دارای زمینه علمی مدیریت ورزشی و آشنا به بازاریابی ورزشی بودند که نمونه تحقیق به صورت نظری تعیین و پس از انجام 12 مصاحبه، عوامل زمینه ای تاثیرگذار بر مدیریت ارتباط با مشتری در باشگاه های ورزشی ایران شناسایی شد. لازم به ذکر است که تحلیل داده ها با استفاده از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از آنست که در نتیجه تحلیل راهبردی نظرات مشارکت کنندگان پژوهش، دستیابی به استقرار سیسم مدیریت ارتباط با مشتری در باشگاه های ورزشی ایران نیازمند بکارگیری راهبردهایی است که در 5 مقوله اصلی و 11زیر مقوله فرعی می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    استقرار سیستم راهبردی مدیریت ارتباط با مشتری بر رضایت و وفاداری مشتریان به باشگاه های ورزشی تاثیر مثبتی داشته است. ایجاد حس و حال خوب برای صاحبان، سرمایه گذاران و مشتریان باشگاه های ورزشی، ایجاد ارتباطات نزدیک، تنگاتنگ و حقیقی با مشتریان ارتقای پیش فرض مشتریان از میزان و کیفیت خدمات دریافتی از باشگاه، ایجاد اعتماد و اطمینان کامل در مشتریان از جمله پیامدهای استقرار این سیستم در باشگاه های ورزشی است.

    کلیدواژگان: راهبردهای موثر، مدیریت ارتباط با مشتری، باشگاه های ورزشی، ایران
  • سید محسن بنی جمالی* صفحات 407-424
    مقاله حاضر براساس روش کیفی و استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته و با تحلیل تماتیک اطلاعات بدنبال آن است که جوانان چه معنایی از طبقه دارند و چگونه خود را به طبقه ای خاص منتسب می کنند. نمونه مطالعه شامل 25 تن از جوانان مجرد و متاهل هر دو جنس است. مطالعه بیان می دارد طبقه از نگاه جوانان ضمن آنکه ترکیبی از وجوه مختلف است مرکب از جنبه های ذهنی و عینی نیز هست. همین امر طبقه را تفسیرپذیر می کند به گونه ای که وضعیت های یکسان قضاوتهای متفاوت طبقاتی می آفریند و مرزهای طبقاتی را کدر می کند. این مسیله به واسطه آنکه جوانان مستقل نیستند و پایگاه شغلی باثباتی نیافته اند و بنابراین خود را به واسطه خانواده و با ملاکهای نمادین و فرهنگی تعریف می کنند تقویت می شود. به همین ترتیب از آنجا که طبقه بندی جوانان براساس تعاریف متمایز هر یک از ایشان از موقعیت منحصر به فرد خود بنا می شود کلیت های اجتماعی متمایز نمی آفریند. نتیجه نوعی ابهام در طبقه بندی و فقدان خطوط مرزی طبقاتی در زندگی جوانان است. ابهام طبقاتی سبب می شود جوانان به شکل بین ذهنی درک مشترکی از وضعیت و سرنوشت خود پیدا نکنند و توده ای نامتقارن و فاقد سرنوشت مشترک گردند. سرانجام تفسیرپذیری و جنبه تعریفی طبقه باعث می شود تا جوانان به طور ذهنی جایگاه طبقاتی برجسته تری را به خود منتسب کنند و به واسطه آن توانایی های خود را در شکل دادن به زندگی نامه بیش از اندازه ارزیابی نمایند. این امر می تواند سبب خطای شناختی جوانان در درک موقعیت خود شود و نوعی احساس عاملیت کاذب در ایشان بیافریند.
    کلیدواژگان: جوانان، طبقه، جایگاه طبقاتی، انتساب طبقاتی، تحرک طبقاتی
  • سید علیرضا افشانی*، منیره السادات حسینی نسب صفحات 425-442

    پژوهش حاضر با هدف شناخت، اولویت بندی و مقایسه آرزوها در بین پسران و دختران جوانان شهر یزد انجام شد. این پژوهش از نوع پیمایشی بوده و در سال 1399 انجام شد. جامعه آماری تحقیق، جوانان 35-18 ساله شهر یزد بودند که حجم نمونه مبتنی بر فرمول کوکران، 246 نفر تعیین و نمونه ها با توجه به شرایط خاص کرونایی، به پرسشنامه که در قالب لینک اینترنتی در اختیارشان قرارداده شد، پاسخ دادند. در بین آرزوهای درونی (رشد شخصی، ارتباط صمیمانه و متعهدانه با دیگران، همکاری اجتماعی و حفظ سلامتی بدن)، برای مردان و زنان، حفظ سلامتی در رتبه اول و همکاری اجتماعی در رتبه آخر اهمیت قرار داشت، در بین آرزوهای بیرونی (ثروت، شهرت و زیبایی)، برای مردان و زنان، ثروت در رتبه اول و شهرت در رتبه آخر اهمیت قرار داشت. در مورد احساس دستیابی به آرزوهای درونی، حفظ سلامتی برای مردان و ارتباط با دیگران برای زنان در رتبه اول و ارتباط با دیگران برای مردان، و همکاری اجتماعی برای زنان در رتبه آخر قرار داشت، همچنین در بین آرزوهای بیرونی، برای مردان و زنان ظاهر در رتبه اول و شهرت در رتبه آخر قرار داشت. نتایج بیانگر این بود که بین آرزوهای درونی، برای مردان رشد شخصی و برای زنان ارتباط با دیگران در رتبه اول و برای مردان، همکاری اجتماعی و برای زنان، حفظ سلامتی در رتبه آخر امید به تحقق برای جوانان قرار داشت، همچنین بین آرزوهای بیرونی، ثروت در رتبه اول و شهرت در رتبه آخر امید به تحقق برای جوانان قرار داشت.

    کلیدواژگان: آرزوها، آرزوهای درونی، آرزوهای بیرونی، جوانان، یزد
  • محمد سلیمان نژاد*، محسن نیازی، طاهره سلیمان نژاد صفحات 443-462
    گرایش به رفتارهای پرخطر از آسیب های اجتماعی فراگیر در بین جوانان است، که علاوه بر شرایط اجتماعی و محیطی، تمایلات افراد محرک اصلی در گرایش به این رفتارها محسوب می شود. این پژوهش با هدف بررسی نقش متغیرهای عاملیتی و فردگرایانه در گرایش به رفتارهای پرخطر در بین جوانان کاشانی انجام شده است. روش تحقیق به کار رفته در پژوهش حاضر پیمایشی بوده و نمونه آماری پژوهش تعداد 552 نفر از جوانان شهر کاشان بوده که براساس فرمول کوکران، به روش نمونه گیری احتمالی متناسب با حجم به عنوان نمونه نهایی انتخاب گردیدند. پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ و اعتبار آن بر اساس نظرات افراد متخصص دانشگاهی صورت گرفته است. برای تحلیل استنباطی و سنجش ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته از تحلیل عاملی، آزمون های آماری همبستگی پیرسون و آزمون های T مقایسه زوجی با استفاده از نرم افزارهای SPSS 25 استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از این بوده است که بر اساس جنسیت گرایش پسران بیشتر از دختران به رفتارهای پرخطر بوده است. همچنین نتایج آزمون فرضیات؛ احساس تنهایی، داغ شکست، احساس تنهایی ناشی از شکست و تمایلات لذت جویانه با بروز رفتارهای پرخطر معنی دار بوده است. در نتیجه با کاهش کارکرد و نقش آفرینی خانواده و سایر عاملان جامعه پذیری، جامعه شاهد گسترش رفتارهای پرخطر و بازتولید آن در نسل های بعدی خواهد بود.
    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، احساس تنهایی، داغ شکست، تمایلات لذت جویانه، جوانان
  • الهام شیردل*، مریم محمدی، فاطمه حامی کارگر صفحات 463-482
    شیوع بیماری کووید-19 در سراسر جهان، تغییرات عمده ای در زندگی روزمره ی تمامی افرد دنیا به وجود آورده است. لذا پژوهش حاضر تلاش می کند تا عواطف جوانان را در برهه اول وقوع پاندمی کرونا مورد بررسی قرار دهد. در این پژوهش مطابق با روش پدیدارشناسی و زمینه تحقیق از مصاحبه عمیق استفاده گردید. بدین ترتیب از بین جوانان سیستان و بلوچستان با روش نمونه گیری هدفمند 41 نفر انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته است؛ و یافته ها در دو مضمون اصلی، 9 مضمون فرعی و 64 مضمون اولیه طبقه بندی شدند. مضمون اصلی سرایت عاطفی در جوانان نشان می دهد سرایت سریع این بیماری و پیامدهای تلخ آن، باعث پیوستگی احساسی در بین گروه های مختلف اجتماعی، فراگیری زیست غم انگیز در جامعه و حتی بروز عاطفه جهانی شده است. مضمون اصلی دیگر عدم امنیت احساسی در جوانان از مضامین فرعی، ترس و اضطراب از سرایت و عدم درمان بیماری در جامعه ریسک پذیر، ناامیدی فزاینده، احساس بلاتکلیفی و خستگی عاطفی ناشی از قرنطینه و پیشروی کرونا تشکیل شده است. براساس نتایج پژوهش، جوانان این استان همراه با مشکلات ناشی از اپیدمی کرونا عواطف منفی متفاوت و متداومی نظیر غم، ترس، ناامیدی، بلاتکلیفی و خشم را تجربه نمودند که برای آنها زیست جهان عاطفی ایستا و سختی را فراهم ساخته است. از طرفی دیگر احساسات همدردانه و سرایت عاطفی منفی نیز موجب رکود و تخریب احساسی بیشتر جوانان شده است که توجه به نیازهای جوانان و انتقال هنجارهای عاطفی مثبت برای بهبود احساسی آنها مفید به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کووید&ndash، 19، احساسات، جوانان، جامعه، پدیدارشناسی
|
  • Mehdi Mahmoodi Yekta *, Gholamreza Shabanibahar, Habib Honari, Javad Shahlaee, Farzad Ghafouri Pages 9-32

    The aim of the present study was to investigate the underlying factors and intervene in the development of entrepreneurship in the educational system of physical education and sports sciences in the country. The research method was qualitative and grand theory. Data were collected through in-depth and semi-structured interviews. The statistical population of the study includes all experts in the three fields of science, administration and sports, including experts and experts in the field of entrepreneurship (including top sports entrepreneurs, professors in this field), elite faculty members and experts in the faculties of physical education and sports sciences. (Ministry of Sports and Youth, Federations, and the National Olympic Committee). Findings related to background factors represent 4 sub-categories; Infrastructure, related organizations, entrepreneurial culture, and higher education policy-making and planning for ignition were categorized into two general concepts: organizational and structural factors, and entrepreneurial culture and thinking. Also, the findings of the intervening factors in 2 general concepts of macro-legal, political and economic factors and focusing on the development of entrepreneurship and skills training strategies of students, which include 5 sub-categories; Production of law, support facilities, political and economic factors, development of entrepreneurial knowledge and structural engineering were classified. In general, recognizing these factors can help universities, professors, and the physical education system to develop entrepreneurship.

    Keywords: Entrepreneurship, Interventional Factors, Background Factors, Educational System
  • Amin Reza Bakhshi Chenari *, Mahmoud Goodarzi, Seyed Nasrollah Sajjadi, Majid Jalali Farahani Pages 33-46
    The purpose of this study was to identify barriers of the development of foreign diplomacy in foreign policy of the Islamic Republic of Iran. The entire research process included two steps, The first stage of research includes: qualitative research of type grounded theory (Using an interview with university professors and elites, reading articles, books and documents),The second stage of the study included: quantitative research of descriptive-analytical type (using Delphi and AHP method). The results showed that the indifference and neglect of the Ministry of Sports and Youth and the State Department on international sports issues, Fundamental disadvantages in the statutes of the federations, The ideological barriers and the conflicts of some of the values of the I.R.I with the rules and norms governing the world of sport, There was no specialist manpower, Political decisions inconsistent with international sports issues at the Ministry of Sports and Youth, Federations and the Ministry of Foreign Affairs, And the number of decision makers in international sport affairs, One of the most important obstacles to the development of sport diplomacy in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran. It is suggested that the potential of embassies located in countries with international sports organizations (such as FIFA-based Switzerland), in the field of sports diplomacy to achieve international goals could be used.
    Keywords: Sport, Diplomacy, Foreign, Policy
  • Mohammadali Noudehi *, Taher Bahlake, Ali Yahyanejhad, Zeinolabedin Fallah Pages 47-66

    The aim of this study was to identify and prioritize the components of developing the effectiveness of directors of sports organizations. This research was mixed method (in qualitative section, classic modified Delphi method and in quantitative section, descriptive- analytical), respectively. The populations in the qualitative section consist of top level directors of the sports organizations that sampling was targeted and accessible (n=30). The statistical population in the quantitative section includes the directors of the Ministry of Sports and the National Olympic Committee, the provincial general managers of youth and sports, the directors of sport federations (chief, vice president and secretary), the heads of provincial sports councils, and the directors of cities sports and youth departments (N = 2079) and the sample size of the study was (n = 314) that selected with Quota Sampling. Data Collection tools was interviews in qualitative section and a researcher-made questionnaire in quantitative section. Validity of questionnaire was confirmed by 8 sports management professors. Reliability confirmed through Cronbach's alpha that obtained 0.83. Data analysis was done through using descriptive statistics and inferential statistics with Spss20 and CFA was performed with using LISREL 8.5. According to results, six efficiency indicators of sports managers based on priorities are as follow: individual skills development (0.927), environmental support development (0.864), organizational behavior development (0.861), scientific development (0.725) and development of personality traits (0.682). According to the findings of the study, reinforcing the skills identified in the managers of sports organizations can increase their effectiveness.

    Keywords: Effectiveness, Sport management, Individual Characteristics, Extrapersonal factors, Modified Classic Delphi
  • AHDEAH SADEGHEI, Shirin Zardashtian *, Shahab Bahrami, Masood Sadeghi Pages 67-82
    The purpose of the present study was to develop a code of ethics for refereeing sport in Iran with a phenomenological approach. The present study is a qualitative phenomenological research. For this purpose, 15 experts were selected and interviewed by snowball sampling experts and interviewed. . The analysis and coding were performed using Max QDA Pro software. Eight themes and 61 sub-themes were extracted in this research that law, respect, behavior, communication, corruption, justice, socio-cultural and family were among the extracted themes in this study. Therefore, in general, and as a recommendation to sport managers and officials of sport and sport refereeing, it is recommended that the principles of the present study be aimed at improving and enhancing the ethical factors that the refereeing this will be possible through education.
    Keywords: Ethics, Corruption, Respect, Legislation, Sport
  • Eslam Karimi *, Farideh Sharififar, Reza Nikbakhsh Pages 83-108

    The present study seeks to compile the Causes affecting the strategic management of the Football Federation of the Islamic Republic of Iran. From this perspective, the research data using a qualitative research approach and Delphi study, with the formation of a 13-member Delphi panel of experts in the field of football Sport and At the academic and executive level, who were selected using purposive or judgmental sampling; Through a semi-structured interview or Semistandard (in the first round of Delphi) and a closed questionnaire (in the second to fourth rounds of Delphi); Was collected. Research data using thematic analysis and the network of themes type in the first round of Delphi and Kendall’s Coefficient of concordance (W) to achieve the final consensus of experts on the importance of Causes affecting the strategic management of the Football Federation of the Islamic Republic of Iran Used in subsequent rounds. In order to validate the Qualitative findings, the validity method of communication and the audit method have been used, and for the reliability of the Qualitative findings, the method of reproducibility and transferability or generalizability has been used. Results of research in four Delphi rounds have shown that the Causes affecting the strategic management of the Football Federation of the Islamic Republic of Iran consist of Causes: structural (macro) with 10 variables, organizational (medium) with 9 variables and action (micro) with 1 variable. Therefore, it is important to develop a strategic document, pay attention to privatization, creating regulatory mechanisms, pay attention to professionalism

    Keywords: Strategic Management, Football Federation, Ftructural Cause, Organizational Cause, Action Cause
  • Elham Jeyhouni, Nasrolah Mohamadi *, Morteza Dousti, Saeed Amirnejad Pages 109-128
    Achieving success and good performance of athletes in sports competitions is one of the topics that have attracted the most attention of sports organizations in different countries. The aim of the study was to identifying the factors influencing the success of Iranian basketball with the foundation's data approach. The present study was applied in terms of practical purpose and was of qualitative research type with Grand Theory method (Foundation Data Theory). The statistical population consists of experts who have scientific, executive or both specializations in the field of sports management. In the present study, the opinions of 15 experts were collected during a semi-structured interview in a targeted manner to reach theoretical saturation. The reliability of the interviews was also obtained by using the method of studying the agreement within the subject matter of 0.78. To analyze the data, continuous comparison method has been used during three stages of open, central and selective coding. The results showed that 205 codes were obtained in the open source code phase and 11 axes in axial coding, and finally the model of Iran's basketball success paths was presented with eight factors: talent search, management, economic, political, social and cultural, education, environment and athlete. Therefore, supporting basic teams, defining a specific process for identifying brilliant talents and observing justice in the distribution of facilities, forming an think tank to support sports champions, a central program for generating income is suggested.
    Keywords: Talent Identification, Management, economic, political, social
  • MohamadSadegh Faraji, Alimohammad Safania *, Mohsen Bagherian, Seyed Salahadin Naghshbandi Pages 129-144

    Risk management is essential in maintaining the safety of sports venues and providing a conducive environment for sports. Given the importance of athletes' activities in a safe environment, the implementation of risk management model in sports venues should be a priority. Therefore, the purpose of this study was to design a risk management model in sports venues in Iran. This research was conducted with a mixed approach (qualitative and quantitative). In order to identify the factors, the main angles were first identified using library studies and related articles. Then, in-depth semi-structured interviews were conducted with 10 experts and professors in the field of sports and development and equipping sports venues and managers. Factors were classified into 4 categories, 8 concepts and 91 symbols. Then the factors were prioritized using ANP technique. The correlation between the variables was confirmed and finally the risk management model in sports venues was presented. Findings showed that the implementation of risk management model of sports facilities in the country is important and necessary and it is suggested that officials and managers to use the proposed model to implement a risk management program to provide a safe environment for athletes.

    Keywords: Risk management, sports venues, safe sports
  • Hamidreza Hesaraki *, Mehdi Kohandel, Abbas Khodayari, Seyed Nemat Khalifeh Pages 145-160

    The purpose of this study was to develop a model for the development of martial arts associations in Iran. The present study was a descriptive survey. The statistical population of this study included all martial arts experts and martial arts athletes (N = 500). The research tool was a researcher-made questionnaire on the factors affecting the development of martial arts associations in Iran. In order to analyze the collected data, two sections of descriptive and inferential statistics were used. In the descriptive statistics section, using statistical tables and charts, frequency indices, frequency, mean, standard deviation, minimum and maximum were used. In the inferential statistics, the statistical test of exploratory factor analysis (to determine and form factors influencing the development of the community Fighting Ranking Test, and finally, structural equation analysis using SPSS and AMOS software version 23 was used. The results of the research indicate that 13 factors affecting the development of martial arts associations in Iran include management, structural factors, economic factors and marketing, manpower, development of sporting venues, talent identification and basic sport, championship development, equipment and technology, legal agents , Public development, political development, advertising and media and education. Also, the development model for the development of martial arts associations in the country was well suited and could be used by managers of these associations.

    Keywords: Sports development, martial arts, martial arts association
  • Saman Izadmehr *, Sara Keshkar, Reza Saboonchi Pages 161-184
    The present study was conducted with the general aim of designing a workforce retirement model with an emphasis on the competence of human resources and individual characteristics in sports. The research method was a combination of qualitative and quantitative methods that was done in 1400. In the qualitative part, the nominal interview method was used and in the quantitative part, the interpretive structural method was used. The statistical population included sports and human resources experts. The requirement of expertise in this study was the availability of at least a master's degree and at least 10 years of work experience in the field of sports. The research samples were purposefully selected and the interviews were continued until theoretical saturation. it continued to 18 interviews. 381 codes were counted from 18 interviews, which after removing the duplicate codes, 82 unique open codes for the retirement pattern of manpower in sports organizations remained. The results of research data analysis showed that 8 main categories include the development of manpower training processes, planning and implementation of manpower planning and recruitment and retirement plan, continuous evaluation of staff, identification of efficient staff and improving internships, improving staff work environment and increasing Quality of work, reform of structure and reduction of surplus manpower based on transparent and logical indicators, meritocracy and succession and knowledge management as factors of manpower retirement in sports and based on them quantitative and qualitative model of optimal manpower retirement in sports design.
    Keywords: Manpower, retirement, Sports Organizations, Knowledge Management
  • Sedigh Mahmodi, Mozafar Yektayar *, Mehrdad Moharramzadeh Pages 185-200
    The purpose of this study was to analyze the adventure sport tourism in Kurdistan province using SOAR model. The research method was descriptive-analytical and applied in terms of purpose and field. The statistical population of this study consisted of 35 academic and executive experts in the field of tourism and sport in the province who were selected by snowball method. Questionnaires and interviews were the instruments of this study. Validity of questionnaires was confirmed by knowledgeable professors and reliability of questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha. According to the results of the study, in adventure tourism tourism in Kurdistan province, 8 strengths, the highest of which are related to the province's natural potentials and climate diversity and four seasons, and 12 opportunities, which have the highest opportunity- The coaching courses, the 8 most promising and ideal future opportunities, the highest score, the construction of resorts and resorts in the right places, and the 7 results that were the highest points related to environmental protection. promoting sport tourism, especially adventure sport tourism, can be considered as one of the factors of provincial managers by developing tourism and attracting tourism. It is necessary for national and local planners and stakeholders to provide the necessary infrastructure for the development of natural sports tourism in the province of Kurdistan by providing the necessary infrastructure.
    Keywords: Sport Tourism, Adventure Tourism, SOAR Model
  • Mahboob Zaki, Mohammad Nasiri * Pages 201-222
    The aim of this study was to meta-analyze the factors controlling corruption in sports organizations in the country. The research method was descriptive and meta-analytical. The statistical population included 17 internal studies conducted in the field of corruption control factors in sports organizations in the period from 2006 to 2020. From the statistical population, 8 studies that met the criteria for entering meta-analysis were selected as a statistical sample through the census method. A total of 39 factors were extracted from the sample research and classified into six major categories: economic, organizational, cultural, rules and regulations, individual and other factors, and entered into the meta-analysis process. Hedges g index was used to calculate the effect size. Due to the heterogeneity in the meta-analysis, the results of the random effects model were considered. The average size of the combined effect in the random effects model for the factors affecting corruption in sports was 0.807, which is significant at the level of 0.001 and according to Cohen's classification, the size of the effect is considered large. Dual and Tweed method (0.8) also showed that there is no diffusion bias error. Finally, the results of meta-analysis for subgroups showed that economic factors, other factors (outsourcing and commitment) and organizational factors have the greatest impact on corruption in sports organizations, respectively and by increasing annual salaries and benefits commensurate with the inflation of society, hiring qualified and committed employees with clear employment criteria, most of the corruption can be controlled.
    Keywords: Corruption, Corruption control, Sports Organizations, Meta-analysis Study
  • Maryam Vafakhah, Mehdi Salimi, Mina Mostahfezian *, Reza Shajie Pages 223-236

    Evidence in Iran shows that the management of sports facilities and venues is far from international standards. Meanwhile, the Health, Safety and Environment Management System (HSE) is one of the most complete and effective management systems that can help meet this challenge. Based on this, the present study evaluates the sustainable performance of Azadi Sports Complex in Tehran with the HSE approach. This research is of descriptive-analytical type and has been conducted in the field-library. The time frame of this research is 1399 and its location is the sports venues of Azadi Sports Complex in Tehran, which are classified into two categories: places under the management of the complex and places under the management of sports federations. In this study, the data envelopment analysis approach was used to evaluate the sustainable performance of the mentioned places. The results showed that the relative efficiency of DMU1 (places under collection management) is equal to 0.44 and the relative efficiency of DMU2 (places under the supervision of sports federations) is equal to 1.0, which indicates the decision unit DMU2's decision making is relatively better than DMU1 decision making unit. Perhaps because the scope of supervision of places under the control of sports federations is more and they receive their budget directly from the company for the development and maintenance of sports venues in the country

    Keywords: sports venues, Productivity, Data Envelopment Analysis, Relative efficiency, Systematic management
  • Sanaz Sorori, Ali Fahimi Nezhad * Pages 237-254

    The purpose of this study is to investigate the empowerment of the Sports and Youth Administration of Khorasan Razavi Province through organizational agility and psychological empowerment with a structural equation approach. The research method of the present study was applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of data collection method. The statistical population of this study consisted of all employees of sports and youth departments of Khorasan Razavi province. Due to the limited number of statistical population, the statistical sample of this study was selected as a total number (200 people) of which 57 were women and 143 were men. In this study, for factor significance testing of questionnaire questions and understanding of the structure between variables, confirmatory factor analysis and KMO calculation were used to determine the appropriateness of data and confirm the implementation of factor analysis and Smart PLS software was used for data analysis. Findings showed that organizational agility has a significant effect on organizational empowerment (factor load = 0. 38, t-value=7. 91) and psychological empowerment has a significant effect on organizational empowerment (factor load = 0. 52, t-value 10. 63). Therefore, it can be concluded that due to the significant effect of agility on organizational excellence, senior managers can align organizational agility strategy with standards of organizational excellence and capability and further facilitate this process through greater employee participation.

    Keywords: psychological empowerment, organizational agility, sports, youth
  • Ghodratallah Bagheri, Ali Moghadamzadeh, Hasan Asadi, Hasan Almasi, Majid Javid * Pages 255-272

    Tourism development in every country requires investment and without investing in infrastructure and superstructure plans cannot be expected to develop tourism.The purpose of present study was to discover a theoretical structure & deliver a comprehensive pattern about investment of sport tourism destinations in Ardabil province. This study is a practical one. It's worth mentioning that our study was conducted in a new field & no comprehensive investigation has been done which covers overview of investment about sport tourism destinations. Thus, this research was conducted using qualitative approach. Statistical population of this study consisted sport management experts, tourism and economy experts, department of cultural heritage & tourism managers, department of Sport & youth managers, provincial government managers, municipality managers, parliament members & tourism agencies managers of Ardabil province. Mixed of some theoretical sampling methods, for example Snowball sampling, Politically important cases sampling, Critical case sampling, Criterion sampling were utilized to select the samples of this study, qualitative interviews were conducted to gather information in our study. Data and codes reached theoretical saturation following 21 interviews. Statistics analysis were conducted systematically by using thematic analysis method in Nvivo 12 Plus software. Finally, 48 codes were identified after analyzing data which were classified in 4 main classes based on their importance. The results of present study provide the politicians and planners of this province with adequate approaches to expedite the process of developing tourism destinations economically in Ardabil Province.

    Keywords: Tourism Destinations, Economic Devolopment, Regional Economy, Foreign Direct Investment (FDI), Investment incentives
  • Behzad Poorfarahmand *, Mohamad Khabiri, Nasroallah Sajadi, Majid Jalali Faraahani Pages 273-292
    The purpose of study was to identify the role of club in the formation of deviant behaviors of in the Iranian Premier League players, which was carried out in 2017-18The statistical population includes all the club managers of the teams present in the Iranian Football League and the heads of football departments in the Premier League in the 16th and 17th Iranian Football Premier League and other football and Social science professionals. according to the research approach targetedsampling were used, 23 individuals were selected as the statistical sample for participation in the interviews. To determine the role of the club and management in formation deviant behaviors of Iranian Football players, Theme analysis approach was used. The results showed that five categories of "processes", "organization resources", "insights and attitudes", "activities and plans" and "organizational structure" as subordinate and sub-categories of the main factors of organizational factors in the formation of deviant behaviors of the players of the Iranian Football League played a role and also the manager and leadership As the other main category in the formation of diversion behaviors, there are three sub-categories of "skills", "human resource management" and "quality of tasks".According the findings, the club as an organization, manager and coach has been effective in shaping the players Deviant behaviors as the leaders and of the organization, and considering the destructive role of deviant behavior in the Individual performance of players in the Iranian Football League and, consequently, The drop in the performance of teams is necessary.
    Keywords: Deviant Behavior, Football Club, Doping, cheating, collusion
  • Mazaher Zolfaghari *, Zahra Nobakhat, Mehdi Naderinasab Pages 293-312
    Objective
    Today, football has been transformed into a trade with a lot of changes, from the state of a simple exercise, and has raised itself to other industries and professions. The aim of this study was to design an economic development model of Iranian Pro League clubs.
    Method
    In terms of type, correlation and in terms of purpose is applied. The statistical population consisted of 46 managers and board members of clubs and 237 of football experts and 92 of the university professors 375 who were selected by using simple random sampling method in research. The research instrument was a researcher-made questionnaire and the questionnaire validity (n = 16) was confirmed. Also, the reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha. In order to analyze the data and check the fit of the model, structural equation modeling was used with PLS3 and SPSS24 software.
    Results
    The results of path analysis showed that the structural improvement, financing and resource resources, the development Approaches of sport Championships and professional, talent management system, financial management system and sports operation, market of transportation, strategic management of the club has a significant effect on variables. But the structure and property of the club, marketing system, stakeholders ' management have no significant effect on research variables.
    Conclusion
    With these results, we can strengthen and focus more on factors influencing the economic development and improve the financial status of clubs, especially for non-private football clubs that do not have a direct income source.
    Keywords: monetary, the football industry, financial management, development of championship sports, professional
  • Majid Karimi *, Nima Majedi, Leila Safari, Hossein Kalhor Pages 313-330
    The purpose of this study was to design a virtual business development model in the field of sports services based on data theory. The research method is qualitative with a systematic analysis approach. The statistical population included two sections of human society (sports managers (clubs, boards, federations, etc.), coaches and athletes active in the field of sports services and professors of sports management and sports marketing) and the information society. A sufficient number of statistical samples were selected based on theoretical saturation, non-probability purposeful and snowball technique (16 people and 26 documents). The validity of the instrument was assessed using qualitative validation methods (content validity, kappa coefficient (0.801)). For data analysis, a systematic approach has been used during the three stages of open, axial and selective coding. Finally, 18 main categories (education, innovation, participation in cyberspace, stakeholder network, content production, public awareness of virtual sports services, virtual business development of sports services, budget, tax system, economy, information, market orientation, After-sales service, innovation and creativity (attitude, culture, commercialization and branding) and 23 concepts were extracted. The development of virtual sports business in providing sports services is of great importance and has several aspects. Also, using this model, one can expect the development of a virtual sports business in sports services.
    Keywords: Virtual business, Sports, sports services
  • Mohammadali Noudehi *, Mojtaba Ahmadi Pages 331-346

    The purpose of this study is to investigate the consequences of coronavirus outbreak on sports businesses in Golestan province. The present study was descriptive-survey in terms of applied purpose and in terms of data collection method. In the first part (qualitative) for conducting field interviews, the qualitative community of the research includes knowledgeable professors of sports management, managers with active experience in the sports industry who were selected by judgmental sampling (15 interviews with 15 people and continued to theoretical saturation). Quantitative statistical samples included 250 managers of sports shops, Saban sports tourism camps and managers of sports clubs by purposive sampling method. The results showed that the consequences of the corona outbreak on sports tourism in Golestan province included the closure of sports tourism camps, unemployment, conversion of sports tourism services to secondary needs and the presence of sports tourism manpower in other sectors and industries. Also, the consequences of the corona outbreak on sports complexes in Golestan province, including the closure of sports complexes and unemployment of the current forces, and the consequences of the corona outbreak on sports products and stores in Golestan province, including the closure of sports facilities and stores, conversion of goods Sports to secondary needs were the financial problems of sports products and stores. However, the development of insurance protections and the provision of services from government support funds in the event of a corona outbreak seems necessary for sports businesses.

    Keywords: Corona, Sports, economics, Management, sports businesses
  • Somayeh Hosseini, Ghasem Rahimi Sarshabaderani *, Rasool Nazari Pages 347-366

    The main purpose of this study is to examine web marketing, dimensions and indicators; The third-rate comparison of Iranian and Spanish football clubs is in the target market. The present research is applied in terms of research purpose and descriptive-survey research in terms of research topic and questions. Data collection tools included an expert questionnaire. After fuzzy Delphi and index screening, MICMAC analysis was used to identify index relationships. This table shows the degree of desirability and optimization of the two direct effects matrices and the potential direct matrix.The desirability of the optimization effects matrix is 100%, which indicates the high validity of the questionnaire and related answers. In the following, it describes the types of direct and indirect relationships and effects, as well as the rank and amount of variables that have been measured by MICMAC software. Based on the results obtained from the direct effects map, a number of indicators, including C11, C10,… were placed in the independent matrix. This means that these variables have low dependence and high conductivity. C12, C27, etc. were placed in the interface matrix. This means that these factors have high dependence and high conductivity. C28, and ... were placed in the autonomous matrix. C23 and ... were also included in the dependent matrix.Which showed that these indicators have a strong dependence and poor conductivity. These variables generally have a high impact and little impact on the system.

    Keywords: : web marketing, Iranian clubs, Spanish clubs
  • Yagoub Badri Azarin *, Fatemeh Abdavi, Mahrokh Dehghani, Ayoub Behtaj Pages 367-388

    The purpose of this study is to develop a model of marketing strategies on brand loyalty among consumers of Iranian sports goods with the mediating role of viral advertising. The present study is based on purpose, of a fundamental type; The method of doing it is combined (qualitative and quantitative) and of the type (exploratory and descriptive-survey) which is the method of data collection in the form of library-field. The statistical population of this study consists of two parts: through research snowball sampling method and based on in-depth interviews, research data were collected. Fifteen experts in the sporting goods industry were interviewed and the most important indicators in the model of marketing strategies on brand loyalty were extracted. In the second part of the study, a questionnaire was distributed among 384 consumers of sports goods and to determine the relative importance of model variables and analyze the results, exploratory and confirmatory analysis methods were used. The results of data analysis showed that marketing strategies with the mediating role of viral advertising affect brand loyalty among consumers of Iranian sports goods. The value of t-statistic related to the paths is greater than 1.96 and it can be said that the relevant path is significant at the 95% confidence level. Thus, marketing strategy on viral advertising with a value of t (7.63), viral advertising on brand loyalty with a value of t (8.75), marketing strategy on brand loyalty with a value of t (15.50).

    Keywords: Marketing Strategy, Brand, Sporting Goods, Loyalty, Viral Advertising
  • Alireza Pashaei Khameneh *, Farshad Emami, Seyed Emad Hosseini, Akram Khajeh Pour Pages 389-406

    The purpose of this study was to Identifying Effective Strategies in Customer Relationship Management (CRM) System in Iranian Sports Clubs.

    Methodology

    The methodology of this research was qualitative (grounded theory) and data were collected through interviewing and studying the research backgrounds.The statistical population of the study consisted of directors and board members of prestigious sports clubs, coaches, sports specialists And academic experts from the field of sports management who were familiar with sports marketing, who determined the research sample theoretically and After conducting 12 interviews, the underlying factors affecting customer relationship management in Iranian sports clubs were identified.It should be noted that data analysis was performed using three open, axial and selective coding steps.

    Results

    The findings of the research indicate that, as a result of the strategic analysis of the views of the collaborators, achieving the establishment of a customer relationship management system in Iranian sport clubs requires the use of strategies that are in 5 main categories and 11 sub-sub categories.

    Discussion and conclusion

    Establishing a strategic customer relationship management system has had a positive effect on customer satisfaction and loyalty to sports clubs. Creating a sense of good for the owners, investors and customers of the sport clubs, establishing close and close relationships with customers, improving the customers' default on the quality and quantity of services received from the club, building trust and confidence in customers, including the implications of deployment. This system is in sport clubs.

    Keywords: Effective Strategies, Customer Relationship Management, Sport Clubs, Iran
  • Mohsen Banijamali * Pages 407-424
    This article, based on a qualitative method, and by using semi-structured interviews, seeks to find out how young people attribute themselves to a particular class and how they define their social class. The sample includes 25 single and married young people of different ages, with various class origins. The study states that, from the youth's point of view, class consists of social and cultural aspects. This makes the class interpretable, in such a way that the same situations create different class judgments. This is reinforced by the fact that young people still are not independent and therefore, without a stable job status, define their class position through family features with symbolic and cultural criteria. Similarly, since the classification of young people is built on distinct definitions, it does not create separate social generalities. The result is an ambiguity in classification practices and lack of class boundaries in the lives of the youth. Class ambiguity causes young people to not find a common understanding of their social situation. These procedures motivate young people to subjectively attribute a more pre-eminent class position to themselves and thereby overestimate their ability to shape their biographies. This leads to the delusion of an agency in which young people feel they are building their future. It can be interpreted as an epistemological fallacy in young people's perception of their world that could mislead them toward being guilty of their failures.
    Keywords: Youth, class, class status, class attribution
  • Seyed Alireza Afshani *, Monire Sadat Hosseini Nasab Pages 425-442

    The purpose of the current study was to understand, prioritize and compare the aspirations of the male and female youth in Yazd. This survey was conducted in 2020. The statistical population of the study was 18-35 years old youth in Yazd that the sample size based on Cochran's formula was 246 people and the samples according to the specific conditions of Covid-19, answered the questionnaire which was provided to them in the form of internet link. Among the intrinsic aspirations, health was the most important aspiration and community contribution was the least important one for both the male and female youth. Among extrinsic aspirations, wealth was the most important and fame was the least important one for the male and female youth. Regarding how much they have already attained them, health for the male youth and relationship with others for the female youth had the highest scores and relationship with others for the male youth and community contribution for the female youth had the lowest scores. About how likely it is that they will attain the goals in the future, findings showed that among intrinsic aspirations, for the male youth, personal growth and for the female youth, relationship with others had the highest scores. Additionally, for the male youth, community contribution and for the female youth, health received the lowest scores. Moreover, among extrinsic aspirations, the youth gave wealth the highest scores and gave fame the lowest scores as aspirations they hope to achieve in the future.

    Keywords: Aspirations, Extrinsic aspirations, Intrinsic aspirations, The youth, Yazd
  • Mohamad Solimannejad *, Mohsen Niazi, Tahereh Solimannejad Pages 443-462
    The tendency to risky behaviors is one of the pervasive social harms among young people, which in addition to social and environmental conditions, the tendencies of individuals are the main motivators in the tendency to these behaviors. The aim of this study was to investigate the role of factor and individualistic variables in the tendency to risky behaviors among Kashani youth. The research method used in the present study was a survey and the statistical sample of the study was 552 young people in Kashan who were selected as the final sample based on Cochran's formula by probabilistic sampling method appropriate to the volume. The reliability of the questionnaire was based on Cronbach's alpha coefficient and its validity was based on the opinions of academic experts. Factor analysis, Pearson correlation test and paired t-test using SPSS 25 software were used for inferential analysis and to measure the relationship between independent and dependent variables. Findings of the study showed that based on gender, boys were more prone to high-risk behaviors than girls. Also hypothesis test results; Feelings of loneliness, hot failure, feelings of loneliness caused by failure, and hedonistic tendencies were significant with the occurrence of risky behaviors. As a result, by reducing the function and role-playing of the family and other factors of socialization, society will witness the spread of risky behaviors and its reproduction in future generations.
    Keywords: Risky Behaviors, feelings of loneliness, hot failure, hedonistic tendencies, Youth
  • Elham Shirdel *, Maryam Mohammadi, Fateme Hami Kargar Pages 463-482
    The worldwide outbreak of Covid-19 creates significant changes in people's daily lives all over the world. Therefore, the present study can examine the feelings of young people at this point in history (Covid-19). This study used in-depth and semi-standard interviews according to the phenomenological method and context of research. Thus, among the youth of Sistan and Baluchestan, 41 people have been selected and studied by purposive sampling method; Findings were categorized into two main themes, nine sub-themes, and 64 Primary themes. The central theme of emotional transmission in young people shows that the Rapid spread of the disease and its bitter consequences have caused emotional continuity between different social groups, The epidemic of sad life in society, and even global emotion. Another central theme of emotional insecurity in young people consists of the sub-themes, fear, anxiety about the spread and lack of treatment of the disease in the high-risk society, growing frustration, uncertainty, and emotional fatigue resulting from lockdown and corona progression. According to the research results, the youth of this province, along with the problems caused by the Corona epidemic, experienced different and continuous negative emotions such as sadness, fear, despair, indecision, and anger, which provided them with a static and complex emotional life-world. On the other hand, sympathetic feelings and emotional contagion have caused more emotional stagnation and destruction of young people, which seems helpful to pay attention to the needs of young people and the transfer of positive emotional norms to improve their emotions.
    Keywords: Covid -19, Emotions, Youth, phenomenology