فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 74 (مهر و آبان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/28
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فروغ محمدی، معصومه کلاته سیفری*، محمدحسین رضوی، حسن فارسیجانی صفحات 17-52

    هدف این مقاله شناسایی و سطح بندی روابط توانمند سازی عملکرد صادراتی با رویکرد کلاس جهانی با تاکید بر برنامه های توسعه صادرات تولیدات ورزشی با به کارگیری مدل سازی تفسیری- ساختاری بود. پژوهش حاضر آمیخته، توسعه ای - کاربردی است. بر اساس رهیافت گلیزری و مصاحبه عمیق با 15 نفر ازخبرگان (اقتصاد دانان، مدیران بازاریابی ورزشی، مدیریت صنعتی، آشنا باکلاس جهانی، تولیدکنندگان تولیدات ورزشی) در محیط نرم افزارNVIVO10 عوامل اصلی مدل در قالب 100 کد باز، 18کد انتخابی و 5 کد نظری شناسایی شده و سپس با استفاده از فرآیند مدل سازی تفسیری- ساختاری در محیط نرم افزار MATLAB2014 سطح بندی و روابط درونی بین عوامل استخراج و در نهایت با تحلیل میک مک بر اساس قدرت هدایت و وابستگی دسته بندی شدند. نتایج نشان داد که عوامل مدل در 13سطح قرار دارند که در بالاترین سطح (سطح 1)، توانمندسازی راهبردی صنعت ورزش و صنعت ورزش در کلاس جهانی به عنوان تاثیر پذیرترین عامل و در پایین ترین سطح (سطح13)، برنامه مرتبط با الزامات قانونی درحوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی جهت توسعه صادرات تولیدات ورزشی به عنوان تاثیر گذارترین عامل قرار گرفتند. بدر نتیجه هرگونه برنامه و اقدام از طرف مدیران و بازرایابی ورزشی، برای پیشرفت توانمند سازی عملکرد صادراتی تولیدات ورزشی در حمایت از رونق تولید کالای ورزشی ایرانی، نیازمند توجه به نقش کلیدی و پایه ای این عوامل است.

    کلیدواژگان: عملکرد صادراتی، کلاس جهانی، برنامه های توسعه صادرات، تولیدات ورزشی
  • ابوذر سوری، مهرعلی همتی نژاد*، نوشین بنار، عبادالله رستمی چکالسری صفحات 53-72

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی موانع و شیوه های (راه حل های) توسعه ابعاد نظام حقوقی ورزش در ایران بود. روش تحقیق از نوع توصیفی بوده و جامعه آماری تحقیق، کلیه خبرگان حقوق ورزشی شامل مدیران سازمان های ورزشی اجرایی و دولتی، روسای کمیته انضباطی، کمیته استیناف، انجمن حقوق ورزشی، روسای دادگاه عمومی و تمام کسانی تشکیل می دادند که در زمینه پژوهش های حقوق ورزشی فعالیت داشتند. نمونه آماری با استفاده از روش گلوله برفی انتخاب شدند (72 نفر). ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن را 9 تن از استادان صاحب نظر در عرصه حقوق ورزشی تایید کردند. پرسشنامه شامل 23 گویه بود و از مقیاس 5 ارزشی لیکرت استفاده شد. در نهایت از شاخص های توصیفی و آزمون تحلیل عاملی اکتشافی برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که با توجه به ضرایب رگرسیونی گزارش شده مهم ترین موانع به ترتیب: آموزشی، قانونی، منابع انسانی و همچنین مهم ترین راه حل های توسعه حقوق ورزشی به ترتیب: منابع انسانی، آموزشی، قانونی بودند. ضمنا، بعد موانع و شیوه مدیریتی تاثیری بر توسعه ابعاد حقوق ورزشی نداشت. با وجود تمامی اقدامات صورت گرفته، دانش حقوق ورزشی کشور از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و تا رسیدن به وضع مطلوب و استاندارد فاصله زیادی وجود دارد. به طورکلی، تربیت نیروی انسانی مهم ترین عامل در توسعه حقوق ورزشی است که باید از طریق توسعه بعد آموزشی به نظام حقوقی ورزش کمک کند.

    کلیدواژگان: حقوق ورزشی، مسئولیت مدنی ورزش، دعاوی ورزشی
  • زهرا محمدی*، سارا کشکر، جواد شهلائی باقری صفحات 73-102
    سالمندان با افزایش امید به زندگی سریع ترین رشد را بین گروه های جمعیتی دارند. یکی از مهم ترین جنبه های سالمندی فعال، مشارکت و فعالیت حرکتی-جسمانی است. این مطالعه با استفاده از مدل بازاریابی راهبردی مبتنی بر هدف، به دنبال شناخت چالش ها و راهبردهای ترویج ورزش در سالمندان بود. این پژوهش از منظر هدف، کاربردی بوده و با استفاده از روش تحقیق کیفی مبتنی بر روش تحلیل تماتیک انجام شده است. جامعه آماری این مطالعه، افراد متخصص در رشته های (تربیت بدنی، برنامهریزی شهری، روانشناسی، علوم اجتماعی و پزشکی) بودند. انتخاب آزمودنی ها به روش گلوله برفی و هدفمند و با معیاراشباع مفهومی بوده که بعد از انجام 11 مصاحبه محقق شد. چهار مقوله نهایی شناسایی شده، چالشهای فردی، اجتماعی، مبتنی بر برنامه/حاکمیت و محیطی هستند. چالشهای فردی به انواع نارساییها و بیماریهای جسمانی، انواع مشکلات روانی، ترس و احساس تنهایی اشاره دارد. چالشهای اجتماعی بیانگر فقدان دانش ورزش گروهی و محرومیتهای اجتماعی اشاره دارد. چالشهای مبتنی بر برنامه/حاکمیت بر راهبردهای غیرکاربردی نهادها و چالش های محیطی بر غیر استاندارد بودن همه جانبه اماکن و کمبودها و نقصهای محیط شهری تاکید دارند. بر مبنای مدل بازاریابی راهبردی مبتنی بر هدف، ضرورت اتخاذ چهار استراتژی عمده تاکید شده است: زمینهیابی، تحلیل مخاطب، تحلیل سیستم اجتماعی، هماهنگی سیاستی است. در نتیجه نیاز به استراتژی های کلان مدیریتی در خصوص ترویج ورزش سالمندان از چندین منظر اثرگذار خواهد بود که از جمله آن بهبود وضعیت اجتماعی و فردی آنان و کاهش هزینه های سنگین درمان برای دولت است.
    کلیدواژگان: چشم انداز، استراتژی توسعه، فعالیت بدنی، بازدارنده ها
  • مریم فرشید، حمیدرضا گوهررستمی*، رحیم رمضانی نژاد صفحات 103-126

    هدف از تحقیق واکاوی میزان قدرت و منافع ذینفعان سیستم مدیریت استعداد در ورزش استان گیلان بر اساس ماتریس مندلو بود. این تحقیق کاربردی، توصیفی و به شکل میدانی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل ورزشکاران، مربیان، مدیران و متخصصین ورزشی استان گیلان بود که نمونه های شرکت کننده به صورت در دسترس انتخاب شدند؛ در مجموع تعداد 203 پرسشنامه جمع آوری شد. ابزار اندازه گیری تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بود که میزان قدرت و منافع ذینفعان را در سیستم استعدادیابی بر اساس طیف پنج ارزشی لیکرت مشخص و مطابق با ماتریس مندلو (1981) تقسیم کرد که عدد 66/3 به عنوان یک سوم بالای مقیاس انتخاب گردید. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به تایید 10 تن از اساتید مدیریت ورزشی رسید و پایایی با آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت که برای قدرت آلفا برابر با 86/0 و برای منافع برابر با 90/0 بدست آمد. همچنین از آزمون فریدمن برای رتبه -بندی میزان قدرت و منافع ذینفعان در سیستم استعدادیابی ورزش استان گیلان استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss16 انجام شد. یافته ها نشان داد میان ذینفعان مربیان بیشترین قدرت (28/4) و کارکنان پشتیبانی کم ترین قدرت (95/2) را دارا هستند. همچنین مدیران ورزش بیشترین منافع (14/4) و کارکنان پشتیبانی کم ترین منافع (06/3) را دارند. همچنین ماتریس مندلو جایگاه قدرت و منافع هر یک از ذینفعان را نشان داد. از نتایج تحقیق می توان برای به کارگیری استراتژی های ارتباطی و رفتارهای سازگارانه به منظور پاسخ گویی به تقاضاهای مختلف و متضاد در سیستم استعدادیابی ورزش استان گیلان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: استعدادیابی ورزشی، ذینفع، قدرت، منافع، مدیریت ذینفعان
  • فرحناز قاسمیان*، فرزاد غفوری، حبیب هنری، محمدسعید ذکایی صفحات 127-162
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی توسعه ورزش تفریحی بر مبنای فرهنگ قومی بود. این پژوهش با شیوه کیفی و با رویکرد نظریه مبنایی انجام شد. مشارکت کنندگان این پژوهش صاحبنظران در حیطه تربیت بدنی و فرهنگی که عمدتا فعالیت های علمی، پژوهشی و اجرایی نزدیک به پژوهش مورد نظر داشته اند، بودند. دسترسی به نمونه های پژوهش به شیوه نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی بود که پس از اخذ مصاحبه نیمه ساختار یافته با 18 نفر اشباع نظری صورت گرفت و از روش کدگذاری در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، جهت تحلیل داده ها و برای به دست آوردن روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده شد. از تجزیه و تحلیل داده های کیفی 326کد باز به دست آمد که در 61مقوله محوری قرار گرفتند. درنهایت، 9 مقوله اصلی شامل مفاهیم رایج در ورزش همگانی، وضعیت سنجی، انسجام ملی اقوام، عوامل رفتاری، سازمانی، تمایز ورزشی اقوام، وضعیت اقتصادی و اجتماعی، فرهنگ قومی و اطلاع رسانی شناسایی شدند، هفت مقوله اصلی استراتژی ها منجر به توسعه ورزش اقوام درقالب پارادایم کدگذاری تعیین شدند و نظریه تدوین و ارایه شد. از نتایج حاصل می توان برای تکمیل مبانی نظری مشارکت ورزشی اقوام و مهاجران سود برد و مقوله های مشارکت ورزشی اقوام می تواند به مسیولین حاکمیتی در راستای بهبود کیفیت زندگی اقوام و ایجاد عدالت اجتماعی در ورزش استان ها و در نتیجه توسعه ورزش تفریحی کمک شایانی نماید.
    کلیدواژگان: ورزش تفریحی، فرهنگ قومی، همبستگی، نظریه مبنایی
  • ساجد پورحسن*، علی محمد صفانیا، علی محمد امیرتاش، رضا نیک بخش صفحات 163-188
    امروزه از سازمان ها و مدیران آنها انتظار می رود تا در راستای مسیولیت اجتماعی خود، با پیاده سازی مدیریت سبز، به سمت ایجاد سازمان سبز حرکت نمایند. سازمان های ورزشی، بویژه اماکن و تاسیسات ورزشی نیز بستر مناسبی جهت تحقق این مهم هستند. هدف از تحقیق حاضر طراحی مدل مدیریت سبز برای اماکن و تاسیسات ورزشی ایران می باشد که با رویکرد کیفی و با استراتژی اکتشافی و به روش گرندد تیوری (نظریه داده بنیاد) انجام شده است. برای گردآوری داده ها از روش مصاحبه عمیق با خبرگان و صاحب نظران استفاده شد. به روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی و بر اساس 12 مصاحبه عمیق با خبرگان مرتبط با موضوع، داده های تحقیق جمع آوری شد. نتایج تحلیل تماتیک چالش های مدیریت سبز، نشان دهنده وجود چالش ها در قالب 43 مفهوم بود که از مصاحبه با خبرگان استخراج شد. این مفاهیم در مرحله دوم کدگذاری به 6 مفهوم انتزاعی تر در قالب مفاهیم اولیه و مفاهیم ثانویه تبدیل شدند و سپس در مرحله سوم این 6 مفهوم در قالب 3 مقوله عمده یا تم با عناوین بنیادی، کاربردی و محیطی تبدیل شد. در نهایت در این پژوهش مدل مفهومی مدیریت سبز اماکن و تاسیسات ورزشی طراحی شد. مدل بوجود آمده شامل 6 مفهوم چالش های مدیریت سبز، فرهنگ سازی مدیریت سبز، قانون مندی های مدیریت سبز، ساختارهای اجتماعی، تغییر ساختارها و آموزش شد.
    کلیدواژگان: مدیریت سبز، اماکن و تاسیسات ورزشی، مدیریت ورزشی
  • الهام حقیقت، حسین عبدالملکی*، مهوش نوربخش، پریوش نوربخش، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 189-218

    از جمله مسایلی که در سال های اخیر نظرجوانان و نوجوانان بسیاری را به خود جلب کرده است توجه به ظاهر بدنی به وسیله افزایش حجم و توده عضلانی می باشد که باعث افزایش شیوع اختلالات تغذیه ای و عادات مصرف مواد نیروزا در بین جوانان و نوجوانان گردیده است. ضد بازاریابی را می توان روشی مناسب برای کاهش مصرف محصولاتی دانست که مصرف آنها می تواند مشکلاتی را برای افراد و جامعه ایجاد نماید. از این رو هدف این تحقیق ارایه مدل آمیخته ضدبازاریابی داروهای غیرمجاز در ورزش ایران بود. تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. روش تحقیق آمیخته ترکیبی از بخش های کیفی و کمی است. در بخش کیفی این تحقیق، از روش مصاحبه های کیفی نیمه ساختاریافته استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان مدیریت بازاریابی ورزشی (اساتید دانشگاهی) بوده که تعداد 24 نفر اعضای پنل دلفی جامعه را تشکیل داده اند. تعداد 19 نفر از خبرگان عضو پنل دلفی به عنوان نمونه تحقیق با محقق همکاری نمودند. در این تحقیق برای شناسایی عوامل از روش دلفی فازی و برای رتبه بندی مولفه ها از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شد. بر این اساس عوامل زیر به نام های محصول، قیمت، محل فروش، ترویج، شواهد عینی، افراد، فرایندها، بسته بندی، پرداخت، تفسیر عمومی، بررسی و آنالیز، سیاست، روابط عمومی و شبکه های اختصاصی شناسایی شدند. باتوجه به نتایج بدست آمده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، ترویج مهم ترین مولفه موثر در مدیریت ضدبازاریابی می باشد.

    کلیدواژگان: ضدبازاریابی، دوپینگ، ورزشکار، سوء مصرف
  • محمد ریحانی، صلاح دستوم*، میثم روحانی صفحات 219-248

    هدف از پژوهش حاضر، تدوین و تبیین مدل مفهومی توسعه ظرفیت اقتصادی برای ورزش کشور بود. روش تحقیق از نوع کیفی اکتشافی نظامند با رویکرد کدگذاری و تحلیل ساختاری-کارکردی می باشد. منابع استخراج اطلاعات و یافته ها شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران، اساتید، و..) و منابع اطلاعاتی (علمی، کتابخانه ای، اسنادی، رسانه ای) بود. نمونه گیری در بخش مطالعه نظری (87 سند) و مصاحبه (26 نفر) برحسب رسیدن به اشباع نظری و در بخش دلفی چند مرحله ای (18 نفر) برحسب رسیدن به توافق بین اعضا و تایید چارچوب به روش هدفمند (قضاوتی) انجام شد. روایی کلی ابزارهای پژوهش و نتایج آن ها از طریق کنترل صلاحیت نمونه انتخابی، روایی محتوایی توسط متخصصان و میزان توافق مصححان مورد تایید قرار گرفت. براساس نتایج، چارچوب مفهومی پژوهش شامل 6 سطح، 17 منظر، 38 بعد و 81 مولفه تحلیلی است. شش سطح مدل شامل: سیستم اقتصاد ملی، سیستم ورزش کشور، انواع ظرفیت های اقتصادی، فرایند مدیریت ظرفیت اقتصادی، راهبری و توسعه ظرفیت اقتصادی و عومل تعیین کننده ظرفیت اقتصادی ورزش است. براساس مدل پژوهش می توان گفت که اگر بهره گیری از ظرفیت های اقتصادی در سطح مناسبی تحقق یابد یک اکوسیستم مناسب برای اقتصاد ورزش شکل می گیرد و نتایجی مطلوبی (مالی، اشتغال، و..) برای سازمان ها و افراد متولی و ذینفع به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: توسعه اقتصادی، ظرفیت شناسی اقتصاد، اقتصاد ورزش، مدل اقتصادی
  • مرضیه روشن ضمیر*، ستاره اسکندری، امیر صدیقی صفحات 249-272
    دو عنصر مهم و پراهمیت در آمیخته بازاریابی ورزشی، ترویج و توزیع است که نارسایی در عملکرد آنها خسارات جبران ناپذیری را برای صنعت ورزش به وجود می آورد. هدف از این تحقیق بررسی آسیب های کرونا بر آمیخته بازاریابی با تاکید بر توزیع و ترویج است. ادر این پژوهش مروری نقلی به جستجوی متون و مقالات مرتبط با ویروس کرونا و اثرات ناشی از آن، پرداخته شده است. جامعه آماری، کلیه منابع در دسترس، با موضوع مرتبط با کلیدواژه ها است. با توجه به جهت گیری توصیفی این پژوهش، داده های لازم از منابع کتابخانه ای و اسناد و مدارک در دسترس تمام متن برخط، براساس روش «مروری نقلی» گردآوری و تحلیل شده است. تعداد 41 مقاله مرتبط از مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی گوگل اسکالر، ساینتس دایرکت، ریسرچ گیت، سید و ایرانداک استفاده شده است. نتایج نشان می دهد آسیب های ناشی از بحران کرونا بر آمیخته توزیع و ترویج در ورزش خسارات جبران ناپذیری را به وجود آورده است. عدم کارایی شبکه ارتباطی توزیع کالاهای ورزشی با توجه به تعطیلی فروشگاه ها از یک سو و همچنین تعطیلی اماکن ورزشی به عنوان محل ارایه خدمات ورزشی از سوی دیگر، باعث اختلال و زیان های مالی در عنصر توزیع (مکان) شده است. همچنین در بخش ترویج، تعطیلی لیگ های ورزشی و عدم حضور تماشاگران در استادیوم ها، باعث خسارات مالی زیادی در حوزه ی تبلیغات و رسانه ها شده است.
    کلیدواژگان: کووید19(کرونا)، آمیخته بازاریابی، توزیع(مکان)، ترویج، صنعت ورزش
  • نسرین بیگلری، سید رضا حسینی نیا*، هادی باقری، ویلیام تیموتی کومبس صفحات 273-300
    هدف پژوهش حاضر شناسایی و تحلیل پیشایندها و پیامدهای بروز بحران داوری در فوتبال حرفه ای بود. از نظر روش شناسی، پژوهش حاضر از نوع آمیخته متوالی (کیفی-کمی) بود. در بخش کیفی برای انجام مصاحبه های عمیق از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. داده ها بر اساس رویکرد تحلیل محتوای کیفی پس از مصاحبه با 15 متخصص کدگذاری شد. در بخش کمی نیز، 10 نفر از خبرگان بر اساس نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند و داده ها با تکنیک دیمتل تحلیل شد. یافته ها در بخش کیفی نشان داد که پیشایندهای بحران داوری شامل 48 مفهوم اولیه و 6 مقوله فرعی (مدیریت اجرایی، آموزش و به کارگیری، حمایت و پشتیبانی و عوامل محیطی، فنی و روانی) و پیشایندهای بحران داوری نیز شامل 38 مفهوم اولیه و 6 مقوله فرعی (رفتارهای نابهنجار، تضعیف حرفه داوری، تبعات نگرشی، فنی، روانشناختی و خسارات اقتصادی) است. در بخش کمی، نتایج نشان داد که مولفه های مدیریت اجرایی، حمایت و پشتیبانی و آموزش و به-کارگیری (در پیشایندها) و تبعات فنی و تضعیف حرفه داوری (در پیامدها) بااهمیت ترین و اثرگذارترین مولفه ها هستند. بنابراین، پیشنهاد می شود که سازمان های تصمیم گیرنده فوتبال برای پیشگیری و مقابله با بحران داوری و کاهش تبعات ناشی از آن ابتدا عوامل اثرگذار را در مرکز توجه و اولویت رسیدگی قرار دهند.
    کلیدواژگان: بحران داوری، پیشایندها، پیامدها، تکنیک دیمتل، لیگ برتر فوتبال ایران
  • سید فرشید میرمحمدیان توتکله، لیلا قربانی قهفرخی* صفحات 301-326
    این پژوهش با هدف بررسی نقش ورزش الکترونیک در رفتار مصرف کنندگان کالای ورزشی در ایران انجام شد. این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری تحقیق افراد بالای 18سال در گروه های ورزشی و ورزش الکترونیک بود که از دو شهر تهران و اهواز به روش تصادفی نمونه گیری شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای براساس دو پرسشنامه بدرینارایانان و همکاران (2015) و عباسی، اسیف و همکاران (2020) در موضوع رفتار مصرف کننده بازار ورزش و ورزش الکترونیک بود. پرسشنامه با استفاده از ابزار الکترونیکی گوگل فرم توزیع شد که تعداد 229 پرسشنامه صحیح بدست آمد. داده ها توسط نرم افزار اسمارت پی ال اس و اس پی اس اس تحلیل شد.یافته ها نشان داد که گرایش به ورزش الکترونیک بر قصد خرید (515/0=β) و تبلیغات دهان به دهان (118/0=β) کالای ورزشی اثر معناداری دارد. همچنین بین گرایش به ورزش الکترونیک با قصد خرید مکمل-های خوراکی (185/0=r)، بلیط مسابقات (225/0=r)، نشریات ورزشی (179/0=r)، وب سایت های ورزشی (236/0=r)، برنامه های ورزشی رادیو (232/0=r) و برنامه های ورزشی تلویزیون (193/0=r) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، اما رابطه معناداری با خرید کفش (123/0=r)، لباس (100/0=r)، وسایل (047/0=r)، عضویت باشگاه (005/0=r) و آموزش علوم ورزشی (003/0=r) دیده نشد. ورزش الکترونیک می تواند در بازاریابی کالای ورزشی نقش داشته و به عنوان عناصر مکان و ترویج در آمیخته بازاریابی مورد توجه باشد. توصیه می شود بازاریابان ورزشی با معرفی برندها در لحظات کلیدی، ارتباط با بازی ها و بازیکنان و ایجاد بستر ارتباط مجازی با بازیکنان ورزش الکترونیک برای پیشبرد روابط عمومی و تبلیغات دهان به دهان، بازار محصولات ورزشی خود را توسعه دهند.
    کلیدواژگان: ورزش الکترونیک، رفتار مصرف کننده، قصد خرید، تبلیغات دهان به دهان، مشارکت اجتماعی در ورزش
  • کاملیا عبدی* صفحات 327-360
    هدف این پژوهش آزمون مدل آمیخته بازاریابی باشگاه های ورزشی در لیگ های حرفه ای والیبال بود. برای دستیابی به این هدف، از روش پژوهش توصیفی - هبستگی (مدل یابی معادلات ساختاری) استفاده شد. در ابتدا برپایه آمیخته بازاریابی هفت عاملی (محصول، قیمت، مکان، ترفیع، افراد، شواهد فیزیکی و فرآیند)، 75 محور برای آمیخته بازاریابی تعیین گردید و پس از بررسی اعتبار محتوایی آن، 405 نفر از نقش آفرینان والیبال و بازاریابی ورزشی (متخصصین، مدیران و کارشناسان، ورزشکاران و مربیان، مصرف کنندگان) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب و اهمیت محورهای آمیخته بازاریابی را در قالب یک پرسشنامه 69 گویه ای تعیین کردند. از روش حداقل مربعات جزیی و نسخه سوم نرم افزار اسمارت پی.ال.اس. در سطح اطمینان 95 درصد برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل اندازه گیری آمیخته بازاریابی پس از حذف چهار گویه، با هفت عامل و 65 محور، از برازش قابل پذیرش، روایی و پایایی خوب و قدرت پیش بینی مطلوب برخوردار است. براساس بار عاملی محورهای عناصر آمیخته، فعالیت های بازاریابی باشگا ه های ورزشی می بایست بر بازی های لیگ حرفه ای (به عنوان محصول اصلی)، قیمت گذاری پویا، فروش اینترنتی بلیط، برگزاری رویداد در تاسیسات استاندارد والیبال، پوشش رسانه ای از طریق تلویزیون، صحه گذاری افراد شاخص برای ترفیع رویداد، تبلیغات آنلاین در رسانه های اجتماعی، بکارگیری نیروی کار متخصص (برون سپاری خدمات)، کفایت نیروی امنیتی در زمان برگزاری رویداد و زمان بندی مناسب و دقیق فعالیت های مرتبط با رویداد متمرکز باشد. یافته های پژوهش حاضر می تواند برای مدیریت صحیح آمیخته بازاریابی در باشگاه های ورزشی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی، بازاریابی ورزشی، باشگاه ورزشی، رویداد ورزشی، والیبال
|
  • Forogh Moammadi, Masoumeh Kalateh Seifari *, MohammadHossein Razavi, Hassan Farsijani Pages 17-52

    The purpose of this paper was to identify and level the relationship between the empowerment of export performance and the world-class approach with emphasis on export development programs for sports products through the use of interpretive-structural modeling. The present study is a cross-sectional, developmental-applied study. The approach Glazer and in-depth interviews with 15 experts (economists, managers, sports marketing, industrial management, familiar upscale global manufacturers of products for sport) in the application environment NVIVO10 main factors model has 100 open, 18 election code and 5 code reviews to identify Then, using the interpretive-structural modeling process in the MATLAB2014 software environment, the level and internal relations between the extraction factors were determined and finally, by MICC analysis based on the conductivity and dependence. The results showed that of the 13 levels are at the highest level (Level 1), enabling strategic sports industry and sports industry world-class as the impact of most operating at the lowest level (level 13), program associated with legal compliance areas Different social, economic, and environmental factors were considered as the most influential factors in the development of exports of sports products. . As a result of any plans and actions by managers and sports revenues, in order to advance the empowerment of the export performance of sport products in support of the boom in the production of Iranian sports goods, it is necessary to pay attention to the key role of these factors.

    Keywords: Export Performance, world-class, export development programs, Sports Products
  • Abuzar Sory, Mehrali Hematinejhad *, Noshin Benar, Ebadollah Rostami Chelkaseri Pages 53-72

    The aim of this research, Study of the Barriers and solutions development of sports law. the research method was descriptive and The population of the experts on sports law consists heads of the disciplinary committee, sports law professors in universities, sports lawyers and All were those who were active in the researcher sports. The sample was selected using the snowball method (72 people). In order to collect data a researcher made questionnaire Which includes 23 options and 5-point Likert scale was used. Finally, descriptive indicators and Exploratory factor to analyze the data was used. The results showed that the main barriers to the development of sports law in Iran scientific-educational barriers, barriers-legal and Barriers to human resource. As well as the main approaches to the development of sports law in Iran Respectively to the strategies human resource, scientific-educational and legal rights were recognized. Also, the solutions and management structural Barriers dont play role in the development of sport law. Overall trained human resource the factor most important in the development of sports law Which should be through the development of scientific education To help sports legal system.

    Keywords: Sports Law, Civil liability of exercise, Sport claims
  • Zahra Mohammadi *, Sara Keshkar, Javad Shahlaee Bagheri Pages 73-102
    The elderly have the fastest growth among the population groups with increasing life expectancy. One of the most important aspects of active aging is physical activity participation. This study sought to identify the challenges and strategies for promoting exercise in the elderly using a goal-based strategic marketing model. This research is applied from the perspective of purpose and has been done using a qualitative research method based on thematic analysis. The population of this study was people specializing in fields (physical education, urban planning, psychology, social sciences and medicine). The selection of the subjects by snowball method was purposeful and with saturation criteria was a concept that was achieved after 11 interviews. The four final categories identified are individual, societal, program-based / governance, and environmental challenges. Individual challenges refer to all kinds of physical disabilities and diseases, all kinds of mental problems, fears and feelings of loneliness. Social challenges indicate a lack of knowledge of team sports and social exclusion. Program / Governance Challenges, Non-Practical Strategies of Institutions, and Environmental Challenges emphasize the non-standard nature of places and the shortcomings and shortcomings of the urban environment. Based on the goal-oriented strategic marketing model, the necessity of adopting four main strategies has been emphasized: grounding, audience analysis, social system analysis, and policy coordination. As a result, the need for macro-management strategies to promote sports for the elderly will be effective from several perspectives, including improving their social and personal status and reducing the heavy costs of treatment for the government.
    Keywords: Vision, Development Strategy, Physical Activity, Inhibitors
  • Maryam Farshid, HamidReza Goharrostami *, Rahim Ramezani Nejad Pages 103-126

    The aim of the study was to analyze of the amount power and interest's stakeholder's talent management system in Guilan province sport based on Mendelow matrix. The present study was carried out in operation, description and in field. The statistical population of the study included athletes, coaches, sports managers and specialists were selected in available method and a total of 203 questionnaires were collected. The study measurement tool was a researcher-made questionnaire that the amount of power and interests of stakeholders were determined in the talent detection system based on the five-point Likert scale and according to the Mendelow (1981) matrix, the score of 3.66 was selected as a third above the scale. The face and content validity of the questionnaires was confirmed by 10 sport management professors and the reliability was confirmed by Cronbach's alpha,which was 0.86 for alpha power and 0.90 for interest. Also friedman test was used for ranking the amount power and interest's stakeholders in Guilan province sports talent detection system. Statistical analysis was performed using spss16 software.The findings revealed that among the stakeholders, coaches had the highest power (4.28) and support staffs had the least power (2.95).Also, sport managers had the most interests (4.14) and support staffs had the least interests (3.06).The Mendelow matrix also showed the position of power and the interests of each stakeholder. The results could be used for using communicative strategies and adaptive behaviors to find best responds to the antithetical and different demands in Guilan province sport talent detection system

    Keywords: Sport talent Identification, Stakeholder, Power, interests, Stakeholders Management
  • Farahnaz Ghasemian *, Farzad GHAFOURI, Habib Honari, Saeed Zokaei Pages 127-162
    The purpose of this study was to design a model of recreational sport development based on ethnic culture. This is a qualitative study using the Grounded Theory method. The participants were composed of all experts in the field of Physical Education and cultural field who mainly had scientific, research and executive activities close to the desired research. Access to subjects were selected in a purposive sampling method on the basis of snowball approach after semi-structured interviews with 18 theoretical saturated individuals. In order to obtain validity of the data, two methods of reviewing the participants and reviewing non-participating experts in the research were used. Data analysis was done by open, axial and selective coding. From the analysis of qualitative data, 326 primary codes were obtained that were classified in 61subsidiary categories. Finally, were identified nine major categories of common concepts in public sports, status assessment, national solidarity of ethnic groups, behavioral factors, ethnic sports discrimination, organizational, economic and social status of society, ethnic culture and informing. The seven main categories of strategies lead to Sport ethnices; all the components of coding paradigm were described and the theory was formulated and presented. Results can be used to complete the theoretical foundations of sports participation of ethnic groups and immigrants and the categories of sports participation of ethnic groups could be claimed that help government officials to improve quality of life of ethnic groups and create social justice in Sports of the provinces and get to the development of recreational sports.
    Keywords: Recreational Sports, Ethnic Culture, Integration, Grounded Theory
  • Sajed Pourhassan *, Ali Mohannad Safania, Ali Mohammad Amirtash, Reza Nikbakhsh Pages 163-188
    A green organization is one that accomplishes its missions, goals, and tasks so that both individuals and other existing organizations and the needs of the future are not distorted by limited resources. To become a green organization, you need green management. Green management is the effective and efficient use of all facilities, material and human resources to guide and control the organization to achieve environmental goals in order to create social acceptance and preserve the environment. The present study was performed qualitatively. In-depth interviews with experts were used to collect data. Research data were collected through purposive sampling method and snowball technique and based on 12 in-depth interviews with related experts. The results of thematic analysis of green management challenges showed the existence of challenges in the form of 43 concepts that were extracted from interviews with experts. In the second stage of coding, these concepts became 6 more abstract concepts in the form of primary and secondary concepts, and finally in the third stage, these 6 concepts became 3 main categories or themes with basic, applied and environmental titles. Finally, in this research, the concepts, major categories and core categories include 6 concepts of challenges, green management culture, green management regularities, social structures, structural change and education. Finally, it can be concluded that green management in sports venues and facilities is not considered properly and it is expected that the relevant managers will consider more importance for the issue of green management in sports venues and facilities.
    Keywords: Green management, sports facilities, Sports Management
  • Elham Haghighat, Hossein Abdolmaleki *, Mahvash Noorbakhsh, Parivash Nourbakhsh, Ebrahim Alidoust Ghahfaraki Pages 189-218

    One of the issues that has attracted the attention of many adolescents in recent years is the attention to physical appearance by increasing the volume and muscle mass, which has increased the prevalence of eating disorders and energy consumption habits among adolescents and adolescents. Because young men have a strong desire to have a muscular body. What can be seen is that anti-marketing can be considered as a good way to reduce the consumption of products that can cause problems for individuals and society. Therefore, the main issue of the research is to identify the anti-marketing mix of illicit drugs in Iran's sports. The present study is a descriptive survey. The research method is qualitative. Semi-structured qualitative interviews with 19 sports marketing management experts were used to collect information and fuzzy Delphi method was used to identify the most important components. Based on this, product, price, point of sale, promotion, objective evidence, people, processes, packaging, payment, public interpretation, review and analysis, policy, public relations and dedicated networks were identified. Finally, these products should be used only in special circumstances and under the supervision of a specialized team for professional athletes, and their public promotion in cyberspace has no scientific or rational justification. Therefore, the use of factors obtained in this research can limit the production process to the consumption of these products.

    Keywords: Anti-marketing, Doping, athlete, abuse
  • Mohammad Reihani, Salah Dastoom *, Meysam Rouhani Pages 219-248

    The purpose of the present study was to formulate and explain the conceptual model of economic capacity development for sports in the country. The research method is systematic exploratory qualitative type with coding approach and structural-functional analysis. Sources of information extraction and findings included two sections: human resources (managers, professors, etc.) and information resources (scientific, library, documentary, media). Sampling in the theoretical study section (87 documents) and interviews (26 people) in terms of achieving theoretical saturation and in the Delphi section in several stages (18 people) in terms of reaching agreement between members and approval of the framework in a targeted manner (judgmental) Done. The overall validity of the research tools and their results was confirmed by controlling the competence of the selected sample, content validity by experts and the degree of agreement of the correctors. Based on the results, the conceptual framework of the research includes 6 levels, 17 perspectives, 38 dimensions and 81 analytical components. The six levels of the model include: national economic system, the country's sports system, types of economic capacities, the process of managing economic capacity, leading and developing economic capacity, and the factors that determine the economic capacity of sports. Based on the research model, it can be said that if the utilization of economic capacities is realized at a suitable level, a suitable ecosystem for sports economics will be formed and favorable results (finance, employment, etc.) for organizations and individuals will be formed. Have a trustee and beneficiary.

    Keywords: economic development, Economic Capacity, Sports economics, Economic Model
  • Marzieh Roshanzamir *, Setare Eskandari, Amir Sedighi Pages 249-272
    Two important elements in the sports marketing mix are promotion and distribution, that failure of them causes irreparable damage to the sports industry. The purpose of this study is to investigate the coronavirus damage to the marketing mix with an emphasis on distribution and promotion. In this study, texts and articles related to the coronavirus and its effects have been searched. The statistical population, and all available resources, is related to the topic related to the title. According to the descriptive orientation of this research, the necessary data have been collected and analyzed from library sources and documents available in full online, based on the "systematic review" method. 41 related articles from articles indexed in the databases of Google Scholar, Science Direct, Research Gate, Taylor & Francis, and Iran Doc, used. The results show that the damage caused by the coronavirus crisis to the mix of distribution and promotion in sport has caused irreparable damage. The inefficiency of the communication network for the distribution of sports goods due to the closure of stores on the one hand and also the closure of sports venues as a place for providing sports services, on the other hand, has caused disruption and financial losses in the distribution element (place). Also, in the promotion section, the postponement of sports leagues and the absence of fans in the stadiums has caused a lot of financial losses in the field of advertising and media.
    Keywords: Coveid-19 (Coronavirus), Marketing mix, Distribution (Place), Promotion, sports industry
  • Nasrin Biglari, Seyed Reza Hosseini Nia *, Bagheri Hadi, William Timothy Coombs Pages 273-300
    The purpose of this study was to identify and analyze the antecedents and consequences of refereeing crisis in professional football. Methodologically, the present study was a sequential mixed-method (qualitative-quantitative). In the qualitative section, for in-depth interviews, a targeted sampling method was used. Data were coded based on the qualitative content analysis approach after interviewing 15 experts. In the quantitative section, 10 experts were selected based on judgmental sampling, and data were analyzed by DEMATEL technique. Findings in the qualitative section showed that the antecedents of the refereeing crisis include 48 primary concepts and 6 sub-categories (Executive Management, Training and Employment, Supports and Environmental, Technical, Psychological) and the consequences of the arbitration crisis include 38 primary concepts and 6 sub-categories (Abnormal Behaviors, Weakening of the Refereeing Profession, Attitudinal, Technical, Psychological Consequences and Economic Damages). In the quantitative part, the results showed that the components of Executive Management, Support and Training and Employment (in antecedents) and Technical Consequences and Weakening of the Refereeing Profession (in consequences) are the most important and effective components. Therefore, it is suggested that football decision making organizations, in order to prevent and combat the refereeing crisis and reduce its consequences, first put the influential factors in the center of attention and priority consideration.
    Keywords: Refereeing Crisis, Antecedents, Consequences, DEMATEL Technique, Iranian football pro league
  • Seyed Farshid Mirmohammadian Toutkaleh, Leila Ghorbani * Pages 301-326
    This descriptive survey study was conducted to investigate the role of e-sports in the behavior of consumers of sports goods in Iran in the statistical population of people over 18 years in sports and e-sports groups. Sampling was done from Tehran and Ahvaz by random sampling method. A research questionnaire was designed based on two questionnaires of Badrinarayanan et al. (2015) and Abbasi, Asif et al. (2020) on the subject of consumer behavior in the sports and e-sports market and was distributed using Google Form, which obtained 229 correct questionnaires. Data were analyzed by Smart PLS and SPSS software.The results showed that the tendency to e-sports has a significant effect on the intention to buy (β = 0.515) and word of mouth (β = 0.118) sports goods, between the tendency to e-sports and the intention to buy oral supplements. (R = 0.185), match tickets (r = 0.225), sports magazines (r = 0.179), sports websites (r = 0.236), radio programs (0.232 r = and TV programs (r = 0.193) There is a positive and significant relationship, but a significant relationship with the purchase of shoes (r = 0.123), clothing (r = 0.100), equipment (0.047 = r), club membership (r = 0.005) and sports science training (r = 0.003) were not seen.E-sports are involved in sports marketing as elements of location and promotion. Sports marketers can develop their sports products market by introducing brands in key moments and creating a platform for communication with e-sports players.
    Keywords: e-sports, consumer behavior, shopping intent, Word of Mouth, social participation in sports
  • Kamelia Abdi * Pages 327-360
    The purpose of this study was to test the marketing mix model for sport clubs participating in the professional volleyball leagues. For this purpose, a descriptive-correlational design (structural equation modeling) was used. Initially, based on the seven-factor marketing mix (i.e., product, price, place, promotion, people, physical evidence and process), 75 items were determined for the marketing mix, and after examining its content validity, 405 actors of volleyball and sports marketing (specialists, managers and experts, athletes and coaches, consumers) were selected using the cluster random sampling method, and then they were asked to determine the importance of the items in a 69-item questionnaire. The data were analyzed using the partial least squares method and the third version of SmartPLS software at 95% confidence level. The results showed that after deleting four items, the measurement model of the marketing mix, with seven factors and 65 items, has an acceptable fit, good validity and reliability, and desirable predictive power. Based on the loadings of the mixed elements items, the marketing activities of sports clubs should focus on professional league games (as the main product), dynamic pricing, online ticket sales, holding events at standard volleyball facilities, media coverage through television, indorsement of outstanding celebrities, online advertising on social media, employment of specialized workforce (outsourcing of the services), adequacy of the security forces during the event and appropriate and accurate timing of event-related activities. The findings of the present study can be used to properly manage the marketing mix in volleyball clubs.
    Keywords: Marketing Mix, Sport Club, Sport Marketing, Sporting Event, Volleyball