فهرست مطالب

مواد پیشرفته و پوشش های نوین - پیاپی 40 (بهار 1401)

فصلنامه مواد پیشرفته و پوشش های نوین
پیاپی 40 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهرداد چراغی، بهادر کرمی*، مهناز فراحی، مصدق کشاورز، شادپور ملک پور صفحات 2292-3002
    سنتز سبز 2H-ایندازولو-[2،1-b]-فتالازین تری اونها به عنوان دسته ای از مشتفات فتالازین و تری آزولو[2،1-a]-ایندازول تری اونها به عنوان دسته ای از مشتقات تریآزول از مشتقات اورازول با بکارگیری تراکم سه جزیی آلدهیدها و دایمدون با فتال هیدرازید یا N-فنیل اورازول یک زمینه در حال رشد در سنتز ترکیبات آلی است. روشی دوستدار محیط زیست و ساده براساس استفاده از تنگستات سولفوریک اسید (TSA)، به عنوان کاتالیزوری با کارایی بالا، برای سنتز تک ظرفی مشتقات 2H-ایندازولو-[2،1-b]-فتالازین تری اون و تری آزولو[2،1-a]-ایندازول تری اون با استفاده از تراکم سه جزیی 4-فنیل اورازول و یا فتال هیدرازید، دایمدون و آلدهیدهای آروماتیک متفاوت تحت شرایط بدون حلال در بازده عالی و زمانهای بسیار کوتاه است. کار با این کاتالیزور آسان، جداسازی آن از محصول راحت ، قابلیت استفاده مجدد بالا بدون کاهش توانایی اثربخشی کاتالیزوری آن در واکنشهایی شیمیایی میتواند آن را به عنوان یک کاتالیزور جایگزین شایسته برای کاتالیزورهای اسیدی مایع معرفی کند.
    کلیدواژگان: واکنش چند جزئی، تنگستات سولفوریک اسید، 4-فنیل اورازول، فتال هیدرازید، بدون حلال
  • شبنم بهمنی، رامین خواجوی*، مرتضی احسانی، محمدکریم رحیمی، محمدرضا کلایی صفحات 2952-2965

    اخیرا سامانه های دارورسان هیدروژلی بر پایه پلیمرهای طبیعی بسیار مورد توجه قرار گرفته و در این راستا از پلیمرهای گوناگونی به صورت تکی یا ترکیبی استفاده گردیده تا به خصوصیات مطلوب تری دست یابند. در این تحقیق ابتدا داروی لیدوکایین هیدروکلراید با غلظت های مختلف به همراه درصدهای متفاوت از ژلاتین/ سدیم کربوکسی متیل سلولز در محیطی آبی حل شده و سپس در محیطی پارافینی دیسپرس گردیدند و بدین وسیله میکروکپسولها شکل گرفتند و در نهایت با گلوتارآلدهید شبکه ای و جمع آوری شدند. تصاویر میکروسکوپهای نوری و الکترونی (روبشی SEM) تشکیل میکروکپسولهایی کروی با ناهمواری سطحی محدود را نشان دادند. تشکیل شبکه در هیدروژل و عدم برهمکنش بین دارو و پلیمرها با طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) و تفرق اشعه ایکس (XRD) بررسی و تایید شد. مطالعه اثرگذاری پارامترهای مستقل شامل مقادیر گلوتارآلدهید، دارو و سدیم کربوکسی متیل سلولز و تعامل آنها بر پارامترهای وابسته شامل درصد تورم، بازده داروی بارگذاری شده و میانگین اندازه ذرات با روش آماری سطح پاسخ (RSM) بر اساس طرح مرکب مرکزی (CCD) و سه تکرار برای نقطه مرکزی انجام گردید. نتایج آماری نشان داد که اثرات خطی پارامترهای مستقل، بیشترین اثر را بر پارامترهای وابسته دارد. براساس تحلیل آماری انجام گرفته مقادیر غلظت بهینه برای گلوتارآلدهید 5%، سدیم کربوکسی متیل سلولز 10% و دارو 40% حداکثر آزادسازی راندمان داروی بارگذاری شده (%6/63) را ایجاد می نمایند. در مجموع نتایج نشان دادند که میکروکپسول های هیدروژلی ژلاتین/کربوکسی متیل سلولز پتانسیل استفاده به عنوان حامل های دارورسانی را دارند.

    کلیدواژگان: میکروکپسول، هیدروژل ژلاتین، کربوکسی متیل سلولز، لیدوکائین هیدروکلراید، روش پاسخ سطح
  • محمد تقوی، محمدرضا کلائی*، علیرضا عقیلی صفحات 2966-2977

    پلاستیزول سوسپانسیونی است که از ذرات ریز پلی (وینیل کلراید)، نرم کننده، تثبیت کننده، رنگدانه و پرکننده تشکیل شده است و می تواند به عنوان عایق زیر بدنه خودرو مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق، مواد افزودنی و پرکننده موثر بر خواص ریولوژی و مکانیکی پلاستیزول، با فرض ثابت بودن نوع و میزان رزین پی وی سی و نرم کننده، بوسیله روش طراحی آزمایش تاگوچی مورد ارزیابی قرار گرفت. نوع کربنات کلسیم و مقادیر نانوسیلیکا، حلال و افزودنی مایع به عنوان متغیرهای آزمون در سه سطح مورد بررسی قرار گرفتند و از آرایه L9 در طراحی آزمایش تاگوچی استفاده شد. ویسکوزیته در سرعت پایین و سرعت بالا و ویسکوزیته بینگهام و حد تسلیم نمونه ها، همچنین نیروی مقاومت برشی (استحکام برشی) برای نمونه ها اندازه گیری شد. نانوکربنات کلسیم باعث افزایش حد تسلیم، ویسکوزیته بینگهام و بهبود شره پلاستیزول می شود. عملکرد افزودنی مایع در بهبود خواص پلاستیزول بهتر از پودر نانوسیلیکا است. حلال باعث کاهش ویسکوزیته بینگهام می شود در حالی که تاثیر ناچیزی بر حد تسلیم پلاستیزول دارد. نانوسیلیکا و نانوکربنات کلسیم تاثیر زیادی بر استحکام برشی پلاستیزول داشته و باعث افزایش استحکام برشی می شوند.

    کلیدواژگان: پلاستیزول، استحکام برشی، رئولوژی، کربنات کلسیم، پوشش زیر بدنه خودرو
  • نگار حسینی دارابی، محمدرضا کلائی*، سعیده مزینانی، رامین خواجوی صفحات 2978-2990

    کامپوزیت نانوالیاف آلیاژی از پلیمرهای طبیعی و مصنوعی در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این بایو مواد جدید، در سامانه رهایش دارو، زخم پوش و مهندسی بافت کاربرد گسترده ای دارند. در این کار تحقیقاتی نانوالیاف آلیاژ نشاسته (Starch) و پلی وینیل الکل (PVA) به روش الکتروریسی تولید شد. به دلیل فرایند پذیری دشوار نشاسته، از پلی وینیل الکل به عنوان کمک فرایند استفاده شد. جهت بهبود خواص مکانیکی و کاربرد در محیط های آبی و انحلال پذیری آن ها، عملیات شبکه ای شدن نانو الیاف آبدوست Starch/PVA به وسیله گرما، جنیپین (Genipin)، سیتریک اسید محلول در آب، سیتریک اسید محلول در اتیل استات و گلوتارآلدهید (Glutaraldehyde) صورت گرفت. به منظور آنالیز نانو الیاف، تصاویر ریخت شناسی با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و شناسایی نانو الیاف تولید شده با روش های طیف سنجی زیر قرمز تبدیل فوریه (FTIR) و پراش پرتوایکس (WAXD) مورد ارزیابی قرار گرفت. پایداری حرارتی نانوالیاف قبل و بعد از شبکه ای شدن با آنالیز وزن سنجی حرارتی (TGA) انجام شد. نتایج SEM، الیاف با قطر یکنواخت و آرایش تصادفی تولید شده است و با افزودن نشاسته کاهش قطر الیاف مشاهده شد. نتایج FTIR و WAXD، نشان دهنده برهمکنش مناسب دو جزء پلیمری و عامل شبکه ای کننده می باشد. نتایج انحلال پذیری و TGA نشان داد نانوالیاف شبکه ای شده با گلوتارآلدهید در مقایسه با سایر عوامل شبکه ای شده مورد استفاده در این تحقیق، بالاترین میزان پایداری ساختاری را دارد، نتایج حاکی از این است که نانوالیاف Starch/ PVA (GA) قابلیت کاربرد در زمینه زیست پزشکی را خواهند داشت.

    کلیدواژگان: نشاسته، پلی وینیل الکل، الکتروریسی، نانوالیاف، شبکه ای کردن
  • احسان نیکزاد، مینا حسینی*، مهراورنگ قائدی، محمدحسین احمدی ازغندی، فرزانه مراحل صفحات 3004-3017

    گرافن اکسید به عنوان یک نوع جدیدی از مواد غشایی در نظر گرفته می شود. با این حال، از یک شار فیلتراسیون حالت پایدار کم و نیز عملکرد ناپایدار رنج می برد که منجر به محدود شدن کاربردهای عملی آن می شود. به همین دلیل، هدف این مطالعه ترکیب GO با هیدروکسیدهای لایه ای دوگانه (LDH)، با کانال های انتقال آبدوست دولایه و سطح باردار مثبت در نسبت وزنی متفاوت (یعنی 5:1، 3:1، 1:1،1:3، و 1:5) می باشد. سپس GO-Mg/Al/Zn-LDH بهینه شده با کیتوسان (CS) ترکیب و روی شبکه فولاد ضد زنگ (مش) پوشانده شد تا یک غشاء با شار پایدار بالا که آب دوست و فوق اولیوفوبیک در زیر آب است، به دست آید شبکه هیبریدی لایه به لایه (LBL) برای حذف نفت خام سنگین از سطوح آب مورد بررسی قرار گرفت که راندمان جداسازی بالاتر از 5/99 درصد (ɳ%) و شار آب از Lm-2.h-1 102 ± 160222 تحت نیروی گرانش را نشان داد. علاوه بر این، پایداری مکانیکی/شیمیایی استثنایی، جداسازی موثر، شار آب بالا، قابلیت استفاده مجدد و فوق آبدوستی عالی، LBL هیبرید مش را می توان به عنوان یک غشای تجدید پذیر امیدوارکننده برای تصفیه آب روغنی (آب حاوی قطرات نفتی) در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: ترشوندگی، جداسازی مخلوط نفت، آب، کامپوزیت های گرافنی
  • سارا کاظمی، حسین عیوض محمدلو صفحات 3018-3031

    در این پژوهش برای بهبود خواص ضدخوردگی پوشش هیدروکسی آپاتیت، از زیرکونیوم به عنوان افزودنی در غلظت‌های متفاوت (1/0، 1 و 10 گرم بر لیتر) در محلول پوشش هیدروکسی آپاتیت استفاده گردیده است. ویژگی‌های سطحی و خواص الکتروشیمیایی پوشش‌ها با نمونه‌های منیزیم بدون پوشش و منیزیم با پوشش هیدروکسی آپاتیت بهینه مقایسه می‌گردد. نمونه‌های منیزیم AZ31 پس از آماده‌سازی سطحی، توسط محلول متشکل از هیدروکسی آپاتیت و زیرکونیوم با غلظت‌های متفاوت هگزافلوروزیرکونیک اسید پوشش داده شده‌اند. رفتار خوردگی نمونه‌ها توسط آزمون‌های طیف‌سنجی امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون جریان مستقیم در محلول 5/3 درصد وزنی سدیم کلراید بررسی گردید. نتایج آزمون‌های الکتروشیمیایی نشان دادند که بهترین عملکرد خوردگی مربوط به نمونه‌ با غلظت زیرکونیوم 1 گرم بر لیتر در محلول است. مقاومت پلاریزاسیون این نمونه Ω.cm2 8870 است که در مقایسه با نمونه‌ی با پوشش هیدروکسی آپاتیت بهبود قابل توجهی یافته است. کمترین چگالی جریان خوردگی (μA/cm2 79/0) در بین تمامی نمونه‌ها نیز مربوط به این نمونه است. برای بررسی ریخت‌شناسی و ارزیابی ترکیب پوشش‌ها از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی و طیف‌سنجی پراکنش انرژی پرتو ایکس استفاده گردید. نتایج آزمون طیف‌سنجی پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی تشکیل کریستال‌های هیدروکسی آپاتیت و لایه‌ی آمورف زیرکونیوم را تایید نمودند. در جهت تکمیل مطالعات سطحی نمونه‌ها آزمون زاویه تماس انجام گردید. با افزودن زیرکونیوم به هیدروکسی آپاتیت به میزان 1 گرم بر لیتر زاویه تماس قطره‌ی آب با سطح نمونه 10 درجه افزایش یافته است که نشان می‌دهد سطح نمونه‌ آب‌گریز تر گردید که تایید کننده‌ی خواص ضدخوردگی بهتر است.

    کلیدواژگان: هیدروکسی آپاتیت، خوردگی، آماده سازی سطح، ایمپلنت، زیرکونیوم
  • فرهاد عوض نژاد، محمودرضا گلشن، حمیدرضا شیبانی صفحات 3032-3047

    بتن یکی از مصالح شاخص در حوزه راه و ساختمان است، بهره مندی از بتن رنگی در پروژه های طراحی شهری می تواند در بهبود زیبا سازی شهری نقش بسزایی داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر چهار رنگدانه آبی،سبز،قرمز و زرد بر مقاومت فشاری، کششی، سایشی و جذب آب بتن رنگی با تاکید بر زیباسازی شهری است. بدین منظور نمونه هایی از بتن رنگی با 3، 5 و 7 درصد رنگدانه ها و بتن معمولی مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان می دهد که استفاده از رنگدانه زرد باعث افزایش مقاومت فشاری به میزان به ترتیب 10، 19 و 26 در صد خواهد شد. استفاده از رنگدانه سبز به ترتیب 13، 28 و 42 درصد ، رنگدانه آبی به ترتیب 6، 11و 24 درصد و رنگدانه قرمز به ترتیب 6، 9 و 13 درصد باعث کاهش مقاومت فشاری بتن خواهند شد. استفاده از رنگدانه باعث کاهش مقاومت سایشی بتن خواهد شد. این کاهش مقاومت در رنگدانه قرمز با درصد های 3، 5 و 7 به ترتیب برابر 9، 16 و 19،در رنگدانه زرد برابر 9، 13 و 16، در رنگدانه سبز 19، 30 و 37 و در رنگدانه آبی برابر 13، 22 و 32 درصد خواهد شد. بنابراین می توان از بتن با رنگدانه زرد در کف سازی و معابر شهری استفاده نمود ولی از رنگدانه دیگر فقط در جداره شهری می توان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: بتن رنگی، مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مقاومت سایشی، جذب آب
|
  • Mehrdad Cheraghi, Bahador Karami *, Mahnaz Farahi, Mosadegh Keshavarz, Shadpour Mallakpour Pages 2292-3002
    The green synthesis of 2H-indazolo[2,1-b] phthalazine-triones, as a group of phthalazine derivatives, and triazolo[1,2-a]indazole-triones, as a group of urazole derivatives by employing three-component condensation of aldehydes and dimedone with a phthalhydrazide or N-phenylurazole is an actively growing area in organic synthesis. A simple, ecofriendly method based on using tungstate sulfuric acid (TSA), as a highly efficient catalyst, is proposed for the one-pot synthesis of 2H-indazolo[2,1-b]phthalazine-trione and triazolo[1,2-a]indazole-trione derivatives by the three-component condensation reaction of 4-phenylurazole or phthalhydrazide, dimedone, and various aromatic aldehydes under solvent-free conditions in excellent yields and very short reaction times. It was found that low amount of the catalysts is optimized amount to achieve desired products in short times (5-10 min) with high isolated yields (90-95%). Some superiorities of the introduced catalysts are their novelty, simple separation and their reusability up to six repeated runs without significant catalytic deactivation. principals such as green conditions, straightforward processes without any byproduct, no need for expensive, time consuming and tedious extraction or purification techniques which could make this catalyst favorable and superior catalysts for organic transformations.
    Keywords: Multi-component reaction, Tungstate sulfuric acid, 4-Phenylurazole, Phthalhydrazide, Solvent-free
  • Shabnam Bahmani, Ramin Khajavi *, Morteza Ehsani, MohammadKarim Rahimi, MohammadReza Kalaee Pages 2952-2965

    Recently, hydrogel drug delivery systems based on natural polymers have received a lot of attention and in this regard, various polymers have been used individually or in combination to achieve more desirable properties. In this study, different concentrations of lidocaine hydrochloride (LidoHCl) with different percentages of gelatin / sodium carboxymethylcellulose were dissolved in water and then dispersed in paraffin medium. Hereby, microcapsules were formed and they were crosslinked with glutaraldehyde finally. Optical and electron microscope images (SEM) showed the formation of spherical microcapsules with slight surface roughness. The formation of crosslinking in the hydrogel and the lack of interaction between the drug and the polymers were investigated and confirmed by infrared spectroscopy (FTIR) and X-ray diffraction (XRD). Evaluation of the effect of independent parameters including glutaraldehyde (GTA), drug and sodiumcarboxymethylcellulose (NaCMC) and their interaction on dependent parameters including swelling percentage, efficiency of drug loading and mean particle size by response surface method (RSM) based on central composite design (CCD) and three replications for the center point was performed. Statistical results showed that the linear effects of independent parameters have the greatest effect on dependent parameters. Based on the statistical analysis, the optimal concentration values for glutaraldehyde 5%, sodium carboxymethylcellulose 10% and drug 40% create the maximum release efficiency of the loaded drug (63.6%). Overall, the results showed that gelatin / carboxymethylcellulose hydrogel microcapsules have the potential to be used as drug carriers.

    Keywords: Microcapsule, Gelatin, Carboxymethylcellulose hydrogel, Lidocaine hydrochloride, surface response method
  • Mohammad Taghavi, Mohammadreza Kalaee *, Alireza Aghili Pages 2966-2977

    Plastisol is a suspension of small poly(vinyl chloride) particles, plasticizer, stabilizer, pigment and filler and can be used as a coating for the underbody insulator of cars. In this study, the influence of additives and fillers on the rheological and mechanical properties of plastisol were evaluated by Taguchi experimental design method, taking into account that the type and amount of PVC resin and plasticizer remained unchanged. The type of calcium carbonate and the amounts of nano-silica, solvent and liquid additive were investigated as the factors at three levels and the L9 array was used in the Taguchi design of experiment. Low and high-speed viscosities, the Bingham viscosity and the yield strength of the samples, as well as their shear resistance (shear strength) were measured. Nano-calcium carbonate increases the yield strength, Bingham viscosity and improves the flow of plastisol. The influence of liquid additive is better than that of nano-silica powder in improving the properties of plastisol. The solvent decreases the Bingham viscosity while having little effect on the yield strength of the plastisol. Nano-silica and nano-calcium carbonate have a great effect on the shear strength of plastisol and increase the shear strength.

    Keywords: plastisol, Shear strength, Rheology, Calcium Carbonate, undercarriage
  • Negar Hosseini Darabi, Mohammadreza Kalaee *, Saeedeh Mazinani, Ramin Khajavi Pages 2978-2990

    The production of nanofiber composite as a blend of natural and synthetic polymers has received much attention in recent years.These new and advanced biomaterials are widely used in the field of biomedicine, especially drug release systems, wound dressings,tissue engineering, etc.In this research work, starch and PVA blend nanofibers were produced by electrospinning method.In fact, due to the hard processability of starch, polyvinyl alcohol was used as a processing aid.Considering the poor mechanical properties and the possibility of using these nanofibers in aqueous environments and the issue of their solubility, different cross-linking operations on starch/PVA hydrophilic nanofibers including heat,genipin,citric acid soluble in water,citric acid soluble in ethyl acetate and glutaraldehyde is investigated here.In order to ensure the achievement of the nanoscale and accurate measurement of the diameter of nanofibers,morphological images by means of a scanning electron microscope (SEM) and identification of the produced nanofibers by Fourier Transform Infrared Spectroscopy(FTIR) and X-ray Diffraction(XRD) was evaluated.Thermal stability of nanofibers before and after cross-linking was performed by thermal gravimetric analysis(TGA).Examination of morphological properties showed that fibers with uniform diameter and random arrangement were produced.With the addition of starch, a decrease in fiber diameter was observed.The results of FTIR spectroscopy and XRD studies show the proper interaction between the two polymer components and the cross-linking agent. The results obtained from solubility and TGA showed that nanofibers networked with glutaraldehyde have the highest structural stability. Finally, the results of this research indicate that Starch/PVA(GA)nanofibers will have the potential to be used in the field of biomedicine.

    Keywords: Starch, Poly(vinyl alcohol), Electrospinning, Nanofiber, Crosslinking
  • E. Nikzad, Mina Hosseini *, M. Ghaedi, M. H. Ahmadi, F. Marahel Pages 3004-3017

    Graphene oxide is considered as a new type of membrane material. However, it suffers from a low steady-state filtration flux as well as unstable performance, which limits its practical applications. For this reason, the aim of this study was to combine GO with layered double hydroxides (LDH), with bilayer hydrophilic transport channels and positively charged surface in different weight ratios (i.e. 5:1, 3:1, 1:1, 1:3, and 1:5) is The optimized GO-Mg/Al/Zn-LDH was then combined with chitosan (CS) and coated on stainless steel mesh (mesh) to obtain a membrane with high stable flux that is hydrophilic and superoleophobic under water. The layer-by-layer (LBL) hybrid network morphology was fully characterized and investigated for the removal of heavy crude oil from water surfaces, with a separation efficiency higher than 99.5% (ɳ%) and a water flux of Lm-2.h-1 It showed 160222 ± 102 under the force of gravity. In addition, the exceptional mechanical/chemical stability, effective separation, high water flux, reusability and excellent superhydrophilicity, LBL hybrid mesh can be considered as a promising renewable membrane for the treatment of oily water (water containing oil droplets).

    Keywords: Wettability, oil, water mixture separation, graphene composites
  • Sara Kazemi, Hossein Eivaz Mohammadloo Pages 3018-3031

    In this study, to improve the anti-corrosion properties of hydroxyapatite coating, zirconium has been used as an additive in different concentrations (0.1, 1 and 10 g/lit) in hydroxyapatite solution with optimal concentration and pH. The surface and electrochemical properties of coatings are compared with uncoated magnesium and magnesium covered by hydroxyapatite samples. AZ31 magnesium was immersed in a solution of hydroxyapatite and zirconium with different concentrations of hexafluorozirconic acid after surface treatment. The corrosion behavior of samples was studied by electrochemical impedance spectroscopy (EIS) and polarization tests in 3.5 wt% sodium chloride solution. The results of electrochemical tests showed that the best corrosion behavior is related to the samples with 1 g/lit zirconium. The corrosion resistance of this sample is 8870 Ω.cm2, which is significantly improved compared to the hydroxyapatite coating. The lowest corrosion current density (0.79 μA/cm2) among all samples is also belong to this coating. Field emission scanning electron microscopy (FE-SEM) and X-ray energy scattering spectroscopy (EDS) were used to study the morphology and evaluate the chemical composition of coatings. The results of EDS and FE-SEM confirmed the formation of hydroxyapatite crystals and amorphous zirconium layer. Contact angle test was performed to complete the surface studies of the samples. By adding 1 g/lit of zirconium to the hydroxyapatite solution, the surface became slightly more hydrophobic, which confirms the better anti-corrosion resistance.

    Keywords: Hydroxyapatite, Corrosion, Surface treatment, Implant, Zirconium
  • Farhad Avaznejad, MahmoudReza Golshan, Hamidreza Sheibani Pages 3032-3047

    Concrete is one of the leading materials in the field of road and construction, the use of colored concrete in urban design projects can play a significant role in improving urban beautification. The purpose of this research is to investigate the effect of four pigments, blue, green, red and yellow, on the compressive, tensile, abrasion and water absorption resistance of colored concrete with an emphasis on urban beautification. For this purpose, samples of colored concrete with 3, 5 and 7% pigments and normal concrete were tested. The test results show that The use of yellow pigment will increase the compressive strength by 10, 19 and 26 percent respectively. The use of green pigment respectively 13, 28 and 42%, blue pigment respectively 6, 11 and 24% and red pigment respectively 6, 9 and 13% will reduce the compressive strength of concrete. The use of pigment will reduce the wear resistance of concrete. This resistance reduction in red pigment is equal to 9, 16 and 19 with percentages of 3, 5 and 7 respectively, in yellow pigment it is equal to 9, 13 and 16, in green pigment it is equal to 19, 30 and 37 and in blue pigment it is equal to . It will be 13, 22 and 32 percent. Therefore, concrete with yellow pigment can be used in flooring and urban roads, but other pigments can only be used in urban walls.

    Keywords: Colored concrete, compressive strength, tensile strength, abrasion resistance, water absorption