فهرست مطالب

مطالعات جامعه شناسی - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 57، زمستان 1401)

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 57، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید جعفر حسینی، رحیم وکیل زاده*، حسن موثقی صفحات 7-30
    هدف از کارگزاری و مسیولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی، تلاش برای اجرای احکام الهی جهت رساندن بشر و عالم انسانیت به کمال و سعادت دنیوی و اخروی می باشد. بنابراین کارگزاران باید از میان شایسته ترین ها انتخاب شوند و به فضایل حسنه اخلاقی آراسته گردند تا بتوانند رسالت کارگزاری را به نحو احسن به انجام رسانند. بر این اساس، هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی شاخص های اخلاقی از منظر جامعه شناسی دینی و تاثیر آن بر عملکرد کارگزاران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بوده است. بدین منظور جامعه پژوهش، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انتخاب شده است. بنا بر ماهیت تحقیق و داده های مورد نیاز، مدیران، اعضاء هیات علمی و کارمندان واحد دانشگاهی مزبور به عنوان جامعه آماری تحقیق انتخاب شده است. جمع آوری داده ها، از طریق پرسشنامه محقق ساخته انجام پذیرفته است که میزان روایی و پایایی آن به ترتیب با روش روایی محتوایی و سازگاری درونی (شاخص آلفای کرونباخ) بررسی و مورد تایید قرارگرفته است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که اخلاق اسلامی شامل زیر شاخص های: ایمان، تقوا، اخلاص، تواضع، توکل، برآورده کردن نیازهای مردم، خوشرویی و حسن خلق، عفو و گذشت، عدالت، انتقادپذیری، امانت داری، تعاون و مراقبت از بیت المال بر عملکرد کارکنان تاثیر مثبت و معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: شاخص های اخلاقی، جامعه شناسی دینی، عملکرد سازمانی، آموزه های اسلامی، امام خمینی (س)
  • محسن حسینی کومله، محمدجواد صافیان اصفهانی*، حسین اردلانی صفحات 31-47
    مارتین هایدگر متفکر آلمانی یکی از تاثیرگذارترین نظریه پردازان تاریخ فلسفه بوده که آرای او علی الخصوص نقد او به تاریخ فلسفه و متافیزیک مورد توجه شمار زیادی از اندیشمندان بعد از خود بوده است. هنر و تکنولوژی به مانند انبوه مقولاتی که هایدگر به آن ها پرداخته است، مفاهیمی هستندکه مورد توجه هایدگر واقع شده و هم چنین در مکتوب هایی جداگانه به آن ها پرداخته است. از طرفی، آن چه امروز به عنوان هنر و رشته های هنری شناخته می شود در جامعه یونان باستان جزیی از یک مفهومی کلی تر با عنوان «تخنه» "Techne" تلقی می شد. از سویی دیگر تکنولوژی نیز هم به لحاظ ریشه لغوی و هم به لحاظ جایگاه مفهومی آن ریشه در تخنه یونانیان دارد. بنابراین هایدگر در تحلیل هر دو مفهوم مورد بحث (هنر و تکنولوژی)، از جایگاه مفهوم تخنه در نزد جامعه پیشافلسفی یونان باستان بهره برده و نتایج کلی او در این دو حوزه با استعانت از همین خوانش او بوده است. در این مقاله روش تحلیل هایدگر که پدیدارشناسی هرمنوتیک است و هم چنین نقدهای او به تاریخ فلسفه و متافیزیک خصوصا در تحلیل مفهوم تخنه راهگشا بوده و مواضع او در باب هنر و تکنولوژی با تکیه بر مفهوم تخنه در پرتو حقیقت روشن می شود. روش تحقیق در این مقاله بنیادی است که به صورت تحلیل محتوا انجام گرفته و گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای صورت گرفته است. در این مقاله سوالاتی که مورد پژوهش قرار می گیرند از این قرارند: 1. خوانش هایدگر از مفهوم تخنه در جامعه یونان باستان چیست؟ 2. نسبت بین هنر و تکنولوژی با تخنه در دوران پیشافلسفی یونان باستان و نیز دوران معاصر چگونه است؟ هدف انجام این پژوهش تبیین جایگاه نگاه نقادانه به تاریخ فلسفه، خصوصا در حوزه هنر و تکنولوژی معاصر در حوزه جامعه شناسی است.
    کلیدواژگان: تخنه، مارتین هایدگر، جامعه، یونان باستان، هنر، تکنولوژی
  • الهه شکرالله بابایی، عطاءالله ابطحی*، قدسی احقر، عباسعلی قیومی، علی اکبر رضایی صفحات 49-67

    توانمندسازی دبیران زن یکی از مباحث محوری در آموزش و پرورش است که دارای تاثیر دوجانبه بر روی دبیران از یک سو و دانش آموزان از سوی دیگر می باشد، با این وصف مقاله حاضر در راستای تحقق این هدف در بین دبیران زن شهر تهران با استفاده از مدل معادلات ساختاری به بررسی عوامل موثر بر توانمندسازی زنان دبیر و پیامدهای آن با استفاده از تیوری های مربوطه پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دبیران دوره اول متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 1401-1400 بود که از این تعداد حجم نمونه ای به تعداد 300نفر با استفاده از جدول مورگان به روش نمونه گیری تصادفی منظم برآورد شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای مقیاس لیکرت بود. روایی پرسشنامه از نظر صوری و محتوایی از طریق چند نفر از خبرگان، روایی همگرا از طریق محاسبه میانگین واریانس استخراج شده و روایی واگرا از طریق محاسبه جذر AVE به تایید رسید. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 86/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آلفای کرونباخ، میانگین واریانس استخراج شده (AVE)، ماتریس جذر AVE، کولموگروف اسمیرنف و تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار smartpls3 استفاده شد. نتایج تحقیق نشان دادند؛ عوامل؛ فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، نظام پایش سازمانی، نظام پاداش سازمانی، نظام های مدیریتی سازمان نقش مهمی در توانمندسازی فرهنگی-روانشناختی زنان بر عهده دارند، همچنین ارتقای توانمندی زنان از سه بعد توانمندی بین فردی، توانمندی مدیریت و رهبری و توانایی خلق رویداد قابل توجه می باشد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، الگوی ساختاری، دبیران زن، شهر تهران، دوره متوسطه
  • مسعود جباری*، رضا درستان، ندا مسروری جنت صفحات 69-93
    در حوزه جامعه، عواملی همچون گسست عاطفی، فربه شدن طبقه متوسط شهری و سست شدن بنیان خانواده، موجب افزایش ناهنجاری های اجتماعی و افزایش جرم و جنایت گردیده است. رواج فرهنگ غربی و ایجاد دوگانگی فرهنگی، از بین رفتن سنت ها، افزایش آمار طلاق، عادی انگاری مصرف مواد مخدر، تنها گوشه ای از فرهنگ غلطی است که سینما برای جامعه به ارمغان آورده است. این پژوهش به دنبال یافتن نقش مولد سینمای ایران در آنومی های اجتماعی است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی در سایه تحلیل های آماری بوده و بوسیله مطالعات کتابخانه ای، تحلیل فیلم و پرسش نامه تعمیم یافت. روش تحلیل مبتنی بر تحلیل آثار سینمایی، آزمون رگرسیون چند متغیره و فن افتراق معنایی و خروجی نرم افزار «اس پی اس اس» می باشد. نمونه های آماری این پژوهش از میان نخبگان و شهروندان عادی به صورت تصادفی انتخاب شد. یافته های حاصله از پژوهش، نمایانگر اثرگذاری سینما در موضوعاتی همچون عادی سازی هنجارشکنی، ازدواج سفید، طلاق، خیانت، پناهندگی و مهاجرت است. بیشترین پراکندگی آمار جرایم در سینما به ترتیب در حوزه جرایم جنایی با 31 درصد، جرایم مالی 20 درصد و جرایم جنسی 14 درصد می باشد. مطابق با یافته های پژوهش، نتایج نشان می دهد، عدم توجه به عوامل یاد شده، در بستر اجتماعی می تواند ناهنجاری های جامعه شناختی را در پی داشته باشد
    کلیدواژگان: جرم و جنایت، سینما، جامعه شناسی، ناهنجاری های اجتماعی، هویت
  • فاطمه زمانی علویجه، امید علی احمدی*، مجید کاشانی، فریبا شایگان، علی روشنایی صفحات 95-117

    مفهوم چرخه زندگی خانوادگی روی تغییراتی تمرکز می کند که خانواده ها در طول زمان در ساختار و روابطشان، تجربه می کنند؛ خانواده ها در طول زمان، انتقال ها و مراحل مختلفی را پشت سر می گذارند که باعث به وجود آمدن روابط جدید در بین اعضا می شود؛ به بیانی دیگر، همان طور که خانواده ها در مسیر چرخه زندگی خانوادگی پیش می روند، روابط درونی شان تغییر می کند. هدف از این پژوهش بررسی تجارب زیسته هویتی مشترک خانواده های واقع در مراحل مختلف چرخه زندگی خانوادگی می باشد. این پژوهش با روش شناسی کیفی و به شیوه گراندد تیوری انجام شده است. مشارکت کنندگان 80 نفر بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، به هر دوره از چرخه زندگی 20 نفر اختصاص یافت (به جز مرحله آشیان خالی). داده ها به وسیله مصاحبه نیمه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع نظری گردآوری و با استفاده از مراحل کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که چرخه زندگی خانواده دارای مراحل مختلفی است که باوجود ویژگی های مشترکی که با یکدیگر دارند، هر مرحله از ویژگی های خاصی برخوردار است که می تواند معرف آن مرحله باشد. همچنین مشخص شد که در جامعه مورد بررسی خانواده های واقع در مراحل مختلف چرخه زندگی تجارب زیسته هویتی مشترکی داشتند که تحت تاثیر مشکلات اقتصادی و اجتماعی می باشند. این تجارب شامل ابتلا به بیماری، رفاه خانواده، خرید مسکن، پیشرفت تحصیلی فرزندان، بالا بودن هزینه های زندگی، سرمایه گذاری برای تهیه مسکن آینده، سلامتی خود و خانواده، آینده فرزندان و راه اندازی کسب وکار بود.

    کلیدواژگان: خانواده، چرخه زندگی، تجارب زیسته هویتی
  • زینب علمدار سرند، محمد عباس زاده*، داود ابراهیم پور، محمود علمی صفحات 119-135

    گرایش به ارتکاب رفتارهای پرخطر در بین قشرهای مختلف جوامه به ویژه دانش آموزان یکی از مهمترین مسایلی است که سلامت اجتماعی جامعه را تهدید می کند. افزایش رفتارهای مخاطره آمیز پیامدهای مختلفی برای فرد و جامعه دارد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف مطالعه پیامدهای رفتارهای پرخطر در بین دانش آموزان صورت گرفته است. همچنین از برخی نظریه های رفتارهای پرخطر جهت حساسیت نظری بهره گرفته شده است. روش تحقیق به کار رفته در این پژوهش، کیفی بوده و از رهیافت تحلیل مضمون و تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته برای تحلیل و جمع آوری اطلاعات پژوهش استفاده شده است. جامعه هدف پژوهش حاضر را دانش آموزان دارای رفتارهای پرخطر نواحی پنج گانه دوره دوم متوسطه شهر تبریز تشکیل داده اند که با 57 نفر از آنها مصاحبه صورت گرفته است. برای انتخاب مشارکت کنندگان از روش نمونه گیری هدف مند استفاده شد. همچنین برای اعتبار و اعتمادبخشی به داده ها از قابلیت اعتبار، قابلیت اعتماد، قابلیت تایید و انتقال پذیری بهره گرفته شده است. یافته های پژوهش در مورد پیامدهای رفتارهای پرخطر دانش آموزان در قالب یک مضمون فراگیر تحت عنوان فرسایش سرمایه اجتماعی و هشت مضمون سازمان دهنده با عناوین تضعیف سلامت روانی، تضعیف سلامت اجتماعی، تشدید بیگانگی اجتماعی، انزوای اجتماعی، تضعیف اعتماد اجتماعی، تشدید بی تفاوتی اجتماعی، افزایش فساد جنسی و شکست تحصیلی مشخص شده اند.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، رفتارهای مخاطره آمیز، سرمایه اجتماعی، شهر تبریز
  • حمیرا عبدی، عبدالرضا سبحانی*، سید مرتضی موسویان، حجت الله عباسی صفحات 137-156

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ادراک از قلدری سازمانی  بر تمایل به ترک خدمت از طریق  رفتار رهبری و تعهد سازمانی است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب به تعداد1000نفر است که از طریق فرمول  محاسبه نمونه گیری کوکران تعداد 287 نفر به عنوان نمونه از طریق روش نمونه گیری  طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند ابزار پژوهش پرسش نامه استاندارد ادراک از قلدری سازمانی اینرسن وهمکاران (2009)  و پرسش نامه استاندارد تمایل به ترک خدمت کیم و همکاران (2007)  و پرسش نامه استاندارد تعهد سازمانی مایر و آلن(1990)و پرسشنامه استاندارد رفتار رهبری گوبا و همکاران (2013) بودند که روایی پرسشنامه ها بر اساس روایی محتوایی با استفاده از نظر صاحب نظران،صوری بر مبنای دیدگاه تعدادی از جامعه آماری و سازه  با روش تحلیل عاملی مورد بررسی قرار گرفتند و پس از اصطلاحات لازم روایی مورد تایید قرار گرفت و از سوی دیگرپایایی پرسش نامه ها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب (88/0) ،(89/0) ، (92/0) و (91/0) برآورد شد . تجزیه و تحلیل داده ها در سطح استنباطی مشتمل بر مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که  ادراک از قلدری سازمانی  از طریق تعهد سازمانی بر تمایل به ترک خدمت تاثیر منفی و معناداری دارد که ضریب این تاثیر 35/0 -است و ادراک از قلدری سازمانی  از طریق رفتار رهبری بر تمایل به ترک خدمت تاثیر منفی و معناداری دارد که ضریب این تاثیر 25/0 -است و همچنین  ادراک از قلدری سازمانی  بر تمایل به ترک خدمت تاثیر مثبت و معناداری دارد که ضریب این تاثیر 67/0 است.

    کلیدواژگان: ادراک از قلدری سازمانی، تمایل به ترک خدمت، رفتار رهبری، تعهد سازمانی
  • شاهرخ امیری، علیرضا خدامی*، کرامت الله راسخ صفحات 157-173
    از مهمترین و برجسته ترین دلایل اندیشمندان علوم اجتماعی و سیاسی برای تاثیرات سیاسی انواع سرمایه، آن است که سرمایه های اجتماعی از طریق منابع انسانی ای نظیر مهارت های انسانی به وجود آمده اند؛ منابعی که توانایی افراد را برای رفتارهای جمعی افزایش می دهند. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سرمایه های سه گانه ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر فرهنگ سیاسی شهروندان شیراز صورت گرفته است. در تحقیق حاضر از تکنیک پیمایش استفاده شده است و از لحاظ نوع برخورد با مساله مورد بررسی و ورود به آن مطالعه ای میدانی است. همچنین، جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه سرمایه اجتماعی دلاویز (1384)؛ پرسشنامه محقق ساخته سرمایه فرهنگی؛ پرسشنامه محقق ساخته سرمایه اقتصادی؛ و در نهایت، پرسشنامه محقق ساخته فرهنگ سیاسی انجام گردید. جامعه آماری تجقیق شامل شهروندان بین 15 تا 65 سال شهر شیراز می باشد که بر اساس سرشماری سال 1395 تعداد جامعه آماری برابر با 1154884 نفر می باشد و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 384 نفر انتخاب گردید؛ همچنین، روش نمونه گیری در این تحقیق، نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار AMOS نشان دهنده این است که مدل تحقیق به خوبی برازش یافته و معنادار است. همچنین رابطه معناداری بین سرمایه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با فرهنگ سیاسی در بین شهروندان شهر شیراز وجود دارد.واژگان کلیدی: سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی، فرهنگ سیاسی، نسل.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی، سرمایه فرهنگی، فرهنگ سیاسی
  • فرناز انتصاری، داریوش ستارزاده*، لیدا بلیلان اصل، اکبر عبدالله زاده طرف صفحات 197-216

    ارتقاء کیفیت زندگی از مهم ترین اهداف حکومت ها و دولت های مختلف در سطح دنیا محسوب می شود. مطالعات کیفیت زندگی می تواند به شناسایی نواحی مساله دار، علل نارضایتی مردم، اولویت های شهروندان در زندگی، تاثیر فاکتورهای اجتماعی جمعیتی بر کیفیت زندگی و پایش، ارزیابی کارایی استراتژی ها و سیاست ها در زمینه کیفیت زندگی کمک کند. در این راستا این مقاله با هدف ارزیابی و کشف عوامل و پیشران های حیاتی موثر بر کیفیت زندگی در شهر تبریز تدوین شده است. روش تحقیق از نظر ماهیت کاربردی و از نظر روش جز تحقیقات توصیفی-تحلیل است. فرآیند کار از دو مرحله اساسی شناسایی و انتخاب معیارهای موثر و کشف پیشران های حیاتی از میان این شاخص ها تشکیل شده است. در مرحله اول با استفاده از مطالعات مبانی نظری و استفاده از روش دلفی شاخص های موثر شناسایی و در مرحله بعد با استفاده از روش تحلیل ساختاری (تحلیل اثرات متقاطع) و با استفاده از نرم افزار میک مک[1] پیشران های حیاتی موثر بر کیفیت زندگی در شهر تبریز شناسایی و کشف شده اند. نتایج تحقیق نشان می دهد از بین 55 متغیر انتخاب شده در مرحله اول؛ 18 متغیر (که عمده ترین آنها عبارتند از امنیت، حاشیه نشینی، آلودگی هوا، فضاهای سبز و عمومی، حمل و نقل عمومی، عدالت اجتماعی و فضایی، نظم بصری و تراکم ساختمانی و...) بیشترین نقش را به عنوان پیشران های حیاتی موثر در کیفیت زندگی کلانشهر تبریز داشتند. در این میان شاخص امنیت با امتیاز 1334 به عنوان کلیدی ترین شاخص انتخاب شد. به طور کلی پیشران های منتخب ترکیبی از شاخص های اجتماعی، اقتصادی و کالبدی هستند ولی به خاطر شرایط خاص کلانشهر تبریز شاخص های کالبدی نقش پر رنگ تری در بین پیشران ها دارند.

    کلیدواژگان: پیشران حیاتی، کیفیت زندگی شهری، آینده پژوهی، تبریز
|
  • Seyyed Jafar Hosseini, Rahim Vakilzadeh *, Hassan Movassaghi Pages 7-30
    The purpose of agency and responsibility in the holy system of the Islamic Republic is to try to implement divine decrees in order to bring mankind and the world of humanity to the perfection and happiness of this world and the hereafter. Therefore, brokers should be selected from among the most qualified and be decorated with good moral virtues so that they can fulfill the broker's mission efficiently According to this, The the purpose of fulfilling this study has been the investigation of the Islamic ethical indexes and their effect on the performance of the agents of Islamic Azad University of Tabriz Branch.According to the nature of the research  , the managers, faculty members and the staff of the aforesaid university branch have been selected as the research statistical cummunity. Collecting datas has been done by a researchermade questionnaire that the scale of its validity and reliability has been verified and confirmed with the method of the content validity and internal correlation ( index of Chronbach's Alpha) regularly. The results by multiple linear regression test showed that Islamic ethic includes subindicaters :faith, piety, sincerity, humility, trust, fulfilling the peopl's necessities, cheerfulness, goodtemper, forgiveness and remission , justice, criticism, trusteeship, cooperation and take care of the Department of the Treasury ( Bayt al- mal) has positive and significant effect on the performance of the staff.
    Keywords: Ethical indexes, religious sociology, Organizational Performance, Islamic teachings, Imam Khomeini
  • Mohsen Hosseini Kumleh, Mohammad Javad Safian Isfahani *, Hossein Ardalani Pages 31-47
    The German thinker Martin Heidegger was one of the most influential theorists in the history of philosophy, whose views - especially his critique of the history of philosophy and metaphysics - have attracted the attention of many later thinkers. Art and technology, like the many categories that Heidegger has dealt with, are concepts that Heidegger has considered and also dealt with in separate writings. On the other hand, what is known today as art and the disciplines of art in ancient Greek society was considered part of a more general concept called "techne". Technology, on the other hand, is rooted in the Greek language, both in terms of its lexical roots and in terms of its conceptual position. Thus, in analyzing both concepts under discussion (art and technology), Heidegger took advantage of the position of the concept of stinging in the pre-philosophical society of ancient Greece, and his general results in these two areas were based on his reading. In this article, Heidegger's method of analysis, which is hermeneutic phenomenology, as well as his critiques of the history of philosophy and metaphysics, especially in the analysis of the concept of techne, are instructive and his positions on art and technology are clarified by relying on the concept of techne in the light of truth. The research method in this article is fundamental which has been done in the form of content analysis and information has been collected in the form of a library. In this article, the questions that are researched are as follows: 1.What is Heidegger's reading of the concept of techne in ancient Greek society? 2. What is the relationship between art and technology and technology in the pre-philosophical period of ancient Greece as well as in modern times? The purpose of this study is to explain the critical view of the history of philosophy, especially in the field of contemporary art and technology in the field of sociology
    Keywords: Techne, Martin Heidegger, society, ancient Greece, Art, Technology
  • Elaheh Shokrolahehbabaee, Ataala Abtahi *, Ghodsi Ahghar, Abbasali Ghayoumi, Aliakbar Rezaee Pages 49-67

    Empowerment of female teachers is one of the central issues in education that has a mutual impact on teachers on the one hand and students on the other, however, the present article in order to achieve this goal among female teachers in Tehran using The structural equation model examines the factors affecting the empowerment of women teachers and its consequences using relevant theories. The statistical population of the study included all first grade high school teachers in Tehran in the academic year 1401-1400, of which a sample size of 300 people was estimated using stratified random sampling using Morgan table. The data collection tool was a researcher-made questionnaire based on a 5-item scale. The validity of the questionnaire was confirmed in terms of form and content by several experts, the validity was confirmed by calculating the slope and the validity was confirmed by calculating the square root of the AVE. The reliability of the questionnaire was 0.86 through Cronbach's alpha for the whole questionnaire. Data were analyzed using Cronbach's alpha, tangent (AVE) tests, AVE root matrix, Kolmogorov-Smirnov test and confirmatory factor analysis using smartpls3 software. The research results showed; Factors; Organizational culture, organizational structure, organizational monitoring system, organizational reward system, organizational management systems have an important role in women's psycho-cultural empowerment, as well as promoting women's empowerment in three dimensions: interpersonal empowerment, managerial and leadership empowerment and the ability to create events.

    Keywords: empowerment, structural equation modeling, female teachers, Tehran, high school
  • Masoud Jabbari *, Reza Dorostan, Neda Masrori Janat Pages 69-93
    In the Field of Society, Factors Such as Emotional Rupture, Fattening of the Urban Middle Class and Weakening of the Family Foundation, have Increased Social Anomalies and Increased Crime. The Spread of Western Culture and the Creation of Cultural Dichotomy, the Disappearance of Traditions, the Increase in Divorce Rates, the Normalization of Drug Use, are just a few Corners of the False Culture That Cinema has Brought to Society. This Study Seeks to Find the Productive Role of Iranian Cinema in Social Anomie. The Research Method was Descriptive-Analytical in the Shadow of Statistical Analysis and was Generalized by Library Studies, Film Analysis and Questionnaire. The Analysis Method is Based on the Analysis of Cinematic Works, Multivariate Regression Test and the Technique of Semantic Differentiation and Output of "SPSS" Software. Statistical Samples of this Study were Randomly Selected from the Elite and Ordinary Citizens. Findings from the Study Show the Impact of Cinema on Issues Such as Norm-Breaking, White Marriage, Divorce, Infidelity, Asylum and Immigration. The Highest Prevalence of Crime Statistics in Cinema is in the Field of Criminal Offenses With 31%, Financial Crimes with 20% and Sexual Crimes with 14%, Respectively. According to the Research Findings, the Results Show that not Paying Attention to the Mentioned Factors in the Social Context Can Lead to Sociological Anomalies.
    Keywords: crime, cinema, Sociology, social anomalies, Identity
  • Fatemeh Zamani Alavijeh, Omid Ali Ahmadi *, Majid Kashani, Fariba Shayegan, Ali Roshanaei Pages 95-117

    The concept of family life cycle focuses on the changes that families experience over time in their structure and relationships; Families go through various transitions and stages over time that lead to new relationships between members; In other words, as families move through the family life cycle, their internal relationships change. The purpose of this study is to investigate the shared identity experiences of families located at different stages of the family life cycle. This research has been done with qualitative methodology and grounded theory method. The participants were 80 people who were selected by purposive sampling method, 20 people were assigned to each period of the life cycle (except for the empty nest stage). Data were collected through semi-structured interviews to achieve theoretical saturation and analyzed using open, axial and selective coding steps. The results show that the family life cycle has different stages that despite the common features they have with each other; each stage has certain characteristics that can represent that stage. It was also found that in the study population, families at different stages of the life cycle had shared experiences of experiences that are affected by economic and social problems. These experiences included illness, family well-being, housing purchase, children's academic achievement, high cost of living, investing in future housing, self-health, children's future, and starting a business.Conflict of interest: The authors declare that there are no conflicts of interest regarding the publication of this manuscript.

    Keywords: Family, Life Cycle, lived identity experiences
  • Zainab Alamdar, Mohammad Abbaszadeh *, Davood Ebrahimpoor, Mahmood Elmi Pages 119-135

    The tendency to commit high-risk behaviors among different classes of society, especially students, is one of the most important issues that threatens the social health of society. Increasing level of risky behaviors has different consequences for the individual and society. In this regard, the present study aimed to study the consequences of high-risk behaviors among the students. Some theories of high-risk behaviors have also been used for making the theoretical sensitivity. The research method is a qualitative method and the content analysis approach and semi-structured interview technique have been used to analyze and collect the research information. The target population of the present study includes students with high-risk behaviors in the five zones of secondary schools in Tabriz, of whom 57 students have been interviewed. Purposeful sampling method was used to select the participants. Reliability, verifiability and transferability have also been used to validate the data. Findings of the study based on the consequences of students' high-risk behaviors were presented in a comprehensive theme called "social capital erosion". Also, mental health impairment, social health impairment, intensification of social alienation, social isolation, social trust impairment, intensification of social indifference, high social depravity and academic failure were identified as eight organizing themes.

    Keywords: Students, risky behaviors, Social capital, Tabriz
  • Homera Abdi, Abdolreza Sobhani *, Seyed Morteza Mousavian, Hojatullah Abbasi Pages 137-156

    The purpose of this study is to investigate the effect of perception of organizational bullying on the Intention to Leave Work through leadership behavior and organizational commitment. The present study is applied in terms of purpose and in terms of how to collect descriptive correlational information. The statistical population of the present study is all employees of Islamic Azad University, South Tehran Branch, 1000 people, who were selected through the Cochran sampling calculation formula, 287 people as a sample through stratified sampling method appropriate to the volume. Inersen et al. (2009) and the standard questionnaire of Intention to Leave Work Kim et al. (2007) and the standard Meyer and Allen Organizational Commitment Questionnaire (1990) and the standard questionnaire of Goba et al.'s leadership behavior (2013) based on the validity of the questionnaires. Content validity was examined using experts' opinions, formally based on the views of a number of statistical and structural populations by factor analysis method and after the necessary terms validity was confirmed and on the other hand the validity of the questionnaires by Cronbach's alpha method respectively. (0.88), (0.89), (0.92) and (0.91) were estimated. Data analysis was performed at the inferential level, including structural equation modeling. The results showed that the perception of organizational bullying through organizational commitment has a negative and significant effect on the tendency to leave the service, the coefficient of this effect is 0.35 and the perception of organizational bullying through leadership behavior on the tendency to leave the service has a negative and significant effect. The coefficient of this effect is 0.25 and also the perception of organizational bullying has a positive and significant effect on the tendency to leave the service that the coefficient of this effect is 0.67.

    Keywords: Perception of organizational bullying, willingness to leave, Leadership behavior, Organizational Commitment
  • Shahrokh Amiri, Alireza Khoddami *, Keramatollah Rasekh Pages 157-173
    One of the most important and prominent reasons of social and political science thinkers for the political effects of various types of capital is that social capitals are created through human resources such as human skills; Resources that increase people's ability for collective behavior. In this regard, the present research has been conducted with the aim of investigating the effect of economic, social and cultural capitals on the political culture of the citizens of Shiraz.  The survey technique is used in the current research and it is a field study in terms of dealing with the problem under investigation and entering into it. Also, collecting information through Delaviz Social Capital Questionnaire (2004); Questionnaire developed by the cultural capital researcher; Researcher-made questionnaire of economic capital; And finally, the researcher-made questionnaire of political culture was done. The statistical population of Tajqiq includes citizens between 15 and 65 years of age in Shiraz city, based on the census of 2015, the number of statistical population is equal to 1154884 people, and the sample size is 384 people based on Morgan's table; Also, the sampling method in this research is multi-stage cluster sampling. Data analysis using AMOS software shows that the research model is well fitted and meaningful. Also, there is a significant relationship between social, economic and cultural capital and political culture among the citizens of Shiraz.Key words: social capital, cultural capital, economic capital, political culture, generation
    Keywords: Social capital, economic capital, Cultural capital, Political Culture
  • Farnaz Entesari, Dariush Sattar Zadeh *, LIDA BALILAN, AKBAR ABDOLAHZADEH TARAF Pages 197-216

    Improving the quality of life is one of the most important goals of different governments around the world. Quality of life studies can help identify problem areas, causes of public dissatisfaction, citizens' priorities in life, the impact of demographic social factors on quality of life and monitoring and evaluating the effectiveness of quality strategies and policies in the field of quality of life. Contribute to the quality of life. In this regard, this article has been prepared with the aim of evaluating and discovering the vital factors and drivers affecting the quality of life in the city of Tabriz. The research method is applied in nature and is a descriptive-analytical research in terms of method. The work process consists of two basic stages of identifying and selecting effective criteria and discovering vital drivers among these indicators. In the first stage, using effective theoretical studies and using the Delphi method, effective indicators are identified and in the next stage, using Critical drivers affecting the quality of life in the city of Tabriz have been identified and discovered through structural analysis (cross-impact analysis) and using Mick Mac software. The research results show that among the 55 variables selected in the first stage; 18 variables (the most important of which are security, marginalization, air pollution, green and public spaces, public transportation, social and spatial justice, visual order and building density, etc.) play the most important role as vital drivers They were effective in the quality of life of Tabriz metropolis. Among these, the security index was selected as the most key index with a score of 1334. In general, the selected drivers are a combination of social, economic and physical indicators, but due to the special conditions of Tabriz metropolis, physical indicators plays a more colorful role among the drivers have.

    Keywords: vital drivers, Quality of urban life, Futures studies, Tabriz