فهرست مطالب

زن و مطالعات خانواده - پیاپی 53 (پاییز 1400)

نشریه زن و مطالعات خانواده
پیاپی 53 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام رضایی، فاطمه جواد زاده شهشهانی* صفحات 7-29
    هدف از این پژوهش پیش بینی پایداری بر اساس دل بستگی به خدا، امید به زندگی و شادکامی در فرهنگیان زن بازنشسته ی خمینی شهر بود. روش پژوهش همبستگی از نوع پیش بینی و جامعه آماری شامل کلیه فرهنگیان زن بازنشسته ی خمینی شهر در سال 1399 که تعدادشان 167 نفر بود. با استفاده از جدول مورگان برحسب تعداد جامعه آماری 113 نفر حجم نمونه برآورد گردید که درنهایت حجم نمونه با احتساب ریزش آماری به 100 نفر کاهش پیدا کرد. ابزار گرداوری اطلاعات شامل پرسشنامه پایداری داکورث (2007)، پرسشنامه دلبستگی به خدا بک و مک دونالد(2004)، پرسشنامه امید به زندگی اسنایدر (1991) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد آرگایل، مارتین و کروسلند(1989) بود. تجزیه وتحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) با استفاده از نرم افزار spss-22 انجام شد. نتایج نشان داد که به ترتیب دلبستگی به خدا(β=0/49)، شادکامی(β=0/23) و امید به زندگی(0/42=β) مشترکا، 5/47 درصد توانایی پیش بینی پایداری فرهنگیان زن بازنشسته را داشتند. همچنین نتایج نشان داد زیرمولفه های دلبستگی به خدا(ارتباط باخدا، توکل و توجه به خدا)، 2/34 درصد توانایی پیش بینی پایداری را داشتند و زیر مولفه های امید به زندگی(تفکر عاملی و تفکر راهبردی)، 9/37 درصد توانایی پیش بینی پایداری را در سطح معناداری p≤0.01 دارا بودند.
    کلیدواژگان: امید به زندگی، پایداری، دلبستگی به خدا، شادکامی، فرهنگیان زن بازنشسته
  • الهه وکیل زاده دیزجی، یوسف ادیب*، زرین دانش ور، بهنام طالبی صفحات 31-48
    پژوهش حاضر به منظور طراحی و اعتبارسنجی الگوی تکوین هوش معنوی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه انجام شد. این پژوهش از نوع کاربردی و الگویابی است که به روش میدانی انجام شده است. جامعه آماری شامل دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تبریز در سال تحصیلی 99-1398به تعداد 19142نفر بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کرجسی و مورگان تعیین و با روش تصادفی خوشه ای،206 نفر انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تایید روایی صوری، محتوایی و سازه و تایید پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ به کار گرفته شد. میزان آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه برابر با 928/0 بود که نشان دهنده همسانی درونی بالا بین سوالات پرسشنامه می باشد. همچنین برای اندازه گیری پایایی بیرونی پرسشنامه، از روش آزمون مجدد استفاده گردید. میزان ضریب همبستگی پیرسون بین دو آزمون(001/0p=، 734/0=r) نشان دهنده ی پایایی بیرونی مناسب برای پرسشنامه می باشد. در این مطالعه 3 مولفه اصلی تحت عناوین: زمینه، فرایند و پیامدها به عنوان مولفه های اصلی در شکل‏گیری هوش معنوی دانش آموزان شناسایی شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، استنباطی و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Spss و Amos استفاده شد. نتایج نشان داد که الگوی ارایه شده از اعتبار مناسبی برخوردار است و تمامی مولفه‏های به دست آمده می توانند در طراحی الگوی نهایی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: اعتبارسنجی، الگو، هوش معنوی، دانش آموزان، دوره دوم متوسطه
  • سارا باظهوری، جهانگیر یاری حاج عطالو*، صادق ملکی آوارسین صفحات 49-72
    پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش میانجی اخلاق حرفه ای در تاثیر رهبری تحولی بر خودرهبری و خودکارآمدی معلمان زن در شهر مشهد انجام شد. روش پژوهش، توصیفی - پیمایشی با رویکرد معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری پژوهش، کلیه معلمان زن شهر مشهد در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم به تعداد 3720 نفر می باشد که از این تعداد بر اساس فرمول کوکران، نمونه برابر با 348 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه رهبری تحولی باس و آویلو (2002)، اخلاق حرفه ای کادوزیر (2002)، خودرهبری محقق ساخته و خودکارآمدی موران و وولفولک (2001) می باشد، که روایی آنها با روایی سازه؛ و پایایی آنها با آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS23 وSMART PLS2 تحلیل شدند. نتایج فرضیه های پژوهش نشان داد که متغیر اخلاق حرفه ای یک متغیر میانجی بین متغیرهای رهبری تحولی با خودرهبری و خودکارآمدی می باشد. رهبری تحولی بر اخلاق حرفه ای و خودرهبری و همچنین اخلاق حرفه ای بر خودرهبری و خودکارآمدی تاثیر مثبت و مستقیم دارد، اما رهبری تحولی نتوانسته است که بر خودکارآمدی تاثیر بگذارد. کیفیت مدل اندازه گیری با آزمون cv.com و مدل ساختاری با آزمون cv.red تایید شد و همچنین کیفیت مدل نهایی پژوهش با توجه به شاخص GOF که 340/0 شده است، نشان داد که مدل از برازش قوی برخوردار است.
    کلیدواژگان: رهبری تحولی، اخلاق حرفه ای، خودرهبری و خودکارآمدی معلمان
  • سپیده زال جارچلو، غلامحسین انتصار فومنی*، قمر کیانی، مسعود حجازی صفحات 73-90
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش راهبردهای خودتنظیمی بر سرزندگی تحصیلی و خلاقیت دانش-آموزان اهمال کار بود.
    روش
    این پژوهش به شیوه نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه و پیگیری انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر پایه دهم دوره متوسط شهر ارومیه در سال تحصیلی 99-1398 به تعداد 3295 نفر بود. برای نمونه گیری، تعداد 40 نفر دانش آموزان داوطلب واجد شرایط که نمره کمتر از 81 در پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم (1984)، کمتر از 36 در پرسشنامه سرزندگی تحصیلی دهقانی زاده و حسین چاری (1391) و نمره کمتر از 120 در خلاقیت عابدی (1372) کسب کرده بودند مشخص و سپس به صورت تصادفی در 2 گروه مطالعه (20 نفر در گروه آزمایش و 20 نفر در گروه گواه) وارد شدند. بسته آموزشی راهبردهای خودتنظیمی پنتریچ (1999) برای گروه آزمایش اجرا شد. زمان این برنامه آموزشی 15 جلسه 90 دقیقه ای و زمان آموزش نیز 3 هفته بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد برای متغیر سرزندگی تحصیلی اثر گروه (001/0P˂ و 687/0Eta=)، اثر زمان (001/0P˂ و 816/0Eta=) و اثر متقابل گروه × زمان (001/0P˂ و 727/0Eta=) معنادار بود. همچنین نتایج نشان داد برای متغیر خلاقیت اثر گروه (001/0P˂ و 777/0Eta=)، اثر زمان (001/0P˂ و 802/0Eta=) و اثر متقابل گروه × زمان (001/0P˂ و 626/0Eta=) معنادار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت دانش آموزان اهمال کاری که در رابطه با سرزندگی تحصیلی و خلاقیت دچار ناتوانی هایی هستند چنانچه در معرض آموزش راهبردهای خودتنظیمی قرار گیرند می توانند موفقیت هایی در این زمینه کسب کنند.
    کلیدواژگان: راهبردهای خودتنظیمی، سرزندگی تحصیلی، خلاقیت، دانش آموزان اهمال کار
  • لطیف شایسته، رضا اسماعیلی*، اصغر محمدی صفحات 91-119
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر هویت قومی و هوش فرهنگی بر هویت ملی دختران جوان شهرهای مرزنشین استان اردبیل بر اساس معادلات ساختاری می-باشد. در این تحقیق، با استفاده از دیدگاه نظری کنش متقابل نمادین و نظریه قومیتی بارث و چنکینز و بحث نظری هوش فرهنگی ون داین استفاده شده است. روش تحقیق ، پیمایش از نوع همستگی بود. جامعه آماری، دختران 18 الی 35 ساله شهرهای مرزنشین استان اردبیل به تعداد 46825 نفر بود که 381 نفر براساس فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی طیقه ای متناسب با حجم (شهرستان محل سکونت) انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد بود و تحلیل های آماری براساس معادله ی ساختاری و با استفاده از برنامه Spss و لیزرل انجام یافته است. مقادیر رگرسیونی مدل معادله ساختاری حاکی از آن است که هویت قومی به میزان (31/0) درصد، و هوش فرهنگی به میزان (26/0) درصد، بر هویت ملی تاثیر دارد. براین اساس هویت قومی بیشترین اثر، و هوش فرهنگی کمترین اثر را بر هویت ملی دارد. نتایج پژوهش با سایرتحقیقات همسویی داشته، بنابراین با گسترش هویت قومی و هوش فرهنگی، می توان گامی در جهت تثبیت هویت ملی در شهرهای مرزنشین کشور برداشت.
    کلیدواژگان: هویت قومی، هوش فرهنگی، هویت ملی، دختران جوان
  • لیلا نجدی، توکل موسی زاده*، رضا کاظمی صفحات 121-140
    اختلال اضطراب اجتماعی از اختلالات اضطرابی فراگیر است و ترس از ارزیابی منفی موثرترین شناخت های ناکارآمد در شکل گیری اضطراب اجتماعی است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش ترس از ارزیابی منفی در اضطراب اجتماعی بود. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی و از نوع (پیش آزمون- پس آزمون) با گروه کنترل بود. به همین منظور 60 آزمودنی زن بر اساس مصاحبه تشخیصی ساختار یافته DSM-5 انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (20 نفر) شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (20) و گروه کنترل (20 نفر) گمارده شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه هراس اجتماعی (SPIN) و فرم کوتاه پرسشنامه ترس از ارزیابی منفی (BFNE-S) استفاده شد. جهت تحلیل یافته ها از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده گردید. نتایج نشانگر آن بود که بین دو گروه مداخله ای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و گروه کنترل در تفاضل نمره های پیش آزمون- پس آزمون ترس از ارزیابی منفی تفاوت معنی داری وجود دارد (P < 0/01). در مجموع نتایج این مطالعه نشان می دهد که روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی هر دو بر روی کاهش ترس از ارزیابی منفی در نشانگان بالینی اضطراب اجتماعی دانشجویان تاثیر دارند. بطور کلی روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی میزان ترس از ارزیابی منفی را کاهش می دهد
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، ترس از ارزیابی منفی، اضطراب اجتماعی، دانشجویان
  • عشرت کریمی افشار*، مجتبی جهانشاهی نسب صفحات 141-158

    هدف این پژوهش بررسی نقش واسطه ای اضطراب اجتماعی در ارتباط بین کمال گرایی و رضایت جنسی در معلمین زن متاهل سیرجان بود. روش پژوهش بر اساس هدف از نوع همبستگی است و در طرح پژوهش از تحلیل ماتریس کوواریانس(تحلیل مدل معادلات ساختاری) استفاده شد. جامعه ی آماری کلیه معلمین زن متاهل شهر سیرجان در سال 1399 بود که تعداد 300 نفر به صورت تصادفی طبقاتی به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمودنی ها پرسشنامه های اضطراب اجتماعی(جرابک، 1996)، کمال گرایی(هامچاک،1987)، و رضایت جنسی(یاوری کرمانی،1386) را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS 23 وPLS انجام گرفت. پس از تهیه و تنظیم ماتریس همبستگی کلیه متغیرهای مورد پژوهش، با اجرای الگوی معادلات ساختاری مشخص شد که الگوی پیشنهادی از برازش خوبی بهره مند بود. یافته ها نشان داد بین کمال گرایی و رضایت جنسی با نقش میانجی اضطراب اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.بین کمال گرایی و رضایت جنسی، کمال گرایی و اضطراب اجتماعی رابطه ی معناداری وجود دارد و بین اضطراب اجتماعی و رضایت جنسی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، کمال گرایی، رضایت جنسی، زنان، معلمان
  • نایله عزتی* صفحات 159-181
    نارسایی قلبی از شایع ترین بیماری های مزمن دنیا است وهزینه های زیادی به سیستم های بهداشتی دارد. ارتقای پذیرش رژیم درمانی روش موثر در پیشگیری از نارسایی قلبی و افزایش بقای بیماران است. این مطالعه با هدف بررسی درمان و باور بهداشتی و آگاهی در بیماران مبتلا به نارسایی قلب انجام گرفت.این پژوهش یک مطالعه توصیفی همبستگی بود که 250 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی پرسش نامه ها را تکمیل کردند. پرسش نامه ها شامل 4 بخش متغیرهای دموگرافیک و بالینی، پرسش نامه اصلاح شده تبعیت درمان نارسایی قلب، مقیاس آگاهی و باور نارسایی قلب بود. در تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 22 آمار توصیفی و استنباطی، تی مستقل، آنووا، خی دو، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون لجستیک استفاده شد. اکثریت واحدهای پژوهش دارای پذیرش متوسط از رژیم درمانی بوده و اکثریت آگاهی از نارسایی قلب داشتند. در این پژوهش بین باور بیماران از منافع و منابع پذیرش درمان ارتباط معنی دار مشاهده گردید نتایج حاکی از آن بود که میان تبعیت رژیم درمانی و برخی مشخصات دموگرافیک ارتباط معنی دار آماری وجود داشت. نتایج پژوهش نشان داد که تبعیت در حیطه های رژیم دارویی، محدودیت سدیم و قرار ملاقات با پزشک بالا بود. اکثریت بیماران آگاهی کمی درباره بیماری خود و رژیم نارسایی قلب داشتند. تاکید بر روش های خودمراقبتی مانند توزین روزانه، توضیح بیمار درباره چگونگی توجه به خودکنترلی در راستای پیشگیری از تشدید علایم نارسایی قلب از اهمیت بسزایی برخوردار است. مداخلات درمانی و مراقبتی در راستای مشکلات تجربه شده بیماران طراحی شوند.واژه های کلیدی: تبعیت، رژیم درمانی ، باور بهداشتی، آگاهی، بیماری نارسایی قلبی
    کلیدواژگان: تبعیت، رژیم درمانی، باور بهداشتی، بیماری نارسایی قلبی
|
  • Elham Rezaei, Fatemeh Javadzadeh * Pages 7-29
    The aim of this study was to predict Grit  based on attachment to God, life expectancy and happiness in retired female educators of Khomeini Shahr city. The research method was correlational type of prediction and the statistical population included all retired female educators in Khomeini Shahr in 2020, whose number was 167 people. Using Morgan table, the sample size was estimated to be 113 people according to the statistical population. Finally, the sample size was reduced to 100 people, including statistical loss. Data collection tools included the Grit Questionnaire's Duckworth (2007), the Attachment to God Beck and McDonald's Questionnaire (2004), the Snyder's Life Hope Questionnaire (1991), and the Argyle, Martin, & Croesland's Oxford Questionnaire (1989) Happiness Questionnaire. Data analysis was performed at two levels of descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and multiple regression) using spss-22 software. The results showed that attachment to God (β = 0.49), happiness (β = 0.23) and life expectancy (β = 0.42) respectively, were 47/5% able to predict the Grit of retired female educators. The results also showed that Sub-component of attachment to God, relationship with God, trust and attention to God, 34/2% were able to predict Grit And Sub-component of life expectancy, factor thinking, and strategic thinking accounted for 37/9% percent of the ability to predict Grit at the significance level of p≤0.01.
    Keywords: Life expectancy, Grit, attachment to god, happiness, retired women teachers
  • Elaheh Vakilzadeh Dizaji, Yousef Adib *, Zarrin Daneshvar, Behnam Talebi Pages 31-48
    The present study was conducted to design and validate the pattern of formation of spiritual intelligence of female high school students. This research is of applied type and modeling which has been done by field method. The statistical population included 19142 female high school students in Tabriz in the academic year 1398-99. The sample size was determined using Krejcie and Morgan formula and 206 people were selected by cluster random sampling method. The instrument used was a researcher-made questionnaire which was used after confirming the face, content and structure validity and its reliability using Cronbach's alpha method. Cronbach's alpha for the whole questionnaire was equal to 0.928 which indicates a high internal consistency between the questions of the questionnaire. Also, the retest method was used to measure the external reliability of the questionnaire. Pearson correlation coefficient between the two tests (p = 0.001, r = 0.734) indicates the appropriate external reliability for the questionnaire.In this study,3 main components under the headings: context, process and consequences were identified as the main components in the formation of students' spiritual intelligence. In order to analyze the data, descriptive and inferential statistics and structural equation modeling were used using Spss and Amos software.The results showed that the proposed model has a good validity and all the obtained components can be used in designing the final model.
    Keywords: Validation, model, spiritual intelligence, Students, high school
  • Sara Bazohoori, Jahangir Yari Hajatalo *, Sadegh Maleki Avarsin Pages 49-72
    This study was conducted to Explaining the mediating role of professional ethics in the effect of transformational leadership on self-leadership and self-efficacy of female teachers. The research method is descriptive-survey with the approach of structural equations. The statistical population of the study is all female teachers in Mashhad in elementary, first and second secondary schools with the number of 3720, of which based on Cochran's formula, a sample of 348 people was selected by cluster sampling. The tool of data gathering is the transformational leadership questionnaire of Bass & Avillo (2002), professional ethics of Kadozir (2002), researcher-made self-leadership and self-efficacy of teachers of Tschannen-Moran & Woolfolk (2001) that their validity was confirmed with construct validity and their reliability was confirmed by Cronbach's alpha and hybrid reliability. Data were analyzed using SPSS23 and SMART PLS2 software.The results of the research hypotheses showed that the variable of learning organization is a mediating variable between the variables of transformational leadership with self-leadership and self-efficacy. Transformational leadership has a positive and direct effect on learning organization, self-leadership and self-efficacy as well as learning organization has a positive and direct effect on self-leadership, but transformational leadership has not been able to influence self-efficacy. The quality of measurement model was confirmed by cv.com test and the structural model by cv.red test. Finally, the results showed that by using the transformational leadership style and the mediating role of professional ethics, she improved the level of self-leadership and self-efficacy of teachers.
    Keywords: Transformational Leadership, Professional Ethics, teachers' self-leadership, self-efficacy
  • Sepideh Zal Jarchlou, Gholamhossen Entesar Foumani *, Qamar Kiani, Masod Hejazi Pages 73-90
    The aim of this study was to determine the effectiveness of teaching self-regulatory strategies on academic vitality and creativity of procrastinating students. This research was conducted in a quasi-experimental manner with a pre-test-post-test design with a control and follow-up group. The statistical population of the study included all female students of the tenth grade of the middle school in the city of Urmia in the academic year of 2019-2020 in the number of 3295 people. Purposeful method was used for sampling. Therefore, there are 40 eligible volunteer students with a score of less than 81 in the Solomon and Rathblum (1984) Academic Procrastination Questionnaire, less than 36 in the Dehghani-Zadeh and Hossein-Chari Academic Vitality Questionnaire (2012) and a score of less than 120 in Abedi (1993) creativity were identified and then randomly entered into two study groups. Pentrich (1999) self-regulatory strategies training package was implemented for the experimental group. During this period, the control group did not receive any training. Data were analyzed by repeated measures analysis of variance and Bonferroni post hoc test using SPSS software. The results showed that for the academic vitality variable, group effect (P˂0.001 and Eta= 0.687), time effect (P˂0.001 and Eta= 0.816) and group × time interaction (P˂0.001 and Eta= 0.727) was significant. The results also showed that for the creativity variable the effect of group (P˂0.001 and Eta= 0.777), the effect of time (P˂0.001 and Eta= 0.802) and the interaction of group × time (P˂0.001 and Eta= 0.626) was significant. Based on the results of the present study, it can be concluded that self-regulatory strategies can be used to treat procrastination in students and increase their academic vitality and creativity
    Keywords: self-regulation strategies, Academic buoyancy, Creativity, Procrastinating Students
  • Latif Shayesteh, Reza Esmaili *, Asghar Mohammady Pages 91-119
    The purpose of this study is to investigate the effect of ethnic identity and cultural intelligence on the national identity of young girls in border cities of Ardabil province based on structural equations. In this research, using the theoretical perspective of symbolic interaction and the ethnic theory of Barth and Chankins and the theoretical discussion of Van Dain's cultural intelligence has been used. The research method was correlational survey. The statistical population was 46825 girls aged 18 to 35 years in the border cities of Ardabil province, of which 381 people were selected and studied based on Cochran's formula and by regional Stratified random sampling method proportional to volume (city of residence). Data collection tool was a standard questionnaire and statistical analysis was performed based on structural equation using Spss and LISREL programs. The regression values of the structural equation model indicate that ethnic identity (0.31) percent and cultural intelligence (0.26) percent affect national identity. Accordingly, ethnic identity has the greatest effect, and cultural intelligence has the least effect on national identity. The results of the research are in line with other researches, so with the expansion of ethnic identity and cultural intelligence, a step can be taken to establish national identity in the border cities of the country.
    Keywords: Ethnic identity, Cultural Intelligence, National Identity, the youth
  • Leila Najdi, Tavakkol Mousazadeh *, Reza Kazemi Pages 121-140
    Social anxiety disorder is a kind of chronic and general anxiety disorders and fear of negative evaluation is one of the effective cognitive dysfunctions in the formation of social anxiety. The purpose of this research was to study the effectiveness of acceptance and commitment therapy (ACT) and mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) on anxiety sensitivity in social anxiety clinical syndrome. The method of present study was semi-experimental (pre-test __ post-test) with control group. Therefore, 60 female subjects were selected based on structured diagnostic interview of DSM-5 and targeted sampling method assigned to two groups: acceptance and commitment therapy (N=20), cognitive therapy based on mind-fullness (N=20) and control group (N=20). The Social Phobia Inventory (SPIN) and Brief Form of Negative Evaluation Scale fear questionnaire (BFNE-S) were assessed for gathering data. Multivariate analysis of covariance was used to analyze the results. The results indicated that there was a significant difference between the two groups of interventional therapy based on acceptance and cognitive therapy based on mindfulness and control group in the difference between the pre-test and post-test scores of fear of negative evaluation (P < 0/01). Overall, the results of this study indicated that both the method of treatment based on acceptance and commitment and mindfulness-based cognitive therapy had an effect upon reducing anxiety sensitivity in clinical syndrome of university students'' social anxiety.
    Keywords: Social anxiety, acceptance, commitment therapy, Fear of Negative Evaluation, mindfulness-based cognitive therapy
  • Eshrat Karimi Afshar *, Mojtaba Jahanshahi Nasab Pages 141-158

    The aim of this study was to investigate the mediating role of social anxiety in the relationship between perfectionism and sexual satisfaction in married female teachers in Sirjan. The research method is correlation based on the purpose and in the research design, analysis of covariance matrix (structural equation model analysis) was used. The statistical population was all married female teachers in Sirjan in 2020 that 300 people were selected as a sample by stratified random sampling. Subjects completed the questionnaires of social anxiety (Jarabak, 1996), perfectionism (Hamchak, 1987), and sexual satisfaction (Yavari Kermani, 2007). Data analysis was performed using Pearson correlation test and structural equation modeling using SPSS 23 and PLS software. The results showed that there is a significant relationship between perfectionism and sexual satisfaction with the mediating role of social anxiety. There is a significant relationship between perfectionism and sexual satisfaction, perfectionism and social anxiety and there is a significant relationship between social anxiety and sexual satisfaction.

    Keywords: Social anxiety, perfectionism, Sexual Satisfaction, Women, teachers
  • Nayele Ezzati * Pages 159-181
    Introduction
    Heart failure as one of the most common chronic disease in the world imposes high costs on health system. Promotion of treatment regimen compliance is more effective factor in order to prevent heart failure and increase the survival of patients. This study was conducted to determine heart failure compliance with treatment regimen and related factors contains health belief and knowledge.
    Methods
    This study was a descriptive – analytic study that 250 women patients with chronic heart failure completed the questionnaire, that was included 4 sections of demographic and clinical variables, revised heart failure compliance, heart failure knowledge scale and heart failure belief scale. Data analyses were performed using descriptive and analytical statistical methods, independent t test, ANOVA, chi-2, Pearson correlation coefficient tests, and logistic regression by the software SPSS version 22.
    Results
    The most of patients had mean level compliance from their treatment regime and good knowledge about their illness. There was a significant relationship between patients, s belief and compliance advantages and disadvantages. The results showed significant relationship between some demographic characteristics and treatment regime.
    Conclusion
    In this research, compliance with medication, sodium restriction, physician visit were high.  The most of patients had a little knowledge about their illness self-care. Emphasis in self-care methods such as daily weighting, the kinds of self-controlling in order to prevent worsening signs and symptoms of heart failure is particularly important.
    Keywords: Treatment regime, Compliance, Chronic Heart Failure, Health belief