فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و هشتم شماره 3 (پیاپی 103، پاییز 1401)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و هشتم شماره 3 (پیاپی 103، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد زارع نژاد*، علیرضا درودچی، عبدالرسول ملک پور، همایون حسینی نژاد، رضا خشنود، مریم ولی ئی صفحات 121-135

    کالبدشکافی یک روش پزشکی پس از مرگ است که بر روی یک فرد فوت شده با هدف اصلی جمع آوری بافت برای حمایت از تحقیقات پایه و ترجمان دانش انجام می شود. این روش به طور فزاینده ای برای بررسی مکانیسم های پاتوفیزیولوژیکی تکامل سرطان، متاستاز و مقاومت در برابر درمان مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه مروری، دلیل استفاده از کالبدشکافی تحقیقاتی در تحقیقات سرطان را مورد بحث قرار می گیرد و بحثی مبتنی بر شواهد در مورد کیفیت بافت های پس از مرگ در مقایسه با انواع دیگر نمونه های زیستی ارایه می شود. همچنین مزایای استفاده از بافتهای پس از مرگ نسبت به انواع دیگر نمونه های زیستی مورد بحث قرار می گیرد، از جمله اینکه مقدار زیادی بافت قابل دستیابی بوده و نمونه برداری چند ناحیه ای که قابل انجام است، که در بیماران زنده امکان پذیر نیست. کالبدشکافی به شناسایی منشاء کلونال و شیوه های گسترش متاستازها کمک می کند. همچنین بررسی تاثیر درمان ها بر تومور و ایجاد بانک های بافت نادر و مشتق از تومور در بیمار به عنوان جزء لاینفک استراتژی های پزشکی قانونی و کالبدگشایی تحقیقاتی است.

    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، سرطان، کالبدگشایی تحقیقاتی
  • علیرضا صفاییان، بهفر تیموری، پردیس کاویانی مقدم* صفحات 136-143
    مقدمه

    در هرکشوری پیشگیری و مدیریت آسیب های شغلی، منجر به ارتقاء سلامت شاغلین آن جامعه می گردد. شناخت آسیب های شغلی در راستای نیل به هدف فوق از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. در همین راستا مطالعه حاضر با هدف تعیین آسیب های شغلی در مراجعه کنندگان به کمیسیون غرامت شغلی پزشکی قانونی اصفهان طی سال های 1395 تا 1400 انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی و مقطعی بود که در سال 1400 برروی کلیه مراجعه کنندگان به پزشکی قانونی با شکایت غرامت شغلی انجام شد. حجم نمونه براساس تعداد مراجعات بیماران در طی 5 سال گذشته برابربا 120 نفربود که بصورت سرشماری وارد مطالعه شدند. داده ها توسط چک لیست جمع آوری شد و در نرم افزار SPSS نسخه 22 و درسطح معناداری کمتر از 05/0 مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

     115 نفر (8/95 درصد) از مراجعه کنندگان مرد، 48 نفر (40 درصد) بین 40  تا 50 سال داشته، 93 نفر (5/77 درصد) متاهل و 58 نفر (3/48 درصد) دارای تحصیلات دیپلم بودند. بیشترین آسیب مربوط به آسیب های اسکلتی در 66 نفر (55 درصد) از مراجعه کنندگان بود. سابقه کار 58 نفر (3/48 درصد) کمتر از 10 سال، 27 نفر (5/22 درصد) از صنایع فلزی و 119 نفر (2/99 درصد) از مشاغل خدماتی بودند. وضعیت شغلی 88 نفر (3/73 درصد) نیز قراردادی بود. بین سابقه کار و ارتباط شغلی با ارگان درگیر ارتباط معنادار وجود داشت (05/0>P).

    نتیجه گیری

     باتوجه به اینکه بیشترین آسیب ها مربوط به اختلالات اسکلتی- عضلانی است باید تدابیر لازم، سیاست های درست، آموزش های مناسب و وسایل حفاظتی مناسب جهت کاهش این آسیب ها فراهم گردد.

    کلیدواژگان: آسیب های شغلی، غرامت شغلی، حوادث
  • علی پارسانژاد، محمد واسعی، مریم امینی*، قاسم عظیمی صفحات 144-152
    مقدمه

    بعد از گذشت چهارسال از شیوع بیماری کووید-19، علی رغم بهبود یافتن بسیاری از بیماران، تعداد قابل توجهی از آنها را همچنان درگیر خود کرده و بسیاری از بیماران با اثرات درازمدت عفونت کووید-19 درحال دسته پنجه نرم کردن هستند و امکان بازگشت به حالت عادی ندارند. این بیماران طیف وسیعی از اختلالات مختل کننده زندگی را تجربه می کنند که اهمیت بررسی علایم درازمدت و توجه ویژه به این بیماران را در نظر می دارد.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1400 به مدت سه ماه بر روی 280 بیمار بیمارستان شهید مصطفی خمینی تهران با تشخیص بیماری کووید-19، که از زمان ابتلا تا پایان قرنطینه آنها تحت نظر بودند، انجام شد. علایم بلند مدت در بین بیماران ترخیص شده توسط پرسشنامه حاوی اطلاعات جمعیت شناختی و اظهارات بیماران جمع آوری و مقایسه گردید. داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 21 آنالیز شد.

    یافته ها

    7/45 درصد بیماران دارای حداقل یک علامت بلند مدت و 3/54 درصد بیش از یک علامت بلند مدت بودند. علامت خستگی دارای بیشترین فراوانی (4/64 درصد) و اسهال (7/2 درصد) کمترین فراوانی را داشت. به صورت معنادرای در زنان بیش از مردان، در افراد مسن بیش از جوانان و در افراد چاق بیش از افراد لاغر، علایم بلند مدت دیده شد. شدت ابتلا به بیماری با فراوانی علایم نسبت مستقیم داشت.

    نتیجه گیری

    از آنجا که بین شاخص های جمعیت شناختی همچون چاقی، شدت بیماری و بستری شدن در بیمارستان مهمترین عوامل در افزایش میزان فراوانی علایم بلند مدت بوده است، توجه به این عوامل و درنظر گرفتن راه حل های احتمالی برای پیشگیری از این وضعیت، موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش مدت زمان درگیری با عوارض بلند مدت بیماری می شود.

    کلیدواژگان: تظاهرات بالینی، کووید-19، بستری
  • امین بختیاری، جمال سلیم زاده، مهدی علیزاده مهاجر، هانیه بختیاری، یوسف ویسانی* صفحات 153-159
    مقدمه

    در برخی موارد افراد با ایجاد صدمات ساختگی در حوادث ترافیکی، مدعی استفاده از خدمات جبران خسارت بیمه هستند. هدف از این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک صدمات ساختگی در حوادث ترافیکی در مراجعین به پزشکی قانونی شهرستان ایلام بود.

    روش بررسی

    اطلاعات این مطالعه توصیفی-مقطعی از تعداد 100 پرونده صدمات ساختگی در حوادث ترافیکی که از ابتدای فروردین ماه 1397 تا پایان اسفندماه 1398 توسط کارشناسان پزشکی قانونی شهرستان ایلام تشخیص داده شده بود به روش سرشماری جمع آوری شد. اطلاعات شامل سن، جنس، سطح تحصیلات، شغل، تاهل، محل سکونت، نوع تصادف، موقعیت مصدوم در تصادف، محل حادثه، زمان حادثه، تاریخ حادثه، محل و نوع صدمات بود. از آزمون های آماری نسبت دو جمله ای و کای اسکویر (X2) برای سنجش معنی داری فرضیه های پژوهش استفاده شد.

    یافته ها

    در این پژوهش 81 درصد پرونده ها مربوط به مردان بود. 68 درصد افراد 21 تا 40 ساله بودند، 82 درصد فاقد تحصیلات دانشگاهی، 53 درصد دارای شغل آزاد و 75 درصد ساکن شهر بودند. 43 درصد تصادفات از نوع واژگونی یا انحراف بود و 39 درصد در جاده های بین شهری رخ داده بودند. 43 درصد افراد با موقعیت سرنشین در تصادف حضور داشتند. 50 درصد تصادفات در ساعات شب و بامداد رخ داده بود. 60 درصد صدمات از نوع حارصه بود و 71 درصد از افراد علاوه بر صدمات ساختگی صدمات واقعی نیز داشتند.

    نتیجه گیری

    مطابق این مطالعه گروه سنی 21-40 ساله، نداشتن تحصیلات دانشگاهی، شهرنشینی، تصادفات از نوع واژگونی یا انحراف و در جاده های بین شهری در ساعات شب و بامداد ریسک فاکتور ایجاد صدمات ساختگی هستند. صدمات از نوع حارصه و به صورت میکس با صدمات واقعی نیز ریسک فاکتور صدمات ساختگی می باشند. با توجه به عدم وجود ارتباط معنی دار میان محل ایجاد صدمات، تمامی نقاط بدن می توانند محل ایجاد صدمات ساختگی باشند.

    کلیدواژگان: تصادف، ترافیکی، صدمات ساختگی، پزشکی قانونی
  • رضا عمرانی*، ندا حاجی حسنی، امیرمحمد کاظمی فر، فاطمه سفیدی، سروش عظیمی صفحات 160-167
    مقدمه

    ریشه بسیاری از معضلات حقوقی که دندانپزشکان با آن روبرو می شوند در عدم آشنایی با قوانین حرفه ای می باشد که این عدم آشنایی، گاه به ایجاد پرونده های حقوقی نیز منجر گردیده است. لذا این مطالعه به قصد سنجش میزان آگاهی دندانپزشکان شهر قزوین از دانش حقوقی مرتبط با رشته خود صورت پذیرفت.

    روش بررسی

    با استفاده از پرسشنامه 24 سوالی محقق ساخته که با نظر خبرگان استاندارد سازی شده بود و با کسب اطلاعات از سازمان نظام پزشکی، به کلیه مراکز و مطب های دندانپزشکی به دو صورت حضوری و الکترونیک مراجعه شد. اطلاعات 181 دندانپزشک ثبت و داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل گردید.

    یافته ها

    میانگین سن دندانپزشکان 4±33 و میانگین سابقه کاری دندانپزشکان 2±5/5 سال بود. میانگین نمره کل دندانپزشکان از قوانین حقوق پزشکی 5/10، میانگین نمره آگاهی 5/11 و نمره عملکرد 5/9 از حداکثر نمره بیست بود. درجه علمی دندانپزشکان با میزان آگاهی ارتباطی معنادار داشت (01/0=P). سن دندانپزشک با میزان آگاهی ارتباطی نداشت (08/0=P). جنسیت دندانپزشکان با میانگین نمرات کسب شده توسط آنها ارتباط معناداری نداشت (07/0=P). سابقه کاری دندانپزشک عمومی ارتباط معناداری با میزان آگاهی داشت و دندانپزشکان با سابقه تر نمره بالاتری کسب نمودند (04/0=P).

    نتیجه گیری

    میزان آگاهی دندانپزشکان قزوین از دانش حقوقی پایین تر از نمره متوسط است، لذا با توجه به اهمیت بالای این مساله، برگزاری دوره های بازآموزی مناسب و نیز بازنگری دروس مرتبط با این مطلب در دوره عمومی دندانپزشکی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: حقوق پزشکی، دندانپزشکی، قصور
  • عباس مسعودزاده، محبوبه سادات بنی هاشمی، سمانه فرنیا*، محمود موسی زاده صفحات 168-177
    مقدمه

    کودک آزاری طیف وسیعی از رفتارهای مخرب از جمله برآورده نکردن نیازهای عاطفی، تنبیه فیزیکی، سواستفاده جنسی، سوتغذیه، بی توجهی به بهداشت کودک را دربرمی گیرد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت کودک آزاری و سلامت روان در فرزندان بیماران روان پزشکی انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر مطالعه مقطعی توصیفی است که به بررسی کودک آزاری در فرزندان بیماران مبتلا به اختلال روانپزشکی بستری شده در بیمارستان زارع شهر ساری در سال 1398 پرداخته است. پرسشنامه های بکار رفته در مطالعه SDQ و CASRS بود. کلیه تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 انجام شد. سطح معناداری 05/0>P در نظر گرفته شده است.

    یافته ها

    بیماران دامنه سنی 22-61 با میانگین 7/6 ±0/34 سال و فرزندان 6/2±1/12 سال داشتند. 182 (9/51 درصد) کودک، دختر و 169 (1/48 درصد) پسر بودند. بیشترین فراوانی بیماری روان پزشکی اختلالات خلقی 144 (0/41 درصد) و اسکیزوفرنی 127 (2/36 درصد) بود. بر اساس CASRS میانگین زیرمقیاس آزار جسمی 5٫4±7٫0، آزار جنسی 9/0±4/0، آزار عاطفی 1/2±5/8 و نادیده گرفته شدن 0/5±8/8 بود. نمرات SDQ والد سالم و خود فرزند به ترتیب دارای میانگین 8/5±4/15 و 4/5±8/15 بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که میزان بروز کودک آزاری در فرزندان بیماران مبتلا به مشکلات روان پزشکی بالا بوده و این قشر نیاز به حمایت اجتماعی به عنوان یک سپر و عامل محافظت کننده در برابر پیامدهای منفی بدرفتاری دارند که می تواند در پیشگیری از انتقال این چرخه خشونت و بروز اختلال های روانی قربانیان خشونت و کاهش بدرفتاری و مقابله بهتر با این شرایط کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: کودک آزاری، اختلالات روان پزشکی، کودک
  • فرخنده جمشیدی، احسان دهقانی، کوروش زارعی، مریم رستمی* صفحات 178-185
    مقدمه

    سکته مغزی سومین علت شایع مرگ در کشورهای توسعه یافته و شایع ترین بیماری ناتوان کننده نورولوژیک است. مطالعه حاضر با هدف بررسی بررسی شیوع اپیدمیولوژیک 5 ساله موارد سکته مغزی در اهواز صورت گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی پرونده 384 بیمار بستری در بخش نورولوژی بیمارستان آموزشی درمانی گلستان اهواز که برای آنان تشخیص سکته مغزی بر اساس علایم بالینی و CT اسکن در طی سال های 1394 تا 1398 گذاشته شده بود، بررسی گردید. داده های مربوطه پس از گردآوری با نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران 31/14 ± 58/66 سال و 2/55 درصد مرد بودند. 9/22 درصد بیماران استعمال سیگار، 4/4 درصد مصرف مشروب و 9/10 مصرف مواد اوپیوییدی داشتند. همچنین 1/95 درصد بیماران فاقد فعالیت بدنی منظم بوده اند. از نظر بیماری های همراه 68 درصد فشارخون بالا، 4/42 درصد دیابت و 19 درصد دیس لیپیدمی و 1/8 درصد بیماری خودایمنی داشته اند. علاوه بر این 3/26 درصد بیماران سابقه سکته مغزی، 1/34 درصد سابقه سکته قلبی و 5/43 درصد بیماران سابقه خانوادگی سکته مغزی داشته اند. سکته مغزی در بیماران مجدد ارتباط معنی داری با سابقه خانوادگی سکته مغزی داشت (05/0P<) ولی ارتباط معنی داری با جنسیت و سن نداشت.

    نتیجه گیری

     در بیماران مبتلا به سکته مغزی فعالیت بدنی کم، فشارخون بالا و دیابت شیوع بالایی داشت که اهمیت توجه و اصلاح این ریسک فاکتورها جهت پیشگیری از سکته مغزی را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، عوامل خطر، سکته مغزی
  • رضا حاج منوچهری، آذر تابش*، علی خادمی صفحات 186-194
    مقدمه

    علیرغم افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از سوء مصرف متادون این دارو همچنان در اکثر کلینیک های ترک اعتیاد به عنوان یک داروی نگهدارنده برای مهار اعتیاد به مواد مخدر به کار می رود. هدف از این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک فوتی های ناشی از سوء مصرف متادون است تا بتوان با تحلیل لازم برنامه ریزی های مورد نیاز برای کاهش نرخ مرگ و میر و هزینه های ناشی از آن انجام داد.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه مقطعی با رویکرد تحلیلی-توصیفی در مورد 5901 فوتی ناشی از مصرف متادون در سال های 1399 و 1400 است که اجساد آنها به پزشکی قانونی کشور ارجاع شده است. اطلاعات دموگرافیک و اپیدمیولوژیک این افراد با استفاده از چک لیست جمع آوری و با نرم افزار SPSS ویرایش 19 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان می دهد فوتی های ناشی از سوء مصرف داروی متادون در سال 1400 نسبت به سال قبل 8.7 درصد رشد داشته است. از طرفی بیشترین نرخ مرگ و میر مربوط به مردان میانسال، مجرد، با تحصیلات پایین و فاقد شغل ثابت و در استان های کرمانشاه، لرستان و کهکیلویه و بویر احمد می باشد.

    نتیجه گیری

     افزایش آکاهی بیماران تحت درمان با نگهدارنده متادون علی الخصوص اقشار پرخطر در مورد احتمال بالای مرگ در صورت استفاده از این دارو بیش از مقدار مجاز و یا مصرف همزمان با سایر ترکیبات بسیار اهمیت دارد.

    کلیدواژگان: متادون، سوء مصرف، اپیدمیولوژی
|
  • Mohammad Zarenezhad*, Alireza Doroudchi, Abdorrasoul Malekpour, Homayoun Hosseininezhad, Reza Khoshnood, Maryam Valiei Pages 121-135

    An autopsy is a post-mortem medical procedure performed on a deceased person with the primary purpose of collecting tissue to support basic research and knowledge translation. This method is increasingly used to investigate the pathophysiological mechanisms of cancer development, metastasis, and treatment resistance. In this review article, we discuss the reason for using research autopsy in cancer research and provide evidence-based discussion of the quality of postmortem tissues compared to other types of biological samples. It also discusses the advantages of using postmortem tissues over other types of biological samples, including the large amount of tissue available and the multi-area sampling that is available, which is not possible in living patients. An autopsy helps identify the clonal origin and ways in which metastases spread. Also, the study of the effect of treatments on the tumor and the creation of rare and tumor-derived tissue banks in the patient is an integral part of forensic strategies and research autopsy.

    Keywords: Forensic medicine, Cancer, Research autopsy
  • Alireza Safaeian, Behfar Teimouri, Pardis Kaviani Moghaddam* Pages 136-143
    Introduction

    In any country, the prevention and management of occupational injuries lead to the improvement of the health of the workers of that society. Recognizing occupational injuries is of special importance to achieve the above goal. In this regard, the present study was conducted to determine occupational injuries in the referrals to the Forensic Medical Occupational Compensation Commission of Isfahan during the years 2017 to 2022.

    Methods

    This descriptive, analytical and cross-sectional study was conducted in 1400 on all those who referred to forensic medicine with occupational compensation complaints. The sample size based on the number of patient visits in the last 5 years was equal to 120 people who were included in the study by the census. Data were collected by checklist and analyzed in SPSS version 22 software at a significance level of less than 0.05.

    Results

    115 people (95.8%) were male, 48 people (40%) were between 40 and 50 years old, 93 people (77.5%) were married, and 58 people (48.3%)had a diploma. Most injuries were related to skeletal injuries in 66 (55%)of the patients. The work experience of 58 people (48.3%) was less than 10years, 27 people (22.5%) were from other industries and 119 people (99.2%)were from service jobs. The employment status of 88 people (73.3%) was contractual. There was a significant relationship between the organ involved and work history (P<0.05).

    Conclusion

    Considering that most injuries are related to musculoskeletal disorders, necessary measures, correct policies, appropriate training and protective equipment should be provided to reduce these injuries.

    Keywords: Occupational injuries, Occupational compensation, Accidents
  • Ali Parsanezhad, Mohammad Vaseie, Maryam Amini*, Ghasem Azimi Pages 144-152
    Introduction

    After four years of the COVID-19 disease outbreak, despite the recovery of many patients, a significant number of them are still suffering from it and its complications. In this regard, many patients are struggling with its long-term effects and cannot return to normal life. These patients experience a wide range of life-disrupting disorders, which considers the importance of examining long-term symptoms and paying special attention to these patients.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in 1400 for three months on 280 COVID-19 patients of Shahid Mostafa Khomeini Hospital in Tehran, Iran. Those whose disease was confirmed by laboratory testing (RT-PCR positive). these patients were under observation from the onset time of infection until the end of quarantine. Long-term symptoms among discharged patients were collected and compared using a questionnaire containing demographic information and patients' statements. The data were analyzed with SPSS version 21 software and the results were reported.

    Results

    45.7% of patients had at least one long-term symptom and 54.3% had more than one long-term symptom. The symptom of fatigue had the highest frequency (64.4%) and the lowest frequency belonged to diarrhea with 2.7%. Significantly (P<0.050), long-term symptoms were seen in women more than men, in old people more than young people, and in obese people more than thin people. The severity of the disease was directly related to the frequency of symptoms.

    Conclusion

    In general, it can be said that there are long complications in all patients. Since among demographic indicators, "obesity", "severity of illness" and "hospitalization" have been the most important factors in increasing the frequency of long-term symptoms, paying attention to these factors and considering possible solutions to prevent can lead to improving the quality of patient’s life and reduces the duration of long-term complications.

    Keywords: Clinical manifestations, COVID-19, Hospitalization
  • Amin Bakhtiyari, Jamal Salimzadeh, Mehdi Alizadeh Mohajer, Hanieh Bakhtiyari, Yousef Veisani* Pages 153-159
    Introduction

    In some cases, people claim to use insurance compensation services by causing factitious injuries. The aim of this study was to investigate the epidemiology of factitious injuries in traffic accidents in Ilam legal medicine cases, Ilam, Iran.

    Methods

    The data of this cross-sectional study was collected by census method from 100 cases of factitious injuries detected in traffic accidents that were diagnosed by forensic experts of Ilam city, Iran from the beginning of March 2018 to the end of February 2020. data included age, sex, education, occupation, marriage, accommodation, type of accident, location of the injured in the accident, place of the accident, time of the accident, date of the accident, location and type of injuries. binomial and Chi-square statistical tests were used to assess the significance of the research hypotheses.

    Results

    In this study, 81% of the cases were men. 68% of people were 21 to 40 years old, 82% had no university education, 53% were self-employed and 75% were urban dwellers. 43% of accidents were overturned or deviated, and 39% occurred on interurban roads. 43% of people with a passenger position were present in the accident. 50% of accidents occurred in the night and early morning hours. 60% of the injuries were accidental and 71% of the people had real injuries in addition to factitious injuries.

    Conclusion

    According to this study, the age group of 21-40 years old, without university education, urbanization, rollover or road deviation type accidents and on intercity roads at night and early morning are the risk factors of creating factitious injuries. Injuries of the Harseh type and in the form of a mix with real injuries are also a risk factor of factitious injuries. Due to the lack of significant relationship between the place of injury, all parts of the body can be the place of factitious injuries.

    Keywords: Accidents, Traffic, Factitious injuries, Legal medicine
  • Reza Emrani*, Neda Hajihassani, Amirmohammad Kazemifar, Fatemeh Sefidi, Soroush Azimi Pages 160-167
    Introduction

    Many of the legal problems that dentists face is rooted in a lack of knowledge about dental professional law. Sometimes it has led to legal cases. This study was conducted to assess the knowledge and practice of dentists of legal issues related to dentistry field.

    Methods

    By using a researcher-made 24-item questionnaire that was standardized with experts and obtaining information from the Qazvin Medical Council Organization, Iran, we refferd to all centers and dental offices in Qazvin and if it was not possible, we used an electronic questionnaire. Data of 181 dentists were recorded and the results were analyzed at a significance level of 0.05, analysis was done by SPSS version 24.

    Results

    The mean age of dentists was 33±4 years and the mean work experience of dentists was 5.5±2. The average score of all dentists in the field of medical law was 10.5 out of twenty points and their average knowledge score was 11.5 and the performance score was 9.5 out of a maximum score of twenty. The degree of dentists had a significant relationship with the level of knowledge and practice (P=0.001). The age of the dentist was not related to the level of knowledge and practice (P=0.085). The gender of dentists was not significantly related to the mean scores (P=0.071). The general dentist's work experience had a significant relationship with the level of knowledge and dentists with a longer history scored higher. (P=0.044)

    Conclusion

    The level of knowledge of dentists about legal issues is lower than the average score, and it seems that due to the importance of this field, we need appropriate retraining courses and revising of related courses in the general dentistry course.

    Keywords: Medical law, Dentistry, Medical malpractice
  • Abbas Masoudzadeh, Mahboobeh Sadat Banihashemi, Samaneh Farnia*, Mahmood Moosazadeh Pages 168-177
    Introduction

    Child abuse refers is a wide range of destructive behaviors include not meeting emotional needs, physical punishment, sexual abuse, malnutrition, and neglect of child health. The aim of this study was to determine the status of child abuse and mental health in children of psychiatric patients.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study investigates child abuse in the children of patients with psychiatric disorders admitted to Zare Hospital in Sari, Iran in 2020. The questionnaires used in the study were SDQ and the CASRS. All data analysis was performed using SPSS software version 25. Significance level is considered P<0.05.

    Results

    Patient’s age were 22-61 with mean and SD of 34±6.7 years and children were 12.1±2.6 years. 182(51.9%) children were girls and 169 (48.1%) were boys. The highest frequency of psychiatric disorder in patients was mood disorder 144 (41%), and schizophrenia 127 (36.2%). According to the CASRS scale, the mean and standard deviation of the subscales were 7.0±5.4 for physical abuse, 0.4±0.9 for sexual abuse, 8.5±2.1 for emotional absuse, and 8.8±5.0 for neglect. The scores of the SDQ of a healthy parent and the child themselves had a mean and standard deviation of 15.4±5.8 and 15.8±5.4, respectively.

    Conclusion

    The results of this study showed that the incidence of child abuse in the children of patients with psychiatric problems is high and this group needs social support as a shield and protective factor against the negative consequences of abuse that can prevent violence cycle and the occurrence of psychological disorders to victims.

    Keywords: Child abuse, Mental disorders, Child
  • Farkhondeh Jamshidi, Ehsan Dehghani, Kourosh Zarea, Maryam Rostami* Pages 178-185
    Introduction

    Stroke is the third most common cause of death in developed countries and the most common neurologically debilitating disease. The aim of this study was to investigate the 5-year epidemiological prevalence of stroke cases in Ahvaz, Iran.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, the files of patients admitted to the neurology ward of Golestan Hospital in Ahvaz, Iran who were diagnosed with stroke based on clinical symptoms and CT scan during the years 2015-2019 were reviewed. Relevant data were analyzed by SPSS software and statistical tests.

    Results

    The mean age of patients was 66.58±14.31 years and 55.2% were male. 22.9% of patients were smoker, 4.4% consumed alcohol and 10.9% consumed opioids. Also, 95.1% of patients lacked regular physical activity. In terms of comorbidities, 68% of patients had hypertension, 42.4% had diabetes, 19% had dyslipidemia and 8.1% had autoimmune diseases. In addition, 26.3% of patients had a previous history of stroke, 34.1% had a history of heart attack and 43.5% of patients had a family history of stroke. Re-stroke was significantly associated with family history of stroke (P<0.05) but was not significantly associated with gender and age.

    Conclusion

    In patients with stroke, low physical activity, high blood pressure and diabetes were high, which shows the importance of attention and correction of these risk factors to prevent stroke.

    Keywords: Epidemiology, Risk factors, Stroke
  • Reza Haj-Manouchehri, Azar Tabesh*, Ali Khademi Pages 186-194
    Introduction

    Despite the increase in the death rate due to methadone abuse, this drug is still used in most drug rehabilitation center as a maintenance drug to treatment drug addiction. This study is the epidemiological investigation of deaths caused by methadone abuse, so that by analyzing and planning needed the death rate and costs caused will be reduced.

    Methods

     This research is a descriptive-analytical cross-sectional study on 5,901 deaths caused by methadone use in 2020 and 2021, which were referred to the Legal Medicine Organization. The demographic and epidemiological information of these people was collected using a checklist and analyzed with SPSS version 19 software.

    Results

    The results show that deaths caused by abuse of methadone increased 8.7 percent in 2021 compared to the previous year. On the other hand, the highest mortality rate is related to middle-aged men, unmarried, with low education and no stable job, in the provinces of Kermanshah, Lorestan and Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad.

    Conclusion

    Increasing the awareness of patients treated with methadone maintenance, especially the high-risk groups, about the high probability of death if this drug is used more than the allowed amount or taken simultaneously with other compounds is too important.

    Keywords: Methadone, Abuse, Epidemiology