فهرست مطالب

نشریه سلامت اجتماعی
سال نهم شماره 5 (مهر و آبان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/04
  • تعداد عناوین: 6
|
  • الهه قائدی، حمید طباطبائی صفحات 1-9
    زمینه و  هدف

     کمردرد، یکی از مشکلات اسکلتی-عضلانی رایج می باشد که هزینه های هنگفتی را به دنبال دارد و از علل اصلی ناتوانی افراد گزارش شده است. هدف از انجام این پژوهش مقایسه هشت هفته تمرینات زنجیره حرکتی باز و بسته بر قدرت و دامنه حرکتی اندام تحتانی دختران والیبالیست مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

    روش و مواد

     روش پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دختران والیبالیست مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی در رده سنی 20 الی 30 سال تشکیل دادند، که از میان آن ها 24 شرکت کننده با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. پس از پر کردن پرسشنامه ناتوانی عملکردی Quebec و تشخیص و تایید پزشک ارتوپد و تکمیل فرم رضایت نامه سپس به دو گروه 12 نفره مداخله یک (تمرینات زنجیره حرکتی باز) و گروه مداخله دو (تمرینات زنجیره حرکتی بسته) تقسیم شدند. قبل و بعد از هشت هفته اجرای تمرینات دو گروه تجربی، میزان قدرت آزمودنی ها با استفاده از دینامومتر و دامنه حرکتی با استفاده از آزمون اصلاح شده Schober به عنوان پیش و پس آزمون ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 22-SPSS استفاده شد.

    یافته ها

     در گروه مداخله 1، میانگین (انحراف معیار) دامنه حرکتی از (4/1) 9/14 در پیش آزمون به (7/1) 1/16 در پس آزمون و در گروه مداخله دو، از (1/1) 15 در پیش آزمون به (2/1) 17 در پس آزمون افزایش یافت (001/0<p)، هردو پروتکل تمرینی باعث افزایش دامنه حرکتی شدند. در گروه مداخله یک، میانگین (انحراف معیار) قدرت از (3/4) 3/63 در پیش آزمون به (2/4) 2/74 در پس آزمون و در گروه مداخله دو از (1/4) 64 در پیش آزمون به (1/4) 6/74 در پس آزمون افزایش یافت (001/0<p)، هردو پروتکل تمرینی باعث افزایش قدرت شدند. همچنین نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که با کنترل اثر پیش آزمون، بین گروه‌های تمرینی زنجیره حرکتی باز و زنجیره حرکتی بسته از لحاظ میزان دامنه حرکتی‏ و از لحاظ قدرت تفاوت وجود ندارد.

    نتیجه گیری: 

    مطالعه نشان داد که تمرینات زنجیره حرکتی باز و بسته موجب بهبود قدرت و دامنه حرکتی به وسیله تقویت عضلاتی که اغلب با کنترل ستون فقرات و لگن مرتبط هستند، شد. به طور دقیق تر نتایج پژوهش، تاثیر تمرینات زنجیره حرکتی باز و بسته بر دامنه حرکتی و قدرت در مشارکت کنندگان مورد تایید قرار داد در صورتی که هیچ یک از روش های تمرینی بر دیگری ارجحیت نداشت.

    کلیدواژگان: زنجیره حرکتی باز، زنجیره حرکتی بسته، دامنه حرکتی، قدرت
  • مرضیه رمضانی شیرین، مجید صفاری نیا، زهرا سلگی صفحات 10-22
    زمینه و  هدف

     سرطان پستان از شایع‌ترین انواع سرطان در زنان ایرانی می‌باشد. هدف این مطالعه مقایسه اثربخشی درمان پذیرش و تعهد با معنادرمانی بر کیفیت زندگی و عملکرد جنسی زنان مبتلا به سرطان پستان می‌باشد.

    روش و مواد

     پژوهش حاضر از نوع شبه‌ آزمایشی و طرح مطالعه از نوع پیش آزمون–پس آزمون با گروه شاهد بود. جامعه‌ آماری شامل تمامی مراجعین بیمار مبتلا به سرطان پستان بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه در سال 1399 بودند که از طریق نمونه گیری هدفمند 30 نفر از بیماران به صورت تصادفی انتخاب شدند و در سه گروه درمان پذیرش و تعهد، معنادرمانی و گروه شاهد قرار گرفتند. مداخله پذیرش و تعهد و مداخله معنادرمانی هر کدام هشت جلسه هفتگی بودند که به صورت گروهی برای گروه های آزمایش اجرا شد. برای ارزیابی متغیرهای پژوهش از پرسشنامه‌های اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه استاندارد کیفیت و پرسشنامه عملکرد جنسی زنان استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی با کمک نرم افزار SPSS-21 انجام شد.  

    یافته ها

     میانگین (انحراف معیار) حیطه عملکردی کیفیت زندگی در گروه درمانی پذیرش و تعهد از (3/3) 6/34 در پیش آزمون به (2/2) 1/74 در پس آزمون افزایش یافت و در مرحله پیگیری (3) 4/72 کاهش اندکی داشت (024/0>P). در گروه معنادرمانی میانگین (انحراف معیار) حیطه عملکردی کیفیت زندگی از (4/2) 8/33 در پیش آزمون به (3/3) 2/41 در پس آزمون افزایش یافت و در مرحله پیگیری نیز (1/2) 3/39 کاهش اندکی داشت (024/0>P). در گروه درمانی پذیرش و تعهد میانگین (انحراف معیار) حیطه علایم کیفیت زندگی از (3/3) 1/69 در پیش آزمون به (8/2) 4/28 در پس آزمون کاهش یافت و در مرحله پیگیری نیز (2/2) 1/31 افزایش اندکی داشت (013/0>P). در گروه معنادرمانی میانگین (انحراف معیار) حیطه علایم کیفیت زندگی از (2/2) 2/63 در پیش آزمون به (7/2) 4/57 در پس آزمون کاهش یافت و در مرحله پیگیری نیز (9/1) 4/59 افزایش اندکی داشت (013/0>P). در گروه درمانی پذیرش و تعهد میانگین (انحراف معیار) عملکرد جنسی از (9/5) 8/13 در پیش آزمون به (8/4) 7/23 در پس آزمون افزایش یافت و در مرحله پیگیری نیز (9/3) 6/22 کاهش اندکی داشت (019/0>P). در گروه معنادرمانی میانگین (انحراف معیار) عملکرد جنسی از (2/4) 7/12 در پیش آزمون به (4) 4/19 در پس آزمون افزایش یافت و در مرحله پیگیری نیز (3/3) 4/18 کاهش اندکی داشت (013/0>P). نمرات گروه گواه در سه مرحله تفاوت معنی داری نداشت. همچنین درمان پذیرش و تعهد نسبت به معنادرمانی بر افزایش حیطه عملکردی کیفیت زندگی (024/0>P)، کاهش حیطه علایم زندگی کیفیت زندگی (039/0>P) و بهبود عملکرد جنسی (019/0>P) موثرتر بود.

    نتیجه‌گیری:

     مطالعه نشان داد هر دو درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و معنادرمانی منجر به بهبود کیفیت زندگی و عملکرد جنسی در بیماران مبتلا به سرطان پستان شدند. درمان پذیرش و تعهد نسبت به معنادرمانی تاثیر بیشتری در بهبود کیفیت زندگی و عملکرد جنسی داشت.

    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، سرطان سینه، عملکرد جنسی. کیفیت زندگی، معنادرمانی
  • کامبیز عباچی زاده صفحات 23-30
    زمینه و  هدف

     موضوع آموزش مهارت‌های بین‌رشته‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی توجه زیادی را در دهه‌های اخیر به خود جلب کرده است. در حال حاضر، مطالعات معدودی در زمینه آموزش مهارت‌های بین‌رشته‌ای (بین‌حرفه‌ای) در ایران انجام گرفته است، به‌همین دلیل هدف مطالعه حاضر، ارزیابی میزان پرداختن به آموزش‌های بین‌رشته‌ای درکاریکولوم‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران بود.

    روش و مواد

     این مطالعه تطبیقی به صورت نظام‌مند، میزان پرداخت به موضوع آموزش‌های بین‌رشته‌ای را در سرفصل‌های آموزشی کاریکولوم‌های علوم پزشکی ایران بررسی کرده است. شصت و چهار کاریکولوم به‌طور تصادفی انتخاب و با استفاده از یک چک لیست شامل محورهای اصلی، حیطه‌ها و اجزای زیرحیطه ها بررسی شدند. وضعیت 22 جزء، در یک مقیاس چهار درجه‌ای با استفاده از میزان میانگین به‌دست آمده تعیین شد.

    یافته ها

     در بین 22 جزء بررسی شده، سه موضوع "مهارت‌های پژوهشی"، "ارتقای سلامت" و "بکارگیری تکنولوژی‌های جدید" بالاترین نمرات را به دست آوردند. از طرف دیگر، سه موضوع، "مهارت‌های مدیریتی"، "موضوعات قانونی" و "کار با سازمان‌های بیمه" پایین‌ترین نمرات را داشتند.

    نتیجه‌گیری:

     واضح‌ترین یافته این مطالعه، وضعیت نامطلوب پرداختن به موضوع آموزش‌های بین‌رشته‌ای در کاریکولوم‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران می‌باشد. این نتایج، دیدگاه روشنی به سیاست گذاران حوزه آموزش پزشکی ارایه می دهد تا توجه خاص به موضوع مهارت‌های بین‌رشته‌ای در زمان بازنگری کاریکولوم‌های پیشین و تدوین برنامه‌های آموزشی جدید داشته باشند.

    کلیدواژگان: آموزش بین رشته ای، یادگیری بین رشته ای، آموزش پزشکی، کاریکولوم
  • زینب رضایی، مریم اکبری صفحات 31-40
    زمینه و هدف

     یکی از مسایل بسیار مهم در دوره نوجوانی توجه به سازش یافتگی می‌باشد که می‌تواند تاثیر قابل توجهی در زندگی فردی و اجتماعی بگذارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی هیجانی بر سازش یافتگی در نوجوانان دختر انجام شد.

    روش و مواد

     پژوهش حاضر نیمه تجربی با استفاده طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه نوجوانان دختر پایه دهم تا دوازدهم مقطع متوسطه دوم بخش مرکزی شهرستان خوی در سال تحصیلی 99-1398 بودند. تعداد 30 نفر از این افراد که در پرسشنامه سازش یافتگیSinha & Singh  نمره بالاتری از نقطه برش را کسب کرده بودند به صورت در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه شاهد و آزمایش، هر گروه 15 نفر قرار گرفتند. هر گروه آزمایش 12جلسه دو ساعته در برنامه آموزشی آموزش مهارت های ارتباطی هیجانی به صورت مجازی شرکت کردند. برای گروه شاهد برنامه آموزشی خاصی در نظر گرفته نشد. در پایان از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس در سطح خطای 05/0 در نرم افزار SPSS-19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

     در گروه آزمایش میانگین (انحراف معیار) ناسازگاری عاطفی از (4/1) 1/13 در پیش آزمون به (6/1) 8/8 در پس آزمون، ناسازگاری اجتماعی از (9/1) 6/13 در پیش آزمون به (6/1) 4/8 در پس آزمون و ناسازگاری تحصیلی از (4/1) 9/12 در پیش آزمون به (0/1) 6/8 در پس آزمون کاهش یافت (001/0˂p). همچنین در گروه آزمایش میانگین (انحراف معیار) نمره کل ناسازگاری از (4/3) 6/39 در پیش آزمون به (7/2) 9/25 در پس آزمون کاهش یافت (001/0˂p). در گروه شاهد میانگین (انحراف معیار) نمره کل ناسازگاری و مولفه های آن در پیش آزمون و پس آزمون تفاوتی نداشت.

    نتیجه گیری

     مطالعه نشان داد که آموزش مهارت های ارتباطی هیجانی منجر به بهبود سازش یافتگی در نوجوانان دختر گردید.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی- هیجانی، سازش یافتگی، نوجوانی
  • یعقوب هارونی جمالویی، مریم اسماعیلی، احمد عابدی، محمدرضا نجفی صفحات 41-51
    زمینه و  هدف

    افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس اختلالات خلقی و سلامت روان را بیشتر از جمعیت عادی تجربه می کنند، که به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی آنها تاثیر می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی روان درمانی روانشناسی مثبت گرا بر استحکام روانی و انعطاف پذیری شناختی، در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شده است.

    روش و مواد

     روش پژوهش به صورت نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه شاهد بود. جامعه آماری بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به  یک مطب متخصص مغز و اعصاب در شهر اصفهان در سال 1399 بودند، که 30 نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس طی یک فراخوان انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی آزمایش و شاهد تقسیم شدند. شرکت کنندگان در گروه آزمایش به مدت هشت جلسه 90 دقیقه ای در هفته تحت روان درمانی روانشناسی مثبت گرا قرار گرفتند. پرسشنامه استحکام روانی Clough (MTQ)  و پرسشنامه انعطاف‌ پذیری شناختی (CFI)، قبل و بعد از اتمام آموزش و یک ماه بعد از مداخله اجرا شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزاز 22-SPSS و آزمون تحلیل واریانس مختلط با اندازه گیری مکرر بین گروهی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین (انحراف معیار) سن شرکت کنندگان در گروه آزمایش (7/4) 33 و در گروه شاهد (2/5) 7/33 سال بود. میانگین (انحراف معیار) استحکام روانی در گروه آزمایش از (32) 3/108 در پیش آزمون به (29) 124 در پس‌آزمون افزایش یافت (001/0<p)، ولی در پیگیری یک ماه بعد به (29) 123 کاهش اندکی نشان داد. همچنین میانگین (انحراف معیار) انعطاف‌پذیری شناختی در گروه آزمایش در پیش‌آزمون از (7/21) 5/66 به (4/27) 6/84 در پس‌آزمون افزایش یافت (001/0<p). ولی در پیگیری یک ماه بعد به (25) 1/80 کاهش داشت. تغییرات در گروه شاهد در هردو ازمون معنی دار نبود.

    نتیجه‌گیری: 

    مطالعه نشان داد که روان درمانی مثبت گرا سبب افزایش استحکام روانی و انعطاف پذیری شناختی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شد.

    کلیدواژگان: روان درمانی مثبت گرا، استحکام روانی، انعطاف پذیری شناختی، مولتیپل اسکلروزیس
  • شهنام عرشی، علی اصغر کلاهی صفحات 52-64
    زمینه و  هدف

    هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان بروز خشونت محل کار علیه دستیاران رشته‌های تخصص بالینی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1398 و همچنین مقایسه آن بین رشته‌های تخصصی بالینی پزشکی بود.

    روش اجرا: 

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی با مشارکت 219 دستیار تخصص بالینی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1398 انجام شد. برای جمع‌آوری داده، نسخه‌ی ویرایش شده‌ای از پرسشنامه‌ی Workplace Violence In The Health Sector Country Case Study در یک جلسه مصاحبه تکمیل شد.

    یافته‌ها: 

    از مجموع 219 دستیار مورد مطالعه، 85 (8/38%) دستیار حداقل یک بار در 12 ماه گذشته مورد خشونت فیزیکی و 207 (5/94%) دستیار نیز حداقل یک بار در این مدت مورد خشونت روانی محل کار قرار گرفته بودند. در طی 12 ماه گذشته، 21 (8/80%) دستیار طب اورژانس، 11 (7/64%) دستیار روان‌پزشکی، 31 (47%) دستیار گروه رشته‌های جراحی و 22 (20%) دستیار گروه رشته‌های داخلی تجربه خشونت فیزیکی محل کار داشتند. دستیاران جوان‌تر (p-value=0.04) و زن (p-value<0.01) کمتر از سایر دستیاران مورد خشونت فیزیکی محل کار قرار گرفته بودند.

    نتیجه‌گیری:

     مطالعه نشان داد حدود یک سوم از دستیاران مورد مطالعه، حداقل یک بار مورد خشونت فیزیکی و تقریبا تمام دستیاران حداقل یک بار مورد خشونت روانی محل کار در طول 12 ماه گذشته قرار گرفته بودند. وضعیت نامناسب دستیاران از نظر خشونت‌های فیزیکی و روانی محل کار، تدوین و اجرای دستورالعمل‌های پیش‌گیرانه متناسب با فرهنگ و جامعه ایران، نیازی جدی و ضروری است.

    کلیدواژگان: خشونت محل کار، دستیاران بالینی پزشکی، بیمارستان
|
  • Elahe Ghaedi, Hamid Tabatabaei Pages 1-9
    Background and Objective

     Low back pain is one of the most common musculoskeletal problems that comes with huge costs and has been reported as one of the main causes of disability. The purpose of this study was to compare eight weeks of opened and closed chain exercises on strength and range of motion of lower limb in female volleyball players with chronic nonspecific low back pain.

    Materials and Methods

     The quasi-experimental research method with the pre-test and post-test was employed in the study. The study population consisted of all Between female volleyball players with nonspecific chronic back pain of Shiraz city, with an average age of 20 to 30 years, among whom 24 participants were selected by purposive sampling. After filling out the Quebec, diagnosis and confirmation of orthopedic physician, the participants were divided into 2 groups of 12 participants as intervention group 1 (opened chain exercises) and 12 participants as intervention group 2 (closed chain exercises). Participants strength was evaluated by employing Dynamometer and the range of motion by utilizing Modified Schober test as pre- and post-tests. The covariance test was utilized to analyze the data in SPSS-22.

    Results

     In the intervention group 1, the mean score (standard deviation) of the range of motion increased from 14.9 (1.4) in the pre-test to 16.1 (1.7) in the post-test, and in the intervention group 2, from 15 (1.1) in the pre-test to 17 (1.2) in the post-test (P<0.001), both training protocol increased range of motion. In the intervention group 1, the mean score (standard deviation) of strength increased from 63.3 (4.3) in the pre-test to 74.2 (4.2) in the post-test, and in the intervention group 2, from 64 (4.1) in the pre-test to 74.6 (4.1) in the post-test (P<0.001), both training protocol increased strength. And the results of analysis of covariance showed there was no difference between the exercise groups of open kinetic chain and closed kinetic chain in terms of range of motion and in terms of strength and by controlling the effect of the pre-test.

    Conclusion

     The results revealed that the open and closed kinetic chain exercises of this study are effective in improving strength and range of motion by strengthening the muscles that are often associated with spine and pelvic control. More precisely, the results of the present study confirmed the effect of open and closed kinetic chain exercises on strength and range of motion in the participants, if none of the training methods was superior to the other.

    Keywords: Opened chain exercise, Closed chain exercise, Range of motion, Strength
  • Marzieh Ramezani-Shirin, Majid Saffarinia, Zahra Solgi Pages 10-22
    Background and Objective

     Breast cancer is one of the most common types of cancer in Iranian women. The aim of this study was to compare the effectiveness of acceptance and commitment with meaning therapy on quality of life and sexual function in women with breast cancer.

    Materials and Methods

     This study was an experimental study and the study design was a pretest-posttest study with a control group. The statistical population was all patients who refer to Imam Reza Hospital in Kermanshah in 2020 with breast cancer. Thirty patients were selected through purposive sampling and randomly divided into three groups: acceptance and commitment with meaning therapy, meaning therapys and control group. Acceptance and commitment intervention consisted of 8 weekly sessions that were performed in groups for experiment groups. The EORTC QLQ-C30 Quality of Life Questionnaire and Rosen Women's Sexual Function Questionnaire were used. Data analysis was performed using analysis of variance and post hoc test using SPSS Statistics for Windows, version 21.0 (SPSS Inc., Chicago, Ill., USA).

    Results

     The mean (SD) of the functional scope of quality of life in acceptance and commitment group therapy increased from 34.6 (3.3) in the pre-test to 74.1 (2.2) in the post-test and in the follow-up phase 72.4 (3), which had a slight decrease (P<0.03). In the meaning therapy group, the mean (SD) of the functional scope of quality of life increased from 33.8 (2.4) in the pre-test to 41.2 (3.3) in the post-test, and in the follow-up phase 39.3 (2.1), which had a slight decrease (P<0.03). In acceptance and commitment group therapy, the mean (SD) of the scope of quality of life symptoms decreased from 69.1 (3.3) in the pre-test to 28.4 (2.8) in the post-test, and in the follow-up phase, 31.1 (2.2), which had a slight increase (P<0.013). In the meaning therapy group, the mean (SD) of the range of the scope of quality of life symptoms decreased from 63.2 (2.2) in the pre-test to 57.4 (2.7) in the post-test, and in the follow-up phase, 59.4 (1.9), which had a slight increase (P<0.02). In acceptance and commitment group therapy, the mean (SD) of sexual function increased from 13.8 (5.9) in the pre-test to 23.7 (4.8) in the post-test and in the follow-up phase 22.6 (3.9), which had a slight decrease of (P<0.02). In the meaning therapy group, the mean (SD) of sexual function increased from 12.7 (4.2) in the pretest to 19.4 (4) in the posttest and in the follow-up phase, 18.4 (3.3), which had a slight decrease (P<0.02). The scores of the control group did not differ significantly in the three phases. Also, acceptance and commitment therapy was more effective than meaning therapy in increasing the functional scope of quality of life (P<0.03), reducing the scope of quality of life symptoms (P<0.04), and improving sexual function (P<0.02).

    Conclusion

     The study showed that both acceptance and commitment with meaning therapy improved quality of life and sexual function in breast cancer patients. Acceptance and commitment therapy had a greater effect on improving quality of life and sexual function than meaning therapy.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Logotherapy, Breast Cancer, Quality of Life, Sexual Dysfunction
  • Kambiz Abachizadeh Pages 23-30
    Background and Objective

     The issue of interdisciplinary skills training in medical sciences universities has attracted a lot of attention in recent decades. Since few studies in this field have been conducted in Iran, this study was conducted with the aim of evaluating the extent of interdisciplinary training in the educational curricula of Iranian universities of medical sciences.

    Materials and Methods

     This comparative study systematically assessed the educational topics of medical sciences curricula in Iran. The number of 64 curricula was randomly selected and checked using a checklist including the main categories, subcategories and their components. The status of 22 components was determined on a four-point scale using the mean value.

    Results

     Among the 22 assessment components, three topics of "research skills", "health promotion" and "use of new technologies" achieved the highest scores. On the other hand, three topics of "Management Skills", "Legal issues” and "Working with Insurance Organizations" achieve the lowest scores.

    Conclusion

     The study showed the situation of the issue of interdisciplinary education in the curricula of Iranian universities of medical sciences was not favourable. These results provide a clear perspective to policymakers in the field of medical education to pay special attention to the issue of interdisciplinary skills when revising curricula and developing new educational programs.

    Keywords: Interdisciplinary Education, Interdisciplinary Learning, Medical Education, Curriculum
  • Zeinab Rezaei, Maryam Akbari, Hamzeh Ahmadian, Yahya Yarahmadi Pages 31-40
    Background and Objective

     One of the most important issues in adolescence is to pay attention to adaptation, which can have a significant impact on individual and social life. The aim of this study was to determine the effectiveness of a protocol based on emotional communication skills training on adaptation in female adolescents.

    Materials and Methods

     The present study was a quasi-experimental study using a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study was all 10th to 12th grade female high school teenagers in the central part of Khoy city in the academic year of 2019-2020. Thirty subjects who scored higher than the cut-off point in the Sinha and Singh adaptation questionnaire were selected and randomly assigned to the control and experimental equal groups. The experimental group participated in 12 sessions of a two-hour emotional communication skills training program. No special training program was considered for the control group. At the end, post-test was performed for both groups. Data were analyzed using covariance analysis test and SPSS Statistics for Windows, version 19.0 (SPSS Inc., Chicago, Ill., USA).

    Results

     In the experimental group, the mean (SD) of emotional incompatibility increased from 13.1 (1.4) in the pre-test to 8.8 (1.6) in the post-test (P<0.001); social incompatibility from 13.6 (1.9) in the pre-test decreased to 8.4 (1.6) in the post-test (P<0.001); and the academic incompatibility decreased from 12.4 (1.4) in the pre-test to 8.6 (0.1) in the post-test (P>0.001). In the control group, the mean (SD) of the total incompatibility score and its components were not different in pre-test and post-test.

    Conclusion

     The study showed that training in emotional communication skills improved adaptation in female adolescents.

    Keywords: Communication-Emotional Skills, Adaptation, Adolescence
  • Yaghoob Harooni Jamalooei, Maryam Esmaeili, Ahmad Abedi, MohammadReza Najafi Pages 41-51
    Background and Objective

     People living with multiple sclerosis experience mood and mental health disorders more than the general population. The aim of this study was to determine the effectiveness of positive psychotherapy on mental toughness and cognitive flexibility in patients with multiple sclerosis.

    Materials and Methods

     The research method was semi-interventional with a pre-test-post-test design and a one-month follow-up with a control group. The study population included 30 patients with multiple sclerosis who referred to a neurologist office in Isfahan in 2020. Thirty of them were selected using available sampling method during a call and randomly divided into two equal interventional and control groups. The participants in the interventional group receive a positive psychotherapy for eight 90-minute sessions per week. Clough Mental Toughness Questionnaire (MTQ) and Cognitive Flexibility Questionnaire (CFI), before and after completing the training and one month after the intervention was implemented. Data were analysed using mixed analysis of variance test and SPSS Statistics for Windows, version 22.0 (SPSS Inc., Chicago, Ill., USA).

    Results

     The mean (SD) age of participants in the interventional group was 33 (4.7) and in the control group was 33.7 (5.3). The mean (SD) of the mental toughness in the interventional group in the pre-test was 108.3(32) which increased to 124 (29) in the post-test (P< 0.001). But in the follow-up one month later, it showed a slight decrease to 123 (29). Also, the mean (SD) of the cognitive flexibility in the pre-test was 66.5 (21.7) increased to 84.6 (27.4) in the post-test (P<0.001). But in the follow-up, it decreased to 80.1(25). The changes in the control group were not significant in both tests.

    Conclusion

     The study showed that positive psychotherapy increased mental toughness and cognitive flexibility in patients with multiple sclerosis.

    Keywords: Positive psychotherapy, Mental toughness, Cognitive flexibility, Multiple sclerosis
  • Shahnam Arshi, AliAsghar Kolahi Pages 52-64
    Background and Objective

     The objective of this study was to determine the incidence of workplace violence (WPV) against residents of clinical medicine in Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 1398 and also to compare it between different clinical specialties.

    Materials and Methods

     This descriptive-analytical study was conducted with the participation of 219 clinical medical residents of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 1398. To collect data, an edited version of the Workplace Violence in the Health Sector Country Case Study questionnaire was completed in one interview session.

    Results

     Total of 219 residents were studied, of which 85 (38.8%) had experienced physical WPV at least once in the last 12 months and 207 (94.5%) were subjected to psychological WPV at least once during this period. During the last 12 months, 21 (80.8%) emergency medicine, 11 (64.7%) psychiatry, 31 (47.0%) surgical sciences, and 22 (20.0%) internal medicine residents, had experienced physical WPV. In contrast, of the total 219 residents. Younger (P=0.04) and female (P<0.001) residents were less likely to encounter physical WPV than their colleagues.

    Conclusion

     Nearly one-third of the studied residents had been subjected to at least one episode of physical WPV, and roughly all had encountered psychological WPV at least once in the past 12 months. Unfavorable situation of residents in terms of physical and psychological WPV, underscores the urgent need and necessity of developing preventive guidelines appropriate to the culture and society of Iran.

    Keywords: Workplace Violence, Medical Residents, Hospital