فهرست مطالب

نشریه علوم ورزش
پیاپی 46 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/22
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سهیل عبداللهی، محمدعلی آذربایجانی*، مقصود پیری، صالح رحمتی صفحات 11-26

    گرده خرما (DDP) که در درخت خرما نر یافت می شود، در واقع درخت خرمای ماده را بارور می کند که برای رشد میوه خرما ضروری است. از دیرباز در طب سنتی به عنوان یک گیاه دارویی با اثرات باروری و افزایش میل جنسی استفاده می شده است. اطلاعات به دست آمده از مطالعات نشان می دهد که این گرده به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی و محرک گنادوتروپین می تواند با دو مکانیسم اصلی باعث افزایش باروری و قدرت جنسی در زنان و مردان شود. مکانیسم اول این اثر بر تحریک هورمون های گنادوتروف و دوم کاهش استرس اکسیداتیو در بافت بیضه و در نتیجه اثر محافظتی بر بافت بیضه است. به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی، مصرف این گرده اثرات سلامتی خود را بر سایر بافت ها مانند کبد، روده و قلب نیز اعمال می کند. در سال های اخیر، محققان به این گرده به عنوان عامل مهمی برای تقویت اثرات سلامتی فعالیت بدنی (PA) توجه کرده اند و محققان به بررسی تاثیر همزمان این گرده و PA پرداخته اند. با وجود مطالعات اندک انجام شده، به نظر می رسد که این گرده می تواند اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی PA های بدنی را افزایش دهد. با این وجود، به نظر می رسد مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری باشد.

    کلیدواژگان: گرده خرما (DPP)، فعالیت بدنی منظم، استرس اکسیداتیو، التهاب
  • ولی علیزاده، جواد شهلائی باقری*، حبیب هنری، غلامرضا شعبانی بهار صفحات 27-55

    هدف از پژوهش حاضر، تدوین مدل نقش ورزش در اوقات فراغت بر کاهش آسیب‌های اجتماعی بود. این پژوهش با استفاده از روش کیفی (رویکرد داده بنیاد) با انجام مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته انجام شد. نمونه آماری شامل 13 نفر از اساتید مدیریت ورزشی (5 نفر)، اساتید جامعه شناسی (4 نفر)، فرماندهان انتظامی (2 نفر) و سابقه داران (2 نفر) بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش جمع آوری اطلاعات، مطالعه پژوهش‌های پیشین و مصاحبه بود. برای بررسی روایی صوری و محتوایی، یافته‌های پژوهش را برای مشارکتکنندگان ارایه و متن نظریه توسط آن‌ها مطالعه و نقطه نظرات آن‌ها اعمال شد. روش مورد استفاده برای بررسی پایایی، روش توافق درون موضوعی بود. میانگین میزان توافق درون موضوعی 79/0 گزارش شد. بر مبنای یافته‌ها شرایط علی شامل جایگاه فرهنگ و پذیرش اجتماعی؛ شرایط زمینه‌ای شامل مقوله‌های فرهنگی – اجتماعی، نرم افزاری، سخت افزاری؛ شرایط مداخله‌گر شامل مقوله‌های معماری اماکن، عوامل محیطی، ویژگی های جمعیت شناختی؛ استراتژی شامل زیرساخت سازی و مشوق‌ها و پیامدها شامل مقوله‌های اقتصادی، رفتاری و فرهنگی - اجتماعی بود. بنابراین پیشنهاد می‌شود در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی از طریق اوقات فراغت مبتنی بر ورزش به شاخص‌های شناسایی شده توجه گردد.

    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، اوقات فراغت، تئوری داده بنیاد، فرهنگ، ورزش
  • بهیه زارعی، مظفر یکتایار*، کورش ویسی، مژگان خدامرادپور صفحات 56-80
    هدف این پژوهش، تحلیل پدیده ی طرد شدگی از محیط کار در ادارات ورزش و جوانان غرب ایران است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های میدانی بود. برای انجام دادن این پژوهش با بررسی جامع پژوهش و همچنین با استفاده از نظر متخصصان، 23 دسته عوامل پدیده طردشدگی از محیط کار شناسایی شدند. سپس با استفاده از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری و با استفاده از ابزار پرسشنامه، عوامل در سیزده گروه سطح بندی شدند. درادامه، پس از مشخص شدن سطوح هریک از عوامل و همچنین با درنظرگرفتن ماتریس در دسترس پذیری نهایی، مدل نهایی ساختار تفسیری ترسیم شد. در بخش کمی روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش را کارکنان ادارات ورزش و جوانان شهرهای کرمانشاه، ایلام، سنندج و همدان (n=250) تشکیل دادند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران برابر با 152 نفر محاسبه و به منظور جلوگیری از افت نمونه ، تعداد 200 پرسش نامه به صورت تصادفی طبقه ای توزیع شد. ابزار مورد استفاده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته بر اساس بخش کیفی بود. همچنین روایی و آلفای کرونباخ  مورد تایید قرار گرفت.  برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تعداد 23 عامل شامل عوامل روانشناختی، هوش عاطفی، تعلق به گروه های بیگانه سازمان، کاهش عملکرد، طرد شدگی، عوامل سازمانی، رفتارهای منفی در سطح فرد ، جایگاه سازمانی، رفتارهای منفی در سطح گروه، انحراف شغلی، پاسخ منطقی، عدم نیاز به همکاران، غرور فردی، رفتارهای منفی در سطح سازمان، پاسخ احساسی، هوش هیجانی، ویژگی های گروه های کاری، فرهنگ سازمان، تعلق به گروه های سیاسی، تفاوت جنسیتی، تفاوت قومیتی، معنایابی  و تفاوت ارزش ها به عنوان عوامل دخیل در پدیده ی طرد شدگی از محیط کار شناسایی گردید.
    کلیدواژگان: پدیده طرد شدگی، محیط کار، ساختاری تفسیری، سازمان های ورزشی
  • حمیدرضا جلیلی، علی همتی عفیف*، نیما ماجدی، مهدی نادری نسب صفحات 81-99
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه تاثیر جنگ و تروریسم بر وجهه ورزش خاورمیانه انجام گرفته است. روش پژوهش حاضر از نظر روش گردآوری داده ها همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل خبرگان آگاه به موضوع ورزش و سیاست بودند  به منظور شناسایی این نمونه ها، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده گردید. این نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و در نهایت تعداد 52 نفر به عنوان نمونه مشخص گردیدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر در نرم افزار SPSS و PLS انجام گردید. نتایج پژوهش نشان داد که جنگ نظامی بر وجهه ورزش خاورمیانه دارای تاثیری به میزان 198/0- می باشد. همچنین جنگ روانی بر وجهه ورزش خاورمیانه دارای تاثیری به میزان 387/0- می باشد. نتایج پژوهش حاضر مشخص نمود که تروریسم بر وجهه ورزش خاورمیانه دارای تاثیری به میزان 540/0- می باشد. پژوهش حاضر مشخص نمود که جنگ اقتصادی و جنگ سایبریک بر وجهه ورزش خاورمیانه تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: جنگ، تروریسم، خاورمیانه، ورزش
  • بابک داودی، علی زارعی*، فریده اشرف گنجویی صفحات 100-125
    اهمیت توجه به مسایل زیست محیطی سبب گردیده است تا امروزه نظام اطلاعاتی سبز به عنوان حرکتی جدیدجهت ارتقاء محیط زیست مشخص گردد. از این رو پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل موانع موثر بر نظام اطلاعاتی سبز در ادارات ورزش واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بوده است. روش تحقیق حاضر از منظر هدف از نوع کاربردی و از منظر روش گردآوری اطلاعات از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مدیران و کارمندان ادارات ورزش واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور  تشکیل دادند که تعداد آنان 340 نفر بود که بر اساس انتخاب کل شمار تمامی آنان به عنوان نمونه مشخص گردیدند که پس از پخش و جمع آوری پرسشنامه ها، تعداد 320 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ابزار پژوهش حاضر شامل پرسشنامه  محقق ساخته ای بود که روایی صوری آن با استفاده از بررسی نظرات خبرگان، روایی سازه با استفاده از روش تحلیل عاملی و همچنین پایایی آن بر اساس روش محاسبه آلفای کرونباخ مورد بررسی و تایید قرار گرفت (82/0=α). روش تجزیه و تحلیل آماری در پژوهش حاضر شامل آزمون تحلیل عاملی و همچنین آزمون معادلات ساختاری بود. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر به وسیله نرم افزارهای  SPSS، MicMac و PLS انجام شد. نتایج نشان داد که تمامی روابط به علت بالاتر بودن سطح T، از 96/1 معنادار می باشند. بنابراین مدل ساختاری مشخص شده در پژوهش، مورد تایید قرار گرفت. با این توجه می توان چنین اعلام داشت که توجه به موانع قانونی می تواند زمینه جهت رفع سایر موانع در جهت توسعه نظام اطلاعاتی سبز در ادارات ورزش واحدهای دانشگاه ازاد اسلامی را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: دانشگاه آزاد اسلامی، محیط زیست، نظام اطلاعاتی سبز، ورزش
  • رضا آرین شکیب، سید نعمت خلیفه*، مهدی کهندل، محی الدین بهاری صفحات 126-145
    بازاریابی کمینی جزء روش های خلاقانه و جسورانه به حساب می آیند، در حالی که از بسیاری لحاظ نیز برای این روش موانع قانونی به وجود می آورند، اما روش های زیادی وجود دارد که بازاریابی کمینی را به روش قانونی انجام می دهند. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگو پارادایمی بازاریابی کمینی محصولات ورزشی با رویکرد داده بنیاد انجام شد. روش تحقیق به شیوه کیفی و مبتنی بر گراندد تیوری به روش استراس و کوربین بود. در این تحقیق برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش استراس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان بازاریابی و اساتید مدیریت ورزشی که در زمیته تحقیق مقاله یا تالیفاتی داشتند می باشد که نظرات 11 نفر از خبرگان تا رسیدن به حد اشباع نظری به شکل کاملا غیراحتمالی و با بهره گیری از تکنیک های هدفمند نظری و گلوله برفی انتخاب شد. پایایی مصاحبه ها به روش مطالعه توافق درون موضوعی 85/0 بدست آمد. در مجموع 89 گزاره مفهومی از کد باز و 6 محور از فرایند ارتباط بین کدها و 6 کد انتخابی جهت توسعه پدیده اصلی ایجاد شد. نتایج نشان داد 6 عامل اخلاق کسب و کار،  خلاقیت و نوآوری، حقوق شهروندی، قوانین و مقررات، تبلیغات غافلگیرانه و فایده گرایی تاثیر دارد. از اینرو تازگی و طراحی جذاب در تبلیغات، عدم تبیض اجتماعی، توجه به تعهدات شهروندی، ایجاد و تقویت عدات اجتماعی، ماندگاری تبلیغات، افزایش اشتیاق به اشتراک گذاشتن تبلیغات در مخاطبین، فایده گرایی فرهنگی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خلاقیت و نوآوری، حقوق شهروندی، قوانین و مقررات، تبلیغات غافلگیرانه
  • فاطمه رجبی وندچالی، علی محمد صفانیا*، حسین نظری صفحات 146-170
    هدف از این تحقیق تحلیل زیرساخت های درس تربیت بدنی در نظام آموزش و پرورش ایران بود. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی است و به لحاظ روش ترکیبی(کمی و کیفی) می باشد. جامعه آماری شامل اساتید و صاحب نظران حوزه تربیت بدنی بود. نمونه گیری به صورت هدفمند و ازطریق تکنیک گلوله برفی و بر اساس معیار اشباع نظری انجام شد. در این راستا تعداد 18 مصاحبه صورت گرفت. ابزارگردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه ماتریس خودتعاملی ساختاری بود. داده ها در بخش اول با استفاده از روش تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل واقع شدند و یافته ها در قالب مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر دسته بندی، و شبکه مضامین سازماندهی گردید. همچنین با استفاده از مدل ساختاری تفسیری اقدام به سطح بندی زیرساخت های شناسایی شده گردید. نتایج نشان داده که زیرساخت های درس تربیت بدنی به عنوان مضمون فراگیر شامل 127 مضمون پایه و 11 مضمون سازمان دهنده می باشد که می تواند در 5 سطح طبقه بندی شوند و مشخص شد زیرساخت های مالی پایدار، زیرساخت اداری-مدیریتی، زیرساخت امکانات و تجهیزات و زیرساخت انسانی اساسی ترین زیرساخت های درس تربیت بدنی هستند.. شناخت و توجه به زیرساخت ها می تواند آینده سلامت کشور را تحت تاثیر قرار دهد. در این راستا فراهم سازی فضای مناسب ورزشی و مجهز و تامین منابع مالی پایدار و استفاده از معلمان متخصص و کارآزموده می تواند سلامت دانش آموزان و جامعه آینده را تضمین نماید.
    کلیدواژگان: درس تربیت بدنی، زیرساخت مالی، امکانات و تجهیزات، زیرساخت انسانی
  • سمیه عمادی*، حمیدرضا زارعی، ظهراب گوهری، محمد ملکی صفحات 171-197
    فوتبال ساحلی از جمله رشته های ورزشی نو ظهور است که مورد توجه اکثر کشورهای دنیا قرار گرفته است. از این رو ضروریست که توسعه فوتبال ساحلی در ایران نیز مورد توجه قرار گیرد. بنابراین هدف این تحقیق، طراحی مدل ساختاری تفسیری موانع توسعه فوتبال ساحلی ایران بود. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی است و گردآوری اطلاعات به صورت میدانی و به شیوه آمیخته کیفی و کمی انجام شد. جامعه آماری در بخش کمی، شامل مسیولان کمیته فوتبال ساحلی فدراسیون و هیات های فوتبال، مدیران باشگاه ها و مربیان تیم های ملی فوتبال ساحلی در مجموع برابر با 50 نفر و در بخش کیفی، 18 نفر از خبرگان بودند. به دلیل محدودیت اعضا، نمونه آماری با جامعه برابر شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته، حاوی 16 گویه بود که براساس مطالعه جامع منابع و نظرات نمونه کیفی تحقیق و با استفاده از روش دلفی طراحی گردید. روایی پرسشنامه، توسط 10 نفر از اساتید دانشگاه و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ تایید شد (88/0=α). موانع در فرم خودتعاملی ساختاری درج گردید و به صورت پرسشنامه در اختیار نمونه کیفی قرار گرفت. جهت سطح بندی موانع و تعیین اولویت اقدام از تکنیک ISM استفاده شد. براساس یافته ها، موانع در هفت سطح قرار گرفتند. موانع عدم وجود برنامه توسعه ای و کم توجهی مسیولین فدراسیون و  هیات های فوتبال به توسعه فوتبال ساحلی در سطح زیربنایی مدل قرار گرفتند. در مجموع می توان گفت توجه بیشتر مسیولین فدراسیون فوتبال و هیات ها بر طراحی و اجرای برنامه راهبردی، رفع بسیاری از موانع میانی و راس مدل را تسهیل خواهد کرد.
    کلیدواژگان: فدراسیون فوتبال، فوتبال ساحلی، مدلسازی ساختاری تفسیری، موانع توسعه فوتبال ساحلی
  • سارا چمن، شهاب بهرامی*، حمید قاسمی، نازنین راسخ صفحات 198-216
    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر بهبود توانمندسازی اعضای هییت علمی در حوزه رسانه های جمعی انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر شیوه گردآوری داده ها آمیخته بود. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. جامعه آماری پژوهش حاضر در بخش کیفی شامل برخی خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند که به مسایل مربوط به توانمند سازی اعضای هیات علمی در حوزه رسانه های جمعی اشراف کامل داشتند. همچنین جامعه آماری در بخش کمی شامل اعضای هییت علمی دانشگاه های ایران بودند که به موضوع پژوهش آشنایی داشتند. بر حسب جدول مورگان تعداد 118 نفر به عنوان نمونه پژوهش مشخص شدند. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی در پژوهش حاضر، به صورت تحلیل محتوا بود. همچنین از شاخص های کشیدگی و چولگی به منظور بررسی توزیع داده ها (طبیعی و یا غیر طبیعی بودن) و برای بررسی و پاسخ به سوالات پژوهش و رسم و تدوین مدل اندازه گیری و مدل ساختاری استفاده گردید. نتایج نشان داد که در مجموع 26 مولفه در 7 دسته شامل عوامل پاداشی، فنی، فرهنگی، شغلی، آموزشی، نظارتی و فردی بر بهبود توانمندسازی اعضای هییت علمی در حوزه رسانه های جمعی تاثیر دارد.
  • ملیحه فاضلان، نیکو خسروی، فهیمه کاظمی* صفحات 217-235
    کراس فیت یکی از روش های رو به رشد تمرین عملکردی با شدت بالا است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر یک دوره تمرینات کراس فیت بر شاخص های ترکیب بدنی، توان هوازی و زمان رسیدن به واماندگی در زنان فوتسالیست بود. تعداد 24 دختر فوتسالیست با میانگین سنی 2 ± 20 سال و میانگین وزنی 86/6 ± 12/56 کیلوگرم انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 12 نفره تمرین و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی ها آزمون هایی شامل آزمون بروس، ترکیب سنجی را در دو روز پیش و پس از شروع تمرینات انجام دادند. گروه تمرین به مدت 4 هفته، دو روز در هفته و به مدت 35 تا 40 دقیقه در هر جلسه به انجام تمرینات کراس فیت پرداختند و گروه کنترل در طی این دوره فقط فعالیت های روزمره خود را انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون تی همبسته و تی مستقل در سطح معناداری 05/0 P<انجام گرفت. نتایج حاصل از آزمون تی همبسته نشان داد که بین وزن بدن، BMI، %BF، WHR، BFM، حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max) و زمان رسیدن به واماندگی در گروه کنترل و تمرین در مرحله پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنا داری وجود نداشته است. همچنین، نتایج حاصل از آزمون تی همبسته نشان داد که بین متغیرهای فوق الذکر در دو گروه کنترل و تمرین پس از 4 هفته آزمون تفاوت معنا داری وجود نداشته است. بنابراین، با توجه به یافته های پژوهش حاضر، تمرینات کراس فیت به مدت 4 هفته، دو روز در هفته بر بهبود شاخص های ترکیب بدنی، توان هوازی و زمان رسیدن به واماندگی در زنان فوتسالیست تاثیری نداشت.
    کلیدواژگان: تمرینات کراس فیت، VO2max، ترکیب بدنی، زمان رسیدن به واماندگی، زنان فوتسالیست
  • سهیل معظمی گودرزی، پریوش نوربخش*، مهوش نوربخش صفحات 236-256
    هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی رابطه سایش اجتماعی و تناسب فرد- سازمان با عملکرد شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرج بود. روش تحقیق توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را معلمان تربیت بدنی شهر کرج تشکیل دادند.160 نفر از معلمان تربیت بدنی به روش خوشه ای تصادفی انتخاب و نمونه آماری را تشکیل داد. از پرسشنامه های سایش اجتماعی دافی و دیگران (2002)، تناسب فرد- سازمان فاندیک و دیگران (2013) و عملکرد شغلی مورنو و دیگران  (2015) استفاده شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون  نشان داد که بین سایش اجتماعی با تناسب فرد- سازمان و نیز سایش اجتماعی با عملکرد شغلی معلمان تربیت بدنی رابطه منفی و معنی داری  وجود دارد.  نتایج رگرسیون چند گانه نشان داد که تناسب فرد- سازمان و سایش اجتماعی عملکرد شغلی معلمان تربیت بدنی را پیش بینی می کنند. بنابراین مدیران سازمان بایستی به عواملی که تاثیر منفی بر عملکرد شعلی معلمان دارند را مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: تناسب فرد- سازمان، سایش اجتماعی، عملکرد شغلی
  • حجت پهلوان یلی، رحیم رمضانی نژاد*، مهدی نادری نسبت صفحات 257-279
    هدف از این پژوهش طراحی و آزمون مدلی برای تحلیل سیستم توسعه ورزش کارگری کشور بود. این تحقیق از نظر نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق را مدیران، کارشناسان و مربیان حوزه ورزش کارگری کشور تشکیل دادند. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت جهت آزمون مدل در نرم افزار اسمارت پی ال اس انتخاب شد (153 نفر). روش نمونه گیری از نوع قضاوتی و هدفمند بود. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته ای مشتمل بر 99 سوال و 19 متغیر در مقیاس 5 گزینه لیکرت می باشد. اعتبارسنجی پژوهش با استفاده از روش روایی محتوایی (11 صاحب نظر)، پایایی (آلفای کرونباخ) و روایی سازه (برازش مدل) ارزیابی و تایید گردید. مدل مفهومی شامل شش سطح با متغیرهای زیر مجموعه آن ها بود: سطح زمینه (حامیان اجتماعی و ظرفیت های محیطی)، سطح ساختار (نهادهای متولی، قابلیت راهبردی اجرایی و تقسیم کار میان بخشی و فرابخشی)، سطح قابلیت (نوآوری و تنوع بخشی در ورزش کارگری، سیستم دانش و فناوری، تامین و مدیریت منابع انسانی، تامین و مدیریت منابع فیزیکی و تامین و مدیریت منابع مالی)، سطح فرایند (رویدادهای ورزشی، نیازسنجی ورزشی، فرهنگسازی ورزش، آموزش همگانی ورزش و خدمات ورزشی به کارگران)، سطح عملکرد (قابلیت ورزشی کارگران، دستاورد ورزشی کارگران و مشارکت ورزشی کارگران) و سطح پیامد (توسعه پایدار ورزش کارگری). نتایج مدلسازی نشان داد که روابط بین تمامی متغیرهای مدل معنی دار است و مدل ازبرازش مناسب برخوردار است. براساس مدل می توان گفت که توسعه ورزش کارگری در بستر عوامل زمینه ای، از طریق کارآمدسازی ساختاری، ارتقا و بکارگیری قابلیت ها، یکپارچه سازی فرایندها و اثربخش سازی عملکرد منجر به توسعه پایدار می شود .
    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی، توسعه ورزش، الگوی توسعه، ورزش کارگران
  • آرمیتا عابدی، ابراهیم علیدوست قهفرخی*، حمید قاسمی صفحات 280-298
    تصویر سازمانی موضوعی است که توجه بسیاری از سازمان ها را به خود جلب کرده است. سازمان ها می توانند با ایجاد تصویر سازمانی مثبت به بالاترین درجات پیشرفت دست پیدا کنند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های تصویرسازمانی سازمان ورزش و جوانان اصفهان انجام گرفت. این پژوهش از نوع تحقیقات کیفی با رویکرد تحلیل مضمون مبتنی بر مصاحبه و بررسی اسناد و مدارک بود. جامعه آماری این پژوهش شامل متخصصان، خبرگان و افراد مطلع در موضوع تحقیق بوده و نمونه گیری به صورت در دسترس بود. برای استخراج مولفه های اصلی تصویر سازمانی از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد و با 10 نفر از متخصصان، خبرگان و افراد مطلع در موضوع تحقیق مصاحبه شد. برای تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها از فرایند کدگذاری، در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. سپس با استفاده از روش تحلیل مضمون 12 مولفه (ادراک از عملکرد آموزش، ادراک از عملکرد روابط عمومی، ادراک از فناوری سازمان، ادراک از محیط فیزیکی و نمادهای سازمان، ادراک از شاخص روابط انسانی، ادراک از فعالیت های فرهنگی، ادراک از مدیریت، ادراک از شهرت و پیشینه سازمان، ادراک از عملکرد بخش پژوهشی، ادراک از نوآوری، ادراک از آینده و چشم انداز مالی و ادراک از محیط کار) شناسایی و ارایه شد.
    کلیدواژگان: تصویر، تصویر سازمانی، تصویر مثبت، کارکنان، سازمان ورزش و جوانان
|
  • Soheil Abdollahi, MohammadAli Azarbayjani *, Maghsoud Peeri, Saleh Rahmati-Ahmadabad Pages 11-26

    Date palm pollen (DDP), which is found in the male date tree, actually fertilizes the female date tree, which is necessary for the growth of date fruit. It has long been used in traditional medicine as a medicinal plant with fertility effects and increased libido. The information obtained from the studies shows that this pollen, due to its antioxidant and gonadotropin-stimulating compounds, can increase fertility and sexual potency in both women and men with two main mechanisms. The first mechanism is this effect on the stimulation of gonadotrophic hormones and the second is a reduction of oxidative stress in the testicular tissue and consequently a protective effect on the testicular tissue. Due to the presence of antioxidant compounds, the consumption of this pollen also applies its health-enhancing effects to other tissues such as the liver, intestines, and heart. In recent years, researchers have paid attention to this pollen as an important factor to strengthen the health-enhancing effects of physical activity (PA), and researchers have investigated the simultaneous effect of this pollen and PA. Despite the few studies done, it seems that this pollen can enhance the antioxidant and anti-inflammatory effects of regular PAs. Nevertheless, it seems necessary to further studies in this area.

    Keywords: Date palm pollen (DPP), Regular Physical Activity, Oxidative stress, Inflammation
  • Vali Alizadeh, Javad Shahlail *, Habib Honari, Gholamreza Shabanibahar Pages 27-55

    The purpose of this study was to determine the effective factors (causal, intervening and contextual) on development of handball sport of IRAN using the grounded theory. This research was exploratory research and a qualitative in nature. The data gathered through documents and interview for 14 handball experts in deep-interview and semi-structured forms. The sample selected through subjective sampling and snowball approach and interviewing continued to get theoretical saturation. Then, data analyzed by grounded theory in coding process included three steps: open, axial and selective coding. The findings indicated that there were 259 effective items (open code) in the causal factors section, that were formed into 19 sub-categories and four main categories; individual factors, development resources, managerial-organizational factors and sports participation. In the contextual factors section, 53 items were classified in seven categories; handball factors, legal factors, economic factors, geographical factors, social factors, cultural factors and political factors. Also in the intervening section, 34 items were classified in two subcategories: facilitators and limiters. Generally, the effective factors obtained from this study can helpgovernment officials in making decisions and adopting appropriate strategies for the development of handball in the country.

    Keywords: Causal factors, Championship Sport Development, contextual factors, Handball, intervening factors
  • Bahieh Zarei, Mozafar Yektayar *, Korosh Vaysi, Mojgan Khodamoradpor Pages 56-80
    The purpose of this study was to analyze the phenomenon of exclusion from the workplace in sports and youth departments in western Iran. The present study was field research in terms of applied purpose and in terms of data collection. To conduct this research, through a comprehensive review of the research and also using the opinion of experts, 23 factors of the phenomenon of exclusion from the workplace were identified. Then, using interpretive structural modeling technique and using a questionnaire, the factors were classified into thirteen groups. Then, after identifying the levels of each factor and also considering the final availability matrix, the final model of the interpretive structure was drawn. In the quantitative part, the research method was descriptive survey. The statistical population of the study consisted of employees of sports and youth departments of Kermanshah, Ilam, Sanandaj and Hamedan (n = 250). The sample size was calculated based on Cochran's formula equal to 152 people and in order to prevent sample loss, 200 questionnaires were randomly distributed in classes. The instrument used in the quantitative section was a researcher-made scale based on the qualitative section. Cronbach's validity and alpha were also confirmed. Descriptive statistics and structural equation modeling were used to analyze the data. The results of the present study showed that 23 factors including psychological factors, emotional intelligence, belonging to foreign groups in the organization, performance reduction, rejection, organizational factors, negative behaviors at the individual level, organizational status, negative behaviors at the group level, job deviation, rational response, no need for colleagues, personal pride, negative behaviors at the organizational level, emotional response, emotional intelligence, characteristics of working groups, organizational culture, belonging to political groups, gender differences, ethnic differences, meaning and differences in values ​​to The factors involved in the phenomenon of exclusion from the workplace were identified.
    Keywords: Phenomenon, Rejection, Workplace, Interpretive Structure, Sport organizations
  • Hamidreza Jalili, Ali Hematiafif *, Nima Majedi, Mehdi Naderinasab Pages 81-99
    The present study aimed to study the impact of war and terrorism on the image of Middle Eastern sport. The research method was correlational in terms of data collection. The statistical population of this study consisted of experts in the field of sport and politics. Purposeful sampling was used to identify these samples. The sampling continued until theoretical saturation was reached and finally 52 individuals were identified as the sample. The research tool was a researcher-made questionnaire whose validity and reliability were assessed. Structural equation method was used for data analysis. All data analysis was done in SPSS and PLS software. The results of the study showed that military warfare has an effect of -0.198 on the Middle East sport aspect. Also, psychological warfare has an effect of -0.387 on the Middle East sport. The results of the present study showed that terrorism has an effect of -0.540 on the Middle East sport aspect. The present study found that economic warfare and cyber warfare had no significant effect on Middle Eastern sport.
    Keywords: war, terrorism, Middle East, Sport
  • Babak Davodi, Ali Zarei *, Fareideh Ganjoei Pages 100-125
    The importance of paying attention to environmental issues has led to the identification of the green information system today as a new move to promote the environment. The purpose of this study was to present an effective barriers model to green information system in Islamic Azad University sport departments. The research type in terms of objective was applied and in terms of data collection was a descriptive survey. The statistical population of the study consisted of all managers and staffs of Islamic Azad University sport departments throughout the country, 340 of whom were selected as the sample of the study. A total of 320 questionnaires were analyzed. The research instrument consisted of a researcher-made questionnaire whose face validity was assessed using expert opinions, construct validity using factor analysis and its reliability based on Cronbach's alpha calculation method (α = 0.82 ). Statistical analysis method in this study included factor analysis test as well as structural equation test. All data analysis was done in SPSS, MicMac and PLS software. The results showed that all the relationships of the research were significant from 1.96 due to higher T level. Therefore, the structural model specified in the study was approved.
    Keywords: Green Information System, environment, Islamic Azad University, Sport
  • Reza Arianshakib, Nemat Khalifeh *, Mehdi Kohandel, Mohedin Bahari Pages 126-145
    Ambush marketing is a creative and daring method, while in many ways it creates legal barriers to this method, but there are many methods that do ambiguous marketing in a legal way. The aim of this study was to identify the effective factors in the marketing of sports products with the foundation data approach. The research method was qualitative and based on data theorizing. In this study, semi-structured interviews were used to collect information and data analysis was performed by Strauss and Corbin method and paradigm model. The statistical population of the study includes marketing experts and sports management professors who had an article or writings in the field of research. The reliability of the interviews was 0.85 by intra-subject agreement study. A total of 89 conceptual propositions were created from open source and 6 axes from the process of communication between codes and 6 selected codes to develop the main phenomenon. The results showed that 6 factors affect business ethics, creativity and innovation, citizenship rights, laws and regulations, surprise advertising and utilitarianism. Therefore, novelty and attractive design in advertising, non-social discrimination, attention to citizenship obligations, creation and strengthening of social norms, sustainability of advertising, increasing the desire to share advertising in the audience, cultural utilitarianism are suggested.
    Keywords: Creativity, Innovation, Citizenship Rights, Laws, Regulations, Surprise Advertising
  • Fatemeh Rajabi, Mohamaali Safaniya *, Hossein Nazari Pages 146-170
    The purpose of this study was to analyze the infrastructure of physical education in the Iranian education system. The present research is applied in terms of purpose and is combined in terms of method (quantitative and qualitative). The statistical population included professors and experts in the field of physical education. Sampling was done purposefully through snowball technique and based on theoretical saturation criteria. In this regard, 18 interviews were conducted. Data collection tools were semi-structured interview and structural self-interaction matrix questionnaire. The data in the first part were analyzed using the themes analysis method and the findings were categorized in the form of basic, organized and comprehensive themes and a network of themes was created. Also, using the interpretive structural model, the leveling of the identified infrastructures was done. The results showed that the infrastructure of physical education as a comprehensive theme includes 127 basic themes and 11 organizational themes that can be classified into 5 levels and the results showed that sustainable financial infrastructure, administrative-managerial infrastructure, facilities and equipment infrastructure and human infrastructure are the most basic infrastructures of physical education. Knowing and paying attention to infrastructure can affect the future of the country's health. In this regard, providing a suitable and equipped sports environment and providing sustainable financial resources and the use of specialized and experienced teachers can ensure the health of students and the future community.
    Keywords: physical education course, financial infrastructure, facilities, equipment, human infrastructure
  • Somayeh Emadi *, Hamidreza Zaeri, Zohrab Gohari, Mohammad Maleki Pages 171-197
    Beach soccer is one of the emerging sports that has attracted the attention of most countries in the world. Therefore, it is necessary to consider the development of beach soccer in Iran. Therefore, the purpose of this study was to design an interpretive structural model of barriers to the development of beach soccer in Iran. This research is applied in terms of purpose and data collection was done in the field and in a mixed qualitative and quantitative manner. The statistical population in the quantitative part, including the officials of the beach soccer committee of the federation and the football delegations, the managers of the clubs and the coaches of the national beach soccer teams, was equal to 50 in total and in the qualitative part, 18 experts. Due to the limitation of members, the statistical sample was equal to the community. The research tool was a researcher-made questionnaire containing 16 items which was designed based on a comprehensive study of sources and opinions of the qualitative research sample and using the Delphi method. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 university professors and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test (α = 0.88). Barriers were inserted in the form of structural self-interaction and a qualitative sample was provided as a questionnaire. ISM technique was used to level the obstacles and determine the priority of the action. Based on the findings, the obstacles were classified into seven levels. Obstacles to the lack of a development plan and the lack of attention of federation officials and football delegations to the development of beach soccer were at the basic level of the model. In general, it can be said that more attention of the officials of the Football Federation and the delegations on the design and implementation of the strategic plan will facilitate the removal of many intermediate and top obstacles of the model.
    Keywords: football federation, Beach Soccer, Interpretive Structural Modeling, Barriers to Beach Soccer Development
  • Sara Chaman, Shahab Bahrami *, Hamid Ghasemi, Nazanin Rasekh Pages 198-216
    The present study was designed to investigate the factors affecting the improvement of faculty members' empowerment in the field of mass media. The present study was mixed in terms of practical purpose and method of data collection. The instruments used in this study were a semi-structured interview and a researcher-made questionnaire. The statistical population of the research in the qualitative section included some experts aware of the subject of the research who had full knowledge of the issues related to the empowerment of faculty members in the field of mass media. The statistical population also included a small number of faculty members of Iranian universities who were familiar with the subject of research. According to Morgan's table, 118 people were identified as the research sample. The method of data analysis in the qualitative part of the present study was content analysis. Also, elongation and skewness indices were used to investigate the data distribution (normal or abnormal) and to investigate and answer to research questions and to draw and develop a measurement model and a structural model. The results showed that a total of 26 components in 7 categories including reward, technical, cultural, occupational, educational, supervisory and personal factors had an effect on improving the empowerment of faculty members in the field of mass media.
    Keywords: Faculty Members, empowerment, Media
  • Maleiheh Fazelan, Niko Khosravi, Fahimeh Kazemi * Pages 217-235
    CrossFit is one of the growing high-intensity functional training modes. The purpose of the present study was to determine the effect of a CrossFit training on anthropometric indices, aerobic power and time to exhaustion in female futsal players. Twenty-four female futsal players with mean age of 20 ± 2 years and mean weight of 56.12 ± 6.86 kg were randomly divided into two groups of exercise (n=12) and control (n=12). Subjects performed the tests including Bruce's test, composition assessment two days before and after the training. The training group performed CrossFit training for four weeks, two days per week and 35-40 minutes per session, and the control group performed only their daily activities during this period. Data were analyzed using paired sample t-test and independent t-test at the significant level of P<0.05. The results of paired sample t-test showed that there was no significant difference between body weight, BMI, %BF, WHR, BFM, maximal oxygen uptake (VO2max) and time to exhaustion in control and training groups in pre- and post-test. Also, the results of independent sample t-test showed that there was no significant difference between above mentioned variables in control and training groups after 4 weeks. In conclusion, according to the findings of this study, CrossFit training for 4 weeks, two days a week had no effect on improving anthropometric indices, aerobic power and time to exhaustion in female futsal players.
    Keywords: CrossFit training, VO2max, body composition, time to exhaustion, Female Futsal Players
  • Soheil Goodarzi, Parivash Nourbakhsh *, Mahvash Noorbakhsh Pages 236-256
    The aim of this study was to investigate the relationship between social undermining and person - organization fit with Job performance of physical education teachers in Karaj city. The research method was descriptive – correlational.  The population of research was physical teacher in Karaj city. 160 physical education teachers selected by stratified random method and were consisted as sample of this study. Social undermining of Duffy et al. (2002), person - organization fit of Findik et al. (2013) and job performance Monero et al. (2015) were used for measuring research variables.  The results of Pearson correlation showed that there were a negative significant correlation between social undermining and person- organization fit and also social undermining with job performance in physical education teachers. Results of multi regression showed that person- organization fit and social undermining could predict the job performance of physical education teachers. According to the results of this study it is recommended that managers of organization pay attention to factors that could have negative effects on teachers’ job performance.
    Keywords: Person- organization fit, Social Undermining, job performance
  • Hojat Pahlvan, Rahim Ramazaninejad *, Mahdi Naderinasab Pages 257-279
    The purpose of this study was to design and test a model for analyzing the development of workers' sport system in Iran. This research was a descriptive-correlational. The statistical population consisted of managers, experts and trainers in the field of workers' sport. The statistical sample was adequately selected to test the model in the PLS software (n=153- purposeful sampling). The research tool is a researcher-made questionnaire with 99 questions and 19 variables on a 5-point Likert scale. Content validity (11 experts), reliability (Cronbach's alpha), and construct validity (model fitting) were evaluated and validated. The conceptual model consisted of six levels with their subset variables: Field level (social support and environmental capacity), Structure level (trustee institutions, strategic executive capability, and division of work across sectors and sub-divisions), Ability level (innovation and diversification in worker sport, knowledge and technology system, human resource management and supply, physical resource management and financing, and financial management and management), Process level (sporting events, sporting needs assessment, sports acculturation, general sport training and sports services to workers), Performance level (workers' athletic ability, workers' athletic achievement and workers' sport participation) and the level of outcome (sustainable development of worker sport). The modeling results showed that the relationships among all the variables of the model were significant, and the model fit. Based on the model it can be said that the development of worker sport in the context of contextual factors, through structural improvement, Upgrading and deploying capabilities, Process Integration and performance effectiveness leads to sustainable development.
    Keywords: strategic management, Sport Development, development pattern, Worker Sport
  • Armita Abedi, Ebrahim Alidoust *, Hamid Ghasemi Pages 280-298
    Organizational image is an issue that has attracted the attention of many organizations. Organizations can achieve the highest levels of progress by creating a positive organizational image. The aim of this study was to identify the dimensions and components of the organizational picture of Isfahan Sports and Youth Organization. This research was qualitative research and the type of thematic analysis. The statistical population of this study included specialists, experts and people familiar with the subject of research and sampling was available. To extract the main components of the organizational picture, a semi-structured interview was used and 10 specialists and knowledgeable people were interviewed on the research topic. Coding process was used in three stages of open, central and selective coding to analyze the data obtained from the interviews.Then, using Strauss and Corbin method, 12 components (perception of educational performance, perception of public relations performance, perception of organizational technology, perception of physical environment and organizational symbols, perception of human relations index, perception of cultural activities, perception of management, Perceptions of the organization's reputation and background, perceptions of research performance, perceptions of innovation, perceptions of the future, and financial prospects and perceptions of the work environment were identified and presented.
    Keywords: image, Organizational Image, Positive Image, Staff, Sports, Youth Organization