فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:10 Issue: 20, Spring - Summer 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/05/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام اکبری، امین کریم نیا* صفحات 1-16

    این مطالعه به بررسی ترجیح سبک یادگیری در میان مترجمان حرفهای پرداخته است. هدف این مطالعه عبارتاست از (الف) یافتن سبک یادگیری غالب در میان مترجمان حرفهای ایرانی؛ (ب) یافتن هر گونه تفاوت معنیداردر ترجیح سبک یادگیری مترجمان از لحاظ جنسیت؛ و (ج) یافتن هر گونه تفاوت معنیدار میان سبک یادگیریفردی و قابلیت و شایستگی ترجمهی مترجمان زن و مرد بود. برای نیل به این اهداف، 110 مترجم حرفهای از 35مرکز ترجمه در 3 استان جنوبی ایران (فارس، هرمزگان و بوشهر) از طریق نمونه گیری غیراحتمالی انتخاب شدند.داده های مربوط به سبک یادگیری از طریق استفاده از پرسشنامهی سبک یادگیری هانی و موفورد جمع آوری شد،و قابلیت و صلاحیت ترجمه کردن از طریق متنی آزموده شد که شرکت کنندگان ترجمه کردند. یافته ها نشان دادو در رتبهی بعدی مصلحتگرا ،(Reflector) که سبک یادگیری غالب مترجمان، عبارت از بازتابندهاست، هر چند گروهی که سبک نگرشگر را (Theorist) و نگرشگر (Activist) عملگرا ،(Pragmatist) ترجیح میدادند، عملکرد بهتری را نشان دادند. علاوهبراین، یافته ها هیچ گونه تفاوت یا ارتباط معنیداری را میان ANOVA جنسیت مترجمان و ترجیح سبک یادگیری نشان ندادند. در نهایت، نتایج ی یک طرفه نشان داد کهتفاوت معنیداری میان گروه ها از لحاظ ترجیح سبک یادگیری و قابلیت و شایستگی ترجمهی مترجمان وجوددارد. برخی دلالتهای تعلیمی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: جنسیت، سبک یادگیری، کنش، ترجمهی حرفهای، توانش ترجمه
  • حمید اشرف، هانیه گرمابی*، مهری بختیاری فیندری صفحات 17-28

    این تحقیق برای بررسی اینکه آیا بین تفکر انتقادی معلمان زبان انگلیسی و موفقیت در تدریس رابطه معناداری وجوددارد یا خیر انجام شده است. برای این منظور، از 113 معلم زن و مرد زبان انگلیسی در ایران خواسته شد پرسشنامهواتسون گلاسر را تکمیل کنند. علاوه بر این، از دانش آموزان این معلمان خواسته شد تا به سوالات پرسشنامهویژگی های مدرسان موفق در تدریس زبان خارجی پاسخ دهند. تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان داد که بینتفکر انتقادی معلمان زبان انگلیسی و موفقیتشان در تدریس رابطه معناداری وجود دارد. علاوه بر این، یافته ها نشانداد که تفاوت معناداری بین معلمان زن و مرد در ارتباط با تفکر انتقادی آنها وجود دارد، و اینکه معلمان دارای مدرکلیسانس با معلمان دارای مدرک فوق دیپلم از لحاظ تفکر انتقادی متفاوت هستند. به طور خاص، معلمان مرد دارایمدرک لیسانس بیشترین بهره از تفکر انتقادی را دارا بودند.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، مقاطع تحصیلی فوق دیپلم و لیسانس، جنسیت، موفقیت در تدریس
  • حامد برجسته* صفحات 29-49
    این تحقیق به بررسی مشکلات اجرایی شدن آموزش تفکر انتقادی در سیستم آموزش تحصیلات تکمیلی درایرانمی پردازد. بدین منظور متنی که حاوی اصول و مبانی تفکر انتقادی بوده ، در اختیار 20 مدرس دانشگاه دارایمدرک دکتری قرار داده شده است و از آنها تقاضا شد تا متن مذبور را مطالعه نمایند. جهت استخراج موانع اساسی دراجرایی شدن این روش، اساتید به یک مصاحبه حضوری دعوت شدند. کلیه مصاحبه ها ضبط و سپس کلمه به کلمهرونویسی گردید. با استنتاج از مدل توماس 2006 موضوعات غالب استخراج شد. نتایج حاصله به دو صورت موانعخرد وکلان در اجرایی شدن این روش آموزشی در ایران، به تفصیل بررسی شد. پس از مباحث مطروحه، چندراهکارکاربردی جهت ارایه آموزش مبتنی بر مباحثه و مکالمه در سیستم تحصیلات تکمیلی ایران مطرح گردید.
    کلیدواژگان: آموزش انتقادی، اساتید آموزش زبان انگلیسی، موانع، تحلیل موضوعی، سیستم آموزش عالی ایران، آموزش به روش مبتنی بر مباحثه و مکالمه
  • غزاله چراغپور سمواتی، نسیم گل آقایی* صفحات 50-71
    در عصر آموزش زبان به صورت محاوره ای اصلی ترین هدف از زبان آموزی تشویق زبان آموز به جستجویفرصت های ارتباطی و تمایل آنان به برقراری ارتباط در چنین موقعیت ها شناخته شده است. از آنجایی که ارتباطبین تمایل به برقراری ارتباط و متغیرهای دیگر ممکن است به طرز قابل ملاحظه ای از فرهنگی به فرهنگ دیگرتغییر کند، مطالعه حاضر ارتباط بین تمایل به برقراری ارتباط، هراس از ارتباط و درک شخصی از توانایی برقراریارتباط در فارسی و انگلیسی را مورد بررسی قرار داد. تعداد 235 زبان آموز ایرانی بزرگسال فارسی زبان از طریقروش نمونه گیری در دسترس برای شرکت در این تحقیق انتخاب شدند. جامعه آماری متشکل از 118 زبان آموزسطح متوسط و 113 زبان آموز سطح متوسط رو به بالا بود. انتقال پذیری و قابل پیش بینی بودن متغیرهایارتباطی از زبان اول به زبان دوم توسط تحلیل درجه همبستگی و رگرسیون خطی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان داد که در بین متغیرهای ارتباطی، هراس از ارتباط بیشتر حالت یک صفت فردی را داشت که از زباناول به زبان خارجی منتقل می شد. تمایل به برقراری ارتباط درزبان فارسی به میزان بسیار کمی این تمایل را درزبان انگلیسی پیش بینی می کرد. همچنین درک شخصی از توانایی برقراری ارتباط در فارسی فقط 15 ٪ همینمتغیر در زبان انگلیسی را پیش بینی می کرد. یافته های این تحقیق می تواند به معلم ها در درک این موضوع کهکدام متغیرهای ارتباطی حالت یک صفت فردی را دارند یا بسته به موقعیت تغییر می کنند، کمک کند.
    کلیدواژگان: تمایل به برقراری ارتباط، هراس از ارتباط، درک شخصی از توانایی برقراری ارتباط
  • مجید قلیچی* صفحات 72-91

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش از قبل طراحی شده مبتنی بر معنا و ارایه درونداد برجسته نمایی شده دریادگیری دانش دستوری دانش آموزان دبیرستانی در ایران بعمل آمد. دو گروه از دانش آموزان پایه اول دبیرستانی پسردر این مطالعه شرکت کردند. به یک گروه آموزش سنتی مبتنی بر توضیحات دستوری داده شد و به گروه دیگر دروندادبرجسته نمایی شده و آموزش دستور زبان مبتنی بر بافت و فعالیتهای معنی محور با استفاده از دیالوگ داده شد. نتایجپژوهش نشان داد که آموزش سنتی مبتنی بر توضیحات دستوری آنگونه که در مدارس ایران رایج است تاثیری در (do, does, did) یادگیری افعال کمکی در آزمون تولید نوشتاری نداشت. در عوض، درونداد برجسته نمایی شده وآموزش دستور زبان مبتنی بر بافت و فعالیتهای معنی محور به عملکرد بالای دانش آموزان در آزمون تولید نوشتاریمنجر شد. در پس آزمون تاخیری نیز آموزش دستور زبان مبتنی بر بافت و فعالیتهای معنی محور تاثیرگذار بود اما اینتاثیر به قدر کافی معنی دار نبود که بتوان به استناد آن ادعایی دال بر برتری این نوع آموزش بر حسب پایایی تاثیرمطرح کرد.

    کلیدواژگان: آموزش دستور زبان مبتنی بر بافت و فعالیتهای معنی محور، آموزش سنتی دستور زبان، تاثیرات پایا، درونداد برجسته نمایی شده، دانش دستور زبان
  • داود کوهی* صفحات 92-129
    از آغاز تلاشها در جهت درک ابعاد بین فردی ارتباطات علمی و دانشگاهی در دهه 1980 ، پتانسیلهای تحلیلی مفهومفراگفتمان باعث تحقیقات بسیار زیادی شده است. هر چند این پتانسیلهای تحلیلی مطالعه ژانرهای آکادمیکگوناگون را تسهیل نموده اند با اینحال همواره این تهدید وجود داشته است که تحلیلهای متنی از منشا و انگیزه هایبافتی فراگتمان تفکیک گردند. در برخی موارد این تفکیک چنان مشهود بوده که ماهیت اصیل گفتمانی ابعاد بینفردی فراگفتمان به فراموشی سپرده شده و پزوهش به تقلیل تحلیل گفتمان به دسته بندیهای متنی فرو کاسته شدهاست. در واکنش به این امر، مقاله حاضر در صدد ارایه ی الگویی اولیه است که در چهارچوب آن بتوان منشا بافتیویژگیهای فراگفتمانی را کشف نمود.
    کلیدواژگان: فتمان، الگوی اجتماعی، فرایند محور، پژوهش
  • بهدخت مال امیری*، پرستو علی زاده اقیانوس، عاطفه زهره وند صفحات 130-150

    واژگان یکی از اجزای اساسی زبان هستند و یادگیری افعال چند قسمتی به عنوان بخشی از واژگان برای زبانآموزان خارجی بسیارچالش برانگیز است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرات تقویت درون داد بصری وشنیداری روی یادگیری افعال چند قسمتی نامتجانس (ناموافق) صورت گرفته است. شرکت کنندگان در اینپژوهش 90 زبان آموز سطح متوسط بودند که به دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروهآزمایشی اول تقویت درون داد بصری و گروه بعدی تقویت درون داد شنیداری دریافت کردند و گروه کنترل نیزهیچگونه مطلب تقویت شده ای دریافت نکردند. از گروه ها قبل و بعد از اجرای روش آموزشی مورد تحقیق یکتست درباره دانسته هایشان از افعال چند قسمتی نامتجانس (ناموافق) گرفته شد که این تست افعال چند قسمتینامتجانس (ناموافق) توسط پژوهشگران طراحی شده بود. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که هر دو تقویت درونداد بصری و شنیداری در یادگیری افعال چند قسمتی نامتجانس (ناموافق) توسط زبان آموزان ایرانی موثر بودند.اگرچه تفاوت قابل توجهی بین نتایج به دست آمده از این دو گروه وجود نداشت.

    کلیدواژگان: تقویت درون داد، تقویت درون داد شنیداری، تقویت درون بصری، افعال چند قسمتی، افعال چند قسمتی نامتجانس (ناموافق)
  • میر ایوب طباطبایی*، کامه خاصه خان، نگین قویدل نیا، صمد رمزی صفحات 151-168

    یکی از مهم ترین عواملی که در دهه های اخیر مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته است و می تواند زبان آموزانرا در یادگیری هر چه موثرتر یاری نماید، تاثیر بسزای دریافت بازخورد در کلاس های زبان است. برای دستیابیبه مهارت کافی در جنبه های مختلف زبان مقصد (از جمله مهارت نوشتاری)، تصحیح خطا و دریافت بازخوردکمک چشمگیری در رسیدن به اهداف زبان آموزان دارد. این تحقیق اثرات دو روش کامپیوتری و فرا زبانیبازخورد را بر روی دقت نوشتاری زبان آموزان ایرانی مورد بررسی قرار داده است. بر اساس نمرات حاصل از آزمون 69 زبان آموز بزرگسال در سطح پیشرفته، شامل 45 مذکر و 24 مونث، بین سنین 17 ،(نلسون (فولر و کو ، 1976و 24 سال که در حال یادگیری زبان انگلیسی در سطح پیشرفته در آموزشگاه های شهرستان سلماس بودند در اینتحقیق شرکت کردند. شرکت کنندگان به سه گروه تقسیم شدند. دو گروه آزمایشی بازخورد کامپیوتری و فرازبانیدریافت نمودند و در گروه کنترل هیچ گونه بازخوردی فراهم نشد. بررسی نتایج بدست آمده از پیش آزمون و پسآزمون نشان داد که هر دو نوع بازخورد تاثیر بسزایی در دقت نوشتاری زبان آموزان دارد. هرچند بازخوردکامپیوتری دردقت نوشتاری زبان آموزان تاثیرداشت، شرکت کنندگان در گروه فرازبانی آزمون نهایی را با موفقیتبیشتری پشت سر گذاشتند. در نتیجه تاثیربازخورد فرازبانی نسبت به کامپیوتری چشمگیرتر بود. در پایان اینتحقیق بحث ها و نتایج ارایه شده است.

    کلیدواژگان: باز خورد، بازخورد فرازبانی، بازخورد کامپیوتری، دقت نوشتاری، یادگیرندگان زبان خارجی
  • مریم طالب دعایی، سید امیرحسین سرکشیکیان*، سید عبدالمجید طباطبائی صفحات 169-186

    مطالعه حاضر با هدف بررسی پایایی و ساختار عاملی مقیاس فارسی ظرفیت خود تنظیمی در یادگیری واژگان درمحیط زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه در ایران انجام شد. برای این منظور، ابتدا پرسشنامه اصلی با استفاده ازروش ترجمه/ پس ترجمه به زبان فارسی ترجمه ونسخه فارسی در بین 43 دانش آموز دبیرستانی پایلوت گردید ،و مشخص شد که ابزار مورد مطالعه پایایی درونی قابل قبول دارد (0,81 =آلفا) . در مرحله اصلی این مطالعه، یکنمونه متشکل از 1167 دانش آموز (پایه های نهم تا دوازدهم دبیرستان) در پانزده مدارس در سه شهرستان ایرانبه مقیاس فارسی پاسخ دادند. بر اساس نتایج، نسخه فارسی این مقیاس پایایی درونی قابل قبولداشت (0,81 =آلفا). همچنین، ساختار عاملی نسخه فارسی با استفاده از تحلیل عاملی مورد بررسی قرار گرفت. نتایجنشان داد که مقیاس ترجمه شده از یک بعد با پنج زیر بعد تشکیل شده است که با ساختار عاملی پرسشنامهاصلی تفاوت دارد. یافته های این مطالعه نشان می دهد که نسخه فارسی مقیاس ظرفیت خود تنظیمی درراهبردهای یادگیری واژگان ابزاری با پایایی و روایی لازم برای اندازه گیری راهبرد های خود تنظیمی در یادگیریلغت در ایران است.

    کلیدواژگان: خود تنظیمی، ظرفیت خود تنظیمی در یادگیری واژگان، تحلیل عاملی اکتشافی، پایایی، روایی
  • نازیلا تخمه فروشان خیابانی، نسرین حدیدی تمجید* صفحات 187-207
    این تحقیق با هدف بررسی رابطه بین انگیزه یادگیری زبان آموزان مونث و مذکر ایرانی و شخصیت آنها از دو جنبهسرسختی و کمال گرایی انجام گرفت. ساختار این تحقیق طرح توصیفی رابطه ای بود. شرکت کننده گان این تحقیق100 نفر دانشجوی مونث و مذکر ایرانی از میان رشته های زبان انگلیسی بودند که به صورت تصادفی از بین زبانآموزان گروه انگلیسی انتخاب شدند. سه پرسشنامه اعم از پرسشنامه انگیزه، سرسختی، و کمال گرایی بین زبانآموزان زن و مرد توزیع شد. تحلیل آماری با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی نمونه هایمستقل برای پاسخگویی به سوالهای تحقیق که آیا رابطه یا تفاوت معنی داری بین انگیزه زنان و مردان و شخصیتآنها وجود دارد یا نه صورت گرفت. نتیجه بدست آمده نشان داد که رابطه معنی داری بین انگیزه یادگیری زبانآموزان و سرسختی آنها در گروه مردان و زنان وجود ندارد. همچنین ، طبق نتایج بدست آمده، رابطه معنی داری بینانگیزه یادگیری زبان آموزان مرد و زن و کمال گرایی آنها وجود نداشت. بعلاوه، طبق تحقیقات به عمل آمده تفاوتمعنی داری بین انگیزه زبان آموزان زن و مرد از لحاظ سرسختی و کمال گرایی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: انگیزه، هویت، سخت گرایی، کمال گرایی
|
  • Elham Akbari, Amin Karimnia * Pages 1-16

    This study investigated learning style preferences among professional translators. The purposes of the study were to (a) find the prevailing learning style among the Iranian professional translators; (b) reveal any significant difference in the translators’ learning style preferences in terms of gender; and (c) find any significant difference between individual learning style and translation competence of the male and female translators. To this end, 110 professional translators from 35 translation centers in three Southern Provinces of Iran (Fars, Hormozgan, and Bushehr) were selected through non-probability sampling. The data pertaining to learning style were collected through an adaptation of Honey and Mumford’s learning style questionnaire, and translation competence was examined through a text that the participants translated. Findings revealed that the translators’ predominant learning style was Reflector, followed by Pragmatist, Activist, and Theorist, although those preferring the Theorist style showed better performance. Furthermore, the findings did not show any significant difference between translators’ gender and learning style preferences. Finally, results of one-way ANOVA revealed that there was a statistically significant difference across the groups in terms of learning style preferences and translators’ translation competence. Some pedagogical implications were also discussed.

    Keywords: learning style preferences, Iranian professional translators, Translation competence, male, female translators, performance
  • Hamid Ashraf, Hanieh Garmabi *, Mehri Bakhtiari Fayendari Pages 17-28

    The present study attempted to discover whether there is a significant relationship between EFL teachers' critical thinking ability and their teaching success.To this end, 113 Iranian male and female English teachers were required to fill out Watson Glaser Critical Thinking Appraisal. Besides, their students were asked to answer the Characteristics of Successful EFL Teachers questionnaire. The statistical analysis of the data showed that there was a significant correlation between EFL teachers’ critical thinking skill and their teaching success. Besides, findings revealed that there was a significant difference between male and female teachers regarding their critical thinking skills, and that BA teachers differed from AS teachers with regard to critical thinking skills. More specifically, male BA teachers took the most advantages from critical thinking skills than others.

    Keywords: critical thinking, B.A., A.S. degrees, gender, teaching success
  • Hamed Barjasteh * Pages 29-49
    The present study intends to probe the impediments for the practicality of Critical language pedagogy (CLP) in higher education system of Iran. To do this, 20 Iranian university instructors, holding Ph.D. degrees in TEFL, were asked to read a passage reflecting the main characteristics of transformative pedagogy. To explore the main obstacles, they were invited for a semi-structured interview. All interviews were audio-recorded and transcribed verbatim. The data were analyzed using Thomas (2006) inductive approach including frequent, dominant, or significant themes. The results revealed a number of themes that illustrate macro and micro inhibiting factors Iranian EFL instructors encounter toward implementing the principles of CLP. The findings are discussed and suggestions are provided for teachers to transform transmission approaches into transformative and dialogic ones.
    Keywords: transformative pedagogy, EFL instructors, hindrances, Thematic analysis, micro level, macro level, dialogic-driven pedagogy
  • Ghazaleh Cheraghpour Samvati, Nassim Golaghaei * Pages 50-71
    The present study investigated the relationships among willingness to communicate, communication apprehension, and self-perceived communication competence in Persian (L1) versus English (L2). A total number of 235 adult native Persian EFL learners were selected through convenience sampling to participate in the study. The population consisted of 118 intermediate learners and 113 upper-intermediate learners. The transferability and predictability of these communication variables across L1 and L2 was checked through correlational analyses and linear regression. The findings showed that among these variables communication apprehension was more of a trait-like predisposition which was transferred across first language and foreign language. WTC in Persian had little predictive effect on WTC in English; also, self-perceived communication competence in Persian predicted only 15% of SPCC in English. Implications of findings could provide teachers insight into the extent to which these communication variables are trait-like or situational.
    Keywords: communication apprehension, self-perceived communication competence, Willingness to communicate
  • Majid Ghelichi * Pages 72-91

    This study has aimed to compare the effects of two types of form-focused instruction, i.e. de-contextualized focus-on-forms instruction versus meaning-centered contextualized focus-on-form instruction, on the development of grammatical knowledge of Iranian high-school students. Two groups of male high-school first graders participated in this study.  One group was taught through de-contextualized deductive grammatical explanation, while the other group received enhanced input and contextualized grammar instruction embedded in meaning-centered activity based on dialogs. The results indicated that de-contextualized instruction as it is normally practiced in high-school contexts failed to promote successful use of the auxiliaries do, does, and did in a written production test. In contrast, adding the design features of meaning-based contextualization and enhanced input to instruction did result in better performance on a written production grammar test involving the use of the auxiliaries under study. In the delayed posttest, contextualized meaning-based instruction appeared to have a durable effect, but the effect was not significant enough to warrant any claim for the durable superiority of this form of instruction.

    Keywords: contextualized FoF instruction, de-contextualized FoFs instruction, durable effects, enhanced input, Grammatical Knowledge
  • Davud Kuhi * Pages 92-129
    Since the early development of interest in the interpersonal dimensions of academic communication in the 1980s, the analytic potentials of the concept of metadiscourse have motivated a large number of investigations. Although these analytic potentials have facilitated the study of diverse academic genres, there has always been a risk of detachment of textual analyses form the contextual origins and motivations. In some cases, this detachment has been so observable that the true discoursal nature of the interpersonal dimensions of academic communication has been reduced to classifications of a large number of pure textual properties. As a reaction to this reductionist trend, the present article provides a preliminary framework within which the contextual origins of metadiscourse features can be understood. It is suggested that if the findings of metadiscourse research are meant to be interpreted in meaningful ways, they should be contextualized within such process-oriented frameworks.
    Keywords: Metadiscourse, socially-informed model, process-oriented model, Research
  • Behdokht Mall-Amiri Mall-Amiri *, Parastoo Alizadeh Oghyanous, Atefeh Zohrehvand Pages 130-150

    Vocabulary is one of the essential components of language and learning phrasal verbs as part of vocabulary is quite challenging for foreign language learners. The present study aimed at investigating the effects of visual and auditory input enhancement on learning non-congruent phrasal verbs. The participants of the study were 90 intermediate English language learners who were divided into two experimental and one control groups. The first experimental group received visual input enhancement and the second experimental group auditory input enhancement, and the control group no enhanced material. All three groups were tested on their knowledge of non-congruent phrasal verbs before and after the treatment, using a non-congruent phrasal verb test developed by the researcher. The results of the data analyses indicated that both visual and auditory input enhancement were effective in learning non-congruent phrasal verbs by Iranian EFL learners, and that both groups outperformed the control group in their achievement.

    Keywords: input enhancement, auditory input enhancement, visual input enhancement, Phrasal Verbs, non-congruent phrasal verbs
  • Mir Ayyoob Tabatabaei *, Kameh Khasseh Khan, Negin Gavidelnia, Samad Ramzi Pages 151-168

    The present study investigated differential effect of two types of feedback namely, computer-mediated and metalinguistic, on Iranian EFL learners’ writing accuracy. To this end, based on Nelson Proficiency Test (300 A), 69 Iranian advanced EFL learners, including 45 males and 24 females, aged between 17 and 24, learning English in language institutes in Salmas, were selected randomly out of the total population of 121 EFL learners and then divided into three groups. The participants in the two experimental groups received metalinguistic and computer-mediated feedback separately while those in the control group received no feedback. The analyses of the results obtained through a pre-test and a post-test indicated that both feedback types significantly influenced learners’ writing accuracy. However, analysis of the participants’ performances on the post-test demonstrated that metalinguistic group outperformed computer-mediated one. Thus, the effect of metalinguistic feedback was more than that of computer-mediated feedback. In addition, both of them were more influential than no-feedback instruction. The findings of the present study can be fruitful for syllabus designers and EFL teachers.

    Keywords: computer-mediated feedback, Corrective feedback, EFL learners, Metalinguistic Feedback, Writing Accuracy
  • Maryam Taleb Doaee, Seyyed AmirHossein Sarkeshikian *, Seyyed AbdolMajid Tabatabaee Pages 169-186

    The present study aimed to investigate the reliability and factor structure of the self-regulating capacity in vocabulary learning strategies scale (SRCvoc) in the Iranian EFL context. To this end, the original (SRCvoc) questionnaire (Tseng, Dornyei, & Schmitt, 2006) was translated into Persian, using a translation/back-translation procedure. Then, the Persian version of the SRCVOC was piloted to 43 high school students and showed acceptable internal consistency reliability (α = .81). In the main phase of the study, a sample of 1167 high school students (grades 9-12) from fifteen high schools in three Iranian cities completed the Persian SRCvoc. Based on the results, the Persian version of the scale demonstrated acceptable internal consistency reliability (α = 0.81). The factor structure of the translated version of the measure was investigated through a series of factor analyses. The results showed that the translated SVLSQ is composed of one dimension with five subcomponents, with a different factor structure as compared to the original questionnaire. The findings of the study suggest that the Persian version of the SVLSQ is a reliable and valid instrument for measuring self-regulatory vocabulary learning strategies in Iran.

    Keywords: Self-regulation, self-regulating capacity in vocabulary learning, Exploratory Factor Analysis, reliability, validity
  • Nazila Tokhmehforoushan Khiabani, Nasrin Hadidi Tamjid * Pages 187-207
    The learners’ identity is one of the most important key elements of learning to motivate learners to learn English. The aim of this study was to investigate the relationship between the male and female EFL learners’ motivation and their identity with a focus on gender. The study had a descriptive correlational design. The participants of this study were 50 Iranian male and 50 female postgraduate English majors, aged between 23 and 41, who were selected through convenient sampling. Three questionnaires of motivation, hardiness, and perfectionism were distributed among the participants. The results of Pearson correlation analyses demonstrated that there was not a significant relationship between EFL learners’ motivation and their hardiness in both genders. Also, the results showed no significant relationship between EFL learners’ motivation and their perfectionism in the two groups. Moreover, the results of independent-sample t-tests failed to find any significant difference between male and female students’ motivation and their hardiness and perfectionism.
    Keywords: motivation, Identity, hardiness, perfectionism