فهرست مطالب

مجله روانشناسی نظامی
پیاپی 51 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مصطفی خانزاده، محمد روشنی، سمیه آقامحمدی صفحات 11-28
    مقدمه

    با توجه به اهمیت پیشگیری از سوانح فنی در محیط کار، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش عوامل شخصیتی در بروز سوانح فنی در یکی از واحدهای نظامی انجام شد.

    روش

    طرح پژوهش، توصیفی و از نوع پژوهشهای علی مقایسه‌ای و جامعه پژوهش، شامل کلیه پرسنل فنی یکی از واحدهای نظامی بود که به‌صورت دردسترس، 50 نفر با سابقه حادثه‌دیدگی انتخاب و 50 نفر بدون سابقه سانحه‌دیدگی ازنظر سن، سطح تحصیلات، سابقه خدمت و وضعیت تاهل، با گروه حادثه‌دیده همتا شدند. شرکت‌کنندگان در پژوهش به سیاهه پنج عاملی شخصیت نیو (NEO-FFI) پاسخ دادند. داده‌ها با روش تحلیل واریانس چندمتغییری و تحلیل تشخیصی، با استفاده از نسخه 24 نرم‌افزار SPSS، تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج تحلیل واریانس چندمتغیری نشان داد که میانگین نمرات روان‌رنجورخویی در افراد سانحه‌دیده به‌طور معناداری بیشتر از افراد بدون سابقه سانحه‌دیدگی است. هم‌چنین، میانگین نمرات برون‌گرایی، توافق‌پذیری و وجدان‌مندی در افراد سانحه‌دیده به‌طور معناداری کمتر از افراد بدون سابقه سانحه‌دیدگی است. نتایج تحلیل تشخیصی نیز نشان داد که روان‌رنجورخویی و توافق‌پذیری، مهم‌ترین پیش‌بین‌کننده‌های سانحه‌دیدگی هستند.

    بحث: 

    به‌طور کلی، این نتایج اهمیت ویژگی‌های شخصیتی را در بروز سوانح فنی نشان می‌دهد. این یافته‌ها می‌تواند تلویحات نظری و کاربردی متعددی در زمینه گزینش کارکنان در موقعیت‌های شغلی مختلف، به‌ویژه واحدهای فنی نظامی داشته باشد.

    کلیدواژگان: پنج عامل شخصیت، تحلیل تشخیصی، سوانح فنی، واحد نظامی
  • حسن احمدی، صدیقه سادات هاشمی صفحات 29-52

    هدف این پژوهش، طراحی الگوی رهبری افسران صف به‌منظور کاهش فرار از خدمت و دو اختلال پرخاش‌گری و احساس افسردگی سربازان است. برای نیل به این هدف، از پژوهش آمیخته (اکتشافی) استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل فرماندهان، افسران صف و سربازان است که در بخش کیفی به‌طور هدف‌مند با 17 نفر از آن‎ها مصاحبه شد و در بخش کمی، 280 نفر به‎صورت نمونه‌گیری طبقه‌ای متناسب انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه مهارتهای رهبری، که براساس یافته‌های کیفی تهیه شده و پرسش‌نامه‌های پرخاش‌گری باس و پری (1992)، افسردگی بک (1961) و فرار از خدمت احمدی (1398) جمع‌آوری شدند. تحلیل داده‌های کیفی با تکنیک تحلیل موضوعی (تم) انجام شد. به‌منظور تحلیل داده‌های کمی از مدل معادلات ساختاری استفاده شد. پژوهش، الگوی رهبری افسران صف را در چهار بعد نگرش رهبری (احترام و تکریم افراد)، رفتار رهبری (وقت‌گذاشتن، عدالت، حمایت‌گری و قدرشناسی)، صفات رهبری (ظاهر، دیسیپلین، شخصیت، تجربه، تخصص، مهارت کلامی و هوش هیجانی) و درنهایت اقتضایات رهبری (درک تفاوتهای فردی و درنظرداشتن شرایط هر موقعیت) شناسایی کرده و نشان داد نگرش، رفتار، صفات و اقتضایات رهبری به‌طور معناداری، باعث کاهش فرار از خدمت و دو اختلال پرخاش‌گری و احساس افسردگی سربازان در مراکز آموزش سربازی می‎شود.

    کلیدواژگان: رهبری، فرار از خدمت، پرخاش گری، افسردگی، سربازان
  • الاء رخشنده، زهرا آشکار، سولماز دهقانی دولت آبادی، حسین بیات صفحات 53-65
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش جو عاطفی خانواده و سبک ابرازگری هیجان در بهزیستی تحصیلی دانش‌آموزان دارای والد نظامی انجام شد.

    روش

    280 دانش‌آموز دختر به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند و آزمودنی‌ها ازطریق پرسش‌نامه‌های جو عاطفی خانواده آلفرد بی‌هیل‌برن (1964)، پرسش‌نامه ابرازگری هیجانی کینگ و آمونز (1990) و پرسش‌نامه بهزیستی تحصیلی پیترینن، سوینی و فالتو (2014) بررسی شدند. داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری ضریب همبستگی و رگرسیون چندمتغیره گام‌به‌گام توسط نسخه 23 نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته‌ها: 

    نتایج بیانگر این است که متغیرهای جو عاطفی خانواده و ابرازگری هیجان، می‌توانند 4/36 درصد از واریانس بهزیستی تحصیلی را تبیین کنند. این یافته بیانگر آن است که با افزایش یک انحراف استاندارد بر نمرات جو عاطفی خانواده و ابرازگری هیجان، به‌ترتیب 513/0 و 155/0 انحراف استاندارد بر نمرات بهزیستی تحصیلی افزوده می‌شود. جو عاطفی خانواده سهم یگانه بیشتری در پیش‌بینی بهزیستی تحصیلی دانش‌آموزان دختر دارد.

    نتیجه‌گیری: 

    بنابراین جو عاطفی خانواده و سبک ابرازگری هیجان در بهزیستی تحصیلی دانش‌آموزان دارای والد نظامی نقش دارد.

    کلیدواژگان: جو عاطفی خانواده، سبک ابرازگری هیجان، بهزیستی تحصیلی
  • سمیرا سعیدی، اعظم طاهری، فرحناز اکبری، مریم محسنی صفحات 67-80

    هدف: 

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سیستم‌های مغزی رفتاری و به‌واسطه پذیرش خود در پیش‌بینی بهزیستی روان‌شناختی نظامیان بازنشسته انجام شد.

    روش

    در این پژوهش 210 نظامی بازنشسته شهر کرج به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و آزمودنی‌ها ازطریق بهزیستی روان‌شناختی ریف (1988)، پرسش‌نامه پذیرش بی‌قید و شرط خود چمبرلین و هاگا (2001) و پرسش‌نامه سیستم‌های مغزی رفتاری یا بازداری/ فعال‌سازی رفتاری کارور و وایت (1994) بررسی شدند. داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری ضریب همبستگی و تحلیل مسیر توسط نسخه 23 نرم‌افزار SPSS و AMOS تحلیل شدند.

    یافته‌ها: 

    یافته‌ها نشان داد رابطه بهزیستی روان‌شناختی با سیستم فعال‌سازی رفتاری (477/0=r) و پذیرش بی‌قید و شرط (623/0=r) مثبت و معنادار و هم‌بستگی بهزیستی روان‌شناختی با سیستم بازداری رفتاری (417/0-=r) و پذیرش مشروط (542/0-=r) منفی و معنادار است. برای بررسی نقش واسطه‌ای پذیرش خود در رابطه بین سیستم‌های مغزی رفتاری و بهزیستی روان‌شناختی، از تحلیل مسیر استفاده و سهم منحصربه‌فرد دو متغیر میانجی، با آزمون سوبل محاسبه شد. نتایج نشان داد پذیرش خود (پذیرش بی‌قید و شرط و پذیرش مشروط) در رابطه بین سیستم‌های مغزی رفتاری و بهزیستی روان‌شناختی نقش واسطه‌ای دارند.

    نتیجه‌گیری:

     بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت متغیرهای سیستم‌های مغزی رفتاری و پذیرش خود در بهزیستی روان‌شناختی نظامیان بازنشسته نقش دارند.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، سیستم های مغزی رفتاری، پذیرش خود
  • فاطمه رسولی، فریبرز درتاج، صغری ابراهیمی قوام، علی دلاور صفحات 81-106
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین اثر بخشی بسته آموزشی مدیریت کلاس درس براساس تیوری انتخاب بر درگیری تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه‌ی اول در سال تحصیلی 400-1399 صورت گرفت.

    روش پژوهش:

     پژوهش نیمه آزمایشی  و با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه‌ آماری پژوهش کلیه دانش آموزان متوسطه‌ اول شهرستان کنارک در سال تحصیلی 400-1399 بود که دو کلاس (دانش آموزان و معلمان دروس زیست شناسی، ریاضی و ادبیات هر کلاس) بعد از همتا سازی به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. بسته مدیریت راهبرانه مدیریت کلاس که در مطالعه دیگری اعتباریابی شده بود به معلمان گروه آزمایش آموزش داده شد و گروه گواه هیچ آموزشی دریافت نکردند.  از پرسشنامه درگیری تحصیلی ریو (2013) برای اندازه گیری میزان درگیری تحصیلی دانش آموزان در پیش آزمون، پس آزمون و پیگری استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار spss18 از روش‌های آماری تحلیل کواریانس تک متغیره، تی زوجی و تحلیل کواریانس با اندازه گیری‌های مکرر استفاده شد.

    یافته‌ها:

     محاسبه دو شاخص CVR و CVI روایی محتوایی بسته آموزشی را تایید کرد. نتایج آنوا با اندازه گیری های مکرر برای متغیر درگیری تحصیلی دانش آموزان نشان دهنده تفاوت معنی دار پیش آزمون و پس آزمون و عدم تفاوت معنی دار پس آزمون و پیگیری گروه آزمایش بود (P<0/01)  که حاکی از تاثیر متغیر مداخله بر درگیری دانش آموزان در پس آزمون و ثبات نتایج در آزمون پیگیری بود. پیش آزمون و پس آزمون گروه گواه تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    بسته ‌آموزشی سبک مدیریت راهبرانه کلاس براساس تیوری انتخاب، روی درگیری تحصیلی دانش آموزان تاثیر گذار است.

    کلیدواژگان: پنج عامل شخصیت، تحلیل تشخیصی، سوانح فنی، واحد نظامی
  • مژگان عباسی ابرزگه، نفیسه درخشان، فاطمه اسدی، فاطمه سبزواری، آزاده باقری صفحات 107-134

    هدف از این پژوهش، تعیین اثربخشی مشاوره گروهی با رویکرد عقلانی هیجانی (REBT) بر الگوی ارتباطی، صمیمیت و سبک‌های حل تعارض در کارکنان متاهل نیروهای نظامی با علایم افسردگی شدید بود. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان مرد متاهل با علایم افسردگی شدید در 6 ماهه دوم سال 1400 بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس، تعداد 30 نفر انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15 نفر) گمارده شدند. برای شناسایی کارکنان مرد متاهل نیروهای نظامی با علایم افسردگی شدید، پرسش‌نامه افسردگی (بک و همکاران، 1996) در میان 450 نفر توزیع و 30 نفر با نمرات بالاتر از 29 در پرسش‌نامه افسردگی و با تشخیص نشانه‌های افسردگی ازطریق مصاحبه بالینی انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه‌های الگوی ارتباطی زوجین (کریستنس و سولاوای، 1991)، پرسش‌نامه صمیمیت زناشویی (تامپسون و واکر، 2002) و پرسش‌نامه سبک‌های حل تعارض زوجین (رحیم، 1983) استفاده شده است. بر روی گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه‌ای، رویکرد عقلانی هیجانی اجرا و جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج نشان داده است که مشاوره گروهی با رویکرد عقلانی هیجانی (REBT) بر الگوی ارتباطی، صمیمیت و سبک‌های حل تعارض در کارکنان متاهل نیروهای نظامی با علایم افسردگی شدید اثربخش است (p<0/05).

    کلیدواژگان: افسردگی، الگوی ارتباطی، رویکرد عقلانی هیجانی (REBT)، صمیمیت، سبک های حل تعارض
  • محسن رفیعی، مریم شبرنگ مریدانی، فاطمه اسدی، عبدالرحمان پرهیز، سارا شاکری صفحات 135-159

    هدف از این پژوهش، تعیین اثربخشی آموزش شفقت به خود بر انعطاف‌پذیری شناختی، تاب‌آوری و دشواری در تنظیم هیجان در مجروحان نیروهای مسلح جنگ تحمیلی و جامعه آماری پژوهش شامل مجروحان جنگ تحمیلی نیروهای مسلح، مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های نیروهای مسلح شهر تهران در شش ماهه دوم سال 1400 بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس، تعداد 30 نفر انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15 نفر) گمارده شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات، از پرسش‌نامه‌های انعطاف‌پذیری شناختی (دنیس و وندروال، 2010)، پرسش‌نامه تاب‌آوری (کونور و دیویسیون، 2003) و پرسش‌نامه دشواری در تنظیم هیجان (گراتز و رویمر، 2004) استفاده شده است. بر روی گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه‌ای، آموزش شفقت به خود اجرا شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج نشان داده است که مشاوره گروهی با رویکرد شفقت به خود، بر انعطاف‌پذیری شناختی، تاب‌آوری و دشواری در تنظیم هیجان مجروحان نیروهای مسلح جنگ تحمیلی موثر است (p<0/05).

    کلیدواژگان: آموزش شفقت به خود، انعطاف پذیری شناختی، تاب آوری، دشواری در تنظیم هیجان، مجروحان نیروهای مسلح جنگ تحمیلی
  • محمود شفیعی، ایوب صباح صفحات 161-178

    هدف از این پژوهش، بررسی نقش سرمایه روان‌شناختی، حمایت اجتماعی و استرس ادراک‌شده در پیش‌بینی بهزیستی روان‌شناختی در کارکنان نیروهای مسلح با نشانگان افسردگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان نیروهای نظامی با علایم افسردگی بود. برای شناسایی کارکنان نیروهای نظامی با علایم افسردگی، پرسش‌نامه افسردگی (بک و همکاران، 1996) در میان 600 نفر توزیع و 100 نفر با نمرات بالا به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه‌های افسردگی (بک و همکاران، 1996)، پرسش‌نامه بهزیستی روان‌شناختی (ریف و همکاران، 2004)، پرسش‌نامه سرمایه روان‌شناختی (لوتانز و همکاران، 2007)، پرسش‌نامه حمایت اجتماعی (واکس و همکاران، 1986) و پرسش‌نامه استرس ادراک‌شده (کوهن و همکاران، 1983) استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون هم‌بستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش هم‌زمان استفاده شد. نتایج نشان داده است که بین سرمایه روان‌شناختی (امیدواری، تاب‌آوری، خوش‌بینی و خودکارآمدی)، حمایت اجتماعی و ادراک تنیدگی مثبت با بهزیستی روان‌شناختی، ارتباط مثبت و معنادار و بین ادراک تنیدگی منفی با بهزیستی روان‌شاختی، ارتباط منفی و معناداری وجود دارد (05/0>p).

    کلیدواژگان: افسردگی، استرس ادراک شده، بهزیستی روان شناختی، سرمایه روان شناختی، حمایت اجتماعی
  • فرشید ضیایی، پرویز شریفی درآمدی، نورعلی فرخی صفحات 179-197
    هدف

    تعیین اثربخشی بسته آموزشی مدیریت حافظه‌هیجانی بر هوش‌هیجانی در زنان و مردان با اختلالات خلقی (افسردگی) بوده است.

    روش‌: 

    این پژوهش، کاربردی و از نوع تحقیقات کمی، نیمه آزمایشی پیش‌آزمون‌–‌پس‌آزمون با گروه کنترل و جامعه آماری، مردان و زنان 25- 35 ساله از پرسنل و خانواده‌های پرسنل نظامی در تهران، متاهل، با تحصیلات دانشگاهی که به دلیل علایم افسردگی به کلینیک روان‌شناسی مراجعه کرده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. همچنین از روش نمونه‌گیری در دسترس و جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های هوش‌هیجانی بار-آن (رون بارون، 1980) و افسردگی بک (آرون بک 1961-1996) و نیز از برنامه آموزش مدیریت حافظه‌هیجانی که بر اساس مرور منابع تدوین‌شده بود استفاده گردید. برای بررسی تاثیر متغیر مستقل بر وابسته از تحلیل کواریانس و جهت بررسی پایداری اثربخشی برنامه آموزشی در دوره پیگیری 90 روزه، از آزمون t هم‌بسته با سطح معنی‌دار 01/0=α و محاسبات آماری از spss استفاده شد.

    نتایج

    اثر‌بخشی آموزش مدیریت حافظه‌هیجانی بر هوش‌هیجانی در مردان و زنان تفاوت معناداری داشته است.

    بحث: 

    این آموزش بر مقیاس‌های خودآگاهی هیجانی، خوش‌بینی، انعطاف‌پذیری و همدلی در زنان بیشتر و در مقیاس‌های واقع‌گرایی و کنترل تکانه در مردان بیشتر بوده، لذا این آموزش با ارتقای هوش‌هیجانی تاثیر مثبتی در کاهش اختلالات خلقی(افسردگی) داشته است.

    کلیدواژگان: بسته آموزشی، مدیریت حافظه هیجانی، هوش هیجانی، علائم افسردگی، پرسنل نظامی
|
  • Mostafa Khanzadeh, Mohammad Roshani, Somayyeh Aghamohammadi Pages 11-28
    Introduction

    Considering the importance of preventing technical accidents in the work environment, the present study was conducted with the aim of investigating the role of personality factors in the occurrence of technical accidents in one of the military units.

    Method

    The research design is descriptive and of the causal-comparative research type and the research population included all the technical personnel of one of the military units that were available, 50 people with a history of accidents and 50 people without a history of accidents were selected. In terms of age, education level, service history, and marital status, the subjects were matched with the accident group. The research participants responded to the five-factor NEO personality inventory (NEO-FFI). The data were analyzed by multivariate analysis of variance and diagnostic analysis using SPSS software version 24.

    Results

    The results of multivariate analysis of variance showed that the mean neuroticism scores in traumatized individuals are significantly higher than those without trauma history.Also, the average scores of extroversion, agreeableness and conscientiousness in traumatized people are significantly lower than those without a history of trauma. The results of the diagnostic analysis also showed that neuroticism and agreeableness are the most important predictors of trauma.

    Discussion

    In general, these results show the importance of personality traits in the occurrence of technical accidents. These findings can have many theoretical and practical implications in the field of selecting employees in different job positions, especially military technical units.

    Keywords: Five Personality Factors, Diagnostic Analysis, Technical Accidents, Military Unit
  • Hassan Ahmadi, Sadigheh Sadat Hashemi Pages 29-52

    The purpose of this research is to design the leadership model of line officers in order to reduce desertion and the two disorders of aggression and depression of soldiers. To achieve this goal, mixed (exploratory) research was used. The statistical population of the research includes commanders, rank-and-file officers, and soldiers, 17 of whom were purposefully interviewed in the qualitative section, and 280 people were selected by proportional stratified sampling in the quantitative section. The data were collected using the leadership skills questionnaire, which was prepared based on qualitative findings, and aggression questionnaires by Bass and Perry (1992), Beck's depression (1961) and Ahmadi's desertion (2018). Qualitative data analysis was done with thematic analysis (theme) technique. In order to analyze quantitative data, structural equation model was used. The research shows the leadership model of line officers in four dimensions: leadership attitude (respect and respect for people), leadership behavior (taking time, justice, support and appreciation), leadership traits (appearance, discipline, personality, experience, expertise, verbal skills and intelligence). emotional) and finally the requirements of leadership (understanding individual differences and considering the conditions of each situation) and identified and showed that the attitude, behavior, traits and requirements of leadership significantly reduce desertion and the two disorders of aggression and depression of soldiers in training centers He becomes a soldier.

    Keywords: Leadership, Desertion, Aggression, Depression, Soldiers
  • Ala Rakhshandeh, Zahra Olar, Solmaz Dehghani Daulatabadi, Hossein Bayat Pages 53-65
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of investigating the role of the emotional atmosphere of the family and the style of emotional expression in the academic well-being of students with military parents.

    Method

    280 female students were selected by random sampling method, and the subjects were examined by Alfred B. Hillburn's Family Emotional Atmosphere Questionnaire (1964), King and Ammons' Emotional Expression Questionnaire (1990), and Pitrinen, Sweeney, and Falto's Academic Wellbeing Questionnaire (2014). Data were analyzed using statistical methods of correlation coefficient and stepwise multivariate regression by SPSS software version 23.

    Findings

    The results show that the variables of family emotional atmosphere and emotional expression can explain 36.4% of the variance of academic well-being. This finding indicates that with an increase of one standard deviation on the scores of emotional atmosphere of the family and expression of emotion, 0.513 and 0.155 standard deviations are added on the academic well-being scores, respectively. The emotional atmosphere of the family has a greater unique contribution in predicting the academic well-being of female students.

    Conclusion

    Therefore, the emotional atmosphere of the family and the style of emotional expression play a role in the academic well-being of students with military parents

    Keywords: Emotional Family Atmosphere, Emotional Expression Style, Academic Rehabilitation
  • Samira Saeedi, Azam Taheri, Farahnaz Akbari, Maryam Mohseni Pages 67-80
    Objective

    The present study was conducted with the aim of investigating the role of brain-behavioral systems and through self-acceptance in predicting the psychological well-being of retired military personnel.

    Method

    In this research, 210 retired military personnel from Karaj city were selected by available sampling method and the subjects were evaluated by Riff's psychological well-being (1988), Chamberlain and Haga's unconditional self-acceptance questionnaire (2001) and Carver's questionnaire of behavioral brain systems or inhibition/behavioral activation. and White (1994) were reviewed. The data were analyzed using statistical methods of correlation coefficient and path analysis by version 23 of SPSS and AMOS software.

    Findings

    The findings showed positive and significant relationship between psychological well-being and behavioral activation system (r=0.477) and unconditional acceptance (r=0.623) and correlation between psychological well-being and behavioral inhibition system (r=0.417). And conditional acceptance (r=0.542) is negative and significant. To investigate the mediating role of self-acceptance in the relationship between behavioral brain systems and psychological well-being, using path analysis and the unique contribution of two mediating variables were calculated with the Sobel test. The results showed that self-acceptance (unconditional acceptance and conditional acceptance) play a mediating role in the relationship between behavioral brain systems and psychological well-being.

    Conclusion

    Based on this, it can be concluded that the variables of behavioral brain systems and self-acceptance play a role in the psychological well-being of retired soldiers.

    Keywords: Psychological Well-Being, Brain-Behavioral Systems, Self-Acceptance
  • Fatemeh Rasouli, Fariborz Dartaj, Soghra Ebrahimi Qavam, Ali Delavar Pages 81-106
    Purpose

    This research was conducted with the aim of determining the effectiveness of the classroom management training package, based on the selection theory, on the academic engagement of the first secondary level students in the academic year of 2020-2021.

    Method

    The research was semi-experimental with a pre-test-post-test and follow-up design with experimental and control groups. The statistical population of the research was all the students of the first secondary level in the academic year of 2019 400, and two classes were selected in the accessible way after matching and were randomly replaced in the experimental and control groups. The classroom management guidance package, which was validated in another study, was taught to the teachers of the experimental group and the control group did not receive any training. Rio's academic engagement questionnaire (2013) was used to measure students' academic engagement in pre-test, post-test and follow-up. To analyze the data with the help of SPSS software version 18, the statistical methods of univariate analysis of covariance, paired t test and covariance analysis with repeated measurements were used.

    Findings

    ANOVA results with repeated measurements for the variable of students' academic involvement showed a significant difference between the pre-test and post-test and no significant difference between the post-test and the follow-up of the experimental group (P<0.01), which indicates the effect of the intervention variable on the students' involvement in the post-test and the stability of the results. It was in the follow-up test. There was no significant difference between the pre-test and the post-test of the control group.

    Conclusion

    The instructional package of classroom management style based on choice theory has an effect on students' academic engagement.

    Keywords: Classroom Management, Leadership Management, Academic Engagement, Student
  • Mozhgan Abbasi Abrazgeh, Nafiseh Derakhshan, Fatemeh Asadi, Fatemeh Sabzevari, Azadeh Bagheri Pages 107-134

    The purpose of this research was to determine the effectiveness of group counseling with a rational-emotional approach (REBT) on communication patterns, intimacy and conflict resolution styles in married military personnel with severe depression symptoms. The statistical population of the research included married male employees with symptoms of severe depression in the second 6 months of 2021 Using available sampling, 30 people were selected and randomly assigned to two experimental and control groups (15 people in each group). . To identify married male employees of the military forces with severe depression symptoms, the depression questionnaire (Beck et al., 1996) was distributed among 450 people and 30 people with scores higher than 29 in the depression questionnaire and diagnosed with depression symptoms were selected through clinical interview. In order to collect information, questionnaires on couples' communication patterns (Christens and Sulawai, 1991), marital intimacy questionnaires (Thompson and Walker, 2002) and couples' conflict resolution questionnaires (Rahim, 1983) were used. On the experimental group in 8 sessions of 90 minutes, the rational-emotional approach was implemented and multivariate covariance analysis was used to analyze the data. The results have shown that group counseling with a rational-emotional approach (REBT) is effective on communication patterns, intimacy and conflict resolution styles in married military personnel with severe depression symptoms (p<0.05).

    Keywords: Depression, Communication Pattern, Rational-Emotional Approach (REBT), Intimacy, Conflict Resolution Styles
  • Mohsen Rafiei, Maryam Shabrang Moridani, Fatemeh Asadi, Abdul Rahman Parhiz, Sara Shakeri Pages 135-159

    The purpose of this research is to determine the effectiveness of self-compassion training on cognitive flexibility, resilience and difficulty in emotional regulation in the armed forces injured in the imposed war and the statistical population of the study includes the armed forces injured in the imposed war, referring to the hospitals of the armed forces. Tehran city was armed in the second half of 1400, when using the available sampling method, 30 people were selected and randomly assigned to two experimental and control groups (15 people in each group). To collect information, cognitive flexibility questionnaires (Dennis and Vanderwaal, 2010), resilience questionnaire (Connor and Division, 2003) and emotion regulation difficulty questionnaire (Gratz and Roemer, 2004) were used. Self-compassion training was performed on the experimental group in 8 sessions of 90 minutes. Multivariate analysis of covariance test was used to analyze the data.The results have shown that group counseling with a self-compassion approach is effective on cognitive flexibility, resilience and difficulty in regulating the emotions of the armed forces injured in the imposed war (p<0.05).

    Keywords: Teaching Self-Compassion, Cognitive Flexibility, Resilience, Difficulty in Emotional Regulation, the Wounded of the Armed Forces of the Imposed War
  • Mahmoud Shafiei, Ayoub Sabah Pages 161-178

    The aim of this study was to investigate the role of psychological capital, social support and perceived stress in predicting psychological well-being in armed forces employees with depression syndrome. The statistical population of the research included military personnel with depressive symptoms. To identify military personnel with symptoms of depression, the depression questionnaire (Beck et al., 1996) was distributed among 600 people and 100 people with high scores were selected by convenience sampling. To collect information from depression questionnaires (Beck et al., 1996), psychological well-being questionnaire (Reif et al., 2004), psychological capital questionnaire (Luthans et al., 2007), social support questionnaire (Wachs et al., 1986) and the perceived stress questionnaire (Cohen et al., 1983) has been used. To analyze the data, Pearson's correlation test and multiple regression were used simultaneously. The results have shown that there is a positive and significant relationship between psychological capital (hope, resilience, optimism and self-efficacy), social support and the perception of positive stress with psychological well-being, and there is a negative and significant relationship between the perception of negative stress and psychological well-being. p > 0.05)

    Keywords: Depression, Perceived Stress, Psychological Well-Being, Psychological Capital, Social Support
  • Farshid Ziaei, Parviz Sharifi Amadadi, Noor Ali Farrokhi Pages 179-197
    Introduction

    The aim of this research was to determine the effectiveness of the emotional memory management training package on emotional intelligence in women and men with mood disorders (depression).

    Method

    This research was applied and quantitative research, pre-test-post-test semi-experimental with control group and statistical population, men and women aged 25-35, married with university education, who had referred to the psychology clinic due to depression symptoms. Also, the available sampling method was used to collect data, the emotional intelligence questionnaires of Barr-Ann (Ron Baron, 1980) and Beck depression (Aaron Beck, 1961-1996), as well as the emotional memory management training program, based on A review of sources was compiled. To investigate the effect of the independent variable on the dependent variable, covariance analysis was used to check the stability of the effectiveness of the training program in the 90-day follow-up period, the correlated t test with a significant level of α=0.01 was used, and SPSS software was used for statistical calculations.

    Results

    There was a significant difference in the effectiveness of emotional memory management training on emotional intelligence in men and women.

    Discussion

    This training has been more effective on the scales of emotional self-awareness, optimism, flexibility and empathy in women, and more on the scales of realism and impulse control in men; Therefore, with this training, specialists and psychologists can take steps to improve emotional intelligence and reduce mood disorders (depression).

    Keywords: Educational Package, Emotional Memory Management, Emotional Intelligence, Depression Symptoms, Military Personnel