فهرست مطالب

مدیریت بازاریابی - پیاپی 58 (بهار 1402)

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 58 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عباس فلاح نژاد، محمدعلی عبدالوند*، کامبیز حیدرزاده، محسن خون سیاوش صفحات 1-24

    امروزه برندسازی برای مقاصد گردشگری و جلب توجه و ایجاد عشق و علاقه ی گردشگران به این مقاصد یک استراتژی برای مقاصد گردشگری محسوب می شود که نقشی حیاتی در عملکرد مدیریت مقصد، جهت گسترش فرصت های گردشگری آن ها و متمایزسازی مقاصد نسبت به رقبا و در نهایت دست یابی به مزیت رقابتی می باشد. از اینرو با توجه به اهمیت گردشگری که تاثیر زیادی بر محیط، فرهنگ و اقتصاد دارد برقراری پیوند عاطفی قوی گردشگر با مقاصد گردشگری می تواند در جذب گردشگر و در نتیجه افزایش درآمد و توسعه پایدار ناشی از صنعت گردشگری بسیار تاثیرگذار باشد. عشق به مقصد پدیده ای است که توسط گروهی از بازدیدکنندگان راضی تجربه می شود و بازدیدکنندگان راضی نیز تبدیل به گردشگران وفادار می شوند و از این طریق چندین هزینه را کاهش می دهند. از آنجا که امروزه اهمیت این سازه به عنوان یک موضوع نوظهور برای دانشگاهیان و متخصصان افزایش یافته است، لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی سیستماتیک ادبیات مقالات فارسی و لاتین مربوط به عشق در حوزه مطالعاتی گردشگری و مهمان نوازی و مطالعه تطبیقی و کتاب شناختی موضوعات اصلی، متغیرهای مختلف مشاهده شده و ترسیم یک تصویر واضح و جامع از پدیده عشق به مقصد گردشگری و همچنین ارایه مفاهیم مدیریتی و برنامه های کاربردی برای کسب وکارهای گردشگری می باشد. این بررسی دیدی عمیق به سیاست گذاران و برنامه ریزان فعال در کسب وکارهای گردشگری و مهمان نوازی ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: روابط مصرف کننده - برند، عشق به برند، گردشگری، مهمان نوازی، عشق به مقصد
  • مونا کشکی، شهناز نایب زاده*، ابوالفضل داودی رکن آبادی، کریم حمدی صفحات 25-44
    تحقیق حاضر با هدف تحلیل پارادایم فکری و ترسیم نگاشت علمی تحقیقات بین المللی در حوزه ابزارهای بازاریابی دیجیتال در صنعت مد و پوشاک انجام شد. این مطالعه با پیروی از پارادایم تفسیری و روش مرور نظام مند مبتنی بر عبارات جست وجوی تعریف شده، در پایگاه اطلاعاتی Web of Science بر روی 1150 مقاله انجام شده است. در راستای تحقق هدف پژوهش و تحلیل تولیدات علمی در زمینه بازاریابی دیجیتال، محقق اقدام به مطالعه نظام مند کلیه مقالات پژوهشی منتشر شده در فاصله زمانی سال های 2002 تا 2022 نموده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار VOS viewer ورژن 6.1 انجام شده است. برای تحلیل داده ها، تحقیقات انتخاب شده پس از غربال گری در سه مرحله وارد فرآیند تحلیل شدند و از منظر سال انجام تحقیق، هم تالیفی نویسندگان و کاربرد واژگان کلیدی مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج مشاهده گردید که بیشترین تحقیقات در این حوزه در سال 2021 انجام شده است. همچنین نویسندگان دارای بیشترین پژوهش در سال های اخیر شناسایی و معرفی شدند و مشخص شد تعداد مقالات کدام نویسندگان در حوزه بازاریابی دیجیتال بیشتر است. همچنین نتایج نشان داد مهم ترین واژگان کلیدی شامل انتقال دیجیتال، دیجیتالی شدن، شبکه های اجتماعی، بازاریابی دیجیتال و هوش مصنوعی می باشد. بر این اساس می توان این عوامل را مهم ترین عوامل مربوط به ابزارهای بازاریابی دیجیتال دانست و شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی مهم ترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال عنوان نمود. محققین برای افزایش بازدید مقالات می توانند این ابزارها را در تحقیق خود بررسی نمایند. همچنین برای صنعت مد و پوشاک نیز این ابزارها را می توان موثرترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال عنوان نمود.
    کلیدواژگان: بازاریابی دیجیتال، ابزارهای بازاریابی، پارادایم فکری، مد و پوشاک، شبکه های اجتماعی
  • فرانک خدایاری*، شادان وهاب زاده، سالومه رجبلو صفحات 45-57
    مقدمه

    هدف این تحقیق تعیین میزان تاثیر هیجانات منفی مشتریان بر تبلیغات شفاهی منفی الکترونیک با نقش میانجی انتقام و میل به بهبود می باشد.

    روش پژوهش

     این تحقیق از نظر روش، توصیفی پیمایشی (از نوع مقطعی) می باشد و از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه مشتریان شرکت دیجی کالا تشکیل می دهند که نمونه ای به حجم 384 نفر مطابق جدول مورگان و به شیوه نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه می باشد که روایی پرسش نامه از طریق آزمون های روایی همگرا و واگرا و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به تایید رسیده است. همچنین جهت تحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده گردیده است.

    یافته ها

     نتایج حاصل از تحلیل فرضیه های تحقیق با استفاده از مدل معادلات ساختاری نشان داد هیجانات منفی مشتریان بر تبلیغات شفاهی منفی الکترونیک و میل به انتقام تاثیر مثبت دارد. همچنین میل به انتقام بر تبلیغات شفاهی منفی الکترونیک تاثیر مثبت دارد. هیجانات منفی مشتریان بر تبلیغات شفاهی منفی الکترونیک با نقش میانجی میل به انتقام تاثیر مثبت دارد. هیجانات منفی مشتریان بر میل به بهبود و میل به بهبود بر تبلیغات شفاهی منفی الکترونیک تاثیر مثبت ندارد. در پایان نتایج نشان داد هیجانات منفی مشتریان بر تبلیغات شفاهی منفی الکترونیک با نقش میانجی میل به بهبود تاثیر مثبت ندارد.

    نتیجه گیری

     هیجانان منفی و تبلیغات شفاهی منفی با شدت زیاد بر رفتار مخرب مشتریان مثل میل به انتقام تاثیر می گذارد و رفتارهای مثبت مثل میل به بهبود را در آن ها تقویت نمی کند.

    کلیدواژگان: هیجانات منفی مشتریان، تبلیغات شفاهی منفی الکترونیک، میل به انتقام، میل به بهبود
  • بیژن علی زاده، عبدالله نعامی*، محمد کهندل، محمد نصرالله نیا صفحات 59-84
    زمینه

    امروزه در اغلب کشورهای پیشرفته، بازاریابی محصولات کشاورزی یکی از بخش های عمده اقتصاد به شمار می آید. لذا بازاریابی محصولات کشاورزی یک ضرورت مهم است و برای حل مشکلات مناطق روستایی و کشاورزان لازم است بازاریابی محصولات کشاورزی به صورت حرفه ای وارد سیستم توسعه کشاورزی این مناطق شود. بر همین اساس انتخاب راهبرد مناسب بازاریابی، بر فروش بیشتر محصولات و خدمات و موفقیت سازمان ها در عرصه رقابت موثر است.

    هدف

    این پژوهش با هدف ارایه مدل بازاریابی کشاورزی با تاکید بر گیاهان دارویی در ایران انجام شده است.

    روش

    روش پژوهش کیفی و از نوع تفسیری اکتشافی و با تکنیک گراندد تیوری انجام شده است. جمع آوری اطلاعات این پژوهش با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختارمند انجام گردید. جامعه آماری شامل نخبگان، اساتید و مدیران ارشد حوزه کشاوررزی و بازاریابی گیاهان دارویی هستند که به روش نمونه گیری هدفمند از 15 نفر مصاحبه عمیق انجام شد و فرآیند تیوری سازی با پانزده مصاحبه به اشباع نظری رسید. تحلیل داده ها با استفاده از کدگذاری به روش استراوس و کوربین انجام شده است. برای اعتبار بخشی به مدل و نتایج از روش های زیر استفاده شده است: اجماع داده ها: در این پژوهش با افراد مختلف متخصص مصاحبه گردید، اجماع پژوهش گران: در مراحل مختلف این پژوهش، یافته های تحقیق توسط سایر پژوهش گران خبره بازنگری شده است. کنترل اعضا: در این پژوهش در مراحل مختلف تحقیق، یافته های پژوهش با افراد آگاه و خبرگان بازبینی شده است. روایی و پایایی: در این پژوهش برای تامین روایی ساخت ابزار، از روش کنترل از سوی مشارکت کنندگان استفاده شده و برای اطمینان از پایایی، از روش بازآزمون و روش توافق درون موضوعی استفاده گردید.

    یافته ها و نتایج

    نتایج پژوهش کیفی بر اساس سه مرحله کدگذاری با بیش از 108 گزاره معنادار، 211 مفاهیم متناظر و 23 مقوله فرعی و 9 مقوله اصلی و یک مقوله هسته حاصل گردید و بر اساس نتایج حاصله، مدل پارادایمی پژوهش کیفی ترسیم گردید که مولفه های مدل پارادایمی شامل 9 مقوله اصلی به دست آمده شامل؛ مهارت پروری، درک بازار، تعهد و گرایش مدیران به بازاریابی، آزادسازی تجاری، هم افزایی در بازاریابی، بازارگرایی، توسعه پایدار کشاورزی، جهانی شدن بازارها و ترویج کشاورزی است که با انتزاع بیشتر این مقولات در مرحله کدگذاری گزینشی، یک مقوله هسته به نام «توسعه بازاریابی کشاورزی» منجر شد که با تمامی مقولات دیگر ارتباط دارد.

    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی کشاورزی، گراندد تئوری، گیاهان دارویی
  • سیده فاطمه علوی فومنی، علی قلی پورسلیمانی*، حمیدرضا رضائی کلیدبری صفحات 85-103
    مقدمه

    وضعیت زیست محیطی حاکی از آن است که جهان بحران آلودگی پلاستیکی دارد، از آنجایی که صنعت بسته بندی ارتباط نزدیکی با حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار دارد بسته بندی سبز یک روش جدید مصرف کنندگان برای دستیابی به تعادل بین رشد اقتصادی و توسعه زیست محیطی است، هدف پژوهش حاضر بررسی پیشایندها و پیامدهای رفتار خرید مصرف کنندگان در انتخاب بسته بندی های سازگار با محیط زیست است.

    روش پژوهش

     پارادایم انجام پژوهش تفسیری، رویکرد آن با استفاده از روش های آمیخته و طرح پژوهش کیفی - کمی متوالی است. جامعه آماری بخش کیفی، پژوهش گران دانشگاه و فعالان محیط زیست هستند که نمونه گیری به روش هدفمند از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 13 نفر از خبرگان بود، کدگذاری داده ها با نرم افزار مکس کیو دا در سه مرحله انجام شد. در بخش کمی نمونه گیری به روش غیر احتمالی در دسترس و داده ها از بین 369 نفر از مصرف کنندگان با نمونه گیری از هایپرمارکت ها و فروشگاه های بزرگ در سطح شهر رشت گردآوری شده است. آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی برای همه ی سازه ها بالای 7/0 است، روایی همگرا شاخص میانگین واریانس استخراج شده از 0/5 بزرگ تر است. مدل با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار PLS مورد آزمون قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج کدگذاری داده ها در بخش کیفی به شناسایی 259 کد اولیه منجر شد که با توجه به نظریه داده بنیاد، مدل پارادایمی پژوهش شکل گرفت. مقوله های باور زیست محیطی، دغدغه سلامتی، نگرش سبز و هنجار ذهنی در زمره مقوله های علی بر ایجاد رفتار خرید سبز مصرف کنندگان تاثیرگذار هستند که منجر به پیامدهایی نظیر افزایش سطح سلامتی، توسعه و رشد عملکرد سازمان، سبک زندگی سبز، ترجیح خرید و افزایش تکرار خرید محصولات دارای بسته بندی سبز می گردند. در بخش کمی سنجش فرضیه ها نشان داد که باور زیست محیطی به میزان 0/308، دغدغه سلامتی به میزان 0/164، نگرش سبز به میزان 0/168 و هنجار ذهنی به میزان 0/614 بر رفتار خرید سبز مصرف کنندگان تاثیرگذار هستند. تاثیر رفتار خرید سبز مصرف کنندگان برافزایش سطح سلامتی به میزان 0/550، توسعه و رشد عملکرد سازمان به میزان 0/578، سبک زندگی سبز به میزان 0/576، ترجیح خرید به میزان 0/236 و افزایش تکرار خرید محصولات دارای بسته بندی سبز به میزان 0/348 مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

     پیشنهاد می گردد دولت، سازمان های فعال در حوزه محیط زیست و مدیران کسب وکار با فراهم سازی راهکارهایی جهت تقویت پیشایندهای تاثیرگذار بر رفتار خرید محصولات دارای بسته بندی سبز زمینه را برای ارتقای پیامدهای حاصل از آن ایجاد نمایند.

    کلیدواژگان: رفتار خرید، پلاستیک، بسته بندی سبز، پیامد، آمیخته
  • کریم اسگندری*، نگین میراب خانباغی، شادی عرفای جمشیدی، احمد فتحی عبداللهی صفحات 105-137
    هدف تحقیق حاضر مدل تفکر انتقادی کارکنان بانک ملت مبتنی بر مولفه های بازاریابی داخلی می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش، پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر کارکنان بانک ملت استان آذربایجان شرقی می باشد. بر اساس اطلاعات دریافت شده از بانک ملت، تعداد آن ها در فاصله زمانی انجام تحقیق، 750 نفر است. حجم نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران به تعداد 250 نفر برآورد شده است. برای انتخاب نمونه آماری از جامعه آماری از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات در تحقیق حاضر پرسش نامه محقق ساخته می باشد به این صورت که ابعاد متغیرهای تحقیق، شاخص بندی شده و به سوالات پرسش نامه تبدیل شدند. برای سنجش پایایی پرسش نامه از آزمون آلفای کرونباخ و برای سنجش روایی پرسش نامه از روش روایی صوری استفاده شده است؛ که پس از سنجش روایی و پایایی آن در اختیار نمونه آماری قرار گرفت. پس از جمع آوری پرسش نامه ها، اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش های آماری توصیفی، تلخیص و طبقه بندی شد و به منظور پاسخ به سوالات تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که مهارت های تفکر انتقادی شامل ابعاد (مهارت های شناختی، مهارت های تحلیلی، مهارت های پرسش گری، مهارت های علمی و پژوهشی، مهارت های برنامه ریزی، مهارت های تعامل مداری، مهارت های انعطاف پذیری و نوآوری، مهارت های عاطفی، مهارت های تصمیم گیری، مهارت های قضاوتی) و بازاریابی داخلی شامل ابعاد (مشتری گرایی، توانمندسازی کارکنان، انگیزش و رضایت مندی کارکنان، ارتباطات داخلی، آموزش و توسعه، تبیین چشم انداز روشن، پاداش و تشویق، امنیت شغلی، تسهیم اطلاعات، کاهش فاصله طبقاتی در میان کارکنان) می باشد. نتایج نشان می دهد که مدل ارایه شده مورد تایید جامعه آماری می باشد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، بازاریابی داخلی، بانک ملت
  • علی طاهری، مهدی زاهد غروی*، حمید آسایش صفحات 139-149
    فرآیند تصمیم گیری در دنیای امروز دارای تحولات زیادی است که شرایط عدم اطمینان بر آن تاثیر زیادی دارد. تا آنجاکه نظریه آشوب سازمان ها را با پیچیدگی زیاد و در عین حال قابل مدیریت تصویر کرده است. مهندسی مالی و مدیریت یکپارچه ریسک وظیفه کنترل ریسک ها را بر عهده گرفته و با ارایه راهکارهای نوین و راهبردی توانسته است برای سازمان ها و شرکت های تجاری به ویژه بانک ها روش های نظامندی خلق نماید. در این مطالعه از تحلیل سلسله مراتبی با روش میدانی استفاده می شود لذا از پرسش نامه در جمع آوی داده ها استفاده می شود. بدین منظور از بین تعداد پرسنل صف و ستاد بانک ملی به تعداد 31.425 نفر دارای تحصیلات دانشگاهی می باشند که از بین این تعداد حدود 24256 نفر دارای سابقه بالای 10 سال می باشند. برای تعیین ارزش عددی اهمیت هر یک از معیارها، گروه قضاوت کارشناسی 386 نفری به صورت تعمدی از افراد بالای 10سال سابقه و دارای مدرک دانشگاهی براساس جدول مورگان انتخاب شدند. در این تحقیق در همه رویکردها، از اختیار متخصصان بانکی استفاده می شود. بر اساس نظر خبرگان با تجزیه تحلیل با روش دلفی فازی و تحلیل سلسه مراتبی به این نتیجه می رسیم که نسبت مطالبات به تسهیلات و نقدینگی به دارایی به ترتیب عدم کارایی شعب را نشان می دهند و سود آوری، توام با کاهش ریسک های بانکی می باشد.
    کلیدواژگان: ریسک، تحلیل سلسله مراتبی، شعب، ناکارایی
  • بیضاء قاسمی، مهدی روح الامینی*، علی ثریائی صفحات 151-170
    هدف از انجام پژوهش حاضر، طراحی مدل فضای خرده فروشی و خودپنداره، مصرف گرایی مشتری با رویکرد داده بنیاد است و پژوهش از حیث ماهیت استقرایی و از لحاظ روش، کیفی است و ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته است و محققان جهت انتخاب نمونه از مجموعه ای از روش های نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند استفاده نمودند و جمع آوری اطلاعات تا رسیدن به مرحله اشباع نظری ادامه یافته و تعداد 14 مصاحبه با خبرگان و اساتید دانشگاهی و مدیران باتجربه رشته مدیریت انجام شد و رویکرد مورد استفاده پژوهش، تکنیک داده بنیاد است وکدگذاری در 3 مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام یافته و در کدگذاری باز، مقوله ها و مفاهیم استخراج شده از مصاحبه ها فهرست گردید و مقوله های مشابه در مقولات اصلی گروه بندی شدند و در کدگذاری محوری مقوله های استخراج شده با محورهای عوامل علی، محوری، زمینه ای، راهبردها و اقدامات، مداخله گر تسهیل کننده و بازدارنده و پیامدها قرار گرفتند و در کدگذاری انتخابی نوع روابط میان معیارها و زیر معیارها در قالب پارادایم داده بنیاد ارایه گردید و برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار مکس کیودیا استفاده شد. نتایج نشان می دهد که در عوامل علی، طراحی محوطه خارجی - در عوامل محوری، محیط داخلی فروشگاه - درعوامل زمینه ای ویژگی های دموگرافی، فردی، روان شناختی و فرهنگی، اجتماعی مشتری - در راهبردها عوامل مدیریتی، محصولات فروشگاهی و فعالیت های پشتیبانی - در مداخله گر عوامل تسهیل کننده و بازدارنده و در عوامل پیامدی، پیامدهای مشتری و پیامدهای فروشگاه شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: خرده فروشی، خودپنداره، مصرف گرایی، مشتری
  • یلدا قاسمی، نیلوفر شادمهری* صفحات 171-182
    مقدمه

    رشد صنعت مبلمان و اهمیت هموارسازی موانع توسعه و بهینه سازی آن لزوم پرداختن به نوآوری را در راستای به دست آوردن بازارهای منطقه ای روشن می سازد. در این مسیر دانستن عوامل اصلی در شکل گیری میل مصرف کننده به تعویض یا خرید مبلمان می تواند نقشی کلیدی ایفا کند که دستیابی به آن تضمینی برای انطباق بیشتر ویژگی های محصول با انتظارات مشتری و در نتیجه افزایش کارایی محصولات است که در قالب افزایش رغبت کاربر به استفاده از آن ها تجلی می یابد.

    روش پژوهش

     هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر تعویض یا خرید مبلمان در سبک زندگی امروز بوده است. جامعه آماری در این مطالعه شامل شهروندان تهرانیست که بالقوه بتوانند برای خرید یا تعویض مبلمان منزل خود تصمیم گیرنده باشند، حجم نمونه 402 نفر بوده که به روش تصادفی و به وسیله پرسش نامه ای با آلفای کرونباخ 819/0 تحت مطالعه قرار گرفتند.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد اگرچه در ابتدا تصور می شود از دست رفتن کارکرد محصول علت اصلی در تعویض آن باشد، اما عوامل غیرمادی (زیبایی 1/38%، طراحی خوب 3/45%، خاطرات 4/20%) بیشترین تاثیرات را بر بروز این رفتار دارند. دلزدگی به عنوان مهم ترین عامل در میل به تعویض مبلمان به واسطه ویژگی های ظاهری و احساسی ناشی از محصول درک می شود که عاملی جدی برای رفتار تعویض یا خرید مجدد است.

    نتیجه گیری

     وجود قابلیت تغییر ظاهر مبلمان و امکان ایجاد چیدمان های مختلف برای آن از عواملی است که با رعایت آن در مرحله طراحی محصول می توان بهترین پاسخ را به این نیاز داد.

    کلیدواژگان: کیفیت مبلمان، سبک زندگی، خرید مبلمان، تعویض مبلمان، دلزدگی
  • محمد باشکوه، محمد بهادری نژاد، نوید شفیعی صفحات 183-198

    پایداری در حوزه بازاریابی از دیدگاه‌های مختلفی مورد بررسی قرار می‌گیرد. برخی از نویسندگان مسایل زیست‌محیطی یا سبز و برخی دیگر مسایل اجتماعی را مورد توجه قرار دادند. بنابراین تحلیل و ارزیابی استراتژی بازاریابی از نظر پایداری نیز یک هدف منحصر به فرد است و توجه ویژه‌ای را می‌طلبد. بنابراین، این مقاله به ارایه مدلی برای توسعه بازاریابی پایدار با استفاده از بازاریابی دیجیتال در صنعت مد سریع که به لباس‌هایی با سرعت تولید می‌شوند و از کیفیت پایین برخوردار هستند می‌پردازد. تحقیق حاضر یک مطالعه کیفی است و از لحاظ هدف یک تحقیق کاربردی است. مشارکت‌کنندگان در تحقیق حاضر خبرگان حوزه بازاریابی است و برای تعیین حجم نمونه از روش اشباع نظری استفاده شده است. بدین معنی که مصاحبه‌ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه پیدا کرده است. در این تحقیق با 8 نفر از خبرگان مصاحبه انجام شد و پس از مصاحبه با نفر هشتم به اشباع نظری رسیدیم. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار مکس‌کیودا نسخه 12 و روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نتایج نشان می‌دهد که مدل تحقیق شامل دو متغیر اصلی است که هر متغیر بازاریابی پایداری دارای 8 بعد و 24 شاخص است و متغیر بازاریابی دیجیتال نیز دارای 4 بعد و 15 شاخص است. همچنین نتایج نشان می‌دهند که متغیر بازاریابی پایداری دارای هشت بعد بازاریابی اجتماعی، قابلیت‌های انسانی، توجه به آموزش، قابلیت‌های ارتباطی و تعاملی، تقویت وفاداری و مشتری‌مداری، انگیزاننده‌های (محرک‌های) احساسی، توزیع قابل دسترس و محصول پایدار است. همچنین بازاریابی دیجیتال دارای 4 بعد استراتژی تعاملی، استراتژی توزیعی، استراتژی ارتباطی (مشتری‌مداری) و استراتژی اطلاعاتی است.

    کلیدواژگان: بازاریابی پایداری، بازاریابی دیجیتال، بازاریابی اجتماعی، مشتری مداری
|
  • Abas Falahnezhad, Mohammad Ail Abdolvand *, Kambiz Heidarzadeh, MOHSEN Khounsiavash Pages 1-24

    Today, branding for tourist destinations and attracting the attention and creating the love and interest of tourists for these destinations is considered a strategy for tourist destinations, which plays a vital role in the performance of destination management, in order to expand their tourism opportunities and differentiate goals from competitors and finally achieve competitive advantage. Therefore, due to the importance of tourism, which has a significant impact on the environment, culture, and economy, establishing a strong emotional link between tourists and tourist destinations can be very effective in attracting tourists and, as a result, increasing income and sustainable development due to the tourism industry. Destination love is a phenomenon experienced by a group of satisfied visitors, and satisfied visitors become loyal tourists, thereby reducing costs. Since today the importance of this construct has increased as an emerging issue for academics and professionals, therefore, the purpose of this review research is to draw a clear and comprehensive picture of the phenomenon of tourist destination love and also to present management concepts and applications for tourism businesses. This review provides an in-depth insight into policymakers and planners active in tourism and hospitality businesses.

    Keywords: Consumer-brand Relationships, Brand Love, Tourism, Hospitality, Destination Love
  • Mona Koshki, Shahnaz Nayebzadeh *, Abolfazl Davodirokabadi, Karim Hamadi Pages 25-44
    The aim of this study was to analyze the intellectual paradigm and draw a scientific map of international research in the field of digital marketing tools in the fashion and clothing industry. This study has been performed on 1150 articles in the Web of Science database following the interpretive paradigm and systematic review method based on defined search terms. In order to conduct research and achieve the desired goals, researchers have systematically studied all published research articles on digital marketing tools between 2002 and 2022 and analyzed the data using VOS viewer software version. 6.1 Done. To analyze the data, by searching for articles in the selected research database, they were entered into the analysis process in three stages after screening, and from the perspective of the year of research, co-authorship and keyword usage were examined. Based on the results, it was observed that most research in this field has been done in 2022. Also, the authors with the most research in recent years were identified and introduced, and it was determined which authors’ number of articles in the field of digital marketing is higher. The results also showed that the most important keywords include digital transfer, digitalization, social networks, digital marketing and artificial intelligence. Based on this, these factors can be considered as the most important factors related to digital marketing tools. Based on this, it can be concluded that social networks and artificial intelligence are the most important tools of digital marketing and researchers can study these tools in their research to increase article traffic. Also, for the fashion and clothing industry, these tools can be considered as the most effective digital marketing tools.
    Keywords: Digital Marketing, Marketing Tools, Intellectual Paradigm, Fashion, Clothing, Social Networks
  • Faranak Khodayari *, Shadan Vahabzadeh,  Salumeh Rajablu Pages 45-57
    Introduction

    Electronic word of mouth created in the Internet and in web marketing environments, are able to attract customers 'attention and direct customers' views on the company's products and services and encourage their behavioral intentions, and therefore the purpose of this study is to determine the effect of Negative Customer Emotions on Negative Electronic Word of Mouth with the Mediating Role of Revenge and Desire for Improvement.

    Methods

    This research is descriptive-survey (cross-sectional) in terms of method and in terms of purpose is applied research and in terms of type is in the field of field research. The statistical population of this research consists of all customers of Digikala Company. A sample of 384 people according to the Morgan table was selected and studied by the non-probabilistic sampling method. The data collection tool is a questionnaire the validity of the questionnaire has been confirmed through convergent and divergent validity tests and its reliability using Cronbach's alpha coefficient. The structural equation analysis method has also been used to analyze the data.

    Results

    The results of the analysis of research hypotheses using structural equation modeling showed that the negative emotions of customers have a positive effect on negative electronic advertising and the desire for revenge. The desire for revenge also has a positive effect on negative electronic word of mouth. Negative customer emotions have a positive effect on negative electronic oral advertising with the mediating role of the desire for revenge.

    Conclusion

    Negative customer emotions have no positive effect on the desire to improve and the desire to improve has a negative effect on negative electronic oral advertising. In the end, the results showed that negative customer emotions did not have a positive effect on negative electronic oral advertising with the mediating role of the desire to improve.

    Keywords: Negative Customer Emotions, Negative Electronic Word of Mouth, Revenge, Desire for Revenge, Desire for Improvement
  • BIJAN Alizadeh, Abdullah Naami *, Mohammad Kohandel, Mohammad Nasrollahniya Pages 59-84
    Background

    Nowadays, in most developed countries, marketing of agricultural products is one of the major sectors of the economy. Therefore, the marketing of agricultural products is an important necessity and to solve the problems of rural areas and farmers, it is necessary to professionally market agricultural products into the agricultural development system of these areas. Accordingly, choosing the right marketing strategy is effective in selling more products and services and the success of organizations in the competition.

    Objective

    This research was conducted with the aim of providing an agricultural marketing model with an emphasis on medicinal herbs in Iran.

    Method

    Qualitative and exploratory interpretive research method was conducted with grounded theory technique. The data collection of this research was done using in-depth semi-structured interviews. The statistical population includes elites, professors, and senior managers in the fields of agriculture and marketing of medicinal herbs, in-depth interviews were conducted with 15 people through targeted sampling, and the theory building process reached theoretical saturation with 15 interviews. Data analysis has been done using Strauss and Corbin coding. The following methods have been used to validate the model and results consensus of data: in this research, various experts were interviewed, consensus of researchers: at different stages of this research, the research findings have been revised by other expert researchers. Member control: In this research, research findings have been reviewed with knowledgeable people and experts at different stages of the research. Validity and Reliability: In this research, to ensure the validity of the instrument, the participant control method was used, and to ensure the reliability, the retest method and intra-subject agreement method were used.

    Findings and results

    The qualitative research results were obtained based on three stages of coding with more than 108 meaningful propositions, 211 corresponding concepts, 23 subcategories, 9 main categories, and one core category, and based on the results, a qualitative research paradigm model was drawn. that the components of the paradigm model include 9 main categories obtained including; Skill development, market understanding, managers' commitment and orientation to marketing, commercial liberalization, synergy in marketing, market orientation, sustainable development of agriculture, globalization of markets and agricultural promotion, which by further abstracting these categories in the selective coding stage, a core category called "development" "Agricultural marketing" has led, which is related to all other categories.

    Keywords: marketing, Agricultural Marketing, Grounded Theory, medicinal herbs
  • SEYEDEH FATEMEH Alavi Foumani, ALI Gholipour Soleimani *, Hamidreza Rezaei Kelidbari Pages 85-103
    Introduction

    Environmental status indicates that the world is in a plastic pollution crisis. Since the packaging industry is closely linked to environmental protection and sustainable development, green packaging is a new way for consumers to achieve a balance between economic growth and environmental development. And the consequences of consumers' purchasing behavior in choosing environmentally friendly packaging.

    Research Method

     The paradigm of conducting interpretive research, its approach is using mixed methods and sequential qualitative-quantitative research design. The statistical population of the qualitative section is university researchers and environmental activists, sampling was done in a targeted way through semi-structured interviews with 13 experts, data coding was done with Max Q.D.A software in three stages. In the quantitative part, non-probability sampling is available and data is collected from among 369 consumers by sampling from hypermarkets and large stores in Rasht city. Cronbach's alpha and composite reliability for all constructs are above 0.7, the convergent validity of the extracted average variance index is greater than 0.5. The model was tested using structural equation modeling with PLS software.

    Results

    The results of coding the data in the qualitative part led to the identification of 259 primary codes, which formed the paradigm model of the research according to the foundational data theory. The categories of environmental belief, health concern, green attitude, and mental norm are among the causal categories that influence the creation of green purchasing behavior of consumers, which leads to consequences such as increasing the level of health, development and growth of the organization's performance, green lifestyle, purchasing preference, and increasing the repetition of purchasing products. They have green packaging. In the quantitative part, the hypothesis test showed that environmental belief at the rate of 0.308, health concern at the rate of 0.164, green attitude at the rate of 0.168 and mental norm at the rate of 0.614 have an effect on consumers' green purchasing behavior. The effect of consumers' green purchasing behavior on increasing the level of health by 0.550, development and growth of the organization's performance by 0.578, green lifestyle by 0.576, purchasing preference by 0.263 and increasing the frequency of purchasing products with green packaging to the rate of 0.348 was confirmed.

    Conclusion

    It is suggested that the government, organizations active in the field of environment and business managers provide solutions to strengthen the antecedents influencing the purchasing behavior of products with green packaging to create the basis for improving the consequences of it.

    Keywords: Purchase Behavior, plastic, green packaging, Consequence, mixed
  • Karim Esgandari *, Negin Mirab Khanbaghi, Shadi Orafaye Jamshidi, Ahmad Fathiabdullahi Pages 105-137
    The purpose of this research is the critical thinking model of Bank Mellat employees based on internal marketing components. The present research is practical in terms of purpose and survey in terms of method. The statistical population of this research is the employees of Mellat Bank of East Azerbaijan province. According to the information received from Bank Mellat, their number is 750 people during the period of research. The size of the statistical sample is estimated to be 250 people based on Cochran's formula. A stratified random sampling method was used to select the statistical sample from the statistical population. The data collection tool in the current research is a researcher-made questionnaire in such a way that the dimensions of the research variables were indexed and turned into questionnaire questions. Cronbach's alpha test was used to measure the reliability of the questionnaire and the face validity method was used to measure the validity of the questionnaire. Which was given to the statistical sample after measuring its validity and reliability. After collecting the questionnaires, the obtained information was summarized and classified using descriptive statistical methods, and in order to answer the research questions, Pearson's correlation test and multiple regression were used in SPSS software. Research findings show that critical thinking skills include dimensions (cognitive skills, analytical skills, questioning skills, scientific and research skills, planning skills, interactive skills, flexibility and innovation skills, skills emotional skills, decision-making skills, judgment skills) and internal marketing including dimensions (customer orientation, employee empowerment, employee motivation and satisfaction, internal communication, training and development, explaining a clear vision, reward and encouragement, job security, information sharing , reducing the class gap among employees). The results show that the presented model is approved by the statistical community.
    Keywords: critical thinking, Internal Marketing, Bank Mellat
  • Ali Taheri, Mehdi Zahedgharavi *, Hamid Asayesh Pages 139-149
    The decision-making process in today's world has many developments, which are greatly affected by uncertainty. As far as chaos theory has depicted organizations with great complexity and at the same time manageable. Financial engineering and integrated risk management has assumed the task of controlling risks and by providing new and strategic solutions, it has been able to create systematic methods for organizations and commercial companies, especially banks. Hierarchical analysis with field method is used in this study, so questionnaire is used in data collection. For this purpose, 31,425 people have university education from among the number of frontline and headquarters personnel of National Bank, of which 24,256 people have more than 10 years of experience. To determine the numerical value of the importance of each of the criteria, the expert judgment group of 386 people was deliberately selected from people with more than 10 years of experience and with a university degree based on Morgan's table. In this research, the authority of banking experts is used in all approaches. Based on the opinion of experts, by analyzing with the fuzzy Delphi method and hierarchical analysis, we come to the conclusion that the ratio of claims to facilities and liquidity to assets respectively show the inefficiency of branches. And profitability is accompanied by the reduction of banking risks.
    Keywords: Risk, Hierarchical Analysis, Branches, Inefficiency
  • Beyza Ghasemi, Mehd Rouholamini *, Ali Sorayaei Pages 151-170
    The purpose of the current is research Designing a retail space model and self-concept, customer consumerism with a Grounded theory approach And research is inductive in nature and qualitative in method And the data collection tool is a semi-structured interview And the researchers used a set of non-probabilistic purposive sampling methods to select the sample And data collection continued to the stage of theoretical saturation And 14 interviews with experts and university professors and experienced managers in the field of management were conducted And the approach used in the research is grounded Theory technique and Coding done in 3 stages of open coding, axial coding and selective coding In open coding, the categories and concepts extracted from the interviews were listed And similar categories were grouped into main categories And in the axial coding of the extracted categories With the axes of causal factors, the contexts of strategies and intervening measures, facilitators and deterrents and outcomes were analyzed and In selective coding, the type of relationships between criteria and sub-criteria was presented in the form of a grounded theory paradigm and Max QDA software was used to analyze the data. The results show that in the causal factors of the design of the external area in the central factors of the interior environment of the store In the factors background, Individual demographic psychological and social cultural characteristics of the customer In strategies, management factors of store products and support activities Facilitating and inhibiting factors were identified in the interferer and customer consequences and store consequences were identified in the consequence factors.
    Keywords: Self, concept. Consumerism. Customer
  • Yalda Ghasemi, Niloofar Shadmehri * Pages 171-182
    Introduction

    The growth of the furniture industry and the importance of facilitating barriers of development and its optimization shows the need to innovation in order to gain regional markets. In this way, knowing the main factors in the formation of consumer desire to replace or buy furniture can play a key role. Achieving these items is a guarantee for more product features to meet customer expectations and thus increase product efficiency which is manifested in the form of increasing the user's desire to use them.

    Method

    In this applied research, we investigated the factors affecting the tendency to change or buying the furniture in today's lifestyle. The sample size was 402 persons who were randomly selected and were tested by questionnaire. The reliability of the questionnaire was calculated by Cronbach's alpha coefficient which was 0/819 and it showed high credibility.

    Results

    The results of this study showed that although the factors such as functional quality, manufacturing and, production seem to be the most important factor in purchasing furniture and then the desire to replace it, the appearance and emotional characteristics of the product are more serious factors for user’s boredom. The ability to change (in appearance) and arranging are the factors that reduce diversity and allow consumerism to be controlled.

    Conclusion

    Respondents seem to be consciously aware of the negative value of fashion influence on their choice. However, the factors that are important to them show the impact of fashion well.

    Keywords: furniture quality, Lifestyle, furniture changing, furniture buying, Boredom
  • Mohammad Bashokouh, Mohmmad Bahadorinejad, navid shafiei Pages 183-198

    Sustainability in the field of marketing is examined from different perspectives. Some writers focused on environmental or green issues and others on social issues. Therefore, analysis and evaluation of marketing strategy in terms of sustainability is also a unique goal and requires special attention. Therefore, this paper presents a model for sustainable marketing development using digital marketing in the fast fashion industry. The current research is a qualitative study and in terms of its purpose, it is an applied research. The participants in this research are experts in the field of marketing, and the theoretical saturation method was used to determine the sample size. This means that the interviews continued until theoretical saturation was reached. In this research, interviews were conducted with 8 experts, and after interviewing the 8th person, we reached theoretical saturation. For data analysis, MaxQuda software version 12 was used using open, axial and selective coding method. The results show that the research model includes two main variables that each sustainability marketing variable has 8 dimensions and 24 indicators, and the digital marketing variable has 4 dimensions and 15 indicators.

    Keywords: digital marketing, customer orientation, sustainability marketing, social marketing