فهرست مطالب

نشریه مطالعات میان رشته ای هنر و علوم انسانی
پیاپی 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه قوی صفحات 13-33

    قالی ایرانی شهرت جهانی دارد و نمونه‌های متنوع آن در هر منطقه از ایران بافته می‌شود. از میان قالی‌های اقوام مختلف ایران، قالی ترکمن و خراسان شمالی شباهت‌های زیادی به‌هم دارند. در بعضی از نمونه‌ها، شباهت بافته‌ها به‌حدی است که امکان تمایز و تشخیص تعلق آن‌ها به قومی خاص به ‌سختی میسر است. این گروه از دست‌بافته‌ها به دلیل ویژگی‌های خاص و زیبایی منحصر به ‌فرد که پرورده ذوق اصیل زن بافنده ایرانی می‌باشد، همواره مورد توجه هنردوستان است. هدف از این تحقیق، شناسایی نقوش، ترکیب‌بندی و رنگ‌بندی قالی ترکمن و خراسان شمالی و کشف نقاط اشتراک و افتراق آن‌ها است. این پژوهش به‌دنبال پاسخ‌گویی به این سوال است که چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی میان قالی ترکمن و خراسان شمالی وجود دارد. روش پژوهش، توصیفی - تحلیلی است که با استفاده از منابع اصیل موجود به‌صورت کتابخانه‌ای و اسنادی انتخاب شده‌اند. مقایسه نمونه‌ها نشان می‌دهد که قالی‌های این دو قوم دارای نقوش هندسی هستند که به‌صورت منظم در متن و حاشیه تکرار می‌شوند. بر این اساس، تشابه نمونه‌ها بیش ‌از نقاط افتراق آن‌ها است و آثار مورد بررسی بر اساس ویژگی‌های قالی ترکمن شکل‌گرفته است. بر اساس پژوهش حاضر، به ‌نظر می‌رسد که در دوره تاریخی خاص، اقوام خراسان بیش ‌از قبل از قالی ترکمن تاثیر گرفته و تشابه بیشتر را میان قالی اقوام پدید آورده ‌است. همچنین مهم‌ترین افتراق قالی ترکمن از قالی‌های خراسان این است که اگرچه نمونه قالی ترکمن قدمت و اصالت بیشتری دارد، تنوع نقوش از نظر موضوعی و روش‌های ترکیب‌بندی قالی خراسان بسیار بیشتر از نمونه قالی ترکمن است.

    کلیدواژگان: نقوش هندسی، ترکیب بندی، نقش مایه قالی ترکمن، نقش مایه قالی خراسان شمالی
  • زهرا فراز فاروجی صفحات 35-53

    تولید پوشاک در دوره‌های گوناگون شکل و شمایلی متفاوت داشته است. کارگاه خیاطی در ایران تاریخچه‌ای بیش از 150 سال دارد. امروزه کارگاه‌های دنیا نیز مانند سایر بخش‌ها مدرن شده و با استفاده از تکنولوژی‌های روز سعی در آموزش خیاطی به روش نوین می‌نمایند. یکی از بخش‌های مهم در کارگاه‌های خیاطی، بخش طراحی مدل پوشاک می‌باشد. طراحی پوشاک هم مثل هر کار دیگری با گذشت زمان تغییر زیادی کرده است. با پیشرفت تکنولوژی، الگوسازی دوبعدی به ساخت الگو به صورت سه بعدی تغییر پیدا کرده و خیاطان و طراحان حرفه‌ای دیگر از روش‌های سنتی و دستی برای تهیه پوشاک افراد خوش‌سلیقه و مشکل‌پسند استفاده نمی‌کنند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ابزارهای کاربردی، استفاده از روش‌های سنتی به دلیل داشتن هزینه بالا و زمان‌بر بودن، غیرکارآمد و منسوخ شده‌اند. در دنیای کنونی، رمز موفقیت کشورهای جهان اول در تولیدات پوشاک، استفاده از روش‌های صنعتی و در کنار آن، بهره‌گیری صحیح از ابزارهای روز، روش‌های نوین طراحی و مدیریت تولید است که یکی از این ابزار، استفاده از نرم افزارهای گرافیکی و طراحی است. فقط طراحان هستند که می‌توانند طراحی را در زمینه پوشاک و نساجی به خوبی انجام دهند. ولی متاسفانه هنوز در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته‌اند و از آن‌ها به خوبی استفاده نمی‌شود. یکی از آن دلایل، عدم آشنایی با تکنولوژی روز در این بخش است که می‌تواند باعث عدم انگیزه کافی طراحان و توجیه نشدن درست آنان از بازار کار و اشتغال باشد. شاید با شناخت کارکرد نرم افزارها در صنعت پوشاک، به تغییرات قابل توجه دست یابیم. در این تحقیق که به روش توصیفی است، سعی در شناساندن کارکردهای نرم افزارها شده است و در یک تحقیق میدانی، میزان استفاده نشدن آن‌ها مشخص می‌شود.

    کلیدواژگان: نرم افزار الگوسازی پوشاک، نرم افزار طراحی پوشاک، خیاطی، مد
  • کبری عابدی صفحات 55-75

    طبیعت در فرهنگ ایرانی آنچنان ارزشمند است که از دیرباز بر تمامی نقوش هنرهای ایرانی تاثیر بسزایی داشته و حتی در سفالینه‌ها اولیه و دیوار بناهای مختلف به کار برده شده است. نگرش عرفانی ایرانی از طبیعت به عنوان نمادی از باغ بهشتی از اشاره‌های مستقیم و غیرمستقیمی سرچشمه می‌گیرد که قرآن به درخت و باغ‌های فردوس دارد. ارتباط و در‌هم‌تنیدگی طبیعت با موضوع نگاره چنان جداناپذیر است که گویی این دو کنار هم معنا می‌یابند. عناصر طبیعت نیز مانند دیگر عناصر موجود در نگاره‌ها نقشی نمادین دارند و تنها به عنوان بیان‌کننده داستان به تصویر کشیده نشده‌اند، بلکه به عنوان منبع الهام یادآور حقیقتی هستند که در ژرفای وجود نگارگر مکتب هرات نقش بسته است. نگارگری ایرانی در حقیقت تصویری برای آرایش کتاب‌ها است که محققان آن را بر اساس ایام تاریخ، رفتن و آمدن یک پادشاه یا مرکزیت یک شهر و بخش به مکاتب مختلف تقسیم‌بندی کرده‌اند. روش تحقیق در این مقاله از نوع توصیفی و تحلیلی است و برای گردآوری اطلاعات از روش مطالعات کتابخانه‌ای استفاده شده است. نتایج تحقیق بیان‌گر آن است که ارتباط عمیق و گسترده انسان با طبیعت و نتایج حاصل از آن، نوع نگرش و جهان‌بینی وی را رقم زده ‌است. اینکه ارتباط با طبیعت چگونه شکل گرفته و نگرش هنرمند نشات گرفته از چیست، یکی از مسایلی است که می‌توان به واسطه آن به نقش معنایی بعضی از عناصر طبیعت در نگاره‌ها پی برد.

    کلیدواژگان: طبیعت، نگارگری، مکتب هرات، بهزاد
  • سیده مریم مجتبوی، مهلا رضائیان صفحات 77-95

    با پیشرفت جوامع و حرکت به سمت مدرنیزه شدن، موزه‌ها نیز به سمت تکنولوژی قدم برداشته‌اند. امروزه موزه‌ها دیگر تنها به نمایش آثار تاریخی گذشته نمی‌پردازند، بلکه در تلاش هستند تا جامعه را با واقعیات کنونی آشنا کنند و ضمن حرکت به سمت جامعه‌ای مدرن‌تر و آینده‌ای پیشرفته‌تر، نقش موثرتری نسبت به گذشته ایفا نمایند. موزه‌های تکنولوژی نوعی از موزه‌های نوین هستند و به دنبال نمایش دورنمایی از آینده، همراه با تجربه عینی هستند. اهداف اصلی این پژوهش، بررسی و طبقه‌بندی موزه‌های سنتی و نوین و مقایسه آن‌ها از سه بعد کالبدی، عملکردی و اجتماعی، واکاوی شاخص‌های موثر در معماری موزه نوین و ارایه در قالب مدل مفهومی و تحلیل مولفه‌های مستخرج از مدل مفهومی در طراحی موزه آینده دبی به عنوان یک موزه نوین می‌باشد. روش پژوهش حاضر، توصیفی- تحلیلی است و گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای-اسنادی و میدانی انجام شده است. در گام نخست، مکتوبات در زمینه انواع موزه‌ها (به خصوص موزه‌های نوین) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته، تفاوت موزه‌های سنتی و نوین مرور شده و عناصر تاثیرگذار در معماری داخلی موزه‌های نوین در قالب مدل مفهومی استخراج گشته است. سپس به منظور آشنایی با پیشرفت موزه‌های نوین، با توجه به مولفه‌های ارایه شده در مدل مفهومی، به بررسی نمونه موردی (موزه آینده دبی) پرداخته شده است. یافته‌ها نشان می‌دهد موزه‌ها به دو دسته موزه‌های سنتی و موزه‌های نوین تقسیم شده‌ و شاخص‌های تاثیرگذار در معماری موزه نوین، شامل «تکنولوژی، دوستدار محیط زیست، نور طبیعی و مصنوعی، پالت رنگ، تزیینات، فضای جمعی، سازه و تاسیسات» می‌باشند. موزه آینده دبی نیز به عنوان یک موزه نوین، با هدف دست‌یابی به پایداری از کانسپت‌های متعددی برای هر یک از شاخص‌های موزه نوین، بهره برده است و مهمترین آن‌ها، استفاده از ابزارهای مدل‌سازی پارامتریک جدید در طراحی سازه از شاخص تکنولوژی می‌باشد.

    کلیدواژگان: موزه سنتی، موزه نوین، موزه آینده دبی، معماری موزه، تجربه آینده
  • فروغ فرهادزاده شوشتری، ابراهیم بازرگانی صفحات 97-113

    هرچند که فضا توامان به صورت کارکردی و نمایشی و یا مفهومی در نگارگری ایفای نقش می‌کند، با این حال، فضای منفی در آثار کمال‌ الدین بهزاد نقشی کلیدی دارد که در ارتباط با فضای مثبت معنا می یابد و مفهوم خاص و منحصر به فردی دارد. این مقاله بر آن است تا به شناسایی فضای منفی در کنار فضای مثبت در آثار کمال الدین بهزاد بپردازد. روش مورد استفاده توصیفی تحلیلی و گردآوری مطالب نیز کتابخانه ای و مشاهده ای به تحلیل فضای منفی در آثار بهزاد می‌پردازد که در این راستا، با روش نمونه‌گیری انتخابی آثار استاد بهزاد گزینش شده است. چیستی «فضای منفی» و چگونگی طبقه‌بندی فضا در آثار استاد بهزاد، پرسش بنیادی جستار حاضر است که با هدف چگونگی و شناخت فضای منفی در آثار بهزاد به شناخت فضا و انواع آن می‌پردازد. نتایج پژوهش نشان داد که فضای منفی در آثار بهزاد، ماهیت کارکردی دارد و این بدین معنا است که در تحلیل تکنیکی اجزای اثر، نقش دارد و تمرکز بر روی مجزا کردن اثر به واسطه فضای منفی است. بر اساس آنچه از آثار او بر می‌آید، گزینش فضای منفی، امری هوشمندانه و هدف‌دار است. همچنین این فضا با پیوست به فضای مثبت، ایجاد تعادل و توازن کرده، در جذابیت و بهتر دیده شدن اجزاء و عناصر تصویری کمک می‌کند. کمال الدین بهزاد فضای مثبت و منفی را توامان در سراسر نگاره های خود نشان داده است؛ به نحوی که به فضای کلی تصویر آسیب نزده و از کوچکترین فضا حتی منفی نیز استفاده می‌کند.

    کلیدواژگان: فضا، فضای مثبت، فضای منفی، کمال الدین بهزاد، نگارگری
  • الهام سیستانیان صفحات 115-139

    اولین سبک شاخص خط نستعلیق که مورد پذیرش واقع شد، سبک میر عماد حسنی قزوینی (متوفی 1024ق) در دوره صفوی بود. با ورود صنعت چاپ به ایران در دوره قاجار، به دلیل نیاز سازگاری خط با این صنعت، میرزا رضا کلهر (متوفی 1310ق) با اعمال تغییراتی در خط میر عماد این نیاز را برطرف نمود، اما اوضاع نابسامان بعد آن موجب شد خوشنویسی مانند دیگر هنرها دچار نسیان شود و حدود دو دهه بعد با ظهورعمادالکتاب (متوفی 1355ق)، نستعلیق سبک کلهر دوباره احیا و با اعمال تغییراتی در آن به دوره معاصر منتقل شد. این پژوهش قصد دارد با مطالعه تطبیقی آثار سیاه‌ مشق دو هنرمند، به چگونگی تحولات و تغییرات ایجاد شده در شیوه خط نستعلیق از اواخر قاجار تا معاصر بپردازد. سوال اصلی پژوهش این است که مکتبی که خوشنویسان امروز از آن پیروی می‌کنند مکتب کلهر نامیده می‌شود یا عمادالکتاب؟ به این منظور، از هر خوشنویس، پنج اثر سیاه مشقی به صورت تصادفی انتخاب شده و به شیوه تطبیقی مطالعه می‌شوند. اطلاعات پژوهش به روش کتابخانه‌ای- اسنادی جمع‌آوری و به روش کیفی تحلیل شده‌اند. پس از تطبیق آثار، مشخص شد که شیوه نستعلیق نویسی ، هندسه و اسکلت‌بندی خط عمادالکتاب همان شیوه کلهر است، اما عماد الکتاب در نستعلیق کلهر اصلاحاتی انجام داده است. در جهت تناسب، بیشتر حروف و استحکام بخشیدن در کرسی و ترکیبات که کلهر به جهت سازگار کردن نستعلیق با صنعت چاپ به ناچار در دوره خود نادیده گرفته بود. در نهایت، شیوه نستعلیق‌نویسی عماد الکتاب تکمیل‌کننده مکتب کلهر بوده است.

    کلیدواژگان: مکتب، کلهر، عمادالکتاب، سیاه مشق، شیوه نستعلیق نویسی
  • آسیه بذرگری صفحات 141-158

    کاشی‌کاری در ایران از مهم‌ترین مظاهر بروز مفاهیم معنوی و عرفانی در هنر به شمار می‌رود که در تزیینات مساجد و اماکن مذهبی رکن اصلی را ایفا می‌کند. اصول فنی و هنری در تزیینات به‌ویژه کاشی‌کاری بسیار مورد توجه بوده است. هدف این پژوهش، مقایسه بنای امامزاده محروق و مسجد گوهرشاد به‌لحاظ نوع وتزیینات کاشی‌کاری است تا جلوه برجسته در این دو بنا با توجه به اینکه در یک دوره تاریخی و یک حوزه جغرافیایی انجام ‌شده مشخص شود. در این جستار، با مطالعات اسنادی انجام شده، شاهد آن هستیم که نوع کاشی‌کاری‌های مسجد گوهرشاد و بنای امامزاده محروق یکسان بوده و کاشی‌ها بسته به فضای به کار رفته و نوع نقش آن‌ها متفاوت است. همچنین رنگ‌های به کار رفته تفاوت دارد. کاشی معقلی وکاشی هفت رنگ در هر دو مکان کاربرد بیشتری نسبت به انوا ع کاشی‌کاری دارد و آن به دلیل صرفه‌جویی در زمان بازسازی‌های و مرمت بنا بوده است. مسجد گوهرشاد به لحاظ گستردگی وقدمت کاشی‌کاری‌ها و همجواری آن با بارگاه امام هشتم بسیار بااهمیت و برجسته است.

    کلیدواژگان: کاشی کاری، تزئینات، امامزاده محروق، مسجد گوهرشاد
  • جواد امین خندقی، ملیکا مصدق صفحات 159-169

    بررسی بازنمایی یک امر در آثار هنرمند، راهی برای یافتن جهان‌زیسته و چشم انداز او به جهان است. براینی کمپبل در «پروژه پدر» به سراغ یکی از قشنگ‌ترین و هولناک‌ترین پروژه‌های کاری‌اش رفته است. او می‌خواهد آخرین دیدارها با پدرش را ثبت کند و در عین حال، پایان پدر را به تصویر می‌کشد که می‌تواند دردناک باشد. این پژوهش می‌تواند گامی در راستای تبیین سبک زیباشناختی کمپبل باشد و «پروژه پدر» را از این منظر واکاوی کند. بر این اساس، هدف این پژوهش، تحلیل چگونگی بازنمایی پدر در مجموعه بالا است. پرسش اصلی در این پژوهش عبارت است از اینکه چگونه پدر در پروژه پدر کمپبل بازنمایی شده است؟ در این نوشتار، پس از بیان مبانی نظری و معرفی کمپبل، عکس‌های «پروژه پدر» با تمرکز بر بازنمایی پدر و نقش عکاس به عنوان دختر او تحلیل می‌شود. این پژوهش به لحاظ ماهیت، کاربردی است. روش در این پژوهش، توصیفی و تحلیلی است. گردآوری اطلاعات با روش کتابخانه‌ای و مشاهده تصاویر است. روش تحلیل در این پژوهش کیفی است. نمونه‌گیری در این پژوهش با روش گزینشی است. 10 عکس که در ارتباط مستقیم با موضوع نوشتار است، برای تحلیل انتخاب شده است. این پژوهش نشان می‌دهد که این پروژه هم می‌تواند جنبه شخصی داشته باشد و هم می‌تواند به لحاظ زیباشناختی مطرح باشد. کمپبل در این پروژه هم نقش دختر را ایفا می‌کند و هم به پدرش می‌پردازد. عکس‌ها به دلیل این‌که در یک سیر روایی با یادداشت‌هایی همراه شده است، جذابیت و معنای متفاوتی یافته است. کمپبل تلاش می‌کند تا یکی از دردناک‌ترین مراحل زندگی‌اش را به زیباترین شکل به نمایش بگذارد، اما در این راه تلاش می‌کند تا ما را با واقعیت رو‌به‌رو سازد و همراه کند. پروژه پدر در نمایش روزهای پایانی پدر به صورت صریح و گاهی استعاری موفق است. شاید یکی از جنبه‎های زیبا بودن این مجموعه، روبه‌رو ساختن مخاطب با واقعیت عریان و بدون پرده است.

    کلیدواژگان: پدر، براینی کمپبل، بازنمایی، عکاسی
  • فاطمه ابهر زنجانی صفحات 173-180
  • محبوبه تبریزی صفحات 181-192
|
  • Fatemeh Ghavi Pages 13-33

    The Iranian carpet is famous worldwide and its different examples are woven into all regions of Iran. Among the carpets of different ethnic groups in Iran, the carpets of Turkmen and Northern Khorasan have much in common. In some instances, braids are so similar that it is difficult to distinguish and recognize them as belonging to a particular ethnic group. This group of handwoven fabrics is always in the interest of art lovers due to their special features and unique beauty, which is the product of the authentic taste of Iranian women weavers. This research aims to identify the patterns, composition and colouring of Turkmen and Northern Khorasan rugs and to discover their similarities and differences. This research aims to answer the question of what are the differences and similarities between the Turkmen and the rugs of North Khorasan. The search method is descriptive-analytical, which is chosen using original sources in the form of a library and materials. Comparison of the samples shows that the carpets of these two ethnic groups have geometric patterns that are routinely repeated in the text and border. On this basis, the similarities of the samples are more than their differences, and the works investigated are based on the characteristics of Turkmen carpets. Based on the present research, it seems that in a particular historical period, the tribes of Khorasan were more influenced by the Turkmen carpets than before and created more similarities between the carpets of the tribes. Also, the most important difference between Turkmen carpets and Khorasan carpets is that, although the sample of Turkmen carpets is older and more authentic, the variety of motifs in terms of subject matter and composition methods of Khorasan carpets is much more than that Turkmen carpets.

    Keywords: geometric motifs, composition, Turkmen carpet pattern, North Khorasan carpet pattern
  • Zahra Faraz Farouji Pages 35-53

    The production of clothing had different shapes and pictures in different periods. The sewing workshop in Iran is over 150 years old. Today, workshops around the world are being modernized like other sectors and are trying to teach sewing in a new way with the help of modern technologies. One of the most important pieces of the sewing workshops is the design of clothing patterns. Dress design, like anything else, has changed a lot over time. With the advancement of technology, two-dimensional pattern making has changed to three-dimensional pattern making, and professional tailors and designers no longer use traditional and manual methods to prepare clothes for tasteful and difficult people. Today, with advances in technology and practical tools, the use of traditional methods has become inefficient and outdated because of their high cost and duration of use. In today’s world, the secret of the success of the first world countries in clothing production is the use of industrial methods and along with it, the correct use of modern tools, new methods of design and production management, one of these tools is the use of graphic and design software. Only creators can conceive well in the field of apparel and textiles. But unfortunately, they’re not yet in their place and they’re not being used well. One of those reasons is the lack of familiarity with modern technology in this sector, which can cause the lack of motivation of designers and they lack of justification from the job market. Perhaps by knowing how software works in the clothing industry, we can make meaningful changes. In this research, which is a descriptive method, an attempt has been made to identify the functions of the software, and in field research, the extent of their non-use is determined.

    Keywords: clothing pattern software, clothing design software, tailoring, fashion
  • Kobra Abedi Pages 55-75

    Nature is so valuable in Iranian culture that it has had a significant impact on all motifs of Iranian art since long ago and has even been used in early pottery and the walls of various buildings. The Iranian mystical view of nature as a symbol of the Garden of Paradise originates from the direct and indirect references that the Qur’an has to the tree and gardens of Paradise. The connection and interlacing of nature with the subject of the painting are so inseparable that it is as if these two get meaning together. The elements of nature, like other elements in the paintings, have a symbolic role and are not only depicted as telling the story, but as a source of inspiration, reminding the truth that is imprinted in the depths of the Herat School painter. Iranian painting is actually an image for the arrangement of books, which researchers have divided into different schools based on the days of history, the coming and going of a king, or the centrality of a city and district. The search method in this article is descriptive and analytical, and the library studies method has been used to gather information. The results of the research show that man’s profound and wide connection with nature and its results have determined his attitude and vision of the world. How the relationship with nature was formed and what the artist’s attitude is derived from is one of the issues that can be used to understand the meaningful role of some elements of nature in the paintings.

    Keywords: nature, painting, Herat school, Behzad
  • Seyede Maryam Mojtabavi, Mahla Rezaeian Pages 77-95

    As societies evolve and modernize, museums have also shifted to technology. Nowadays, museums are no longer only displaying the historical works of the past, but they are trying to familiarize society with the current realities and while moving towards a more modern society and a more advanced future, they play a more effective role than in the past. Technology museums are a kind of modern museum and seek to show a view of the future, as well as objective experience. The main goals of this research are to investigate and classify traditional and modern museums and compare them from three physical, functional, and social dimensions, to analyze the effective indicators in modern museum architecture and to present in the form of a conceptual model and analyze the components extracted from the conceptual model in the design of the future museum of Dubai. It’s a new museum. The current research method is descriptive analytics, and information was collected in the form of library documents and fields. In the first step, the literature on the types of museums (especially modern museums) has been reviewed and analyzed, the difference between traditional and modern museums has been reviewed, and the influential elements in the interior architecture of modern museums have been extracted in the form of a conceptual model. Then, in order to learn more about the progress of modern museums, based on the components presented in the conceptual model, a case study (Future Museum of Dubai) was reviewed. The findings show that museums are divided into two categories, traditional museums and modern museums, and the influential indicators in modern museum architecture include “technology, environment-friendly, natural and artificial light, color palette, decorations, public space, structure, and facilities”. As a new museum, the future museum of Dubai, with the aim of achieving sustainability, has used several concepts for each of the indicators of the new museum, and the most important of them is the use of new parametric modeling tools in the design of the structure of the technology index.

    Keywords: traditional museum, modern museum, future museum of Dubai, museum architecture, future experience
  • Forough Farhadzadeh Shoushtari, Ebrahim Bazargani Pages 97-113

    Although the space plays a role in painting both functionally and conceptually, however, the negative space plays a key role in the works of Kamaluddin Behzad, which is meaningful in connection with the positive space and has a special and unique meaning. The purpose of this article is to identify the negative space next to the positive space in the works of Kamaluddin Behzad. The used descriptive-analytical method and collection of materials is also a library and an observational one to analyze the negative space in Behzad’s works, which has been selected by the selective sampling method of Behzad’s works. What is “negative space” and how to classify space in Behzad’s works is the fundamental question of this research, which aims to understand the nature and types of negative space in Behzad’s works. The results of the research showed that the negative space in Behzad’s works has a functional nature, and this means that it plays a role in the technical analysis of the work’s components, and the focus is on isolating the work through the negative space. Based on his works, the choice of negative space is something intelligent and deliberate. Moreover, this space, by adding to the positive space, creates balance and balance, contributes to the attractiveness and greater visibility of components and image elements. Kamaluddin Behzad has shown positive and negative atmospheres throughout his paintings, in a manner that does not damage the overall space of the image and uses even the smallest negative space.

    Keywords: space, positive space, negative space, Kamaluddin Behzad, painting
  • Elham Sistanian Pages 115-139

    The first characteristic style of Nastaliq’s accepted calligraphy was the style of Mir Emad Hassani Qazvini (deceased 1024 AH) during the Safavid period. With the arrival of the printing industry in Iran during the Qajar period, due to the need for the script to be compatible with this industry, Mirza Reza Kalhor (deceased 1310 AH) solved this need by making changes in the Mir Emad script, but the chaotic situation that made calligraphy like other arts. It fell into oblivion and about two decades later with the appearance of Emad al-Kottab (deceased 1355 AH), the Nastaliq style of Kalhor was revived and by making changes in it, it was transferred to the contemporary era. This research aims to study the evolutions and changes in the style of Nastaliq calligraphy from the end of Qajar of the present by comparing the works of Siyah mashq of two artists. The main question in the research is whether the school that calligraphers attend today is called the Kalhor School or the Emad al-Kottab School. To this end, five works by Siah mashq are randomly chosen from each calligrapher and studied in a comparative manner. Research information was collected by the Library-Document method and analyzed by a qualitative method. After comparing the works, it was found that the style of Nastaliq writing, geometry, and skeletonization of Emad al-Kottab’s calligraphy is the same as that of Kalhor, but Emad al-Kottab has made some reforms in Kalhor’s Nastaliq. In terms of proportion, most of the letters and strengthening of the chair and combinations that Kahler had inevitably ignored in his course in order to adapt Nastaliq to the printing industry. Ultimately, the Nastaliq writing style of Emad al-Kottab complemented the Kalhar school.

    Keywords: maktab, Kalhar, Emad al-Kottab, Siyah mashq, nastaliq writing style
  • Asieh Bazergari Pages 141-158

    Teleworking in Iran is one of the most important manifestations of spiritual and mystic concepts in art, which plays the main pillar in the decoration of mosques and religious places. The technical and artistic principles in the decorations, particularly the tiles, were of great interest. The purpose of this research is to compare Imamzadeh Mahrouq and Goharshad Mosque in terms of the type and decoration of tiles in order to determine the prominent effect in these two buildings considering that they were done in a historical period and a geographical area. In this research, with the documentary studies, we have seen that the type of tiling in the Goharshad Mosque and Imamzadeh Mahrouq building is the same, and the tiles are different depending on the space used and their role. In addition, the colours used differ. Maaqli tiles and seven-colour tiles are more common than other types of tiles in both locations because they save time for building renovations and restoration. The mosque of Goharshad is very important and prominent with respect to the extent and age of the tiles and its proximity to the courtyard of the 8th Imam.

    Keywords: tiling, decorations, Mahrouq Imamzadeh, Goharshad Mosque
  • Javad Amin Khandaqi, Melika Mossaddegh Pages 159-169

    The examination of the representation of a stake in the artist’s works is a way to find the world and its vision of the world. Briony Campbell went on one of the most beautiful and horrific work projects in “The Dad Project”. She wants to record the last encounters with her father and at the same time, represents the end of the father, who can be painful. This research may be a step in explaining Campbell’s aesthetic style and analyzing “The Dad Project” from this perspective. On this basis, the purpose of this research is to analyse how the father is depicted in the above collection. The major issue in this research is how the father is represented in Campbell’s dad project. In this article, after stating the theoretical foundations and introducing Campbell, the photos of “the Dad Project” are analyzed, focusing on the representation of the father and the role of the photographer as his daughter. This research has a practical nature. The method of this search is descriptive and analytic. Data collection by library method and image review. The analytical method used in this investigation is qualitative. Sampling this search is a selective method. 10 directly related photos about the article were selected for analysis. This research shows that this project can have both a personal and aesthetical aspect. In this project, Campbell acted as both a daughter and her father. Pictures have a different appeal and significance because they are accompanied by notes in a narrative process. Campbell tries to show one of the most painful stages of his life in the most beautiful way, but in this way, she tries to make us face the reality and accompany us. The Dad Project succeeds in showing the father’s last days explicitly and sometimes metaphorically. Maybe one of the beautiful aspects of this collection is to confront the public with bare reality without curtains.

    Keywords: father, Briony Campbell, representation, photography
  • Pages 173-180
  • Pages 181-192