فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 112، بهمن و اسفند 1401)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 112، بهمن و اسفند 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 3-9
    مقدمه

    فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان می تواند به دلایل مختلفی از جمله دوری خانواده، ناتوانی در برقراری ارتباط صحیح با سایر همسالان و حجم زیاد دروس ایجاد شود که به عملکرد و موفقیت تحصیلی آسیب می زند . این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین اعتیاد به تلفن همراه و اعتیاد به اینترنت با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه مقطعی (توصیفی- تحلیلی) بر روی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1399 انجام شد. تعداد یکصد و نود و نه دانشجو در رشته های علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی و کارورزی به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل تست اعتیاد به اینترنت کیمبرلی یانگ (IAT)، شاخص اعتیاد به تلفن همراه کوهی (MPAI) و پرسشنامه فرسودگی شغلی مازلاک (MBI) بود. داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی، تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی بونفرونی، رگرسیون خطی چندگانه و نرم افزار SPSS-25 تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمره اعتیاد به اینترنت در دانشجویان دوره کارورزی کمتر از سایر دوره ها است (001/0 P<). همچنین میانگین نمره اعتیاد به تلفن همراه در دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر بود. اما میانگین نمرات فرسودگی شغلی بر اساس جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات و وضعیت سکونت، تفاوتی نداشت (05/0 P>). همچنین نتایج رگرسیون خطی نشان داد که استفاده از اینترنت می تواند فرسودگی تحصیلی را در دانش آموزان افزایش دهد (001/0 P<) اما اعتیاد به تلفن همراه بر فرسودگی تحصیلی تاثیری نداشت (05/0 P>).

    نتیجه گیری

    اعتیاد به اینترنت می تواند خطر فرسودگی تحصیلی را در دانشجویان افزایش دهد. با این حال، استفاده از تلفن همراه این خطر را افزایش نمی دهد.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به تلفن همراه، فرسودگی تحصیلی
  • صفحات 11-18
    مقدمه

    ناتوانی های عصبی رشدی، به ویژه اختلالات عملکرد اجرایی، در حال حاضر شایع ترین عوارض طولانی مدت در جمعیت مبتلا به بیماری های مادرزادی قلب (CHD) هستند. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در کودکان مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه یک مطالعه همگروهی گذشته نگر بود که طی سال های 1381 تا 1397 بر روی بیماران مبتلا به CHD مراجعه کننده به کلینیک قلب کودکان بیمارستان امام رضا(ع) مشهد انجام شد. با استفاده از روش سرشماری، کلیه پرونده های با تشخیص ADHD در مطالعه گنجانده شدند. تشخیص CHD به صورت بالینی و با استفاده از دستگاه اکوکاردیوگرافی توسط متخصص قلب کودکان با تجربه انجام شد. اطلاعات دموگرافیک، بالینی و پاراکلینیکی بیماران و نوع مداخله قلبی، جمع آوری و مورد تحلیل قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16.5، آمار توصیفی و آزمون مجذور خی، تحلیل شدند.

    یافته ها:

     در این مطالعه 136 بیمار وارد مطالعه شدند. میانگین سنی شرکت کنندگان در زمان تشخیص 84/45±12/59 ماه بود. الکتروانسفالوگرام غیرطبیعی (EEG) در سه مورد (2.2%) گزارش شد. بین نارس بودن و تاخیر رشد همبستگی معنی داری وجود داشت (01/0P=). میانگین سنی در بیماران مبتلا به اختلالات قلبی جزیی نسبت به افراد دارای اختلالات قلبی عمده، تفاوت معنی داری داشت  (05/0> (P . شیوع ADHD در جمعیت CHD بالا بود (31.6%).

    نتیجه گیری:

     این مطالعه نشان داد که کودکانی که با بیماری های مادرزادی قلبی متولد می شوند در معرض افزایش خطر ابتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی هستند.

    کلیدواژگان: اختلال عصبی شناختی، اختلال نقص توجه بیش فعالی، بیماری مادرزادی قلبی، کودکان
  • صفحات 19-27
    مقدمه

    این پژوهش با هدف طراحی مدل پیش بینی رفتار اخلاقی بر اساس سبک های تربیتی و قدرت ایگو با میانجی گری سازه ی خودفراروی در میان دانشجویان انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و جامعه ی آماری شامل تمام دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان در سال تحصیلی 400-1399 بودند. در این  میان تعداد 285 نفر به شیوه ی نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل مقیاس های رفتار اخلاقی، سبک های تربیتی و قدرت ایگو بودند. داده ها با روش تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار LISREL تجزیه و تحلیل شدند. 

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که مدل پیشنهادی با داده های تجربی برازش مناسبی دارد (95/0= GFI، 98/0 = IFI، 97/0= CFI). همچنین نتایج نشان داد که اثر سبک های تربیتی بر رفتار اخلاقی و خودفراروی و اثر قدرت ایگو و خود فراروی بر رفتار اخلاقی معنادار هستند. نتایج حاصل از آزمون سوبل نیز نشان داد که متغیر خودفراوری در ارتباط بین سبک سهل گیر (01/0 , p< 68/2- Z=)، سبک مقتدر (01/0 , p< 55/2 Z=)، سبک مستبد (01/0 , p< 61/3- Z=) و قدرت ایگو (01/0 , p< ، 56/4 Z=) با رفتار اخلاقی نقش میانجی معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    برپایه نتایج می توان گفت که سبک های تربیتی، قدرت ایگو و خودفراروی می توانند وقوع رفتارهای اخلاقی را پیش بینی کنند. همچنین، متغیر خودفراروی می تواند یکی از عوامل تاثیرگذار بر رابطه و پیوند میان سبک های تربیتی و قدرت ایگو با رفتار اخلاقی باشد.

    کلیدواژگان: اخلاق، رفتار اخلاقی، سبک های تربیتی، قدرت ایگو، خودفراروی
  • صفحات 29-34
    مقدمه

    این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع مصرف غیرپزشکی ریتالین در بین دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.

    روش کار:

     در این مطالعه مقطعی، 607 دانشجو از 645 دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 98-1397 به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. آنها یک پرسشنامه محقق ساخته در مورد نگرش به مصرف ریتالین را تکمیل کردند که روایی آن توسط پنج روانپزشک تایید شد. داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی، مجذور خی و نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     در مطالعه حاضر 607 دانشجو (292 مرد و 315 زن) شرکت کردند. 68 نفر (2/11%) از آنها سابقه مصرف غیرپزشکی ریتالین داشتند. سایر مواد رایج در بین دانشجویان الکل (7%)، سیگار (11%) و بنزودیازپین ها (5.2%) بودند. همچنین بین جنسیت، مقطع تحصیلی و وضعیت تاهل با مصرف غیرپزشکی ریتالین در دانشجویان رابطه معنی داری وجود نداشت (05/0 P>).

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتایج، مصرف غیرپزشکی ریتالین در بین دانشجویان بیشتر از الکل و سیگار است. همچنین برخی از دانشجویان نسبت به مصرف ریتالین برای افزایش تمرکز و بهبود عملکرد در امتحانات دیدگاه مثبتی دارند. با توجه به احتمال وابستگی شدید به این ماده، به آگاهی بیشتر و اقدامات پیشگیرانه در بین دانشجویان، نیاز است.

    کلیدواژگان: دانشجوی پزشکی، ریتالین، شیوع
  • صفحات 35-40
    مقدمه

    کودکی، دوران رشد و شکل گیری شخصیت است و هرگونه سوء رفتار و غفلت آموزشی به رشد سالم کودکان آسیب های جدی می رساند. این پژوهش با هدف شیوع شناسی سوء رفتار و غفلت آموزشی در دانش آموزان ابتدایی انجام شد.

    روش  کار: 

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی شامل همه دانش آموزان دوره دوم ابتدایی شهر ارومیه بودند. 385 دانش آموز با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و همه آنان مقیاس سوء رفتار و غفلت آموزشی دانش آموزان را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با روش های آمار توصیفی و تحلیل واریانس، تحلیل شدند.

    یافته ها:

     یافته ها نشان داد شیوع سوء رفتار آموزشی در بین دانش آموزان، 8/23 درصد زیاد و 2/19 درصد خیلی زیاد بود. شیوع غفلت آموزشی نیز 6/29 درصد زیاد و 2/18 درصد خیلی زیاد بوده است. همچنین، یافته ها نشان داد که بین سوء رفتار آموزشی و غفلت آموزش در دانش آموزان دوره دوم ابتدایی بر اساس جنسیت و پایه تحصیلی، تفاوت معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری: 

    شیوع سوء رفتار و غفلت آموزشی در دانش آموزان دوره دوم ابتدایی بالا بود. بنابراین مشاوران مدارس برای کاهش شیوع و پیامدهای منفی آن می توانند کارگاه های آموزشی با هدف کاهش سوء رفتار و غفلت آموزشی برای معلمان و والدین برگزار کنند.

    کلیدواژگان: سوء رفتار آموزشی، دانش آموزان ابتدایی، غفلت آموزشی
  • صفحات 41-48
    مقدمه

    خیانت زناشویی موضوعی است که بسیاری از زوجین درمانگر با آن مواجه هستند و یکی از مهم ترین دلایل طلاق می باشد. عوامل مرتبط با خیانت را می توان در سه حوزه تفاوت های فردی، ماهیت رابطه و شرایط محیطی قرار داد. این پژوهش به بررسی نقش طرحواره های عاطفی و ویژگی های شخصیتی (به عنوان تفاوت های فردی) در خیانت می پردازد.

    روش کار:

     در پژوهش حاضر که در شهر مشهد انجام شد، 320 نفر به روش نمونه گیری در دسترس (شامل 160 نفر با تجربه خیانت و 160 نفر بدون تجربه خیانت به عنوان شاهد) انتخاب شدند. آنها مقیاس طرحواره عاطفی لیهی و پرسشنامه شخصیتی را برای DSM-5 تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس چند متغیره و نرم افزار SPSS-26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که فقدان ویژگی های شخصیتی بازدارنده در افراد با تجربه خیانت بیشتر از گروه شاهد بود. طرحواره های هیجانی «گناه و سرزنش» در گروه با تجربه خیانت بیشتر از گروه شاهد بود (012/0= P و 025/0= P). طرحواره عاطفی اعتباربخشی در افراد دارای خیانت کمتر از گروه شاهد بود (011/0=P). بین سایر طرحواره های هیجانی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، می توان با اصلاح ویژگی های شخصیتی و طرحواره های هیجانی از طریق طرحواره درمانی و طرحواره درمانی هیجانی، پیشگیری از خیانت را انجام داد.

    کلیدواژگان: فرا ازدواجی، طرحواره عاطفی، ویژگی های شخصیتی
  • صفحات 49-57
    مقدمه

    نگرش ها نقش کلیدی در پیش بینی رفتار سرعت غیرمجاز دارند. این مطالعه با هدف آزمایش: الف) اینکه آیا نگرش مثبت/منفی نسبت به سرعت غیرمجاز و نگرش مثبت/منفی نسبت به رعایت محدودیت سرعت می تواند رفتار رعایت محدودیت سرعت را پیش بینی کند؟ ب) کدام یک از ابعاد مثبت و منفی نگرش ها سهم بیشتری دارند. ج) آیا نگرش مثبت/منفی نسبت به رعایت حد مجاز سرعت می تواند واریانس رفتار رعایت محدودیت سرعت را بیش از آن چیزی که با نگرش مثبت/منفی نسبت به سرعت غیرمجاز توضیح داده می شود، توضیح دهد. 

    روش کار:

     در این مطالعه که در بازه زمانی سپتامبر 2020 تا مارچ 2021 انجام شد، مجموع 202 نفر از افرادی که روزانه در شهر مشهد رانندگی می کنند، به طور داوطلبانه پرسش نامه های خودگزارشی را تکمیل کردند که تجربیات رانندگی، نگرش مثبت و منفی خود نسبت به سرعت غیرمجاز و رعایت سرعت مجاز و رفتار گذشته در مورد رعایت محدودیت سرعت را اندازه گیری کردند. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه و نرم افزار SPSS-25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     نگرش مثبت/منفی نسبت به سرعت غیرمجاز به طور مستقل سهم قابل توجهی از واریانس رفتار رعایت محدودیت سرعت را به خود اختصاص داد (001/0 P< 32/0R2) و نگرش منفی نسبت به سرعت غیرمجاز پیش بینی کننده قوی تر بود (35/0=β، P< 0.001). نگرش های مثبت/منفی نسبت به رعایت محدودیت سرعت نیز افزایش قابل توجهی (3.6٪، P<0.01) را برای توضیح واریانس در رفتار رعایت محدودیت سرعت به خود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری:

     نتایج از نگرش دو بعدی نسبت به سرعت در پیش بینی رفتار انطباق با محدودیت سرعت پشتیبانی بیشتری می کند. این نشان می دهد که نگرش های مثبت/منفی نسبت به رعایت محدودیت سرعت، پیش بینی رفتار را مستقل از نگرش های مثبت/منفی نسبت به سرعت غیرمجاز بهبود می بخشد. همچنین، نگرش منفی سهم بیشتری در پیش بینی رفتار انطباق با محدودیت سرعت دارد.

    کلیدواژگان: شناخت، حوادث ترافیکی، رفتار پرخطر، نگرش
  • صفحات 59-67
    مقدمه

    پژوهش حاضر به منظور آزمون مدل ساختاری تاثیرات استفاده از رسانه بر گرایش زنان جوان ایرانی به جراحی زیبایی، با توجه به نقش میانجیگر درونی سازی الگوهای رسانه، باورها در مورد ظاهر و نگرانی از تصویر بدنی، انجام شد.

    روش کار

    طرح پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی و از نوع مدلسازی معادلات ساختاری بود. 325 دانشجوی دختر دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی 1399-1398 به مقیاسهای مصرف رسانه و باورها در مورد ظاهر، سیاهه نگرانی از تصویر بدنی، و پرسشنامه های نگرشهای فرهنگی-اجتماعی به ظاهر و گرایشات جبرانی برای زیبایی و تناسب اندام پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری با روش برآورد حداکثر درستنمایی استفاده شد.

    نتایج

    نتایج مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که شاخصهای برازش برای مدل پژوهش در حد مطلوبی است. همچنین نتایج آزمون اثرات مستقیم با استفاده از روش برآورد حداکثر درستنمایی نشان داد که تمامی تاثیرات مستقیم مدل به جز تاثیر باورهای ظاهری بر گرایش به جراحی زیبایی معنادار است (01.˂p). در نهایت، نتایج آزمون اثرات غیرمستقیم با استفاده از روش بوت استرپ پارامتریک نشان داد که تمامی اثرات غیرمستقیم مدل معنادار است (01.˂p).

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج پژوهش حاضر از اهمیت نقش درونی سازی الگوهای رسانه و نگرانی از تصویر بدنی در گرایش زنان ایرانی به جراحی زیبایی حمایت می کند.

    کلیدواژگان: تصویر بدنی، جراحی زیبایی، رسانه های جمعی، شناخت اجتماعی
|
  • Mohammad Sadeghi Bimorgh, Farzad Akbarzadeh, Fatemeh Moharreri, Ali Akbari, Hossein Porghafar, Alireza Ebrahimi * Pages 3-9
    Introduction

    Academic burnout in students can be caused by various reasons such as family distance, inability to communicate properly with other peers, and the large volume of courses that hurt academic performance, and achievement. This study investigated the relationship between cell phone addiction and internet addiction, with academic burnout in medical students of Mashhad University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This was a cross-sectional (descriptive-analytical) study performed on medical students of Mashhad University of Medical Sciences in 2020. One-hundred and ninety-nine students in basic sciences, physiopathology, internship, and externship were selected by the simple random method. Research instruments included the Kimberly Young Internet Addiction Test (IAT), the Koohy Mobile Phone Addiction Index (MPAI), and the Maslach Burnout Inventory (MBI). The data were analyzed by the descriptive statistics tests, independent t-test, one-way analysis of variance, Bonferroni post hoc test, multiple linear regression, and SPSS-25 software.

    Results

    The mean score of internet addiction in internship students is lower than in other courses (P< 0.001). Also, the mean score of cell phone addiction in female students was higher than male students. However, the mean score of total burnout was not different based on gender, marital status, educational level, and residence status (P> 0.05). Also, the linear regression results showed that internet use could increase academic burnout in students (P< 0.001). However, cell phone addiction did not affect academic burnout (P> 0.05).

    Conclusion

    Internet addiction can increase the risk of academic burnout in students. However, cell phone use does not increase this risk.

    Keywords: Academic burnout, Cell phone addiction, Internet addiction
  • Hassan Mottaghi Moghaddam Shahri, Mahboubeh Eslamzadeh, Aazam Sadat Heydari Yazdi * Pages 11-18
    Introduction

    Neurodevelopmental disabilities, particularly executive function impairments, are currently the most prevalent long-term morbidity in the population with Congenital Heart Disease (CHD). This study aimed to investigate the frequency of Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) in children with congenital heart disease. 

    Materials and Methods

    This was a retrospective cohort study, which was performed during 2002-2018 on patients with CHD referred to the pediatric cardiology clinic of Imam Reza hospital, Mashhad, Iran. Using the census method, all files for which ADHD diagnosis should be included in the study. Diagnosis of CHD was performed clinically and using an echocardiographic machine by an experienced pediatric cardiologist. Demographic, clinical, and para-clinical data of patients and the type of heart intervention were collected and analyzed. The data were analyzed through SPSS software version 16.5, descriptive statistics, and the Chi-square test.

    Results

    In this study, 136 patients were enrolled. The mean age of participants in the study was 59.12± 45.84 months at the time of diagnosis. An abnormal electroencephalogram (EEG) was reported in three cases (2.2%). There was a significant correlation between prematurity and developmental delay (P= 0.01). The mean age was significantly different in patients with minor rather than those with major cardiac disorders (P< 0.05). The prevalence of ADHD in the CHD population was high (31.6%).

    Conclusion

    This study demonstrated that children born with congenital heart disease are at increased risk of suffering from attention deficit hyperactivity disorder.

    Keywords: Attention deficit hyperactivity disorder, congenital heart disease, Neurocognitive disorder, Pediatric
  • Mehran Farhadi *, Arezou Delfan Beiranvand Pages 19-27
    Introduction

    This study aimed to design a model for predicting moral behavior based on parenting styles and ego-strength with the mediating role of the structure of self-transcendence among university students.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study included all students of Bu-Ali Sina University of Hamadan city-Iran in the 2020-2021 academic year. Two-hundred eighty-five students were selected using a multi-stage cluster sampling method. The instruments were the moral behavior scale, parenting styles scale, ego-strength scale, and self-transcendence scale. The data were analyzed by path analysis with LISREL software.

    Results

    The results indicated that the proposed model fitted the experimental data (GFI= 0.95, IFI= 0.98, and CFI= 0.97). Also, the results of path analysis indicated that the effects of parenting styles on moral behavior and self-transcendence and the effects of ego-strength and self-transcendence on moral behavior were significant. The results of Sobel's test (z) indicated that the self-transcendence variable has a significant mediating role in the relationship between permissive style (Z= -2.68, P< 0.01), authoritative style (Z= -2.55, P< 0.01), authoritarian style (Z= -3.61, P< 0.01), and ego-strength (Z= 4.56, P< 0.01) with moral behavior.

    Conclusion

    Based on the results, it can be said that pa renting styles, ego-strength, and self-transcendence can predict conducting moral behaviors. Also, self-transcendence can be one of the factors that influence the relationship between pa renting styles and ego-strength with moral behavior.

    Keywords: Ego-strength, Morality, Moral behavior, Parenting Styles, Self-transcendence
  • Mohammad Sadeghi Bimorgh, Farzad Akbarzadeh, Aida Ayati Afin, Ali Talaei, Tayebe Jafarian, Mahdieh Mir Teimouri, Alireza Ebrahimi * Pages 29-34
    Introduction

    This study aimed to determine the prevalence of nonmedical use of Ritalin among medical students of Mashhad University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 607 students of 645 medical students of Mashhad University of Medical Sciences in 2018-2019, selected through random sampling. They fulfilled a researcher-made questionnaire about the attitude toward Ritalin consumption, the validity of which was confirmed by five psychiatrists. Data were analyzed through the descriptive tests, Chi-square test, and SPSS-16 software.

    Results

    In the present study 607 students (292 men and 315 women) were participated. Sixty-eight (11.2%) of them had a history of nonmedical use of Ritalin. Other commonly used drugs among students were alcohol (7%), cigarettes (11%), and benzodiazepines (5.2%). Also, there was no significant relationship between gender, educational stage, and marital status with nonmedical use of Ritalin among students (P> 0.05).

    Conclusion

    Based on the results, the nonmedical use of Ritalin is more common among students than alcohol and cigarettes. Also, some students have a positive view of using Ritalin to increase concentration and improve performance in exams. Due to the possibility of severe dependence on this substance, more awareness and preventive measures are needed among students.

    Keywords: Medical student, Prevalence, Ritalin
  • Tahere Noparvar Qarebagh, Ali Zeinali * Pages 35-40
    Introduction

    Everyone's personality develops in childhood. Any educational neglect and abuse cause serious damage to healthy development. This research aimed to investigate the prevalence of educational neglect and educational abuse in elementary students.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive study consisted of all second-period elementary students of Urmia city-Iran. Three hundred and eighty-five students were selected through random cluster sampling. All of them completed the student’s educational neglect and educational abuse scale. Data were analyzed using SPSS-19, descriptive statistics, and variance analysis.

    Results

    The results showed high and very high educational abuse in 23.8% and 19.2% of cases, respectively. Also, the results indicated high and very high educational neglect in 29.6% and 18.2% of the students, respectively. Also, the findings showed no significant difference between educational neglect and educational abuse in the second-period elementary students based on gender and educational grade.

    Conclusion

    Based on the findings, the prevalence of educational neglect and educational abuse among second-period elementary students was high. Therefore, school counselors should hold workshops for teachers and parents to reduce educational neglect and abuse.

    Keywords: Educational abuse, Educational neglect, Elementary students
  • Alaleh Attaran Khorasani, Fateme Safaee, Elham Taheri *, Zahra Dehnabi Pages 41-48
    Introduction

    Marital infidelity is an issue many couples’ therapists face and is one of the most important reasons for getting divorced. The factors related to infidelity can be included in three domains: individual differences, the nature of the relationship, and environmental conditions. This study investigated the role of emotional schemas and personality traits (as individual differences) in infidelity.

    Materials and Methods

    In the present study conducted in Mashhad, Iran, 320 individuals were selected by the convenience sampling method (including 160 individuals with infidelity experience and 160 individuals without experience of infidelity as controls). They fulfilled the Leahy Emotional Schema Scale and Personality Inventory for DSM-5. The data were analyzed by Multivariable Analyze of Variance and SPSS-26 software.

    Results

    The results showed that the lack of inhibition personality traits in individuals with the experience of infidelity were higher than in the control group. The “guilt and blame” emotional schemas were higher in group with infidelity experience than in the controls (P= 0.012, P= 0.025). The “validating” emotional schema in individuals with infidelity was lower than in the control group (P= 0.011). No significant differences were found between the other emotional schemas. 

    Conclusion

    According to the results, infidelity prevention can be done by modifying personality traits and emotional schemas through schema therapy and emotional schema therapy.

    Keywords: Emotional schema, Extramarital, Personality traits
  • Elaheh Abedini, Zahra Tabibi *, Javad Salehi Fadardi, Abolfazl Mohammadzadeh Moghaddam Pages 49-57
    Introduction

    Attitudes play a key role in predicting speeding behavior. This study aimed to test: a) whether the positive/negative attitudes towards speeding, and the positive/negative attitudes towards compliance with the speed limit can predict the speed limit compliance behavior; b) which of the positive and negative dimensions of the attitudes have a greater contribution; c) whether the positive/negative attitudes towards compliance with the speed limit can account for variance in the speed limit compliance behavior over and above that explained by the positive/negative attitudes towards speeding.

    Materials and Methods

    In  the present study conducted in September 2020 to March 2021, 202 people who drive daily in the city of Mashhad-Iran voluntarily completed self-report questionnaires measuring their driving experiences, positive and negative attitudes towards speeding and compliance with the speed limit, and past behavior of compliance with the speed limit. The data were analyzed by using multiple regression analysis and SPSS-25 software.

    Results

    The positive-negative attitudes towards speeding independently accounted for a significant proportion of the variance of speed limit compliance behavior (R2= 0.32, P< 0.001), and the negative attitude towards speeding was the stronger predictor (β= 0.35, P< 0.001). The positive/negative attitudes towards compliance with the speed limit also accounted for a significant increment (3.6%, P< 0.01) to explain variance in speed limit compliance behavior.

    Conclusion

    The results provide more support for the bi-dimensional attitudes towards speeding in predicting speed limit compliance behavior. It demonstrates that the positive/negative attitudes towards compliance with the speed limit improve the prediction of the behavior independently of the positive/negative attitudes towards speeding. Also, negative attitude has a greater contribution in predicting speed limit compliance behavior.

    Keywords: Attitude, Cognition, Health risk behavior, Traffic accidents
  • Mostafa Khanzadeh *, Somayeh Aghamohamadi Pages 59-67
    Introduction

    The present study was conducted to test the structural model of the effects of media use on young Iranian women's tendency toward cosmetic surgery, considering the mediating role of media pattern internalization, beliefs about appearance, and body image concerns.

    Materials and Methods

    The study design was a descriptive-correlational design performing the structural equation modeling method. In the present study, 325 female students of the University of Isfahan in the 2019-2020 academic year responded to the Media Consumption and Beliefs about Appearance Scales, Body Image Concerns Inventory, Sociocultural Attitudes to Appearance, and Compensatory Tendencies for Beauty and Fitness Questionnaires. Pearson correlation and structural equation modeling with maximum likelihood estimation method were used for data analysis.  

    Results

    The results of structural equation modeling showed that the fit indices of the model are good. Also, the results of the direct effects test using the maximum likelihood estimation method showed that all the direct effects of the model, except the effect of beliefs about appearance on the cosmetic surgery tendency, are significant (P˂ 0.01). Finally, the results of the indirect effects using the parametric bootstrap method showed that all the indirect effects of the model are significant (P˂ 0.01).

    Conclusion

    In general, the results support the importance of internalization of media patterns and body image concerns in the tendency of Iranian women for cosmetic surgery.

    Keywords: Body image, Cosmetic surgery, Mass media, Social cognition