فهرست مطالب

Management Studies - Volume:16 Issue: 2, Spring 2023

Iranian Journal of Management Studies
Volume:16 Issue: 2, Spring 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/02/16
  • تعداد عناوین: 15
|
  • کریستین ویرادندی ولور*، میکائیل موسیفی، اوسپ سهود، احمد نورخین صفحات 323-335

    روستاهای توریستی به عنوان پیشرانهای اقتصادی (به خصوص در جوامع روستایی) با شرایط سختی در طول پاندمی کووید 19 روبرو شده اند. عدم رونق صنعت گردشگری به شدت بر درآمد جوامع روستایی اثر گذاشته است، درآمدی که به توریست های بازدید کننده متکی است. این مطالعه به دنبال بررسی و درک نحوه بقای جامعه گردشگری روستای پنگلیپوران در دوره عدم رونق صنعت توریسم در طول پاندمی کووید 19 است. واحد تحلیل در این تحقیق، جامعه گردشگری روستای پنگلیپوران بالی در اندونزی بود که در بین 100 مقصد گردشگری پایدار جهان قرار دارد. این تحقیق موردی از رویکرد کیفی برای جمع آوری و تحلیل داده ها استفاده کرد.  به عبارت دقیق تر، از مشاهده و مصاحبه های نیمه ساختار یافته برای کسب اطلاعات استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهند که مردم بومی روستای گردشگری پنگلیپوران میل به تغییر دارند و می خواهند با تطبیق خود با تغییرات فرهنگی و استفاده از فناوری در دوره عدم رونق توریسم دوام بیاورند بدون اینکه هنجارهای سنتی را از بین ببرند. این عادت را می توان در فعالیت های آنها مثل بازگشت به کشاورزی و دامداری و استفاده از شبکه های اجتماعی و تجارت الکترونیکی برای بازاریابی محصولات روستاهای گردشگری (مثل صنایع دستی محلی) مشاهده کرد.

    کلیدواژگان: میل به تغییر، تغییر فرهنگی، شایستگی، اقتصاد خلاق، روستاری گردشگری
  • پوجا چاتورودی شارما* صفحات 337-354
    این مطالعه به دنبال بررسی موضوع جهانشمول پایداری با تاکیدی ویژه بر درآمدهای پایدار به عنوان سنجه اندازه گیری درآمدها بود. در این تحقیق تلاش شد که عناصر عملیاتی و غیرعملیاتی الگوی درآمدها تعریف شده و تغییرات حاشیه سود نرمال بررسی گردد. درآمدهای پایدار همچنین به شکل مجزا با استفاده از رویکرد شرکت محور و صنعت محور هم تخمین زده شدند. رویکرد پانل-دیتا-محور پویا برای تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها نشان دادند که عناصر عملیاتی درآمدها به شکل معناداری قویتر از عناصر غیرعملیاتی هستند. به علاوه، سنجه های مربوط به قدرت درآمدهای عملیاتی رابطه مثبتی با درآمدهای پایدار داشتند. بنابراین، این مطالعه شواهد چشمگیری در رابطه با درآمدهای پایدار بخش خدمات مالی در بازار سهام هند ارایه می نماید و می تواند کاربردهای وسیعی برای شرکت های مدیریت سرمایه، تحلیل گران اوراق بهادار، سرمایه گذاران، و شرکت ها داشته باشد.
    کلیدواژگان: پانل پویا، پایداری، درآمدهای موقت، قدرت درآمدهای عملیاتی، مقطعی
  • معصومه مسی بیدگلی* صفحات 355-373

    پژوهش‏ های متعددی در حوزه مدل‏های تخفیف کلی در بازارهای انحصاری تاکنون انجام گرفته است. در این تحقیق ما به بررسی مدل‏های تخفیف کلی در شرایط رقابت قیمتی دوجانبه با فرض عدم وجود اطلاعات کامل بین رقبا می‏پردازیم. روش سیستماتیکی برای محاسبه توابع پیامد در بازی توسعه ‏داده ‏شده ارایه می‏نماییم. با اجرای الگوریتم توسعه یافته بر روی یک مثال عددی واقعی، آنالیز حساسیت جهت شناسایی پارامترهای مهم بر مقادیر تعادلی سفارشات هر یک از رقبا از تامین‏کنندگان انجام می‏گیرد. این تحقیق به بررسی چند موضوع جالب می‏پردازد: در این تحقیق اثبات می‏شود که در شرایطی که رقبا اطلاعات کاملی از یکدیگر دارند یا ندارند، تحت شرایطی خاص، نپذیرفتن تخفیف پیشنهادی از سوی تامین‏ کننده، استراتژی غالب خرده‏ف روش‏ها می‏باشد. هم‏چنین براساس نتایج حاصل از آنالیز حساسیت، نشان داده می‏شود که خرده ‏فروش‏ها به منظور بیشینه کردن سودشان لازم است به جای کم کردن هزینه ‏ها، توجه بیشتری به افزایش تقاضا داشته باشند. نشان داده می‏شود که تغییر در مقدار همه پارامترها به جز تغییر در هزینه ثابت سفارش‏ دهی و نرخ هزینه نگهداری، به تغییر در استراتژی پذیرش یا عدم پذیرش تخفیف توسط خرده ‏فروش‏ها می‏انجامد. با مقایسه بازی در دو حالت اطلاعات کامل و ناقص مشاهده می‏شود که ضروری است خرده‏فروش‏ها اطلاعات دقیق‏تری از رقیب خود کسب نمایند.

    کلیدواژگان: اطلاعات کامل و ناکامل، بازی بیزین، تخفیف کلی، رقابت برتراند، کنترل موجودی
  • گزده بوزکورت*، ایشیل آک گول صفحات 375-393
    نیتهای رفتاری افراد در نتیجه ارزیابی مثبت یا منفی هر شی یا ایده ای ایجاد می شود. این نیتها عاملی را شکل می دهند که اثر معناداری بر تبدیل ایده های افراد به رفتار دارند. ساختار و اثربخشی اطلاعات در بازارهای مالی برای درک رفتار سرمایه گذاران حیاتی هستند، چراکه اقتصاد دیجیالی که با ارز دیجیتال توسعه می یابد از نظر روانشناختی تفاوت معنادارای با اقتصاد پول محور دارد. در نتیجه، این مطالعه نیتهای اصلی یا عوامل انگیزشی را بررسی کرد که افراد را ترغیب می کنند تا در ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کنند. همچنین، اثر این عوامل بر رفتار واقعی حین سرمایه گذاری هم بررسی شد. این امر در زمینه ملاحظات رفتاری در امور مالی از طریق مدل پذیرش فناوری متحد انجام گرفت. در نتیجه تخمین های ارایه شده توسط مدل، این نتیجه حاصل شد که انتظار عملکرد عامل مهمی در رفتار سرمایه گذاری است، و اثر آن به واسطه خبرهای مثبت یا منفی مربوط به قیمت ارزهای دیجیتال تغییر می کند.
    کلیدواژگان: رفتار سرمایه گذاری، فناوری ارز دیجیتال، مدل پذیرش فناوری متحد
  • وجه الله قربانی زاده*، راحله منتظر صفحات 395-409
    این پژوهش مدلی به منظوربررسی هماهنگی میان حالت های نوآوری اتخاذ شده در شرکت های خدمات محور دانش بنیان و مجموعه کارکردهای منابع انسانی برای مدیریت کارکنان این شرکت ها ارایه می نماید.داده ها از 132 شرکت خدمات محور دانش بنیان دراستان تهران که بیش از سی نفر نیروی انسانی داشتند جمع آوری شد(از طریق نمونه گیری سیستماتیک) و وضعیت تک تک شرکت ها به لحاظ استراتژی نوآوری وپیکربندی مدیریت منابع انسانی مشخص شد. فرضیات با استفاده ازروش جداول متقاطع و آزمون دوجمله ای آزمون شدند. پس ازانجام آزمون فرضیات، بیشترین میزان هماهنگی به میزان53 درصد میان نوآوری بازارمحور و پیکربندی مدیریت منابع انسانی مبتنی بر بهره وری مشاهده شد. میانگین ویژگی های سرمایه انسانی درشرکت هایی که دردو استراتژی ذکر شده هماهنگ بودند بیشتر از دیگر شرکت ها نشان داده شد.لذا مدیران شرکت های دانش بنیان، برای دستیابی به مدیریت مطلوب سرمایه انسانی خود، باید توجه بیشتری به سازگاری پیکربندی های منابع انسانی با حالت های نوآورانه در شرکت های  خدمات محور دانش بنیان داشته باشند.
    کلیدواژگان: پیکربندی منابع انسانی، حالت های استراتژی نوآوری، شرکت های خدمات محور دانش بنیان، جدول متقاطع
  • نرگس رستمیان*، بهرام رنجبریان، آرش شاهین، آذرنوش انصاری صفحات 411-428

    تجربه مشتری به کانون مطالعه در جامعه علمی تبدیل شده است. اگرچه به منظور شناسایی مفهوم، تجربه مشتری و مولفه های آن، اندازه گیری می شوند؛ عوامل زمینه ساز و ابعاد تجربه مشتری نیاز به یک ارزیابی جامع در کشورهای در حال توسعه و بطور خاص (ایران) دارند. در راستای رسیدن به این هدف، 23 مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با مسافران خطوط هوایی مختلف ایران انجام می شود. در این مسیر، به روش تحلیل مضمون 7 بعد تجربه مشتری شامل ابعاد حسی، عاطفی، شناختی، به رسمیت شناخته شدن، امنیت، نو و جدید بودن و رابطه ای شناسایی می شوند. برای شناسایی عوامل موثر بر تجربه مسافر، در ابتدا فهرستی از عوامل از مطالعات قبلی استخراج شدند. با استفاده از روش دلفی فازی بر اساس نظرات 10 نفر از متخصصان، عوامل محیط داخل هواپیما، برنامه های بازاریابی، کارکنان ، زمان بندی، برنامه ریزی و اقدامات مدیریتی، گستردگی انتخاب مسافر و امکانات فیزیکی موثر شناخته شدند. روش مورد نظر و یافته های آن می تواند به محققان و متخصصان بازاریابی، مدیران خطوط هوایی و آژانس های مسافرتی در شناسایی چالش های موجود در صنعت هواپیمایی و سپس برای برنامه ریزی جهت توسعه زیرساخت های هواپیمایی به شکل امروزی و ایجاد تمایز رقابتی کمک کند.

    کلیدواژگان: تجربه حسی، کارکنان، تجربه مشتری، خطوط هوایی، محیط فیزیکی
  • منصوره یاری ایلی، جلال رضایی نور*، امیر جلالی بیدگلی، شهریار بیژنی صفحات 429-445

    تحلیل لاگ رخداد سیستم های اطلاعاتی فرآیند-آگاه امکان استخراج دانش و در نتیجه بهبود فرآیندهای سازمانی را فراهم می کند. این مطالعه موردی یافته های کلیدی و تجارب آموخته شده از اعمال فرآیندکاوی برای تحلیل فرآیند پسا دکترا در بنیاد ملی نخبگان را گزارش می کند. با تحلیل فعالیت های مشارکت کنندگان در فرآیند که در پورتال بنیاد اجرا و ثبت شده است نتایج مختلفی به دست است: 1) ناکارآمدی های سازمانی به کمک تکنیک های فرآیندکاوی شناسایی و معرفی شدند. فرصت های بهبود فرآیند و فعالیت های زمان بر شناسایی و به مدیران و متخصصان امر معرفی شدند. 2) تکنیک درخت تصمیم برای شناسایی روابط بین مولفه های تاثیرگذار در روند دریافت گرنت تحقیقاتی به کار گرفته شده است. قوانین استخراج شده نشان می دهد که 18درصد متقاضیان با نمره بالاتر از 403 موفق به دریافت گرنت شده اند. نوآوری این مقاله در تفسیر الگوهای رفتاری بنیاد ملی نخبگان و شناسایی افرادی با شانس بالای دریافت گرنت تحقیقاتی است. نتایج این مطالعه بینش های خوبی برای مدیران و متخصصان امر در جهت تخصیص مناسب بودجه های تحقیقاتی و مدیریت منابع انسانی فراهم می کند.

    کلیدواژگان: بنیاد ملی نخبگان، تحلیل عملکرد سازمان، تحلیل گلوگاه، درخت تصمیم، فرآیندکاوی
  • مهدی تاج پور، بابک ضیاء*، محمدحسن مبارکی، مهران رضوانی صفحات 447-464

    بین المللی سازی یکی از مهمترین نشانه های دانشگاه ها است، و دانشگاه ها اصلی ترین بازیگران اکوسیستم های کارآفرینانه هستند. اگرچه تحقیقات بسیاری بر مولفه های بین المللی سازی متمرکز شده اند، تا کنون توجه ناچیزی به نقش کارآفرینی در توسعه دانشگاه همگام با نقش میانجی آموزش در این رابطه شده است. بنابراین، مطالعه حاضر به دنبال بررسی این نکته بود که آیا بین المللی سازی از طریق آموزش بر بدل شدن دانشگاه های ایرانی به دانشگاه های کارآفرین اثر می گذارد یا خیر. برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای بین 171 فرد شامل مدیران و اعضای هییت علمی فعال در حوزه های فعالیت های بین المللی و کارآفرینی توزیع شد. نتایج نشان می دهد که مولفه های بین المللی سازی شامل فناوری، منابع انسانی، منابع مالی، ارتباطات، و نوآوری اثر مثبتی بر دانشگاه کارآفرین از طریق نقش میانجی آموزش داشته و مولفه مدیریت سرمایه انسانی بیشترین اثر را بر یک دانشگاه کار افرین از طریق نقش میانجی گرانه آموزش دارد.  به علاوه، نتایج نشان می دهد که دانشگاه ها باید بر فعالیت های داخلی، منابع بیشتر، و عوامل اجرایی متمرکز شوند تا موقعیت بهتری در این زمینه کسب کنند. به این طریق، آنها می توانند منابع مهمی را برای توسعه خود شناسایی نمایند.

    کلیدواژگان: بین المللی سازی، دانشگاه کارآفرین، کارآفرینی، مالی، تکنولوژی
  • مهدی حبیبی، بهرام خیری*، منصوره علیقلی صفحات 465-479
    مطالعه حاضر به منظور توسعه آمیخته بازاریابی یکپارچه بر اساس رفتار مشتری صنعتی در بازار فرآورده های نفتی انجام شده است. جامعه آماری متشکل از کارشناسان و مدیران صنعت نفت بود که با استفاده از تکنیک های هدفمند، نمونه ای 15 نفری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد و تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس نظریه زمینه ای از طریق فرآیند کدگذاری محوری، انتخابی و باز انجام شد. مدل حاصل در نهایت به عنوان توسعه آمیخته بازاریابی یکپارچه بر اساس رفتار مشتری صنعتی شناسایی شد. یافته ها نشان داد که برای توسعه آمیخته بازاریابی یکپارچه مبتنی بر توسعه رفتار مشتری صنعتی، مدیران صنعت باید تمام دسته ها و زیرمجموعه های متمایز شده در این مطالعه را از نزدیک در نظر بگیرند و در مورد هر یک از آنها اطلاعات کافی به دست آورند. علاوه بر این، این مطالعه نشان می دهد که نیاز به توجه به توسعه آمیخته بازاریابی یکپارچه مبتنی بر رفتار مشتریان صنعتی وجود دارد.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی، آمیخته یکپارچه بازاریابی، رفتار مشتری، رفتار مشتری صنعتی
  • صادق هدایتی*، حسین دامغانیان، محسن فرهادی نژاد، عباسعلی رستگار صفحات 481-500

    کارکنان صنعت بانکداری در طول اپیدمی COVID-19 تجربیات ارزشمندی به دست آوردند. هدف از این مطالعه بررسی پیامدهای ویروس کرونا بر رفتار کارکنان در اپیدمی COVID-19 بود. برای دستیابی به این هدف، پژوهشی با رویکرد کیفی و با استراتژی پدیدارشناسی انجام شد. دو مقوله اصلی واکنشهای درون فردی با شش مقوله فرعی (احساسات منفی، تغییر در ساختار نیازها، وسواس، استرس، ترس و اختلال در تعهد سازمانی) و مقوله اصلی واکنشهای سطح برون فردی شامل سه مقوله فرعی (رفتار نابهنجار اجتماعی، رفتار نابهنجار شغلی، رفتار نابهنجار ارتباطی) ظهور یافتند. متغیرهای ترس، استرس، فرسودگی شغلی، پرخاشگری با بیشترین فراوانی مواجه شدند. این تحقیق نشان داد که در زمان وقوع بحرانهای نوظهور، سازمانها علاوه بر اینکه باید انتظار تغییر رفتار کارکنان خود را به عنوان عضوی از جامعه داشته باشند می بایست استراتژیهایی مبتنی بر مدیریت بحران مانند؛ ایمن سازی محیط کاری، پشتیبانی عاطفی و مالی از کارکنان را اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، پیامدهای بیماری کووید 19، رفتار کارکنان، روش تحقیق کیفی
  • محمدعلی العزعوزی، سامی باچا* صفحات 501-514

    هدف این مقاله بررسی اثر سوگیری های رفتاری مدیران بانکها بر مدیریت ریسک اعتباری بود. ما به این سوال پرداختیم که آیا سوگیری های عاطفی فردی (یعنی بیزاری از ضرر، خوش بینی، اعتماد به نفس بیش از حد، و تعارض شناختی) بر سیاست ریسک اعتباری مدیران بانک (یعنی روش های ارزیابی ریسک شامل روش های کمی و کیفی) اثر دارد یا خیر، و کیفیت این اثر چگونه است. نتایج حاصل شده از داده های گردآوری شده از بانکهای تونسی نشان داد که سوگیری های عاطفی مدیران بانکها بر اولویت های آنها درباره روش های ارزیابی ریسک اعتباری اثرگذار است. نتایج مشخص کرد که مدیران بانکی خوش بین، بیزار از ضرر،  و دارای اعتماد به نفس بیش از حد بیشتر احتمال دارد روش های کمی مثل نمره دهی را برای ارزیابی ریسک اعتباری مورد استفاده قرار دهند. با این حال، نشان داده شد که مدیران بانکی با سطوح بالای تعارض شناختی بیشتر رویکرد کیفی را ترجیح می دهند.

    کلیدواژگان: اعتماد به نفس بیش از حد، بیزاری از ضرر، تعارض شناختی، خوش بینی، ریسک اعتباری
  • آنجو وارگیس فیلیپ*، کی. ای. زکریا صفحات 515-534
    جذب شناختی به عنوان یکی از متغیرهای سیستم های اطلاعاتی دارای پنج بعد است. این پنج بعد شامل غوطه وری متمرکز، انقطاع زمانی، لذت تشدید شده، کنترل، و کنجکاوی است. نویسندگان این مقاله به شکاف موجود در پیشینه تحقیقاتی درباره تجربه جذب و جریان در استفاده از سایت های شبکه های اجتماعی می پردازند. برای این کار، آنها ابعاد این ساخت، روابط آن ابعاد با هم و با عقاید کاربر، و میل به استفاده از سایت های شبکه اجتماعی را کاوش می کنند. داده ها از نمونه ای متشکل از 448 کاربر هندی شبکه های اجتماعی گردآوری شده و با استفاده از مدل معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد که سهولت استفاده از سیستم ادراک شده به افزایش کنجکاوی، کنترل، و لذت تشدیده شده کاربران منجر می شود. کنجکاوی، لذت تشدید شده، سودمندی ادراک شده، و سهولت استفاده ادراک شده به عنوان قویترین عوامل پیش بینی کننده قصد استفاده مجدد بروز یافتند. با این حال، اثرگذاری غوطه وری متمرکز، انقطاع زمانی، و کنترل بر قصد ادامه استفاده از سایت های شبکه اجتماعی تایید نشد. یافته های این تحقیق درک ما از قصد استفاده مجدد از سیستم لذت جویانه را از دیدگاه انگیزه درونی تقویت می کند. فعالان این حوزه می توانند از این یافته ها برای لحاظ کردن عوامل انگیزشی برجسته در طراحی سایت های شبکه اجتماعی استفاده کنند و به این شکل قصد استفاده مجدد از سایت بین کاربران را تقویت کنند.
    کلیدواژگان: جذب شناختی، جریان، سودمندی ادراک شده، سهولت استفاده ادراک شده، سیستم های لذت جویانه، قصد ادامه استفاده
  • محمد ندیری*، سید حسن مسعودی علوی صفحات 535-547
    هدف اصلی این تحقیق بررسی رابطه بین قیمت انرژی (نفت خام و گاز طبیعی) با احساسات سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران است. نفت و گاز طبیعی دو کالای استراتژیک بوده و از جمله منابع حیاتی انرژی در سراسر جهان هستند. نوسانات قیمت انرژی دارای تاثیرات مستقیم و نیز غیرمستقیمی بر اقتصاد کشورها و بازارهای مالی آنها است. در این مطالعه رابطه بین قیمت انرژی و احساسات سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران در دوره طی دوره 1390 تا 1399 به شکل ماهانه با استفاده از رهیافت خود رگرسیونی با وقفه های توزیعی (ARDL) بررسی شده است. نتایج به دست آمده حاکی از تاثیر مثبت و معنی دار قیمت نفت خام بر احساسات سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران در کوتاه مدت و بلندمدت است. این نتیجه با ساختار متکی بر صادرات نفت اقتصاد ایران سازگار است. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که بین قیمت گاز و احساسات سرمایه گذاران در کوتاه مدت و بلندمدت رابطه معنی داری وجود ندارد. با توجه به یافته های این تحقیق می توان از قیمت نفت به عنوان عاملی برای پیش بینی احساسات سرمایه گذاران در بازار بورس ایران و در بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: احساسات سرمایه گذاران، بورس اوراق بهادار تهران، قیمت انرژی، مدل ARDL
  • ریحانه حقیقی، محمدعلی باقرپور ولاشانی*، علی غنایی چمن آباد، محمدرضا عباس زاده صفحات 549-566

    مقاله حاضر به بررسی اینکه آیا در یک بازار نوظهور حسابرسی با رقابت بالا، بعد علوم اعصاب شناختی بر قضاوت حسابرس اثرگذار است یا خیر، می پردازد. علاوه براین، سایر ابعاد اثرگذار شامل “ویژگی های هویتی”، “ویژگی های بیولوژیکی و ارزش های اخلاقی و معنویات “و” محیط” نیز درنظر گرفته شده است. این پژوهش از نوع توصیفی است و جامعه آماری حسابرسان مستقل می باشند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. نتایج نشان دهنده اثر مثبت بعد علوم اعصاب شناختی بر قضاوت حسابرس می باشد. از میان مولفه های اثر گذار این بعد می توان به مهمترین آن شامل “توانایی حسابرسان در انتخاب و اولویت بندی مسایل و مشکلات جهت پاسخ به آن ها”، “سطح توجه حسابرس”، و “سطح تمرکز “اشاره نمود. همچنین سایر ابعاد مورد بررسی نیز مولفه های اثرگذار بر قضاوت حسابرس شناسایی شدند. نتایج یافته ها بر این امر دلالت دارد که عملکرد و قضاوت حسابرس متاثر از مولفه های مختلف علوم اعصاب شناختی بوده که تحقیقات بیشتر در این زمینه ضرورت دارد. مطالعه مولفه های علوم اعصاب شناختی به عنوان یک حوزه جدید در تحقیقات حسابرسی می تواند به حسابرسان در بهبود قضاوت و اظهار نظرشان کمک نموده که کاهش ریسک حسابرسی و نیز افزایش کیفیت حسابرسی را همراه دارد. همچنین نتایج تحقیق می تواند از طریق ارتباط تصمیم گیری با تیوری های شناحتی و بکارگیری تکنیک های مرتبط علوم اعصاب شناختی، عرصه جدیدی در تحقیقات بین رشته ای ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: ویژگی های هویتی، علوم اعصاب شناختی، محیط، ویژگی های بیولوژیکی، ارزش های اخلاقی و معنویات
  • عمار نواز خان، فرزان یحیی*، محمد وقاص صفحات 567-577
    این مطالعه به دنبال بررسی اثرات نامتقارن تنوع جنسیتی هییت مدیره و تخصص مالی هییت مدیره بر عملکرد، ریسک، و مدیریت سرمایه در گردش شرکت ها بود. به این منظور از رگرسیون چندکی پانلی و داده های پانلی نامتعادل مربوط به شرکت های انرژی در پاکستان طی سالهای 2010 تا 2020 استفاده شد. یافته ها نشان دادند که اعضای زن هییت مدیره ناظران ضعیفی هستند و حضورشان در هییت مدیره صرفا نمادین است. تنوع جنسیتی هییت مدیره هیچ اثر معناداری بر عملکرد شرکت ها یا مدیریت سرمایه در گردش آنها نداشت. ناتوانی اعضای زن هییت مدیره برای محدود ساختن فرصت طلبی مدیران شرکت ها به ریسک بیشتر شرکت منجر می شود. از طرف دیگر، وقتی ریسک شرکت به سطح معینی می رسد، متخصصان مالی حاضر در هییت مدیره شرکت هایی با عملکرد ضعیف و متوسط عملکرد این شرکت ها را ارتقاء می دهند. به علاوه، وقتی مدیران شرکت ها سیاست های مدیریت سرمایه در گردش تهاجمی را دنبال می کنند، این متخصصان سرمایه در گردش شرکت ها را بهبود می بخشند.
    کلیدواژگان: تنوع جنسیتی هیئت مدیره، اثربخشی مدیریت سرمایه در گردش، تخصص مالی هیئت مدیره، رگرسیون چندکی
|
  • Christian Wolor *, M.Musyaffi, Usep Suhud, Ahmad Nurkhin Pages 323-335

    As economic drivers (especially in rural communities), touristic villages have faced a very difficult situation during the COVID-19 pandemic. The sluggish tourism industry has greatly impacted the income of rural communities that depend on tourists who visit them. This study aims to understand and explore how the Penglipuran tourism village community survives amid the sluggish tourism industry due to the COVID-19 pandemic. The unit of analysis in this study was the Penglipuran Bali tourism village community, which is included in the Top 100 World Sustainable Destinations. This case study used a qualitative approach to both data collection and data analysis. Observations and semi-structured interviews were used to obtain information. The study results found that the indigenous people of the Penglipuran tourism village are willing to change and are adaptive to cultural changes to use technology without eliminating traditional norms to survive in sluggish tourism. The habit can be seen in the activities of indigenous people who return to farming and raising livestock as well as utilizing social media and e-commerce in marketing tourism villages’ products, including local handicrafts.

    Keywords: Willingness to Change, Culture Change, Competency, Creative Economy, Tourism Village
  • Pooja Sharma * Pages 337-354
    This study was focused on addressing the comprehensive issue of sustainability with special emphasis on sustained earnings as a measurement of earnings. The research work attempted to define the operating and non-operating elements of the earnings model and then examine the variations in the normal profit margin. The sustained earnings were also estimated separately by adopting the Firm-Related Approach and Industry-Based Approach. Dynamic Panel Data-based approach was used for analysis. Findings suggested that the operating elements of earnings are significantly higher than the non-operating elements. In addition, measures related to the intensity of operating earnings were positively associated with sustained earnings. Therefore, this study contributes sizeable evidence on sustained earnings of the financial service sector of the Indian stock market and can potentially be of extensive use to investment companies for managing investors’ funds, security analysts, investors, and firms.
    Keywords: sustainability, intensity of operating-earnings, Transitory earnings, Dynamic Panel, Cross-sectional
  • Masume Messi Bidgoli * Pages 355-373

    There are studies regarding monopolistic all-unit quantity discount but we add the duopoly Bertrand competition under incomplete information with it, which is not treated earlier. Then, a systematic procedure is outlined to compute pay-off functions for the developed game. A real numerical example is given in support of the solution procedure and a sensitivity analysis is carried out to examine the important parameters on the equilibrium quantities. This study provides several interesting insights. For instance, it is approved that if retailers know each other completely or not, under some special conditions, rejecting the offered discount is the strictly dominant strategy adopted by the retailers. By doing sensitivity analysis for a real-world case, it is displayed that for maximizing profit, the company should pay more attention to increasing the demand rather than reducing the costs. It could be seen that a change in the value of all parameters except the fixed ordering cost and the holding cost rate results in changing the discount strategy selected by the retailers. Investigating an incomplete information in comparison with the common knowledge case, it is necessary that retailers obtain more accurate knowledge about their rivals.

    Keywords: All-unit quantity discount, Bayesian game, Bertrand competition, Complete, incomplete Information, Inventory Control
  • Gözde Bozkurt *, Işıl Akgül Pages 375-393
    Behavioral intentions of individuals occur as a result of positive or negative evaluations of any object or idea. It is a determinant that has a significant impact on transforming an individual’s ideas into behavior. The structure and effectiveness of information in financial markets are vital to understanding the behavior of investors, because the digital economy that develops with crypto money is psychologically significantly different from the cash economy. Accordingly, this study examined the main intentions or motivational factors that persuade individuals to invest in cryptocurrencies and the way these factors affect the actual investment behavior. This was done in the context of behavioral considerations in finance through the Unified Technology Acceptance Model (UTAUT). As a result of the model estimation, it has been concluded that the performance expectation is an important factor behind the investment behavior, and its effect changes considering positive or negative news about the pricing of cryptocurrencies.
    Keywords: Cryptocurrency technology, UTAUT model, investment behavior
  • Vajhollah Ghorbanizadeh *, Rahele Montazer Pages 395-409
    This study aims to establish a relationship between HRM and innovation studies through human capital characteristics in order to achieve a better understanding of HRM’s supportive role in innovation realization aligned with knowledge-based services. The study provides a new model of coordination between innovation modes of service sector firms and HR configuration adopted for managing people in these firms. By gathering data about the main variables from 132 Iranian knowledge-based service firms with more than 30 employees, all located in Tehran province (selected through systematic sampling), the status of every firm in the field of innovation mode and HR configuration was determined. The hypotheses were tested using contingency tables and binomial test. After testing hypotheses, it was found that the strongest alignment exists between market-oriented innovation and productivity-based HR configuration (at about 53%). The average value for the human capital characteristics in firms that had two mentioned statuses were more than another three statuses. To achieve ideal human capital management, managers of KBSFs need to pay more attention to the compatibility of their HR configurations with innovation modes of KBSFs in order to approach the satisfactory productivity level seen in such firms.
    Keywords: contingency table, HRM Configurations, innovation strategy mode, Knowledge-based Service firms
  • Narges Rostamian *, Bahram Ranjbarian, Arash Shahin, Azarnoosh Ansari Pages 411-428

    Though the customer experience and its components are measured to define, the antecedents and dimensions of customer experience require a comprehensive assessment in developing countries such as Iran. For this purpose, 23 in-depth semi-structured interviews were conducted with the passengers of different Iranian airlines. In this attempt, seven dimensions of customer experience were identified – including sensory, emotional, cognitive, recognition, security, novelty, and relationship dimensions – through thematic analysis method. To identify the factors affecting the passenger experience, a list of factors was initially extracted from previous studies. The impact of the ambiance inside the airplane, marketing programs, staff, scheduling, planning and management actions, the scope of passenger choice, and physical facilities were extracted through the fuzzy Delphi method according to 10 experts’ views. The purposed method and the findings therein would contribute to the efforts of researchers and marketing practitioners, airline managers, and travel agencies in identifying the existing challenges in the airline industry besides planning to develop modern airline infrastructure and competitive differentiation.

    Keywords: Airlines, Customer experience, Physical Environment, Sensory Experience, staff
  • Mansoureh Yari Eili, Jalal Rezaeenour *, Amir Jalaly Bidgoly, Shariar Bijani Pages 429-445

    Analyzing the event logs extracted from the process-aware information systems provide critical insights into improving the organizational processes. This case study reports the essential findings and lessons from a process mining project run in analyzing the postdoctoral research grant process in Iran’s National Elites Foundation (INEF). Different deductions are reached by exploring the process participants’ activities in the INEF web portal, including (1) the organizational inefficiencies exposed through the process mining techniques, where the most time-consuming activities are detected and suggested to the domain experts, and (2) the decision tree technique applied in determining how the successful applicants are scored. The extracted rules indicate an 18% application admission with a final score of more than 403. This article contributes to interpreting the behavioral patterns in INEF and determining who among the applicants has a higher chance of receiving the grant, supporting the policymakers and managers to assign rational budgeting and adopt appropriate human resource strategies.

    Keywords: Bottleneck analysis, Decision Tree, Iran’s National Elites Foundation, organizational performance analysis, process mining
  • Mehdi Tajpour, Babak Ziyae *, MohammadHassan Mobaraki, Mehran Rezvani Pages 447-464

    Internationalization is one of the most critical indicators for universities, and universities are the main players in entrepreneurial ecosystems. Although many studies have focused on the components of internationalization, so far off little attention has been paid to the role of entrepreneurship in university development simultaneously with the mediating role of education. Therefore, the present study set out to investigate whether internationalization affects the entrepreneurial university with the mediating role of education in Iranian universities or not. To collect data, a questionnaire was distributed among 171 individuals, including managers and faculty members in the fields of international activities and entrepreneurship. The findings suggest that the components of internationalization, including technology, human resources, finance, communications, and innovation, all have a positive impact on an entrepreneurial university as mediated by education. The human resource management component has the greatest impact on an entrepreneurial university with a mediating role of education. In addition, findings show that universities need to focus on the internal activities, more resources, and executive agents to find a better position. In this way, they can identify significant resources that can be used to develop universities.

    Keywords: Entrepreneurial University, Entrepreneurship, Finance, Internationalization, technology
  • Mehdi Habibi, Bahram Kheiri *, Mansoreh Aligholi Pages 465-479
    The present study was conducted in order to develop an integrated marketing mix based on industrial customer behavior in the oil products market. The statistical population consisted of experts and managers of oil industry, from among which a sample of 15 people was selected using purposeful techniques. Semi-structured interviews were performed for data collection, and data analysis was based on grounded theory via axial, selective, and open coding process. The resulting model was ultimately identified as a template for integrated marketing mix model based on the industrial customer behavior. The findings showed that for the development of an integrated marketing mix based on the development of industrial customer behavior, industry managers should closely consider all categories and subcategories distinguished in this study and obtain adequate information about all of them. Besides, this study shows that there is a need to pay attention to the development of an integrated marketing mix based on the behavior of industrial customers.
    Keywords: customer behavior, industrial customer behavior, integrated marketing mix, Marketing Mix
  • Sadegh Hedayati *, Hossein Damghanian, Mohsen Farhadinejad, Abbas Ali Rastegar Pages 481-500

    The banking industry staff gained valuable experience during the COVID-19 epidemic. The aim of this study was to investigate the consequences of Coronavirus on employee behavior in the COVID-19 epidemic. To achieve this goal, a study with a qualitative approach and with a phenomenological strategy was conducted. In this study, two main categories of intrapersonal reactions and interpersonal responses were characterized, with the former including six subcategories (negative emotions, change in structure of needs, obsession, stress, fear, and disruption in organizational commitment) and the latter involving three subcategories (abnormal social behavior, abnormal occupational behavior, and abnormal communicative behavior). The variables of fear, stress, burnout, and aggression were exposed to the highest frequency. This study showed that upon the occurrence of novel crises, the organizations should take strategies based on crisis management, e.g., immunizing the workplace, showing emotional and financial support to the personnel, and asking the personnel to change their behavior as members of the community.

    Keywords: Behavior of staff, Consequences of COVID-19, phenomenology, Qualitative research methodology
  • MohamedAli Azouzi, Sami Bacha * Pages 501-514

    The purpose of this study was to investigate the effect of bankers’ behavioral biases on credit risk management. We examined whether and how individual emotional biases (i.e., loss aversion, optimism, overconfidence, and cognitive dissonance) affect the banks’ credit risk policy, including the risk assessment methods (i.e., quantitative vs. qualitative methods). Based on a sample of Tunisian banks, the results showed that the bankers’ emotional biases affect their preferences regarding the choice of credit risk assessment methods. The findings revealed that optimist, loss-averse, and overconfident bankers are more likely to adopt quantitative methods such as scoring when they assess the credit risk. The bankers with high cognitive dissonance, however, were found to have a high preference for a qualitative approach.

    Keywords: cognitive dissonance, credit risk, Loss aversion, Optimism, Overconfidence
  • Anju Philip *, K. A. Zakkariya Pages 515-534
    The popular conceptualization of the Information Systems variable Cognitive Absorption (CA) has five dimensions- Focussed Immersion (FI), Temporal Dissociation (TD), Heightened Enjoyment (HE), Control (Con), and Curiosity (Cur). The authors address the gap in the literature on absorption and flow experience in Social Networking Sites (SNS) use by exploring the dimensions of the construct, their relationships among each other and with user beliefs, and to continued use of SNS. Data collected from a sample of 448 Indian social media users was analysed using Structural Equation Modelling. The results showed that Perceived Ease of Use of the system increases Curiosity, Control and Heightened Enjoyment for users. Curiosity and Heightened Enjoyment emerged as the strongest predictors of reuse intentions, along with Perceived Usefulness and Perceived Ease of Use. However, Focussed Immersion, Temporal Dissociation and Control were not found to influence Continuance Intentions in an SNS context. The study’s findings strengthen the understanding of hedonic system reuse intentions from an intrinsic motivational perspective. Practitioners can use the insights to design SNS to tap into the salient motivational factors and thereby enhance revisit intentions.
    Keywords: Cognitive Absorption, Continuance Intention, Flow, Hedonic systems, Perceived Ease of Use, perceived usefulness
  • Mohammad Nadiri *, Seyed Hasan Masoudi Alavi Pages 535-547
    The main purpose of this study is to examine the relationship between energy prices (oil and natural gas) and individual investor sentiments on the Tehran stock exchange. Oil and natural gas are two strategic commodities among the world’s most important energy sources. Energy price fluctuations, directly and indirectly, affect the economy and financial markets, especially those oil-exporting and importing countries. We monthly examined the relationships between energy prices and investor sentiment using the Autoregressive Distributed Lag (ARDL) technique from 2010 to 2020. The results showed that crude oil prices positively affect investor sentiment both in the long and short run, which is consistent with the oil-exporting structure of the Iranian economy. Moreover, the results demonstrated neither a short-run nor a long-run association between gas prices and investor sentiment. The study’s findings suggest that oil prices could be used to predict investor sentiments and optimize an investor’s portfolio.
    Keywords: ARDL model, Energy Price, Investor sentiment, Tehran Stock Exchange
  • Reyhaneh Haghighi, MohammadAli Bagherpour Velashani *, Ali Ghanaei Chamanabad, MohammadReza Abbaszadeh Pages 549-566

    The current study investigated whether the cognitive neuroscience dimension affects auditors’ judgment in an increasingly competitive emerging audit market. In addition, other influential dimensions, including “identity characteristics,” “biological characteristics and moral values and spirituality,” and “environment” were also considered. The research was a descriptive survey, and the statistical population consisted of independent auditors. The field survey and questionnaire were used for data collection. The results generally showed that the cognitive neuroscience dimension affects auditors’ judgment positively. Among the examined factors, “the auditor’s selectivity about which problems to solve,” “the auditor’s level of attention,” and “the level of concentration” were the most important factors. In addition, other investigated dimensions, including “identity characteristics,” “biological characteristics and moral values and spirituality,” and “environment,” were considered influential factors. The findings imply that different neuroscience factors that require more research in this area affect auditors’ judgment and performance. Studying cognitive neuroscience factors as a novel stance to the audit literature can help auditors improve their professional judgments and opinions, resulting in reduced audit risk and increased audit quality. It can also help develop a new era in interdisciplinary studies via associating decision-making with cognitive theories and implementing neuroscience related technologies.

    Keywords: Biological Characteristics, Cognitive neuroscience, environment, Identity Characteristics, Moral values, Spirituality
  • Ammar Khan, Farzan Yahya *, Muhammad Waqas Pages 567-577
    The present study aimed to investigate the asymmetric effects of board gender diversity (BGD) and board financial expertise (BFE) on firm performance, riskiness, and working capital management (WCM). Using panel quantile regression and unbalanced panel data of energy firms in Pakistan over the period 2010 to 2020, the findings suggest that female directors on boards are weak monitors and their presence is merely symbolic. There is no significant effect of BGD on firm performance or WCM. Their incapability to restrict managerial opportunism promotes excessive risk-taking in the firm. On the other hand, financial experts on board uplift low- and moderate-performing firms and restrict the risk-taking behavior when the riskiness of the firm reaches a certain level. Furthermore, they improve the working capital of the firms when aggressive WCM policies are pursued by firms’ managers.
    Keywords: board gender diversity, working capital management efficiency, board financial expertise, quantile regression