فهرست مطالب

مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1401)

مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدعلی زیاری، فریدون مقدس نژاد*، محمدرضا محمد علیها، پوریا حاجی کریمی صفحات 1-22
    بازیافت و استفاده مجدد از مصالح در دهه های اخیر مورد توجه محققین قرار گرفته است. امروزه، مسایل زیست محیطی به دلیل محدودیت منابع و همچنین افزایش هزینه مواد جدید بسیار حایز اهمیت شده است. از آنجا که بیشتر راه های موجود در ایران از نوع آسفالتی می باشند، استفاده از تراشه آسفالتی و مصرف کمتر مصالح جدید می تواند به عنوان یک راه حل سازگار با محیط زیست مطرح گردد. در بازیافت تراشه های آسفالتی، نگرانی هایی در ارتباط با ترک های دمای کم وجود دارد . هدف از این پژوهش، بررسی خواص ترک دمای کم مخلوط های حاوی تراشه آسفالتی، به همراه مواد افزودنی دیگر، جهت معرفی مخلوطی با خصوصیات عملکردی معادل مخلوط آسفالتی پایه می باشد. به این منظور، دو درصد مختلف برای نمونه های آسفالتی (25% و 50% تراشه آسفالتی) در نظر گرفته شد. به منظور بهبود خواص چسبندگی آن ها، افزودن جوان‏ساز سایکلوژن (10% وزنی قیر تراشه به عنوان درصد بهینه) و برای بهبود مقاومت مخلوط در برابر ترک خوردگی، پودر لاستیک (10% وزنی قیر جدید) در نظر گرفته شد. خواص مخلوط ها با آزمایش استقامت کششی غیرمستقیم و آزمایش خمش نیم‏استوانه بررسی شد. بازشدگی دهانه ترک در حین آزمایش خمش نیم‏استوانه به کمک تصویربرداری مشخص شد. مطابق این آزمایش، افزودن تراشه آسفالتی به نمونه پایه باعث کاهش انرژی شکست می شود. اما افزودن جوان‏ساز و پودر لاستیک به نمونه های بازیافتی، خواص مخلوط در برابر رشد ترک را بهبود می دهد. طبق نتایج، مخلوط های آسفالتی حاوی تراشه آسفالت به همراه افزودنی ها، عملکردی برابر و یا حتی بهتر از مخلوط آسفالتی پایه داشتند. همچنین، شاخص ترکیبی انرژی شکست- بازشدگی دهانه ترک می تواند به عنوان معیار مناسبی جهت بررسی تاثیر تراشه آسفالتی و افزودنی های جوان‏ساز و پودر لاستیک در نمونه های مخلوط آسفالتی استفاده شود.
    کلیدواژگان: تراشه آسفالتی، آزمایش خمش دیسک نیم استوانه، پودر لاستیک، جوان‏ساز
  • مهدی ولی زاده*، شاهین شعبانی، علیرضا خاوندی خیاوی صفحات 23-42
    یکی از اقدامات موثر در نگهداری پیشگیرانه راه ها، استفاده از آسفالت حفاظتی اسلاری سیل است. در این پژوهش، از محلول نانوالیاف سلولزی به میزان صفر (به عنوان نمونه شاهد)، 3، 5، 7 و 9 درصد بر اساس وزن جامد قیر جهت اصلاح قیر امولسیون استفاده گردید. ابتدا، ارزیابی قیرهای امولسیون اصلاح شده پلیمری با استفاده از شاخص های فیزیکی همچون ویسکوزیته سیبولت فیورل، نقطه نرمی و درجه نفوذ انجام شد. سپس، از قیرهای امولسیون اصلاح شده پلیمری در مخلوط های اسلاری سیل استفاده گردید. ارزیابی مخلوط های آسفالتی به واسطه آزمایش های چسبندگی مرطوب، سایش در شرایط مرطوب، بارگذاری چرخ- جابه جایی و بارگذاری چرخ- چسبندگی ماسه انجام شد. نتایج آزمایش های قیری نشان داد که استفاده از محلول نانوالیاف سلولزی منجر به بهبود خواص قیر شامل کاهش درجه نفوذ، افزایش نقطه نرمی و افزایش ویسکوزیته می شود. با افزایش میزان محلول نانوالیاف سلولزی از صفر به 5 درصد، تغییرات درجه نفوذ و نقطه نرمی قابل توجه بود. این در حالی است که با افزایش مقدار محلول نانوالیاف سلولزی از 5 به 9 درصد، تغییرات درجه نفوذ و نقطه نرمی محسوس نبود. نتایج آزمایش های آسفالتی روی نمونه ها به وضوح نشان داد که مخلوط های حاوی قیر امولسیون اصلاح شده موجب بهبود عملکرد مخلوط اسلاری سیل خواهد شد. به طور کلی، عملکرد اسلاری سیل حاوی محلول نانوالیاف سلولزی به میزان 5 درصد، در چسبندگی مرطوب، مقاومت در برابر سایش و مقاومت در برابر جابه جایی به ترتیب به میزان 1/23، 7/42 و 42 درصد بیشتر از مخلوط شاهد بود.
    کلیدواژگان: اسلاری سیل، قیر امولسیون اصلاح شده، نانوالیاف سلولزی
  • محسن نورمحمدی، سید مهدی ابطحی*، حمید هاشم الحسینی، سید مهدی حجازی صفحات 43-62
    یخبندان در خاک در مناطق سردسیر، مهم ترین عامل خرابی و کاهش کارایی روسازی راه ها و سایر سازه های خاکی می باشد. هدف از این تحقیق، معرفی روشی جدید برای کاهش اثرات نامطلوب یخبندان در خاک است. در این روش، یک عایق حرارتی سازگار با رطوبت برای ممانعت از نفوذ هوای سرد در خاک بستر تهیه شد. برای تهیه این عایق، از مخلوط خاک و سیلیکا آیروژل که یک نانومواد با هدایت حرارتی بسیار کم و آبگریزی فوق العاده زیاد می باشد استفاده گردید. سیلیکا آیروژل با نسبت های 5/0، 1 و 2 درصد وزنی با خاک مخلوط شد و هدایت حرارتی، آبگریزی، نفوذپذیری، درصد رطوبت در حالت اشباع و دوام در برابر چرخه های انجماد- ذوب این مخلوط ها مطالعه شد. در این مطالعه، مشاهده شد که به دلیل آبگریز بودن سیلیکا آیروژل، مخلوط های خاک- آیروژل نیز به طور چشم گیری آبگریز می شوند و جذب آب در آنها به طور قابل توجهی کاهش می یابد. به طوری که میزان رطوبت در حالت اشباع در خاک بدون سیلیکا آیروژل حدود چهار برابر میزان رطوبت در مخلوط خاک- آیروژل می باشد. به همین جهت، مرطوب شدن مخلوط های خاک- آیروژل تاثیر چندانی در افزایش هدایت حرارتی آنها ندارد. از سوی دیگر، مشاهده شد که نفوذپذیری خاک بدون سیلیکا آیروژل حدود 21 برابر نفوذپذیری مخلوط خاک- آیروژل است، که نشان دهنده کاهش چشم گیر نفوذپذیری مخلوط های خاک- آیروژل می باشد. به علاوه، چرخه های اشباع شدن- خشک شدن و انجماد- ذوب و همچنین قرار گرفتن در معرض جریان های سیلابی، هیچ تاثیری بر هدایت حرارتی مخلوط های خاک- آیروژل نداشت. با توجه به ویژگی های حرارتی و هیدرولیکی مخلوط های خاک- آیروژل، می توان آنها را به عنوان عایق حرارتی سازگار با رطوبت، برای مقابله با اثرات نامطلوب یخبندان در خاک، مناسب دانست و معرفی کرد.
    کلیدواژگان: یخبندان خاک، نفوذپذیری، چرخه های انجماد- ذوب، سیلیکا آیروژل، روسازی
  • معصومه خدابخشی صیقلانی، مهیار عربانی* صفحات 63-78

    امروزه، استفاده از ضایعات پلاستیکی در مهندسی راه و ژیوتکنیک، به ویژه در تثبیت بستر راه، مورد توجه محققان قرار گرفته است. این مطالعه، به بررسی تاثیر استفاده از پلی اتیلن ضایعاتی خردشده با دانسیته زیاد (HDPE) به منظور تقویت بستر ماسه ای راه پرداخته است. در این پژوهش، اثر افزودن HDPE به ماسه از طریق انجام آزمایش های تحکیم، پروکتور اصلاح شده (MSP)، نسبت باربری کالیفرنیا (CBR) و برش مستقیم (DS) مورد بررسی قرار گرفته است. براساس نتایج این پژوهش، افزودن HDPE به ماسه، به دلیل وزن مخصوص کم HDPE، حداکثر وزن مخصوص خشک مخلوط را کاهش داده، اما تغییر قابل توجهی در میزان رطوبت بهینه ایجاد نمی کند. همچنین، نتایج نشان داد که افزودن HDPE به ماسه، مقاومت برشی مخلوط را به دلیل افزایش مقاومت اصطکاکی و افزایش قفل و بست بین ذرات بهبود بخشیده و سبب افزایش CBR مخلوط ماسه-HDPE تا 7/48 درصد می گردد. بنابراین، معلوم گردید که استفاده از مخلوط ماسهHDPE- برای تقویت بستر، به طور قابل توجهی خواص مقاومتی بستر ماسه ای را افزایش داده و در نتیجه منجر به کاهش هزینه های احداث راه می شود.

    کلیدواژگان: بستر راه ها، CBR، HDPE، مدیریت ضایعات، خواص ژئوتکنیک
  • علی زال نژاد، سید عظیم حسینی*، رضا شیرین آبادی، محمد امامی کورنده صفحات 79-97
    تقاضا برای استفاده از پسماندهای صنعتی به دلیل اثرات زیست محیطی و محدودیت منابع طبیعی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. یکی از این پسماندها که مشکلات زیست محیطی را به همراه داشته، پسماند مس (مس‏باره) (CW) است. این ماده به عنوان مواد زاید طبقه بندی می شود. از این جهت، باعث مشکلات زیست محیطی، به ویژه دفع پسماند، می شود. هدف اصلی این مطالعه، بررسی کاربرد CW در مخلوط آسفالت حفاظتی در مقایسه با سنگدانه معدنی (MA) است. برای این منظور، آزمایش های چسبندگی مرطوب، سایش در شرایط مرطوب، بارگذاری چرخ- جابه جایی و بارگذاری چرخ- چسبندگی ماسه در پنج ترکیب مختلف شامل CW0+MA100، CW10+MA90، CW20+MA80، CW30+MA70 و CW40+MA60، بر اساس وزن کل سنگدانه، انجام شده است. بر اساس نتایح، مخلوط CW30+MA70 با 8 درصد قیر باقیمانده، چسبندگی مرطوب، سایش، جابه جایی عمودی و جانبی را به ترتیب در حدود 23، 22، 39 و 33 درصد بهبود داده است. از مهمترین دلایل جایگزینی سنگدانه توسط مس‏باره، تیزگوشگی و درصد زیاد آهن و سیلیس می باشد. به همین دلیل، مطابق آنالیز واریانس، مس‏باره نقش موثرتری در چسبندگی و جابه جایی مخلوط های آسفالتی نسبت به قیر باقیمانده داشته است.
    کلیدواژگان: پسماند مس، قیر باقیمانده، چسبندگی، عریان شدگی، جابه جایی
  • منصور فخری*، وحید طاهری صفحات 99-115
    یکی از مشکلات روسازی بتنی در سطوح پروازی فرودگاه‏ها، لزوم صرف وقت و هزینه زیاد تعمیر و بروز تداخل در عملیات پروازی است. یکی از راه‏حل‏ها، به ویژه در نواحی اپرون (توقفگاه هواپیما)، که بیشتر تحت تاثیر بار ایستایی هستند، اجرای روسازی بتنی بلوکی است. در مورد این روسازی در فرودگاه‏ها، مطالعات کمتری نسبت به راه ها انجام شده است. در این تحقیق کاربردی، با هدف ارایه راهکاری برای شبیه‏سازی نیروی وارده از سوی چرخ هواپیما، با آزمایش بارگذاری صفحه و همچنین، تخمین پارامتر مدول یانگ رویه بلوکی به عنوان یک سیستم مجزا در فرایند تحلیل اجزای محدود، سعی گردید با ساخت یک مدل نرم افزاری سه‏بعدی و ساخت نمونه کاملی از آن به مساحت 4 متر مربع، بررسی های لازم صورت پذیرد. در این نمونه، لایه‏های سابگرید، زیر اساس، اساس و اساس سیمانی که بر اساس معیارهای سازمان هوانوردی فدرال (FAA) آمریکا کنترل کیفیت شده بودند، به علاوه رویه بلوکی از نوع UNIPAVE به ضخامت 8 سانتی‏متر با چیدمان جناغ ماهی اجرا شد و در سامانه ای که در این پژوهش شامل پی صلب و قاب فولادی تکیه گاهی ساخته شده بود، تحت آزمایش بارگذاری صفحه در وسط سطح روسازی قرار گرفت. در فرایند مدل‏سازی سه‏بعدی اجزای روسازی، برای نخستین بار در تحقیقات مربوط به این موضوع، چندین مدل سه‏بعدی از  بلوک بتنی که معرف اندازه های واقعی و موقعیت آنها در روسازی بود، با کمک نرم افزار آباکوس ساخته و تحلیل شد و سپس منحنی نیرو- تغییرمکان رسم گردید. نتیجه آن بود که می توان مدول یانگ رویه بلوکی را 2000 مگاپاسکال در نظر گرفت تا تحلیل اجزای محدود بیشترین هماهنگی را با نتایج بارگذاری صفحه داشته باشد. نتایج آزمایش بیرون‏کشیدگی بلوک نیز نشان داد که استفاده از سیمان پرتلند در ماسه درزگیر، عملکرد آن را در حدود دو برابر در مقابل نیروی بیرون‏کشیدگی نسبت به نمونه ای که در مخلوط ماسه درزگیر آن از آهک استفاده شده بود، بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: روسازی بلوکی بتنی، اپرون فرودگاه، اساس سیمانی، بارگذاری صفحه، آزمایش بیرون‏کشیدگی بلوک
  • عباس صادقیان، طالب مرادی شقاقی، یعقوب محمدی*، حسین تقی پور صفحات 117-131
    استفاده از بتن مسلح شده با الیاف در صنایع مختلف به دلیل خواص مکانیکی مطلوب، سبکی سازه، ظرفیت جذب انرژی خوب و مقاومت اولیه زیاد تحت بارهای ضربه ای و همچنین نسل جدید بتن الیافی با شکل پذیری عالی و قابلیت کنترل ترک در حال توسعه می باشد. با توجه به اینکه بتن الیافی در معرض ضربه و بارهای شدید، به دلیل انعطاف پذیری، عملکرد بهتری از خود نشان می دهد، در این مطالعه، میزان جذب انرژی و مقاومت اولیه بتن تقویت شده با الیاف فورتا، بازالت و بارچیپ، تحت بارگذاری ضربه ای نفوذی مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی تاثیر درصد الیاف بر خواص ضربه پذیری، هشت نمونه بتن مسلح شده با الیاف هیبریدی تحت آزمون تجربی قرار گرفت. همچنین، سطح شکست و چگونگی چسبندگی الیاف به بتن مسلح شده با الیاف، به همراه مودهای تخریب، ارزیابی شد. نتایج نشان داد که میزان مقاومت اولیه و جذب انرژی در بتن مسلح شده با الیاف هیبریدی به ترتیب 8/292 درصد و 3/212 درصد در مقایسه با بتن معمولی افزایش داشته است. با بررسی سطح شکست نمونه ها مشخص شد که چسبندگی بین دو الیاف بازالت و فورتا به بتن زمینه بسیار مطلوب است؛ اما جدایش بین الیاف بارچیپ و بتن زیاد است و کارایی این الیاف در تقویت بتن را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: بتن الیافی، بتن مسلح شده، جذب انرژی، بار ضربه ای، مقاومت اولیه
|
  • Mohammad Ali Ziari, Fereidoon Moghadas Nejad *, Mohammad Reza Mohammad Aliha, Pouria Hajikarimi Pages 1-22
    Recycling and reusing materials have received much attention from researchers in recent decades. Today, environmental issues have become very important due to the limitation of available resources as well as the increase in the cost of new materials. Since most of the existing roads in Iran have flexible pavements, using reclaimed asphalt pavement (RAP) and using fewer new materials can be considered an environmentally friendly solution. In recycling asphalt pavements, there is a major concern related to low-temperature cracking. The purpose of this research is to investigate the low-temperature cracking properties of asphalt mixtures containing RAP along with other additives to introduce a mixture with performance characteristics equivalent to the new asphalt mixture. For this purpose, asphalt mixtures with two different contents of RAP (25% and 50%) were considered. Also, to improve their adhesion properties, the addition of a rejuvenator (10% by weight of RAP binder as the optimal percentage) and to improve the resistance of the mixture against cracking, crumb rubber (10% by weight of new binder) was considered. An indirect tensile strength test and a semi-circular bending test (SCB) were performed to investigate the properties of the mixtures. Also, the crack mouth opening displacement (CMOD) during the SCB test was measured through imaging. According to the SCB test, adding RAP to the base sample reduces the fracture energy. But adding rejuvenator and crumb rubber to the recycled samples improves the properties of the mixture against crack growth. The results showed that the asphalt mixtures containing RAP and additives, according to the tests used in this research, presented equal or even better performance than the new asphalt mixture. Also, the combined index of fracture energy - CMOD can be used as a suitable criterion to investigate the effect of RAP, rejuvenator and crumb rubber in asphalt mixture.
    Keywords: Recycled Asphalt, Semi-circular Bending Test, Crumb Rubber, Rejuvenator, Asphalt Recycling
  • Mehdi Valizadeh *, Shahin Shabaani, Alireza Khavandi Pages 23-42
    An effective measure of protective road maintenance is the application of slurry seal surface treatment. In this research, a cellulosic nanofiber solution was used at 0 (i.e., control), 3, 5, 7, and 9 wt.% by solid weight of asphalt binder to modify bitumen emulsion. First, the modified polymeric bitumen emulsion samples were evaluated by their physical properties like Saybolt FUROL viscosity, softening point and penetrability. Next, the modified polymeric bitumen emulsion samples were used in slurry seal mixtures. The asphalt mixtures were then evaluated through wet cohesion test, wet track abrasion test, loaded wheel – displacement test, and loaded wheel – sand adhesion test. Results of the asphalt binder tests showed that the use of the cellulosic nanofiber solution could improve the asphalt binder characteristics in terms of reduced penetrability, increased softening point, and enhanced viscosity. With increasing the percent dosage of the cellulosic nanofiber solution from 0 to 5%, significant changes occurred to the penetrability and the softening point. In the meantime, further increase in the percent dosage of the cellulosic nanofiber solution from 5 to 9% imposed significant changes neither in the penetrability nor the softening point. Results of asphalt tests on the samples showed clearly that the asphalt mixtures containing the modified asphalt binder make better-performing slurry seal surface treatments. On average, the slurry seal containing the cellulosic nanofibers at 5% exhibited higher wet cohesion, resistance to abrasion, and resistance to displacement by 23.1%, 42.7%, and 42%, respectively, as compared to the control
    Keywords: slurry seal, modification of bitumen emulsion, cellulosic nanofibers
  • Mohsen Nourmohamadi, Sayyed Mahdi Abtahi *, Hamid Hashemolhosseini, Sayyed Mahdi Hejazi Pages 43-62
    Soil frost in cold regions is the most important factor in the deterioration and reduction of pavement efficiency of roads and other soil-based structures. The present work aims at introducing a novel method to reduce the adverse effects of frost in the soil. In the proposed method, a moisture-compatible thermal insulation was prepared to prevent the penetration of cold air in the subgrade. Silica aerogel nanomaterial with extremely low thermal conductivity and high hydrophobicity was mixed with soil to provide the thermal insulator. Silica aerogel was mixed with soil in ratios of 0.5, 1 and 2% and the properties of these mixtures such as thermal conductivity, hydrophobicity, permeability, moisture content in saturated state and durability against freeze-thaw cycles were studied. In this study, it was observed that due to the hydrophobicity of silica aerogel, soil-aerogel mixtures also become significantly hydrophobic. For this reason, their water absorption is significantly reduced; So that the moisture content in the saturated state in the soil without silica aerogel is about 4 times the moisture content in the soil-aerogel mixture. As a result, wetting soil-aerogel mixtures do not have much effect on increasing their thermal conductivity. On the other hand, it was observed that the permeability of the soil without silica aerogel is about 21 times the permeability of the soil-aerogel mixture, which indicates a significant decrease in the permeability of the soil-aerogel mixtures. Moreover, wetting-drying and freezing-thawing cycles as well as exposure to water flow had no effect on the thermal conductivity of the soil-aerogel mixtures. Considering the set of the thermal and hydraulic characteristics of the soil-aerogel mixtures, they can be introduced as a suitable choice for use on the soil surface as a moisture-compatible thermal insulation in order to deal with the adverse effects of frost in the soil.
    Keywords: Soil frost, Permeability, Freeze-thaw cycles, Silica aerogel, Pavement
  • Masoumeh Khodabakhshi Seyghalani, Mahyar Arabani * Pages 63-78

    Today, the use of plastic waste in highway and geotechnical engineering, especially in subgrade stabilization, is extensively examined. This study investigated the effect of using disposable high-density polyethylene (HDPE) chips in stabilized sandy subgrade. The impact of adding HDPE to the sand was investigated through the one-dimensional consolidation, the modified standard proctor (MSP), the California bearing ratio (CBR), and the direct shear test (DST). Adding HDPE to the sand reduced the maximum dry density of the mixture because of its low specific gravity, but the optimum moisture content did not markedly change. The incorporation of HDPE in the sand also promoted the shear strength of the mixture because of the frictional resistance and interlocking between the particles and enhanced the CBR of the sand-HDPE mixture up to 48.7%. Therefore, using HDPE chips in sand-HDPE mixtures for subgrade stabilization can significantly improve the shear strength characteristic of sandy subgrades and, thus, reduce road construction costs.

    Keywords: Road subgrade, CBR, HDPE, Waste management, Geotechnical characteristic
  • Ali Zalnezhad, Seyed Azim Hosseini *, Reza Shirinabadi, Mohammad Emami Korandeh Pages 79-97
    The demand for using industrial waste has increased significantly due to their environmental impacts and limitation of natural resources. Copper waste (CW) is among those that are known to cause environmental problems. Categorized under waste materials, it causes various environmental problems, especially those related to waste disposal. The main purpose of the present study is to investigate the application of CW, as compared to mineral aggregate (MA), in surface treatment. For this purpose, various tests, including wet cohesion test, wet track abrasion test, loaded wheel – displacement test, and loaded wheel – sand adhesion test, were performed on five different mixtures designated as CW0+MA100, CW10+MA90, CW20+MA80, CW30+MA70, and CW40+MA60, with the designations defined based on total aggregate weight. Results showed that, thanks to its unique physical and chemical characteristics, the replaced CW could improve the treatment performance, especially in the CW30+MA70 sample, in terms of abrasion, wet cohesion, and vertical and lateral displacements by about 23, 22, 39, and 33%, respectively, at a residual asphalt of 8%. Also, regarding the analysis of variance, the copper slag is a more effective factor with respect to residual bitumen in increasing the cohesion and reducing the vertical and lateral deformations due to traffic loading
    Keywords: Copper waste, Residual asphalt, cohesion, Stripping, Displacement
  • Mansour Fakhri *, VAHID TAHERI Pages 99-115
    Concrete pavements are commonly used in some areas of airfields such as aprons. Repairing these pavements is costly and time-consuming, and it also disrupts flight operations. The use of concrete block pavement is a more suitable option at aprons. Fewer studies have been done on this type of pavement in the airfields than on roads. For further studies, the performance of this pavement was examined by making a 3D model and a test track with dimensions of 2m×2m. This sample was composed of subgrade, subbase, base and Cement-Treated Base(CTB) layers, with 15cm thickness, for each layer, bedding sand with 3cm thickness and a Unipave-shape (zig-zag) concrete block pavers with 8cm thickness and herringbone pattern. Then their quality was controlled, based on Federal Aviation Administration(FAA) regulation. At the next step, Plate Load Test (PLT), was conducted on this sample. For this purpose, a setup including a concrete foundation and a reaction beam was built. For the first time in related research, several 3D models of concrete block with all its angles and corners representing their actual dimensions were made using ABAQUS software. Then the force-deflection curve, as a guidance chart was presented. The 3D model analysis result showed that the elastic modulus of the concrete block surface could be taken into account at 2000 MPa to achieve the most coordination between finite element analysis and PLT results. Also the Pull-Out test results showed that using Portland cement in the jointing sand improved its performance against the Pull-Out force by about 2 times as the sample with lime in the jointing sand mixture.
    Keywords: Concrete block pavement, Apron, Cement Treated Base(CTB), Plate Loading Test(PLT), Pull-out Test
  • Abbas Sadeghian, Taleb Moradi Shaghaghi, Yaghoub Mohammadi *, Hossein Taghipoor Pages 117-131
    The use of fiber-reinforced concrete in various industries is developing due to the desired mechanical properties, light weight of the structure, good energy absorption capacity and high initial strength under impact loads. a new generation of fiber-reinforced concrete with excellent ductility and exceptional crack control capability. Although fibre concrete is suitable for structures exposed to impacts and other extreme loads, In this study, the energy absorption and initial strength of reinforced concrete with Forta, basalt and barchip fibers under penetration impact loading were investigated. To investigate the effect of fiber percentage on impact properties, 8 specimens were subjected to experimental tests hybrid groups. Also, the fracture surface and the adhesion of fibers to fiber-reinforced concrete with degradation modes were evaluated. The results showed that the initial strength and energy absorption in hybrid-fiber reinforced concrete increased by 292.8% and 212.3%, respectively, compared to Net conceret. Also, by examining the fracture surface of the specimens, it was found that the adhesion between the two basalt and forta fibers to the base concrete is very desirable. However, the separation between barchip fibers and concrete is high and reduces the efficiency of these fibers in reinforcing concrete.
    Keywords: Fiber concrete, energy absorption, Impact, initial strength, Reinforced Concrete