فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی و یکم شماره 1 (پیاپی 197، فروردین 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر قلاوند*، ماریا رحمانی قبادی صفحات 6244-6257
    مقدمه

    انتقال دهنده گلوکز نوع 4 (Glucose transporter type 4: GLUT4) یک انتقال دهنده غشایی گلوکز است که تحت تاثیر سیگنال دهی انسولین و انقباض عضلانی می باشد. هدف مطالعه حاضر مروری بر عملکرد GLUT4 در شرایط طبیعی و مقاومت به انسولین و هم چنین نقش تمرینات ورزشی بر کینتیک GLUT4 در عضلات اسکلتی است. در مطالعه حاضر با جستجوی کلمات کلیدی ورزش؛ تمرین ورزشی؛ سازگاری های ورزشی؛ ناقل گلوکز؛ جذب گلوکز؛ انتقال دهنده گلوکز نوع 4؛ دیابت نوع 2؛ سیگنال دهی انسولین؛ مقاومت به انسولین از پایگاه های الکترونیکی مقالات مرتبط تا نوامبر 2022 میلادی جستجو و وارد مطالعه شدند.

    نتیجه گیری:

     عضلات اسکلتی به خاطر عوامل پاتولوژیک دیابت نوع 2 در تحویل، جذب و متابولیسم گلوکز دچار اختلال می شوند و اختلالات پاتولوژیکی بافت عضلانی در سیگنال دهی انسولین و کمیت و عملکرد GLUT4 اثر می گذارد. در مرور حاضر مشخص شد که یک جلسه تمرین ورزشی موجب شروع بیان ژن و تولید پروتیین GLUT4 و جابه جایی آن از انبارهای درون سلولی به سارکولما می شود؛ این اثر ورزش موضعی و مربوط به انقباض عضلانی می باشد. بیان ژن و پروتیین GLUT4 در پاسخ به تمرینات ورزشی منظم افزایش می یابد و منجر به افزایش سطح کل پروتیین GLUT4 در عضلات اسکلتی می شود؛ هم چنین تمرینات ورزشی منظم موجب بهبود سیگنال دهی انسولین و در نتیجه بهبود کارآیی عضله برای برداشت گلوکز خون می شود. با توجه به نقش فعالیت جسمانی بر عملکرد عضله در برداشت گلوکز خون، یکی از اهداف درمانی در دیابت نوع 2 حفظ توده عضلانی، افزایش توده عضلانی و هم چنین افزایش عملکرد عضلانی (کیفیت عضله) می باشد.

    کلیدواژگان: ورزش، عضله، انتقال دهنده گلوکز نوع 4، مقاومت به انسولین
  • ابوالفضل برزگر بفروئی، موسی جاودانی* صفحات 6258-6277
    مقدمه

    اندومتریت نوعی بیماری سیستم تولید مثلی جنس ماده است که با التهاب در غدد اندومتریوم و بافت استرومایی آن مشخص می شود و معمولا در اثر آلودگی رحم با عوامل عفونی به وقوع می پیوندد. مدل های حیوانی اندومتریت بالینی برای جلوگیری از بروز و درمان اندومتریت بسیار بااهمیت هستند. روش سایتولوژی واژن به عنوان استاندارد طلایی برای تعیین مرحله سیکل استروس در موش های صحرایی ماده در نظر گرفته می شود. هدف از مطالعه حاضر، القای اندومتریت در مدل موش صحرایی و تعیین مراحل سیکل استروس این حیوان با استفاده از روش سایتولوژی واژینال به منظور القای موفقیت آمیز این عارضه در این مدل حیوانی بود.

    نتیجه گیری:

     التهاب سبب تغییر در تولید سایتوکین های اندومتر می شود که احتمالا با ایجاد اختلال در عملکرد بافت اندومتر، باعث اختلالاتی در قاعدگی و کاهش پذیرش رویانی اندومتر شود. افزایش بیان ژن های سایتوکین های خاص همانند IL-6، IL-8 و TNF-α می توانند در تشخیص شدت و درجه اندومتریت استفاده شوند. عفونت های رحمی تحت عنوان پیامدی از آسیب های وارده به مکانیسم های دفاعی بافت رحمی شناخته می شوند که به وسیله تغییرات فیزیولوژیک ایجاد شده در دوره پس از زایش به وقوع می پیوندند. گونه های اکسیژن فعال در دوره پس از زایمان بیش از حد تولید می شوند. عدم تعادل بین تولید گونه های اکسیژن فعال و پاک سازی آن منجر به ایجاد شرایط استرس اکسیداتیو می شود. از طرفی ارتباط معناداری بین بیماری های التهابی همانند اندومتریت و استرس اکسیداتیو وجود دارد. از طرفی با تعیین دقیق سیکل استروس موش صحرایی با استفاده از روش سایتولوژی واژن، به خوبی می توان اندومتریت را در این گونه القا نمود.

    کلیدواژگان: القای اندومتریت، مدل موش صحرایی، التهاب، سایتولوژی واژن، سیکل استروس
  • نازنین حیدری، پریسا رضایی مفرد، محمد علی جلالی فر، محمد طه جلالی* صفحات 6278-6285
    مقدمه

    به دلیل پاتوفیزیولوژی بیماری داسی شدن (SCD)، تاکنون چندین استراتژی درمانی بررسی شده است. یکی از استراتژی ها عوامل ضد داسی شدن است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره متانولی میوه گیاه فلوس بر داسی شدن سلول های داسی شکل، در شرایط آزمایشگاهی انجام گردید.

    روش بررسی

    در این مطالعه آزمایشگاهی، 25 فرد مبتلا به خصیصه داسی شدن (SCT) با رنج سنی 3 تا 27 سال، و 5 فرد سالم (به عنوان کنترل) شرکت داشتند. گیاه فلوس توسط جناب آقای دکتر محمد طه جلالی جهت انجام این پروژه معرفی شد. عصاره متانولی میوه گیاه فلوس به شکل ماسیراسیون با استفاده از روش تقطیر در خلاء (روتاری اواپراتور) به دست آمد. در این مطالعه از 7 رقت عصاره استفاده شد. نمونه ها از نظر وجود سلول داسی شکل قبل و بعد از تداخل عصاره، در شرایط هیپوکسی مورد بررسی قرار گرفت. آنالیزها با نرم افزارversion 16  SPSS انجام شد.

    نتایج

    در این مطالعه 64% از افراد شرکت کننده مرد و 36% زن بودند. میزان داسی شدن در رقت های 1: 50 ، 1: 100 و 1: 200 عصاره به ترتیب 24% ، 37/8% و 46/1% بود. براساس آزمون ویلکاکسون میزان داسی شدن در رقت های 1: 2 تا 1: 100، نسبت به شرایط قبل از تداخل، به طور معنی داری کاهش داشته است (P <0.05).

    نتیجه گیری:

     در مطالعه حاضر نشان داده شد که عصاره متانولی گیاه فلوس تا رقت 1: 100 می تواند از داسی شدن اریتروسیت ها در شرایطin vitro جلوگیری کند. طبق مطالعات گذشته این گیاه مصارف مختلف درمانی داشته و فاقد سمیت است. بنابراین این عصاره می تواند به عنوان یک داروی درمانی مفید و مقرون به صرفه، در شرایط کلینیکی و in vivo، تحت مطالعات بیشتری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خصیصه داسی شکل، متانول، گیاه فلوس، درمان
  • اسما مولایی اصل، ساقی سپهری* صفحات 6286-6300
    مقدمه

    مالاریای انسانی یک بیماری عفونی-خونی است که توسط تک یاخته ای از جنس پلاسمودیوم ایجاد می شود. پشه های جنس آنوفل با گزش، مالاریا را انتقال داده و به عنوان تنها ناقلین بیولوژیک این بیماری شناخته شده اند. هدف از این پژوهش شناسایی و معرفی مهارکننده های احتمالی آنزیم لاکتات دهیدروژناز پلاسمودیوم فالسیپاروم با استفاده از تکنیک های محاسباتی طراحی دارو و غربالگری مجازی براساس ماکرومولکول است.

    روش بررسی

    در این مطالعه تحلیلی-توصیفی، در ابتدا 8733 ترکیب از پایگاه داده PubChem جمع آوری شد. در مرحله دوم، بر روی ترکیبات کتابخانه، غربالگری مجازی توسط فیلتراسیون های مختلف انجام گردید و ترکیباتی که خواص داروهمانندی و فارماکوکینتیک مناسبی نشان دادند انتخاب شدند؛ در نهایت برای بررسی حالت اتصال و برهمکنش های آن ها در جایگاه فعال آنزیم، شبیه سازی داکینگ مولکولی انجام گرفت.

    نتایج

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که پیوندهای درگیر در اتصال ترکیب با آنزیم، برهمکنش های هیدروفوب و پیوندهای هیدروژنی و در اولویت پایین تر برهمکنش π-π می باشند. در میان ترکیبات مورد مطالعه بهترین نتایج داکینگ مربوط به ترکیبات با کد شناسایی CID_23603310، CID_23603337، CID_11912187 و CID_11912184 به ترتیب با انرژی آزاد اتصال 10/29- ، 9/06- ، 9/04- و 9/00- کیلوکالری بر مول است. به طور کلی، وجود بخش های لیپوفیل و پیوندهای هیدروژنی ترکیبات باعث افزایش قدرت اتصال و در نتیجه مهار احتمالی آنزیم می شوند.

    نتیجه گیری:

     براساس نتایج، تمام ترکیبات اتصالات مناسبی را در جایگاه فعال آنزیم از خود نشان می دهند و می توانند به عنوان مهارکننده های احتمالی موثر آنزیم لاکتات دهیدروژناز پلاسمودیوم فالسیپاروم مطرح شوند.

    کلیدواژگان: داکینگ مولکولی، داروهمانندی، فارماکوکینتیک، مالاریا
  • سیروس حسینی عسکرآبادی*، احمد کاکی صفحات 6301-6312
    مقدمه

    التهاب عصبی نقش مهمی در بروز و ایجاد درد نوروپاتی دیابتی دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین هوازی بر سایتوکین ضدالتهابی اینترلوکین 35 و پاسخ های رفتاری درد در مدل موش صحرایی نوروپاتی دیابت می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، 24 سر موش صحرایی نر ویستار 8 هفته ای (محدوده وزنی11/3±204 گرم) به طور تصادفی در سه گروه (8 = n) شامل: نوروپاتی دیابت، نوروپاتی دیابت تمرین و شاهد قرار گرفتند. پس از تایید ایجاد درد نوروپاتی دیابت توسط آزمودن های رفتاری هات پلیت و آلودینیای مکانیکی، پروتکل تمرین هوازی اجرا گردید. میزان بیان ژن های اینترلوکین 35 (IL-35) و فاکتور هسته ای کاپا بی (NF-κB) در بافت نخاع با روش Real-time PCR اندازه گیری شد. برای تحلیل آماری از آنالیز واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی با نرم افزارversion 16 SPSS استفاده گردید (0/05>p).

    نتایج

    تمرین موجب کاهش پاسخ آزمون های رفتاری درد نوروپاتیک دیابتی در گروه تمرینی نسبت به گروه نوروپاتی دیابت گردید (0/05>p). القاء دیابت باعث کاهش معنی دار بیان ژن IL-35 و افزایش معنی دار در ژن NF-kB شد (0/001=P) (0/021=P). همچنین افزایش معنی داری در میزان بیان ژن IL-35 و کاهش معنی دار در بیان ژن NF-kB در گروه تمرین نسبت به گروه نوروپاتی دیابت وجود داشت (0/007=P) (0/034=P).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد، تمرین هوازی از طریق فعال کردن سایتوکین ضدالتهابی IL-35 در میکروگلیاهای نخاع، حساسیت نوسیسپتورها به عوامل درد زا را کاهش داده است. پیشنهاد می شود از تمرین هوازی به منظور کاهش درد نوروپاتیک استفاده شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اینترلوکین 35، NF-kB، درد نوروپاتیک
  • مجید مقیسه، ساناز میرزایان شانجانی*، عبدالعلی بنائی فر، یاسر کاظم زاده صفحات 6313-6326
    مقدمه

    دوکسوروبیسین دارویی فراگیردردرمان انواع سرطان ها است که به دلیل عوارض مختلف دربافت های بدن مصرف آن محدود شده است لذا پژوهش حاضر اثرهمزمان تمرین هوازی ومصرف نانو میسل کورکومین را بربیان ژن آنزیم های (GlutathionPeroxidase)GPX،(Catalase)Cat  (Superoxide dismutase)SOD و(Malondialdehyde) MDA دربافت قلب موش های ماده بالب سی با سرطان پستان القایی درفاز درمانی بادوکسوروبیسین مورد تحقیق قرارگرفت.

    روش بررسی

    دراین پژوهش که از نوع کاربردی و از نظرکنترل متغیر ها به صورت تجربی واز حیث مکان اجرا، آزمایشگاهی بود 36سر موش بالب سی به طور تصادفی به 6 گروه سالم، بیمار، بیمار دوکسوربیسین، بیمار دوکسوروبیسین و تمرین، بیمار دوکسوروبیسین و مکمل نانوکورکومین و بیمار دوکسوروبیسین، تمرین هوازی و مکمل تقسیم شدند. القای سرطان پستان با سلول های MC4- L2 انجام شد. دوکسوروبیسین2 mg/kg به صورت زیرصفافی به تعداد 6 مرتبه و در روزهای 28،21،14،7،1 و35 تزریق، برنامه هوازی 5جلسه در هفته به مدت42روز با افزایش سرعت نوارگردان در هر دو هفته شامل 14، 16و18متر بر دقیقه و مصرف نانوکورکومین با دوز 100 mg/kg بود. داده های جمع آوری شده با version 16 SPSS و با آنالیز واریانس دو طرفه و در جهت نرمال بودن توزیع فراوانی با شاخص های چولگی،کشیدگی و آزمون ناپارامتریک کلموگروف-اسمیرنوف باسطح معنی داری درآزمون ها 0/05انجام شد.

    نتایج

    شش هفته تمرین هوازی تاثیری دربیان ژن های GPX،  MDAو  SODدر گروه های هدف نداشت ولی به طور معنا داری سبب افزایش بیان ژن Cat شد (P≤ 0/ 05). مصرف مکمل نانوکورکورمین به مدت 6 هفته سبب کاهش بیان ژنMDA و به طور معناداری سبب افزایش بیان ژن های GPX، SODو Cat شد.6 هفته تمرین هوازی به همراه مصرف مکمل نانوکورکورمین به طور معناداری سبب افزایش بیان ژن Cat در شد (P≤ 0/ 05) اما تاثیری بر بیان ژنGPX ،MDA و SOD نداشت.

    نتیجه گیری:

     تمرین های هوازی ومصرف مکمل نانوکورکورمین مجزا و یا همزمان می تواند در کاهش عوارض سمیت قلبی داروی دوکسوروبیسین در بیماران مبتلا به سرطان پستان موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، دوکسوربیسین، سرطان پستان، نانو میسل کورکومین سرطان پستان
  • پروین رحمتی نژاد، نگین پاست، محمدرضا مظفری، فاطمه شاهی صدرآبادی* صفحات 6327-6338
    مقدمه

    در سال های اخیر تحریک الکتریکی مستقیم مغز (tDCS) به عنوان یکی از ابزارهای احتمالی اثربخش در درمان اختلال افسردگی اساسی مورد توجه محققان قرار گرفته است. اما نتایج کسب شده از تحقیقات مختلف در این زمینه اغلب ضد و نقیض است. بدین منظور هدف از مطالعه حاضر تعیین اثربخشی این روش در کاهش نشانه های بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی تصادفی کنترل شده با گروه شم، تعداد 20 نفر از افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی مراجعه کننده به یک کلینیک خصوصی روانپزشکی شهر تهران به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و با روش بلوک بندی تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. (tDCS) به صورت (mA 2، 20 دقیقه در هر جلسه، 10 جلسه، سه روز در هفته) روی گروه آزمایش اجرا شد. بلافاصله بعد از اتمام مداخله و یک ماه بعد نمرات دو گروه در مقیاس افسردگی هملیتون و 44 افسردگی بک مورد ارزیابی قرار گرفت.. داده ها با استفاده از نرم افزارversion 16  SPSS و با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس مکرر و تی تست مستقل و وابسته مورد تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج آزمون تحلیل واریانس مکرر برای نمرات افسردگی همیلتون (43/5=F  و 0/017=P) و بک (125/12 =F  و 0/022=p) نشان دهنده معناداری اثر تعاملی زمان (چهار مرحله اندازه گیری) و عضویت گروهی (آزمایش و کنترل) بود (0/05>P). در نمرات افسردگی در هر دو مقیاس همیلتون و بک در گروه آزمایش در مراحل مداخله (مقیاس همیلتون، 0/019=P ، مقیاس بک 0/017=P) و پیگیری (مقیاس همیلتون، 0/01P =، مقیاس بک 0/03=P) نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافته بود.

    نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه اثربخشی (tDCS) را در کاهش نشانه های اختلال افسردگی اساسی مورد تایید قرار داد. کارآزمایی های بالینی بیشتری برای اثبات اثربخشی tDCS در مقایسه با انواع درمان ها مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: اثربخشی، تحریک الکتریکی مستقیم مغز، اختلال افسردگی اساسی، کارآزمایی تصادفی کنترل شده با گروه شم
  • صدرا امیرپور هره دشت، سولماز اکبری، مهرفام خوشخونژاد، حوری اصل روستا* صفحات 6339-6349
    مقدمه

    این مطالعه تحلیلی آینده نگر با هدف تعیین شیوع، شدت و عوامل موثر بر عوارض کوتاه مدت جراحی ایمپلنت انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی توصیفی بیمارانی که تحت جراحی جای گذاری ایمپلنت ساده بدون پیوند استخوان و بافت نرم قرار گرفتند، یک و دو هفته بعد از جراحی، عوارض بالینی شامل اکیموز ، خونریزی ، تورم ، تاخیر در بهبودی زخم، عفونت و تریسموس ثبت شدند. درد به عنوان شایع ترین پیامد، توسط سه متغیر تعداد روزهای درد ، تعداد مسکن و میزان درد (Numeric pain intensity scale) ارزیابی شد. ارتباط عوارض پس از جراحی با متغیرهای وابسته به بیمار و جراحی توسط آنالیز رگرسیون لجستیک ساده توسط نرم افزارversion 16  SPSS بررسی شد.

    نتایج

    جمعیت مطالعه شامل 152 بیمار (292 ایمپلنت) بود. بیشترین عوارض کوتاه مدت در روزهفتم ، اکیموز (3/9%) و تاخیر در بهبودی زخم (3/9%) بود. میانگین نمره درد 0/32± 1/61 بود هیچ بیماری بیشتر از 3 روز بعد از جراحی درد نداشت و میانگین تعداد مسکن مصرفی 1/82 ± 2/23 بوده است. در آنالیز رگرسیون فقط سن و تعداد روز های مصرف مسکن با تعداد مسکن مصرفی ارتباط معنی داری داشتند .)0/001˂ (p. میزان تبحر جراح و جنس بیمار تاثیر معنی داری بر میزان عوارض و مقدار درد بیمار و مصرف مسکن نداشت (0/05 <(P  بیماران با بهداشت دهانی ضعیف، نسبت به کسانی که سطح قابل قبولی داشتند مسکن بیشتری مصرف کرده بودند.

    نتیجه گیری:

     شیوع کلی عوارض جانبی در جراحی های ساده ایمپلنت کمتر از 4% بود و هر چه سن بیمار بالاتر باشد مصرف مسکن هم بیشتر است.

    کلیدواژگان: ایمپلنت های دندانی، جراحی ایمپلنت، عوارض بعد از جراحی، درد، شیوع
|
  • Akbar Ghalavand*, Marya Rahmani Ghobadi Pages 6244-6257
    Introduction

    Glucose transporter type 4 (GLUT4) is a membrane glucose transporter that is influenced by insulin signaling and muscle contraction. The aim of the present study was to review the function of GLUT4 in normal conditions and insulin resistance, as well as the role of exercise training on the kinetics of GLUT4 in skeletal muscles. In the present study, by searching for sports keywords; exercise; sports adaptations; glucose transporter; absorption of glucose; glucose transporter type 4; type 2 diabetes; insulin signaling; and insulin resistance was searched from electronic databases of related articles until November 2022 and entered into the study.

    Conclusion

    Due to the pathological factors of type 2 diabetes, skeletal muscles are disturbed in the delivery, absorption, and metabolism of glucose; pathological disorders of muscle tissue affect insulin signaling and the quantity and function of GLUT4. In the present review, it was found that an exercise training session initiated the GLUT4 gene expression and protein production and its transfer from intracellular stores to sarcolemma; this effect of local exercise was related to muscle contraction. GLUT4 gene and protein expression increased in response to regular exercise and led to an increase in the total level of GLUT4 protein in skeletal muscles; furthermore, regular exercise has improve insulin signaling and, as a result, improved muscle efficiency for blood glucose collection. Considering the role of physical activity on muscle function in blood glucose collection, one of the treatment goals in type 2 diabetes is maintaining muscle mass, increasing muscle mass and also increasing muscle function (muscle quality).

    Keywords: Exercise, Muscle, Glucose transporter type 4, Insulin Resistance
  • Abolfazl Barzegar-Bafrouei, Moosa Javdani* Pages 6258-6277
    Introduction

    Endometritis is a female reproductive disease characterized by the inflammation of the endometrial glandular and stromal tissues. It is usually occurred due to uterine contamination with infectious causes. Animal models of clinical endometritis are very important to prevent the incidence and treatment of endometritis. Vaginal cytology method is considered as a golden standard for determining the estrous cycle stage in female rats. The aim of this study was to induce endometritis in a rat model and determine the stages of the estrous cycle of this animal using vaginal cytology method in order to successfully induce this condition in this animal model.

    Conclusion

    Inflammation changes the production of endometrial cytokines, which may result in menstrual disorders and decreased endometrial reception by impaired endometrial tissue dysfunction. Increased expression of specific cytokines genes such as IL-6, IL-8 and TNF-α can be used to detect the severity and degree of endometritis. Uterine infections are known as a result of damage to the defense mechanisms of the uterine tissue, which are caused by physiological changes in the postpartum period. Another change that occurs in the postpartum period is the increase in the production of reactive oxygen species. The imbalance between the production of reactive oxygen species and its clearance leads to the creation of oxidative stress conditions. On the other hand, there is a significant relationship between inflammatory diseases such as endometritis and oxidative stress. On other hand, by accurately determining the estrous cycle of rats by using vaginal cytology, endometritis can be well induced in this species.

    Keywords: Induction endometritis, Rat model, Inflammation, Vaginal cytology, Estrous cycle
  • Nazanin Heidari, Parisa Rezaei Mofrad, MohammadAli Jalali Far, MohammadTaha Jalali* Pages 6278-6285
    Introduction

    Due to the pathophysiology of Sickle cell disease (SCD), several treatment strategies have been reviewed so far. One of the strategies is anti-sickling factors. This study was performed to determine the effect of methanolic extract of Cassia Fistula fruit on sickle cell sickling in vitro.

    Methods

    In this laboratory study, 25 people with sickle cell trait (SCT) ranging in age from 3 to 27 years, and 5 healthy people (as a control) participated. Cassia Fistula was introduced by Dr. Mohammad Taha Jalali to be used in this project. Methanolic extract of Cassia Fistula fruit was obtained by maceration using vacuum distillation (rotary evaporator). Samples with sickle cell trait were examined for sickle cell before and after extract interference, in hypoxic condition. Data analysis was performed by SPSS software version16.

    Results

    In this study, 64% of the participants were male and 36% were female.  Sickling rates in 1:50, 1: 100 and 1: 200 dilutions were 24%, 37.8% and 46.1%, respectively. According to Wilcoxon Test, the rate of sickling in 1: 2 to 1: 100 dilutions was significantly reduced, relative to pre-interference conditions (P <0.05).

    Conclusion

    In the present study, it was shown that the methanolic extract of Cassia Fistula plant can prevent erythrocyte sickling in vitro, even with a dilution of 1: 100. According to previous studies, this plant has various therapeutic uses and is non-toxic. Therefore, this extract can be further studied in clinical and in vivo conditions as a useful and cost-effective therapeutic drug.

    Keywords: Sickle cell trait, Methanol, Cassia, Therapeutics
  • Asma Molayi-Asl, Saghi Sepehri* Pages 6286-6300
    Introduction

    Human malaria is an infectious-blood disease that is caused by the Plasmodium genus. Anopheles mosquitoes transmit malaria by biting and are well-known as the only biological carriers of this disease. The aim of this research was the identification and introduction of possible inhibitors of Plasmodium falciparum lactate dehydrogenase enzyme using computational techniques of drug design and virtual screening based on macromolecule.

    Methods

    In this analytical-descriptive study, 8733 compounds were initially collected from the PubChem database. In the second step, different filtrations were performed on the library compounds. The selected compounds showed good drug-like properties and pharmacokinetics. Finally, molecular docking simulations were carried out to investigate their binding mode and interactions in the enzyme's active site.

    Results

    The results of the present study showed that the bonds involved in the binding of the compounds with the enzyme were hydrophobic interactions and hydrogen bonds, and the π-π interaction was in the lower priority. Among the studied compounds, the best docking results were related to the compounds with identification codes CID_23603310, CID_23603337, CID_11912187 and CID_11912184 and free binding energy of -29.10, -9.06, -9.04 and -9.00 kcal/mol, respectively. In general, lipophilic parts and hydrogen bonds increased the affinity and inhibited the enzyme.

    Conclusion

    Based on the results, all the compounds showed suitable connections in the active site of the enzyme and can be proposed as potential effective inhibitors of Plasmodium falciparum lactate dehydrogenase enzyme.

    Keywords: Molecular docking, Drug-likeness, Pharmacokinetics, Malaria
  • Siros Hosseini Askarabadi*, Ahmad Kaki Pages 6301-6312
    Introduction

    Nerve inflammation plays an important role in the occurrence and development of diabetic neuropathy pain. The aim of this study was to evaluate the effect of aerobic exercise on anti-inflammatory cytokine IL-35 and behavioral pain responses in a model of diabetic neuropathy rats.

    Methods

    In this experimental study, twenty four 8-week-old male Wistar rats (weight range: 204 ± 11.3 grams) were randomly divided into three groups (n = 8): diabetic neuropathy, diabetic neuropathy exercise and control. After confirmation of diabetic neuropathy pain by hot plate behavioral tests and mechanical allodynia, the aerobic exercise protocol was implemented. IL-35 and NF-κB gene expression in spinal cord tissue was measured by real-time PCR. One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test with SPSS version 16 software were used for statistical analysis (P <0.05).

    Results

    Exercise reduced the response of behavioral tests of diabetic neuropathic pain in the exercise group compared to the diabetic neuropathy group (P <0.05). Induction of diabetes caused a significant decrease in IL-35 gene expression and a significant increase in NF-kB gene (P=0.001) (P=0.021).There was also a significant increase in IL-35 gene expression and a significant decrease in NF-κB gene expression in the exercise group compared to the diabetic neuropathy group (P=0.007) (P=0.034).

    Conclusion

    It seems that aerobic training has reduced the sensitivity of nociceptors to pain agents by activating the anti-inflammatory cytokine IL-35 in spinal cord microglia. It is recommended to use aerobic exercise to reduce neuropathic pain.

    Keywords: Aerobic exercise, Interleukin-35, NF-kB, Neuropathic pain
  • Majid Moghiseh, Sanaz Mirzayan Shanjani*, Abdul Ali Banaifar, Yaser Kazemzadeh Pages 6313-6326
    Introduction

    Doxorubicin is a universal drug in treatment of all types of cancers, which is limited in its use due to various side effects in body tissues, so the present study investigated effect of aerobic exercise and use of curcumin nanomicelles on gene expression of the enzymes (GlutathionePeroxidase) GPX, (Catalase) Cat (Superoxidedismutase) SOD and (Malondialdehyde) MDA was investigated in the heart tissue of BalbC female rats with induced breast cancer in the treatment phase of doxorubicin.

    method

    This research was practical, it was experimental in terms of control of variables and it was a laboratory in terms of place of implementation. Thirty-six BalbC mice were randomly divided into 6 groups (n=6): healthy, patient, doxorubicin patient, doxorubicin patient and aerobic exercise, doxorubicin patient and nanocurcumin supplement, and doxorubicin patient, aerobic exercise and supplementation. Breast cancer induction was done with MC4-L2 cells. Doxorubicin 2mg/kg was injected subcutaneously 6 times on days 1,7,14,21,28 and 35. Aerobic program consisted of 5 sessions per week for 42 days with an increase in the speed of the treadmill every two weeks, including 14, 16 and 18meters per minute and the use of nanocurcumin at a dose of 100mg/kg.The data collected with SPSS version16 and two-way analysis of variance and for the normality of the frequency distribution with skewness and non-parametric Kolmogorov-Smirnov test were performed with a significance level of P ≤ 0.05.

    Results

    Six weeks of aerobic training had no effect on the expression of GPX, MDA and SOD genes in the target groups, but it significantly increased the expression of Catgene (P ≤ 0.05). The use of nanocurcurmin supplement for 6 weeks decreased the expression of MDA gene and significantly increased the expression of GPX, SOD and Catgenes. Six weeks of aerobic training along with nanocorcurmin supplementation significantly increased Cat gene expression (P≤0.05), but had no effect on GPX, MDA and SOD gene expression.

    Conclusion

    Aerobic exercises and the use of nanocurcurmin supplement separately or at the same time can be effective in reducing the cardiac toxicity of doxorubicin in the patients with breast cancer.

    Keywords: Aerobic exercise, Doxorubicin, Breast cancer, Curcumin nanomicelle breast cancer
  • Parvin Rahmatinejad, Negin Past, Mohammadreza Mozafari, Fatemeh Shahi Sadrabadi* Pages 6327-6338
    Introduction

    In the recent years, transcranial direct current stimulation (tDCS) has been considered by researchers as one of the possible effective approach in the treatment of major depressive disorder. However, the results of these investigations are often contradictory. According to this, the purpose of this study was to determine the effectiveness of tDCS in reducing symptoms of people with major depressive disorder.

    Methods

    In the sham-controlled randomized trial, twenty people with major depressive disorder referred to a private psychiatric clinic in Tehran City, Iran. They were selected by convenience sampling and divided into the intervention and control groups by randomized block design. tDCS was administered 2 mA, 20 minutes per session, for 10 sessions, 3 days per week. Immediately after, and one month after the intervention, the scores of the two groups were assessed in the Hamilton Depression Rating Scale and Beck Depression Inventory. The data were analyzed using SPSS version 16 software and using statistical methods of repeated analysis of variance and independent and dependent t-test.

    Results

    The results of repeated analysis of variance for Hamilton (F = 43.5 and P = 0.017) and Beck (F = 125.12 and P = 0.022) depression scores showed the significance of the interaction effect of time (four stages of measurement) and group membership (experiment and control) (P < 0.05). In depression scores in both Hamilton and Beck scales in the experimental group in the intervention stages (Hamilton scale, P = 0.019, Beck scale = P = 0.017) and follow-up (Hamilton scale, P = 0.01, Beck scale = P = 0.03) was significantly reduced compared to the control group.

    Conclusion

    The results of this study confirmed the effectiveness of tDCS in reducing symptoms of major depressive disorder. More clinical trials are needed to prove the effectiveness of tDCS compared to a variety of treatments

    Keywords: Efficacy, Transcranial direct current stimulation of the brain, Major depressive disorder, Sham-controlled randomized trial
  • Sadra Amirpour Haradasht, Solmaz Akbari, Mehrfam Khoshkhounejad, Hoori Aslroosta* Pages 6339-6349
    Introduction

    This prospective analytical study was conducted with the aim of determining the prevalence, severity and factors affecting the short-term complications of implant surgery.

    Methods

    In a descriptive cross sectional study, patients referring to the implant department of Tehran University of Medical Science from 2020 to 2021 were included (292 implants in 152 patients). Patients underwent Simple implant placement without hard and/or soft tissue grafts were included. After 7 and 14 days, ecchymosis, bleeding, swelling, delayed wound healing, infection, and trismus were recorded. Pain, the most common outcome after surgeries was assessed based on the number of days the patient had pain, the number of analgesics used and the severity of pain (Numeric pain intensity scale) using SPSS software version 16. The relationship between complications and measured variables was examined by logestic regression analyses.

    Results

    The most common complications on the 7th day follow up were ecchymosis (3.9%) and delayed wound healing (3.9%). The mean pain score was 1.61 ± 1.32. No patient had pain more than 3 days after surgery. The mean number of analgesic used was 2.23 ± 1.82. Based on logistic regression analyses, only patient age and the number of days of analgesics use showed a significant relationship with the number of analgesics used (P˂0.001). Neither the level of expertise of the surgeon nor the patients' gender had nosignificant effect on the degree of complications pain and amount of patient pain and the consumption of analgesics (P˃0.05). Patients with poor oral hygiene used more analgesics in comparison to patients with favorable oral hygiene.

    Conclusion

    The overall prevalence of post-operative complications after simple implant surgeries was less than 4%. The older the patient, the higher the consumption of analgesics.

    Keywords: Dental implants, Implant surgery, Post-operative complications, Pain, Incidence