فهرست مطالب

نشریه مدیریت در دانشگاه اسلامی
پیاپی 24 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/23
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسن زارعی متین صفحات 274-278
  • محمد دوستار، محمدرضا رخیده*، حمید مسیب زاده صفحات 279-310
    هدف

    انضباط سازمانی نقش مهمی در زندگی بشر و اداره جوامع داشته است. یکی از متغیرهای کلیدی در رشد و توسعه هر سازمان، داشتن کارکنانی منضبط و نظم و ترتیب در امور آن سازمان است؛ نظمی که بر اطاعت و احترام متقابل بین سازمان و کارکنانش مبتنی است و برای موفقیت در کار ضرورت دارد؛ زیرا در سایه همین نظم و انضباط است که بسیاری از دغدغه های سازمانی مرتفع می شود و بستر امنیت پایدار در سازمان حکمفرما خواهد شد؛ بنابراین این پژوهش با هدف شناسایی مولفه های انضباط سازمانی مبتنی بر بیانات امام علی (ع) در نهج البلاغه انجام شده است.

    روش

    روش این پژوهش به این گونه بوده است که با استفاده از شیوه تحلیل مضمون، متن نهج البلاغه با استدلال و منطق بیان شده انضباط سازمانی در جهت تدوین و اجرا شناسه گذاری شد.

    یافته ها:

     بر اساس یافته های پژوهش، در مجموع 152 شناسه مشخص و در قالب 37 مضمون پایه و 9 مضمون سازمان دهنده «عدالت محوری»، «رعایت قوانین و آیین نامه ها»، «پایبندی به عهد و پیمان سازمانی»، «پذیرش انتقادات و انتقادپذیری»، «تصمیمات و اقدامات مناسب»، «رشد معنوی و تخصصی افراد»، «شایستگی های ارتباطی و اجتماعی»، «کیفیت تعاملات سازمانی» و «رسیدگی کامل به مسایل جاری» ساماندهی شد. در نهایت همه مضامین، ذیل مضمون فراگیر انضباط سازمانی مبتنی بر بیانات امام علی (ع) در نهج البلاغه قرار گرفتند.

    نتیجه گیری: 

    الگوی نهایی این پژوهش می تواند مبنایی برای مدیران ارشد سازمان ها و ارایه راهکارهایی برای بهبود انضباط سازمانی در سازمان خویش باشد. مدیران بر اساس مولفه های تعریف شده در این پژوهش، می توانند آموزش های متناسب برای ایفای هرچه بهتر سازمان های اداری ارایه دهند.

    کلیدواژگان: نظم و انضباط سازمانی، نهج البلاغه، تحلیل مضمون
  • سید مهدی قریشی، سید محمود هاشمی*، زین العابدین امینی سابق، احسان ساده صفحات 311-330
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی عوامل تقویت کننده سرمایه اجتماعی بین سازمانی در دانشگاه ها بر اساس نظر خبرگان دانشگاهی با استفاده از روش کیفی و استراتژی «داده بنیاد» انجام شد.

    روش

    در این تحقیق که یک پژوهش بنیادی از نوع توصیفی-اکتشافی است، ابزار اصلی پژوهش مصاحبه های نیمه ساختاریافته با افراد آگاه و متخصص در حیطه موضوع پژوهش بود که نمونه گیری به صورت گلوله برفی از میان روسای و مدیران دانشگاه ها و اعضای هیات علمی دانشگاه که ویژگی های مورد نظر را داشتند انجام شد. پس از انجام 17 مصاحبه و جمع آوری اطلاعات، کدهای بدست آمده در بخش های مختلف تجزیه و تحلیل شد و در مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی برخی مفاهیم، مقوله های رویش یافته از درون داده ها تا رسیدن به اشباع، شناسایی گردید.

    یافته ها:

     در نهایت عوامل تقویت کننده سرمایه اجتماعی بین سازمانی در 5 طبقه فرعی شامل عوامل سازمانی، عوامل آموزشی، عوامل ایدیولوژیک و عوامل فرهنگی احصاء شد.

    نتیجه گیری: 

    با بهره گیری از عوامل می توان در ایجاد و تقویت سرمایه اجتماعی در بین دانشگاه و موسسات آموزشی بهره گرفت.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه اجتماعی بین سازمانی، اعتماد، داده بنیاد، دانشگاه
  • عباسعلی رستگار*، سید مهدی موسوی داودی صفحات 331-366
    هدف

    پژوهش حاضر به طراحی و تبیین الگوی حکمرانی شفاف مبتنی بر آموزه های نهج البلاغه پرداخته است.

    روش

    این پژوهش به روش کیفی صورت پذیرفته است. پژوهش حاضر در دو فاز صورت گرفته است. فاز اول جهت استخراج مضامین پایه به نهج البلاغه مراجعه شده و در فاز دوم نیز مصاحبه با خبرگان صورت پذیرفته است.

    یافته ها:

     نتایج تحلیل مضمون در فاز اول منجر به شناسایی 493 مضمون پایه و در فاز دوم 48 مضمون پایه شده است. سپس مضامین پایه استخراج شده در قالب مضامین سازمان دهنده و مضمون فراگیر طبقه بندی گردیده و شبکه مضامین شکل گرفته است. نهایتا، پس از جمع آوری نظرات خبرگان حاصل کار به صورت الگوی حکمرانی شفاف مبتنی بر آموزه های نهج البلاغه ارایه شده است.

    نتیجه گیری:

     این الگو شامل 58 مضمون پایه مرتبط با 4 مضمون سازمان دهنده شفافیت دینی (8 مولفه)، شفافیت رفتاری (28 مولفه)، شفافیت ساختاری (15 مولفه) و شفافیت اقتصادی (7 مولفه) ذیل مضمون فراگیر حکمرانی شفاف مبتنی بر آموزه های نهج البلاغه می باشد.

    کلیدواژگان: حکومت، حکمرانی، شفافیت، حکمرانی شفاف، نهج البلاغه
  • فهیمه خدامی عباسیه، ابراهیم گیوکی*، یاسر سالاری، زهرا شکوه، حمیدرضا ملائی صفحات 367-400
    هدف

    هدف این مطالعه شناسایی مقوله های اصلی اجرای خط مشی های عمومی آموزش عالی کشور مبتنی بر سیاست های اشتغال رهبری بود.

    روش

    روش پژوهش حاضر آمیخته بود. برای گردآوری داده ها با 12 نفر خبره که با استفاده از روش گلوله برفی انتخاب شدند، مصاحبه و برای تایید مدل ارایه شده از روش دلفی استفاده شد. مصاحبه ها با روش تحلیل کیفی محتوا، تحلیل شدند و در نهایت الگوی پژوهش با روش مدل سازی ساختاری-تفسیری ارایه شد.

    یافته ها:

     نتیجه به دست آمده مشتمل بر 13 مقوله اصلی بود که براساس نمودار قدرت نفوذ-وابستگی متغیرهای سیاست های کلی اشتغال مقام معظم رهبری، زیرساخت فرهنگی و محیط کلان قدرت نفوذ بالا و تاثیرپذیری کمی داشتند. متغیرهای اجرای خط مشی های اکوسیستم کارآفرینی ، اجرای خط مشی های اکوسیستم اسلامی و تحقق دانشگاه نسل سوم ، بیشترین تاثیرپذیری را داشتند.

    نتیجه گیری:

     اجرای خط مشی های آموزش عالی و دانشگاه نسل سوم نقش پیشرویی در بهبود کسب و کار، خلق ثروت، افزایش سطح رفاه و اشتغال و تحقق سیاست های اشتغال مقام معظم رهبری دارد.

    کلیدواژگان: اجرای خط مشی، سیاست های اشتغال رهبری، آموزش عالی کشور، مدلسازی ساختاری تفسیری
  • وحید ساعت چیان، سحر پیرجمادی، احمد محمودی*، محسن واعظ صفحات 401-418
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر ارزیابی نحوه گذران اوقات فراغت طلاب دانشجوی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با تاکید بر فعالیت ورزشی بود.

    روش

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و در دسته تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی بود که به صورت میدانی اجرا گردید. جامعه آماری شامل طلاب دانشجوی مرد دانشگاه علوم اسلامی رضوی بودند که تعداد 290 نفر از آنان به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. روایی پرسش نامه توسط متخصصان تایید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ بالای 7/0 به دست آمد. در تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی مانند آزمون فریدمن، تی تک نمونه ای در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 26 استفاده شد. 

    یافته ها:

    نتایج آزمون نشان داد که به ترتیب دو عامل روانی_عاطفی و بهداشتی_سلامتی بر رضایت مندی طلاب دانشجو اثر مثبت و معناداری دارند. همچنین مهم ترین عوامل پرداختن به ورزش؛ سلامت جسمانی، آرامش روانی، احساس لذت، قدرت بدنی بود.

    نتیجه گیری: 

    نتایج این پژوهش بر لزوم تقویت شاخص هایی از قبیل روانی_عاطفی، بهداشتی_سلامتی، امکانات، زمان بندی برنامه ها در جهت مشارکت حداکثری طلاب دانشجو در فعالیت های ورزشی در اوقات فراغت تاکید دارد.

    کلیدواژگان: دانشگاه اسلامی، روانی، عاطفی، سلامت جسمانی، ورزش
  • زینب مولوی*، محمدمراد رضائی صفحات 419-446
    هدف

    پژوهش حاضر به دنبال شناسایی عوامل موثر بر برون سپاری پایان نامه ها از دیدگاه فارغ التحصیلان است.

    روش

    پژوهش به روش کیفی و با استراتژی پدیدارشناسی اجرا شده است. جامعه آماری کلیه فارغ التحصیلان رشته مدیریت می باشند،که حداکثر در یک سال گذشته دفاع کرده، و انجام پایان نامه را برون سپاری کرده بودند. به روش نمونه گیری هدفمند و با معیار اشباع نظری داده ها 21 نفر انتخاب شدند و با ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته داده ها جمع آوری شده است.

    یافته ها:

     یافته های شامل 5 مضمون فراگیر و 22 مضمون سازمان دهنده به عنوان عوامل موثر بر برون سپاری پایان نامه ها است، که عبارت اند از فقدان مهارت های پژوهشی (ضعف در تحلیل داده ها، ضعف در سازماندهی داده ها، ناتوانی در انتخاب موضوع، و ضعف در تدوین پروپوزال)؛ ویژگی های شخصیتی (تنبلی پژوهشی، تعلل ورزی، اضطراب پژوهش، خوداتکایی پایین، و کمال گرایی منفی)؛ مزایای برون سپاری (آرامش روانی، صرفه جویی زمانی، و حفظ سایر فرصت ها)؛ عوامل موقعیتی- محیطی (مشوق های بیرونی، محدودیت زمانی، حمایت ناکافی اساتید، شرایط شغلی، شرایط خانوادگی، در دسترس بودن مراکز پایان نامه نویسی، و مدرک گرایی)؛ ارزش پایین پایان نامه (بی ارزشی کاربردی، بی ارزشی یادگیری، و بی ارزشی علمی). در نهایت، پیشنهادهایی برای از بین بردن این نوع از فساد دانشگاهی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: فساد دانشگاهی، برون سپاری پایان نامه، تحصیلات تکمیلی
  • فرهاد شفیع پور مطلق*، محمدمهدی کاشانی صفحات 447-476
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی ساحت های حکمرانی اخلاقی اساتید در کلاس درس و ارایه مدل بوده است.

    روش

    برای مطالعه از روش پژوهش فراترکیب استفاده شد. میدان پژوهش مشتمل بر کلیه مقالات منتشر شده داخلی طی سالهای 1400-1385 در رابطه با ملاحظات اخلاقی اساتید در کلاس درس و شیوه نمونه گیری هدفمند تا حد اشباع نظری بوده است. مطالعه مقالات تا جایی ادامه یافت که داده های مکفی بدست داده شد. لذا در نهایت 37 مقاله تا حد کفایت داده ها برای تحقیق انتخاب شدند. شیوه تحلیل داده ها به صورت مفاهیم باز، مقوله محوری و مقوله هسته ای صورت پذیرفت. حاصل تحلیل محتوایی استقرایی و ترکیبی مقولات و نتایج و ترکیب ها، استخراج یک الگو در رابطه با ابعاد حکمرانی اخلاقی اساتید در کلاس درس بوده است.

    یافته ها: 

    ابعاد حکمرانی اخلاقی اساتید در کلاس درس مشتمل بر ساحت های شش گانه (ادای دین، کرامت، عاملیت، جذب، الزام عملی، و سیرت) استوار شد.

    نتیجه گیری:

     حکمرانی رفتار اخلاقی اساتید مستلزم توجه به انتظارات دانشجویان در طرز برخورد با آن ها و نیز توجه به مطالباتی است که آموزش عالی به منظور کیفیت آموزشی از اساتید دارد و آن ها به لحاظ اخلاقی باید تلاش نمایند که در جهت ارتقای آن فعالیت کنند.

    کلیدواژگان: حکمرانی، اخلاق، اساتید، کلاس درس، فراترکیب
  • مجتبی جعفرزاده*، سیامک طهماسبی صفحات 477-508
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل کلیدی موفقیت برای تحقق دانشگاه اسلامی و مدلسازی این عوامل در راستای تعیین الگوی مطلوب این عوامل کلیدی برای تحقق مرجعیت علمی دانشگاه اسلامی، با تمرکز بر دانشگاه امام صادق (ع) انجام شد.

    روش

    در این راستا با تحلیل مضمون داده های مستخرج از بیانات و پیام های مقام معظم رهبری، منابع کتابخانه ای و مصاحبه با 11 نفر از خبرگان، 231 مضمون اولیه در 13 مضمون سازمان دهنده به عنوان عوامل کلیدی موفقیت در 3 مضمون فراگیر دسته بندی شدند و پس از آن، سطح بندی مولفه ها با تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM) مبتنی بر نظر 13 نفر از خبرگان انجام شد.

    یافته ها:

     در نهایت مدل سه سطحی از عوامل کلیدی موفقیت شکل گرفت که برای ارایه تحلیل های بیشتر و ارایه راهبردهای مناسب به مدیران دانشگاهی، تحلیل قدرت نفوذ و میزان وابستگی نیز بر روی مولفه ها انجام شد و مولفه ها مبتنی بر میزان نفوذ و وابستگی در 4 دسته مولفه های خودمختار، وابسته، مستقل و پیوندی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری: 

    براساس نتایج پژوهش لازم است تا برای موفقیت در تحقق مرجعیت علمی دانشگاه امام صادق (ع) بیشترین توجه به مولفه های با بیشترین ضریب نفوذ شامل «برنامه ریزی راهبری» و «ایجاد سیستم های مدیریتی دقیق» که در پایه ای ترین سطح مدل قرار داشتند معطوف گردد.

    کلیدواژگان: عوامل کلیدی موفقیت، مرجعیت علمی، دانشگاه اسلامی، مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM)، دانشگاه امام صادق (ع)
  • داریوش محمدی، اسحق رسولی*، حبیب ابراهیم پور صفحات 509-550
    هدف

    تحقیق در مورد صفات اخلاقی رهبران برای سالیان متمادی ادامه داشته است. بر این اساس رهبران را با صفاتی همچون هوش، سلطه، سازگاری، استقامت، یکپارچگی، وضعیت اجتماعی اقتصادی متفاوت و اعتماد به نفس از غیر رهبران متمایز کرده اند. اگرچه در سال های اخیر مدل ها و نظریه هایی در زمینه رهبری ارایه شده است، اما بیشتر تحقیقات حاضر صرفا بر جنبه کلی رهبری تاکید ورزیده اند و از ورود به بحث های اختصاصی رهبری و طراحی یک مدل رهبری اخلاقی غفلت ورزیده است. هدف این پژوهش شناسایی مولفه ها و شاخص های رهبری اخلاقی بر مبنای ارزش های اسلامی در پرتو نهج البلاغه می باشد.

    روش

    روش تحقیق حاضر کیفی به روش داده بنیاد بود.

    یافته ها

    با بررسی نهج البلاغه حدود 149 مفاهیم اولیه درباره رهبری اخلاقی استخراج گردید، سپس با تاکید بر مفاهیم مشترک (کدگذاری محوری) 58 مقوله فرعی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    با کدگذاری انتخابی 11 مقوله اصلی سازمان دهنده تحت عنوان فرهنگ سازمانی، حاکمیت اصول و ارزش های اخلاقی، شایستگی اخلاقی، شایسته سالاری، شفافیت و پاسخ گویی، قاطعیت و خدمت گرایی، قانون مداری، اخلاق شهروندوی، عدالت طلبی، عدم خودکامگی و نظارت اخلاقی و رفتاری شناسایی و تبیین شد.

    کلیدواژگان: الگوی رهبری، ارزش های اسلامی، نهج البلاغه، داده بنیاد
  • مهدی عبدالحمید*، حمیدرضا نعمت اللهی، محمد عبدالحسین زاده صفحات 551-590
    هدف

    حکمرانی مشارکتی در آموزش عالی بر مشارکت فعال ذی نفعان مختلف در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها تاکید دارد. در عرصه اجرا، پیاده سازی حکمرانی مشارکتی به سادگی امکان پذیر نیست و به خصوص در نظام های بوروکراتیک موانع و چالش های زیادی بر سر راه آن وجود دارد.

    روش

    پژوهش حاضر با بهره گیری از روش فراترکیب، به دنبال ارایه دسته بندی جامعی از چالش های پیاده سازی حکمرانی مشارکتی در آموزش عالی بر اساس مطالعات این حوزه و تحلیل آن ها بود. روش پژوهش حاضر کیفی با رویکرد اکتشافی بود.

    یافته ها:

     در این روش با بهره گیری از روش فراترکیب و انتخاب حدود 150 مقاله و پژوهش مرتبط که اکثرا از سال 2010 تا 2020 است و از پایگاه های علمی معتبر مختلفی جمع آوری شده که نهایتا با استفاده از این روش 100 مقاله منتخب شناسایی و چالش های پیاده سازی حکمرانی مشارکتی شناسایی شدند.

    نتیجه گیری: 

    چالش های پیاده سازی در حکمرانی آموزش عالی شامل هشت مقوله،1- چالش های ساختاری، 2- مدیریتی، 3- کلان و فراسازمانی، 4- سیاسی، 5- فرهنگی و اجتماعی، 6- برنامه ریزی، 7- اقتصادی و مالی و 8- چالش های ابزاری است که هرکدام از زیر مولفه هایی تشکیل شده اند.

    کلیدواژگان: حکمرانی، آموزش عالی، حکمرانی آموزش عالی، حکمرانی مشارکتی، چالش های حکمرانی مشارکتی
  • نرگس خاتون حسینی، ترانه عنایتی*، کیومرث نیاز اذری صفحات 591-614
    هدف

    از پژوهش حاضر، شناسایی ابعاد و مولفه های سبک رهبری بصیر در دانشگاه ها اسلامی بود.

    روش

    این پژوهش، به لحاظ روش شناسی جزء پژوهش های کیفی از نوع اکتشافی بوده، ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که با تکنیک گلوله برفی و بر اساس قانون اشباع تعداد 20 نفر به مرور به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و داده ها با اجرای نظریه داده بنیاد، در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شده اند.

    یافته ها

    پژوهش نشان دهنده استخراج 146 کد در کدگذاری باز 3 مقوله فرعی و یک مقوله اصلی در کدگذاری محوری است که در قالب مدل پارادایمی شامل بصیرت، انتقال بصیرت و توانمندسازی قرار گرفته اند.

    نتیجه گیری

    رهبران بصیر نقش مهمی در همگام نمودن افراد در سازمان و منسجم کردن تلاش های آنان در جهت تحقق چشم انداز دارند. پژوهش فوق می تواند چشم انداز جدیدی در راستای تغییر سیاست های کلی مدیران و مسیولان دانشگاه های اسلامی ایجاد کند.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، رهبری بصیر، دانشگاه اسلامی، پژوهش کیفی
|
  • Mohammad Dostar, MohammadReza Rokhideh *, Hamid Mosayebzadeh Pages 279-310
    Aim

    Organizational discipline has played an important role in human life and the management of societies. One of the key variables in the growth and development of any organization is having disciplined employees and order in the affairs of that organization; An order that is based on obedience and mutual respect between the organization and its employees and is necessary for success at work; Because it is in the shadow of this discipline that many organizational concerns will be resolved and the foundation of stable security will prevail in the organization; Therefore, this research has been conducted with the aim of identifying the components of organizational discipline based on the statements of Imam Ali (P.B.U.H) in Nahj al-Balagha.

    Method

    The method of this research has been such that using the method of content analysis, the text of Nahj al-Balagha was identified with the stated reasoning and logic of organizational discipline in the direction of formulation and implementation.

    Results

    Based on the findings of the research, a total of 152 identifiers were identified in the form of 37 basic themes and 9 organizing themes of "justice-oriented", "compliance with laws and regulations", "adherence to organizational covenants", "acceptance of criticism and receptivity to criticism", " Appropriate decisions and actions", "Spiritual and specialized growth of people", "Communication and social skills", "Quality of organizational interactions" and "Complete handling of current issues" were organized. Finally, all themes were included under the comprehensive theme of organizational discipline based on the statements of Imam Ali (P.B.U.H) in Nahj al-Balagha.

    Conclusion

    The final model of this research can be a basic basis for senior managers of organizations and provide solutions to improve organizational discipline in their organization. Based on the components defined in this research, managers can provide appropriate training for administrative organizations to perform as well as possible.

    Keywords: Organizational discipline, nahj al-balaghah, thematic analysis
  • Sayed Mahdi Ghoreyshi, Sayed Mahmood Hashemi *, Sajed Amini Sabegh, Ehsan Sadeh Pages 311-330
    Aim

    This research is conducted with the aim of identifying the factors that strengthen inter-organizational social capital in universities based on the opinion of academic experts using the qualitative method and "foundation data" strategy.

    Method

    In this research, which is a basic descriptive-exploratory research, the main tool of the research was semi-structured interviews with knowledgeable and expert people in the field of the research, which was a snowball sampling among university presidents and managers and university faculty members who have the characteristics They had what they wanted and it was done. After conducting 17 interviews and collecting information, the obtained codes were analyzed in different sections and in the three stages of open, central and selective coding of some concepts, the categories developed from the data were identified until saturation was reached.

    Results

    Finally, the factors that strengthen inter-organizational social capital were counted in 5 subclasses, including organizational factors, educational factors, ideological factors, and cultural factors.

    Conclusion

    By taking advantage of factors, it is possible to create and strengthen social capital among universities and educational institutions

    Keywords: social capital, inter-organizational social capital, trust, grounded theory
  • Abbas Ali Rastgar *, Seyed Mehdi Mousavi Davoudi Pages 331-366
    Aim

    The current research aimed with the design and explanation of the model of transparent governance based on the teachings of Nahj al-Balagha.

    Method

    This research was carried out using a qualitative method. The current research has been conducted in two phases. In the first phase, in order to extract the basic topics, reference was made to Nahj al-Balagheh, and in the second phase, interviews were conducted with experts.

    Results

    The results of thematic analysis in the first phase led to the identification of 493 basic themes and in the second phase 48 basic themes. Then, the extracted basic subjects were classified in the form of organizing subjects and comprehensive subjects, and a network of subjects was formed. Finally, after collecting the opinions of experts, the results of the work have been presented as a model of transparent governance based on the teachings of Nahj al-Balagha.

    Conclusion

    This model includes 58 basic themes related to 4 organizing themes of religious transparency (8 components), behavioral transparency (28 components), and structural transparency (15 components) and economic transparency (7 components) under the comprehensive theme of transparent governance based on the teachings of Nahj al-Balagha.

    Keywords: government, governance, management, transparency, Transparent Governance, nahj al-balaghah
  • Fahimeh Khoddami Abbasiyeh, E. Givaki *, Yaser Salary, Z. Shokoh, H. Mollaei Pages 367-400
    Aim

    the purpose of this study is to identify the main categories of implementing the general policies of higher education of the country based on leadership employment policies.

    Method

    The method of the current research was mixed. To collect data, 12 experts who were selected using the snowball method were interviewed and Delphi method was used to validate the presented model. The interviews were analyzed using the qualitative content analysis method, and finally the research model was presented using the structural-interpretive modeling method.

    Results

    The result obtained consisted of 13 main categories which, based on the influence-dependence diagram of the variables of the Supreme Leader's general employment policies, cultural infrastructure and the macro environment, had high influence and low influence. The variables of implementation of entrepreneurial ecosystem policies, implementation of Islamic ecosystem policies and realization of the third generation university were the most influential.

    Conclusion

    The implementation of the policies of higher education and the third generation university has a leading role in improving business, creating wealth, increasing the level of welfare and employment, and realizing the employment policies of the Supreme Leader.

    Keywords: Policy implementation, leadership employment policies, higher education of the country, structural-interpretive modeling
  • Vahid Saatchian, Sahar Pirjamadi, Ahmad Mahmoudi *, Mohsen Vaez Pages 401-418
    Aim

    The purpose of this research is to evaluate the leisure time of students Razavi University of Islamic sciences with emphasis on sport activities.

    Method

    The present study was applied in terms of purpose and in the category of descriptive survey research that conducted in the field. The statistical community included male students of Razavi University of Islamic Sciences, 290 of whom were selected by random sampling. A questionnaire was used to collect data. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability with using Cronbach's alpha was obtained above 0.7. Descriptive and inferential statistics such as Friedman test, one-sample t-test in SPSS software version 26 were used.

    Result

    The test results showed that two factors, mental-emotional and hygienic health respectively, have a positive and significant effect on students' satisfaction. Also, the most important factors in exercising were physical health, mental relaxation, feeling of pleasure, physical strength.

    Conclusion

    The results of this study emphasize the need for reinforcement indicators such as mental-emotional, hygienic health, facilities, scheduling programs, in order to maximize the participation of students in sport activities in their leisure time.

    Keywords: islamic university, Mental-emotional, Physical Health, Psycho-Emotional, sport
  • Zeinab Molavi *, Mohamad Morad Rezaii Pages 419-446
    Aim

    the main purpose of the present survey is to identify the factors affecting the outsourcing of theses is from the point of view of the graduates who have outsourced the thesis.

    Method

    The research was conducted using a qualitative method and a phenomenological strategy. The statistical population was all management graduates who had defended their thesis within the last year and outsourced the thesis. 21 people were selected by purposeful sampling method and with theoretical data saturation criterion, and data and information were collected by semi-structured interview tool.

    Results and conclusion

    The findings of the research included 5 main themes and 22 sub-themes as factors affecting the outsourcing of thesis , which include lack of  research skills (weakness in data analysis, weakness in data organization, inability to choose a topic, and weakness in proposal formulation); personality traits (research laziness, procrastination, research anxiety, low self-reliance, and negative perfectionism); Benefits of outsourcing (peace of mind, time saving and preservation of other opportunities); situational-environmental factors (external incentives, time constraints, insufficient support from professors, job conditions, family conditions, availability of thesis writing centers, and degree orientation); The low value of the thesis (applicative valuelessness, learning valuelessness, and scientific valuelessness). Finally, suggestions were made to eliminate this type of academic corruption

    Keywords: Academic corruption, Thesis outsourcing, Graduate education
  • Farhad Shafiepour Motlagh *, MohammadMehdi Kashani Pages 447-476
    Aim

    The purpose of the current research is to identify the areas of ethical governance of professors in the classroom and present a model.

    Method

    The meta-composite research method was used for the study. The field of research includes all articles published domestically during the years 1385-1400 in relation to the ethical considerations of professors in the classroom and the purposeful sampling method to the point of theoretical saturation. The study of articles continued until sufficient data was obtained. Therefore, in the end, 37 articles were selected to the extent of data sufficiency. The method of data analysis was done in the form of open concepts, central category and nuclear category. The result of the inductive and combined content analysis of the categories and the results and combinations was the extraction of a pattern related to the dimensions of the teachers' moral governance in the classroom.

    Results

    The dimensions of the teachers' moral governance in the classroom which include six areas (religion, dignity, agency, attraction, practical obligation, and nature) was established.

    Conclusion

    Governing the ethical behavior of professors requires paying attention to the expectations of students in the way of dealing with them, as well as paying attention to the demands that higher education has on the professors for the purpose of educational quality, and they must morally try to improve it.

    Keywords: governance, ethics, professors, classroom, metacomposition
  • Mojtaba Jafarzadeh *, Siamak Tahmasebi Pages 477-508
    Aim

    The present research is conducted with the purpose of identifying the key success factors for the recognition of the Islamic University and modeling these factors in order to determine the ideal model of these key factors for the realization of the scientific authority of the Islamic University, with a focus on Imam Sadiq University.

    Method

    by analyzing the content of the data extracted from the statements and messages of the Supreme Leader, interviewing 11 experts and other library resources, 231 initial themes in 13 organizing themes as key success factors and they were categorized into 3 comprehensive themes and then Component leveling was performed using interpretive structural modeling (ISM) technique based on the opinions of 13 experts.

    Results

    Finally, a three-level model of key success factors was formed, which was performed on the components to provide further analysis and appropriate strategies to university administrators to analyze the power of influence and the degree of dependence. The components based on the degree of influence and dependence were divided into 4 categories of autonomous, dependent, independent and connected components.

    Conclusion

    Based on the research results, it is necessary to pay the most attention to the components with the highest penetration, including "Strategic planning", "creating accurate management systems" which are at the most basic level of the model.

    Keywords: Key Success Factors, Scientific Authority, islamic university, Interpretive Structural Modeling (ISM), Imam Sadeq University
  • Dariush Mohamadi, Eshag Rasouli *, Habib Ebrahimpour Pages 509-550
    Aim

    Research on the moral qualities of leaders has continued for many years. According to the literature review, leaders are distinguished from non-leaders by the attributes such as intelligence, dominance, adaptability, perseverance, integrity, socioeconomic status, and self-confidence. In the contemporary age, even though various models and theories of leadership have been proposed, most of these theories are focused only on the general aspects of leadership and have neglected to inspectorate and analyzing the principles and building blocks of the moral-based leadership approach. The purpose of this study is to identify the salient features and principles of moral leadership using the content of the Nahj al-Balaghah.

    Method

    Evaluating the importance of the extracted principles, we use the Qualitative Data theory approach as an evaluation metric.

    Results

    As a result, by reviewing and analyzing the Nahj al-Balaghah, about 149 basic concepts of moral leadership were extracted, next, 58 sub-categories were identified using Axial Coding.

    Conclusion

    by Selective Coding, other 11 main categories are identified. These main categories are Organizational Culture, Principles of Sovereignty and Moral Values, Ethical Competence, Meritocracy, Transparency and Accountability, Determination and Service-orientation, Rule-of-the-law-orientation, Citizenship Ethics, Justice, Non-authoritarianism, and Moral and Behavioral Oversight.

    Keywords: Leadership Model, Islamic Evaluation, nahj al-balaghah, Qualitative Data theory
  • Mahdi Abdolhamid *, Hamidreza Nematollahi, Mohammad Abdolhosseinzadeh Pages 551-590
    Aim

    Participatory governance in higher education emphasizes the active participation of various stakeholders in decision-making and planning. In practice, the implementation of participatory governance is not easily possible and there are many barriers, especially in bureaucratic systems. The present study seeks to provide a comprehensive classification of the challenges of implementing participatory governance in higher education based on studies in this field and their analysis.

    Method

    the method of the present article is meta-synthesis and qualitative with an exploratory approach. In this method, by using the meta-synthesis method and selecting about 150 articles and related researches, mostly from 2010 to 2020, and collected from various valid scientific databases, finally using this method, 100 selected articles were identified and the challenges of implementing participatory governance were identified.

    Results and Conclusion

    Implementation challenges in higher education governance include eight categories: 1- Structural challenges, 2- Managerial, 3- Macro and extra-organizational, 4- Political, 5- Cultural and social, 6- Planning, 7- Economic and financial, and 8- Instrumental Challenges Each of which consists of subcomponents.

    Keywords: governance, higher education, higher education governance, participatory governance, challenges of participatory governance
  • Narges Khaatoon Hoseini, Taraneh Enayati *, Kiomars Niazazari Pages 591-614
    Aim

    the main purpose of this study is to identify the dimensions and components affecting visionary leadership style in Islamic universities.

    Method

    This study was methodologically part of exploratory qualitative research; the research tool was a semi-structured interview which with the technique of snowball and according to the law of saturation of 20 people were selected as a statistical sample and the data is analyzed by applying the data Grounded Theory in three stages of open coding, axial coding and selective coding.

    Results

    The research shows the extraction of 146 codes in open coding, 3 subcategories and one main category in axial coding, which are placed in the form of a paradigm model including Visionary, Transfer of Visionary and Empowerment and according.

    Conclusion

    Visionary leaders play an important role in bringing people together in the organization and consolidating their efforts to achieve the vision. The above research can create a new perspective in order to change the general policies of Islamic universities administrators and officials.

    Keywords: leadership style, Visionary Leadership, Islamic universities, qualitative research