فهرست مطالب

میکروب شناسی مواد غذایی - سال نهم شماره 4 (زمستان 1401)

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال نهم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد گلی، مرضیه طاهری، شریفه شاهی* صفحات 1-17
    هدف از این مطالعه تاثیر اشعه فرابنفش C در مقایسه با روش معمول پاستوریزاسیون بر تغییرات کدورت، محتوی فنول کل آب انگور قرمز بلافاصله پس از فرآوری و برخی ویژگی های شیمیایی (pH، اسیدیته، اسید آسکوربیک، آنتوسیانین ها، ظرفیت آنتی اکسیدانی و رنگ) و میکروبی (کپک و مخمر) طی بازه زمانی 120 روز نگهداری در دمای اتاق بود. یازده تیمار شامل تیمارهای فرابنفش C در زمان های 2، 6 و 10 دقیقه و دوزهای 8، 15 و 30 وات به همراه نمونه آب انگور شاهد و پاستوریزه شده مورد استفاده قرار گرفتند. با گذشت زمان ذخیره سازی، مقادیر بریکس کاهش یافت و نمونه های اشعه داده شده با دوز 30 وات به مدت 2 و 6 دقیقه کمترین میزان بریکس را نشان دادند. اشعه دهی بمدت 10 دقیقه در مقایسه با زمان های اشعه دهی کمتر باعث کاهش اسیدیته و افزایش pH آب انگور گردید. آب انگورهای اشعه دهی شده در مقایسه با نمونه های پاستوریزه شده از محتوی اسید آسکوربیک، آنتوسیانین، فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری برخوردار بودند. نمونه های اشعه داده شده درصد بالاتری از فعالیت آنتی اکسیدانی را در پایان دوره نگهداری در مقایسه با سایر تیمارها از خود نشان دادند. اشعه فرابنفش C در مقایسه با پاستوریزاسیون توانست به طور موثری از تغییرات کدورت و رنگ آب انگور قرمز جلوگیری کند. تیمار با دوز 30 وات به مدت 6 و 10 دقیقه از نظر ویژگی های کیفی و میکروبی نسبت به سایر تیمارها ترجیح داده شد. در مجموع اشعه فرابنفش C به عنوان جایگزین مناسبی برای پاستوریزاسیون جهت حفظ بهتر ویژگی های کیفی و میکروبی آب انگور قرمز معرفی می گردد.
    کلیدواژگان: آب انگور قرمز، اشعه فرابنفش C، فنول کل، آنتوسیانین، غیرفعال سازی میکروبی
  • راحیل کیانپور برجویی، حسن ممتاز*، لیدا لطف الهی، زهرا بم زاده صفحات 18-29
    لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماری زای منتقل شده از غذا و باعث لیستریوزیس در انسان و حیوان می باشد. آلودگی های میکروبی غذاها معمولا منجر به بروز مسمومیت های غذایی گسترده به شکل اپیدمی های فراگیر در سطح مناطق می شود که از نظر بهداشت عمومی بسیار قابل توجه است و از جمله مسایل مهم و درخور توجه کشورهای درحال توسعه می باشد این مطالعه با هدف تعیین آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز در لبنیات با استفاده از روش کشت و تایید نهایی با روش PCR می باشد. در این مطالعه 150 نمونه لبنی مختلف عرضه شده در بازار به طور تصادفی خریداری، تحت شرایط بهداشتی به آزمایشگاه انتقال و مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر آزمایشات مبتنی بر محیط کشت نمونه های مثبت جهت تایید نهایی و شناسایی پاتوژن مذکور به روش مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 14 (33/9 درصد) نمونه مثبت شامل 6 نمونه پنیر سفید (4 درصد)، 4 نمونه پنیر خامه ای (6/2 درصد) و 3 نمونه کشک (2 درصد) از نظر آلودگی مثبت گزارش شدند. سنجش حساسیت ضدمیکروبی در مقابل 16 آنتی بیوتیک حساسیت بالایی  به کلیندامایسین (37/47 درصد) نشان داده شد. قابل توجه است که به چند دارو مقاوم بود. حضور لیستریا مونوسایتوژنز در محصولات لبنی (پنیر، پنیرخامه ای وکشک)  مورد مطالعه اثبات گردید، بر اساس نتایج به دست آمده افرادی که از لبنیات آلوده استفاده می کنند در معرض خطر بالقوه ابتلا به لیستریوزیس هستند در نتیجه متصدیان امور ایمنی موادغذایی باید استاندارد موثری را برای بررسی حضور لیستریا در موادغذایی ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: لیستریا مونوسایتوژنز، پنیر، مقاومت آنتی بیوتیکی، PCR
  • جوان ولی عبدالرحمن الجاف، شهرام حنیفیان* صفحات 30-43
    هدف این پژوهش مطالعه اثر افزودن اسانس های ترخون و مرزه روی ماندگاری گوشت چرخ کرده گاو بود. غلظت مناسب اسانس ترخون و مرزه با آزمون های حسی و میکروبی تعیین و با گوشت چرخ کرده مخلوط شد. نمونه های تیمار و شاهد با وزن تقریبی 100 گرم در ظروف پلی اتیلنی و استرچ فیلم بسته بندی شدند. آزمایش های میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی به طور روزانه و طی پنج روز نگهداری در یخچال روی نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد در نمونه های تیمار و شاهد، روند افزایش باکتری های مزوفیل هوازی از روز دوم تا پنجم تفاوت معنادار (05/0>p) دارند. این تفاوت در مورد سرماگراها و کلی فرم ها نیز به دست آمد. تفاوت pH در نمونه های شاهد و تیمار از روز سوم به بعد معنادار (05/0>p) بود. عدد پراکسید، میزان ازت فرار تام و هم چنین ویژگی های حسی تیمارهای ترخون و مرزه نتایج تقریبا مشابهی داشتند اما در مقایسه تیمارها با نمونه شاهد، از روز سوم تا پنجم تفاوت معنادار (05/0>p) بود. به نظر می رسد، استفاده از اسانس های ترخون و مرزه به ترتیب تا چهار و پنج روز بتوانند رشد باکتری های عامل فساد را کم تر از حد مجاز نگه دارند. طبق نتایج مطالعه می توان به این جمع بندی رسید که استفاده از اسانس ترخون و مرزه می تواند در کنار داشتن خاصیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی، موجب بهبود ویژگی های حسی در گوشت چرخ کرده شود.
    کلیدواژگان: اسانس ترخون، اسانس مرزه، گوشت چرخ کرده گاو، ویژگی های کیفی، زمان ماندگاری
  • امید میرزائی تاش*، محمدعلی شب خیز صفحات 44-55

    پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که وقتی در مقادیر مناسب در دستگاه گوارشی وجود داشته باشند، تاثیرات سودمندی بر میزبان برجای می گذارند. از میان باکتری های پروبیوتیک، لاکتو باسیل ها متداول ترین باکتری هایی هستند که در محصولات لبنی وجود دارند. هدف از تحقیق، جداسازی و شناسایی لاکتوباسیل ها، از فلور موجود در پنیر سنتی مراغه و تعیین ویژگی های تکنولوژیکی، فعالیت لیپولیتیکی و پروتیولیتیکی آنها بود. برای این منظور، باکتری های لاکتیکی توسط روش-های متداول کشت و شناسایی بر اساس خواص بیوشیمیایی جداسازی شدند. سپس آزمایشات تکمیلی، به منظور شناسایی کامل ایزوله های موجود، از جمله رنگ آمیزی گرم، آزمون اکسیداز، کاتالاز و PCR انجام شد. در ادامه قدرت تولید اسید، تغییرات pH توسط جدایه های لاکتوباسیلوس طی زمان های مختلف و بهترین دما برای رشد این سویه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در همه نمونه ها اسیدیته با گذشت زمان افزایش و pH کاهش پیدا کرد. اسیدیته در تمامی نمونه ها و در دماهای 30 ، 37، 42 و 45 درجه سانتی گراد طی زمان های صفر، 4، 8، 24 و 48 ساعت افزایش پیدا کرد و در زمان های 48 و 72 ساعت در چند نمونه روند کاهشی مشاهده گردید. همچنین pH در تمامی نمونه ها و در دماهای مذکور تا 48 ساعت، کاهش منظم و محسوسی داشت و در زمان های 48 و 72 ساعت در اکثر نمونه ها و دماها، مقدار ثابت بود. بنابراین پنیر سنتی مراغه، منبع با ارزشی از باکتری های لاکتوباسیل بوده که وجود این نوع باکتری ها به مصرف کنندگان، این اجازه را می دهد که راه جدیدی برای بهره مندی از سلامتی بیابند

    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس، PCR، پنیرسنتی مراغه
  • سید جواد ندافی، علی محمدی ثانی*، اسماعیل عطای صالحی، رضا کاراژیان صفحات 56-73

    با آگاهی یافتن مردم در رابطه با اهمیت عصاره های طبیعی با ویژگی های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی، امروزه صنعت غذا به دنبال استفاده از این ترکیبات به جای نگهدارنده های سنتزی هستند. تا به امروز پژوهشی جهت یافتن یک مخلوط بهینه ای از عصاره های مرزنجوش، دارفلفل و فوفل علیه بیان ژن انتروتوکسین هایA و B S. aureus انجام نشده است، لذا در این پژوهش به دنبال یافتن مخلوطی از این عصاره ها با بیشترین فعالیت آنتی انتروتوکسین زایی به کمک Real-time PCR و روش آماری مخلوط می باشیم. در صورت موفقیت، این عصاره ها را به عنوان یک عامل آنتاگونیست در برابر رشد باکتری های بیماری زا و بیان ژن انتروتوکسین S.aureus معرفی نماییم. در مرحله اول فعالیت ضد میکروبی سه عصاره مرزنجوش، دارفلفل و فوفل مورد بررسی قرار گرفت که در این میان عصاره مرزنجوش بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نشان داد. از سوی دیگر در میان باکتری های مورد آزمون باکتری های گرم مثبت حساسیت بیشتری نسبت باکتری های گرم منفی داشتند. عصاره های مورد آزمون اثر سینرژیستی بر یکدیگر علیه بیان ژن انتروتوکسین هایA و B S. aureus داشتند. مخلوطی از عصاره ها شامل 47 درصد عصاره مرزنجوش، 27 درصد عصاره دارفلفل و 26 درصد عصاره فوفل بیشترین فعالیت علیه بیان ژن انتروتوکسین ها را نشان داد.

    کلیدواژگان: عصاره های طبیعی، ضدباکتریایی، آنتی انتروتوکسین زایی، Real-time PCR
  • مینا احمدپور، محمدحسین موثق*، سمیه حسین زاده صفحات 74-88

    سالمونلا تایفی موریوم از مهمترین دغدغه ها و نگرانی های بهداشت عمومی در سرتاسر جهان می باشد که قادر به تولید بیوفیلم در سطوح در تماس با مواد غذایی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت ضد باکتریایی و ضد بیوفیلمی عصاره هیدروالکلی مرزه سهندیکا (SSHE) و تری سدیم فسفات (TSP) بر علیه سالمونلا تایفی موریوم جدا شده از طیور بود. میزان حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با استفاده از روش براث میکرودایلوشن مشخص گردید. برای ارزیابی اثرات ضدبیوفیلمی، جدایه ها با غلظت های مهاری و تحت مهاری هر دو ماده تیمار شده و پس از 24 ساعت میزان تشکیل بیوفیلم بررسی شد. بر اساس نتایج به دست آمده میزان MIC برای عصاره هیدروالکلی مرزه سهندیکا و TSP در جدایه های سالمونلا تایفی موریوم به ترتیب در محدوده 10- 25/1 و 80-5 میلی گرم در میلی لیتر بود. میزان MBC عصاره هیدروالکلی مرزه سهندیکا و TSP در جدایه های سالمونلا تایفی موریوم، به ترتیب در محدوده >160 - 40 و >160 - 80 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج آزمون آماری نشان داد که استفاده از عصاره هیدروالکلی مرزه سهندیکا و TSP به طور معنی داری باعث کاهش تشکیل بیوفیلم در سالمونلا تایفی موریوم نسبت به گروه کنترل می شود (05/0<p). همچنین نتایج آماری نشان داد که عصاره هیدروالکلی مرزه سهندیکا بیشتر از TSP میزان تشکیل بیوفیلم را کاهش می دهد (05/0<p). با توجه به این نتایج، عصاره هیدروالکلی مرزه سهندیکا می تواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی مثل TSP در صنعت موادغذایی در جهت کاهش میزان آلودگی باکتریایی باشد، با این حال کاربرد بالینی آن مستلزم انجام مطالعات بیشتر در جهت تعیین میزان ایمنی و سمیت آن می باشد.

    کلیدواژگان: مرزه سهندیکا، عصاره هیدروالکلی، تری سدیم فسفات، بیوفیلم، سالمونلا تایفی موریوم
  • منیژه رضالو، عباسعلی مطلبی*، زهره مشاک، سید امیرعلی انوار صفحات 89-99

    سویه های سودوموناس آیروژینوزا به عنوان عوامل اصلی فساد در مواد غذایی و بعضا بروز بیماری های غذازاد، هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی فاکتور های حدت در ایزوله های سودوموناس آیروژینوزا جدا شده از گوشت انجام پذیرفت. در کل 120 نمونه گوشت خام و منجمد جمع آوری شد. نمونه ها با استفاده از کشت میکروبی از نظر حضور سودوموناس آیروژینوزا ارزیابی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش انتشار دیسکی ارزیابی شد. DNA ژنومی از جدایه های سودوموناس آیروژینوزا استخراج و فراوانی فاکتور های حدت با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز بررسی شد. یازده نمونه از کل 120 نمونه گوشت (16/9 درصد) آلوده به سودوموناس آیروژینوزا بودند. شیوع سودوموناس آیروژینوزا در نمونه های گوشت خام و منحمد به ترتیب 00/5 و 33/13 درصد بود. اختلاف آماری معنی دار برای شیوع سودوموناس آیروژینوزا بین نمونه های گوشت خام و منجمد مشاهده شد (P < 0/05). جدایه های سودوموناس آیروژینوزا بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمپی سیلین (100 درصد)، پنی سیلین (90/90 درصد) و تتراسایکلین (81/81 درصد) داشتند. شیوع مقاومت برعلیه آنتی بیوتیک های ایمی پنم (09/9 درصد) و تری منتوپریم (18/18 درصد) کمتر از سایر موارد بود. ژن های exoU (54/54 درصد) و exoT (18/18 درصد) فراوانترین فاکتور های حدت ردیابی شده بودند. حضور همزمان فاکتور های حدت و مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های سودوموناس آیروژینوزا، لزوم انجام مطالعات تکمیلی برای تایید نقش این باکتری به عنوان یک پاتوژن غذازاد را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، فاکتور های حدت، گوشت خام، گوشت منجمد
  • نگین نجفی، مهدی شریفی سلطانی*، عاطفه بزرگی ماکرانی صفحات 107-114

    از مهم ترین باکتری هایی که باعث آلودگی شیر و فراورده های آن می شود، باکتری های جنس لیستریا است. اصلی ترین گونه ای که موجب بیماری لیستریوزیس در انسان و حیوانات می شود و از طریق غذای آلوده انتقال می یابد، لیستریا مونوسیتوژنز است. بدین منظور، جهت شناسایی گونه لیستریا مونوسیتوژنز در شیر خام و کره محلی، در بهار سال 1400، تعداد 40 نمونه شیر خام (20 نمونه) و کره محلی (20 نمونه) از فروشگاه های عرضه لبنیات سنتی شهر آمل جمع آوری گردید. بلافاصله نمونه ها در مجاورت یخ به آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی انتقال یافت. ابتدا نمونه ها در محیط غنی کننده پپتون واتر کشت داده و سپس نمونه های غنی سازی شده به محیط کشت پالکام آگار حاوی مکمل لیستریا مونوسایتوژنز سلکتیو منتقل شدند. مرحله بعد، حساسیت ضد میکروبی جدایه های لیستریا مونوسیتوژنز به روش انتشار دیسک و با استفاده از آنتی بیوتیکهای آمپی سیلین، جنتامایسین، اریترومایسین، کلرامفنیکل، تتراسایکلین، سیپروفلوکساسین تعیین گردیدند. از مجموع نمونه های مورد بررسی، شیوع گونه های لیستریا در شیر خام و کره به ترتیب 35 و 10 درصد بوده است. نتایج آزمون حساسیت و مقاومت آنتی بیوتیکی نمونه-های شیر خام نشان داد که به آمپی سیلین 85/7% و تتراسایکلین 71/4% مقاوم و در بین نمونه های کره فقط اریترومایسین 100 درصد مقاوم و آمپی سیلین 100 درصد نیمه مقاوم بودند. میانگین نتایج به دست آمده در آزمون آنتی بیوگرام با اطمینان 95 درصد و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردیدند. نتایج مطالعه پیش رو نشان داد خطر آلودگی محصولات خام لبنی به لیستریا مونوسیتوژنز وجود دارد و این آلودگی در شیر خام بیشتر از کره بود.

    کلیدواژگان: لیستریا مونوسیتوژنز، شیر خام، کره محلی، مقاومت آنتی بیوتیکی، آمل
|
  • Mohammad Goli, Marzieh Taheri, Sharifeh Shahi * Pages 1-17
    This study has investigated the effect of UV-C radiation at doses of 8, 15 and 30 W compare to pasteurization (LTLT) on turbidity and total phenol content changes of red grape juice immediately after processing, and some chemical (pH, acidity, ascorbic acid, anthocyanins, antioxidant capacity, and color), and microbial (mold and yeast) properties during the period of 0, 30, 60, 90 and 120 days of storage at room temperature. Eleven treatments were given, including UV-C treatments at 2, 6, and 10 minutes, as well as dosages of 8, 15, and 30 watts, with a control and a pasteurized grape juice sample. The results showed that overtime in during storage, the Brix values decreased, and also the irradiated samples at a dose of 30 W for 2 and 6 min showed the lowest Brix values. When compared to shorter irradiation intervals, irradiating grape juice for 10 minutes reduced acidity and increased pH. Irradiated grape juice had higher ascorbic acid, anthocyanin, total phenol, and antioxidant activity compared to pasteurized samples. Irradiated samples showed higher antioxidant activity at the end of the storage period compared to other treatments. UV-C radiation compare to pasteurization was able to prevent the turbidity and color changes in red grape juice. In terms of quality and microbiological features, 30 watt treatments for 6 and 10 minutes were favored above other treatments. Overall, UV-C radiation as a suitable alternative to the usual pasteurization led to better preservation of the qualitative and microbial properties of red grape juice.
    Keywords: Red grape juice, UV-C Radiation, Total phenol, Anthocyanin, Microbial inactivation
  • Rahil Kiyanpour Berjoee, Hassan Momtaz *, Lida Lotfollahi, Zahra Bamzaheh Pages 18-29
    Listeria monocytogenes is a foodborne pathogen that causes listeriosis in humans and animals. Microbial contamination of food usually leads to widespread food poisoning in the form of widespread epidemics in the region, which is very significant in terms of public health and is one of the most important issues in developing countries. The aim of this study was to determine the contamination of Listeria monocytogenes in dairy products using culture method and final confirmation by PCR method. In this study, 150 different dairy samples offered in the market were purchased randomly. The samples were transferred to the laboratory under hygienic conditions and examined. In addition to culture medium experiments, positive samples were evaluated for final confirmation and identification of the pathogen by molecular PCR.14 (9.33%) positive samples including 6 samples of white cheese (4%), 4 samples of cream cheese (2.6%), and 3 samples of curd (2%) were positive for contamination. Antimicrobial susceptibility to 16 antibiotics was highly sensitive to clindamycin (47.37%). It is noteworthy that it was resistant to several drugs.The presence of Listeria monocytogenes in dairy products (cheese, cream cheese, and whey) was proven. Based on the results, people who consume contaminated dairy products are at potential risk of listeriosis. As a result, food safety authorities must establish an effective standard for examining the presence of Listeria in food.
    Keywords: Listeria monocytogenes, Cheese, Antibiotic resistance, PCR
  • Jwan Wali Abdulrahman Aljaf, Shahram Hanifian * Pages 30-43
    This study aimed to study the effect of tarragon and savory essential oils on the shelf life of minced beef. Appropriate concentrations of tarragon and savory essential oils were determined by sensory and microbial tests and mixed with minced beef. The treatment and control samples weighing about 100g were packaged in polyethylene containers and stretched films. Microbial, physicochemical and sensory assessments were performed on the samples every day for five days. The results showed that the trend of increasing aerobic mesophilic bacteria in control samples was significantly different (P <0.05) from the second day until the end of the five-day storage period. Similar results were observed for psychrotrophs and coliforms. From the day thee, the pH difference in the control and treatment groups was significant (P <0.05). Peroxide value, total volatile nitrogen content as well as sensory properties of tarragon and savory treatments had almost similar results. Nonetheless, from the third to the fifth day there was a significant difference (P <0.05) between the control and treatment groups. It seems that the use of tarragon and savory essential oils can retain the population of spoilage bacteria below the allowable level, for up to four and five days, respectively. It was concluded that tarragon and savory essential oils can be used as natural antimicrobial/antioxidants to improve the sensory properties of minced meat.
    Keywords: Tarragon essential oil, savory essential oil, Minced beef, Quality characteristics, Shelf-life
  • Omid Mirzaei Tash *, MohammadAli Shabkhiz Pages 44-55

    Probiotic bacteria are microbial food supplements that are present in appropriate amounts in the digestive system and are beneficial to human health. Emong the probiotic bacteria, lactobacillus most common type of bacteria that are in dairy products and production lactic acid during the fermentation. The aim of this study was to isolate and identify of lactobacillus from bacteria flora of traditional Maragheh cheese and determine the technological properties their lipolitic and proteolitic activity. For this purpose lactic bacteria isolated by common methods of cultivation and identification according to PCR and biochemical properties and then done supplementary tests for full recognition present isolates such warm coloration, oxidase, catalase test, and ability of acid production and pH changes by lactobacillus evaluated during different times and optimum temperature for growth. The results showed that in all samples, the acidity increased significantly (P <0.05) and the pH decreased over time. Acidity increased significantly (P <0.05) in all samples and in temperature 30, 37, 42, 45c and during 0, 4,8,24,48 h and observed in 48 to 72 h in several samples low decrease and also pH was regular decrease in all samples and high temperature to 48 h and in 48 to 72 h in most samples and temperatures were fixed amount. Therefore, Maragheh traditional cheese is a valuable source of Lactobacillus bacteria, which allows consumers to find a new way to enjoy health.

    Keywords: Lactobacillus, PCR, Traditional Maragheh cheese
  • Seyyed javad Naddafi, Ali Mohammadi Sani *, Esmaeil Ataye Salehi, Reza Karazhyan Pages 56-73

    With the growing awareness of the importance of natural extracts with antimicrobial and antioxidant properties, today the food industry is looking for the use these compounds instead of synthetic preservatives. To date, no research has been done to find an optimal mixture of Origanum majorana, Long pepper, and Areca extracts against the gene expression of A and B enterotoxins of S. aureus. Therefore, in this study, we are seeking to provide a mixture of these extracts with the highest anti-enterotoxigenic activity using real-time PCR and mixture statistical methods. If successful, we introduce these extracts as an antagonist against the growth of pathogenic bacteria and the gene expression of enterotoxin of S. aureus. In the first stage, the antimicrobial activity of Origanum majorana, Long pepper, and Areca extracts was studied, which Origanum majorana had the highest antimicrobial activity among them. On the other hand, among the tested bacteria, gram-positive bacteria were more sensitive than gram-negative bacteria. The tested extracts had a synergistic effect on each other against the gene expression of A and B enterotoxins of S. aureus. The mixture of extracts including 47% Origanum majorana extract, 27% Long pepper extract, and 26% Areca extract showed the highest activity against the gene expression.

    Keywords: Staphylococcus aureus, Herbal extract, Antimicrobial Activity, Anti-enterotoxigenic activity, Real-time PCR
  • Mina Ahmadpour, MohammadHosein Movassagh *, Somayeh Hosseinzadeh Pages 74-88

    Salmonella Typhimurium (S. Typhimurium) is one of the most important worldwide public health concerns capable of forming biofilms on food contact surfaces. The aim of this study was to evaluate the antibacterial and anti-biofilm activity of Satureja sahendica hydroalcoholic extract (SSHE) and Trisodium Phosphate (TSP) against S. Typhimurium (n= 20) isolated from poultry. The Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) were determined using the microdilution broth method. To evaluate the anti-biofilm effects, the isolates were treated with inhibitory and sub-inhibitory concentrations of both substances and after 24 hours, the biofilm formation was evaluated. According to the results, the MICs of SSHE and TSP against S. Typhimurium isolates were ranged from 1.25-10 and 5-80 mg ml-1, respectively. Also, MBCs value of SSHE and TSP were varied against isolates and were ranging from 40-160> and 80-160> mg ml-1, respectively. The results of statistical analysis showed that both of SSHE and TSP significantly reduced biofilm formation in S. Typhimurium compared to the control group (p <0.05). Also, the statistical results showed that SSEH reduces the rate of biofilm formation more than TSP (p <0.05). According to these results, SSHE can be a suitable alternative to chemicals such as TSP in the food industry to reduce bacterial contamination. However, its application requires further studies to determine its safety and toxicity.

    Keywords: Satureja sahendica, hydroalcoholic extract, Trisodium Phosphate, Biofilm, Salmonella typhimurium
  • Manizhe Rezaloo, Abbasali Motalebi *, Zohreh Mashak, Seyed AmirAli Anvar Pages 89-99

    Pseudomonas aeruginosa strains are considered as the main causes of food spoilage and occasionally foodborne diseases. The present study was performed to evaluate the pattern of antibiotic resistance and frequency of virulence factors in Pseudomonas aeruginosa strains isolated from meat. A total of 120 samples of raw and frozen meat were collected. Samples were evaluated for the presence of Pseudomonas aeruginosa using conventional microbial culture. The pattern of antibiotic resistance of Pseudomonas aeruginosa isolates was evaluated using the disk diffusion method. Genomic DNA was extracted from Pseudomonas aeruginosa isolates and the frequency of virulence factors was assessed using the polymerase chain reaction. Eleven out of 120 meat samples (9.16%) were contaminated with Pseudomonas aeruginosa. The prevalence of Pseudomonas aeruginosa in raw and curled meat samples was 5.00 and 13.33%, respectively. There was a statistically significant difference in the prevalence of Pseudomonas aeruginosa between raw and frozen meat samples (P <0.05). Pseudomonas aeruginosa isolates had the highest rate of antibiotic resistance against ampicillin (100%), penicillin (90.90%) and tetracycline (81.81%). The prevalence of resistance to imipenem (9.09%) and trimethoprim (18.18%) antibiotics was lower than other cases. ExoU (54.54%) and exoT (18.18%) genes were the most frequent virulence factors detected. The simultaneous presence of virulence factors and antibiotic resistance in Pseudomonas aeruginosa strains isolated from raw and frozen meat increases the need for further studies to confirm the role of this bacterium as an important food-spoilage bacterium.

    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Antibiotic resistance, Virulence factors, Raw meat, Frozen meat
  • Negin Najafi, Mahdi Sharifi Soltani *, Atefeh Bozorgi Makerani Pages 107-114

    Listeria is one of the most important bacteria that contaminates milk and milk products. The main species that causes listeriosis in humans and animals and is transmitted through contaminated food is Listeria monocytogenes. For this purpose, in order to identify Listeria monocytogenes in raw milk and traditional butter, in the spring of 1400, 40 samples of raw milk (20) and traditional butter (20) were collected from traditional dairy stores in Amol city. The samples were immediately transferred to a food microbiology laboratory in cold condition. The samples were first cultured in peptone water enrichment medium and then the enriched samples were transferred to Palkam Listeria selective agar medium with selective Listeria monocytogenes supplementation. Then antimicrobial susceptibility of Listeria monocytogenes isolates was determined by disk diffusion method using the antibiotics ampicillin, gentamicin, erythromycin, chloramphenicol, tetracycline, and ciprofloxacin. From the total samples, the prevalence of Listeria species in raw milk and butter was 35% and 10%, respectively. The results of antibiotic susceptibility and resistance test of raw milk samples showed that they were resistant to ampicillin 85.7% and tetracycline 71.4% and among butter samples only erythromycin was 100% resistant and ampicillin 100% semi-resistant. The mean of the obtained results in the antibiogram test were analyzed with 95% confidence and one-way analysis of variance. The results of the present study indicate the potential risk of infection due to consumption of raw milk and traditional butter to Listeria monocytogenes and raw milk had higher risk than butter.

    Keywords: Listeria monocytogenes, raw milk, Traditional Butter, Antimicrobial susceptibility, Amol