فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی - سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1402)

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الناز صادق پور فیروزآباد، احمد عبدی*، آسیه عباسی دلویی صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    در حال حاضر شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد مسیرهای پیش التهابی که توسط سلول های T (که IL-17 و IL-22 را ترشح می کنند)، تعدیل می شوند، نقش مهمی در کنترل سوخت وسازی دارند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره آبی سیر بر بیان IL-17، IL-22 و مقاومت به انسولین موش های صحرایی دیابتی با استرپتوزوتوسین است.

    مواد و روش ها: 

    در این تحقیق تجربی،40 سر موش صحرایی نر (سن 5 هفته و وزن 24/15 ± 12/162 گرم) از نژاد ویستار از انستیتو پاستور تهیه و به آزمایشگاه منتقل شدند. پس از انتقال رت ها به آزمایشگاه، القای دیابت و آشنایی با فعالیت ورزشی روی نوار گردان ویژه جوندگان، به طور تصادفی به پنج گروه کنترل-سالم (CN)، دیابت (DM)، دیابت-تمرین (TDM)، دیابت-سیر (GDM) و دیابت-تمرین-سیر (TGDM) تقسیم شدند. القای دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز (mg/kg 60) انجام گرفت. قند خون 250 میلی گرم بر دسی لیتر، حاکی از دیابتی شدن موش ها بود. گروه های تمرین به مدت هشت هفته برنامه تمرین هوازی (10-18 متر در دقیقه، 10-40 دقیقه در روز، پنج روز در هفته) را روی نوار گردان انجام دادند. روزانه به ازای هر صد گرم وزن موش های صحرایی، یک میلی لیتر (حدود 4/0 گرم در هر 100 گرم وزن بدن) عصاره سیر گاواژ شد. بیان IL-17 و IL-22 به روش RT-PCR اندازه گیری شد. پس از برآورد میزان گلوکز و انسولین ناشتا، از شاخص HOMA-IR برای ارزیابی مقاومت به انسولین استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون آنوا و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0 P< بررسی شد.

    نتایج

    بیان IL-17 (0001/0P=)، IL-22 (0001/0P=) و مقدار HOMA-IR (0001/0P=) در گروه های DM نسبت به گروه CN افزایش یافت. IL-17، IL-22 و HOMA-IR در گروه های TDM (به ترتیب 008/0P=، 040/0P=، 0001/0P=)، GDM (به ترتیب 017/0P=، 044/0P=، 0001/0P=) و TGDM (به ترتیب 0001/0P=، 0001/0P=، 0001/0P=) نسبت به گروه DM به طور معنادار کمتر بود. همچنین Il-17 و IL-22 در گروه TGDM نسبت به گروه TDM (به ترتیب 045/0P=، 041/0P=) و GDM (به ترتیب 023/0P=، 038/0P=) به طور معنادار کمتر بود. بین HOMA-IR با IL-17 (0001/0P=) و IL-22 (001/0P=) همبستگی مثبتی مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که احتمالا افزایش در میزان بیان نسبی IL-17 و IL-22 ناشی از القای دیابت با افزایش مقاومت به انسولین همراه است. کاهش بیان IL-17 و IL-22 بافت چربی در پی تمرین هوازی و عصاره آبی سیر با کاهش HOMA-IR در موش های دیابتی همراه بود. افزون بر این، ترکیب تمرین هوازی با عصاره سیر تاثیرات هم افزایی داشت و موجب کاهش التهاب و HOMA-IR نسبت به هر کدام به تنهایی شد. از آنجا که افراد دیابتی پیوسته در معرض التهاب هستند و با توجه به تغییرات IL-17 و IL-22 در پی فعالیت ورزشی هوازی و مصرف عصاره سیر، استفاده از این دو عامل احتمالا می تواند اهمیت درمانی برای بیماران T2DM داشته باشد.

    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، سیر، IL-22، IL-17 مقاومت به انسولین، دیابت
  • ساناز حبیبوند، رضا نوری*، عباسعلی گائینی صفحات 12-22
    زمینه و هدف

    فعالیت ورزشی و مکمل یاری ویتامین D نقش مهمی در سلامت قلبی- عروقی دارند. با این حال، آثار ترکیب این دو راهبرد و نقش مولکولی آن ها در سازگاری های قلبی کمتر شناخته شده است. ازاین رو تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر مکمل یاری ویتامین D و تمرین هوازی بر نشانگرهای فشار اکسایشی و پروتیین سیرتویین 1 (SIRT-1) در بافت میوکارد موش های صحرایی نر میانسال انجام گرفت.

    مواد و روش ها:

     32 سر موش صحرایی نر با دامنه سنی 12-14 ماه و با دامنه وزنی 350-400 گرم پس از طی دو هفته آشناسازی و انجام آزمون حداکثر سرعت هوازی و اندازه گیری وزن آن ها، به طور تصادفی به چهار گروه کنترل (Con)، تمرین هوازی (AT)، ویتامین D (Vit-D) و تمرین هوازی + ویتامین D (AT+Vit_D) تقسیم شدند. برنامه اصلی تمرین شامل هشت هفته تمرین فزاینده و پنج جلسه در هفته بود. گروه Vit_D و AT+Vit-D 500 واحد ویتامین D همراه با 3/0 میلی لیتر روغن زیتون به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به صورت یک روز در میان دریافت کردند. همچنین از روغن زیتون به عنوان دارونما استفاده شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه مداخله بافت قلب حیوانات خارج شد. میزان فعالیت سوپراکسید دسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و نیز غلظت مالون دی آلدهید (MDA)، هیدروژن پراکسید (H2O2) و پروتیین SIRT-1 اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل داده ها از طریق آزمون آنوا یکراهه در سطح 05/0 P< انجام گرفت.

    نتایج

    یافته ها نشان داد مقادیر SIRT-1 به طور معناداری در گروه AT بیشتر از گروه Con بود (05/0P<). همچنین مقادیر MDA در گروه AT نسبت به گروه Con کمتر بود (05/0P<). بین دیگر گروه های مورد بررسی تفاوت معناداری در مقادیر MDA و SIRT-1 مشاهده نشد (05/0P>). افزون بر این تفاوت معناداری در مقادیر GPx، SOD و H2O2 بین گروه های مورد بررسی مشاهده نشد (05/0P>).

    نتیجه گیری:

    در کل، یافته های تحقیق حاضر نشان داد تمرین منظم هوازی برای کاهش آسیب های اکسایشی بافت قلب در دوره میانسالی ممکن است سودمند باشد. همچنین تمرین هوازی در میانسالی به افزایش پروتیین SIRT-1 منجر می شود. با توجه به نقش مهم SIRT-1 در پیشگیری از بیماری های قلبی و تقویت دستگاه دفاع ضداکسایشی، به نظر می رسد تمرین هوازی راهبردی موثر برای کاهش بیماری های قلبی- عروقی مرتبط با افزایش سن باشد. همچنین یافته های پژوهش حاضر نشان داد مکمل یاری ویتامین D در کنار تمرین هوازی آثار هم افزایی در بهبود نشانگرهای فشار اکسایشی یا SIRT-1 ایجاد نمی کند. با این حال با توجه به حجم کم مطالعات در این مورد و نیز برخی محدودیت های پژوهش حاضر پیشنهاد می شود تحقیقات بیشتری در این باره انجام گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، سیرتوئین، 1، فشار اکسایشی، میوکارد، ویتامین D.D
  • محمدجواد جلالی، رزیتا فتحی*، خدیجه نصیری، ابوالفضل اکبری صفحات 23-34
    زمینه و هدف

    کم تحرکی و در مقابل آن تمرین جزء عوامل مرتبط با شاخص های آسیب کبدی به شمار می روند. با وجود این هنوز نقش بسیاری از تمرین های ورزشی به ویژه تمرینات تناوبی و مقاومتی و مصرف برخی مکمل های غذایی از جمله اسپیرولینا بر عوامل ایمنی و التهابی کاملا شناخته نشده است؛ بنابراین هدف از این پژوهش تعیین اثر هشت هفته مکمل دهی اسپیرولینا و تمرین مقاومتی و تناوبی هوازی بر فعالیت بافت کبد و بیان ژن CXCL1 در بافت عضله موش های صحرایی نر بود.

    مواد و روش ها: 

    در این پژوهش نیمه تجربی، 60 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با سن پنج هفته و میانگین وزن 6/24 ± 4/246 گرم به طور تصادفی به شش گروه تمرین تناوبی + مکمل اسپیرولینا، تمرین مقاومتی+ مکمل اسپیرولینا، کنترل+ مکمل اسپیرولینا، تمرین تناوبی+ سالین، تمرین مقاومتی+ سالین، کنترل+ سالین تقسیم شدند. بر این اساس، مقدار مکمل اسپیرولینا در گروه های مصرفی مکمل اسپیرولینا 500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن بود. گروه تمرین تناوبی به مدت هشت هفته و هر هفته پنج جلسه تمرین کردند. همچنین گروه تمرین مقاومتی با بار فزاینده سه جلسه در هفته فعالیت را اجرا کردند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، حیوانات در گروه های مورد آزمایش با ترکیب کتامین زایلازین بی هوش شدند و نمونه خون از ورید تحتانی گرفته شد و به سرعت بافت عضله چهارسررانی نمونه برداری شد. میزان بیان ژن CXCL1در عضله چهارسررانی و آنزیم های کبدی به عنوان شاخص عملکرد کبد در سرم اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل داده های آماری با استفاده از تحلیل واریانس یکسویه انجام گرفت (05/0P£).

    نتایج

    یافته ها نشان داد که پس از هشت هفته تمرین تناوبی و مقاومتی با بار فزاینده، در عضله چهارسر رانی میزان بیان ژن CXCL1 گروه کنترل بیشتر بود، ولی تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین، میزان آنزیم های کبدی به طور معناداری نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. همچنین نتایج نشان داد که مصرف اسپیرولینا به همراه تمرینات هوازی تناوبی و مقاومتی می تواند شاخص های عملکرد کبدی را در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری تغییر دهد. با این همه بیان ژن CXCL1 در گروه های مصرف کننده اسپیرولینا و تمرینات هوازی و مقاومتی در بخشی با گروه کنترل تغییر معناداری نشان نداد.

    نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر نشان داد که مصرف اسپیرولینا و انجام تمرینات هوازی تناوبی و مقاومتی می تواند شاخص های عملکردی کبد و بیان ژن CXCL1 در بافت عضله چهارسررانی را تا حدی تعدیل کند. این نتایج نشان می دهد که مصرف اسپیرولینا می تواند در بروز پاسخ های سازگاری مرتبط با آسیب های متابولیکی درگیر باشد.

    کلیدواژگان: آنزیم های کبدی بیان ژن CXCL1، تمرینات مقاومتی، تمرینات تناوبی، مکمل دهی اسپیرولینا
  • سهیلا علمدار، سید محسن آوندی* صفحات 35-45
    زمینه و هدف

     هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین تناوبی شدید و مکمل دهی سیاه دانه بر نیمرخ لیپیدی، قند خون و ترکیب بدن زنان جوان دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها:

     پژوهش حاضر در قالب طرح نیمه تجربی به صورت دوسوکور روی 48 نفر از زنان جوان دارای اضافه وزن شهر نیشابور با میانگین و انحراف استاندارد سنی 51/3 ± 41/36 سال و شاخص توده بدنی 79/0 ± 704/28 کیلوگرم بر متر مربع انجام گرفت. آزمودنی ها به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. پنج نفر بنا به دلایلی از ادامه همکاری انصراف دادند و در نهایت چهار گروه شامل تمرین و مکمل (10n=)، تمرین و دارونما (9 (n=، مکمل (12 (n= و دارونما (12 (n= بودند. دو گروه تمرین به مدت شش هفته، سه جلسه در هفته و با شدت 85 تا 95 درصد ضربان قلب بیشینه (HRmax) تمرین را انجام دادند. افزون بر این، همه گروه ها روزانه یک عدد کپسول روغنی حاوی 1000 میلی گرم سیاه دانه یا دارونما (روغن پارافین) پیش از ناهار مصرف کردند. گروه مکمل و دارونما هیچ گونه فعالیت ورزشی منظم نداشتند. اندازه گیری های آنتروپومتریکی و نمونه های خونی در دو نوبت پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفت. نمونه های خونی در حالت ناشتا و از ورید بازویی برای ارزیابی سطوح نیمرخ لیپیدی و قند خون جمع آوری شد. به منظور بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون شاپیروویلک استفاده شد. برای تحلیل داده ها و گزارش آن ها از آزمون تجزیه وتحلیل کوواریانس چندمتغیری (MANCOVA) و تک متغیری (ANCOVA) و آزمون تعقیبی SIDAK در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج تفاوت معناداری را بین گروه های تمرین و مکمل، تمرین و دارونما در مقایسه با گروه های مکمل و دارونما پس از شش هفته در کلسترول کل (332/0P=)، تری گلیسیرید (928/0P=)، لیپوپروتیین با چگالی بالا (86/0P=)، لیپوپروتیین با چگالی پایین (393/0P=) و قند خون ناشتا (054/0P=) نشان نداد. نتایج آزمون تعقیبی SIDAK نشان داد، روی هم رفته اقدامات صورت گرفته در گروه های آزمایش به کاهش شاخص توده بدنی، دور کمر، نسبت دور کمر به لگن و درصد چربی بدن منجر شده است. در خصوص شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن گروه تمرین و دارونما عملکرد مطلوب تری داشتند و عملکرد شاخص های دور کمر و نسبت دور کمر به لگن نیز در گروه مکمل مطلوب تر بود، ولی این تفاوت ها از نظر آماری معنادار نبود (05/0≤P) و همه گروه های آزمایش صرفا نمره مطلوب تری در شاخص های ترکیب بدنی، دور کمر، نسبت دور کمر به لگن و درصد چربی بدن نسبت به گروه کنترل (دارونما) نشان دادند (05/0>P).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد HIIT و مکمل سیاه دانه، هر کدام می تواند در بهبود ترکیب بدن زنان جوان دارای اضافه وزن موثر باشد. با این حال، در این پژوهش HIIT و مکمل سیاه دانه بر نیمرخ لیپیدی و قند خون تاثیر معناداری نداشت که پیشنهاد می شود پژوهش های بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، سیاه دانه، قند خون ناشتا، نیمرخ لیپیدی
  • نواب آبنما، رسول اسلامی*، مینو باسامی، باقر رضایی صفحات 46-55
    زمینه و هدف

    تمرینات فشرده مانند فعالیت های فوتبال تغییرات مهمی در گردش هورمون ها ایجاد می کند و همین طور آسیب های ریز تار عضلانی و واکنش التهابی حاد را القا می کند که به مدت 24 تا 72 ساعت پس از بازی فوتبال می تواند کارایی ورزشکاران را تحت تاثیر قرار دهد و زمان بازیافت را طولانی کند. ازاین رو پژوهش حاضر، کارآزمایی بالینی دوسویه بود که به بررسی تاثیر مکمل بتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات در شکل اسید آزاد (HMB-FA) بر سطوح هورمونی در دوره بازیافت طی یک طرح تمرینی هفتگی مسابقه فوتبال پرداخته است.

    مواد و روش ها: 

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون - پس آزمون و دوسوکور بود. 24 فوتبالیست مرد با میانگین سنی 3±23 سال، شاخص توده بودنی 2±8/22 کیلوگرم بر متر مربع، میانگین قد 5/5±6/172 سانتی متر و میانگین وزن 4/5±3/74 کیلوگرم، داوطلبانه به عنوان نمونه آماری در این پژوهش شرکت کردند و به دو گروه 12 نفره تقسیم شدند. در این پژوهش آزمودنی ها در یک طرح تمرینی هفتگی فوتبال با دو مسابقه شرکت کردند. آزمودنی های گروه مکمل روزانه سه گرم HMB-FA طی یک طرح تمرینی هفتگی فوتبال مصرف کردند. نمونه های خون در هفت مرحله (پیش از مصرف مکمل، پیش از مسابقه اول، بلافاصله پس از مسابقه اول، 24 ساعت پس از مسابقه اول، پیش از مسابقه دوم، بلافاصله پس از مسابقه دوم و 24 ساعت پس از مسابقه دوم) گرفته شد. غلظت پلاسمایی کورتیزول و عامل رشد شبه انسولین-1 (IGF-1) به روش الایزا اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری فریدمن، ویلکاکسون، کروسکال-والیس و یو من ویتنی با سطح معناداری 05/0≥ P انجام گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که پس از مصرف مکمل HMB-FA کاهش معناداری در سطوح پلاسمایی کورتیزول (پیش از مسابقه اول، پس از مسابقه اول و 24 ساعت پس از مسابقه دوم) (05/0>P) و همچنین افزایش معناداری برای IGF-1 (پیش از مسابقه اول، پس از مسابقه اول و بلافاصله پس از مسابقه دوم) (05/0>P) مشاهده شده است.

    نتیجه گیری:

     مصرف مکمل HMB-FA شاخص های سطوح هورمونی IGF-1 را افزایش و کورتیزول را کاهش می دهد که نشان دهنده افزایش حالت آنابولیک و کاهش حالت کاتابولیک در بدن است که برای بازسازی عضلانی و بازیافت آسیب های ناشی از تمرین و مسابقات طی یک طرح تمرینی هفتگی مسابقه ضروری است. افزون بر این، مصرف مکمل HMB نتایج دیگری نیز ممکن است داشته باشد که از جمله می توان به کاهش خستگی عصبی- عضلانی، کاهش پاسخ التهابی و بازسازی سریع عضله اسکلتی اشاره کرد که نیازمند پژوهش های بیشتر است.

    کلیدواژگان: بازیافت، فوتبال، کورتیزول، HMB-FA، IGF-1
  • سعید دباغ نیکوخصلت*، رامین امیرساسان، مصطفی خانی، مرتضی نیک خصال صفحات 56-66
    زمینه و هدف

    مجموعه پروتیینی mTOR در پاسخ به تمرینات مقاومتی با رویکردی هیستولوژیکی افزایش و در تمرینات هوازی با رویکردی سوخت وسازی کاهش می یابد. این تغییرات در شرایط ابتلا به دیابت نوع دو و همراه با تمرینات ورزشی می تواند قابل بحث باشد. بدین منظور لحاظ کردن تمریناتی مانند تمرین تناوبی شدید با دارا بودن ویژگی های هوازی و بی هوازی و از طرفی مداخله دیابت نوع دو می تواند تعامل احتمالی mTOR همراه با شاخص های گلایسمیک و هیستوپاتولوژیکی قلب را به تصویر بکشد. ازاین رو پژوهش حاضر برای تعیین تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید بر مقادیر p-mTOR، T-mTOR و فیبروز بافت قلبی و مقاومت به انسولین موش های صحرایی دیابتی شده از طریق تزریق استرپتوزوسین انجام گرفت.

    مواد و روش ها:

     20 سر موش صحرایی نر بالغ سفید نژاد ویستار در چهار گروه (5n=) کنترل سالم، کنترل دیابتی، تمرین سالم و تمرین دیابتی قرار گرفتند. قرارداد تمرین تناوبی شدید پنج جلسه در هفته و به مدت هشت هفته روی نوار گردان صورت گرفت. آزمون تحلیل واریانس یکراهه در سطح معناداری 05/0P< به منظور تجزیه وتحلیل آماری استفاده شد.

    نتایج

    هشت هفته تمرین تناوبی شدید به تغییرات معنادار در p-mTOR و T-mTOR بافت قلبی موش های مبتلا به دیابت نوع دو منجر نشد (05/0P>)؛ با این حال، سبب کاهش معنادار مقادیر مقاومت به انسولین (2/31 درصد نسبت به گروه کنترل دیابتی) و فیبروز بافت قلبی (6/51 درصد نسبت به گروه کنترل دیابتی) موش های مبتلا به دیابت نوع دو شد (05/0P<).

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج به نظر می رسد هشت هفته تمرین تناوبی شدید برای مشاهده افزایش مقادیر mTOR بافت قلبی در موش های سالم کافی، ولی در موش های مبتلا به دیابت نوع دو ناکافی است. همچنین احتمالا کاهش میزان فیبروز بافت قلبی موش های مبتلا به دیابت نوع دو، دست کم در طول هشت هفته تمرین تناوبی شدید، مستقل از mTOR بافت قلبی عمل می کند.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، دیابت نوع دو، فیبروز، مقاومت به انسولین، mTOR
  • جمشید خیرابادی، ظاهر اعتماد*، کمال عزیزبیگی، خالید محمدزاده سلامت صفحات 67-79
    زمینه و هدف

    افزایش عوامل التهابی متعاقب چاقی از دلایل اصلی مرگ ومیر است. اگرچه نقش تمرینات ورزشی، محدودیت کالریک و مکمل های ضداکسایشی در این زمینه گزارش شده است، اثر همزمان هر سه مداخله مورد توجه پژوهشگران زیادی است. ازاین رو هدف پژوهش حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین تناوبی شدید، محدودیت کالری و مکمل اسپرولینا بر عوامل التهابی در بافت قلب موش های صحرایی تحت رژیم غذای پرچرب بود.

    مواد و روش ها: 

    45 سر موش صحرایی نر چاق شده با رژیم غذایی (60 درصد چربی، 20 درصد پروتیین و 20 درصد کربوهیدرات) به طور تصادفی در گروه های 1. رژیم غذایی با کالری بالا (HFD)، 2. مکمل اسپرولینا (Sp)، 3. محدودیت کالریک (CR)، 4. تمرینات تناوبی شدید (HIIT)، 5. مکمل اسپرولینا - تمرینات تناوبی شدید (HIIT+Sp)، 6. تمرینات تناوبی شدید - محدودیت کالریک (HIIT+CR)، 7. مکمل اسپرولینا - محدودیت کالریک (CR+Sp)، 8. تمرینات تناوبی شدید - محدودیت کالریک - مکمل اسپرولینا (HIIT+CR+Sp)، قرار داده شدند. همچنین پنج سر موش صحرایی نر سالم برای بررسی آثار رژیم غذایی با کالری بالا بر متغیرهای پژوهش در گروه کنترل سالم قرار گرفتند. تمرینات تناوبی شدید به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته با شدت 80-110درصد بیشینه سرعت دویدن و با 2 تا 8 تناوب با شدت بالا انجام گرفت، مصرف مکمل اسپرولینا به مدت هشت هفته mg/kg/day 100 به صورت خوراکی تجویز شد و گروه های محدودیت کالریک تنها 60 درصد از غذایی مصرفی در روز قبل را استفاده کردند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یکراهه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (001/0≥P).

    نتایج

    مقادیر P38MAPK، NF-kB و TNF-α در گروه HIIT بیشتر و در گروه CR به طور معناداری کمتر از گروه HFD بود (001/0≥P). مقادیر TNF-α در گروه های Sp، HIIT+Sp و HIIT+CR به طور معناداری کمتر از گروه HFD بود (001/0≥P)؛ مقادیر NF-kB در گروه HIIT+CR به طور معناداری کمتر از HFD بود (001/0≥P). همچنین در گروه HIIT+CR+Sp مقادیر NF-kB، TNF-α به طور معناداری کمتر و P38MAPK به طور معناداری بیشتر از گروه HFD بود (001/0≥P).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد محدودیت کالریک و مکمل اسپرولینا به تنهایی تاثیر ضدالتهابی دارند، هرچند تاثیر ضدالتهابی محدودیت کالریک تا حدی بیشتر از اسپرولینا و HIIT بود. بنابراین استفاده از این دو مداخله در کنار تمرینات تناوبی شدید بر کاهش عوامل التهابی متعاقب چاقی و اضافه وزن در نمونه های حیوانی مطلوب است.

    کلیدواژگان: اسپرولینا، تمرینات تناوبی شدید، عوامل التهاب، محدودیت کالریک
  • بختیار ترتیبیان*، میر یوسف بطهایی زاده، سید مرتضی طیبی، باقر رضایی صفحات 80-92
    زمینه و هدف

    کشتی ورزشی برخوردی با انقباض های برون گرای مکرر و با شدت بالاست. چنین فعالیت هایی که با انقباض های برون گرای شدید انجام می گیرد، با اختلالات مکانیکی و متابولیکی همراه است. چنین شدت بالایی از فعالیت در کشتی به طور چشمگیری به تولید ناگهانی گونه های اکسیژن واکنش پذیر بنیان های آزاد در حین رقابت و بازیافت پس از هر مسابقه منجر می شود، به طوری که حتی ممکن است طی انجام این دسته از فعالیت ها، ذخیره ضداکسایشی به شدت کاسته و تخلیه شود و به دنبال ناکارامدی دستگاه اکسایشی، فشار اکسایشی رخ دهد که کاهش عملکرد ورزشی را در پی دارد و با تسریع بروز خستگی همراه می شود. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مکمل دهی کوتاه مدت اینفلاما ایکس بر شاخص های فشار اکسایشی و دستگاه دفاع ضداکسایشی پس از اجرای دو دوره پشت سر هم آزمون ترکیبی  SWPT-SWFTدر کشتی گیران جوان انجام گرفت.

    مواد و روش ها:

     از بین داوطلبان واجد شرایط، 24 کشتی گیر جوان به صورت تصادفی به دو گروه مکمل-تمرین (12 نفر) و دارونما-تمرین (12 نفر) تقسیم شدند. از کشتی گیران در گروه مکمل-تمرین درخواست شد به مدت ده روز تا پیش از اجرای آزمون ترکیبی، روزانه دو عدد مکمل اینفلاما ایکس 15 میلی گرمی را به صورت ناشتا به همراه 200 میلی لیتر آب مصرف کنند. گروه دارونما نیز قرص های نشاسته با همان مقدار و تعداد گروه مکمل- تمرین دریافت کردند. آزمون ترکیبی SWFT-SWPT شامل دو آزمون عملکردی ویژه کشتی (SWPT) و آزمون آمادگی بدنی ویژه کشتی (SWFT) است. آزمون ترکیبی سه دقیقه و 40 ثانیه بود که یک نوبت به شمار می رفت و هر مرحله نیز شامل دو نوبت بود. به منظور بررسی تغییرات شاخص های فشار اکسایشی و دستگاه دفاع ضداکسایشی کشتی گیران، خون گیری اولیه پیش از شروع آزمون ترکیبی SWPT-SWFT انجام گرفت. چهار خون گیری بعدی شامل بلافاصله پس از مراحل اول، دوم و چهارم آزمون مذکور و آخرین خون گیری نیز 48 ساعت پس از آزمون ترکیبی SWPT-SWFT اجرا شد. نمونه های جمع آوری شده به منظور بررسی سطوح مالون دی آلدهید، ظرفیت تام ضداکسایشی و سوپراکسید دیسموتاز با روش الایزا ارزیابی شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر ترکیبی (Mixed Anova) استفاده شد. 

    نتایج

    یافته ها نشان داد که مقادیر ظرفیت تام ضداکسایشی گروه مکمل در همه مراحل بیشتر از گروه دارونما بود؛ با این حال تفاوت دو گروه فقط در زمان های خون گیری سوم، چهارم و پنجم معنادار بود (05/ 0>P)، ولی در مراحل خون گیری اول و دوم بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/ 0<P). همین طور در هیچ یک از مراحل خون گیری در مقادیر سرمی سوپراکسید دیسموتاز تفاوت معناداری بین دو گروه وجود نداشت (05/ 0<P). همچنین در مراحل خون گیری دوم، سوم، چهارم و پنجم بین دو گروه در مقادیر سرمی مالون دی آلدهید تفاوت معناداری وجود داشت (05/ 0>P).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد مصرف مکملInflamma-X  می تواند برای جلوگیری از آسیب اکسایشی و حتی تسهیل دوره بازیافت بین هر رقابت کشتی سودمند باشد.

    کلیدواژگان: اینفلاما ایکس، دستگاه دفاع ضداکسایشی، فشار اکسایشی، کشتی
  • میلاد خسروی صدر، اسماعیل نصیری* صفحات 93-103
    زمینه و هدف

    بررسی دلایل ایجادکننده ناباروری در مردان و چگونگی جلوگیری از ایجاد ناباروری در جامعه، کمک ارزنده به بیمارانی است که از ناباروری رنج می برند. ناباروری مردان به علل گوناگونی از جمله سن، داروها، قرار گرفتن در معرض سموم محیطی، مشکلات ژنتیکی و بیماری های عمومی رخ می دهد. آسپرین (استیل سالیسیلک اسید: ASA) یکی از داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی (NASID) و جزء پرمصرف ترین داروهای جهان است که سبب کاهش توان باروری مردان می شود. علاوه بر این فعالیت بدنی می تواند بر ناباروری جنس نر تاثیر بگذارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین مقاومتی بر سطح تستوسترون سرمی و برخی از مهم ترین شاخص های تولیدمثلی در موش های صحرایی بالغ نر ویستار مصرف کننده آسپرین بود.

    مواد و روش ها:

     روی هم رفته 25 سر موش صحرایی بالغ نر ویستار به طور تصادفی به دو گروه کنترل (10=n،C) و گروه مصرف دارو (15=n،AS) تقسیم و جایگزین شدند. پس از پنج هفته، پنج سر موش صحرایی از هر گروه قربانی شده و اثر مصرف آسپرین بر سطح تستوسترون سرمی و شاخص های تولیدمثلی نر بررسی شد. پس از گذشت دوره مصرف دارو و تایید اثر داروی آسپرین، مصرف آن قطع و موش های صحرایی باقی مانده وارد دوره تمرین شدند. در دوره تمرین، 10 سر موش صحرایی باقیمانده، به صورت تصادفی از گروه مصرف دارو به گروه بدون مداخله (5=n، NI) و گروه تمرین مقاومتی (5=n،RT) جایگزین شدند. تمرین مقاومتی سه جلسه در هفته و به مدت چهار هفته انجام گرفت. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، موش های صحرایی قربانی و نمونه های سرم و بافت برداشته شد. برای تجزیه وتحلیل تفاوت بین گروهی در دوره مصرف دارو از آزمون t-test استفاده شد. در دوره تمرین داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری کوچک تر از 05/0 در نرم افزار SPSS24 بررسی شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که پنج هفته مصرف آسپرین به کاهش معنادار در سطح تستوسترون سرم و تعداد سلول های لیدیگ منجر شده است (05/0˂P). افزون بر این تعداد، تحرک، زنده ماندن اسپرم، شاخص تمایز لوله ای (Tubular DifferentiationIndex TDI:)، شاخص اسپرمیوژنز (Spermiogenesis Index (SI:، ضریب تجمعی (RI: Repopulation Index) و افزایش معناداری در هسته نابالغ و تکه تکه شدن DNA اسپرم شده بود (001/0 ˂P). همچنین چهار هفته تمرین مقاومتی در موش های صحرایی گروه RT تغییرات منفی مصرف داروی آسپرین را به طور معناداری نسبت به گروه NI بهبود بخشید و بازیافت این تغییرات در حد گروه CI را تسریع کرد (05/0 ˂P). روی هم رفته تغییرات معناداری در تحرک اسپرم بین گروه های پژوهش دوره تمرین مشاهده نشد (05/0<P).

    نتیجه گیری:

     نتایج پژوهش حاضر تغییرات مضر داروی آسپرین بر هورمون تستوسترون و شاخص های تولیدمثلی جنس نر را تایید می کند. افزون بر این یافته ها نشان داد که ممکن است تمرین مقاومتی سبب بهبود و بازیافت اثر مضر آسپرین بر شاخص های مرتبط با دستگاه تولیدمثلی جنس نر شود.

    کلیدواژگان: آسپرین، اسپرماتوژنز، اسپرم، تمرین مقاومتی، موش صحرایی
  • لیلا یوزباشی، پریسا عبدالهی، احمد رحمانی، اکرم کریمی اصل* صفحات 104-114
    زمینه و هدف

    یکی از راهکارهای مناسب برای محافظت در برابر تاثیرات نامطلوب فشار اکسایشی ناشی از تمرینات ورزشی طولانی مدت و شدید، به کارگیری تدابیر تغذیه ای سالم و استفاده از مکمل های ضداکسایشی است. هدف این پژوهش بررسی اثر مصرف عصاره عناب طی دو نوع تمرین تناوبی و استقامتی شدید بر شاخص های ضداکسایشی و فشار اکسایشی بافت کبد موش های صحرایی نابالغ نر بود.

    مواد و روش ها: 

    72 سر موش نابالغ صحرایی نژاد ویستار با سن 22 روز و میانگین وزنی 475/7 ± 64/60 گرم پس از وزن کشی به صورت تصادفی به نه گروه کنترل، تمرین تناوبی شدید (HIT)، تمرین استقامتی شدید (ICT)، عناب، ICT + عناب، ICT + دارونما، HIT + دارونما، HIT + عناب و دارونما تقسیم شدند. پس از یک هفته آشناسازی عمومی و اختصاصی، برنامه تمرین استقامتی شدید شامل دویدن روی نوار گردان به مدت چهار هفته (پنج جلسه در هفته) با مدت و شدت پیش رونده و با رعایت اصل اضافه بار تمرین اجرا شد. به طوری که سرعت در هفته اول برابر 10 تا 18 متر در دقیقه و مدت آن 10-30 دقیقه بود و در هفته آخر سرعت تمرین به 30 متر بر دقیقه و مدت آن 55-60 رسید. برنامه تمرینی  HITنیز در قالب تمرین با الگوی دوره های هفت روزه (شش روز تمرین و یک روز استراحت به منظور جلوگیری از بیش تمرینی) انجام گرفت. بر اساس اصل اضافه بار تمرین به گونه ای اعمال شد که سرعت تمرین در هفته آشناسازی برابر با 10-16 متر در دقیقه و مدت آن یک دقیقه بود و در هفته آخر سرعت تمرین 36-40 متر در دقیقه (معادل حدود 85% Vo2max) رسید. به گروه های دارونما، گاواژ آب مقطر و به گروه های دارای عناب، گاواژ عصاره عناب با دوز 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر موش، روزانه پس از تمرین ارایه شد. اندازه گیری میزان فعالیت آنزیم های SOD ، GPX و CAT و سطوح MDA و TAC بافت کبد به روش اسپکتروفتومتری و کیت الایزا انجام گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری آنوا و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که فعالیت استقامتی شدید و HIT موجب کاهش معنادار میزان MDA شد (05/0P<). هرچند بر میزان فعالیت آنزیم های ضداکسایشی SOD، GPX و سطوح TAC تاثیر معناداری نداشت (05/0P>). از سویی، تمرین HIT موجب افزایش معنادار آنزیم CAT شد (05/0P<). در گروه های دارای گاواژ عناب، تاثیر معناداری بر میزان آنزیم های ضداکسایشی SOD، GPX، CAT، TAC و MDA نداشتند (05/0P>).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد که تمرینات استقامتی شدید و HIT موجب تعدیل شاخص های اکسایشی و همچنین تمرین HIT، سبب بهبود نشانگر ضداکسایشی CAT در موش های نابالغ می شود.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی شدید، تمرین تناوبی شدید، ضداکسایش، مالون دی آلدئید، ضداکسایش تام، عصاره عناب
|
  • Elnaz Sadeghpour Firozabadi, Ahmad Abdi *, Asieh Abbassi Daloii Pages 1-11
    Background and Purpose

    There is now mounting evidence that pro-inflammatory pathways, which are mediated by T cells (that secrete IL-17 and IL-22), play a critical role in metabolic control. The aim of this study was to examine the effect of aerobic training along with aqueous extract of Garlic (Allium sativum L.) on relative expression of IL-17, IL-22 and insulin resistance in streptozotocin-diabetic rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 40 male Wistar rats (age five weeks and weight 162.12 ± 15.24 g) were obtained from the Pasteur Institute and transferred to the laboratory. After transferring the rats to the laboratory, inducing diabetes and familiarizing them with exercise on a rodent treadmill, they were randomly divided into five groups: Control-Normal (CN), Diabetes (DM), Diabetes-Training (TDM), Diabetes-Garlic (GDM) and Diabetes-Training-Garlic (TGDM). Diabetes was induced in the rats by the intraperitoneal administration of a single dose of Streptozotocin (60 mg/kg). Blood glucose of 250 mg/dL was the criterion for diabetic rats. Training groups have performed an aerobic running program (at 10-18 m/min, 10-40 min/day, and five days/week) on a motor-driven treadmill for eight weeks. A dose of one ml of garlic extract /100 g body weight (about 0.4 grams per 100 grams of body weight) was orally administered daily to rats. The expression of IL-17 and IL-22 was measured by RT-PCR method. After estimating fasting glucose and insulin levels, HOMA-IR index was used to evaluate insulin resistance. Data were analyzed using ANOVA and Pearson's correlation coefficient at P < 0.05. 

    Results

    The expression of IL-17 (P = 0.0001), IL-22 (P = 0.0001) and HOMA-IR level (P = 0.0001) increased in DM groups compared to CN group. IL-17, IL-22 and HOMA-IR was significantly lower in TDM (respectively, P = 0.008, P = 0.040, P = 0.0001), GDM (respectively, P = 0.017, P = 0.044, P = 0.0001) and TGDM (respectively, P= 0.0001, P = 0.0001, P = 0.0001) groups than in DM group. Also, IL-17 and IL-22 in the TGDM group lower than TDM (respectively, P = 0.045, P= 0.041) and GDM (respectively, P = 0.023, P = 0.038) groups. A positive correlation was observed between HOMA-IR and IL-17 (P = 0.0001) and IL-22 (P = 0.001).

    Conclusions

    The findings of the present study show that probably the increase in the relative expression of IL-17 and IL-22 with the induction of diabetes is associated with an increase in insulin resistance. Decreased IL-17 and IL-22 expression adipose tissue followed by aerobic training and aqueous garlic extract were associated with decreased HOMA-IR in diabetic rats. In addition, the combination of aerobic exercise with garlic extract had synergistic effects and reduced inflammation and HOMA-IR compared to each alone. Since diabetics are constantly exposed to inflammation and according to the reduction of IL-17 and IL-22 following aerobic exercise and consumption of garlic extract, the use of these two could possibly be of therapeutic importance for T2DM patients.

    Keywords: Exercise, Garlic, IL-17, IL-22, Insulin Resistance, diabetes
  • Sanaz Habibvand, Reza Nouri *, Abbasali Gaeini Pages 12-22
    Background and Purpose

    Exercise training and vitamin D supplementation play an important role in cardiovascular health. However, the effects of combining these two strategies and their molecular role in cardiac adaptations are less known. Therefore, the present study was conducted with the aim of determining the effect of vitamin D supplementation and aerobic exercise on oxidative stress markers and Sirtuin-1 (SIRT-1) levels in the myocardial tissue of middle-aged male rats.

    Materials and Methods

    Forty male rats (12-14 months, 350-400 g) after two weeks of familiarization and maximal aerobic speed test, were randomly divided into four groups: control (Con), aerobic training (AT), vitamin D (Vit-D) and aerobic exercise + vitamin D (AT+Vit_D) were divided. The training consisted of eight weeks of incremental training (5 days per week). Vit_D and AT+Vit-D groups received 500 units of vitamin D along with 0.3 ml of olive oil (kg/body weight). Olive oil was also used as a placebo. 48 hours after the last intervention session, the heart tissue of the animals was removed. The activities of Superoxide dismutase (SOD) and Glutathione peroxidase (GPx) as well as the concentration of Malondialdehyde (MDA), Hydrogen peroxide (H2O2) and SIRT-1 protein were measured. Data analysis was done by one-way ANOVA test at P < 0.05 level.

    Results

    The findings showed that the SIRT-1 was significantly higher in the AT than in the Con group (P < 0.05). Also, the MDA levels in the AT were lower than in the Con group (P < 0.05). No significant difference was observed in MDA and SIRT-1 among other groups (P > 0.05). In addition, there was no significant difference in the ‌ GPx, SOD and H2O2 between the groups (P > 0.05).

    Conclusion

    In general, the findings of the present study showed that regular aerobic exercise is beneficial for reducing oxidative damage to the heart tissue in middle age. Also, aerobic training in middle age leads to an increase in SIRT-1 protein. Considering the important role of SIRT-1 in preventing heart diseases and strengthening the antioxidant defense system, aerobic exercise seems to be an effective strategy to reduce cardiovascular diseases associated with aging. In addition, the findings of the present study showed that vitamin D supplementation along with aerobic exercise does not produce synergistic effects in improving oxidative stress markers or SIRT-1. However, due to the small amount of studies in this regard and also some limitations of the current research, it is suggested to conduct more studies in this regard.

    Keywords: Aerobic training, Oxidative stress, Sirtuin-1, Myocardium, Vitamin D
  • Mohammad Javad Jalali, Rozita Fathi *, Khadijeh Nasiri, Abolfazl Akbari Pages 23-34
    Background and Purpose

    Inactivity and on the other hand physical exercise are known as factors related to indicators of liver damage. However, the role of many types of interval, including interval and resistance training, and the consumption of certain dietary supplements, including spirulina, on immune and inflammatory factors is not fully understood. Therefore, the aim of this research was to determine the effect of eight weeks of spirulina supplementation and resistance and intermittent aerobic training on liver tissue activity and CXCL1 gene expression in muscle tissue of Males rats.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental research, 65-weeks-old male Wistar rats with an average weight of 246.4 ± 24.6g were randomly assigned to six groups: interval training + spirulina supplement, resistance training + spirulina supplement, control + spirulina supplement, interval training + saline, resistance training + saline, control + saline. Based on this, the amount of spirulina supplement in the spirulina supplement consumption groups was 500 mg/kg body weight. The interval training group performed five sessions per week for eight weeks, and the resistance training group performed three sessions per week with increasing load. 48 hours after the last training session, the animals in the experimental groups were anesthetized with ketamine and xylazine, blood samples were taken from the inferior vein, and quadriceps muscle tissue was quickly removed. CXCL1 gene expression level in quadriceps muscle and liver enzymes were measured as an indicator of liver function in serum. Statistical data were analyzed using one-way analysis of variance (P < 0.05).

    Results

    The results of this research showed that after 8-weeks of interval and resistance training with increasing load, the expression level of the CXCL1 gene was higher in the quadriceps muscle of the control group, but no significant difference was found. The level of liver enzymes was significantly higher than the control group. The results also showed that spirulina consumption combined with interval aerobic and resistance exercise can significantly alter liver function indicators compared to the control group. However, the expression of the CXCL1 gene in the groups consuming spirulina and aerobic and resistance training did not show a significant change compared to the control group.

    Conclusion

    the results of this research showed that spirulina and interval and resistance exercises can modulate the functional indicators of the liver and the gene expression of CXCL1 in the quadriceps muscle tissue. These results show that spirulina can be involved in the occurrence of adaptive responses related to metabolic damage.

    Keywords: Spirulina Supplementation, CXCL1 Gene Expression, Resistance training, Interval training, Liver Enzymes
  • Soheyla Alamdar, Seyed Mohsen Avandi * Pages 35-45
    Background and Purpose

    The purpose of this study was to investigate the effect of high intensity interval training with Nigella Sativa supplementation on lipid profile, blood sugar and body composition of overweight young women.

    Materials and Methods

    The present study is in the form of a semi-experimental design in a double-blind on 48 overweight young women of NEISHABOUR city with a mean and standard deviation of age 36.41 ± 3.51 and body mass index of 28.704 ± 0.79. kg/m2. The subjects were randomly divided into four groups. Five people refused to continue cooperation due to some reasons and finally there were four groups including exercise and supplement (n=10), exercise and placebo (n=9), supplement (n=12) and placebo (n=12). Two exercise groups trained for six weeks, three sessions per week with an intensity of 85 to 95 percent of the maximum heart rate (HRmax). In addition to all of the groups consumed one oil capsule containing 1000 mg of Nigella Sativa or placebo (paraffin oil) before lunch daily. The Supplement and placebo group did not do any regular exercise. Anthropometric measurements and blood samples were taken on two occasions, pre-test and post-test. Fasting blood samples were collected from brachial vein to evaluate lipid profile and blood sugar levels. In order to check the normality of the data distribution, the Shapiro-Wilk test was used. To analyze the data and report them, multivariate analysis of covariance (MANCOVA) and univariate analysis of covariance (ANCOVA) tests and SIDAK post hoc test were used at a significance level of 0.05.

    Results

    The results of the present research did not show a significant difference between exercise and supplement, exercise and placebo groups compared to supplement and placebo groups after six weeks in total cholesterol (p=0.332), triglyceride (p=0.928), high-density lipoprotein (p=0.86), low density lipoprotein (p=0.393) and fasting blood sugar (p=0.054). The results of the SIDAK post hoc test showed that, in total, the measures taken in the experimental groups have led to a decrease in body mass index, waist circumference, waist-to-hip ratio, and body fat percentage. In terms of body mass index and body fat percentage, the exercise and placebo groups had better performance, and in terms of waist circumference and waist-to-hip ratio, the supplement group had better performance, but these differences were not statistically significant (P ≤ 0.05) and all experimental groups only had a better score body mass index, waist circumference, waist-to-hip ratio and body fat percentage indices compared to the control group (placebo) (P < 0.05).

    Conclusion

    It seems HIIT and Nigella Sativa supplementation, each one can be effective in improving the body composition of overweight young women. However, in this study, HIIT and Nigella Sativa supplementation did not have a significant effect on lipid profile and fasting blood sugar, so it is suggested that more research should be done.

    Keywords: High intensity interval training, Nigella Sativa, lipid profile, Fasting blood sugar
  • Navab Abnama, Rasoul Eslami *, Minoo Bassami, Bagher Rezaei Pages 46-55
    Background and Purpose

    Intensive training such as soccer activities cause significant changes in hormone circulation and also induce microscopic muscle damages and acute inflammatory reactions that can influence the performance of athletes in 24 to 72 hours after soccer and prolong the recovery time. Nutritional strategies are among the popular and accessible methods to facilitate the recovery of function and physiological disorders after certain sports as well as soccer. Therefore, the present study was a two-way clinical trial that investigated the effect of beta hydroxy beta methyl butyrate supplement in the form of free acid (HMB-FA) on the levels of hormonal markers during the recovery period during a weekly soccer cycle.

    Materials and Methods

    This research was semi-experimental, with a pre-test-post-test and double-blind design. Twenty-four male soccer players (mean age 23 ± 3 years, mass index of 22.8 ± 2, mean height 172.6 ± 5.5 cm and average weight 74.3 ± 5.4 kg) were voluntarily selected as the statistical sample of this study and were divided into two groups of 12 people. In this study, subjects participated in a weekly soccer microcycle with two matches. Subjects in the supplement-training group consumed three grams of HMB-FA daily during a weekly soccer cycle. Blood samples were taken in seven stages (before supplementation, before the first match, immediately after the first match, 24 hours after the first match, before the second match, immediately after the second match, 24 hours after the second match). Plasma concentrations of cortisol and insulin-like growth factor-1 (IGF-1) were measured by ELISA method. Data analysis was performed using Friedman, Wilcoxon, Kruskal-Wallis and U Mann-Whitney tests with a significance level of P≥ 0.05.  

    Results

    The results showed that after intaking HMB-FA supplement, there was a significant decrease in plasma cortisol levels (before the first match, after the first match and 24 hours after the second match) (for all, P < 0.05) and there was also a significant increase for IGF-1 (before the first match, after the first match and immediately after the second match) (for all,P < 0.05).

    Conclusion

    HMB-FA supplementation has increased the levels of IGF-1 hormone and decreased cortisol, which indicates an increase in anabolic state and a decrease in catabolic state in the body, which is used for muscle reconstruction and recovery from injuries caused by exercise and racing is essential during a race microcycle. In addition, taking HMB supplements may have other effects, including reducing neuromuscular fatigue, reducing the inflammatory response, and rapid skeletal muscle regeneration, which requires further study.

    Keywords: Soccer, HMB-FA, Cortirol, IGF-1, Recovery
  • Saeed Dabagh Nikookheslat *, Ramin Amirsasan, Mostafa Khani, Morteza Nikkhesal Pages 56-66
    Background and Purpose

    The mechanistic target of rapamycin (mTOR) protein complex increases in response to resistance training with a histological approach and decreases in aerobic training with a metabolic approach. These changes can be discussed in the conditions of type 2 diabetes (T2DM) and with exercise. Therefore, taking into account exercises such as high-intensity interval training (HIIT) with aerobic and anaerobic characteristics and on the other hand T2DM intervention can depict the possible interaction of mTOR with glycemic and histopathological indicators of the cardiac. So, the present study was conducted to determine the effect of eight weeks of HIIT on p-mTOR, T-mTOR and fibrosis of cardiac tissue and insulin resistance on diabetic rats through STZ injection.

    Material and Methods

    Twenty male adult white Wistar rats were divided into four groups (N=5): healthy control, diabetic control, healthy workout and diabetic workout. The HIIT protocol was carried out five sessions a week for eight weeks on a treadmill. One-way analysis of variance was used for statistical analysis at a significance level of P < 0.05.

    Results

    The results showed that eight weeks of HIIT did not lead to significant changes in the amount of p-mTOR and T-mTOR in the cardiac tissue of rats with T2DM (P > 0.05); However, it caused a significant decrease in insulin resistance (31.2% compared to the diabetic control group) and cardiac tissue fibrosis (51.6% compared to the diabetic control group) in rats with T2DM (P < 0.05).

    Conclusion

    According to the results, it seems that eight weeks of HIIT is enough to observe the increase in amount of cardiac tissue mTOR in healthy rats, but it is insufficient in rats with T2DM. Also, it is possible that the reduction of cardiac tissue fibrosis in rats with T2DM, at least during eight weeks of HITT, is independent of cardiac tissue mTOR.

    Keywords: Fibrosis, High-intensity interval training, Insulin Resistance, mTOR, type 2 diabetes
  • Jamshid Khirabadi, Zaher Etemad *, Kamal Azizbeigi, Khalid Mohamadzadeh Salamat Pages 67-79
    Background and Purpose

    The increase of inflammatory factors following obesity is known as one of the main causes of mortality. Although the role of exercise training, caloric restriction and antioxidant supplements have been reported in this field; But their simultaneous effect is of interest to many researchers. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks of HIIT (High-intensity interval training) , calorie restriction and spirulina supplementation on inflammatory factors in the heart tissue of rats fed a high-fat diet.

    Materials and Methods

    45 obese male rats with a diet (60% fat, 20% protein, and 20% carbohydrate) were randomly divided into eight groups (1) high-calorie diet (HFD) (2) spirulina supplement (Sp), (3) caloric restriction (CR), (4) intense interval training (HIIT), (5) spirulina supplement - intense interval training (HIIT+Sp), (6) intense interval training - caloric restriction (CR+HIIT), (7) spirulina supplement-caloric restriction (CR+Sp), (8) intense interval training-caloric restriction-spirulina supplement (CR+HIIT+Sp). Also, five healthy rats were included in the healthy control group to investigate the effects of a high-calorie diet on the research variables. Intense interval training was performed for eight weeks, three sessions per week with an intensity of 80-110% of the maximum running speed and with 2-8 high intensity intervals, spirulina supplement 100 mg/kg/day was administered orally for eight weeks. Moreovwe, the caloric restriction groups used only 60% of the food consumed the previous day. To analyze the data, one-way analysis of variance was used along with Tukey's post hoc test (P ≤ 0.001).

    Results

    The values of P38MAPK, NF-κB and TNF-α were higher in the HIIT group and significantly lower in the CR group than the HFD group (P ≤ 0.001). The levels of TNF-α in the spirulina supplement, spirulina supplement-intense central training and intense interval training-caloric restriction groups were significantly lower than the high-calorie diet group (P ≤ 0.001); The values ​​of NF-kB in the group of intense interval training-caloric restriction were significantly lower than those of the high-calorie diet (P ≤ 0.001). Also, in the severe interval marinade-caloric restriction-spirulina supplement group, NF-kB, TNF-α values ​​were significantly lower and P38MAPK was significantly higher than the high-calorie diet group (P≤0.001).

    Conclusion

    It seems that caloric restriction and spirulina supplement alone have anti-inflammatory effects, although the anti-inflammatory effect of caloric restriction was somewhat higher than that of spirulina and HIIT; Therefore, the use of these two interventions, along with HIIT, is desirable for reducing inflammatory factors following obesity and overweight in animal models.

    Keywords: Intense Interval Training, Spirulina, caloric restriction, inflammation factor
  • Bakhtyar Tartibian *, Mir Yousef Batahai Zadeh, Seyed Morteza Taybi, Bagher Rezaei Pages 80-92
    Background and Purpose

    Wrestling is an encounter sport with frequent and high-intensity Eccentric contractions. Such activities, which are carried out with strong Eccentric contractions, are associated with mechanical and metabolic disorders. Such a high intensity of activity in wrestling significantly leads to the sudden production of reactive oxygen species of free radicals during and the recovery period after each competition. It is even possible that during this category of the activities, the antioxidant reserve is severely reduced and depleted, and following the inefficiency of the oxidative system, oxidative stress occurs, which leads to a decrease in sports performance and is associated with the acceleration of fatigue. Hence the present study aimed to determine the effect of short-term Inflamma-X supplementation on oxidative stress and antioxidant defense system markers following two consecutive rounds of SWPT-SWFT combination Test in young wrestlers.

    Materials and Methods

    Among the eligible volunteers, 24 young wrestlers were randomly divided into two groups: supplement-training (12 people) and placebo-training (12 people). The supplement-training group was asked to take two 15 mg capsules of the inflamma-x supplement daily with 200 ml of water for 10 days before the exercise test. The placebo group also received starch tablets with the same amount and number of supplement-exercise groups. The SWFT-SWPT combined test includes two Specific Wrestling Perform Test (SWPT) and a Specific Wrestling Fitness Test (SWFT). The combined test was three minutes and 40 seconds, which was considered one round, and each stage included two rounds. To evaluate the changes in oxidative stress markers and antioxidant defense system of wrestlers, initial fasting blood sampling was collected before the start of the combined SWFT-SWPT test. The next four blood draws include: immediately after the first, second and fourth stages of the mentioned test, and the last blood draw was performed 48 hours after the combined SWPT-SWFT test. The collected samples were evaluated by the ELISA method to evaluate the levels of Malondialdehyde, total antioxidant capacity, and Superoxide dismutase. To analyze the data, the method of analysis of variance with repeated measures (Mixed Anova) was used.

    Results

    The findings showed that the total antioxidant capacity values of the supplement group were higher than the placebo group in all stages, however, the difference between the two groups was significant only in the third, fourth and fifth blood sampling times (P < 0.05) but in the first and second blood sampling stages between the two there was no significant difference in the group (P > 0.05). Also, in none of the stages of blood sampling in serum Superoxide dismutase values, there was no significant difference between the two groups (P > 0.05). And finally in the second, third, fourth, and fifth blood sampling stages between the two groups in serum Malondialdehyde values there was a significant difference between the two groups (P < 0.05) but in the first stages of blood sampling there was no significant difference between the two groups (P > 0.05).

    Conclusion

    It seems that consumption of the Inflamma-X supplement can be beneficial for preventing oxidative damage and even facilitating the recovery period between every wrestling competition.

    Keywords: Inflamma-X, Antioxidant defense system, Oxidative stress, wrestling
  • Milad Khosravi Sadr, Esmail Nasiri * Pages 93-103
    Background and Purpose

    Studying the causes of infertility and appropriate interventions to protect male fertility is a valuable help to patients who suffer from infertility. There are various causes that can lead to male fertility disorder, including age, drugs, exposure to environmental toxins, genetic problems, and systemic diseases. Aspirin (acetylsalicylic acid: ASA) is one of the most widely used nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NASID) in the world, which reduces male fertility. In addition, physical activity can affect male infertility. The purpose of this study was to investigate the effect of resistance training on serum testosterone levels and some of the most important reproductive parameters in adult male Wistar rats consuming ASA.

    Materials and Methods

    A total of twenty-five adult male Wistar rats were randomly divided into control (n=10, C) and the drug administration groups (n=15, AS). After five weeks, five rats from each group were sacrificed and the effect of ASA consumption on serum testosterone level and male reproductive parameters was investigated. After the period of taking the drug and confirming the impact of the ASA drug, its use was stopped and the remaining rats entered the training period. During the training period, the remaining 10 rats were randomly divided from the AS group into the non-intervention group (n=5, NI) and the resistance training group (n=5, RT). Resistance training was performed three times a week for four weeks. Twenty-four hours after the last training session, rats were sacrificed and serum and tissue samples were collected. t-test was used to analyze the difference between groups in the period of drug use. In the training period, the data were analyzed using a one-way analysis of variance and Tukey's post hoc test at a significance level of less than 0.05 in SPSS 24 software.

    Results

    The findings showed that five weeks of ASA consumption led to a significant decrease in serum testosterone levels and cell counts. (P < 0.05) Also, the number, motility, viability of sperm, TDI, SI, RI, as well as a significant increase in the immature nucleus and fragmentation of sperm DNA were abiserved.(P < 0.001). In addition, it was observed that four weeks of resistance training in RT group rats significantly improved the negative changes of ASA drug use compared to the NI group and accelerated the recovery of these changes to the level of the CI group (P < 0/05). However, no significant changes in sperm motility were observed between the research groups during the training period (P > 0.05).

    Conclusion

    The results of the present study confirm the harmful changes of ASA drug on testosterone hormone and male reproductive parameters. In addition, the findings showed that resistance training may improve and recover the harmful effect of ASA on the parameters related to the male reproductive system.

    Keywords: : Resistance training, Aspirin, Spermatogenesis, Sperm, Rat
  • Leila Youzbashi, Parisa Abdollahi, Ahmad Rahmani, Akram Karimiasl * Pages 104-114
    Background and Purpose

    One of the appropriate strategies for combating the adverse effects of oxidative stress caused by strenuous activities is consuming a well-balanced diet and taking antioxidant supplements. The purpose of this study was to investigate the effect of jujube extract consumption during two types of intermittent and intense endurance training on antioxidant indices and oxidative stress of the liver tissue of immature male rats.

    Materials and Methods

    72 male Wistar rats (aged= 22 days, weight= 60.64 ± 7.475 g) were randomly divided into nine groups after being weighed: control, placebo, jujube, intense endurance training (ICT), ICT + placebo, ICT + jujube gavage, high-intensity interval training (HIT), HIT + placebo gavage, HIT + jujube gavage. After a week of general and specific familiarization, the ICT protocol including running on the treadmill for four weeks (five sessions per week) with progressive duration and intensity and following the principle of exercise overload was implemented on an animal treadmill. So that the speed in the first week was equal to 10-18 meters per minute and its duration was 10-30 minutes, and in the last week the training speed reached 30 meters per minute and its duration was 55-60 minutes. The HIT training protocol was also carried out in the form of training with the pattern of seven-day courses (six days of training and one day of rest to prevent overtraining). Based on the principle of overload, training was applied in such a way that the training speed in the familiarization week was equal to 10-16 meters per minute and its duration was one minute, and in the last week the training speed reached 36-40 meters per minute (equivalent to about 85% of Vo2max). Distilled water was given to the placebo groups, and 600 mg/kg of jujube extract was given daily to the jujube groups after training. The activity of GPX, SOD, CAT enzymes, TAC and MDA was assayed by spectrophotometric method using diagnostic ELISA kit. ANOVA and Tukey's post hoc test were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that ICT and HIT significantly decreased MDA activity (P < 0.05). However, ICT and HIT did not affect the activity levels of antioxidant enzymes (SOD, GPX) and TAC (P > 0.05). On the other hand, HIT training significantly increased CAT enzyme (P < 0.05). The results also showed that groups with jujube gavage did not have a significant effect on the activity levels of antioxidant enzymes (SOD, GPX, CAT), TAC and MDA (P > 0.05).

    Conclusion

    it seems that ICT, HIT moderates oxidative indices, and HIT training improves the antioxidant index CAT in immature rats.

    Keywords: Intensive Endurance Training, High intensity interval training, Antioxidant, Malondialdehyde, Total antioxidant capacity, jujube extract