فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 36 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/08
  • تعداد عناوین: 16
|
  • اکبر میرزایی کالار*، مهرعلی همتی نژاد، رحیم رمضانی نژاد صفحات 1-16

    مقدمه و هدف:

     هدف از انجام این پژوهش، شناسایی و طبقه بندی ذینفعان و ارایه چارچوب مشارکت ذینفعان در تصمیمات ورزش مدارس بود.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کارشناسان معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، ادارات کل استان ها، مناطق و شهرستان ها و معلمان تربیت بدنی بودند. جمع آوری داده ها در دو مرحله صورت گرفت. ابتدا مصاحبه ساختارمندی با 16 نفر از متخصصان ورزش دانش آموزی برای شناسایی ذینفعان انجام گرفت و سپس پرسشنامه محقق ساخته ای مطابق با دو روش طبقه بندی ذینفعان فریمن (2007) و اهمیت ذینفعان میچل (1997) با روایی و پایایی مورد تایید برای طبقه بندی ذینفعان در بین نمونه ها توزیع شد. از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که دانش آموزان، معلمان و معاونت تربیت بدنی و سلامت مهم ترین ذینفعان اولیه و والدین و سازمان های دولتی مهم ترین ذینفعان ثانویه ورزش مدارس هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که ارتباط موثر میان ذینفعان اولیه و ثانویه و مشارکت آنها در تصمیم گیری ها مهمترین عامل برای عملکرد خوب ورزش مدارس است و اهمیت تصمیم، میزان مشارکت ذینفعان در ورزش مدارس را تعیین می کند.

    کلیدواژگان: طبقه بندی، ورزش مدارس، ذینفعان، مشارکت، تصمیم گیری
  • رقیه کیانی*، الناز درخشانی صفحات 17-34
    مقدمه و هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات نوروفیدبک بر دقت و تمرکز شطرنج بازهای حرفه ای بود.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نوع مطالعات نیمه آزمایشی با طرح پیش مداخله - پس مداخله و گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ورزشکاران دختر و پسر رشته ورزشی شطرنج شهر تبریز در سال 1395 به تعداد 120 نفر بود. از این جامعه نمونه ای به حجم 36 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به تصادف در سه گروه 12 نفری (مداخله، ساختگی و شاهد) جایگزین شدند. مداخله آزمایشی در قالب پروتکل افزایش آلفا طی 12 جلسه 15 دقیقه ای هر هفته سه جلسه اجرا شد، در این اثناء داده های پژوهش در دو مرحله پیش و پس مداخله با استفاده از تکلیف استاندارد استروپ (بررسی دقت و تمرکز) جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری (Mancova) در برنامه SPSS انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که بین میانگین سه گروه مداخله، ساختگی و شاهد در پس آزمون متغیرهای زمان واکنش (0001/0 , P= 437/17F=)، و میزان خطا (0001/0 , P= 863/29F=)، تفاوت معنی داری از نظر آماری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده شرکت کنندگان گروه آزمایش از زمان واکنش ومیزان خطای پایینتری (عملکرد بهتر) نسبت به شرکت کنندگان گروه ساختگی و شاهد برخوردارند.

    کلیدواژگان: نوروفیدبک، دقت و تمرکز، شطرنج باز حرفه ای
  • الهه یوسفی*، زهرا فتحی رضائی، سید حجت زمانی ثانی صفحات 35-47
    زمینه و هدف

     فراهم سازهای محیطی به عنوان یک عامل تحریک کننده برای استفاده بیشتر از فرصت ها مطرح هستند و باعث گسترش تغییرات رشدی می شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر پویایی محیطی بر توجه انتخابی و لذت فعالیت بدنی کودکان بود.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش و پس آزمون بود. شرکت کنندگان پژوهش کودکان 10-7 ساله تبریز بودند که 30 نفر با روش نمونه گیری هدفمند در دو گروه فعال در مدرسه طبیعت (فضای باز) و کلاس بدمینتون (فضای سرپوشیده) تخصیص داده شدند. در ابتدا هر دو گروه به عنوان پیش آزمون، آزمون بوناردل را برای سنجش توجه انتخابی و پرسشنامه لذت فعالیت بدنی کودکان را تکمیل کردند. بعد از فعالیت 24 جلسه 2ساعته به روش های ذکر شده،  پس آزمون در هر دو گروه انجام شد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس دو طرفه مرکب، آزمون لون و نرم افزار spss22 در سطح معناداری 05/0 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که فعالیت در فضای باز، بر توجه انتخابی و لذت فعالیت بدنی تاثیر مثبت و معنادار بیشتری نسبت به فعالیت در کلاس بدمینتون داشت، بطوری که در گروه فعال در فضای باز، 63% از تغییرات توجه انتخابی و 92% از تغییرات لذت فعالیت بدنی مربوط به متغیرهای مستقل بود، درحالی که در گروه فعال در کلاس بدمینتون، 35% از تغییرات توجه انتخابی و 31% از تغییرات لذت فعالیت بدنی مربوط به متغیرهای مستقل آن ها بود.

    نتیجه گیری

    براساس نظریه بوم شناختی تاثیرات متفاوت مشاهده شده بر ویژگی های شناختی و ذهنی را می توان به شرایط فراهم سازی محیطی نسبت داد. محیط طبیعی، محیطی غنی از محرک هاست که بر رشد تاثیر چشمگیری دارد. بنابراین بهتر است تجربه بیشتری از بازی در فضای طبیعی برای کودکان فراهم کرد.

    کلیدواژگان: توجه انتخابی، شناخت، طبیعت، کودکان، لذت فعالیت بدنی
  • معصومه بخیت*، بهرام یوسفی صفحات 49-63

    مقدمه و هدف:

     هدف از انجام این تحقیق، ارزش گذاری ورزش به عنوان کالای عمومی بود.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق توصیفی می باشد و در دسته تحقیقات کاربردی قرار دارد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه اقشار مردم استان کرمانشاه به تعداد نامحدود بود که بر اساس جدول مورگان و به صورت طبقه ای تصادفی، حجم نمونه لازم 385 نفر تعیین شدند. برای بررسی متغیر های تحقیق از ابزار پرسشنامه استفاده شد که دارای 15 سوال است. از روش های آمار استنباطی رگرسیون لجستیک و رگرسیون لجستیک تشخیصی به کمک نرم افزار spss جهت تحلیل داده ها استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری :

    یافته های تحقیق نشان داد که، متغیرهای افتخار، تشویق، رضایت، عملکرد و علاقه جهت تمایل به پرداخت افراد جامعه از اهمیت و اولویت بیشتری نسبت به سایر عوامل برخوردار هستند. گروه های سنی 61 سال به بالا و 46-60 سال و گروه های درآمدی 5 میلیون به بالا و 3-5 میلیون نسب به گروه های سنی و درآمدی دیگر، حاضر بوده اند مبلغ بیشتری را در زمینه کسب عنوان قهرمانی پرداخت نمایند. 38/0 درصد حاضر به پرداخت جهت کسب عنوان قهرمانی تیم ملی فوتبال در جام ملت ها بوده اند، 62/0 هیجگونه تمایلی جهت پرداخت هزینه نداشته اند. بنابراین سیاست مداران جامعه باید توجه اساسی به حل مشکلات اقتصادی مردم داشته باشند تا با افزایش درآمد و بهبود سطح معیشت مردم، گرایش بیشتری نسبت به حمایت از تیم ملی فوتبال داشته باشند. مسیولان مربوطه می توانند با حمایت های کامل از تیم ملی فوتبال از لحاظ مالی، فنی، امکانات، تجهیزات و... به بهبود عملکرد تیم ملی فوتبال در مسابقات بین المللی کمک کنند تا شهرت تیم ملی در سطح جهانی بالا برود، باعث ایجاد افتخار برای مردم کشور بشود و تمایل به پرداخت آنها را افزایش بدهد.

    کلیدواژگان: ورزش، کالای عمومی، تمایل به پرداخت، جام ملت های آسیا
  • مجید خرسندی فرد، حسین پیمانی زاد*، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، محمد کشتی دار صفحات 65-83
    مقدمه

    تحقیق حاضر با هدف طراحی مدل مدیریت آشوب گونه بازاریابی اثربخش در محیط توسعه ورزش قهرمانی ایران انجام شد.

    روش شناسی: 

    جامعه آماری تحقیق شامل متخصصان و اساتید مدیریت ورزشی و صاحب نظران حوزه بازاریابی و رییس و معاونین فدراسیون ها و کارکنان بخش بازاریابی فدراسیون های ورزشی و کمیته ملی المپیک، مربیان و ورزشکاران نخبه می باشند که تعداد آنها بر اساس آمارهای موجود 396 نفر می باشد. بر اساس جدول مورگان 250 نفر از افراد جامعه آماری به روش نمونه گیری در دسترس و انتخابی مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت 220 پرسشنامه به محقق ارجاع داده شد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته مدیریت آشوب گونه بازاریابی می باشد که روایی آن توسط تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی مورد بررسی قرار گرفت و برای تایید روایی محتوا از ده نفر از اساتید مدیریت ورزشی نیز نظرخواهی گردید. پایایی ابزار نیز به وسیله آلفای کرونباخ 0.91 محاسبه و تایید گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از آزمون های آمار توصیفی و آزمون تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی، همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد مدیریت آشوب گونه بازاریابی در ورزش قهرمانی ایران از پنج عامل عوامل اقتصادی و اجتماعی، نقاط اهرمی و آشوب گونه، ساختار سازمان ورزشی، عوامل رسانه ای و روابط عمومی، فناوری و نوآوری های جدید تشکیل شده است.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت در مدیریت آشوب گونه بازاریابی ورزشی در کلیه سازمان های فعال در ورزش قهرمانی باید نقاط حساس و آشوب گونه را تعیین نمود و برای بهره گیری از این نقاط و مدیریت آنها برنامه لازم را ارایه نمود.

    کلیدواژگان: مدیریت آشوب گونه، بازاریابی، ورزش قهرمانی
  • مجتبی قدمی*، سید نصرالله سجادی، حسین رجبی نوش آفرین، مجید جلالی فراهانی صفحات 85-98

    هدف این تحقیق تاثیر بازاریابی تجربی بر نیات رفتاری تماشاگران لیگ حرفه ای فوتبال ایران به واسطه رضایت از رویداد بود. روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود که به روش میدانی اجرا گردید. جامعه آماری پژوهش تماشاگران تیم های حاضر در هفدهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران (96-1397) بودند. از میان شانزده باشگاه حاضر در لیگ برتر، هشت باشگاه براساس منطقه بندی جغرافیایی انتخاب شد و پرسش نامه ها بین آن ها (917 نفر) توزیع و گردآوری شد. به منظور بررسی اعتبار ابزار سنجش مولفه های مربوط به متغیرهای اصلی پژوهش در جامعه مورد مطالعه از اعتبار محتوایی و سازه رویکرد تحلیل عاملی تاییدی و به منظور بررسی پایایی این ابزار از ضریب آلفای کرونباخ که مقادیر آن به ترتیب برای پرسش نامه بازاریابی تجربی 891/0، رضایت از رویداد 760/0 و نیات رفتاری 910/0 استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری (نرم افزار Smart PLS) در سطح معنی داری 05/0>P انجام گرفت. نتایج نشان داد بازاریابی تجربی بر ارزش ویژه برند (638/0) و نیات رفتاری (207/0) تاثیر مثبت و معناداری دارد. ارزش ویژه برند نقش متغیر میانجی در ارتباط بین بازاریابی تجربی و نیات رفتاری داشت و در نهایت مدل تحقیق تایید شد. با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت بخشی از مقاصد رفتاری تماشاگران از طریق بازاریابی تجربی و ارزش ویژه برند توضیح داده می شود بر این اساس لازم است مسیولان زمینه های لازم برای افزایش این متغیرها فراهم آوردند. برای تحقق این مهم باشگاه های ورزشی بایستی درصدد بهبود تعامل خود با تماشاگران ورزشی باشند.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، بازاریابی تجربی، تماشاگران، لیگ فوتبال، نیات رفتاری
  • محمد مرادی*، مهدی محمدی نژاد، حسن خلجی، علیرضا بهرامی صفحات 99-109
    هدف

    این پژوهش با هدف طراحی و ساخت دستگاهی جهت اندازه گیری و ثبت عملکرد خطا بینایی و زمان انطباق آن و نیز برای به دست آوردن پایایی این ابزار انجام گرفت.

    روش

    با انجام بررسی های متعدد و با توجه به مقالات و پژوهش های انجام شده با اجرای آزمونهای مکرر موفق به ساخت نمونه اصلی دستگاه شدیم با توجه به نبود دستگاهی مشابه در داخل کشور، طی مراحل ساخت و اندازه گیری چندین بار مدار الکتریکی، بخش برنامه و ظاهر دستگاه تغییر یافت. در نهایت براساس قطعات موجود در داخل، نمونه اصلی تولید شد. این دستگاه شامل یک بخش سخت افزار جهت اجرای الگوهای حرکتی متنوع توسط آزمودنی و یک بخش نرم افزار برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده می باشد.

    یافته ها

    برای کسب پایایی دستگاه و اطمینان از ثبات آن در اندازه گیری های مکرر، 50 نفر از دانشجویان (35 مرد، 15 زن) دانشگاه فردوسی به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند و در دو مرحله با فاصله زمانی 20 دقیقه ای آزمون به عمل آمد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج به روش ضریب همبستگی پیرسون و آلفای کورنباخ با نرم افزار آماری 20spss محاسبه شد. روایی دستگاه برابر است با (881/)، و پایایی آن نیز در ثبت خطای بینایی برابر است با (858/)، و همچنین در زمان حرکت (702/) بدست آمد.

    کلیدواژگان: خطای بینایی، خطای مولر و لایر، ردیابی حافظه، قضاوت های ادراکی
  • سیده فاطمه سیدی، مژگان معمارمقدم*، معصومه علی اصغری تویه صفحات 111-124
    مقدمه و هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر خودگفتاری آموزشی بر مدت چشم ساکن و دقت دارت بازان مبتدی انجام گرفت.

    روش شناسی:

     بدین منظور 30 دانشجوی پسر مبتدی در ورزش دارت بطور داوطلبانه با دامنه سنی 19 تا 25 سال انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه خودگفتاری آموزشی و کنترل قرار گرفتند. مطالعه شامل مراحل پیش آزمون- مداخله- یادداری بود. در مرحله پیش آزمون شرکت کنندگان به اجرای 10 پرتاب دارت پرداختند و اطلاعات سیستم بینایی با استفاده از دستگاه ردیابی چشم ثبت گردید. در مرحله مداخله، شرکت کنندگان هر دو گروه در دو جلسه و هر جلسه اقدام به پرتاب 60 دارت می نمودند. در پایان هر جلسه شرکت کنندگان 10 دارت را به عنوان عملکرد پرتاب می کردند. در این مرحله به گروه خودگفتاری آموزشی دستورالعمل های آموزشی مبتنی بر پرتاب دارت ارایه می شد، در حالیکه گروه کنترل هیچ دستورالعملی دریافت نمی کرد. مرحله یادداری 24 ساعت پس از جلسه آخر مداخله اجرا گردید و شرکت کنندگان مجددا اقدام به اجرای 10 پرتاب دارت پرداختند و اطلاعات سیستم بینایی آن ها همزمان ثبت گردید. داده ها به روش تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری و تحلیل کوواریانس یکراهه در سطح معناداری 05/0تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که خودگفتاری آموزشی بر افزایش دقت پرتاب دارت، افزایش طول دوره چشم ساکن تاثیر معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت که مکانیسم اساسی توجه در خودگفتاری، دوره چشم ساکن است و این خودگفتاری آموزشی می تواند به عنوان یک ابزار موثر در آموزش چشم ساکن استفاده شود.

    کلیدواژگان: چشم ساکن، دقت پرتاب، دارت، دستورالعمل خودگفتاری آموزشی
  • علی ملکی نظام آباد*، حسن محمدزاده، مهتا اسکندرنژاد صفحات 125-137
    مقدمه و هدف

    یکی از مهمترین اهداف هر ورزشکاری اجرای عملکرد بهینه در حین مسابقات است، از شیوه های نوین و رو به گسترش برای بهبود عملکرد ورزشی بازخورد زیستی (بیوفیدبک) می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات بیوفیدبک بر برخی عوامل فیزیولوژیک و عملکرد ورزشکاران ماهر تیر و کمان بود.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. 24 نفر ورزشکار با میانگین سنی 5/22 سال بصورت هدفمند از بین شرکت کنندگان در مسابقات تیرانداری با کمان رنکینگ کشوری انتخاب شده و بصورت تصادفی در دو گروه 12 نفری تمرین بیوفیدبک و کنترل قرار گرفتند. بعد از پیش آزمون (آزمون عملکرد تیراندازی)، ورزشکاران گروه تجربی ابتدا 10 جلسه به تمرینات بیوفیدبک مربوط به کنترل ضربان قلب و کنترل تنفس براساس پروتکل تمرینی پرداختند و سپس، 10 جلسه همین تمرینات را همراه با هدایت رسانایی پوست انجام دادند. گروه تجربی و گروه کنترل در این بازه زمانی تمرینات مهارتی تیراندازی خودشان را زیر نظر محقق ادامه دادند. پس از 20 جلسه تمرین پروتکل بیوفیدبک دوباره آزمون عملکرد تیراندازی با همان شرایط پیش آزمون از هر دو گروه کنترل و تجربی گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ضربان قلب شرکت کنندگان در شرایط تنش و استرس بیشتر از حالت استراحت می باشد(05/0 ˂p). همچنین مقادیر ضربان قلب گروه تجربی در پس آزمون در شرایط استرس کمتر از گروه کنترل می باشد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که عملکرد آزمودنی های هر دو گروه نسبت به پیش آزمون پیشرفت داشت، ولی گروه تجربی عملکرد بهتری نسبت به گروه کنترل داشتند (05/0 ˂p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این پژوهش، بایستی نقش تمرینات بیوفیدبک بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تاکید بر استفاده از آن در کنار سایر پروتکل های تمرینی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: بیوفیدبک، ضربان قلب، نرخ تنفس، پاسخ الکتریکی پوست، تیراندازی با کمان
  • مهدی سلیمی*، فاطمه نادریان صفحات 139-158

    هدف :

    هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی کیفی کاهش موارد مسیولیت مدنی ادارات ورزش و جوانان در حوادث ناشی از فعالیت های ورزشی بود.

    روش شناسی: 

    این پژوهش دارای رویکرد کیفی بود که با روش نظریه ی داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید مدیریت ورزشی آگاه به مباحث حقوق ورزش، کارشناسان رسمی دادگستری در حوادث ورزشی و مسیولین اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند و با استفاده از روش گلوله برفی انجام شد. داده ها طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. در سه مرحله کدگذاری، مقوله های اصلی و فرعی شناسایی و به یکدیگر مرتبط شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در مسیولیت مدنی ادارات ورزش و جوانان در حوادث ورزشی شرایط علی شامل عدم رعایت استانداردها، عدم رعایت قوانین و مقررات؛ شرایط زمینه ای شامل عدم آگاهی، قصور در نظارت، ضعف مدیریت فنی، ضعف مدیریت منایع انسانی و عدم بیمه مسیولیت؛ و شرایط مداخله گر شامل عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل قانونی و عوامل محیطی می باشند. همچنین برای کاهش مسیولیت مدنی ادارات ورزش و جوانان راهبردها شامل سخت افزار، تخصص، آموزش، اطلاع رسانی، اقدامات پیشگیرانه و خصوصی سازی است که اجرای این راهبردها پیامدهای مالی (مانند کاهش هزینه ها) و غیر مالی (مانند بهبود عملکرد و اثربخشی سازمانی) به همراه خواهد داشت.

    نتیجه گیری

    ضروری است مسیولین امر با افزایش آگاهی از قوانین و مقررات حقوق ورزش و اطلاع رسانی آن به سایر افراد، افزایش نظارت ها از اماکن ورزشی، استانداردسازی زیرساخت ها، آموزش و انجام اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش مسیولیت مدنی این ادارات در حوادث ورزشی گام بردارند.

    کلیدواژگان: اداره ورزش و جوانان، حوادث ورزشی، فعالیت های ورزشی، مسئولیت مدنی، نظریه داده بنیاد
  • مهین عقدایی*، علیرضا فارسی، مریم خلجی صفحات 159-175

    هدف و زمینه پژوهش:

     از آنجایی که هنوز نقش توجه مرتبط و نامرتبط با حرکت در شرایط دستکاری قیود مختلف تکلیف و فرد، مشخص نشده است، تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش راهبردهای توجهی مربوط و نامربوط با بعد درونی و بیرونی بر لاکتات خون و مقیاس درک فشار بورگ در افراد مبتدی انجام شد.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش مطالعه ی حاضر از نظر هدف کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری داده ها، نیمه آزمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر تمام دختران مبتدی 18 تا 30 سال دانشگاه شهید بهشتی تهران بود. دوازده زن مبتدی (دامنه سنی 18 تا 30 سال) مبتدی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند که تکلیف دویدن روی تردمیل را انجام دادند. بدین منظور سرعت حداکثر شرکت کنندگان اندازه گیری شد. سرعت استفاده شده در هر شرایط آزمایشی (درونی مربوط (توجه به عضله)، درونی نامربوط (شمارش معکوس اعداد)، بیرونی مربوط (شمارش گام-های دویدن)، بیرونی نامربوط (توجه به فیلم ویدیویی70% سرعت بیشینه ی هر فرد بود. در حین دویدن از پرسشنامه درک فشار بورگ استفاده شد و یک دقیقه پس از دویدن جهت سنجش لاکتات خون، خونگیری انجام شد.

    یافته ها:

     نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه نشان داد، که استراتژی توجه نامربوط درونی/ بیرونی نسبت به استراتژی توجه مربوط درونی/ بیرونی، منجر به لاکتات خون و مقیاس درک فشار پایین تر گردید.

    نتیجه گیری:

     نتایج این پژوهش پیشنهاد می کند که توجه نامربوط اقتصادی ترین روش در دویدن افراد مبتدی است.

    کلیدواژگان: سرعت حداکثر، دویدن، لاکتات خون، توجه، راهبرد ذهنی
  • کیوان عرضه، مظفر یکتایار*، مژگان خدامرادپور صفحات 177-194

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل سازمان یادگیرنده در وزارت ورزش و جوانان بود که با رویکرد کیفی و با روش نظریه داده بنیاد انجام گرفت. جامعه آماری شامل متخصصین مدیریت ورزشی آشنا به مفهوم سازمان یادگیرنده بوده که به روش نمونه گیری گلوله برفی 14 نفر از اساتید مدیریت ورزشی انتخاب و با آنها مصاحبه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام گرفت. سپس مدل کیفی پژوهش طراحی شد. نتایج پژوهش حاضر عوامل شغلی، فردی و سازمانی را به عنوان عوامل علی و عوامل خانوادگی، مدیریتی، همکاران و محیط فیزیکی را تحت عنوان عوامل زمینه ای و عوامل کلان اقتصادی ، اجتماعی- فرهنگی و عوامل خرد شامل ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، جو سازمانی و سیاستهای سازمانی را جزو عامل مداخله گر احصا نمود. راهبردهای مشخص شده شامل توسعه ارتباطات، متنوع ساختن جو سازمان، طراحی مشاغل، آموزش کارکنان، تامین نیازهای کارکنان، مشارکت کارکنان در تصمیم گیری ها، برقراری عدالت، شایسته سالاری، تهیه تجهیزات و امکانات مناسب و سبک رهبری مناسب می باشد و پیامدهای شناسایی شده شامل توسعه یادگیری سازمانی، افزایش بهره وری، توانمندی کارکنان، خلق ایده های جدید در زمینه مدیریت ورزشی، توسعه زیر ساختهای ورزش و تربیت بدنی می باشد. لذا توجه به شرایط علی، زمینه ای و مداخله ای ذکر شده جهت ایجاد سازمان یادگیرنده در وزارت ورزش و جوانان امری الزامی به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، عوامل شغلی، عوامل فردی، وزارت ورزش و جوانان
  • مهلا روحبخش اجتماعی*، سید محمدکاظم واعظ موسوی، زهرا سلمان صفحات 195-214
    مقدمه و هدف

    در نوجوانانی نگرش افراد نسبت به موانع و مزایای مشارکت در فعالیت بدنی به عنوان عامل اثرگذار بر تصمیم گیری های آنان به منظور مشارکت در یک فعالیت منظم در نظر گرفته شده است. هدف از این پژوهش، سنجش میزان مشارکت دانش آموزان متوسطه اول شهر مشهد و بررسی عوامل روان شناختی موثر در مشارکت و کناره گیری آنان از ورزش است.

    روش تحقیق: 

    این پژوهش برروی 386 دانش آموزان 15-13 به روش تصادفی خوشه ای- مرحله ای انجام شد و از سه پرسشنامه خودگزارشی، نگرش به ورزش نکفب و موانع مشارکت کارول و آلکساندریا استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، (75 درصد) دانش آموزان شرکتکننده فعال و (25درصد) غیرفعال هستند. همچنین، از اصلی ترین موانع عدم مشارکت؛ موانع شخصی (کمبود زمان، عدم علاقه ، ترس از آسیب دیدگی و خستگی) ، موانع محیطی (عدم امکانات، فضاهای آموزشی نامناسب) و موانع اجتماعی (نداشتن همراه، عدم حمایت والدین، فشارهای اجتماعی) و عوامل درونی در درجه اول (آمادگی و سلامت جسمانی، کسب لذت و علاقه، سلامت روان، سرگرمی و تفریح) و عوامل بیرونی (در کنار دوستان بودن، یافتن دوستان جدید، رشد اجتماعی، رقابت) در درجه دوم الویت دلایل مشارکت در فعالیت های بدنی در نوجوانان می باشد.

    بحث: 

    انجام این پژوهش در این بازه سنی می تواند راهی برای تامل و تفکر بیشتر در جهت ارتقاء ورزش نوجوانان جهت رسیدن به جامعه ای پویا باشد.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی منظم، عوامل روان شناختی، ترک ورزش، دانش آموزان
  • معصومه رحیمی زاده*، شهزاد طهماسبی بروجنی، بنفشه قاهری صفحات 215-225

    هدف و زمینه پژوهش: 

    بررسی انتقال دوسویه یکی از مباحثی است که مدت ها مورد توجه پژوهشگران حیطه کنترل حرکتی بوده ولی اینکه در تکلیف زمان واکنش نیز می توان شاهد بروز انتقال دوسویه بود، مساله ای است که به آن پرداخته نشده است. لذا، هدف تحقیق حاضر بررسی انتقال دوسویه در تکلیف زمان واکنش انتخابی بود.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با یک گروه کنترل بود. آزمودنی ها به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفره (تمرین با دو دست ، تمرین با دوپا و کنترل) قرار گرفتند. آزمودنی ها به مدت سه جلسه (در طول یک هفته) و هر جلسه سه بلوک 25 کوششی تمرین زمان واکنش انتخابی را انجام دادند و برای ارزیابی زمان واکنش، از دستگاه زمان واکنش مدل RT-888 و همچنین از پرسشنامه ادینبورگ برای مشخص کردن دست برتر و پای برتر آزمودنی ها استفاده شد. داده های حاصل با استفاده از آزمون آماری تی وابسته و آزمون تحلیل واریانس مرکب در سطح معناداری 05/0 ≤ p تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان دهنده تفاوت معناداری بین گروه های تمرینی در مقایسه با گروه کنترل بود. تمرین زمان واکنش منجر به تفاوت معنی داری در گروه تمرین با دو دست (دست ها 001/0=P و پاها 001/0=P) و دو پا (دست ها 001/0=P و پاها 005/0=P) شد.

    نتیجه گیری: 

    در تکلیف زمان واکنش، تمرین با یک عضو می تواند برای عضوی دیگر (حتی) با ویژگی های آناتومیکی متفاوت سودمند باشد.

    کلیدواژگان: انتقال دوسویه، زمان واکنش، عضوهای ناهمسان
  • سویسنه نبی زاده*، فاطمه سادات حسینی صفحات 216-229

    هدف پژوهش: 

    هدف از پژوهشحاضر بررسی تاثیر حضور تماشاگران بر ادراک ویژه عمل و عملکرد در شرایط تمرکز توجه بیرونی دور و نزدیک بود.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با هدف کاربردی بود. از میان دانشجویان دختر کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه ارومیه که فاقد سابقه ورزشی حرفه ای و رقابتی در پرتاب دارت بودند، 40 نفر به صورت تصادفی انتخاب و بر اساس نوع دستورالعمل توجهی به دو گروه تمرکز بیرونی دور و تمرکز بیرونی نزدیک تقسیم شدند. در این پژوهش از تکلیف پرتاب دارت استفاده و آزمودنی ها 20 کوشش را طبق دستورالعمل مربوط به گروه خود، تمرکز بیرونی نزدیک (پرواز دارت) و تمرکز بیرونی دور) صفحه دارت، در دو شرایط مختلف (حضور تماشاگر و عدم حضور تماشاگر) اجرا کردند. آزمون تخمین اندازه هدف، در پایان کوشش ها اجرا شد و به منظور سنجش اضطراب افراد در هر دو شرایط، قبل از اجرای تکلیف پرتاب دارت، از پرسشنامه اضطراب لحظه ای (IAMS) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آمون های تی مستقل و تی همبسته جهت بررسی تفاوت های دو گروه استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد، عملکرد و تخمین اندازه هدف افراد در هر دو گروه، در حضور تماشاگر نسبت به عدم حضور تماشاگر، کاهش پیدا می کند، اما این کاهش در گروه تمرکز توجه بیرونی دور کمتر می باشد. به طور کلی یافته ها پیشنهاد می کنند ورزشکاران از راهبردهای موثر و مناسب کنترل اضطراب بهره مند گردند و نیز برای کاهش اثر مخرب اضطراب ناشی از حضور تماشاگر بر ادراک ویژه عمل و عملکرد، از دستورالعمل های توجه بیرونی دور استفاده شود.

    کلیدواژگان: ادراک ویژه عمل، اضطراب، توجه بیرونی دور، توجه بیرونی نزدیک، حضور تماشاگر
  • اسدالله امینی جهرمی، مصطفی طیبی ثانی، باقر مرسل، علی فهیمی نژاد* صفحات 227-247
    مقدمه و هدف

    با در نظر گرفتن نقش و اهمیت ویژگی های شغلی در توسعه هر چه بهتر طراحی مشاغل، هدف این پژوهش، بررسی وضعیت وی‍ژگی های اصلی شغل کارگزاران رسمی فوتبال ایران با کمک مدل غنی شده وی‍ژگی های شغلی جاکو (2004) مورد تحقیق قرار گرفت.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی است. نمونه آماری پژوهش به دلیل محدود بودن جامعه آماری، به صورت تمام شمار و در دسترس انتخاب شدند. تمامی کارگزاران رسمی فوتبال ایران (18 نفر) به پرسشنامه مذکور پاسخ داد ند. روایی پرسشنامه مجدد مورد تایید 10 متخصص قرار گرفت و پایایی آن 91/0 محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های مربوط به خصوصیات جمعیت شناختی و تفاوت وی‍ژگی ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.

    یافته ها:

     کل عناصر ویژگی های اصلی شغل از نظر کارشناسان از اهمیت قابل قبولی برخوردار بودند و در میان این عناصر، به ترتیب: اهمیت کار، هویت، استقلال و تنوع مهارت در اولویت اهمیت قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که معنی دار بودن شغل، پیامدهای رضایت از مقدار رشد، انگیزش درونی شغل و کارایی را پیش بینی می نماید.

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر در شغل کارگزاری، ویژگی های حل مساله و استقلال در شغل کمتر دیده می شوند. همچنین مشخص شد در بین سه متغیر جدیدی که به مولفه های وی‍ژگی های شغلی اولدهام و هاکمن (1976) افزوده شدند، تنها «حل مساله» با «مسیولیت پذیری در قبال نتایج» ارتباط معنی داری داشت. در نهایت کارگزاران، این حرفه را مسیولیت آور، فنی، باارزش و مهم تلقی نمودند.

    کلیدواژگان: 'ویژگیهای شغلی، کارگزاران فوتبال، پرسشنامه جاکو'
|
  • Akbar Mirzaei Kalar *, Mehrali Hematinezhad, Rahim Ramezaninezhad Pages 1-16
    Background & Purpose

    The aim of this study was to identify and classifying stakeholders and providing framework of stakeholders’ participation in school sport decisions.

    Methodology

    Methodologically the study was descriptive-survey. The statistical population of the study consists of experts of the physical education department and health of education ministry, general offices of provinces, cities and towns as well as physical education teachers. Data gathering was done in two steps. First a systematic interview was conducted with 16 specialists in the field of students’ sport to identify the stakeholders, and then a researcher-made questionnaire in line with Freeman's Classification method (2007) and Mitchel’s stakeholders’ salience with confirmed reliability and validity was distributed among the samples for stakeholders’ categorization. For data analysis SPSS software was used.

    Results

    The results of the study showed that students, teachers and physical education and health department are the most important and primary stakeholders’ and parents and government organizations are the secondary stakeholders’.

    Conclusion

    The results of the study showed that effective relationship between primary and secondary stakeholders’ and their participation in decision-makings are the most significant factor for the proper performance of schools’ sport.

    Keywords: classifying, schools’ sport, stakeholders, participation, decision making
  • ROGHAYEH KIYANI *, ELNAZ DERAKHSHANI Pages 17-34

    The purpose of this study was to investigate the effect of neurofeedback training on the accuracy and concentration of professional chess players. The present study was a semi-experimental study with a pre-test-post-test design and a control group. The statistical population of the research included all male and female chess athletes in Tabriz city in 2016 (N =120). From this population, a sample of 36 people was selected through the available sampling method and randomly assigned to three groups of 12 people (experimental, dummy, and control groups). Experimental intervention in the form of alpha enhancement protocol was implemented during 12 15-minute sessions three times a week, meanwhile, the research data were collected in two phases, pre-test and post-test, using the standard Stroop task (checking accuracy and concentration). Data analysis was done using MANCOVA in the SPSS program. The analysis of data showed that there was a significant difference between the mean of the experimental, dummy, and control groups in the post-test of the reaction time subscales (f = 17/437, p = 0.0001) and the error rate (f = 29/863, p = 0.0001). According to the results, participants in the experimental group have a lower reaction time and error rate (better performance) than the participants of the dummy and control groups.

    Keywords: neurofeedback training, accuracy, concentration, professional chess players
  • Elaheh Yousefi *, Zahra Fathirezaie, Seyeh Hojjat Zamani Sani Pages 35-47
    Background & Purpose

    The development of all aspects of a child's existence originates from movement. Environmental providers are emerging as a stimulating factor for greater use of opportunities and promoting developmental changes. The purpose of this study was to investigate the effect of environmental dynamics on children’s cognitive and emotional characteristics.

    Methodology

    The present study was a semi-experimental design with a pre-test and post-test. The statistical population of this study was 7-10-year-old children in Tabriz, 30 of whom were selected through a purposive sampling method and divided into two groups of active-in-nature school (outdoor) and active-in-Badminton sports classroom (indoor space). At first, both groups completed the Boyardee test to measure selective attention and the Physical Activity Enjoyment questionnaire as pre-tests. After the activity period in the mentioned spaces, a post-test was taken from the children of both groups. The data were analyzed using the two-way mixed ANOVA and SPSS22 software at a significant level of 0.05.

    Results

    The results showed that the activity in the nature school had a more positive effect on selective attention and enjoyment of physical activity than the activity in the Badminton class, so that in the active–in-nature school group, 63% of changes in the selective attention and 92% of changes in the physical activity enjoyment were identified to be related to the activity in this environment, while in the active-in-Badminton class group, 35% of the changes in selective attention and 31% of the changes in the physical activity enjoyment were identified to be related to the children’s activity in the Badminton class.

    Conclusion

    According to ecological theory, the different effects of two environments on cognitive and mental characteristics can be attributed to environmental conditions. The natural environment is an environment rich in stimuli that has significant impacts on growth. Therefore, it is better to provide children with more experience of playing in the natural environment during childhood.

    Keywords: Selective Attention, Cognition, Nature, Children, Physical activity enjoyment
  • Masomeh Bakhit *, Bahram Yosfe Pages 49-63
    Background & Purpose

    The purpose of this research was to value sport as a public good (case study: Iran's participation in the Asian Nations Cup).

    Methodology

    The research method was descriptive and it was in the category of applied research. The statistical population of this study included the population of Kermanshah province in an unlimited number, from whom 385 people were selected based on Morgan’s table and random stratified sampling. To investigate the research variables, the Humphreys et al. (2018) questionnaire, consisting of 15 yes/no items, was used. To analyze the data, the inferential statistics of logistic regression and diagnostic logistic regression were used by SPSS software.

    Results

    The findings showed that the variables of honor, encouragement, satisfaction, performance and interest in paying attention to the community were more important than other factors. The age groups of above 61 years old, 60-46 years old, and income groups of above 5 million and 3-5 million were more willing to pay more for winning the championship title than other age and income groups. Findings also revealed that 0.38% were willing to pay to win the title of the national football team in the Nations Cup, and 0.62% were reluctant to pay.

    Conclusion

    Therefore, community policymakers should focus on solving peoples’ economic problems, so that by increasing income and improving people's livelihoods, they will be more inclined to support the national football team. The relevant authorities can help improve the performance of the national football team in international competitions by providing full support to those teams in terms of finances, technology, facilities, equipment, etc., so that the reputation of the national team will rise globally, creating pride for the people of the country and increase their willingness to pay.

    Keywords: sports, public goods, Willingness to Pay, Asian Cup
  • Majid Khorsandi Fard, Hossein Peymanizad *, Mohammadreza Ismaeelzadeh Ghandehari, Mohammad Kashtidar Pages 65-83
    Purpose

    The purpose of this study was to design a model of effective marketing chaotic management in Iran’s championship sports development environment.

    Methodology

    The statistical population of the study consisted of experts and professors of sports management, marketing experts, presidents and vice-presidents of federations, employees of the marketing department of the sports federations and National Olympic Committee, coaches and elite athletes, whose number is 396 based on the available statistics. Based on Morgan’s table, 250 people from the statistical population were selected by the available sampling method and finally, 220 questionnaires were referred to the researchers. The research tool was a researcher-made questionnaire designed for Marketing Chaotic Management, the validity of which was verified by exploratory and confirmatory factor analysis. Its content validity was also confirmed by ten professors of sports management. Moreover, the reliability of the questionnaire was calculated and confirmed by Cronbach's alpha of 0.91. To analyze the research data, descriptive statistics, exploratory factor analysis, confirmatory factor analysis, Pearson correlation, and structural equation modeling were used.

    Results

    The findings showed that marketing chaotic management in Iran’s championship sports is composed of five factors, including economic and social factors, leverage and chaotic points, sports organization structure, media and public relations factors, and technology and innovations.

    Conclusion

    It can be concluded that in the chaotic management of sports marketing in all organizations active in championship sports, critical and chaotic points should be determined and the necessary plans should be presented to take advantage of these points and manage them.

    Keywords: Chaotic Management, marketing, Athletic Sport
  • Mojtaba Ghadami *, Seyd Nasrolllah Sajadi, Hossian Rajabi Noush Abadi, Majid Jalali Farahani Pages 85-98

    Spectators are an important part of sports events. With this knowledge, marketers have always attempted to recognize their demands, requests, and behavioral intentions to clarify the reason and quality of spectators’ behaviors during their presence in sports events. The aim of the present research was to examine the impact of experiential marketing on the behavioral intentions of the spectators of the Iranian professional football league through the satisfaction of the event. The methodology of the study was a descriptive correlative type, which was implemented in the field. The statistical population of the research was the spectators of the teams present in the seventeenth Iranian football premier league (2017-2018). Among sixteen clubs present in the premier league, eight clubs were selected based on geographical zoning (stratified sampling method) and questionnaires were distributed among them (917 people) and then collected. To collect data, questionnaires of Experiential Marketing by Tasser, Chiaw, and Wang (2007), the Brand Equity by Acer (2009), and the Behavioral Intentions by Theodrakis et al. (2013) were used. In order to confirm the validity of the tools for measuring the components related to the main variables of the research in the studied society, content validity and structure of the confirmatory factor analysis approach were used. And to verify the reliability of the tools, Cronbach's alpha coefficient was used, the values ​​of which are 0.89, 0.76, and 0.91 for the questionnaires of experiential marketing, brand equity, and behavioral intentions, respectively. Data analysis was done using the structural equation model (Smart PLS software) at the significance level of P < 0.05. The results revealed that experiential marketing has a positive and significant effect on brand equity (0.63) and behavioral intentions (0.20). Brand equity played the role of mediating variable in the relationship between experiential marketing and behavioral intentions, and finally, the research model was confirmed. According to the results of the research, it can be stated that part of spectators’ behavioral intentions can be justified through experiential marketing and brand equity. Therefore, it is suggested that the authorities provide the necessary grounds for increasing these variables. To achieve this goal, sports clubs should try to improve their interaction with sports spectators.

    Keywords: Brand special value, Experimental marketing, Viewers, Football League, Behavioral intents
  • Mohamad Moradi *, Mohamad Mohamadinejad, Hasan Khalaji, Alireza Bahrami Pages 99-109
    Background & Purpose

    The purpose of this study was to design and build a device to measure and record the function of visual error and its adaptation time as well as to obtain the reliability of this tool.

    Methodology

    By carrying out numerous investigations and according to articles and research, the prototype of the device was built by performing repeated tests. Due to the lack of a similar device in the country, the electrical circuit, the program, and the appearance of the device were changed several times during the manufacturing and measurement stages. Finally, based on the parts inside, the original sample was produced. The device includes a hardware section for performing various movement patterns by the subject and a software section for collecting and analyzing the obtained information.

    Findings

    To obtain the reliability of the device and to ensure its stability in repeated measurements, 50 students (35 males and 15 females) from Ferdowsi University were selected as available samples and tested in two stages with a 20-minutes interval.

    Conclusion & Discussion

    The results were calculated using Pearson's correlation coefficient and Cronbach's alpha by SPSS20. The validity of the device is equal to 0.88 and its reliabilities in recording visual error and  the time of movement are 0/86 and 0/70, respectively.

    Keywords: Vision error, Müller-Lyer Illusion, Memory tracking, Perceptual judgments
  • Sayyid Fatimah Sayyadi, Mozhgan Memarmoghaddam *, Masoumeh Aliasghari Toyeh Pages 111-124
    Background & Purpose

    The aim of this study was to determine the effect of educational self-talk on the quiet eye period and the accuracy of beginner darts players.

    Methodology

    For this purpose, 30 male students who were beginners in the sport of darts and ranged in age from 19 to 25 were voluntarily selected and randomly divided into two groups of self-talk and control.  The study included the pre-test, intervention, and retention stages. In the pre-test stage, participants threw 10 darts and the information of the visual system was recorded using an eye-tracking device. In the intervention phase, participants in both groups threw darts in two sessions (60 darts in each session). At the end of each session, the participants threw 10 darts as a performance. At the intervention stage, the self-talk group was given instructions for throwing darts, while the control group did not receive any instructions. The retention phase was performed 24 hours after the last intervention session and the participants again tried to throw 10 darts while the information of their visual system was recorded simultaneously. Data were analyzed by ANOVA with repeated measures and one-way ANOVA at a significant level of 0.05.

    Results

    The results showed that educational self-talk had a significant effect on increasing the accuracy of dart-throwing and the length of the quiet eye period.

    Conclusion

    According to the results, it can be said that the basic mechanism of attention in self-talk is the quiet eye period, and this educational self-talk can be used as an effective tool in the training of the quiet eye.

    Keywords: quiet eye, throwing accuracy, dart, educational self-talk instruction
  • Ali Maleki Nezamabad *, Hasan Mohammadzadeh, Mahta Eskandarnejad Pages 125-137
    Background & Purpose

    One of the most important goals of any athlete is optimum performance during competitions, and biofeedback is one of the new and growing ways to improve athletes’ performance. This study investigated the effect of biofeedback exercises on some physiological factors and the performance of skilled archers.

    Method

    The present study was a semi-experimental type with pre-test and post-test design and a control group. Twenty four young men with an average age of 22.5 years were purposefully recruited among the participants who attended national ranking archery competitions and randomly assigned to an experimental and a control group, each consisting of 12 participants. After the pre-test (archery performance test), the experimental group first attended 10 sessions of biofeedback training related to heart rate control and breathing control based on the training protocol and then attended 10 sessions of the same biofeedback exercises with skin conduction guidance. Both groups continued their routine archery exercises under the supervision of the researchers during this period. After completing 20 training sessions, the archery performance was taken again as the post-test with the same pre-test condition from both groups.

    Results

    The results showed that the heart rate of the participants was higher in tension and stress conditions compared to the resting state (p < 0.05). Also, at the post-test, the experimental group showed a lower heart rate under stress conditions compared to the control group (p < 0.05). Moreover, the analysis of covariance showed that the performance of both groups improved compared to the pre-test, but the experimental group performed better than the control group (p < 0.05). 

    Conclusion

    According to the findings of this study, more attention should be given to biofeedback exercises, and it is suggested to emphasize its use along with other training protocols.

    Keywords: Biofeedback, heart beat rate, respiration rate, skin conductance, archers
  • Fatemeh Naderian Pages 139-158
    Objective

    This paper aimed to reduce the tort law of sports and youth organizations in incidents that occurred during sports activities.

    Methodology

    This research had a qualitative approach that was carried out by the Grounded Theory. The statistical population included professors of sports management who were knowledgeable about sports law issues, official judicial experts in sports events, and the authorities of sports and youth organizations of Isfahan province. Sampling was done purposefully using the snowball method. The obtained data were analyzed and then investigated using three stages of open, axial, and selective coding. In the three stages of coding, the main and sub-categories were identified and related to each other.

    Results

    The results showed that in tort law of sports and youth organizations in sports incidents, causal conditions include non-compliance with standards and non-compliance with laws and regulations, underlying conditions include lack of awareness, negligence in supervision, poor technical management, poor human resources management, and lack of liability insurance, and intervening conditions include individual factors, organizational factors, legal factors, and environmental factors. Also, to reduce the tort law of sports and youth organizations, the strategies include training, information, preventive measures, and privatization, and the implementation of these strategies would result in many financial (such as cost reductions) and non-financial (such as improving performance and organizational effectiveness) consequences.

    Conclusion

     It is necessary that the authorities of sports and youth organizations launch some activities to reduce their tort law related to sports events, by increasing awareness of the rules and regulations of sports law and informing others, increasing the supervision of the sports facilities, infrastructure standardization, educating, and taking preventive measures.

    Keywords: Sport, Youth office, Sport incidents, Sport activates, Tort law, grounded theory
  • Mahin Aghdaei *, Alireza Farsi, Maryam Khalaji Pages 159-175
    Background and Purpose

    Since the role of associative and dissociative attentional focus in manipulating various constraints of the task and individual has not been clarified yet, the present study aimed to examine the role of associative and dissociative attentional focus with internal and external dimensions on blood lactate and Borg Ratings of Perceived Exertion Scale in beginners.

    Methodology

    The method of the present study is semi-experimental in terms of practical purpose and based on the method of data collection. The statistical population of this study was all beginner females aged 18 to 30 years old at the Shahid Beheshti University of Tehran. Among them, twelve females were selected as the participants to run on the treadmill. For this purpose, the maximum speed (Vmax) of each participant was measured. The speed used in each of the test conditions (internal associative (attention to muscle), external associative (counting the running steps), internal dissociative (counting down the numbers), and external dissociative (attention to video)) was 70% of the maximum speed of each individual. During running, the questionnaire of Borg Ratings of Perceived Exertion Scale was used. After running for one minute in each condition, blood samples were taken to measure the participants’ blood lactate

    Results

    The results of one-way ANOVA revealed that dissociative attentional focus with internal/external dimension resulted in lower blood lactate and lower Borg Ratings of Perceived Exertion Scale which caused higher running economy in beginners than associative attentional focus.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, dissociative attention is the most economical method in running for beginners.

    Keywords: maximum velocity, blood lactate, attention, mental strategy
  • Kayvan Arzeh, Mozafar Yektayar *, Mozhgan Khodamoradpoor Pages 177-194

    The purpose of this study was to design and present a model of the learning organization in the Ministry of Sports and Youth. This research was carried out through, a qualitative approach and grounded theory method. The statistical population consisted of experts in sports management who were familiar with the concept of the learning organization, among whom 14 sport management professors were selected by snowball sampling and interviewed. Data were analyzed through three stages of open coding, axial coding, and selective coding, and then the qualitative research model was designed. The results of the present study identified occupational, individual, and organizational factors as causal factors, and family, managerial, co-workers, and physical environment factors as contextual factors. Moreover, macroeconomic, socio-cultural, and micro factors including organizational structure, organizational culture, organizational climate, and organizational policies were identified as intervening factors. Specific strategies include developing communications, diversifying the organization’s atmosphere, designing jobs, training employees, meeting the needs of employees, employees’ participation in decisions, establishing justice, and meritocracy, providing appropriate equipment and facilities, and appropriate leadership style. The identified outcomes include the development of organizational learning, increasing productivity, employee empowerment, creating new ideas in the field of sports management, and developing sports infrastructure and physical education. Therefore, it is necessary to pay attention to the mentioned causal, contextual, and intervening conditions in order to create a learning organization in the Ministry of Sports and Youth.

    Keywords: Individual Factors, Job Factors, Organizational Learning, Ministry of Sport, Youth
  • Mahla Roohbakhsh *, Seyed MohammadKazem Vaez Mousavi, Zahra Salman Pages 195-214
    Background & Purpose

    In adolescence, people's attitude toward barriers and benefits of participation in activity is considered as an effective factor. This research aims to measure the rate of high school first grade student's participation in sposts and investigate psychological factor for leaving it in Mashhad.

    Methodology

    This research is done on 386 students between 13 to 15 years old based on randomized clustering and three questionnaires including self-report,attitudes toward sport and obstacles in participation of Carrol and Alexandria were used.

    Results

    revealed that 75 percents of students are active and 25 percents are detractive. Also major obstacles in nonparticipating are personal obstacles (lack of time,lack of interest,risk of injuries ,tiredness), environmental obstacles (lack of facilities,inappropriate educational spaces), social obstacles (lack of accompanying,lack of family support,social pressure) and internal factors(physical healthy,pleasure,mental health,recreation and entertainment) and external factors (being with friends,finding new friends,social growth,competition) can be noted.

    Conclusion

    Doing this research in this age range can be a way to reflect on how to promote adolescent sports to achieve a dynamic society.

    Keywords: Sport Participation, psychological factors, avoiding sport, students
  • Masoomeh Rahimizadeh *, Shahzad Tahmasbi Boroujeni, Banafsheh Ghaheri Pages 215-225

    Purpose and Research field:

     Investigating bilateral transfer has drawn considerable attention among researchers studying motor control for a long time. However, the fact that bilateral transfer can also be seen in a reaction time task is an issue that has not been addressed. Therefore, the current study aimed to investigate the bilateral transfer in a choice reaction time (CRT) task.

    Methodology

    The present research was a semi-experimental study with a pretest-posttest design and a control group. Participants were randomly divided into three groups of 15 individuals (training by hands, training by legs, and control groups). Participants in the experimental groups practiced the choice reaction time task in three sessions (during a week), and each session consisted of three blocks of 25 trials. To evaluate CRT, the RT-888 device was used. The Edinburgh questionnaire was also utilized to determine the participants’ dominant hands and legs. Data were analyzed using an independent samples t-test and multivariate analysis of variance at a significance level of p < 0.05.

    Results

    The results showed a significant difference between the experimental and the control groups. The groups training with hands (hands P = 0/001, legs P = 0/001) and legs (hands P = 0/001, legs P = 0/005) showed significantly shorter CRTs compared to the control group. Moreover, the CRT significantly decreased in the post-test in both experimental groups.

    Conclusion

    The effect of practice on reaction time could transfer through limbs, despite their anatomical differences.

    Keywords: reaction time, bilateral transfer, dissimilar members
  • Soesna Nabizade *, Fateme Sadat Hosseini Pages 216-229

    The purpose of this study was to investigate the effect of spectators’ presence on action-specific Perception and performance in the distal and proximal external focus condition. The current research was a semi-experimental study with a practical purpose. Among the female undergraduate students of the physical education faculty of Urmia University who had no professional and competitive sports experience in darts, forty people were selected randomly and divided into two groups based on the type of instruction: the distal external focusgroup and the proximal external focus group. In this research, the task of throwing darts was used and the participants made 20 attempts based on the type of instruction of their group, including proximal external focus (focus on the flight of the dart) and distal external focus (focus on the target), in two different conditions (with the presence of spectators and absence of spectators). The perceived target size test was performed at the end of the efforts, and before performing the dart-throwing task, participants filled out the Immediate Anxiety Measurement Scale (IAMS) to measure their anxiety in both conditions. To analyze the data, independent and paired samples t-tests were used to examine the differences between the two groups. The results indicated that the performance and perceived target size of both groups decreased in the presence of spectators compared to the absence of spectators, but this decrease was less in the distal external focus group. The findings recommend that athletes should benefit from effective and appropriate strategies to control anxiety, and also to reduce the destructive effect of anxiety caused by the presence of spectators on action-specific perception and performance, instructions of distal external focus should be used

    Keywords: Action-specific Perception, Proximal External attention, Distal External attention, Spectator presence, Anxiety
  • Asadollah Amini Jahromi, Mostafa Tayebi Sani, Baqer Morsal, Ali Fahimi Nejad * Pages 227-247
    Purpose & Background

    Considering the role and importance of job characteristics in the further development of job design, the purpose of this research was to investigate the main characteristics of the occupation of official football agents in Iran with the help of Jacko’s (2004) enriched model of job characteristics.

    Methodology

    The methodology behind the research study was based on a survey through developing a questionnaire with the objective of the practical application of its outcome. The population of the study was based on carefully selecting from the limited number of Iranian official football agents available. The participants consisted of all official Iranian football agents (18 people), who responded to the purposefully designed occupational questionnaire based on Jacko’s model (2004). The validity of the questionnaire was confirmed by 10 experts and its reliability was calculated as 0.91. Independent one-way ANOVA was used to analyze the collected data representing demographic characteristics and their differences.

    Results

    According to the official football agents’ viewpoints, all the elements of the main characteristics of the job were of acceptable importance.  Among these elements, the importance of work, identity, independence, and skill diversity were prioritized in order. The findings of this research revealed that the meaningfulness of a job predicts the consequences of satisfaction with the amount of growth, internal motivation of the job, and efficiency.

    Conclusion

    According to the results of the present research, problem-solving and independence in a job are less apparent in the official agents’ jobs. It was also found that among the three new variables that were added to the components of Oldham and Hackman's (1976) job characteristics, only “Problem Solving” had a significant relationship with “Responsibility for The Results”. Finally, the official agents regarded this profession as bearing responsibility, technically demanding, valuable, and vitally important.

    Keywords: Job characteristics, Football Agents, Questionnaire of Jacko