فهرست مطالب

پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی - پیاپی 26 (پاییز و زمستان 1401)

نشریه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی
پیاپی 26 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/06
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ریحانه نامنی، ابوالقاسم امیراحمدی *، سید علی اکبر شریعتی صفحات 1-27

    نوشتار حاضر تلاشی است تا با کاربست یک روش تلفیقی نوین، ضمن رفع نقایص روش‌شناختی مطالعات پیشین در حوزه ادبیات پایداری، با کاربست قالب نظری شعر شناسی شناختی و استفاده از نخبگان، مدل معتبری از عوامل و متغیرهای دخیل در ساخت فرهنگ مقاومت در شعر را اریه دهد. برای این منظور ار مدل‌سازی معادله ساختاری از طریق تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و تحلیل ساختاری راهبردی استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل ها نشان داد که در انگاره شناختی فرهنگ مقاومت در شعر انقلابی، چهار مولفه اصلی هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی، انسان‌شناسی و روش‌شناسی قرار دارند که ذیل خود 17 متغیر با بار عاملی قابل‌قبول را جای داده‌اند. در نگاشت این مدل، متغیرهای راهبردی، تنظیم‌کننده، دو-وجهی، تاثیرگذار، بحرانی، هدف و ریسک حضور دارند که هر کدام نقش متفاوتی را در راهبرد سازی و مدیریت فرهنگی فضای ادبی کشور بازی می کنند.

    کلیدواژگان: ادبیات پایداری، شعرشناسی شناختی، مقاومت، تحلیل ساختاری، مدل سازی
  • مسرت آیت *، ساناز شفیعی، نرگس اسدللهی صفحات 29-60

    بهبود عملکرد کارکنان سازمان یکی از دغدغه های اصلی سازمانها بویژه سازمانهای خصوصی در بازار پرتلاطم و رقابتی امروزی می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیرگذاری هوش سازمانی بر بهبود عملکرد سازمانی کارکنان با میانجیگری عدالت سازمانی است. این پژوهش کاربردی بوده و به روش توصیفی – پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری شامل 816 نفر از کارکنان شرکتهای خصوصی صنایع کاشی استان اصفهان می باشد که 286 پرسشنامه بصورت تصادفی بین آنان توزیع و در نهایت داده های 269 پرسشنامه تجزیه و تحلیل شد. بمنظور جمع آوری داده از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد که با وجود اعتبار نظری، روایی آنها توسط خبرگان و پایایی آنها با استفاده از آلفای کرونباخ مجددا مورد ارزیابی قرار گرفت و تایید گردید. بر اساس یافته های پژوهش هوش سازمانی بر بهبود عملکرد سازمانی کارکنان و عدالت سازمانی تاثیر مثبت و معناداری دارد. بعلاوه عدالت سازمانی روی بهبود عملکرد سازمانی کارکنان تاثیر گذار است. همچنین تاثیر متغیر میانجی عدالت سازمانی در رابطه با هوش سازمانی و بهبود عملکرد تایید شد. بر اساس نتایج این پژوهش با تقویت هوش سازمانی و گسترش عدالت سازمانی می توان عملکرد سازمانی کارکنان را به طور قابل ملاحظه ای بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: هوش سازمانی، بهبود عملکرد سازمانی کارکنان، عدالت سازمانی
  • صونیا زارع بازقلعه *، مهدی نامداری پژمان، سیده فاطمه موسوی تازه آبادی، برزو مروت صفحات 61-104

    هدف اصلی از انجام این پژوهش شناسایی راهکارهایی برای افزایش مشارکت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی بود. برای این منظور، از روش پژوهش آمیخته اکتشافی متوالی استفاده شد. در بخش کیفی از رویکرد نظریه برخاسته از داده ها و طرح نوخاسته گلیزر استفاده شد. با کاربرد روش مصاحبه کانونی دو گروه کانونی متشکل از گروه کانونی دانشجومعلمان و گروه کانونی مدیران و خبرگان، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام گرفت. داده ها به شیوه تحلیل مضمون، تجزیه و تحلیل شدند. در بخش اول، 11 مولفه اصلی استخراج شدند که عبارت بودند از سیاست گذاری، نیازمحوری، جو و فرهنگ، روش ها، سیستم پاداش دهی، ساختار، آگاهی بخشی، کنشگری همیاران، بهینه سازی فرایندها، دانشجوشناسی و محتواسازی. از دیگر یافته های بخش کیفی، استخراج سیاست ها و اقدامات مرتبط با هر یک از مولفه ها بود که در این قسمت، 40 سیاست و اقدام تعیین شدند. الگوی جذب دانشجومعلمان به فعالیت های فرهنگی، پس از کدگذاری انتخابی تدوین و ارایه شد. به منظور اعتباربخشی به الگو، از روش کمی (پرسشنامه) بهره گرفته شد و پس از پیشنهادها، الگو به صورت مفروض ارایه شد. با توجه به مولفه ها و سیاست های بیان شده، پرسشنامه ای مشتمل بر 117 گویه تدوین شد که پایایی آن با اجرای مقدماتی و به روش آلفای کرونباخ 0.98 به دست آمد. این پرسشنامه برای تکمیل به افراد نمونه ارایه شد و تعداد 383 دانشجومعلم، 105 مدیر و 260 هیات علمی آن را تکمیل کردند. تحلیل عاملی مرتبه دوم نیز حاکی از آن بود سیاست ها و اقدامات هریک از مولفه ها به طور معناداری مولفه ها را پیش بینی می کنند.

    کلیدواژگان: فعالیت فرهنگی، فعالیت فرهنگی دانشجویان، مشارکت در فعالیت های فرهنگی-اجتماعی
  • معصومه مجیدی پرست *، سجاد مومنی، ایمان بخشوده نیا صفحات 135-163

    هدف از پژوهش حاضر ارایه الگوی پارادایمی راه کارهای جذب سرمایه مردمی و مشارکت خیرین ورزش یار بر اساس نظریه داده بنیاد بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی خبرگان آگاه از موضوع پژوهش بود که به وسیله نمونه گیری ترکیبی و به دو روش هدفمند و گلوله برفی تعداد 32 مصاحبه عمیق تا رسیدن به اشباع نظری صورت گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج کدگذاری باز حاکی از آن بود که 196 نشان می تواند بر راهکارهای جذب سرمایه مردمی و مشارکت خیرین ورزش یار موثر باشد. در کدگذاری محوری نشان ها در 63 مفهوم و 23 مقوله طبقه بندی گردید. یافته ها نشان داد عوامل مختلفی از جمله توسعه مدیریت یکپارچه و برنامه ریزی، توسعه فرهنگ جذب سرمایه های مردمی و مشارکت ، توسعه تعاملات با خیرین ، آموزش ، توسعه ساختاری، فرهنگ سازی، اخلاق گرایی، توسعه تبلیغات و پی گیری رسانه ای ، توسعه سیستم ارزشیابی عملکرد مجمع خیرین می توانند در موفقیت راه کارهای جذب سرمایه مردمی و مشارکت خیرین ورزش یار تاثیرگذار باشند. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان به مدیران سازمان های ورزشی پیشنهاد کرد با استفاده از نشان ها، مفاهیم و مقوله های شناسایی شده در پژوهش حاضر در برنامه ریزی های آتی خود جهت جذب سرمایه های مردمی و نیز ارتباط موثر با خیرین استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: خیرین، فرهنگ نیکوکاری، سرمایه های مردمی، خیرین ورزش یار، نظریه داده بنیاد
  • فرشید اصلانی *، اکبر بهمنی، مهدی محمدی صفحات 136-220

    اشتیاق شغلی یکی از مفاهیم بدیع و نسبتا پرکاربرد در رویکرد‌های نوین مدیریت منابع انسانی است. تاثیر مذهب بر اشتیاق شغلی از حیث استخدام و ترویج فرهنگ سازمانی صحیح می‌تواند حایز اهمیت باشد. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر سرمایه‌های مذهبی بر اشتیاق شغلی با نقش میانجی معنویت در محیط کار در نظر گرفته شد. مطالعه حاضر، پژوهشی کاربردی و تحلیلی است که به طور مقطعی در سال 1399 انجام شد. جامعه آماری پژوهش 740 پرستار از بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای نمونه‌ای به حجم 253 نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب گردید. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری از روش‌های آمار توصیفی، میانگین و انحراف استاندارد و از روش‌های آمار استنباطی، تحلیل واریانس چند متغیری مانوا (MANOVA) و آزمون همبستگی و رگرسیون استفاده شد. همچنین داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و AMOS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج به تفکیک فرضیات نشان دهنده آن است که در سطح اطمینان 95% در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سرمایه‌های مذهبی تاثیر مثبت و معنی داری بر اشتیاق شغلی دارد. سرمایه‌های مذهبی تاثیر مثبت و معنی داری بر معنویت در محیط کار دارد. معنویت در محیط کار تاثیر مثبت و معنی داری بر اشتیاق شغلی دارد. سرپرستاران با القای احساس امید، ایمان و بصیرت بخشی به پرستاران می‌توانند باورهای افراد به توانایی هایشان برای دستیابی به موفقیت را تحت تاثیر مثبت قرار دهند.

    کلیدواژگان: اشتیاق شغلی، مذهب، سرمایه مذهبی، معنویت در محیط کار، پرستاران
  • ابوالحسن ماهرویی *، مهدی محمودی صفحات 165-197

    پژوهش حاضر از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی و از نظر روش از نوع آمیخته اکتشافی است که به شیوه علی- مقایسه‌ای انجام‌شده است. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه‏های نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. اطمینان از روایی ابزار (صوری و محتوایی) با استفاده از تکنیک دلفی تامین شد. جامعه آماری شامل صاحب‌نظران و کارشناسان سازمان سوادآموزی، کارشناسان ادارات کل آموزش و پرورش، کارشناسان ستاد اقامه نماز، آموزش‌دهنده‌ها و سوادآموزان کشور بودند. از روش نمونه‌گیری هدفمند تا سطح اشباع نظری داده‌ها و از روش نمونه‌گیری طبقه‌ای استفاده ‌شد. حجم نمونه با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه گرجسی و مورگان در گروه آموزش‌دهندگان 357 نفر و سوادآموزان 381 نفر به‌دست‌آمد. تحلیل محتوای مصاحبه‌ها به شکل تیوریک انجام گرفت. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت. سطح معنی داری آزمون T در هر دو گروه سوادآموز و آموزش دهنده کمتر از 05/0 بود، لذا برابری میانگین نمونه آماری تحقیق با عدد 2 (به معنی متوسط) یعنی رد و فرض مقابل تایید شد. نتیجه اینکه فرضیه در هر دو گروه مورد مطالعه مورد پذیرش واقع گردید. مشارکت کنندگان در پژوهش دوره آموزش عملی نماز را عالی ارزیابی نمودند. بر این اساس، پیشنهاد می‌شود دوره‌های آموزشی مشابه در خصوص موضوعاتی که در زندگی فردی و اجتماعی آنان موثر است، اجرا شود.

    کلیدواژگان: نهضت سوادآموزی، آموزش نماز کلید بهشت، ارزیابی اثربخشی
  • عباس محمدی، فاطمه عزیزآبادی فرهانی *، محسن عامری شهرابی، عباسعلی قیومی صفحات 221-255

    در هر جامعه‌ای سیر تحولات اجتماعی، و فرهنگی بی تردید تحت تاثیر حوزه علم و جامعه دانشگاهی می‌باشد. نظام آموزشی به عنوان یک ابزار فرهنگی نه تنها پشتیبان و تقویت کننده فرهنگ جامعه بلکه مرجعی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه در سیر طبیعی توسعه، نقش تعیین کننده دارد. این پژوهش در صدد است تا راهبردهای تحول نظام آموزش عالی مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب را جهت دستیابی به شاخص های نسل نوینی از دانشگاه اسلامی تبیین نماید که مرجعی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه در مسیر توسعه کشور باشد. روش پژوهش، فراترکیب کیفی است. پس از جستجوی منابع مرتبط با موضوع، از 374 منبع اولیه 21 منبع مرتبط با کلیدواژه ها انتخاب و سپس با روش کیفی تحلیل اسنادی 109 کد اولیه حاصل شد. بعد از پالایش و دسته بندی مجدد کدهای اولیه توسط تیم پژوهش دو بعد درونی و بیرونی، با 8 مولفه و 21 شاخص در رابطه با تحول آموزش عالی به دست آمد. یافته های این مقاله آموزش عالی را نیازمند، «بازاندیشی» ، «بازسازی ساختارها» و «بازآفرینی» با بهره گیری از اقدامات مبتنی بر بیانیه گام دوم می‌داند که عبارتند از: مدیریت جهادی، جهاد علمی و تکنولوژیک، جهاد اقتصادی، اقدامات رسانه ای، سبک زندگی ایرانی – اسلامی، جوانگرایی، تاکید بر فرهنگ مشارکتی و سازگاری در کارکردهای آموزش عالی که باید به طور پیوسته و عملیاتی اجرا، پیگیری و ارزیابی گردد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، راهبردهای فرهنگی، مدیریت تحول، مدیریت استراتژیک
  • حمیدرضا کلانتری، سید علیرضا افشانی، حسین اسلامی، سعید اسلامی صفحات 257-286

    امید در دنیای مدرن را می‌توان یکی از مسایل مهم در حوزه علوم اجتماعی تلقی کرد. اهمیت این موضوع زمانی بیشتر خود را نشان می‌دهدکه مفهوم پیش گفته شده نه به طور مجرد و تنها بلکه در تناسب با رسانه‌ها مورد واکاوی قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر واکاوی بستر‌های رشد امید اجتماعی در رسانه ملی بود. روش‌شناسی حاکم بر این پژوهش کیفی و رویکرد آن نظریه زمینه‌ای است. جامعه‌ هدف، 21 نفر از مدیران رسانه ملی کشور و شبکه‌های استانی (تهران و ایلام) بودند که با استفاد از نمونه‌گیری نظری و هدفمند، برای مصاحبه عمیق انتخاب شدند و فرایند نمونه‌گیری تا مرحله اشباع کامل اطلاعات ادامه یافت. داده‌های به دست آمده پس از تبدیل به متن با استفاده از کد‌گذاری باز، محوری و گزینشی مورد تحلیل قرار گرفتند که نتایج حاصل از آن در قالب 12 مقوله اصلی و 1 مقوله هسته به همراه خط داستان و مدل پاردایمی ارایه شد. نتایج به دست آمده نشان دهنده آن بود که «امید اجتماعی رسانه‌محور» به عنوان پدیده مرکزی پژوهش به دنبال مجموعه‌ای شرایط علی، از جمله عملکرد‌های تخصصی در رسانه، توسعه کیفی برنامه‌ها، بازتعریف شادی در رسانه، بسط آگاهی اجتماعی، ارایه درک مشترک از اهداف، حمایت از خانواده‌ها به همراه مجموعه‌ای از شرایط زمینه‌ای و مداخله‌گر برساخته می‌شود. امید اجتماعی برساخته شده، حامل استراتژی‌هایی چون اقدامات ترمیمی از سوی رسانه ملی بوده و به دنبال خود پیامد‌هایی نظیر توسعه و اعتمادآفرینی و رشد و توسعه فردی را به همراه دارد. مدل پارادایمی و خط داستان درک بهتری از نتایج فوق بدست می‌دهند.

    کلیدواژگان: امید اجتماعی، رسانه ملی، بازتعریف شادی، نظریه زمینه ای
  • معصومه باقری، حسن شجاعی صفحات 287-321

    این پژوهش به بررسی مطالعات دینداری با شادکامی در جمهوری اسلامی ایران با استفاده از رویکرد فراتحلیل می‏پردازد. جامعه آماری پژوهش، شامل پایان‏ ‏نامه‎های کارشناسی ارشد، دکترا و مقالات مرتبط با دینداری و شادکامی بود که تعداد 39 مطالعه با استفاده از روش نمونه‏گیری غیرتصادفی هدفمند به ‏عنوان نمونه وارد فرایند فراتحلیل شدند. ضریب اندازه اثر با به کارگیری نرم افزار CMA2 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داده‏است اندازه اثر مطالعات دینداری با شادکامی معادل 410/0 بدست آمده است که بر اساس معیار کوهن در حد متوسط ولی رو به بالا تفسیر می‏شود. نتایج پژوهش همچنین نشان داده است که هر چقدر از زمان انقلاب اسلامی ایران می‎‏گذرد میزان رابطه دینداری با شادکامی در حال افزایش است و این نشان می‏‏دهد که دینداری از مهم‏ترین متغیرهای مرتبط با شادکامی در جمهوری اسلامی ایران می‏‏باشد، و نشان از اهمیت دینداری در بروز شادکامی در میان افراد جامعه می‏باشد. همچنین نتایج حاصله نشان داد که رابطه بین تمام ابعاد دینداری با شادکامی معنادار است این در حالی است که بعد اعتقادی و مناسکی دینداری بیشترین رابطه را با شادکامی دارد اما ابعاد پیامدی و تجربی رابطه پایینی با شادکامی داشته‌اند. بنابراین با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی جامعه ایران و مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است شادکامی به‌عنوان یک پدیده اجتماعی تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله دینداری شهروندان است. در نهایت نتایج تحقیق نشان داده است شهروندانی که به مسایل دینی اعتقاد دارند و به آنها عمل می‏کنند دارای شادکامی بالاتری نسبت به بقیه هستند.

    کلیدواژگان: شادکامی، دینداری، فراتحلیل، جمهوری اسلامی ایران
  • پرویز صبوری کزج *، سید محمدرضا رشیدی آل هاشم، جواد صبوری کزج صفحات 325-346

    فرهنگ مقاومت و پایداری، جهاد و شهادت از عناصر فرهنگ انقلاب اسلامی ایران است که کارآمدترین و شورانگیزترین پدیده ها را در عرصه دفاع مقدس و در صحنه های بین المللی و مدیریت جامعه، به جهانیان نشان داده است. تحلیل فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان هویت فرهنگی جامعه ایران، از این حیث دارای اهمیت است که استکبار جهانی با ابزارهای فرهنگی و اقتصادی همواره درصدد استحاله و شبیخون فرهنگی جامعه اسلامی است. این پژوهش باهدف تحلیل فرهنگ ایثار و شهادت در وصیت‌نامه‌های شهدای دفاع مقدس انجام شده است. روش پژوهش، پدیدار شناسی است که واحدهای معنایی و مفاهیم عمده، از طریق تکنیک کولایزی با استفاده از نرم افزار مکس کیودا کشف شده است. جامعه آماری شامل کلیه شهدای دفاع مقدس شهرستان خلخال می باشد که براساس اعلام اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان خلخال357 نفر می باشند. روش نمونه گیری از نوع هدفمند بوده که تعداد46 وصیت نامه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد؛ شهدای گرانقدر در وصیت نامه هایشان تعداد46 مفهوم را در رابطه با فرهنگ ایثار و شهادت بیان کرده اند که با فرمول بندی مفاهیم کشف شده سه خوشه موضوعی استخراج شد که عبارتند از ؛1- فرصت های تقویت فرهنگ ایثار و شهادت، 2- آسیب های تقویت فرهنگ ایثار و شهادت، 3- راهکار های تقویت فرهنگ ایثار و شهادت.

    کلیدواژگان: شهید، فرهنگ ایثار و شهادت، دفاع مقدس، وصیت نامه
  • مهدی محمدزاده بنی طرفی *، محمدحسین زارعی رضائی، احمد امدادی صفحات 347-369

    انقلاب اسلامی مبتنی بر فرهنگ ناب اسلامی پدید آمد و مسیر خود را در گام اول پیموده و به گام دوم رسیده است. فرهنگ ناب اسلامی خواهان سعادت نوع بشر است و سعادت نوع بشر نیز در گرو معنویت عمیق ناب می باشد. از این رو مقام معظم رهبری در توصیه های بیانیه گام دوم انقلاب بر آن تاکید دارد. اما رسیدن به معنویت عمیق، نخست نیازمند شناخت شاخصه های معنویت است. لذا ضرورت دارد شاخصه های تعمیق معنویت در منظومه فکری مقام معظم رهبری به عنوان مصدر بیانیه گام دوم، مورد اکتشاف قرار گیرد. در منظومه فکری معظم له، معنویت در سه سطح خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی صورت می گیرد. پژوهش حاضر تلاشی است برای شناخت این شاخصه ها و به صورت استقرایی به اکتشاف مولفه های آن می پردازد. سپس اطلاعات به دست آمده را با روش کیفی داده کاوی بررسی نموده و به صورت توصیفی-تحلیلی بیان می نماید. چشم انداز این نوشتار نیز بررسی اکتشافی از شاخصه های شش توصیه دیگر معظم له در بیانیه گام دوم انقلاب است.

    کلیدواژگان: معنویت، گام دوم انقلاب، منظومه فکری مقام معظم رهبری، خودسازی، جامعه پردازی، تمدن سازی
  • آرمین منصوری، عباسعلی سلیمانی خشاب صفحات 377-407

    جامعه ایران بعد از انقلاب اسلامی برخوردار از هویتی انقلابی است که در نهادهای آن و به خصوص آموزش‌وپرورش ظهور می‌یابد. ارزیابی هویت دانش‌آموزان بر اساس ارزش‌های انقلاب اسلامی و بررسی نقش هویت دینی و ملی در هویت انقلابی آنان، هدف این پژوهش است. روش این تحقیق آمیخته بوده و دو مرحله کیفی و کمی دارد؛ در مرحله اول، تحلیل محتوای ارزش‌های انقلاب اسلامی از بیانات امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) و در مرحله دوم، ارزیابی هویت دانش‌آموزان بر اساس این ارزش‌ها صورت گرفته است. ماهیت تحقیق در مرحله اول از نوع تحلیل محتوا بوده و با روش کتابخانه‌ای انجام شده و ماهیت آن در مرحله دوم از نوع همبستگی و به روش پیمایشی بوده و ابزار این مرحله، پرسش‌نامه تعدیل شده غریب زاده و حسین‌پور (1398) می‌باشد. چهارچوب نظری این پژوهش منبعث از تطبیق نظریه جهت‌گیری هدف بلوم با ارزش‌های برگرفته‌شده از دیدگاه‌های مقام معظم رهبری است. جامعه‌ی آماری شامل کلیه دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم کشور و مشغول به تحصیل در سال 1398-1397 بوده‌اند. حجم نمونه، متشکل از1915 نفر بوده و نمونه‌گیری در ابتدا به روش در دسترس هدفمند و در گام دوم خوشه‌ای تصادفی بوده است. نمونه‌گیری در پنج کلانشهر تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و شیراز صورت گرفته است. نتایج نشان می‌دهند که میانگین هر سه هویت از میانگین مفروض (5/2) بالاتر بوده اما هویت‌های دینی و ملی از حد متوسط (3) بالاتر و هویت انقلابی از حد متوسط پایین‌تر است. همبستگی مثبت و معنی‌داری میان این سه هویت مشاهده می‌شود و نتایج تحلیل رگرسیون نشان می‌دهد‌‌ که گرایش‌های شناختی (β=0/012) و عاطفی (β=0/047) هویت دینی توانایی پیش‌بینی هویت انقلابی را ندارند بر اساس یافته‌های حاصل، اگر شناخت از دین یا تعلق عاطفی نسبت به دین بیشتر باشد، نمی‌توان گفت قطعا هویت انقلابی مطلوب است؛ اما اگر عمل نسبت به دین تحقق یابد، هویت انقلابی در سطح مطلوبی خواهد بود. همچنین هرچه شناخت نسبت به مسایل ملی افزایش می‌یابد، هویت انقلابی کاهش می‌یابد.

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، هویت دینی، هویت ملی، هویت انقلابی
|
  • Reyhane Nameni, Abulqasim Amirahmadi *, Seyyed Ali Akbar Shariati Pages 1-27

    Among the manifestations of language as a strong instrument of mind, literature has an outstanding agency due to its stylistic, semantics and emotional capacities. Also, Islamic revolution has laid the theoretical and intellectual groundwork for the interaction of the literature which resulted in reflection of its assumptions, values, expectations and ideology through a fine language. Among these instances is the resistance poetry which has resulted in perception and internalization of the culture. Despite these capacities, a comprehensive study which encapsulate this ideational atmosphere and enjoys policy and cultural management potentials is not carried out. Thus, the current research is an attempt to employ a new mixed design and cognitive poetics to develop a validated model of the variables involved in the construct of resistance culture in revolutionary poetry. Findings from structural equation modeling in SPSS revealed that in the cognitive model of resistance culture in the revolutionary poetry four components of ontology, epistemology, anthropology and methodology are involved which entail 17 different variable with acceptable factor loading value. Also, findings from structural interpretation in MicMac showed that these variables are categorized into strategic, regulatory, bi-dimensional, critical, risk and target groups with distinct strategic potential for cultural management, and cultural policy making.

    Keywords: Resistance Literature, Cognitive Poetics, Resistance, Structural Interpretation, Modeling
  • Masarat Ayat *, Sanaz Shafiee, Narges Asadollahi Pages 29-60

    Improving the performance of the organization's employees is one of the main concerns of organizations, especially private organizations in today's turbulent and competitive market. The purpose of this research is to investigate the influence of organizational intelligence on improving the organizational performance of employees through the mediation of organizational justice. This research is practical and has been carried out by a descriptive-survey method. The statistical population includes 816 employees of private companies of tile industries in Isfahan province, 286 questionnaires were randomly distributed among them and finally the data of 269 questionnaires were analyzed. In order to collect data, standard questionnaires were used, and despite their theoretical validity, their validity was re-evaluated and confirmed by experts and their reliability using Cronbach's alpha. Based on the findings of the research, organizational intelligence has a positive and significant effect on improving the organizational performance of employees and organizational justice. In addition, organizational justice has an impact on improving the organizational performance of employees. Also, the mediating effect of organizational justice in relation to organizational intelligence and performance improvement was confirmed. Based on the results of this research, by strengthening organizational intelligence and expanding organizational justice, the organizational performance of employees can be significantly improved.

  • Sonia Zare Bazqaleh *, Mahdi NamdariPejman, Seyedeh Fatemeh Mousavi Tazehabadi, Borzoo Morovat Pages 61-104

    The main purpose of this study was to identify strategies to increase the participation of Farhangian University students in cultural and social activities. For this purpose, sequential mixed exploratory research method was used. In the qualitative part, the data theory approach and Glaser emerging design were used. Semi-structured interviews were conducted using the focal interview method of two focus groups consisting of the student-teacher focus group and the focus group of administrators and experts. Data were analyzed by content analysis. In the first part, 11 main components were extracted, which were policy-making, need-centeredness, atmosphere and culture, methods, reward system, structure, awareness-raising, partner activism, process optimization, student studies and content creation. Another finding of the qualitative section was the extraction of policies and actions related to each of the components, in which 40 policies and actions were identified. The model of attracting student-teachers to cultural activities was developed and presented after selective coding. In order to validate the template, the quantitative method (questionnaire) was used and after the suggestions, the template was presented as a hypothesis. According to the stated components and policies, a questionnaire consisting of 117 items was developed, the reliability of which was obtained by preliminary implementation and Cronbach's alpha method of 0.98. This questionnaire was presented to the sample and 383 student-teachers, 105 administrators and 260 faculty members completed it. The second-order factor analysis also showed that the policies and actions of each component significantly predict the components.

    Keywords: Cultural Activity, Students' Cultural Activity, Participation in Social Cultu
  • Masoumeh Majidi Parast *, Sajad Moemeni, Iman Bakhshodehnia Pages 135-163

    The poupous of this study was to strategies for attracting public investments and participation of donors for sports in Hamadan province. Statistical population included experts having knowledge of the study subject that selected by combination of purposive and snowball sampling methods. To this end, the raw data obtained from in-depth interviews with 32 experts having knowledge of the study subject were analyzed. The open coding results also indicated that 196 indicators could affect strategies for attracting public investments and participation of donors for sports in sport projects of Hamadan Province. Afterwards, the indicators were classified into 63 concepts and 23 categories within pivotal coding. The findings implied that various factors including integrated management development and planning, establishment of a culture of attracting public investments and participation, enhancement of interactions with donors, education, structural development, culture-building, moralism, improvement of ads and related media, development of a performance evaluation system of charity associations and so on could have effects on strategies affecting public investments and participation of donors for sports. According to the results of the present study, it can be suggested to the managers of sports organizations that using indicators, concepts, and categories identified in this study for future planning to attracting public investments and have effective communications with charitable individuals

    Keywords: Donors, Charity Culture, Donors for Sports, People's Capital, Grounded theory
  • Farshid aslani*, Akbar Bahmani, Mehdi Mohammadi Pages 136-220

    Job passion is one of the novel and relatively widely used concepts in modern approaches to human resource management. The relationship between religion and job motivation can be important in terms of hiring and promoting the right organizational culture. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of religious capital on job motivation with the mediating role of spirituality in the workplace. The present study is an applied and analytical research that was conducted cross-sectionally in 1399. The statistical population of the study was 740 nurses from the hospitals of Isfahan University of Medical Sciences. Using random sampling method, a sample of 253 nurses was selected using the Cochran's formula. The data collection tool was a standard questionnaire whose validity and reliability were confirmed. Descriptive, mean and standard deviation statistical methods were used to analyze the collected data and inferential statistical methods, multivariate analysis of variance (MANOVA) and correlation and regression tests were used. Data were also analyzed using SPSS and AMOS software. The results according to the hypotheses show that at the 95% confidence level in the hospitals of Isfahan University of Medical Sciences, religious capital has a positive and significant effect on job motivation. Religious capital has a positive and significant effect on spirituality in the workplace. Spirituality in the workplace has a positive and significant effect on job motivation. Nurses can positively affect people's beliefs about their abilities to achieve success by instilling a sense of hope, faith and insight into nurses.

    Keywords: Job Passion, Religion, Religious Capital, Spirituality in the Workplace, Nurses
  • Abolhasan Mahrooei*, Mehdi Mahmoudi Pages 165-197

    In terms of the purpose, the current research is in the category of applied research, and in terms of the method, it is a mixed exploratory type, which was conducted in a causal-comparative way. Semi - structured interviews and a researcher-made questionnaire were used to collect information. Ensuring the validity of the tool (face and content) was provided using the Delphi technique. The statistical population included the experts and experts of the literacy organization, experts of the general departments of education, experts of the prayer headquarters, educators and literate students of the country. The purposeful sampling method was used until the theoretical saturation level of the data and the stratified sampling method was used. The sample size was obtained using the sample size determination table of Georgesi and Morgan in the group of 357 teachers and 381 literate students. The content analysis of the interviews was done theoretically. Data analysis was done using descriptive and inferential statistics. The significance level of the T test in both the literate and the teacher groups was less than 0.05, so the average of the statistical sample of the research is equal to the number 2 (meaning Medium) means rejection and the opposite hypothesis was confirmed. As a result, the hypothesis was accepted in both study groups. The participants in the research evaluated the practical prayer training course as excellent. Based on this, it is suggested to implement similar training courses on the subjects that are effective in their personal and social life.

    Keywords: Literacy Movement, Key to Heaven Prayer Training, Effectiveness Evaluation
  • Abbas Mohammadi, Fatemeh Azizabadi Farahani *, Mohsen Ameri Shahrabi, Abbas Ali Qayyumi Pages 221-255

    In any society, the course of social and cultural developments is undoubtedly influenced by the field of science and academic society. The educational system as a cultural tool not only supports and reinforces the society's culture but also serves as a reference to meet the needs of the society in the natural course of development. This research aims to explain the strategies for the transformation of the higher education system based on the statement of the second step of the revolution in order to achieve the indicators of a new generation of Islamic universities, which will be a reference for responding to the needs of the society in the development of the country. The research method is qualitative meta-combination. After searching for sources related to the topic, 21 sources related to keywords were selected from 374 primary sources, and then 109 primary codes were obtained using the qualitative method of document analysis. After refining and recategorizing the primary codes by the research team, two internal and external dimensions were obtained with 8 components and 21 indicators related to the evolution of higher education. The findings of this article consider higher education to be in need of "rethinking", "rebuilding structures" and "recreation" by using actions based on the statement of the second step, which are: jihadi management, scientific and technological jihad, economic jihad, media actions. Iranian-Islamic lifestyle, youthfulness, emphasis on participatory culture and compatibility in the functions of higher education, which must be continuously and operationally implemented, followed up and evaluated

    Keywords: Transformation Higher Education, Statement of the Second Step of the Revolution, Cultural Strategies, Transformation Management Strategic
  • Hamidreza Kalantari, Seyed Alireza Afshani, Hossein Eslami, Saeed Eslami Pages 257-286

    The aim of the current research was to analyze the growth contexts of social hope in the national media. This qualitative research used a grounded theory (GT) method. The target population was the managers of the country's national media and provincial networks (Tehran and Ilam), using theoretical and purposive sampling, 21 of them were selected for in-depth interviews, and the sampling process continued until the complete information saturation stage. After converting the data into text, they were analyzed using open, axial and selective coding, the results of which were presented in the form of 12 main categories and 1 core category along with the story line and paradigm model. The obtained results showed that "media-oriented social hope" as the central phenomenon of the research follows a set of causal conditions, including specialized functions in the media, qualitative development of programs, redefining happiness in the media, expanding social awareness, providing a common understanding of goals. , supporting families is built along with a set of contextual and intervening conditions. The built social hope carries strategies such as reconstruction actions by the national media and brings consequences such as development and confidence creating and individual growth and development. The paradigm model and story line provide a better understanding of the above results.

    Keywords: Social Hope, National Media, Redefining Happiness, Grounded theory
  • Masomeh Bagheri, Hasan Shojaie Pages 287-321

    This study examines the studies of religiosity with happiness in the Islamic Republic of Iran using a meta-analysis approach. The statistical population of the study included master's theses, doctoral dissertations and articles related to religiosity and happiness. A total of 39 studies entered the meta-analysis process using purposive non-random sampling as a sample. The effect size coefficient was evaluated using CMA2 software. The results show that the magnitude of the effect of religiosity studies with happiness is equal to 0.410, which is interpreted as moderate but up according to Cohen's criterion. The results of the study also show that as the time of the Islamic Revolution of Iran, the relationship between religiosity and happiness is increasing and this shows that religiosity is one of the most important variables related to happiness in the Islamic Republic of Iran. The results also showed that the relationship between all dimensions of religiosity and happiness is significant, while the doctrinal and ritual dimension of religiosity has the most relationship with happiness, but the consequential and experimental dimensions have a low relationship with happiness. Therefore, considering the social conditions of Iranian society and studies conducted in this field, happiness as a social phenomenon is affected by various factors, including the religiosity of citizens, so this factor in interaction with other factors in society affects the happiness of citizens. Research has shown that citizens who believe in and practice religious issues are happier than others.

    Keywords: Happiness, Religiosity, Meta-Analysis, Islamic Republic of Iran
  • Parviz Saboori Kazaj *, Seyed MohammadReza Rashidi Al Hashem, Javad Sabouri Kazaj Pages 325-346

    After the Islamic revolution, Iranian society has a revolutionary identity that emerges in its institutions, especially education. The purpose of this research is to evaluate the students' identity based on the values of the Islamic Revolution and investigate the role of religious and national identity in their revolutionary identity. The method of this research is mixed method and has two qualitative and quantitative stages; In the first stage, the analysis of the content of the values of the Islamic Revolution from the statements of Imam Khamenei and in the second stage, the evaluation of the students' identity based on these values has been done. The type of first stage is content analysis and informations collected by library method. The second stage is done by correlational survey method and the tool of this stage is the modified questionnaire of Gharibzadeh and Hosseinpour (2018). The theoretical framework of this research originates from the adaptation of Bloom's goal orientation theory with the values obtained from the views of the Supreme Leader. The statistical population were high school students who studying in 2017-2018. The sample size consists of 1915 people. The sampling method is purposefully available in the first stage and random cluster sampling in the second stage. The average of all three identities was higher than the assumed average (2.5), but religious and national identities were higher than the average (3) and revolutionary identities were lower than the average. There is a positive and significant correlation between these three identities and the results of regression analysis show that the cognitive (β = 0.012) and emotional (β = 0.047) tendencies of religious identity do not have the ability to predict revolutionary identity.Revolutionary identity and religious identity in cognitive and emotional tendencies are better than behavioral tendencies. If one knows more about religion or has an emotional attachment to religion, cannot say that revolutionary identity is certainly desirable; but if religion is actioned, the revolutionary identity will be at a desirable level. Also, as the awareness of national issues increases, the revolutionary identity decreases.

    Keywords: Education System, Religious Identity, National Identity, RevolutionaryIdentity
  • Mehdi Mohammadzadeh Bani Tarabi *, mohamadhosin zareeirezaii, ahmad emdadi Pages 347-369

    The Islamic revolution was based on the pure Islamic culture and has traveled its path in the first step and has reached the second step. The pure Islamic culture wants the happiness of mankind, and the happiness of mankind depends on deep and pure spirituality. Therefore, the Supreme Leader emphasizes it in the recommendations of the statement of the second step of the revolution. But to reach deep spirituality, first of all, it is necessary to know the characteristics of spirituality. Therefore, it is necessary to explore the indicators of deepening spirituality in the intellectual system of the Supreme Leader as the source of the statement of the second step. The present research is an attempt to know these indicators and explores its components in an inductive way. The research method of this article is qualitative and of the foundation data type, which has continued with the study of the Supreme Leader's intellectual system until reaching theoretical saturation, and discovery and inspection have been the tools of this observation and study in terms of reliability and validity. The perspective of this article is an exploratory examination of the six other recommendations of His Holiness in the statement of the second step of the revolution. In its first step, the Islamic revolution established the Islamic system and continues its path towards the new Islamic civilization and is a claimant for the happiness of mankind. Therefore, the above combination is the spiritual civilization that is headed towards him and the three dimensions of self-improvement (perfect man, waiting man, spiritual man), socialization (revolutionary system, preparation for emergence, utopia) and civilization (new Islamic civilization, It considers the single nation, the rule of religion and morality) with the stated components.

    Keywords: Education System, Religious Identity, National Identity, RevolutionaryIdentity
  • Armin Mansouri, Abbasali Soleimani Khashab Pages 377-407

    After the Islamic revolution, Iranian society has a revolutionary identity that emerges in its institutions, especially education. The purpose of this research is to evaluate the students' identity based on the values of the Islamic Revolution and investigate the role of religious and national identity in their revolutionary identity. The method of this research is mixed method and has two qualitative and quantitative stages; In the first stage, the analysis of the content of the values of the Islamic Revolution from the statements of Imam Khamenei and in the second stage, the evaluation of the students' identity based on these values has been done. The type of first stage is content analysis and informations collected by library method. The second stage is done by correlational survey method and the tool of this stage is the modified questionnaire of Gharibzadeh and Hosseinpour (2018). The theoretical framework of this research originates from the adaptation of Bloom's goal orientation theory with the values obtained from the views of the Supreme Leader. The statistical population were high school students who studying in 2017-2018. The sample size consists of 1915 people. The sampling method is purposefully available in the first stage and random cluster sampling in the second stage. The average of all three identities was higher than the assumed average (2.5), but religious and national identities were higher than the average (3) and revolutionary identities were lower than the average. There is a positive and significant correlation between these three identities and the results of regression analysis show that the cognitive (β = 0.012) and emotional (β = 0.047) tendencies of religious identity do not have the ability to predict revolutionary identity.Revolutionary identity and religious identity in cognitive and emotional tendencies are better than behavioral tendencies. If one knows more about religion or has an emotional attachment to religion, cannot say that revolutionary identity is certainly desirable; but if religion is actioned, the revolutionary identity will be at a desirable level. Also, as the awareness of national issues increases, the revolutionary identity decreases.

    Keywords: Education System, Religious Identity, National Identity, Revolutionary Identity