فهرست مطالب

Language Horizons - Volume:6 Issue: 4, Winter 2023

Journal of Language Horizons
Volume:6 Issue: 4, Winter 2023

  • تاریخ انتشار: 1401/12/13
  • تعداد عناوین: 6
|
  • الهام محمدی آچاچلوئی* صفحات 7-26
    این مقاله، دیدگاه اسطوره شناختی جوزف کمپل را برای بحث درباره شخصیت سیاه به عنوان نجات بخش در رمان نام من قرمز است اثر اورهان پاموک (2002) به کار می برد. این امر با بحث از سیاه به عنوان عاشقی انجام پذیرفته که تعامل گفت وگویی اش با جهان خارج به وی کمک می کند در جامعه نمونه چندفرهنگی عثمانی قرن 16 که از زوال تدریجی تحت فشار راهکارهای تک صدایی ارتباطی رنج می برد نظم و صلح را دوباره برقرار کند. این راهکارها سنت نقاشی غربی و شرقی، و دیدگاهی ضد-نقاشی مذهبی را شامل می شوند که دو مورد دیگر را به عنوان کفرآمیز رد می کند. این پژوهش نظر های غالب منتقدین نام من قرمز است را به عنوان یک تمثیل سیاسی بدبینانه که از ناپدید شدن هویت فرهنگی سنتی ترکیه ابراز تاسف می کند، به چالش می کشد و استدلال می کند که نام من قرمز است از طریق جزییات عملکرد سیاه در خودشناسی و انطباق پذیری، موضعی خوش بینانه نسبت به شکل گیری فرهنگی ایجاد می کند. این مقاله با برجسته کردن مفهوم مبارزه مرگ-و-زندگی، سیاه را به عنوان یک زندگی بخش معرفی می کند که موفقیتش با پیوند مجدد از طریق  ازدواج  مشخص می شود.
    کلیدواژگان: جوزف کمپل، اورهان پاموک، نجات دهنده، گفت وگویی، تک گویی
  • جواد زارع*، زهره سادات ناصری صفحات 27-50
    مقالات حوزه بررسی ژانر کمک بسزایی به فهم ما از ساختار بلاغی مقالات علمی کرده اند. مقاله حاضر به بررسی ساختار بلاغی بخش نتیجه گیری در مقالات مروری نظری انگلیسی در زمینه های زبان شناسی و زبان شناسی کاربردی پرداخته است. رویکرد استفاده شده در این مطالعه، تجزیه و تحلیل ژانر مبتنی بر گام است. پیکره ای متشکل از 500 مقاله مروری نظری انگلیسی مورد بررسی قرار گرفت. گام ها و زیرگام های مورد استفاده برای نیل به اهداف تعاملی در بخش نتیجه گیری مقالات مروری نظری بررسی شد. نتایج نشان داد که اولا، نتیجه گیری در مقالات مروری نظری انگلیسی از نظر اهداف ارتباطی اولیه با نتیجه گیری در مقالات پژوهشی متفاوت است. دوما، نتیجه گیری مقالات مروری نظری شامل پنج مجموعه گام است، از جمله1) حوزه، 2) هدف، 3) ساختار، 4) نتیجه گیری و 5) پیشنهاد. سوما، نتیجه گیری در مقالات مروری نظری در دو گام آخر الگوی چرخه ای دارد، زیرا در این بخش نویسنده یافته های اصلی تحقیقات قبلی را گزارش می کند، آن ها را تفسیر می کند، آن ها را به فعالیت آموزشی ربط می دهد و تحقیقات بیشتر را بر اساس آن چه ضروری است پیشنهاد می کند. نکته آخر اینکه، بر خلاف نتیجه گیری در مقالات پژوهشی، نتیجه گیری در مقالات مروری نظری حاوی گام «پیشنهاد» به عنوان یک ویژگی اصلی ساختار بلاغی آن ها است. در پایان، پیامدهای این یافته ها برای نظریه پردازی و آموزش این سبک از مقاله بحث می شود.
    کلیدواژگان: نتیجه گیری، مقالات مروری نظری انگلیسی، گام، زیرگام، هدف تعاملی
  • مهناز اسلامی، حسین طالب زاده* صفحات 51-79
    نظرات متناقضی در مورد جایگاه زبان اول و  کدگردانی (به عنوان یک پدیده رایج) در کلاسهای زبان وجود دارد. علیرغم انبوهی از مطالعات در زمینه کدگردانی در کلاس، در زمینه مقایسه شیوه های های زبان گردانی اساتید دانشگاه در محیط های مختلف به ویژه در کلاس های کارشناسی رشته آموزش زبان در ایران پژوهشهای اندکی وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه عملکردهای واقعی و دلایل و کارکردهای کدگردانی در کلاسهای مهارتهای زبانی و کلاسهای موضوعی در سطح دانشگاه بود. برای این کار، دو گروه از مدرسان درسهای محتوای اصلی و درسهای زبان انگلیسی مورد مشاهده قرار گرفته و کلاس های آنها ضبط شد، و از طریق روش یادآوری تحریک شده مصاحبه شدند. کارکردهای پیشنهادی آنها به صورت کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در سه کارکرد گسترده آموزشی (دسترسی به برنامه درسی ، مدیریت کلاس و روابط بین فردی و عملکردهای فرعی آنها) دسته بندی و سپس شمارش و مقایسه کمی شد. یافته ها نشان داد که کدگردانی به عنوان یک استراتژی هدفمند تلقی می شود که بطور قابل توجهی در کلاسهای محتوایی رواج بیشتری دارد. ما در پایان به بحث  در مورد پیامدهای نتایج برای مدرسان دانشگاه، معلمان زبان و سایر ذینفعان در پرتو عملکرد هدفمند و کدگردانی موجه به عنوان یک استراتژی ارتباطی، آموزشی می پردازیم که می تواند به معلمان در کاهش مشکلات شناختی و عاطفی دانش آموزان کمک کند و درک و یادگیری آنها را بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: کدگردانی در کلاس، کلاسهای موضوعی، کلاسهای (مهارتهای) زبان، کارکردهای متصور، کارشناسی، مدرسان دانشگاه
  • فاطمه خرم، سید علی استوار نامقی*، فرهاد معزی پور صفحات 81-101
    گرچه مفاهیم مختلف دستوری و درستی آن ها در مقاله های تفسیری فراگیران زبان انگلیسی به شکل گسترده ای بررسی شده اند، اما متنیت که از طریق منبع های زبانی مرتبط با انسجام ادراک می شود، تا اندازه ای ناشناخته باقی مانده است. به پیروی از مدل هالیدی و حسن (1976)، این پژوهش بر آن است تا فراوانی و کاربرد این منبع ها را با تحلیل نمونه تصادفی مقاله هایی که توسط دانشجویان کارشناسی آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه صنعتی شاهرود نوشته شده اند، مورد بررسی قرار دهد. تحلیل ها نشان می دهد که شرکت کنندگان از شکل های رایج انسجام واژگانی همچون تکرار و هم معنایی بیش از اندازه استفاده کرده اند ولی از گروه های انسجام دستوری مانند حذف و ارجاع های مقایسه ای به ندرت بهره گرفته اند. از این رو، می توان نتیجه گرفت که متنیت در مقاله های مورد تحلیل آن چنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. یافته های این پژوهش کاربردهای روشنی را برای طراحان مواد درسی، معلم های زبان و زبان آموزانی که مشغول یادگیری نگارش زبان دوم هستند به همراه دارد.
    کلیدواژگان: متنیت، ابزارهای انسجامی، نوشتار دانشگاهی، تحلیل گفتمان
  • نادر صفایی اصل، سعیده آهنگری*، مهناز سعیدی صفحات 103-124
    ارزیابی پویا که مبتنی بر مفهوم حوزه تقریبی رشد ویگوتسکی است، یکپارچگی ارزیابی و آموزش از طریق مداخله را در مرکز توجه خود دارد. ارزیابی پویا یا به صورت فردی و یا به صورت جمعی اجرا می شود. در ارزیابی پویا-گروهی که توسط پوهنر (2009) معرفی شد، زبان آموزان به شکل همزمان در معرض مداخله قرار می گیرند. مساله ایی که به طور گسترده در ارزیابی گروهی نادیده گرفته شده، همگنی و ناهمگنی فراگیران زبان انگلیسی در حین مداخله است. این پژوهش، کوشید تا تاثیر ارزیابی پویا-گروهی بر توانایی درک شنیداری فراگیران زبان انگلیسی همگن و ناهمگن را مورد بررسی قرار دهد. همچنین این پژوهش بر آن است تا دریابد آیا دو نوع مداخله کارشناس-تازه کار و همتا-به-همتا در ارزیابی پویا-گروهی می تواند تاثیر متفاوتی بر کنترل درک شنیداری فراگیران زبان انگلیسی همگن و ناهمگن داشته باشد. به همین منظور، 80 فراگیر زبان انگلیسی سطح متوسط به عنوان شرکت کننده انتخاب شدند. آن ها، بر مبنای مهارت زبانی شان در دو گروه 40 نفری زبان آموزان همگن و ناهمگن قرار گرفتند. سپس، هر گروه به دو گروه آزمایش تقسیم شدند. شرکت کننده ها در همه گروه ها، در سه جلسه شنیداری شرکت کردند. برای مداخله، به شرکت کننده ها از طریق انواع مداخله کارشناس- تازه کار و همتا-به-همتا کمک شد. برای یافتن تاثیر اصلی و تعاملی نوع گروه و مداخله در ارزیابی  پویای گروهی، نمره های پس آزمون از طریق تحلیل واریانس دوطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که هم نوع گروه و هم نوع مداخله، تاثیر اصلی و تعاملی بر درک شنیداری زبان آموزان دارند. همچنین، از یک آزمون تعقیبی برای مقایسه تفاوت میانگین بین گروه ها، هم بهره گرفته شد.
    کلیدواژگان: ارزیابی پویا-گروهی، همگن، ناهمگن، نوع مداخله، حوزه تقریبی رشد
  • مسعود سعیدی* صفحات 125-148
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر تغییر درخواست های تکلیف بر آن چه فراگیران زبان انگلیسی دقیقا در حین تولید گفتار بر آن متمرکز می شوند، می پردازد. به این منظور، شرایط انجام تکلیف با درجات پیچیدگی متفاوت همراه با متغیرهای ساختار و نزدیکی زمانی-مکانی (±این جا/اکنون) از جنبه کاربردی تعریف شدند. پژوهش مشتمل بر 60 فراگیر زبان انگلیسی ایرانی بود که از آن ها درخواست شد تا یک تکلیف روایی را تحت چهار حالت انجام دهند: الف) روایت یک داستان ساختارنیافته تصویر-بنیاد با استفاده از زمان حال با پشتیبانی بافتی؛ ب) اجرای یک داستان تصویری ساختاریافته در زمان حال با پشتیبانی بافتی؛ ج) روایت یک داستان تصویری ساختاریافته در زمان گذشته بدون پشتیبانی بافتی؛ د) روایت یک داستان تصویری ساختاریافته در زمان گذشته بدون پشتیبانی بافتی. شرکت کنندگان پس از انجام تکلیفشان، در یک دوره مصاحبه های مرورنگر شرکت کردند که علل ناروانی خود را به وسیله مکث هایی که نشان داده بودند، بیان کردند. یافته ها به تاثیرات افتراقی پیچیدگی تکلیف بر تخصیص توجه زبان آموزان اشاره کرد. به ویژه، نتایج نشان داد که اجرای روایت ساختارنیافته دشوارتر منجر به مکث های بیشتر ناشی از توجه به مفهوم سازی می شود. افزون بر این، استفاده از زمان گذشته برای بازگویی داستان ها بدون نگاه کردن به تصویرها منجر به مکث های بیشتری به سبب توجه به ساختار می شد. از همه مهم تر، مشخص شد که بازگویی یک روایت ساختاریافته در زمان گذشته بدون پشتیبانی بافتی، به شکل قابل توجهی تمرکز بر ساختار را افزایش می دهد، که این نتیجه به طور معناداری در شمار بیشتری از مکث ناشی از تمرکز بر رمزگذاری واجی، نحوی و واژگانی مشهود است. کاربردهای پیش آمدهای مرتبط با موضوعات نظری و عملی مربوطه مورد بحث قرار گرفت.
    کلیدواژگان: تکلیف، توجه، فرم، نزدیکی زمانی-مکانی، ساختار
|
  • Elham Mohammadi Achachelooei * Pages 7-26
    This article applies Joseph Campbell’s mythological perspective to discuss Black’s character as a redeemer in Orhan Pamuk’s My Name Is Red (2002). This is done through discussing him as a lover whose dialogic interaction with the outside world helps him restore peace and order in an exemplary multicultural Ottoman society of the sixteenth century that is suffering gradual disappearance under the pressure of monologic strategies of communication. The strategies include Eastern and Western traditions of painting and a religious anti-painting one which refutes the other two as blasphemous. This investigation challenges the dominant reviews of MNR as a pessimistic political allegory that regrets the disappearance of traditional Turkish cultural identity, and argues that MNR develops an optimistic stand toward cultural formation through detailing Black’s practice of self-understanding and adaptability. Highlighting the notion of life-and-death struggle, this article introduces Black as a reviver whose success is signified through his marital reunion.
    Keywords: Joseph Campbell, Orhan Pamuk, savior, Dialogism, monologism
  • Javad Zare *, Zohreh Sadat Naseri Pages 27-50
    Genre analysis studies have refined our understanding of the rhetorical organization of scientific articles. The present paper reports on a study which investigated the rhetorical organization of the conclusion section of English conceptual review articles in linguistics and applied linguistics fields. Drawing on a move-based genre analysis approach, the study was based on a corpus of more than 500 English conceptual review articles. The analysis involved detecting the generic moves and sub-moves that writers use to achieve communicative purposes. The results showed that first, conclusions in English conceptual review articles differ from conclusions in research papers in terms of primary communicative purposes. Second, conclusions of review articles contain a set five moves, including 1) territory, 2) purpose, 3) structure, 4) conclusion, and 5) suggestion. Third, conclusions of review articles feature a cyclic pattern in the last two moves, as the writer reports main findings of prior research, interprets them, relates them to educational practice, and recommends further research based on what is felt most necessary. Last but not least, unlike research papers conclusions, review articles conclusions contain ‘suggestion’ as a core feature of their rhetorical organization. The results of the study benefit both theoreticians and practitioners.
    Keywords: English conceptual review article conclusions, move, sub-move, rhetorical function, linguistics, Applied Linguistics
  • Mahnaz Eslami, Hossein Talebzadeh * Pages 51-79
    There are contradicting views about the place of L1 and code-switching (as a common phenomenon) in language classrooms. Despite the plethora of studies investigating classroom code-switching, there is a lack of research comparing trans-languaging practices of university instructors across different contexts particularly in Iranian EFL undergraduate classrooms. The purpose of this study was to examine and compare the actual practices and perceived justifications and functions of code-switching in university level language and content classes. To do so, two groups of Iranian instructors (2 males and 4 females) teaching English major content classes (i.e., Principals of Translation, Translating Journalistic Texts, and Research Methodology) and language courses (i.e., Speaking and Listening, Reading Comprehension, and Writing) were observed, their classes were recorded, and they were interviewed through the stimulated recall technique. The switches’ professed functions were qualitatively analyzed and then were categorized into three broad pedagogical functions (curriculum access, classroom management, and interpersonal relations along with their sub-functions), and, ultimately, they were counted and compared quantitatively. The findings revealed that code-switching was perceived as a goal-directed strategy which was considerably more prevalent (especially intersentential type) in content classes. The findings in this study can make contributions to the work of university instructors, language teachers, and  other educational skateholders.The purposeful and fruitful practice of judicious code-switching as a communicative teaching strategy canhelp teachers reduce students’ cognitive and affective burden while improving their comprehension and learning.
    Keywords: classroom code-switching, content classes, language skills classes, perceived functions, undergraduate, university instructors
  • Fatemeh Khorram, Seyyed Ali Ostovar-Namaghi *, Farhad Moezzipour Pages 81-101
    Although grammatical range and accuracy have been widely explored in EFL learners’ expository essays, texture, which is realized through linguistic resources related to cohesion, has remained relatively unexplored. Guided by Halliday and Hassan’s (1976) model, this study aimed at exploring the frequency and use of these resources by analyzing a random sample of essays written by MA TEFL students at Shahrood University of Technology. Analyses revealed that the participants overused common forms of lexical cohesion, such as repetition and synonymy, but rarely did they use grammatical cohesive ties such as ellipsis and comparative references; hence, the analyzed essays were found to be underdeveloped as far as texture is concerned. The findings of this study have clear implications for materials developers, language teachers, and educators who are involved in second language writing instruction.
    Keywords: texture, Cohesive devices, academic writing, Discourse analysis
  • Nader Safaei Asl, Saeideh Ahangari *, Mahnaz Saeidi Pages 103-124
    Based on Vygotsky's concept of Zone of Proximal Development, dynamic assessment (DA) has at its core the integration of assessment and instruction through mediation. DA is practiced either individually or collectively. In group-dynamic assessment (G-DA), as Poehner (2009) introduced, learners are simultaneously exposed to mediation.  The problem which has been ignored in G-DA is the homogeneity and heterogeneity of EFL leaners while being mediated. This study tried to investigate the effect of group-dynamic assessment on homogeneous and heterogeneous EFL learners' ability in listening comprehension. It also intended to find out if expert-novice and peer-to-peer mediation types in G-DA differed in their effects on homogeneous and heterogeneous EFL learners' command of listening comprehension. To this end, eighty intermediate EFL learners were chosen to be the participants. According to their language proficiency, they were assigned to two groups of forty homogeneous and forty heterogeneous learners. Then, each group was divided into two experimental groups. The participants in all groups attended three listening sessions. For the mediation, the participants were assisted through novice-expert and peer-to-peer mediation types. To find out the main and interaction effect of group type and mediation type in G-DA, the post-test scores were analysed through running a two-way ANOVA.  The results indicated that both group type and mediation type had significant main and interaction effect on learners' listening comprehension. A post hoc test was also utilized to compare the mean differences between the groups.
    Keywords: group-dynamic assessment, homogeneous, heterogeneous, mediation type, Zone of Proximal Development
  • Masoud Saeedi * Pages 125-148
    The present research investigated the impact of task demands manipulation on what learners of English as a foreign language (EFL) exactly focus on while producing speech. In the same vein, task performance conditions with varying degrees of complexity were operationally defined along the variables of structure and immediacy (±Here/Now). The study involved sixty Iranian EFL learners who were asked to carry out a narrative task under four conditions: narrating an unstructured picture-based story using the present tense with contextual support; performing a structured picture story in the present tense with contextual support; narrating an unstructured picture story in the past tense without contextual support; narrating a structured picture story in the past tense without contextual support. Following their task performance, participants attended a round of retrospective interviews where they verbalized the causes for their dysfluency as indicated by pauses. Results pointed to differential effects of task complexity on learners’ attention allocation. Specifically, it was shown that performing the more difficult unstructured narrative makes for more pauses stemming from attention to conceptualization. Besides, using past tense to recount the stories without looking at the pictures resulted in more pauses due to attention to form. More importantly, it was found out that recounting a structured narrative in the past tense without contextual support, substantially enhanced attention to form which was evident in the significantly greater number of pauses owing to focus on lexical, syntactic, and phonological encodings. The implications of the outcomes are discussed in relation to relevant theoretical and practical issues.
    Keywords: Task, attention, Form, immediacy, Structure