فهرست مطالب

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 43، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فاطمه کمالی، صالح طباطبائی وکیلی*، علی آقائی، شیما حسینی فر صفحات 1-10
    این پژوهش به منظور ارزیابی اثرات کم کاری و پرکاری غده تیرویید بر فراسنجه های عملکردی، خونی و تولیدمثلی در بلدرچین ژاپنی انجام شد. تعداد 320 قطعه جوجه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1- شاهد بدون درمان، 2- لووتیروکسین (70 میکروگرم در لیتر)، 3- پروپیل تیواوراسیل (15 میلی گرم در لیتر) و 4- پروپیل تیواوراسیل در ابتدا و سپس لووتیروکسین بود. صفات عملکردی هر هفته اندازه گیری شد. در روز 42 پرورش، از هر تکرار یک پرنده نر و یک ماده انتخاب و خونگیری برای ارزیابی فراسنجه های خونی صورت گرفت. در روز 62 پرورش، تخم پرنده ها جمع آوری و به دستگاه جوجه کشی منتقل شد. ضریب تبدیل غذایی، میزان مصرف خوراک و افزایش وزن تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند. در سرم نرها، غلظت تری گلیسیرید در کل تیمارهای درمانی و غلظت آلانین آمینوترانسفراز در تیمار پروپیل تیواوراسیل- لووتیروکسین کاهش معنی داری داشت (05/0≥P). در پرنده ماده، غلظت LDL خون در تیمار لووتیروکسین نسبت به شاهد کاهش و آلانین آمینوترانسفراز در این تیمار نسبت به گروه های دیگر افزایش یافت (05/0≥P). بیش ترین غلظت آلکالین فسفاتاز سرم خون ماده ها در تیمار پروپیل تیواوراسیل بود (05/0≥P). سایر فراسنجه های بیوشیمایی خون و درصد باروری تحت تاثیر تیمارهای آزمایش قرار نگرفتند. کم ترین درصد جوجه در آوری کلی و جوجه در آوری تخم های بارور و بیش ترین درصد تلفات رویانی مربوط به تیمار پروپیل تیواوراسیل- لووتیروکسین بود (05/0≥P). به طورکلی، داروهای القاکننده پرکاری و کم کاری غده تیرویید، نتوانستند تاثیر قابل ملاحظه ای بر اغلب فراسنجه های عملکردی، تولیدمثلی و خونی در بلدرچین ژاپنی داشته باشند.
    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، پرکاری تیروئید، عملکرد، کم کاری تیروئید
  • اعظم مکی پور*، اشرف جزایری، اسماعیل داراب پور صفحات 11-20
    گونه های مختلف ماهی به علت اختلاف در کیفیت و کمیت پروتیین ها و آنزیم های موجود در موکوس دارای، فعالیت ضدباکتریایی متنوعی هستند. ماهی Boleophthalmus dussumieri  یکی از گونه های گلخورک است که طبق مطالعات گذشته از خور موسی گزارش شده است. با توجه به این که تاکنون مطالعه ای در زمینه فعالیت ضدمیکروبی موکوس این گونه گزارش نشده است، بنابراین هدف این پژوهش بررسی اثر ضدباکتریایی موکوس ماهی B. dussumieri علیه سه سویه باکتری استاندارد (Escherichia coli (ATCC 25922)، Acinetobacter baumannii (ATCC BAA-747)، Bacillus subtillis (ATTC 6633)) و سه  سویه باکتری کلینیکی (Escherichia coli، Acinetobacter baumannii، Bacillus anthracis) بود. بعد از تهیه عصاره آبی موکوس، اثر ضدباکتریایی آن در چهار غلظت 25، 50، 100 و 200   میلی گرم بر میلی لیتر به روش انتشار دیسک بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 21 SPSS  و آنالیز واریانس یک طرفه ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.  نتایج نشان داد که تمامی باکتری ها نسبت به عصاره موکوس حساس بودند و هاله عدم رشد بین باکتری های مختلف دارای اختلاف معنی دار (05/0P<) بود. هم چنین مشخص شد که باکتری های گرم مثبت با میانگین هاله عدم رشد 12 میلی متر نسبت به باکتری های گرم منفی با میانگین هاله عدم رشد 9 میلی متر حساسیت بیش تری در برابر عصاره موکوس پوست ماهی B. dussumieri  نشان دادند. نتیجه های این پژوهش نشان داد که موکوس پوست ماهی Boleophthalmus dussumieri  دارای اثر ضدمیکروبی بوده و قابلیت حذف عامل های بیماری زا  در شرایط آزمایشگاهی را دارد.
    کلیدواژگان: گلخورک، خور موسی، فعالیت ضدمیکروبی، موکوس، ‏Boleophthalmus dussumieri‏.‏
  • حسن فاضلی نژاد*، نیره کیقبادی صفحات 21-31
    یکی از ویژگی های اصلی بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی مانند آلزایمر تجمع آمیلوییدی پروتیین های ویژه در بافت مغز می باشد. بنابراین، جلوگیری از تجمع آمیلوییدی و رسوب آن ها در پیشگیری و درمان چنین بیماری هایی از اهمیت بالایی برخوردار است. در مطالعه تجربی حاضر، اثرات احتمالی عصاره خرفه بر روند فیبریلاسیون آمیلوییدی لیزوزیم سفیده تخم مرغ به عنوان یک پروتیین مدل و نقش احتمالی آن در درمان بیماری های آمیلوییدوز بررسی شده است. آمیلویید لیزوزیم در شرایط نسبتا ناملایمی مانند pH به شدت اسیدی و دمای بالا تولید شد و با تکنیک های مختلف از جمله سنجش اتصال قرمز کنگو، تیوفلاوین T و میکروسکوپ نیروی اتمی تشکیل آن تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برگ گیاه خرفه بعد از جمع آوری و خشک شدن، ابتدا کلروفیل زدایی شده و سپس عصاره هیدروالکلی آن به دست آمد. عصاره پس از تغلیظ و خشک شدن به مدت 48 ساعت، در دمای 20- درجه سانتی گراد نگهداری شد. بررسی ها با تیوفلاوین T نشان دادکه تشکیل آمیلویید در حضور عصاره خرفه به صورت وابسته به غلظت و به صورت معنی داری مهار می شود (05/0p˂). آزمایش کنگورد و هم چنین تصاویر میکروسکوپ نیروی اتمی نیز مهار تشکیل آمیلویید در حضور عصاره خرفه را تایید کرد. فلورسانس ذاتی و خارجی (ANS) نشان دادکه مهار تشکیل آمیلویید از طریق پایدارسازی ساختار طبیعی پروتیین انجام نمی گیرد. نتایج نشان داد که ترکیبات آروماتیک موجود در عصاره خرفه احتمالا به طور مستقیم به هسته آمیلوییدوژنیک تجمعات وارد شده و در نتیجه تشکیل فیبریل آمیلویید را مهار می کند. این نتایج ممکن است در نهایت منجر به کشف مهارکننده های بالقوه برای مهار تشکیل فیبریل های آمیلویید و اثرات نامطلوب بیولوژیکی آن شود.
    کلیدواژگان: بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی، تجمعات پروتئینی، عصاره ‏خرفه، لیزوزیم، مهارکننده های آمیلوئید
  • مصطفی رباط سرپوشی، رضا حاجی حسینی*، مجید حلیمی خلیل آباد، غلامرضا بخشی خانکی صفحات 33-41

    نانوذرات، از جمله نانونقره اثرات ضدمیکروبی در برابر دامنه وسیعی از میکروارگانیسم ها دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانونقره به دست آمده از قسمت های مختلف زعفران بر آسینتوباکتر بومانی می باشد. آسینتوباکتر بومانی همواره به عنوان یکی از مهم ترین عفونت های بیمارستانی شناسایی شده است، در این پژوهش کلاله زعفران، پرچم (زرده) و گلبرگ تهیه شدند، فقط پرچم (زرده) و گلبرگ باعث سنتز نانونقره شدند. قطر نانونقره با استفاده از TEM اندازه گیری شد، سپس اثر آن بر روی آسینتوباکتبومانی به روش دیسک، چاهک، MBC و MIC بررسی شد. نتایج مربوط به روش دیسک دیفیوژن و روش انتشار چاهک نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات نقره، قطر هاله عدم رشد باکتری افزایش می یابد. هم چنین میانگین MBC و MIC برای نانونقره حاصل از گلبرگ زعفران به ترتیب ppm 781 و ppm390 و برای نانونقره حاصل از زرده (پرچم) زعفران به ترتیب ppm 3125 و ppm1562 می باشد. می توان نتیجه گیری کرد که گلبرگ و پرچم زعفران به خوبی یون های نقره را کاهش داده و نانوذرات نقره می کنند. هم چنین نانونقره به دست آمده بر روی آسینتوباکتربومانی اثر کشندگی داشت. با توجه به فراوانی ضایعات زعفران در ایران می تواند گزینه مناسبی برای تولید نانونقره باشد.

    کلیدواژگان: آسینتوباکتربومانی، زعفران، مقاومت به آنتی بیوتیک، نانونقره
  • امیر انصاری*، معصومه طهماسبی صفحات 43-54
    تنوع گونه ای یکی از سطوح تنوع زیستی می باشد که انواع حیوانات و گیاهان مختلف را در بر می گیرد. منطقه هفتادقله زیستگاهی با گونه های متنوع است که در مرکز کشور قرار دارد. این پژوهش به شناسایی گونه های جانوری دره های امن چکاب و سیبک منطقه هفتادقله و هم چنین محاسبه شاخص های تنوع گونه ای منطقه با استفاده از نرم افزار Ecological Methodology پرداخته است. در شناسایی و سرشماری جانوران از تصاویر ثبت شده از گونه های جانوری توسط دوربین تله ای منطقه استفاده شد. شاخص های تنوع گونه ای (غنا، هتروژنتی، یکنواختی) و تنوع درون زیستگاهی، بین زیستگاهی و منطقه ای (γ،β،α) و شاخص تشابه موریستا برای تعیین میزان شباهت جانوران دره های چکاب و سیبک برآورد و تحلیل شدند. نتایج نشان داد در منطقه هفتادقله 22 گونه ثبت شد که 11 گونه پرنده، 10 گونه پستاندار و یک گونه دوزیست می باشند. به طور کلی بیش ترین غنای گونه ای مربوط به دره سیبک و کم ترین غنا مربوط به دره چکاب می باشد. طبق شاخص های هتروژنیتی و یکنواختی، روند کلی تغییرات تنوع گونه ای در دره های سیبک و چکاب ابتدا روند کاهشی و سپس افزایشی داشت. شاخص تشابه بین دره های سیبک و چکاب معادل 98/0 است که نشان از تشابه زیاد گونه های جانوری بین دو دره می باشد. بیش ترین شاخص های تنوع آلفا، بتا و گاما متعلق به دره سیبک و کم ترین متعلق به دره چکاب است.
    کلیدواژگان: تنوع زیستی، روش شناسی اکولوژیکی، غنای گونه ای، هفتادقله
  • فریدون حسنی*، طاهره عبیاوی، علی طاهری میرقائد، رحیم پیغان، مجتبی علیشاهی صفحات 55-66
    استفاده گسترده و طولانی مدت از ترکیبات شیمیایی باعث می شود میکروارگانیسم ها با مواد ضدمیکروبی که علیه آن ها به کار برده می شود، توانایی سازگاری پیداکرده و از تاثیر داروها کاسته و در مقابل میکروب ها مقاوم شوند. اسانس های گیاهی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی و ضدقارچی در شاخه های داروشناسی، میکروب شناسی و پزشکی موردمطالعه قرار گرفته اند. در این پژوهش تاثیر اسانس گیاهان کاکوتی کوهی (Ziziphora  cliniopodiodes)، آویشن باغی (Thymus vulgaris) و رزماری (Salvia rosmarinus) علیه  پاتوژن های قارچی شامل  آسپرژیلوس فومیگاتوس، آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس، گونه ساپرولگنیا،گونه فوزاریوم و باکتریایی برای استرپتوکوکوس اینیایی، استرپتوکوکوس میتیس، لاکتوکوکوس گارویه، یرسینیا راکری و  آیروموناس هیدروفیلا مورد مطالعه قرار گرفت. ارزیابی فعالیت ضدقارچی و ضد باکتریایی از روش رقت سازی در لوله برای تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC)، حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) و قارچ کشی (MFC) استفاده شد. براساس نتایج، در بررسی MIC و MFC بیش ترین خاصیت ضدقارچی مربوط به اسانس آویشن باغی علیه آسپرژیلوس فومیگاتوس (015/0± 023/0 و 03/0±046/0 میکرولیتر بر میلی لیتر) و کم ترین خاصیت قارچ کشی مربوط به اسانس رزماری علیه آسپرژیلوس نایجر (72/0±66/1 و44/1±33/3) به دست آمد و با سایر تیمارها اختلاف معنی دار بود (05/0P<). برطبق نتایج حاصل از بررسی MIC و MBC کم ترین غلظت به دست آمده علیه باکتری ها مربوط به اسانس کاکوتی کوهی علیه  استرپتوکوکوس میتیس (005/0 ± 016/0 و 011/0 ±033/0 میکرولیتر بر میلی لیتر) به دست آمد که با مقادیر اسانس رزماری اختلاف معنی دار بود (05/0P<). براساس این مطالعه اسانس های کاکوتی کوهی، آویشن باغی و رزماری قابلیت استفاده جهت کنترل و پیش گیری از بیماری های قارچی و باکتریایی آبزیان را دارا می باشند.
    کلیدواژگان: آبزیان، باکتری، پاتوژن، قارچ، گیاهان دارویی‏
  • سیده سارا صدری جوکندان، سهراب رسولی* صفحات 67-76
    سارکوسیستیس یک تک یاخته انگلی درون سلولی است که می تواند موجب اختلالات گوارشی در بیماران و خسارت های هنگفت مالی در صنعت دامداری شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع عفونت گونه های سارکوسیستیس در گاومیش های کشتاری در کشتارگاه ارومیه به مرحله اجرا درآمد. این مطالعه طی دوره ی شش ماهه (مهرماه تا اسفندماه 1397) در بازه های زمانی 10 روزه با مراجعه به کشتارگاه ارومیه و تهیه لاشه های موردمطالعه بافت های مختلف شامل زبان، مری، قلب دیافراگم، ران و بازو ازلحاظ وجود کیست های دانه برنجی مورد مشاهده و بازرسی قرار گرفت. در طول اجرای مطالعه حاضر در مجموع تعداد 120 لاشه گاومیش موردبررسی ماکروسکوپیک قرار گرفت. جهت بررسی میکروسکوپی با روش هضمی 100 گرم از هر بافت دام، بسته بندی و به آزمایشگاه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد ارومیه منتقل شد. براساس نتایج، هیچ ماکروکیستی در گاومیش ها مشاهده نشد. در بررسی میکروسکوپی فرکانس متوسطی از آلودگی به میکروکیست سارکوسیست وجود داشت. به طوری که 67/16 درصد گاومیش های موردمطالعه از لحاظ آلودگی، مثبت تشخیص داده شدند. تحلیل داده ها بیانگر وجود اختلاف معنی دار آماری بین میزان آلودگی در رده های سنی مختلف بود و میزان عفونت با افزایش سن بیش تر می شد (05/0>p)، درحالی که میزان آلودگی مستقل از جنس بود و اختلاف معنی داری بین میزان آلودگی جنس های مختلف وجود نداشت (05/0<p). هم چنین اختلاف آماری معنی داری بین میزان آلودگی در عضلات مختلف وجود داشت (05/0>p). تمامی عضلات اسکلتی و مری واجد میکروکیست بودند و بعد از آن در عضلات دیافراگم، زبان و قلب میکروکیست مشاهده شد. مطالعه ما نشان داد که روش هضمی یکی از مفیدترین و دقیق ترین روش های موجود جهت شناسایی نمونه های آلوده می باشد.
    کلیدواژگان: روش هضمی، سارکوسیستیس، گاومیش، ماکروکیست
|
  • Fatemeh Kamali, Saleh Tabatabaei Vakili *, Ali Aghaei, Shima Hosseinifar Pages 1-10
    This study was performed to evaluate the effects of hypothyroidism and hyperthyroidism on performance, blood and reproductive parameters in Japanese quail. 320 one-day-old quail chicks were used in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replications. Treatments were included 1- untreated (control), 2- levothyroxine (70 μg / l), 3- propylthiouracil (15 mg / l) and 4- propylthiouracil first and then levothyroxine. Performance parameters were recorded weekly. On day 42 of rearing, one male and one female were selected from each replicate and blood samples were taken to evaluate blood parameters. On day 62 of rearing, the bird's eggs were collected and transferred to the incubator. Food conversion ratio, feed intake and weight gain were not affected by the treatments. In male blood serum, triglyceride concentration in all therapeutic treatments and alanine aminotransferase concentration in propylthiouracil-levothyroxine treatment significantly reduced (P≤0.05). In female birds, blood LDL concentration decreased in levothyroxine treatment compared to control and alanine aminotransferase increased in this treatment compared to other groups (P≤0.05). The highest serum alkaline phosphatase concentration of females was observed in propylthiouracil treatment (P≤0.05). Other blood biochemical parameters and fertility percentage were not affected by the treatments. The lowest percentage of total hatching and hatching of fertile eggs and the highest percentage of embryonic mortality were related to the treatment of propylthiouracil-levothyroxine (P≤0.05). In conclusion, induction of hyperthyroidism and hypothyroidism with drugs did not have a significant effect on most functional, reproductive and blood parameters in Japanese quail.
    Keywords: Hyperthyroidism, Hypothyroidism, Japanese ‎quail, Performance‎
  • Azam Makipour *, Ashraf Jazayeri, Esmaeil Darabpour Pages 11-20
    Due to the difference in the quality and quantity of proteins and enzymes in the mucus of different types of fish, therefore they have different antibacterial activity. Boleophthalmus dussumieri fish is one of the mudskeeper’s species that has been reported from Musa Estuary according to previous studies. Therefore, the aim of this research is to investigate the antibacterial effect of B. dussumieri fish mucus against 3 standard bacterial strains (Escherichia coli (ATCC 25922), Acinetobacter baumannii (ATCC BAA-747), Bacillus subtillis (ATTC 6633)) and 3 clinical bacterial strains (Escherichia coli, Acinetobacter baumannii, Bacillus anthracis). After preparing the aqueous extract of mucus, its antibacterial effect was investigated in four concentrations of 25, 50, 100 and 200 mg/ml by disc diffusion method. Data were analyzed using SPSS 21 software and one-way ANOVA. The results showed that all the bacteria were sensitive to the mucus extract and there was a significant difference (P<0.05) in the growth inhibition zone between different bacteria. It was also found that Gram-positive bacteria with an average non-growth zone of 12 mm showed more sensitivity to B. dussumieri fish skin mucus extract than Gram-negative bacteria with an average non-growth zone of 9 mm. The results of this research showed that the skin mucus of Boleophthalmus dussumieri fish has antimicrobial effect and has the ability to remove pathogenic agents in laboratory conditions.
    Keywords: Antimicrobial activity, Boleophthalmus ‎dussumieri, Mudskeeper, Mucus, Musa Estuary
  • Hassan Fazelinejad *, Nayyereh Keighobadi Pages 21-31
    One of the main features of neurodegenerative disorders such as Alzheimer's disease (AD) is the amyloid aggregation of specific proteins in the brain tissue. Inhibition of protein misfolding and aggregation is results of utmost importance in the prevention and treatment of such diseases. In the experimental present study the possible effects of Portulaca oleracea extract on amyloid fibrillation of hen egg white lysozyme (HEWL) as a protein model and possible its role in treatment of amyloidosis diseases were explored. Lysozymal amyloid was prepared in the harsh condition such as acidic pH and high temperature and confirmed by various techniques including Congo red (CR), Thioflavin T (ThT) binding assays and atomic force microscopy. Data were analyzed through SPSS 16 using descriptive statistics as well as independent t-test. The collected and dried Portulaca oleracea was first dechlorophyllized and then its hydroalcoholic extract was obtained. The extract was concentrated and  dried for 48 h, then stored at -20º. This studies by ThT showed that, amyloid formation in the presence of Portulaca oleracea extract significantly (p˂0.05) in a concentration-dependent manner was inhibited. The Amyloid formation inhibition in presence of the extract also were confirmed by Congo red assay and AFM images. Both Intrinsic and ANS fluorescence showed that inhibition effect of the extract is not due to stabilization of native structure of the protein. The results suggested that aromatic compounds in the extract may directly insert into amyloidogenic core of aggregates and disrupt pi-pi stacking interactions and thus inhibit amyloid fibril formation. These results may ultimately find applications in the development of potential inhibitors against amyloid fibril formation and its biologically adverse effects.
    Keywords: Amyloid inhibitors, lysozyme, neurodegenerative diseases, portulaca oleracea extract, ‎protein aggregation
  • Mostafa Robatsarpooshi, Reza Haji Hosseini *, Majid Halimi Khalilabd, GholamReza Bakhshikhaniki Pages 33-41

    Metal oxide nanoparticles, including Nano-silver, have antimicrobial effects against a wide range of microorganisms. The aim of this study was to investigate the effect of Nano-silver obtained from different parts of Saffron on Acinetobacter baumannii has always been identified as one of the most important nosocomial infections. In this study, saffron stigma, stamens, and petals were prepared, only stamens and petals caused the synthesis of Nano-silver. The diameter of Nanosilver was measured using TEM, then its effect on Acinetobacter baumannii was investigated by Disk and Well diffusion, MBC, and MIC methods. The results of the Disk diffusion method and the well diffusion method showed that with increasing the concentration of silver nanoparticles, the diameter of the bacterial growth aura increases. Also, the average MBC and MIC for saffron petal Nano-silver are 781 ppm and 390 ppm, respectively, and for saffron stamens Nano-silver, 3125 ppm, and 1562 ppm, respectively. It can be concluded that the petals and stamens of saffron reduce silver ions well and cause the synthesis of silver Nano-silver. The resulting Nano-silver also had a lethal effect on Acinetobacter baumannii. The abundance of saffron in Iran can be a good option for the production of Nano-silver.

    Keywords: Acinetobacter baumannii, Antibiotic resistance, ‎Nano-silver, Saffron
  • Amir Ansari *, Masoume Tahmasabi Pages 43-54
    Species diversity is one of the levels of biodiversity that encompasses a variety of Fauna and Flora. Haftad-Gholleh National Park located in central of Iran is inhabited by species diversity. This study identifies the animal species of the safe valleys of Chekab and Sibak Haftad-Gholleh National Park and this method calculates the species diversity indices for the area using ecological methodology software. Animals were recorded and censored using images from the local telephoto camera trap. Species diversity indices (richness, heterogeneity, homogeneity) and within habitat, between habitat and regional diversity (γ, β, α), and Morista similarity index were used to estimate and analyze the similarity of fauna with the Chekab and Sibak valleys. The results showed that 22 species were recorded in Haftad-Gholleh area, 11 of bird species, 10 mammals species and 1 amphibian species. In general, the highest species richness is related to the Sibak Valley and the least richness to the Chekab Valley. According to heterogeneity and homogeneity indices, the overall trend of species diversity in the Sibak and Chekab valleys was initially decreasing and then increasing. The similarity index between Sibak and Chekab valleys is 0.98, indicating high similarity between the two valleys. The highest α, β and γ diversity indices belong to the Sibak Valley and the least to the Chekab Valley.
    Keywords: Ecological Methodology, Haftad-Gholleh ‎National Park, Biodiversity, Species richness
  • Fredun Hassani *, Tahere Abyavi, Ali Taheri Mirghaed, Rahim Payghan, Mojtaba Alishahi Pages 55-66
    Extensive and long-term use of chemical compounds causes microorganisms ability to adapt with the antimicrobial agents used against them, reduced the effect of drugs, and in return make microbes resistant. Plant essential oils have been studied as antimicrobial and antifungal compounds in the pharmacology, microbiology and medicine fields. In this study, the  essential oils of Ziziphora cliniopodiodes, Thymus vulgaris and Salvia rosmarinus to fungal pathogens including Aspergillus fumigatus, Aspergillus niger, Aspergillus flavusus, Saprolegnia spp., Fusarium spp., and bacteria pathogens including Streptococcus mitis, Lactococcus Garvieae, Yersinia ruckeri and Aeromonas hydrophila were examined. Evaluation of antifungal and antibacterial activity by Tube dilution method used for determine the minimum growth inhibitory concentration (MIC), minimum bactericidal concentration (MBC) and fungicide (MFC). Based on the results of MIC and MFC, the highest antifungal properties were obtained for thyme essential oils to Aspergillus fumigatus (0.023 ± 0.015 and 0.046±0.03 μl/ml) and the lowest fungicidal property of rosemary essential oil against Aspergillus niger (1.66±0.72 and 3.33±1.44) were obtained and there was a significant difference with other treatments (P<0.05). According to the results of MIC and MBC, the lowest concentrations obtained against bacteria were related to the essential oil of Z. clinopodioides against Streptococcus mitis (0.016±0.005 and 0.033±0.011 μl/ml), which were obtained with essential oil of rosemary was significantly different (P<0.05). According to this study, essential oils of Z. clinopodioides, thyme and rosemary can be used to control and prevent fungal and bacterial diseases of Aquatic animals.
    Keywords: Aquatic animals, bacteria, Fungi, Medical herbs, ‎Pathogen
  • Seyyedeh Sara Sadri Jokndan, Sohrab Rasouli * Pages 67-76
    Sarcocystis is a intracellular parasitic protozoan that can cause gastrointestinal disorders in patients and huge financial losses in the livestock industry. This study was performed to determine the prevalence of Sarcocystis infection in slaughter buffaloes in Urmia slaughterhouse, Iran. This study was observed during a six-month period (October to March 2016) at 10-day intervals by referring to Urmia slaughterhouse and preparing carcasses of various tissues including tongue, esophagus, heart, diaphragm, thigh, and arm for the presence of rice grain cysts. During the present study, a total of 120 buffalo carcasses were examined macroscopically. For microscopic examination by digestion method, 100 g of each animal tissue was packed and transferred to the parasitology laboratory of the Faculty of Veterinary Medicine, Urmia Azad University. According to the results, no macrocysts were observed in buffaloes. Microscopic examination showed a moderate frequency of infection with Sarcocystis microcysts that 16.67% of the studied buffaloes were found to be positive for infection. Data analysis showed that there was a statistically significant difference between the rate of infection in different age groups and the rate of infection increased with age (p <0.05), while the rate of infection was gender independent and there was no significant difference between the rate of infection of different sexes (p>0.05). There was also a statistically significant difference between the level of infection in different muscles (p<0.05). All skeletal and esophageal muscles had microcysts and then microcysts were observed in the diaphragm, tongue, and heart muscles. our study showed that digestion is one of the most useful and accurate methods available to identify infected samples.
    Keywords: Buffalo, Digestive method, Macrocyst, ‎Sarcocystis