فهرست مطالب

مطالعات حقوق تطبیقی معاصر - پیاپی 29 (زمستان 1401)

نشریه مطالعات حقوق تطبیقی معاصر
پیاپی 29 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ناهید پارسا*، حمید ابهری صفحات 1-24
    زمانی که مصرف کننده خودرویی نو خریداری می کند، اما با عیبی در آن روبه رو می شود، حق رجوع به تولیدکننده را خواهد داشت. بر اساس قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو مصوب 1386، ضمانت اجرای عیب خودرو، به ترتیب: حق تعمیر، حق تعویض یا استرداد ثمن خواهد بود. اما در قانون مدنی، در خصوص مبیع کلی فقط به حق تعویض و سپس حق فسخ اشاره شده است. قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو عیوب را به سه دسته عیب در تولید، عیب در طراحی و عیب در هشدار تقسیم کرده است. اما آیا این ضمانت اجراها در هر سه دسته عیوب پیش گفته اعمال می شود؟ آیا خریدار می تواند بدون تقاضای تعمیر، سراغ ضمانت اجراهای دیگر برود؟ ضمانت اجرای تعویض، در عیب طراحی خودرو و ضمانت اجرای تعمیر در برخی از موارد عیب طراحی اعمال نمی شود. خریدار مکلف است ابتدا تقاضای تعمیر کند و اگر تعمیر افاقه نکرد یا ممکن نبود به سراغ ضمانت اجراهای دیگر برود. ضمانت اجرای رد ثمن نیز به دلیل نوسانات بازار، به تنهایی نمی تواند زیان های وارده به خریدار را جبران کند. نمی توان هم تقاضای تعمیر کرد و هم فسخ را طبق قانون مدنی مطالبه نمود. برخلاف تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته، به بحث ضمانت اجراها به طور کلی و در تمام کالاها پرداخته شده است. در این نوشتار، به طور تخصصی تر و جزیی تر، ضمانت اجراهای عیب فقط در خودرو بررسی خواهد شد. همچنین از نکات بدیع این تحقیق، بررسی توامان ضمانت اجراهای موجود در قانون مدنی و قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو است.
    کلیدواژگان: خودرو، ضمانت اجرا، عرضه کننده، عیب، مسئولیت
  • پریسا خدایاری، جمال برزگری خانقاه*، علی اکبر جعفری ندوشن صفحات 25-53
    وقوع حوادث زیان بار برای بشر امری اجتناب ناپذیر است؛ لذا همواره بشر به دنبال وضع قواعدی بوده که بر اساس آن مسیولیت را به شخصی تحمیل نماید که بیشترین نقش را در حادثه زیان بار داشته است. از این رو، تمام رسالت مسیولیت مدنی شناسایی چنین قواعدی است. سبدگردان در بورس اوراق بهادار در قبال مشتریان و نیز سازمان بورس وظایفی برعهده دارد که ممکن است در این راستا با انجام فعالیتی موجب ورود ضرر و خسارت به دیگری شود؛ بنابراین در این خصوص مسیول بوده، ملزم به جبران است. اجرای تعهدات ناشی از قرارداد یکی از مباحث مهم حقوق قراردادهاست. در حقوق ایران درصورتی که یکی از طرفین عقد از انجام تعهدات قراردادی خویش خودداری نماید، ضمانت اجرای آن در قالب موارد متعدد قانونی در عقود مختلف بیان شده است. در این مقاله مسیولیت مدنی شرکت سبدگردان، با موضوع «عدم ایفای تعهدات مربوط به قرارداد سبدگردانی» با تکیه بر یکی از آرای هییت داوری بورس اوراق بهادار، مورد مطالعه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: بورس اوراق بهادار، رویه قضایی، سبدگردان، سرمایه گذار، مسئولیت مدنی
  • نوربخش ریاحی*، حسین علائی، خدیجه کریمی اصفهانی صفحات 55-89
    جهانی شدن حقوق، کرامت انسانی، مبانی مردم سالاری، شکوفایی فناوری اطلاعات و استعدادها، انقلاب دانش و دیجیتال، امروزه مبحث شهروندی را به یکی از گفتمان های پرطرف دار در عرصه حقوق و سیاست جهانی تبدیل کرده است. دنیای امروزی شهروندی را ورای مرز، نژاد، زبان، دین، مذهب، سلطه، قدرت، قومیت، ملیت، تابعیت و حتی اقامت معنا و مطالبه می کند. اصطلاح شهروندی به مفهوم مدرن از حدود دو دهه پیش وارد ادبیات سیاسی و حقوقی کشورمان شده و کلیدواژه تعدادی از قوانین و مقررات گردیده است لیکن این پرسش مطرح می شود که آیا فهم درستی از مفهوم شهروندی در متون رسمی و میان جامعه حقوقی کشورمان وجود دارد؟ پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی این فرضیه ‏را مطرح می سازد که در کشور ما درک عمیق و دقیقی از شهروندی و الگوی روشنی از این مفهوم وجود ندارد. لذا بازکاوی در مفهوم شهروندی و ارایه یک الگوی منتخب در حقوق ایران هدف اصلی این مقاله بوده و به این نتیجه دست می یاید که جمهوری اسلامی از یک طرف، ناگزیر از تجدیدنظر در مفهوم و الگوی نظام شهروندی است و از طرف دیگر، درگیر منطق دوگانه حکومت اسلامی و حکومت جمهوری است. بنابراین، قانون گذار اساسی بایستی در این خصوص چاره اندیشی کند.
    کلیدواژگان: الگوی منتخب، دولت اسلامی، شهروند تبعه، شهروند غیرتبعه
  • لیلا رئیسی، مرضیه طهماسبی* صفحات 91-122

    معاهدات دوجانبه سرمایه گذاری و رویه دیوان های داوری سرمایه گذاری در راستای تقویت حقوق بشر در حقوق بین الملل سرمایه گذاری گام هایی برداشته اند؛ اگرچه تحقق این مسیله به صورت تدریجی بوده است و ضرورت همکاری طرفین متعاهد و تلاشی در سطح بین المللی را می طلبد. نگارندگان این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی و هدف تبیین چالش ها و موانع موجود بر سر راه توسعه و ارتقای حقوق بشر در نظام حقوق بین الملل سرمایه گذاری، راهکار هایی برای رفع این موانع ارایه می دهند. یافته های مقاله نشان می دهد حقوق بین الملل سرمایه گذاری در پیشبرد جریان سرمایه گذاری بین المللی، به حقوق بشر امعان نظر داشته است. با این حال، با وجود توسعه حقوق بشر و تعهدات حقوق بشری در حقوق بین الملل سرمایه گذاری در چند دهه اخیر، این مسیله همواره با چالش هایی مواجه بوده است که می توان به چالش های سیاسی، صلاحیتی و همچنین صدور آرای متفاوت در موارد مشابه اشاره کرد. در مقابل به نظر می رسد می توان از انعقاد یک معاهده چندجانبه جهانی در زمینه سرمایه گذاری خارجی، صدور آرا با ابتنا بر موازین حقوق بشر و ایجاد رویه ای متحد الشکل به عنوان راهکارهایی برای برطرف کردن چالش های یادشده نام برد.

    کلیدواژگان: چالش ها، حقوق بشر، حقوق بینالملل سرمایه گذاری، داوری بین المللی، معاهدات سرمایه گذاری
  • سید ناصر سلطانی* صفحات 123-149

    خواست کانونی جنبش مشروطه خواهی که با شعار عدالتخانه به پیروزی رسید، قانون بود؛ به همین دلیل اولین اقدام مشروطه خواهان تدوین قوانین و احیای عدلیه بود و در این راه کوشش هایی که پیش تر برای برپایی نظام حقوقی آغاز شده بود ادامه یافت و پس از نشیب و فرازهایی در اردیبهشت 1307 با الغای کاپیتولاسیون گام بزرگی در این راه برداشته شد. امروز نظام حقوقی جدید ایران در آستانه یکصدمین سال تاسیس قرار گرفته است. در طول سده گذشته کوشش های مهمی در راه استقرار نظام حقوقی جدید برداشته شده که یکی از این گام های درخشان و ماندگار، تدوین قانون مدنی بوده است. این قانون در نظام حقوقی ایران به دلیل دوام و بقایش اهمیت دوچندان یافت و از این حیث لازم است تا علل توفیق آن بازشناسی شود. با وجود چنین جایگاهی، حقوق مدنی ایران در مطالعه تاریخ تدوین قانون مدنی اهمال کرده و این مهم را از نظر دور داشته است؛ حال آنکه تاریخ قانون مدنی نیز جزیی از حقوق مدنی و موضوع بحث دانشکده های حقوق در جهان است. هرچند پژوهش های محققان رشته های دیگر از منظرهای تاریخی و جامعه شناسی بسیار مهم و مفید است، اما این رشته ها نمی توانند برخی دقایق و ظرایف اندیشه حقوقی چنین تاریخی را توضیح دهند؛ بنابراین، لازم است تا دانشکده های حقوق سهم و نقش خود را در چنین تاریخ اندیشه ای ایفا نمایند و هیچ رشته دیگری نمی تواند چنین تهی گاهی را جبران کند. این مقاله از موضع اندیشه حقوقی و به منظور بررسی تاریخ اندیشه تدوین قانون مدنی نوشته شده است تا درس هایی برای نظام حقوقی ایران از آن اصطیاد کند.

    کلیدواژگان: تاریخ حقوق مدنی، تاریخ قانون مدنی، روش تدوین، سید محمد فاطمی قمی، هیئت تدوین قانون مدنی
  • سمیه عزیزی*، سید محمود میر خلیلی صفحات 151-186

    بنا بر رویکرد جدید بازنمایی و اتکا بر نظریه برساخت گرایی رسانه ای، رسانه های جمعی اعم از دیداری و شنیداری، واقعیت اجتماعی را منعکس نمی کنند؛ بلکه این واقعیات در قالب ساختار روایی آنها، تولید و به عبارتی برساخت می شود. نظریه جدید بازنمایی، وجود واقعیت را انکار نمی کند؛ بلکه مدعی است که واقعیت به صورت مستقیم و بی واسطه به دست نمی آید ؛ واقعیت به واسطه معنا پدیدار می شود و معنا در یک فرایند اجتماعی برساخته می شود. از این رهگذر، رسانه ها در بازنمایی اخبار و گزارش های خبری، همواره بر اساس آنچه در واقعیت اتفاق افتاده است، عمل نمی کنند؛ بلکه غالبا به گزینش نوع خاصی از جرایم، چارچوب بندی پدیده های جنایی، تصاویر مربوط به طرفین درگیر در جرم و مقامات عدالت کیفری، اقدام می کنند. این دیدگاه در بازنمایی جرم، از یک سو می تواند توام با اغراق و بزرگ نمایی باشد؛ به این معنا که خطر بزهکاران و میزان آسیب هایی که بزه دیدگان از وقوع جرم متحمل شده اند از نظر کمی و کیفی، بیش از حد جلوه می کند، اما واقعیت این گونه نیست. از دیگر سو، رسانه در بازنمایی تعداد دیگری از جرایم کاملا عکس آنچه که توضیح داده شد عمل می نماید؛ به این معنا که با وجود آسیب های بسیار ناشی از این جرایم، در پوشش های خبری به آنها توجه چندانی نمی شود و اغلب، اخبار و گزارش ها به صورت گذرا از آنها عبور می کنند. این پژوهش به روش تحلیل محتوای کیفی و با تمرکز بر محتوای اخبار رسانه ای انجام شده است و نگارندگان مترصد آن هستند تا با بررسی گزارش های خبری و پرده برداری از بازنمایی دوگانه و تصویر عمدتا تحریف شده جرم در رسانه، شکل گیری نگاه واقع بینانه از جرم در جامعه را تا حد ممکن تسهیل نمایند.

    کلیدواژگان: بازنمایی، بازنمایی رسانهای جرم، برساخت جرم، رسانه، گزارش های خبری
  • مجید غمامی*، حسین اسماعیلی صفحات 187-216
    ارتباط میان دعاوی با شرایطی، به ادغام آنها و رسیدگی توامان منجر می شود. یکی از شرایط تحقق این امر، وجود صلاحیت برای دادگاه رسیدگی کننده است. در چنین شرایطی، میان مقررات ناظر بر صلاحیت و مقررات ناظر بر پیشبرد دادرسی دعاوی مرتبط، تزاحم به وجود می آید. حقوق دادرسی مدنی به منظور مرتفع نمودن این امر و اتخاذ تمهیدات آیینی کارآمد، در مواردی مقررات صلاحیت اعم از ذاتی و محلی را به نفع مقررات دعاوی مرتبط تعدیل نموده تا زمینه ادغام و رسیدگی توامان فراهم شود. در موارد دیگر، ویژگی یا برتری مقررات صلاحیت غلبه نموده، اداره دادرسی دعاوی مرتبط، با اتخاذ سازوکارهایی چون توقف رسیدگی یک دعوا تا اتخاذ تصمیم در دیگری، صورت می پذیرد. در این مقاله با تاکید بر مقررات صلاحیت، اعم از ذاتی و محلی، نحوه اداره تزاحم یادشده در حقوق دادرسی مدنی ایران بررسی گردیده و همچنین مقررات مشابه در حقوق فرانسه مورد توجه قرار گرفته است. به طور کلی، به نظر می رسد، مسیر حرکت در حقوق دادرسی مدنی به سوی تحقق تعدیل بیشتر در مقررات صلاحیت به نفع گسترده شدن موارد ادغام دعاوی است. این امر به معنای غلبه تدریجی مبانی نظری و سیاست های آیینی سازمان حقوقی دعاوی پیچیده شکلی بر مقررات صلاحیت است.
    کلیدواژگان: تاثیر، دادرسی، دعاوی، صلاحیت، مرتبط
  • غلام نبی فیضی چکاب*، وحید عاکفی قاضیانی صفحات 217-247

    امروزه محصولات دیجیتالی از ارزش تجاری بسیار بالایی برخوردار هستند. یکی از کشور هایی که در زمینه تجارت محصولات دیجیتالی طبق آمارهای رسمی و غیر رسمی بسیار موفق بوده، ایالات متحده امریکا است. به همین دلیل، تجارت این محصولات همواره در نظام حقوقی امریکا مورد بحث و بررسی بوده است. هدف اصلی نگارندگان این جستار، پاسخ به دو پرسش بنیادین در این نظام حقوقی است؛ نخستین پرسش آن است که آیا محصول دیجیتالی کالا محسوب می شود یا خدمات؟ و دومین پرسش از این قرار است که آیا معاملات محصولات دیجیتالی، قرارداد فروش به شمار می آیند یا قرارداد دیگری مانند سرویس یا لیسانس؟ اولین پرسش در حوزه حقوق اموال مطرح است که بخش نخست جستار به آن پاسخ می دهد و دومین پرسش در حوزه حقوق قراردادی واقع است که در بخش دوم بررسی خواهد شد. در این مقاله با رویکردی به رویه قضایی امریکا، سنجش و معیاری ارایه گردیده است که می تواند مورد قبول دادگاه های این کشور باشد. مطابق این سنجش بیشتر محصولات دیجیتالی، کالا تلقی شده و مشمول ماده 2 مجموعه مقررات متحد الشکل تجاری می شوند. در خصوص پاسخ به پرسش دوم نیز با ارایه تحلیل اقتصادی، نحوه تمایز قرارداد فروش از لیسانس مشخص شده است. در بخش سوم، با رویکردی به فقه اسلامی و بازخوانی برخی مواد قانون مدنی ایران، محصولات دیجیتالی به عنوان عین مورد بررسی قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: حقوق امریکا، رویه قضایی، سنجش سه طبقه، کالا، محصول دیجیتال
  • عباس میرشکاری*، احسان بهرامی، سید امین پیشنماز صفحات 249-278
    انعقاد برخی از اعمال حقوقی صرفا تابع قواعد ماهوی نیست، بلکه شرایطی شکلی نیز بایسته است تا آن عمل حقوقی معتبر شناخته شود. یکی از شایع ترین این اعمال، وصیت است که اعتبار آن در بیشتر نظام های حقوقی تابع رعایت شرایط شکلی می باشد. بر این اساس، انعقاد وصیت صرفا تابع اراده موصی نیست و تشریفاتی چند برای تنظیم آن ترسیم شده است. در حقوق ایران، با وضع قانون راجع به طرز تنظیم وصیت نامه و قانون امور حسبی، و در حقوق امریکا، به موجب قانون وصایا و رای دادگاه در پرونده «پاولینکو»، رعایت شرایط شکلی در تنظیم وصیت، بی تردید ضروری بوده و ضمانت اجرای آن، عدم اعتبار وصیت است؛ امری که به شکل گرایی محض شهرت دارد. با این حال، شکل گرایی محض در هر دو نظام حقوقی، مصون از مخالفت نمانده و همواره دیدگاه عدول از آن در ذهن گروهی پرورش یافته است. از این رو، مهم ترین پرسشی که در خصوص شکل گرایی محض در این دو نظام حقوقی مطرح شده این است که آیا امکان عدول از شکل گرایی محض در وصیت وجود دارد یا خیر؟ در این مقاله، تلاش می شود با روش کتابخانه ای این فرضیه اثبات گردد که هرچند توجه به کارکرد های شکل گرایی محض در وصیت اقتضا دارد که شکل گرایی محض به عنوان اصل در وصیت پذیرفته شود و عدول از آن تنها در موردی ممکن است که قصد و اراده موصی به نحو صحیح نزد دادگاه احراز گردد، مطالعه حقوق ایران و امریکا نشان می دهد که به دلیل ناکارآمدی نظریات جایگزین شکل گرایی محض، امکان عدول منتفی است.
    کلیدواژگان: اثبات، شکل گرایی محض، قصد، کارکرد، وصیت
  • غلامرضا یزدانی*، مجید استاد مودب خوشرو صفحات 279-304

    به محض انشای وقف، حق عینی که بین واقف و مال موقوفه بوده، ازبین می رود و مال موقوفه به ملکیت شخصیت حقوقی وقف درمی آید. از این رو، بدون تردید واقف نمی تواند در وقف هیچ تصرفی بنماید، ازجمله نمی تواند برخی از موقوف علیهم را از شمار موقوف علیهم خارج کند. اما این سوال مطرح می شود که آیا واقف می تواند با شرط ضمن انشای وقف، این حق را برای خود محفوظ نگاه دارد که هرگاه خواست، بتواند برخی از موقوف علیهم را اخراج کند یا خیر؟ قانون مدنی در پاسخ به این پرسش سکوت کرده است. فقها و محققان در پاسخ به آن اختلاف نظر دارند؛ گروهی این شرط را صحیح قلمداد کرده و دسته ای بر این باورند که چنین شرطی باطل است و برخی بین موقوف علیهم صغیر و کبیر قایل به تفصیل شده اند. در پژوهش حاضر که مبتنی بر روش توصیفی تحلیلی است این نتیجه به دست آمده است که هرگاه شرط اخراج بعضی از موقوف علیهم با ارایه معیاری باشد که بعد از وقف، خود به خود بعضی از موقوف علیهم اخراج شوند، این شرط صحیح است و هرگاه مفاد شرط، دادن اختیار به واقف برای اخراج بعضی از موقوف علیهم باشد، چنین شرطی باطل و بلااثر است.

    کلیدواژگان: شرط، شرط اخراج موقوف علیهم، موقوف علیهم، وقف
|
  • Nahid Parsa *, Hamid Abhary Pages 1-24
    When the consumer buys a new car but encounters a defect in it, he will have the right to refer to the manufacturer. According to the law for the protection of car consumers' rights, approved in 2007, the guarantee for the implementation of a car defect will be: the right to repair and then the right to exchange or refund the price. But in the civil law, in relation to the general seller, only the right of exchange and then the right of termination is mentioned. The Consumer Protection Law divides defects into three categories: manufacturing defects, design defects, and warning defects. Does this performance guarantee apply to all three categories of vehicle defects, including design defects, production defects and warning defects? Can the buyer seek a performance guarantee without requesting a repair? Replacement warranty does not apply to vehicle design defects and repair warranty does not apply to design defects in some cases. The buyer is obliged to request a repair first, and if the repair is not successful or it is not possible, he will go to the guarantee of other performances. The guarantee of price rejection, due to market fluctuations, alone, cannot compensate the losses incurred by the buyer. It is not possible to request repairs or terminate them under civil law. Contrary to the research that has been done so far and has discussed the performance guarantee in general and in all goods, in this article, in a more specialized and detailed way, the performance guarantee only in the car will be examined. Also, one of the novelty points of this research is the simultaneous review of the guarantees of the performances in the civil law and the law of protection of car consumers' rights.
    Keywords: defect, Performance Bond, liability, performance, Supplier, Vehicle
  • Parisa Khodayari, Jamal Barzegari Khanagha *, Aliakbar Jafari Nadoushan Pages 25-53
    The occurrence of harmful events for human beings is inevitable. Therefore, human beings have always sought to establish rules to impose responsibility on the person who has played the most important role in the harmful incident. Hence the whole mission of civil liability is to identify such rules. The portfolio management company in the stock exchange, in relation to customers and the stock exchange organization, has responsibilities that may cause damage to another by performing an activity in this regard, so it is responsible in this regard and is required to compensate. Execution of contractual obligations is one of the important issues in contract law. In Iranian law, if one of the parties to the contract refuses to fulfill its contractual obligations, the guarantee of its implementation is stated in the form of several legal cases in various contracts. In this article, the civil Liability of the portfolio company, with the subject of "fulfilling the obligations related to the portfolio management contract" has used the votes of the board of directors of the stock exchange.
    Keywords: Portfolio manager, Investor, Stock exchange, Civil Liability, Theory of customary
  • Noorbakhsh Riahy *, Hossein Alaee, Khadigeh Karimi Esfahani Pages 55-89
    The globalization of law, human dignity, the foundations of democracy, the flourishing of information technology and human talents, the knowledge and digital revolution, has now made the issue of citizenship one of the most popular discourses in the field of law and world politics. Today's world defines and demands citizenship across borders, race, language, religion, creed, domination, power, ethnicity, nationality, citizenship, and even residence. The term citizenship in the modern sense has entered the political and legal literature of our country about two decades ago and has been the key word of a number of laws and regulations, but the question arises whether there is a correct understanding of the concept of citizenship in our country? Research by descriptive-analytical method raises the hypothesis that in our country there is no deep and accurate understanding of citizenship and a clear model of this concept. The main purpose of this article is to review the concept of citizenship and present a selected model in Iranian law. The article concludes that the Islamic Republic, on the one hand, has to reconsider the concept and model of the citizenship system, and, on the other hand, is involved in the dual logic of the Islamic government and the republican government. Therefore, the constitutional legislator must think of a solution in this regard.
    Keywords: Selected model, Islamic state, Citizen of nation, Citizen of non- nation
  • Leila Reisi, Marziyeh Tahmasebi * Pages 91-122

    BITs and practice of investment arbitration tribunals have taken steps to reinforce human rights in international investment law, although it will be gradual and requires cooperation with contracting parties and efforts at the international level. This paper adopts a descriptive- analytical method and tries to provide solutions to overcome the obstacles that hinder human rights development by pointing to these challenges in the international investment law system.Research findings indicate that international investment law has paid attention to human rights in the way of promoting international investment flow. Despite development and promotion of human rights and human rights obligations in the international investment law in the last few decades, this issue has always been facing challenges and obstacles. The challenges have political and jurisdiction nature, and require different decisions in the same cases. It seems that solutions such as the codification of a multilateral international treaty on foreign investment, and awards rendered in accordance with the human rights obligations and arbitral practice could address the mentioned challenges.

    Keywords: Human Rights, International Investment Law, International Arbitration, Investment Treaties, Challenges
  • Naser Soltani * Pages 123-149

    The main demand of Constitutionalism movement which was succeeded by the slogan of “The Court,” was the law, based on which the first work of constitutionalists was compiling laws and reestablishing the judicial courts. They also continued their former trial for establishment of legal system, and made a huge success by abolishing the Capitulation in April, 1928. Nowadays, the New Iranian Legal System is on the verge of its hundredth anniversary of establishment. During the last century, important endeavors have been made for establishment of the new legal system, one of the most brilliant and everlasting of which was compilation of civil law. The law is important because of its continuation and survival, and it is hence necessary to investigate the reasons of its success. However, in spite of such a position, Iranian Civil Law has disregarded the study of history of civil code, while it is one of the parts of civil law and a topic of interest in many law faculties around the world. Although research done by researchers of other fields is important and useful in historical and sociological viewpoints, such fields cannot explain some legal realities and subtleties; hence, it is necessary for law faculties to do the required trial for the history since no other field can fulfill this gap. The present study is done based on a legal viewpoint to compile the history of civil law and to provide lessons for Iranian Legal System.

    Keywords: history of civil code, History of civi law, Seyed Mohammad Fatemi Qomi, Commission of Civil code, Method of codification
  • Somaye Azizi *, Seyed Mahmoud Mirkhalili Pages 151-186

    According to the new approach to representation and reliance on the theory of media constructivism, the mass media, both visual and auditory, do not reflect social reality. Rather, these facts are produced and constructed in the form of their narrative structure. The new theory of representation does not deny the existence of reality. Rather, it claims that reality is not obtained directly; reality emerges through meaning, and meaning is constructed in a social process. In this way, the media do not always act on the basis of what has happened in reality; they often select specific types of crimes, frame criminal phenomena, images of parties involved in crime, and criminal justice officials. This view in the representation of crime can be accompanied by exaggeration and magnification, in the sense that the risk of criminals and the extent of harm suffered by victims of crime, in terms of quantity and quality, is overstated. On the other hand, the media, in representing a number of other crimes, does the exact opposite of what has been described, in the sense that despite the significant damage caused by these crimes, they are not given much attention in the news coverage, and most news and reports are ignored. This research has been conducted by qualitative content analysis method and focusing on the content of media news, and intends to form a realistic view of crime in society by examining news reports and exposing the dual representation and mostly distorted image of crime in the media.

    Keywords: Media, representation, Media representation of crime, Crime construction, News reports
  • Majid Ghamami *, Hossein Esmaili Pages 187-216
    The relation between lawsuits leads to mergers of litigations. One of the conditions for this to happen is the existence of jurisdiction for the trial court. In such cases, there is a conflict between the provisions governing jurisdiction and the provisions governing the conduct of related litigation. In order to resolve this issue and take the right measures, the civil procedure law has in some cases adjusted the jurisdiction regulations, both inherent and local, in favor of the related litigation regulations in order to provide the ground for simultaneous integration. In other cases, the supremacy of jurisdiction rules overrides and the litigation is handled by adopting mechanisms such as suspending one case until a decision is made in another. In this article, with emphasis on the rules of jurisdiction, both inherent and local, the manner of handling the mentioned conflict in Iranian civil procedure law has been studied and also similar provisions in French law have been considered. it seems that the path in civil litigation law is to make further adjustments to the jurisdiction in favor of the expansion of merger cases. This means the gradual dominance   of the complex litigation organization over the rules of jurisdiction.
    Keywords: litigations, Jurisdiction, proceedings, Impact
  • Gholamnabi Feyzi Chekab *, Vahid Akefi Ghaziani Pages 217-247

    The relation between lawsuits leads to mergers of litigations. One of the conditions for this to happen is the existence of jurisdiction for the trial court. In such cases, there is a conflict between the provisions governing jurisdiction and the provisions governing the conduct of related litigation. In order to resolve this issue and take the right measures, the civil procedure law has in some cases adjusted the jurisdiction regulations, both inherent and local, in favor of the related litigation regulations in order to provide the ground for simultaneous integration. In other cases, the supremacy of jurisdiction rules overrides and the litigation is handled by adopting mechanisms such as suspending one case until a decision is made in another. In this article, with emphasis on the rules of jurisdiction, both inherent and local, the manner of handling the mentioned conflict in Iranian civil procedure law has been studied and also similar provisions in French law have been considered. it seems that the path in civil litigation law is to make further adjustments to the jurisdiction in favor of the expansion of merger cases. This means the gradual dominance   of the complex litigation organization over the rules of jurisdiction.

    Keywords: litigations, Jurisdiction, proceedings, Impact
  • Abbas Mirshekari *, Ehsan Bahramy, Sayyed Amin Pishnamaz Pages 249-278
    The conclusion of certain juridical acts is not merely subject to substantive rules; also some formal conditions are required for that juridical act to be recognized as valid. One of the most common of these acts is a will, the validity of which in most legal systems is also subject to the observance of formal conditions. On this basis, the conclusion of a will is not merely adherent to the willing of the testator, and some formalities have been drawn up to adjust it. In Iranian law, after enactment of the Code on How to Adjust a Testament and Probate Code, and in American law, according to the Wills Act and the court ruling in Pavlinko's case, observance of formal conditions in adjusting the will is undoubtedly necessary and its sanction will be invalidity of will; which is known as strict compliance requirement. However, strict compliance requirement in both legal systems is not immune to opposition, and the desire to deviate from it has always been developed in the mind of a group. Hence, the most important question arising about strict compliance requirement in these two legal systems is whether it is possible to deviate from strict compliance requirement in the will or not? In this article, through the library method, the hypothesis is proved that although paying attention to the functions of strict compliance requirement in the will requires strict compliance requirement as a principle in the will and deviation from it is possible only if the intention of the testator has been correctly established in court, the analysis of Iranian and American law shows that due to the ineffectiveness of alternative theories of strict compliance requirement, the possibility of deviation is ruled out.
    Keywords: Strict compliance requirement, Will, Function, Intention, Proof
  • Gholamreza Yazdani *, Majid Ostad Moadab Khoshru Pages 279-304

    As soon as the Foundation is made, the objective right that existed between the endowment and the endowment property disappears and the endowment property becomes the property of the endowment legal entity. Therefore, without doubt, the Foundation cannot make any seizure in the Foundation; for example, it cannot exclude some of the Foundation against them from the number of Foundation against them. The question arises as to whether the Foundation can retain the right to expel some of the Foundation against them at any time, provided that the Foundation is written on condition. The Civil Code has remained silent in response to the present question. Jurists and scholars disagree on the answer to this question. Some have considered this condition to be correct, and some believe that such a condition is invalid, and some have elaborated on the differences between the minor and the major. In the present study, which is based on a descriptive-analytical method, it has been concluded that if the condition for dismissal of some endowments against them is by providing a criterion that after the endowment, some endowments against each other are automatically dismissed, this condition is correct and whenever the provisions of the condition giving authority to the Foundation to expel some of the endowments is against them, such a condition is invalid and ineffective.

    Keywords: Foundation, condition, endowment against them, condition for expulsion against them, condition for expulsion